Hét kérdés a fogantatással kapcsolatban

Rengeteg kérdést kapok nap, mint nap a fogantatással, teszteléssel kapcsolatban, ezért most gyorsan összefoglalom a leggyakoribb félreértéseket.

1.Ha 36,5 a hőm, attól még lehetek terhes?

 Hét kérdés a fogantatással kapcsolatbanNincs olyan, hogy ha 37 fok feletti a hőd, akkor biztosan terhes vagy, 36,8 alatt pedig nem. A hőmérés lényege nem az, hogy megmondja, terhes vagy-e, hanem, hogy a peteérés időpontját megjósolja. A peteérés előtti időszakban változó a testhőmérséklet, peteéréskor leesik, utána megemelkedik és a mensesig így is marad. A menstruáció első napján, vagy az azt megelőző napon, de sok esetben csak a menses végén a hő ismét leesik. Ha terhes vagy, akkor fentmarad, de ez nem azt jelenti, hogy ha fentmarad, akkor biztosan terhes vagy, hanem csak azt, hogy még nem jött meg. A hőmérőzésről bővebben itt olvashatsz

2.Ha negatív lett a teszt, attól még terhes lehetek-e?

Igen, lehetsz. A negatív teszt sokszor téved, olyan viszont nem fordulhat elő, hogy a teszt pozitív és nincs baba (csak egyes pajzsmirigybetegségek esetén)

3.Ha a második csík nagyon halvány, akkor az most pozitívnak számít?

Igen. A csík azért lehet halvány, mert nincs még elég hormon a vizeletedben, de véletlenül nem jelenik meg.

4.Ha 5 nappal az együttlét után hányingert érzek az lehet-e a terhesség jele?

Nem. Legkorábban a vélt fogantatás után 12-14 nappal érezhetsz tüneteket.

5.Ha megszakítással védekeztünk, akkor teherbe eshetek-e?

Kicsi rá az esély, de igen, így is teherbe eshetsz. Az ún. Pearl Index szerint (100 nőnél vizsgálják, hogy 1 éven át alkalmazva az adott módszert hányan estek teherbe, 35 a megszakításos védekezés értéke, azaz, 100-ból 35-en teherbe estek).

6.Ha menstruáció alatt szeretkezünk, akkor lehetek-e terhes?

Minimális az esélye, de csak úgy tudod teljesen kizárni ennek az esélyét, ha tudod, mikor van a peteérésed, ehhez pedig több hónapos megfigyelés szükséges. Akinek a ciklus elején van a peteérése, az a menses végefelé már teherbeeshet. A mentstruáció első napjai a sérült méhnyálkahártya miatt kicsi a teherbeesés esélye.

7.Ha megjött, de nem olyan, mint szokott, akkor annak ellenére lehetek-e terhes?

Ha rendesen megjött, legalább 2 napig tartott és élénkpiros vérzést is tapasztaltál, akkor biztosan nem vagy terhes. Ha csak barnás pecsételő folyást tapasztaltál, akkor lehet, hogy terhes vagy.

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

297 Comments

  • Baba

    2010. október 05. kedd

    Szia!
    A menzesz 4.napjátol járok ultrahangra.Szept.29-én 13mm tüszőm volt okt.1-én 17,5mm,okt 4-én 19 és a mai nap okt5-én 20mm.Csütörtökön kapok tüszőrepesztő szurit remélem hat(habár „félek” h a csütörtök az már késő lesz).Viszont azt nem tudom,h a doki miért mondta h szombatig hanyagoljuk a házaséletet.Ha hnap után megkapom a szurit akkoir nem aznap vagy másnap kell együtt lennünk?!
    Előre is köszönöm a választ.
    Tisztelettel!

    Válasz: A szuri nem hat azonnal, általában 2-3 nap után érdemes együttlenni, de biztos jel arra, hogy mikor legyetek együtt, amikor elmúlik a hasfájás. Ilyenkor kell együttlenni.

  • Brigi

    2010. október 03. vasárnap

    Szeretném megkérdezni, hogy a hőmérőben mennyi időnként cseréljem az elemet, hogy biztos ne csapjon be? Ciklus-diagramot vezetek és 1-2 tized fok is sokat számít ugyebár!
    Köszönöm

    Válasz: Ezek az elemek napi használat mellett kb. fél évet bírnak, ha 5 havonta cseréled, akkor biztosan nem fog merülni az elem.

  • erika

    2010. október 02. szombat

    5hetes voltam amikor elso babam elveszitettem azota masfel ev telet el.
    2 honapja probalok ujra teherbe esni de meg nem jott ossze es nagyon felek, hogy nem lessz tobb baba

    VálaszNem kell aggódni, az esetek 85%-ban 1 éven belül mindig sikerül a baba, 10%-nak a 2. évben.

  • Enikő

    2010. október 02. szombat

    Kedves Doktornő!

    Nekem olyan kérdéseim lennének amiről sokan azt gondolják hogy egyértelmű de az interneten kutakodva mégsem találtam konkrét választ, vagy eltérő. A következők lennének:
    1. van egy minimális esély arra hogyha fehérneműre kerül a sperma akkor teherbe essen valaki?
    2. meddig életképes levegőn? olvastam olyant hogy egyből elpusztul meg olyant is hogy néhány óra.

    Válasz: 1. Ha onnan a hüvelybe kerülhet, akkor van.
    2. többféle kutatás volt erre, nagy átlagban 30-40 percig lehetnek életképesek a levegőn.

  • K.Z.

    2010. október 01. péntek

    Kedves Doktornő!
    1 év próbálkozás után sikerült teherbe esnem,(volt petevezeték átfújásom is 8hónapja) majd 9 hetesen meg kellett szakítani a terhességet, mert nem fejlődött. 3 hónapot pihentünk és közben elkezdtem mérni a reggeli hőmérsékletemet, szépen vezetem, ahogy kell. 1 hónapja próbálkozunk újra. Észrevettem, hogy peteérés után feljebb ment a hőm, viszont eléggé ingadozó volt. Ez lehet baj? Vagy valami nem jól működik? Sárgatesthormon esetleg? Peteérés előtt és után is voltunk együtt a párommal többször is, de nem sikerült. Ön szerint hány sikertelen próbálkozás után keressem fel újra az orvosomat? Előfordulhat az, hogy újra elzáródott a petevezeték? Párommal minden oké, volt spermavizsgálat. 27 éves vagyok, tudom, hogy van még időm, de szeretném tudni, hogy mi lehet az oka, hogy nem sikerül!
    Válaszát köszönöm!

    Válasz: Nem kell aggódni az ingadozó hő miatt, ezt sok minden befolyásolhatja (külső tényezők is) Általában azt szokták mondani, 1 év próbálkozás után kell orvoshoz fordulni, de mivel nálatok előzmények is voltak, ezért fél év próbálkozás után érdemes folytatni a vizsgálatokat.

  • Baba

    2010. október 01. péntek

    Szia!
    Nem tudom miért írja h modulációra várakozom ezért még nem kaptam választ.A ciklusom 4.napján voltam uh és volt egy 13mm tüszőm.Nem korai még mert ha jól számolom ez kb a ciklusom 8.napja körül megérik.Lesz elég vastag a nyh hogy megtapadjon?!

    Válasz: Mert még soha nem szóltál itt hozzá, ezért nem jelenik meg azonnal a hozzászólásod.
    Nem kell aggódnod, a peteérés egyéni dolog, nem mindig pont a 14. napon van, van, akinek korábban és létezik ún, spontán peteérés is, ami leggyakrabban a menses vége és a ciklus félideje között szokott jelentkezni, ez is meg tud tapadni.

  • Baba

    2010. szeptember 28. kedd

  • eva

    2010. szeptember 27. hétfő

    Szia. Peteereskor,( a 14 napon ) egyutt voltunk a baratommal es ugysikerult hogy nem vedekeztunk, ez 8 napja tortent. Nagyon feszultek a melleim es sokat kell kisdolgoznom. Az lenne a kerdesem, hogy ezek lehetnek e mar a terhesseg jelei? Menyi az eselye,hogy terhes vagyok? Amugy 6 nap mulva kellene megjojon. Elore is koszonom.

    Válasz:
    8 nap elteltével még korai lenne, hogy a terhesség tünetei jelentkezzenek. De ha pont a megfelelő időben voltatok együtt, kb. 20% a terhesség esélye.

  • Panni

    2010. szeptember 27. hétfő

    Szia!
    menstruaciom elso napjan voltam egyutt baratommal, keves verzes volt, belem elvezett, mennyi a valoszinusege hogy terhes lettem? nemsokara megkell jonnie, kb 1 het mulva. menstruaciom elegge rendetlenul szokott jelentkezni, altalaban kesik, viszont most erzem a mensis tuneteket (mindig ilyenek jelentkeznek nalam) mi a velemenyed ?

    Válasz:
    A ciklus első napján jelentősen kisebb a teherbeesés kockázata, mint középidőben, peteéréskor. Tehát kb. 5-10% lehet az esély.

  • Baba

    2010. szeptember 26. vasárnap

    Szia!Nagyon elvagyok keseredve.Tavaly szeptember végén volt 1 vetélésem (mis.abortusz)és azóta nem sikerül teherbe esnem.36-37 napos ciklusaim vannak.Aug.20án jött meg és azóta ma(szept.26).Úgy számoltam h szept.12 körül lehetett a peteérésem,akkor együtt is voltunk….de sajnos nem jött össze most se.Jól számolom ki a peteérés időpontját?Segíts kérlek a következö peteérést én okt.19-20ra számolom.
    Előre is köszönöm a választ.

    Válasz: A peteérés mindig a ciklus hossza mínusz 14 nap, tehát nálad 36-14, azaz a 22. nap környékén van, tehát nálad az október 16-18 közötti időszakban van.

  • Timcsók

    2010. szeptember 16. csütörtök

    Szia!
    A párommal elkezdtük a baba-projektünket, a mensim 09.01-én jött meg, már 09.06-án vége is lett és elkezdtünk próbálkozni, terhesvitamint is elkezdtem szedni. Kérdésem az lenne milyen módszereket alkalmazhatunk a minél hamarabbi fogantatáshoz??
    Köszönöm a segítséget!!!

    Válasz: Mivel ennyire az elején vagytok, csak próbálkozzatok, amikor csak jól esik.

  • Brigi

    2010. szeptember 16. csütörtök

    Kedves Ági!
    Szeretnék én is választ kapni!
    Várom a tanácsod nagyon!
    Köszönöm

  • ibolya

    2010. szeptember 13. hétfő

    Szia!
    Lenne egy kérdésem. A menstruációm 4.napjába eggyüttvoltunk a barátommal,nem védekeztünk,de mielőtt „elment” volna,kivette. Szerinted teherbe eshetek?

    Válasz: Erre max. 5% az esély.

  • Zsuzsa

    2010. szeptember 13. hétfő

    Szia! Aug.20.án voltunk együtt a párommal megszakítással „védekeztünk”. 23.án megjött rendesen (mennyiség idő minden stimmt.) valószinű felis fázhattam. voltam dokinál is (csipett a vizelet,alhasi fájdalom) irt gyogyszert azota nem csip csak fáj az alhasam pisilés végén. Lehet terhesség? Nem igazán szeretnénk most babát.

    Válasz: Ha a menzeszed rendesen megjött, kicsi a terhesség esélye, de ha mégis erre gyanakszol, egy tesztet érdemes csinálni.

  • marinori

    2010. szeptember 13. hétfő

    Szia!Együtt voltam a párommal és ő bennem ment el ez volt09.11én!Másnap megjött a menszeszem.Mindig időben jön meg 3-4napig tart!Eshettem e teherbe!Szeretnénk már babát be még várnánk vele!Mikor érdemes próbálkozni?Köszi előre is!

    Válasz: Ha a menzeszed a megszokott módon zajlott, nem múlt el 3 napon belül, akkor kicsi az esély a terhességre. Hogy mikor érdemes próbálkozni? Legesélyesebb időszak a peteéréskor van, de ha már szeretnétek, próbálkozzatok bármikor, amikor jól esik.

  • kisbarack

    2010. szeptember 12. vasárnap

    Kedves Ági!
    Szeretném segítségét kérni a köv.peteérésem napjának a kiszámításához:aug.10-én és szept.10-én volt az elmúlt 2 hónapban a menszim első napja.Köszönöm segítségét!

    Válasz: Ha a 31 napos ciklus előtte is jellemző volt, akkor a peteérés szepteber 24-27 körül várható.

  • Brigi

    2010. szeptember 09. csütörtök

    Kedves Ági!

    Sajnálatosan volt egy megszakított terhességem (10 hetesen) most letelt a várakozási idő és napokon belül megtörténhet a peteérésem! Próbálok minden zavaró tényezőt mellőzni, viszont nem tudom, hogy mit kezdjek a spinningel, félek hogy ha megyek továbbra is, akkor esetleg nem tapad meg jól, vagy befolyásolhatja a dolgokat! Ebben segíts kérlek, hogy mit tegyek és ha bármilyen tanácsod van a sikeres teherbe esésre szívesen fogadom!
    Köszönöm!

    Válasz: Nyugodtan járhatsz spinningre, ez nem befolyásolja a teherbeesést.

  • barby

    2010. szeptember 06. hétfő

    szia!az lenne a kérdésem ha menses előtt 5 nappal voltunk együtt a párommal és használtunk pharmatex hüvelykrémet akkor terhes lehetek?mert azota se jött meg.köszi

    Válasz: Ha pontosan betartottad a betegtájékoztatóban leírtakat, max. 1% a teherbeesés kockázata.

  • Ingrid

    2010. szeptember 06. hétfő

    Üdvözlöm!

    Párommal a megszakításos módszert alkalmaztuk,szerencsére időben „kihúzta”,de én kissé félek.Menzesz után kb.5nappal történt meg a „dolog”.2kérdésem lenne:
    1.Menstruáció után nagyobb az esélye a teherbeesésnek?
    2.Mikor célszerű terhességi tesztet csináltatnom?Szeptember 4.-én voltunk együtt.
    Válaszát előre is köszönöm!

    Válasz: Megszakításos védekezésnél a terhesség kockázata kb. 5%. Ennél kisebb az esély, ha nem pont középidőben történt. Tehát ha még nem telt el a menzesz első napja óta 12-15 nap, akkor kisebb az esély a terhességre.
    Terhességi tesztet leghamarabb 12 nappal az együttlét után érdemes végezni, de ezzel várhatsz addig is, amikor már késik a menzesz.

  • aggodóó...

    2010. szeptember 05. vasárnap

    jaés az a menszeszem első napján feküttünk le és a 2.osis. de aztán 3.4.napa ugyanugy rendesen megjtöt elmult és utána ien barnacuccvolt..:SSS ezmitjelent?
    nomeg olvastam h kb ien 5%körülvan a mensi alatt kb teherbe esni ezsok?

    Válasz: A barnás folyás normális a menses alatt és az utolsó napjain is. Az 5% elég sok, ha nem szeretnél teherbe esni, tessék védekezni (ha nem szeretnél tablettát, akkor lehet Pharmatex hüvelykúpot használni védekezésre)

  • aggodóó...

    2010. szeptember 05. vasárnap

    értem köszönöüm. és menstruácio alatt ugyanannyi az esélye h terheslehetek ?

    Válasz: Nem, olyankor minimális, 5% alatti.

  • aggodóó...

    2010. szeptember 02. csütörtök

    őmm aztszeretném kérdzeni h a „fehérfolyás” miért van és minek az oka és az vmi veszélyeslehet?:O

    meg kérdeztem mármég nemltátam itt a választ szal megkrédemittishátha..:D
    naszoval amikormegvolt lefeküttem a barátommal persze védekeztünk és elment a gumiba de közbe bennemvolt.. roszsulvoltam a napokba fájt a hasam lehet h csak betegségokozta..:S ha megvan nagyrá az esély h terheslegyek ha kiszakad a gumi?:( nemsokámegkelljönnie rem normálislesz..:/// lehetek igyterhes ha esetleg kiszakatt a gumi?bár mi ezt nemészleltük..

    Válasz: ha kilyukadt a gumi, akkor lehetsz terhes. A fehér folyás sok mindentől lehet, pl. a peteérést is jelezheti, de a terhességnek nem tünete.

  • Erika

    2010. augusztus 26. csütörtök

    Szia!
    Az lenne a kerdesem…1 1/2 évig nem szedtem fogamzásgatlót,majd 1 hónapig igen…08.05.-én megjött,5 napig tartott..beszedtem 2 szem fogamzásgátlót es utana már nem szedtem tovabb..mindennap szeretkeztunk a parommal,meg a mensim alatt is..ezek utan 16.-án ismet megjott,rendes erős verzés.ezidő alatt is mindennapos nemiélet!Most 26.-a van és pár napja folyamatos hányingerem van,puffadtnak érzem magam.Van esélye,hogy teherbe estem?Ha igen..mikor mutatná már ki a terhességet a teszt?köszönom

    Válasz: Ebben az esetben a fogamzásgátló hatása az utolsó szem tabletta bevétele utáni napon megszűnt. Az újabb vérzés a gyógyszerszedés abbahagyása miatt jelentkezett. Mivel már a fogamzásgátló nem hat, van esély a terhességre. Érdemes lenne tesztelni, bár a következő menzesz várható idejét a 16-i vérzéstől számítanám.

  • Lili

    2010. augusztus 23. hétfő

    Szia.
    a barátommal aznap közösültünk amikor az első menstruálciós napom volt. óvszert használtunk, mégis gyakran van hányingerem, tudom ez lehet a fáradságtól, a cigitől és sokmindentöl.
    Szerinted teherbe eshettem?
    Válaszodat előre is köszönöm!!

    Válasz: Ha csak a hányinger miatt gondolod, nem valószínű, hogy terhes vagy.

  • Riccsi

    2010. augusztus 20. péntek

    Jó napot! Az a kérdésem lenne, hogy a barátnőmmel együtt voltam júl 27.-én és a megszakításos módszert alkalmaztuk. 2 hétre rá csináltunk egy tesztet ami negativ lett. Megjött neki a várt idő pontban és ugyanolyan erősségű volt mint szokott. Ma a 3. napja jött meg neki de néha enyhe hányingerre panaszkodik.Lehet hogy a mensestől függetlenül teherbe esett?Vagy csak a menses miatt van ez?

    Válasz: Nem valószínű, hogy terhes lenne. A hányinger valószínűleg teljesen független a ciklusától.

  • Lia

    2010. augusztus 18. szerda

    Szia!
    Nálunk egy érdekes helyzet állt elő a párommal. A menstruációm 4-5 napján voltunk együtt (már csak kicsit véreztem) és belém élvezett el. Szerinted teherbe eshetek? Azóta, amióta megtörtént a dolog, folyamatosan pisilési kényszert érzek..bár lehet, hogy felfáztam, de furcsa az egybeesés..
    Válaszod előre is köszönöm!
    Lia

    Válasz: Bár sokkal kisebb az esélye, mint a ciklus középső szakaszában, de nem kizárt a terhesség. A vizelési ingert valószínűleg még nem ez okozza.

  • Szandy

    2010. augusztus 18. szerda

    A barátommal 1,5 hete voltam először együtt hogy nem végeztünk megszakitást. Szeretnénk babát,viszont az orvosom azt mondta mivel a méhem hátrahajló kicsit nehezebben eshetek teherbe. 800mg-os B11 vitamint kaptam amit kb 3,5 hete szedek minden nap. Érzek alhasi puffadást,normálisan kávézok de most már azt sem kivánom,hányinger kerülget,fáradékony vagyok de viszont tegnap megjött a menstruációm bár nem túl sok,ma viszont normális mennyiségbe.Nem tudom ettől még lehetek terhes? Válaszát köszönöm!

    Válasz: Ha rendes mennyiségű a vérzés, akkor nem igazán lehetsz terhes, de ha mégis gyanítod, akkor csinálj egy tesztet és kiderül.

  • Korni

    2010. augusztus 15. vasárnap

    Szia!Azt szeretném kérdezni,hogy a menstruáció után mikor a legveszélyesebb szeretkezni? Tehát mikor lehetek a „legfogékonyabb”?
    Előre is köszi válaszodat!

    Válasz: Ha átlagos, 28 napos a ciklusod, akkor a menzesz első napjától számított 14. nap környéke a legesélyesebb. De egyéb napokon is érdemes védekezni, mert bár kisebb az esélye, de a ciklus bármely időszakában teherbe lehet esni.

  • Vica

    2010. augusztus 10. kedd

    Köszönöm a válaszodat!
    Amugy ma megjött a menstruációm!Ettöl függetlenül lehetek még terhes?És a menstruáció utolsó najain lehet tesztet csinálni,nem beofojásolja az eresményt?

    Válasz: Ha megjött, nem lehetsz terhes. De ha mégis úgy gondolod, akkor csinálhatsz tesztet, az eredményt nem befolyásolja, hogy megvan.

  • Timi

    2010. augusztus 09. hétfő

    Jajj amugy jovoheten kene megjojjon,tehat mar lejart a termekeny idoszakom!

  • Timi

    2010. augusztus 08. vasárnap

    Szia!!!
    Lefekudtem a baratommal,nem vedekeztunk,de mindossze 2 percig ha tartott az egesz es nem ment el se semmi,messze allt attol!Sok az esely, hogy teherbe essek???Nagyoon aggodom:(:( A valaszt elore iss koszonom!

    Válasz: Max. 5%.

  • kata

    2010. augusztus 05. csütörtök

    szia
    én írtam (augusztus 2-án)h megszakítva voltunk 1ütt a barátommal július 16-án.
    valószínű,h peteérés alatt,mert másnap fájt a petefészkem.
    4 napra rá megjött (hamarabb mint kéne)
    vettem tesztet,negatív lett, most ezek után is még van esély arra,h terhes legyek?
    hányingerem van meg fémes ízű a szám..fura a hasam is.

    Válasz: Várj az együttléttől számítva 14 napot, akkor tesztelj, reggeli vizeletből. Ha negatív, akkor jó eséllyel nem vagy terhes.

  • Vica

    2010. augusztus 05. csütörtök

    Nem tudom h megszakításos védekezés volt e.Pontosan mit foglal magába az,hogy megszakításos védekezés?

    Válasz: Azt jelenti, hogy nem védekeztek és úgy vagytok együtt, mielőtt elmenne, kiveszi.

  • Vica

    2010. augusztus 04. szerda

    Szia.Csak az a gond h nem megszakitásos védekezés volt!

  • Vica

    2010. augusztus 03. kedd

    Szia.Én már irtaam ide nemrég!Csak elfelejtettem emliteni h az eggyüttlét után 2 nappal nagyon felfáztam.Ez akadájozza a teherbeesést?Nem akarok még teherbeesni!Tehát már emlitettem az előző levelemben h a barátom elélvezett,de kiérkezte huzni.Mennyi az esélye a terhességnek??
    Sürgős!!
    Köszönöm!

    Válasz:
    Kb. 5%, ha csak megszakítással védekeztetek. A felfázás az esetleg már létrejött terhességet nem valószínű, hogy befolyásolja.

  • Vica

    2010. augusztus 03. kedd

    Szia!Jul.30 és 31-én voltam a barátommal elősször együtt!31-én elélvezett,de még ki érkezte húzni,de elég közel volt a hüvelyemhez,és nem védekeztünk!A menstruációm jul.13-án volt.Menyi az esélye a teherbeesésnek!!!Kösz!!

    Válasz:
    Megszakításos védekezésnél kb. 5% a terhesség kockázata.

  • kata

    2010. augusztus 02. hétfő

    Szia.

    16-án voltunk együtt a barátommal.
    Nekem KB. 14-n volt peteérésem,
    védekeztünk de egy óvatlan pillanatban lecsúszott a gumi,folytattuk,de nem sokáig,tehát nem úgy vette ki,mielőtt elment volna,hanem csak abba hagytuk.
    Aztán megjött 22-e körül. Kicsit korábban,mint szokott. Több mint 3napig volt meg,igaz nem annyira intenzíven,de nem csak barnás valami volt,hanem mondhatni normál,csak picit kevesebb,mint szokott.
    Most múlt el pár napja,de aggódom még így is…
    Ugyanis tegnap óta fémes ízt érzek a számban és fel vagyok puffadva, stb…
    Hozzátenném,hogy tegnap elég sok mindent és össze vissza ettem,többek között májat is.(erre is gondoltam,h ezért érzek fémes ízt,vagy vmi emésztési probléma)
    Holnap tesztelek,de addig is kiváncsi lennék a véleményedre.
    Köszönöm szépen.

    Válasz: A te esetedben max. 5% a terhesség esélye, kb. mintha csak megszakítással védekeztetek volna. Viszont a vérzésed nem tért el jelentősen a megszokottól, így még kevesebb a terhesség valószínűsége. De ha aggódsz miatta, egy tesztet megcsinálni nem árthat.

  • bizonytalan

    2010. július 29. csütörtök

    Szia,

    én bizonytalanságban útálok élni, és most egy kicsit elbizonytalanodtam.
    január óta nem szedek fogamzásgátlót (10 évig szedtem előtte) szinte elsőre normálisan beállt a ciklusom, és többször is amikor szemfüles voltam peteérést is észrevettem. szóval elvben rendben minden. gyógyszert azért hagytam végleg abba, mert nem bírja a szervezetem már. szeretnénk párommal kisbabát, de még 1-2 évet várni akartunk. megszakítással védekezünk, máskor is volt 1 év kihagyás nem volt belőle semmi. most viszont a mensi előtti napokban voltunk együtt. (júli 20)hamarabb is jött meg 1 nappal (22-én). és csak most jöttem rá, hogy összesen talán 2,5 napot volt meg és nagyon gyengén is. és máskor fokozatosan szűnik meg, most elvágták, semmi barnás pecsét utsó napra vagy ilyesmi. ráadásul pont az együttlétre olyan 8 nappal mikor már rég elmúlt volt 1 csepp barnás. és mensi után megmaradt a mindjárt megjön érzés, de nem mindíg érzem, legjobban fekvő helyzetben. a mellem érzékeny de hol erősebben hol kevésbé, amúgy is feszes fajta így nehezebben is tűnik fel, mensinél is csak kicsit szokott. viszont ólmos fáradság és ájulási inger gyötör, néha enyhe hányinger és alig bírok dolgozni élni. ja és 2 napja étvágy farkas… ja és 3 napja legalább 30szor pisilek, hazáig se érek el úgy hogy nekéne megállnom valahol… mindez még korainak tűnik nekem, és az a baj hogy az együttlét óta is csak a 9. napon vagyok, még semmilyen teszt nem mutatná ki. (tünetekre való tekintettel azért pisiltem egy negatívat) tehát ha a kérdéses dátum jött volna be akkor még korán van de megöl a kétség…. volt már hogy így szórakoztak a hormonjaim, de az a gyógyszerváltástól volt, és már fél éve rendbe vagyok és semmi ilyen bajom sincs mert nem szedem 🙂

    Válasz: Érdemes várni még néhány napot, hogy a tesztek már kimutathassák az eredményt. Ezek a tünetek gyakran jelentkeznek a terhesség korai időszakában, de kb. 10 nap elteltével leghamarabb. Így lehetséges, hogy ezeket nem is terhesség okozza, hanem pl. valamilyen bujkáló betegség, felfázás, frontérzékenység. (Pár nap múlva azért érdemes újra tesztelni!)

  • Midnight

    2010. július 28. szerda

    Szia! Egy olyan problémával fordulnék hozzád, hogy 2010.07.09. -én együtt voltunk a barátommal, de csak max. 1 percig volt bennem, gumi nélkül és pont mensi után voltam az első napban, mekkora az esélye, hogy terhes vagyok? =/ előre is köszönöm a választ, üdv: egy elkeseredett lány

    Válasz: Az esélye max. 5%. Amíg nem késik a menzeszed, szerintem ne aggódj.

  • Lili

    2010. július 23. péntek

    Előző válaszodat köszönöm szépen, elő is vettem az eddigi papírjaim, ahol anamnézisként annyit tüntetett fel a dokim, hogy: UM 11.26 (ugyebár emlékei szerint, + – 2nap) PArt:0 AB 0 Grav. s 4. Septum uteri. Aztán a következő vizsgálat a 12.heti volt, amire mennem kellett ott ez állt: CRL 6,08cm NT 0,17cm.
    Azóta is van, hogy megkérdezem a dokit, hogy nálam nem változik a szülés dátuma, se semmi? Most ugyebár a 34. hétben járunk már, és ahogy nézem az adatokat, úgymond az „előírásnak”megfelelőek erre a korra. Becsült s.:1723gr BPD 8.09, HC 28,6 AC 27,2 FL 5,8CM
    Gondolom, hogy ha az a veszély állna fennt, amitől tartottam, akkor ugyebár egy hónappal előrébb lennék már, és több eredményem sem lett volna igazi, kezdve az AFP-vel… Rosszul vélem? Azt hiszem én megérdemlem ezt az aggódalmat, csak a kicsi nem. Nagyon „jó” lecke volt ez számomra……
    Válaszodat ismét előre is köszönöm!

    Válasz: Pontosan így van, akkor az összes adatod el lett volna csúszva. Egyébként a 12. hétig a babák azonos ütemben fejlődnek, utána már egyéni a növekedés üteme, ezért lehetnek később nagyobb elcsúszások, de ezek általában max. 2-3 hetesek szoktak lenni.

  • Egy lány

    2010. július 21. szerda

    Szia!
    Olyan kérdésem lenne ,hogy együtt voltunk párommal óvszerrel védekeztünk nem szakadt ki meg semmi ilyesmi de 3 napja megkellet volna jönnie. Akkor az azt jelenti ,h terhes vagyok?
    Elöre is köszönöm a választ!

    Válasz: A menzesz késése nem jelent egyértelműen terhességet. Ha azóta sem jött meg, egy terhességi tesztet azért érdemes csinálni.

  • Lili

    2010. július 21. szerda

    Szia!
    Nem is tudom, hol kezdjem, de egy olyan dolog történt velem, amire soha nem mertem volna gondolni, hogy pont velem megesik. Novemberben nagyon kétes volt a kapcsolatunk folytatása a párommal,3,5 év együttlét után. Megismertem egy másik fiút, akivel SAJNOS(!!!!!!!!!!!!!)megtörtént a dolog nov. 10.én.(Nem ment el bennem) Minden hónapban jelöltem a mensim első napját, na akkor elmaradt(de emlékszem, hogy akkor is féltem a teherbeeséstől,de nem csináltam tesztet,mert megjött),viszont decemberben arra emlékszem, hogy pont karácsonykor kellett volna megjönnie. És nem. Csináltam egy tesztet és pozitív lett. Közben december elejétől rendeződtek a párommal a dolgaink, azóta is boldogok vagyunk.Szeptember elejére vagyok kiírva.. Az első hónapokban meg sem fordult a fejemben, hogy nem ő az apa, most viszont kósza gondoltként felrebbent és nem hagy nyugodni néha. Mit gondolsz erről? Előre is köszönöm.

    Egy,magát nagyon szégyenlő csaj…..

    Válasz: Sajnos sokat nem tudok segíteni. De mivel megszakítottátok az együttlétet, max. 5% az esély, hogy pont azon a napon sikerült teherbe esned. Ultrahangon elég pontosan meg tudják határozni a baba korát, az első vizsgálat eredményei alapján vissza tudnál számolni.

  • Anchy

    2010. július 19. hétfő

    Kedves Ági,
    köszi válaszod 🙂
    Viszont, az igaz, hogy a mensi első napjaiban és az azt követő napokban is lehetséges a teherbeesés? több %-ban, mint mensi előtti napokban.
    Köszi! A.

    Válasz: Igen, ez pontosan így van. A mensi alatti és utáni napok bizonytalan időszak, ilyenkor meglehetősen nagy az esélye a teherbeesésnek, a peteérés utáni napokban kisebb valamivel.

  • Anchy

    2010. július 18. vasárnap

    Kedves Ági,

    a párommal pont a menstruáció előtti napokban is 1ütt voltunk, azaz, pont azon a héten, amikor pénteken megjött, rendesen, 30 napra, ahogy szokott. Mennyi az esélye, hogy terhesség legyen, a köv ciklusban, ha mégis megjött?
    előre is köszi! A.

    Válasz: Minimális esélye van, ha nem védekeztetek. Ha úgy gondolod terhes vagy, legkorábban az együttlét után 12 nappal csinálj tesztet.

  • Anchy

    2010. július 17. szombat

    Kedves Ági,

    menstruáció előtti héten minden nap együtt voltam a párommal, most 30.napra megjött. Lehetséges e terhesség létrejötte, ha pár nap múlva megjött? olvastam,hogy vannak ilyen esetek, csak nem értem, hogy akkor mégis megjön, és a terhesség csak a köv ciklusban mutatható ki, ca. 12 nap mulva? peteérésem valószínű ekortájt van, ciklus vége, mensi előtti napokban.
    előre is köszi! Anchy

    Válasz: Igen, lehetséges a menses előtti napokban is teherbe esni, de kicsi az esélye. Ilyenkor előfordulhat, hogy utána még megjön a vérzés.

  • beus

    2010. július 17. szombat

    Szia! Együtt voltam a barátommal, és óvszerrel védekeztünk, de csak az aktus végén vettük észre, hogy az gumi bennem maradt! Mikor levettük, úgy láttuk, hogy az ondó bennem maradt, de mi van, ha belém is került! Mekkora az esélye, hogy teherbe estem! Június 25én betegedtem meg utoljára és július 16án volt az aktus! Köszönöm előre is!

    Válasz: Kb. 5% a kockázat.

  • Ila

    2010. július 16. péntek

    Hello..tegnap lefeküdtünk a barátomal de nem védekeztünk gumival mert iszonyatosan fájt ugy és mielött elment volna kivete belölem…és nekem 23 fele kéne hogy megjöjjön.Lehetek etöl független terhes? egyben ez volt az első sexuális élményem:S kicsit ideges vagyok…mennyi az esélye annak hogy, az vagyok?

    Válasz: Max. 5% a terhesség kockázata, ha csak megszakítással védekeztetek.

  • egy lány

    2010. július 12. hétfő

    hello!.a párommal abban az időszakba voltunk együtt amikor a peteérésem (júni25.) volt.óvszerrel védekeztünk és elvileg minden rendben volt nem szakadt ki .. nem rögtön utána hanem jó pár nappal sőt héttel később kicsit szédültem..meg vizelési ingereim voltak..és a hüvelyem is néha kicsit viszket.. ma is meg a héten is csak szédülök néha… betudható ez a melegnek?.v terhes lennék?..jah mielőtt elfelejteném mondani ..csináltam tesztet és határozzotan negatív lett.mennyi az esélyem h „nagy baj „lett?.amúgy júli 10-én kellett volna megjönnie.. de semmi és mellfeszülést se érzek…v csak az együttlét miatt késik?..választ előre is köszönöm

    Válasz: A negatív teszt és a tünetek hiánya nem jelenti biztosan, hogy nem vagy terhes. Ha továbbra sem jön meg, érdemes lenne a tesztet megismételni. Viszont a szédülés a meleg miatt is lehet, a viszketés sem kimondottan terhességi tünet, inkább utal fertőzésre, mint terhességre.

  • csabee89

    2010. július 08. csütörtök

    HEllo én a barátnőmmel 3 éve vagyok 1 ütt. Rendeszeresen szedi a fogamzásgátlót. Teegnap mult el a havi vérzése szeretkeztünk ,és bele élveztem,és mais szeretkeztünk ma is bele élveztem,és csak utána jotott eszébe hogy nemvette be a fogamzásgátlót tegnap. Mennyi az eséje hogy terhes lesz?

    Válasz: Minimális az esélye, ha utólag (12 órán belül) bevette a kimaradt tablettát. De még ha nem is pótolta, akkor is csak kb. 5% a terhesség esélye.

  • evcsa

    2010. július 07. szerda

    lefeküdtem a pasimmal miközbe megvolt a mensim.védekeztünk gumival de valahogylejött nemvettük észre ( részegekvoltunk)nemvolt igy sokáig guminélkül.utánAfelhuzott egygumitésugy folytattuk.lehetek terhes?

    Válasz: Minimális az esélye, max. 1-2%.