Menstruáció terhesség alatt

Lehetséges a menstruáció terhesség alatt? Ha nagyon szeretnél babát, akkor minden menstruációnál ott motoszkál benned a kérdés, hogy vajon nem lehet-e, hogy a vérzés ellenére azért mégis ottvan a baba… Nos, az a helyzet, hogy valóban „megjöhet” a terhesség alatt is, de másként, mint ahogyan azt gondolnád.

Menstruáció terhesség alatt„Menstruáció” a terhesség alatt többféle okból léphet fel:

  • a fogantatás viszonylag későn történik, ezért a „szokásos” időpontban leválik egy kis darabon a méhnyálkahártya
  • a szervezet „emlékszik” rá, mikor kéne megjönnie, ezért a menses időpontjában a megszokott tünetek lépnek fel és minimális vérzés is jelentkezik
  • hormonális okokból lép fel vérzés, ami nem „igazi” menstruáció, és nem is teljesen abban az időpontban jelentkezik, hanem az első harmad folyamán bármikor

A terhesség alatt jelentkező „menstruáció” valójában nem igazi (kivéve az első esetet), és mindhárom típusnál a vérzés nem igazi élénkpiros vérzés, hanem inkább barnás, a mennyisége kevés, gyakran csak 1-2 csepp és csak néhány napig tart (vagy a hormonális ok esetén elhúzódhat akár hetekig is). Olyan eset is létezik, hogy valakinek még kétszer-háromszor „megjön” a terhesség első hónapjaiban, valamint azt a jelenséget is sok kismama tapasztalja, hogy az első néhány hónapban azokon a napokon, amikor „meg szokott jönni” jelentkeznek a menses előjelei, hasonlóan fájdogál a hasa, de végül természetesen nem jön meg, hiszen nem volt peteérés, és nem válik le a méhnyálkahártya.

Nagyon fontos, hogy a menstruáció a terhesség alatt nem normális dolog, ha barnázást (akár 1-2 cseppet is) vagy élénk vérzést tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz! A hormonális problémák ugyanis jól orvosolhatóak gyógyszerekkel, és élénk vérzés esetén is lehetséges még a segítség!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

3 837 Comments

  • Anchy

    2008. december 08. hétfő

    Szia Ági,
    köszi, mondjuk, volt több együttlét is..peé körül. előtt és után is.
    Ma reggelre meg is jött, de majd kiderül, h milyen erős.
    Még nem késett ennyit és nem votl barnásom ezidáig.
    🙁

  • Vida Agi

    2008. december 08. hétfő

    Anchy, az utolsó együttlétetektől számolj 14 napot és akkor tesztelj.

  • Anchy

    2008. december 07. vasárnap

    Kérem írjon aki tud válaszolni, mikor lehet tesztelni..

  • Ildikó1973

    2008. december 06. szombat

    Sziasztok!

    Terhességi tesztet csináltam 4 et is mind terhességet mutatott. kb 4-5 hetes lehetek.Elmentem az orvosomhoz de csak jövö keddre adott időt ultrahangra. A gondom hogy két napja elkeztem kicsit vérezni de ma már betét is kell és 1-2 mm es alvadt vércsomok is vannak és görcsöl a hasam is.
    Ez most vetélés? mit tegyek itt a hétvége ……
    Köszi a tanácsot…

    Válasz: Lehetséges, hogy ez már vetélés, de nem biztos. Érdemes lenne bemenni az ügyeletre, ha vérzel.

  • Anchy

    2008. december 06. szombat

    Sziasztok,

    volt már valaki ilyen helyzetben, hogy késői peteérés és a mensi késett?
    Nekem 25.dpon volt peé, és most dec 06-án semmi, csak kisebb görcsök, mintha meg akarna jönni…melleim nagyon érzéknyek..ha későn volt peé, akkor a beágyazódástól számítva a tesztelés korai, nem?
    tegnap reggel csináltam és negatív.. :((((

  • Anchy

    2008. december 05. péntek

    Szia FriC!
    : )
    hát…kicsit félek, hogy csalódni fogok, és h csak késik… :((
    van egy görbém, ée z szerint későn volt a peé-em, és azt mondják mások, hogy még meg is jöhet, és h még korai a teszt, mert csak 25.napon volt a peé…
    én zt így nem értem.. 🙁
    de, köszönöm, hogy írtad! :))
    Én is bízom benne

  • FriC

    2008. december 05. péntek

    Anchy: A tüneteid alapján terhességre gyanakodhatsz. Szerintem már tesztelhetsz,p.é. után 12-14 nappal,vagy a „várt” menstruáció kimaradásánál már pozitivat kell mutatnia.
    Jó tesztelést kívánok,és szorítok,hogy sikerüljön. 😆

  • Anchy

    2008. december 05. péntek

    Sziasztok!

    Én a ciklusom 35.napján vagyok, és még nem jött meg, a hőm 37 körüli még ma is, reggeli amit mérek, ez már a 7.nap így..
    többször voltunk együtt a párommal, peé-kor is, mert éreztem, és a tesztek is erős pizitívak voltak azon napokban.
    tegnap volt a Jónás napom is, és volt ismét akció .)

    Ha ennyit késik, pedig max 30 napra jött meg,eddig, és nappal szédelgek, ill reggel és nappal is émelygek és furcsa a görcs a hasimban, illetve olyan mindjárt hánynék érzésem van..a melleim láthatóan nőttek…és érzékenyek, ezek alapján lenne értelme tesztelnem?
    vérzés helyett csak egy nagyon kis barnázás volt, 2 – 3 napig, de az is csak egy napon egyszer..és semmi.
    Mikor kellene tesztelnem, ha legutóljára nov.1-én volt meg?
    Előre is köszi
    Anchy

  • Brigi

    2008. december 04. csütörtök

    Köszönöm szépen a választ. 🙂

  • Brigi

    2008. december 03. szerda

    Sziasztok!
    Az lenne a problémám, hogy másfél hét késéssel jött meg a menstruációm és az is csak barna volt. 7 napig tartott, viszonylag nagy mennyiségben. A barátommal védekeztünk minden alkalommal, gumit is ellenőriztük, nem szakadt ki, de el sem ment a végén. Ami gumi nélkül volt az is maximum csak 15 másodperc és csak 1x. 🙂 Volt hüvelyi fertőzésem, amire kaptam gyógyszert és el is múlt, de utána jött egyből rá egy felfázás, amiből már kezdek gyógyulni, de még most is tart. 🙁 Azt szeretném tudni, hogy okozhatja ez a 2 a barna vérzést? Vagy érdemes lenne tesztet is vennem?
    A választ előre is köszönöm. 🙂

    Válasz: A fertőzés okozhatja a barna vérzést és a felfázás is, tehát nincs miért aggódnod.

  • Anchy

    2008. december 02. kedd

    Köszönöm!
    Kérdezném még, hogy mi napig nem jött meg, és ok.31-én volt meg utoljára.
    2 napig barnázgattam, ma semmi…
    volt peé-em is, a hőm szerint.
    mikor csinálhatok tesztet?
    Köszönöm!

  • Aliz

    2008. december 02. kedd

    Sziasztok!
    Mást sem olvasok,csak barnás vérzést a terhesség alatt.Nekem eddig egy terhességem volt,és a 8.hétig nem tudtam rola.Semmilyen tünete nem volt,a mensesem is piros vér volt,és nem tartot,rövidebb ideig mint elötte.A férjem több tesztet is hozott,mert ö tudta hogy babák lesz,nem értem ai napi napig honnan tudta.Alényeg,kb.4 hetesen csinlam elöször,majd hetente hozott egyet,de mind negativ lett,mig a 8.héten lett pozitiv a teszt.Aterheséggel s a kislányommal egyébként mindn okés volt.2 honapig mestruáltam(pirossat) a terhességem alatt.Ez hogyan lehet?

    Válasz: A negatív teszt gyakran téved, a pozitív soha. Igen, lehet piros vérzésed is a terhesség alatt, de az sosem jelent jót. Ti megúsztátok a nagyobb bajt, de lehetett volna rossz vége is, hiszen a piros vérzés kezdődő vetélés jele is lehet.

  • Anchy

    2008. december 01. hétfő

    Sziasztok,
    Ciklusom 31.napján vagyok, két napja éppen hogy barnázgatok, ma kicsit látszólagosan is. a hőm viszont már 6.napja 37,2, 37,2 ma 37,5. Ez normális?
    még nem csináltam tesztet, de majd fogok reggel, mivel csak a reggeli vizelet a jó,úgy tudom.
    A betéten semmi, csk ha pisilek, akkor veszem észre.mindig max 30.napra jött meg, most ezek szerint, késik. lehetséges ilyen magas hő mensturáció előtt?
    és a barnázást soha nem tapasztaltam..
    Köszönöm!
    Anchy

    Válasz: Menstruáció előtt mindig magas a hő, és csak az első napon vagy a menses végefelé esik le, tehát ebből még nem lehet terhességre következtetni.

  • Timi

    2008. november 28. péntek

    Sziasztok!

    Köszönöm szépen a gyors választ,jól estek a nyugtató sorok.Még egyszer köszönöm…

  • zsuzsa

    2008. november 27. csütörtök

    sziasztok!kicsit olyan butának vagy kezdőnek érzem magam,mert van már gyerekem kettő is,de ami most van azt nem igazán értem.előző hónapban 4 nappal korábban jött meg ,most pedig pontosan egy héttel hamarabb mint kellett volna.az előzőnél is,és most is rosszul lettem mikor megjött,és azóta is reggelente erős émelygés hányinger van,2-3 hete.van amikor megmarad egész napra.mi a vélemény?rendes menstruációnak tűnt,jó erősen megvolt az első nap.köszönöm ha válaszoltok.

    Válasz: Nem hinném, hogy ez terhesség, inkább ciszta vagy polip okozhatja (persze a terhesség sosem kizárt teljesen), szerintem keress fel orvost.

  • ADRI

    2008. november 26. szerda

    üdvözlöm! nekem egy olyan problémám van ,hogy juniusba elmentem orvoshoz mert elötte 3 hónapig nem jött meg ,az orvos azt mondta nincs tüszőrepedés ezért nem volt menstruáció majd megjön ne törödjek vele ,azóta meg jött de 30napra és 15 napig tart lehetek -e igy terhes vagy valami nagy baj van??????????? előre is köszönöm a válaszát!!!!!

    Válasz: Az semmiképp nem normális, ha 15 napig tart, és nem a terhesség jele. Ki kéne vizsgáltatni magad, cisztától lehet pl. a dolog.

  • Timi

    2008. november 26. szerda

    Sziasztok!

    Most várom a második babánkat,a kislányomnál úgy vettük észre,hogy babás vagyok,hogy a vérzésem nem jött meg,csak barna folyásom volt,valamint pozitív teszt.Most pedig elmaradt a mensesem,és szintén pozitívat teszteltem.Jelenleg a hetedik hétben vagyok,és arra lennék kíváncsi,vajon a következő hónapban megjöhet e ,vagy jelentkezhet valami barnás váladékozás.A kislányomnál feküdtem a kórházban,mert szintén a nyolcadik héten bevéreztem,hormonális változás miatt.
    Válaszokat előre is köszönöm,kissé nyugtalanít,mert tartok attól,hogy megint úgy történik minden,mint az első terhességem esetén.

    Válasz: Terhesség idején sosem szokott a megszokott időben rendszeresen jelentkezni a vérzés, ha van is vérzés vagy barnázás, az mindig rendszertelenül jelentkezik, tehát nem akkor, amikor meg szokott jönni. Szerintem ne aggódj. Az első terhességnél gyakrabban fordul elő ilyen probléma, mint a másodiknál.

  • Tündike

    2008. november 25. kedd

    Mindig ugyanazon a napon szokott megjönni soha nem késett még csak fél napot se! most két hetet késett de megjött a mensim! nekem csak hányigerem volt meg nagyon fáradékony voltam és már nagyon beleéltem magam hogy terhes vagyok! lehetek még terhes ettől függetlenül hogy megjött?

    Válasz: Ha csak kis mennyiségű barnás folyásod van és 2 napnál nem tart tovább, akkor igen. Ha élénk, erős vérzés, akkor valószínűleg nem.

  • Judith

    2008. november 22. szombat

    Szia!
    Nekem 47 napja volt utoljára „normális” mensesem. Rá 12 napra kezdődött a barnás-véres folyás, ami 12 napig tartott. Ekkor orvoshoz mentem, aki rákszűrést végzett. Azóta eltelt egy hónap, és 2 napja megint pecsételő vérzésem van csak. Lehetséges hogy terhes vagyok? És ha igen, a szűrés nem okozhat problémát?
    Köszönettel: Judith

    Válasz: Nem a szűrés okozta a problémát. Lehetséges, hogy terhes vagy, csinálj egy tesztet, de az is lehet, hogy valamilyen fertőzés vagy ciszta áll a háttérben. Erre utalhat a barnás pecsételő vérzés is.

  • Klára028

    2008. november 21. péntek

    Sziasztok!

    Nagyon aggódom, a melleim érzékenyek, és már mások is észrevették, hogy nem olyan, mint eddig. Gyakori szédülés van, fejfájás, és keménynek érzem az alhasam. Pharmatex-el védekeztünk, de mindig úgy éreztem, hogy kifolyik belőlem.
    Csináltam terhességi tesztet, de negatív lett. Már egy hete meg kellett volna jönni a menszeszemnek, és ma reggel arra keltem, hogy görcsölök. Rá 1 órára meg is jött, de 2 óra múlva elmúlt teljesen, és nagyon kevés is volt, de piros.
    Fogok csinánálni másik tesztet, hogy megnyugodjak, de addig nem bírom ki!
    Segítsetek!

    Válasz:
    Ne aggódj, a Pharmatextől ilyen „folyós” leszel, de a hatékonyabb fogamzásgátlók között van.

  • Ragna-Roc

    2008. november 17. hétfő

    Köszönöm szépen a választ.

    A mai harmadik napra felerősödött neki a vérzés, úgyhogy remélhetőleg minden a legnagyobb rendben 😉

  • Heni

    2008. november 16. vasárnap

    Sziasztok!Kérdésem lenne hozzátok, a problémám a következő. A mensim nem jött meg, hanem a 18. napon kezdödött el nálam erősebb barna folyás, ill. nem egészen barna, annál pirosabb, de nem az az élénk piros, és két napig csak maszatolgatott, de nagyon keveset (tisztasági betétet használtam).Aztán ma nem volt semmi, és délután pedig nagyon csekély mennyiségű barnázást tapasztaltam.Múlt szerdán csináltam tesztet, nagyon halványan pozitív lett.Terhesség tüneteit tapasztaltam, cicfeszülés, hányinger stb…az a kérdésem, hogy a maszatolás ellenére lehetek terhes?Nagyon köszönöm a segítséget!Üdv

    Válasz:
    Igen, ha pozitív a teszt, akkor terhes vagy a maszatolás ellenére is, de ha ismét vérzést tapasztalsz, menj el orvoshoz, mert ez gondot is jelenthet.

  • Ragna-Roc

    2008. november 15. szombat

    Sziasztok

    A párommal kb a ciklus 10 napján voltunk eggyütt én hanyattfeküdtem ő meg rám ült és kb 3 percig mozgott rajtam szépen óvatosan. Én nem élveztem el és mikor leszállt jól „kifacsartam” a fütyköst és még előváladékom se jött. Utána óvszert húztam és folytattuk.
    a hónap hátralevő részében végig védekeztünk pharmatex + óvszer, óvszer nélkül sose élveztem bele. Ma megjött neki 3 nap késéssel, viszont azt mondta hogy nagyon kevés szinte alig van valami. Lehetséges hogy terhes?

    Előre is Köszönöm a választ 😉

    Válasz: Nem hinném, erre minimális az esély. Inkább a stressz miatt lehet más, mint szokott.

  • Juci007

    2008. november 13. csütörtök

    Sziasztok!
    Tudom fura kérdés lesz az enyém de személyesen nem merném megkérdezni az orvosomtol.Szoval épp menstruálok és tegnap egy hatalmas valami jött ki belőlem amit alvadt vér darabnak gondoltam.Hát nem az volt.Nem részletezném h hogyan jöttem rá de biztos h nem az volt.Inkább valami nagy bördarabnak tünt.
    Az lehetséges h terhes voltam és ez egy vetélés volt?
    Vagy ha nem az akkor mi lehet ez?
    Légyszi gyorsan irj mert eléggé idegesit.
    Köszi

  • Anita

    2008. november 12. szerda

    Lehete-e egészséges a gyerekem ha tabletta szedése alatt estem teherbe. Kihánytam és azóta nemszedem. kb. 5 hónapot szedtem a tablettát és utána egyik nap kihánytam és azóta nemszedem! elmentem orvoshoz és azt mondta hogy 5 hetes terhes vagyok. ennek ellenére lehetne egészséges a gyerekem????????? vagy milyen vizsgálatra kellene elmennem??? kérlek segítsetek

    Válasz: Igen. A 6. hétig beszedett gyógyszereknek nincs semmilyen káros hatása.

  • Anett

    2008. november 09. vasárnap

    Sziasztok!Lehet h buta kérdés…de mindegy…Ha a barátom egy nappal a menstruációm előtt belém élvez lehetek terhes?

    Válasz: Igen. Ilyenkor kisebb már az esélye, de az orgazmus hatására létrejöhet spontán peteérés.

  • Truu

    2008. november 07. péntek

    Sziasztok! november 2-án voltam együtt a barátommal, nem védekeztünk, de vigyáztunk és időben kivette… a menzeszemnek nov. 6-án kellett volna megjönnie, de már 4-én megvolt. eddig nem észleltem semmi szokatlant, viszont ma sokkal pirosabb, és több, mint amilyen lenni szokott a negyedik napon, a hasam is puffadt kicsit.
    lehetek terhes?? mikor érdemes tesztet csinálni?
    kérlek segítsetek, nem szeretnék még babát!:( előre is köszi a választ!

    Válasz: Nem lehetsz terhes. Ha terhes lennél, akkor nem lenne meg 4. napja, olyankor maximum 2 napig szokott enyhe barnás pecsételés jelentkezni, de élénk piros vérzés sose. Egyébként tesztet már a mensi első napjától lehet csinálni.

  • Klári

    2008. november 03. hétfő

    Sziasztok!
    Velem az történt, hogy másfél hete együtt voltam a barátommal. Most vesztettem el a szüzességem, óvszerrel védekeztünk. Nem szakadt el, de mikor lejöttem (még nem élvezett el), lejött a gumi is. Azt mondja, nem került belém semmi, én mégis félek.
    Megjött, bár 12 nappal ez után kellett volna… Sok helyen hallottam, hogy első alkalom után felborulhat a megszokott rend. Tehát késhet, de olyat még nem nagyon hallottam, hogy korábban jött volna meg. Nincs vele semmi gond, normális, nem barnás, talán kicsit kevesebb mint szokott, de elenyészően. Eléggé félek, mert még nem szeretnék babát.
    Kérlek, segítsetek, lehetek-e terhes!!!!! Csináljak esetleg tesztet?
    Nagyon köszönöm előre is!
    Klári

    Válasz: A szüzesség elvesztése sok nőnél felborítja a ciklust, általában néhány nap múlva jelentkezik a vérzés, ha nem szakadt ki a gumi, nem kell aggódnod.

  • Orsi

    2008. november 02. vasárnap

    sziasztok! 21 napra jelentkezett mensinek épp nem nevezhető piszkozat.. 1 nap volt görcs egyszer azóta semmi ezzel járó tünet..
    1 nap kevés volt sötét és utolsó napnak mefelelő.. 2-3 nap szinte egyész nap kis maszat..
    puffadt vagyok
    lehet hogy terhes vagyok??

  • Orsi

    2008. november 01. szombat

    pontosítok 3 nap szinte semmi!!! és nem piros

  • Eszti

    2008. október 27. hétfő

    Sziasztok!
    Kérlek nyugtassatok meg, nagyon ideges vagyok és félek.
    3 napja jött meg a megszokott időpontba. Nem barnás, piros és véres, és annyi amennyi kell.
    A menszesz előtt voltam a barátommal és védekeztünk, ellenőriztük az óvszert, nem volt lukas.
    De az utóbbi napokba szokatlan hányinger, szédülés és fejfájás jött rám és nagyon megijedtem, miután anyukám is úgy esett teherbe hogy közbe megjött neki (bár neki az a barnás dolog volt).
    Annak ellenére hogy minden stimmel lehetek terhes??
    Előre is köszi a választ!

    Válasz: Mivel időben megjött, és véres, akkor nem lehetsz terhes.

  • baba

    2008. október 27. hétfő

    Szia!

    5. hetes terhes vagyok. 3.napja elindult a menstruációm,de nem a pecsételős,hanem attól kicsivel erősebb. Ma viszont már kisebb görcseim is vannak. Mi lehet a baj? Nyugtass meg,ugye nem veszítem el a babát?!

    Válasz: Ha terhesen vérzésed van, akkor irány azonnal az orvos! A vérzés komoly dolog, orvos tudja megmondani, hogy milyen kezelésre van szükséged (általában hormonális dologról van szó és gyógyszeresen még tudnak segíteni, de akár méhen kívüli terhesség is lehet, ezért kell elmenni orvoshoz)

  • szandra

    2008. október 26. vasárnap

    sziasztok.
    Néhány hete már küszködöm a hányingerrel és az émelygéssel, ráadásul hátam, fejem fáj. Az alhsam egy kicsit megnőtt, a vérnyomásom meg elég hullámzó. Először terhességre gyanakodtam, de a menstruációm megjött, igaz fele olyan intenzív sem volt és a görcsök is elmaradtak mellőle. Most készülök rá, hogy csináljak egy tesztet, a biztonság kedvéért. Mi mástól lehetnek a tünetek?

    Válasz: Felfázás, fertőzés… sok minden lehet. Ha továbbra is tartanak a tünetek, keress fel orvost.

  • Zsik

    2008. október 26. vasárnap

    Helló!

    A terhességem 4.hetében járok. Enyhe menstruációs vérzésem van,ami kifejezetten gyengébb a szokottnál. Az ultrahang és az orvos szerint a baba 4mm,viszont van mellette egy 22mm-es cisztám.Mennyire jelent ez gondot? Forduljak azonnal orvoshoz?

    Válasz: Ha vérzésed van, akkor mielőbb fordulj orvoshoz!

  • Csicsi

    2008. október 24. péntek

    Késett a menzesem 4 napot, megjött de barnás színű, és kevés. Máskor erős szokott lenni.
    Nem védekezünk a párommal egy ideje.
    A hasam fájt egy pár órát aztán elmúlott.
    Lehetek terhes?

    Válasz: Ha 2 napon túl tart a vérzés vagy erősödik, akkor minimális a terhesség esélye. Ha max. 2 napig tart és csak barnás pecsételés, akkor valamivel nagyobb. Csinálj egy tesztet.

  • Anoniiim

    2008. október 13. hétfő

    Sziasztok!
    18 éves vagyok és 11 éves korom óta van meg. Az első hónapokban, talán években meg is jött pontosan és kb 14 éves korom óta meg mindig volt valami vele! Általában késik, nem is keveset, mondjuk úgy másfél hét egy hét, ami szerintem nem normális! Egy évvel ezelőtt volt ilyen (meg sztem régebben is, de nem nagyon emlékszem), hogy sokáig kimaradt, és utána barnáztam kétszer kéthetente, utána rendesen megjött a szokásos késéseivel, majd áprilisban megint késett két hetet, akkor szintén barna volt. Majd megjött -természetesen „rendszeresen” késve, és most megint az van, hogy meg kellett volna jönnie, de csak múlt héten volt két-három napos barna. Tudom, hogy nekem az időjárás nagyban befolyásolja, mert most szeptemberben nem volt valami meleg, most októberre meg megint melegebb van. Lehet emiatt. Barátom van, vele védekeztem! Nem hinném h „az” lehetnék, nem is akarom, szóval mi lehet a baj? Sokaknál olvastam a cisztát:S félek attól is! Szokott lenni fájdalmam: görcs, mellhúzódás. Ami azt illeti most nem fáj semmim, néha érzem, hogy görcsöl a hasam, múlt héten erősen fájt a fejem, ugyan azok a jelek voltak, mint áprlilisban.
    Szerintetek mi lehet a baj?

    Válasz: Valószínűleg csak a kamaszkor miatt a hormonális változások okozzák ezt a rendszertelen ciklust. Érdemes lenne elmenned nőgyógyászhoz, és akkor ő meg tudja mondani, hogy csak a hormonok vagy valami más gond is van, de valószínűleg nem lesz más. Általában 20 éves kor felé már rendbe szoktak jönni maguktól ezek a dolgok.

  • Évi

    2008. október 12. vasárnap

    Sziasztok
    Nekem a 2. hónapom h kettő napig van meg a vérzésem bár ezt vérzésnek sem lehet mondani mert barna foyás szerű jön belőlem. Eddig mindíg 28 napra jött meg a múlt hónapban késet 5 napot aztán a 6. napon megjött most nem késet. Nem tudom h terhess vagyok-e mert a múlthónapban csináltam tesztet az negatív lett pedig kettőt is csináltam bár nem a reggeli vizelettel és sajnos időpontot az orvosomhoz későre kaptam. Aki tud mondani ill javasolni valamit azt előre is köszönöm .

    Válasz: Mivel kétszer is megjött nagyjából a szokott időpontban, ezért biztos nem vagy terhes. Terhességnél is előfordulhat barnás folyás, de az nem ciklikusan jelentkezik, hanem összevissza.
    Inkább valamilyen nőgyógyászati betegség állhat a háttérben.

  • Éva

    2008. szeptember 18. csütörtök

    Köszönöm szépen a választ megcsináltam a tesztet negativ lett holnapra kaptam időpontot ultrahangra.

  • Szabina

    2008. szeptember 18. csütörtök

    Sziasztok,de megjött 10én és 12én elis mult,14én pedig csak barna pöttyök voltak,13át kihagyta.Nekem normálisan 14ig szokott tartani.Hasam alja nöt érzem meg látni,de fura mert most meg nincs hányingerem meg nem fáj a mellbimbom.De 1honapig volt ezek…A derekam fáj egy ideje,meg a hasam alja fura ahogy megnöt.

  • Niki80

    2008. szeptember 17. szerda

    Köszönöm szépen a választ. Holnapra van időpontom.

    Niki

  • Éva

    2008. szeptember 17. szerda

    Bocsánat de elirtam a dátumokat. 23 án kellett beadni a tüszörepesztöt és még akkor este együtt voltunk a férjemmel 25 én volt a punkció 28 án a beültetés ez mind augusztusba .
    Szeptember 7 én kellett megjöjjön és 9 én halvány rózsaszin folyás 11 én voltam vérvételen amikor mondta az orvos hogy meghaltak a babák és hogy már kéne hogy vérezzek a vetélés miatt és akkor éjjel volt az aludtvér meg barna folyás . még utána levö napokba ha voltam pisilni volt még aludtvér darab foszlányok de barna folyt csak 11 től 15 ig de utosó két nap már csak pár csepp.Szeptember 16 án tegnap voltunk együtt és akkor éreztem mintha belenne zárodva a méhem.
    Bocsánat a tévedésért holnap reggel csinálok egy tesztet.

  • Éva

    2008. szeptember 17. szerda

    Azt szeretném kérdezni hogy most voltunk lombikon Augusztus 25én volt a punkcióm 28án volt a beültetés 2 embrió. 7 én kellett megjöjjön a menstuációm nem jött meg meg voltak a terhességi tüneteim is. 9 én neki kezdett folyni halvány rózsaszin de csak egy pár csepp másik nap már csak este egy pár csepp barna folyás. 11 én kellett menjek vérvételre és azt mondta az orvosom hogy megvoltak tapadva a babák de valamiért megáltak a fejlödésbe és hogy már régen kéne hogy nagyon vérezzek de nekem semmi nem volt .
    11 én éjszaka kijött egy darab aludt vér de vérzés nem sok és csak barna nem vér.
    ez tartott 19 ig de a barna is nagyon kevés egy pár darab aludt vér foszlánnyal de ez is csak ha mentem a vécére pisilni a betéten szinte semmi.
    A doktor azt mondta ha elmúlik a vérzés menjünk vissza ultrahangra hogy lássa hogy kitisztult minden. 20án a tegnap együtt voltunk a férjemmel és ugy érzem mintha bezárodott volna a méhszájam anyum azt mondja hogy szerinte terhes vagyok lehetséges ez és akkor hogy nem mutatta ki a vérteszt. A férjem is azt mondta hogy lehetek terhes volt túlstimulációm és megint olyan nagy a hasam mint volt mikor még megvoltak a babák. kérem segitsen.

    Válasz: Előfordulhat, hogy spontán teherbe estél a lombik és az előző vetélés után. Mive 20.-án voltatok együtt most már a tesztnek is ki kéne mutatnia, úgyhogy tesztelhetsz.

  • Szabina

    2008. szeptember 17. szerda

    Kösszönöm a vállaszt,de akkor is érdemes venni tesztet ha már nincs hányingerem?

    Válasz: Igen, ha nem jött meg.

  • Szóráth Szabina

    2008. szeptember 16. kedd

    Sziasztok,én december ota probálkozok,hogy terhes maradjak,de nemjön össze 🙁 most aszt hittem,hogy az vagyok,mert olyan jelek voltak.Hányás a kávétol a cigitöl a két ciklus közt,nem egyszer hánytam.A munka társaim aszt mondták tuti az vagyok,mert az arcom kivan kerekedve,meg a hasam alja megnöt,pedig elsem mondtam,hogy milyen jelek vannak.Idöben megjött a piroskám igaz 2napig tartot utána 1napot kihagyott 1napig barna pöttyök voltak.Szerintetek miez,lehet terheség?

    Válasz: Érdemes lenne tesztelned egyet, most már kimutatja.

  • bogi

    2008. szeptember 15. hétfő

    szia!
    2-hete voltam a batätommal es azota nem jön meg a menstruäciom!!!
    felpufadt a hasam ällandoan fäj.de semmi egyebb fäjdalmam sincs!
    es az a gäz hogy nem vedekeztünk,de meg lett szakitva!
    kerlek seg<tsetek

    Válasz: Érdemes lenne csinálnod egy tesztet, abból majd kiderül, mi a helyzet. Előfordulhat, hogy tényleg teherbe estél.

  • Jucus

    2008. szeptember 14. vasárnap

    Sziasztok! Azt szeretném tudni, hogy
    -magasabb tesztoszteronszint okozhat-e nehezebb teherbeesést és
    -terhesség elején a barnás folyást okozhatja-e az ,hogy terhesség előtt magasabb volt kicsit (de tartósan) a tesztoszteron szintje?
    Köszönöm:I.J.

  • Niki80

    2008. szeptember 13. szombat

    Szaisztok!

    Idén januárban szültem. Nem volt tejem nem tudtam szoptatni. Meg is jött március végén.

    Aztán most Augusztus 25-én azóta folyamatosan meg van, nem enyhül nem erősödik.Ez

    már a 3.hete. Félek hogy vmi nagy baj van. Mi lehet ez?Segítsetek!

    Köszi Niki

    Válasz: Ez jó eséllyel ciszta. Terhesség utáni időszakban gyakran alakul ki. Menj el orvoshoz és kezeltesd.

  • melcsi

    2008. szeptember 12. péntek

    a barátommal együt voltunk párr nappal a menstruáció után es valami barnás folyásom van pedig csak 2 hét mulva kéne megjöjön.terhes lehetek?

    Válasz: Lehetsz terhes, a menses utáni napokban könnyebben lehet teherbe esni egészen a peteérésig, de barnás folyásod lehet a peteéréstől is. Az együttlétetektől számolj 14 napot és ha már letelt, csinálj egy tesztet, mert akkor már kimutatja.

  • Katalin

    2008. szeptember 12. péntek

    Sziasztok!

    20éves lány és ebben a pillanatban nagyon ideges. 3hónapja szeretkeztem utoljára a volt barátommal. Az utolsó néhány alkalommal nem védekeztünk, de orgazmusa sosem bennem volt. Azóta normálisan megjött minden alkalommal. Kivéve ezt a hónapot, most a ciklusom 21.napján kaptam meg, először barnás, nyálkás folyás jelentkezett, utána véreztem is, de minimális mennyiségben. Sosem volt nemi betegségem, és eddig semmit nem észleltem magamon, ami más lenne. Mármint semmilyen fizikai vagy belső változást, sem ingert nem tapasztaltam, ami terhességre utalna. Aztán olvastam, hogy terhesség alatt lehet menstruáció, és nagyon megijedtem. Mivel tapasztalatlan vagyok e téren, ezért kérek segítséget. Lehetséges lenne, hogy három havi normális menstruálás után terhes legyek? Mit jelent ez a barna folyás? Kérem, nagyon szépen segítsetek! Előre is köszönöm!
    üdvözlettel: Katalin

    Válasz: Nem, nem lehet. Lehet, hogy valamilyen gombás vagy más fertőzés (nyilvános WC-ben, uszodában is elkaphatod) okozta a tüneteidet.

  • anna

    2008. szeptember 11. csütörtök

    Sziasztok nekem már 12 napja meg van mi lehet ez ,előtte három hónapig kimaradt majd megjött akkor is 12 napig volt meg és most újra ha valaki tudja mitől lehet válaszoljon !!! köszönöm

    Válasz: El kéne menned orvoshoz. Például ciszta okozhatja.