A terhesség első jelei – Beszélgetős fórum

A fórum 2021-től bezárt. Köszönjük az eddigi aktivitást és a sok kérdést, mindenkinek sikeres babázást kívánok!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

1 572 Comments

  • Jana85

    2014. június 28. szombat

    Sziasztok!

    A barátnőmmel gyereket szeretnénk.Már egy hete nem jött meg neki.Reggel csináltunk egy tesztet,de negatív lett.Azt szeretném kérdezni,hogy van-e rá esély,hogy a teszt téved?Csak mert nagyon reménykedem.

    Jani

    • Niki

      2018. január 12. péntek

      Sziasztok! Sokat megyek pisilni,és nagyon szúr a hasam alul.. Nem most kell megjönni a menzeszemnek,, hanem 1 hét múlva…

      • Niki

        2018. január 12. péntek

        De viszont, van egy pici folyásom..

      • Gabi

        2018. január 15. hétfő

        Ez önmagában még nem utal terhességre, viszont akár felfázás is okozhat ilyen tüneteket. Ha valóban erős szúró fájdalmat érzel, mindenképp érdemes először a háziorvost felkeresni.

  • Jana85

    2014. június 28. szombat

    Sziasztok!

    A barátnőmmel gyereket szeretnénk.
    Egy hete nem jött meg neki,csináltunk egy tesztet reggel,de negatív…szerintetek van rá bármi esély,hogy téved a teszt?

    • Gabi

      2014. június 30. hétfő

      Lehetséges. Ha továbbra sem jelentkezik vérzés, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni. (És ettől függetlenül próbálkozzatok tovább! Ha véletlen eddig nem sikerült, talán a következő alkalom sikeres lesz!)

      • Bianka

        2017. március 31. péntek

        Jonapot Dr No
        Azt szeretnem kerdezni hogy marcius 17-en jott meg harom napig volt meg es azotta nagyon fajnak a melleim es a derekam .de viszont ma csinaltam tesztet es negativ lett . Lehet korai meg ?

  • Beatrix

    2014. június 22. vasárnap

    Kedves Doktornő!

    Általában 28 napos a ciklusom.
    Jópár hónapja a 20-21 napon elkezd görcsölni a hasam és kb 1-2 nappal később már barnázok is. A barnázás akár 1 hétig is eltart majd megjön.
    Van hogy 24-25 napra jön meg!
    Mi lehet a gond? Kell-e ezért orvoshoz fordulnom?
    Köszönettel:Bea

    • Gabi

      2014. június 30. hétfő

      Ennyiből nehéz lenne megmondani, hogy gondot jelentenek-e a leírtak. Ha zavaró ez az elhúzódó barnás folyás, érdemes nőgyógyászhoz fordulni.

  • bundri zsuzsanna

    2014. június 18. szerda

    39 hetes,2 napos mostse semi jele szülésnek má félek hogy valami gondlesz ja és előző gyerekekimet is tul hordtam szerintetek mi az oka hogy még most se szülők agodok szeretném ha adnátok választ mért most se szülők már velem egy idősek meg szültek kicsit irigy vok kérlek irjatok valamit előre is kősz választ

    • Gabi

      2014. június 23. hétfő

      A terhesség időtartama átlagosan 40 hét. De előtte és utána 2 héttel még normálisnak tekinthető. Ha már az előző terhességnél is ráhúztatok pár napot, van rá esély, hogy most is így lesz. Ne aggódj, ez nem gond! Én mindháromszor a kiírás szerinti időpont után 8 nappal szültem. 🙂

  • vik

    2014. június 13. péntek

    Jó napot doktornő arra szeretnék választ kapni hogy ma 2014.06.13.-án pénteken menstruációm után 3nappal barna folyásom van. 3 napja ok nélkül elsírtam magam és néha fáj a hasam általában este felé. A délutáni órákban hányingerem van de nem minden nap. A barátommal védekezünk mert még korainak tartjuk a babát. Lehetek terhes vagy más oka van? Várom válaszát előre is köszönöm viki.

    • Gabi

      2014. június 23. hétfő

      A leírtak önmagukban nem utalnak terhességre. Viszont mivel gyakorlatilag semelyik módszer nem 100%-os, biztosan nem lehet kizárni a terhességet. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Kata

    2014. június 08. vasárnap

    Kedves Ági!!
    44 napot késik,de volt 3-4 nap barna folyásom.Múlthónapban csináltam tesztet és negatív lett!!Lehet korai volt még?

    • Gabi

      2014. június 23. hétfő

      Ha a vérzés jelentősen enyhébb volt, mint a megszokott, akkor még szóba jöhet a terhesség, érdemes lenne a tesztet megismételni.

  • petra

    2014. május 27. kedd

    Újj vagyok még itt de lenne egy nagyon fontos kérdésem! Múlt héten pénteken voltam nőgyógyásznál és azt mondta korai terhes vagyok, ma barnás folyásom is volt a hasam is folyamatosan görcsöl…..van esély jóra gondolni? a terhesség minden jele jelentkezett nálam, csak a mai után megijedtem nagyon kétségbe vagyok esve előre is köszönöm a választ!

    • Gabi

      2014. június 02. hétfő

      A barnás folyás gyakran előfordul a terhesség korai szakaszában. Ha nem vált át vérzésbe, és 1-2 napon belül elmúlik, általában nem okoz gondot. Érdemes sokat pihenni. Ha netán vérzésbe vált, akkor utalhat vetélésre, ilyenkor célszerű minél előbb orvoshoz menni.

  • Timike

    2014. május 22. csütörtök

    Kedves Doktornő!
    Januárban hagytam abba a fogamzásgátló szedését, mert párommal gyereket szeretnénk. Április 14-én volt utoljára vérzésem azóta semmi jele, a hasam alja szúr néha enyhén néha erősebben mintha kést szúrnának belém ez hol jobb hol bal oldalon, de ha nem szúr akkor csak be-be nyilall vagy éppen csak enyhe nyomást érzek.
    Csináltam már 10 tesztet legalább és mind negatív lett 🙁 sajnos.
    Mit tegyek? Kezdek nagyon megijedni.

    • Timike

      2014. május 22. csütörtök

      Még annyit hogy a mellbimbóm az nagyon érzékeny és az egész mellem meg van duzzadva.

    • Gabi

      2014. május 29. csütörtök

      Ha azóta is megvan ez a fájdalom, és még nem járt orvosnál, mindenképp azt javaslom, hogy keressen fel egy nőgyógyászt.

  • Natália

    2014. május 18. vasárnap

    Kedves Dr-nő!

    Lenne egy kérdésem ami aggaszt Április 16-án menstruáltam,persze dolgozunk a baba projekten..ovu teszt,hőmérőzés ami azt jelentette hogy Április 27-én pozitív lett az ovu teszt .Annak rendje módja szerint a kellő időben történt minden.A nem várt mensi nem is jött meg ..mivel általában 25naposak,Május 11-én nem is jött meg.Rá két napra teszt halvány pozitív,majd megismételtem ő már erősebb,mostanra egyértelműen pozitív.Elmentünk a párommal 2D-uhra de nem láttak terhességet.9cm edimetriozum láthato.Sajnos tavaly majdnem ilyenkor volt egy mis ab-9héten.Az orvosom szabadságon van de aggódom nagyon.Önnek erről mi a véleménye? Válaszát előre is köszönöm.

    • Gabi

      2014. június 02. hétfő

      A pozitív terhességi teszt 99%-ban terhességre utal. Korai időszakban előfordul, hogy még az ultrahangon nem tudják egyértelműen megerősíteni a terhességet, ilyenkor kontrollra vissza szokták rendelni a pácienst. Remélhetőleg erről van szó most is. Sajnos a vetélés sem zárható ki teljesen, főleg ha a pozitív teszt után vérzés jelentkezett.

  • Csilla

    2014. május 16. péntek

    Üdv mindenkinek!Ma reggel arra ébredtem,hogy elég nagy mértékben görcsöl a hasam és barnás sárgás színű folyásom van és hasmenésem is volt.(A méhem környékén görcsöltem.)Babát szeretnénk a párommal,nem is védekezünk.Múlt héten voltam nőgyógyásznál,mert egy ideje fáj a jobb petefészkem,nem mondott semmit,végülis csinált terhességi tesztet,de negatív lett.Vett rákszűréshez kenetet,1 hónap múlva kell érdeklődnöm.A menzeszem rendesen megjött ahogy kellett,ehónap 3-án és elmúlt 7-én vagy 8-án.De azóta voltunk együtt párszor védekezés nélkül.A kérdésem az,hogy lehet terhes vagyok?Még soha nem volt ilyen.A válaszokat előre is köszönöm! Csilla

    • Gabi

      2014. május 20. kedd

      A leírt tünetek nem utalnak konkrétan terhességre. És terhességi tünetek is csak legkorábban 10 nap elteltével szoktak jelentkezni. Ha bizonytalan vagy, azért egy terhességi tesztet nem árt csinálni, de ha már késik a menzesz, akkor mindenképp célszerű.

    • Erika

      2020. június 18. csütörtök

      Jo napot
      Symicia fogamzasgatlo tablettat szedek 14 napon elkezdtem verezni jovohet hetvegen kellene megjonnie mitol lehet ez hogy par napig volt de inkabb barnas folyasom

      • Gabi

        2020. június 27. szombat

        Mindenképp érdemes alaposan átolvasni a tabletta betegtájékoztatóját. Ebben a következő olvasható:
        Vérzés a menstruációs időszakok között
        A Symicia szedésének első néhány hónapja során áttöréses vérzés vagy pecsételés (vércseppek vagy foltok) jelentkezhetnek. Ha ez a vérezgetés néhány hónapnál tovább tart, vagy néhány hónap után jelentkezik, orvosának ki kell vizsgálnia az okot.

  • Csipak Mária

    2014. május 12. hétfő

    Üdvözlöm Gabi!!!
    Olyan kérdéssel fordulok most önhöz, hogy már fél éve nem védekezzünk párommal és múlt hónapban havim előtt 2 héten keresztül minden olyan dolgot éreztem mint aki terhes még teszt is azt mutata akkor az vagyok és a hónapban meg jött havim és akkor párommal nagyon meg ilyedtunk és akkor párommal ugye el mentünk orvoshoz ahol már viszont tesztet negatív lett és ultrahangos vizsgálat is azt mutata ki nem lehetek az ez volt 2014.04.06. és és 10 én kellet volna meg jönnie! na de viszont a másik hogy most májusban 2 napot keset és semmi elő jelét nem értettem hogy meg jön és most 2014.05.11 én jött meg de viszont 2 napja menstrualok elvileg de első napot érzem csak rendenek mert ma estére azaz most hétfő este van és sima barna folyásom van min el gondolkoztam hogy nem szokott ilyen lenni,meg átlag 5 napig tart nem 2 nap ön szerint ki zárt az hogy mégis terhes maradtam vagy újabb terhesség következett be??? vagy csináljak tesztett mert idáig nem mertem vagy menjek vizsgaltassam meg magam??? mit tegyek köszönöm segítségét!
    üdvözlettel Marcsi

    • Gabi

      2014. május 20. kedd

      Az ultrahangon látni kellett volna az orvosnak, ha terhességről van szó. Lehetséges, hogy az orvosi vizsgálat után sikerült teherbe esni. Ha a vérzés valóban elmúlt 2-3 napon belül, érdemes lenne terhességi tesztet csinálni.

  • noranora

    2014. május 12. hétfő

    Tisztelt Doktor Nő!

    februárban volt egy 5 hónapos terhességet követő koraszülésem, most ismét szeretnénk kisbabát.
    Az orvosommal abban maradtunk áprilistól újra próbálkozhatunk. Szülés óta egyszer volt menstruációm: április 1 és 5 között. Most 13. napja késik. Csináltam már 2 terhességi tesztet, a legutóbbit pénteken. Mindkettő negatív volt.
    Terhességi tüneteim nincsenek, de az előző terhességemnél sem voltak az első hetekben.

    Szeretnék tanácsot kérni, hogy Ön mit javasol? Menjek orvoshoz, mert elképzelhető, hogy valami miatt felborult a ciklusom (korábban mindig 28 napos volt, a terhességemig, azaz tavaly augusztusig gyógyszert szedtem)? Vagy várjak még, mert elképzelhető, hogy később volt peteérésem és lehetséges a terhesség?

    Válaszát előre is nagyon köszönöm!

    Üdv, Nóra

    • Gabi

      2014. május 20. kedd

      Lehetséges a terhesség is. De előfordulhat az is, hogy szülés után még ennyi idő elteltével nem állt be pontosan a ciklus.

      • noranora

        2014. május 20. kedd

        Kedves Gabi, köszönöm a választ! Azóta csináltam még egy tesztet, az is negatív, továbbra sem menstruálok. Beszéltem közben az orvosommal is, akitől szintén ezt a választ kaptam. Most várok 🙂

  • Benji

    2014. május 12. hétfő

    jo napot! en olyan problemaval fordulok onhoz a baratnom neveben, hogy megszakitasos modszerrel vedekeztunk.. 2 napja kesik a mellfajdalmon kivul semmi mas jel nincs se terhessegre se menstruaciora! mit tehetunk?? udv: Benjamin

    • Gabi

      2014. május 20. kedd

      Ha továbbra is késik, mindenképpen csinálni kellene egy terhességi tesztet!

  • zsani77

    2014. május 11. vasárnap

    Sziasztok. Nekem is lenne egy kerdesem. A parommal csak megszakitassal vedekezunk. Marc.12en voltunk egyutt,mielott kiment kulfoldre es egy minimalis atlatszos veresnfolyas jelentkezett,majd a menszszem 9napot kesett…. majd megjott bar korant sem a szokasos mennyiseg es minosegu… ez elmult np4nap alatt,majdnhazajott aprilis kozepen…ujra egyutt voltunj es most jelentkezett 2 napig tarto barnazas az egyutt letunk es a menstruaciom utan… egyzser megszedultem a melleim szurkalnak es a jobb oldalon a petefeszkemnel szur illetve felvan puffadva… mi lehet ez?

    • Gabi

      2014. május 20. kedd

      Ha a menzesz enyhébb a megszokottnál, és nem tart tovább 3 napnál, az utalhat terhességre. Ebben az esetben érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet!

  • Krisztina

    2014. május 07. szerda

    Kedves doktornő! A párom külföldön dolgozik és 4 hónapig nem voltunk együtt, de most március 28.-án haza jött 2 hétre és szinte minden nap együtt voltunk. Mi a kikapós módszert használjuk. Április 13.-án voltunk tulojára együtt.Most kb. 1 hete szúr az alhasam, puffadtnak érzem,olyan, mintha izomlázam lenne, vagy nem is tudom, picit fájnak a melleim és feszülnek, most a 3. napja már a fejem is fáj, néha ég is és picit meg is szoktam szédülni. Március 14.-én kell megjönnie a menzesznek. Voltam nőgyógyásznál, megnézte a hasam, de nem vett észre semmit.. Nemtudom, van okom félni? Még egyenlőre nem volt tervben a baba.

    • Gabi

      2014. május 20. kedd

      A leírtak nem utalnak egyértelműen terhességre, bár a megszakításos védekezés nem a legbiztonságosabb módszer. Szóval a terhességet nem lehet kizárni teljesen. Ha késik a menzesz, akkor mindenképp érdemes csinálni egy tesztet.

  • Beatrix 34

    2014. május 03. szombat

    Szia Gabi!
    A párommal úgy döntöttünk,a múlt hónapban,hogy babát szeretnénk..Tavaly leálltam a fogamzásgátló szedéséről,addig más védekezést iktattunk be.A menzeszem ápr.3-án volt meg utóljára és a ciklusom 28 napos ami mindig rendszeres volt!Ovulációs naptárt használtunk,hogy kb mikor van pé vagyis félidő.Együtt voltunk már előtte héten minden nap,azokban a napokban minden nap,és utána is pár napot.Viszont lassan 2 hete fáj,feszül a hasam alja,mintha puffadtabb is lenne és a petefészkem környéke is néha szúrkál.A menzeszemnek csütörtökön kellett volna megjönni-e de nem jött.Úgyan úgy fáj a hasam alja mint eddig avval a különbséggel,hogy 2 napja barnázok.Pénteken du.án csináltam tesztet ami negatív lett..Lehet,hogy van baba??

    • Gabi

      2014. május 06. kedd

      Ha a barnázás nem váltott vérzésbe, esetleg azóta el is múlt, akkor még szóba jöhet a terhesség. Én megismételném a tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből. Drukkolok!

      • Beatrix 34

        2014. május 08. csütörtök

        Szia!Nem váltott vérzésbe sőt elmúlt.Voltam tegnap nődokinál,de nem mondott semmi különöset azon kivül,hogy a méhnyálkahártyám 22mm mint egy terhes nőé..ezért vérvételre adott beutalót ma reggelre de sajnos csak sokára lesz eredmény 1 hét kb..

  • zsófia

    2014. május 03. szombat

    kedves doktornő
    azért írok , mert a menstruációm 2 napja késik most május 1-én kellett volna megjönnie ,nem szokott egyébként késni , a barátommal aznap voltunk együtt és megszakítással „védekeztünk”. terhességre kéne gyanakodnom vagy mit tegyek ? kihez forduljak ?

    • Gabi

      2014. május 06. kedd

      Ha továbbra sem jelentkezett vérzés, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet. Vagy nőgyógyászhoz kellene fordulni, bár ott is elsőként vizelet tesztet kér az orvos.

  • Hajni

    2014. április 25. péntek

    Kedves Doktornő!

    Kislányunk március 27-én 3100 grammal és 51 cm-el született. Jelenleg 3460 gramm és 55 cm. Viszont már 4. hete sárga. Aggódok, hogy ennyire elhózodik a sárgasága. Ez normális? Anyatejes baba, tápszert nem kap. A fejét emelgeti, nézelődik. Súlygyarapodására is azt mondja a Védőnő, hogy jó, a doktor azt hogy hízhatna. A sárgaságra szintén hogy normális anyatejes babánál, Én még sem vagyok nyogodt. Valamint a szülés előtt kaptam antibiotikumot, mert elkaptam még a kórházban (ahol 7 hetet töltöttem) egy septo cocus nevű baktériumot. Ez miatt még itthon kapott a baba Unasyn-t 5 napig. Kérem adjon tanácsot mert félek hogy valami visszamarad nála. Köszönettel Hajni

    • Vida Ágnes

      2014. április 25. péntek

      Ha az orvos szerint normális a sárgasága, akkor nincs miért aggódnod. A sárgaságnak nem csak a szín a tünete, hanem az aluszékonyság is, és a babának nicns étvágya, ő viszont szépen gyarapodott és élénk, ezért biztosan nincs sárgasága, csak a szín maradt meg még egy kicsit.

  • Mia

    2014. április 08. kedd

    Kedves Doktornő! 🙂 Párommal múlthónap(március) elsején voltunk együtt.A ciklusom 14. napján. 🙁 Először óvszerrel védekeztünk, majd „elment”, de nem bennem. Megtörölgette „magát” s körülbelül 10 másodpercre hatolt belém(akkor sem teljesen, mert annyira száraz volt, hogy neki is fájt) óvszer nélkül…Nagyon féltem. 15-én mivel megjött a menstruációm, megnyugodtam. De olvastam olyanokról, hogy ennek ellenére is esélyes a terhesség. A terhesség előjeleit a menseszig beképzeltem szerintem. 😛 Tehát a menseszem 8-9 napig tartott(első két nap megszokottan erős vérzéssel)…Most meg mintha fel lennék puffadva, de nem az alhas tájékon, hanem inkább mintha a beleim „rosszalkodnának”…Egyébként ehónap 4-én teszteltem.Negatív lett.Viszont délután volt…Ön szerint nagy esély van a terhességre? 🙁 Válaszát előre is köszönöm, és elnézést kérek a nagyterjedelmű körülírásért. Tisztelettel, Mia. 🙂

    • Gabi

      2014. április 22. kedd

      Mivel a menzesz nem volt sokkal enyhébb, mint általában, és nem is múlt el 3 napon belül, így kicsi a terhesség esélye. De mivel 100%-osan nem lehet kizárni, ha bizonytalan, mindenképp érdemes lenne a terhességi tesztet megismételni.

      • Mia

        2014. április 24. csütörtök

        Köszönöm! 9-én is teszteltem…5 nappal később…szintén délután.Szintén negatív…remélem megnyugodhatok… 🙂

  • Ildikó

    2014. április 03. csütörtök

    Kedves doktornö!
    Én egy kérdéssel fordülok önhöz.
    Idén februàrban 2x menstruàltam.
    De màrciusban nem volt aszem menszeszem.
    De együtt voltam a baràtommal.És nap mikor felkeltem reggel nagyon görcsöltem pàr màsodpercig.
    Aztàn aznap este barnàs véres volt a tisztasàgi betétem.
    Azért kérdezem mert renszertelen a menszeszem is.
    Vagy esetleg terhrs lehetek?

    • Gabi

      2014. április 09. szerda

      A menzesz kezdő napját érdemes mindig feljegyezni. Mindig az első napok között eltelt időt, a napok számát érdemes figyelni, nem azt, hogy ebben a hónapban már volt vagy nem. Kb. 28 nap a normális, így előfordul, hogy hónap elején és végén jön meg. Viszont ha most kimaradt a vérzés, érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

  • Zsu

    2014. március 22. szombat

    Kedves Doktornő!1 hete késik a menstruációm csináltam tesztet de sajnos negatív lett,voltam orvosnál gyulladást állapított meg ezért késhet?Vagy az is lehet hogy cisztától késik de akkor az orvos mondta volna szerintem…Amikor csinálta az ultrahangot elég sokáig nézegette a hasamnál lehet hogy látott valamit csak nem mondta..Egy hét múlva kell visszamennem annyira kíváncsi vagyok…Nagyon szeretnénk babát…

    • Gabi

      2014. április 01. kedd

      Ha nem mondja az orvos, bár kiszolgáltatott a helyzet, érdemes kérdezni! A leleten sem ír semmi erre utalót? Lehetséges, hogy még nem látta egyértelműen, terhességről van-e szó, ezért hívta vissza kontroll vizsgálatra.

  • zsani

    2014. március 20. csütörtök

    Sziasztok. Olyat szeretnék megtudni hogy az utolso menzeszem február 9 -én volt. Azota nem jött meg.de most olyat tapasztaltam hogy világos barna folyásom van három napja . Éles fájdalmam volt a méhemnél de ez csak egy napig tarott. De azota sem jött meg.TERHES LEHETTEK? Párommal már nagyon szeretnénk.

    • Gabi

      2014. április 01. kedd

      Ha azóta sem jelentkezett vérzés, mindenképp érdemes lenne terhességi tesztet csinálni.

  • sari

    2014. március 19. szerda

    jo estet ,
    azal a keresel fordulok onhoz egy hete voltunk egyut a baratomal es most 9 napja reggelente roszul vagyok es nagyon faj a hasam ez ara utal hogy terhes vagyok egy het mulva megkell jojon a mensz varjam meg hogy megjon e vagy sem vagy vegyek tesztet surgos valaszat elore is koszonem !

    • Gabi

      2014. április 01. kedd

      Ha terhességről van is szó, a leírt tüneteket ez még nem okozhatja. Az első terhességi tünetek leghamarabb 10 nap elteltével jelentkezhetnek. Ha már ennyi idő eltelt az együttlét óta, érdemes csinálni terhességi tesztet.

  • P.Alexa

    2014. március 02. vasárnap

    kedves Gabi. olyan kérdéssel fordulok hozzad,hogy Januar 20.volt meg a menzezem utoljára ..voltak alhasi fajdalmam olyan volt mindha meg jönne de semmi azek a tünetek elmúltak de viszont a melleim nagyon fajnak főleg ha leveszem a mell tártot .mar 6 hónapja nem vedekezunk mert szeretnek meg egy pici babat de edig nem sikerult . körül belül febr.21. voltam dokinal es ö csinált hasi utrahangot es nem lattot semmit . mar csináltam 3terhesegi tesztet es negatív lett meg a reggeli is .lehetek terhes vagy mitól kesik a verzesem 🙁 köszönöm a valászt

    • Gabi

      2014. március 03. hétfő

      Ha továbbra sem jön meg, pár nap elteltével érdemes a tesztet megismételni. Lehetséges, hogy csak még a korai időpont miatt voltak a tesztek negatívak, és az orvos is lehet, hogy emiatt nem látott semmi terhességre utalót.

  • Alexa

    2014. február 19. szerda

    jó napot!
    Nekem lenne egy problémám amire megszeretném tudni a választ, hogy miért is lehet ez. 1hete kesik a menstruaciom és alhasi fajdalmam van főleg a jobb oldalon mar 4napja ugy erzem meg fög jönni de semmi, a terhesegi teszt negatív lett lehetek terhes ? valaszt elöre köszönöm

    • Gabi

      2014. február 23. vasárnap

      A negatív teszt ellenére lehetséges a terhesség. Ha időközben nem jön meg, akkor érdemes a tesztet néhány nap elteltével megismételni, vagy nőgyógyászhoz fordulni. Ott egy ultrahang vizsgálat során elég egyértelműen kiderül, terhességről van-e szó.

      • Alexa

        2014. február 23. vasárnap

        szia.voltam orvosnál és a doki azt monta nem vagyok terhes de csak hasi utrahangot csinált mar 2hete késik a verzesem es , gyögyszert is kaptam tőle de annak elenére sem jön meg.Én ugy érzem terhes vagyok 6honapja nem szedek gyögyszert. és meg mindig semmi nem lenne. 🙁

  • Ramóna

    2014. február 10. hétfő

    Jó estét!
    Nekem lenne egyy problémám amire megszeretném tudni a választ, hogy miért is lehet ez.
    2014.01.06.-án a párommal lefeküdtünk, de az óvszer elszakadt.
    Másnap el is mentünk venni 72 órás tabit amit azonnal ott helyben be is vettem.
    De ezelött már 2 napja elkezdődött valami
    Fáj a fejem, éjszaka arra kelek hogy ver a víz, hányingerem van, szédülök, és hangulat ingadozásom is van

    • Gabi

      2014. február 13. csütörtök

      Az esemény utáni tabletta hatékonysága sem 100 %-os. Általában a bevétele után 7 napon belül vérzésnek kell jelentkeznie. Viszont ha azóta nem jelentkezett vérzés, vagy késik, és emiatt terhességre gyanakszol, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Anita

    2014. február 07. péntek

    Kedves Doktornő! Menzesz utáni második harmadik napon párommal együttléttünkkor nem védekeztünk! Ennek kb négy öt napja. Szeretnénk babát! Reménykedhetek hogy sikerült?

    • Gabi

      2014. február 13. csütörtök

      Lehetséges, viszont egyetlen alkalomra alapozva azért az esély nem túl nagy.

  • ann

    2014. január 28. kedd

    Sziaszzok.egy tanacsot.velemenyt kernek toletek. A paromnal 2014.01.11 es 15-16.an voltunk egyutt. A ciklusom 28 napos. Most majd 30an kell megjonnie azaz 2 nap mulva. V egy ket tunet. De hasonlo a menzihez! Pl.tobb vizeles pedig nem iszok tobbet. Faj a hasam.nyomo erzes. A melleim nem fajnak, mert van mikor rettentoen van mikor semmi! Faradekony vagyok.aludnek egesznap. Arra lennek kivancsi.hogy ez csaj a sima menzi tunetek vagy esetleg mar mar lehetnek a terhessegnek a jeleis!? Mondjuk 2 nap es kiderul tudom. De erdekelne a velemenyetek. Koszonom elore is!

    • Gabi

      2014. február 03. hétfő

      Lehetnek terhességi tünetek is, de biztosat tényleg csak akkor tudsz, ha már késik a menzeszed, és csinálsz egy tesztet.

  • Szandy

    2013. december 22. vasárnap

    36 hetes terhes vagyok holnap töltöm be a 37 hetedik hetet..szeretném megkérdezni hogy most ez joslofájások??ezekben az idöben vannak fájásaim::..5:53 5:56 6:03 6:0::7 6:14 6:27 6:34 6:39 6:44 6:51 6:53 6:57 7:03 7:12 7:24 ilyenkor vanak fájásaim egyik erösebb a másik gyengébb..egyik 30 másotperces a másik meg 10…azt szeretném megkérdezni hogy ezek már szülési fájdalmak???más panaszom nincsen…

  • bianka

    2013. december 04. szerda

    szia nekem az lenne a próblémám hogy rózsaszinü barnász kissé vízes mensesm van ma 2 napja. de semmi jelét nem érzem a terhességnek nincsen hányingerem nem szédülök szóval nem vagyok beteg . de a ciccim egy kissé mintha megváltozot volna mert olyan kis patanás szerüek vannak a mellbimbó-kőröl csináltam tesztet 2-hete de sajnos negatív lett kétszer is most meg nagyon félek egí újat csinálni hogy az is negatín lesz -e??, szeretném a segítszégét kérni várom válaszát köszönöm

    • Gabi

      2013. december 18. szerda

      Ha a vérzés nem erősödött, hanem ilyen enyhe maradt, és 3-4 nap alatt elmúlt, akkor még szóba jöhet a terhesség. Terhességi tünetek nem jelentkeznek mindenkinél egyformán, szóval még az sem kizáró ok.

  • Szilvi

    2013. december 01. vasárnap

    Kedes Doktornő!
    Azt szeretném megkérdezni,hogy lehetek-e állapotos ha 9 napja késik és néha nagyon fáj, szúr a bal hasam alja..

  • patrícia

    2013. november 25. hétfő

    nekem az lenne a kèrdèsem h a következöket tapasztalva lehetek e terhes??
    -a havim gyenge bordôs barnás volt
    -a mellbimbom fáj körülötte pattanás nagyságu kitülemkedèsek fordulnak elö
    nehèznek is èrzem meg valami váladèk jön belõle nyomás hatására
    -vannak menstruácios fàjdalmaim már most de csak december 2.-án vanitt az ideje
    -görcsöl a hasam jobb ès alsó fele
    -a szemèremcsontom.is görcsöl
    – megnövekedett a fehèr válladèk termelödèsem

    • Gabi

      2013. december 01. vasárnap

      A tünetek nem egyértelműek, de okozhatja őket terhesség. Ha valóban késik is a menzesz, akkor érdemes csinálni tesztet.

  • Helga

    2013. október 17. csütörtök

    Tisztelt Doktornő!
    42 éves vagyok és most szeretnénk kisbabát.A havi vérzésem 28 napos és mindig időben jön.3 hónapja próbálkozunk.Az első hónapban időre de egy nappal elöte barnás pecséttel kezdődött.erős hátfájás erős görcs.4-5 napig tartott.2 hónap szintén időben de lassan indult rózsaszin barnás és másnap élénpiros.alvadt vér is volt.3 hónapban elöbb jelentkezett 4 nappal szintén barna rózsaszin.2 napig tartott majd semmi.a nem várt napján ujra megjön érzés és azóta 2 napja pecsételő barnás krémes.Normálisnak mondható vagy utal ez valamire.próbálkozáunk elött mindig rendesen jött meg semmi barna csak amikor már elmúni készült.Köszönöm válaszát.

    • Gabi

      2013. október 24. csütörtök

      Ha most jelentősen kevesebb volt a vérzés, mint a megszokott, akkor lehetséges a terhesség, célszerű tesztet csinálni.

      • Heni

        2014. június 22. vasárnap

        Tisztelt Doktornő! Olyan problemaval fordulok Önhöz hogy marciusban levetettem a spiralt akkor normalisan megjott de viszont aprilisba meg majusba erdekesen jon meg.Mensi elott 3 nappal barna maszatolasom van utana enyhen barnas rozsaszines vmi jon de kb 1 napigtart.multhonapba csinaltam tesztet de negativ lett.A jobb oldalon a hasam aljan szoktam erezni szurkalasokat ami lehatol a lagyekomig.Erdekelne h ez most lehet e terhesseg vagy mas hormonalis problema..Elore is koszonom a valaszat.Tovabbi szep napot!

        • Gabi

          2014. június 30. hétfő

          Spirál levétele után, előfordulhat, hogy megváltozik a menzesz jellege. Viszont ha más módon nem védekeztek, akkor a terhességet sem lehet kizárni. Ha bizonytalan, érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni.

  • Norci

    2013. október 16. szerda

    Tisztelt Doktor Nő!
    Augusztus 23.-án volt meg utoljára. Azóta két negativ tesztem lett. Ma voltam orvosnál,azt mondta méhen belül van valami,de nem tudja biztosra állitani,hogy terhes vagyok-e. Kivános vagyok,és néhány eddig kedvelt dologtól hányingerem van. A hátam is és a fejem is szokott fájni. Valamin ta melleim is oldalt. Bizakodhatok,hogy terhes vagyok? Válaszát előre is köszönöm.

    • Gabi

      2013. október 24. csütörtök

      Lehetséges. Ha az orvos visszahívta 1-2 hét múlva kontroll vizsgálatra, jó eséllyel akkor már látszódni fog a terhesség. Ha azóta nem jelentkezett vérzés, érdemes a tesztet megismételni.

  • Ági

    2013. október 15. kedd

    Jó napot doktornő!
    Utoljára szept. 5-én volt meg a menstruációm. Sosem volt rendszeres, általában legkésőbb a 38-39. napon megszokott jönni, most viszont már 42. napja késik. Több mint fél éve diétázom, egészségesen, de eddig emiatt sosem késett. Néha rám tör az ”ennék valamit, vagy nem tudok ellenállni annak ami előttem van” érzés. Eddig ez sem volt túl jellemző. Semmi jele annak, hogy a napokban megjönne, ráadásul nőgyógyásznál is voltam és nem látott semmit, de cisztám sincsen. Köszönöm a válaszát!
    Üdv!

    • Gabi

      2013. október 16. szerda

      Igazából magát a kérdést nem találom. A leírtak alapján én annyit mondtam volna, hogy érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni, de ha ő sem talált semmi eltérést, valószínű, hogy nem terhességről van szó. Azért ha pár napon belül nem jön meg és a kívánós érzés sem múlik, egy tesztet nem árt csinálni.

  • Edit

    2013. október 01. kedd

    Kedves Doktor nő!2013.06.14.én hagytam abba fogamzásgátló szedését,elsõre rendben lezajlott a menstráció, aztán 33 napra tolódott ki az utolsó 42 napos volt, Augusztus közepe óta nem védekezünk.Az utolsó menzeszem elsõ napja szept.6. volt,16án voltam rákszûrésen, a doki mindent rendben talált, látott egy 14mm-es tüszõt a jobb petefészekben.és a méh fala 7mm volt. Az lenne a kérdésem ,hogy ha nekem már 17-én volt az a bizonyos hüvelyi váladék,ami olyan nyúlos tojásfehérje jellegû és az ovu teszt pozitívat mutatott 21 -22-23, 24-én pedig már negatívat, és mi mindent megtettünk amit csak lehetett a teherbeesésért, van esély rá hogy összejött?42 napos ciklus ezt nem befolyásolja? Valamint kb.3 napja fáj és érzékeny a mellem, szurkál a méhem körül, olyan mindjárt megjön érzésem van,napközben enyhe émelygések törnk rám, ma okt. 1. van mikor teszteljek először,ugye a nem vártat nem tudom belőni sem hogy mikor lenne az előző 42 napos ciklus miatt.Várom válaszát! Köszönettel ditti

    • Gabi

      2013. október 08. kedd

      Lehetséges a terhesség. Ha az orvos és a teszt is megerősítette, hogy akkoriban volt ovuláció, akkor csak egyszerűen hosszabb a ciklus. Bár még nem telt el a 42 nap, de szeptember 16 – 17. óta már eltelt annyi idő, hogy jó eséllyel kimutatná a teszt a terhességet.

  • Robi

    2013. szeptember 18. szerda

    Sziasztok! Van e gond van sem, mondja meg az aki tapasztalt. 🙁 Szept 7.-én voltunk együtt megszakításossal. Szept 13.-án kellett volna megjönni KB, de még ma 18.-án sem jött meg. Azt tudni kell, hogy rendszertelen a menzesz és volt olyan hónap, hogy csak pecsételés volt, pl ezelőtt rendesen megvolt, de azelőtt pecsételős volt és 21 napos kör volt, tehát a napok totál nem rendszeresek. Bogyót már hónapok óta nem szedek, épp azért mert bogyó alatt akár 2 hónap is kimaradt. Nagyon sokat mozgok napi szinten. Teszteltünk ma 25-ös érzékenységűvel, de semmi. Azaz 11 nappal egy együttlét után. Van baj vagy sem? Van még teszt, pár naponta újratesztelünk. Köszönöm!

    • Gabi

      2013. szeptember 25. szerda

      Érdemes újra tesztelni pár naponta, ha közben nem jön meg, de biztosat ebben az esetben is akkor tudnál, ha nőgyógyászhoz fordulnál. Ha egyébként is rendszertelen a ciklusod, akkor kisebb a teherbeesés esélye, de kizárni a negatív tesztek ellenére sem lehet biztosan.

  • Garnier24

    2013. augusztus 10. szombat

    Sziasztok. Egy 24 éves lány vagyok.kb 5 évig szedtem a Lindynette fogamzásgátlót. Idén június 18.án abba hagytam a gyógyszert mert a párommal kisbabát szeretnénk. rá 3 napra megjött a mensim. Utána július 18.án volt meg. Most kell majd megjönnie 4-5 nap múlva. Én már mikor abba hagytam a gyógyszert akkor vettem Gravida vitamint és szedegetem. Már majdnem egy hete hányingerem van, a múltkor megkívántam a sütit és vettem vagy 3 félét mind meg is ettem.Néha szédelgek is. Valamikor kívános vagyok de van amikor hányingerem van mindentől. Tegnap este is hányingerem volt, ma reggel is. Azt szeretném kérdezni,hogy mikor szoktak a terhesség tünetei jelentkezni? Mert ha esetleg terhes is vagyok ( bár én szerintem még nem) akkor is max 1 vagy 2 hete sikerült a baby. Ilyen hamar nem lehet hányingerem még.,vagy de?? 🙂 Gondoltam arra is,hogy holnap veszek egy tesztet, de mondom felesleges mert még elvileg meg is jöhet. Várjak még amíg kimarad a mensi? ( lehet ki se marad) Most egy kicsi sárgás, nagyon halvány barnás folyásom is van. Mi a véleményetek?

    • Gabi

      2013. augusztus 13. kedd

      Kb. 10 nappal a fogantatás után jelentkezhetnek az első terhességi tünetek, de a teszttel tényleg érdemes addig várni, amikor már késik a menzesz.

  • Szandy

    2013. augusztus 09. péntek

    Nekem 3 honapja nem jött meg és bizonytalan vagyok mert a tünetek meg vannak..hányinger,szédülés,alhasi fájdalmak szúró görcsös érzés,fejfájás,sokat járok wc-re,álandòan fáratnak érzem magam sziveseben egész nap aludnék,a mellem eleinte fájt de most nem,undórodom olyan ételektöl amiket szeretek,folyásom is van,és a hasam is nőt egy kicsit nagyon sokat eszek lehet h csak hisztam és azért nőt….maga szerint hány %-ba lehetek terhes??Elöre köszönöm a választ.

    • Szandy

      2013. augusztus 10. szombat

      Most egy kicsit megilyetem valami folyik ki a melleböl fehéres szinü de nem tejesen fehér..ha hozzányulok még több jön ki sokla több…aki tud az válaszoljon

      • Gabi

        2013. augusztus 13. kedd

        Terhesség során szivároghat úgynevezett előtej.

    • Gabi

      2013. augusztus 13. kedd

      Ha az utolsó menzesz előtti időszakban volt szexuális kapcsolatod, akkor nagy valószínűséggel terhességről van szó. Érdemes lenne mielőbb nőgyógyászhoz fordulni.

      • Szandy

        2013. augusztus 13. kedd

        hány %-ba lehetek terhes?

  • Szandy

    2013. augusztus 09. péntek

    Nekem 3 honapja nem jött meg és bizonytalan vagyok mert a tünetek meg vannak..hányinger,szédülés,alhasi fájdalmak szúró görcsös érzés,fejfájás,sokat járok wc-re,álandòan fáratnak érzem magam sziveseben egész nap aludnék,a mellem eleinte fájt de most nem,undórodom olyan ételektöl amiket szeretek…maga szerint hány %-ba lehetek terhes??Elöre köszönöm a választ.

    • Gabi

      2013. augusztus 13. kedd

      Ha 3 hónapja késik a menzesz, elég nagy valószínűsége van a terhességnek. Érdemes lenne minél előbb nőgyógyászhoz fordulni.

      • Szandy

        2013. augusztus 13. kedd

        Hány %-ba lehetek terhes maga szerint?? Köszönöm a választ elöre

  • Moncsi

    2013. május 10. péntek

    Doktorno! Egy gyermekes anyukakent mar tudom mik a tunetek,mi hogyan megy egy terhesseg folyaman,de most ketsegek kozott vagyok. Nem vedekeztunk;szoval ugymond tervezett baba lenne! Ket hete mar ereztem a tunetek egy reszet,teszt is volt;de negativ lett! Gondoltam varok;megvarom a menzim;vagy jonn v nem;de csak megjott egy hettel korabban;szine-mennyisege eltero;de ez mar az 5. napja! Anno nekem a lanyommal meg volt egy menzim;szoval tudom h lehet kozben. De olyan furan erzem magam. Allandoan aludnek,azelott nem birtam 8 orat sem aludni most meg 24-bol 17-et alszok. Hanyinger;cigi es kaveundor;mar leszokoban;mellfeszules;szedules;hasam lapos lenne de most inkabb pocakosnak nezek ki;es faj a hasam alja nagyon! Ideges vagyok;azonnal merges leszek;turelmetlen;vagy elsirom magam! A homersekletem atlagban 35 fok,tegnap volt 36;5 ma reggel 35;9! Bizakodom nagyon;talan csak bekepzelem! Anno is mindig kivantam a szexet a terhessegem elejen;most is;a szemerem is lilla inkabb! Minden vagyam ez a gyermek;de mar nem tudom mit higgyek mert ez a mostani menzi hol kevesebb;hol tobb;hol semmi;volt barnas es piros is;es a menzim elott csak ugy elontott a feherfolyas;mindenem odalett! Baratnom szerint csak tulsagosan akarom;produkalom a tuneteket!! Nem tudom! Anno tudtam h terhes vagyok mar ket het utan;de most a havim miatt nem tudok magammal mit kezdeni! Erdemes teszteljek most vagy varjam ki a veget? Ja es egesznap nem tudok enni de este annyira kivanom a hagymat-igen a hagymat;hogy bezabalok belolle! Meg a tejet! Elnezest a sok suletlensegert;de anno veszelyeztetett terhes voltam;igy most mindentol felek! Ezert tettem le a cigit!! Valaszat elore is koszonom!!! Monik

    • Moncsi

      2013. május 10. péntek

      Pihengettem;jobban mondva aludtam egy nagyot megint! Mertem hot addig fel se keltem. 37,7!! Na most mi van? Hason nem tudok aludni;ugy erzem h lent nyom valami esetleg valaki!

      • Moncsi

        2013. május 12. vasárnap

        Teszt pozitiv lett! Verzesem nem szunik;egyre erosebb! 7. napja!!! Nem akarja abbahagyni! Teendo? Persze orvos tudom;de;kivarnam a verzes veget! S talan meg egy tesztet csinalnek! :/ :/ 🙁 Elveteltem volna?? V mehenkivuli?? ;((

        • Gabi

          2013. május 15. szerda

          Ha pozitív a teszt, ne várd meg a vérzés végét, azonnal irány a doki!

    • Gabi

      2013. május 15. szerda

      Ha ennyi a bizonytalan tényező, mindenképp érdemes a tesztet megismételni. Drukkolok!

  • Pixyke..

    2013. március 27. szerda

    Kedves Doktornő!!!

    Nekem olyan problémm lenne h 3 vetélésem volt:2010 januárjába,2010 oktoberjében, és 2011 juniusában ami itthol elment 12 hetesen(megindult a vetélés).azóta is próbálkoztunk most hematológiára és endokrinológiára küldtek el.már lassan 1 hete késik savanyú uborka szagott érzek az egész lakásban és az a vicc h nincs is itthol uborka !!mit tegyek félek orvoshoz menni ne h bevérezzek .teszt még nem mutattot semmit…előre is köszönöm a válaszát…

    • Gabi

      2013. április 06. szombat

      Ha terhességre gyanakszik, az előzményeket figyelembe véve, érdemes minél előbb orvoshoz fordulni.

  • Anetta

    2013. február 19. kedd

    Kedves Doktornő!
    már 9 napja késik a menstruációm, terhességre utaló jeleket nem érzek magamon mást csak duzzadt melleket (mint általában a menstruáció előtt) és puffadt alhast(közvetlenül a szeméremajkak fölött kissé kidudorodva), tesztet is csináltam, és negatív lett. Bízhatok ebben, hogy ilyen rövid idő után talán biztos nem lehetek terhes? Aggódom, hogy még mindig nem jött meg.
    Köszönöm a választ!

    • Gabi

      2013. február 22. péntek

      Ha egyébként pontosan szokott megjönni, akkor nem alaptalan az aggodalom. Ha továbbra is késik a menzesz, érdemes a tesztet néhány nap elteltével megismételni. Vagy nőgyógyászhoz fordulni, ott egyértelműen kiderül, mi okozza a késést.

  • Dóra

    2013. február 19. kedd

    Sziasztok,
    ma h egy hetet késett a menstruációm, terhességre utaló jeleim nincsenek, de az aggódástól már lassan mindent beképzelek, a folyásom is megerősödött, a teszt is negativ lett. Igazából mindig előfordult h sokat késett, csupán eddig nem volt okom az aggódásra (a barátommal a kikapós módszerrel védekezünk) Szerintetek mi történik?

    • Gabi

      2013. február 22. péntek

      Ha továbbra is késik, érdemes a tesztet megismételni. Ha csak megszakítással védekeztek, viszonylag nagy, kb. 5% a teherbeesés kockázata.

  • Kriszti

    2013. február 05. kedd

    Kedves Doktornő!

    Olyan kérdésem lenne, hogy nem tudom terhes vagyok-e? Az utolsó mensesem dec. 31-én múlt el. Neked sose volt állandó a ciklusom, petefészekciszta gyanús vagyok, bár még uh nem mutatta ki, a tünetek alapján valószínesítető, ezért meforal 500mg-ot szedek napi 2x. Egyszer voltunk együtt párommal védekezés nélkül ebben a hónapban, megszakítással, és rá kb 10-12 napra egy icipici vérzésem volt egy este és görcsölt a hasam, gondoltam reggelre biztosan megjön, de nem jött meg. Ez volt jan. 28-án.Ezen nem voltam annyira meglepődve, mert nekem mindig össze-vissza van meg, és van, hogy mensesek között is van pecsételő vérzésem. Azóta folyton szédülök, egy nap 20-30alkalommal is de csak 1-2 másodpercig, kicsit megingok, és volt hüvelyi folyásom is (szintelen). Ekkor kezdtem terhességre gyanakodni. A mellem nem fáj, hányingerem nincs, néha émelygek, de lehet, hogy csak bebeszélem magamnak. Tegnap délután csináltam egy tesztet, negatív lett. Létezik, hogy babát várok csak még túl korai a teszt?Vagy a petefészkem viccelődik velem? Mert nem ritka, hogy 40-50 napra jön meg a mensesem, viszont ilyen tüneteim nem szoktak lenni! A választ előre is köszönöm! Kriszti

    • Kriszti

      2013. február 08. péntek

      Ma reggeli pisiből is csináltam tesztet, negatív lett, de eléggé fáj a hasam és a derekam! Nem tudom ennek van-e valami köze ehhez. A szédüléseim eléggé megritkultak, de ez a feszes érzés a hasamban olyan furcsa, a derekamigkihatol. Olyan mintha valami belülről feszítené…de nem olyan mint a menses görcs.

      • Gabi

        2013. február 12. kedd

        Felfázás nem lehet? Érdemes lenne elmenni a háziorvoshoz, hátha ő többet tud mondani. Azonban a negatív teszt nem jelenti biztosan, hogy nem terhességről van szó!

    • Gabi

      2013. február 12. kedd

      Előfordulhat mindkét verzió, hogy ismét „csak” elhúzódik, és később fog megjönni, de a terhességet sem lehet teljesen kizárni. Ha továbbra is bizonytalan, érdemes lenne a tesztet megismételni lehetőleg reggeli első vizeletből.

      • Kriszti

        2013. február 19. kedd

        Köszönöm a válaszokat! Sajnos megjött, és nem csak pecsételve! 🙁

  • Kitty

    2013. január 29. kedd

    Mi a párommal már jo pár honapja probálkozunk kisbabával,de eddig sikertelenül. de egy honapja mikor megjött a menzeszem csak 3 – 4 napig tartott és alig volt meg. furcsálottam is. azota érzékenyebb vagyok a szagokra,a hasamban szurkálo érzés van. fel vagyok puffadva a melleim érzékenyek és fájnak is. kicsit mintha meg lennének növe.most ebben a honapban is megjött a menzeszem,de épp hogy csak.csak olyan rozsaszines és pár csepp.de a hasamben még mindig érzem a fura érzéseket. néha szédülök és. ez jelentheti,hogy babát várok? Vagy attol,hogy megjött már semmiképp nem lehet baba.

    • kitty

      2013. január 29. kedd

      amit elfelejtettem,hogy állandoan olyan 10 percenként pisilni kell. nagyon idegesitö.

    • Gabi

      2013. január 31. csütörtök

      Ha a vérzés jelentősen kevesebb volt, mint általában, az utalhat terhességre. Én csinálnék egy terhességi tesztet!

      • judit

        2013. február 03. vasárnap

        nekem késik már olyan 4 napja. a melleim fajnak, a házam alja duzatt és nyilalik! ja reggeli rosszul leteim nincsenek. de viselni meg hangulat ingadozasaim vannak sűrűn. ez már a második baba lenne. az elsőnél viszont voltak rosszullét már elég hamar.

        • Gabi

          2013. február 05. kedd

          Ha továbbra is késik a menzesz, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet. A rosszullét hiánya önmagában nem utal arra, hogy nem terhes. Egy nő két terhessége között is lehetnek hatalmas különbségek.

          • judit

            2013. február 07. csütörtök

            köszönöm meg csináltam a tesztet és pozitív lett! abban nem vagyok biztos h menyire lehet hinni egy tesztnek. de viszont még mindig nem jött meg.

  • Brigitta

    2013. január 28. hétfő

    Kedves Doktornő!
    4napja barna folyásom van a hasam görcsöl mintha meg akarna jönni de aggódom mert meg kellenne már jönnie.sohasem késik igy nem tudom mi lehet a gond 🙁

    • Brigitta

      2013. január 29. kedd

      Ma csináltunk tesztet negatív lett…

    • Gabi

      2013. január 31. csütörtök

      Ha a barnás folyás nem vált át a megszokott vérzésbe, inkább néhány nap alatt elmúlik, akkor lehet terhességre gyanakodni, ebben az esetben érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

      • Brigitta

        2013. január 31. csütörtök

        Még mindig barnázok..Nem váltott át vérre.Csináltam terhességi tesztet a második csikot halványan kimutatta.Köszönöm a gyors válaszát!

  • Vivien

    2013. január 14. hétfő

    Kedves Doktornő!
    Körülbelül öt napja barnás folyásom van és folyton pisilni járok!A hasam alja meg van duzzadva és fájlalom ,nagyon.Ma kell neki meg jönnie még várok.! Ma hazafelé jövet rosszul lettem (elszédültem)és el is estem.Néhány ételt meg is kívánok! Ez körülbelül két hete van.Előfurdalhat ez már 2 hét után,ha netán terhes vagyok,és ezek utalnak a terhességre??

    • Gabi

      2013. január 16. szerda

      Utalhatnak terhességre is a leírt tünetek. Ha a menzesz is késik, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

      • Vivien

        2013. január 16. szerda

        Köszönöm válaszát.! Még nem jött meg azóta,sem úgyhogy fogok csinálni egy tesztet!

  • Vikuszka

    2012. december 23. vasárnap

    Kedves Doktornő!
    Az elmúlt egy héten rettenetes migrénes fej fájásom van. Azóta is tompán fáj a fejem. Hétfőn kellett volna megjönnie de csak szerdán jött meg úgy h csak sötét barna folyásom van és az is kis mennyiségben!Mielőtt így megjött nagyon görcsölt a hasam!Néha szédülök és hány ingerem is van úgy két napja.Néha olyan mintha lázas lennék nagyon melegem van aztán elmúlik!Sokat megyek wc-re!Tegnap csináltam tesztet nem az első vizeletből, negatív lett!Kb 5 éve szedem ugyan azt a gyógyszert és múlt hónapban kétszer felejtettem el bevenni amit reggel pótoltam! Kérem segítsen lehet h babát várunk? Köszönöm

    • Gabi

      2012. december 26. szerda

      A leírtak nem utalnak egyértelműen terhességre, de ha a tünetek nem enyhülnek, és továbbra is bizonytalan, érdemes lenne a tesztet megismételni.

  • noémi

    2012. december 22. szombat

    Jelentem 2012.12.17-én 14:30-kor megszületett az én Bíborkám;) 2750 grammal és 53cm-el;)
    A szülést gyorsan letudtam, 30 perc volt cakumpakk;))) ügyesek voltunk;) tegnap jöhettünk haza;)
    Igen Börzsönyi doktor is már most hiányzik;) meg az egész kórház meg úgy minden;) de azért annyiranem hogy jojjön a 3. Bébi;) kizárt;) 6 hetes kontroll után spirál;) de persze maradok Börzsönyi doktorúrnál;) inkább feljárok hozzá pestre;)
    Szóval ezek történtek;)

    • Zsuzsi

      2012. december 26. szerda

      Nagyon- nagyon ügyes vagy 🙂 Gratulálok Bíborkához, legyen sok örömötök együtt 🙂 Legyen tonnányid tejed, meg nyugodt éjszakáid 😀 majd mesélj, ha van 1 perced 🙂

      • noémi

        2013. január 30. szerda

        Hat a tej gyengus de meg akad keveske;) jol vagyunk;) mar 4 kg;) hamar osszeszedte magat;) Zsuzsi ha fenn vagy fb-n jelolj be! Ott vannak
        Kepek es beszelgetni is jobban tudunk!
        Ide ritkan jovok, sajnos nagyon elkopott a regi tarsadag;”(
        Jelolj be!;
        Kácsor-Imre Noémi
        Regiek ha olvastok ti is jeloljetek jo lenne tudni kivel mi van;)