Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

    Milyen tesztet vegyek?
    Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 928 Comments

  • Tímea

    2011. december 09. péntek

    Kedves Doktornő!

    Segítségét szeretném kérni. Férjemmel Babát szeretnénk. -A nyár folyamán az antibébi végeztével ciklusaim a következők szerint alakultak: 33-28-32 nap – előtte 2-3 nappal folyamatosan volt előjele mindhárom esetben a menszeszemnek.
    Mostani ciklusom 32 napjánál tartok minden előjel nélkül. 🙂 Többször teszteltünk, eredménye eddig nemleges. 🙁 bár még nem adom fel. Terhességre utaló jel, szinte semmi. Annyi talán, hogy fáradtabbnak érzem magam az átlagnál. Ezt okozhatja a leterheltség is. Türelmetlen vagyok, teszteljek vagy sem. Csak azért mert nem akarok újabb negatív „jelet”, s ezáltal csalódni sem, na meg újabb tesztet sem akarok pazarolni, mert elég borsos áron mozognak.. Köszönöm előre is válaszát! Munkájához további sok sikert kívánok!

    • Gabi

      2011. december 13. kedd

      Ha időközben nem jelentkezik vérzés, pár nap elteltével érdemes újra próbálkozni a teszttel. Ha viszont 1-2 hét késés után is negatív az eredmény, érdemes nőgyógyászhoz menni, ott egyértelműen kiderül, terhességről van-e szó.

  • Mimi

    2011. december 09. péntek

    Kedves Gabi!

    Meglehetősen furcsa kérdést tennék fel Önnek.
    Május 23.-án volt az utolsó mensturációm. Ciklusaim átlagosan 31-35 naposak. Februárban volt egy petevezető átfújásom és egy laporoszkópiás petefészek műtétem.
    Az utolsó ciklusom 30. napján gyenge pozitívat teszteltem, azt ez napról napra erősödött.
    Kérdésem a következő! Mikor történhetett a fogantatás?
    Ez azért érdekes számomra, mert két férfival is létesítettem kapcsolatot abban a ciklusban. Kié lehet a baba?
    Az egyikőjükkel a ciklus 11. napján, (aktus után kiengedtem magamból a spermát és hüvelymosást is alkalmaztam), másikukkal ciklus 19.-20. napján volt együttlétem, itt az együttlét után maradt minden ott ahová került.
    Elképzelhető, hogy a második együttlétből számazik a terhességem?
    Egy ovulációs kalkulátor alapján június 12.-én (a ciklus 20. napján) volt ovulációm.
    Ilyen korai terhességet már ki lehet mutatni? (ciklus 30. napján lett pozitív a teszt) 10-es érzékenységű tesztet készítettem.

    Kérem segítsen rájönnöm mikor is foganhatott a baba.
    Mielőbbi válaszában bízva, tisztelettel: M.

    • Gabi

      2011. december 13. kedd

      Sajnos egyértelműen nem lehet megmondani, mikor foganhatott a baba. Bár az előző ciklusok hossza alapján nagyobb a valószínűsége, hogy a 19-20. nap körül volt peteérése, de peteérés soron kívül is bekövetkezhet. A hüvely kimosása sem jelenti biztosan, hogy minden egyes spermium kikerült időben. Így az első alkalomkor is teherbe eshetett. Viszont 10 nap elteltével már a kevésbé érzékeny tesztek is kimutathatják a terhességet, szóval emiatt a későbbi időpontot sem lehet kizárni.

  • Réka

    2011. december 07. szerda

    Kedves Doktornő!

    Már 10 napja késik a menstruációm.
    Gyakran járok pisilni , rengeteget eszem , néha szúrás szerű fájdalmat érzek a méhem környékén, reggelente hányingerre ébredek.
    Tesztet nem mertem még csinálni, mert pont erről akartam kérdezni , hogy a tünetek alapján lehetek terhes ? Csináljak tesztet ?
    Válaszát izgatottan várom!

    • Gabi

      2011. december 10. szombat

      Igen, ha azóta sem jött meg, mindenképp érdemes tesztelni!

      • reka

        2011. december 14. szerda

        Kedves Doktornő!

        Ma reggel meg csináltam az első vizeletből a tesztet és pozitív lett.
        El képzelhető , hogy csal? Én arra gondoltam , hogy 2nap múlva csinálok még egy tesztet , de félek attól , hogy az is pozitív lesz. Nem tudom mennyire lehet egy tesztnek hinni , ha már 16 napot késik a menstruációm? Ha a második teszt is pozitív lesz akkor 100% , hogy terhes vagyok ?

        Válaszát izgatottan várom!

  • Abigél

    2011. december 05. hétfő

    Sziasztok!
    A párommal nem tervezzük kifejezetten a babát de nagyon örülünk ha jön:) 5napja késik ezért csináltam ma reggel egy tesztet,ami az elsö pár perc után nem mutatott semmit,csak most értem haza és 2 kis halovány csik van rajta?ez jelenthet pozitiv teszteredményt?tegnap reggel és ma is émelyegtem reggel,és tegnap egész nap hasmenésem volt,ami mondjuk kicsit megijesztett…lehetséges ezek szerint h beköltözött a pocaklakó:)?elöre is köszönöm a segitséget!!!

    • Gabi

      2011. december 10. szombat

      Ha azóta sem jelentkezett vérzés, és a tüneteket is érzed, akkor elég valószínű, hogy valóban babát vársz. Ha bizonytalan vagy, érdemes a tesztet megismételni. A hasmenés viszont nem tipikus tünet, ha nem enyhül, menj el a háziorvosodhoz!

  • Gaby

    2011. november 12. szombat

    Kedves Doktornő!

    Két hetet késik a menstruációm, már két tesztet is csináltam, de sajnos mind a kettő negatív lett:-(( Lehetséges, hogy mégis terhes vagyok?vegyek másféle tesztet?

    köszönöm.

    • Gabi

      2011. november 14. hétfő

      A negatív tesztek ellenére még szóba jöhet a terhesség. Ha időközben nem jelentkezik vérzés, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni. Ha továbbra is negatív, én elmennék nőgyógyászhoz!

    • Klára

      2011. november 21. hétfő

      Tisztelt Szakértő!

      Az ügyben keresem, hogy 13 napja késik a menstruációm. 39 éves vagyok, nem volt még terhességem, gyógyszert sem szedtem sosem. A ciklusaim 26-32 nap között mozognak. Aug. végén volt az utolsó nemi érintkezésem, de gumival történt, ill.1x nem, de akkor is vigyáztunk. Szeptemberben és októberben is normálisan megjött és normális ideig tartott( 5nap). Mégis megijedtem, vettem terhességi tesztet is, de mind2 neg. lett. Ugyanazok a tüneteim, mint pms-kor, enyhe alhasi szúrások, mell érzékenység, pattanásig feszült idegrendszer, sírógörcsök, derék és ízületi fájdalmak.Ja és a puffadás, de az elmúlt 3 napban ez már fokozódik, mert vízvisszatartásom is van..És hasmenés szerű széklet. Tulajdonképpen én már szűk egy éve nagyom stresszes életet élek, de nem ez a hónap volt a legdurvább, mégis eddig mindig normálisan jött meg. Lehetséges az, hogy valaki majdnem 3 hónapig nem veszi észre a terhességét és annak ellenére terhes lehet, hogy 2 hónapig minden rendben működött??? Sem fáradtságérzetem, sem gyakori vizelési inger, sem a szagoktól undorodásom nincs. Az sajnos tény, hogy a pms-im is nagyon erősek szoktak lenni. 🙁 Most sem érzek mást, se erősebbet, se gyengébbet, annyit hogy elhúzódik…És ettől, hogy késik már páni félelem alakult ki bennem, teljesen le vagyok blokkolva, vajon ez is késést okozhat??? Azért egy majd 3 hónapos terhességet, csak ki kellene mutatni a teszteknek, annak ellenére, hogy ahogy olvasom becsúszhatnak hibák is.Pár napot még várok, majd felkeresek egy orvost. Válaszát előre is köszönöm!

      • Gabi

        2011. november 27. vasárnap

        Előfordulhat, hogy akár 3 hónapig sem derül ki a terhesség. Nem biztos, hogy ebben az esetben erről van szó, ennyiből nehéz lenne pontosan megmondani. A legjobb valóban az, ha nőgyógyászhoz fordul. A terhességen és a stresszes életvitelen kívül más is okozhatja a menzesz kimaradását, de az orvosnál valószínűleg kiderül, mi az oka.

  • Kriszti

    2011. november 10. csütörtök

    Sziasztok!
    A kérdésen a következő lenne.
    A párommal a peteérési időszakban többször is voltunk együtt.
    Azóta eltelt másfél hét.
    Vagy 5 tesztet csináltam eddig, de az első 3 negatívat mutatott. A 4. pozitív. Gondoltam csinálok még egyet, biztos ami biztos. Negatív lett, nem hittem a szememnek. csináltam még egyet az is negatív lett. ????????????????????? ilyenkor mi van?????

    • Gabi

      2011. november 14. hétfő

      Én annak az egy pozitívnak hinnék! Ha már késik a menzeszed is, akkor esetleg érdemes megismételni.

  • Leila

    2011. november 07. hétfő

    Kedves Doktornő!
    3 napja voltam együtt a barátommal, nem használtunk óvszert, de nem élvezett belém, mentsruációmat 20-ára várom, mellem érzékeny, de amúgy semmi bajom. Nagyon aggódok..Ön szerint lehetek terhes? Válaszát köszönöm!

    • Gabi

      2011. november 09. szerda

      Kb. 5% a terhesség esélye. Ennyi idő elteltével a mellérzékenység még nem utal terhességre.

    • Beu

      2011. november 11. péntek

      Kedves Doktornő!
      Az lenne a kérdésem, hogy ha egy tesztnek lejár a szavatossága akkor az csalhat??
      Mert pozitív lett, és a jelek is arra utalnak hogy valóban terhes vagyok. Mekkora a valószínűsége hogy igazat mondott a teszt??
      Válaszát előre is köszönöm!!

  • Diana

    2011. október 07. péntek

    Jonapot kivanok.Nekem az lenne a kerdesem hogy a menstruaciomnak oktober 26. an kellet volna megjonnie de nem jott.A vart menstuaciom elott 3 nappal voltam eggyutt a parommal ,mostmar 11 napja kesik ,a 3. es a 9. napon negativat teszteltem.Mellfeszulesem van ,meg meg is repedezett rajta a bor.Lehetek terhes(nincsen ekezetem ezert elnezest kerek,kulfoldrol irok)

    • Gabi

      2011. október 12. szerda

      Igen, lehetséges. Ha időközben nem jött meg, érdemes lenne a tesztet megismételni.

    • gina

      2011. október 16. vasárnap

      sziasztok!
      olyan letzik h teved a teszt?
      mennyi ido elteltevel erdemes tesztet venni mert az van szinte min1ikre irva h 3nap utan jelzi ha terhes vagyok de szamomra ez hihetetlen

      • Gabi

        2011. október 20. csütörtök

        Ha már késik a menzesz, akkor érdemes tesztelni. Általában 12 nappal az esetleges teherbeesés után már jó eséllyel kimutatja a teszt a terhességet. De lehetséges a téves negatív eredmény is.

    • Magdi

      2011. október 27. csütörtök

      Jónapot! Én is ma (9. napos menstruáció csúszás után) elvégeztem egy tesztet, és a negatív csík nagyon erős volt, a pozitívé halvány. Ez valóban jelezhet terhességet? – Mindig pontosan megjön, és most sokat csúszik. De más tüneteket nem érzek magamon. Jó, sokszor vagyok fáradt, de sokat dolgozom, így ezt ennek tudom be. Előre is köszönöm a választ. 🙂

      • Gabi

        2011. október 27. csütörtök

        A halvány második csík is pozitív eredményt jelez. Esetleg ha biztosat szeretne, érdemes néhány nap múlva megismételni a tesztet.

      • Grimbulum

        2011. október 28. péntek

        Szia Magdi,

        mindkét fiamnál a terhességi tesztem olyan halvány volt, hogy alig látszódott valami. Most van egy 3 éves és egy 5 és fél hónapos kisfiam 🙂

  • Timi

    2011. október 07. péntek

    Nemrég abbahagytam a fogamzásgátló szedését,mivel az orvosom szünetet javasolt.Ekkor volt rákszűrésem is,aminek az eredménye jó volt,enyhe baktérium fertőzést találtak,de az ki is lett kezelve. Gyógyszer szedése előtt és közben is rendszeres volt a ciklusom,utána is 3x volt menstruációm,minden gond nélkül (28.-30. napon),most viszont a 40. napnál tartok és még nem jött meg,enyhe barnás folyásom volt az is csak 1-1 nap,és mintha híztam is volna egy kicsit.Terhességi tesztet csináltam már kettőt is,e mindegyik negatív lett.Védekezni csak megszakítással szoktunk. Lehetek terhes,vagy esetleg a gyógyszer abbahagyása borította fel a rendszert?

    • Gabi

      2011. október 12. szerda

      Mindkét eset lehetséges. Ha a tesztek negatívak, mégsem jön meg a menzesz, érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni, hogy kiderüljön, miről lehet szó. Ott az esetleges terhesség mindenképp kiderül.

  • zsuzsó

    2011. október 07. péntek

    Nekem olyan problémám lenne, hogy már egy éve próbálkozunk a babával. 2 hónapja kiderült, hogy magas a prolaktinom… 500ig jó és nekem 3600-as volt. Azóta szedek bromocriptint, 2X1et. Eddig rendszeres menstruációim voltak, bár mindig 30 napra jött meg. Most viszont a 35. napon vagyok, és még mindig nem jött meg. Azt mondják a bromo épp azt szolgálná h rendszeres legyen… Csináltam ma reggel 2 db wondfo terhességi tesztet is és sajnos mindkettő negatív lett.. Van még esély rá, hogy terhes vagyok? Bromotól kialakulhat ciszta vagy bármi amitől nem jön meg? Előre is köszi a választ!

    • Gabi

      2011. október 12. szerda

      A betegtájékoztató alapján ez a gyógyszer nem okoz ilyen tüneteket. Ha továbbra sem jön meg, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni.

  • Linda

    2011. szeptember 27. kedd

    Sziasztok! Ha az első teszt pozítvnak hatott ,bár már abban sem vagyok biztos …és pár órára rá egy másik totál negatív lett olyankor mivan? ( kedden megyek ultrahangra, mert doki szerint nem tapintható ki még semmi nagyon)

    • Gabi

      2011. szeptember 28. szerda

      A pozitív teszt 99%-ban terhességet jelez. Pár óra múlva már lehetséges, hogy nem volt jelen olyan koncentráltan a vizeletben a hcg (terhességi) hormon. Ezért is szokták javasolni, hogy a tesztet reggeli első vizeletből végezzék el.

      • Linda

        2011. szeptember 30. péntek

        Szia Gabi! köszönöm a választ! Másnap reggel ugyancsak csináltam és akkor is negatív lett az első vizeletből! Így marad a kedd ultrahang!

        • Linda

          2011. szeptember 30. péntek

          Bocsánat mnég annyi hogy mit jelent az hogy bal oldalt kissé kötött parametrium!

  • Panna

    2011. szeptember 23. péntek

    Azt szeretném kérdezni,hogy 13 napja késik.Eddig mindig percre pontosan jött meg.Reggel csináltam tesztet és negatív lett.(Elvileg a teszt már kimutatja a 3 napos terhességet is.)Az ovulációs naptár szerint meg már 5 hetes terhesnek kéne akkor lennem.Lehet hogy még nem mutatja ki a biztos eredményt vagy érdemesebb lenne már orvoshoz fordulnom?

    • Gabi

      2011. szeptember 28. szerda

      Ha időközben nem jött meg, pár nap elteltével érdemes a tesztet megismételni. De ha nőgyógyászhoz mégy, ott egyértelműen kiderül, hogy terhes vagy-e.

  • Kandi

    2011. szeptember 22. csütörtök

    Sziasztok!
    Olyan kérdésem lenne,hogy már 32.napba vagyok,de semmi jele annak hogy megjönne.Csináltam már 4 tesztet 3 negatív lett és egy halványan két csíkos.A hőmérsékletem már napok óta 37,2.Lehetséges,hogy állapotos vagyok?Vagy már csak beképzelem?Nagyon szeretnénk babát,már lassan 1 éve próbálkozzunk,de eddig sose késett.Mindig pontosan a 28. napon megjött.
    Előre is köszönöm a választ!

    • Gabi

      2011. szeptember 28. szerda

      A halvány csík is csík, tehát az a teszt pozitív eredményt mutat. Ha nem jelentkezett azóta se vérzés, érdemes elhinni, hogy valóban babát vársz!

  • Boglárka

    2011. szeptember 17. szombat

    Kedves Gabi!

    A menstruációm soha nem volt rendszeres, több orvosnál is voltam, gyógyszeres kezeléssel sem jött helyre, de ez valószinűleg örökletes, mert a felmenőim is ugyanebben a helyzetben voltak. Öt hónapja kezdett rendszeressé válni, azóta próbálkoztunk is babával, egy hete nem jött meg a menstruációm. Végeztem tesztet délután kétszer, mindkét alkalommal negatív lett. Párszor voltak enyhe alhasi fájdalmaim, nagyon gyakori vizelési ingerem és hangulatváltozá
    sok.
    Az lenne a kérdésem, hogy a teszt ellenére lehetek-e mégis állapotos? Illetve mekkora az esélye a teherbeesésnek ha nem rendszeres a mentruációm?

    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2011. szeptember 21. szerda

      Igen, lehetséges a terhesség, bár a rendszertelen ciklus miatt valamivel nehezebben eshet teherbe. Ha a menzesz azóta is késik, érdemes a tesztet megismételni, de lehetőleg reggeli első vizeletből, ilyenkor a legnagyobb a hcg koncentrációja a vizeletben.

    • piciirén

      2011. szeptember 28. szerda

      sziasztok..nem ide vág de máshol nem tudom leirni! képzeljétek lesz azt az uj hell és azt mi kismamák is ihatjuk! szupi végre valami amiből nem hagynak ki.

  • Zoli

    2011. szeptember 15. csütörtök

    Kedves Gabi!
    Szeretném megtudni mikor lehet biztos tesztet csinálni? Mai napon teszteltünk, de nem mutatot semmit. A kedvesemnek 25 napos ciklusa van és 5 napig tart, múlthét szombaton kellett volna megjönni.

    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2011. szeptember 15. csütörtök

      Ha már késik a menzesz, akkor már érdemes tesztelni. Célszerű a tesztet reggeli első vizeletből elvégezni, ilyenkor van jelen legkoncentráltabban a vizeletben a hcg (terhességi) hormon. Ha a teszt negatív, és vérzés sem jelentkezik, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni, előfordul, hogy csak azért nem mutatja ki a teszt a terhességet, mert túl korai volt még a teszt. De a teszteknél előfordulhat téves negatív eredmény is, viszont a pozitív eredmény nagyon ritkán téves, 99%-ban terhességet jelez.

      • Zoli

        2011. szeptember 15. csütörtök

        Köszönöm a választ. Természetesen reggel végeztük el!

  • Erika

    2011. szeptember 14. szerda

    Kedves Doktornő!

    Segítséget szeretnék kérni! A doktorúr elküldött engem vízelet és vérvétel tesztre hogy kizárja hogy nem vagyok terhes.
    Megkaptam az eredményt.
    Az lenne a kérdésem, hogy mi az a menoteszt? Eredménye: POZÍTIV
    és a Béta-HCG? Értéka annak 0,100
    Mi a véleménye terhes lehetek?
    Gyors válaszát köszönöm!

  • névtelen

    2011. szeptember 14. szerda

    Kedves Gabi!!

    Júlusban úgy döntöttünk férjemmel,hogy 2 gyermekünket kistestvérrel ajándékozzuk meg..a múlt hónapban sajnos ez nem sikerült..most lenne egy 2 kérdésem…

    1. Peteérés során lehet fájdalmasabb a szex..jobban érzem apát,máskor ha egy kicsit vadabban szexelünk sem vagyok ilyen érzékeny…

    2.aug 20 án volt meg utoljára szeptember 8-11 ig barnáztam,ez lehet a beágyazódás jele?

    3. Létezik olyan ,hogy szept 13.án (tegnap) nem első vizeletből one step terhességi tesztel halvány pozitívat teszteltem,gondoltam ma reggel megismétlem de sajnos negatív lett…
    Előfordul ilyen?????Vagy ez lehet a teszt minőségi hibája?
    Ilyenkor mit tud tenni az ember lánya van bizakodásra okom ha a tegnapi nem első vizeletes teszt kb 15 perc után lett halvány pozitiv….(30 percen belül lehet a tesztet leolvasni)….vagy váárjam,hogy megjöjjön:(?

    Válaszodat előre is köszönöm.:anya

    • névtelen

      2011. szeptember 15. csütörtök

      Köszönöm a választ:(

  • Edi

    2011. szeptember 06. kedd

    Azt szeretném megtudni, hogy mennyire biztos a teszt eredménye, ha petefészek cisztáim vannak( akkor egyáltalán lehetek-e terhes???)Mert a teszt használati utasításán azt írják h. a ciszták pozitív irányba befolyásolják az eredményt, a mensesem 2 hete késik, de régebben is rendszertelen volt.

    • Gabi

      2011. szeptember 12. hétfő

      Ha a teszt pozitív eredményt mutat, az 99%, hogy terhességet jelez. Ha továbbra sem jött meg, érdemes a tesztet megismételni, vagy az eredménytől függetlenül érdemes nőgyógyászhoz menni, hogy kiderüljön, mi a helyzet. Viszont a ciszták miatt rendszertelenné is válhat a ciklus.

  • Kata

    2011. szeptember 05. hétfő

    Szia Gabi!
    Áprilistól abbahagytam a yadine fogamzásgátlót és hála isten nem kavarta fel a hormonháztartásom,a ciklusom ugyanúgy napra pontosan megjött eddig minden hónapban.Most viszont kimaradt már ötödik napja.A tesztem negatív lett viszont.Szerinted van esély mégis rá,hogy terhes vagyok?

    • Gabi

      2011. szeptember 12. hétfő

      Ha azóta sem jött meg, érdemes a tesztet megismételni. Előfordul, hogy a teszt tévesen mutat negatív eredményt.

  • Bridget92

    2011. szeptember 05. hétfő

    Kedves Gabi!
    Lehetséges-e, hogy a szeretkezés utáni 6. napon pozitív lett az elvégzett terhességi teszt? Vagy egy korábbi alkalommal történhetett inkább a fogantatás? Köszönöm a választ előre is.

    • Gabi

      2011. szeptember 07. szerda

      Lehetséges. Vannak olyan érzékeny terhességi tesztek, amelyek akár 3 napos terhességet is kimutatnak. De az is lehetséges, hogy egy előző alkalommal sikerült a teherbeesés. Ezt így nehéz lenne megmondani. Az első pár hétben, ultrahang vizsgálaton, a méretek alapján nagyjából (pár napos pontossággal) be tudják határolni a terhesség korát.

    • Gabi

      2011. szeptember 12. hétfő

      Előfordulhat, hogy régebben fogant a baba, de léteznek érzékenyebb terhességi tesztek is, amelyek már néhány nap elteltével kimutathatják a terhességet.

  • hajnalka

    2011. augusztus 31. szerda

    SZAISZTOK NEKEM EGY OLYAN PROBLÉMÁM VAN V IS NEM MONDTHATNÁM ANNAK,DE SZERETNÉK MÉG1KIS BABÁT,DE SAJNA AZ APUKA NEM TARTOZKODIK ITHOL UTOLJÁRA,NOVEMBER21-DIKÉN SZERETKEZTÜNK!ÉS AZ AZ IHASSÁG H NEM IGAZÁN TUDOM MEG HATÁROZNI A MENSTRUÁCIOM KEZDETÉT,MERT RENCELTEREN!ÉS MOST AZT SZERETNÉM KÉRDEZNI H MIKOR AKTUÁLIS1TESZTET VÉGEZNEM H AZ VAGYOK E?IGAZÁBOL VAN1,10HONAPOS KISLÁNYOM,DESZERETNÉK MÉGGYET:(CSAK SAJNA IGY H NINCS APUKA ITHOL NEM IGAZÁN MEGY:(NA SZOVAL AK HA V KI TUD TANÁCSOT ADNI AZ IRJON H MIKOR VÉGEZZEK TESZTET BÁR TUDOM H KICSI A REMÉNY H AZ VOK,DE MÉG IS ÉL BENNEM KÖSZÖNÖM AZOKNAK AKIK OLVASSÁK!!

    • Gabi

      2011. augusztus 31. szerda

      Ha november 21-én voltál együtt utoljára a pároddal, akkor elég kicsi a valószínűsége, hogy terhes légy. November óta már eltelt 9 hónap, ha akkor teherbe esel, már meg kellett volna szülnöd.

  • Potyka

    2011. augusztus 30. kedd

    Szia!

    Egy éve nem szedek fogamzásgátlót. Védekezünk, van amikor óvszerrel, van amikor Pharmatex hüvelytablettával, de néha-néha megszakításos módszer (nagyon nagyon ritka). Legutóbb pharmatex gyógyszerrel voltunk együtt, és a párom végig bennem volt. 8-9 napja volt ez, és ma reggel arra ébredtem, hogy az alhasamnál, mintha vmi szurkálna. Kicsit olyan érzésem van, mint ha meg akarna jönni. Pecsételő vérzésem van, barnás színű. Kb 10-11 napja múlt el a mensesem. Érdemes tesztet csinálnom? És ha igen, akkor mikor? Köszönöm!

    • Gabi

      2011. augusztus 31. szerda

      A leírtak nem utalnak egyértelműen terhességre, én várnék a teszteléssel addig, amikor már késik a következő menzesz.

  • Sziszek

    2011. augusztus 27. szombat

    Tisztelt cím!
    A kérdésem az lenne hogy ultrahanggal kimutatott pé-m 2 napja volt mikor érdemes tesztet csinálni annak tudatában hogy mindig változó a menses. nem tudom meddig várjak hogy késik-e.
    Köszönöm a választ!

    • Gabi

      2011. augusztus 31. szerda

      Kb. a peteérés után 2 héttel érdemes leghamarabb tesztelni.

  • Farkas Szabina

    2011. augusztus 18. csütörtök

    Helló! Fogamzásgátló tablettával védekezünk a párommal, de első hét 4. napján elfelejtettem bevenni ebben a hónapban. Másnap bevettem, de másként nem védekeztünk, mert sajnos nem voltam elággá otthon a témában. Remélem nem estem teherbe, de ilyenkor házi terhességi tesztet mikor tudok elvégezni? Miután bevettem a 21 tablettát? Vagy egyáltalán nem hatásos mert fogamzásgátló tabletta is hormont tartalmaz?

    • Gabi

      2011. augusztus 21. vasárnap

      A fogamzásgátló tabletta hormonokat tartalmaz, de nem hcg (terhességi) hormont. 2 hét elteltével meg lehet próbálni tesztelni.

      • Anna

        2011. augusztus 26. péntek

        Kedves Gabi!
        A következő kérdéssel fordulok Önhöz.
        22 éves vagyok, és az előző kapcsolatomban gyógyszert szedtem (mercilont)így 23 napra jött meg a menszeszem. (amíg nem volt kapcsolatom és nem szedtem tablettát 29 napos ciklusaim voltak) A gyógyszert 3 hónapja abbahagytam, most új párom van, 1, 5 hónapja. Gyógyszert nem szedek megszakítással védekeztünk. Az volna a kérdésem, hogy előfordulhat-e hogy babát várok,23. napban járok, egyelőre nem jött meg, lehet-e hogy túl későn húzta ki esetleg, éás mégis megfogant a baba?
        Valamint ha hirtelen abbahagytama gyógyszert, tehát végig szedtem a 21 tablettát, és utána abbahagytam, nagyobb e az esély a teherbe esésre?

        Köszönöm válaszát,

        • Gabi

          2011. augusztus 31. szerda

          Tabletta abbahagyása utáni első hónapban valamivel nagyobb a teherbeesés esélye, mint utána. A megszakításos védekezés viszont nem a legmegbízhatóbb módszer, ha ezt alkalmazzák, a teherbeesés kockázata kb. 5%, és ha egy pár egy éven túl is csak ilyen módon védekezik, ez a szám 35%-ra növekszik. Az esélyt persze az is növeli, ha esetleg nem sikerült idejében megszakítani az együttlétet. Ha azóta sem jött meg, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Mariann

    2011. augusztus 16. kedd

    21+5 naposan ezek a babáim méretei az uh szerint BPD:52mm, HC:185mm, AC:156mm, FL:37mm a has körfogata az AC szerintem pici,a fejmérethez képest másokkal is hasonlítottam össze minden stimmel csak a has nekem 1cm-rel kisebb miért pici a hely neki?

  • detti

    2011. augusztus 15. hétfő

    Kedves doktornő! nagyon kényes kérdésem lenne, 22hetes vagyok,a zuhanyfejes masztival ártok -e a babának vagy lehete-e valami bajom?? válaszát várom

    • Vida Agi

      2011. augusztus 17. szerda

      Nem lesz tőle semmi bajod.

  • Bütyök

    2011. augusztus 15. hétfő

    Sziasztok!
    08.04-én volt a ciklusom átlaghossza alapján ovulációm, előtte és utána nap is együtt voltam a párommal. Rá egy hétre kezdődően a hőm 37 fokra emelkedett, melleim feszülni kezdtek, alhasam szurkált. Kicsi barnázás is kezdődött, de ez ma inkább pirosas pecsételő vérzés. Mensi 18-án lenne esedékes, a ma elvégzett korai terhesteszt negatív lett. Van esély még, hogy a baba már velem van?

    • Gabi

      2011. augusztus 21. vasárnap

      Ha ez a vérezgetés azóta elmúlt, nem erősödött, akkor még szóba jöhet a terhesség, és érdemes a tesztet megismételni.

  • Nóra

    2011. augusztus 15. hétfő

    Kedves Gabi!
    Szeretném a tanácsod kérni.egész hónap folyamán barnás pecsételő vérzésem volt kisebb nagyobb szünetekkel.A menstruáció várható idején meg is jött de sokkal kevesebb volt a vér és eléggé barnás volt, nem olyan mint máskor. Csináltam terhességi tesztet is az pozitiv lett.De azóta is barnás váladékom van.A múlt hónapban is kevesebb és barnás volt a vér, de akkor a tesz negativ lett.Valószínű,h terhes vagyok és gond van a babával?

    • Gabi

      2011. augusztus 21. vasárnap

      Ha terhesség során barnás folyás jelentkezik, az nem feltétlen jelenti, hogy gond van a babával, viszont mindenképp érdemes nőgyógyászhoz fordulni. Ezt a barnázást több dolog is okozhatja, akár valamilyen fertőzés is, amit mindenképp kezelni kell.

  • Kicsi

    2011. augusztus 13. szombat

    SZiasztok!
    Velem nagyon érdekes dolog történt!
    A háziorvosom közölte velem pánikbeteg vagyok!El akart küldeni dilidokihoz 😀
    Egyre rosszabbul éreztem magam, párszor hánytam is(féltem nagyon).Magán ultrahangra elmentem…hátha az epehólyagom rosszalkodik megint…közölte velem a doktornő, hogy gratulál 🙂 14mm-es petezsák 🙂
    Jövőhéten megyek nőgyógyászhoz. A tesztjeim sorra negatívak!
    És menstruációm is volt „rendesen”!Úgy gondolom minden rendben, mert 9 héttel ezelőtt vérvizsgálat nem mutatta, hogy terhes lennék!A petezsák méretéből pedig úgy gondolom 8 hetes lehetek!
    Valakinek vélemény ezzel kapcsolatban?Kicsit félek, hogy valami nincs rendben! 🙁

    • Kicsi

      2011. augusztus 13. szombat

      Én Kicsi2 vagyok 🙂 nem a klimax gyanús Kicsi 🙂 bocsánat 🙂

      • Zoe

        2011. augusztus 15. hétfő

        Hogy lehet az hogy ha valaki terhes ugyanugy megvan a mensesze?

        • Kicsi

          2011. augusztus 16. kedd

          Anyukám amikor velem volt terhes 5 hónapig megvolt neki. 🙂 Nem is tudta, hogy terhes. Egy általános rákszűrésre ment el, és ott közölte vele a doki, hogy 4 hónapos terhes! 🙂 Lehet családi örökletesség 🙂

          • Zoe

            2011. augusztus 16. kedd

            Az lehet, de pl anyum mondta h neki nem volt meg miest terhes volt, velem. Érdekes mindenesetre. Remélem ha egyszer odakerülök, nekem nem lesz meg :)) Az még nekem kicsit odébb van.

    • Gabi

      2011. augusztus 14. vasárnap

      Lehetséges, hogy a 9 héttel ezelőtti vérvizsgálatnál még valóban nem volt terhes. Ha a petezsák mérete alapján a terhesség kora kb. 8 hét, akkor az azt jelenti, hogy valójában 6 héttel ezelőtt történt a fogantatás. Jó eséllyel nincs semmi gond.

      • Kicsi

        2011. augusztus 16. kedd

        Tegnap voltam nőgyógyásznál!Semmit nem látott:( CSütörtökön elvégeznek egy Se béta HCG tesztet, illetve TVS controll. Valamint azt írta a doki a papíromra, hogy az endometrium 12 mm-es, grav nem látható.
        Kicsit kétségbe vagyok esve…

  • marika

    2011. augusztus 13. szombat

    Sziasztok

    pár honapja el kezdtem szedni a fogamzásgátlot de par hete aba hagytam szedni es a paromal voltunk egyut védekeztunk de ki jukadt az óvszer es mar par napja hányingerel kelek regel tudna valaki segiteni hogy terhes vagyok e vagy nem?
    koszi elóre is

    • Gabi

      2011. augusztus 14. vasárnap

      Ha terhességre gyanakszol, először is mindenképp csinálj egy terhességi tesztet.

  • Zsuzsy

    2011. augusztus 13. szombat

    Kedves doktornő!
    A párommal 3 éve vagyunk együtt, az első alkalom óta mindig védekeztünk.Félek, hogy teherbe estem,mivel már egy hetet késik a menstruációm.(eddig sem volt rendszeres,mindig ingadozott) Ma vettem egy tesztet,amin mind a kettő csík megjelent,de a pozitívat jelző elég halványan! Most mit tegyek?

    • Gabi

      2011. augusztus 14. vasárnap

      Ha a teszten megjelent mindkét csík, még ha csak halványan is, az pozitív eredménynek számít. Mindenképp menj el nőgyógyászhoz, ha nem szeretnétek a babát, akkor lehetőleg minél előbb, ha mégis örülnétek neki, akkor nem kell annyira sietni. Az orvos el fogja mondani a továbbiakat.

  • Éva

    2011. augusztus 10. szerda

    Szia Gabi!Tegnap voltam orvosnál és 12,5mm-es petezsákot talált az orvosom,ez mit jelent hány hetes terhes vagyok kb.?És tényleg igaz az,hogy a fogantatás valójában két héttel előbb kezdődik mint amit az orvos mond?Csak kíváncsiságból kérdezem,ha én pl.5 hetes terhes vagyok akkor ez a pici élet már 7 hetes??Várom a válaszod!!:)

  • Yetta

    2011. augusztus 08. hétfő

    Sziasztok.
    Azt szeretném kérdezni, hogy másfél hete késik, voltam nőgyógyásznál, uh is volt és azt mondta normálisnál nagyobb a méhem és érez valamit (lát valamit). Csináltam tesztet és félig pozitív lett. Mit tegyek?

    • Gabi

      2011. augusztus 14. vasárnap

      Ha szeretnétek babát, akkor örülj, mert várandós vagy. Ha nem, akkor mielőbb menj vissza az orvoshoz.

  • Zoe

    2011. augusztus 02. kedd

    Kedves Doktornö,

    Csináltunk a párommal egy tesztet, sokáig nem akart semmit sem mutatni, reggelre egy csikos lett… Kb 30 percig nézegettuk,és semmi. Ki akartam dobni valamelyik nap és halványan volt rajta egy másik csik is. Megcsináltunk utána egy másik tesztet koncentráltabb vizeletböl és egy csikot mutatott 5 percen belül. Még fél ora után ránéztunk, de csak maradt az egy csik. És a 2 teszt elvégzése közt eltelt legalább 5 nap.
    Válaszát elöre is köszönöm.

    • Zoe

      2011. augusztus 05. péntek

      Megcsináltunk azota még 1 tesztet az is negativ lett és meg is jött 3 nappal hamarabb. Szoval szerintem nincsen gond.

    • Gabi

      2011. augusztus 07. vasárnap

      A tesztet a rajta feltüntetett időben kell leolvasni, ha akkor negatív, az utólag megjelenő csíkra nem lehet hivatkozni. Viszont ha azóta sem jött meg, érdemes a tesztet megismételni.

      • Zoe

        2011. augusztus 08. hétfő

        Kedves Doktornő!

        2 negatív teszt és pontos menzesz lett az eredmény. Köszönöm a válaszát amit az előző kérdésemre írt.

  • katalin

    2011. augusztus 01. hétfő

    szeretnek kosszonetet mondani juli28. an meg kellet volna jonnie es szombaton megcsinaltam a tesztet es ki jott a ket csik az mar biztos?es mikor mehetek eloszor nogyogyaszhoz? kosszonom a tanacsokat elore is.

  • Kicsi

    2011. augusztus 01. hétfő

    Sziasztok!
    48 éves múltam, a párom 60 lesz. Július 13.-án kellett volna megjönnie a menszeszemnek, eddig 1-2 nap eltéréssel mindig pontosan megjött. De most még mindig nem. Ebben a korban nem szeretnénk már gyereket (van kettő nagy) védekeztünk is mindig Pharmatex tablettával, ami eddig bevált. 2 napja csináltam egy Medi-Lab terhességi tesztet, a tisztán negatív lett. Mivel a rehheli vizeletből a legjobb, csináltam egyet ma reggel is, az is tisztán negatív lett. Megnyugodhatok, vagy aggódjak tovább a terhesség miatt? Vagy ez már a klímax előjeke lenne? Köszi!

    • Gabi

      2011. augusztus 07. vasárnap

      Ha a tesztek nem nyugtattak meg, érdemes lenne elmenni nőgyógyászhoz. Teljesen nem lehet kizárni a terhességet sem, de nagyobb a klimax esélye.

  • vivi

    2011. augusztus 01. hétfő

    Szia!!
    Menstruáció előtt csináltam egy tesztet,ami pozitív lett,de egy óra elteltével a páromnak meg akartam mutatni és eltűnt a második csík,és rózsaszín folyásom lett!Clenblue teszt volt!!Ez mit jelent?Van ilyen?

    • Gabi

      2011. augusztus 07. vasárnap

      Lehetséges, hogy korai volt a teszt, ezért halványodott el a csík. Ha a rózsaszínes folyást nem követte vérzés, érdemes a tesztet megismételni.

  • Hajni

    2011. július 29. péntek

    Kedves Gabi!
    1 hete kellett volna megjönnie a menstruációmnak, de elmaradt. Azóta 2 terhességi tesztet is megcsináltam, ami pozitív lett. Nagy volt az öröm. Azóta viszont feszülnek a melleim, és nagyon enyhén görcsölök is (amolyan felfázásszerű érzés). Ma pedig barnás folyás jelent meg. Ez azt jelenti, hogy elvetéltem? Menjek orvoshoz vagy várjak a következő menstruáció idejéig?

    • Gabi

      2011. július 31. vasárnap

      A barnás folyás nem mindig jelent rosszat, viszont sajnos valóban lehet a vetélés előjele is. Ha ez a barnázás elmúlt azóta, akkor valószínűleg nincs gond. Ha nem múlik, esetleg vérzésbe vált, akkor mindenképp érdemes orvoshoz menni.

  • Alexandra

    2011. július 28. csütörtök

    Kedves doktornő egy nagyon kényes dologgal fordulok önhöz utoljára május 10 én volt menzeszem és azóta nem is jön meg 18 éves vagyok. Eddig csináltam 2 tesztet mind2 negatív lett. 3 nappal ezelőtt együtt voltam a párommal és nem védekeztünk vettem egy terhességi tesztet. A kérdésem az hogy mikor töltsem ki és hogy miért késik ennyit a menzeszem?

    • Gabi

      2011. július 31. vasárnap

      A tesztek általában az esetleges teherbeesés után kb. 12 nap elteltével mutatják ki leghamarabb a terhességet. De ha ez a teszt is negatív, és mégsem jön meg, mindenképp érdemes minél előbb nőgyógyászhoz menned, hogy kiderüljön, mi miatt nem jön meg.

  • Dóri

    2011. július 28. csütörtök

    Sziasztok!
    Olyan problémám lenne hogy Junius 21én volt az utólsó mensim azóta nem jött meg,késikl 1 hete.csináltam tesztet negatív lett.szerintetek csináljak még 1 tesztet?

    • Gabi

      2011. július 31. vasárnap

      Ha azóta sem jött meg, mindenképp érdemes a tesztet megismételni.

  • egy agodo tini

    2011. július 22. péntek

    sziasztok

    egy 17eves lany vagyok aki egy picit nagy dilemaba van…kapcsolatban vagyok 8 honapja es vele veszitetem ell…….az utolso alkalomkor amikor egyut voltunk vedekezes nelkul fekutunk le egymasal(vagyis csak megszakitotuk) de nem az elso alkalom volt az utolso menzeszem junius 28an mult ell es ha jol szamoltam akor mar meg kelet volna jojon kb 4 napja de kesik…aszt hoza kell tenem hogy sosem volt pontos volt olyan hogy nem minden honapba jott meg…es akor most mitt tegyek??? menyi esely van arra h terhes vagyok??…..nagyon halas lennek ha valaszolna mert nagyon agodom

    A valaszat elore is koszonom

    • Gabi

      2011. július 31. vasárnap

      Ha megszakítással voltatok együtt, akkor kb. 5% a terhesség esélye. Ha azóta sem jött meg, mindenképp csinálj egy terhességi tesztet! És mindenképp figyeljetek nagyon a védekezésre, mert láthatod, ez az idegeskedés nem éri meg!

  • Andrea

    2011. július 21. csütörtök

    Kedves Doktornő(k)!

    Lombikos Anyuka vagyok (36 éves), 3 éves, gyönyörű ikerlányokkal. Kistestvért szeretnénk, így újabb babaprojektbe vágtunk bele, ismét lombikkal. Július 07-én volt a petesejtleszívás, és 5 naposan, 12-én kaptam vissza két „babát”. Azóta 3 naponta kell 1/2 ovitrelle injekciót adnom magamnak. (Régebben csak egy adagot kellett a beültetéskor) Utoljára hétfőn adtam be, és ma kell az utolsó adagot „szúrnom”. Nem bírtam ki!!!!!… és szerda, illetve ma reggel is csináltam tesztet (Clearblue-t). Szerdán kicsit erősebb volt a pozitív visszajelzés, ma már gyengébb. Valószínű hogy az ovitrelle-t, illetve annak ürülését mutatták a tesztek????!!!! Tüneteim vannak -nem túl erős, de van mellfeszülés, izomlázszerű fájdalom az alhasban, tegnap és ma enyhe szédelgés- de lehet, hogy ez is csak injekció hatása? Ahogy olvasgattam a kérdéseket és válaszokat, elméletileg már injekció nélkül is pozitív lehetne a teszt….

    Kérdésem csupán annyi, hogy várhatóan mikor mutatna reális eredményt teszt? A menstruáció első napja holnap, 22-én lenne, de ezt is befolyásolhatja a ma este beadandó utolsó, fél adag ovitrelle?

    • Gabi

      2011. július 31. vasárnap

      Elvileg a beadott injekció nem befolyásolja a teszt eredményét, mivel a teszt a hcg (terhességi) hormon jelenlétét mutatja ki, és ez csak terhesség során termelődik.

  • Hugi

    2011. július 18. hétfő

    Kedves Doktornő!
    Kételyek gyötörnek napok óta. Jún. 9-én volt az utolsó menstruációm, azóta vérzésnek nincs nyoma. Mi nagyon szeretnénk egy második babát, így pár napos késés után csináltam tesztet, de negatív lett. Lassan két hete lesz, hogy nem jön meg. Lehet, hogy mégis jön a kistesó?
    Köszönöm válaszát. Hugi

  • Pillangó

    2011. július 18. hétfő

    Babával még akartunk várni 2 hónapot (ha megtörténik örülni fogunk neki), míg a munkahelyi feszültség rendeződik. Közben július 2-án történt egy kis baleset a gumival. A tíz napos tesztel készítettem egy tesztet, ami negatív lett, bár tudatlanul két ismerősöm is szólt, hogy megnőttek a melleim. A menstruációm elég változó pl. márc. 13, áprl.14, máj. 12, jún. 19. Így most nem tudom mikor várható a következő. Mikor érdemes új tesztet készíteni és mivel, mert pl a 20 hetes babás barátnőm a 4. héten negatívat tesztelt. Más tüneteim nincsenek pl egy kis álmosság, de az lehet a nagy melegtől is. Köszönöm

    • Gabi

      2011. július 18. hétfő

      Mivel nem túl pontos a ciklusod, ha nem jön meg időközben, 3-4 nap elteltével érdemes lenne a tesztet megismételni.

  • Egy kérdező lány

    2011. július 14. csütörtök

    Szia! Párommal eldöntöttük hogy szeretnénk kisbabát. Május közepén abbahagytam a tabit, de június közepéig egyéb módon védekeztünk. Június közepén voltunk együtt először, utána már pár nappal kezdtem az alhasamban enyhe szurkálódást érezni, majdnem minden nap. (A tabi abbahagyása után megjött, de a következő nem jött meg az első próbálkozásig, ez valószínű a hosszú tabiidőnek „köszönhető”, hallottam hogy előfordul hogy utána nem rögtön lesz, ezért erre nem tudok alapozni) Szóval szúrkodott, nem volt kényelmes előrehajolva ülni, enyhe „hőhullám” szerű tüneteim voltak. (Akár lehet a tabi elhagyása miatti hormonváltozás miatt is) Mikor eltelt annyi idő az együttlét után hogy akár kimutatható, csináltam egy tesztet. Mivel átlag 2-3percet ír annyit vártam. A kontrollcsík azonnal megjelent és az egész ablak halványrózsaszín lett. Pár perc elteltével nem változott, ezért eltettem azzal hogy negatív. Rá két napra elővettem valamiért és megdöbbenve láttam hogy a teljes felületről eltünt a rózsaszín rész de egy 2. csík ottmaradt.(Bár nem olyan éles mint a kontroll de erősrózsaszín) Lehetséges hogy a tesztem 10 perc után kimutatta a terhességet? (De akkor én már nem néztem meg újra) Vagy ennyi idő után ne vegyem figyelembe az eredményt? (Mondjuk valószínű mire a választ megkapom, csinálok egy újabb tesztet…főleg mert hónapok óta tornázom és mióta „próbálkozunk” nem haspréseztem csak most pár napja újra a számomra negatívnak vélt teszt óta…uh mielőbb tudni szeretném „ott van-e” mert akkor azt nem szabadna már) Kicsit ledöbbentem most hirtelen az „új eredményen”…

    • Egy kérdező lány

      2011. július 14. csütörtök

      Még annyit hogy ugye az elején írtam, hogy szinte az elejétől úgy éreztem hogy tényleg ott van, több helyen olvastam is hogy van aki érzi és hasonló tüneteket írtak le, de nem tudtam eldönteni hogy ezek esetleg peteérés jelei vagy csak a nagy melegtől vannak, esetleg fáradtságtól vagy tényleg ezért. Azóta sem jött meg, de ezt meg nem tudom hogy a sokévi tabi abbahagyása miatt regenerálódok és kell pár hónap vagy mert baba van (elvileg június közepén kellett volna először tabi nélkül megjönnie)

    • Gabi

      2011. július 15. péntek

      Valóban nem egyértelműek a leírt tünetek. Mindenképp legjobb ötlet az újabb tesztelés, de érdemes lenne valami másfajta teszttel próbálkozni.

  • B. Kriszta

    2011. július 13. szerda

    Kedves Gabi! A mutet miatt méhen kívüli terhességre gyanakodjak? Kérek idõpontot! De nincs semmilyen verzesem, nem szedulok, es a fájdalom helye sem meghatározható(talan gyomorszaj táji) es nem is mondhatnam jelentõsnek. De azért jol beijedtem!

    • Gabi

      2011. július 15. péntek

      Véletlen sem akartam rád ijeszteni! Ha a tünetek nem állandóak és nem erősek, nem valószínű, hogy ilyen gond lenne, de a biztonság (és megnyugtatás) kedvéért és a találgatás helyett jobb, ha lát orvos.

  • Bogya Kriszta

    2011. július 12. kedd

    A kérdésem a következõ: május 18-án volt egy laparoscopias műtétem, mert endometriosisom volt. A következõ hónapban pontos volt a menstruációm, viszony most mar egy hete késik. Alhasi gorcseim vannak, a melleim fajnak, de a ma délelõtti teszt negatív lett. Megprobaljam ujra néhány nap múlva reggel, vagy ez a műtétem következménye is lehet? Soha nem késett meg egy hetet.

    • Gabi

      2011. július 13. szerda

      Néhány nap múlva érdemes a tesztet megismételni, de ettől függetlenül érdemes lenne a nőgyógyásznál rákérdezni, főleg, ha a görcsök erősek.

  • névtelen

    2011. július 11. hétfő

    Érdeklődnék,hogy a terhességi tesztre az volt irva,hogy az eredmény csak 10 percen belül olvasható le de 10 perc után halvány csikos lett menszi előtt 2-3 nappal…ez jelenthet terhességet vagy ez már nem számitpozítiv eredménynek!!?

    Válaszukat köszönöm…

    • Gabi

      2011. július 12. kedd

      Valószínűleg pozitív tesztnek számít, viszont pár nap múlva érdemes lenne megismételni, mikor már késik a menzesz.

  • katalin

    2011. július 10. vasárnap

    aztszeretnem megkerdezni voltunk a parommal 4 napal ezelot sex teren es ra 2 napal szurkal a hasamalja a petefeszeknel es szombaton hanyingerem volt idokozonkent neha jelentkezet,neha elmult aztan ujra ez is terheseg jele lehet es a hangulat valtozas ezlehet terheseg jelle 4 nap utan is?

    • Gabi

      2011. július 12. kedd

      4 nap elteltével még nem valószínű, hogy terhességi tünetekről lenne szó. Valószínűleg a hányinger más miatt jelentkezik, a has szurkálás pedig lehet akár a peteérés jele is.

      • katalin

        2011. július 23. szombat

        szep estet kivanok mindenkinek ki olvasa. de meg is mikor csinaljam meg a tesztet 28. an meg kellene hogy jojon elote vagy varjam meg mig meg jon-e szeretnenk a parommal 1 kozos gyermeket es remellem sikerulni fog a menstruaciom utan 3. ik nap voltunk eloszor ugy egyut hogy nem vedekeztunk.kosszonom a segitseget a tanacsokat

  • Zsuzsi

    2011. július 10. vasárnap

    Sziasztok!
    Olyan kérdésem lenne, hogy mennyi esélye annak, hogy a teszt rossz? 2 hónapja voltunk úgy együtt, hogy nem védekeztünk csak megszakítással, az előző mensesem időben megjött, bár rövidebb és kevesebb volt. A mostani már 2 hete késik. Rosszullét, derékfájás, alhasi fájdalom, ilyenek megvannak. Csináltam egy tesztet, ami halványan de pozitív lett. Majd csináltam még egyet rá 3 napra ami negatív lett. Melyiknek higgyek? Nem terveztük, de örülnénk neki. Orvoshoz már kértem időpontot, csak ideges vagyok kicsit.:) Ha már tényleg akkori lenne, akkor teljesen erős csíknak kellene jelentkeznie, nem?

    • Gabi

      2011. július 10. vasárnap

      Nagyobb a valószínűsége, hogy a negatív teszt tévedett, de az orvos már biztosat tud majd mondani.

    • Zsófi

      2011. augusztus 03. szerda

      Kedves Zsuzsi!

      A tesztek sokszor tévednek sajnos, ezért szoktam rögtön kettőt venni, vagy ami még jobb, ha egy dobozban rögtön 2 teszt van( pl.X-epil) .így rögtön dupla poziív vagy negatív eredményt kapsz. Persze,ha nagyon nem vagy biztos, akkor mindenképp fordulj nőgyógyászhoz.