Miből lesz a cserebogár?

A Spektrum tévén hétköznap 20:10-kor vetítik azt a fejlődéslélektani sorozatot, ami 22 gyermek életét mutatja be születésétől kezdve 22 éven át. A sorozat 2000-ben kezdődött, tehát az akkori babák ma már 10 évesek. A BBC dokumentumfilmje arra keresi a választ: vajon a környezet, az öröklött tényezők, a születési körülmények, a nevelés mennyire határozza meg a gyerekek életét. Ki honnan indult és mi lett belőle? – erről szól ez az izgalmas kísérlet.
Miből lesz a cserebogár?
Egy részlet a filmből:

Soha nem készült még ilyen átfogó fejlődéslélektani sorozat, amiből ennyi mindent tanulhatnál arról, mely korban hogyan viselkedik a gyermeked. A dackorszakról és az óvodai beszoktatásról készült részek például különösen érdekesek, de van szó az intelligencia fejlődéséről is, arról, mikor kezdenek el a gyerekek hazudni és hogyan tudnak beilleszkedni a közösségbe.

A sorozat részleteit megtudhatod a Wikipédián, valamint kitölthetsz egy részletes tesztet a saját gyermeked személyiségéről a sorozat oldalán (angolul): https://www.bbc.co.uk/labuk/experiments/personality

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

4 Comments

  • Vida Agi

    2010. április 12. hétfő

    @iditta, rákerestem a Googleben, hogyan néz ki egy UK postcode és bemásoltam egyet 😉

  • iditta

    2010. április 12. hétfő

    szia Ági,
    szeretném kitölteni a belinkelt tesztet és regisztráltam is a bbc oldalán, de a belépéshez kérné a „postcode”-ot ami az én legjobb tudásom szerint az irányítószám, de semmilyen formában nem fogadja el a rendszerük. „is not valid”
    Neked hogyan sikerült belépned?
    köszi,
    Brigi

  • Bernadett

    2010. április 05. hétfő

    Még egy észrevétel: az is zavaró tényező, hogy a bejegyzések előtt nincs dátum…. (főoldalon), csak akkor látszanak a részletek, ha rákattintunk a post-ra.

  • Bernadett

    2010. április 02. péntek

    Kedves Ági!

    Nem a témához tartozik, ám leírom.
    Látom, új formát öltött a kismamablog.
    Szerintem ,,túl fehér,, lett az oldal, vakítóan fehér lett (bejegyzések rész).. Az előző színesebb volt – ami nekem személy szerint jobban tetszett.

    Egy technikai kérés:
    a bejegyzések után (sem a főoldalon) nincs sem a következő, sem az előző bejegyzésre utaló nyilacska, amivel gyorsan és könnyedén tovább lehetne haladni a bejegyzések között.
    Meg tudnád ezt oldani ezen az oldalon is? (ha mégis marad ez a design)

    Napsütéses és virágillatú tavaszt kívánok mindenkinek!

    Válasz: A bejegyzések közti váltást megnézem, hogyan lehet megoldani.