Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

    Milyen tesztet vegyek?
    Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 928 Comments

  • kinga

    2009. július 08. szerda

    sziasztok! édesek vagytok, én meg egy nagyon büszke leendő anyuka!!!:) Milananyu a Kenézyben szülök majd, mert a dokim ott uh-s főorvos, Kovács László, és nagyon megbízom benne! Máshoz nem tudnék menni! Nekem is sokat fájt a fejem eleinte, ez is lehet hormonális, bár nekem nem hiszem, régen is fájdogált, de amiót terhes vagyok nem mertem bevenni egyszer sem gyógyszert, pedig volt hogy 3 napig fájt, aztán úgyis elmúlt:)
    Babacsi kíváncsi vagyok a képre, tegyél fel! Szurkolok neked, pénteken akkor pé, de azért hátha addig is felavatjátok a hálót:))) Biztosan szép lett a lakás! Anett neked hogy alakul a nyár? Rád is gondolunk ám, úgy várom a kétcsíkosokat! Ritus? Nagyon el van tűnve, lehet ő is nyaralnak, nem? Fáj még a melled? Nem lehet hogy a pé miatt?
    Milaanyu te hányadik hétben is vagy? Már megint elfelejtettem, pedig lehet hogy írtad a múltkor:( NA én is lepihenek, mert a lábaim nagyon fájnak! Milananyu aludk amíg tusz, én ma is 4kor keltem:(
    puszi CSajok!:)

  • anett

    2009. július 08. szerda

    Sziasztok.Kinga,megnéztem a kisbabátokat,hát nagyon aranyos!Micsoda jó érzés lehet!

  • babacsi

    2009. július 08. szerda

    sziasztok elkészült a háloszoba nagyon szép lett, öreg butorok, szép uj padloszönyeg és a falak.. ha tudok felteszek képeket.. a lakás felét már kitakaritottam, de még vissza van a kényes részek: fürdö, konyha kis szoba..
    nagyon fáradt vagyok. a párom megy ma probára, de remélem még éjfél elött haza ér, nem avattuk fel a hálot még:)
    ma ö fözött rakott zöldbabot, fini lett, most punnyadok aztán megyek a konyhába csupa por minden, ugy utálom.
    tegnap már nem véreztem, nem tudom miért tartott ilyen okáig, attol félek ha sikerülne a baba nem marad elég méhnyálkahártyám, hogy meg tapadjon. a högörbé m szép, péntek körül lesz pé-m.
    szoritsatok nagyon.
    Ritus fáj még a melled? olyan jo lenne ha most végre sikerlne nektek is.
    Kinga megnézem a fotokat.. mennyibe került a 4 D?
    Milananyu, mindig alszol ebéd után? a barátnöm aki terhes ö is mindig álmos:)
    Zsuzsi még nyaral, szép idejük van.. vasárnap mi is hazamegyünk egyet csobbanni. de csak fél napra mert hétfön melo.
    na megyek, este jövö még. sok puszika

  • milananyu

    2009. július 08. szerda

    Sziasztok, itt csak majdnem esik, még szél meg napsütés van:)
    Jól vagyok, csak fáradtan, most aludtam MIlánnal, csak felkeltem de ő még szunnyad.
    Tegnap férje szülinapja volt, 33éves:), megünnepeltük.
    KIcsit fáj a fejem, de még nem veszek be gyogyit, nem nagyon szeretnék.
    Kinga megnézem máris Emma babát, már 26 hetes vagy, hogy megy az idő?Hol is fogsz szülni, a klinikán?Kinél?
    Babacsi, házalakításban?Többiek jól vannak?

  • kinga

    2009. július 08. szerda

    sziasztok, nagyon el vagytok tűnve!!!!:) Na jó én is, de azért hiányoztok! Milananyu hogy vagy? Anett? ZSuzsi még biztosan a szüleinél van! DE jó neki! Ritus? Babacsi meg lakást szépítget!:( Szóval írjatok! Az iwiwre tettem fel 2 képet a gyönyörűséges Emma-babáról!Hétfőn töltöttem a 26. hetet és akkor voltunk 4D-s uh-n! Szerintem nagyon jó lett! De hihetetlen nagy élmény volt!
    Esik az eső:( pedig most akartam a barátnőmmel benézni néhány bababoltba:( Így lehet nem vágok neki!:( puszi!

  • babacsi

    2009. július 06. hétfő

    sziasztok nálunk még nagy a kupi, most hozzák haza a szönyeget még a széleket fel kell ragasztanim, aztán felhozzuk a butort, már kimostam, ,olyan rendetlenség van, meg kosz.,. de ha vissza tudok pakolni a háloba akkor már jobb lesz a heylzet.
    nagyon fáj a fejem a gyogyszer se segit, és ma már 11. napja hogy vérzek. nem nagyon, csak cseooek de nem mulik el.. de tegnap este voltunk együtt egy röpkét:) a párom kezdeményezte, mert én mondtam neki hogy kivárom, nem mászok rá és nem is érdekel a baba téma, na erre egyböl odabujt. amugy tényleg nem tudom, ebben a honapban tuti nem lesz ha ennyit vérzek, nem lesz méhnyálkahártyám ha igy folytatodik, nem tud mibe beépülni..
    nekem szombat köröl lesz pé-m.
    puszi nektek.

  • Kata

    2009. július 06. hétfő

    Sziasztok!Bee:Az enyém is szokott nyammogni,nem hiszem hogy éhes.Lehet hogy csak szomjas,én akkor adok neki cicit,de szerintem lehet egyszerűen csak reflexből is.Az nem baj ha nem büófizik,csak egyszerűen ügyesen szopizik és nem nyel levegőt.Nekem a kórházban mondták hogy hasra tegyem szopi után mindenképp.Épp valamelyik nap volt,hogy hanyatt tettem le,a feje hiába van oldalra fordítva,csórikám még jó hogy bementem hozzá mert dölt ki a száján a tejcsi.Sajnos hallottam már egy két tragédiát emiatt.Úgyhogy én hasra teszem,és ha elkezd nyűglődni,akkor felveszem és akkor tuti büfizik.Én mérem is minden szopi után,annyira megszoktam a korházban hogy lemérem,és így vagyok nyugodt hogy evett rendesen.Szerintem az elején jó ha van mérleg,utána meg már úgyis tudja az anyuka a gyerek jelzéseiből hogy eleget evett-e.Már én is tudom amikor kb 120-at megevett,akkor húzza magát és kiköpi a cicit.Szóval figyelgesd csak és majd meglátod minden rendben lesz.

  • kinga

    2009. július 06. hétfő

    sziasztok! Most pár napig nem voltam netközelben. Vagyis vendégjárás ilyesmi volt! Tegna a lakókkal a lépcsőházat takarítottuk, festékfoltok pucolása… MEgrendeltük végül az új babakocsit bézs színben! 2 hét múlva hozzák. Köszönöm egyébként a sok segítséget! Rita lehet a pé miatt fáj a melled, nem? Az mostanában lesz akkor nem? Bbacsi hogy álltok? Biztosan jó hogy akkor végre együtt vagytok:)))) Többiek, Anett, Milananyu puszi mindenkinek!Most is rohnásban vagyok, de majd jövök.

  • UmiRita

    2009. július 06. hétfő

    Hali Csajok! Mizujs van merre vagytok? Remélem mindenki jól van! Én nem mondhatom, nem túl jól érzem magamat! Tegnap óta annyira fáj a mellem, pedig csak 19.-én nem kellene megjönnie! Kinga eldöntöttétek a baba kocsi témát?
    Késöbb jövök puszi

  • Bee

    2009. július 05. vasárnap

    Kata: köszönöm, akkor nem vagyokegyedül. Szerinted muszály megvárni, hogy büfizzen? Nem lehet, hogynem kell neki büfiznie? Már próbáltama hsra fordíytást,de akkor visszabukik a tejcsi és csuklik. Ja és ha fél órával később teszem tisztába,akkor arra felébred és újra cicre kell tennem. Mit jelent h anyammog a szájával? Már egy órája szopiott,még éhes?

  • Kata

    2009. július 05. vasárnap

    Sziasztok!BEE:Az én kis Benikém sem büfizik mindjárt evés után,hanem fel kell állni vele és lentről felfelé simizem a hátát miközben a vállamon fekszik.Ez eltart néha 20 percig is,de ha így sem büfizik akkor /mint általában/leteszem hasra,és akkor büfizik.Én nem teszem egyből tisztába ha evés közben bekakil,várok egy fél órát legalább,mert ha nem akkor tuti bukik és utána csuklás van.Már mi is 4 és fél kilósak vagyunk és 56 cm.8 centit nőtt 2 hónap alatt adrágaságom.Gratulálok amúgy én is az ujdonsült anyukáknak.

  • Szatimy

    2009. július 05. vasárnap

    Kinga, szerintem azt a babakocsit vegyétek meg, amelyik súlyra könnyebb, és könnyebb tolni. Ha nincs autótok, akkor elég sokat fogtok gondolom babakocsival mászkálni, és Magyarország azért még nincs úgy ellátva rámpákkal, hogy bárhova akadály nélkül el tudj jutni. Szóval, ha emelgetni kell, akkor pár kiló is sokat számít.

  • babacsi

    2009. július 05. vasárnap

    sziasztok most megnyugodtam hgy nem csak nálunk van kupi..
    ma meszeltük a háloszobát, jol állunk, holnap megyünk a szönyegárt meg a szegélyekért azt még fel kell tenni, meg stb.,. minden holmnink zsákokban, az ágyunk fejre forditva a z étkwezö közepén stb.. kosz kosz kosz.
    a párom mondta hogy jövö hét végéb lesz pé-m én nem is figyelem. ma már csak vér pötty volt, de elég furi ez hogy 10 napig véreztem de minden nap elég volt egy tampon.. na mindegy, most nem is figyelek a baba témára csak ez miatt a fura vérzés miatt hömérözöm, hogy lesz e peteérésem..
    a melohelyröl m,ár hivtak hogy mikor megyek vissza pedig még csak most kezdödik a szabim:)
    ne, nagyon van idöm irni, mert szeretnék a kupi végére jutni..
    amugy festeni jo a párommal, tökre bemázolta fejem a bordo festékkel, alig tudtam lemosni ugy nevettem..
    többiek mit csinátok? holnap jövök, ha hozzáférek a géphez:)

  • anett

    2009. július 05. vasárnap

    Sziasztok.Harkányba voltunk a hétvégén,fincsi volt,fürdőztünk,meg söröztünk,meg volt a strand színpadán buli is.Zoltán Erika,meg a Megasztárosok.Még picit riszáltam is Erára..Kinga,szerintem azt a babakocsit vegyétek meg,amit te szeretnél.Ösztönből érzed,melyik a jobb.Nálunk,ha valami dilemma van,egy idő után hagyom (úgy csinálok,mintha hagynám),hogy Attila akarata érvényesüljön,na ettől megnyukszik,és kéri,sőt követeli,hogy az legyen inkább amit én szeretnék(hi-hi,pasik)De jó neked,remélem hamarosan hasonló „gondjaim” lesznek…

  • milananyu

    2009. július 05. vasárnap

    Babacsi neked is lesz baba hamar, meglátod, de sztem felejtsd el a hőmérőt is, nem kell az csak úgy legyetek együtt amikor kedvetek van, nem kellenek ide „varázsszerek/eszközök”.Mondjuk egy kis cickafarkteát ihatsz, én azt ittam csakis abban a hónapban amikor babás lettem::)Reggel este egy tömény csészével, hormonoknak nagyon jó.
    ma is itt vannak munkások, gulyáslevest főztem meg sajtos/tejszínes csirkemellett krumplival, s túróstésztát….ma meg vmi cseresznyés süti receptet keresek, sok cseresznyét kaptunk.Anyós itt van, most legaláb figyel MIlánra.
    A házunkban iszonyat kosz van lent, mert munkások járnak be vízért a betonhoz, cementes cipővel…mikor lesz itt end??!!::(
    Strandra mentem volna MIlánnal, de mára mindketten taknyosak lettünk, torokkaparás, köhi:(
    Jó pihit Nektek, szép Napot!

  • babacsi

    2009. július 05. vasárnap

    sziasztoik Rits nagyon szurkolok nektek is hogy összejöjjön.
    Milananyu mit fözöl a munkásoknak?
    mi is tegnap nekiálltunk a háloszobának, megint ezzel fog elmenni a nyaralás.. a pérom most csiszolj a falat, és meg takaritok föztök pakolok stb..
    este vagy holnap már lehet festeni..
    Én nem tudom mikor kell megjönnie, ebben a honapban valami nem jol van eleme, tegnap még véreztem összesen 10 napig. mára elmulott, de nem hiszem hogy ez jot jelent, sose volt ilyen, de azt hiszem jövö hét péntek szombat körül lesz pé-m..nem hömérözök tesztem sincs.. már nem foglalkozom vele. a barátnöm itt volt tegnap, most 15 hetes már nöl a pocija.. olyan rosszul éreztem magam…

  • milananyu

    2009. július 04. szombat

    Sziasztok.
    Velünk minden oké, tegnap voltam védőnőnél, ott is ok volt minden, csak többet kell innom.Két hét múlva genetika dokinál s vérvétel utána.
    Nálunk ma s holnap is kerítést csinálnak, így én kora reggel óta talpon s főzök, kicsit elgem van.Holnap elmegyek sztem Milánnal a strandra du.
    Kinga milyen babakocsit vesztek??Hűű mi annyit vacilláltunk rajta, de nekem 3 kerekű volt az álmom, s végül a teszveszen vettem egy újat jó áron.Chicco3wd nagyon tuti, jó lesz a tesókának is.:)
    Többiek hogy vagytok, akkor Rita nektek se lehet könnyű most a melegben felújítani, na meglásd akkor jön majd a baba, ha mindent elrendeztetek magatok körül.
    Anett, Babacsi?

  • UmiRita

    2009. július 04. szombat

    Hali Csajok!

    Aj Kinga most úgy lennék a helyedben, babakocsit nézegettek meg babacuccokat! Olyan jó lehet! Remélem mi is hamarosan megérezzük ezt az örömöt! Nekem most 7végén van pé-m de a 7en minden második nap együtt voltunk tegnap is:) Szedem az elevitet, talán ez segít megtartani a babát! 19.-e körül nem várom hogy megjöjjön remélem nem is fog! Pont múlthéten volt hogy 1 éve próbálkozunk a babával! De majd csak most már összejön és jönni akar a kis pocaklakónk! De már nem gondolok és nem akarom olyan görcsösen mint előtte! Ez a múltkori pozitív teszt után meg már főleg nem!
    Milananyu hogy vagy? Zsuzskó remélem te is jól érzed magad! Babacsim ti mit fogtok csinálni 7végén? Nekem anyósom most jött haza, mi grillezünk, meg sörözünk meg dumálunk!
    Anett te hogy vagy?
    Na jó 7végét csajok, később jövök! Puszi

  • babacsi

    2009. július 04. szombat

    sziasztok
    Köszi Anett a tippet, utána fogok nézni ennek a témának, nagyon rám fér.
    Kinga sztem azt a kocsit vegyétekl meg amit könnyebb tolni, jol el lehet benne pakolni, mert ha autotok nincs, lehessen bele pakolni, és ha árban nem nagy külömbség van akkor azt vedd meg ami neked tetszik, végül is te fogod állandon tologatni:)
    Zsuzsi remélem jol érzi magát..
    Milananyu hogy vagy? reggeli rosszul létek?
    Ritus mesélj mit csinátok? párod? hétvége van, talán tudotok többet együtt lenni.
    velem csak annyi hogy már ma van 9 napja hogy vérzek. szinte alig de nem mulik még mindig…
    felforditottam alakást tegnap mert nem dsokára jönnek a növéremék és elsviszik az egik butorunkat igy most mindenhol ruhák cd-k stb…
    puszi nektek.

  • kinga

    2009. július 03. péntek

    Sziasztok! Mizujs lányok, nagy a csönd:) biztosan a nyári meleg, Zsuzsi meg végre otthon! Milananyu elolvastam Milán születését, még meg is könnyeztem, nagyon jó hogy így leírtad, jó volt megtudni milyen egy szülés! Egy boldog szülés!:)
    mi bejelentkeztünk 4D uh-ra hétfőre, már annyira várom, aznap töltjük a 26. hetet! Elkezdtük a babadolgokat is ma, vagyis ebben a hónapban a cél a babakocsi! De a hónap második felében nem leszünk itthon, így még 1, 5 hét van amíg meg akarjuk venni a babakocsit! ma neki is vágtunk, és mivel már napok óta iszonyúan fáj a talpam, vettünk kezdetnek egy gyógyszandit nekem:))) Nem is fáj a talpam, pedig tényleg lejártuk a lábunkat, mert kocsink az nincs!csak kicsit kitörte a lábam, de ez mindig így van… Szóval elég sok helyen voltunk, újat meg használtat is néztünk, de 2 között megy a vita nagyon! Mindkettő nagy kerekű, elég masszív van hozzá ugye mózes meg átfordítható a tolója, meg esővédő stb stb. A különbségeket írom inkább: az egyik használt, 2 kereke fékezhető, színe sötétkék, de vannak rajta egy helyen sárga kockák. Alig használt, még a kerekén sem látszik, hogy kopott lenne, a huzat teljesen újszerű. A másik új, egyszínű kék, 4 kereke fékezhető, és ami miatt igazából nekem tetszik az hogy rugózik, vagyis van ilyen hintáztató funkciója! Amúgy mindkettőt kényelmes tolni is, meg megfelel annak ait szeretnénk! A kettő közül akarunk dönteni, mert az összes helyen megnéztük amiről tudunk, meg amiket hallottunk, és ennél olcsóbbat meg jobbakat nem hiszem hogy találunk! (A neten is néztünk már egy ideje, ott több százat megnéztünk, szóval kellő szakértelemmel indultunk neki!) szerintetek? Milananyu nektek milyen babakocsitok van?

  • anett

    2009. július 02. csütörtök

    Sziasztok.Babacsi,kérdezted milyen segítséget választottam .Elvégeztem az Agykontroll tanfolyamot.Nem akarok róla túl sokat írni,mert lehet,hogy valaki számára misztikus.Ezért röviden a lényeg :az egyik legjobb dolog az életemben.

  • babacsi

    2009. július 02. csütörtök

    Sziasztok
    Zszzsi, irtam hogy nem biztos hogy el tudunk menni, mert nagy ház felujitásban vagyunk, szabin leszek jövö héten de akkor is azt csináljuk, igy nem igértem biztosra de nagyon köszönöm a meghivást, aranyos vagy, és jo pihenést nektek.
    mi nem megyünk nyaralni, meg sehova, csak itthon csináljuk a házat.
    Anett, milyen segitséget emlitettél, amitöl erröl le tudtál szokni? amiket leirtál azzal én ugyanigy vagyok, néha sokat sirok, hogy beteg az anyukám a szive nagyon beteg és már haza mennei s alig merek, nehogy akkor legyen rosszul, állandoan megijedek még attol is ha rosszul veszi a levegöt, és mindig kérdezgetem hogy hogy van..de sajnos ritkán találkozunk, lehet épp ez miatt, és ezen változtatni akarok, de nem tudom ki segithet.

    ma megvettük a festéket a háloba meg holnap a szönyeget.,
    holnap már szabin vagyok de be kell mennem mert értekezlet lesz a korház nagy szarban van..
    sok puszi Kinga Ritus nektek is..
    én meg még indig vérzek. már péntek ota..

  • anett

    2009. július 02. csütörtök

    Zsuzsi,érezd magad nagyon jól.Pihenj,és szórakozz.Puszi

  • vizi.zsuzsi

    2009. július 02. csütörtök

    sziasztok.most egy ideig nem talizunk.nem jövök.majd ha vissszajöttem.mindenkinek puszi.vigyázzatok magatokra.babacsim azt hittem megirod eltudtok e jönni valamelyik nap de bitos nem érszrá.ott nincs net nem tudok irni.pussz

  • anett

    2009. július 02. csütörtök

    Sziasztok.Mi jót csináltok?Én főzök,lecsót,az hamar megvan,este pedig jönnek a barátnőim.Rita,persze ,hogy az a dolga az embernek,hogy aggódjon a családtagjaiért,gyerekéért,szüleiért,kutyusáért,meg mindenkiért,akit szeret,de az én aggódásom már nem volt normális,nehéz volt velem.Egyrészt hipochonder voltam,ami megnehezítette mind az én,mind a családtagjaim ,környezetem mindennapjait,másrészt a szeretteimet is betegnek láttam,állandóan mustráltam,és figyeltem őket..stb,szóval nem volt egyszerű velem.De már egyre jobban vagyok,igaz egy kis segítséggel,de megérte.

  • UmiRita

    2009. július 02. csütörtök

    Hali Csajok!

    Felkeltett egy hülye légy, pedig bírtam volna még aludni 🙂 Kinga tök ügyi vagy, már csak a kis babócára kell összpontosítanod és kész! Babacsi örülök hogy a kutyusod jól van! És egy anya azért anya hogy aggódjon a gyerekeiért és a csakédtagjaiért! Anett, az hogy elvileg 3.-a körül van a pé-d, mi akkor mindig úgy vagyunk együtt hogy azon a héten meg a rákövetkező héten 2naponta, mert az a biztos! Mi együtt voltunk szombaton, hétfőn, tegnap, és 2naponta! Mondjuk én már nem hajtok annyira a babatémára! Majd jön ha akar! Pont most van 1 éve hogy próbálkozunk! 1éve ilyenkor még a Görög tengerparton lógattuk a lábunkat és élveztük a nászutat!
    Na késöbb jövök, takarítok ezerrel
    Puszi

  • anett

    2009. július 01. szerda

    Sziasztok.Kinga,gratulálok a vizsgádhoz,ügyes vagy.Most már csak tényleg a babavárás a feladatod,de jó..Babacsi,örülök,hogy jól van a Kutyusod.Egyébként én is ilyen aggódó vagyok a családtagjaimmal,néha ki is idegelem őket emiatt.Szegény Attila migrénes,és már meg sem mondja,ha fáj a feje,nekem kell kitalálnom.A hajam kicsit sötétebb lett,mint szerettem volna,de azért tetszik.Rita,én is harmadika körül számoltam a pé-et.Mondtam is Attilának,hogy addig semmi,hogy minőségi legyen a tudjátok mi.Babacsi,azt akartam még mondani,hogy Kaposváron lakik egy nagyon kedves barátnőm.A buli nagyon jó volt,a másnap kevésbé….de összeszedtem magam,és kipucoltam a lakást.Jó éjt nektek.

  • babacsi

    2009. július 01. szerda

    sziasztok
    köszi szépen, Pihe jobban van, de nem sokat aludtam az éjjel sem.. még mindig félek, ne hogy valami baj elö jöjhjön. nem is tudom mi lesz ha gyerekem lesz, annyira parázos vagyok..
    nekem meg még el sem mulik. már szombat ota vérzek, vagyis csütörtökön kezdödött pöttyökkel.már jo lenne ha vége lenne, reggel mondta a párom, hogy de jo,. jövö héten házfewlujitás:) ezt azért mondja mert olyan kor mindig többet sexelünk:) ez lesz a szibim a nyárra, hát jol el fogok fáradni. ma is nagyon zürös nap volt, ennyi beteget hogy mindenki a sürgösségire jön, még az is akinek 3 éve vannak panaszai..
    Nagyon gratula a vizsgákhoz Kinga, nagy tehert lerakod:) és nem sokára a másikat is.. mikorra is vagy kiirva?
    Ritus sztem is pihenned kellene, föleg ha a pénz is annyi lesz..
    szoritok a pé-nek:)
    én nem is foglalkozom most a dologgal, még csak azt sem számoltam ki hogy mikor is kellene megint megjönnie, mert most is elöbb jött.. a dokihoz nem megyek tüszömérésre és ovu tesztet sem vettem.. majd lesz valami:)
    most megyek, mosni meg lecsot csinálok tojásosat.. hm palacsinta…

  • milananyu

    2009. július 01. szerda

    Sziasztok.Kinga én is palacsintát fogok csinálni, jó étvágyat::)s grat a vizsgákhoz.
    Én annyira fáradt vagyok, ma is, s tegnap is MIlánnal aludtam délben két órát, de annyira jó.
    Én már betöltött 9 hetes vagyok, mensi szerint holnap már 10 hetes, de kicsit később volt pé m így hétfőn van a vasárnap-hétfő körül van a fordulóm.
    4d s uh nagyon nagy élmény, nekem is megvan Milánról a videó s a kép is a kis arcáról(épp ugyanlyan formájú arca volt a képen mint a férjemnek kiskorában::)
    Babacsi hogy van a kutyusod??Többiek jól vannak??

  • kinga

    2009. július 01. szerda

    sziasztok csajok, tegnap már alig láttam a monitort a fáradságtól, így csak a másik oldalra írt5am, hogy igen megvan az összes vizsgám, de látom szemfülesen értesültetek is róla!:)))) Zsuzsi sok a meló megint? De akkor most szabadságon is leszel, de jó! Igen azt írtad hogy csak nyáron tudtok menni, végre elérkezett ez is! Biztosan nagyon rossz lehet hogy ilyen régen voltatok! Élvezzétek ki a pihenést! Berci és Dia már jobban kijönnek?
    Rita akkor vége a fokhagymázásnak! Az nagyon jó ha annyit kapsz, addig meg pihi és jön a baba is!:) Zsuzsi hogy van a drága Pihe?????????? Megértem hogy így aggódsz! Én is imádom a vizslámat, de sajnos nagyon messze van tőlem, mert anyánál van eGERBEN! De3 ott jó neki nagy a kert, és rohangálhat!:)))) Milananyu hányadik hétben is jársz már? Igen én már túlvagyok a terhléses vércukron és nekünk is vízben (vagyis teában) kellett feloldani a cukrot, szerintem nem is v olt annyira borzalmas, csak az hogy nem oldódott rendesen és így a csomós részét elég kellemetlen volt megenni:((( De muszáj volt! Mi hétfőn töltöttük már a 25. hetet!!:) Jövő héten megyünk 4D-s uh-ra már annyira várom, és képzeljétek azt hiszem tegnap elkezdett csuklani Emma-baba!:)
    Anett milyen lett a hajad??? A vizsgán még akkr nem voltam túl, elé sopkáig tartott mert szigorlat volt, de már vég! Minden megvan már csak a tanítási gyakorlatom hiányzik, de az csúszik most 1 évet! Végre koncentrálhatok a babadolgokra meg felszülhetek a szülésre!
    puszi, megéheztem, megyek csinálok palacsintát:)))

  • UmiRita

    2009. július 01. szerda

    Hali Csajok!

    Mennyit írtatok! Kinga gratulálok a vizsgáidhoz, nagyon nagyon ügyi vagy, büszke vagyok rád! Zsuzskó Babacsi nagyon sajnálom hogy megjött nektek is! De jó érzés lesz Zsuzskóm othon lenni ugye? Engem is mindig tökre jó érzés fog el amikor hazamegyünk! Én meg többet nem fokhagymázhatok a férjem nem akarja, mert azt mondja hogy pihennem kellene, meg másra koncentrálni, nyugodt környezetben itthon! Voltam a 7en a munkanélkülibe és képzeljétek el annyit fogok kapni fél évig mint amennyit a boltban kaptam! Nekem 3. körül lesz pé-m úgyhogy ez a hét a nagy hajrá! Pénteken anyósomék is jönnek haza! Jövő hónapban lehet megyünk Horvátba nyaralni a sógoromékkal!
    Mennem kell kicsit takarítani, késöbb jövök!
    Puszi nektek!
    Milananyu hogy birod ezt az időváltozásokat! Anett nálad mi újság?

  • vizi.zsuzsi

    2009. július 01. szerda

    sziasztok.nekem is megjött 20napja mult el.nem történt semmi velem a héten.szombaton megyünk anyuékhoz már nagyon várom 1éve nem voltam otthon.gondolhatjátok .kinga gratula a vizsgádhoz ügyi vagy.babacsi remélem a ku.tyusod jobban van.majd jövök pussz

  • babacsi

    2009. június 30. kedd

    sziasztok Kinga grtaula a vizsgákhoz, én tudtam hogy sikerülni fog:) nagyon ügyes vagy, most már lehet a babaszobát tervezni:)
    Anett milyen lett a hajad és a buli?
    a kiskutyám jobban van, de egész éjjel nem aludtam, mert fél kettökor sirva keltett fel, nem tudott rálépni a lábára amibe a második szurit kapta..én egész éjjel vele sirtam, de reggelre picit jobb lett, itthon kjellett hagynom az anyosomra de oránként fel hivtam hogy mi van, és most értem haza és már jobban van, de nagyon sokat alszik..
    most nem tudok többet irni, de minenkit puszilok.

  • anett

    2009. június 30. kedd

    Sziasztok Csajok.Hogy vagytok?Kinga vizsga?Már biztos túl vagy rajta.Én most megyek be a kórházba,mert egy kolléganőmet búcsúztatjuk,elmegy tőlünk másik kórházba.Sajnálom,mert nagyon kedvelem.Na mindegy.A fejemen még hajfesték,én raktam rá,megint úgy fogok kinézni,mint egy indián törzsfőnök.Megyek is,lassan le kell mosnom,sziasztok

  • anett

    2009. június 29. hétfő

    Babacsi,köszönöm az infót.

  • Szatimy

    2009. június 29. hétfő

    Kinga gratulálok a vizsgádhoz! Ne is törődj vele, hogy mi miatt lett 5-ös. Az indexedben azt már úgysem fogja látni senki sem. 😀
    Babacsi, biztosan rendbe jön a kiskutyád. Annyira szereted, ő is biztosan érzi.

  • milananyu

    2009. június 29. hétfő

    Kinga nagyon ügyi vagy, s nehogy már bűntudatod legyen::)Inkább büszke legyél magadra, h kismama létedre van erőd ehez..nekem nem volt otthagytam::(
    Igen rohanás van Milán mellett, bár du ő alszik olyan egy felé, s akkor elalszok vele áltban egy órára aztán felkeltem magam h jöjjek csináljam amit kel, ő még kb össz két három órát alszik napközben ebéd után.
    Kinga Te mikor mész legközelebb dokihoz??Ugye a cukorteszten már túlvagy…nektek tömény cukrosvizet kell inni??itt azt kell, szörnyű.Én pénteken megyek védőnőhöz.

  • babacsi

    2009. június 29. hétfő

    sziasztok
    most csak gyorsan leirom mi van, meg megprobálok a kérdésekre válaszolni. az ovu tesztet én nem patikában vettem mert ugy nagyon drága hanem a neten rendeltem, ott kb 100 ft darabja és nagyon jo, és 10-t vettem mert szerintem az az 5 ami a patikai csomagban van kevés hogy pontosan belödd mikor van pé-.
    a patikai kb 5 db és kb 3500 ft, szoval nagy a külömbség. a tesz veszen meg a vaterán is tudsz venni, terhes tesztek is vannak ugyanennyiért.
    én ebben a honapban nem veszek, nem megyek a dokihoz tüszömérésre se, már nem foglalkozom vele. a hömet még is csak mérem, de nem a pé miatt hanem hogy mi van a ciklusomban, mert most is elöbb jött meg 25 napra. de volt már hogy 32-re vagy 21-re,
    a korházban a sürgösségin dolgozom most már 4 éve, elötte 11 évig a orthopaedián dolgoztam, közben sulik mindenféle munka mellet. tavaly Pécsen klinikai intenziv terápiás szakápoloi, azota a sürgösségi osztályon vagyok részlegvezetö, elötte az ambulancián dolgoztam növérkét.
    jo ez is csak igy kevesebben vagyok a betegek közt meg a vérben:) néha jo de néha nagyon fáraszto., sok a meloo, sok a felelössdég.
    ma annyi történt hogy elvittük Pihét (a kiskutyám aki spitz és imádom, van kép az iwi-n, jelöljetek be Kovács Zsuzsanna Kaposvár 32 éves), szoval oltásra, és jo is volt, azutáűn hazajöttünk, és fél ora mulva ugy bedagadt a feje mint egy pitbullnak, nagaon megilyedtem, gyorsan ujra kocsi, orvoshoz vissza, ugy félt szegény, kapaott szurikat, azota jobb kicsit, de én annyit sirtam, ugy aggodom értr, itt a csajok tudják a multkori kullancsnál is hogy paráztamn..
    fél percenként vizsgálgatom hogy nincs e gége duzzanata stb.. ez biztos ilyen korházi betegség.. nem is tudom mi lesz ha egyszer gyerekem lesz.. ha köhög egyet már össze szarom magam, pedig a korházban annyi balesetes meg halott van nem félek sosem, csak csinálom a melot rutinosan, de tk más mikor az ember rokona vagy gyereke ( nekem Pihe most a gyerekem) mondom is neki hogy lesz majd testvére.. ma éjjel velem alszik tuti..
    most mennem kell, de holnap irok többet sok puszi nektek mindenkinek.

  • anett

    2009. június 29. hétfő

    Kinga,ügyes vagy,gratulálok,a holnapi is meglesz biztos.Milananyu,engem is lefáraszt ez az idő,hát elhiszem,hogy terhesen még kimerítőbb.Babacsi ,múltkor írtad,hogy ovul. tesztet használsz.Patikába kapok,ugye?Drága?Megmondom őszintén,nem nagyon hallottam,hogy van ilyesmi.

  • kinga

    2009. június 29. hétfő

    sziasztok, most csak annyit hogy a nehezén túl vagyok, a mai szigorlat megvan, nem is akárhogy, 5 lett, de azt hiszem ebben néhány jegyet ért a kismamaságom is:( Emiatt talán kicsit bűntudatom is van, de megvan és nem kell menni nyáron, ez a lényeg! Még rohanok, mert holnap is van egy szigorlat, de az már nem lesz olyan nehéz, mint ez volt! Vagy azt már jobban tudom a fene tudja!
    Babacsi sajnálom hogy megjött:( Amúgy az esküvőn jól éreztétek magatokat? Milyen volt a menyasszony? Mesélj majd! Milananyu fáradság nekem is volt az elején, az első 12 hétben minden délután aludtam, de gondolom te nem tudsz, mert a kisfiad is ott van. Hát nehezebb a második babával, vagyis más! :))) De már azt is várom! Anett és Zsuzsi és Rita nektek is akartam írni, most csak annyi hogy puszi!:) Holnap még szorítsatok délelőtt, aztán végre szabad vagyok!:)

  • milananyu

    2009. június 29. hétfő

    Milyen kutyud van??Te milyen osztályon dolgozol a kórházban?
    nekem hányinger nem nagyon van inkább fáradtság csak.Meg evésroham::)Amúgy minden oké, jól vagyunk.Többiek merre vannak?

  • babacsi

    2009. június 29. hétfő

    Milananyu tuti nem vagyok, beteg vagyok, csak nem olyan erösen mint szoktam, de vérzek. csak nagyon fáj a fejem és hányingerem van…
    még egy orát itt kell lennem a melohelyen aztán haza, aztán kutyust viszem oltásra.
    te hogy vagy? hányinger?
    zsuzsi Ritus hol vbagytok?

  • milananyu

    2009. június 29. hétfő

    Sziasztok, engem ez az idő kikészít egyszerűen nem bírom már trópusi idő van::)MIlán persze pörög ezerrel, de okt től már megy oviba, ráfér nagyon már, hiányzik neki a gyerektársaság.
    Babacsi tuti nem vagy babás??

  • anett

    2009. június 29. hétfő

    Sziasztok.Milananyu,vizsgálaton még nem voltunk,de szerintem nincs semmi szervi bajom,és Attilának sem.Babacsi örülök,hogy jól érezted magad a lagzin.Nekem se tart sokáig a mensim.Egyszer jeleztem is a nőgyógyásznak,azt mondta,örüljek,legalább nem kell annyi betét!Na ezen azért kiakadtam.Ráadásul maszek volt,a citó+ vizsgálat 5 ezert ft-ba került.Én mától szabin vagyok,úgy tervezem,hogy alapos takarítás a hét elején,hét végén pedig lemegyünk Harkányba.Rita biztos hagymázol megint.Többiek?Kinga ,vizsgázgatsz?

  • babacsi

    2009. június 29. hétfő

    sziasztok merre vagytok? tuloldalon Pagi megszülte 3 kislányát:)
    én meg már alig vérzek. szombarton jött meg és egy tampon elég egész nap.. nem értem, de nem baj.
    pénteken már nem leszek, és jövö héten szabi, csináljuk a házat megint…
    alig birom kipihenni ezt a lagzit, még most is forog a gyomrom…
    ti merre vagytok?
    puszi

  • babacsi

    2009. június 28. vasárnap

    sziasztok nekem megjött rendesen sajnos de nem bánom már, csak tegnap voltam szomoru.
    az esküvö nagyon jol sikerült, az is jo volt hogy nem kellett menni ide oda, hanem kijött az anyakönyvezetö a helyszinre állitolag plusz 30 000-.r kijön.
    nagaon el vagyunk gyengülve, fél 5 kor értünk haza aztán 9kor már kellni kellett mert jöttek át a sogornömét halas bográcsozni, nagyon finom volt, de most alig birok fenn lenni, a ház meg szalad:) de nagy takaritást nincs értelme csinálnom, mert már hét közepe felé pakolni fogok a jövö heti fulujitás miatt..
    na megyek megfürdök, hajat mosok, hátha kicsit felébredek… sok puszi nektek.

  • milananyu

    2009. június 27. szombat

    Sziasztok, most már itthon::)Egy két hétig…
    Sajnálom Babacsi, h megjött, de ha nem normálisan akkor lehet érdemes lenne egy tesztet csinálni.
    Anett, még nem voltatok vizsgálatkon??nem készültök?Bár mi is egy évig próbálkoztunk, s semmi baj nem volt.
    Rita az nagyon jó, ha már nem ott járnak a gondolataid, haladás::)Bitosan hamarosan összejön.
    Mi ma még voltunk Ikeaban, fürdőbe vettünk ezt azt, nemrég építkeztünk s még elég sokminden kell…majd még megyünk oda pár hét múlva folyt köv shoppingot.
    Megyek, Milánt fektetem, ez az idő egyszerűen szörnyű, mint az őserdőben 35fok majd fulledt zápor, aztán 20 fok jégeső…::(
    Jó éjt

  • UmiRita

    2009. június 27. szombat

    Szia Anett! Mi csak 1 éve próbálkozunk! Nem azt mondom hogy feladtam, csak azt hogy már nem az teszi ki a mindennapjaimat! Multkor volt egy + teszt utána meg megjött, akkor eléggé kibuktam, de már megjavult a kedvem! Most ezerrel fokhagymázunk a legjobb barátnőmmel aki segít elterelni a gondolataimat!:) Tudom hogy sikerül a baba, és nektek is! Bejelölsz iwiw-en? Umenhofferné Mohai Rita, Hajós!

  • anett

    2009. június 27. szombat

    Valami történt,mert még nem akartam elküldeni,egyszer csak eltűnt az irományom.Szóval szerintem én azért nem estem eddig teherbe,mert fejben nem voltam rendben.De már kezdem elhinni,hogy nekem is fog sikerülni.Te se légy csalódott,amiért a múltkor nem jött össze,mert sikerülni fog neked is,Babacsinak , nekem is,és mindenkinek,aki igazán, nagyon szeretné.Rita,ti mióta próbálkoztok?

  • anett

    2009. június 27. szombat

    Sziasztok.Mi kb két éve próbálkozunk.Orvosnál nem igazán voltam még,illetve 1x vért vettek hormonokra.A prolaktin nevű hormonom el volt szállva,arra szedtem 3 hónapig gyógyszert,majd kontrollálták,és visszaállt rendesen.De nekel meggyőződésem,hogy nincs szervi problémám