Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

    Milyen tesztet vegyek?
    Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 928 Comments

  • Kriszta(Sné)

    2010. november 10. szerda

    Sziasztok!Akkor ma izgulós napod lesz milananyu:-))Írja majd mi van ok?Jólvagytok?
    Detti:Ígen most áramos kezelésre járunk,sír is Ádám már nemcsoda már 3 helyen sebes a keze.
    Tegnap méretkeztünk Ádám 8 kiló és 75cm.Nem kövér baba pedi most elég sokat eszik igaz kb 3-4 napja kezdett el ennyit enni.délután 13 óráig vagy 5x eszik és nemis keveset.megyek is most kellt sír az ágyában és áálva természetesen.Dörzsöli a szemét mint egy kiscica.

  • Detti

    2010. november 10. szerda

    Váá, csajok megőrülök….írtam egy csomót, közben lefagyott a gépem, és elmentettem a szöveget, újra indítottam, és most sehol nincs…. Mindenkinek írtam…. EZt komolyan mondom nem hiszem el….
    Mindegy, amire emlékszem, dióhéjban:

    Barica! Ha kimentek, ugye ott is lesz netetek? Nagyon aranyos lehet beni úr, ahogyan le akar feküdni, de nem tud 🙂

    Milananyu! Remélem a barátnőd szülésénél minden rendben lesz.

    Emi! Igazad van, lehet kimerültség és a stressz volt az oka a rosszul látásnak…
    Most ugyanúgy másél szobás lakásban vagyunk, Gergőnek külön szobája van.
    Csak nagyobb ez a lakás.
    Itt az előszoba a konyha és az étkező egyben. Nem baj ez, így végülis nagyobb, és letudunk kint ülni enni, nem a szobában kell az étkezőasztalt tartanunk.

    Gergő hordozható ágya itt van a mi szobánkban, abban játszik nappal. Persze ki szoktam venni is a szőnyegre, és akkor tud mászkálni.

    Babacsim! Lacival menj el kettesben valahova, akár találkozzatok haverokkal, menjetek társaságba. Ez neked is kell, ezért vagy ennyire magad alatt, nah meg azért mert Laci nem ért meg.
    Mond el neki, hogy semmi bajod avval, hogy 2 évig otthon kell lenned, de azért egymásról sem kellene megfeledkeznetek, és persze neked is néha jó lenne vele is lenni, úgy, hogy akkor a nagyira bízzátok néhány órára Levit.
    Nektek is kell néhány órácska néha napján, hogy újra egymásra találjatok, és ne minden a gyerek sírása körül forogjon.
    Menjetek el sétálni, vagy moziba üljetek be, vagy egy este menjetek haverokkal valahova.
    Valamit csináljatok, valami programot találjatok ki.
    Látod, mi is megyünk pókerezni persze nem messze, csak át anyóshoz, és akkor ő vigyáz Gergőre, míg mi kint vagyunk a műhelyben.
    (igaz most beszereztem egy baby őrt is arra az esetre, ha anyós kijön hozzánk, akkor is halljuk Gergőt).

    Ma neki állok ablakot pucolni.
    Gergőnek asszem megint adok majd Ca kidet.
    Köhög, taknyos….Valószínű barátnőmtől kapta el…
    Nah megyek, lehet még ezt sem tudom elküldeni. Puszi Nektek

  • Szatimy

    2010. november 10. szerda

    Na még egyszer, mert moderációra vár a levelem:
    Sziasztok!
    Milananyu, megy a drukk a barátnődnek!
    Detti! Üdv újra itt. Jó sokat írtál. Szemed tényleg biztos a rengeteg stressz miatt volt olyan amilyen. Zsolti már a régiúj helyen dolgozik?
    Babacsi, tényleg próbáljátok megbeszélni Lacival a dolgokat HIGGADTAN, nem veszekedésbe torkollva. A férfiak sajnos vagy nem sajnos nem látnak bele a fejünkbe, nem tudják miben tudnak segíteni. Ahogy barica is írja, mindig el kell mondani, miben tudnak segíteni.
    Barica, Benike nagyon ügyi. Hamarosan menni fog a leülés is, ne izgulj. Én is írtam anno, hogy Viki időnként mekkorákat koppan, és persze sírt is nagyokat.
    Emi, Viki nagyon ügyi, hogy már így forgolódik, meg lábát fogdossa. Mi Vikink ilyet később csinált csak. De tényleg minden baba más.
    Gabi, terveim szerint én még egy ideig itthonmaradok. Mielőtt visszamennék dolgozni, még tervben van egy második baba is. Szóval egyelőre még nem gondolkozom visszamenetelen. Amúgy nem is tudom hova mennék, mert a munkaköröm időközben megszűnt. A cég maga egy multi, az biztos nem szűnik meg, tehát cégen belül bizti kapok valami munkát, de jó lenne azért olyat, amit szeretek is majd. De ez még messze van…
    Tegnap minden rendben ment. Viki persze nem aludt odafele. SZépen csendben elnézelődött, jó messze tudtunk megállni, izgultam is, mert egy marha meredek utcában parkoltam végül, szóval izgultam, hogy ne hogy elguruljon az autó. Persze behúztam kéziféket, de akkor is bennem volt a félsz. Amúgy csepergett az eső. Forgalom nem volt vészes odafelé. Hazafelé iszonyat dugó volt mindenütt. fél órával tartott tovább az út, mint odafele. Ekkor persze már sötét is volt, az eső is csepergett továbbra is, szóval jó frankó volt, de nem volt semmi gond. Viki persze elaludt hazafelé. De ennek ellenére viszonylag időben sikerült letenni aludni. Rá egy órával felébredt, de aztán reggelig aludt. Igaz párszor felsírt, de mindig visszaaludt. Szeritnem a foga miatt voltak a elsírások.
    A kardiológián amúgy minden rendben volt. Azt mondta a doki (egy öreg pasi amúgy), hogy nagyon sajnálja, hogy ezt kell mondania, de nem látja a gyönyörű szemeim többet. Szóval nem kell többet mennünk. Kérdeztem, hogy hallja-e még a zörejt. Erre azt mondta, hogy ha nagyon nagyon fülel, akkor hall valamit, de az már olyan minimális, hogy nem igényel semmi tennivalót. Persze nézte uh-val is, ott sem volt természetesen semmi gond.
    Amúgy Vikinek nem annyira tetszett, hogy fekve kell lennie, sírdogált az EKG alatt is, meg kicsit az uh alatt is. De a lényeg, hogy nem kell többet menni.
    Ja, Emi, azért Budára jártunk, mert amikor először időpontot kértünk a Heim Páltól, ott nagyon sokára tudtak volna időpontot adni, és javasolták a Budai Gyermekkórházat. Oda hamarabb kaptunk időpontot, aztán végül oda jártunk.

  • Szatimy

    2010. november 10. szerda

    Sziasztok!
    Milananyu, megy a drukk a barátnődnek!
    Detti! Üdv újra itt. Jó sokat írtál. 🙂 Szemed tényleg biztos a rengeteg stressz miatt volt olyan amilyen. Zsolti már a régiúj helyen dolgozik?
    Babacsi, tényleg próbáljátok megbeszélni Lacival a dolgokat HIGGADTAN, nem veszekedésbe torkollva. A férfiak sajnos vagy nem sajnos nem látnak bele a fejünkbe, nem tudják miben tudnak segíteni. Ahogy barica is írja, mindig el kell mondani, miben tudnak segíteni.
    Barica, Benike nagyon ügyi. Hamarosan menni fog a leülés is, ne izgulj. 🙂 Én is írtam anno, hogy Viki időnként mekkorákat koppan, és persze sírt is nagyokat.
    Emi, Viki nagyon ügyi, hogy már így forgolódik, meg lábát fogdossa. Mi Vikink ilyet később csinált csak. De tényleg minden baba más.
    Gabi, terveim szerint én még egy ideig itthonmaradok. Mielőtt visszamennék dolgozni, még tervben van egy második baba is. 🙂 Szóval egyelőre még nem gondolkozom visszamenetelen. Amúgy nem is tudom hova mennék, mert a munkaköröm időközben megszűnt. A cég maga egy multi, az biztos nem szűnik meg, tehát cégen belül bizti kapok valami munkát, de jó lenne azért olyat, amit szeretek is majd. De ez még messze van…
    Tegnap minden rendben ment. Viki persze nem aludt odafele. SZépen csendben elnézelődött, jó messze tudtunk megállni, izgultam is, mert egy marha meredek utcában parkoltam végül, szóval izgultam, hogy ne hogy elguruljon az autó. Persze behúztam kéziféket, de akkor is bennem volt a félsz. Amúgy csepergett az eső. Forgalom nem volt vészes odafelé. Hazafelé iszonyat dugó volt mindenütt. fél órával tartott tovább az út, mint odafele. Ekkor persze már sötét is volt, az eső is csepergett továbbra is, szóval jó frankó volt, de nem volt semmi gond. Viki persze elaludt hazafelé. De ennek ellenére viszonylag időben sikerült letenni aludni. Rá egy órával felébredt, de aztán reggelig aludt. Igaz párszor felsírt, de mindig visszaaludt. Szeritnem a foga miatt voltak a elsírások.
    A kardiológián amúgy minden rendben volt. Azt mondta a doki (egy öreg pasi amúgy), hogy nagyon sajnálja, hogy ezt kell mondania, de nem látja a gyönyörű szemeim többet. 🙂 Szóval nem kell többet mennünk. Kérdeztem, hogy hallja-e még a zörejt. Erre azt mondta, hogy ha nagyon nagyon fülel, akkor hall valamit, de az már olyan minimális, hogy nem igényel semmi tennivalót. Persze nézte uh-val is, ott sem volt természetesen semmi gond.
    Amúgy Vikinek nem annyira tetszett, hogy fekve kell lennie, sírdogált az EKG alatt is, meg kicsit az uh alatt is. De a lényeg, hogy nem kell többet menni.
    Ja, Emi, azért Budára jártunk, mert amikor először időpontot kértünk a Heim Páltól, ott nagyon sokára tudtak volna időpontot adni, és javasolták a Budai Gyermekkórházat. Oda hamarabb kaptunk időpontot, aztán végül oda jártunk.

  • Gabi

    2010. november 10. szerda

    Szia csajok!
    Írtam egy hosszabb üzit, de azt írja, hogy rendszermoderációra vár.
    ÉN látom, de ti nem tudom, hogy látjátok-e az írásomat!

    • Vida Agi

      2010. november 11. csütörtök

      no para, ez azért van, mert reggel a sok kérdés miatt feltettük a válasz funkciót, ezért lehet, hogy néhány embernél a rendszer nem emlékszik, hogy korábban itt járt már, ezért teszi moderációs sorba az írást. Ettől még megmarad, amit írtál és jóváhagyjuk, így megjelenik az oldalon. Onnantól kezdve pedig, hogy egyszer jóváhagytuk, megint tudsz majd újra írni. Bocs a kellemetlenségért!

  • Emi

    2010. november 10. szerda

    Ja, en meg nem is reagaltam a Gergo beszelgetesere… De ugyi!!! Es az is tetszik, hogy a baba szot mondta eloszor, igy legalabb senki se irigykedik 🙂 Nalunk anyos mondja mindig lurkonak, hogy „mondjad, hogy mama”, a falnak megyek tole, de hadd mondja 🙂

    Barica, en is kivancsi vagyok. Bar most hogy hivtam egyet, mar nem tartja okolbe szoritva a kezet maga elott, es mar hason is tok ugyin elvan 5 percig is 🙂 de azert nem baj ha megnezi. Ruhaban kezeli, vagy csak egy szal pelusban? Es mit keszitsek elo? Hol csinalja? Foldre tegyek le pledet? Koszi!

    MIlananyu, nem semmi!! Akkor drukkolunk neki!! En baratnom jovo pentekre van kiirva, programozott csaszar a szeme miatt. Es akkor mesz at gyerkocokre vigyazni?

    Vikit meg letettem miutan erszenyben elaludt, 3 percre ra felebredt 🙁 Tegnap is ez volt 🙁 Regebben probaltam ugy, hogy ott volt a katicas szoptatos haloingem, amiben a szagom is ott volt, meg a katicakat is sokat nezte, de az sem segitett 🙁 Egyszeruen lehetetlenseg nappal igy altatni 🙁 Remelem azert valtozik ez is, mert este mar szepen gyorsan bealszik, es csikszemekkel is le lehet tenni. Gondolom mar iszonyat faradt olyankor.

  • Gabi

    2010. november 10. szerda

    Sziasztok!
    Hú, de sokat írtatok, míg nem voltam, alig tudtam visszaolvasni!
    Detti! köszi az üdvözlést.
    Nekem van egy kislányom Loretta, aki 4 és fél éves lesz januárban és Levente most 16 hónapos.
    ÉN elvileg 3 éves koráig tervezek itthon lenni, főleg, ha az asztmája marad, be se veszik itt oviba itt előbb maximum két és fél évesen.
    Bár nehéz lesz pénzügyileg már előre félek.
    Babacsi!
    ÉN is csak azt tudom neked mondani, amit a csajok írnak! Be kell vonnod apukát, hogy segítsen. és ki kell kapcsolódnod meg megnyugodni, mert így tényleg a pici is idegesebb, érzi a nyugtalanságot.
    TEjci lehet, hogy kevesebb, de az meg a kialvatlanság miatt is lehetséges.
    Csajok most ennyi sikerült.
    G.

  • Zóri (barica)

    2010. november 10. szerda

    jó reggelt!

    itt szakad az eső! Utálom az ilyen időt! Beni már alszik. Persze reggel már 7 előtt kukorékolt……éjjel megint 2x fent volt. Nem tudom ez most a betegség vagy a foga, vagy mindkettő……

    remélem mindenki gyógyulgat!

  • milananyu

    2010. november 10. szerda

    Ma szül a barinőm!Nov 14 re van kiírva a3 kal, Eszterrel, s most hívott, h nst után uh ra ment s dokija mondta, h két ujjnyira nyitva van egy órán belül menjen vissza szülni, mert vmi frekvencia nem elég jó, s beindítják neki, bár kcisit fájdogál is a hasa…nagyon nagyon izgulok érte, pláne ő:)
    Babacsi igaza van Baricának, mostmár talpra kell állnod, nem jó h jön a tél, s akkor még depisebb alapból az emebr, mi lesz veled, Levike ne érezze ezt, hanem egy magabiztos nyugis anyu legyen mellett, s egy segítő apu.
    De éde slehet Benike ahogy ott ácsorog:)Remélem azért jól aludt.
    Barica a calcimusc is jó, de a CA Kid az jobb, jobban felszívódik calcium belőle fincsi málna ízű, Zsé nek én azt adom, tényleg jobb.
    Megyke ki Zsé vel, bár nem tudom hogy fogok ma bármire is koncentrálni mikor barinő szül:)Hív majd a szülőszobáról ha visszament.

  • Zóri (barica)

    2010. november 10. szerda

    sziasztok4

    voltunk ma tanácsadáson, Benike 9140 g és 72 cm 🙂 Dícsérték milyen szép, meg aranyos 🙂 Kicsit piros a torka, azért köhög, de a tüdeje tiszta, hurutoldót kapott, meg calcimusc, ennyi. Remélem javul majd. Ma olyan nehezen aludt el szegényke. Áll a kiságyban a hálózsákjában, már holtfáradt, egy kézzel kapaszkodik, és sír, mert nem tud lefeküdni 🙂 Már bocsi, hogy nevetek, de olyan kis bolond 🙂

    Detti, üdv újra a fedélzeten 😉 Hát nem is értem, hogy anyós hogyan gondolta, hogy nem ad Gergőnek enni! Aki már 3 gyereket felnevelt, az nem igaz, hogy nem emlékszik mennyi időnként eszik egy csecsemő. Az új helyen is külön szobája van Gergőnek? Remélem hamar megszokja majd az új helyet, és alszik újra rendesen! Meg lehet tényleg a foga is…..és mondja, hogy baba? De édi lehet! 🙂 Épp én is most figyeltem meg, hogy Beni is másképp „beszél” mint eddig, több mássalhangzót használ, tényleg, mintha szótagokat mondana, aranyos.

    Emi, el sem tudom mondani mennyire örülök, hogy megnbézi lurkót egy gyógytornász! Olyan kíváncsi vagyok, hogy mit fog mondani!

    Szatimy, mi volt a kardiológián? És a vezetés, jól ment? Remélem ott nem esett az eső, mert nekem az a mumusom vezetésileg, a sötét és az eső…..

    babacsi, ne haragudj meg azért, amit írok, de már muszáj leírnom……..szóval szerintem saját magad alatt vágod a fát…..tudom, hogy nehéz az eleje, mindenkinek az. De nem szabad ennyire belesüllyedni az önsajnálatba, mert szerintem tutira Levike is azért sír ennyit, mert érzi rajtad a bizonytalanságot, az állandó feszültséget, stb. Neki még csak te vagy az egy biztos pont az életében, jó lenne, ha az az egy pont stabil lenne. Beszélj Lacival, de ne vessz vele össze, és ne ingerülten, hanem ahogy milananyu is írta, üljetek le egy sör mellé, és úgy nyugodtan, higgadtan. Sajnos elég kevés olyan pasi van, aki kitalálja, hogy miben lehet a segítségünkre, igenis MONDANI KELL NEKIK!!!! Most ezt hozd ide légyszives, azt csináld meg, büfiztesd meg a babát, rakd már tisztába…stb stb. Ketten akartátok ezt a babát. Ők nem fogják fel, hogy ez mennyi munka! Persze tisztelet a kivételnek. De amíg ezt nem rakod rendbe a saját fejedben meg az övében, addig bocsi, de ez nem lesz jobb. Szóval tényleg nem bántásnak szánom, de meg kell már magad emberelned Levike érdekében is!!! Persze lehet megint hiába írtam, mert el sem olvasod…..

    milananyu, még mindig nincs konkrét időpont, hogy mikor megyünk…….pedig már nagyon szeretném tudni, mert nekem nem mindegy, hogy még 3 hetet vagyunk itthon vagy ötöt…..

    Na, megyek, Ali már lefeküdt, megyek én is. Pussz mindenkinek, jó éjt!

  • milananyu

    2010. november 09. kedd

    De jó sokat írtál Detti:)Örüölök, h szemed helyre jött, sztem gergőn majd átmegy ez a nem alvás s ügyike h mondja h baba.
    Emi masszírozást lehet d emondani kell, h szoptatsz mert akkor vmi pontos nem masszíroznak én így tudom, sushit meg nem tudom miért ne lehetne enni?Nyershal nem jut át a tejbe max tápanyagok.csak nincs abban vmi fertőző vagy magas higanytartalom.
    Babacsi iogaza van a lányoknak, vond be Lacit!Ha hazajön nyomd kezébe Levit, (addig etesd meg) aztán menj kikapcsolódni egy kicsit.Én komolyan nem értem miért nem teszed???El tudja látni a saját gyerekét gondolom.Vagy csak tegyél vegyél a lakásban ő addig legyen vele.Meg anyós is, ha már egy helyen laktok.
    Sztem Zsét még viszem héten dokihoz, néha elkezd köhögni pedig eddig nem is köhögött…..
    Jó éjt mindenkinek

  • Emi

    2010. november 09. kedd

    Detti, sajnalom az anyos dolgot! Szegeny, akkor inkabb hatraltatott… a szemed… biztos a kimerultsegtol es stressztol volt.lehet nem erezted, de sokat is stresszeltel mar az utobbi hetekben a tulaj miatt is, es akkor a pakolas, koltozes, anyos… nem csoda… Remelem mostmar jol vagytok! puszi

  • Detti

    2010. november 09. kedd

    Sziasztok!

    Babacsi! Hát van az úgy, hogy sírósabbak a babák. Gergő is az utóbbi időben nyűgősebb, alíg alszik. Bár nappal elvan, játszik a játékaival. Most már nagyon szépen ül, és úgy hajolgat a játékokért, rágcsálja őket, püfföli… Éjszaka viszont nagyon éberül alszik és fel-fel ébred.
    A szőrtelenítést én úgy szoktam megoldani, hogy mikor itthon van Zsolti akkor ő látja el majdnem teljesen Gergőt.
    Persze én is foglalkozom vele, de Zsoltié akkor a főszerep. Akkor kényelmesen eltudok menni fürdeni, borotválkozni, sőt még főzni is akkor tudok.
    Neked is könnyebb lenne, ha kicsit Laci átvenné Levit.
    Valamit tenned kellene, mert az nem jó, hogy ma holnap Levi 4 hónapos és még mindig ebben a depresszióban vagy. Én a helyedben kicsit anyósra is megpróbálnám rá bízni Levit. Persze, én sem szeretem eldönteni, hogy anyósra bízzam Gergőt, de aztán eddig soha nem volt gond.
    Laci is valahogy felnőtt…SZóval nem hinném, hogy Levivel másképp viselkedne anyósod, nah arról nem is beszélve, hogy ő is közelebb kerülhetne kicsit az unokájához és talán jobban oda figyelne rátok…

    Fric! Örülök, hogy minden rendben van, és hogy még sikerült fogynod is 🙂
    Jó csokizást holnapra 🙂

    Babacsi! Próbálj megnyugodni. Igaz most nem voltam pár napig és nem tudom mitől vagy ennyire kiakadva, de csak ezt tudom mondani, hogy nyugodj meg.
    Én még ennyi idős korában nem adtam Gergőnek krumplit…Amikor a hozzátáplálást is elkezdtem, akkor is 3 napig minden egyes nap ugyanazt kostóltattam Gergővel, mert ha fáj a hasa, vagy allergiás valamire, vagy akármi, úgy könnyebb megfejteni, hogy mitől van, mintha mindennap mást adsz neki.
    A krumpli nem túl jó választás elsőre (nem nagyon vannak oda a babák érte a kesernyés íze miatt). Viszont répát nyugodtan elkezdheted, majd hozzáfőzöd később a krumplit. Én az elején még kis szőlőcukrot is raktam a főzővízbe, mert úgy szívesebben megette. Most viszont már nem kell édesítenem ahhoz, hogy megegye Gergő.
    Ma is kapott répát-krumplival. Egyik nap pedig húslevesből kiszedett cuccokaT+ kis levet összeturmixolva.
    Én dm-ben szoktam tejpépet venni Gergőnek. A vanilliással kezdtem.
    Nekünk a dm-es tápszer az elején nem jött be, mert sokat bukott tőle Gergő, viszont most ott tartunk, hogy a Hypoallergén tápszereket nem bírja és a Dm-eset igen. AZ nem jön ki belőle.
    Gyógyszertárban recept nélkül is tudsz venni Hypoallergén tápszert, persze kb egy 1000-sel drágábban.
    Olyan meg nincs, hogy nem ír fel doki, megmondod, hogy írjon fel és kész..Ha más nem, mondd azt, hogy nem akarsz már szoptatni (aztán gondoljon amit akar)…
    Amúgy szerintem nincs szüksége Levinek tápszerre, csak valóban valami hozzátáplálás kellene, ha tényleg kevesebb a tejed.

    Kriszta! Köszi 🙂
    Milyen áramos kezelést kap most Ádám? Attól hólyagosodik a pici keze?

    Emi! Nagyon ügyes Lurkó 🙂
    Hát vannak gondok Gergővel, néha kiborít, de evvel jár egy gyerek 🙂 Csak amikor kiborít, akkor vészes a helyzet a szememben 🙂

    Tegnap Gergő azt mondta: ba
    Aztán mondtam neki avgy fél órán keresztül, hogy baba, jól artikulálva, már a szám is elfáradt, aztán néhány óra múlva olyan véletlenszerűen azt mondta: baba
    MA viszont vagy 20x mondta, hogy baba. Sokat hallja ezt a szót, mert Zsoltit is sokszor így hívom, és Gergőt is Gergő babázom…Anyut fel is hívtam, aki nem hitt a fülének (mert hogy még olyan fiatal Gergő), aztán addig-addig ismételgettem telefonálás közben Gergőnek a baba szót, hogy aztán mondta egymás után ő is. És anyu is hallotta 🙂 Reggel még Zsolti is mondta neki, hogy baba, és csak úgy mondta: ba—-ba….
    Olyan édes 🙂

    Gabi! Üdvözlet Neked!
    Én is császárral szültem Gergőt.
    Neked mennyi idős a babád? Én 2 éves koráig tervezem az itthonlétet, mert utána már rá leszünk kényszerülve, hogy dolgozzak.

    Babacsi! Most olvasom, hogy mi történt Laci és közted. Sajnálom nagyon! Megértelek teljes szívből. A férfiak nem értik meg, hogy a gyereknevelés, mellette a házimunka és az, hogy sehova nem mozdulhatsz ki az azért eléggé nyomasztó. Nekem ilyet modnana Zsolti, hogy én válaltam, hogy itthon leszek 2 évig az biztos egy nagy pofont levernék neki (már bocsi, de én ezt tenném Zsoltival). Hiszen az apának is van szerepe, nem csak megcsinálni kell egy gyereket. Neked meg jár annyi, hogy mikor Laci otthon van, akkor akármikor elmenj annyi időre otthonról egyedül, amennyi időre szükséged van. Zsolti ha itthon van, én elszoktam menni egyedül vásárolni is. Máshova még nem igazán jutottam el, max Zsoltival, mert voltunk már koncerten, pókerezni, stb…ketten… Mamák közül valamelyik mindig vigyázott Gergőre. Ennyi jár mindkét embernek: anyának-apának.
    Azért Laci nem tudom mit szólna, ha nem tudna emberek közé menni, és egésznap a gyerekkel kellene a négy fal között fel alá járkálni…
    Ne haragudj, de az ilyen pasiktól még a hátamon is feláll a szőr… Még, hogy Te vállaltad, hogy otthon leszel két évig?!!! És akkor az azt jelenti, hogy neked nem jár kikapcsolódás? Éjjel-nappal Te foglalkozz a gyerekkel???
    Zsolti egyszer merne ilyet modnani, asszem utána többet nem mondana ilyet, legalábbis nekem nem! Ne haragudj! Nem bántani akarlak, csak ezen nagyon kiakadtam, és most én úgy beszélek erről a szituról, mintha én lennék ilyen helyzetben (leírtam, hogy én sem bírnám épp idegekkel).

    Milananyu! Az új hely miatt nem alszik szerintem túl jól Gergő és a fogak miatt.
    Tényleg mi is a neve a fogkrémnek, amivel Zsombi fogát mosod?
    Azt tényleg nem kell kiöblíteni? Hogy mososd meg a fogát?

    A költözés: Borzalmas volt. Anyós vigyázott Gergőre, már itt az új lakásban, mert elötte való nap már mi itt aludtunk, tisztítószereket áthoztunk, stb, hogy kitakarítsunk valamennyire.
    A vigyázással még semmi baj nem volt, addig, míg meg nem jöttünk a költöztetőautóval, és el nem kezdtük felpakolni a cuccokat.
    5-en pakoltuk fel a cuccokat.
    El telt vagy 3-4 óra, mire itt voltunk a másik lakásból, mert ugye ott lepakolni kellett a 8.-ról..
    Visszaértünk, kipakoltunk, ettünk, amit anyós hozott (főzött), ez még rendes dolgo is volt.
    MAjd mindenki kávézgatni akart…Gergő pedig elkezdett sírni. Már éhes volt. Mire oda szóltam anyósnak, hogy meg- e etetné Gergőt?!
    Erre ő: nem rég evett…
    Kérdezem tőle: jah, megetetted, míg nem voltunk itt?
    Azt mondja: nem, hát akkor evett, ami elött elmentetek..
    (Jah, köszi…, és 3-4 óra szerinte nem elég egy pici gyereknek??)
    Ok, félre raktam a kávét, és mondtam mindenkinek, ok, most ne haragudjatok, de nekem fontosabb most a gyerek, majd utána kaptok kávét.
    Megcsináltam a kaját, Zsolti megetette. Anyós folyton kiült hozzánk, Gergő bent a szobában, hol keservesen-hol csak sírdogálva sírt…KKözben anyós: Nem mentek be hozzá????
    Azt gondolta, ha már itt vagyunk, akkor ráérünk.
    Nah fél 12-kor Gergő meg lett etetve. MAjd anyóst is haza küldtük többiekkel, mert már gyerekvigyázásban hasznát nem vettük.
    Mi Zsoltival természetesen pakoltunk. Gergő legközelebb este 6 körül evett….
    Mondhatom nem kicsit borultam ki…hogy marha jó, hogy anyóst kértük meg, hogy vigyázzon rá és lássa el…
    Este elment a látásom is.
    Nem voltam rosszul, csak úgy láttam, mint amikor a tűző napról be mész egy sötét lakásba (foltosan)…
    Éreztem, mintha ugrálnának a szemeim.
    Zsoltit megkértem nézze már meg. Ő felkiáltott: Úristen…
    Azt mondta, hogy a pupilláim összeszűkűltek-kitágultak nagyon gyors tempóban..
    Nah akkor megijedtem…Senkit nem tudtam felhívni.
    Anyu Romániában volt, mama pedig mindenen annyira ideges olesz, hogy még szívrohamot kap…Ügyelet számát nem tudtuk. Nasgyon megijedtem. Le is ültem, 1 órán belül elmúlt.
    Zsolti szerint kimerültség lehetett, de én nem éreztem magam kimerültnek (ok hulla voltam, de az az egésznapos pakolástól-huircolkodástól volt.
    Végülis ennyi…

    Most hétvégén anyósnál voltunk lomtalanítani. Ott volt az öccse. Megint kezdte, hogy mjiért nem cukrozom meg a teáját Gergőnek, vagy nem adokj semmi csokit neki, avgy valamit?
    Nem akartam azt mondani neki, hogy én nem akarom, hogy az én fiam is 8 évesen este 11-kor még a colától pörögjön…
    Egész nap colát iszik a fia…Nah szerintem meg az nem normális dolog…

    Megyek most Puszi Nektek

  • Emi

    2010. november 09. kedd

    Jajj Babacsi, sajnalom nagyon, biztos ez is kozrejatszik abban, hogy ilyen rosszul erzed magad… Tenyleg jo lenne vhogy megbeszeljetek, veszekedes nelkul, nem lenne jo, ha szakitanatok, mi lesz Levivel?? S veled? Es Laci azert segit neked? Kel ejjel Levihez? Altatja neha? Jatszik vele? Nalunk este legtobbszor Zola altatja, mert addigra mindig kidolok, es hatam ugy faj, hogy nem birom mar tartani lurkot. De jol jart, mert este szepen bealszik. Mondtam is neki, hogy a konnyebbik veget kapta 😉 De ejjel is kel neha, mikor en mar nagyon kivagyok (pedig o ugye dolgozik). S ha hazaert melobol, kicsit mindig a kezebe nyomom, en meg rohanok kicsit tenni-venni a lakasban, addig ok jatszanak furdetes elott. Orulok, hogy ilyen segitokesz, bar en mar terhesseg alatt is mondtam neki, hogy nem csak magamnak szulom a gyereket, remelem majd segiteni fog, mert egyedul nem leszek kepes ra.

    Gabi, en nem tudom mikor mennek vissza dolgozni. Nehezen hagytam ott a munkahelyet, fajt a szivem. Most egyelore, meg el sem tudom kepzelni, dehat meg az elejen vagyok 🙂 Amugy ugy jottem el, hogy en biztos nem birom tul sokaig majd itthon. Aztan majd meglatjuk… Nekem elso gyerkoc, meg fogalmam sincs milyen lesz majd.

    Milananyu, hat Zola dec. 15-tol jon el szabira, es akkor Szigetvar meg Csik a program mar januarig. Meg nem tudjuk hol mikor es mennyi idot leszunk, nagyjabol fele-fele lenne, en meg boldog lennek, ha vegre otthon toltenenk az unnepeket, mert mar tobb eve mindig itt voltunk (vagy Bp, vagy SZigetvar, utobbi ket evben anyuek is jottek). Es egy baratnom is utanam szult par hettel, meg egy masik jan. 1-re van kiirva, meg uncsitesomek a kisfiukkal, stb… meg hat mas baratokkal is szeretnek talalkozni, na meg az, hogy OTTHON legyek vegre kicsit, uuugy hianyzik! A hegyek, a varos, a levego, a fenyoillat, MINDEN!! Na nem folytatom, mert csak gyotrom magam 🙂

    Hat igen, ha Milannal megszoktad, hogy mit mikor csinalt… de nem kell siettetni! Nekem meg pont az a fura, hogy lurko mar igy forgolodik, ezzel ugye pont a hasonlevest akarja kihagyni, mert mindent megtesz annak erdekeben, hogy ne kelljen hason lennie. Ennek ellenere, jol „atvertem” du 🙂 A pelenkazon raktam hasra, mert ott meg mindig nezegeti a feje mogott a legzesfigyelot, meg a falon a matricat, meg a torlokendos dobozt, stb. Na, es kb. 5 percig elvolt, a feje folyamatosan fent 🙂 Persze mikor este meg akartuk mutatni apanak, csak dulongelt, mert fordult volna el 🙂

    Lanyok, szoptatas alatt lehet sushit enni? Mert terhesseg alatt ugye nem szabadott (nyers hal). Es masszazsra menni? Mondjuk elotte rogton szoptatnek, igy talan nem nyomnak szet a melleim… Vagy nem tudom… Ugy elmennek egy thai masszazsra, az mindig olyan jol helyrerakja a hatam, es nagyon raferne most is…

  • milananyu

    2010. november 09. kedd

    Jajj Babacsim próbáljátok megbeszélni Lacival a dolgokat nyugiban egy sör v akármi mellett.
    Jó, h Levi aludt legalább egy órát a kiságyban..hajrá, így tovább.
    ha azt klátod h éhes vegyél elő fagyasztott tejet, vagy tejpép, amit írta,m,. elég nagy ő is, lehet már h kevesebba tejcsi s nem elég neki, ahogy írtad.
    Emi szupi h megy a gyógytornász hamarosan.Drukkolni fogok nagyon, h haza tudjatok majd menni, s mennyi időre mennétek?
    Barica tényleg nem tudjátok mikor mentek még pontosan?Tesód most jön, ugye?
    Gabi, én 2.5-3évig maradok itthon Zsé vel, Milánnal is 3 évig maradtam utána ovi, s máris született Zsé…ugye h ő januári, sztem ha akkor tölti majd a két évet, vagy utána szept től(2012) vagy ha 3 elmúlt utána tavasszal(2013) megy közösségbe.Előtte nem szeretném.Te meddig maradsz amúgy Levivel?
    Detti miért nem alszik gergő, mi a baj?legalább volt tulajjal rendeződött a dolog.
    Ja lányok nyugi nekem is volt olyan gondolatom h Zsé t kihajítom v vmi::)utólag gondolva erre elég nevetséges de tudom mit éreztek néha.
    Babacsi sztem neked kellene vmi beszélgetőtárs akinek kiöntheted a szíved, problémád elmondod, védő nem tud segíteni?Vagy anyós h tényleg néha elmenj?lacira nem hagyott ott levikét néha?
    Emi nagyon ügyes Viki baba, h így forog.Zsé mostmár kúszva jó gyorsan az egész lakást bejárja:)Mászás egyenlőre nincs, csak hinta ezerrel:)Dokiné épp mondta tegnap h korának megfelelő amit tud…de ez nekem iszonyat szokatlan, akaratlanul is látom h M már mennyivel más dolgokat tudott ilyenkor, mint most kb Benike s olyan idős korban:)na de minden gyerek más…

  • babacsi

    2010. november 09. kedd

    Sziasztok végül is csak egy orát aludt aztán sirt felkellt, cicin aludt még 2 orát, délután már nem vittem ki a levegöre eset az esö.. aztán felkellt fél 5kor és utána hiszti fürdésig, fél 7ig,. cici, keveset evett, bealudt de ugy hogy le kellett tennem, ilyen még sose volt, sztem nem sokára éhesen fog orditani. most várok, hogy felébredjen, ha nem, akkor BK után lefekszem. felkészülök az éjszakára. mert ha ilyen korán elalszik, kakor hajnalban már nem fog.
    lacival megint nagyon össze vesztünk, minden nap, már a kapcsolatunk is szoba került, azt mondja jo lenne ha olyan lennék mint régen, én meg egyfolytában mondom neki hogy segitségre van szükségem. erre ö, hogy magaunknak szültük a gyereket, én vállaltam hogy 2 évig itthon leszek vele, mégis miért kell segitség? leszakad a pofám.. hát nem látja hogy ki vagyok készülve?? bocs csajok, már megint megy a hiszti, átveszem lassan Levitöl.. ugy elegeme van.. mondtam neki mire ovodába megy a gyerek mi szakitunk az biztos.. se beszélgetés, se nevetés se sex semmi, csak veszekedünk..

  • Gabi

    2010. november 09. kedd

    sziasztok!
    Hát ahogy olvasom senkinek se könnyű. Anyósomat én is elküldeném 500 km-re de nem igen akar menni…..
    Anyumra azért számíthatok ha kell vigyáz gyerekre bár már nem a legjobb egészségnek örvend, de azért még bevállalja.
    Anyósom meg soha nem azt csinálja a gyerekkel, ami mondva van neki. Rá nincsenek is hagyva egyáltalán.
    Maximum ha a párom viszi haza oviból Lorettát, akkor oda viszi hozzá, amíg ő dolgozik még.
    Anyósomnál van műhelye és ott dolgozik de mindig beszél valami hülyeséget a gyereknek, úgyhogy apa se szívesen hagyja ott nála. A pici meg el se lenne vele.
    Hát majd meglátjuk mi lesz, ha majd vissza kell menni dolgozni és esetleg vigyázni kell majd rájuk. De addig még van egy kis idő.
    Babacsi! Kitartás! Szerintem most az ágybaszoktatással próbálkozzál
    aztán majd alakulnak a dolgok.
    Ha esetleg tényleg fogzik nem veszel neki borostyán láncot?
    Nekünk éjszaka a homeopátia a fogzásra segített.

    és Ti csajok meddig tervezitek az otthonlétet a babákkal?
    ÉN még nem tudom az asztmájától sok minden függ, hogy változik-e javul-e stb.

    Emi!
    Hát igen nem volt könnyű a császár utáni idő, mondjuk én ülni tudtam, ami ugye sima szülésnél nehezebb, de felállni meg lefeküdni nagyon nehéz volt meg ugye csomó ideig nem tudtam oldalra fordulni, mert ugye akkor a vágáson feküdtem. Hason aludni meg azóta nem tudok egyáltalán.

    ha nem jönnék már este, akkor nyugodt éjszakát kívánok mindenkinek!

  • Kriszta(Sné)

    2010. november 09. kedd

    Emi:Hát a szokásos áramrázás volt sírással 15 percig kell neki bírnia,de szívünk szerint abbahagynánk az egészet már nemlátjuk a végét ennek a dolognak.
    Gabi:Mi külön élünk anyósék kb 5km re laknak anyukám meg kb15km re.De anyukámat nem szeretem apukám halott.Anyósékat imádom nagyon sokat segítettek náluk laktunk 3 évig mai napig számíthatunk rájuk.Anyámnak csak a pasikon és a pián jár az esze,utálják még az unokái is,nemúgy mint anyósékat.

  • Emi

    2010. november 09. kedd

    Na, az elobb 3x probalt meg atlendulni hasra, de meg nem sikerult neki 🙂 Lehet par nap mulva mar az is menni fog 🙂
    A minap meg mar a labfejet is a szajahoz vitte a kezeivel pelenkazas kozben 🙂

  • Emi

    2010. november 09. kedd

    sziasztok!

    Szatimy, orulok, hogy egyre jobban vagytok! A porszivot en is elovettem megint, bar alig jon vmi, es az is vizes, de neha hallom rajta…

    Barica, bukosisak?? Kemenyen nyomja Beni 🙂

    Milananyu, akkor ket cipo kozul vlasztasz? En is regota akarok olyan elegans csizmat, ami nem magas sarku (Zola mellet nem hordok mar magas sarkut), es amiben nem lotyog a vadlim, tehat szoknyaval is hordhatom. De ilyet mar par eve keresek, es sose talaltam meg 🙁

    Gabi, nem lehettt kellemes az a csaszar utani ido 🙁

    ERn is siman szultem, estefele elfolyt a magzatviz, be a korhazba, masnap 6ra szuletett lurko. Fah=jasok szerencsere maguktol indultak be, de eleg hamar egybefuggove valtak, es ennek ellenere nem tagultam eleg gyorsan, igy aztan epiduralt kertem. Nem bantam meg, igy a szulest (kitolast) at tudtam elni. Persze nem igy kepzeltem el, hanem hogy fajasokkal megyunk be, kozben itthon elleszek a labdan,bent is jarkalok majd, meg kadba ulok. Hat kadba sikerult beulnom, de gyorsan ki is szalltam, mivel csak rosszul lettem a melegviztol. Aztan masr nem birtam felallni.

    Szatimy, remelem rendben odaertek a kardiologiara, meg haza is majd!Na meg hogy ott is minden rendben lesz. Hogyhogy Budara mentek?

    Detti, jo hogy minden rendben zajlott, s az is biztato, hogy a kaucio felet megkaptatok, remeljuk a masik felet is visszaadja… Gergo szegeny… Megis megviseli a kornyezetvaltozas? Remelem hamar megszokja!

    Gabi, mi szuloktol kulon lakunk, amit egyaltalan nem banok, de sajnos a tavolsag tul nagy, ez mar nem olyan jo 🙁 Anyosek tobb mint 200 km, anyuek meg 750 korul. En sajna mar Punkosd ota nem voltam otthon, mar annyira honvagyam van, hogy el sem tudom mondani… Foleg igy most Vikivel mennek mar nagyon, bemutatni otthon mindenkinek 🙂 Na de unnepekkor valahogy remelem hazajutunk (csak ne legyenek nagy havazasok).

    Babacsi, teljesen megertelek, kitartas! En is sokszor eljutok arra a pontra, hogy legszivesebben valahol otthagynam 🙁 Es nekem is nagyon szoros a labam meg a honaljam, de ugy vagyok vele, hogy orulok ha hajat tudok mosni vmelyik este, a szor meg nem latszik most igy telen 😉 Majd vmikor arra is sor kerul…
    Vikinek is allandoan csorog a nyala es a keze a szajaban van, de ez mar regota. Mindig csurom viz a ruhaja, tobbszor at kell oltoztessem, ha meg eloket adok ra, a kezeivel nyomja fel az arcaba meg szenved vele…
    Kitartas! Remelem aludt Leviked!

    Fric, szuper! Hajra a holnaphoz is!

    Kriszta, es mi volt a kezelesen?

    Na hozzank meg jovo kedden reggel jon a devenyis, megnezi, aztan ha kell a torna, rogton hozza is lat. 3500 a vizsgalat es 5000 a torna, ami kb. 45 perc. Kivancsi vagyok. Amugy par napja egyaltalan nem szoritja okolbe a kezet ugy maga elott, mostmar nagyon el van azzal, hogy a szajaba veszi, meg mindent megfog, a labad, a terdet, a hasanal is matat mikor pelenkazom vagy furdetjuk. De ahogy tornaztatom a karjait, nagyon fesziti meg mindig, meg oltoztetesnel is. Hason amugy mostmar nagyjabol mindig el van ugy 2 percet, fent tartja a fejet, aztan utana jon a hiszti, es a fordulas. A szonyeget mar ugy korbeforogja mindenfele… meg leforog rola 🙂 most is felig lent van mar. Szoval mostmar csak a hatrol hasra nem fordul, a tobbit nagyon ugyin csinalja 🙂

  • Kriszta(Sné)

    2010. november 09. kedd

    Sziasztok csajok!
    Üdv újra köztünk Detti:-D
    Voltunk áramos kezelésen megint hólyagos Ádám keze 2 helyen nemtudom mi lesz így már 3 seb van a kezén.Csütörtökön és pénteken is megyünk vele.
    FriC:Mifelénk nemszabad a végén fogyni,nem tesz jót a babának,mert ha te fogysz akkor ő mitől hízzon?És most kezd el hízni igazán a kisláyod.Szerintem ne fogyózz ezt a pár hetet kibírod:-)))Úgysem sokat híztál.van aki 30 kilót hízik na az sok de 12-13 kiló simán belefér sőt akár a 15 kiló is.

  • milananyu

    2010. november 09. kedd

    Babacsi HA(hipoallergén tejpépet)vegyél, a doki felírja, vagy gyogyitárban kiadják recept nélkül.Sinlac, vagy Milupa HA vaníliás rizspép.A sinlac sztem jobb, természetesebb, teljesen natur.
    Babacsi még sütőtökkel próbálkozhatsz, vegyél abból babásat, vagy süss, olyan finik vannak, itt a szezonja egy kis anyatejjel jól felhígítva.
    Szatmy majd írj mi volt Vikivel:)oda úton aludt e:)
    nekem Zsé aludt majdnem 3 órát, aztán borsófőzit turmixoltam neki, pulykahusival(még maradt husilevesből)meg tettam bele répát, nagyon szerette.
    Még fog ő is aludni remélem ki tudunk menni amjd sétálni, bár el van borulva megint.
    Gabi mi is külön lakunk anyáék kb 200m re laknak tőlünk a másik utcába de kb hetente kétszer ha talizunk anyósék 20km re laknak, tehát nekem mindketten közel de mégse velünk.Jó így, bár néha jobb lenne messzebb.
    Mi lassan két éve lakunk itt, építkeztünk(ill építtetőtől vettük házat) a külvárosban.
    Babacsi levi foga nem bizti h jönni fog, a igen a szemfog lehet megduzzadva de az olyan másfél év körül jön, pl kis keresztfiam jövő hónapban lesz kétéves s még egy szemfoga sincs kint.
    Lehet még csak mocorognak fogcsírák.
    Kiságyba szoktatásnál meg kitartónak kell lenni ha eredményt akarsz!Bizti nagyon rossz de okosak s megtanulják.
    Majd írd mennyit aludt végül.
    Fric nagyon ügyi vagy, de azért nem kellene fogyizni, babónak szüksége van kajcira.Egyél keveseket de többször.

  • babacsi

    2010. november 09. kedd

    Fric gratulálok.. de elfelejtettem hogy mikorra is vagy kiirva..?
    Szamity.. köszi a biztatást.. nem annyira oldalt láttam inkább középen de.. nem tudom.. ez fog az tuti de tényleg lehet sok idö mire kibujik.
    a másik, hgy már 2 hete néha kap kis almát hol a levét, hol pempösitve, de nem nagyon kell neki, tegnap kicsi krumplit föztem turmixolva de kiköpte.. mit probáljak meg még?fogy a tejem és szeretnék délután adni neki valamit vagy tejpépet? az milyen? mit vegyek? adjatok tanácsot légyszii. a doki nem ir fel tápszert mert szerinte jol fejlödik,, de nekem most pár napja kevesebb a tejem. biztos nem tesz jot a sok ideg..

  • FriC

    2010. november 09. kedd

    Sziasztok!
    Voltam ma tanácsadáson,minden rendben van, még hozzá sikerült fogynom is,igaz csak 1 kg-t,de ez is jóóóóóó. 😆 Most a vérnyomásom is jó volt, 120/80, biztos azért mert megnyugodtam,hogy ma sem lesz kórház,és még 1 fránya kg-tól is sikerült megszabadulnom. 🙂
    Holnap reggel NST,de már legalább tanultam az előző esetemből,és viszek magammal egy nagy tábla csokit,hogy beinduljon,meg már a szülőszobán sikerült kitapasztalnom,hogy hogy kell „megpöckölnöm” ahhoz,hogy felébredjen. 😆

  • Szatimy

    2010. november 09. kedd

    basszus, Viki most csak 1 órát aludt. Így tutira el fog aludni a kocsiban. Remélem inkább még odafelé, mint a hazaúton.

  • Szatimy

    2010. november 09. kedd

    Babacsi! tényleg csak azt tudom mondani, hogy kitartás! Bele fog szokni az ágyikójába! Nehéz időszak lesz, de meg kell tanulnia, hogy az az alvás helye.
    Ha jobb oldalt alul láttad, hogy fehér és kemény, az val.szeg a szemfog helye. Az viszont még sokára fog kibújni. Nagyon csalóka, mert nagyon hamar megduzzad ott az íny, de a fog nagyn sokára bújik elő. pl. még Vikinek sincs szemfoga.
    A nyálzás is normális, mert ebben a korban ismerkedik a nyelvével, a nyálával. Ettől függetlenül persze lehet, hogy tényleg mozgolódnak a fogicák, de ne éld bele magad, lehet hogy még hónapok, míg kibújik az első.

  • babacsi

    2010. november 09. kedd

    Sziasztok nem mindent tutam elolvasni, de irok pársort.. teljesen ki vagyok akadva. eljött ma a védönö, de nem az enyém, mert az beteg, igy tualjdonképpen össze vissza van, hol ez hol az.. na mindegy, eljött, okoskodott egy sort, és jol megrikatta Levit, aztán elment. akármit kéreztem nem nagyon válazolt rá..és ráadásul mindenki azt mondja ezt igy csináld mert nekem is bevállt meg hasonlok, már anyostol is ki vagyok rendesen.. azt mondja majd ö elhallgatja hogy sir a fiam, addig én menjek sétálni,, jo mi? inkább kicsit fogná ölbe vagy valami, ez nem segitség. olyan rohadtul egyedül vagyok.. Levike egész nap ordit, sétálni is elvittem mert a kocsibab el szokott aludni, de most nem, végig orditotta az egy orás sétát, már ugy voltam vele, valahol ott gayom az ut szélén. (na persze nem, de ki nem volt még ilyen ideges? sztem már mindnki..)
    most is már egy orát sirt, hiába vettem ki nyugtattam, ringatta, cici, éneklés, . semmi, na mondom, be tettem a kiságyba, oda ültem mellé, simogattam, annál jobban sirt. hát ott hagytam. sirt is egy orán keresztül, most ugy néz ki elfáradt, eleludt, ma még nem aludt semmit, a szivem majd meg szakd mikor sir, de muszáky be elszoktatnom a kiságyba, esik az esö, és mi lesz velünk ha ho esik? nem lehetünk kint egész nap.. ráadásul jön a foga is, láttam az inyén alul jobb oldalon egy fehér kemény valamit, gopnolom a foga, meg is fogtam, jo kemény, és mindi ga szájában van a keze, meg minden, nyála is folyik és 3 napja issza a vizet amit eddi nem , és kicsit sürübben kakál..akkor mikor fog kibujni a foga? a védö nö azt mondta hogy 4 és 8 honapos kor között jön ki az elsö. szombaton lesz 4 honapos..
    de lányok, annyira nehéz vele.. tényleg csak ennyisirás árán lehet elaludnia? már cicin is csak negyed orát alszik, le tenni se tudom és az éjszakák is ilyenek. mint Szamity irta, eddig ha fel kellt éjjel, vissza aludt szopi után, most meg nem, dumál, vigyorog éjjel 3kor és ha ringatom vagy letszem, ordit, igy nálunk akkor már reggel, van, és este is 3x kell letenni, egyfolytában a cicin log, fél 7töl este 10 ig. nagyon fáraszto, semmi nem készül itthon, nekem meg már olyan szörös alában mint egy öznek.. rendesen kész vagyok, kiváncsi vagyok most igy mennyi t fog aludni, mert igy még sose aludt 3 hets kora ota a kiságyban délután,. de persze fözni se tudok nek iállni, nehogy felébredjen.. már 10 perce alszik, szoritsatok, majd megirom mi volt..
    ja 6980 gr és 69 cm.. nagyon szeretm a kisfiamt , d néha nagyon kiborit.. sok puszi nektek. most gondolkodom, mit fözzek este..

  • Szatimy

    2010. november 09. kedd

    Gabi, mi szülőktől nagyon távol lakunk. Anyuék vannak közelebb, jó 120 km-re. Anyósomék messzebb, kb 200 km-re. Tesómék ill. Peti naygbátyjáék laknak viszonylag közel. Ők Pesten, mi meg Pest mellett. Viszont Tesóméknál is két kicsi gyerkőc van, 1 majdnem 3 éves, és egy 15 hós, így sok mindent elég nehéz megoldani, meg még lesz is biztos nehéz helyzet. Viszont Anyu és Anyós is szívesen jön és segít, ha kérjük, csak hát max. 2 havontánál gyakrabban nem akarjuk őket iderángatni, hogy ennyit utazzanak. Mi megyünk, ha tudunk kb havonta Anyóshoz is, és Anyuékhoz is. Most a suli miatt elég nehéz lesz minden, mert lesz, hogy Petinek és nekem is lesz órám szombaton, de valahogy majd ezt is meg fogjuk oldani, tudom. 🙂

  • Gabi

    2010. november 09. kedd

    Hali!
    MIlananyu! A főzésből nem igazán lett valami mert beállított anyósom meg keresztanyám is. úgy tegnapi pörköltmaradékhoz főztem ki tésztát Levente meg sütőtököt evett mert hozott a szomszédom a kertjéből és még mindig nagyon szereti.
    Estére főzők így valamit mire hazaér apjuk meg a Loretta.
    És csajok ti szülőkkel vagy külön laktok?
    MI együtt lakunk, nem egy leányálom, de nem vészes a helyzet.

  • Detti

    2010. november 09. kedd

    Sziasztok Csajok!

    Nem tudok sokat írni, mert rengeteg dolgom van most. Ráadásul az én gépemen nem műkődik a net sem…Persze, mert mindig Zsoltinak kell mindennek mőködnie, az én dolgaim ler vannak tojva…Nah mindegy is… Nem tudom mikorra tudja megcsinálni. Az új lakás jó, csak Gerghővel vannak gondok…Nem nagyon alszik. Ebből adódóan mi sem…
    A régi tulajjal sikerült rendeznünk a dolgokat, bár vannak kérdéses dolgok, de már nem érdekel…A lényeg, hogy eljöttünk onnan, egyenlőre a kaució felét már meg is kaptuk…
    Hiányoztatotk nagyon! Később szerintem feljövök megint, de most vasalnom kell, Gergőt lefektetnem, mert itt sírdogál már…
    Amint tudok rakok fel képeket is iwiw-re (ez nem ma lesz)…
    Remélem mindenki jól van!

    Puszi

  • milananyu

    2010. november 09. kedd

    jaaaa persze Szatimy egyáltalán nem gond, van aki két éves kora körül is kettőt alszik, meg egyébként is, ami a gyereknek jó, nem hinném h a két alvás miatt kelne éjjel Viki.
    nekem ma kettőt alszik mert korán kelt, amúgy ha 7-8 körül kel, akkor olyan 11-fél 12 felé teszem le aludni Zsé t de ő 3-3.5 órát alszik ilyenkor, nyilván attól is függ melyik gyerek mennyit alszik egy alvásnál, mert ha nekem pl másfél órát aludna ilyenkor akkor tuti kettőt aludna nekem is.Plussz Viki jár, jobban is elfárad.
    Nemsokára kész a főzelék is, én meg már éhes vagyok:)

  • Szatimy

    2010. november 09. kedd

    Milananyu, nem, Viki még mindig 2x alszik. Csak a délelőtti és a délutáni is meglesz a vizsgálatig, és nem lenne jó, ha aludna 5-6 körül még egyet, mert akkor ki tudja mikor lehet este lerakni.
    Egyszerűen nem bírja még a napi egy alvást. Lehet pedig, hogy emiatt nem alussza végig az éjszakát, de nem bír ébren maradni nap közben olyan sokáig, hogy csak egy alvás legyen. Én pedig nem erőltetem. Főleg most, hogy még nem teljesen gyógyult meg. Majd utánna talán teszek rá kísérletet.

  • milananyu

    2010. november 09. kedd

    Szatimy ne izgulj megoldod ezt is:)Üghyin elvezetsz oda.
    zsé kidőlt, kimnetem vele, mert itt is kisütött a nap, de csak délelőttre mondták a jó időt, szóval kivittem sétáltunk majd elkezdett sírni dörzsölni a szemét, behoztam itt is folytatta, adtam neki még gyümit, s az etetőszékben esett már le a feje, csukódott a szeme 10 órakor(mondjuk 6 kor kelt, plussz tasknyos is)adtam nekii enni, orrszívás/csepegtetés, s vittem aludni.
    fokhagymakrémlevesem fő, főzeléket most teszem oda, mega fasírtot.
    Remélem délután azért még ki tudunk menni.
    Szatimy már csak egyet alszik akkor Viki?H írtad h el ne aludjon mert akkor nem elsz alvás.
    Barica, lehet Bemnikét is a foga bántja, nem?
    Gabi, mit főzöl?

  • Szatimy

    2010. november 09. kedd

    Jó reggelt!
    nálunk is nagyon szépen süt a nap. Viki ma éjjel kelt 2x. Evett, aztán aludt tovább. Biztos a foga(i) keltették fel.
    Azzal nincs különösebb problémám, ha max2x kel éjjel, és szopi után egyből vissza is alszik. Az idegesít, ha nem akar visszaaludni órákon át az éjjel közepén. A betegsége alatt ilyen elég sokat volt, remélem most egy időre megússzuk.
    Milananyu, csak du. 4-re megyünk kardiológiára, de Budára, jó messze innen, ráadásul akkor már szerintem elég nagy forgalom lesz, így már fél3 kor elindulunk szeritnem. Hazafelé meg biztos dugó is lesz. Remélem Viki jól bírja majd, és nem fog bealudni, mert akkor este nem lesz alvás. Kicsit izgulok, mert oda egyedül még sosem mentem, de mostmár, hogy van autó, Petinek nem kell szabit kivennie.

  • Zóri (barica)

    2010. november 09. kedd

    jó reggelt!

    milananyu, nálunk tegnap esett egész nap, mára is azt mondták, de olyan szépen süt a nap!

    Örülök, hogy Gabi, milananyu nektek jó volt az éjszakátok, nekünk sz*r. Pedig úgy bekajált Beni este, mégis kelt egykor, cicizett, aztán alvás. De aztán 3 körül felkelt, és nem akart visszaaludni kb 4ig, vagy még későbbig, már nem tudom, de nagyon idegesítő volt.

    Ma megyünk tanácsadásra,, kíváncsi vagyok hány kiló 🙂 Meg beutaló is kell, mert kardiológiára nekünk is kell menni majd nov végén.

  • Gabi

    2010. november 09. kedd

    Sziasztok!

    Mi is elég jól aludtunk csak 2x kelt de csak köhögött aztán aludt is vissza.
    de nem igen csípi a babyhalleres bespray-zést.
    ÉN se vállalok több babát, orvosom mondta, hogy 3at lehet de mondtam inkább maradok a kettőnél.
    A második császár az jobban megviselt nagyon rondán varrtak össze, sokat kínlódtam vele. Leventével délután 3kor császároztak. este 11től reggel 6ig be se jött senki majdnem megbolondultam a györcsöléstől. de még olyan hülye jelző se volt az ágyamnál.
    Szatimy bejelöltél iwiwen? még nem jött semmi üzenet.
    Nagyon jó az aki simán és gyorsan szül.
    Nekem a második császárnál befektettek, a Zsoltit hazaküldték, hogy nem lesz ma császár haza ért 25km-re és telefonáltam neki, ha látni akarja a gyerkőcöt akkor jöjjön vissza, mert mégis megyek a műtöbe. Úgyhogy gyorsan pörögtek az események.

    Na megyek mert az uraság szétrámolt itt hamar gyorsan a nagyobbik meg már az oviba van. na meg főzni is kellene.

    sziasztok!

  • milananyu

    2010. november 09. kedd

    Jó reggelt.nekünk nyugis éjszakánk volt, Zsé is tudott aludni, 6 után kelt fel reggel csak.fél 8 után aludt el este.
    Barica igen van ilyen kutacsvédő de ez a bukósisak ilyen kicsiknek csak azt hiszem a brendonban ezen a néven nyomul, bár sztem meg kell tanulniuk esni is…na persze szétverni a fejet természetesen nem.
    Majd megtanulja Benike olyan ügyesek.
    Gabi én is simán gyorsan szültem mindkettőt.-szerencsém volt, de többet azért nem szülök, elég volt:)
    Szatimy írj majd mi volt dokinál.
    Én se votlam tegnap spinningen, inkább Misit választottam:)
    Majd holnap megyek vagy lehet ma is, ha hazaér időben, bár ma Miskolcon van.
    Emi igen találtam cipőt, tényéeg ma megmutizom Misinek s megyünk érte a Deichmannba.Végre nem egy egy tűsarkú s mégis kinéz vhogy.Ez ilyan kicsit magasabb telitalpú de jól néz ki nagyon, plussz kinéztem mégegyet azt is megmutatom az fekete.
    nem tudom mit csinálunk ma, esik az eső, ki se tudunk menni.
    Detti remélem jön már ma.

  • Zóri (barica)

    2010. november 08. hétfő

    sziasztok!

    Jó sokat írtatok, kb 3x-i nekifutásra sikerült elolvasnom! 🙂

    Szatimy, ügyes vagy, hogy mindent sikerült megcsinálni, amit elterveztél, nem tudom nekem mikor lesz végre ilyen 🙂 Ja, és hidd el, már 1000x megmutattam Beninek, hogy hogyan kell leülni, vagy letérdelni, de ma is 2x esett akkorát, hogy nem igaz. Szegény olyankor annyira sír, mondjuk van benne egy kis hiszti is, mert van hogy már elkezd mosolyogni, aztán megint sír 🙂 Mi lesz majd később 🙂 De már tényleg a bukósisakon gondolkodunk….

    Fric, remélem nem kell befeküdnöd holnap! Jól megijeszthettek ma is, nem csoda, hogy nem ment le a vérnyomásod !

    Gabi, én végül vacuummal szültem a kisfiamat, mert nem akart kibújni de már bent volt a szülőcsatornában, szóval császározni már nem lehetett. Így repedtem is elég rendesen, de mostmár rendben vagyok 🙂 Így utólag örülök azért, hogy „simán” szültem.

    babacsi, jó bunkó volt az a nő, én is tutira beszóltam volna valamit, de Ali biztos még utána is ment volna ….

    Detti jön holnap? De jó 🙂 Végül nem is volt olyan sokat távol, de azért hiányzott 🙂

  • Szatimy

    2010. november 08. hétfő

    Jó lesz, ha Detti már tud jönni holnap. Remélem részletesen beszámol majd, milyen is az új hely, s hogy alakultak a dolgok a régi főbérlővel.

  • Szatimy

    2010. november 08. hétfő

    Sziasztok!
    Voltunk dokinál, úgy tűnik javulunk végre!
    A hörgés, amit hallok időnként, attól van, hogy nem köhögi fel a cuccost és az lebeg ott lent. Már nem kell hörgőtágító, a szemcsepp is holanp kell utoljára, és a nyákoldó sem kell már, mert nem sűrű már a cucc, ami az orrából jön. Már alig jön valami, szóval talán tényeg meggyógyulunk lassan.
    Holnap megyünk kardiológiára. Kváncsi leszek, hogy tudja megvizsgálni a doki az én örökmozgó lánykámat. 🙂
    Gabi, bejelöltelek iwiwen. 🙂
    Nekem nagyon gyors szülésem volt. Valójában nem gondoltam, hogy amit érzek, fájások, így már 3 percesek voltak, mikor bementünk a kórházba. hajnali 3/4 3 kor vizsgált a szülésznő, 1 ujjnyira voltam nyitva. Mire véget ért az nst, már 4 ujjnyi lett, és jöttek a tolófájások. A férjem is éa a doki is épphogy odaértek. 4.15-kor már megszületett a drága. 😀
    Én nem kértem semmilyen fájdalomcsillapítót, nem is tudom amúgy milyen lehetőségek lettek volna. Lehet mazochista vagyok, de teljes valójában át akartam érezni a szülés az elejétől a végéig. Persze lehet, ha nem ilyen gyorsan és simán mentek volna a dolgok, másképp gondolnám.
    Az egész egy csodálatos élményként maradt meg bennem. Amikor a mellkasomra tették és felsírt… Életem legszebb pillanata volt. Még most is megkönnyeztem, hogy visszagondolva írtam erről… 🙂

  • Emi

    2010. november 08. hétfő

    Haho!
    Most tudok kicsit ideulni… De sztem nem jutok a vegere…

    Milananyu, kaptal cipot?

    Babacsi, Zola baratai jottek, 10 felnott, 4 gyerek voltunk osszesen. Sajnalom a kocsis esetet, nekem is volt mar ketto hasonlo, de nem ennyire durva. Itt ahogy megyek at Wekerlere setalni, 2x 4 savos ut, plusz kozepen ket villamos sin. Szoval mindig akkor tudok csak atmenni (lampa nincs), ha atengednek. De ugye ha vki a szelso savban atenged, nem biztos, hogy a belso savban jovo kocsi is elfog… Szoval ketszer volt mar, hogy jott ezerrel a belso savban, de figyelem rendesen, nem volt balesetveszely. Bar egyik ugy jott (total messzirol), hogy mar reg allt a masik kocsi, hogy atmenjek, es ugyis hajtott mint allat, en meg eppen leptem le a zebrara, akkor nagy fekcsikorgas, ramhozta a fraszt rendesen (csak o ugye a belso savban volt, nem volt olyan gaz).

    Milananyu, Viki is pont igy csinal a orrszivasnal, forog korbe, ordit, rugkapal, stb 🙁

    Na mennem kell, jelenesem van Zolanal 😉

    Majd holnap remelem be tudom potolni. Sziasztok!

  • milananyu

    2010. november 08. hétfő

    Szegény Fric….barinőm éppen így járt, ő 3.gyerkőcccel van most kiírva nov 14 ére s neki is az első s második nst is rossz lett, nem mozgott baba, ingázott aszívhang stb, jól megijesztették, de szerencsére oké s még egyben vannak, nagyon izgulok miatta, én megyek másik két gyerkőcére(kisfia a keresztfiúnk)vigyázni ha éjjel szülne.Mindig telefonnal a párnám alatt alszok ezért mostanság:)
    Én mentem Milánnal oviba Zsé vel szerencsére akkor épp nem esett még sétáltunk is egyet , be is vásároltunk holnap zöldborsófőzi lesz fasírttal, remélem Zsé nek is ízleni fog, nem evett még.Misi dolgozik, lassan jön haza, nekem meg 8 tól spinningem van este.
    Gabi, Nekem mindkét gyerknél amikor már bejön ez az idő harisnya stb, szokott lenni egy két iylen szárazabb folt a lábukon.De ez el is múlik ha már jó idő van meg csak időszakosan van.
    Kriszta holnap vizsgálat?

  • FriC

    2010. november 08. hétfő

    Sziasztok!
    Most értem haza reggel óta.
    Hát nem kívánom a mai napot senkinek sem.Nagyon megijesztett minket csajosom.
    Kezdem az elején.
    Reggel 10:15-re volt időpontunk NST-re. Behívtak 10 perc késéssel,ahol rám helyezték a tappancskát amivel a szívhangját figyelték meg,és ha érezted a mozgását akkor nyomogatni kellett egy kis kapcsolót.
    Na gondoltam minden oké lesz,mert most úgy is ébren volt…
    Tévedtem…
    45 perc figyelés után sem mozdult meg,ugyanis bealudt a drágám,így papír át az Uh vizsgálóba,és megnézték a baba szíváramlását és szívverését a rossz NST eredmény miatt. Emellett mértek vérnyomást is,ami nagyon magas lett, 150/90/110 lett (csodálkoznak?idegesség,éhség,dtb…)
    Uh-on minden rendben,vissza NST vizsgálatra…Ráraktak egy másik fajta gépre,ahol már a méhösszehúzódásokat is figyelték+ a baba szívhangját+mozgását kattintásokra… Ez a vizsgálat is 30-45 percig tarthatott kb.,de Laura még most sem akart aktív lenni.Hiába lökdöstem,pöcköltem,nem nagyon akarta magát megadni.A vége felé már mozgott,de nem volt az igazi még mindig.
    Újra vérnyomás mérés, ami még mindig nagyon magas volt,mondták,hogy üljünk le kint,és várjunk az orvosunkra,aki már reggeltől szülőszobán és a műtőben volt.
    Míg vártuk,behívtak még 1x vérnyomás mérésre,de a vérnyomásom csak nem akart lemenni…
    13:20-ra megérkezett az orvosunk is,aki rögtön be is hívott.(a papírjaim már a vizsgálójában voltak)
    Mondta,hogy ez nagyon rossz eredmény,telefonált egyet,és mondta,hogy menjek fel a szülőszobára csinálni fognak egy tartós NST-t.Ahogy jöttem ki tőle,megkérdezte,hogy ha úgy van,akkor úgy készült,hogy befektetjük? Mondtam,hogy nem…
    Na felmentünk a szülőszobára.Szülésznő fogadott,adott egy vérnyomás csökkentőt,mondta rágjam szét,majd vett vért amit sürgősségivel elküldött a vérellátó központba vagy hova..(?)
    Rám rakták az NST-t,több mint 75 percig rajtam volt,hát mit ne mondjak..,az első 30 percben megint aludt az én kis drágám.
    Mondták,hogy pöcköljem meg egy kicsit,majd hoztak teát is,azt mondták,hogy ez szokott segíteni. (ahhoz képest,hogy kórházi tea volt,nagyon jól esett és finom volt)
    Na erre beindult végre… Mondtam magamban,hogy csak így tovább…
    Most olyanokat rúgott,hogy a gép is kiakadt tőle. 😆
    Vérnyomás oké,vérvételi eredmény „jó” lett ahhoz képest…Vissza le orvosomhoz.
    Megnézte,azt mondta,hogy most minden rendben,holnap találkozok vele tanácsadáson,szerdára meg kérnem kell megint időpontot NST-re.(emiatt a mai nap miatt sűrűbben kellesz már járnom..(?) )
    Most már csak azon izgulok,hogy holnap a mérleg nehogy többet mutasson,mert akkor befektet tényleg a kórházba megfigyelés miatt… 🙁

  • Gabi

    2010. november 08. hétfő

    Milananyu!
    Van borostyánláncunk, vagyis csak volt mert Levente már kiszedte a nyakából. Ilyen műanyag összetekerős volt a vége, de szerintem elkoptak a redők rajta és könnyen széthúzza a gyerkőc mindig kiszedi. Szeritem is a normaflor inkább ilyen béltisztításra jó. Bár mondta a doki, hogy lehet, hogy ételallergiája is van mert néha ilyen ekcémás a lába, de legtöbbször akkor mikor valami kerülgeti, orrfolyás, köhögés, fogzás. De nem tejre az tuti meg nem tojásra, hanem valami másra, amit nehéz kiszűrni.
    de allergiavizsgálatra nem tudom, hogy vigyem-e még egyelőre.
    a doki szerint még pici hozzá a másik szerint meglehet nála csinálni. Egyelőre nem akarom összebökködtetni.
    Kriszta.
    Már szép nagyok a gyerkőceid. Velük azért már könnyebb. bár aztán jön a kamaszkor….
    TEsómnál is 12 és 10 évesek a másinál pedig 11 és 8 évesek.
    Az enyémek meg a legkisebbek és a kedvencek. mindkét tesóm kényezteti mindkettő. havonta találkozunk kb.
    Szatimy!
    Irigylem, hogy van erőd a tanulásthoz. Nekem angollal kellene valamit kezdenem meg a vezetéssel….
    És csajok mindenkinek könnyű szülése volt? ezeket nem nagyon olvastam azt hiszem.
    Nekem császáros volt mindkettő.
    Loretta nagy volt 3,8 és nem ékelődött be, 2 napig indították, de semmi. de nem kínlódtatott mert mondta, hogy hiába kínlódtat valószínű mindenképp császár lett volna. De szerencse, mert a köldögzsínor is rajta volt 2x meg a magzatvíz is zöld volt már, túlhordtam. Szegényem az első héten nagyon sokat hányt a magzatszuroktól sokat nyelt belőle. Leventét meg már nem engedték simán, bár ő se nagyon akart megszületni. A doki szerint őt is túlhordtam.
    na ennyit az élménybeszámolóról.
    Úgyhogy az én párom nagyon büszke arra, hogy mindkét gyerkőcöt előbb látta mint én. mert ugye én még aludtam.

    Ma már lehet nem leszek, jó éjszakát mindenkinek!….

  • Kriszta(Sné)

    2010. november 08. hétfő

    Gabi:Mi nem éjszakázunk szerencsére és nekünk a 4 azmár elég nagy,13éves Ági,11éves Ákos,8és fél éves Anasztázia,7 éves Afrodité nem olyan kicsik már.
    Aloevera gél jó csak elég drága.
    Nekem Ágilányom volt hasfájós de elmúlt ő is 3 hónapos mire elmúlt.Bár ennyire nemvolt mint szegény Emi Vikije.

  • milananyu

    2010. november 08. hétfő

    Hi Detti írt elvileg holnap jön.
    Szakad az eső, így nem mi megyünk Milánért sztem.
    Tesóm ma jöhet haza végleg, zárójelentését várja.
    Zsé aludt 3.5 órát most kelt pár perce.

  • Szatimy

    2010. november 08. hétfő

    Nekem kivételesen nincs vasalnivalóm. 🙂
    Viszont hamarosan kell mosnom, s akkor kezdődik előlről…
    Babacsi, egy tetszőleges európai o. politikai rendszeréről kellett írni 10-11 oldalt. Ez a tantárgy csak olyan töltelék, szabadon választható tantárgy volt. Több közül ez tűnt a legkönnyebben teljesíthetőnek. 🙂 Majd a vizsgán meglátjuk jól döntöttem-e. 🙂
    Amúgy tényleg nagyon-nagyon kitartónak kell lenni az ágybaszoktatásnál. Nem fog menni egyik napról a másikra. Több hét is lehet, míg megtanulja, hogy az ágyikóban kell aludni.

  • milananyu

    2010. november 08. hétfő

    Gabi aloe gél nagyon nagyon jó.természetes egyrészt, másrészt nagyon jó immunerősítő, tle van természetes vitaminokkal.Milán az aloe rágóvitamint szedi én meg zsombi szoktuk ezt inni csak most épp elfogyott, holnap veszek, maradt egy csajszinak a rendeléséből, tőle átveszem.De a FLP s a legjobb a sárga flakonos vagy a berry nectar.
    Sztem nektek is jót tenne.
    Én még normaflore ról nem hallottam h immunerősítő lenne, bár ha azt nézzük h probiotikum a bélben hat s ott van a legtöbb jóbaci végül is…
    Borostyánlánc nekünk is van az is jó sztem:)
    Neked is volt/van a gyerkőcöknek?
    Engem is vár a vasalnivaló…s esik az eső :((((((

  • Gabi

    2010. november 08. hétfő

    Sziasztok!
    Kriszta 2 gyerkőcöm van. Loretta 4 és fél éves lesz, Levente pedig másfél januárba. De többet nem tervezünk.
    5 gyerkőc, nem semmi. HOgy bírod.
    én már 4 éves nem nagyon alszok, de azért még bírom, bár szerencsém van mert apa sokat segít éjszaka is.
    sinlac nekem is maradt egy dobozzal az enyém is megunta….
    De ilyen sürítőnek raktam én még tápszerbe neki 2 hónapig de akkor kicsit jobban is aludt.
    De nem hiszem, hogy éhes azért kelne éjszaka mert 7 körül vacsizik, főzelék vagy amit mi eszünk és még iszik tejet is 9 körül….
    Emi szerintem is kinővi a babád a hasfájós időszakot az én kislányom 2 hónaposan kezdte a hasfájást és 4 hónapos koráig csinálta.
    Esetleg majd meglátod nálunk például 4 hónaposan kapott gyümit és akkor maradt abba.
    Babacsi légy kitartó.
    Ne foglalkozz mit mondd anyósod hogy hisztis lesz vagy nem. Én is sokat kínlódtam enyém is hisztis volt sokáig. Sokat sírni soha nem szabad hagyni, főleg ilyen pici korba. Csak most egy kicsit kitartóan szoktatni kell.
    hidd el megszokja, hogy vissza kell menni a kiságyba. Meg meglátod azt is, hogy majd mikor jobban ért akkor tudod igazán nevelni. A hiszti nem attól függ, hogy kicsi korába tud-e nyugodtan aludni vagy sem. nehéz tudom, nekem is a szívem megszakad akkor mikor látom, hogy álmos aztán nem tud nyugodtan aludni.
    Nekem meg muszáj cipelnem sokszor, mert ha köhögös időszakunk van a sírás is szokszor fulladásba köt ki.
    Neki még a fogai nem jöhetnek? este nem zavarhatja az? Borostyánláncot nem adtál még rá?
    Milananyu.
    Szerinted jo ez az aloe vera gél?
    Leventének most normaflore-t kell inni naponta egyet mert mivel az allergia miatt van néhány kiütés és a börének is jót tesz meg állítólag az immunrendszernek is. Legalábbis ezt mondta a tüdőgyógyász.
    Meg multi sanostolt mondott még, de az meg állítólag csak ausztriába lehet venni jelenleg csak.
    Na megyek leteszem a picit aztn van egy halom vasalni valóm. mire felébred meg menni kell az oviba a nagyobbikért.

  • milananyu

    2010. november 08. hétfő

    ui s most megbeszéltem dokinőbvel h aloe gélt nem néha, hanem folyamatosan adom neki tavaszig 5ml vel…én is iszom amúgy:)hátha ellenállóbb lesz Milán vírusaival szemben, bár azért nem mondhatom így se betegesnek kopp kopp