Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

    Milyen tesztet vegyek?
    Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 928 Comments

  • UmiRita

    2009. június 27. szombat

    Babacsim!

    Nekem is pont így volt most hogy alig volt meg tudod és még pozitív is volt a teszt, aztán meg semmi! 🙁 3 napig volt meg és elég volt a tisztesági betét is! De remélem neked nagyobb szerencséd lesz mint nekem volt, szorítok neked nagyon! És érezd jól magad ma! Írj majd h.milyen volt! Pusy

  • babacsi

    2009. június 27. szombat

    sziasztok köszi, remélem jo lersz a buli, bár még csak a ruhánkat vasaltam ki, még sew fürdés se hajam se köröm lakk, lehet el se készülök, fél 4re jönnek értünk..
    ujabban olyan furán jön meg nekem., ma pl hánytm,a süti szagtol, és gyenge vagyok, vérzés még csak kicsi van az is bordo meg egy tisztasági vanb benn tegnap este ota félig. na már bocsi hogy igy leirom, de ez elég rossz igy már 3 napja. a párom azt mondja simán lehet ott baba, meg a barátnöm aki most terhes ugyanigy volt. ne élem bele magam semmibe , már csak abban remáénykedem hogy nem este fog elönteni. akkor most még ne is számoljam hogy mensi napokat? nem értem én ezt.
    Ritus az jo ha megfizetik a foghagymát de gondolom elég unci csinálni..még hogy nem foglalkozol a babával:) hihi akkor jinem is az elevit? aranyos vagy.. én nagyon drukkolok nektek. milananyu jobban vagy? többieknek is sok puszika holnap irok, milyen volt a lagzi.. csak ne essen az esö.. na megyek teregetni meg fürödni:)

  • UmiRita

    2009. június 27. szombat

    Hali Csajok!

    Igen Zsuzskó elég szar munka a fokhagymázás, de elég jól megfizetik! 350 Kg-ja a fokhagymának és megint 3 mázsát kaptunk meg jövő 7en is kétszer! Babacsim, érezd jó magad ma, rádfér kis kikapcsolódás! Anett most én is ráérek picit ismerkedhetünk! Ti is régóta próbálkoztok a babával? Én a múltkori után lemondtam róla hogy nekünk valaha is babánk lesz eléggé ki voltam bukva, most eltereli a gondolataimat a fokhagyma és szedem az elevitet!:) Kinga? Mizu? Tudtok valamit a Zorkáról? Milananyu azért jobb így picit rosszul lenni mintha beteg lennél, nem?
    Na takarítok késöbb jövök! Puszi

  • anett

    2009. június 27. szombat

    Babacsi,én mindig onnan számolom a mensi első napját,amikor ténylegesen megjön.(Én is szoktam előtte pár napig pecsételni).Jó szorakozást,érezd magad jól,bulizz nagyot,ne törődj semmivel.

  • babacsi

    2009. június 27. szombat

    sziasztok
    de jo hogy itt vagytok.. olyan borzaszto álmom volt… nem nagyon emlékszem rá, csak asz hogy a kutyusom is benne volt, persze aludni nem nagyon tudtam, 3kor aludtam el altatoval, most meg olyan vagyok mint a mosott sz..r .nagyon gyengének érzem magam, a hasam meg nem isd fáj, és akkor vérzek ha megtörlöm, de olyan feketén inkább.. terhes nem vagyok, mert tegnap délután csináltam egy tesztet az neg lett.
    ma meg esküvöre megyünk, de megmondom, nem nagy kedvem van. tegnap meg itt voltak nálunk 2 barát, máre rég láttuk öket, és itt maradtak 1.ig ugy hogy hulla vagyk, még egy sört se tudtam magamba gyürni, nem kiántam gyszerüen. biztos a fáradtság miatt.
    remélem szép idö lesz ms, vagy legalább ne essen, mert csak szoknyét vettem, ha hideg lenne nem is tudom, mit vennék fel..
    ti mit csináltok? sok puszi mindenkienk.
    ja Zsuzsinem voltam orvosnál, igy nem ttol vérzek.. ma a 26. nap, akkor most mitöl számoljam a mensi elsö napját, mikor már ez a 3. nap jhogy cseppek vannak?

  • anett

    2009. június 26. péntek

    Kedves Babacsi,kérlek ne légy elkeseredve,meglátod sikerülni fog neked is,nekünk is,akkor amikor a szervezetünk számára a legoptimálisabb lesz.Ne szomorkodj,jó?Milánanyu a(röpke) nyaralásunk nagyon jó volt,a rossz idő ellenére jól éreztük magunkat.Társaságunk kedves emberkékből állt,ettünk,ittunk,társasoztunk,stb..Remélem nektek sem vette kedvetek ez a lüke idő.Most éjszakás vagyok,elég csendes az osztály,remélem ilyen marad reggelig.Megyek eszem v.mit.Sziasztok.

  • milananyu

    2009. június 26. péntek

    Sziasztok, csak gyorsan beköszönök, itt vagyunk már pesten, keresztapumékhoz eljöttünk ma balcsiról, mert ott megint rossz idő lett::((Holnap Ikea, s megyünk haza.
    Amúgy minden oké velünk, bár rettenetes fáradtság van rajtam s hányinger is igen gyakran, de nem bánom.
    Anett, nektek hogy sikerült a nyaralás??
    babacsoi hogy álltok baba ügyben??Többiek jól vagytok, Kinga vizsgák??
    Most megyek, MIlánt fektetjük.

  • vizi.zsuzsi

    2009. június 26. péntek

    babacsi nem azért vérzel mert megvizsgált a doki???utána van aki vérzik mert megsértett vmit?ritus mostmár eltudom képzelni milyen a melo hát gondolom nem könnyü.de legalább megfizetik?pusssz

  • UmiRita

    2009. június 26. péntek

    Hali Csajok!

    Nem a fokhagymázás nem azt jelenti! Minden nap másik helyről hoznak 3mázs körül fokhagymát, és azt meg kell pucolni és hordóba rakni és elviszik minden nap! Kicsit nagyon nehéz, mert előtte való nap egy nagy dézsába be kell áztatni darabokra szedni és utána pucoljuk! Viszik tudjátok az Univernek ( majonéz, ketchup….) Tehát most minden időm elmegy! De holnap már a tiétek vagyok és nyugodtan olvashatlak titeket!

  • babacsi

    2009. június 26. péntek

    sziasztok nekem neg lett a tesztem, kár is voltr megcsinálni, kicsit már vérzek. igy jártaqm.. eléggé el vagyok kenödve.. de hogy a 25. napon? ugy unom már, még a höméröböl is kivettem az elemet, nem is mérem többet.. ti mit csináltok?

  • babacsi

    2009. június 26. péntek

    sziasztok Zsuzsi nagyon aranyos vagy, remélem le tudunk menni, én 6-tol kaptam szabit de itthonanagy felkfordulás lesz a héten akkor m4rt akkor lesz a háloszoba felujitva és padloszönyeg meg falat kell festeni meg javitani ,emg a lakást egész be takaritani stb.. nem sorolomc ti is tudjátok hogy ilyenkor mi van..de ha marad akár egy napunk is akkor rádumálom a páromat és elmegyünk. az én szüleim meg Köröshegyen laknak ott is már 3 honapja nem voltunk, az anyuval csak akkor találkozom ha ide jön a korházba.. tök szar..
    nagyon fáj a hasam, ugy érzem meg fog jönni, egy csepp vér van több nincs, nem tudom miért szorakozik velem, de a mellem se fáj meg ideges se vagyok, most csak véárok. de ez még csak a 23. napom, az elöbb elszámoltam merrt hogy 3-n jött meg az 23 nap, nagyon korai lenne még. nem tesztelek, várok keddig. de sztem megjön. bár jo lenne ha nem mert holnap meg lagziba megyünk, és nincs kedvem ezzel szorakozni..
    de ha hétfön jönne meg az jobb lenne mert akkor még dolgozom és őpont mikor szabin lennék addigra elmulana, a poárommal ugy is azt nevettük, hogy nagyon ritkn vagyunk együtt, de a ikor a házon valamit felujitunk akkor meg sokat.. mondtam neki lehet hogy puutriba kéne élnünk és akkr többet sexelnénk:)

  • vizi.zsuzsi

    2009. június 26. péntek

    babacsi!!!megkaptam a szabit és julis 4töl lellén leszünk:)itt kellene lebeszélnünk hogy valamelyik nap le tudtok e jönni hogy reggel jönnétek és este mennétek ha van kedvetek és idötök.én nagyon szivesen találkoznék veletek .ird majd meg és megirom merre kell jönni végül is lellétöl nem bonyolult az ut kaposvárig mert tök egyenes.és lellén se kell bemenni mert ahogy beérsz egyböl ott laknak anyuék.na pusz

  • vizi.zsuzsi

    2009. június 26. péntek

    sziasaztok.nem a szerre vagyok allergiás mert háton feküdtem és elöl vagyok olyan mindennap kenem de nem mulik el.nagyon viszket!!!!!!kinga már nem sok van vissza és akkor már csak a babát kell várni.már a 7.honapba vagy?hogy megy az idö.babacsim remélem nem jön meg és nektek is végre öszejön a baba.ma nem dolgozom.de takaritanom kell.majd jövök még pussz

  • Szatimy

    2009. június 26. péntek

    Sziasztok!
    Babacsi, egyetértek anettel, hogy az mindenképp pozitív, ha olyan dolgokat tapasztalsz, amiket eddig még sosem. Jaj, olyan jó lenne, ha tényleg… De szerintem holnap még ne tesztelj, mert szerintem még korai. Legalább a holnaputánt várd meg.
    Zsuzsi, az nem lehet, hogy arra az anyagra vagy allergiás, amivel a szolit kitörlik, fertőtlenítik? Persze nem tudom, hogy egyéltalán fekvő szoláriumban voltál-e, és hason vagy háton feküdtél-e, csak egy ötlet.

  • anett

    2009. június 26. péntek

    Sziasztok.Babacsi,azt olvastam,hogy legkorábban a várt mensi előtt egy nappal érdemes tesztelni.Nagyon-nagyon drukkolok Neked.Amúgy az nagyon bíztató,hogy olyan dolgokat tapasztalsz,amiket eddig nem.Kinga,milyen klassz érzés lehet érezni,hogy mocorog a baba…Remélem hamarosan mi is megtapasztaljuk,ugye csajok?A vizsgáid biztos sikerülni fognak,drukkolunk neked.Zsuzsi,mi van a pöttyeiddel?Szerintem biztos,hogy a szolitól jött elő.Remélem,már el is tűnt.Na megyek főzni,de csak valami egyszerű levest,talán tojáslevest,mert tegnapról még maradt pörcsi,amúgy sincs nagy kedvem,mert megyek éjszakázni,és ilyenkor igyekszem itthon nem elfáradni.Úgy hallom Attila mosogat…hát ez tök jó,akkor még ülök kicsit a gép előtt,nehogy abbahagyja.

  • babacsi

    2009. június 26. péntek

    sziasztok
    Kinga hamar elteleik a hétfö meg a kedd is, nyugi, sikerülni fog, és akkor már tényleg csak a baba lesz? de jo..
    Ritus a fopghagymázás gondolom azt jelenti hogy szeditek meg elteszitek ugye?
    én ma vagyok a 25. napon, eléggé érzem a hasamat, tegnap mikor méhszájvizsgálatot csináltam akkor nagyon pár csepp roszaszines váladék volt azota sem,mi. álltalában 28 napra jön, vagy 30-ra, szombaton esküvöre megyünk, nem örülnék ha még erre isgondom lenne. olyan jo lenne ha baba lenne,. annyira fel vagyok puffadva már pár napja, mindig pukizok:) bocsi:)
    más tünet nincs csak egy hete érzem a méhemet, nem fáj inkább csak olyankis meleg görcsök, de nem féáj. nem tudom mi ez,. holnap ha tesztelek az korán lesz? már nagyaon kiváncsi vagyok. amugy ilyen közti rozsaszinem sose volt, csak ugy hogy volt és aKKOR MÁSNAOP MEG IS JÖTT. HA NEM JÖN MEG REGGELRE AZ LESZ A 26. NAPOM AKKOR TESZTELEK, LEGFELJEBB SMMI NEM LESZ, DE A PETEFÉSZKEIM IS NÉHA SZURNAK, ja j csupa nagy betü.. rohanok most is, mert nagyon sok a baj itt a melo helyen, meg egíyedül maradtam fönök, tele a bugyrom. a nagynéni aki meg meghalt annak a holmiját pakoljuk már napok ota, még táncra se tudtam menni szerdám. ma kutyusomat visszük oltásra szegény, utána bevásárlás, aztán zsákok pakolűása. azért kell vele sietnem mert jövö hét szombaton jönnek a növéremék a butorért ami a kisszobába van, azt ha elviszik akkor a hálobol ami van azt elviszem oda, és a nagynéni lakásábol meg elhozzuk a régi butort ami hozzánk kerül a háloba,. de azt se tudjuk bevinni egybnöl, mert elöbb ki kell festeni a hálot meg padloszönyeget kell lerakni, de még meg se vettük, szoval elegem van,. meg jkatunk egy tök jo katzánt, ki is cseréltük, a gázos jo nagy kupit hagyott, ugy nétz ki a házunk, mint egy putri, mindehol ruhák, meg tzsákok meg mocsok, már sose lesz vége ennek a felujitásnak és szabira se mehetek, minden nap itt kell lennem este 6 ig legalább, és tegnap is épp hogy eljutottam a fodrászhoz. bna más nincs, irjatok kicsit ti is. sok puszika majd jövök délután.

  • kinga

    2009. június 25. csütörtök

    sziasztok! Én nem tudom, hogy mennek ezek a szolis dolgok,de elképzelhető szerintem hogy attól van, végülis van aki meg a napra allergiás! MIről szól a könyv? Ritus én sem tudom hogy mit csináltok akkor pontosan azzal a foghagymával! Szóval máris van téma:))) Szerintem jó hogy szeded az elevitet, bajod nem lehet tőle! Babacsi mizujs? Görcsöl még a hasad? Hányadik napon jársz? Anett én is sajnálom a rossz időt, de azért legalább pihentetek együtt egy kicsit! Milananyuék mikor jönnek már vissza?
    Nekem ma volt egy írásbelim, jó lett. Elég rohangálás voltma, egyetemi ügyeket intéztem, meg utána haza gyorsa ebédet főzni, (csak paradicsomleves volt) meg rohantam terhestornára, és most mákossütit sütök. A baba nagyon mocorgós és már erőseket is rúg!Alig várom, hogy túllegyek a hétfői meg a keddi szigorlatokon!!!! ÉS akkor pihi, bár a nyár is sűrű lesz, de végre nézhetek babadolgokat is, még semmit nem vettem és már lassan a 7. hónapban vagyok! Ja és megyünk majd 4D-s uh-ra is!:) puszi megyek megnézni a sütit, aztán meg tanulni :((((

  • vizi.zsuzsi

    2009. június 25. csütörtök

    sziasztok!!mi az a fokhagymázás???????velem se történt semmi.képzeljétek el hogy elöl a hasamon a cicimen csupa kiütés vagyok már 3napja.gondolkodtam mitöl lehet kaja vagy mosopor vagy parfüm de mindeggyik a megszokott és rájöttem hogy a szolitol van.mult héten is volt kiütésem de nem sok most hogy 10pecet voltam mast tele vagyok.viszketek és tiszta piros.ti hallottatok olyat hogy valakit kiüt a szoli?mert én eddig nem jártam de most örültem hogy végre a bercivel van közös programunk és tessék nem birom a szolit.kölcsönkaotam a munkatársamtol az alkonyat c könyvet azt olvassuk a diával mikor ö ha nincs itthon én.nagyon jo könyv.meg a 2.részét az ujholdat is megkaptuk 600oldalas de jo.majd jövök pussz

  • UmiRita

    2009. június 25. csütörtök

    Hali Csajok!

    Nyugi élek, csak a legjobb barátnőmmel fokhagymázunk és reggel 6-tól este 6-7ig csináljuk és mire hazaérek tök hulla vagyok! De 7végén itt leszek nektek! Babacsi nálad mizujs? Csajok? Én már elkezdtem megint szedni az elevitet, meg mellette azért próbálkozunk,de már nem görcsölök rajta annyit! Meséljetek csajok! Nekem elég monoton most egy ideje mióta fokhagymázunk! Na puszika

  • babacsi

    2009. június 25. csütörtök

    Anett sajnálom hogy nem volt jo idötök, de legALÁBB EGYÜTT LEHETTETek kicsit:9 szerintem is hinni kell benne. mi is 31. honapja vagyunk ugy hogy nem szedem a gyogyszert, a páromnak nem jok az eredményei, ö gyogyszereket szed, de ugy igazábol pár honapja probálkozunk csak, eddig csak voltunk együött mikor kedvünk volt de volt olyan is hogy egy honapig nem is voltunk.. ugyhogy nem nevezbném probálkozásnak..

  • anett

    2009. június 24. szerda

    Sziasztok.Pár órája értünk haza.Hát az idő pocsék volt,az eső szinte végig szakadt,de nagyon-nagyon jól éreztük magunkat,ettünk,ittunk(nem keveset),társasoztunk,na meg 1x belógattuk a lábunkat a vízbe is.Babacsi,nagyon drukkolok,őszintén.Rita,nem vagyok elkeseredve egyáltalán,majd a következő hónapban…Kérdeztétek,mióta próbálkozunk,kb két éve.De eddig nem is nagyon hittem benne,és meggyőződésem,hogy ezért nem is sikerült.Aztán VALAMI hatására elkezdtem hinni benne,és érzem,hogy még ebben az évben terhes leszek.

  • vizi.zsuzsi

    2009. június 24. szerda

    sziasztok.hát van nagy hajtás.igen sok vendég hiányolta a mekit .babacsim remélem jo hirekkel fox szolgálni nem sokára..ritussal mi van?merre jár?azt se tudom hogy sikerült a évfordulojuk.megyek fözni mert holnap megint hajnalba kelek.pussz

  • babacsi

    2009. június 24. szerda

    sziasztok Kinga gondolokrád:9 nekem is sok a minka, de néha fáj csak a hasammeg aludni tudnék mindig, délután még irok.. most rojhanok puszi mindenkiek.

  • kinga

    2009. június 24. szerda

    sziasztok! Babacsi hogy vagy? Görcsölsz még? Hátha a baba jele? Bár nekem ilyen nem volt, de mindenkinél más,m tudod! Anettnek akartam mondani hogy nálam nem is ő az első az iwiwen, sőttt!:))) ZSuzsi akkor m ost megint nagy lesz a hajtás? Nyáron azért lesz még szabid?Ritus merre lehet? Na megyek vissza tanulni, csütörtökön írásbeli, hétfőn és kedden meg szóbeli szigolrat! Gondoljatok rám, mert nem akarok szeptemberben menni:((( pussssssssssssssz

  • babacsi

    2009. június 23. kedd

    sziasztok
    milananyu és Anett irjatok majd azért remélem szép idötök van..
    Ritus merre vagy? jol vagy? aggodom.. Kinga suli? vizsgákon mindjár tul leszel és akkor de jo itt a nyár, és itt a baba.. mikor is szülsz? tök jo hogy az uj lakásban már 3-n karácsonyoztok:)
    Zsuzsi igy is el tudom olvasni.. 🙂 milyen volt a szabi utáni elsö nap? nem volt fura? rám ugy férne már egy kis szabi.. szombaton esküvöre megyünk, utána héten még dolgozom, de 6-tol nem, mert A HÁloszobát krll felujitani, kaptunk butort másikat igy befestjük meg kipakolok meg bepakolok meg uj padloszönyeg. sajnos azt nem tudjuk lejárolapozni, ngyon egyeneltlen és most nincs másra pémnzünk.
    mennem kell kész a vacsi, reggel irok sok puszi
    ja és enyhén görcsölget a hasm néha nem mindig., volt igy már valakkii?

  • vizi.zsuzsi

    2009. június 23. kedd

    sziasztok.att van allitva a gep es nem tudom visszaallitani bocs ha hulzesegeket irok meg ekezet nelkul.nagy a hajtas.allig vartak hogy kinyissunk.babacsin 0rulok hogy furin eryed magad.lehet remenykedni legalabb.tobbiek merre,,mennem kell fozni mert megint hajnalba megyek.berci delutanos igy valtjuk egzmast.ritus veled mi van.nagyon szar ido van.syerintem ay egesz orszagba igy milananyueknak is meg anetteknek is.sajnalom oket.majd jovok pussz

  • babacsi

    2009. június 23. kedd

    Nagyon görcsöl a hasam.. alig tudok fent lenni, de nagyon sok a munka,. nem szokott ilyenkor még megjön érzésem lenni, hacsak tényleg nem elöbb jön meg..
    ti mit csináltok?

  • babacsi

    2009. június 23. kedd

    sziasztok nagyon köszi hogy igy aggodtok, de ma meg semmi nincs, nem érzem se a hasam se a fejem.. ma van a 21. nap még csak, nem is reménykedek már..
    Nem tudom milyen idö lehet a Balcsin, szegény nyaraloink, jol kifogták…
    Kinga szoritok a vizsgáidhoz. moist sok a melo, csak gondoltam benézek. Ritus mi zu veled? sok puszi mindenkinek.

  • Szatimy

    2009. június 22. hétfő

    Kinga, nekem pont ilyen éjszakám volt. Ma egész nap hányinger, még vuk is jött. Szerintem mondjuk tegnap összeettem mindenféle gyümölcsöt, mert Peti nagyon sokfélét hozott. Ma volt egy vizsgám, meg csütörtökön is lesz, úgyhogy nekem is még tanulás. Te holnap mész, ugye? Drukkolok!
    Babacsi, lehet, hogy butaság, de szerintem minden, ami eddig még nem fordult elő veled gyanúsnak, és jó jelnek tekinthető. Hogy már napok óta fájnak a petefészkeid remélem jót jelent! Én a peteérést követő 12 napon teszteltem egy nagyon halvány pozitívat.

  • kinga

    2009. június 22. hétfő

    Babacsi a pé-től 10-12 napra lehet tesztelni! Nekem is nagyon fáj a fejem. Olyan jó hogy a kollégádnak sikerült a baba, nálatok is fog majd meglátod!Én nem vagyok jól, Pestre sem mentem, tegnap nagyon hányingerem volt este, szar éjszaka volt, sokszor felkeltem, ma meg nekem is fáj a fejem:( Próbálok tanulni de nem nagyon megy! És olyan szar az idő! Remélem a Balcsin jó, hogy Anettéknak és Milananyuéknak jó legyen azért a nyaralás! Rita? Zsuzsi már dolgozik:( na megyek is vissza a jegyzetekhez, puszi

  • babacsi

    2009. június 22. hétfő

    sziasztok hol vagytok? csak irogatok.. ugy fáj a fejem, mozditani is alig birom… a front szerintem.. bár egy csajszi azt mondta hogy amint terhes lett, utána végig fájt a feje…
    ja lányok akkor mikor kell tesztelni? az utolso együttléttöl 14 napra vagy a nem várt napján?

  • babacsi

    2009. június 22. hétfő

    köszi Fric:) én is remélem. föleg hogy most olyat hallottam potyog a könnyem:)
    van egy fiu kollegám akinek ugyanolyan spermaeredményei vannak mint az én páromnak és ugyanazt a closty meg antibiotikumot kaja, de már öregebb nálunk, és ma bejött hozzám sirva hogy nézzem meg van egy pozitiv tesztjük:) ugy 9örülök neki, a nyakába ugrottam na a többiek meg néztk hogy mi van.. nem mondhatom el senkinek, elmondom hát nektek:) biztos neköünk is szerencsénk lesz már….

  • FriC

    2009. június 22. hétfő

    Babacsi: Reménykedem benne,hogy hamarosan jó hírekkel fogsz jönni hozzánk hamarosan.Hisz már ti is milyen régóta várjátok a kis utódot.

  • babacsi

    2009. június 22. hétfő

    sziasztok
    velem semmi nincs, ma emelkedett a höm, egy csdaj azt irta nekem hogy ugyanigy violt mikor beágyazodott, nagyon fáj a hasam, meg szur a petefészkeim.
    ma még csak a 19. napon vagyok.
    veletek mizu?
    most sok a melo, majd még jövök.
    de az is lehet hogy megfáztam:(

  • vizi.zsuzsi

    2009. június 21. vasárnap

    sziasztok.hát jol elfáradtam.nem is tudok mit irni megyek pihizni mert reggel 6kor kelek.ritus boldog évfordulot.csajok jo nyaralást-kinga babacsi nektek is sok szépet.holnap jövök pussz

  • milananyu

    2009. június 21. vasárnap

    Sziasztok.
    Sajna Balcsiról nem fogok tudni írni, de lehet vhová áátmegyek a szomszédba ahol van net.
    Kinga én MIlánnal 7 kg t híztam összesen a 37 hét alatt(akkor szültem)Most se szeretnék többet max 10kg:)Nincs fogyi de nagyon odafigylek, mert nem vagyok sovány alkat, de ilyen szempontból szeencsés, mert terhesség alatt semmit se tagtam meg mint most se magamtól(mondjuk édességet tényleg alig alig ettem) s csak ennyit híztam, s kórházból -11kg val jöttem haza, s szoptatás alatt is végig csak fogytam…De Kinga semmi baj ha hízol, majd lemegy szülés után ez a természet rendje…de nekem anyum is ilyen volt h alig hízott.Te hányad éves vagy most az Egyetmen??Kinél fogsz szülni, s a Klinikán??nekem sok barátnőm dr.Major Tamásnál szült, nagyon meg voltak vele elégedve.
    Holnap reggel indulunk, már magunknak összepakoltam Milánnak majd reggel gyorsan, meg vasaltam ma, meg anyósoméknál voltunk.
    Anett, Ti mióta próbálkoztok??Biztos mindenkinek sikerül, mivel mindinkinek eljön az ideje ebben biztos vagyok.csak tényleg nem szabad h ebből álljon ki az ember h erre gondl, én is egy év után elengedtem már magamtó(s nem csak momdtam, úgy is éreztem)s lám tényleg összejött…ez egy csoda, s mindenkinek lehetséges, kívánom nektek mielőbb::)

  • UmiRita

    2009. június 21. vasárnap

    Hali Csajok!

    Nyugi itt vagyok, csak lábadozunk a tegnapi buli után! Olyan nagy rózsacsokrot kaptam a férjemtől házasságinkra, majd megmutatom nektek! Anett nem vagy remélem elkeseredve hogy nem jött össze a baba! Mióta próbálkoztok? Én tegnap elkezdtem szedni az elevitet, talán segít hogy megtartsa a szervezetem a babát! Többiek mijót csináltok?

  • kinga

    2009. június 21. vasárnap

    sziasztok! NEm baj Anett majd a következő hónap:) De jó hogy mentek a Balcsira! Milananyuéknak is jó! NEkem mg tanulni kéne:( De nagyopn nehezen megy:((( De még 2 szigorlat! Holnap ráadásul egy fontos ügy miatt fel kell mennem Pestre, de gyorsan jövök is, reggel /kor indul a vonat:( Ma is vendégek voltak, voltunk ebédelni anyósomnál, utána meg a férjem nagymamája jött el megnézni a lakást sütöttem pogit is! 92 éves, de ügyesen feljött a másodikra!Még ma könyveket pakolunk át anyósomtól, ott laktunk, és még mindig van cucc amit nem hoztunk át! A tegnap jó volt nagyon, csak sűrű, amikor este hazaértünk, hulla voltam, és rögtön elaludtam. A barátainknál voltunk, az anyuka annál a dokinál szült akinél én, meg abban a kórházban és mesélt egy csomót! Oylan jó volt, meg még nem voltunk náluk, és olyan jó anyuka, a legkisebb gyerek 3 éves, és olyan választékosan beszél!:)NAgyon tündéri:)
    Babacsi csak elétlt az az este, felébredt már a párod?:) De jó mentek akkor esküvőre, mikor is, a jövő héten? Mi mst nyáron szerintem nem megyünk, a múőlt nyár sűrű volt, volt vagy 4, meg most tavasszal1, és jövőre is vannak már, de idén egyik rokon és ismerős se házasodik! LEhet nem is tudnék elegáns kismami ruhát beszerezni, jövőre meg már 3-an megyünk!:))))) Babacsi azóta már nagyon soka nőtt a pocim, most az elmúlt 4 napban is 1 cm-t nőtt a haskörfogatom! Meg hát hízok is rendesen:( Milananyu te mennyit híztál MIlánnal?
    Zsuzsi most a mekiben kell takarítani? Akkor már nem fogsz unatkozni, megint hajtás lesz! Jó lenne valami köztes, nem?
    Ritus veled mi van?
    pusszantás lányok!:)

  • anett

    2009. június 21. vasárnap

    Sziasztok.Ez a hónap nem jött össze,de sebaj,majd a következő.Csak ez a derékfájás ne lenne ilyenkor..na mindegy,már lassan el is múlik.Éjszakás voltam,vagyok,és nem vagyok egy nagy nappali alvó.De holnap reggel mi is indulunk Balcsira,hú ,hát alig várom.Na megyek eszem.

  • babacsi

    2009. június 21. vasárnap

    hazajött a párom jo korán már 9kor itthon volt, most meg alszik, nem nagyon tudok semmit sem csinálni, nehogy felébresszem, mert persze a nappaliban érte el, nem a háloban:) kéne föznöm holnapra , de nem nagyon kivánok semmit. azt hiszem ez a délután a pihenésé lesz:) vagy van valami ötletetek hogy tudnák a legkönnyebben kitisztitani a fugákat a járolapon? (eredetileg korall szinü volt, most már inkább barna:)
    puszi mindenkinek.
    Ritus jobban vagy? Anett mikor tesztelsz?
    milananyu akkor a Balcsirol nem is tudsz irni?
    Kinga milyen ott az idö? néztem ám a képeidet, jo nagy poci, helyes:)
    Zsuzsi már dolgozol biztos.. szegény. azért igy utolag nézve elég hamar elrepült a szabadság nem?

  • babacsi

    2009. június 21. vasárnap

    sziasztok köszi Szamity de eltelt az estém, éjfélig tv-t néztem most meg pikk pakk reggel lett és már haza is ért apárom:) ma fözök valami fözeléket….
    irtam egy dokinak a neten hogy miért 35 körül van a höm már napok ota, mikor most emelkednie kéne, azt irta hogy lebegjek a vizen, hagyjam magas sodorni az árral…

  • Szatimy

    2009. június 20. szombat

    Babacsi, tudom nem vigasztal, de én is egyedül vagyok itthon. :(( Peti a hétvégét Anyósomnál tölti, én meg sajnos nem tudtam menni, mert tanulnom kell, és náluk sajna nem tudok.
    Szerencsére van mivel lefoglalni magam, a hét közben soha semmire nem jut időm.

  • babacsi

    2009. június 20. szombat

    MIlananyu mentek nyaralkni.. ez jo:) bár remélem szép idötök lesz.
    na elmegyek fürödni aztán elalszom a tv-n. ez a terv.,..
    hüpp hüpp

  • milananyu

    2009. június 20. szombat

    Babacsi kitartás, hamar reggel lesz.
    Tőlünk most mentek el a vendégek, férjem fekteti Milánt, én is fáradt vagyok.
    Holnap megyünk lovasnapokra, aztán vmit kellene pakolni, plussz vasalni balcsir,a meg vasalni amúgy is, elég sok az elmaradásom ugyanis utálom!!:)
    Jó pihit Nektek.

  • babacsi

    2009. június 20. szombat

    sziasztok csak bekukkantottam. Ritus biztos bulizik.. én meg egyedül vagyok itthon.. holnap délig. nem nagy ügy tudom de évente egyszer is alig birom ki ha a párom nincs itthon, ugy hiányzik..
    már össze vissza ettem mindent és szétültem a fenbekem annyi filmet megnéztem meg hütöt leolvasztottam stb.. na megyek elrakom magam, akkor hamarabb reggel lesz., soik puszi nektek..

  • babacsi

    2009. június 20. szombat

    Sziasztok
    hu mennyi irtatok. ebben az idöben ki se lehet menni. nekem szurnak a petefészkeim, remélem nincs semmi bajom. rakott krumplit csináltam, kajáltunk aztán meg néztem egy Robert de NIro filmet, hát imádom a pasit de ez gyenge volt még Al Pacino se tudta feldombni, pedig azt is imádom.
    a párom aludt, most kelt fel, fél 6kor elmegy erre a lagénybucsura majd holnap dél körül jön haza. egyedül vagyok és persze ma egy barátnöm se ér rá.. Ritus ugy ellennék veletek a piával a rag alatt:)
    nagyon sajnálom hogy nincs baba,de sztem volt, tehát azt jelenti hogy lehet még.. férjed hogy fogadta? nem volt nagyon szomoru?
    és ma 3 adagot mostam meg takaritottam meg ilyenek, most hütöt fogok leolvasztani.. jo kis program.. elfoglalmo magam, este tv-zek és varrogatok azt szeretem nagyon gobleinezek meg virágokat varrok maradék anyagokbol stb.,. nagyon kreativ vagyok.:)
    Éjjel nagyon rosszat álmodtam, 2x is álmodtam az imádott kis kutyámmal mindkétszer arrol szolt az álmom hogy feltettem egy buszra, hoy utazzon, utána meg szaladtam utána hogy hol lehet és sirva ébredtem, aztán vissza aludtam és utána meg egy vonatra tettem fel és kerestme a vonaton hogy hova szaladt meg ki látta.. nagyon rossz volt, ilyedten ébredten, azota ölelgetem most os itt ül az ölemben, mnem akarom elengedni.
    hülye vagyok mi?
    Anett neked a napokban van ideje nem? remélem nem jön meg, irj majd hányadik napon is vagy? 27-n? ugy emlékszem. én ma vagyok a 18. napon.de a párom nem akar velem sexelni, nincs nagy formában azt mondja.. meghértem, de kicsit aggaszt hogy tegnap leesett a höm megint, lehet hogy késöbb volt mégis a tüszuörepedés? de akkor a doki mindek látott kedden 23 mm-s tüszöt? én ezt nem értem..
    na még este jövök puszi mindenkinek.

  • kinga

    2009. június 20. szombat

    sziasztok! Anett nekem is úg volt mint Szatimynek, a mensi előtt 3-4 nappal kezdtek fájni a melleim, főleg a bimbók, úgy hogy hason se bírtam feküdni (Azóta sem!) Nekm korábban nem volt ilyen, íg én is innen tudtam hogy terhes vagyok, és úgy is lett!:) CSak nem ilyen tüneteid vannak? Hány nappal vagy a mensi előtt? Mi ma befejeztük az erkélyt, a virágültetést, a párom elment valami beszélgetést vezet, utána meg megyünk egyik ismerősünkhöz, aki annál az orvosnál szült mint én fogok, és a szülésről beszélgetünk!JÓ kis program mi?:)))) Addig meg próbálok egy kicsit tanulni, de nem nagyon akar menni:( puszi

  • vizi.zsuzsi

    2009. június 20. szombat

    sziasztok.hát assszem ma kopihenhetem magam mert annyira rossz idö van hogy csak a lakásba lehet lenni.megnéztem a kiülöt mind a 6képet nagyon szép lett:)milananyu és meg jan26án születtem.de a diát napra pontosan .megcsináltam a turos kapros tésztát.holnapra meg oldalast sütöttem mert10re megyek takaritani meg hétfön is reggel7re.kedden nyitunk.majd jövök pussz

  • UmiRita

    2009. június 20. szombat

    Mi jót fogtok amúgy csinálni csajok 7végén? Megnéztétek a kiülőnket! Mi piálunk meg grillezünk este és utána meg megyünk a grund fesztiválra!

  • UmiRita

    2009. június 20. szombat

    Nem tesztelek csajok, mert úgy érzem hogy nem vagyok terhes! Meg nálam amúgy is 2-3 napos szokott lenni a menszim! Terhát feles! Higgyétek el Meg amit csináltam tesztet tegnap reggel az negatív volt, nincs baba, az tuti!