Hét kérdés a fogantatással kapcsolatban

Rengeteg kérdést kapok nap, mint nap a fogantatással, teszteléssel kapcsolatban, ezért most gyorsan összefoglalom a leggyakoribb félreértéseket.

1.Ha 36,5 a hőm, attól még lehetek terhes?

 Hét kérdés a fogantatással kapcsolatbanNincs olyan, hogy ha 37 fok feletti a hőd, akkor biztosan terhes vagy, 36,8 alatt pedig nem. A hőmérés lényege nem az, hogy megmondja, terhes vagy-e, hanem, hogy a peteérés időpontját megjósolja. A peteérés előtti időszakban változó a testhőmérséklet, peteéréskor leesik, utána megemelkedik és a mensesig így is marad. A menstruáció első napján, vagy az azt megelőző napon, de sok esetben csak a menses végén a hő ismét leesik. Ha terhes vagy, akkor fentmarad, de ez nem azt jelenti, hogy ha fentmarad, akkor biztosan terhes vagy, hanem csak azt, hogy még nem jött meg. A hőmérőzésről bővebben itt olvashatsz

2.Ha negatív lett a teszt, attól még terhes lehetek-e?

Igen, lehetsz. A negatív teszt sokszor téved, olyan viszont nem fordulhat elő, hogy a teszt pozitív és nincs baba (csak egyes pajzsmirigybetegségek esetén)

3.Ha a második csík nagyon halvány, akkor az most pozitívnak számít?

Igen. A csík azért lehet halvány, mert nincs még elég hormon a vizeletedben, de véletlenül nem jelenik meg.

4.Ha 5 nappal az együttlét után hányingert érzek az lehet-e a terhesség jele?

Nem. Legkorábban a vélt fogantatás után 12-14 nappal érezhetsz tüneteket.

5.Ha megszakítással védekeztünk, akkor teherbe eshetek-e?

Kicsi rá az esély, de igen, így is teherbe eshetsz. Az ún. Pearl Index szerint (100 nőnél vizsgálják, hogy 1 éven át alkalmazva az adott módszert hányan estek teherbe, 35 a megszakításos védekezés értéke, azaz, 100-ból 35-en teherbe estek).

6.Ha menstruáció alatt szeretkezünk, akkor lehetek-e terhes?

Minimális az esélye, de csak úgy tudod teljesen kizárni ennek az esélyét, ha tudod, mikor van a peteérésed, ehhez pedig több hónapos megfigyelés szükséges. Akinek a ciklus elején van a peteérése, az a menses végefelé már teherbeeshet. A mentstruáció első napjai a sérült méhnyálkahártya miatt kicsi a teherbeesés esélye.

7.Ha megjött, de nem olyan, mint szokott, akkor annak ellenére lehetek-e terhes?

Ha rendesen megjött, legalább 2 napig tartott és élénkpiros vérzést is tapasztaltál, akkor biztosan nem vagy terhes. Ha csak barnás pecsételő folyást tapasztaltál, akkor lehet, hogy terhes vagy.

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

297 Comments

  • Annamari

    2010. július 05. hétfő

    Sziasztok. június 20-án megjött, elkezdtem szedni a Mercilon fogamzásgátlót. 28-án megszakításosan védekeztünk a párommal…de nagyon odafigyelt. Lehetek terhes? Azóta is szedem a gyógyszert, és a menzeszem elmúlása óta barnás folyásom van, azt olvastam, hogy ez egyfajta mellékhatás. Köszönöm előre is a választ!

    Válasz: Max. 5% az esélye.

  • Kornélija

    2010. július 05. hétfő

    Szia!Ma szeretkeztem a párommal és ma is mullott el a menzeszem,illetve még egy magyon kicsi volt!Kérdésem hogy mennyi a százaléka hogy terhes maradhatok?

    Válasz: Ha semmilyen módon nem védekeztetek, akkor kb. 10% az esélye. Bár menzesz idején kisebb a teherbeesés esélye, de ilyenkor is előfordulhat.

  • kata

    2010. július 04. vasárnap

    Szia 1ik nap felmentem a barátomhoz és jött neki ondó és rajtam 1 mini gatya volt és annak a közelében volt a pénisze és lehet h olyan lett és lehet átütött de nekem a menszim 2.án lett vége és ez 3.án történt szted terhes lehetek?

    Válasz: Ha konkrét behatolás nem történt, akkor nem lehetsz terhes.

  • mildi

    2010. június 27. vasárnap

    Szia!
    Azt szeretném megkérdezni, hogy mi az oka annak, ha egy terhesség felszívódik? A tesztem halványan, de pozitív lett, elmentem dokihoz, de nem lehetett látni uh-gal, majd hetek múlva meg is jött. Következő hónapban ugyanez történt, de akkor a látható volt a pici uh-on. Pár nap múlva már a véremben se volt kimutatható a hcg, illetve az uh-on is megszűnt látszódni.
    Van már egy kisfiam. A vércsoportom B-, szülés után nem kellett oltóanyagot kapnom. Még fiatal voltam, mikor volt egy megszakításom, akkor kaptam. Ennek lehet valami köze a felszívódott terhességekhez?
    Köszönöm válaszod!

    Válasz: Nem. A felszívódott terhesség általában genetikai okból történik.

  • Andrea

    2010. június 26. szombat

    Szia!

    A megszakitásos védekezésnél pár válaszban látom az 5%os esélyel való teherbe esést.. ez mennyire sok?
    Az utolsó menstruációm kezdete április 30-dikán volt, és a barátommal megszakitásos módszert alkalmaztunk ez junius 21én történt.. a barátom szerint biztosan nem ment el mert messze volt tőle! válom a választ! előre is köszönöm!

    Válasz: Ez meglehetősen sok a többi védekezési módhoz képest.

  • Pásti Éva

    2010. június 25. péntek

    szia! az utolsó menstruációm 2010 április 22-én volt meg, ezután voltam együtt a párommal május 1-én és 6-án, és teherbe estem, mit gondolsz melyik nap eshettem teherbe?

    Válasz: Ez attól függ, milyen hosszú a ciklusod. Ha 28 napos, akkor 6.-án.

  • livia

    2010. június 24. csütörtök

    Üdv! Az a kérdésem hogy terhes lehetek-e? Megszakitásos modszerrel védekeztünk, de rá pár napra megjött (..és azota napra pontosan megjön minden honapban)
    Szerinted terhes vagyok?

    Válasz:
    Ha a menzeszed azóta is a megszokott módon zajlik, nem valószínű, hogy terhes vagy. Nem tudom, mi miatt gyanakszol erre, de saját megnyugtatásodra egy terhességi tesztet nem árt elvégezni.

  • Mónika

    2010. június 24. csütörtök

    Egy Fontos részt elfelejtettem leírni h mikor a fiam 5 hónapos volt a szoptatós gyógyszer mellett teherbe estem de elvettettük mert kicsire picit nem akartunk,bár azóta is bánom. esetleg ez befogja folyásolni?köszönöm

  • Mónika

    2010. június 24. csütörtök

    igen igazad van köszönöm szépen!!M

  • Mónika

    2010. június 23. szerda

    Szia!!! olyan gondom lenne h 25 éves vagyok van már egy 6 éves fiam és most szeretnénk már másik babát március óta próbálkozunk de semmi és már kezdek félni h nem is lehet vagy csak nagyon akarom??csak peteéréskor eshetek teherbe?vagy a ciklusom bármelyik napján?már nagyon aggódok kérlek segíts köszönöm szépen Mónika

    Válasz: A ciklus bármelyik napján teherbe lehet esni, de legnagyobb esélye peteéréskor van. Mivel már van egy fiad, jó eséllyel újra sikerül teherbe esned. Legjobb az lenne, ha még nem aggódnátok (3 hónap sikertelenség még nem olyan hosszú idő), hanem csak próbálkoznátok mindig, mikor jól esik (számolgatás nélkül).

  • Reni

    2010. június 18. péntek

    Jó napot!!

    Szeretném megkérdezni,hogy menstruálok 3 napja és a párom és így belém élvezett,lehetek így terhes?
    Nekem szerintem a peteérésem a menstruáció előtt van két héttel körülbelül,mert akkor érzem már hogy görcsölök és fájnak a melleim.

    Válasz: Valóban kisebb az esélye ilyenkor a teherbeesésnek, de teljesen menzesz idején sem lehet kizárni. Viszont van, akinél ez a „naptár-módszer” is működik.

  • Erzsi

    2010. június 17. csütörtök

    NAGYON KÖSZÖNÖM!!!!

  • Erzsi

    2010. június 16. szerda

    üdv.olyan eset törént hogy a barátommal voltam és nem vettük észre hogy elszakadt a gumi,de idöbe kivette a barátom ez 100%,de mint ha fenekemre került volna a spermábol és az ágyon volt az tutti és utánna még uj*zot,ez után vettük észre h a gumi elszakadt.remélem nem estem teherbe!SZerinted?:(

    Válasz: Ha tényleg időben megszakítottátok az együttlétet, akkor annyi az esélye, mintha óvszer nélkül lettetek volna megszakítással. Tehát kb. 5%. A kezéről viszont nem kerül be életképes spermium.

  • Agóddka

    2010. június 10. csütörtök

    LEfeküdtem a barátommal. Első alkalom volt, és védekeztünk gumival, aminek semmi baja nem lett, az elejétől a végéig rajta volt és utána nem nyúlt hozzám, miután levette. Szóval elméletileg nem lehetek terhes. Viszont 6. napja késik. Jóval peteérés után volt az aktus, 5-6 napra rá. Most már mégis kezdek nagyon aggódni, hogy miért nem jön meg. Görcsölgetek, meg nagyon picit fáj a mellem, mintha meg akarna jönni, de csak nem jön. És a görcseim sem olyan erősek. Stresszelek alapból, most meg már emiatt is. Ez volt az első szeretkezésem. Ez is befolyásolhatja nem? Na de ennyire? Egyébként utána/közben nem véreztem.
    Lehetek terhes?


    Válasz:
    Ebben az esetben minimális a terhesség esélye. Ha mégis erre gyanakszol, egy tesztet érdemes lenne csinálni. Első alkalomnál is teherbe lehet esni, de az óvszer mellett erre max. 1% az esély.

  • Ancsi

    2010. június 10. csütörtök

    Szia! A menstruációm 1. napja május 17-én volt, a barátommal június 6-án védekezés nélkül szeretkeztem. Mekkora az esélye, hogy terhes lehetek?

    Válasz:kb. 20%

  • gica

    2010. június 10. csütörtök

    Szia! Mennyi az esélye, hogy teherbe estem ha 27-én voltam együtt a párommal és 30-án kellett volna megjönnie? Ma 10-e van és még mindig nem menstruálok, valamint a testhőmérsékletem magasabb?
    Köszönöm!

    Válasz: A testhőmérsékletnek akkor van jelentősége, ha egy cikluson keresztül végig mérted, és az ottani eredménnyel össze tudod hasonlítani. De ha ennyi ideje késik, van esély a terhességre. Érdemes lenne egy tesztet csinálni.

  • péter

    2010. június 08. kedd

    Szia köszönöm a válaszod.
    vasárnap szeretkeztünk most fog neki meg jönni a havi 10 én vagy 9 én mert mondta hogy már érzi a mellén hogy feszül. Hogy ha most meg jön a havi rendesen akkor ugye semmi rosszra nem kell gondolnom? és ugy tudom havi előtt nem esélyes egy nő a terheségre inkább havi után 4 5 nappal ha jól tudom de ha nem akkor kérem viágositson fel köszönöm előre is péter.

    Válasz: A peteérés utáni időszakban valóban kisebb az esély, de azért nem nulla, tehát ilyenkor is teherbe lehet esni spontán peteéréssel. A menses utáni napok az ún. „bizonytalan időszak”, ilyenkor gyakrabban fordulhat elő spontán peteérés, ezért ilyenkor könnyebb teherbeesni, mint a menses előtti napokban.

  • péter

    2010. június 06. vasárnap

    Szia
    Barátnőmmel szeretkeztük megszakitásokal én elmentem természetesen kivettem utána kis pihenés után folytattúk a dolgot (meg törölgettem a himveszőm) ijenkor van esélye a teherbe esésnek ? és ahoz, hogy egy nő terhes legyen mennyi óndóra van szükség? elég egy minimális? is vagy többrevan szükség,? válaszod előre is köszönöm

    Válasz: Megszakításos módszernél kb. 5% a teherbeesés kockázata. Ehhez elég minimális mennyiségű ondó is.

  • abcd

    2010. június 05. szombat

    Szia!
    Szeretkeztem (első alkalom) egy fiúval, próbált vigyázni (megszakítással), de ő sem biztos benne. Ez 3-án történt, nekem 18-a környékén van az első menstruációs napom.
    Mennyi az esélye, hogy teherbe estem?
    Válaszod előre is köszönöm.

    Válasz:
    Kb. 5%.

  • szilvike999

    2010. június 04. péntek

    Sziasztok!Szerdán megjött,és lefeküdtem a párommal védekezés nélkül.Mennyi lehet az esélye annak hogy teherbe esek?
    Küszönöm

    Válasz: Kb. 5-10%.

  • kinga

    2010. június 02. szerda

    és még annyit h talán ez a fertözés álltal sokat járok pisilni meg a mellem feszül de ez nekem menstruácio elött 1 héttel v pár nappal szokott jeléetkezni remélem h most is annakl a tünete és nem a terhességé

  • kinga

    2010. június 02. szerda

    az imént már irtam h a menstruáciotol végétöl számitva 4. napon lefeküdtem valakivel de alkohol volt a fiuban talán fél percetz volt bennem elsem tudott élvezni h ettöl lehetek e terhes mert 2 napja hajnalban véreset pisiltem 3-4x is mostmár alig véres a vizeletem elvileg11.én kell megjönnie voltam orvosnál aztmonta h holyaghurut gyulladás és ez nem lehet a terhesség jele? mégis mekkora lenne az esélye a terheségnek?

    Válasz: Ha nem ment el, akkor kicsi a terhesség esélye, kb. 5%.

  • Dorka

    2010. május 31. hétfő

    Szia!

    A menzeszem előtt 1 héttel 1-2 perc erejéig együtt voltam a barátommal, de szerintem még előváladéka sem volt. Ha most megjön, akkor nem vagyok terhes? Majdnem 6 évig szedtem fogamzásgátlót, 3 hónapja hagytam abba. Mik lehetnének a legelső tünetek és ezek mikor várhatóak?
    Válaszod köszönöm!

    Válasz:
    Ha most megjön, akkor nem valószínű, hogy terhes vagy. Ez alatt az 1-2 perc alatt kicsi az esélye, hogy előváladék termelődjön. Kb. 1-2% a kockázat. Terhességi tüneteket nem érez mindenki. Leghamarabb 10 nap elteltével jelentkezhetnek: gyakori vizelési inger, hányinger, émelygés, szagundor, mellfeszülés. Ezek a legáltalánosabbak.

  • Kis Anasztázia

    2010. május 31. hétfő

    Szia Ági!

    Nem tudom,jó helyre írom e:
    Előfordulhat olyan,hogy egy pár nem képes csak 1 nemű gyerekeket nemzeni? Ha igen, mi lehet ennek az oka?
    Ha valaki-csak tételezzük fel-5 hetes terhes,akkor még csak a petezsáknak kellene hogy látszódjon,nem?
    Még egy utolsó kérdés: Ha valaki „barnázni” kezd,akkor a nőgyógyásznak nem kellene kiírni valamit,monjuk,hogy nagyobb eséllyel maradjon meg a baba?
    2 lányunk van,a két lány közt volt egy vetélésem,a 7. hét körül-igazából nem tudni,mert az orvos a számított 5-6. héten 2-3 hetesnek látta az embriót.
    1 hónappal ezelőtt megint pozitív lett a teszt,ma voltam orvosnál,most 3-4 hetesnek ítélte meg az embriót (ami kb. fél cm. a képen), holott akár hogy számolom,többnek kellett hogy legyen.(7 hetesnek)
    Egy kis érdekesség: „barnázás” miatt kerestem ma fel a dokit,aki egyedül vérszaporítót írt ki,a „barnázásra” meg azt mondta,hogy ez a terhesség velejárója ilyen korai hetekben. Köpni,nyelni nem tudtam. Nagyon gyors hüvely uh-t csinált,éppen annyira kapcsolta be a gépet,hogy bizonyítsa a terhesség tényét. Az uh-n nincs az embrió méretére vonatkozó adat,azt is,hogy a „méretek alapján 3-4 hetes ” is a „vizsgálat” után fél órával nyögte ki.
    Sajnos megint megtörtént,megint vérezni kezdtem.
    Nem tudom,mennyire lehet hinni a Jónás naptárnak,de ha lehet neki hinni,akkor fiú lett volna.
    Köszönöm a válaszokat!

    Válasz:Sok mindenen múlik, hogy fiú vagy lány lesz-e a baba, és gyakori, hogy egy párnak csak egyféle nemű gyerek sikerül, ez állítólag a szexuális szokásokkal van összefüggésben.
    Sajnos a vetélés ismétlődhet, ha már volt egy, érdemes lenne kivizsgáltatni magad, mi lehet az oka (fertőzés, gyulladás, mandulaproblémák, pajzsmirigy-gondok, hormonális gondok pl.)

  • lay

    2010. május 28. péntek

    szia!
    barátnőmmel először voltunk együtt megszakitásos módszerrel,illetve már három alkalommal történt igy behatolás,de nem mentem el és kis idő után gumit húztam.a menstruációja nem késik még,de aggódunk picit.terhességre van egyáltalán esély?

    Válasz: Megszakításos védekezésnél 5% az esély, tehát elég magas.

  • Dina

    2010. május 27. csütörtök

    Jó napot!
    Két hete sajnos Escapelle tablettát kellett bevennem, egy rosszul sikerült megszakításos szeretkeés után. A teblettát az eset után 24 órával bevettem, eddig semmilyen mellékhatását nem tapasztaltam, se vérzés, se más. Az eset után 16 nappal készített két terhességi tesztem is viszont pozitív lett…. A menstruációmnak mostanában kellene megjönnie, viszont nem tudom, hogyan is működik az esemény utáni tabletta: csak a beágyazódást gátolja meg, vagy ezek a tesztek már valóban azt jelentik, hogy valóban mégis terhes lettem?
    köszönöm,
    Dina

    Válasz: Ha beveszed a tablettát, akkor pár napon belül vérzésnek kell jelentkeznie. Mivel neked pozitív a teszted, ezért terhes vagy.

  • Beus

    2010. május 25. kedd

    Jó napot kívánok!!

    A férjemmel szeretnénk kisbabát. Május óta nem védekezzünk. Eddig mindig pontosan 26 napra jött meg, most viszont 16 napra. Ettől még lehetek terhes? Érdemes tesztet csinálni? Ha igen, akkor mikor érdemes? Válaszát előre is köszönöm!

    Válasz: Ha a vérzés sokkal enyhébb, mint a megszokott, a színe sem élénk piros, és 3 napon belül elmúlik, akkor lehet még terhességre gyanakodni.

  • Évi

    2010. május 24. hétfő

    Szia!!!

    17 éves vagyok és lefeküdtem a barátommal megszakításos módszerrel. A menszeszem az aktus előtt kb 4 nappal múlt el és teljesen biztos, hogy nem ment el belém. 3 kérdésem is lenne: Hogy lehetek e terhes? és ha igen akkor kb mikor jelentkeznek az első tünetek?
    A másik próblémám, hogy most vérzek utána mi lehet az oka?(ez volt a második alkalom, hogy szeretkeztem)
    Válaszodat előre is köszönöm!!

    Válasz: Menses után 4 nappal lehetsz terhes, megszakításos védekezésnél ennek az esélye 5%. Az első tünetek az együttlét után kb. 12 nappal jelentkeznek. Ha nem akarsz tablettát szedni még, akkor vegyél a patikában Pharmatex hüvelykúpot a védekezésre, így legközelebb nem kell majd aggódnod.
    Ha most vérzel, az lehet azért, mert ez volt 2. alkalom, a szűzhártya ugyanis nem mindig elsőre szakad ki, van, hogy másodikra, vagy pedig elsőre csak részben szakad át és ez okozhat vérzést.

  • Doreszka

    2010. május 19. szerda

    Én 5 hónapig szedtem tablettát és abba hagytam. A barátommal a 14 napon szeretkeztem megszakításos módszerrel. A melleim feszülnek és néha görcsöl a hasam és most nem tudom hogy a közelgő menstruációm aminek 1 hét múlva kellene megjönnie annak a jelei vagy terhes lennék.? A panaszaim megegyeznek a menstruáció előtti állapotommal.De nem tudom. Lehet-e hogy a gyógyszer abbahagyásainak tünete? Esetleg a hormonháztartásom megzavarása? Meddig hat a fogamzásgátló? Mert a betegtájékoztatómra az van írva, hogy a szervezet kiürítése 1-3 hónap.

    Válasz: A fogamzásgátló hatás a 7 napos gyógyszerszünet letelte után azonnal csökken. Már ha csak egy szemet elfelejtünk bevenni, akkor is. Az 1-3 hónap inkább arra vonatkozik, hogy ennyi idő eltelhet, hogy a ciklus újra beálljon a gyógyszer nélkül. Ettől függetlenül már egy héttel a gyógyszer abbahagyása után előfordulhat terhesség.

  • Marcsu

    2010. május 17. hétfő

    Szia!Tanácsodat szeretném kérni!Szeretnénk a párommal Kisbabát!Április 30-án volt az utolsó menstruációm kezdete!Május 15-én szeretkeztünk természetesen védekezés nélkül,ez pontosan a peteérésem idejére esik!A kérdésem hogy mennyire esélyes hogy teherbe estem?Tesztelés még igen csak korai,majd esetleg 2 hét múlva!De nagyon aggat a dolog és hajt az izgalom!

    Válasz: Ha egy teljesen egészséges pár pontosan peteéréskor próbálkozik, a terhesség esélye még akkor is csak 20%. Nem érdemes egyetlen próbálkozásra alapozni! Mert bár a ciklus más napjain kevesebb az esély, de a több próbálkozás hamarabb vezet eredményre! Drukkolok!

  • MóKY

    2010. május 17. hétfő

    Jó napot!
    Kb. 1és fél hónapja,menstruáció ideje alatt szeretkeztünk barátommal gumi nélkül „kiszállós módszerrel” még annak a hónapnak a végén megjött a menstruációm (normális vérzéssel,és 7napon keresztül tartott)ennek ellenére lehetek terhes?
    válaszát előre is köszönöm!

    Válasz: Ha azóta nem voltatok együtt védekezés nélkül, nem valószínű. Max. fél % az esélye.

  • aggódólány

    2010. május 13. csütörtök

    Szia. 2 és fél éve járok a barátommal! Nagyon sokszor csináltuk már megszakításos módszerrel. Az utóbbinál az akuts közben „lelankadt”, de nem volt ejakuálása (el vileg nem ment belém). ez április 20-a körül volt. Április 9-én volt az utolsó menstruációm, szóval május 6-án kellett volna megjönnie, de nem jött meg! Most május 13-a van! a terhesség egyetlen tünetét sem érzem, maximum kicsit fáradt vagyok. Soha nem késett a menstruációm és most nagyon aggódok! Teherbe eshettem?! válaszodat előre is köszönöm.

    Válasz: A megszakításos módszernél a teherbeesés kockázata viszonylag nagy a többi módszerhez képest, kb. 5%. De ha egy pár 1 éven keresztül is csak ezt a megoldást alkalmazza, az esély 35%-ra növekszik. Ha azóta még nem jött meg, érdemes csinálnod egy tesztet! Terhességi tünetek nem jelentkeznek mindenkinél, így ha nem érzel is semmit, nem jelenti azt, hogy nem lehetsz terhes.

  • Anikó16

    2010. május 09. vasárnap

    Szia!
    A barátommal nem régóta vagyunk eggyüt ezért még nem bízok meg benne annyira..!
    Szombaton meg történt velünk… De ő állította hogy ídőbe kivette … de nem tudomFogyasztott már káros szereket is…!!
    Szerinted terhes vagyok.?

    Válasz: Megszakításos módszernél kb. 5% a teherbeesés kockázata. Ha nem bízol benne (meg egyébként is), inkább használjatok óvszert, anélkül ne engedd!

  • Katinka ismét

    2010. május 09. vasárnap

    Nagyon szepen köszönöm kedves,részben megnyugtató,és nem késeltett válaszát!
    Igaza volt abban, hogy némi zavar keletkezett a 6-7napos ciklusban, mert
    május 6.-án este jött meg,7én erős,bőséges vérzéssel,8.-án már mérsékelt,
    az eddigiekhez( normális ciklusokhoz) képest, mondhatni semmi… Gondolom akkor
    varható lesz az is, hogy pár nap és el is mulik. Hozzáadott kérdésem lenne, hogy
    ez a tabletta mellékhatása eredményezheti e (válaszához mérten kötöm), és
    akkor ezek szerint megnyugodhatok a terhesség kizárólagosságát illetőleg?!A ciklusom
    elmulasával csinalhatok mégegy tesztet, mondjuk jövő hétvégére esően?
    Mégegyszer megköszönném választát!NAgyon sok másik oldalon semmi konkrétat nem mondanak
    ezzel kapcsolattal a kérdezőknek,ezért fogadja elismerésem.Nagyon sok múlik azon is
    hogy a kérdező megértse az ok-okozat-következmény relációt, amit az ÖN válaszából
    szépen követni lehet!
    Tovabbi szép napot kivánok!

    Válasz: Igen, a tabletta miatt más lehet a vérzés, de ettől még kizárható a terhesség.

  • Katinka

    2010. május 07. péntek

    Sziasztok!
    Lenne egy kerdesem!Majus 2.-an hajnalban, volt egy kis balestem, szeretkezes kozben lecsuszott az ovszer, baratom pedig akkor mar beleelvezett. Bevettem azonnal az Escapelle nevu tablettat, 3h-ra ra az aktusra.Reggel es masnap azonnal csinaltam tesztet,negativ lett!Nekem a menstruaciom 5-6an kellett hogy megjojjon.Kozben kisebb gorcsoket ereztem.6-7en meg is jott, rendes verzes. Kerdesem, hogy lehetek e terhes ennek ellenere, csinaljak e a ciklus vegen tesztet…?Bizom benne hogy fog tartani 5-6 napig, ahogy szoktott!hallottam, h ha meg is jon akkor is lehet valaki terhes …
    Elore is koszonom a valaszat!
    Udvozlettel

    Válasz:
    Olyan korán a tesztek még egyébként sem mutatnának semmit. A tablettát viszont időben bevetted, így valószínűleg, ha terhes is voltál, az megszakította. Az esemény utáni tabletták bevétele után 7 napon belül vérzésnek kell jelentkeznie, ami nálad meg is történt, szóval majdnem biztos, hogy nem vagy terhes. Viszont az lehetséges, hogy most kicsit összezavarodik a ciklusod a tabletta miatt.

  • Móni

    2010. április 30. péntek

    Szia! A menstruációm április 17-én ért véget. A barátommal ápr. 19-én és 21-én voltam együtt (az utóbbi együttlétemnél nem éreztem, hogy behatolt volna…) Mindkét alkalommal megszakításos módszerrel védekeztünk. Azóta eléggé félek, hogy terherbe eshettem. Első alkalomkor időbe kivette, magát kielégítette. Második alkalomnál is, és biztosan állította nekem hogy nem ment el bennem…Viszont én nem tudom, nagyon félek. Mennyi a valószínűsége annak, hogy teherbe eshettem?
    Köszönöm!

    Válasz: Megszakításos védekezésnél a terhesség kockázata kb. 5%.

  • Béla

    2010. április 25. vasárnap

    Szia!

    Érdeklődni szeretnék. Barátnőm menstruációja szerdán ért véget, pénteken viszont együtt voltunk, nem védekeztünk, de szerencsére nem voltunk elfogultak és rájöttünk, hogy most ezt így nem kéne erőltetni, mert elég veszélyes. Így hamar vége is lett a dolognak, nem mentem el természetesen, de másnapra a barátnőm mellei megduzzadtak, mára már vissza is tértek rendes kerékvágásba, de nem tudjuk, hogy mitől duzzadtak meg. Érdeklődnék, hogy mennyi az esélye annak, hogy esetleg az előváladék végett teherbe esett? Vagy egyáltalán lehet ilyen hamar észlelni már a terhességet?Köszönöm

    Válasz: Max. 5% esélye van, hogy az előváladéktól terhes legyen, de azt másnap semmiképp nem lehet érezni. A mellduzzadás ezesetben valószínűleg teljesen független a helyzettől.

  • ANiii

    2010. április 13. kedd

    Szia!Én március 26.-án szeretkeztem utoljára a párommal.Persze előtte is szeretkeztünk és nem védekeztünk.25.-28.-ig hőemelkedésem volt.31.-én kellett volna,hogy megjöjjön,de késett 2napot.Meg ráadásul csak 2napig volt meg rendesen,utána csak kevés barna folyásom volt,mint amikor elakar múlni.Eddig mindig pontosan jött meg és 5napig szokott tartani(28napos ciklus).Néha érzek olyan szúró érzést a hasamban,ami nem kellemes,és még azt is észrevettem ,hogy nagyon hullik a hajam .És eddig ilyen tünetek nem jelentkeztek még nálam,sosem.Ezek a tünetek terhességre utalnak?És a teszt már kimutatja,hogyha az vagyok?Előre is köszönöm a választ!

    Válasz:
    A teszt már kimutatná. A tünetek nem utalnak egyértelműen terhességre, a hajhullás pedig egyáltalán nem jellemző terhességi tünet, várandósan inkább az jellemző, hogy megerősödik, dússá válik a haj.

  • ági

    2010. április 10. szombat

    Sziasztok! két hete voltam a barátommal, óvszerrel védekeztünk. most ezekben a napokban kéne menstruálnom. nagyon ideges vagyok mert az internetem elolvastam számtalan oldalt a tünetekről, és van ami stimmel, konkrétan az emésztési problémák és talán a hőhullámok bár ezt lehet bebeszélem magamnak. eddig sem jött meg pontosan napra a menstruációm (17 éves vagyok), de stresszelek mert nem akarok túl későn ráeszmélni arra hogy várandós vagyok. lehet rá esély hogy óvszer mellett is teherbe eshettem? és ha esetleg terhes vagyok, milyen terhességmegszakításos módszerek vannak a műtéten kívül?
    nagyon köszönöm a választ!!!

    Válasz: Óvszer használat mellett is van minimális kockázata a terhességnek, de ez inkább csak akkor kerül szóba, ha későn húztátok fel, ha lecsúszott, kilyukadt, vagy elszakadt az óvszer. Ha mindenre odafigyeltetek, akkor már tényleg minimális a terhesség esélye. De ha véletlenül tényleg ez a helyzet, és tényleg késik a menzeszed, akkor mindenképp csinálj egy tesztet, és ha pozitív, minél előbb menj el nőgyógyászhoz. Ha már eltelt két hét, akkor már csak a műtét jöhet szóba, mint terhesség megszakítás, de ehhez (mivel 17 éves vagy) szülői beleegyezés kell.

  • Art

    2010. április 06. kedd

    Szia! Barátnőmmel a voltunk először együtt, és nagyon aggódik mert hallotta hogy az óvszer nem 100%-osan véd. Menszeszének megjövetele után 5 nappal voltunk, használtunk óvszert is és még ki is húztam mielőtt elmentem. Az lenne a kérdésem hogy szerinted van-e esély rá hogy így is teherbe essen? Az óvszert ahogy néztem nem szakadt el, de nem vagyok valami tapasztalt így nem lehetek biztos benne hogy kijukadhatott-e valahol kis helyen.

    Válasz: Max. fél % az esély! Ennyire ne aggódjatok azért!

  • Melany

    2010. március 31. szerda

    Szia!!!!
    Nagy problémám van kérlek válaszolj!!!
    27 éves vagyok van egy 8 éves gyönyörű kisfiam! akinek a születése után 5 évig fogamzásgátlót szedtem nos a gyogyszert három éve abbahagytam és azóta próbálkozunk de nem sikerül teherbe esnem! a gyógyszer abbahagyása után a menstruációm is rencertelen lett és azóta sem ált be vagyis mostanra kéthavonta mentstruálok kb!!!Nagyon sokszor voltam orvosnál de csak nyuktatgat hogy huzzunk bele és majd sikerül ! De én már nagyon el vagyok keseredve mit tegyek mi lehet a baj????
    válaszod előre is köszönöm:(Melany

    Válasz: A helyedben keresnék egy másik orvost, aki kivizsgálja a problémát, mert ennyi idő elteltével ezt nem lehet ennyivel elintézni.

  • szandra.19

    2010. március 28. vasárnap

    szia…szeretném megkérdezni, hogy mennyi az esélye annak, hogy terhes vagyok, ha a menstruációm előtt 1 órával létesítettem nemi kapcsolatot….után rögtön meg is jött…a fiú nem ment el, de kiszakadt a gumi, viszont hallottam hogy az előváladék tartalmazhat spermiumokat. nem szedek fogamzásgátlót….a választ előre is köszönöm.

    Válasz: Max. 5% az esély.

  • egy lány

    2010. március 27. szombat

    szia!! Távkapcsolatban élek a barátommal, én 18éves vagyok ő 29. Most március 3.án voltunk együtt megszakításos közösüléssel, először óvszer volt rajta, de levette… voltunk már igy együtt 3x eddig nem lett semmi baj. A menstruációm nem rendszeres, van mikor 1-2 de volt már olyan is h 3-4hónapokat is kimaradtt, most 4napja nagyon pici barnás folyásom van, mennyi az esélye a terhességre??? Azt mondta hogy időben kiszállt,és szólt volna ha nem mert akkor vettünk volna tablettát. Jövőhéten megyek először nőgyógyászhoz, mert nagy valószínűséggel valami hormonzavarom lehet. A rendszertelen menstruációtól csökken a teherbeesés %a???
    Előre is köszönök mindent!!!

    Válasz: Megszakításos módszernél kb. 5% a teherbeesés kockázata. A rendszertelen menzesz miatt az esély kisebb lehet, de nem lehet még így sem kizárni.

  • kis kacsa

    2010. március 23. kedd

    sziasztok.én egy 16 éves lány vagyok.szeretkeztünk a barátommal és közben kicsit lecsuszott az ovszer és ondos lett a keze,és ugy megujjazott.az lenne a kérdésem hogy mekkora a valoszinüsége annak hogy teherbe estem?

    Válasz:
    Ezt pontosan nehéz megmondani. Levegőn a spermiumok gyorsan elpusztulnak. De minimális esély még így is lehet. Kb. 1%.

  • lady

    2010. március 21. vasárnap

    1 honapja petting volt a barátommal megvolt és tampon volt bennem.és nekem ondos volt a kezem és megfogta a kezem és ugy ujjazott meg.Attól félek h olyan lehetett a keze.Már 2 hetett késik és megnőttek a melleim feszül a hasam.De szerintem kicsi rá az esély hiszen tampon volt bennem meg meg is jött.És a a petting utáni napon még meg volt.Kérlek segítsetek.16 éves lány

    Válasz: Nagyon minimális az esélye, hogy így teherbe ess.

  • Mika

    2010. március 19. péntek

    Szia…21 eves lany vagyok,marcius 9`en a baratommal szeretkeztunk es valszinu,hogy be is csuszott egy kicsi.Ra 3 orara bevettem azt a bizonyos „utani”tablettat…nem ereztem rosszul magam minden okes volt,majd ra 12 orara bevettem a masikat is…viszont az elmult heten rosszul ereztem magam,szedultem,hanyingerem volt,szagokra lettem rosszul…Csinaltam 3 tesztet mindharom negativ lett,de akkor nem tudom miert erzem rosszul magam,lehet hogy csak bedumalom magamnak?..vagy terhes vagyok?

    Válasz: Ha bevetted a tablettát, nem lehetsz terhes. Ezek csak a tabletta mellékhatásai.

  • Ildiko

    2010. március 13. szombat

    Helo.

    Ez az elsö honapom hogy tabit kezdtem el szedni, a tájékoztato szerint ha az 5.napon kezdem(ahogy én csináltam) 2 hét után már hatékony, de a nögyógyászom azt mondta 3 honap minimum. két hét után együtt voltunk a barátommal, de csak megzakitásos modszerrel. az a kérdésem hogy mekkora az esélyem a teherbeesésre, és ilyenkor a betegtájékoztatonak, vagy a nögyogyásznak higgyek inkább?

    köszönöm a választ elöre is!

    Válasz:
    Szerintem hihetsz a betegtájékoztatónak, az orvos csak biztos ami biztosra ment.

  • Katie

    2010. március 02. kedd

    Szia!
    Jelenleg szoptató kismama vagyok, az ikreim 10 hónapossak.
    Napi 3x szoptatok, főleg éjszaka és reggel.Eddig nem jött meg a mensesem, néha volt barnás folyásom, de mást nem tapasztaltam. 2 hete voltunk együtt a
    párommal , megszakításos védekezést alkalmaztuk. 2 napja erős hasi görcseim voltak, utána pici barna folyást tapasztaltam. Lehetek terhes? Válaszodat előre is köszöm! Üdvözlettel: Kati

    Válasz: Max. 5% az esélye. Ha bizonytalan vagy, érdemes lenne tesztelni.

  • Noémi

    2010. február 26. péntek

    15 éves vagyok még szűz. Pettingeltünk a barátommal, de szerintem vigyáztunk. A menstruációm megjött azóta mindig de másodszor csak 5 napig tartott és kevesebb is volt. (Ilyen már akkor is előfordult mikor nem volt barátom.) A mellbimbóim pirosak, a méhem kicsit meg van dagadva, fáj a fejem, fáradt vagyok. (Esetleg lehet ennek köze a méhnyakrák elleni oltásnak?) A teszt negatív lett. (Sajnos délután teszteltem) Szerinted terhes vagyok?

    Válasz: Ha a pettinget úgy érted, hogy nem volt behatolás, akkor nem. Ha úgy, hogy volt behatolás, csak megszakítottátok a közösülést, akkor viszont kb. 5% esélyed van a terhességre. Ez a „szerintem vigyáztunk” nem túl biztos módszer, mindenképpen azt ajánlanám, hogy használjatok óvszert!

  • Edit

    2010. január 24. vasárnap

    Kedves Ági!
    Kérlek segíts, teljesen kétségbe vagyok esve! 21-e óta fáj a hasam, olyan mintha meg akarna jönni meg néha kicsit felforrósodást érzek a méhemnél. 18-án volt peteérésem akkor együtt is voltunk a párommal meg előtte is. Ahogy olvastam több helyen a terhességet még nem lehet érezni ha az lennék! Szerinted felfáztam vagy mégis lehet érezni? Forduljak orvoshoz vagy csak pánik?
    Köszönettel!!!

    Válasz: A terhességet nem lehet ennyi idő után érezni. Lehet, hogy felfáztál, mert nagyon hideg van. Légy türelemmel, ha nem jön meg, csinálj tesztet.