Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

    Milyen tesztet vegyek?
    Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 928 Comments

  • UmiRita

    2009. május 02. szombat

    Hali Csajok!

    Hogy manapság mik nincsenek, szegény Dia, remélem jobban van! Egyszer emlékszem az én volt pasim cukorbeteg, és pesten összeesett a népligetben és senki nem jött oda segíteni vagy mentőt hívni(biztos azt hitték részeg) vagy nem tudom! Kegyetlenek az emberek!
    Hú csajok én ma egész nap olyan rosszul vagyok mint az állat!
    Babacsi, neked mikor kellene megjönnie, vagy megjött már? Zsuzskó? Na most pihenek kicsit, mert hulla vagyok késöbb jövök!

  • babacsi

    2009. május 02. szombat

    sziasztok! Zsuzsi ez szörnyü, hogy mindig történik valami.. szegény Dia. és össze is kellett varrni a fejét? vagy csak beütötte? meddig tartják benn? jaj hozzánk is hoznak mindennap ilyet sajnos.. de az meg hogy az emberek bunkok, nem ujdonság… a gyereknek legalább volt annyi lélekjelenléte hogy mentöt hivott. akkor gondoom most jo fáradt vagy..
    és holnap kell megjönnie? az jo jl hogy sötét lila ott alaul:) az nem tudom mi lehet az a nagy csomo, én csak egyszer éreztem ilyet, mikor szorulásom volt és alig tudtam wc re menni, fájt a hasam, és este mikor fürödtem, felnyultam mosakodni ott is, és ugyanezt érztem hogy a hüvelyfalán át valami kemény van.. na gondolhatod mi lehetett.. bocs ez egy kicsit undorito volt, de nem tudtam máshogy leirni.
    nincs egyéb tüneted? olyan jo lenne ha most sikerülne nektek.. meg Rituséknak is:)
    Kinga hogy halad a költözés?
    űpuszi nektek

  • vizi.zsuzsi

    2009. május 01. péntek

    ja és még annyit hogy egy felnött se jött volna segiteni amig nem érek oda.látták a diát hogy ott fekszik de csak néztek ki az erkélyen és a mentöt is gyerek hivta mert akkor még nem voltam ott és a sok paraszt nem segitett volna.pedig láthatták hogy ott fekszik valaki de csak nézték és semmi.jo mi??mennyire bunkok az emberek.pedig gyerekröl van szo!!!!!!!!!!és lehetett volna nagyobb baj is mi lett volna ha betörik a feje és vérzik vagy akármi jo mozi lehetett.mennyire utálom öket.

  • vizi.zsuzsi

    2009. május 01. péntek

    még annyit vettem észre hogy a kisajkaim meg csupa sötét szinüek.mi lehet ez???nem tudok elmenni dokihoz mer nem tudom hogy dolgozom jövöhéten

  • vizi.zsuzsi

    2009. május 01. péntek

    sziasztok.a Diát tegnap elvitte a mentö.ráesett egy nagy kö valahogy a fejére és enyhe agyrázkodása van.képzeljétek mikor hivott az osztálytársa és mondta meg hogy hivták a mentöt én meg rohantam hogy nehogy elvigyék amig oda nem érek.este 6kor történt ott voltam vele amig vizsgálták és este 9kor jöttem meg ma meg már voltam és délután megint megyek a bercivel meg a renivel.meg szoltam a munkahelyen mert ma 10re kellett volna mennem és ma nem megyek csak holnap éjszaka.nem tudom mikor engedik haza mert fáj neki.más:képzeljétek el ..olyan ciki leirni de tegnap fájt ott bent valami és felnyultam ujjal és a hüvelybemenettöl kb2cmre éreztem valami kemény csomot.de lehet hogy csak bebeszélem ahogy felnyulok és kifelé nyomom az ujjam ott van és mondtam a bercinek nézze meg mert ö talán jobban ismeri én nem szoktam nyulkálni és azt mondta ö is érzi.most minden összejött.majd jövök este.pusssz

  • babacsi

    2009. április 30. csütörtök

    sziasztok be kell jelnetnem, hogy most rendeltem meg a páromnak a FER 14 tbl-t:) ö is tök lelkes. ha elmulik a mensim( remélem hamar megjön) nekilátunk .. vagyis hogy majd a spermavizsgálatat után, az jo is lesz idöpontban:) olyan boldog vagyok hogy már vcalami történik…

  • babacsi

    2009. április 30. csütörtök

    Zsuzsi Ritus nagyon szurkolok nektek hogy ne jöjjön meg, én hétföre várom. remélem a párom helyrejön, és utána bele vethetjük magunkat:) várom már a pénteket hogy menjen a vizsgálatra és kiderüljön hogy javult e vagy nem.. azért szeretném ezt az átfuvásos mütétet, mert ha a párom helyre is jön lehet nálam is baj hogy elzárodás vagy ilyesmi.. jövö héten megrendeljük a FER 14-t, beleegyezett bár nagyo drága, de még olcsobb mint egy lombik.
    lányok olyan szomoru dolog történt ma, elöször nem akartam leirni, mert hátha valaki olyan olvassa, és kikapok hogy elmondom, de nem tudom magamban tartani, behoztak ma egy lányt hozzánk valami baja volt ezt most nem irhatom le és iker terhes 6 honapos és el fog vetélni.. azt mondja a nödoki, nem leht megmenteni, még alktatva van nem is tud rola. én meg kitapogattam a hasát és lehetett érezni a babákat, olyan cukik voltak, de hogy mi lesz ezután.. szegény lány meg a férje ugy sirt, nem tudom milyen lehet arra ébredni hogy eddig voltak babám a hasamban most meg már nem sokára nem lesznek mert meghallnak..
    nagyon felkavar a dolog..
    nem is irok többet majdkésöbb jövök
    puszi

  • vizi.zsuzsi

    2009. április 29. szerda

    ritus a husevönek nem kell legyt adni mert elvileg van valami illata ami odavonza és ö kapja el-remélem megmaradnak a virágok.babacsi a vihar miatt ver a szived mert érzékeny vagy rá?vigyázz magadra nekem kedden kell megjönnie.na megyek pussz

  • vizi.zsuzsi

    2009. április 29. szerda

    sziasztok babacsim miért kell átfevásosmütétet csinálni???hallottam már rola és volt egy munkatársam lellén aki ezután lett terhes:)ritus tudom milyen rossz egyedül mert az én bercim is szokott éjszakázni de nekem jobb mert a másik szobéba vannak a lányok neked meg senki és biztos rosszabb.kinga biztos 1000a tennivalod de azért pihenj jo????mindjárt itt a hétfö:)jo éjt pussz

  • babacsi

    2009. április 29. szerda

    sziasztok de jo sokat irtatok. Ritus ne aggodj.. probáljatok meg holnap után is együtt lenni hogy 2 naponta meg legyen. szeditek még a Maca multit? én most arra gondoltam hogy megrendelem a FER 14-t a páromnak. de még beszélek vele elöbb. most kicsit jobb a kedve hogy már nem szedi a bogyot, bár sztem inkább ez lelki., ennyidö alatt nem ürül ki belöle. jövö pénteken lesz a spermavizsgálat. szoritsatok nagyon.
    KInga de akislány nagyon jo:) de hogy tudták megmondani még ilyen korán?
    Zsuzsi én is virágokat ültettem a hétvégén, bár nem ilyen egzotikusat az biztos tuti.. nagyon kivánci vagyok az milyen, utána is nézek a neten..
    Kinga a költözés jo:) és gondolj bele addigra a sulinak is vége meg be is rendezkedtek mire jön a baba:)
    Zsuzsi a 2 együtt létböl is simán lehet baba.
    én hétföre várom, remélem meg jön, mert nagyon szo9moru hogy ez az egyetlen honap mikor nem kerll izgulnom, annyira fájnak a mellbimboim, remélem meg jön idöben és mehetek a nödokikhoz.
    szeretném ezt a z átfujásos mütétet..
    most megyek holnapra husit sütni..
    olyan roszz ez a front itt csöpög az esö, vihar lesz, össze vissza ver a szivem…
    puszillak titeket

  • UmiRita

    2009. április 28. kedd

    Én nem tudok aludni csajok!

    Annyira rossz egyedül az ágyunkban a férjem nélkül! Utálom amikor éjszakás és még szerintem 1 hónapig így lesz, csak kérlek imédkozzatok! Nem tudom hogy meddig életképesek a testemben a sejtecskék, mert ma voltunk együtt és elvileg holnap van pé-m és nem tudom hogy holnap mi lesz!
    Tök jó és mit kell adni a húsevő növénynek? Legyet? 🙂 Vagy mit?
    Kinga örülök hogy jól vagytok!
    Zsuzskó ne idegeskedj apud miatt, addig még nem undok a gyerkőcökkel és a pároddal addig semmi gond! Az én apósom is iszik, de ő szörnyen rossz, és félek hogy tönkre fog minket tenni! Na most nézek egy filmet, holnap jövök!
    Puszi

  • vizi.zsuzsi

    2009. április 28. kedd

    sziasztok drágáim.igen még itt vannak anyuék de apu iszik és az nem jo.már részegen jött de szegény anyu hiába brszél neki.már mindegy.megven a virág képzeljétek voltunk ma a piacon és itt i s volt husevönövény több fajta 1200ér én meg megvettem a munkatársam tol 2100ér,de nem baj mert vettünk a piacon egy másik fajtát kancsoka a neve és most a bercimnek 2van és ha nem megy tönkre veszünk még ha lesz.örült neki.ugy néz ki hogy jul elején megyünk lellére.kingám örülök hogy jol vagytok és lehet hogy kislány az nagyon jo.meg hogy minden ok.ritus kivánom hogy sikerüljön.babacsim nekem is egy hét mulva esedékes de mi ebbe a honapba csak 2szer voltunk eggyütt ugy hogy reménytelen.csütörtökön mennek anyuék.jo éjt majd jövök.pussz

  • UmiRita

    2009. április 28. kedd

    Kingám ,neked címeztem az előzőt! Ti költöztök már?

  • UmiRita

    2009. április 28. kedd

    Hali Csajok!

    Hát Babacsim, nagyon remélem igazad lesz, a férjem már 1 hete éjszakás, de ma együtt voltunk mielőtt ment dolgozni, és holnapra írja a pé-t és olyan jó volt együtt, és nem is dolgozok, majd csak szombaton, úgyhogy remélem most végre szerencsém lesz, nagyon remélem! Én is azt hittem hogy mindenki sokat írt már!
    Ti hogy vagytok?
    Mesélj!
    Késöbb jövök, puszi

  • kinga

    2009. április 28. kedd

    sziasztok, at hitem mindenki írt sokat, de szegény Babacsi egyedül van itt! Én tegnap hulla voltam, víz holnapra lesz bent elvileg, remélem gyakorlatilag is, annyi intéznivaló van, hogy költözzünk, de ha minden jól mgy, akkor hétfőn már ott alszunk!!!!!Iszonyú sok a takarítás, én meg imádok takarítani, de most nem lehet nagyon erős vegyszerekkel, de a festéket csak za viszi l, meg el is fáradok, de lesz segítség!Ja és nagy újság van, tegnap voltam uh-n, és úg néz ki kislányunk lesz, bár még ez egyáltalán nem biztos!!!:) Jól van a baba szép nagy:) Olyan édesek és képet is kaptam, bár meg tudnám mutatni nektek valahogyan! ma voltam vérvételen, most 2 hétig nem lesz vizsgálat, de addig meg költözés és berendezkedés ezerrel!
    Ritus szupi hogy ilyen jól megvagytok, meg lesz annak a gyümölcse is hamarosan meglátod!:))))) Babacsi hogy van párod, azért gondolom lelkileg is jobb hogy nincs több gyógyszer! A fogad miatt ne aggódj hamarosan azt is kihúzzák és nem kell menni jó sokáig! Meg nem is fog fájni! Még akkor mindig nem bírsz enni?
    Zsuzsi gondolom még ott vannak a szüleid, érezzétek jól magatokat, biztosan nagyon örülsz nekik! Azért hamegvan a növény írj! Hol is lknak a szüleid, Balatonlellén? Csak mert a héten kell eldönteni hogy hová megyünk nyaralni, mert az egyetemi üdülőúbe megyünk, az olcsó, és akkor már jó lenne találkozni:) Mikor mész nyáron haza?
    puszi lányok, írjatok ám! Én írok amíg tudok!:)

  • babacsi

    2009. április 28. kedd

    sziasztok
    hol van mindenki?
    én most értem haza kajáltam most kávézom és utána fürcsi.. meg tesz vesz itthon.

    nagyon fájnak a melleim, meg a mellbimbom. nem tom mitöl, terhes tuti nem vagyok, még egy hét mig meg kell jönnie.
    (ez olyan szomoru hgy ez az elsö honap, hogy azt várom, hogy megjöjjön..:(
    irjatok hol vagytok?

  • babacsi

    2009. április 27. hétfő

    sziasztok
    látod Kinga:) nem rég még azt mondtad hogy sose költöztök, most meg már csak egy hét… jo lesz berendezni a babaszobát meglátod:)
    Zsuzsi sztem nem baj ha kicsit iszogat apukád.. inkább legyen otthon valami kevés pia minthogy elmenjen venni a kocsmába…. de hátha meg tudja állni..
    Ritus sárgulok az irigységtöl:)
    a párom ma vette be az utolso bogyot, jövö pénteken megy spermavizsgálatra.
    nek még fáj a fogam, vagy a helye már nem tudom, mert van bent még egy rossz fogam, lehet már az fáj.. ma is már 3 bogyot bevettem, felhivtam most a rendelöt, azt mondták majd 2 hét mulva menjek, elöbb nem lehet huzatni mert 2 nagy lyuk közt van a rossz fogam, és még nem gyogyult be..
    na kicsit megnyugodtam, de idegesit is,mert eltelik megint 2 vagy 3 hét és ujra befosi leszek:(

  • kinga

    2009. április 27. hétfő

    sziasztok! Zsuzsi meddig maradnak a szüleid? ne aggódj biztos nem lesz semmi gond az apukáddal, ritkán lát titeket és úgyis unokázni fog! A növényről írj ha megjött, főleg hogy Berci mit szólt! Meglepi lesz neki? Babacsi a hastánc jól hangzik, a párodnak is tetszeni fog ha lejtesz előtte egy kicsit:)))) remélem most hogy elfogyott a gyógyszer megváltoznak a dolgok veletek, csak pozitívan! A fogad miatt meg ne aggódj, fogd fel egy jó kis fogyókúrának:) Én nagyon büszke vagyok rád, hogy már ennyit le tudtál adni, nekem sose sikerült, hiába fogyóztam:( Ritus a férjed az új munkahelyén ennyire sokszor éjszakás? Szegény, én is utálom egyedül tölteni az éjszakát! És te még a boltban dolgozol? Akkor mégse volt elbocsátás, vagy volt, csak nem te mentél?
    Mi a héten már gőzerővel költözünk, és hétfőtől szeretnénk ott aludni, de nem lesz egyszerű mert gáz még valószínű nem lesz. Na majd a héten mesélek hogy mi hogy halad, szorítsatok hogy a vizet ma vagy holnap befejezzék, mert csak akkor tudunk költözni! Elvileg gáz is lesz a héten, de én nem bízom benne annyira, mindegy legkésőbb 2 hét múlva a is lesz, fűteni nem kell, a tűzhely meg a főzőlap meg villany, így csak a melegvíz hiánya:(
    puszi megyünk is a lakáshoz!

  • vizi.zsuzsi

    2009. április 26. vasárnap

    sziasztok.hát képzeljétek az apukám is jön.picit félek töle mert ugye iszik de itthon nincs pia meg nem akarom hogy berugjon talán kibirja remélem.nem tudom mikor jövök mert velük akarok lenni de minden nap elolvaslak bennetek.ritus örülök hogy ennyire jol megvagytok a férjeddel.kinga annyira jo már mindjárt költöztök.de melyik nap?babacsim jo lesz a hastánc biztos otthon meg megmutatod a párodnak biztos tecceni fog neki,:)majd jövök millio pussz ja kb a héten jön meg a virág majd leirom milyen.

  • UmiRita

    2009. április 26. vasárnap

    Hali Csajok!

    Nem is tudom hol kezdjem! Tegnap este nagyon jó volt a buli, annak ellenére hogy a férjem szegény hulla fáradt volt, mert éjszakázik most nagyon sokáig, ma is ment! De kihasználtuk azt a kevéske időt ami volt egymásra! Nagyon jól megvagyunk igen, és várom hogy összejöjjön a baba, bár nem tudom mikor lesz olyan szerencsénk!
    Zsuzskó, majd teszek fel képeket a hajamról!
    Babacsim, akkor fesd visza a hajadat ha neked az jobban tetszett! Zsuzskó a húgom az 22 éves, van egy szakmája és most az érettségiből ballag:)
    Alig várom hogy reggel 6óra legyen, és mellettem aludjon a férjem! Lassan megy az idő ilynkor+
    Késöbb jövök, puszi

  • babacsi

    2009. április 26. vasárnap

    sziasztok:)
    még vörös a hajam, de nem szeretem, bár azt mondják jobban áll mint a szöke de én ugy (dögösebbnek) éreztem magam.. de ha a páromnak ez tetszik jobban, hát marad.
    holnap beszedi az utolso clostyt, aztán már csak azt várjuk, hogy helyre jöjjön, tegnap kicsit beszélgettünk, oda akartam bujni, de ugye nem lehet, igy beszélgettünk. javasoltam neki hogy milyen vitaminokat vegyünk neki, meg hogy ujra szede a maca vibet, és erre azt mondta hogy jo, mert mikor azt szedte kezdte érezni a válltozást jo irányba. ugyhogy jövö héten megyek és keresek valahol maca vibet meg argint és cinket meg szelént, meg e vitamint és c vitamint.
    biztos egy vagyon lesz de nem érdekel. egész este ennek olvastam utána és ez mind mind nagyon jo a férfiasságra meg a spermaképzödésre.
    8-n megy spermavizsgálatra és utána annak eredményével megyek a nögyogyászhoz hogy most mi van, és a mütétet is megcsináltatom az átjárhatoságit.
    mondtam a páromnak hogy most jelenleg nem is érdekle hogy terhes leszek e vagy nem, csak az érdekel hogy jöjjünk helyre.. ennek nagyon megörült, azt mondta hogy szeretné hogy ha már véget érne ez az állando procedura, és szeretne meggyogyulni, csak igy agfyilag is nehéz, hogy állasndoan erre gondolunk.
    én mondjuk most azt se tudom, hogy mikor kell megjönnie, bár lényegteken, méár egy honapja nem voltunk együtt:(
    Kinga az szupi ha már költöztök, meg látod ugy el fog repülni ez a pár honap terhesen, mire berendezkedsz:) de jo nektek:)
    jövö honapban mi is festünk meg veszek egy uj padloszönyeget a háloba. a többi hylen uj járolap van, nagyon szép minden, de a halora még nem maradt pénzünk. kb 35 lesz festékkel, meg kellene még egy szekrény az plusz 30 ezer. majd kigazdálkodjuk.
    mondjuk egy családi házon is van mindig valami amit csinálni kelle:)
    Ritus sztem ha ilyen jol megvagytok a férjeddel, elöbb utobb be fog csuszni..
    én annyira érzem hogy most már valamelyikünknek ujra pozitivat kellene tesztelni:)
    Zsuzsi nagyon ibáncsi vagyok erre a virágra, utánna is olvastam a neten, nagyon érdekes. .. majd ird meg hogy mit szolt a párod a meglepihez:)
    ja képzeljétek megyek hastáncolni a barátnöm rábeszélt..
    a fogam még mindig nagyon fáj, néha a fog helyem, néha meg a jo fogam, de már azt se tudom mi fáj, állandoan gyogyszert szedek, aludni alig tudok, enni meg csak nyámmogok..
    januártol idáig 4 kg ment le, nagyon nem látszik még, de most nem fogyozok, örülök ha valamit el tudok rágni. ma én fözök, anyosos ebéd lesz.
    rántott töltött palacsintát..
    most megyek, mert még pizsiben vagyok, késöbb jövök.
    sok puszi nektek.

  • kinga

    2009. április 25. szombat

    sziasztok! Ritus a hugodnak még most lesz a ballagása, sokkal idősebbnek néz ki szerintem. Mármint az esküvői képeken is ő van, ugye? Meg a másik tesód, ők a tanúk? Majd tegyél fel iwiwre képet az új hajaddal, nagyon kíváncsi vagyok!!! Bár még Babacsi se tett fel vöröset! Tényleg vörös vagy még? Zsuzsi a húsevő növény nagyon tetszik nekem is, biztosan örülni fog Berci, csak foghatjátok neki a legyeket, mert nekem régebben volt, de magának nem fogta meg, és elpusztult:((((( Anyukád meddig marad? de jó hogy találkoztok, ti csak nyáron mentek ugye?
    Mi már a költözés lázában égünk, azért is vagyok ritkán, mert szinte állandóan ott vagyunk, már 2 napja be se kapcsoltam a gépet! Tegnap voltam vizsgálatokon: belgyógyászat és terhesgondozás, összesen majdnem 4 órát töltöttünk ott el, szörnyű…. Na de egy csomó kismamával beszélgettem, és az jó volt. Amúgy semmi különös velem, lehet hogy hétfőn elmegyek uh-ra mert már türelmetlen vagyok, és megyek a dokimhoz magánrendelésre megnézni a babát, de lehet hogy kivárom még azt a 2, 5 hetet. Jövő hétvégétől az új lakásban lakunk, bár még gáz nem lesz:( De áram már van, és jövő héttől víz is. De a gáz most mivel vége a fűtési szezonnak csak a melegvízhez kell, mert a tűzhely az villany. A melegvizet meg megoldjuk de költözünk és kész, ma is egész nap takarítottunk meg szekrényt szereltünk. Már egész lakásszerű:)))) Csak ott nem lesz még egy hónapig net kb, annyi míg bekötik, de a suliból igyekszem írni!
    Sokat gondolok rátok, Babacsi remélem már nem fáj a fogad helye!millió puszi!!!!!!

  • UmiRita

    2009. április 25. szombat

    Hali Csajok!

    Na hogy telik a 7végétek? Én most nagyon örülök, mert ma nem megyéjszakába a férjem, ma csak az enyém lesz, majd csak holnap megy! Anniyra utálom ezeket az éjszakákat amikor egyedül kell aludnom! Bár a 2barátnőm nagyon édes és nem hagynak magamra!
    Este lemegyünk picit kocsmázni! Hát a hajam szerintem sokkal jobb mint hosszan volt, szeretem a változatosságot!
    Tisztára fel vagyok dobva, hogy végre a férjemmel lehetek!
    Zsuzskó biztos nagyon érdekes a virág, kíváncsi lennék rá! Örülsz akkor hogy anyukáddal lehetsz ugye? Én is várom a csütörtököt, a húgomnak lesz a ballagása, és végre láthetom a családot!
    Na lassan megyek készülni, késöbb jövök!
    Puszi

  • babacsi

    2009. április 25. szombat

    husevő növény? még 7 éves koromban láttam ilyet egy osztálykiránduláson vagy mi.. nagyon érdekes virág, biztos örülni fog neki.
    hozzánk tegnap este átjött az egyik barátnöm, a párom meg elment itthonrol, fontos ügybe.. éjfélkor jött haza, amikor a barátnömis ment el már. a másik zenekar fönökével beszélt, hogy lépjen be játszani vagy ne.. nem tudom mit döntött.
    de az éjjel azt álmodta,m nem is ott volt:(
    máj 8-n megy spermavizsgálatra, mert csak pénteken csinálnak ebben a korházbna, és természetesen máj 1. az is péntek, tehát nem lesz akkor..

  • vizi.zsuzsi

    2009. április 24. péntek

    babacsim remélem nem sokára elmulik a foghely fájásod.na ezt jol megirtam.rendeltem a bercinek husevö növényt a vénusz légycsapoját.mindig ilyet akart és most az itteni kertészetbe dolgozik a volt munkatársam és szolt hogy hoztak és 2200ft.remélem örülni fog neki.nagyon szereti a virágokat.jövöhéten valamikor meglesz.pussz

  • vizi.zsuzsi

    2009. április 24. péntek

    hali.köszi csajok megnéztem.nagyon joo voolt:)holnap nem megyek.majd vasárnap hajnalba aztán 4nap szabi mert jööööönnnnn azzz ANYUKÁÁÁÁÁÁMMMMM:)már nagyon várom fél éve nem láttam.majd még jövök.pusssz

  • vizi.zsuzsi

    2009. április 23. csütörtök

    sziasztok.hol vagytok?:segitsetek hogy kell megnézni a képeket.ritus biztos csini lettél az uj frizkoddal.velem ma nem történt semmi.holnap hajnalba megyek most megnézem a barátok köztet és megyek aludni.pussz

  • babacsi

    2009. április 23. csütörtök

    sziasztok
    Zsuzsi azt ird be hogy http://www .gmail .com
    akkor ahova kell oda ird be a felhasználonevet meg a jelszot amit elküldtek neked iwiw-n, és ha belépsz, ott meg tudod nézni, ki mit küldött oda:)
    Ritus hogy áll a rövid haj? bátor vagy hogy mersz válltani.. tudod ugy irigyellek titeket hoigy ilyen jol vagytok. de egyben nagyon örülök is neki. 🙂 biztos elött utobb meglett a hatása:) meg az is hogy jo aházaséletetek:)
    én ma elmentem a szájsebészetre mert nem birtam már hogy fáj a helye a fogamnak.
    megröntgenezték meg jol megpiszkálták, a kezemben volt a hajcsatom és mikor fájt akkor jo nagyon belecsiptem a csattal a z ujjamba hogy inkább az fájjon:) nagy hülye vagyok mi?
    na a lényeg hogy most raktak bele egy kámforos borzaszto izü és csip draint, holnap kicserélik, hát erre nem gondoltam:) de a joképü doki se volt semmi:)
    most kávézom, aztán palacsintát sütök, már napok ota csak pár falat ot eszem meg levest mert nem tudok rágni. ezt majd elnyammogom mint egy nagyanyo:)

  • babacsi

    2009. április 23. csütörtök

    sziasztok
    Zsuzsi azt ird be hogy http://www.gmail.com
    akkor ahova kell oda ird be a felhasználonevet meg a jelszot amit elküldtek neked iwiw-n, és ha belépsz, ott meg tudod nézni, ki mit küldött oda:)
    Ritus hogy áll a rövid haj? bátor vagy hogy mersz válltani.. tudod ugy irigyellek titeket hoigy ilyen jol vagytok. de egyben nagyon örülök is neki. 🙂 biztos elött utobb meglett a hatása:) meg az is hogy jo aházaséletetek:)
    én ma elmentem a szájsebészetre mert nem birtam már hogy fáj a helye a fogamnak.
    megröntgenezték meg jol megpiszkálták, a kezemben volt a hajcsatom és mikor fájt akkor jo nagyon belecsiptem a csattal a z ujjamba hogy inkább az fájjon:) nagy hülye vagyok mi?
    na a lényeg hogy most raktak bele egy kámforos borzaszto izü és csip draint, holnap kicserélik, hát erre nem gondoltam:) de a joképü doki se volt semmi:)
    most kávézom, aztán palacsintát sütök, már napok ota csak pár falat ot eszem meg levest mert nem tudok rágni. ezt majd elnyammogom mint egy nagyanyo:)
    sok puszi mindenkinek:)

  • UmiRita

    2009. április 23. csütörtök

    Hali Csajok!

    Meló előtt most van egy kis időm írni! Képzeljétek el levágattam a hajamat! Fric, igen nekem van mikroszkópom, de nem használom! Már nem foglalkozok a babatémával annyit mint régebben, majd jön a gyerkőc ha akar! És nem figyelem sutyiban a pé-t csajok! A párom most ment át az új munkahelyére, ma van az első napja, a másik munkahelyén tegnap mondott fel, de elég jó lóvét kapott végkielégítésnek!:)
    Kinga nyugi nől az a pocika! Látod én nem vagyok terhes azt mégis nől az a pocak!
    Zsuzskó te is fogdokihoz mész? Nem tudom amúgy nekem május 1-re írja a pé-t tehát addig még picit ráérek vele foglalkozni! De most megyek, mert kocsival megyek ma melóba és előtte el kell mennem a barátnőimért!
    Nah puszi, imádlak titeket este jövök

  • vizi.zsuzsi

    2009. április 22. szerda

    köszi lányok de elötte hova és mit kell irni ugyanis én még egyszer se néztem és nem tudok semmit.nem tudom mikor kell szurkolni mert tudjátok össze vissza jött meg és nem figyelem.

  • babacsi

    2009. április 22. szerda

    sziasztok Kinga akkor ird le zsuzsinak iwiwern, akkor én nem irom jo?
    lányok, annyira féj a fogam helye(az egyik) ma egy csomo gyogyszeren tul vagyok, alig tudtam aludni is.. meg dolgozni.. 5kor jöttem haza, most majszolok egy kis palacsintát, lassan már nem lesz mivel, elöl rágok mint valami anyoka…
    bakker..
    ha nem mulik a fájdalom visszamegyek a doikinöhöz, holnap felhivom..
    Pihe baba jol van, de most a máaik öregebb kutyusunknak van valami baj, már 12 éves, tegnap ota ökölödik, de nem hány, most nem kap enni csak inni, meg szárazat, holnapig meglátjuk mi van, ugat meg futkos meg ilyenek, de ezt nem tudom mitöl van..
    páromnak még 4 nap a gyogyszer , ma elmentünk a beutaloért, pénteken megy az urologiára, utána kérhetünk idöpontot a laborba, itt egy héten csak egyszer csinálnak ilyet, jo lenne beprotezsálnom jövö péntekre.

    nagyon megfájdult a hasam, olyan mintha mindkét petefészkem fájna. állitolag tegnap vagy elötte volt pé-m de most akkor lehet hogy ma van.. ugyis mindegy, mert nem lkesz semmi.. majd ha akar kezdeményezik..
    kéne mennem hajat mosni, de megvárom mig hata a gyogyszer, nem akarok igy hajolgatni a kád felett.
    puszi mindenkinek..
    Fric nagyon szoritok mindenkinek én is.. tudom Ritus azt mondod hogy nem figyeled mikor van pé-d de azért titkon biztos lesed:) mikor szurkoljunk? és Zsuzsi neked?

  • kinga

    2009. április 22. szerda

    sziasztok! Bocsi hogy nem írtam, de olyan sűrű napokon vagyok túl, egyre jobban fáraszt a suli. Még 3 hét, de utána még lesz 4 szigorlatom június végéig, és aztán teljes pihi. Még tanítási gakorlat lenne szeptembertől, de nincs értelme elkezdeni hgy októberben szülök, így már júliustól szülésig otthon leszek, már alig várom, pláne hogy haarosan költözés, lesz mit csinálni úgyis az új lakásban!!!!
    Ritus de aranyos hogy minden hónapban ünneplitek a házassági évfordulót, így legalább tuti emlékezni fog az éves fordulóra is:) Nagyon ajánlom a férjemnek hogy ő is emlékezzen majd!:)
    Babacsi múlik már a fogfájás, szegénykém? Szerintem is menj vissza a dokihoz, hátha ad ilyen kenegetőt. Pihének akkor semmi baja? Ennek nagyon örülök, én is aggódtam! Párodnak hamarosan elfogynak a bogyói és meglátod minden helyrejön majd! Majd írj ha lesz eredménye. Azt mikor tudjátok meg?
    Zsuzsi végre tudtál te is pihenni egy kicsit, bár ennyi minden mellett amiket leírtál, nekm már nem lett volna időm, de te olyan jól be tudod osztani, olyan kis házitündér vagy! rEMÉLEM HA ANYUKA LESZEK, ÉN IS JOBBN BEOSZTOM MAJD AZ IDŐMET, MERT különben hogy fogok boldogulni….
    Zsuzsi megírom iwiwen a jelszót, mert megváltozott, és nyilvánosan nem akarjuk leírni, hogy csak mi láthassuk!
    Néha elbizonytalanodom, hogy nem is nő a pocim, csak híztam, ami nem csoda, eszek egy csomót mostanában. Pedig már úgy várom hogy látszódjon, de még nem. Legalábbis a külső szemlélőknek még nem igazán. Pedig hétfőn kezdjük az ötödik hónapot!!!
    na puszi lányok! Imádlak titeket és mindig annyit gondolok rátok! Már úgy várom hogy babásak legyetek, és együtt babázzunk!

  • vizi.zsuzsi

    2009. április 22. szerda

    sziasztok.babacsi hogyan lehet a g mailra felmenni mit kell irni mert megnézném a képeket de nem trudom hogy kell.köszi

  • vizi.zsuzsi

    2009. április 22. szerda

    sziasztok.fric nekem is van ilyen mikroszkopom de én egyszer láttam benne valamit.lehet ki kell tapasztalni.ritus te használod?én is megyek majd fogászatra mert huzni kell de nem ismerem az itteni dokit nem tudom milyen.én is nagyon félek.lesz juniusba 2hét szabadság az átépités miatt és gondoltam akkor elmegyek.ma itthon voltam de nem volt kedvem eggyütt lenni a bercivel mert fáradt voltam.reggel korán keltem aztán itthon a fözés mind a 2lánynak volt szülöije oda elmenni aztán itthon megint pakolgatni és ma legalább pihiztem.majd jövök pussz

  • FriC

    2009. április 22. szerda

    Sziasztok!
    Ritus:Köszi jól vagyok,tegnap kiszedték a varratokat…Hát nem volt valami kellemes érzés.De viszont annak örülök,hogy lement a puffadtság,most már legalább rám jönnek a nadrágok. 🙂
    A dokim mondta,hogy akkor most már rendszeres nemi élet,és ha 3 hónapon belül nem sikerül,akkor menjek vissza hozzá. De azt is hozzátette,hogy lehet,hogy hamarabb fogunk találkozni. : ) Nem te kaptál ovu mikroszkópot?És az milyen?ki is mutatja?mert anno én is akartam venni,de maradtam az Lh teszteknél. remélem a tegnapi nap azért sikeres volt,és meglesz már végre nektek is az örömötök… Na meg nekem is meg mindenkinek…. még babacsiéknak is. : )

  • babacsi

    2009. április 21. kedd

    Köszi Ritus, ha nem mulik a fájdalom, visszamegyek, meg amugy ism ert van még fogaim amit ki kell hiznom.
    most lépek aludni.. sok puszi holnap irok.

  • UmiRita

    2009. április 21. kedd

    Hali Csajok!

    Babacsim, szerintem is menj visza a dokihoz, kapsz ilyen fájdalomcsillapító kenőcsöt! Az jó lesz rá! De jó a párodnak, én is szeretem őket, de a Kárpátiát még jobban!
    Én a pé-met nem tudom mikor van, de már nem is érdekel!
    Most megyek megszadizom a férjemet és utánna alszok!
    Imádlak titeket! Fric nálad mizu?

  • FriC

    2009. április 21. kedd

    babacsi:
    a fogadra menj vissza majd az orvoshoz,és kérj rá olyan ecsetelős fájdalom csillapito féleséget,nekem is azt csinálta,mert kemény 1-1,5 hétig fájt a fogam helye. És ez helyre rakta. Kicsit mentolos ize lesz,de valamilyen gyógyszer és oda fogja tenni a fogad helyére,azzal az ecsetelös valamilyével,és nagyon jó ez rá. De remélem minél hamarabb túl leszel rajta. Sajna nekem még majd vissza kellesz mennem a szájsebészetre,mert még hátra van a mütét(kivágás)…

  • FriC

    2009. április 21. kedd

    Sziasztok! 🙂

  • vizi.zsuzsi

    2009. április 21. kedd

    én se hiszek a ciklusnak.jo lehet a párodnak a koncerten.én nem megyek holnap.majd utána reggel.jo éjt

  • vizi.zsuzsi

    2009. április 21. kedd

    babacsi merre vagy itt vagy még,

  • babacsi

    2009. április 21. kedd

    sziasztok csak beugrottam. a párom Pestre ment Scorpions koncertre a barátainkkal, kapott ingyen jegyet, jo neki, bár lesz hajnali 3 mire haza ér.. na én nem is birnék felkellni ennyi alvás után 6kor.. a fogaim helyen nagyon fáj.. de az aggaszt hogy egy épp fogam fáj, ami mellöl kihuzták a rosszat.. már annyi bogyot bevettem.. na majd csak lesz valahogy..
    most fejeztem be a vaslást meg tergettem meg kutyáztam meg föztem. hát mosogatni már nem fogok ma:)
    reggel melo..
    a pé-t én már lkéstem, tegnap volt, most kivételesen a hömet is mérem, merö unalombol,tök jol mutatja, ezután is feljegyzem.
    a páromnak holnap meglesz a beutaloja a z urologiára, ahonnan elküldik majd a spremára talán jövö héten.
    de az vigasztal hogy már csak pár napnyi gyogyszere van.. talán felépül ebböl a sexnélkülidepiböl..

  • UmiRita

    2009. április 21. kedd

    Hali!

    Nyugi Csajok itt vagyok, csak sok a dolog! 🙂 Ma van a 10.hónapos házasságink! Tudjátok minden hónapban megünnepeljük:)
    Nálatok mizujs? Én már annyira nem hajtom a babatémát, sokat együtt vagyunk és majd jön a baba ha jönni akar! és ennyi!
    Megyek most fürcsizni és vacsit csinálok, utánna ünnepelünk!
    Zsuzskó köszi hogy érdeklődsz! Babacsi, örülök h.jólvan a kutyus, Kinga hogy vagytok, nől a poci?
    Na késöbb jvök! Puszi nektek

    Ja Babacsi, nagyon jó volt a vasárnapi futam, csak kár hogy esett az eső, és kevesett lehetett belőle látni! Vetter nyerte a futamot!

  • babacsi

    2009. április 21. kedd

    sziasztok Zsuzsi sztem jokor voltatok együtt, mert ha barnád volt és a miki is páfrányt mutatott, akkor lehetett a pé-d, én már a ciklus .hunak nem hiszek, sose akkor van..
    a fogdokinál nem volt borzaszto, de az altatás nem olyan volt mint gondolatm, csak kábitottak. azért nem fájt, de az egyik fogam nehezen jött ki, most meg fáj a mellette levő jo fogam.. na biztos meg lett rángatva. de van még 3 amit ki kell huzatnom, majd apránként:)
    Pihe jol van, szerencsére semmi baja..
    Kinga mikor végzel a sulival?
    puszi nektek

  • vizi.zsuzsi

    2009. április 20. hétfő

    hali örülök hogy jol van a kutyus és hogy elaltatnak.nekem kb holnapra vagy utána irja a pét de nem tudom.a mikroszkop 1szer mutatott páfrányt azota nem tudom kivenni mit mutat.de ma megint picit barnáztam és megijetem hogy megjön de nem és kb 12napja mulott el.ritus hol vagy,pussz

  • kinga

    2009. április 20. hétfő

    sziasztok! Babacsi szerintem a kutyus miatt akkor már nem kell aggódni, a doki is azt mondta hgy 3 nap, és ha nincs semmi akkor megnyugodhattok. A fogdoki miatt gondolok rád nagyon, és azért az jó hír hogy hajlandóak mégis elaltatni! Így már te se félsz annyira, igaz????:)))) Aztán rosszul ne legyél, így akkor nem is nagyon tudtok emiatt se együtt lenni, bár tudom hogy nem ez az oka:( Zsuzsi és neked mikor van pé-d? Használtad a páfrányt? Milyen? Ritus jó lehetett a csajos buli? A vérzés megint elmúlt hamar? Az a lényeg:)
    Én hulla vagyok, suliból jövök, és még ma este 10 ig tanulok, utána alvás, annál tovább nem bírok fent lenni, pedig korábban éjfélig egyig simán, de a baba álmos:) Azt hiszem elmúlt a hányós időszakom, de ne kiabáljuk el, kop-kop. Már 3 napja, csak kisebb émelygés van néha, de már ritkán és rövid ideig, és elkezdtem zabálni is, egész nap éhes vagyok, és eszek is:( Híztam is, nő a pocim is, de a nagyja háj:(
    puszillak nagyon titeket!

  • babacsi

    2009. április 20. hétfő

    ja Pihécske jol van szerencsér, de még egy hét rettegés addigra kiderül hogy van e tünet vbagy nins..

  • babacsi

    2009. április 20. hétfő

    sziasztok gyorsan irok. nekem ma van pé-m a höm is leesett reggel most meg 37.3. folyás is van meg hasszurka., de sajnos nem lehetünk együtt mert nem iakarja meg megyek a fogdokihoz, és ami fontos, hogy elaltatanak még is. odajött ma hozzám az altatos doki, a Robi és mondta hogy akkoir mégis.. hűt jo fej, de legalább nem volt idöm tegnap agyalno. most bökettem egy branült a kezmbe, feléhivpom a dokinöt 4kor hogy megyek, elöbb, mert fél 6ra voltam, de 5 kor ér rá az altatos doki. jaj ugy félek, remélem azért legalább 3 fogamat kihuzza.. na itt a fogyokura ideje mert akkor enni se fogok tudni. csak a Lacit féltem mert m,egvan ilyendve hogy mit csinál velem itthon ha rosszul leszek. hát nem leszek:) majd jol kialszom magam..
    most mennem kell, ha lesz eröm este irok, és holnap meg már melo.. sok puszi nektek.

  • vizi.zsuzsi

    2009. április 19. vasárnap

    hali.örülök hogy a ktyus jol van.mi is eggyütt voltunk hajnalba mikor hazajöttem.meg voltunk a renikével sétálni most megyek aludni mert reggel korán kelek.kinga merre vagy,ritus örülök hogy jol vagytok.biztos jo volt a lánybuli.millio pussz