Menstruáció terhesség alatt

Lehetséges a menstruáció terhesség alatt? Ha nagyon szeretnél babát, akkor minden menstruációnál ott motoszkál benned a kérdés, hogy vajon nem lehet-e, hogy a vérzés ellenére azért mégis ottvan a baba… Nos, az a helyzet, hogy valóban „megjöhet” a terhesség alatt is, de másként, mint ahogyan azt gondolnád.

Menstruáció terhesség alatt„Menstruáció” a terhesség alatt többféle okból léphet fel:

  • a fogantatás viszonylag későn történik, ezért a „szokásos” időpontban leválik egy kis darabon a méhnyálkahártya
  • a szervezet „emlékszik” rá, mikor kéne megjönnie, ezért a menses időpontjában a megszokott tünetek lépnek fel és minimális vérzés is jelentkezik
  • hormonális okokból lép fel vérzés, ami nem „igazi” menstruáció, és nem is teljesen abban az időpontban jelentkezik, hanem az első harmad folyamán bármikor

A terhesség alatt jelentkező „menstruáció” valójában nem igazi (kivéve az első esetet), és mindhárom típusnál a vérzés nem igazi élénkpiros vérzés, hanem inkább barnás, a mennyisége kevés, gyakran csak 1-2 csepp és csak néhány napig tart (vagy a hormonális ok esetén elhúzódhat akár hetekig is). Olyan eset is létezik, hogy valakinek még kétszer-háromszor „megjön” a terhesség első hónapjaiban, valamint azt a jelenséget is sok kismama tapasztalja, hogy az első néhány hónapban azokon a napokon, amikor „meg szokott jönni” jelentkeznek a menses előjelei, hasonlóan fájdogál a hasa, de végül természetesen nem jön meg, hiszen nem volt peteérés, és nem válik le a méhnyálkahártya.

Nagyon fontos, hogy a menstruáció a terhesség alatt nem normális dolog, ha barnázást (akár 1-2 cseppet is) vagy élénk vérzést tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz! A hormonális problémák ugyanis jól orvosolhatóak gyógyszerekkel, és élénk vérzés esetén is lehetséges még a segítség!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

3 837 Comments

  • zsófika01

    2008. augusztus 02. szombat

    megjött…csak az a baj…h 2 és fél napig tartottt =(
    az sem gond?
    de a 2. napon rendesen piros vér jött..

    • Jennifer

      2019. december 16. hétfő

      Üdv! December 10én meg jött a menstruáciom. A kelletinel eleg kevés napig tartott azaz 2nap es utana egy keves barnás fojas volt. Mitől lehet ? Terhes vagyok ? Előre is köszönöm a valaszt

      • Gabi

        2019. december 26. csütörtök

        Ha a menzesz nem tartott 3 napnál tovább és enyhébb is volt a szokásosnál, az utalhat terhességre is. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • zsófika01

    2008. augusztus 02. szombat

    sziasztok!
    Kérlek segítsetek 🙁
    Nagyon-nagyon félek…
    barátommal 2 hete voltunk együtt …
    óvszert használtunk..ő elélvezett.és az valahogyan a végén kifolyt szerintem vagy nemtudom, lehet hogy én nedveztem dee szerintem kifolyt…
    Nemtudom h belém került e…mert ..jó most ez elég hülyén fog hangzani…de ugy volt h ő ült a fotelbe…én pedig rajta…de nem nyomtaa be tövig..csak szerintem „ott” akörül olyan lettem…
    a mensim megjött csak nem olyan erős mint szokott…
    utánna jártam a tüneteknek dee nincs semmi tünet…
    csak annyi h kevesebb a mensim…
    barátnőim aztmondják ne izguljak…ettől nem lehetek terhes…
    De ééén nagyon félek..ugyanis még csak 14 éves vagyok 🙁
    Kérlek segítsetek…

    Válasz: Ne félj, ha megjött, nem lehetsz terhes.

  • Jucus

    2008. július 31. csütörtök

    Köszönöm, hogy ilyen hamar válaszoltál! 🙂
    Igazából a tesztoszteron és még egy férfi hormonom volt kicsivel magasabb a vérvizsgálatnál, de az orvosom azt mondta, hogy ez nem lehet gond. Utánanéztem a neten a tesztoszteron magasabb szintjének jellemzője nőknél a pattanásos arc (30 évesen ennek már nem kéne lenni) és a mellbimbók körül megjelenő erősebb szőrszál. Nálam mindkettő megvan. Pontosabban mióta a gyógynövény termékeket szedem az arcom már nem olyan pattanásos. Ha ezek a tünetek szűnnek reménykedhetünk, hogy hamarosan lesz babánk is?
    Nagyon örülnék. 🙂

  • györgyike

    2008. július 31. csütörtök

    megjött a menseszem de olyon fekete alvadtt vér jön és nagyon megílyedtem mert korábban észleltem a terhesség tüneteit kérem segítsenek hogy mitől lehet és hogy mire számíthatok?!!!!!!!!!! köszönöm!!

    Válasz: Az alvadt vér semmiképp sem jó, fertőzés is okozhatja, érdemes lenne orvoshoz menned vele.

  • Jucus

    2008. július 30. szerda

    Szia! A párommal már kb. fél éve járunk orvoshoz, mert szeretnénk babát. Jelenleg gyógynövénykapszulát is szedek, ami segít rendezni a hormonszintemet. 27-én jött meg a menzeszem, de úgy ahogy eddig még soha. Hánytam, görcsöltem, de csak első nap. Enyhe hányingerem azóta is van, a menzeszem múlóban, Lehet- e hogy terhes vagyok? Mikor érdemes legkorábban tesztet csinálni? Köszönöm

    Válasz: Elvileg az elmaradt menzesz időpontjában már csinálhatsz tesztet, de ha a görcsölés vérzéssel is járt, akkor nem érdemes, valószínűleg a hormonok visszarendeződésétől voltak az erős menstruációs tünetek. Ha valakiben több a női nemi hormon, annál szoktak ilyen erős tünetek jelentkezni a mentruáció első napján.

  • Aggodom!!!

    2008. július 26. szombat

    megint en…mennyire lehet megbizni a terhessegi tesztekben?azt irta hogy 99,9%….es 7napra mar kimutatja.en pont a hetedik napon teszteltem es negativ lett.(persze mindamellett h volt menzeszem) csak nyugodt akartam lenni…mit gondoltok?

  • Aggodom!!!

    2008. július 26. szombat

    Viga Agi,koszonom a valaszt.A dobozon azt irta h mar 7napra kimutatja.Nekem amugy megjott a menzim az egyuttlet utan.Csak biztos akartam benne lenni h nem vagyok e terhes.

  • Vida Agi

    2008. július 25. péntek

    Aggodom, nekem a 7 nap kicsit korainak tűnik, mert a 12. nap táján szokott legeslegkorábban akkora HCG lenni, hogy már ki tudja mutatni a teszt (az együttléttől számítva). Ha nem jön meg, tesztelj megint.

  • Aggodom!!!

    2008. július 25. péntek

    Ugyan az a lany vagyok aki megvolt ijedve egy nem kivant terhesseg miatt,kettovel fennebb.megcsinaltam egy terhessegi tesztet ami szerencsere negativ lett.azt szeretnem kerdezni h azt irta a dobozon h 7napra az aktus utan.en pont a hetedik nap csinaltam a reggeli vizelesbol mert ugy hallottam h az jobban kimutatja.van okom meg aggodni szerintetek?koszonom

  • Málna

    2008. július 25. péntek

    Sziasztok!
    Nekem az a problémám, hogy kb. 35 naposak a ciklusaim (elég rendszertelenül jelentkezik), 26 éves vagyok, nem voltam még terhes és nem szedtem sosem fogamzásgátló tablettát. A menstruációm idején 3 napig barnáztam – nagyon enyhén – mindenféle hasi vagy egyéb fájdalom nélkül, rá kb. két hétre pedig barnás vérzésem volt 3 és fél napig, de inkább barna volt nem élénkpiros! Ekkor a 3 nap alatt 5 percet fájt a hasam és azt is nagyon enyhén. Rám az a jellemző, hogy menstruáció előtt fáj a mellem és feszül, most viszont csak most kezdett fájni (ez már tart pár napja), de viszont most nagyon feszül és érzékeny. Rossz a közérzetem pár napja, de ez lehet mástól van. A menstruációm nekem mindig 7 napig tartott eddig és nem ilyen színű volt. Mi lehet velem? Lehetek akár terhes is? Köszönöm előre is a választ!

    Válasz: Lehetséges. Mivel már túl vagy a rendes ciklusodon, ezért csinálj tesztet, ilyenkor már kimutatja.

  • Bogica

    2008. július 24. csütörtök

    Szia. Lenne egy kérdésem: Szedek fogamzásgátlót, 1 hónapja ( Lindynette 20) , és 21 nap alatt nem használtunk gumit a barátommal.. És barnás piros vérzés folyásom volt/ van is. pl a mai nap.. Nem tudom-e pontosan, hogy terhes vagyok-e? De szerinted mi lehet ez? Mert én erre a választ nem tudom.:( És kétségbe vagyok esve, hogy netán terhes lettem..? hányingerem van, szédülök, émelygek..Mi a teendő ezekben az eseteken?… Köszi előre is a választ.
    Sziasztok!

    Válasz: Szerintem nem terhes vagy, hanem a tabletta okozza ezt. Beszélj orvossal, lehet, hogy másik tablettára van szükséged. És olvasd el a mellékhatásokat a tabletta dobozában levő cetlin, ilyenek előfordulhatnak.

  • Aggodom!!!

    2008. július 24. csütörtök

    6 napja voltam egyutt a baratommal,nem hasznaltunk ovszert de kivette mielott „elment” volna.aznap meg is jott a menzeszem kisse hamarabb de nalam van amikor hamarabb jon meg.3napot tarott.nem eszleltem semmi terhessegi jelt.Eselyem van egy nem kivant terhessegre?masok azt mondjak h ne aggodjak,mivel menzesz elott es utana keves az esely a megtermekenyulesre.Van okom aggodni?kerlek segitsetek!

    Válasz: Igen, ilyenkor tényleg minimális a terhesség esélye.

  • karina17

    2008. július 23. szerda

    köszi a tanácsot ezt a gyertyát majd ki probálom….:) lehet ez volt eddig a gond hogy mindig el mentem utána tusolni. és hallotam még erröl a bizonyos höméröröl is! azzal mit kell csinálni?

  • karina17

    2008. július 23. szerda

    sziasztok!
    a segítségeteket szeretném kérni… babát szeretnék, egyszer sem védekeztünk a párommal ,pont ezért és lassan két éve lessz, hogy nem sikerült teherbe esnem! na most én azt szeretném tudni hogy mikor van az az idöszak mikor a legtermékenyebb a nő !? vagy milyen pózba érdemes csinálni vagy nem lehet gyerekem? irjatok ha tudtok valami jó tanácsot! hogy mit csináljak .elöre is köszönöm!
    karina

    Válasz: Legtermékenyebb a peteérés időszakában vagy, ami az előző mensesed első napjától számolva kb. 12-14 napra van. Nagyjából a 10. naptól érdemes megnézned a méhnyaknyákot, ezt a hüvelyeden keresztől érheted el, normál állapotban olyan fehér folyás szerű dolog, de a peteérés napján átlátszó lesz, kb. olyan mint a tojásfehérje – ilyenkor érdemes próbálkozni.
    Poziciókra többféle variáció van, mindenki másra esküszik, én úgy tudom, a hagyományos misszionárius póz a legjobb és utána nem szabad azonnal felkelni, érdemes legalább 10-15 percet még fekve maradni, valamint segíti a spermák előrejutását, ha szeretkezés után gyertyát csinálsz (felmész gyertyába, mint hajdan a tornaórán :))

  • Beus

    2008. július 22. kedd

    Köszönöm a gyors választ, megnyugodtam egy kicsit. A hőm egyébként 36,9 volt reggel, és már több mint egy hete 37 fok körüli, napközben 37,2 általában. Remélem ez nem a menstruáció előjele volt, mert a hasamat még mindig érzem. De amúgy semmi tünet, se mellfeszülés, semmi egyéb. Ez gond lehet?

  • Beus

    2008. július 22. kedd

    Sziasztok!

    Nekem a következő problémám van: nagyon szeretnénk babát, szedtem a ciklus elején clostylbegytet is orvos javaslatára, az utolsó együttlét júl. 10-én volt, tehát elvileg ez a 12. nap, eddig nem volt semmilyen tünetem, de ma reggel barnás folyásom volt, a hasam is kicsit úgy fáj, mint amikor meg szokott jönni. Egyébként csak 4-5 nap múlva lenne esedékes a menzesz. Délelőtt már nem volt barnázás, csak a hasam fájdogál. Ettől még lehetek terhes? Vagy a barnázás már arra utal hogy nem sikerült? Valahol olvastam hogy a beágyazódáskor is lehet barnázás, de a 12. nap már nem túl késő ahhoz? Ma reggel egyébként teszteltem is, negatív lett, de nem volt valami szuper érzékeny teszt (Lily-25 ös)
    Köszönöm szépen előre is a választ!

    Válasz: Igen, a barnás folyás, pecsételés lehet a beágyazódástól. A beágyazódás a 10-12. napon van kb. A HCG hormon a beágyazódás után kezd el termelődni és 2-3 nap után lesz akkora a hormonmennyiség, hogy a teszt ki tudja mutatni, tehát még korai volt a teszt.

  • Dórika

    2008. július 22. kedd

    Sziasztok!
    másfél éve szedek fogamzásgátlót és a menstruációm szinte óramű pontosággal jött meg eddig. A múlt hónapban azonban beteg voltam és gyógyszert szedtem, ami elmulasztja a hatását és utána azt hiszem nem vártuk meg az egy hetet amit kellett volna és most meg sem jött. Tegnap kellett volna. Szerintetek terhes lennék? 😮 Ja és mennyire megbizható egy teszt, ha veszek?

    Válasz: Elképzelhető, hogy teherbe estél, de az is bekavarhat a ciklusba, ha abbahagyod a tablettát.

  • laci

    2008. július 21. hétfő

    sziasztok
    annyi kérdésem lenne hogy 7végén szeretkeztünk és nem naon emlékszek rá hogy időbe kivettem , de mindig figyelek rá és másnap este vagy harmadnap reggel megjött a csajomnak és akkor lehet-e terhesség?

    Válasz: Ha megjött neki, akkor nem lehet terhes.

  • Nóra

    2008. július 18. péntek

    Sziasztok, szerinttek normális, ha a vérzés vége felé a piros szín, barnás lesz sőt nem csak barnás hanem sárgás, homokszínű. Nekem eddig nem volt ilyen homokszínű sosem. Azért kérdezem normális-e ?

    Köszi.

    Válasz: Elképzelhető, hogy valamilyen folyás okozza, pl. felfázás vagy fertőzés miatt.

  • dorpi

    2008. július 17. csütörtök

    Hahó!
    6 hetes várandós vagyok, és a menses szokásos idejében volt nekem is barna folyásom pár napig, ami el is múlt. Az orvos azon kívül, hogy ne szexeljek, és pihenjek sokat (amit még nem tudom, hogyan adok be a főnökömnek – mármint az utóbbit :)), semmit sem mondott, nem írt fel gyógyszert. Váltsak dokit?
    Köszi!

    Válasz: Nem kell dokit váltanod. Az a helyzet, hogy a barnás folyás több okból lehet, ilyenkor minden orvos pihenést és szexmentességet ajánl, mert akár kezdődő vetélés jele is lehet (de a legtöbbször nem az, úgyhogy ne kezdj el emiatt izgulni :))

  • Nixyke

    2008. július 15. kedd

    Köszönöm szépen a választ!
    Kicsit megnyugodtam,és várom az időt mikor fel leszek készülve,és a babát várva írhatok nektek:-)

  • Nixyke

    2008. július 14. hétfő

    Elfelejttem írni,hogy a vérzésem gyengébb volt,de 4-5 napig tartott.viszont a hasam alja és a derekam kb 1 hónapja fáj,lehet ez a menstruácio kimaradásától is?
    köszönöm előre is a segítségeteket.Tudjátok fontos lenne most még,hogy ne legyen babám,és nagyon meg vagyok ilyedve,ha pedig lehet,hogy van akkor mnél elöbb el kéne mennem orvoshoz,nehogy beteg legyen majd,hogy nem megyek vele vizsgálatokra!
    köszönöm a segítséget.

  • Nixyke

    2008. július 14. hétfő

    Sziasztok!
    Nekem 4 hónapig megjött a „baleset” után és most ez a második hónap,hogy kimaradt,orvoshoz nem mentem még,mert féltem,hogy babám lesz(nincs kapcsolatom…),nincs még itt az ideje a babának,kiszámoltam most lennék 6 hónapos,igazán a mellem nem nőtt,de a hasam picit nagyobb lehet(lehet,csak híztam)Ja és nem érzem,hogy rugdosna,illetve bal oldalamon lüktetést érztem kb 4szer eddig.
    SEGÍTSETEK tapasztalt kismamák ez lehet terhesség?

    Válasz: Ha 6 hónapos terhes lennél, akkor már elég nagy pocidnak kéne lenni és olyankor már a tapasztalatlanabbak is érzik a magzatmozgást. Viszont mivel megjött a mensesed, így biztosan nem lehetsz terhes. Akinek „megjön” terhesség alatt is az egészen mást tapasztal: csak 1 -2 napig van meg és nem rendes vérzés, csak barnás folyás inkább (néha van rendes vérzés is, de az is csak 1-2 napig tart és kevés)

  • hanni

    2008. július 12. szombat

    Sziasztok!
    Egy kérdéssel fordulok hozzátok. Május végén el kellett hogy vegyék a babámat egészségügyi okokból. Párommal nem vártuk meg a 3 hónapot, június 13.-án együtt voltunk. A menstruációm június 27.-én jött meg. Nagyon erős vérzésem volt, 6 napig tartott. július 8.-án estétől kevés, barnás váladékom van- 2-3 cseppnyi kb. naponta. Ma elmúlni látszik. A méhem néha fájdogál, és mintha morogna is.. Hozzáteszem, az előző terhességemnél komoly kétoldali petefészek- és petevezeték gyulladásom volt.
    Még annyit, hogy nem volt a menstruációmkor sem, és azóta sem mellfájdalom, mellfeszülés.. Nem járok gyakrabban pisilni sem. Nincs hányingerem, és nem jönnek rám rosszullétek. Szerintetek lehetséges hogy újra állapotos lettem?
    Kérlek titeket, hogy jelezzetek nekem

    Válasz: Nem hiszem, ez a folyás meg az erős menses inkább a korábbi problémák miatt lehet.

  • Ptra

    2008. július 11. péntek

    Szia,
    2008. május 14-én jött meg utoljára a mensesem. Június 25-körül vettem egy gyorstesztet, ami kimutatta, hogy kisbabát várok.
    Tegnap este júli 11-én este pici alhasi fájdalmaim voltak, és minden pisilésnél a vizelettisztának tűnik, de törléskor a papíron barna váladék marad, néha pici piros folt.
    Ma voltam orvosnál, de péntek révén sem ultrahang, sem nőgyógyász már nem állt velem szóba. Ezek után vettem mégegy tesztet, ami ismét egyértelműen kimutatta hogy kisbabát várok.
    Szerinted mi okozhatja a barna váladékot? Hétfőn megyek orvoshoz, de addig is szeretnék többet tudni. Baja lehet a picinek?

    Válasz: Ne aggódj! Általában hormonális okok okozhatnak ilyen kis folyást. Pihenj sokat hétfőig, biztos, ami biztos…

  • nagyon aggódó lány

    2008. július 08. kedd

    Szija! Én június 9-én lefeküdtem a barátommal,de mivel annyira nem voltunk felkészülve, nem használtunk óvszert. De ügyeltünk a biztonságra és még mielőtt baj lett volna, kivette. Utána észrevettem h megvan a mensesem. Mivel azért nem használtunk óvszert,féltem nehogy terhes legyek. Július 3-án megjött, de első 3 alkalommal még oké volt, de utolsó 2-3 napban barnás színű volt. Szerintetek ha menstruáció közben szexeltünk,de végülis nem élvezett belém, akkor is terhes lehetek? Segítsetek mert szorít az idő 🙁

    Válasz: Nem lehetsz terhes.

  • blabla

    2008. július 08. kedd

    Sziasztok!

    Nekem is lenne egy kis problémám. 9 napot késett a menstruációm, ma megjött, de épphogy van valami. Tegnap csináltam egy tesztet, amin erős fénynél épphogy látszik egy nagyon halvány csík. Persze csináljak egy másik tesztet, egyértelmű. Az befolyásolja a tesztet, hogy most meg is van, de mégse??? Mennyi az esélye hogy terhes vagyok??

    Válasz: Ha csak kicsit jött meg, akkor elég jó esélye van annak, hogy terhes vagy, mert ha csak tényleg egy minimális inkább barnás folyás-vérzés van csak, akkor nem jött meg, hanem egyéb okból vérzel (hormonális okok általában). Ha nem erősödik a vérzés, akkor pozitív teszt mellett valszeg terhes vagy.

  • Zsani

    2008. július 06. vasárnap

    Szia!
    1 hónapig nem szedtem fogamzásgátlót. Barátommal gumival szeretkeztünk, de egyik nap elszakadt, és belém élvezett. másnap reggel viszon rendesen megjött a menszeszem! ez után még lehet esély a babára? még 2 napom van venni,esemény utáni tabletátt! Mindenki azt mondja h nem kell venni!!
    köszönöm a választ!

    Válasz: Nagyon kicsi az esély, hogy így teherbe essél úgyhogy tényleg nem kell a tabletta.

  • Szilvike

    2008. július 03. csütörtök

    sziasztok!Lassan kilenc hetes terhes vagyok de pénteken véreztem.Nem annyira mintha megjött volna de azért rendesen megijedtünk.Irány a kórház és 3 napot bent kellett h maradjak.Eddig semmi baj sem volt de ma reggel ismét volt egy pici vérzés.Az a legrosszabb h csak találgatok mitől mert a kórházban nem mondták mitől lehet.nagyon félek h elmegy a babánk akit annyira de annyira szeretünk.dokihoz ma délután megyek.hallottam hogy ilyen pici vérzés előfordul néha de az első kisfiamnál semmi lyen nem volt.Ha valaki ebben a cipőben jár irjon mert nagyon érdekelne.Köszi

  • Lali

    2008. július 01. kedd

    Szia!
    Nekem, a kezdetektől fogva rendszertelen a menstruációm, most 25 éves vagyok. Sosem volt erős vérzésem, de az utóbbi időben szinte semmi – az egész elférne egy vékony betétben, és álltalában barnás – olyan mint ha már alvadva jonne. Az orvosom igyekszik helyreállítani a ciklusom, bár nem sok sikerrel. A múlt hónapban 17. napon kaptam injekciót, h elősegítse a menstruációt – a vártnál 1 héttel hamarább megjött, most a második alkalommal az injekcióval is késett két hetet – ma megjött, de csak barna foszlányok, valamint az egyik mellbimbómból fehéres váladék jött – eddig még nem volt sose ilyen. Még nem voltam terhes, és jelen esetben 7 féle gyógyszert szedek – agyrászkódás – baleset következtében, eléggé súlyos tünetekkel. Mi lehet a mellbimbómból jövő folyás oka? Terhes lennék?
    Nagyon köszönöm a választ, nem szeretnék beteg babát – amennyiben terhes lennék, szerintem nagy mértékben ártana a sok orvosság a babának – meg vagyok rémülve!
    köszönöm!

    Válasz: Az előtej lehet az injekciótól is, a hormonváltozás okozhat ilyet.

  • Help!!!

    2008. július 01. kedd

    Tehát akkor most ha negatív lett a teszt 5 nappal az aktus utánn az nem jelent semmit?akkor most lehet, hogy terhes?de akkor a barnás folyása?vegyek másik tesztet és próbáljuk ujra? nemszeretnénk gyereket(egyenlőre)!

    Elre is köszi

    Válasz: 5 nappal az aktus után még nem tud semmit kimutatni a teszt. A barnás folyás nem terhességi jel. Az aktus után legkorábban a 12. napon érdemes tesztelni, akkor már kimutathatja a terhességet a teszt. Ha viszont a barnás folyás pont a menses időpontjában jelentkezett, akkor valszeg nem terhes a párod. Ha nagyon aggódtok, akkor vegyetek még egy tesztet.

  • Mariann

    2008. június 30. hétfő

    Szia!
    5 éves Mercilon szedés után most tisztítom a szervezetemet a fogamzásgátlótól, mert babát szeretnék.
    Az első két hónapban rendes hosszúságú 31 napos ciklusaim voltak, 17-18-dik napon peteéréssel. De a harmadik, tabletta nélküli hónapomban egyátalán nem volt tüszőrepedésem, és a ciklusom 73 napig tartott. a menstruációm akkor sem volt a megszokott, inkább barnázás volt mint menzes.
    Tudsz nekem arra választ adni, hogy az Agnus Castus kapszula valóban rendezi a szabálytalan ciklust? Ha ez így van akkor szeretném megtudni, hogy mennyi idő szükséges, hogy újra normális hosszúságú ciklusaim legyenek és milyen adagokban kell a kapszulát szedni. Ha közben (Adja a JóIsten) terhes lennék akkor azonnal abba kell hagynom a kapszula szedését, vagy ez nem árthat a babának?
    Nagyon köszönöm a válaszodat.

  • egy lány

    2008. június 30. hétfő

    szia! ha még szűz vagyok akkor fenn áll annak a veszélye,hogy szex nélkül is terhess legyek?léccy segíts

    Válasz: Ha szűz vagy, akkor is teherbe eshetsz. A sperma szabad levegőn csak nagy mennyiségben ellenálló, ezért egy kicsitől még nehéz teherbe esni szex nélkül, csak akkor, ha nagyobb mennyiség jut beléd pl. ruházatról vagy a partnered kezéről, mert abban még lehetnek életképes példányok.

  • Help!!!!!

    2008. június 29. vasárnap

    Hello!
    A barátnőmmel együtt voltunk, nemvoltam biztos a dologba ezért vettem terhességi tesztet. az negatív lett(ennek örültünk, ezt akartuk)de már 2 napja barna folyása van.juni 22. én voltunk együtt 27. én megcsinálta a tesztet az negatív lett de azóta barnás folyása van!Ilyenkor mivan!? ugye nem terhes vagy mégis?

    előre is köszi

    Válasz:
    5 nappal az aktus után még felesleges tesztet csinálni. 12-14 nappal utána érdemes legkorábban. A barnás folyás sok mindentől lehet, pl. mensestől, fertőzéstől is.

  • Pap Izabella

    2008. június 29. vasárnap

    Annyit meg nem mondtam el,hogy faj a hasam alatt,kemenyedtek a melleim,ami eddig nekem nem szokott,es egy kicsit nottek is.

  • Pap Izabella

    2008. június 29. vasárnap

    Hello!20.06.2008-an keztunk a ferjemmel nem vedekezni.Azutan keztek terhessegi erzeteim lenni,mint pl.hanyinger,nem birtam eggyes szagokat,tobbet eszek,elegge kivanos vagyok.megcsinaltam 2 terhessegi tesztet,de mind a ketto negativ lett.Ma 29.06.2008-an megjott a menstruaciom.Azert lehetek-e terhes?NAGYON SZERETNEM!!!Valaszt varok.UDV.

    Válasz:
    Most biztos nem lettél terhes, hiszen megjött.

  • Incu

    2008. június 29. vasárnap

    Sziasztok!
    Nekem akkor amikor meg kellett volna jönnie, volt egy csepp vérzésem, aztán egy kis barna maszat, utána 4 napig semmi, aztán barnás folyás és enyhe vérzés majd erősebb (de közel sem olyan, mint amilyen szokott lenni) volt 6 napig. A hasam az első csepp vérzés előtt elkezdett fájdogálni és még enyhén most is fáj. Ami igazán aggaszt, hogy egy hete hányingerem van, nem csak reggel, szinte egész nap, csak evés közben nem, és folyamatosan óriásira püffed a gyomrom, a mellem nagyobb és kicsit érzékeny, a hőmérsékletem is magasabb, mint szokott lenni. Lehet, hogy elvetéltem, de még mindig produkálom a terhességi tüneteket?
    Tesztelni már nem akarok, mert az is mutathat még a vetélés után pozitív eredményt. Orvoshoz meg csak csütörtökön mehetek. Aggódom, hogy valami baj van, bár a terhességben már nem bízom a vérzés után!
    Mi lehet velem?

    Válasz:
    Lehet, hogy elvetéltél, ez a korai terhességek kb.20%-ban megtörténik.

  • Mariann

    2008. június 28. szombat

    Sziasztok!
    Lenne egy kérdésem. A menstruációm 2 hetes késéssel tegnap jött meg. De nem piros színű hanem sötét barna és nagyon nagyon kevés. Ma délutánra pedig teljesen elmúlt. De a hőmérsékletem nem ment le. Még mindíg 36,8. Lehetséges a terhesség? És ha igen akkor mitől van a barna folyás?
    A válaszokat nagyon köszönöm. A Babásoknak Jó egészséget kívánok.

    Válasz: Ha fennmaradt a hőd, és ilyen rövid rendellnes volt a vérzés, akkor igen. A barnázásnak több oka lehet, elsősorban a megváltozott hormonok. Szerintem tesztelj, és ha pozitív menj el mielőbb orvoshoz a barnás folyás miatt.

  • barbi

    2008. június 28. szombat

    szia! csak a szextől lehetünk terhesek?

    Válasz: Attól függ, mit értesz szex alatt. Ha a sperma találkozik az érett petesejttel, akkor szex nélkül is terhes lehetsz (pl. az ágyneműről vagy törülközőről is bekerülhet)

  • Dorina

    2008. június 27. péntek

    szia!
    én egy 17éves lány vok, rendszeres a menstruációm most is pontosan megjött de előtte 2-3 nappal együtt vtam a barátommal!! tnap egész nap hányingerem volt és az egész éjjelt végig hánytam és hőemelkedésem volt!!mit tegyek?? nem akarok gyereket!!!még nem…

    Válasz: Ha rendesen megjött, akkor valszeg gyomorrontásod van.

  • 1lány a sok közzül

    2008. június 27. péntek

    Nem nem normális.Keresd fel az orvosodat.Nehogy baj legyen a terhességeddel.

  • Vera

    2008. június 27. péntek

    Sziasztok!
    Június 11-e óta késett a mensesem. Több olyan tünetem volt ami terhességre utalt. / A melleim megnőttek, rosszullét, fáradékonyság és még néhány/ 2 tesztet csináltam, mind kettő negatív lett. Ma reggel megjött, de nem a megszokott. Nekem nem barna, inkább olyan rózsaszínű. Van esetleg arra esély, hogy mégis terhes vagyok?

    Válasz: Ha rózsaszínű, akkor nem.

  • Rizsike

    2008. június 26. csütörtök

    Sziasztok!

    Én tegnap 06.25. , és ma is csináltam tesztet ami pozitív lett. Tüneteim is vannak: mell feszülés, fáradékonyság. A gond csak az, hogy kb. egy hete barnás folyásom van. Ez normális?????

  • Vida Agi

    2008. június 26. csütörtök

    Adri, a hátranyúló méh semmit nem jelent, nekem is az van és két baba csont nélkül sikerült (sőt a családunkban szinte mindenkinek az van, akit kérdeztem). Viszont az első leletre írt grav.s.10 azt jelenti, hogy 10 hetes terhes – akkor nem csináltak ultrahangot csak másodszorra? Mert ha először nem volt UH, csak kézzel vizsgáltak, akkor lehet, hogy tévedett (bár 10 hetes terhességnél már szívhang is van), viszont az UH az mindig pontosabb eredményt ad.

  • ADRI

    2008. június 26. csütörtök

    #

    #

    menstruáciom április 7-én volt meg utoljára,elmentem orvoshoz azt irták a leletre,nagyobb tyuktojásnyi méh anteflexióban szabad környezetben. nk:norm.fl. dg:grav.s.10? diagnózis :a terhesség bizonyított ! rá három napra vissza kellet mennem hüvelyi ultrahangra ahol azt mondták nincs baba csak két tüsző nem repedt meg és ettől nem menstruálok ,de evvel nem kell foglalkozni.leírom a leletben mi áll:uterus nagysága:kp endometrium vastagság:8mm endometrium-myometrium átm éles b.o.petefészek norm.j.o petefészekben két rekeszű 43×28mm átm. sima folyadék tartalmú képlet.petezsák sem méhen belül sem méhen kívül nem látható. dg:cysta ret.ov.l.d ilyenkor mi a teendő mert azt is mondta az orvos hogy hátranyúló méhem van ?biztos hogy nincs baba? köszönöm a választ előre is!

  • Anett24

    2008. június 26. csütörtök

    Sziasztok!
    Május 5-én volt az utolsó mensim első napja.Június 4-én teszteltem,pozitív lett.Másnap elmentem dokihoz,nem látott semmit,elküldött laboros terhességi tesztre(vizeletből).Az negatív lett.Vártam még egy hetet,akkor sem jött meg,még egy otthoni teszt,az is pozitív.Közben volt 2 nap barnázásom.Vissza a dokihoz,aki még mindíg nem látott semmit(ekkor már 2 hete késett).Újabb laboros teszt,pozitív.
    Aznap este elkezdtem vérezni.Másnap újra doki,azt mondta,hogy valószínűleg csak pár napos volt,azért nem látta.Azt is mondta,hogy nem kell művi úton befejezni a vetélést,nagyon bő vérzéssel „kiürül” a szervezetemből.
    Másoktól hallottam,akiknek korai vetélésük volt,hogy görcsöltek és nagyon véreztek.Nálam egyik sem volt.Egyáltalán nem görcsöltem,és a vérzés is feleannyi volt,mint egy normális menstruációkor.
    Menjek vissza dokihoz vagy várjam meg a következő menstruációmat?
    Köszi!Anett

    Válasz: Sok nőnél van korai vetélés (kb20% az aránya az összes teherbeesés számához viszonyítva) és észre sem veszik, mert csak olyan, mintha pár napot késett volna a menstruáció. Szerintem várd meg a következő mensest.

  • Andi25

    2008. június 25. szerda

    Szia!
    Segitséget szeretnék kérni! Nagyon tanácstalan vagyok!Multhonapban 2napot barnás vérzésem volt inkább folyásnak nevezném!Ebben a honapban késett 1 jó hetet megjött de most sem olyan mint normális esettben szokott kevés,a melleim nagyon megduzzadtak és váladékoznak és ami még probléma hogy apocim is eléggé megnöl fáradékony vagyok és szinte minden reggel hányok:( lehetséges hogy terhes vagyok?Nem rég mütöttek vesével rengeteg kontraszt anyagot kaptam ártahtan az a babának ha kiderülne a terhesség?
    Segitséget elöre is köszönöm!
    Andi

    Válasz: Lehetséges, tesztelj!

  • 1lány a sok közzül

    2008. június 25. szerda

    Sziasztok.1 kicsit hosszú lesz….:) Végig olvasva mindenkinek a problémáját nekem is lenne 1 hozzáfüzni való kérdésem.
    Az utolsó menszeszem május 28-án jött meg.Az elmult kb. 3-4 honapja megszakitásosan védekezünk a párommal(akivel 5 éve vagyok együtt és már szeretnénk gyerköcöt mert ő 28 és én 21,de azért ovatosak vagyunk:) )
    Na egy kicsit kitértem:)
    Szoval… a ciklusom ugy 20-22 naponta szokott megjönni.
    De junius 17.-én ugy voltunk együtt,hogy nem védekeztünk egyáltalán és nem szakitottuk meg mert gondoltuk hogy másnap ugy is megjön és nem lehetek terhes…
    Késett is 3 napot de aztán megjött. igaz nem volt az igazi meg csak 2-3 napig tartott(ami nálam elég rövid idő)
    Amugy fáj a fejem,gyakran kell mennem a wc-re pisilni,meg egyszer el is ájulatam,meg néha olyan furán érzem magam mintha szédülnék és alig birok lábon állni olyankor…
    -Szerintetek vegyek tesztett?
    ÍRJATOK ÉS SEGÍTSETEK KÉRLEK…
    ELÖRE IS KÖSZÖNÖM MINDENKINEK AKI IRNI FOG NEKEM…

  • Liza

    2008. június 23. hétfő

    Sziasztok!Nekem olyan problémám van h kb két és fél hete jött meg,s mikor elmúlt a barátommal szeretkeztünk és hát kiszakadt a gumi.Vettem be 72 órás tablettát már másnap és tegnap megjött!Most ez tök fura,mikor kb 2 hét múlva kéne!Nem cseppekbe jött meg,teljesen piros meg minden csak már olyan mintha múlna el!Igaz nem vagyok terhes még csak most leszek 18 nem kéne a baba… Ez a gyógyszer miatt van?Légyszi válaszolj!!Köszönöm

    Válasz:
    Igen, a gyógyszer miatt van, ne aggódj.

  • magyar gyuláné

    2008. június 22. vasárnap

    sziasztok… én meg azt szeretném kérdezni hogy én is ugyjártam hogy, 45 napra jött amenszeszem meg ami soha nem szokott késni mindig 28 napos ciklus..??és most megjött 2hét elteltével ami 2napig deaz se normálisan barnásos… hogyez mi???és ugyanolyan tünetek voltak nekem is hogy, terhesség… és a mult honapban is már korrában jött meg 10 nappal hogy ez mi nálam mert ez nem volt nálam ilyen szeretném megkérdezni… köszönöm ja és végeztem terhességi tesztet is is igaz korrábban mint utána ciklus után 5nappal de az negativ mi a teendő mert már volt ilyen alkalom és 3honaposan mutatta ki nálam az doki mert azt mondta hogy a hasfalam vastag és mégis elvetettem és hibával történt majd a többit elmesélem.. köszömöm ildiko

    Válasz: Szerintem, ha úgy gondolod terhes vagy, menj el orvoshoz.