Emeld ki a gyermeked a szmogból!

A babahordozás előnyeire szeretné felhívni az anyukák figyelmét az “Emeld ki a gyermeked a szmogból!” mozgalom. Az elmúlt hetek időjárását figyelembevéve szükség is van arra, hogy ne a földhöz közel, a leginkább szennyezett levegőjű helyen vigyük a babát babakocsiban, hanem hordozókendőben/kenguruban, ott ahol már valamivel tisztább a levegő.

Emeld ki a gyermeked a szmogból!Az alapvető ajánlás az, hogy szmogriadó esetén egyáltalán ne vigyük ki a gyerekeket hosszabb időre a szabadba, azonban a riadó elmúltával a levegő még nem lesz tökéletesen tiszta, és az autók sem pöfögnek ki magukból tisztább kipufogógázokat, mint máskor. A babahordozás azért jó és ajánlott megoldás, mert az autók füstje éppen a babakocsival egy szintben keletkezik.

Emellett még számos jó és pozitív hatása van a babahordozásnak, minderről bővebben olvashattok az “Emeld kis a gyermeked a szmogból!” mozgalom honlapján.

Ha írsz blogot és támogatod a törekvést, akkor kiteheted az oldaladra a blog logóját.

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológus, babapszichológus. 2006 óta foglalkozik csecsemőkori problémákkal, könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két kisfiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

3 Comments

 • Kata

  2011. január 20. csütörtök

  Kedves Ági!
  Megvettem a Babastart cd-det, melyet ezúton is szeretnék megköszönni, tényleg nagyon hasznos! Abban kérném a tanácsodat, hogy van egy 2 hónapos kislányom, varrattam neki egy mei-tait, és abban viszem minden hová. Nagyon szeretem, és úgy veszem észre, hogy ő is, mert nem ellenkezik, jókat alszik benne. A védőnőnk most mégis le akar róla beszélni, mondván, hogy árt a baba gerincének. Érdekelne a véleményed!

  • Vida Agi

   2011. január 27. csütörtök

   Nyugodtan használhatod arccal befelé beletéve a babát, nem kell aggódnod miatta.

 • Macskanyu

  2009. február 01. vasárnap

  Kedves Ági!
  Mit javasolsz, a jelenlegi időjárás mellett mikor merészkedjünk ki a szabadba? Milyen hordozóeszköz használatát javasolod a legkisebbekkel? Van thai-forma és sima hordozókendőnk ill. babakocsink.

  Válasz: Ebben a hideg időben a hordozókendő a legjobb. Mivel tél van, fokozatosan kell a kicsiket szoktatni a levegőhöz, először csak az ablakot nyisd ki 5-10 percre, másnap már hosszabb időre, 2-3 hetesen már 20-30 percet sétálhattok is, akár 2-3x is egy nap. 4 hetes kortól már ki lehet őket vinni hosszabb időre is.