A terhesség első jelei – Beszélgetős fórum

A fórum 2021-től bezárt. Köszönjük az eddigi aktivitást és a sok kérdést, mindenkinek sikeres babázást kívánok!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

1 572 Comments

 • Réka

  2014. november 01. szombat

  Kedves Doktornő! Férjemmel babát szeretnénk. Márciusban hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését. Ciklusom általában 28 napos. A legutóbbi menzeszem 4 nap késéssel jött meg, és két napig tartott (általában 3-4 napos). Utána egy napig semmi, majd négy nap barnázás következett, ami korábban sosem volt. A menzesz első napján émelygés jött rám, és gyengeséget, szédülést tapasztaltam (mindjárt elájulok érzés), soha nem volt ilyen. Ez pár napig megismétlődött. Tesztet csináltam, de negatív lett. Lehet baba a negatív teszt ellenére, vagy egyéb probléma lehet?

  • Gabi

   2014. november 05. szerda

   Előfordulhat, hogy terhességről van szó. Ha a leírt tünetek továbbra is jelentkeznek, érdemes a tesztet megismételni.

   • Beatrix

    2018. április 05. csütörtök

    Üdv
    Lenne egy kérdésem
    Márcusba nagyon gyengén volt meg barnásabb volt és éppen h a tampon fele olyan volt ez 4 napig tartot
    Most meg elsején kellet volna meg jönni de még semmi
    Mi lehet ez?

    • Gabi

     2018. április 06. péntek

     Ha van bármi esély a terhességre, érdemes lenne csinálni egy tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből. Ha ezt megelőzően minden rendben volt a ciklussal, kb. pontosan megjött, elsősorban terhességre gondolnék.

   • Andi

    2018. november 08. csütörtök

    Tisztel Doktornő!
    2018.10.15 utolsó mestruációm !
    2018.11.06-tól barnás folyásom van !Fáj a derekam 6 napja!10.28án voltam együtt a párommal!29 én volt ovum,amit megéreztem!
    Lehetek babás?

    • Gabi

     2018. december 04. kedd

     Ha a menzesz enyhébb volt a szokásosnál, nem tartott tovább 3 napnál, lehetséges a terhesség. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • RadicsNatalia

   2017. június 01. csütörtök

   Kedves dr nö nekem már rég ott a fen ál hogy nem jön meg rendesen március ota de mindig hamarad jön meg de viszont rozsaszines nyálkás vér jön és JO jön kevés nem tudom hogy most mizu jelent het de nagyon fájnak a meleim meg elégé nöl a hasam êp hogy eszek elég nagy lesz

   • Gabi

    2017. június 06. kedd

    Ha terhességre gyanakszik, mindenképp érdemes lenne egy terhességi tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

   • Iren

    2020. május 24. vasárnap

    Jonapot ! Nekem olyan az lenne a kerdesem hogy mult honap 19 en megjott tartott 10 napig most nem jott meg egy napig pecseteltem 2 napig barnaztam de a derekam faj es a hasam ket oldalaba szurkal olyan erzes mintha izomlazam lenne koszom valaszat

  • Judit

   2019. február 27. szerda

   Jó napot kívánok Doktor Nő! Nekem olyan kérdésem lenne önhöz h most a menstruációm nem olyan volt mint szokott lenni vasárnap jelentkezett és utána rózsaszínes volt és nyálkás és hétfőn meg kicsit meg jött de utána semmi megint és most a 3 napon vagyok kicsit megint jobban meg volt és utána megint semmi lehet terhesség?

   • Gabi

    2019. március 03. vasárnap

    Előfordulhat a terhesség. Ha a vérzés azóta sem erősödött, és el is múlt, akkor mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

   • Reni

    2019. december 03. kedd

    Kedves Doktornő! Nekem egy olyan problémám lenne Oktorberben volt egy műtétem sajnos ki kellett venni a bal petefészkem. Novemberbe megjött a menstruáciom rendesen. Most Decemberbe 4-én kellett volna megjönnie de 1-én barnázásom volt másnap ugyen ez de nagyon kevés este rozsaszines volt és ma reggel még volt egy nagyon kevés barnázás és ennyi. Csináltam 2 tesztet mind kettő negatív lett. Nagyon aluszékony vagyok ami nálam szokatlan 2 hétig mellfeszülésem volt 1 hétig reggelente hányinger utána meg ez a barnázás de az aluszékonyság megmaradt. Ovulácio utan voltunk együtt a párommal. Lehetséges hogy terhes vagyok vagy valami más probléma lehet a háttérben? Válaszát előre is nagyon köszönom

  • Duka Béláné Zsanett

   2019. július 15. hétfő

   Jó Reggelt kívánok Drnő .lenne egy kérdésem.elsösorban azt tudni kell hogy én és a férjem 9 éve vagyunk együt 7 éve házzasok és azotta szeretnénk babát .A férjemnek nem valami jó az ondoja de szedi a Trimeszter vitamint már 3 honapja.Nekem 3 ével ezelött volt 2 miómám megmütöttek azota hálistennek minden rendben volt a mostani menszeszem elött.Multhonapban Junius 26 án voltam a nőgyogyászatomnál aki azt mondta minden rendbenvan.Most 07.09 én jött meg 1 nappal elöbb a vártnál 1 nap volt ami rendes menszi volt 3 napig csak éppen hogy volt valami halvány rozsaszines aztán semmi este fele már parnás ez igy ment 2 napig,amit tudni kell a ciklusomrol hogy 28 napot és 5 napig szokot tartani 6 nap mulik el rendesen.Mostani menszeszemnél eleggé gyenge voltam és fáradékony ez mai napig fenn áll a fáradékonyság,és szédelegtem is egy kicsit.Nem tudom hogy hogy ez mitöl lehet és eleg síros lettem .Elöre is Köszönöm Válaszát Üdv Duka Béláné Zsanett.

   • Gabi

    2019. július 17. szerda

    Ha a mostani menzesz jelentősen enyhébb volt a szokásosnál és hamarabb el is múlt, előfordulhat, hogy valóban terhességre utal. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet. Drukkolok!

 • Lilla

  2014. október 29. szerda

  Kedves Doktor Nő!
  A barátommal pénteken (okt.24) voltam együtt aznap múlt el a menstruációm is (menstruációm után 1-2 napig még barnás folyásom szokott lenni). Az aktus közben azt vettük észre, hogy az óvszer karimáján kisebb mennyiségű ondó távozott. Amit lehetséges, hogy későn vettünk észre. Elég nagy mennyiség volt az óvszerben még, de nem tudjuk, hogy mennyi a valószínűsége a terhességnek. Mindig nagyon vigyázunk. Előre is köszönöm válaszát!

  • Gabi

   2014. november 05. szerda

   Mivel így a hüvelybe is juthatott spermium, nem lehet 100%-osan kizárni a terhességet. A terhességi tesztek leghamarabb kb. 12 nap elteltével mutatják ki a terhességet. Ha pedig esetleg a menzesz is késik, akkor mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet. Ha idejében jelentkezik a vérzés, állaga, színe, mennyisége nem tér el a szokásostól, és nem múlik el 3 napon belül, akkor nagy valószínűséggel nincs terhesség.

 • Andrea

  2014. október 29. szerda

  Tisztelt Dr. Nő!
  Azzal a problémával fordulok Önhöz: az e havi menstruációm egy nappal előbb jött, viszont 2 napig sem tartott, utána meg csak barnás folyásom volt 3 napig! Sokat fáj a fejem, szinte minden nap, sokat járok pisilni. és a melleim is fájnak! A párommal nem védekezünk! Lehetek terhes?
  Köszönettel Andrea

  • Gabi

   2014. november 05. szerda

   Lehetséges. Érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

 • Ági

  2014. október 29. szerda

  Kedves Doktornő! Olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy Oktober 16-án pecsételő vérzésem volt,ami még a bugyiig se ért el, okt 23-án kellet volna megjönnie, de nem jött meg, okt 27-én csináltam egy tesztet, negatív lett. De viszont érzem hogy a mellem elkezdett feszülni, érzékeny lett a bimbó körül, a hasam körül érzek kicsi,enyhe görcs fájadalmakat, néha érzem hogy elkap enyhe hányinger. Kérdésem, hamar csinálhattam meg a tesztet? Várjak vele még 1 vagy akár 2 hetet? Válaszát előre is Köszönöm!

  • Gabi

   2014. november 05. szerda

   Ha továbbra sem jelentkezett vérzés, a tesztet mindenképp érdemes megismételni, valószínűleg korai volt.

 • kinga

  2014. október 29. szerda

  Tisztelt doktorno. A menstruaciom szept. 25-en jött meg utoljára. 27 napos a ciklusom. Teszteltem, mert hanyingerem volt mar par napja. Ezt okt. 23-an. Teszt Pozitív. Elotte volt egy halvány csiknyi karamellszinu pecsetelesem. Hétfőn voltam UH. Doki nem latott Meg semmit, de azt mondta h a MeH meg van vastagodva. Vár vmire..tesztje negativ..bar akkor alig tudtam kicsikarni egy kis vizeletet. Azota is hanyingerem van..főleg delutan es estefele. Erős szagok idegesitenek. Alhasam feszül…mintha megjonne..melleim duzzadtabbak. Volt enyhe hatfajas/derekfajas. Faradt vagyok.de kb 2 éjjel álmatlan. Gyomoregesem van. Ami eddig sosem volt. Lehetek-e megis terhes? Koszonom

  • Gabi

   2014. november 05. szerda

   Én azt mondom, 99%, hogy terhesség, csak még korai volt az orvosi vizsgálat. Ha nem jelentkezik vérzés, és a leírt tünetek nem múlnak, addig majdnem biztos lehetsz a pozitív teszt eredményben!

  • Iren

   2020. május 24. vasárnap

   Jonapot !Doktornő Nekem olyan az lenne a kerdesem hogy mult honap 19 en megjott tartott 10 napig most nem jott meg egy napig pecseteltem 2 napig barnaztam de a derekam faj es a hasam ket oldalaba szurkal olyan erzes mintha izomlazam lenne de viszont teszteltem es negagiv let koszonom valaszat

   • Gabi

    2020. június 07. vasárnap

    A negatív teszt önmagában nem jelenti, hogy biztosan nem terhes. Ha továbbra is jelentkeznek erre utaló tünetek, a 2 napos barnázás óta nem jelentkezett normál menzesz, érdemes újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Brigi

  2014. október 28. kedd

  Kedves Ági!
  Azzal a kérdéssel fordulok hozzád, hogy már 18 napja késik a vérzésem. Teszt még negatívat mutatott, de a hasam picit megnőtt, étvágyam jobb lett, szédüléseim, erős több folyásom ami átlátszó, alhasi görcsök, szurkálások, hányingerem, szagundorom és erős mellfájás megvan. Tegnap nagyon fájtak a melleim és a bal mellemből minimális átlátszó folyadék is szivárgott. Fáradékonyság is van már két hete minimum. Attól, hogy a teszt negatív lehetek még így is terhes? Válaszodat köszönöm. Második bébi lenne nagyon várnánk. 🙂

 • Bianka

  2014. október 26. vasárnap

  Kedves Doktornö!
  Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, (elözö menstruàciom szept25)hogy 1 hete csinàltam terhességi tesztet( kivàncsisàgbòl) ami halvàny csikkal pozitiv lett! Utàna még 2szer teszteltem ami negatív! Hasam aljàn érzek lassan egy hete szurò, görcsölö érzést, kicsi derékfàjàs, hangulat ingadozàst… A menstruàciòm 25.- ére vàrhatò, de eddig még semmi! Miért van az h az elsö teszt pozitiv a màsik 2 negatív? Köszönettel

  • Gabi

   2014. október 28. kedd

   A pozitív teszt 99%, hogy terhességet jelent, akkor is, ha halvány a második csík. A másik két teszt tévedhetett is. Ha nem jön meg időközben a menzesz, és bizonytalan, érdemes a tesztet pár nap elteltével megismételni. Lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • takacssz

  2014. október 22. szerda

  Kedves Dr.Nő!!
  Nekem egy olyan kérdésem lenne h a páromal oktober 10 en voltunk egyutt es megszakitos modszert használtuk..és rá 5 napra a cicimből vizes ragados folyadek folyt azota is és fáj is a cicim voltam dokinal is de november 29 dikre kaptam mell ultra hangra ido pontot..mit javasol vegyek tesztet vagy nem erdemes ?

  • Gabi

   2014. október 23. csütörtök

   Nem feltétlen van összefüggésben az esetleges terhesség és a mellváladékozás. Ettől függetlenül, ha terhességre gyanakszik, mindenképp érdemes tesztelni.

   • takacssz

    2014. október 27. hétfő

    Kedves Dr.nő!!
    Lenne még egy kerdésem a menstruáciomnak oktober 31.én kelett volna,hogy meg jöjön és 5 nappal elöbb jött meg ez sose furdult elo h elobb jöjön meg vérzes nem nagyon erős..és mellembol ugyan ugy jon folyadék…bal és a jobb oldali petefészkem nagyon szurkál és fáj..nem lehetek terhes ha meg jott ugye ?

 • Emese

  2014. október 19. vasárnap

  Kedves Doktornő!
  Szeretnek segítséget kérni, egy hónapja hébe hoba szurkálo érzést érzek a méhemnél, nőttek a melleim, többet eszek, reggelente eme’ygéssel ébredek, remenykedtem benne hogy itt lessz a baboca de megjott késett 2 hetet es volt teszt az egyik az negativ lett a masik az nem volt olvasható….mind ez egy honapja most ujra probalkoztunk 2 het kell hogy megjojjon de meg mindig erzem amiket leidtam ez mi lehet?

  • Gabi

   2014. október 23. csütörtök

   Én megismételném a tesztet!

 • Szabina

  2014. október 19. vasárnap

  Szia.
  Nekem az lenne a kerdesem, hogy minden
  honapba megjon de nem rendesen. Minden
  honapba hamarabb jon meg mint varnam, es nem tart sokaig max 3-4napig pedig 6-7napig szokott.
  Viszont mar vagy ket honapja erzem, hogy
  szurkal a hasamba, a derekam is faj, reggelente
  hanyingerem van par kilot is felszedtem mar, az
  oldalamba is szur, a mellem erzem, hogy feszul
  de nem erzem, hogy fajna, alhasi gorcseim is
  vannak es pisilni is sokat jarok. Tesztet meg
  nem csinaltam es orvosnal sem voltam. Az
  lenne a kerdesem, hogy lehetek terhes??
  Elore is koszi a valaszt !!

  • Gabi

   2014. október 23. csütörtök

   Igen, ahogy gyanakszol is rá, lehetséges. Mindenképp csinálj egy tesztet, azután már többet fogsz tudni.

 • Szabó Orsolya

  2014. október 18. szombat

  Kedves Dr.Nő Párommal szeretnénk babát!Utoljára Szept. 10 én jött meg. Most okt. 5 én enyhe alhasi fájdalom jelentkezett és 3 napig enyhe átlátszó váladék távozott enyhe karamell színű vérrel. Azóta sem jött meg. 1 tesztet csináltam ami negatív lett! Lehetek terhes?

  • Gabi

   2014. október 23. csütörtök

   A negatív teszt ellenére még nem kizárt a terhesség. Ha bizonytalan, pár nap elteltével érdemes a tesztet megismételni.

 • Zsanett89,

  2014. október 15. szerda

  2014 09 07 volt az utolsó menstruációm 2014 10 05 én barna pecsételés 2014 10 07 kellett volna még jönnie de azóta se mi lehet esetleg terhesség ? olykor mell fájdalom derék fájás fej fájás mint ha meg akarna jönni érzés sűrű vizelési inger és az étvágyam mint a farkasé

  • Gabi

   2014. október 15. szerda

   A leírtak ugyan nem utalnak egyértelműen terhességre, mégis okozhatja a tüneteket terhesség is. Én mindenképp csinálnék egy terhességi tesztet.

 • Dorisz

  2014. október 12. vasárnap

  Kedves doktornő!
  Azzal a próblámmal fordulok önhöz,ogy a menstruációm általában 32.napos és szeptember 2-án kellett volna megjönnie és 22-én jött meg de 20.án voltam a barátommal ,és a vérzés nem volt olyan erős 3.napnál kezdett el múlanni utána 1.5 hétre folyásom lett.
  Elöre is köszönöm válaszát

  • Gabi

   2014. október 15. szerda

   Ha terhességre gyanakszol, mindenképp csinálj tesztet.

 • Szabina

  2014. október 09. csütörtök

  Tisztelt Doktornő!

  A párommal havonta találkozunk általában hó elején. Minden hónapba megjön de változóan, 1héttel hamarabb vagy pár nappal hamarabb és nem tart 1hétig ameddig szokott hanem csak 4-5 napig. Ezért nem is tudom kiszámolni hogy 28 vagy 30napos szokott lenni a ciklusom.Reggelente érzem h nagyobbak a melleim és émelygek meg rosszul érzem magam, fáradékonyabb vagyok napközbe fejem is szokott fájni meg szédülök is, a derekam szokott még fájni meg szúró vagy nyilalló érzést érzek az oldalamba meg a hasamba. Tesztet még nem csináltam. Lehetek-terhes?

  • Szabina

   2014. október 09. csütörtök

   Ja és gyakran járok pisilni is.

  • Gabi

   2014. október 15. szerda

   Ha tudod az utolsó menzeszed időpontját, és azóta eltelt már 28-30 nap anélkül, hogy újra megjöjjön, akkor érdemes csinálni egy tesztet. A fenti tüneteket okozhatja terhesség, de ezek még így együtt sem utalnak biztosan terhességre. Ha bizonytalan vagy, mindenképp tesztelj!

 • Niki

  2014. október 08. szerda

  Tisztelt Doktornő!

  A menstruációs ciklusaim között 34-35. nap van, október 2-án meg kellett volna betegednem, de semmi nem történt. Azonban szeptember 19-én este és 20-án estig enyhe barnás furcsa vérzésem volt, de semmi görcsölés, semmi előjele nem volt. A nem várt előtti pár napban a mellbimbóim elkezdtek fájni, a melleim megduzzadtak és megfeszültek. A mellbimbó fájdalom/érzékenység a mai napig megvan, ez mellett néha 5-10 perces enyhe görcseim, olykor pedig has szúrásom van. A nemvárt után 2 nappal tesztet csináltam, ami negatív lett. Érdeklődnék, hogy a negatív teszttől függetlenül lehetek-e várandós és pár hét múlva próbáljam meg újból?

  Válaszát előre is köszönöm!

  • Gabi

   2014. október 15. szerda

   Mivel a vérzés enyhe volt, nem lehet a terhességet kizárni. Főleg ha a tünetek sem szűntek meg, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni.

 • Zsanett

  2014. október 07. kedd

  Kedves doktornő !
  Olyan problémával fordulnék önhöz hogy a menstruáció helyett barna folyás volt egy napig most semmi csináltam 1 terhességi tesztet x epil ami negatív lett lehetek terhes?

  • Gabi

   2014. október 14. kedd

   Igen, lehetséges a terhesség. Ha azóta nem jelentkezett normális menzesz, érdemes lenne a tesztet megismételni. Esetleg másik fajtával.

 • Ditrinella

  2014. október 04. szombat

  Kedves Dr. Nő!
  Az lenne a gondom, hogy most oktober 3.-án kellet volna megjönnie, de még nem jött meg. De már 1,5 hete fáj a mellem, sokat van hányingerem és néha szédülök. Kiváncsiságból csináltam egy tesztet, de az negatív lett. Ma pisilésnél észre vettem, hogy egy nagyon picike halvány rózsaszínes vér volt. Ez mitől lehet?? Meg fog jönni vagy pedig beágyazódás?? Előre is köszönöm válaszát!

  • Gabi

   2014. október 14. kedd

   Mindkettő lehetséges. Ha a rózsaszínes folyás nem vált vérzésbe, akkor érdemes újra tesztelni.

 • Anita

  2014. október 01. szerda

  Tisztelt Doktor no!Szeptember elsején volt meg a menszeszem utoljára.Utána már nem kezdtem el másik levél fogamzasgatlót.Tegnap meg kellett volna jönnie a menszeszemnek de még nem jött meg,viszont tegnapelőtt este óta állandóan mindjárt megjön érzésem van.A párommal megszakitásos módszerrel voltunk együtt.Ma délutáni teszt negatív.Ha a gyógyszer abbahagyasa zavarta meg a ciklusom akkor lenne mindjárt megjön érzésem?érdemes reggel megint tesztelni?Lehet terhesseg?

  • Gabi

   2014. október 02. csütörtök

   Lehetséges, hogy a tabletta abbahagyása miatt most összezavarodott a ciklus. De a terhességet sem lehet kizárni. Ha időközben nem jön meg mégis, néhány nap múlva érdemes újra próbálkozni a teszttel.

   • Anita

    2014. október 02. csütörtök

    Tisztelt doktornő! Az állandó mindjárt megjön érzés csak a tabletta abbahagyása miatt van?Ma reggel biztos voltam benne hogy megjött.Görcsölt a hasam es teljesen olyan érzésem volt mintha megjött volna de nem.Reggeli teszt is negativ.Ha nem jön meg 3 nap mulva ujra tesztelek.köszönöm válaszát

  • Ági

   2014. október 03. péntek

   Kedves Ági.
   Szeptember18 án voltam utoljára orvosnál.Nem az én orvosom hanem helyettesítő volt.Mikor kérdezte hányadik hétbe vagyok mondtam neki s kijelentette,hogy annyi biztos nem mert a hasam ahhoz kicsi.Elküldött korai uh ra s mondta menjek vissza.A papira akkor 25+6 napos volt írva s 830gr a korai uh nak megfelelő méretű.A szülés várható idő pontja dec 26,de az orvos azt mondta az lehetetlen s levette a mensi alapján dec17 re.A orvos szerint kihez járok dec 11.Mit jelent ez?Elvan maradva a kislányom?Vagy valamit elszámoltak?Már kivagyok teljesen,mert ahány orvos az mind mást mond.50kg vékonyan kezdtem a terhességet,most 58 vagyok.Sajnos sosem tudtam hízni.A vitaminra is egyik azt mondja szedjem a másik nem kell de a 3 ik azt mondta 2 naponta elég.Van valami másik vitamin vagy bármi ami a baba súlyát emelné,vagy jobban híznék?Elevitet és magne b6 szedek.köszönöm válaszod.
   üd :Ágca

   • Ági

    2014. október 07. kedd

    2014. október 03. péntek – 11:04

    Kedves Ági.
    Szeptember18 án voltam utoljára orvosnál.Nem az én orvosom hanem helyettesítő volt.Mikor kérdezte hányadik hétbe vagyok mondtam neki s kijelentette,hogy annyi biztos nem mert a hasam ahhoz kicsi.Elküldött korai uh ra s mondta menjek vissza.A papira akkor 25+6 napos volt írva s 830gr a korai uh nak megfelelő méretű.A szülés várható idő pontja dec 26,de az orvos azt mondta az lehetetlen s levette a mensi alapján dec17 re.A orvos szerint kihez járok dec 11.Mit jelent ez?Elvan maradva a kislányom?Vagy valamit elszámoltak?Már kivagyok teljesen,mert ahány orvos az mind mást mond.50kg vékonyan kezdtem a terhességet,most 58 vagyok.Sajnos sosem tudtam hízni.A vitaminra is egyik azt mondja szedjem a másik nem kell de a 3 ik azt mondta 2 naponta elég.Van valami másik vitamin vagy bármi ami a baba súlyát emelné,vagy jobban híznék?Elevitet és magne b6 szedek.köszönöm válaszod.
    üd :Ágca

   • Gabi

    2014. október 14. kedd

    A vitamin nem befolyásolja a hízást, sem a baba növekedését. Szedd nyugodtan az elevitet. 26 hét alatt a 8 kg hízás sem túl kevés, még a ezután is fogsz hízni, és 10-12 kg hízást szoktak ideálisnak mondani a terhesség teljes idejére. Mivel a terhességet az utolsó menzesz első napjától számítják, viszont ezt követő 4 héten belül bármikor sikerülhetett a terhesség, tehát a baba pontos korát csak tippelni tudják. Ha a számított koránál kisebbnek mérik, akkor valószínűleg a középidő utáni időszakban fogant a baba.

 • Zsófi

  2014. szeptember 24. szerda

  Kedves Doktornő!

  Közel 10 évig használtam fogamzásgátlót, 2 hónapja azonban abbahagytam, férjemmel babát szeretnénk. Az első hónapban napra pontosan megjött a menstruációm (úgy, mint a gyógyszerrel, csak a tünetek voltak erősebbek). Ebben a hónapban azonban késik, párommal félidőben többször is együtt voltunk. A tünetek ugyanúgy megvannak (mellérzékenység, apró szurkálások)csak nem jött meg. Korábban a menzesz előtt 1-2 nappal ezek a tünetek eltűntek, most azonban nem, ezért az elmaradás napján csináltunk egy tesztet, de negatív lett(igaz este csináltuk, de egy érzékeny teszttel). A derekam azonban fáj, napközben hányingerem van és szédülök. A szurkálások már teljesen elmaradtak. Ön szerint érdemes lenne csinálni egy újabb tesztet vagy csak a szervezetem rázkódik vissza a normális kerékvágásba?

  A választ előre is köszönöm!
  Üdvözlettel,
  Zsófi

  • Gabi

   2014. október 02. csütörtök

   Előfordulhat, hogy a tabletta abbahagyása után még nem állt minden vissza a régi rendszerbe, de a terhesség sem kizárt. Ha időközben nem jött meg mégis, néhány nap múlva érdemes a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • betty

  2014. szeptember 23. kedd

  Szia, kérdésem 35 napos kb a ciklusaim és az együttléttől számítva a 12.napon barna folyás jelent meg, teszteltem de még negatív, lehet korai terhességi tünet csak még a teszt túl korán volt? már van egy kislányom császáros volt, nála csak a terhesség kb 7.hetében volt ilyen barna folyás mikor már mutatta az uh is, ilyen korán nem volt, lehet korán teszteltem és a folyás terhesség, vagy beágyazódástól van?

  • Gabi

   2014. október 02. csütörtök

   Igen, lehetséges. Én megvárnám, mikor már késik a menzesz, akkor tesztelnék újra.

 • Dia

  2014. szeptember 22. hétfő

  Kedves Dr. Nő!

  Egy napja késik a menszeszem, utoljára szeptember 23.án voltam együtt a barátommal. Ma voltam nődokinál és azt mondta, hogy méhem nincsen megnagyobbodva vagyis nem látszik, hogy terhes lennék. Viszont még mindig nem jött meg a menszeszem és a melleim se fájnak mint ahogy szoktak menstruációs időszak alatt ésnéha érzek picike görcsös fájdalmak lent a méhemnél. Lehet, hogy terhes vagyok??

  • Gabi

   2014. október 02. csütörtök

   Lehetséges, hogy csak még nagyon korai volt a nőgyógyászati vizsgálat. Ha időközben nem jött meg mégis, mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

 • Renáta

  2014. szeptember 22. hétfő

  Kedves doktornő!
  Nekem 2014.07.09 én volt utoljára menstruáciom. Folyamatosan hányingerem van,és hányok, sokat kell pislni járnom.Néha a szagokra is érzékeny vagyok, és a hangulatom is ingadozó. Nem szokott ilyen sokáig kimaradni legfeljebb 1 -1,5 hónapig. Lehetséges hogy terhes vagyok? Tavaly jártam reprodukcios intézetbe ahol inekciókat kaptam, de nem lettem terhes. Lehetséges hogy most, tesztet még nem csináltam mert meg akarom várni az okt 9-két és utána menni orvoshoz. Maga szerint lehetséges hogy terhes vagyok? Válaszát elöre is köszönöm. üdvözlettel Renáta.

 • Renáta

  2014. szeptember 22. hétfő

  Kedves doktornő!
  Nekem 2014.07.09 én volt utoljára menstruáciom. Folyamatosan hányingerem van,és hányok, sokat kell pislni járnom.Néha a szagokra is érzékeny vagyok, és a hangulatom is ingadozó. Nem szokott ilyen sokáig kimaradni legfeljebb 1 -1,5 hónapig. Lehetséges hogy terhes vagyok? Tavaly jártam reprodukcios intézetbe ahol inekciókat kaptam, de nem lettem terhes. Lehetséges hogy most, tesztet még nem csináltam mert meg akarom várni az okt 9-két és utána menni orvoshoz. Maga szerint lehetséges hogy terhes vagyok? Válaszát elöre is köszönöm.

  • Gabi

   2014. október 02. csütörtök

   Igen, lehetséges. Szerintem érdemes lenne tesztet csinálni minél előbb, de mindenképp az előtt, hogy aktuális az orvos felkeresése.

 • ginett

  2014. szeptember 21. vasárnap

  kedves doktornö nem tudom kiszámolni és nyaira ösze visza volt a mensim hogy nem tudom hogy ha megyek nögyogyászatra akor mit mongyak a doktor ur nak majd mert 2014 07 29 dikén meg jöt és át ment 08 01 ig és azota nem menstruáltam tehát azért nem jöt meg agusztusba mert át ment a mensim vagy pedig azért mert kimarat de ha jol számoltam meg kelet volna jönie még agusztus 29 dikén és akor kétszer let volna meg egy honaban ? ked ves doktornö nem értem .Deha a másik oldalátnézuk a dolognak akor roszulétek is vanak nálam néha nem sok de van mint ami a terheségre utalna: mell feszülés hányiger fáratság kivásoság ritkán kaja undor néha cigi füst undor . Ugyhogy nem értem 🙁 a választ elöre is köszönöm T/: Oláh Ginet

  • Gabi

   2014. október 02. csütörtök

   A nőgyógyász az utolsó menzesz első napját fogja kérdezni. Tehát az július 29. Nincs jelentősége, hogy augusztusban megjött, vagy átment. Mindig csak az első napot kérdezik. Mivel 28 naponként van menzesz, előfordulhat, hogy hónap elején is van, meg a végén is. Nem a hónap neve a lényeg, hanem a két ciklus között eltelt napok száma. Így ha augusztus végén (meg azóta szeptember végén) is kimaradt a vérzés, mindenképp kellene csinálni egy terhességi tesztet, vagy orvoshoz fordulni.

 • Bea

  2014. szeptember 21. vasárnap

  Tisztelt Dr-nő

  Az utolsó menszeszem augusztus 4-én volt. Szeptember 15-én voltam orvosnál aki azt mondta hogy terhes vagyok. 6 hetes kismama vagyok de a magzat mérete csak 4 hét és 5 napnak felelt meg akkor. Szeptember 25-én vissza kell mennem egy ujabb vizsgálatra. Ön szerint van okom aggódni? Hozzáteszem hogy aug 4 és aug 14 között párommal nem is találkoztunk mert más más országban tartózkodtunk.
  Várom válaszát.
  Üdv Bea

  • Gabi

   2014. október 02. csütörtök

   Ennyi eltérés nem probléma! Valószínűleg nem középidőben, hanem később sikerült a baba, ezért kisebb, mint a számított kora. Tehát nem pontosan aug. 18-án, a ciklus 14. napján, hanem csak a hónap vége felé.

 • Ildikó

  2014. szeptember 17. szerda

  Tisztelt doktor nő!
  Azt szeretném meg tudni hogy lehetek e várandós, ugyan is külföldön élek és nincs lehetőségem el menni orvoshoz!
  az utolsó menstruációm 2014. augusztus 8-án volt meg és 31 naposak a ciklusaim! a párommal együtt voltam a ciklusom 24. napján és 8. nem vártam a menstruációm nem jött meg! hozzá tenném már egy éve folyamatosan napra pontosan meg jött a menszeszem! már most egy hete késik 2 DB tesztet csináltam ami negatív lett! hozzá teszem nagyon szeretnénk már kisbabát már 9 éve próbálkozunk volt lombik programunk is!
  A melleim pár napja fájnak!
  Lehetséges hogy később volt ovulációm és a teszt azért nem mutatja ki az esetleges várandóságot?
  mihamarabbi válaszát előre is köszönöm!
  Üdvözlettel:Ildikó!

  • Gabi

   2014. szeptember 23. kedd

   Lehetséges. Ha időközben nem jön meg mégis, pár nap elteltével érdemes a tesztet megismételni. Esetleg legközelebb másik fajtával.

 • Krisztina

  2014. szeptember 17. szerda

  Kedves Dr.nő!!Páromal nagyon szeretnénk kis babát,már kb.1 éve,intenzíven rajta voltunk,már amikkor a párom munka rendje meg engedte,na mindegy a lényeg hogy most 2 napja késik a menzim,és néha van hogy görcsölök,,gondolom olyankor,na most jön meg,,de nem,.És ma csináltunk egy tesztet a párommal amit szerintem lehet hogy nem jól csináltunk meg mert nem jött csak pár csepp vizelet,pedig én aszt hittem hogy nagyon kel,és szerintem kevés ment a teszt csíkra,de a lényeg hogy negatív,mindig nézegetem magam hogy na meg e jött de semmi,Ha holnap el megyek nőgyógyászhoz az még korai lenne!Várom nagyon a válaszát,köszönöm.

  • Gabi

   2014. szeptember 23. kedd

   Ha továbbra is késik, mindenképp érdemes lenne a tesztet megismételni. Esetleg másik fajtával.

 • Andi

  2014. szeptember 13. szombat

  Kedves Dr. Nő!
  Az lenne a kérdésem,hogy “legrosszabb” esetben is szeptember 5-én kellett volna megjöjjön. Illetve 2 negatív t.teszt után lehetek e terhes, Előtte is május 31-június 3-ig volt meg…. meg június 30-július 3-ig …. aztán auguszus 2-5ig volt meg…. most meg még semmi :/ és 13-a van…. kicsit görcsölgetek, hányingerem is van reggelente.
  Üdv.; Andi

  • Gabi

   2014. szeptember 23. kedd

   Ha még nem derült ki egyértelműen, és továbbra sem jelentkezett vérzés, érdemes lenne a tesztet megismételni. Vagy nőgyógyászhoz fordulni, ott egyértelműen kiderül, terhességről van-e szó.

 • sziszi

  2014. szeptember 13. szombat

  Tisztelt Dr.Nő!

  Aug.31.-én volt tüszőrepedésem,vagy is szerintem akkor volt,olyan este fele, mert éreztem hogy szúr.

  A nemvárt elméletileg a holnapi nap!
  Ugy mint ahogy azt az elöbb is irtam, 31.-én volt tüszőrepedésem kb este fele, de a párommal csak másnap délben egy óra körül voltunk együtt!
  Kérdésem a következő: Igy is van esély a babára,hogy csak utánna való nap voltunk együtt? Ha igen mennyi az esélye?
  Várom válaszát!

  Üdvözlettel:Sziszi

  • Gabi

   2014. szeptember 23. kedd

   Igen, másnap is van esély. Ha egy pár pontosan a megfelelő időben van együtt, a teherbeesés esélye kb. 25%. Ha késik a menzesz, érdemes tesztelni.

   • sziszi

    2014. szeptember 25. csütörtök

    Sajnos nem jött össze,1 nap késés után megjött.. 🙁

 • bea

  2014. szeptember 12. péntek

  Kedves Doktor nő
  nekem van már egy gyerekem. Csináltm 3 tesztet és mind a 3 pozitiv (amugy nagyon vágytunk még egy babára). Az első terhesség alatt semmi problémám nem volt. Most viszont nagyon fáj a hasam alatt és a derekam. A has alatti fájás ami aggaszt inkább. Lehet valami probléma?

  • Gabi

   2014. szeptember 23. kedd

   Ha erős a fájdalom, és pihenés hatására sem enyhül, akkor mindenképp orvoshoz kell fordulni. Ha enyhe, és nem folyamatos, akkor a terhesség természetes kísérője is lehet.

 • Zsani

  2014. szeptember 11. csütörtök

  Sziasztok!

  Szeptember 6-án kellett volna megjönnie. Úgy egy hete folyamatosan émelygek, feszül, szúrkál a hasam, fáradékony vagyok. Egyszer nincs étvágyam, máskor viszont egész nap csak ennék. Ma volt egy kis rózsaszínes pecsételés. 2napja csináltam tesztet , de negatív lett. Lehetséges, hogy terhes vagyok?

  • Gabi

   2014. szeptember 23. kedd

   Igen, lehetséges. Ilyen esetben néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni.

 • Fruzsinka

  2014. szeptember 09. kedd

  sziasztok!azzal a problémával fordulok hozzátok hogy augusztus 19-én kellet volna meg jönnie de nem jött meg csináltam tesztet többet ami negatív lett ma az az szeptember 7-én meg jött!utoljára intim együtt létem július 26-án voltam!és az a kérdésem hogy lehetek e terhes? előre is Köszönöm a választ!üdv:Fruzsinka

  • Gabi

   2014. szeptember 10. szerda

   Igen, a negatív tesztek ellenére lehetséges a terhesség. Figyeld magad, ha a mostani vérzés nem a megszokott módon zajlik, enyhébb, mint általában, színe, állaga eltér a szokásostól, vagy 3 napon belül elmúlik, akkor még szóba jöhet a terhesség. Ebben az esetben érdemes a tesztet megismételni, vagy nőgyógyászhoz fordulni.

   • Fruzsinka

    2014. szeptember 10. szerda

    Köszönöm a választ!nem vettem észre semmi jelet magamon semmi hányinger stb!a mellei fájtak de ahogy meg jött el is múlt elég sok a vérzésem meg úgy görcsöl a hasam ahogy szokott!és nekem általában amúgy is 4 napig szokott tartani!2 tesztet csináltam és mind a kettő negatív lett!és ezt jóval a együtt lét utána tettem kb 3-4 hétre rá!úgy volt hogy most megyek nőgyógyászhoz de mivel meg jött így nem!majd jövő hét pénteken megyek mindenféle képen ki akarom magam vizsgáltatni hogy miért késett meg minden!Köszönöm!üdv:Fruzsinka

   • Georgina

    2014. szeptember 20. szombat

    Kedves doktornő!

    Olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy nekem 09.14.-én kellett volna megjönnie. De még nem jött meg menzesz elött 4-5 nappal rózsaszin cseppek jelentek meg a papírzsebkendőn pisilés után. Többszőr megszédültem néha inkább reggel hányingerem van. 14.-e elött csináltam tesztez negatív lett majd 16.-án csináltam még egy tesztet nem mutatott ki egy csíkot sem majd másnap mégegyet az negatív lett. A melleim mindig kivétel nélkül menzesz elött legaláb egy másfél héttel fájni szokott beduzzad…stb de most abban a napban kezdett el fájni amikor meg kellett volna jönnie. Az a kérdésem hogy lehetek e terhes?

    • Gabi

     2014. október 02. csütörtök

     Igen, a negatív tesztek ellenére sem lehet a terhességet kizárni. Ha időközben nem jött meg mégis, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni.

   • Georgina

    2014. szeptember 20. szombat

    Kedves doktornő!

    Olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy nekem 09.14.-én kellett volna megjönnie. De még nem jött meg menzesz elött 4-5 nappal rózsaszin cseppek jelentek meg a papírzsebkendőn pisilés után. Többszőr megszédültem néha inkább reggel hányingerem van. 14.-e elött csináltam tesztez negatív lett majd 16.-án csináltam még egy tesztet nem mutatott ki egy csíkot sem majd másnap mégegyet az negatív lett. A melleim mindig kivétel nélkül menzesz elött legaláb egy másfél héttel fájni szokott beduzzad…stb de most abban a napban kezdett el fájni amikor meg kellett volna jönnie. Az a kérdésem hogy lehetek e terhes negatív szesztek ellenére is? Illetve fáj a derekam is meg sokat járok magamhoz viszonyítva pisilni. Előre is köszönettel.

 • rácz beatrix

  2014. augusztus 30. szombat

  KEDVES DR NŐ

  ÉN AZT SZERETNÉM ÖNTÖL MEG KÉRDEZNI NEKEM 2014-07-04- ÉN VOLT MEG A MENSIM DE VISZONT MOST 08-27 ÉN MEG JÖTT DE 2 NAP UTÁN ELMULT AKKOR MOST ÉN TERHES LENNÉK ?? TERHESÉGI TESZTET MÉG NEM CSINÁLTAM MÉG ORVOSHOZ NEM MEREK MENI MIT JAVASOL KÉREM ADJON TANÁCSOT ELLŐRE IS KÖSZÖNÖM A VÁLASZÁT ÜDV BEA

  • Gabi

   2014. szeptember 04. csütörtök

   Ha egyébként pontosan szokott megjönni, kb. 28 naponként, akkor ez most nagyon sok kimaradás, és az utolsó vérzés sem tekinthető normálisnak. Én mindenképp csinálnék egy terhességi tesztet!

 • Henrietta

  2014. augusztus 23. szombat

  Kedves Dr.Nő kis babát szeretnék a párommal,de viszont volt 2 abortuszom. Lehetséges hogy ez miatt nem sikerül?A második abortuszom 2013.12.22-én volt azóta többször is probálkozztunk. de most viszont 3 napja késik és folyamatosan pisilnem kell lehetséges hogy sikerült ?
  Várom Válaszát.
  Üdv:Henrietta

  • Gabi

   2014. augusztus 24. vasárnap

   Az abortusz önmagában nem jelenti, hogy ezután nehezebben sikerül teherbe esni. Ennyi idő elteltével még semmiképp nem kell erre gondolni. Ha késik a menzesz, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

 • Kata

  2014. augusztus 06. szerda

  Kedves Ági! A teszt szerint terhes vagyok.Az együttlét után kb.2héttel fogyasztottam alkoholt,elég sokat egy buliban, majd nyaralni voltunk, ott is. Kérdésem,hogy ezzel árthattam-e a magzatnak? Válaszát köszönöm!

 • Elli

  2014. augusztus 05. kedd

  Sziasztok! szeretnék választ kapni erre, hogy létezik e ilyen: Várandóság alatti görcsölés lehetséges hüvelygyulladástól is?

  • Gabi

   2014. augusztus 06. szerda

   Mivel minden eset egyedi, érdemes lenne inkább nőgyógyászhoz fordulni, de szerintem nem kizárt.

 • Hajni

  2014. július 31. csütörtök

  Tisztelt Doktor nő !!

  Utolsó vérzésem június 28 -án volt meg általában 26 és 31 nap közötti időként jön meg ma már a 33-dik nap és nem jött meg , csináltam tesztet de negatív lett 🙁 . Lehetséges annak ellenére hogy terhes vagyok ? Párommal fél éve próbálkozunk , de eddig még nem jött össze :(. Igaz nekem már van gyermekem , de nagyon szeretnénk egyközöset is . Válaszát előre is köszönöm !!!

  • Gabi

   2014. augusztus 05. kedd

   Igen, lehetséges. Ha közben nem jön meg mégis, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni.

 • Krisztina

  2014. július 29. kedd

  Kedves Doktornő,
  Először is talán ott kezdem, hogy szeretnénk a férjemmel kisbabát a mult hétvégén volt a peteérésem tehát 18-20.-között és a tegnap óta menstruációs görcseim vannak meg enyhe vérzésem. Gondolom, hogy ez akkor nem jo jel abból a szempontból, hogy terhes vagyok-e… na de miért lettem szinte másfél héttel hamarabb beteg??

  • Gabi

   2014. augusztus 05. kedd

   A beágyazódás során is jelentkezhet menzeszhez hasonló vérzés. Viszont ez a vérzés jelentősen enyhébb mint a szokásos menzesz. Ha a vérzés nem volt erős, és 3 napon belül elmúlt, akkor szóba jöhet a terhesség is. Ebben az esetben érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

 • Vivien

  2014. július 22. kedd

  Jónapot!

  eleg sokat késett a menszeszem viszont nagyon hányingerem volt szédültem ..na reggel meg jött de halványan a hasam majd szét szakad minden egyes cseppért pisilni járok mi lehet az oka?

  • Gabi

   2014. július 29. kedd

   Ha a vérzés nem erősödött, sőt 3 napon belül el is múlt, akkor még szóba jöhet a terhesség. Ha emellett még a hányinger sem szűnt meg, mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

 • Bea

  2014. július 21. hétfő

  Kedves Doktor Nő!
  Menzeszem 2014.06.09-én volt utoljàra azòta 2 hetet késik.
  Csinàljak tesztet vagy még vàrjak?
  Vàlaszàt előre is köszönöm!
  Üdv.: Bea

  • Gabi

   2014. július 29. kedd

   Mindenképp érdemes lenne tesztelni!

 • Bea

  2014. július 20. vasárnap

  Kedves Doktor Nő! Az utolsó mensesem 2014.06.09-én volt azóta még nem jött meg csináljak tesztet vagy várjak még?
  Előre is köszönöm válaszát.
  Bea

  • Gabi

   2014. július 21. hétfő

   Ha egyébként pontosan szokott megjönni, nem jellemző a késés, akkor mindenképp érdemes tesztelni.

   • Bea

    2014. július 21. hétfő

    A gyògyszer abbahagyàsa után is rendesen időben jött meg ez az első eset h ennyit késik.Ezért is lepődtem meg ezért fordultam ezzel a kérdéssel Önhöz. Köszönöm szépen vàlaszàt.

 • Reka

  2014. július 18. péntek

  Kedves Agnes,

  Szeretnek erdeklodni, hogy a kezfejen logatastol megjeleno duzzadt erek terhessegi tunet – e. Vagy csak attol lehet, hogy egy virus miatt az elmult 4 napban fekudnom kellett es sok folyadekot ittam? Amikor visszahelyezem vizszintesbe ujra a normalis lesz es az erek visszahuzodnak. Valaszat elore is koszonom.
  R.

  • Gabi

   2014. július 21. hétfő

   Valószínűleg a terhesség és a hosszas fekvés együttesen okozta a kézdagadást.

 • Anna

  2014. július 13. vasárnap

  Kedves Doktornő!

  Én masszőr vagyok, többek közt szaunába is dolgozom (hamam és különféle kezeléseket végzek). Hallottam azt is, hogy szabad szaunázni azt is, hogy nem. Egyelőre még csak másfél hónapos vagyok. Nem tudom, hogy ajánlott e vagy sem?
  Ilyenkor aki fizikai munkát végez azt meddig lehet csinálni ugyancsak 7ik hónapig?
  S lehet, hogy hülye kérdés de napozni lehet?

  • Vida Ágnes

   2014. július 14. hétfő

   Mértékkel szabad szaunázni, önmagában a szauna nem veszélyes, tehát ha ott dolgozol (és gondolom, nem egész nap vagy a szaunában), akkor nyugodtan dolgozhatsz tovább. Fizikai munkát addig végezhetsz, ameddig jól érzed magad, akár végig is.
   A napozás kerülendő.

 • P. Alexandra

  2014. július 08. kedd

  Kedves Doktornő!

  A párommal már jó pár hónapja probálkozunk második kisbabával,de eddig sikertelenül. de juniusban mikor megjött a menzeszem csak 3 – 4 napig tartott.a ciklusom 28-30 napos mindig pontosan meg jött. viszont mar egy hete késik csináltam terhességi tesztet de negatív lett. Mi lehet a oka ?terhes vagyok ? vagy esetleg más probléma van? lehetek meg terhes? (mar több mind fel éve semmi) :(((

  Üdvözletél P.Alexandra

  • Gabi

   2014. július 14. hétfő

   A negatív teszt ellenére lehetséges a terhesség. Ha továbbra is késik, pár nap elteltével érdemes a tesztet megismételni.

   • P.Alexandra

    2014. július 24. csütörtök

    jo napot !

    sajnos meg jött a vérzésem de csak 2-3 napig tartot színe más volt mind kellene és kevesebb menyiség volt . Voltam orvosnal és majd kell mennem utrahangra azt monta kicsit nagyobb a uterusz..jelentheti ,hogy baba van ? vagy nem ?

    • Gabi

     2014. július 29. kedd

     Igen, jelentheti. A kicsit nagyobb az uterus, azt jelenti, megnövekedett a méh, ami terhességre utal.

     • P.Alexandra

      2014. augusztus 07. csütörtök

      szia.ultrahangon ezt montak endometrium 5mm vastag,ez menstruaciot jelent ha jol tudom akkor mar nem lehetek terhes vagy meg bizhatok benne hogy baba lesz …nem akar ösze jönni a 2 baba…mar lasan 1éve milehet az oka ? :////

 • Niksi

  2014. július 06. vasárnap

  Sziasztok!3-4hete próbálkozunk a párommal.
  07.01-én megjött a havim (pontosan időben) de az első 2nap gyenge vérzés,3.nap semmi (egy csepp sem),4.nap kevés barnás és azóta semmi,eddig mindig 6-7napig tartott a mensesem és sokkal intenzívebb volt,csináltam egy tesztet akkor is és ma is de negatív 🙁 pedig a hasam is görcsölget ugyan úgy mintha meg lenne!27 éves vagyok lehet,hogy csak változott a mensesem pont most?

  • Gabi

   2014. július 14. hétfő

   Mindkét verzió lehetséges, az is, hogy terhesség miatt jelentkezett a megszokottnál sokkal enyhébb vérzés, még a negatív teszt sem jelenti 100%-osan, hogy nem terhességről van szó. Viszont az is előfordulhat, hogy most mindentől függetlenül zajlott másként a vérzés. Ha bizonytalan vagy, azért érdemes újabb tesztet csinálni, és persze próbálkozni tovább! 🙂

 • KisM

  2014. július 03. csütörtök

  Sziasztok!

  Rengeteg kérdésem van. Június 20-án jött meg, 3 napig menstruálgattam, az első nap szokásos görcsölés és minden bajom volt. A szokásosnál sokkal gyengébb menses volt, és általában 5 napig tart minimum.

  Jún 28-án felfázás gyanúval orvosnál jártam, fél doboz gyógyszer után jobban érzem magam.

  Júl 1-jobb alhasi fájdalom(elég erőteljes, már mindenfélére gondoltam, azonban 3-4 órahossza után elmúlt). Azóta úgy érzem, mintha valamiféle nyomás lenne a méhemben, feszül és sokat járok pisilni.

  Elsejétől mellfájdalom is feltűnt, hol jobban, hol kevésbé, de fáj.

  Valaki tud nekem bármiféle tanácsot adni?? Már nem tudom mit gondoljak..hallottam már olyanról, hogy terbeesés után az első vagy akár több hónapban is menstruáltak a nők. Valakinek tapasztalat??

  • Gabi

   2014. július 14. hétfő

   Ha a csak 3 napig volt meg a menzeszed, és ráadásul enyhébb is volt, mint általában, akkor valóban szóba jöhet a terhesség. Én mindenképp azt javaslom, csinálj egy tesztet!

 • katoka

  2014. július 02. szerda

  Jo napot,

  A menstruaciom 1 napja kesik, pedig mar ugy ereztem meg fog jonni. Szokasos elojelek, kis hasi fajdalom, nen sok, a melleim sem fajnak annyira mint szoktak. A menstruaciom varhato elso napja elott kb. 3-4 napja barnas folyas jelentkezett, kis mennyiseg. Utana meg egyutt voltam a baratommal, mikozben elkezdtem elegge verezni, tehat azt gondoltam ez lenne a menstruacio. Azota egy nap telt el, de semmi verzes. Csinaltam az elso kimaradott napon terhessegi tesztet, az negativ. Atlag ciklus hossz 29 nap nalam. Forduljak orvoshoz, lehet ez terhesseg jele?

  • Gabi

   2014. július 10. csütörtök

   Ha a vérzés azóta sem jelentkezett, érdemes a tesztet megismételni, vagy ettől függetlenül orvoshoz fordulni. Ott egyértelműen kiderül, terhességről van-e szó.

 • Kitti

  2014. július 02. szerda

  Üdvözlöm Doktornő!
  Szeretném véleményét kikérni,eléggé összetett dologban.
  Tavaly november végén abbahagytam a gyógyszert mert a Vőlegényemmel babát szeretnénk. Novemberben,decemberben januárban megjött a mensim, majd csak márciusban.Eközben elmentem nőgyógyászhoz aki megállapította,hogy a jobb petefészkemen valamilyen vér gyülemlett fel,kaptam rá olyan hormon tartalmú gyógyszert amitől meg is jött a mensim áprilisban.Májusban 2,5hetet késett,de megjött.
  Június 22.-én meg kellett volna jönnie,5 nap késèssel megjött igaz csak barna folyás,pecsételően.Természetesen több teszt is volt,negatív.
  Nőgyógyászom mondta hogy augusztusig várjunk,hogy rendeződik-e önmagától a mensim.Csak bírjam kivárni.

  Lehet így egyáltalán peteérésem?Barnázás utáni napon tesztet csináltam,ami szintén negatív! 🙁 Mi lehet az oka,hogy baba sincs és hogy nem rendeződik a mensim?
  Nagyon sokat segítene,ha tanácsot adna mitévők legyünk!
  Köszönöm előre is a válaszát!
  Üdv,
  Kitti

  • Gabi

   2014. július 10. csütörtök

   Elsősorban a nőgyógyász tudna erről pontos tájékoztatást adni. Mivel a menzesz megjön, még ha nem is pontosan, elvileg peteérésnek is kell lennie. Én megvárnám amit, az orvos tanácsol. Illetve addig is próbálkoznék tovább, hátha mégis sikerül elcsípni a peteérést.

 • ibcsi

  2014. július 01. kedd

  Sziasztok!
  Nekem már 48 napja nem jött meg az utolsó óta. Nagyon felfazos vagyok mindig fel vagyok. Van e esély arra hogy terhes vagyok ?!

  • Gabi

   2014. július 10. csütörtök

   Ha egyébként pontosan szokott megjönni, akkor a mostani késés oka elsősorban terhesség lehet. Ha bizonytalan vagy, mindenképp csinálj tesztet!

 • Szaszkó Vivien Kitti

  2014. június 30. hétfő

  Kedves Dr. Nő!!
  Most június 15.-én volt egy 5 hónapos terhesség megszakitásom” mert kijött a nyákdugóm és elfont a magzatvizem és megkellett szülnöm” . De viszont tegnap este eggyütt voltunk a párommal, ( mert nagyon szeretnénk babát) és elment bennem. Reggel óta piciket de görcsölget a hasam alul.. Ön szerint terhes lehetek??
  Várom válaszát!!
  Üdv: Vivien

  • Gabi

   2014. július 10. csütörtök

   Ennyivel a szülés után még nem valószínű, hogy visszaállt a ciklus, így minimális esélye van egy újabb terhességnek.