Emeld ki a gyermeked a szmogból!

A babahordozás előnyeire szeretné felhívni az anyukák figyelmét az „Emeld ki a gyermeked a szmogból!” mozgalom. Az elmúlt hetek időjárását figyelembevéve szükség is van arra, hogy ne a földhöz közel, a leginkább szennyezett levegőjű helyen vigyük a babát babakocsiban, hanem hordozókendőben/kenguruban, ott ahol már valamivel tisztább a levegő.

Emeld ki a gyermeked a szmogból!Az alapvető ajánlás az, hogy szmogriadó esetén egyáltalán ne vigyük ki a gyerekeket hosszabb időre a szabadba, azonban a riadó elmúltával a levegő még nem lesz tökéletesen tiszta, és az autók sem pöfögnek ki magukból tisztább kipufogógázokat, mint máskor. A babahordozás azért jó és ajánlott megoldás, mert az autók füstje éppen a babakocsival egy szintben keletkezik.

Emellett még számos jó és pozitív hatása van a babahordozásnak, minderről bővebben olvashattok az „Emeld kis a gyermeked a szmogból!” mozgalom honlapján.

Ha írsz blogot és támogatod a törekvést, akkor kiteheted az oldaladra a blog logóját.

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

3 Comments

  • Kata

    2011. január 20. csütörtök

    Kedves Ági!
    Megvettem a Babastart cd-det, melyet ezúton is szeretnék megköszönni, tényleg nagyon hasznos! Abban kérném a tanácsodat, hogy van egy 2 hónapos kislányom, varrattam neki egy mei-tait, és abban viszem minden hová. Nagyon szeretem, és úgy veszem észre, hogy ő is, mert nem ellenkezik, jókat alszik benne. A védőnőnk most mégis le akar róla beszélni, mondván, hogy árt a baba gerincének. Érdekelne a véleményed!

    • Vida Agi

      2011. január 27. csütörtök

      Nyugodtan használhatod arccal befelé beletéve a babát, nem kell aggódnod miatta.

  • Macskanyu

    2009. február 01. vasárnap

    Kedves Ági!
    Mit javasolsz, a jelenlegi időjárás mellett mikor merészkedjünk ki a szabadba? Milyen hordozóeszköz használatát javasolod a legkisebbekkel? Van thai-forma és sima hordozókendőnk ill. babakocsink.

    Válasz: Ebben a hideg időben a hordozókendő a legjobb. Mivel tél van, fokozatosan kell a kicsiket szoktatni a levegőhöz, először csak az ablakot nyisd ki 5-10 percre, másnap már hosszabb időre, 2-3 hetesen már 20-30 percet sétálhattok is, akár 2-3x is egy nap. 4 hetes kortól már ki lehet őket vinni hosszabb időre is.