A terhesség első jelei – Beszélgetős fórum

A fórum 2021-től bezárt. Köszönjük az eddigi aktivitást és a sok kérdést, mindenkinek sikeres babázást kívánok!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

1 572 Comments

 • Eszter

  2020. május 11. hétfő

  Tisztelt Doktornő!

  18 éves vagyok és olyan kérdéssel fordulok önhöz
  hogy 6napja késik a menstruációm és csak bőséges fehér folyásom van ami pár perces görcsel jár utánna semmi és a melleim is nagyobbak nem szedek semmilyen hormontartalú gyógyszert. Meg persze dolgozik bennem rendesen az ideg is.
  Ez lehet terhesség jele?

  Válaszát köszönöm

  • Gabi

   2020. május 19. kedd

   Ha egyébként pontosan szokott megjönni, nem jellemző a késés, és volt olyan együttlét, amikor nem, vagy esetleg nem megfelelően védekeztek, akkor valóban számításba kell venni a terhesség lehetőségét is. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

   • Andzsela

    2020. május 26. kedd

    Ūdvözölöm. Mult honapba megvolt a menstruàcio 24 en.Most nem jött meg,Negative teszt. Mikor elmegyek a mosdoba wc papir nyàlkàs valamikor vastagabb nyàk van rajta.. koszönöm vàlaszàt

    • Gabi

     2020. június 07. vasárnap

     A leírtak alapján nem egyértelmű, mi is állhat a háttérben. Mivel késik a menzesz, mindenképp terhességre gyanakodnék elsősorban. A negatív teszt ellenére is. Ha időközben nem jött meg mégis, mindenképp érdemes lenne újabb tesztet csinálni.

   • Andrea

    2020. május 28. csütörtök

    Kedves doktornő!
    18 éves vagyok, a ciklusom általában 30-31 napot tar, eléggé szabálytalan, mindig vagy hamarabb vagy később jön egy pár nappal.
    Márciusban bevettem egy esemény utáni tablettát és annak hatására egy héttel hamarabb jött meg a menzeszem, vagyis 22.-én. Áprilisban napra pontosan jött nagy fájdalmakkal, azonban most 4 napja késik. A barátommal 7 napja voltunk együtt, és az esemény utáni tabletta előtt 29.-én jött meg, vagy e körül. A melleim érzékenyek mint minden vérzés előtt, az alhasamban csak enyhe fájdalmat érzek néha, és egy kevés fehérfolyásom van. Lehetséges, hogy visszaáll a menzeszem a megszokott időre? Vagy terhességről lenne szó? Esetleg a felfázás is befolyásolható a ciklusomat?

    • Gabi

     2020. június 07. vasárnap

     Az esemény utáni tabletta bevétele után kb. 7 napon belül vérzés jelentkezik. Ez arra utal, hogy a tabletta “működött”. Viszont az alkalmazását követően akár több hónapra is össze tudja zavarni a ciklust. Ha a márciusban bevett esemény utáni tabletta után már nem volt olyan együttlétük, amikor nem, vagy esetleg nem megfelelően védekeztek, akkor nem túl nagy a terhesség valószínűsége. Viszont ha bizonytalan, érdemes lenne egy terhességi tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből. A felfázás (legalábbis az enyhébb lefolyású) nem valószínű, hogy befolyásolja a ciklust.

 • Alexandra

  2020. április 23. csütörtök

  Kedves Doktornő!
  Januártól kezdve szedem a Béres vasvital tablettát miután egy véradások vérszegénységet állapítottak meg. Ennek köszönhetően viszont rendszeressé vált a menstruációm is.
  Jan. 5 febr.5 márc.5 -éteken a napokon jött meg így értelemszerűen április 5-re vártam de nem volt semmi.
  Azóta eltelt 2,5 hét és halvány barnás folyásom volt, amit alig vettem észre.
  Ez utalhat esetleg terhességre vagy semmi esély rá?!
  Köszönöm a válaszát előre is!

  • Gabi

   2020. május 06. szerda

   Igen, utalhat terhességre. Ha azóta sem jött meg, és továbbra is bizonytalan, mindenképp érdemes tesztet csinálni.

 • Dominika

  2020. április 20. hétfő

  Tisztelt Doktornő!
  Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy egy évvel ezelőtt tüdőembóliám volt, véralvadásgátlót szedtem, majd március elején abbahagytam. Abban a hónapban csak barnázásom volt, hányingerekkel, fejfájásokkal, hőhullámokkal. Most késik a menstruaciom két napot. A márciusi eset után csináltam 2 tesztet, de negatívak lettek. Most még egyelőre várok, hátha történik valami. A jelek alapján lehetek terhes?
  Válaszát előre is köszönöm!

  • Gabi

   2020. május 06. szerda

   Biztosra nem merném állítani, de igen, lehetséges a terhesség. Ha azóta nem derült ki egyértelműen, mindenképp érdemes csinálni egy tesztet.

 • Heni

  2020. március 31. kedd

  Jó estét dok

  • Renata

   2020. május 27. szerda

   Kedves Doktornő,
   Lenne egy kérdesem: Április 1-7 között volt utoljára vérzésem most már május 27 van és még semmi jele! De van fehér átlátszó nyúlós folyásom néha. Lehetek terhes? Amugy rendszertelen a menstruációm de ez most fura igen sokat késik… előre is köszönöm válaszát

   • Gabi

    2020. június 07. vasárnap

    A folyás önmagában nem probléma, ha nincs rossz szaga, nem jár együtt fájdalommal, viszketéssel.

 • Heni

  2020. március 31. kedd

  Jó estét doktornő! Többször is volt rendszertelen a menstruációm most 2 hetet késett 5 napig tartott és barnás, darabkás vérzésem volt, csak a 3. Napon volt rendes vérzésem. Lehetséges a tethesség?

  • Gabi

   2020. április 09. csütörtök

   A késés és a vérzés enyhébb lefolyása miatt van némi esély, hogy valóban terhességről van szó. Ha bizonytalan, érdemes csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

   • Renata

    2020. május 27. szerda

    Kedves Doktornő,
    Lenne egy kérdesem: Április 1-7 között volt utoljára vérzésem most már május 27 van és még semmi jele! De van fehér átlátszó nyúlós folyásom néha. Lehetek terhes? Amugy rendszertelen a menstruációm de ez most fura igen sokat késik… előre is köszönöm válaszát

    • Gabi

     2020. június 07. vasárnap

     Ha ilyen hosszú késés eddig nem volt jellemző, mindenképp érdemes lenne egy terhességi tesztet csinálni.

 • Tímea

  2020. március 27. péntek

  Jó Napot Doktornő!

  5 napja késsik a mestruáciom eddig mindig idöbe jött meg, fehér folyásom van de nincs szaga, neha kisebb görcseléseim vannak de csak pár másodpercig, 2 hónapja nem szedek fogamzásgátlót de a párommal védekezünk, 20 éves vagyok és szeretnénk babát, csináltam tesztet de negatív lett, reménykedek hogy baba van az ügybe mert a melleim érzékenyek és sokszor van hányingerem és a nap 24 órájában fáradtnak és kimerültnek érzem magam, de mestruácionak semmi jele, a ciklusom 28 napos az utolsó menszeszem Február 25-én volt és Március 23-án kellett volna meg jönnie.
  Tudna nekem segíteni Doktornő hogy mi is lehet velem.

  • Tímea

   2020. március 27. péntek

   Még annyit felejtetem el mondani hogy hasam alja folyamatosan huzzodik és a bal oldalamon olyan érzésem van mint ha lenne ott valami, mellbimboim barnabak mint eddig voltak

  • Gabi

   2020. április 09. csütörtök

   A negatív tesztek ellenére is esélyes, hogy valóban terhesség áll a háttérben. néhány nap elteltével esetleg érdemes újabb tesztet csinálni, ha időközben nem jelentkezik mégis a menzesz.

 • Ágica

  2020. március 18. szerda

  Kedves doktornő!
  Általában 30-31 napos a ciklusom. Most 40. napon (9 nap késés) reggel negativat teszteltem, aznap meg is jött a menzeszem. A szokásos 5 nap helyett 3 napig tartott. Nem csak barnázás, rendes vér is volt, viszont az első nap a vér mellé egy átlátszó nyálkás folyás is párosult. Több volt az átlátszó rész mint a vér. Ez mivel magyarázható?
  Előre is köszönöm a vàlaszát.

 • Ágica

  2020. március 17. kedd

  Kedves Doktornő!
  Ciklusaim általában 30-31 naposak. Ebben a hónapban 40. napon (9 nap késés) reggel negatívat teszteltem. Aznap délelőtt meg is jött, de a szokásos 5 nap helyett, 3. napon már csak barnázás. De ami még furcsább, első napon nagyon gyenge volt a menstruációm és egy átlátszó folyás pársoult hozzá. Több volt az átlátszó folyás, mint a vér. Az átlátszó folyás mint jelenthet?
  Előre is köszönöm a vàlaszát.

  • Gabi

   2020. április 09. csütörtök

   A leírtak önmagukban nem utalnak terhességre, de előfordulhat, hogy az enyhe vérzés a beágyazódás tüneteként jelentkezett. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes lenne csinálni egy újabb terhességi tesztet.

 • Szimonetta

  2020. március 17. kedd

  Jo napot ! Ketsegbe vagyok esve !
  Barnas pecsetelo ver jon kb 3 napja! Ez terheseg lenne? De tavaly szeptember vegen volt mehen kivuli terhesegem 🙁 mutet sorran ugy gondoltak hogy jobb ha ki veszik a bal oldali petevezetomet pont mostansag lenne fel ev h eltelt ! Maga szerint ? Nagyon szeretnenk babat! De nem vagyok benne biztos vagyis nem az h nem vagyok benne biztos hanem hogy a mutet miatt nem remenykedem benne !

  • Gabi

   2020. április 09. csütörtök

   Egy petefészekkel is teherbe lehet esni! Valóban kisebb az esély, de egyáltalán nem reménytelen! ha bizonytalan, mindenképp érdemes tesztet csinálni!

 • Klára

  2020. március 16. hétfő

  Üdv!
  Nekem február 17-21ig volt meg a menstruációm majd kb 2 hétre rá volt közti vérzésem(1-2napig). Február 29-én voltam együtt a párommal, és azóta nem jött meg. Március 12 óta (5napja) pedig ilyen barnázásom van, mindig azt hiszem hogy meg akar jönni de nem.
  Mi állhat a háttérben? Lehetek terhes?
  Még annyi hogy a februári menstruációm korábban jött meg egy héttel mint vártam.

  • Gabi

   2020. április 09. csütörtök

   Ha azóta nem jelentkezett normál vérzés, és még mindig bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

 • Alexandra

  2020. március 02. hétfő

  Jó estét tisztelt doktornő. Lassan 18 éves leszek már 11 éves korom óta van menstruációm . Tavaj áprilisban volt egy vetélésem, de nem is tudtam hogy terhes vagyok . A teszt csak nagyon halványan mutatta ki az ultrahangon nem látták a magzatot csak mikor már el ment . Most januárban csak barnázásom volt ami szokatlan volt mert eddig nem volt ilyen még az első terhességemnél sem . Januárban késett 21napot és aztán volt csak egy barna folt. Eddig mindig rendszeres volt. Most februárban meg semmi nincs. Nem vagyok szűz lassan két éve kapcsolatban vagyok . Vajon mi lehet a baj orvosnál még nem voltam még szeretném várni a jövő hónapot is azaz a márciusi vérzést ha lesz

  • Alexandra

   2020. március 02. hétfő

   Tüneteim: nem bírok a hasamon aludni nagyon feszít, hányingerem van néha. És van olyan érzésem hogy össze esek . A melleim nagyon meg nőttek a hasam olyan más a mellbimbóim viszketnek meg barnák lettek néha van egy olyan érzésem hogy ballról lenne egy csomó.

   • Gabi

    2020. március 08. vasárnap

    Bár nem egyértelmű, a tünetek utalhatnak terhességre. Mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet!

  • Gabi

   2020. március 08. vasárnap

   Ezek szerint a normál menzesz nem jelentkezett január eleje óta, azóta csak egyetlen barnás folt volt. Ha ez így van, semmiképp nem érdemes tovább várni, mindenképp érdemes lenne mielőbb felkeresni a nőgyógyászt.

 • Cintia

  2020. február 29. szombat

  Kedves Doktornő!
  Nekem február 5.- én jött meg utoljára. Szeretnék kisbabát. Tegnap és ma is teszteltem első reggeli vizeletből de negativ lett az eredmény, viszont a következő menstruáció március 4.-től várható. Tünetek is vannak általában késő délután, este jelentkeznek: erős lüktető fejfájás, szédülés, hányinger, teltségérzet.
  Leheteséges hogy baba lesz? Vagy engedjem el a dolgot 2 negatív teszt után?
  Köszönöm ha válaszol! 🙂

  • Gabi

   2020. március 08. vasárnap

   A leírtak alapján nem egyértelmű a helyzet. A negatív tesztek miatt sem zárnám ki végképp a terhességet, de érdemes megvárni, amíg már valóban késik a menzesz. Ha a “nem várt” időben nem jelentkezik a szokásos vérzés, érdemes újabb tesztet csinálni.

 • Viki

  2020. február 25. kedd

  Kedves Doktorno

  Vasarnapra (02.23) nem vartam, az ovulaciom biztosan februar 9-en volt, tehat ket napja kesik, de sajnos a tesztek negativak. Semmi tunetem nincs, sem menstruacio elotti, sem terhessegi. Ilyenkor mar biztosan kikellene mutatni a terhessegi tesztnek, ha baba van?
  Koszonom
  Viki

  • Gabi

   2020. február 27. csütörtök

   A tesztek, főleg a korai időszakban gyakran mutatnak téves negatív eredményt. Ettől függetlenül nem biztos, hogy most is erről van szó. Ha továbbra sem jelentkezik a menzesz, néhány nap elteltével érdemes újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Szabina

  2020. február 13. csütörtök

  Tisztelt Doktor Nő!
  A szituációm a következő: február 9-én kellett volna megjönnie. Eddig mindig 28 napra pontosan meg is jött, de most már 4. napja késik. 9-e előtt voltak hőhullámaim, enyhe alhasi görcsök, sìrás éjszakánként a semmin és mindenen,nem tudtam aludni, ingerült voltam, az mellbimbóim annyira érzékenyek voltak, mint még soha. Ezek a tünetek a várt menstruáció napján megszüntek, de mégsem jött meg. Ma már második napja van enyhe barnás rózsaszines folyásom. Csináltam már teszteket, utóljára 3 napja, de sajnos negatív lett. Régóta próbálkozunk a babával, lehetséges, hogy azért nem jött meg, mert sikerült? De akkor miért negatív a teszt? Válaszát előre is köszönöm.

  • Szabina

   2020. február 13. csütörtök

   Még annyit szeretnék hozzá tenni, hogy ligetszépe olaj kapszulát szedtem 2 hónapig, lehet, hogy ez kavart be csak?

  • Gabi

   2020. február 16. vasárnap

   A terhesség korai szakaszában gyakran előfordul, hogy a teszt téves negatív eredményt mutat. Ha a vérzés kimaradt, vagy a normál menzesz helyett (esetleg néhány nap eltéréssel) jelentkezett a szokásosnál enyhébb vérzés, ami nem tartott tovább 3 napnál, akkor lehetséges, hogy az a beágyazódás tünete volt. Ha valóban így volt, mindenképp érdemes újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Móni44

  2020. február 09. vasárnap

  Tisztelt Doktornő!
  44 éves vagyok, szeretnénk gyermeket az új párommal, nekem már van egy fiam, de neki nincs családja. 24-26 , napos ciklusaim szoktak lenni. Nem vagyok felfázva, nem vagyok beteg, viszont vannak miomák a méhemben, de olyan el. Most 4 napot késett, persze reménykedtem, de megjött, viszont nem olyan volt mint szokott, míg az erős darabos vérzés jellemző rám 2-3 napig, ez most enyhe vérzés volt ahhoz képest. Barnásan kezdődött, de utána élénk színű volt. Mindent összevetve 3 nap se volt, majd 1 nap barna pecsételő, utána semmi. Majd együttlét után megint pecséletelő. Alhasi fájdogálásaim vannak 2-3 hete, sokszor émelygek, de két teszt is negatïv volt. Már nem tudom mit gondoljak. Lehetek-e terhes? Vagy mi történik velem?

  • Gabi

   2020. február 16. vasárnap

   Ha a vérzés jelentősen enyhébb volt, mint a megszokott, nem tartott 3 napnál tovább, akkor valóban lehetséges, hogy a beágyazódás miatt volt. Ha emellett terhességre utaló egyéb tünetek is jelentkeznek, mindenképp érdemes csinálni egy újabb tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből! Ha mégis bizonytalan, akár a teszt eredményétől függetlenül is érdemes nőgyógyászhoz bejelentkezni, az ultrahangon egyértelműen kiderül, valóban terhességről van-e szó. Drukkolok!

 • Enikö

  2020. február 05. szerda

  Azt szeretném kérdezni hogy most január 23án volt mensim utoljára és 3napja volt félnapig volt barnázásom.
  De most vagyok elvileg a termékenysegi szakaszba csak nem merek már csinálni tesztet a sok csalodás miatt.
  Lehet hogy igy sikerült már a baba.
  Varoma válaszát enikö

  • Gabi

   2020. február 16. vasárnap

   Ha januárban volt meg utoljára, akkor még nem érdemes tesztet csinálni, inkább majd csak ha már késik a következő menzesz. Addig is a legjobb, ha továbbra is próbálkoznak, hátha az egyik alkalom eredményes lesz.

 • Papp Adrienn

  2020. január 25. szombat

  Kedves doktornő!
  Nekem utoljára decembert 23 volt menstruaciom és utána volt barna folyásom kb 1 hétig ,csináltattam terhességi tesztet és negatív lett ,és utánna volt jan 16 rózsaszínes nyálkás folyásom ami aztán olyan sárgás lett olyasmi volt mind a gemy.Masnap jan 17 megínt csináltam tesztet és az is negatív lett.Azutan szedtem antibiotikumot mert fájt a fogam és utánna elmúlt a vérzés kb 2 napot és valamelyit tartott .
  A menstruaciom késik már beteg kellet volna legyek a tünetek megvannak csk nem jön meg
  Valyon mi lehet az oka ??

  • Gabi

   2020. január 28. kedd

   Ebben a helyzetben teljesen érthető a bizonytalanság. Ha azóta nem jött meg mégis, mindenképp érdemes egy újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből. Előfordulhat, hogy a januári rózsaszínes folyás a beágyazódás tünete volt, és a teszt még nem mutatta ki a korai terhességet. Ha a teszt negatív, és mégsem jelentkezik a menzesz néhány napon belül, akkor érdemes bejelentkezni nőgyógyászhoz.

 • Ediz

  2020. január 11. szombat

  Kedves dojtornő.
  Olyan panasszal fordulik magához hogy december 11.en volt meg utoljára ma kicsi rozsaszin folyásim volt..kicsi émelygés enyhe alhasi fájdalom…azota a folyás megszünt…reménykedünk kisbabát de tanácstalan vagyok..

  • Gabi

   2020. január 21. kedd

   Ha a rózsaszínes folyás nem váltott át vérzésbe, és el is múlt, még lehetséges a terhesség. Ha azóta sem jelentkezett vérzés, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

 • Kinga

  2019. december 22. vasárnap

  Multhonapban kétszer jött meg ebben a hónapban négy napja késik .Lehetek terhes?

  • Gabi

   2019. december 26. csütörtök

   Ha közben nem jött meg mégis, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

   • Noemi

    2020. január 29. szerda

    Tisztelt Doktorno!
    A mensturaciom 6 .napja kesik. 3 pozitiv tesztem lett , de ma reggelre van egy pici verzesem. Meg az orvoshoz nem volt idom eljutni , On szerint mi lehet a gond?
    Valaszat elore is koszonom!

    • Gabi

     2020. február 16. vasárnap

     Remélhetőleg a vérzés néhány nap alatt el is múlt. Lehetséges,hogy a beágyazódás tüneteként gyakran előforduló enyhe vérzésről volt csak szó. Terhesség során több dolog is okozhat vérzést, de ezeket vizsgálat nélkül nem lehet pontosan meghatározni. Célszerű ilyen esetben orvoshoz fordulni, hogy a legrosszabbat, a vetélést kizárhassa.

 • Marianna

  2019. december 19. csütörtök

  Tisztelt Doktornő!
  A mensim már 4 napja késik, és nagyon nyúlós átlátszó folyásom van. A teszt negatív. Semmi menstruációs jel nincs. Nincs mellfeszülés, egyáltalán semmi. Lehet terhesség a dologban? Köszönöm

  • Gabi

   2019. december 26. csütörtök

   A negatív teszt ellenére nem zárnám ki a terhesség lehetőségét. Ha közben nem jött meg mégis, néhány nap múlva érdemes újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Lorana

  2019. december 18. szerda

  Kedves Doktornő!

  Olyan problémám van,hogy 22.napja késik a menstruációm. Alapból 34napos szokott lenni. Barátcserje kapszulát kezdtem el szedni 2 hónapja pms-re,amitől annyi változott hogy 32napra megjött mindkét hónapban. Bár az utolsó mensi lényegesen kevesebb volt (általában 3 napos amióta csak menstruálok) talán 2 napig tartott,de ezt betudtam a barátcserjének.Nem gyanakodtam babára,bár nem védekezünk a párommal 8 hónapja. Szóval 22 napja késik,csináltam teszteket 2 napos tolódással az elmaradást követő naptól,mind negatív lett. Terhességi tünetet nem észlelek,vagy inkább csak mintha pms lenne(néha hányinger,hangulatingadozás,falás)Lehet baba? Vagy inkább a barátcserje(amit azóta már nem merek szedni mert baba esetén nem ajánlják)? Kérem segítsen! Előre is köszönöm és elnézést a duplikálásért!

 • Bordás Klaudia

  2019. november 09. szombat

  Jónapot Doktor/Doktornő!
  Nagyon furcsa helyzetben vagyok most. Terhességre gyanakszom mert kicsit elkezdett a hasam átalakulni.(nem híztam)
  Nagyon nem rendszeres a menstruációm és nem rég volt hogy csak 1 napig volt meg, és a végén barnáztam. De legutóbb is de kicsit hosszabban.
  Mindenesetre 2 terhességi teszt negatív.
  Puffadt vagyok
  Nagyon szokott fájni a derekam
  Egyszer nincs étvágya, máskor megy falni tudnék.
  Volt hogy nagyon erős vizelési ingerem volt.
  Előfordult gyomorégés is. Nemtudom hogy a 2 negatív terhességi teszt ellenére is lehetek e terhes :/ ?? Köszönöm a válaszát.

  • Gabi

   2019. november 24. vasárnap

   Bár a leírt tünetek sem egyértelműek, de előfordulhat, hogy a negatív terhességi teszt ellenére is fennáll a terhesség. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes bejelentkezni nőgyógyászhoz, ahol a vizsgálat (és/vagy az ultrahang) során mindenképp kiderül, van-e terhesség.

   • Lorana

    2019. december 18. szerda

    Kedves Doktornő!

    Olyan problémám van,hogy 22.napja késik a menstruációm. Alapból 34napos szokott lenni. Barátcserje kapszulát kezdtem el szedni 2 hónapja pms-re,amitől annyi változott hogy 32napra megjött mindkét hónapban. Bár az utolsó mensi lényegesen kevesebb volt (általában 3 napos amióta csak menstruálok) talán 2 napig tartott,de ezt betudtam a barátcserjének.Nem gyanakodtam babára,bár nem védekezünk a párommal 8 hónapja. Szóval 22 napja késik,csináltam teszteket 2 napos tolódással az elmaradást követő naptól,mind negatív lett. Terhességi tünetet nem észlelek,vagy inkább csak mintha pms lenne(néha hányinger,hangulatingadozás,falás)Lehet baba? Vagy inkább a barátcserje(amit azóta már nem merek szedni mert baba esetén nem ajánlják)? Kérem segítsen! Előre is köszönöm

    • Gabi

     2019. december 26. csütörtök

     Ennyiből nehéz lenne megmondani, mi állhat a háttérben. Ha a menzesz nem jelentkezik de a tesztek is negatívak, érdemes lenne bejelentkezni nőgyógyászhoz, ott egyértelműen kiderül, terhesség okozza-e a vérzés kimaradását.

 • ZsoFifi

  2019. november 06. szerda

  Tisztelt Doktornő!

  4 hónapja próbálkozunk a férjemmel, babát szeretnénk. Mindig 31 napos a ciklusom, kivéve a mostanit : 11-én kellene menstruáljak, ehhez képest ma néhány csepp enyhén rózsaszínes folyást tapasztaltam, utána pedig enyhén barnásat, de ez közel sem olyan erős, mint a menstruációm szokott lenni. A derekam a mai napig fájt, a melleim feszültek, szédelgek. Ön szerint ez jelenthet terhességet? Mindig napra pontosan jött meg a menstruációm az utóbbi 1 évben.
  Köszönöm a válaszát!

  • Gabi

   2019. november 08. péntek

   Ha a vérzés nem erősödött, azóta el is múlt, mindenképp érdemes tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Reka

  2019. november 05. kedd

  Tisztelt Doktornő! Olyan kérdésel fordulok magához. Hogy a párommal már. egy és fél éve próbálkozunk. de sajnos nem sikerült, de 3-4 hónapja késik 5_6 napokat menstruációm. és utána meg jön 3-4 napokat, de ebben a hónapban is késett és elsőnek barna folyásom volt utána menstruációm volt 2 napig, lehetek terhes? Vagy valami más okozta eszt? Hangulat ingadozásaim vannak este hány ingerem is volt tesztelni nem teszteltem lehetek terhes? Köszönöm a válaszát

  • Gabi

   2019. november 08. péntek

   Ha a vérzés jelentősen enyhébb volt, mint a megszokott, nem tartott tovább 3 napnál, akkor lehetséges, hogy valóban terhességről van szó. Ilyen esetben érdemes tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • MANO93

  2019. november 04. hétfő

  Jo napot,
  Az én problémám hogy késet a menstruaciom 5 napot 6 nap eszleltem rozsaszines de nem vér jellegü folyast, Nagyon szeretnén kisbabát, mult honap 20- tol probalkozunk es eszleltem a tuneteket emelygés, fejfajas, hasamba neha szuró fá
  jdalom, es a melleim erzékenysége. Lehetséges hogy kisbaba van a hátérbe?
  Válaszát elöre köszönom!

  • Gabi

   2019. november 08. péntek

   Ha a rózsaszínes folyás azóta elmúlt, nem váltott vérzésbe, akkor van esély a terhességre. Érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

 • Veroni

  2019. november 04. hétfő

  Jonapot doktorno!Olyan kerdessel fordulok onhoz szeptemberbe nem volt menstruaciom oktoberbe 3 napig barnaztam es utana semmi lehetek allapotos.De semmi rosszulet semmi hanyinger nem erzek semmi hoza fuzott rosszuleteket. A ket gyermekkemmel srm ereztem semmit.Nagyon szepen koszonom a valaszt Tovabbi szep napot

  • Gabi

   2019. november 08. péntek

   Igen, lehetséges a terhesség. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet!

 • Melinda

  2019. október 07. hétfő

  Kedves Doktornő! Tanácstalan vagyok, kérem segítsen! Június végén abbahagytam a fogamzásgátlót. Azóta nem védekezünk, babát szeretnénk. Első gyógyszermentes havi vérzés 26 napra (július vége), a második havi 35. napra (augusztus vége) jött meg. Szeptember elején a ciklus 9. napján voltam ultrahangon, hogy minden rendven van-e, doki szerint igen, 4-6mm-es tüszőket is látott. Ciklus 14. napján éreztem is az ovulációt (minden hónapban érzem), előtte nap és aznap is együtt voltunk védekezés nélkül. Azóta minden nap alhasban tompa szurkálás van. Ciklus 29. napján enyhe rózsaszín folyás, 30. napon rendes menstruáció, 31.-32. nap alig kis barnázás, szóval 1 napig volt menstruáció a 3-4 nap helyett. Azóta eltelt egy hét, hasi szurkálás most is van mindennap, más tünet nincs, 2 napja a terhességi teszt negativ volt. Lehetséges a terhesség vagy ez a gyógyszer utáni normalizálódás folyamata? Köszönöm a segítségét előre is!

  • Gabi

   2019. október 24. csütörtök

   Mivel a vérzés rövid ideig tartott, nem zárnám ki a terhességet sem. Ha azóta nem jelentkezett a megszokott ideig tartó és normál erősségű vérzés, érdemes újabb teszttel próbálkozni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Rebeka

  2019. szeptember 30. hétfő

  Kedves Doktornő!
  Június végén szedtem utoljára gyógyszert, abba hagytam mert csak híztam tőle. Azóta gumival védekezünk. Az utolsó menzesz 09.18.-tól 20.-ig tartott közbe volt, hogy megszűnt aztán újra megvolt rendes vérzés volt ettől függetlenül. Előtte 14.-én és 15.-én valamint utána 21.-én és 27.-én nem védekeztünk. Azóta néha hányingerek gyötörnek az étvággyal nincs gond. 23.-án és 24.-én kisebb rózsaszín folyásom volt valamint ma reggel (30.-án). Teszteket többet is csináltam azóta pl ma reggel is az első vizelettel de negatív volt, ettől függetlenül lehetek terhes?
  Előre is köszönöm a választ!

  • Gabi

   2019. október 07. hétfő

   Mivel több alkalom is volt, mikor nem védekeztek, a negatív tesztek ellenére sem zárnám ki a terhességet teljes biztonsággal. Lehetséges, hogy még korai volt a teszt. Ha továbbra is bizonytalan, és esetleg már a következő menzesze is késik, érdemes újabb tesztet csinálni.

 • Henriett

  2019. szeptember 11. szerda

  Kedves doktornő azzal a kérdéssel fordulok önhöz a menstruációm több mint 1 hónapja késik vagyis parnap múlva már 2 hónapja lesz. Nèha vannak egy két pici rosszullétek. Tesztet csináltam ami negatív lett. Mi lehet a gond???

  • Gabi

   2019. szeptember 23. hétfő

   A negatív teszt ellenére elsősorban terhességre gyanakodnék. Érdemes bejelentkezni egy nőgyógyászati vizsgálatra, ahol egyértelműen kiderül, valóban mi áll a háttérben.

 • Laszlo Barbara

  2019. augusztus 26. hétfő

  Tisztelt Doktornő!
  Azèrt írok önnek, hogy segítséget kèrjek a következök törtèntek, mi a pàrommal tervezzük a babàt de már 07.27 en 6 napig tartott egy rozsaszines verzèsem és közbe sima vérzès is kisérte az alhasam fàjt hànytam 3x kijött a kàvè belölem. Voltam dokinàl annyit írt, hogy tàg vag es 8 mm a nykhnàl de a hormonom semmit nem mutat ki, de nő a mellem a csipőm szèlessedik ès hizok. Mostaniba meg 5napig tartott a rózsaszines verzes teszem hozza ( majus 10 en volt a mensessem meg) alhaso fajdalmaim is vannak minden jel ezt mutatja!plusz a hangulat ingadozasaim is meg vannak
  Üdv Barbara

 • Laszlo Barbara

  2019. augusztus 26. hétfő

  Tisztelt Doktornő!
  Azèrt írok önnek, hogy segítséget kèrjek a következök törtèntek, mi a pàrommal tervezzük a babàt de már 07.27 en 6 napig tartott egy rozsaszines verzèsem és közbe sima vérzès is kisérte az alhasam fàjt hànytam 3x kijött a kàvè belölem. Voltam dokinàl annyit írt, hogy tàg vag es 8 mm a nykhnàl de a hormonom semmit nem mutat ki, de nő a mellem a csipőm szèlessedik ès hizok. Mostaniba meg 5napig tartott a rózsaszines verzes teszem hozza ( majus 10 en volt a mensessem meg) alhaso fajdalmaim is vannak minden jel ezt mutatja!
  Üdv Barbara

  • Gabi

   2019. augusztus 28. szerda

   A leírtak alapján nem egyértelmű a helyzet, még a lelet sem utal terhességre. Ha továbbra is terhességre gyanakszik, érdemes csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből. Ha az orvos terhességre gyanakszik, általában visszarendel kontroll vizsgálatra.

   • Lakatos

    2019. október 29. kedd

    Jónapot Doktornő!
    15éves vagyok,és a barátommal október 17-én létesítettünk egymással szexuális kapcsolatot,védekezés nélkül,nem élvezett el. Tudom,hogy ez nem biztos ok arra,hogy ne essek teherbe. 28-án kellett volna megjönnie,de nem jött meg így újra szeretkeztünk. Most így 2 napja késik a menstruálcióm,de volt ma(29.e) rózsaszínes kicsit túrós állagú folyásom,de nem sok,előtte görcsöltem is. Ha nyomok az jön ki. Internetes olvasásaim szerint nem gondolom terhességnek de egyre jobban tartok a ténytől.

    • Gabi

     2019. november 08. péntek

     A legfontosabb, hogy minden egyes alkalommal védekezni kell! Nem csak a terhesség, de a nemi úton terjedő betegségek ellen is. Egyetlen alkalom is elég a teherbeeséshez, ha továbbra is késik a menzesz, mindenképp érdemes minél előbb terhességi tesztet, csinálni. Bármelyik drogériában, gyógyszertárban megvásárolható, ahogyan az óvszer is.

 • Mimi85

  2019. augusztus 26. hétfő

  Kedves doktornő !
  Olyan gondom lenne,hogy 6 napot késett a vérzésem, derékfájás- hányinger- mellfeszüléssel párosult. Másnap reggel erős görcs jelentkezett, rózsaszínű vérzéssel párcsepp. Du.ra erős vérzés, másnapra elmult. Derékfájás,hányinger maradt, mellem kicsit érzékeny,de már nem feszül. Kérdésem az lenne,hogy még van rá esély,hogy talán terhes lehetek ? Nagyon szeretnénk már babát.
  Elöre is köszönöm a válaszát. Szépnapot

  • Laszlo Barbara

   2019. augusztus 29. csütörtök

   Vissza rendelt kontrolra mert korosat nem talalt de valami van mindenkeppen csinalok tesztet.

 • Kis Valentina

  2019. augusztus 15. csütörtök

  Kedves Dr. Nő Segítségét szeretném kérni Április 10 én volt egy kisebb beavatkozásom elhalt terhesség esetén és most Jullius 28 án mult ell a menstruációm és most 08.12 én barnázás van de nem sok persze de én nagyon félek mert az elhalt terheségem is barnázásal kezdődőt és nem lett jó vége sajnos tesztett nem igazán merem még venni ! terhes lehetek ? a mellem is duzad és érzékenyedik..!

  • Gabi

   2019. augusztus 17. szombat

   Ennyiből nehéz lenne megmondani, de szóba jöhet a terhesség is. Érdemes mégis csinálni egy tesztet, és bejelentkezni orvoshoz, jobb, ha minél előbb kiderül, miről van szó. És fontos a nyugalom, a pihenés.

 • Gabriella

  2019. augusztus 11. vasárnap

  Jó napot!
  3 hónapja fejeztem be a fogamzásgátló szedését.
  1.hónapban 8 nap késéssel megjött a menzeszem.
  2.hónapban 13 nap késéssel jött meg.
  Viszont a 3.hónapban semmi. 24.napja nem jött meg. A párommal együttlét után(vedekezés nélkül, de nem ment el belém) 3 nappal kevés barna folyásom volt és ez már a 4. Napja tart. Következő esedékes menstruációm aug.18án kell megjöjjön
  Soha nem maradt még el egy sem max 4-5 napot késett. 11 éves korom óta menstruálok. (23/L)

  • Gabriella

   2019. augusztus 11. vasárnap

   Egy hete a terhességi teszt negatív

  • Gabi

   2019. augusztus 17. szombat

   A fogamzásgátló abbahagyása után előfordulhat, hogy rendszertelen lesz a ciklus. Lehetséges, hogy egyik hónapban pontosan jelentkezik a menzesz, a következőben késik. Viszont ettől még létrejöhet terhesség. Ha csak megszakítással védekeztek, az is előfordulhat, hogy terhesség miatt nem jelentkezik vérzés. ha bizonytalan, érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Enikő

  2019. augusztus 07. szerda

  Jó napot! Azzal a próblémával fordulok önhöz, hogy késett a menstruációm 6 napot aztán megjött, és most a vérzésem csak 4 napig tartott úgy hogy a 4 nap reggel volt egy kevés vérzésem aztán csak egy kevés barnás folyasom(álltalàba 5-6napig szokott meglenni)
  Az a kérdésem hogy mi lehet a baj? Lehetséges igy is a terhesség?

  Előre is köszönöm a vàlaszát.

  • Gabi

   2019. augusztus 17. szombat

   Ha egyébként nem jellemző a késés, és ennél jelentősen erősebben szokott jelentkezni a menzesz, előfordulhat, hogy terhesség áll a háttérben. Ha bizonytalan, főleg, ha más tünet is utal terhességre, érdemes csinálni egy tesztet.

   • Alexandra

    2019. november 10. vasárnap

    Jónapot!
    Az utolsó menstruációm okt. 11-17ig tartott.
    Párommal okt. 24.én és 26.án is együtt voltunk , védekezés nélkül.

    Nov.3.a táján elkezdett jelentkezni olyan tünet , hogy sűrűn felpuffadok, kemény lesz a hasam.(álltalában étkezés után , de van hogy annélkül is.)
    És ezt követi azt ,hogy nehéznek érzem magam. Émejgek néha. Még október végén elkezdődött az , hogy néha beszúrt a hasam alja , néha jobb néha bal oldalt , de volt hogy alul enyhe görcsöt is éreztem. Sűrübben járok pisilni.
    Ma kéne megjönnie , de eddig még semmi.
    Menstruáció helyett , azt vettem észre reggel , hogy minimális fehér folyásom van.

    Ezek mire utalhatnak? Ha terhességre akkor , mikor érdemes tesztet csinálnom , vagy dokihoz menni?

    Válaszát köszönöm!

    • Gabi

     2019. november 24. vasárnap

     A leírtak alapján lehetséges, hogy valóban terhességről van szó. Ha már késik a menzesz, mindenképp érdemes csinálni egy tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből. Orvoshoz elég bejelentkezni a pozitív teszt után.

 • Dyus

  2019. augusztus 04. vasárnap

  Jónapot! Olyan próblémám van hogy Július 24-èn kellett volna megjönnie,de már 23-án kisebb barnás folyás volt 2-3napig aztán abba maradt..gyenge görcseim voltak azonba augusztus 2-àn barna folyás jelentkezett újból kisebb vércseppekkel néha gyenge néha erösebb görcsökkel.Mára gyengült a barna folyás.Júniusi hónapba se volt olyan a menstruációm,mint szokott! Tesztet még nem csináltam! Lehetséges a terhesség vagy esetleg a pajzsmirigy alulmüködés okozhat ilyen gondot?! Válaszát elöre is köszönöm !!

  • Gabi

   2019. augusztus 05. hétfő

   Mivel a megszokott erősségű menzesz nem jelentkezett, valóban előfordulhat, hogy terhességről van szó. Egy tesztet mindenképp érdemes csinálni. Ha már korábban is voltak pajzsmirigy problémái, ezt a lehetőséget sem zárnám ki.

   • Dyus

    2019. augusztus 06. kedd

    Csináltam tesztet 🙂 Mind a 3 pozitiv.Köszönöm a válaszát 🙂

 • Klaudia

  2019. augusztus 02. péntek

  JÓ NAPOT! Azzal a próblémával fordulok önhöz, hogy van egy 9 hónapos kislányom aki szopizik és a menstruációm minden hónapba megjött, igaz hogy sosem pontosan mindig késett legtöbbet 2 hetet. De az utóbbi 2 hónapba napra pontosan megjött. Mùlthónap 29-re vártam de még mindig nem jött meg. A kimaradàs első napján csináltam tesztet ami negatív lett. A kérdésem az:lehetséges hogy újból terhes vagyok csak túl korán csináltam a tesztet? Vagy a szoptatás befolyásolja és nem jön meg több hónapig? Mikor érdemes tesztelni újból?

  Előre is köszönöm a vàlaszát.

 • Duka Béláné Zsanett

  2019. július 17. szerda

  Nagyon szépen köszönöm a válaszát,és a drukkolást.Reggeli vizeletböl érdemes inkabb csinalni?Ne várjak még a tesztel az biztos hogy kifogja mutatni?

  • Klaudia

   2019. július 27. szombat

   Jó napot! Azzal a próblémával fordulok önhöz, hogy eddig minden hónapba meg jött a menstruációm és kB. 3 napja úgy érzem mintha baba rúgdosna enyhén a hasamba. A menstruáció teljesen normális volt. Van egy 9 hónapos kislányom aki cicizik Terhességi tesztet még nem csináltam.

   Előre is köszönöm a vàlaszát.

 • Bea

  2019. július 04. csütörtök

  Kedves Doktornő!

  Párommal még csak egy hónapja nem védekezünk (ellőtte csak megszakítással, nem volt fogamzásgátló), babát szeretnénk. Utolsó menzim június 5-én kezdődött. A ciklusom elég pontos szokott lenni, kb 26 napos. Az elmúlt egy hónapban 2-3 naponta voltunk együtt. A következő menzimnek június 30-a körül kellett volna megjönnie, de elmaradt, és előjeleit sem éreztem, ahogy szoktam. Vagyis négy napja késik, ennyit még sosem késett (max 2-t szokott, azt is ritkán) Viszont ma reggel barnáztam és enyhe görcsöket is érzek.(sosem barnáztam normál ciklusaim során) Tesztet még nem végeztem, mert korainak éreztem.Vagy ilyenkor már lehet? Elképzelhető, hogy terhes vagyok? Mi lehet a barnázás és a görcs oka? Még csak most ágyazódna be a petesejt, vagy ez vetélés előjele? Ha terhesség, mit tehetnék, hogy megmaradjon? Nőgyógyászhoz már ma kérek időpontot, de lehet, hogy nem tud hamar fogadni, és addig nem tudom, mit tegyek?
  Köszönöm a válaszát!
  Üdv: Bea

  • Gabi

   2019. július 07. vasárnap

   Ha a barnás folyás nem erősödött, nem váltott vérzésbe, és azóta el is múlt, akkor van esély a terhességre. Ha így van, érdemes csinálni egy tesztet is! Drukkolok!

  • Bernadett

   2020. április 27. hétfő

   Jó napot! Segítséget szeretnék kérni 7 honapos a kisfiam.
   23 napja késik a menstruációm de 3 napja barnás pecsételő folyásom van,megszakítással védekezünk! 5 negativ teszt de a kisfiamnál se mutatta ki a terhességet esélyes a terhesség?

   • Gabi

    2020. május 06. szerda

    Ha a szülést követően már rendszeressé vált a ciklus, most viszont késik, lehetséges, hogy terhesség áll a háttérben. Ha más is utal rá, érdemes bejelentkezni nőgyógyászhoz.

 • Anita

  2019. június 24. hétfő

  Kedves Doktornő!
  Azzal a kérdéssel fordulok önhőz,hogy majus 17en volt meg utoljara 3 napig tartott most junius 21re nem vartam nem is jott. De negativ 2 tesztem, igaz nem reggeli elsobol csinaltam. Folyamatosan faj a derekam szurkal a hasam alja es 23-a ota hanyingerem van feszul a mellem. Mikor erdemes ujra tesztelni? Vagy egyaltalan erdemes e. Altalaban 36 naposak a ciklusaim. Koszonom

 • 2019. június 05. szerda

  Jó estét kívánok én kérdezni szeretnék doktor nőtől, abban szeretnék segítséget kérni hogy nekem a menstruációm nak meg kelet volna jönni 2019.05.28 an és nem jött meg hanem 26 an elkezdet joni tőlem bara folyás és az 3 napig tartót és utána még jött a menstruációm 2 napig még volt rózsaszínes nyálkás vizes alagu volt és utána semi nem jött, csináltam terhesegi tesztet de nem vagyok terhes voltam orvosnál ő is azt mondta hogy nem vagyok az de nem túta meg mondani hogy ez mitől van vagy hogy mitől van ez eben szeretnék fel vilagositast kérni. Köszönöm viszlát

  • Gabi

   2019. június 16. vasárnap

   A leírtak alapján nehéz lenne megmondani, mi okozza a megszokottól eltérő lefolyású vérzést. Van, akinél eleve enyhébb lefolyású a menzesz, ez önmagában még nem biztos, hogy gondot jelent. Ha nem azonos időközönként jelentkezik, és az intenzitása is változik, esetleg érdemes lenne kivizsgáltatni.

 • Izabella

  2019. június 03. hétfő

  Kevdves doktornő! lehetek úgy terhes, hogy mind a kettő petefészkemen ciszták vannak? Kimutathatja esetleg úgy a teszt? április elején volt meg utoljára a menzim élettársammal szeretnénk kisbabát így nem is védekezünk. Március vége fele nagyon halvány barnázásom van csináltam tesztet negatív ,bár lehet korai volt. Most megint van egy kis barnázásom ,de halványan. Míg nem teszteltem magam azóta ,de az étvágyam megnőtt és fáradékonyabb vagyok , mint szoktam. Így lehetek e esetleg babás?

  • Gabi

   2019. június 16. vasárnap

   A ciszták valóban megnehezíthetik a teherbeesést, de még így sem lehet teljesen kizárni a lehetőségét. Érdemes újból tesztelni!

  • Vlaszti

   2019. augusztus 05. hétfő

   Jó estét mink a párommal már 4 éve kisbabát szeretnénk 2 éve volt egy vetélésem és azóta semmi de most úgy vagyok hogy július 18 tol 22 ig rendesen volt a menstruációm de augusztus 1-től 4-ig barna fojas jött tőlem és fáj a hasam alja és a hátam ez terhesség? Előre is köszönöm

   • Gabi

    2019. augusztus 17. szombat

    A leírtak nem utalnak egyértelműen terhességre, de ha erre gyanakszik, és azóta nem jelentkezett normális menstruáció, érdemes csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Fruzsina

  2019. május 16. csütörtök

  Jónapot!
  Én azt szeretném kérdezni, hogy lehetek- e terhes abban az esetben, ha a menstruáció előtt kettő , illetve 5 nappal megszakításosan szexeltünk, de abszolút nem ment el a kedves párom, viszont nagyon gorcsol a hasam, és a menstruaciom is egy héttel korábban jött, és csak két napig tartott az intenzív pirosas, bordós vérzés.

  • Gabi

   2019. május 20. hétfő

   Mivel a megszakításos együttlét nem éppen biztonságos védekezési mód, nem merném biztosan állítani, hogy valóban nem terhes. Ha valaki csak ilyen módon védekezik, kb. 5 % a teherbeesés kockázata. Ráadásul ha egy pár 1 éven keresztül, minden alkalommal csak megszakítással védekezik, kb. 25 %-os eséllyel lesz belőle terhesség. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • VIK

  2019. május 12. vasárnap

  Tisztelt Vida Ágnes,

  Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy a ciklusom 16. napján wc-re menetel után, a wc papíron rózsaszínes folyás látható. A ciklusom átlag 26 napos az ovulávióm a 13. napon volt. Párommal kisbabát szeretnénk, ezért ijesztő a helyzet, hogy tegnap is, ma is izomláz-szerű alhasi fájdalmam van és ma társult hozzá ez a rózsaszínes folyás is. Ön szerint ez mit jelenthet? Az említett 13. napon (csütörtök) már volt ovulációs fájdalmam. Válaszát előre is köszönöm!

  • Gabi

   2019. május 12. vasárnap

   Ha a rózsaszínes folyás nem ismétlődik meg, nem vált át vérzésbe, akkor önmagában nem jelent problémát. Ha esetleg erősödik, érdemes nőgyógyásszal egyeztetni.

 • Vanda

  2019. május 10. péntek

  Tisztelt doktornő!
  Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy,03.26 óta nem jött meg.8teszten vagy túl mind negatív utolsót a mai napon 9:00kor csináltam. Viszont délután barnás folyás jelent meg. Mi lehet az oka? Lehetek terhes?

  • Gabi

   2019. május 12. vasárnap

   Ha egyébként pontosan szokott megjönni, nem jellemző a késés, akkor a negatív tesztek ellenére is elsősorban terhességre gyanakodnék. A barnás folyás lehet a beágyazódás tünete, de csak abban az esetben, ha nem vált át normál menzesz jellegű vérzésbe és 3 napon belül elmúlik. Ha bizonytalan, érdemes bejelentkezni nőgyógyászati vizsgálatra.

   • Noémi

    2020. május 07. csütörtök

    Jó napot
    Szeretném meg kédezni,hogy mitől késhet a menszeszem utó mestruálcióm március 13.án volt csináltam egy terheségi tesztet ami negatív lett a hasam fájdogál de nem vészesen és 2 szer már volt egy kis véres nyálkás folyásom de csak minnimális! Köszönöm szépen elöre is a vállaszát

    • Gabi

     2020. május 19. kedd

     A legnagyobb valószínűséggel terhesség miatt késhet a menzesz. Természetesen, csak akkor, ha az elmúlt néhány hétben volt olyan szexuális együttlét, amikor nem, vagy esetleg nem megfelelően védekeztek. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Adrienn

   2019. augusztus 28. szerda

   Szeretnék kérdezni a Doktor nőtől.
   Eddig mindig pontosan jött a menzeszem.
   Múlt hónapban július 30-án jött meg és augusztus 7-én lett vége.
   Mivel babát szeretnénk méhpempőt kezdtem el szedni. Most viszont késik 2napja.
   Alhasi görcs, mell feszülés, fej fájás, derék fájás van.negativ terhességi tesztem volt. Mi lehet az oka.? Mikor lenne érdemes tesztet csinálni újra?
   Várom válaszát.
   Köszönöm

   • Gabi

    2019. augusztus 28. szerda

    Ha továbbra is késik a menzesz, érdemes pár nap elteltével újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Gerzsenyi Marcella

  2019. május 06. hétfő

  Jó napot. Szeretném megkérdezni, rendszeresen szedem a fogamzásgátló tablettát, de viszont nem védekeztünk óvszerrel, a párom elment bennem így lehetek e terhes ha elvileg alacsony a terhességi esélyem és a menstruáció 8 nap múlva lesz, ovulációm pedig 22 nap múlva. A párom nagyon ideges és hát mit ne mondjak én is az vagyok. A sürgős válaszadást előre is köszönöm.

  • Gabi

   2019. május 12. vasárnap

   A fogamzásgátló tabletta éppen erre való. Ha pontosan szedi, akkor nagyon jó hatékonysággal elkerülhető a terhesség. Ha már több hónapja szedi a tablettát, pontosan betartotta a a betegtájékoztatóban leírtakat, tehát minden nap nagyjából ugyanabban az időben vette be, egyetlen szem sem maradt ki, akkor minimális a teherbeesés kockázata. A természetesen a nemi úton terjedő betegségek ellen a tabletta nem véd!

 • B Nóra

  2019. május 01. szerda

  Kedves doktornő \úr
  55 napja volt az utolsó menstruációm negatív lett a teszt mind mait csináltam eddig 2 nap volt ilyen barnás folyasom de azóta csak fehér folyasom van lehetek e terhes.?
  Hányinger és émelygés egész nap van, fáradtság és kedvtelésg..

  • Gabi

   2019. május 04. szombat

   Ilyen hosszú kimaradás és a tünetek alapján mindenképp terhességre gyanakodnék. Ha a tesztek nem mutatnak ki semmit, esetleg érdemes lenne bejelentkezni nőgyógyászhoz. Ott a vizsgálat során egyértelműen kiderülne terhességről van-e szó.

 • Mimi85

  2019. április 25. csütörtök

  Kedves Doktor Nő !
  Olyan gondom lenne,hogy 5napja késik a menzeszem. Melleim nehezek, emésztési gondjaim lettem eddig sosem volt/nagyon lelasult/,minden menzesz elött inkább felgyorsulni szokott az emésztésem. Ma du.enyhe rózsaszinű folyásom volt görcsök nélkül.Kérdésem az lenne,h.lehetek terhes? Egy tesztett csináltam 4napja az negatív volt. Válaszát elöre is köszönöm 😊

  • Gabi

   2019. május 04. szombat

   A negatív teszt ellenére is esélyes a terhesség. Ha azóta sem jött meg a menzesz a szokott intenzitással, érdemes újabb tesztet csinálni.

  • Virág

   2019. augusztus 12. hétfő

   Jó napot! Azzal a próblémával fordulok önhöz, meg jött a menstruációm és most csak 4 napig tartott úgy hogy az nap már csak véres barnás folyasom volt ami estére el is múlt. Másnap együtt voltunk a férjemmel és újból jött egy kis vérzés. És pár nap után szintén ugyan ez volt.
   Ön szerint mi lehet a probléma?? A menstruációm nem pontos szülés óta de álltalàba mindig 5-6 napig tartott.
   Előre is köszönöm a vàlaszát.

   • Gabi

    2019. augusztus 17. szombat

    Ennyiből nehéz lenne megmondani, mi lehet a probléma. Ha jelentősen enyhébb volt a vérzés, mint a megszokott, esetleg terhességről is lehet szó. Én csinálnék egy tesztet.

 • Cs

  2019. április 17. szerda

  Kedves Doktornő!
  Január óta próbálkozunk a családalapítással. A menstruációm előtte mindig pontosan megjött. Februárban 2 nap késés után lett egy halvány pozitív teszt, majd rá 2 napra vérezbi kezdtem. Áprilisban 13-án kellett volna megjönnie, ám mellfeszülés volt, 16-án lett egy közepesen erős 2 csíkos tesztem, ám ma barnás folyásom lett. Próbálom az orvosom elérni eddig sikertelenül. Kérdésem az lenne, hogy lehetséges, hogy progeszteron hiány okozza a dolgot.
  Köszönöm válaszát!

  • Gabi

   2019. április 19. péntek

   Előfordulhat, de ennyiből nehéz lenne megmondani, kár is lenne találgatni. Remélem, azóta sikerült elérni az orvost!

  • Rácz krisztina

   2019. október 23. szerda

   Tisztelt dr.nö nekem ojan kérdésem lenne hogy menstruácio hejet arnás folyás jöt és 1 napig tartot ez mit jelent ? Várom mi hamarabbi válaszát

   • Gabi

    2019. október 24. csütörtök

    A barnás folyást több dolog is okozhatja. Ha a menzesz várható időpontjában, a vérzés helyett jelentkezik, az terhességre is utalhat, főleg, ha előző néhány hétben védekezés nélkül volt együtt a partnerével. Ha terhességre gyanakszik, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Klaudia

  2019. április 17. szerda

  Tisztelt Doktornő. Én azzal a próblémàval fordulok önhöz, hogy március 12 volt meg utoljára a menstruációm ès azóta semmi. Csinàltam tesztet a kimaradàs után 2 nappal de negatìv lett(nem első vizelettel csináltam) . Van 2 gyermekem egy 3 éves és 6 hónapos baba. Szülés óta nem állt be rendesen a menstruációm de mindegyik hónapba megjött. Lehetséges hogy ùjra terhes vagyok?
  Előre is köszönöm a vàlaszát.

  • Gabi

   2019. április 19. péntek

   Ilyen röviddel a szülés után még lehetséges, hogy nem rendeződött a ciklusa. Viszont a terhesség sem zárható ki teljes biztonsággal. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.