Jóga terhesség alatt (videó)

Jóga terhesség alatt (videó)Remekül összeállított videót találtam arról, milyen jógagyakorlatokat lehet végezni terhesség alatt. Én anno a „Jóga mindenkinek” című könyv gyakorlatait végeztem terhesség alatt, de közben megtapasztaltam, mennyivel más egy jól összeállított jógaórára elmenni. Hát ég és föld 🙂

A jóga segít távoltartani a stresszt, megőrizni az állóképességet (amire a szülésnél nagy szükséged lesz) és megelőzni számos kellemetlen tünetet a terhesség folyamán (például a derék- és hátfájást). Sőt: még a vizeletvisszatartási problémák csökkentésében is segíthet.

Íme a terhességi jóga videó:

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

4 Comments

  • Niki

    2010. június 23. szerda

    én az első babámmal még nem jógáztam, de egyre többet olvasok róla, és a második terhességemre már szeretném megtanulni

  • Eszter

    2010. június 19. szombat

    meg mindig az a gondom, hogy nem latszik a video:)

    Válasz: Frissíts rá az oldalra, nálam működik a videó mindegyik böngészőben, mindegyik gépen.

  • Zsú - Fitness Mami :)

    2009. november 21. szombat

    Hanyadik héttől? Szerintem most is elkezdheted, bátran. Bajt biztos nem csinálsz vele az elején. Max könnyebb, mint amit bírnál. Azt pedig, hogy meddig szabad csinálnod, mindig az aktuális gyakorlatsornál kell megérdeklődni.

    A kismamajógák nagy részét úgy szokták összerakni, hogy egészen a szülésig lehet rá tornázni. Pontosabban addig, amig szexelni és úszni lehet. :)))

    Ezt viszont már a doki mondja meg. Nálam azt hiszem 6 héttel a szülés előtt volt a határ.

  • Orsi

    2009. november 19. csütörtök

    Hányadik héttől szabad jógázni? Ajánlottak nekem jó kismamjógát, de még csak a 11. hétben vagyok.