Menstruáció terhesség alatt

Lehetséges a menstruáció terhesség alatt? Ha nagyon szeretnél babát, akkor minden menstruációnál ott motoszkál benned a kérdés, hogy vajon nem lehet-e, hogy a vérzés ellenére azért mégis ottvan a baba… Nos, az a helyzet, hogy valóban “megjöhet” a terhesség alatt is, de másként, mint ahogyan azt gondolnád.

Menstruáció terhesség alatt“Menstruáció” a terhesség alatt többféle okból léphet fel:

 • a fogantatás viszonylag későn történik, ezért a “szokásos” időpontban leválik egy kis darabon a méhnyálkahártya
 • a szervezet “emlékszik” rá, mikor kéne megjönnie, ezért a menses időpontjában a megszokott tünetek lépnek fel és minimális vérzés is jelentkezik
 • hormonális okokból lép fel vérzés, ami nem “igazi” menstruáció, és nem is teljesen abban az időpontban jelentkezik, hanem az első harmad folyamán bármikor

A terhesség alatt jelentkező “menstruáció” valójában nem igazi (kivéve az első esetet), és mindhárom típusnál a vérzés nem igazi élénkpiros vérzés, hanem inkább barnás, a mennyisége kevés, gyakran csak 1-2 csepp és csak néhány napig tart (vagy a hormonális ok esetén elhúzódhat akár hetekig is). Olyan eset is létezik, hogy valakinek még kétszer-háromszor “megjön” a terhesség első hónapjaiban, valamint azt a jelenséget is sok kismama tapasztalja, hogy az első néhány hónapban azokon a napokon, amikor “meg szokott jönni” jelentkeznek a menses előjelei, hasonlóan fájdogál a hasa, de végül természetesen nem jön meg, hiszen nem volt peteérés, és nem válik le a méhnyálkahártya.

Nagyon fontos, hogy a menstruáció a terhesség alatt nem normális dolog, ha barnázást (akár 1-2 cseppet is) vagy élénk vérzést tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz! A hormonális problémák ugyanis jól orvosolhatóak gyógyszerekkel, és élénk vérzés esetén is lehetséges még a segítség!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, kognitív tudományokból doktorált. 2006 óta foglalkozik csecsemőkori problémákkal, könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

3 833 Comments

 • Évi

  Reply Reply 2008. szeptember 11. csütörtök

  Sziasztok!!!

  Nekem késett ott napot és amikor meg kellett volna jönnie végig fájdogált a hasam hol erősebben hol gyengébben. 6. napon megjött soha nem szokott ennyit késni a vérzésem nem barnás hanem mély piros és ez a 2. nap. Most mit csináljak vegyek tesztet az mutathat valamit így h van vérzésem vagy várjam meg amíg elmúlik?
  Möszönöm előre is a választ.

  Válasz: Mivel megjött a vérzésed és mélypiros, tehát vérzéssel jár, nem lehetsz terhes, de ha nagyon akarsz akkor akár most is tesztelhetsz.

 • muszi

  Reply Reply 2008. szeptember 08. hétfő

  Sziasztok .. igértem hogy késöbb megírom hogy medig tartott a menzeszem 5 dik napnál vagyok és még midnig meg van. A mennyiség kevesebb mint általában lehet hogy a melleg miatt abár nem tudom remélem ez nem terhesség egyik jele hogy kevesebb a vérzés.?!
  köszönöm sziasztok!

 • Juci007

  Reply Reply 2008. szeptember 08. hétfő

  sziasztok! Van egy kisfiam,ugyhogy tudom h mikor vagyok terhes,de most mégsem.Van egy barátom,akivel megszakításos módszerrel szeretkezünk.Tudom felelőtlen.A mensim normális.Talán a hasam kevésbé fáj.Viszont egy hete mazat mozgásra emlékeztető dolgot érezek.vettem 2 tesztet, mind a 2 negatív lett. Ettől még lehetek terhes? Vagy mitöl lehet ez a mozgás a hasamban?

  Válasz: A magzatmozgás csak a 16. hét körül érezhető legkorábban, arról tudnád biztosan, hogy az, ha voltál terhes, valamint ha már a 16. héten lennél, akkor elég sok jelét éreznéd a terhességnek. Ez a mozgás lehet erős bélmozgás is vagy puffadás is okozhatja, de ha nagyon aggódsz, akkor menj el orvoshoz és nézesd meg.

 • muszi

  Reply Reply 2008. szeptember 04. csütörtök

  Sziasztok!
  Lécci segítsetek. Én kb 20 nappal ezelött lefeküdtem a barátommal óvszer nélkül. élvezésig nem csináltuk és mikor érezte hogy előváladék van akkor is kivettebelölem. ez tartott 2-3 percig.
  A menzeszem 4-én pontosan megjött de urcsa nyálkás barnás pirosas volt. Inkább pirosas de az is nagyon halvány mintha higitva lenne. Nem értem ez miért van szerintetek terhes vagyok? Sajnos még nem tudom megmondani hogy végig meg van e a menzeszem mert még csak ma jött meg de megírom majd mi lesz a végkifejlett. Csak igy az eddigiekre mondjatok valami választ! Köszönöm sziasztok!

  Válasz: Elképzelhető, vegyél egy tesztet!

 • Nózy

  Reply Reply 2008. augusztus 30. szombat

  Sziasztok!

  A normális mensesem jún. 9.-én volt.junius 23.-án védekezés nélkül lefeküdtem a barátommal és 26.-án megint megjött de csak 3 napra. Ré 2 hétre elkezdtem émelyegni.
  Július 26.-án megjött a mensim de még mindig rosszul volam,vettem 1 tesztet ami negatív lett. Ezután elkezdett fájni a mellem és mindennapossá vélt a hányinger,nagyon kemény let a hasam ésrosszul vagyok a cigitől és híztam is.
  Augusztus 19.-én elmentem orvoshoz megultrahangozott és csak annyit látott h eléggé vastag a méhfalam 13mm.
  Elküldött vegy terhestesztre ami szintén negatív lett.
  22.-én me is jött és 28.-tól pedig nagyon erős barna folyásom van a mai napig.
  A mindennapi rosszullét és a haskeménység a mai napig megvan.
  Két fontos kérdésem lenne:
  1. Szerintetek lehetek terhes?
  2. Mit csinálja ezzel a továbbiakban?
  Előre is köszönöm

  Válasz: Szerintem menj el egy másik orvoshoz, aki megmondja, hogy terhesség-e vagy sem. Nekem inkább valamilyen betegségnek tűnik (ciszta okozhat ilyet pl.)

 • kyscsybe

  Reply Reply 2008. augusztus 27. szerda

  Sziasztok!

  Július 20án megjött a mensim. Augusztus elején együtt voltam a párommal. Védekeztünk óvszerrel, de elszakadt. Agusztus 20-án volt menstruációm, de gyengébb mint máskor. A színe olyan volt mint előtte és megegyező ideig tartott. A rendes mentsruációs görcseim is megvoltak. Szerintetek lehetek terhes?

  Válasz: Szerintem nem, de azért biztos, ami biztos vegyél egy tesztet.

 • Csiperke

  Reply Reply 2008. augusztus 26. kedd

  Sziasztok!

  Még nem jelentkeztem, de teszteltem pénteken és full negatív lett. Nem tudom az azelőtti teszten mi volt az a halvány csík, mert biztosan ott volt, de az “idő” lejárta után csak.
  A helyzet változatlan, több mint 2 hónapja barnázom pontban 15 naponként 3-4 napon keresztül lightosan, és rendes mensim nincsen. Most is barnázás közben ill. után éreztem olyan “mindjárt megjön” érzést, de nem görcsölt a hasam és nem is jött meg rendesen. A petefészkem szúrkál közben, néha, a hasam puffad, rossz a gyomrom (nem hányinger), fájogat a mellem és sokszor kiráz a hideg vagy éppen kiver a víz. Nemtom mi lehet velem. Terhes biztos nem vagyok (a változókor meg remélem még sokkal odébb van :)))) mert a teszt kimutatta volna és most lennék kb. a 12.-13. hétben, azt talán csak észrevenném…….
  Mindenkinek a legjobbakat kívánom. 1 dokit azért felkeresek.

 • Vincencia

  Reply Reply 2008. augusztus 25. hétfő

  Sziasztok!

  Már csak pár nap – holnap után – kiderül, h mi van…2hónapja abbahagytam a gyógyszert. 2hete meg is jött rendesen. Lehet, hogy barnás volt, nem emlékszem rá, nem figyeltem. Nyaraltunk, és betétet alig használtam…Gumival védekeztünk, de talán volt olyan alkalom,hogy az elején nem. Nálam nincsenek komolyabb jelek, viszont az alhasam nagyon megdagadt, olyan kis kerek. Egy kicsit fájok is belül. A hasam eléggé zavar. Nem híztam, és általában nem ide szoktam hízni. A barátnőm azt mondta, hogy a fogamzásgátló abbahagyása után jobban beindulnak a hormonok, és érezni fogom a peteérésem is. De én most már lassan 1hónapja érzem a hasam. Ha megnézem a tükörben eléggé látszik. Holnap veszek egy tesztet. Szerdán meg megyek dokihoz. De addig is van vkinek vmi ötlete?

  Válasz: A tabletta elhagyásától lehetnek ilyen tünetek, de ha nem védekeztetek, akor terhesség is lehet.

 • Anita88

  Reply Reply 2008. augusztus 24. vasárnap

  Sziasztok!

  Két hónapja menstruáció alatt együtt voltam a barátommal és nem használtunk óvszert. Viszont csak utánna olvastam, hogy ilyenkor is teherbe lehet esni. Vettem egy tesztet, ami negatív lett. Azóta megjött megint a mensim, normális volt, semmi elváltozás. Viszont azóta (2 hete, de már a mensi alatt is) mindennap hányingerem van. Vajon terhes vagyok?? Köszönöm a választ!

  Válasz: Nem.

 • erika

  Reply Reply 2008. augusztus 21. csütörtök

  egy par napja faj a gyomrom es kisse meg is not es kemeny is. ez terhesseget is jelenthet??????

 • Csiperke

  Reply Reply 2008. augusztus 20. szerda

  Köszönöm a választ! Pénteken tesztelek akkor ha minden igaz mégegyet.
  A mostani barnázás másfél napig tartott és most elmúlt, ez egyre érdekesebb. Terhestünetem egyébként nincsen (ezért lenne hihetetlen ha terhes lennék), max. hogy folyamatosan nehéznek érzem a melleimet, nemtom megmagyarázni jobban, lehet hülyén hangzik 🙂
  Azt írják a teszteknél, hogy 10 perc után nem értékelhetőek mert ‘átnedvesedhet’ és ez téves eredményhez vezethet……ezért gondoltam teljesen negatívnak a korábbi tesztet. (Barátnőm annyit mondott, hogy ő eltett negatív teszteket és azok semennyi idő után sem lettek 2 csíkosak.)
  Pénteken jelentkezek!

 • Timcsike

  Reply Reply 2008. augusztus 19. kedd

  Hello.
  Lenne egy próblémám kb. 3 éve szedek fogamzásgátló tablettát tartottam már szünetet, de kb. 1,5 éve szedem folymatosan. A problémám az hogy a legutóbbi menstrációm 2 napig tartott rendes piros színű volt de kevés. Most pedig ma kellene bevennem az e havi adag utolsó szemét és aktus közben megjött. 6 nappal hamarabb. Mi lehet ennek az oka? Lehet terhesség és mégis menstruálok? Tesztet nem csináltam még. Remélem tudsz segíteni.

  Válasz: Ne aggódj, ez valósíznűleg nem terhesség, de a rendszertelen vérzés tabletta mellett nem normális, fel kéne keresni egy orvost.

 • Csiperke

  Reply Reply 2008. augusztus 19. kedd

  Sziasztok!

  Légyszí segítsetek. Lassan babát szeretnénk a férjemmel így nem is mindig teszünk ellene 1-2 hónapja. Foggátlót sosem szedtem, 26 éves vagyok, rendszertelen a menzeszem. 6 napig tart mindig kisebb-nagyobb hasfájásokkal. 2 hónapja viszint pontban 16. napon jelentkezik barna ‘folyás’ és 3-4 napig tart hasfájás és előjel nélkül. A mellem szinte folyamatosan fáj (ez nálam mindig van a menzesz előtt). Rendes vérzésem nem volt, utolsó június 21. Már terhességre is gondoltam, de a 2 hete elvégzett teszten nem jelent meg 2. csík. Jópár órára rá elővettem és akkor volt rajta egy alig észrevehető 2. csík, de ugye akkor már nem értékelhető. Szóval nem tudom mi lehet velem???
  Nekem sosem volt ezelőtt barnázásom.
  Dokihoz megyek csak most szabin van utána meg én utazom. Vagy keressek fel vkit mindenképpen??

  Köszönöm előre is a választ!

  Válasz: Véletlenül sosincs két csík, csak ha van HCG a szervezetben, még ha kicsi is a mértéke. Tesztelj megint.

 • Help

  Reply Reply 2008. augusztus 18. hétfő

  Helló!

  A barátnőmmel együttvoltunk juniusban, asztmondja azóta volt barnás folyása és utánna vörös és asztmondta sok volt. De azóta mégegyszer együtt voltunk(juiusban) sztem időben kivettem de utánna folytattuk ujjal. és azóta nem jön meg a baja. nagyon félünk mind a ketten. amugy nemszokott időbe megjönni neki mindig késik. lehet, hogy terhes?sokat eszik azóta és sztem nőtt a hasa? lehetséges hogy nagy baj van????

  Válasz: Ha megjött neki (barnás folyás és vérzés), akkor nincs gond.

 • Jucus

  Reply Reply 2008. augusztus 18. hétfő

  “Terméketlen idõszakban a méhnyak könnyen kitapintható, kemény, szilárdnak tûnik, az orrhegy keménységéhez hasonlíthatnánk, és zárt.

  Tüszõrepedés közeledtével, illetve tüszõrepedéskor puha tapintásúvá válik és az ajkunk puhaságához hasonlítható, kicsit megnyúlik nyitottabb a méhszáj, az ujjbegyet szinte befogadja. Több nyák képzõdik, így a méhnyak tapintása jól érzékelhetõen sikamlósabb.”

  Ezt egy témával foglalkozó oldalon olvastam. Számomra kérdés, hogy terméketlen időszakon az értendő-e, hogy nem történt megtermékenyítés, vagy azért terméketlen mert már van egy pocaklakó? Szerintetek?

 • Eni

  Reply Reply 2008. augusztus 18. hétfő

  Sziasztok!
  Nekem tegnap kellett volna megjönnie,de már előtte két nappal pár csepp barna pötyögésem volt.Tegnap és ma pici barnázás.Hét elején csináltam tesztet Nincs babára utaló jel 🙁 ,bár nagyon vágyuk rá.Egyébként mindíg pontosan és hasfájósan menstruáltam.
  Mire utalhatnak ezek a tünetek?

  Válasz: A hét eleji teszt még korán volt. Tesztelj holnap és akkor már jó lesz az eredmény. De ha barnázol, az lehet a mensi jele is.

 • Jucus

  Reply Reply 2008. augusztus 18. hétfő

  Tehát, ha a menzesz előtt 6-7 nappal görcsölget a hasam és hányingerem van, akkor még ne rohanjak tesztet venni. 🙂 Azért köszi a választ!

 • Vida Agi

  Reply Reply 2008. augusztus 17. vasárnap

  Jucus, legkorábban a menses előtt 2-3 nappal, illetve a gyanított fogamzás után 12-14 nappal lehet érezni őket.

 • Jucus

  Reply Reply 2008. augusztus 16. szombat

  Sziasztok!

  Már olvastam pár helyen a terhesség lehetséges tüneteiről. De azt sehol sem írják mi a legkorábbi időpont (persze általában), amikor érezni lehet őket. Pl.: csak a kimaradt menstruáció után vagy előbb? Vagy csak akkor, amikor már kerekedik a pocak?

 • heni24

  Reply Reply 2008. augusztus 16. szombat

  Sziasztok, én egy 24 éves lány vagyok, és szűz, 1 és fél hónapja voltam egy sráccal, akivel közelebb kerültem testileg, csak 2-3 másodpercet volt bennem, de nem mélyen és a szüzességem se vette el, és el se élvezett, de a menzeszem másnap nem jött meg, helyette pár csepp barnás folyás 2 napig, következő hónapban is barnás folyás jelentkezett helyette nem sok, 4 napja tart, most már kis vér is jött, de nem sok, azóta nem voltam együtt senkivel… Lehetek terhes?

  Válasz: Nem.

 • edina

  Reply Reply 2008. augusztus 15. péntek

  Sziasztok!!!

  Nekem elvileg hétfőn kellett volna megjönni a menszimnek,de nem jött….már kezdtem örülni…kicsit szurkált lent a hasam,mellem is fájdogált,fejfájás…DE erre ma délután jött egy kis barnás,pirosas vmi.Csináltam ma még kora délután egy tesztet,de az negatív volt.Szerintetek lehetek azért még terhes?Vagy mivel most van ez a vmi menszi féle vérzés nem?Légy szí írjatok!Köszi

 • zu

  Reply Reply 2008. augusztus 15. péntek

  nkem nagyon fájnak a melleim,és mindig émelygek…lehetséges hoyg terhes vagyok? avgy csak bebeszélem magamnak hoyg az vagyok?
  a páron azt monta hogy nem ment el mikor szeretkeztünk,de a gumi elszakadt kérlek válaszoljatok nagyon kétségbe estem mondjátok hoyg nem vagyok terhes a menstruációmnak csak egy hét múlva kell megjönnie,de egyépként is 2 hetet szokott késni,kérlek válaszoljatok

  Válasz: Ha elzakadt a gumi, de nem ment el a partnered, előváladék kerülhetett beléd, és attól terhes lehetsz. 5-6 nap múlva tesztelhetsz legkorábban.

 • Barbee

  Reply Reply 2008. augusztus 13. szerda

  sziasztok!!!Nekem 2008 június 21-én jött meg a menzeszem!!!És a múlt hónapban egy héttel hamarabb jöttt meg!!!Ez miért van????Kérlek válaszoljon valaki!!!

  Válasz: Hormonzavar. Kamaszkorban gyakori, kb. 20-21 éves korig, de utána is előfordulhat. Valamint a nyári nagy melegtől is lehet.

 • Beu

  Reply Reply 2008. augusztus 13. szerda

  Sziasztok!

  Segítsetek kérlek! Kb 5 nappal a menszesz előtt vagyok, és pisiléskor barna váladék jön ki belőlem. Eddig nem is izgultam annyira, de mostmár vérzek is. (tabletta mellett) Szerintetek mi ez?

  Válasz: Ezt okozhatja hormonális változás és akár a tabletta is, de valószínűbb, hogy hamarabb megjött a szokásosnál.

 • Aggodom!!!

  Reply Reply 2008. augusztus 13. szerda

  Mikor kell helyesen terhessegi tesztet elvegezni?Az aktus utan 14napra vagy a kimaradt menstruacio utan…?

 • Queen

  Reply Reply 2008. augusztus 12. kedd

  Sziasztok.

  23 éves vagyok, Júl. 26-án voltam együtt valakivel,rövid idjeig,ejakulálás nem történt bennem. A menstruációm tegnap pontosan,időre megjött, heves görcsök is kísérték,ami most is tart. A színe élénkpiros, normális csak a mennyisége kevesebb. 2 napja csináltam egy reggeli tesztet, a negatív lett. Mégis aggódom amiért kevesebb, de nem tudom, hogy ilyen korán lehet-e valamire következtetni ebből az információból. Ha valaki tud okosat, akkor a választ megköszönném.

  Válasz: Az, hogy más a mensesed, nem azt jelenti, hogy terhes vagy. Egyszerűen csak másként jött meg most, mint szokott, ezt okozhatja pl. egy felfázás vagy az időjárás is (nagy meleg pl.)

 • Szilvietta

  Reply Reply 2008. augusztus 11. hétfő

  Nagyon köszönöm a választ. Sajnos most akkor nem jött össze, de próbálkozunk tovább :).
  Mindenkinek drukkolok, hogy össze jöjjön :).

 • kitten

  Reply Reply 2008. augusztus 11. hétfő

  Sziasztok!
  A kérdésem, hogy lehetek-e terhes, ha:
  Féléves kislányomat szoptatom, de már a második hónaptól újra visszállt a menstruációm, és most is volt nény napig. A furcsa az, hogy a hasamon ugyanolyan tüneteket érzek, mint az előző terhességem elején (puffadás, menstruáció-szerű fájás), így hát tegnap délután csináltam két tesztet, mindkettő Lily, és mindkettő kétcsíkos lett, csak a tesztcsík kb feleolyan élénk színű, mint a kontrollcsík. Ma reggel csináltam egy Pregimax tipusút, ez meg negatív lett. Szerintetek ez most akkor mi lehet? Szeretnénk új babát, de ilyen vegyes tesztelésem még nem volt. Köszönöm.

  Válasz: Ha a szülés után már megjött, akkor lehetsz terhes szoptatás mellett is. Mindegy milyen színű a csík, vagy hogy halványabb-e, ha pozitív lett, akkor terhes vagy. A pozitív teszt sosem téved, viszont a negatív teszt tévedhet, mert pl. a másik fajta teszt érzékenyebb, mint a tegnap kipróbált. Szóval szerintem terhes vagy, és 7-10 nap múlva menj el orvoshoz az első vizsgálatra. A kislányodat szoptathatod tovább, nem okoz gondot.

 • haji

  Reply Reply 2008. augusztus 11. hétfő

  Sziasztok! örülök,hogy rá találtam erre az oldalra! látom itt mindenkinek egy a szándéka, Baba! igen én is szeretnék már a 8 hónapja! De nem sikerül. Ma meg jött a mensim! nagyon szomorú vagyok!!!Pedig már azt hittem .hogy baba van a pocimba,olyan jelek voltak! Lehet hogy már a korom miatt 35 leszek! Van már 2 fiam. ők már nagyok! De jó volna egy kis lány is! Puszi mindenkinek Hajni:)

 • Jucus

  Reply Reply 2008. augusztus 10. vasárnap

  Azért egy előnye volt a hányingernek: kb. 1 éve leszoktam a cigiról és azóta nem kívánom. Köszönet a gyors válaszért!

 • Szilvietta

  Reply Reply 2008. augusztus 10. vasárnap

  Sziasztok!
  A segítségeteket szeretném kérni egy kérdésben. 17 napot késett a menstruációm, mielőtt megjött 3 napig barnázásom volt, majd 2 napig erősebb lett, rózsaszines és utána megint barnáztam 2 napig, azóta semmi. Feszül az alhasam, egy kicsit keményebbek a melleim, de nem vagyok rosszul. Vettem tesztet, de az negatív lett. 🙁 Most szerdán megyek a dokihoz, reménykedünk, hogy talán mégis összejött a baba.
  Szerintetek lehetek terhes?
  Előre is köszi a választ.

  Válasz: Nem látok rá sok esélyt, mert megjött a mensesed, csak nem a megszokott volt, a teszt negatív, a tüneteid nem jellegzetesek.

 • Jucus

  Reply Reply 2008. augusztus 10. vasárnap

  Köszönöm a választ! Akkor már megnyugodhatok. 🙂
  Van itt még valami, ami nem hagy nyugodni:
  a menstruációk elmúlta után, általában félidőtől, míg megjön hányingerem szokott lenni. Ez is azért van mert nincsenek rendben a hormonjaim? Hogy lehet ezt csökkenteni vagy megszűntetni?

  Válasz:
  Igen, attól lehet. A hányingert gyömbéres ételek, italok fogyasztásával tudod csökkenteni, pl. a gyömbértea, vagy süti jó hatású lehet.

 • Vida Agi

  Reply Reply 2008. augusztus 10. vasárnap

  Jucus, nem ártasz vele, a hüvelyflórának jót tehet, de használhatsz helyette más szereket is (Laktacyd pl.), amik segítenek a hüvelyflóra egyensúlyának visszaállításában, ez főként gombásodás ellen lehet jó.

 • Jucus

  Reply Reply 2008. augusztus 09. szombat

  Szia!
  Nemrég írtam ebbe a fórumba, és jött is rá válasz hamar, amit köszönök. Lenne még egy kérdésem: feljebb már írtam hogy jártam természetgyógyásznál, mert szeretnénk már babát. Ő tanácsolta azt is többek között, hogy hetente egyszer használjak tiszta (tartósítószer mentes) mézes tampont. A neten próbáltam utánajárni, milyen hatása van ennek, de nem találtam. 2 éve volt egy conisatio-s műtétem. előtte sem sűrűn használtam tampont, azóta pedig egyáltalán nem.
  Nem ártok ezzel magamnak? Már kétszer kipróbáltam, de nem érzek semmi változást.

 • vica

  Reply Reply 2008. augusztus 09. szombat

  Amit meg elszeretnek mondani az hogy egy eve a paromnal Trichomonas-sal valo fertozest talaltak, amire mindketten kezelest kaptunk. Vajon ismet fertozottek lennenk? Koze lehet ennek a problemaimhoz? A trichomonasnak koze lehet a meddoseghez? Olvastam a Gynevac injekciorol, vajon az segithetne rajtam(rajtunk)? A Gynevac megvasarolhato Romaniaban? Segitsetek, tudjatok felek. Azt kerdezem mert pont velem tortenik meg mindez, en akinek a parom az elso es egyetlen az eletemben. Az orvosokkal kapcsolatosan pedig nem tudok bizni senkiben sem. Itt nemugy allnak a beteg melle mint ahogy kellene, ha valamilyen problemaval oda mensz ugy neznek rad mint egy hulyere, aki pazarolja az ok idejuket. Peldaul egy este nagyon rosszul voltam, mindent visszahanytam es szornyu gorcsok kinoztak; masnap vervetel, vizelet vizsgalat, stb kovetkezett, utana a csaladorvosom azt allapitotta meg hogy ep egeszseges vagyok, amit persze nem hiszek mert amit vegigeltem az elotte valo este az nem az egeszsegtol lehetett.De mondjatok meg mit csinaljak? Valahova messzebbre kell elmenjek hogy egy normalis orvost talaljak? A masik dolog hogy kb 4 eve drasztikus fogyasom volt, az okat nem tudom. A mai napig latszanak a combjaimon a borom meghasadasai. Most is allitolag nagyon sovany vagyok, pedig rendesen eszem. Az eletkorom 28 ev, es 51 kg vagyok, amit mar nagyon regota tartok dekara pontosan. Mert nem ragad ram legalabb par kilo? igaz cigarettazok, de mar 10 eve annak is.

  Válasz:
  Ha babát szeretnél a dohányzást mindenképpen abba kell hagyni.

 • Barbi

  Reply Reply 2008. augusztus 08. péntek

  Nekem Juni vegen petefeszek nyulladasom volt 2het antibiotikum!! Ez utan a fogamzasgatlo nem vedd! A mult heten volt meg a havim de csak par csepp barnas valami 3napig! Az orvosom csak egy petefeszek cisztat talalt! De hasam faj. A melleim erzekegyek a hasfalam feszes. Mit gondoltok ez a ciszta vagy a terhesseg? csak a jövö heten tudok tesztet csinalni mert par nap utan ugy is negativ!! Ugy erzem baba lesz!

  Válasz: Lehetséges, hogy terhesség.

 • vica

  Reply Reply 2008. augusztus 08. péntek

  Sziasztok. Nekem olyan problemam van, hogy mar 3dik honapja hogy 2-3 naposak a menstruaciom, de rendesen 28 naponkent jelenik meg. Most legutobb is 2 napot tartott, utanna semmi. Viszont negy tiszta nap utan barnas veres nyalkas folyasom kezdodott ami mar 5 napja tart. Nem tudom mit tegyek. Megjegyeznem hogy 2es fel eve voltam utoljara nogyogyasznal, amikoris kiderult hogy mindket petefeszkembe ciszta van. Korhazban is voltam ugyanakkor es kronikus petefeszekgyuladassal kezeltek. Ez ido alatt a cisztam meg nott. Elmentem egy masik nogyogyaszhoz aki szerint nem problema az a meretu ciszta (kb. 4 cm). Tobbet nem is voltam egy nogyogyasznal sem. Akkor mycrogynon fogamzasgatlo tablettat irtak fel a ciszta ellen, amit sajnos nem tudtam szedni mivel egyfolytaba vereztem tole. Eletemben nem szedtem semmilyen fogamzasgatlot ezt az egy alkalmat kiveve. Het eve elek normalis szexualis eletet. Eddig nem is gondoltam babara. Most viszont nagyon szeretnek es kezd aggasztani hogy semmi vedekezessel miert nem jott es jon ossze? Nagy lehet a problema? Megjegyeznem meg hogy sokat faj (gorcsol) a hasam alja mostansag.

  Válasz:
  Ezek a tünetek sok mindentől lehetnek, pl. cisztától vagy fertőzéstől is. Érdemes lenne egy alapos kivizsgálás, különösen, ha babát szeretnél, mert nem szerencsés egy terhességbe úgy belevágni, hogy közben pl. valamilyen fertőzésed van.

 • reni

  Reply Reply 2008. augusztus 07. csütörtök

  szerintem ez már nem normális már 7–ik napja meg van ,és elég sok vér távozik és a színe sem olyan mint szokott.nem görcsölök ,nem fáj semmim ,eddig mielőtt megjött fájt a hasam hátam előtte a melleim most semmi. már nem értem,tanácstalan vagyok.

 • Zsófi

  Reply Reply 2008. augusztus 07. csütörtök

  sziasztok!
  Én áprilisba vettem be esemény utáni tablettát, aminek a hatására rá 5napra rá megjött!
  Azóta minden hónapban megjött max 3 nap késéssel, de ezzel eddig is így voltam!Viszont szoktam görcsölni akkor ha nincs meg, és nem is kell megjönnie még!2tesztet is csináltam, mind a kettő negatív lett!Ja, és a 1hónapja észrevettem, hogy a hasam puffadt!
  (a menszeszem valamennyivel kevesebb,pl. : eddig az 1-2 napban 2óránként kellett cserélnem, most pedig 3-4 óránként.. )
  Lehetek terhes?nagyon aggaszt a hasam… 🙁

  Válasz: Nagyon kicsi rá az esély, hogy terhes lettél, a haspuffadás mástól lehet. Mivel azóta már többször megjött, tudnod kell, hogy a terhesség alatti vérzés nem a megszokott időpontokban ciklikusan jön, tehát nem lehetsz terhes.

 • reni

  Reply Reply 2008. augusztus 06. szerda

  sziasztok nekem olyan problémám van ,hogy hányok,szédülök és két percenkét pisilni járok ,de menstruálok igaz 30napra jött meg .kérdésem lehetséges hogy terhes vagyok? köszönöm a választ előre is!!!!!!!!!!

  Válasz: Ha rendesen menstruálsz (rendes vérzésed van), akkor nem. Lehet, hogy terhes voltál, de elvetéltél, a korai terhességben ez nagyon gyakori, 20% körüli a gyakorisága.

 • gabi

  Reply Reply 2008. augusztus 06. szerda

  újra én először is köszönöm a választ másodszor az orvos csak úgy elküldhet cisztával ,hogy evvel nem kell foglalkozni ,semmi gyógyszer és fel sem világosit ,hogy mi ez csak leírja a papírra nekem meg azt mondja két tüsző nem repedt meg,és még azt is mondja próbálkozzunk nyugodtan újra a gyerek készítéssel.

 • alexis

  Reply Reply 2008. augusztus 06. szerda

  Sziasztok! Nekem lenne olyan kérdésem h barnás váladékom van a menstruáciom alatt. Lehetek terhes ha a barátomal ne feküdtünk le és még el se élvezett? Ha nem terhes vok akkor mitől van ez? Nagyon fontos lenne! Köszönöm előre is

  Válasz: Terhességtől biztos nincsen, inkább valami fertőzés lehet. Menj el orvoshoz.

 • gabi

  Reply Reply 2008. augusztus 05. kedd

  SZIASZTOK! A történetem három hónapig nem jött meg, elmentem orvoshoz aki azt mondta terhes vagyok ,de kézzel vizsgált két nap múlva mentem hüvelyi ultrahangra akkor már azt mondta nincs baba ,nem is volt csak két tüsző nem repedt meg ,a papírra már azt írta ciszta és majd meg jön legyek türelmes így is lett egy hét múlva megjött 7 napig tartott a következő menstruációm 32 napra jött meg de az előtte hánytam ,szédültem mi lehet ez?? köszönöm a választ előre is!!

  Válasz: Ilyet tényleg okozhat ciszta.

 • FriC

  Reply Reply 2008. augusztus 05. kedd

  nagyon szivesen

 • zsófika01

  Reply Reply 2008. augusztus 05. kedd

  joh most már nem is félek annyira mert ugye van h első két nap alig volt meg… aztán most vagyok 6.napbaa most meg nagyon megvan… 😀
  szoval ez kicsit megnyugtatottt engem 🙂
  meg tiii meg főleg megnyugtattatok
  köszönöm <3

 • augusztus

  Reply Reply 2008. augusztus 04. hétfő

  Sziasztok!
  Csütörtökön este történt egy kis baleset, de nem vettem be esemény utánit, mert már a ciklusom végén jártam. Vasárnap meg is jött ahogy vártam, de nem normálisan, mert sokkal kevesebb a mennyisége és “hígabb” is. Nagyon rám jött a para…! Ugye nem vagyok terhes??

  Válasz: A ciklus végén is teherbe lehet esni.

 • FriC

  Reply Reply 2008. augusztus 03. vasárnap

  zsófika: én is jértam igy hogy 2,5 napig volt meg és mint kiderült akkor nem voltam terhes,kiderült hogy csak a nagy melegtől.rem. tudtam neked segiteni.

 • zsófika01

  Reply Reply 2008. augusztus 03. vasárnap

  okéééé…köszíííkee….:D
  áhhh….én is ugy féltem 🙁

 • Aggodom!!!

  Reply Reply 2008. augusztus 02. szombat

  Szia ZSOFIKA01…ne aggodj…en is hasonlo helyzetbe voltam…egy hetig remegtem a semmisegert,mert nem volt h terhes legyek.csinaltam egy tesztet es negativ lett…hogy megnyugodj vegyel te is egyet…elvegre nem veszitesz semmit.es megnyugodsz…varom a fejlemenyeket…vigyazz magadra:)

 • zsófika01

  Reply Reply 2008. augusztus 02. szombat

  jah és köszönöm szépen h válaszoltál …
  megnyugtattál egy picit…
  de tuti h nem vagyok az ?:(
  nagyon féélek 🙁
  de a mensim is pontosan jött meg…csak az a baj h 2és fél napig volt meg… 🙁
  dee egyik nap elég rendesen megvolt…
  mitől lehet h csak annyi ideig volt meg?

Leave A Response

* Denotes Required Field