Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

    Milyen tesztet vegyek?
    Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 928 Comments

  • milananyu

    2009. december 04. péntek

    Sziasztok!
    Mesi az szupi, h még nincs mensi, nagyon drukkolok . várom a hétfőn miattad, meg magam miatt is, h lássam Zsombit:)
    Itt sz.r az idő köd szitál orrunkig se látni, kb 8 fok van…de jöv hét közepétől itt is fagyot, havat mondanak, na hátha:)
    Milánékhoz ma jön a miku, reggel felöltöztünk szép ruciba, kising stn, olyan kis cuki volt::)Majd ebéd után megyek érte ma.
    Reni nem vagy h1n1 es ne aggódj, de lányok ahogy itt traktálják az embert ezzel, ez már komolyan népriogtás, a helyi rádió is erről papol, ill jót mondanak, h nem kéne pánikot kelteni sokkal több ember hal meg naponta másba…s az a legszemétségebb h a kismamákat is ezzel bombázzák akiknek nyugira lenne szükségük, tényleg akig várom h jan legyen s megszüljek, mert elegem van.ha megszülök, s még lesz a járvány akkor oltatok majd, s úgy babóba jut.
    Próbálok nem tudomást venni erről, de a csapból is ez folyik, szönyű.Éjjelente már emiatt nem alszok, mert ezen agyalok.
    Remélem többiek jól vannak, s írnak ma.
    Mi reggel Misivel elmentünk a média marktba mosógépet kinéztük, hát nem olcsó, jövő héten megvesszük, az lesz akarácsonyi ajink egymásnak:)A mostani elég áz, pedig 5 éves csak.
    Majd írjatok.

  • RENÁTA(Reni)

    2009. december 04. péntek

    Sziasztok csajok!

    Nálunk esik a hó 🙂 🙂 Nagyon örülök neki 🙂 Már kezd minden fehér lenni!Ti mit főztök?Én paszuly levest csinálok 🙂 Meg tegnapról maradt pörkölt tésztával.Hogy vagytok?
    anyukám tegnap volt orvosnál és mondta neki, hogy hol fáj nekem és mondta, hogy ha hazamentem azonnal menjek fel és ír beutalót.Remélem, hogy nincs nagy baj.Tegnap megint elkezdett nagyon fájni meg moist is.Eszek mézet hátha segít meg strepfent.HA rosszabb lesz elmegyünk a dokihoz.Komolyan már azt jiszem néha hogy h1n1-es vagyok.De remélem, hogy nem.nem szeretnék még senkit itt hagyni.na jó nem hangolok le senkit.tegnap Gyula eladta a kocsit 🙂 Végre sikerűlt.
    Rita a hőd hogy áll?
    Mesi az igen jó sok mindent csinálsz.Le a kalappal előtted.Én nem bírnám az tuti.Nagyon drukolok nektek 🙂
    Milananyu nagyon aranyos lehetett Milán 🙂 Ma is megy hozzá a mikulás nagyon örülni fpog neki biztos 🙂
    Többiek hogy vannak?Babacsi, Anett,Zsuzsi?
    szép napot puszi

  • judit

    2009. december 04. péntek

    köszönöm szépen csajok, már én is optimistán fogom fel….

  • Mesi

    2009. december 04. péntek

    Sziasztok! Reni a menzivel semmi de hétfőn nem kéne.. 🙂 Milananyu pénzügy számvitel fősulin vagyok másodéves emellett a Perfektnél járok mérlegképes könyvelő képzésre, emellett dolgozom és otthon is van meló elég, szóval egy kicsit fárasztó, de jó időbeosztással meg lehet oldani. 🙂 Milán biztos örült a mikulásnak, ilyen kicsik olyan cukik, hogy még áhitattal várják a mikulást, jézuskát, nyuszit… 🙂 Még mi sem vásároltunk senkinek karácsonyra de fejben már összeállt a lista. Gergővel nem veszünk semmit egymásnak, mert hó elején cseréltük le a kocsinkat és betudtuk az ajándékozásba. Amúgy is általában előtte való nap vagy aznap szoktunk vásárolni, mert nem bírnám ki hogy ne mondjam el vagy adjam oda a meglepit :). Gergő már megszokta, hogy az utolsó pillanatban rohangálunk mindenfelé.. Na egy kicsit sok lett belőlem. Puszi mindenkinek

  • milananyu

    2009. december 03. csütörtök

    Judit, én is sajnálom, de a lényeg, h minden oké már veled, reméljük így is marad.Írj bármikr ide, mi itt vagyunk::)
    Lányok MIlán volt az ovival a mikulásnál, így velem nem jött már.Holnap meg megy a csoportba a miku:)
    Most ennyi, majd jövök még

  • RENÁTA(Reni)

    2009. december 03. csütörtök

    Judit nagyon sajnálom, hogy ez történt veled.Nem lehetett könnyű neked és a családodnak.Együtt érzek veled.De most már annak örülj, hogy meggyógyultál és semmi sem számít.Jaj szegénykém.A barátod nagyon kitartó volt és ebből is látszik, hogy mennyire szeret téged.Kívánom nektek, hogy legyetek boldogok.Örülök neki, hogy már meggyógyultál 🙂
    És ez nagyon durva, hogy 17 éves vagy és mennyi szörnyűségen kellett átmenned.Remélem, hogy mostmár nem lesz semmi gond.pusszillak

  • judit

    2009. december 03. csütörtök

    azért volt agyműtétem, mert majdnem meghaltam, majdnem agyvérzésem lett, sajnso nagyon hosszú lenne ha elsorolnám, de az a lényeg h. 4-5 éve ájuldozok, és nem tudták mi a baj, vagyis az igazat megvallva, a gyerekorvos mivel még csak 17 vok, azt mondta h. iskolakerülő vagyok meg ilyenek,(mellesleg kitűnő vagyok, és 2 hiányzásom volt egész évbe…nah mind1)5 évig húzogatta kivizsgálásom, majd májusba 40 foks lázzal elmentem egy másik dokihozmiután ez a gyerekorvos nem foglalkozott vele, megállapították h. arcüreggyúlladásom van, egyik este anniyra rosszul lettem, h. előjött az ájulásom,d e mekkor már rángatózással is járt, ngoyn megíedtünk, nem kell mondnaom,átmentünk egy másik okihoz, aki elküldött epilepsziára, kivizsgáltatni, nem találtak semmit, onnan mentem kerdiológiára(szív, vérnyomás…stb) oda jártam egész nyáron, állandóan minden nap a kórházba ingáztam, mert nem leltek semmit ami ok alenne az ájulásaimnak, maj egy koponya MRI később MRA kimutattak egy érhibá ,egvolt duzzadva az egyik erem, és ilyne kis zsákocsám lett(mai nem volt szokványos, különleges a világon23. vagyok akinek iolyen baja van 20 év alatt, nah mind1 ez egy másik történet….)
    azt állapították meg h. ez a 4 x 5 mm-el átmárőjü kis zsákocskám az agyamban három hónapon belül kidurran és agyvérzésem lesz, és meghaol….(nem szokványos…azt mondták) nah és augusztusban megműtöttek, és azóta itthon vagyok mint magántanuló(újra tnaultam írni olvasni számolni…stb, a járás az ment a leggyorsabban)
    állítólag sikeres lett a műtétem…EZT MONDTA A DOKI, DE TEGNAP MEGERRŐSÍTETTE AZ ÚJJ HÁZIORVOS H. TÖKÉLETES(viszonylag) A NAGY LABOROM, ÉS EZÉRT ÖRÜLTEM NAGYON szerencsére már két éve van barátom…. nagyon szeretjük egymást, kitartott melettem, még akkor is mikor bent közölték, h. lehet meghalok, és nem tudják, h. a műtőasztalon halok-e meg vagy előtte…. képzelhetitek milyen rossz volt mindenkitől elbúcsúzni…..(ááá mostmár megint sírok) nah szóval ennyi a törénetem és még csak 17 éves vagyok, tudom elég megdöbbentő de lassan vagyis úgy érzem h. olyan komolyodáson vettem most részt, h. legalább 35 évesnek érzem magam(nah mind1)
    és szóval mostmár együt tlehetek abatrátommal úgy is, és sajnos ebben a hónapban nem jöt tmeg, amint leírtam(lent van a „sztori”)
    nagyon megíjedtünk és ezért kértem ennek az oldalnak a tanácsát, válaszolit, h. nyugtassanak, meg mert eléggé beparáztam

    tudom hosszú a történet, de így lett kerek,…
    puszilok mindenkit, és bocsi ha traktáltam valakit vele…:-)

  • anett

    2009. december 03. csütörtök

    Judit,őszintén örülök,hogy minden rendben veled.Vigyázz magadra.Miért kellett az agyműtét?Ha tapintatlan a kérdésem,bocsánat.

  • RENÁTA(Reni)

    2009. december 03. csütörtök

    Judit örülök, hogy megjött és annak mégjobban, hogy a dokid jó hírrel szolgált 🙂 Jobbulást neked és azért írj, hogy mi van veled!
    Mesi elhiszem, hogy jó volt találkozni vele 🙂 Na miújság a menzivel?Még semmi?Ne is legyen.Hát azért szar, hogy csak hétvégén tudtok találkozni, mert így lehet nem pé-kor vagytok együtt.De reméljük a legjobbakat 🙂
    Milananyu az jó hogy mész uh-ra legalább láthatod a kis Zsombit 🙂 De jó már neked, hogy már megvannak az ajándékok.Te csinálod jól!Mert mi az utolsó percre fogjuk hagyni, ami azért elég szar lesz.De majd kitaláljuk addigra, hogy mit veszünk.Igaz Gyulának már tudom, hogy mit veszek.2010-es naptárt ami könyv, mert most is az van neki és ebbe írja az óráit, amennyit dolgozott.Meg lehet veszek neki munkás cipőt, mert mondta, hogy megint kell venni.De a többieknek nem tudom, hogy mit vegyek.
    Milananyu jó mikulászást nektek 🙂

  • milananyu

    2009. december 03. csütörtök

    Judit, nagyon örülök:)Majd írj azért nekünk, mi van veled.
    Mesi mit tanulsz?Megyek ebédelek…aztán du megyünk MIlánnal a MIkuláshoz::))van egy kisház a főtéren, benne várja gyerekeket:)

  • judit

    2009. december 03. csütörtök

    sziasztok csajok, bocsi h. megint belekontárkodok a jól megszokott beszéllgetős társaságba, csak gondoltam megosztom veletek, h. sikeres megjött(hála a jó Istennek) elmentem a doktorhoz(vagyis vittek) és azt mondta a gyógyszer abbahagyása miatt van volt ez így nállam, szerencsére azt mondata, h. úgy néz ki, h. az agyműtétem sikeres lett, és mos tolyan boldog vagyok, és muszály voltam veletek ezt közölni… mindenkinek szép napot puszi:D

  • Szatimy

    2009. december 03. csütörtök

    Még annyit akartam írni, hogy Viki 5360 gramm. 😀 Olyan cuki hurkás.

  • Mesi

    2009. december 03. csütörtök

    Sziasztok! Köszi Reni jól vagyok, tegnap 2 órát taliztam a férjemmel úgyhogy most egy kicsit feltöltődtem (csak hétvégente van itthon) 🙂 Olyan édes talán még jobban izgul mint én hogy lesz-e baba 🙂 Délután nem leszek mert suliban vagyok 🙁 Utálom de muszáj…. További szép napot mindenkinek 🙂

  • Szatimy

    2009. december 03. csütörtök

    Kinga, Viki kb 2 hete csak 5x eszik egy nap. Tehát kb. annyi idősen kezdte el, amennyi idős Emma most. Én pedig akkor hagytam abba a méregetést, mert én is mindig csak felidegesítettem magam, hogy miért nem eszik annyit, amennyit a nagykönyv szerint kellene. Az elején fura volt, és hiányérzetem volt, de azóta úgy érzem sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok, és tegnap a nővérem is egyből megjegyezte, amikor meglátott, tehát tényleg van benne valami. 😀 Most már kiismertem annyira Vikit, hogy tudom, mikor éhes.
    Nekünk is ekkor kezdtek átalakulni a napok, és a napirend. (illetve még mindig az átalakulás fázisában vagyunk, de már kezdünk alakulni) Nálunk is úgy volt/van, hogy egyre később ébredt. Úgy voltam vele, hogy sokáig nem mertem magam beleélni, hogy már nincsenek éjjel 1-2-3 körül kelések (amik a legrosszabbak szerintem) És már annak örültem, hogy ha csak 4-kor kelt. Most pedig már az is furcsa, hiszen 6-7 nél előbb nincs kelés, de ma pl. 3/4 8-kor kelt (9-kor feküdt…)
    Szerintem nálatok is így lesz. Ha már most vannak 8 órás egyben alvások, az nagyon jó jel, most vagytok az átalakulás időszakában, azért fordulhatott elő, hogy még időnként kevesebb az a 8 óra. De szerintem pár hét, és teljesen át fogja aludni az éjszakát, ahogy Viki teszi. 🙂 És te is egyre többet fogsz tudni aludni. 🙂

  • milananyu

    2009. december 03. csütörtök

    ja, Reni pénteken telizek dokimnak, hétfőn megyek, uh ra persze, meg hát megnézi méhszájat stb.
    Judit, mi volt a dokinál, nem is írtad?!

  • milananyu

    2009. december 03. csütörtök

    Hali hát Ritus nem könnyű döntés, de épp ez az , h nem magunkra hanem a babóra gondolunk ezért van a vacillálás….nem magamat féletem hanem h a babóra lesz káros hatással évek múlva….Én még tartom magam:)e megint egész éjjel ez járt a fejemben, amúgy sztem is a sajtó fújja fel, nem is tudom mennyi igaz ebből, ma ANTSZes ismerősömmel beszéltem, ő se magát se gyerekit nem oltatta, mondta h nekem se ajánlja ő se, itt Nyházán, szerencsére nincs is ilyen beteg….persze vigyázok ahogy lehet, nem megyek tömegbe stb stb.
    Az jó ha emelkedik a hőd Ritus, hátha lesz vmi.
    MIlánt ma elvittem oviba, aztán még reggel(egy két ember volt cska Müllerben)vettem muikura mindenkinek vmi kicsit, majd az egyik bababoltba megvettem Zsombinak mindent, jövő héten megyek érte…pl matrac, körömvágóolló, pelnkázófeltét, vízhőmérő cumi textilpelus stb…ott jutott eszembe h még ez meg az kellene:)Olyan furi, MIlánnak vettem nemrég ezeket ugyanott::)
    Most értem haza, nem főzök maradt tegnapról kajci, meg anya is rendelt nekem ahonan szoktunk, káposztás bablevest aranygaluskával::)
    Reni, itt is süt a nap szerencsére végre.
    Én jövő héten karácsony ajikat is megveszem minenkinek, de már a legtöbbet neten megvetem.Elég jól haladok, nm szeretném most halasztgatni, de nekünk is sok mindenkinek kell venni.
    Misivel egymásnak nem veszünk semmit, ill egy új mosógépet veszünk a hónapban, az lesz az ajink, na meg Zsombi majd::)
    Többiek alszanak?vagy doliznak?::)

  • kinga

    2009. december 03. csütörtök

    de aranyosak vagytok, hogy így örültök nekem. sajnos nincs időm tényleg írni, most is it van Emma az ölemben, szunyókál, előtte játszottunk egy nagyot. eddig Emma lefoglalta mnden percem, most is, de hamost már lesz egy kis időm akkor is a sulit kell csinálnom, mert 4 esszét kell írnom, meg lesz 1 vizsgám.Emma miatt csak jövőre végzek, de muszáj voltam felvenni tárgyakat most is, mert én csak gyest kapok, és így megkapom az ösztöndíjam is, de ha nem veszek fel tárgyakat akkor csak a gyes:( Emma szépen növöget, már 4200 gramm és 56 cm. elég sűrűek a naok, pláne hogy látogatók is jönnek. minden nap megyünk kb 1 órát sétálni, na meg a fürcsi is hosszabb már, mivel már mosdás után játszunk is a kádban:) napközbe is sokat játszik, evések után fél-1 órát. ma megyünk csípőszűrésre, remélem sikerül, mert már napok óta tervezzük. én tegnap voltam csak kontrollon, mert mire elmúlt a gyerekágyas vérzés pár napra meg is jött:((( puszi

  • RENÁTA(Reni)

    2009. december 03. csütörtök

    Sziasztok csajok!

    Hogy vagytok?Milyen idő van nálatok?
    Itt hétágra süt a nap.Tegnap délután takarítottam a kocsinkat, amit eladunk.Helyette vett Gyula egy Fiat-ot.Mert a másik is jó lenne, csak mivel hogy autómata vátós így nagyon sokat eszik.Főleg, hogy itt csak városba mászkál és a haza utunk is elég hegyes.Mindig vannak lejtők emelkedők.na igen tegnap délután ki takarítottam és halálra fagytam.Nekem hideg volt nagyon.este 6 órakkor már 0 fok volt.Reggelre meg fagyott, mert tiszta fehér volt minden.Tiszta jó, mert tegnap az egyik lakó vagyis a szomszédunk itt volt a mőhelybe és beszélt nekem.És értettem mindent, amit mondott.Csak sajna az igenezésen kívől nem tudtam semmit mondani.de már ennek is nagyon örülök.
    Már csak 2 hét és megyünk haza 🙂 Már alig várom.Csak rohanás lesz minden nap, mert dokihoz járás, nőgyógyász, ajándék vétel.És még nemis tudom, hogy kinek mit veszünk.Olyan sokan vagyunk.De majd kitalálunk valamit.A teknőseim is most karácsonykor lesznek 1 éve, hogy velem vannak.Szoktak tv-zni 🙂 Mert mindentől nagyon félnek és a tv szokott szólni nekik.anyukám mondja, hogy az üvegre vannak tapadva vagy egymáson vannak és nézik 🙂 Tiszta aranyosak lehetnek.
    Rita apósodnak utólag is boldog születésnapot 🙂 Örülök neki, hogy megy fel a hőd 🙂 Ez remélem, hogy így marad.Hogy vagy?
    Kinga örülök, hogy jól vagytok 🙂 Már nagyom hiányoltunk téged 🙂 Biztosan zabálni való Emma.
    Milananyu hogy vagytok?Holnap hívod a dokid ugye?Hátha már hétfőn tudsz menni.Milyen vizsgálatra kell menned?uh-ra?
    Zsuzsi?
    Mesi hogy vagy?
    Babacsi merre vagy?Remélem, hogy jól vagytok!
    szép napot puszi

  • UmiRita

    2009. december 03. csütörtök

    Jó reggelt csajok!
    Szerintem jól döntötök ha beoltatjátok magaokat! Most hogy lesz babátok nem csak magatokra kell gondolni! Jaj milananyu végre elkezdett nőni a hőm! már 2tizedet ugrott fel! Nagyon örülök neki! Hulla fáradt vagyok egész éjjel nem aludtam semmit, szomorú vagyok anyósomnak lehet megszűnik a helye, a néni akit ápol agyvérzést kapott! Remélem jobban lesz, de a dokik nem bíznak benne! Most mennem kell mert van dolgom késöbb jövök! Puszi

  • Kriszta(Sné)

    2009. december 03. csütörtök

    mesi:hát nemtudom aki meghallt az előtte teljesen egészséges volt.
    Én holnap oltatom be magam 25. hétben vagyok.Félek de a haláltól jobban.

  • Mesi

    2009. december 03. csütörtök

    Jó reggelt mindenkinek! A tegnapi napom kész káosz volt, rohangáltam mint pók a falon. Remélem a mai kicsit nyugodtabb lesz. Én is vacilálok, hogy beoltassam-e magam, de szerintem csak felfújja a ssajtó az ügyet… Akiknek súlyosabbra fordult az állapota ott mindig volt vmi más betegége is. Szóval nem tudom… Szép napot mindenkinek 🙂

  • milananyu

    2009. december 02. szerda

    Sziasztok.Ritus se magamat, se MIlánt nem oltattam be, egyenlőre nem is tervezem.Nem tudom mennyi igaz a kismamás sztorikból amiket a tv ben mondanak.De ha igaz is, akkor se gondolkodok rajta, ill gondolkodok csak nem szeretnék oltatni.
    MIlán is egyenlőre köhizik, őt még min 1-2 hétig nem is lehetne ha akarnám se….Megyk megint dokihoz, megkérdezem de eddig ellene volt.Hidd el, nem könnyű dönteni.Szerencsére eddig felénk senki sincs h1n1 es, jövő héten jön a fagy, reméelm, h nem is lesz.Misi anyáék anyósék vannak beoltva.Ha lenne itt vmi természetesen MIlán nem járna oviba, de lassan téli szünet lesz már.
    KInga, jó , h írtál, örülök, h jól vagytok, s Emma baba is.
    Többiek írjatok majd, ha lesz időtök:)

  • Umi Rita

    2009. december 02. szerda

    Hali Csajok!

    Most nem tudok sokat írni, mert nem otthon vagyok, anyóséknál vagyunk, apósomnak ma van a szülinapja! Ettünk jó kis kolbit a sógorom sütötte! Kinga de jó hogy írtál! Már azt hittem teljesen elfelejtettél minket! Én nem hiszek már abban hogy valaha is babó lesz! Igaz majd csak jövő7 szombaton nem kellene megjönnie! Bár tudom hogy egyszer összejön, hiszen Babacsinknak is 3év után jött össze! Mi meg még messze vagyunk attól nagyon! Zsuzskónk írjál már hogy mi van! Bercivel remélem minden rendben van! Reni ti mikor próbálkoztok újra? Mi ebben a hónapban nagyon ügyik voltunk jó sokat voltunk együtt, 2naponta max 3naponta! Azért még remélem ma is rágyúrunk egyre:) Milananyu azt elfelejtettem kérdezni hogy most akkor te is beoltattad magadat a H1N1 ellen, vagy csak Milánt? Oltasd be te is magadat mert ahogy elnézem a híreket a kismamákat nagyon szereti a vírus! 🙁
    Anett te januárban mész megint inszemre? Vagy mikor? Na meséljetek, én most megyek pezsizni! Pusszantalak drágáim!!!

  • kinga

    2009. december 02. szerda

    Sziasztok! Rég írtam, és olvasni se tudok nagyon, de Babacsim látom minden rendben veletek, ennek nagyon örülök! Még mindig el sem hiszem hogy sikerült épp mikor mentél volna és elhatároztad az inszemet is. Milanayu meg lassan megszül. Ritus, Aett, Reni lassan ti is babásak lesztek. Zsuzsi téged is írtalak volna, de nem tudom hogy álltok Bercivel.:( Már régen írtál.
    Mi jól vagyunk, egyre jobban, Emma már 8!!! órát is aludt éjszaka. Imád fürdeni és egyre többet játszik, nagyon kis figyelmes és mosolygós. Most megint mennem kell, f3elkelt a drága és éhes, bocsi, pedig azt hittem még van időm…

  • milananyu

    2009. december 02. szerda

    Judit a pisi teszten nincs olyan csík, ami terhességet mutat:)Jobbulást neked, mielőbb gyógyulj meg!
    Ma a többiek merre vannak?
    Rakottkrumplim kész(nagyon megy a krumplileveshez::))))na azt valszínűleg előtte nem fgounk enni::))Milán most kelt fel, Misi hamarosan itthon lesz.
    Pénteken hívom a dokim időpontért.

  • judit

    2009. december 02. szerda

    ok köszönöm a tanácsot, puszillak tikteket!
    sziasztok!

  • Mesi

    2009. december 02. szerda

    Judit! nem tudom hogy kimutatja e a háziorvos, viszont a barátodat elküldhetnéd akár a közeli településre is ( ha nem akarod hogy megismerjék) tesztet venni. És akkor megtudnád hogy + vagy – az eredmény és nem idegeskedsz tovább..

  • judit

    2009. december 02. szerda

    jah és nem megyek hanem visznek, mivel nem tudok menni….

  • judit

    2009. december 02. szerda

    azért nem tesztelek mert, nem mozdulhatok ki itthonról, fekvő vagyok meg itthon a gyógyszertárban fecsegnek…… pedig senkinek semmi köz hozzá…
    most megyek este a dokihihoz, házi orvos, ott tudjátok van az a csík amit beledug a pisibe, ha felfázás vagy valami van,. nah azon van vajon olyan jel ami a terhességet kimutatja? bár szertintem nincs semmi gond, de nagyon félek, h. mi van ha mégis….

  • milananyu

    2009. december 02. szerda

    Ha konkrétan ezt nézik, csak akkor, ha a hcg hormon mennyiséget….azt egy sima laboron nem nézik…de miért nme tesztelsz?

  • judit

    2009. december 02. szerda

    előzőhét szerdán volt vérvételem nagylabor. akkor abból is kiderül volna vagy cska akkor derül ki ha konkrétan ezt nézik?

  • milananyu

    2009. december 02. szerda

    Judit, házidoki nem ért hozzá.:)Max tesztet mond ő is, ilyen korai terhességet vérvételből is meg lehet állapítani.Nőgyogyihoz menj, vagy teszt, ja s örülünk, h nem lett baj a műtét alatt:)Bizti az izgalom, vagy a gyógyszerek miatt késik.

  • judit

    2009. december 02. szerda

    nagyon köszönöm csajok, igazándiból nem értem miért nem jön meg, mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, h. augusztusban műtöttek, volt egy agyműtétem, és azóta vérhígítót eszek, meg vérrögoldót, és a vérhígítóval egy hónapja álltam le, mert túladagolásom lett, sajnos, lehet, az van a bibi oka ként nállam, de nagyon félek szereitnem mah elmegyek a háziorvoshoz, és megkérdezem tőlle, ott szerientetek meg tudja nézni, h. van e „babó” nagyon nem szeretném, hisz még moast vagyok 17 és elég sok minden rosszat átéltem már igaz a barátom kitartana melettem, hisz a kórházi ágyam melett is kitartott, mimro közölték elem, h. mehalok:(
    de szerencsére nem így lett… nah nem részletezem, egy biztos most nem jönne jól egy baba. és lehet, h. csak túlparázom, hisz mindíg védekeztünk nem volt lyukas a gumi, és csak kétszer tette be kb a péniszét gumi nélkükl, g az elején, előjátéknak, és egyből ki is vette,szal valami más oka van, rmeélem de nagyon ideges vagyok:(

  • milananyu

    2009. december 02. szerda

    Hát ma csak páran vagyunk itt::)
    Judit, sztem meg nincs babó, nekem is volt, h 45 napra jött meg….de tesztelj az a tuti.
    Reni, de jó esett a hó, itt jöv hét közepétől mond mínuszt már szerencsére.
    Milán nagyon zizi, alig bírni vele, de jól van szerencsére s ez a legfontosabb.
    Egy két köhi, s az orra se folyik annyira már, hívtam az ovit, holnap viszem, pénteken oda jön a mikulás, szombaton meg ide s anyósékhoz, vasárnap anyáékhoz:)
    Ritus, én nem méricskélnék, nem tudom hogy kell azt, majd legyen meglepi, ezzel is csak stresszeled magad.Ne aggasszon semmit, legyetek együtt, s ne hőmérőzz sztem.
    Én most elkezdtem rakott krumplit csinálni, mert rájöttem, h Misinek a csigák nem ennivalók, hanem desszertek…meg hogy holnap vinni is tudjon ebédet.
    Ja Riuts, itt köd van természetesen, csak tegnap meg hétfőn volt kis napsütés.
    Megyek lefektetem MIlánt, már bizti fáradt a korai keléstől….
    Lányok van már ötlet karácsonyra ki mit kap?Nekem most szinte mindenkinek megvan agyban:)

  • UmiRita

    2009. december 02. szerda

    Judt a teszt már kimutatja ha terhes vagy! Az elmaradt menszi napján már kimutatja! Szerintem mindenképpen teszteljél, mert nekem gyanús vagy! Ha nem akarsz gyógyszertárba venni van a tescóban is meg a DM ben…! Minél hamarabb teszteljél, mert ha nem akarjátok megtartani a kicsit akkor intézkednetek kell! Remélem tudtam segíteni! Csajaim mit csináltok?:)

  • judit

    2009. december 02. szerda

    sziasztok bocsi,h. megint felteszem ide ezt a kérdésem de még mindíg nem jött meg….:P nagyon félek ááááá………. mia véleményetek?

    kedves doktornő, előzőhét szerdán kelett volna megjönnie, de ma már kedd van, és semmi, érzem, h. a hasam és a mellem feszül, van h. fáj is, állandóan védekeztünk a barátommal(óvszerrel, durex) úgy használtuk ahogy kell, nem volt kiszakadva, nem csúszott le, és álltalában nem is bennem ment el, nehogy ha netán mégis baja van a guminak valami probléma legyen, de ebben a hónapban olyan ötször h, gumival bár, de elment bennem(vagyis a gumiba) alaposan megvizsgáltuk nem volt probléma vele, és megis nyugodtunk! de viszont egyszer előjátékként, bedugta a péniszét, de egyből ki is vette, csak az élvezet kedvéért tettük, utánna viszont már nem voltunk valami nyugodtak, pedig fürdés után voltunk, 2 napja nem végzett sem önkielégítést, se nem voltunk együtt, magyarul még esély sem volt rá h. valami úton módon akár kezérő akár péniszéről seprema kerüljön a hüvelyembe, de MÉGIS NAGYON FÉLEK! nem jön meg egy hete, és félek tesztet szerentzme felesleges még vennem, ha jól tudom még nem mutatna semmit ha gond lenne, de ugye NEM VAGYOK TERTES? várom válaszát… köszönettel judit

  • UmiRita

    2009. december 02. szerda

    Jaj Renim hát belőled sohasem sok:) Szeretlek olvasni titeket! Csak csajok ne kiabáljátok el hogy karira tuti baba lesz, mert akkor tuti nem lesz! Csak az aggaszt hogy nem emelkedik a hőm! Vagy mikor fog? Nekem vacsira kell valamit csinálnom, csak még nem tudom mit csináljak:( Na agyalok még! Majd a nyusziról teszek fel képet ok?

  • RENÁTA(Reni)

    2009. december 02. szerda

    Na már megint osk lett belőlem.Bocsi

  • RENÁTA(Reni)

    2009. december 02. szerda

    Sziasztok csajok!

    Itt vagyok!Csak hát szokásomhoz hívem amikor Gyula elmegy én lefekszek a kanapéra és betakarózok.Hát mért is ne elalszok.Most is ez történt, de olyan mélyen nem aludtam, mert a tv-t közbe hallottam.
    Én ma nem főzök semmit, mert tegnap csináltam spagettit és maradt még paprikás krumpli is.Ja és a köszméte levesemet meg kiönthetem 🙁 Mert csak az nap ettünk belőle, amikor megcsináltam.Hááá csajok tegnap este esett a hó nálunk 🙂 🙂 nagyon örültem neki, de utána már nem esett, pedig azt hittem, hogy reggelre lesz hó.
    Mesi üdvözlünk a csapatban 🙂 Engem is bejelölhetsz nyugodtan iwiwen 🙂 Kovács Renáta(Reni,Renita) Hajdúsámson (21 éves) Nagyon drukkolok, hogy jöjjön a baba.De az tényleg jó jel, hogy sűrűn kell járni pisilned 🙂 Már nagyon várom a hétfőt 🙂
    Rita összejön a baba karácsonyra hidd el 🙂 Ez lesz a karácsonyi ajándékotok 🙂 Nagyon szurkolok.Örülök neki, hogy már jobban vagy!A nyuszi biztosan aranyos!
    Milananyu hú de izgi már akkor lassan sűrüsödnek a vizsgálatok 🙂 Jaj de jó.Milán hogy van?Gondolom, hogy már várja a mikulást 🙂 Jó élmény lesz összerakni a kiságyat a sok emlék majd vissza jön.na ezt jó le írtam.Mind a kettő menü amit csinálsz nagyon finom 🙂 Főleg a kakós és a diós csiga 🙂 Énis majd valamelyik nap csinálok már valami sütit.
    Babacsi hogy vagytok?Remélem, hogy nem hajtod túl magad.Vigyázzatok magatokra.Pihenjél sokat.
    Zsuzsi hogy vagytok?Elég régen voltál.Remélem, hogy a pároddal megtudtátok beszélni a dolgot.
    Anett merre vagy?Remélem, hogy jól vagy és minden rendbe.Gondolom, hogy sok a beteg.De azért vigyázzál még így is, hogy be vagy oltva.Igaz azt mondták, hogy elkapni nem lehet, csak hordozod és így megfertőzől másokat.Mikor lesz az újabb baba projekt?Ilyenkor mennyit kell várni, hogy beoltattad magad?
    szép napot puszi

  • milananyu

    2009. december 02. szerda

    Akkor drukk nagyon .
    Megyek, MIlán unja magát, holnap már ovi:)Majd jövök .

  • Mesi

    2009. december 02. szerda

    Igen Békés megyében van. Az esküvőnk 2008.06.21-én volt. Én hétfőre NEM várom… Néztem az iwiwen a képeket nagyon aranyosak a fiaid 🙂

  • milananyu

    2009. december 02. szerda

    Na még egy…Mesi, jó fiatal vagy Te is, Na Reni „párra”lel majd benned, mert ő itt a legfiatalabb::)))
    Most volt nyáron az esküvőtök?ja, s láttam hol laksz, de az merre van?Békésben?(A sok Békés -bulis fotó miatt gondolom::))))

  • milananyu

    2009. december 02. szerda

    Hali kakós/diós csigám megsüt, MIlán már nyersen evett volna belőle..::)))
    Ritus hátha sikerült, egyszer úgyis fog:)
    Én kolbászos tejfölös krumlilevest eszek, ha ez tipp…mármint ebédre majd.
    Mesi a sok sok pisi az lehet jel, Te mikorra nem várod?
    Detti vajon befejezte a költözést, szegény biztos pakol ezerrel még.
    Megyek most, pihizek MIlán mellett kicist, ő scooby néz:)

  • UmiRita

    2009. december 02. szerda

    Azti milyen sokat írtam, pedig ez Rencsike szokása:) Cupp, ma tök felvagyok dobva, ma nem voltam rosszul a kávétól:))

  • UmiRita

    2009. december 02. szerda

    Sziasztok Csajok!

    Mesi üdv a csapatban! remélem összejön nektek is a babó! Akkor már csak én meg az Anett maradunk akinek nem akar összejönni! Bár imádkozok hogy ebben a hónapban sikeröljön! 12.-re nem várom! Nagyon jó lenne ha ez lenne a karácsonyi ajándékként jönne a baba! De nem élem bele magamat mert már elég sokat csalódtam! Bár a novembert szinte végigszeretkeztük 2naponta, ha nem is 2naponta akkor 3naponta! 🙂 Babacsim remélem jól vagytok a pici babóval! Renikém te hogy vagy? Milananyu nálatok is ilyen szép idő van? Nem tudom miért de nekem még nem akar emelkedni a hőm! Már napok óta 36,2! Mikor fog amikor esetlegesen beágyazódik a baba? Vagy? Még ezt a hetet meg a jövő hetet kell kibírni hogy kiderüljön sikerült e a baba! Nagyon remélem! A nyuszim nagyon jól van, itt rohangál a szobában le föl! Imádnivaló kis rosszcsont!:)
    Mit főztök csajok? Adjatok tippet! Kingám hogy vagytok? Szatimy örülök hogy helyreálltak a rendek nálatok! Most megyek, késöbb viszsajövök! Ja és Babacsim ne dolgozd agyon magadat, pihenned is kell! Még mindig nem érzel semmit? Zsuzskó te hol vagy? Sokat melózol? A Bercivel nem álltak helyre a dolgok? Nem beszélgettél vele? Minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek! Látod Babacsi is idén hányszor panaszkodott és most 1 pocaklakóval többen vannak a családban! Na puszi

  • Mesi

    2009. december 02. szerda

    Szia! Szinte 10 percenként járok pisilni és nem birok enni mert valahogy semmit sem kívánok. De néha azt hiszem hogy csak beképzelem magamnak a babót és a testem csak „játszik” velem. Jó lenne ha nekünk is elsőre összejönne… Úgy izgulok, de eldöntöttem még várok 1 hetet és csak utána tesztelek. Nagyon nehéz lesz mert igazán kíváncsi természet vagyok :). A kakaós csiga nagyon jól hangzik. Biztos fognak otthon neki örülni. Sajna én nem vagyok egy nagy cukrászmester, pl a múlkori sütim még Bencének ( a berni pásztorom) sem kellett. Szóval úgy döntöttem, hogy én bármit megfőzök, a sütés meg marad a mamákra.. 🙂

  • butterfly

    2009. december 02. szerda

    Sziasztok! Már írtam reggel egy kérdést, de eltűnt az oldalról?! Szóval annyi lenne, hogy vasárnap kellett volna megjönnöm, azóta csináltam 4 tesztet, amelyből 2-nél halvány csík jelent meg, tegnap este a Clearblue azonnal pozitív lett, ma reggel azonban a Gabriel nem mutatott semmit, csak 10 perc után halványan. Most akkor mi van? 4 szerint igen, 1 szerint nem. Pedig olyan jó lenne. Van valakinek hasonló tapasztalata? Köszi a segítséget.

    Válasz: Nem tűnt el, csak moderációs sorba került, válaszoltam is rá. Mindenképp pozitívak a tesztek! Ne bizonytalankodj!

  • milananyu

    2009. december 02. szerda

    Jó reggelt:)ma elég korán keltünk, MIlán 6.20kor mondta, h keljünk::)Sikerült végül 7 ig ágyban tartani.
    Mesi üdv itt nálunk:)Én csak magamról tudok beszélni, többiek majd bemutatkoznak…Én most 32 hetes vagyok holnap ,második kisfiammal, Zsombival, aki egy év után jött össze….első kisfiúnk Milán 3 éves volt októberben oviba jár, vagyis épp beteg vlt, e holnap már megy, ő meg legelsőre sikerült…tehát nektek is van esély:)Amúgy iwiwen vagyok ha érdekel, Dankó-Marjay Márta néven, jelölt be, ha gondolod.
    S Érzel vmit, h sikerült, vagy sem?
    nekem MIlánt a teszt 42!!!Napon se mutatta ki, Zsombit a 39 napon nagyon halványan…De a lényeg, h vannak:)
    Többiek merre jártok?
    Anett újra munka, Zsuzsi?
    Babacsi, jól vagy, Ritus, Reni?
    Kinga sose írsz nekünk, nagyon kíváncsi vagyok, mizu Emma babával?
    Reni, mikor jöttök haza, Karácsonykor itthon lesztek?
    Kel a tészta, kakós s dióscsigát sütök.

  • butterfly

    2009. december 02. szerda

    Sziasztok! Vasárnap kellett volna megjönnöm. Hétfőn és kedden csináltam egy pár különböző típusú tesztet, mindegyiken halványan, de ott volt a csík, amire vártam. Tegnap este csináltam egy Clearblue tesztet, ami 1 percen belül erősen +-at mutatott.:)) Ma reggel megcsináltam egy Gabriel tesztet, biztos ami biztos alapon, ami azonban nem mutatott terhességet (csak kb. 10 perc után halványan, de a leírás szerint 2 perc alatt mutatja ki, utána nem kell figyelembe venni). Most akkor mi lehet a helyzet? 4 különböző teszt mutatott eltérő mértékben terhességet, de a ma reggeli nem. Melyik lehet a döntő? Jó lenne már tudni, jó lenne. Nagyon.:))

    Válasz: 3 pozitív teszt, még ha halvány is, az mindenképpen terhességet jelez. És az utolsó is pozitív lett végülis, csak nem olyan gyorsan. Szerintem már örülhetsz az eredménynek! 😉

  • Mesi

    2009. december 02. szerda

    Sziasztok! milananyu nálunk még nagyon friss a baba projekt, még ez az első próbálkozásunk. Remélem sikerül a statisztikákat javítani. 🙂 Sajnos a férjem kamionosként dolgozik így nagyon kevés idő jut a baba ˇ”megvalósítására”. Szerencsére legutoljára pont akkor volt itthon mikor PÉ volt. Remélem idővel itthon is sikerül munkát találnia mert ha sikerül babóka akkor nem akar ő sem (én sem) távol lenni. Sajnos most csak hétvégenként van itthon. A többiekkel mi a helyzet?? Még új vagyok így nem igazán ismerlek benneteket.. 🙂