Miből lesz a cserebogár?

A Spektrum tévén hétköznap 20:10-kor vetítik azt a fejlődéslélektani sorozatot, ami 22 gyermek életét mutatja be születésétől kezdve 22 éven át. A sorozat 2000-ben kezdődött, tehát az akkori babák ma már 10 évesek. A BBC dokumentumfilmje arra keresi a választ: vajon a környezet, az öröklött tényezők, a születési körülmények, a nevelés mennyire határozza meg a gyerekek életét. Ki honnan indult és mi lett belőle? – erről szól ez az izgalmas kísérlet.
Miből lesz a cserebogár?
Egy részlet a filmből:

Soha nem készült még ilyen átfogó fejlődéslélektani sorozat, amiből ennyi mindent tanulhatnál arról, mely korban hogyan viselkedik a gyermeked. A dackorszakról és az óvodai beszoktatásról készült részek például különösen érdekesek, de van szó az intelligencia fejlődéséről is, arról, mikor kezdenek el a gyerekek hazudni és hogyan tudnak beilleszkedni a közösségbe.

A sorozat részleteit megtudhatod a Wikipédián, valamint kitölthetsz egy részletes tesztet a saját gyermeked személyiségéről a sorozat oldalán (angolul): https://www.bbc.co.uk/labuk/experiments/personality

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, kognitív tudományokból doktorált. 2006 óta foglalkozik csecsemőkori problémákkal, könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

4 Comments

 • Vida Agi

  2010. április 12. hétfő

  @iditta, rákerestem a Googleben, hogyan néz ki egy UK postcode és bemásoltam egyet 😉

 • iditta

  2010. április 12. hétfő

  szia Ági,
  szeretném kitölteni a belinkelt tesztet és regisztráltam is a bbc oldalán, de a belépéshez kérné a “postcode”-ot ami az én legjobb tudásom szerint az irányítószám, de semmilyen formában nem fogadja el a rendszerük. “is not valid”
  Neked hogyan sikerült belépned?
  köszi,
  Brigi

 • Bernadett

  2010. április 05. hétfő

  Még egy észrevétel: az is zavaró tényező, hogy a bejegyzések előtt nincs dátum…. (főoldalon), csak akkor látszanak a részletek, ha rákattintunk a post-ra.

 • Bernadett

  2010. április 02. péntek

  Kedves Ági!

  Nem a témához tartozik, ám leírom.
  Látom, új formát öltött a kismamablog.
  Szerintem ,,túl fehér,, lett az oldal, vakítóan fehér lett (bejegyzések rész).. Az előző színesebb volt – ami nekem személy szerint jobban tetszett.

  Egy technikai kérés:
  a bejegyzések után (sem a főoldalon) nincs sem a következő, sem az előző bejegyzésre utaló nyilacska, amivel gyorsan és könnyedén tovább lehetne haladni a bejegyzések között.
  Meg tudnád ezt oldani ezen az oldalon is? (ha mégis marad ez a design)

  Napsütéses és virágillatú tavaszt kívánok mindenkinek!

  Válasz: A bejegyzések közti váltást megnézem, hogyan lehet megoldani.