Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

    Milyen tesztet vegyek?
    Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 928 Comments

  • Kriszta

    2008. augusztus 22. péntek

    Szia Móni!

    Várom az erdeményt! Írj!
    Amúgy szeretnél kisbabát???

    Puszi K.

  • Móni

    2008. augusztus 21. csütörtök

    Szia Kriszta!
    Köszi a választ de ugy döntötem hogy nem megyek hüveji ultrahangra ,inkább megvárom a dokimat hogy visszajöjön ,mert szabin van .
    azaz szept 1-e az nem olyan sok idő.
    De azért reggel csinálok még 1 tesztet.!!!!

  • Kriszta

    2008. augusztus 21. csütörtök

    Szia Móni!

    Ha a teszt kimutatta, tuti terhes vagy. A hüvelyi ultrahangtól meg ne félj, semmi extra. Ha jó az orvos szinte észre sem veszed….
    Még én is csak várakozó státuszban vagyok! :-(((
    De jővőhét kedden minden kiderül. :-)))

    Kriszta

  • Szandi

    2008. augusztus 21. csütörtök

    Szia!
    Azóta már ma délutánra megjött.:) Akkor most ez mitől van, hogy az egyik teszt pozitív, a másik negatív, az orvos szerint meg nem vagyok terhes?!

  • Móni

    2008. augusztus 21. csütörtök

    Sziasztok!
    Voltam ma ultrahangon de nem mutataki hogy terhes vagyok ,azt mondták hogy olyan kics még a kimaradás hogy nem tudnak semit se mutatni.
    Szerintetek azért még lehetes terhes ha már a teszt is kimutata????
    Holnap reggel csinálok még 1 tesztet , Azt mondták hogy 2 hét mulva menjek vissza ,de én adig nem birom ki .
    Mit csináljak most szerintetek???
    Az egyik munkatársam azt ajánlotta kérjek hüveji ultrahangra beutalot! SZerintetek menjek ? De atól meg nagyon félek!!
    LÉCI VÁLASZOLJON MÁR VALAKI NAGYON FOTOS LENNE!!!!!

  • Szandi

    2008. augusztus 21. csütörtök

    Sziasztok!
    Én együtt voltam a párommal 10 nappal a mentsruációm előtt. Sajnos sürgősségi fogamzásgátlást kellett csinálnunk, mert még nem szeretnék teherbe esni. De a menstruációm 4 napja késik. Csináltam tesztet, az egyik pozitív lett, majd másnap csináltam még egyet, a másik meg negatív. És az orvos szerint nem vagyok terhes.:) Az miért lehetett, hogy az első teszt pozitívat mutatott?

    Előre is köszönöm!

    Válasz: Elvileg a pozitív teszt sosem téved, csak akkor mutat pozitívat, ha van HCG a vizeletben. Most vagy felszívódott a magzat (ez ritka eset) vagy elvetéltél, vagy még terhes vagy, de olyan kicsi, hogy az orvos se látja (ha csak 4 napja nem jön meg, akkor ez elég valószínű eset)

  • Kriszta

    2008. augusztus 19. kedd

    Sziasztok!

    Nagyon köszönöm a választ! Én is ettől féltem, hogy korai a tünet…:-(((
    Maradt a tesztelés, majd később. Addig meg csak reménykedni tudok!
    Nagyon köszönöm a segítséget. Aki babát szeretni, annak sok szerencsét, aki nem szeretne még annak pedig óvatosságot kívánok! Aki pedig már terhes annak jó egészséget és minden jót kívánok!

    Kriszta

  • Egérke

    2008. augusztus 18. hétfő

    Üdv!

    28 napos mentruációm van. 2 éve szedtem fogamzásgátló tablettát, amit 1 hónapja abbahagytam. Három nappal a várható menstruációm előtt együtt voltam párommal. Azután nem jött meg, már három napja. Lehetek terhes, vagy valószínű, hogy ez a tabletta abbahagyása miatt történik? Mikor érdemes tesztet csinálnom?

    Válasz: A tabletta abbahagyása utáni hónapokban még változó lehet a ciklus. De ha nagyon akarod, csinálhatsz tesztet, mivel már kimaradt a mensesed, ezért máris megcsinálhatod.

  • lili

    2008. augusztus 18. hétfő

    sziasztok!2007nov.elvesztetük az ikreket 23héten,májusba szetembe az utosó gyógyszert.orvosilag mindent rendben találtak.Agusztus eleje otta probálkozunk.Mennyi idö még teherbe eshetek?Elöre is köszönöm a választ

    Válasz: A statisztika szerint, ha 1 évig heti kétszer próbálkoztok, akkor 85% az esélye a terhességnek.

  • csucsu

    2008. augusztus 18. hétfő

    Móni: örülök, hogy segíthettem, és gratulálok! Várom a fejleményeket!

  • Móni

    2008. augusztus 18. hétfő

    Csucsu : köszi szépen a választ , majd irok hogy mi van .

  • Kriszta

    2008. augusztus 18. hétfő

    Sziasztok!

    Nagyon tetszik az oldal.
    Segítséget szeretnék kérni. Már egy éve szeretnénk babát! Nem jön össze :-(((
    Most talán sikerült! :-))) aug.13-án kellett volna menstruálnom, de nem jött. Amúgy rendszeres.
    Teszteltem 14-én és 16-án. Mindkét teszt negatív lett. ?:-((( Utóljára aug 13-án voltunk együtt a párommal. Meg elötte 11-én és 12-én is. Azt már kiolvastam az előző levelekből, hogy korán teszteltem.
    Tüneteim részben meg vannak, de nem vagyok biztos bennük. Melleim kicsit duzzatak, kicsi gyomorfájásom van ami néha emélygéssel párosul, illetve gusztustalan szagú váladékozásom van, az a bizonyos sajtszagú! Egyfolytában azt érzem, hogy meg fog jönni…. és sokat járok pisilni. De nincs undorom szagoktól, kívánom a kávét. Nem igazán vagyok fáradékony. A hasam nem kemény. Mivel tesztelni még korai, szeretném megtudni, hogy lehetek-e terhes. A héten lenne egy versenyem és nem tudom, hogy menjek-e. Nem szeretnék kockáztatni.
    Válaszotokat előre is köszönöm!

    Puszi
    K.

    Válasz: Ennyi idő alatt még nem lehetnek tüneteid, csak az együttléttől számított 12-14 nap után szoktak az első tünetek jelentkezni, az igazán markánsak (szagundor, kávéundor) pedig 4-5 hét elteltével, szóval ezek biztos nem a terhesség tünetei nálad.

  • csucsu

    2008. augusztus 17. vasárnap

    Móni: a legbiztosabb, ha a 6. hét körül látogatod meg az orvost, mert akkor már van a Picinek szívhangja, azaz az utolsó mensidtől számított 6-7. héten. De ha bármi problémád van, felkeresheted, csak addig petezsákot látnak, úgyis vissza leszel rendelve. Addigis nagyon vigyázz magadra, egyél sok gyümit, zöldséget és igyál sok folyadékot.

  • Móni

    2008. augusztus 17. vasárnap

    Sziasztok
    Szia: Csucsu és köszi szépen a választ ,és szerinted mikor menjek el az orvoshoz ?

  • Kriszti

    2008. augusztus 17. vasárnap

    sziasztok

    a rosszullétek vagy bármilyen más tünet mikor kezd jelentkezni ha vki terhes?

  • csucsu

    2008. augusztus 17. vasárnap

    Móni: ha pozitív volt a terhességi teszt, akkor nem fog megjönni a menzeszed. A terhesség elején nem olyan erős a tesztcsík, attól függ az erőssége, mennyire magas a HCG szint a vizeletben. De a pozitív teszt, az attól még pozitív…

  • csillag

    2008. augusztus 16. szombat

    sziasztok
    valószínű baba lesz ami nem gond mert örülök neki csak igen 19 éves vagyok és még csak nem is pártól hanem egy haverral volt.de nem tudom hogy ez lehetséges e mert még azt sem mondanám hogy volt valami..a lényeg hogy mivel nem védekeztünk és babát nem akarunk de persze akartuk. a „kapuban” megállt (bár 1-2szer tovább ment) és mielőtt elélvezett volna a környéken volt de utána nem. de félek hogy baba lesz mert az előváladék (vagymi?)tól is lehet..jővhéten szombaton kell mejönnie..valószínű még korai de tesztelek mert nem bírom…

    Válasz: Még ne tesztelj, úgyis negatív lesz. Az együttléttől számolj 12 napot és akkor tesztelhetsz legkorábban.

  • Kriszti

    2008. augusztus 16. szombat

    sziasztok
    még annyit sztnék megkérdezni, hogy tényleg a menses első napjától számitott 14.nap a legfogékonyabb? Bár ezekben a napokbank kb.2 naponta voltunk együtt férjemmel.,igaz kicsit felvoltam fázva és fájogatott a hasam. Vagy ez mellékes a teherbe eséshez? én elmúltam már 35 éves és félek, hogy ez is kicsit megnezezitti.

    köszönettel

  • Móni

    2008. augusztus 16. szombat

    Sziasztok !
    Ma reggel teszteltem és + lett de nem olyan erős mint a kontrol vonal !
    Bízhatok benne hogy terhes vagyok ???
    Léci válaszoljon már valaki??
    Meg még az hogy amugy holnap kellene megjönie ,deremélem nem jön meg ??

  • monoka

    2008. augusztus 16. szombat

    Kedves Vida Ági! Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat! Remélem nemsokára jó hírrel jöhetek! 🙂

  • Vida Agi

    2008. augusztus 16. szombat

    Monoka, szerintem jól számoltál. A legjobb taktika, ha nem tudod a peteérésedet, hogy 2-3 naponta együtt vagytok.
    Viszont nagyon fontos, hogy sokat igyál (pláne ebben a melegben!). Vigyél magaddal mindenhova egy fél literes palack vizet és igyál, amikor csak tudsz, ez a terhesség folyamán is probléma lehet, ha keveset iszol, a hüvelygyulladás ellen is jó, és a szoptatásnál is kell majd, úgyhogy végy erőt magadon 🙂

  • Kriszti

    2008. augusztus 15. péntek

    Sziasztok

    Nagyon sztnénk babát. Annyira, hogy kb. ha terhes is vagyok /lennék/ az most kb. 5 napos lenne.
    Kérdésem az lenne, mivel már annyira izgatott voltam., ma lementtem vettem egy tesztet /Gábriel/, de sajna negativ lett.
    Reménykedhetem, hogy esetleg még túl korai és nem mutatja ki a teszt, vagy ezek a tesztek /rá volt irva/ tényleg 3 napos terhességet is kimutatnak.?

    Válasz: Korán teszteltél. A 3 napos terhesség az az elmaradt mensestől számolandó. A teszt HCG-t mutatja ki, ami csak a beágyazódás után jelenik meg a vizeletben kb.az együttlét után 12 nappal

  • monoka

    2008. augusztus 15. péntek

    Kedves Vida Ági!

    Lenne egy kérdésem, te biztosan tudsz segíteni! 🙂
    A múltkor már írtam hogy március óta próbálkozunk a férjemmel, egy kistesót összehozni a kislányomnak. Azóta mindig késik a menzeszem 2 heteket, de júniusban egyáltalán nem is jött meg.
    Voltam vérvételen, ahol megállapították hogy nem volt peteérésem.
    Kaptam volna gyógyszert ami meghozza a vérzést, de mielőtt elkezdtem volna szedni megjött a menzeszem. Azt mondta a doki hogy szeptemberben menjek, ha most is késik legalább 2 hetet.
    Beszedtem egy adag, Cliont (azt hiszem így kell írni) hüvelygyulladásra… sajna nekem nagyon sűrűn van. Állítólag azért mert nagyon kevés folyadékot iszom.
    Szóval beszedtem közvetlen a menzesz után, ami 20.-án volt meg, és 26-tól kezdtem el szedni.
    Elvileg ha a március előtti ciklusomat számítom, ami 30 napos volt, akkor most 6.-a körül kellett volna hogy peteérésem legyen. Vettem ov. tesztet is, de hat napig megjelent elég erősen mind a két csík, tehát nem tudom hogy egyáltalán működött -e rendesen. Szóval nem tudom volt -e peteérésem, de együtt voltunk 2-3 naponta.
    Sajnos ilyenkor nem tudom hogy hogyan kell számítani, vagy mikor lesz menzeszem, bár remélem nem lesz, de ha 30 napos ciklust veszek, akkor 20.-án NEM kellene hogy megjöjjön. Szurkálnak a petefészkeim, menzesz szerű görcseim is vannak, bár nem sűrűn. Nagyon remélem hogy összejön a babánk.
    A kislányommal anno nem éreztem semmit, csak a teszt mutatta hogy kismama vagyok. Szerinted ilyenkor mi alapján számoljak? Bocsánat hogy ilyen hosszú voltam, de szerettem volna ha ismered egy kicsit a hátteret is! Előre is köszönöm a válaszod!

  • Brigitta

    2008. augusztus 14. csütörtök

    Azt meg elfelejtettem irni,h fajtatom a fejem,emelygek,elegge sokat jarok a wc re s a melleim is nagyon fajnak. Nekem 1 napnal tobbet meg soha nem kesett. Vajon most a pocaklako miatt nem lennek beteg?
    Elore is koszonom a valaszokat

    Válasz: Megvan rá az esély, a tüneteid erre utalnak. Tesztelj!

  • Brigitta

    2008. augusztus 14. csütörtök

    Sziasztok!
    En nemreg veltem folfedezni ezt az oldalt de nagyon tetszik:)
    Nekem is lenne nehany kerdesem es gondoltam ti hatha tudtok segiteni.
    Tavaly novemberben volt egy vesztesem,azota meg nem estem teherbe pedig sokat probalkoztunk a ferjemmel. Most meg 5 napja,h kesik a betegsegem es meg is a tesztem eddig amit csinaltam negativ volt. Vajon miert? Vagy tul hamar csinaltam?
    Mikor csinaljak meg,h megbizonyosodjak terhes vagyok e vagy nem?
    Koszonom

    Válasz: Valószínűleg túl hamar csináltad a tesztet.

  • Pepe

    2008. augusztus 14. csütörtök

    Sziasztok!
    Nekem 2008.jún.6-án volt egy missed ab-om. Az 1. mensim 36 napra jött meg, a doki azt mondta, hogy lehet próbálkoznunk. Hát mi éltünk is a lehetőséggel. A ciklusaim általában 32 naposak, de még nem jött meg, csak görcsölget a hasam. Tegnap teszteltem egy +-at, de nincsenek tüneteim. Se mellfeszülés, se hányinger. Csak az éjszakai pisilések gyakorik. Ma is csináltam egy tesztet, ez másfajta, és először csak a kontroll vonal jelent meg, és rá vagy 10-15 perccel jelent meg a másik vonal is, de olyan halványan, hogy alig látszik. A tegnapi teszten sokkal erősebb volt a 2. vonal. Terhes lehetek? Félek a csalódástól, attól, hogy mégsem vagyok az. Lehet még a vetélés miatt HCG a szervezetemben? Előre is köszi!

    Válasz: Ha volt vonal, de halvány, akkor terhes vagy, ha ugyanis egyáltalán nincs HCG a szervezetben, nem jelenik meg a vonal.

  • Csilla

    2008. augusztus 14. csütörtök

    Köszönöm a gyors választ, tegnap este – igaz nagy görcsökkel – de megjött:-))))))

  • Kata

    2008. augusztus 13. szerda

    Sziasztok!

    A mensim késett 3 napot, akkor teszteltem egy pozitívat, majd még aznap megjött. Két napig erős vérzésem volt, aztán elmúlt ( általában 5 napos ciklusaim vannak, közepesen erős vérzéssel). Feltételezem, hogy korai vetélésem volt, viszont a gondom az, hoyg azóta is erős hányingerem van, és a mellem is el kezdett feszülni.
    Mikor érdemes újabb tesztet csinálni, hogy biztosan kizárjam annak lehetőségét, hogy a „maradvány” hormonoktól pozitív. (azaz vetélés után mennyi ideig poz. még a teszt?)

    Válasz: Vetélés után még 1-2 hétig pozitív lehet a teszt.

  • Csilla

    2008. augusztus 13. szerda

    sziasztok!
    Marvelont szedtem és szüneteltettem 6 hónapig. Múlt hónapban, a mens.első napján elkezdtem megint szedni. Remélem így azonnali védettséget nyújtott,mivel a 12. napon párommal együtt voltunk, igaz megszakítással. Viszont az előváladék is okozhat terhességet. Most szombaton vettem be az utolsó gyógyszert és ugye 2-3 napra rá meg kellett volna jönni. És semmi. Ma csináltam tesztet negatív lett. De akkor miért nem jön meg? Szerintetek lehetek terhes? Nagyon meg vagyok ijedve, kérlek minél előbb válaszoljatok.
    köszi

    Válasz: Valószínűleg a tabletta miatt változott meg a ciklusod, ezért nem jön meg. Mivel tablettával és megszakítással is védekeztetek, csekély az esélye, hogy terhes lettél.

  • Móni

    2008. augusztus 12. kedd

    Köszi szépen a választ !
    Akkor majd szombaton tesztelek

  • Móni

    2008. augusztus 12. kedd

    Sziasztok!
    Azt szeretném kérdezni hogy a mensim előtt még van 5 napom , de kb 3 napja olyan a gyomrom mint aki másnapos : ég , meg hányingerem is van néha !
    Szerintetek lehet hogy terhes vagyok???
    És mikor csináljak tesztet??
    Mert már nagyon szeretnék kismama lenni!

    Válasz: Ezek nem kifejezetten koraterhességi tünetek, a hányinger is csak később jelentkezik, a gyomorégés meg csak a 2. harmadban szokott. 4 nap múlva már tesztelhetsz.

  • monoka

    2008. augusztus 12. kedd

    Szia Kedves Vida Ági! Ne haragudj hogy ezzel a problémával ide írok, de ez a fórum rendesen megjelenik, a másik, pedig valami miatt nem! (A terhesség első jelei)
    Nem tudok oda beírni, mert csak júniusig jelennek meg a hozzászólások.
    Eddig semmi bajom nem volt vele. Nem tudod mi lehet ennek az oka? Tudnál nekem segíteni? Köszönöm szépen előre is. monoka

  • ANONYMUS

    2008. augusztus 12. kedd

    Üdv!
    Nekem az lenne a problémám , hogy együtt voltam a barátommal és kiszakadt az óvszer! Ő el is ment bennem! (Utánna elmentem fürdeni) mennyi az esély rá, hogy teherbe estem ? Mennyi idő után csináljak tesztet?(Az eset 3 napja történt). A segítséget és a választ elöre is köszönöm!

    Válasz: Kb. 10 nap múlva tudsz tesztet csinálni. Egy cikluson belül kb. 20% az esélye, hogy teherbeessél.

  • vicusbaba

    2008. augusztus 11. hétfő

    koszonom a valaszt de meg azt szeretnem kerdezni h mas okok miatt is keshet a mesim???ha igen miert keshet???talan azert mert ovszerrel vedekeztunk???vagy mas miatt is..pedig mindent jol csinaltunk.kerlek valaszoljatok

  • vicusbaba

    2008. augusztus 11. hétfő

    sziasztok!egy aggodo csaj vok,az a gondom h lefekudtem a baratommal julius 19-en es a menszem julius 8-an volt,mar megtortent h egy-ket napot kesett de most meg nem jott,es mar csinaltam ket tesztet is ez mindketto negativ.lehetek terhes??ovszerrel vedekeztunk..irjatok.puszy

    Válasz: Kicsi rá az esély, hogy terhes lettél.

  • Lily

    2008. augusztus 11. hétfő

    Szia!
    Nekem 2 problémám is lenne. 1.: 4.-én vagy 5.-én vagy 6.-án kellett volna megjönnie, de nem jött. Szokott késni néha, de akkor is ugyanúgy megvannak a premensi tünetek. Most nincsenek. 9.-én este vizsgáltam a mellemet és amikor jól összenyomtam a mellbimbóm körül, kijött belőle egy csepp átlátszó folyadék, de csak a jobb mellemből (2. problémám). Ekkor megijedtem. Tegnap csináltam egy terh.tesztet, ami negatív lett.
    Amikor meg kellett volna jönnie, előtte megbetegettem, náthás lettem. Szedtem köhögéscsillapítót (Ambroxol-t), és ilyen szájbafújós antibiotikumot (Bioparox-ot).
    Fogamzásgátlót nem szedek, a párommal óvszerezünk, vagy megszakítunk. Mától egy picit feszül a mellem, egyébként mensi előtt mindig és nagyon szokott.
    Rem érthető voltam. Mi lehet most velem? Előre is köszi a választ!

    Válasz: Az előtej hormonzavartól lehet vagy egyes gyógyszerek is okozhatják, emiatt ne aggódj (azért meg felesleges, hogy csak az egyik melledből jött, még a szoptatásnál is gyakori, hogy az egyik mellben több tej van, a másikban kevesebb).
    Ha nem jön meg egy pár napon belül, csinálhatsz még egy tesztet, hátha a ciklus végén estél teherbe (megszakításnál ennek 35% az esélye!!!), de ha nem jön meg, menjél el orvoshoz, mert fertőzés vagy ciszta is okozhatja a problémáidat.

  • Szilvi

    2008. augusztus 09. szombat

    Sziasztok!
    Teherbe eshettem-e ha megjött a menzeszem és a barátom 1 picit belém élvezett…!?Lécci válaszoljatok Köszi puszi:)

  • Edit

    2008. augusztus 08. péntek

    Sziasztok!

    Azt kerdeznem, h. tudjatok e mi van olyankor, ha a clearblue-nak hasznalat utan csak az egyik ablaka mutatja a negativ jelet, az ellenorzo ablak meg semmit.Miert nem mutatja, hogy mukodott?Valamit rosszul csinaltam…?vagy..?
    Elore is koszi a valaszt!33

    Válasz: Ha az ellenőrző ablak nem mutat semmit, akkor nem jó a teszt, másikat kell venni.

  • Móni

    2008. augusztus 07. csütörtök

    Köszönöm a választ és majd irok hogy mi van .

  • Móni

    2008. augusztus 07. csütörtök

    Sziasztok !
    Azt akarom kérdezni hogy nekem júli 20-án jött meg .de másabb volt mint előtte .
    És az lenne a kérdésem hogy mikor csináljak tesztet ???
    Mert nagyon szeretnénk már második babát , a lányom 6,5 éves már . Már egy éve nem szedek gyogyszert ,de még csak 3 hónapja csináljuk ” úgy ”
    Légyszi válaszoljon már valaki !!!

    Válasz: Ha megjött, több napig tartott és volt rendes (piros) vérzés is, akkor nem vagy terhes. Tesztelni a következő mensi első napja előtt 1-2 nappal érdemes legkorábban, de még jobb, ha megvárod, hogy megjön vagy nem és ha nem jön meg, akkor tesztelsz.

  • Lara

    2008. augusztus 06. szerda

    Kérdésem lenne, dohányzom.
    És nagyon nehéz leraknom.
    Mikortól okoz a babának bajt ha terhes vagyok?

  • Anka

    2008. augusztus 06. szerda

    Sziasztok!
    Tanácsra lenne szükségem! A menszeszem 10 napja késik és a hasam úgy fel van puffadva mint egy lufi és nagyon feszül. Folyton éhes és fáradt vagyok és a derekam is fáj. Viszont a mellem nem feszül és nem is fáj! Tegnap csináltam egy tesztet de az negatív lett. Ettől függetlenül elképzelhető ,hogy terhes vagyok? Igazából furi lenne mert a klasszikus „tünetek” nem jelentkeztek nálam:( Előre is köszi a segítséget!

    Válasz: A negatív teszt gyakran téved,a pozitív sosem. Ha pl. a ciklus végén estél teherbe, akkor még nem biztos, hogy pozitívat mutat a teszt.

  • Alexa

    2008. augusztus 05. kedd

    Sziasztok!A segítségeteket kérném!Párommal 2 hónapja próbálkozunk!Az elmúlt 1 évben mindíg pontos volt a menszeszem!Most már 1 hete késik.Csináltam két tesztet de mindkettő negatív!Rosszullétek vannak!Lehet hogy korán teszteltem?Előre is köszönöm a segítségeteket! Alexa

    Válasz: Igen, még így lehet, hogy korán volt, mert lehet, hogy a ciklus végén estél teherbe. Ha nem jön meg még néhány napig, csinálj megint tesztet.

  • Lara

    2008. augusztus 04. hétfő

    Mégegy kérdésem lenne, dohányzom.
    És nagyon nehéz leraknom.
    Mikortól okoz a babának bajt ha terhes vagyok?

  • Lara

    2008. augusztus 04. hétfő

    Köszönöm a választ! Tehát akkor hétfőn teszteljek?

  • Lara

    2008. augusztus 04. hétfő

    Sziasztok!
    Kérdésem a következő: A mesim elmúlt júli 20-án ami ugye péntek volt, másnap együtt voltam a párommal, rákövetkező hétvégén szombaton megint együtt voltunk 4x, következő héten szombaton megint 1x.
    Sok olyan dolgot érzek amit korábban nem.
    Fáradékony vagyok, sokat járok wc-re, szurkáló érzést érzek folyamatosan a petefészkem és a méhem környékén.
    Lehetek terhes?
    Mikor csináljak tesztet?
    Kérlek titeket válaszoljatok!

    Válasz: Lehetsz. Kb. 1 hét múlva csinálj tesztet.

  • dene

    2008. augusztus 04. hétfő

    Kedves Admin!

    Köszönöm szépen a válaszodat, teszteltem és negatív lett. De kivárom a pénteket, elvileg akkor kell majd megjönnie hát kíváncsi vagyok. Azért köszi.

  • dene

    2008. augusztus 01. péntek

    Kedves Admin!

    Azt elfelejtettem mondani, hogy fentebb olvastam, hogy másoknál is előfordul középidős fájdalom. Nekem egy hét múlva kellene megjönnie, tehát a középidőn már jócskán túl vagyok, mégis előfordul szurkáló érzés a petefészek és a méh környékén. Ez is jelenthet terhességet?

    Válasz:
    Hivatalosan nem, de sok embertől hallottam már, hogy ilyet érzett és terhes volt.

  • dene

    2008. augusztus 01. péntek

    Kedves Admin!

    Biztosan unod már ezeket a fajta kérdéseket, de kérlek engedd meg hogy feltegyem. Ut. menszeszem július 12-én volt. 30-án teszteltem medi-labbal, hát nagyon-nagyon halványan ott volt a második csík is. Bár én nem hiszem el hogy terhes vagyok, de létezhet, hogy ovuláció előtt lettem terhes és 30-án már kimutatta a teszt? Most vasárnap reggel fogok újra tesztelni, de nagyon izgulok, mert már szeretnénk kisbabát. A másik kérdésem pedig, hogy három helyen megcsípett a darázs, és ha állapotos vagyok akkor veszélyt jelent-e rám vagy a picire. Válaszodat köszönöm szépen.

    Válasz: Igen, lehet. Sőt az is lehet, hogy korábban van az ovulációd, mint a félidő. A darázscsípés nem jelent veszélyt.

  • macika

    2008. július 30. szerda

    2hete voltam együtt a párommal nemvédekeztünk és vettünk eseméy utáni tablett mert ugyéreztük vmi baj van és a teszt most csak a Tmezőnél jelenített meg egy csikot a Cmezőnél nem ugye nemvagyok terhes?

    Válasz: Szerintem csinálj másik tesztet, mert ha a teszt működik, akkor a C-mezőben mindenképpen meg kell jelenni csíknak (ez a kontroll mező, ami azt jelzi, hogy működőképes a teszt)