Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

    Milyen tesztet vegyek?
    Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 928 Comments

  • babacsi

    2009. március 05. csütörtök

    sziasztok
    nem tudomhogy Rita tud e minket olvasni, azt nem beszéltük:( talánma egy kicsit tudok még vele beszélni.én ma még egy orát dolgozom, auztán megyek a kozmetikushoz megoldani a Jeti problémámat fazon helyen:) a lábam epilálom, nem fizetek azért is.. a szemöldököm is elég mamás már:)
    nagyon fáraszto napom volt ma… delegalább elmet az idö, ha hazamegyek házimunka de este meg még tanulnom is kell, mert holnap reggel fél 9 kor vizsga szoritsatok..
    most mennem kell, de puszi mindenkinek. zsuzsi Rita irjatok az iwiwre bemásolom jo?
    pussz

  • kinga

    2009. március 04. szerda

    és tud olvasni minket? mert Zsuzsi tud, csak nem küldi el neki, ha jól értettem, akkor biztos nem az ő gépében van a hiba, mert a másik oldalon is Virág se tud írni! Remélem hamarosan lesztek csajok! Babacsi, köszi a kérdéseket! Hamarosan bizony nálad is ezek lesznek(kivéve a problémákat), annyira szurkolok nektek!!!! A vérzésen szerencsére elmúlt pár napja teljesen, nem tudom hogy a gyógyszernek vagy a pihenésnek köszönhetem. A barátok hát sajna nem látom annyira a reakciókat, mert már 2-3 hete alig mozdultam ki, mert a doki szerint sokat kell feküdnöm. Így a találkozókat lemondtuk, remélem jövő héten már inkább kezd visszaállni a rend, mert nem jó így se itthon, főleg mert anyósomnál vagyok, itt semmit nem tudok csinálni. Olvasni lusta vagyok, mert annyit kell a suliban hogy most inkább azt se! Jövő héten szerdán vagy csütörtökön hívom a doki, mert a hét második felében kell újra menni. na meg a hányingeren kívül még megvan a mellbimbófájás, de nem olyan vészesen, csak ha hozzáérnek, meg nem kívánom a csokit és sexet!:((( Remélem hamarosan változik, legalább az utóbbi, már kb 1 hónapja nem voltunk együtt:( Babacsi, képzeld nekem is lebetegedett a Párom, szegénykék! Hogy vannak ezek a vizsgák csak meg kell felelni, vagy jegyet is kaptok? Mondjuk annak nincs sok értelme. És még ez a 10 hónapos tanfolyam, az mi lesz? Nektek mindig vannak ilyenek? Jól le vagy terhelve!:( Azért sikerült rendbe tenni magad (hajmosás, jeti-probléma:))? sokszor puszillak, meg a két elveszett báránykánkat is! Remélem Lányok hamarosan tudtok írni! Írjatok iwiwen, és bemásolom!

  • babacsi

    2009. március 04. szerda

    sziasztok most beszélgetek Ritussal, jol van sokat vezet, meg ilyenek, semmi különös, mérgelödik hogy nem tud feljönni ö sem. pussz

  • babacsi

    2009. március 04. szerda

    Sziasztok! Lányok hiányoztok.. hol vagytok? Szegény zsuzsi. mi lehet vele? na ha nem tud feljönni akkor ezt se olvassa. ha nem jön holnapig irok majd neki..
    Ritus hogy vagy? nem vagy msn se.. elvesztél… brühühü.
    Kinga szerintem ha csak ez a pár dolog hiányzi, akkor tutira költöztök:)
    Köszi hogy együtt érzel velem.. jol esik. már ha most még fürödni lenne eröm elmenni.. hehe
    azért majd összekapom magam meglátod:)
    vigyázz magatokra. mikor mész dokihoz legközelebb? és amugy a hányingeren kivül hogy vagy? milyenek veled az ismerösök miota Maszat megvan? irj ilyeneket is. érdekel ha egyszer valami csoda folytán én odakerülök, mire számithatok…
    pussz még jövök.

  • kinga

    2009. március 04. szerda

    hú Babacsi!Ez nem semmi! Tanítasz is, meg a vizsgák, meg ez 10 hónapos tanfolyam, és közben azért dolgozol, hát most jól összejött minden! Párodnak jobbulást! Szegényke, jobb is akkor hogy most nem beszéltek! Mármint azokról a dolgokról! A másik oldalon kerestek már a lányok, de mondtam hogy sok a dolgod, de majd írsz nekik:)
    Azért mondta anyósom, mert sajnos mindenben a rosszat nézi, és szeret vészmadárkodni! Ilyen, ezt annyira nem szeretem benne, de mindenkinek vannak hibái, csak ezzel nagyon fel tud minket idegesíteni, mert mi meg már annyira várjuk a költözést! Még hiányoznak egyébként a radiátorok, a vizes cuccok (kád, mosdó, WC beszerelése), meg a belső ablakpárkányok, de ez már alig valami. És a festés is megvan a konektorok tényleg minden más. Még van a WCben egy kicsi a csempézésől is, mert elfogyott a csempe, de az jövő hétfőn megjön, és akkor azt be is fejezik, a héten meglesz a konyhabútor, és reméljük hogy ez a 3 dolog (radiátorok stb) meg meglesz még 2 hét alatt, közben meg ,ár pakolunk, és akkor áprilisbn már ott is lakunk! Szerintem reális!
    Á, már megint hányingerem van, ma nem ebédeltem, nem kívánok semmit! De vérzésem már pár napja nincs egyáltalán!!!!:)
    puszika:) Zsuzsi okkal nincs, de gondol rátok, na de hol van Ritus? Ő sem tudna feljönni?

  • babacsi

    2009. március 04. szerda

    sziasztok!
    Bocsi hogy nem voltam tegnap, de egész nap anyukámmal voltam, orvosoknál. mert ö Köröshegyen lakik és egy napra megszerveztem neki minden vizsgálatot, hogy ne keljen sokat utaznia. voltunk a belgyogyászaton meg a sürgösségin meg az ortopédián meg röntgenben meg altato orvosnál.. na de ez nem ment azért ilyen egyszerüen… hétfön jön reggel, lesz egy altatásos vastagbél tükrözése, ezt szervezem..
    este 7kor ment el, én meg akkor ültem le tanulni, éjjel negyed kettöig nyomtam, már összefolyt elöttem minden antitest meg véralvadás meg ilyenek, de ma reggel levizsgáztam.. nem volt egyszerü.. és péntekenmég lesz egy teszt, az nehezebb lesz.. már ugy elegem van.
    a párom szegény megbetegedett.. lázas meg köhög.
    ma siettem haza a munkábol, elötte bevásároltam és megföztem a kedvencét.. csirkepörköltet nokedlival meg tejfölös ubi salival és vettem neki egy szivecskés bögrét, abban kapott igazi citromos mézes teát..
    szeretek gondoskodni rola. megérdemli ám, mert nagyon szeretem. amugy nem beszéltünk arrol a témárol, én is fáradt vagyok hozzá, meg azt hiszem ezek a npok erre most nem jok.
    én is jol bevacsiztam mostitt pihegek veletek. de még kell fürödni meg hajat moszni a lábam még mindig olyan mint a Jetié.. kész káosz. ráadásul holnap érkezik Amerikábol a párom legjobb barátja 3 hétig marad már 3 éve nem volt itthon.. jo lesz, már várom ( nem nálunk fog aludni) de gondoom sokat lesznek majd együtt..
    én megyek holnap dolgozni reggel, pedig most olyan jo lenne egy pihenönap.. de holnap meg jön egy csomo szakisolás, akiket egész nap tanitanom kell oktatok.. több héten keresztül. na röviden:9 ennyi..
    most megyek zuhi.. aztán megprobálom kibontani a hajamat..auuuuuuu, meg kéne mosni… remélem mindenki jol van. Ritus Zsuzsi nagyon hiányoztok, Kinga jo hogy itt vagy néha, én nem értem miért mondta a az anyosod hogy nem költözhettek.. ha kész a butorok meg a radiátor.. hát csak költözzetek.. hova szülöd a babád? kisszobába? nem értem.. én szurkolok nektek. és remélem már jobban viseled a terhességed.. én is ugy szertnék már..
    áprilistol meg 10 honapos iskola is lesz nekem sürgösségis.. klafa nem? nem tudom még ki hány bőrt tud lehuzni rolam de fáradt vagyok nagyon.
    sok pussz szeretlek titeket

  • kinga

    2009. március 04. szerda

    sziasztok!
    Babacsi mi volt tegnap? Az orvosnál? na meg sikerült tanulni? ma van vizsgád, nagyon drukkolok! És beszéltetek Pároddal? Ritus mi van veled, már napok óta nem írtál!!!!Jól vagy? Minden rendben? ne tűnj el! HIÁNYZOL!Zsuzsi írt nekem iwiwen hogy azt írta neki Vida Ági hogy az ő gépében van a hiba, de még ma se tud írni! ha ír majd még akkor bemásolom ide!
    én most jöttem az építkezésről, nem tudom mikor költözünk, de anyósom nagyon lelombozott, szerinte semmi se jó, meg még kb 1 év mire költözünk, pedig mi már a következő hónapban szeretnénk!:((( Na majd meglátjuk, bepakolták a konyhabútort és a gépeket, holnap kezdik összeszerelni, és péntek délutánra meg is lesz! Na így ki kellett hagynom a mai sulit is, hm, jövő héten azért már oda is mennem kell rendesen, nem tudok többet lógni!
    Itt most sütött ki a napocska, nálatok?
    pusszantás Lányok!:)

  • ptmm

    2009. március 04. szerda

    Sziasztok, nekem egy olyan hatalmas problémám van, hogy a szülés óta tavaly októberben jött meg először a menstruációm, azóta teljesne zavaros, volt hogy 32 napra jött meg, aztán 25 nap, utána 30 aztán 26. Ma már 32 napja hogy nem jött meg. 2 napja csináltam egy tesztet, ami negatív lett, de nem nyugtatott meg, ezért ma is csináltam egy másik fajtát (amiben eddig bíztam). Ez a teszt is negatív lett, rögtön csak egy csík színeződött el. 1 óra múlva néztem, mert nem dobtam ki a biztonság kedvéért, és akkor már iszonyatosan halványan látszott az alsó csík is. Messziről nem lehet látni, de 10 centiről igen. Olvastam a fenti cikkben, hogy van olyan teszt aminél baj ha esetleg túlázik. Lehet hogy az enyém is túlázott? Mert ugyanolyan márkájú tesztet vettem mint amit a cikkben írnak. Nem bánnám ha terhes lennék, mert szeretnénk még egy gyereket, de ez a bizonytalanság megőrjít. Most akkor egyik teszt ezt mutatja, a másik meg azt? Terhes vagyok, vagy nem? Nőgyógyászom azt mondta hogy kimaradhat egy ciklus, ne aggódjak, és 1 hét múlva próbáljam újra a tesztet, számos oka lehet annak, ha kimarad 1 ciklus. Azt is mondta hogy nyugodtan várhatok a következő ciklusig, aztán ha az sem jön meg akkor lépjek. Most csak idegeskedem ezerrel. Véleményeket, tapasztalatokat és reakciót szeretnék tőletek. Köszi csajok:):)

    Válasz: Lehet, hogy csak túlázott, de két csík olyankor sem jelenik meg. Az is lehet, hogy túl korán teszteltél. Várjál néhány napot és ha nem jön meg, tesztelj megint.

  • kinga

    2009. március 03. kedd

    Sziasztok! először is továbbítom Zsuzsi üzenetét, aki nem tud írni nekünk, mert van valami baj a bloggal, azt írta hogy hiába írja nem küldi el, és emiatt nagyon szomorú! De édes, Zsuzsi, ne aggódj!!!! hamarosan megjavul! 🙂 Babacsim, biztosan az idegességtől hánytál, meg a rosszullét, meg fájdalmak is attól lehetnek, nem vagy sem túl kipihent, sem túl nyugodt állapotban, szegénykém! És miért kell annyi orvoshoz menni, ez milyen vizsgálat? Hát azért ha látja Párod is hogy nincs minden rendben azért ő is mondhatna valamit! Na de biztosan ő is hasonló hangulatban van mint te, és ő sem akar veszekedni, hiszen szeret téged!!!!! Ha majd kicsit megnyugszotok meg kell beszélnetek, lehet hogy ő fog kezdeményezni, mert azért neki csak nincs még ott a vizsga, a tanulás, meg az orvosok… Hát kitartás erre a napra, mi veled vagyunk! Zsuzsi is gondol rád, és éppen ezért olyan szomorú hogy nem írhat most nekünk!
    Ritus veled mi újság? alig vagy mostanság! Minden rendben, hogy van a rosszulléted? A vezetés, meló, Párod?
    Képzeljétek, én ma voltam az egyetemen, de lemaradtak az óráim, így ma is pihenhetek, közben Párom kint van a lakásnál, és szereli a tegnap hozott bútorokat. Az étkezőasztalt össze is szerelte, de a székek nem voltak benne a dobozba, így most megy az áruházba balhézni, mert ráadásul az volt a drága is! na remélem ideadják, csak nekünk nincs kocsink, anya meg azért emiatt jött el Egerből, hogy akkor elszállítsuk amiket kell, mert nagyon sok a szállítási költség, azt meg nem nézik, hogy amúgy csak 2 utcával kéne arrébb vinni az áruháztól, mindegy, nem is idegesítem magam. Amúgy szépen halad a lakás, és a héten beszerelik a csodás konyhabútorunkat is:))) Remélem áprilisban már az új, SAJÁT!!! lakásunkból írok nektek!sok sok puszi!!!!

  • babacsi

    2009. március 03. kedd

    sziasztok!
    Kinga nagyon kedves dolgokat irtál.. olyan jo hogy vagytok nekem, és tudtok tanácsot adni.
    szoval nem tudom mi van itthon.. tegnap este már hánytam. de csak a sok ideg miatt asszem.
    fel tünt neki hogy napok ota nem beszélünk, de ennyi.. bement a háloba és zenét hallgatott. én meg néztem a tv-t a nappaliban éjfélig.. igy vagyunk. én nem fogok kezdeményezni az tuti soha többet.
    beszélnem kellene vele tudom én is.. deegyszerüen meg akarom várni mig kisit lehiggadok, mert igy nem jo.. veszekedni nem akrok.
    ma jön az anyukám egy ora mulva, elmegyek vele legalább 4 orvoshz, huzos lesz ez a mai nap.. és délután vagy este meg még tanulnom is kell, honap gyakorlati vizsgám lesz a véradoban.
    tehát mai npra szabadnapot vettem ki ezek miatt.
    nagyon fáradt vagyok csak aludni tudnék mindig..
    most meg ugy fáj hasam, mintha hüvelyembe meg hátra kést dugtak volna. nem is tudoi ülni..
    lányok, nagyon köszönöm hogy itt vagytok nekem, és higyjétek el nagyn sokat gondolol rátok, mert itt az „élő” emberekkel nincs annyi kapcsolatom, mint veletek, agyon meg szeretteek titeket.., és ha már itt tatunk: Vida ÁGi köszönjük hogy van ez az oldal.
    na nem panaszkodom tovább..
    megyek kicsit rendet rakok, meg felöltözök, lasan ugy fog it minden kinézni (meg én is) mint Bridget Jones:)

  • kinga

    2009. március 02. hétfő

    sziasztok! Drága Babacsim, szerintem nem is nevetséges ha egy nő sír! Sírj csak nyugodtan, mert valahogy ki kell hogy szabaduljon belőled az a sok feszültség! ez azért így nem mehet tovább, annyi mindent csak lenyelsz, és belül meg állandó stresszben élsz, lehet hogy ez is hozzájárul hogy nincs baba! Na meg az sem jó, hogy nem tudjátok megbeszélni a dolgokat. Mert szerintem egy párkapcsolat ott dől el, hiszen olyan nincs hogy ne lenne probléma, előbb utóbb úgyis lesz valami! 🙁 Szeretnék ott lenni, megölelgetni, átdumálni veled egy éjszakát, bőgni, iszogatni…. na azért ez utóbbit nem lehet a bab miatt:)) És mire ez a nagy fellángolás hogy otthagyja az együttest? Vagy csak úgy bejelentette és kész? Szerintem neki is elege van mindenből, lehet hogy tényleg beszélnetek kéne, mert mindketten tisztára kimerültök az állandó idegességtől! Igen, biztos lesz veszekedés, de legalább kiadjátok magatokból! Vagy nem tudom, én csak kívülről látom, ti vagytok benne! És mi lesz az orvosnál, vagyis most miért kell menned? És mikor lesznek a vizsgák? nagyon drukkolok! meddig tarta még ez a sokminden neked, hogy tanfolyam meg minden!?
    Zsuzsi, Ritus ti?
    nekem anya hozott kaját, meg könyveket, jó volt látni, karácsony óta nem voltunk egerben, és azóta nem láttam:( de most voltunk a lakásnál is, nem haladtak sokra, mondjuk a szobák megvannak, csak a radiátorokat kell felszerelni, de a fürdőszobának még van híja! betettük a könyvespoc meg az étkezőcuccok darabjait!:) De jó lenne már ott lakni! Nagyon elfáradtam, ennyit nem mentem vagy 3 hete, na pihizek is,
    puszi, és Babacsinak nagy ölelés!!!

  • babacsi

    2009. március 02. hétfő

    sziasztok csajszik. köszi..
    én is ugy gondolom hogy jobb volt nem szolni.. de azota meg nem találom magam. ugy érzem hogy egyedül vagyok a problémákkal. ma hazaértem, és ledöltem 10 percre, nem aludtam, de mindjárt azt hitte hogy valami bajom van.. pedig testileg nincs.
    tegnap bejelentette hogy az együttest is ott hagyja soha többé nem lez fellépés.. nagyon szomoru voltam, annyit güriztünk hogy a hangszereket megveygük, meg olyan örömmel mentem mindig drukkolni meg bulizni, most meg csak ugy abba hagyja mert sajt zenékat akar szerezni, ami azt jeleni hogy sokkal többet fog gitározni mint eddig.
    neem a héten két nagyon nehéz vizsgám lesz, és nem is tudok tanulni se.
    hlnap jön az anyukám de aorvoshoz megyek vele, azért vettem ki szabadnapot.
    olyan elkeseredett vagyok, már arra is gondoltam hogy itt hagyom az egészet..de sirni se szabad mert szerinte az nevetséges ha egy nö sir. meg beszélni se lehet vele, mert mindjárt össze veszünk. mi csak akkor vagyunk jol, ha mindenki mosolyog. én ezt már ugy unom.

  • kinga

    2009. március 02. hétfő

    sziasztok! tegnap rosszul lettem a pizzától! 🙁 na mindegy, mi újság veletek? Zorka te is írj, ha tudsz! nekem most jön az anyukám Egerből, és kimegyünk vele is a lakáshoz, meg hozta a könyvespolcot, meg elvisszük a bútorgyárból az étkezőasztalt is!:)))Reméljük haladtak a lakással!!!! Meg hoz ma anya rakott krumplit, nyami-nyami, remélem attól nem leszek rosszul! Na pusszantás, majd délután jövök!

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 01. vasárnap

    babacsim jol tetted hogy nem veszekedtél vele.lehet hogy azért sikerült összehozni.nemsokákészülödöm megyek dolgozni.na pussz

  • kinga

    2009. március 01. vasárnap

    Zsuzsi, micsoda kaják! Én nem nagyon bírok főzni, amióta ennyire hányingerem van, erős szagundor… De tegnap már sikerült rántott husit, rizzsel, ma meg pizzát rendelünk, amit nem szoktunk, mert drága, csak ha ritkán valamit ünnepelünk, de most hogy vére megkívántam valami kaját, ennek örömére kapok:) Akkor Diára jövő héten gondolunk!Babacsim sajnálom, hogy így alakult a tegnap este, de látod, hogy nem direkt csinálta, akkor tényleg rosszul volt! A következő hónapban majd aznap nem buliztok hanem romantikáztok:) De azért lehet hogy most is összejött 1-2 nappal hamarabb, simán lehetséges:)Ne keseredj el, és jól tetted hogy betakargattad, és nem piszkáltad a babprojekttel, biztosan nem jött volna ki most túl jól. Veled vagyunk, ne aggódj! sok puszi

  • babacsi

    2009. március 01. vasárnap

    sziasztok Kinga olyan jo hogy végre megnyugodhattál, én mondtam hogy azért vagy ennyire rosszul mert aggodsz. meglátod minden rendben lesz:) Zsuzsi te mindig olyan jo kajákat találsz ki.. hu de megeném a nokedlit.. én most akarok sütni valami kelt tésztát, de még ne tudom milyet. nálunk mos nagyon szépen süt sa nap, kiteregettem a ruhákat. nem is gondoltam volna hogy ilyen korán kint lehet teregetni:)
    na felébredt a pátom, evett visszafeküdt, én meg jol átöleltem, nem szolok inkább semmit, eléggé el van nyamvadva.. másnapos. elöfordul.. hagyom inkább pihenni. kicsit sajnálom is.
    nekem nincs bajom, én csak 2 sört ittam egész ete, és ennek örülök is mert ha én is rosszul lennék. hát semmi nem készülne itthon el. lent voltam a kertben, az anyosomék metszik a fákat, kicsit segitettem.
    majd még jövök. sok pussz mindenkienk.

  • vizi.zsuzsi

    2009. március 01. vasárnap

    puszika!!örüök kinga hogy jol vagy.még nem volt táncverseny majd jövöhéten de azért köszi a kérdést:)babacsi ne legyél ideges mert ha nem tudta akkor biztos nem direkt csinálta.ritus milyen volt a buli?én dolgoztam és nagyon sokan voltak meg ma is megyek18-02be de olnap szabad és végre pihizek de takaritani is kéne hát nem tudom hogyan csináljam.de majd megoldom.ma nem föztem mert tegnaprol maradt holnapra föz a berci marha pörköltat meg nokedlit és a maradékbol hétfön meg babgulyást csinálok krumplispogival.majd jövök pihizzetek sokat millio pussz

  • kinga

    2009. március 01. vasárnap

    sziasztok! tegnap egész nap nem volt net, meg még pénteken este később is akartam írni, de már akkor se!:( Na de elolvastalak Titeket, nagyon örülök, hogy végre mindenkiről hallani:)))) Ritus nekem nagyon gyanús vagy, hánysz is, meg rosszul vagy, hm…:) szerintem babás vagy, mert van olyan hogy 1-2 napig vérzik az ember lánya amikor emlékszik a szervezet a ciklusára.És mi lesz ha most is vérzel egy napig, azért most csinálsz tesztet, ugye, mert ez még hónapokig így lehet, aztán meg úgy jársz hogy itt panaszkodsz nekünk, és egyszer csak megnő a pocid:)))) Milyen volt a pincebuli? Hogy megy a vezetés, nagyon más a ti autótok? Babacsi biztosan nem direkt csinálja a párod, hisz nem is tudja hogy mikor van. Csak szegénykém, mindig úgy jönnek ki a dolgok, tegnap meg más buli előtt ittatok, meg fáradt volt, írtad hogy el is aludt, meg a buli, biztosan tényleg rosszul volt már estére:( Sajnálom!!!! De ha előtte voltatok együtt még abból is lehet baba, egy csomó ismerősöm aki most terhes véletlenül csúszott be a baba, mert csak pé körül védekeztek, de pé előtt 4-5 nappal estek teherbe! Zsuzsim, megint sokat dolgozol, milyen volt Dia táncversenye????? De jó hogy egyszerre van a ciklusotok:) Akkor 13.án kell szorítani, én meg akkor megyek megint orvoshoz, most elég csak 2 hét múlva:) Addigra már több mint 2 cm lesz Maszat! Hát én tegnap óta kicsit kevésbé vagyok rosszul, a hányingerem enyhült, de lehet hogy azért is mert korábban a baba miatt is izgultam, és most nagyon megnyugodtunk. Minden rendeződött, de azért még pihennem kell, de már nem kell egész nap feküdnöm, fokozatosan terhelhetem magam. A vérzés tudjátok azóta is ilyen barnás, de a héten már inkább folyás volt, mert sárgás volt, és enyhén barnás. Ez van akinél normális és a beágyazódás miatt van, és max a 12. hétig tart, erre szedem a gyógyszert is. Úgyhogy az végülis nem olyan nagy baj, inkább a petezsák alakja ami még árulkodó ilyenkor, de az teljesen helyrejött 2 hét alatt:) Olyan szép szabályos kerek!az már 28 mm átmérőjű, és benne a 7mmes babó meg a szikhólyagja! Nagyon csodás érzés volt hallani a szívét dobogni! :)))))
    Na most már leszek, olyan rossz volt hogy nem tudtalak tegnap olvasni Titeket! Hiányoztatok!

    sok puszi, és remélem 2 hét múlva mindenkitől jó híreket hallunk! Ja és Ritának csak akkor szurkolok, ha csinál tesztet is majd végre:) Na de azért ha nem akkor is!!!!!:))) Imádlak Titeket!

  • babacsi

    2009. március 01. vasárnap

    sziasztok nagyon jo volt a koncert, jo sokat táncoltam meg énekeltem:) készitettem képeket is majd ha sikerül lekicsinyiteni akkor felteszem iwiwre Feróval:)
    🙂
    most nagyon nincs kedvem semmihez.. a párom még alszik, elégé besöröztem a fiuk.. és olyan dolog történt ami még sosem… nagyon szomoru vagyok… a sexet meg kellett szakitanunk, olyan rosszul volt.. gondolhatjátok milyen érzés volt…és igy az is elmarad meg baba s lesz, ma már nincs váladékom, ezek a napok lettek volna jok, de pont ezen a kettön nem voltunk együtt.. néha már ugy érzem, direkt csinálja..
    na mindegy, ha felkel beszélek vele.. elég rossz ezt hinni.. szerintetek?
    Ritus milyen volt a buli? Kinga Zsuzsi irjatok sok puszi

  • babacsi

    2009. február 28. szombat

    sziasztok most vagyunk tul a kajoláson, egész nap takaritottam meg fözetm meg mostam meg stb, a páromék meg fát fágtak. az elöbb párnacsata alakult ki spontán, jol bevertem a szememet. most eg papim borát kortyolgatom, egész jo kedvem van, hallgatom a zenéket a párom már teljesen kiborult. ő a rock zenét szereti én meg csongrádi katával bosszantom, de most épp neoton de volt már cserháti, de persze minden az én elöadásomban is:) na gondolhatjátok:)
    eligérkeztünk 5 vagy 6 ra egy barátunkhoz akivel megyünk a beatrice koncertre, de még sehol nem vagyuk mivel ittunk, gyalog még el kell menni a Lidl be meg fürödni meg hajat mosni meg fütördni meg ilyenek. ugy is elkésünk, mert most eg bealudt:) na azért remélem jo les a bulink és szoritsatok hogy este nekünk is siker legyen. sok puszika Kinga jobban vagy? Ritus ugy örülök hogy itt vagy, és jo bulizást. Zsuzsi szegény dolgozik… sok pussz és kitartás

  • vizi.zsuzsi

    2009. február 28. szombat

    jo neked ritus én melozok 18 02be meg holnap is.jo bulizást pussz

  • UmiRita

    2009. február 28. szombat

    Csajok!

    MInden rendben van nálam, csak mostanában elég sokat melózok, meg a vezetés tanulás a mi autónkon 🙂
    Én is örülök Kingám hogy minden oks nálatok! Igen, ma pont jókor voltunk elvileg együtt, de még mindig nem vagyok 100%-ig biztos abban hogy a múltkor nem jött össze, már csak azért mert elég szarul tudok lenni mostanában, ma reggel megint hánytam és fáj a hasam is! De már csak 2 hét és kiderül mi lesz! Nekem 12.én nem kellene megjönnie! És Kinga tényleg mit mondott a doki, miért vérzel? Ezt nem értem!
    Babacsi, Zsum, mit csináltok ma? Mi bulizunk ezerrel 🙂
    Puszillak titeket

  • vizi.zsuzsi

    2009. február 28. szombat

    hali.felébredtem:)kinga örülök hogy jol vagytok de miért vérzel?mit mondott a doki?ritus véégre már nem rudtam merre vagy mi van veled.ja tök jo hogy egyszere van ciklusunk.de nekem már volt pém.asszembabacsim régen én is szerettem a beatricet még pöttyös kendőm is volt mikor még suliba jártam.majd jövök ja krumplipürét csinálok meg csibefasirtot ami fél ora de most lusta vagyok fözni ezért ezt választottam.nagyon fáradt vagyok.4kor jöttem haza.ebéd után meg pihizek még de majd benézek.pussz

  • babacsi

    2009. február 28. szombat

    szia Ritus, de hogy vagy.. tényleg hiányoztál.. nagyon szeretném ha neked is összejönne a mai akciobol valami.
    észrevettétek hogy 3-nak teljesen egyforma lett a ciklusunk? azt mondják a barátnök ha sokat vannak együtt, beáll ugyanarra a ciklusuk.
    elvileg nekem tegnap vagy ma van pé-m. mi tegnap reggel voltunk együtt. remélem ma este megismétljük. itthon sok a trenni valo. nem baj ha nem ihatsz, attol még jo lesz a pincebuli. irj majd késöbb.többiek,. alszotok még? pussz

  • UmiRita

    2009. február 28. szombat

    Hali Csajok!

    Nyugi élek még! Babacsim olyan édes vagy hogy így hiányzom, neked! Ti is hiányoztok nekem, csak nagyon sokat melózok mostanában, meg tanulok a ventónkan vezetni! Kinga örülök hogy rendben van minden veletek nálam elvileg ma van pé.- és együtt is voltunk reggel! 🙂 Ma van a férjem szülinapja és csinálunk pincebulit! Végre már rég voltam egy jó buliban! Én leszek a pilóta!:) Bár picit szomorú vagyok hogy nem ihatok a többiekkel, de kibírom, úgysem tudom mi van nálam! De majd 2hét múlva kiderül!:)
    Legyetek jók csajok késöbb jövök!

  • babacsi

    2009. február 28. szombat

    sziasztok jo reggelt.
    most kelltem fel, kávézom, és jöttem.. hol vagytok?
    mit csináltok ma és föleg mit föztök? én ma itthon takaritok meg mosok, nem tudom mi legyen a kaja, de este ÍBeatrice koncert lesz. lehet hogy elmegyünk..
    és remélem ma valami lesz itthon:) mert muszály.. szoval nem akarom azt érezni ha megbetegszem hogy nem voltam elég nyomulos.. értitek? na ha bonyesz, akkor bocsi még reggel van:) irjatok sok puszi
    Ritus hol vagy?

  • babacsi

    2009. február 27. péntek

    csajszik találtam valamit:

    # Száraz napok, vagyis a kezdeti biztonságos napok, amelyek közvetlenül a menstruáció után vannak. A hüvely belül nedves, de a szeméremtest kimondottan száraz. A nő nem érzi nedvesnek vagy síkosnak a hüvelyt, és nem lesz folt a nadrágon.
    # Korai preovulációs nyalka. A nyalka opálosfehér vagy sárga színű, sűrű, ragadós, nyúlós. A nő ragadósnak érzi a nyálkát, és határozottan észleli, hogy van nyalka a száraz napokkal ellentétben. Ez a kevésbé termékeny állapotot jelző nyalka napokig változatlan minőségű marad, azután átalakul vizes nyálkává.
    # Vizes nyalka – vékony, vizes, áttetsző. Az ösztrogénszint magas, a méhnyakváladék mennyisége nő, átlátszó és magas a sótartalma. A peteérés időpontjában a nyalka igen áttetsző, olyan az állaga, mint a tojásfehérjének, és a képződés csúcspontján nyúlékony. Ez azt jelenti, hogy a nyálkát a hüvelykujj és a mutatóujj közé fogva hosszú, átlátszó vékony szállá lehet kinyújtani. Ha ezt az átlátszó nyálkát üveg tárgylemezre kikenik, és hagyják meg-száradni, akkor a mikroszkóp alatt páfránysze-rű formát lehet látni a kikristályosodott só miatt. Ezek a jelek igen termékeny időszakot je-leznek — erősen fönnáll a fogamzás lehetősége -, és a peteérés után több napig megmaradnak.
    # Posztovulációs nyalka — ismét sűrű és ragadós a progeszteron hatására. Ez a viszkózus nyalka közvetlenül a menstruáció előtt ismét átlátszóvá és vizessé válhat, de ez a fázis nem mindig jön létre

  • babacsi

    2009. február 27. péntek

    Jaj Kinga de jo:))))) nagyon gratulálok:) komolyan, annyit gondoltam ma rátok, meg mindenkire.. remélem minden rendben lesz:)

    nekem most megjelent a tojásfehérjés váladék.. akkor most kéne együtt lennünk mi? hát tegnap este romantika volt de sex nem. ma reggel voltunk együtt , egy kicsit mert igy is majdnem elkéstünk a melobol..
    ha ma este nem leszünk együtt, de mondjuk holnap, akkor talán még nincs késö.. tegnap fájt a hasam, de ma már nem, és most van ez a váladék.. szurkoljatok nekem is.
    nagyon elfáradtam ma, este 7kor értem haza… még jo hogy nem kell menni sehová, csak az egyik srác van itt nálunk…. de én most olyan fáradt vagyok és fájdalmaima vannak hogy alig várom hogy elmenjen. ma megint voltam vérvételen meg mellkas rtg-n, lehet hogy alakul egy mellhártyagyull. nem tudom, de alig kapok levelgöt, olyan mintha minden bordám el lenne törve.. szörnyü. na megyek Barátokat nézni, pihi.. ma sajna nincs kedvem semmihez, de ha kezdeményezne azért babprojectet nézve.. hát, lehet. de gyanittom, ha én nem lépek, .. maj d akkor holnap..irok majd.
    sok pussz mindenkinek. Ritus merre vagy? kár hogy nem tuzdom a tel számot már felhivtam volna. tudtok valamit rola?
    pussz

  • kinga

    2009. február 27. péntek

    sziasztok!
    Hazaértünk! Hát a mászkálás nem tett jót, mert most megint nagyon vérzek, de egyébként jó hírek vannak!:) A petezsák szép szabályos:))))) És látuk végre a babát is, 7 mm!:) És kaptunk róla fényképet is! Na meg a kis szíve hogy milyen gyorsan ver:) Meg megnéztük a keringését, nagyon csodálatos volt! :))))))Annyira boldog vagyok!!!!!
    na ennyi, majd írjatok!:)

  • vizi.zsuzsi

    2009. február 27. péntek

    hali.kösz babacsim.na milyen volt romantikázni,kinga én sajna csak holnap tudlak olvasni mert6ra megyek dolgozni.de gondolok rád majd.örülök hogy mindenki jol van.de ritus merre jársz?akkor holnap.addig is 1nagypussz

  • babacsi

    2009. február 26. csütörtök

    Bevezetés: A spermaellenes antitestek előfordulási gyakorisága 5 és 10 % között mozog infertilis párok között. Megjelenhetnek, mint spermiumhoz kötött antitestek, vagy mint „keringő” antitestek a cervicalis nyákban, a szérumban és az ondóváladékban.

    Vizi Zsuzsinak hogy megnyugodjon ezt találtam:)

  • kinga

    2009. február 26. csütörtök

    ja azt nem írtam, hogy utána még megyünk bevásárolni a hétvégére, meg összefutunk párom néhány barátjával, hogy elmondjuk a hírt. Még eddig nem sokmindenkinek mondtuk! Szóval csak 6 után írok, de amint hazaértünk rögtön ti vagytok az elsők:) Köszönöm Babacsi, de ne aggódjatok, csak gondoljatok ránk holnap, és minden rendben lesz:) puszi, jó szórakozást akkor nektek estére!!!

  • babacsi

    2009. február 26. csütörtök

    sziasztok!
    Kinga ne aggodj, minden rendben lesz. lehet nem is annyi idös terhes vagy.. lehet késöbb volt a pé-d.. irj majd mit mondott a doki. ugy aggodom azért..
    Ritus hol vagy? nagyon hiányzol…. most büntiben vagyok, mert a multkor én is eltüntem? vagy csak szerelem van mi? 🙂 remélem.. és remélem lesz baba is valakinek ebbena honapban..
    nekem ma kezdett fájni kicsit a hasam bal alja, de pé-m elvileg majd vasárnap lesz, még a nyálka sem olyan, bár már van, de talán holnapra.
    mi ma elakartunk menni torkos csütörtökös kaját enni, ( mert amugy 3 éve nem voltunk vacsizni), de persze kaposváron csak 5 helyen van ilyen, az meg mind tanétterem meg ilyenek, és igy nem mentünk. inkább vettünk hambihoz valokat, jol bekajáltunk:) most sörözünk, és ülünk a kádba mindjárt..
    reméel mnem alszunk el benne:9 majd irok hogy mi volt.. megigértem neki hogy jol végigmaszirozom.. most mennem is kell,de Zsuzsi neked is jo sok puszika Zorka merre vagy? sok puszi lányok. Kinga fél 3ra mész dokihoz, akkor irj mindenképp ha megjössz mi van.

  • kinga

    2009. február 26. csütörtök

    ja és Zorka, ha olvasol minket, csak 2 mondatot írj, hogy mi volt a dokinál! Az egyik hogy egészségesek vagytok-e, a mások meg hogy hányan vannak? na meg érdekelne az esküvő….minden más, de azért ha tudsz tényleg írj!

  • kinga

    2009. február 26. csütörtök

    na kicsit jobban vagyok, végül nem akart kijönni, de elég húzós időszak… Szóval holnap együnk fél 3ra a dokihoz, és nagyon remélem hogy látjuk már a babát, meg lesz szívhang is, mert kicsit aggódom. Másnak már a 6 héten van, mi meg hétfőn betöltjük a 8.at, hát nem tudom, és még csak petezsák meg szikhólyag látszott! 🙁 Na mindegy. veletek mizujs? annyira örülök, hogy most mindenkiért szurkolhatunk! Már várom a márc 13-at:) annyira jó lenne ha mindenkinek sikerülne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    pusszantás

  • kinga

    2009. február 26. csütörtök

    bocsi Zsuzsi, de a hányingertől semmit se tudok csinálni, lehet hogy megyek hányni….jó melót! Írjatok! Ritus?

  • vizi.zsuzsi

    2009. február 26. csütörtök

    hali!!!!merre vagytok már ez az oldal csak az én irásommal van tele.énnekem meg mennem kell 18-02melo.pussz

  • vizi.zsuzsi

    2009. február 25. szerda

    kinga szerintem normális nem muszály pont reggel hányingernek lenni.és babacsi szerintem jokor voltataok eggyütt mint ahogy mi.lehet mindenkiért szurkolni 13án de jo!

  • kinga

    2009. február 25. szerda

    köszönöm, amúgy változó most jobban vagyok. reggel kívánom is a friss narancslevet, eddig azt ittam, de már a gyümihúsra is rossz gondolni, úgyhogy a párom most almalevet vesz. Az is normális ha megváltozott az ízlésem, pl nem eszek mazsolát,amit eddig imádtam, most rá se bírok nézni, meg ez a paprikáskrumpival is, amit ma csinálta anyósom.

  • babacsi

    2009. február 25. szerda

    Tapasztaltabbak szerint az émelygés ellen biztosan beválik a gyömbér, az ébredés után fogyasztott frissen facsart gyümölcslé, a B6-vitamin, és sokat segít, ha mindig kéznél van valami semleges ízű szénhidrát, például háztartási keksz vagy puffasztott rizsszelet; ezekkel a trükkökkel könnyebben túlélhető a kellemetlen, ám veszélytelen időszak. Nagyon ritkán ugyanakkor előfordulhatnak súlyosabb esetek, amikor a sok hányás kiszáradáshoz vezethet,

    ezt is találtam. jobban vagy?

  • babacsi

    2009. február 25. szerda

    ezt csak ugy találtam, hátha valakit érdekel. Kinga valamit kellene probálnod hogy a hányingered elmuljon, keress taktikákal a neten. meg ha ideges vagy mi van a babával akkor a gyomrodra megy, meg nem is tesz jot a vérnyomásnak és ezálltal a méhednek sem.. vihyázz magadra légyszives.
    van kinél csak este van hányinger nem reggel, ez lehet normális, az össze vissza alvás is a kora terhesség tünetei közé tartozik.
    sztem ha nem mulik kérj a patikában valamit ahányingerre mert ha nem pihened ki magad az se tesz jot.

  • babacsi

    2009. február 25. szerda

    A WHO szabályai szerint normális a spermakép, ha a következő paraméterek mindegyikének megfelel
    Mennyiség <2.0 ml
    pH (vegyhatás) 7.0-8.0
    Hímivarsejtek száma/ml. <20 millió/ml
    Összes hímivarsejtszám <40 millió/ejakulátum
    Mozgás (motilitás) <50% progresszív mozgás vagy <25% progresszív gyros mozgás
    Alaki felépítés (morfológia) – csak az un. szigorú „strict” morfológiai kritériumok alapján, festett készítményben. 1 millió/ml
    MAR-test (immunteszt) >10%

  • kinga

    2009. február 25. szerda

    normális hogy nagyon hányingerem van,de már este is! (most nagyon) és mostanában éjszaka is felébredek és nem tudok elaludni annyira hányingerem van 🙁

  • kinga

    2009. február 25. szerda

    Babacsi, van esély! a szakirodalom szerint a spermák ált 2-3 napig élnek még, így ha pé előtt vagytok együtt akkor még odaérnek 🙂 ezért ilyenkor valószínűbb hogy lány lesz a baba, mert a lányok tovább élnek, de lassabban úsznak, és ezért ha pé-kor vagytok együtt kevesebb az esélye a lányoknak:)

  • babacsi

    2009. február 25. szerda

    na szegény Zsuzsi, még akkor is be megy ha szabad napos.. bár ez nálunk is igy van..
    szerintetek ha valami csod a folytán mégis ma van a pé-m és csak reggel meg tegnap este voltunk együtt esetleg holnap akkor van esélyem? most direkt nem mondom a páromnak hogy mi mikor van:)

  • vizi.zsuzsi

    2009. február 25. szerda

    főpénzáros meeting lesz azt hogy mikor vigyük át a pénzt mert aztis mi visszük meg ilyenek

  • kinga

    2009. február 25. szerda

    mit beszéltek meg?

  • vizi.zsuzsi

    2009. február 25. szerda

    hali itt vagyok csak be kell mennem 8ra a munkahelyre megbeszélésre.mindjárt indulok.pussz

  • kinga

    2009. február 25. szerda

    szia Babacsi, remélem jól van, inkább legyen hányingerem csak legyen jól, de azért elég vacak hogy nem bírok enni, és már több mint egy hete, és egyre rosszabb, de közbe meg én nem hányok, csak egyszer volt eddig

  • babacsi

    2009. február 25. szerda

    Kinga itt vagy.. de jo, mégsem vagyok egyedül. hogy vagy? ha hányingerd van, akkor a baba jol vn. én ugy tudom.. pussz