Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

    Milyen tesztet vegyek?
    Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 928 Comments

  • babacsi

    2009. február 20. péntek

    sziasztok! nem tüntem el, bocsi csak napikig nagyon magam alatt voltam, meg sok volt a melo.. de most már vagyok, kicsit vissza olvastalak titeket.. hát, Kinga remélem minden rendben lesz veled, olvastram hogy ma voltál dokinál? irj mi van. én meg megigérem hogy nem tünök el.. majd elmesélem.. de most nem tudom.. szoval hiányoztatok, Zsuzsi a herpeszével és a boldog névnapjával:)sok puszi. hiányzott Ritus, hogy halad a jogsi? és a babaprojekt? nagyon nagyon hiáynoztok lányok. Kata és Noémi és mindenki, ne haragudjatok hogy nem voltam, okom volt rá. mindjárt megnézem az iwi-t is, de inkább ide irok..
    szoval nálunk elfogytak az antibiotikumok.. még kb 7 hétig kell szedni a promnak a Clostyt, utána kontroll spermavizsg. én .. már nem érdekel. nem hiszem hogy lesz gyerekünk valaha is.. nem is vagyuk együtt, meg nem is hiszem. ma vagyok a 7. napon, ma mulott l a vérzésem, talán ma együtt leszünk, legalábbis engedi a kádba a vizet a párom.. de nem akarok gyerekre gondolni, csk azt akarom hogy jol meglegyünk, de ettöl a gyogyszertöl olyan bolond.. nemtudom máshogy leirni, a hormonok nem teszten k tul jol neki.
    én neki álltam fogyozni de már az sem érdekel, most is be vacsiztam most meg pezsgözni fogunk kádban, ez nagyon romantikusnak hangzik, de nem tudom menyi kedvem van.. olyan jo lenne ha minden ujra jo lenne.
    nagyon hiáynoztataok lányok sok puszi holnap este irok. nagyon jo hogy vagytok nekem és hogy hiányoztam. jol esett

  • vizi.zsuzsi

    2009. február 20. péntek

    kinga.voltál dokinál?mit mondott?minden ok?nagyon sokat gondoltam rád.lécci irj mi van.pussz

  • vizi.zsuzsi

    2009. február 20. péntek

    sziasztok.ritus gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nálunk minden ok-babacsit nem tudom merre van.majd jövök még.pusz

  • UmiRita

    2009. február 20. péntek

    Hali Csajok!

    Remélem minden oks nálatok! Sikerült a vizsgám, megvan a jogsim :)))) Tök örülök! Remélem Kinga nálatok minden oks! Babacsi Zsu nálatok mizu? Rég voltam erre! 🙂
    Puszi

  • vizi.zsuzsi

    2009. február 19. csütörtök

    szia.kinga nagyon köszönöm az üzit.olvastam az iwiwen.nem tudom hol vannak a többiek egy nap töbször is feljövök hátha de nem .remélem jo hireket hallasz az uh-n.mindenképp irj majd.nem tudom lesz e idönk ünnepelni mert a berci 22ig dolgozik én meg korán kelek 7-15ig dolgozom váltjuk egymást mert a lányok egyedül lennének itthon este ha nem igy kérem a beot és nem akarom igy váltásban vagyunk.majd még benézek.millio pussz.zorka ha olvasod még1szer köszi hogy gondoltál rám.pussz

  • kinga

    2009. február 19. csütörtök

    sziasztok! Zsuzsi, én is aggódom Babacsi miatt, napok óta nem ad életjelet magáról!!!! Zsuzsi és Babacsi, itt is nagyon boldog névnapot kívánok nektek! Nagyon kihalt a blog, írjatok azért! Ritus, nagyon gondolok rád, és imádkozom érted holnap!!!!! Bár én biztos vagyok benne, hogy le fogod nyűgözni a vizsgáztatót!!!:)) Nálatok is nagy hó va, az kicsit megnehezíti, de nem lesz gond, ne izgulj!!!! Egyébként nem érzed magad terhesnek? Bocsi, hogy ezzel zaklatlak, de nagyon gyanús az az egy napos ciklus:) Én ma is feküdtem egséz nap, és holnap megyek dokihoz, vagyis nem tudom, felhívom, és meglátom: A vérzés miatt már nem aggódom, inkább az ellapult petezsák zavar, de hátha kikerekedett azóta, én mindig mondom Maszatnak, hogy legyen jó!:)
    puszika, és írjatok!!!!

  • vizi.zsuzsi

    2009. február 19. csütörtök

    hali.itt vagyok de babacsi????????????????irtam naki az iwiwre is és meg se nétze.mi van vele,?ritus szoritok holnap.kinga pihenj sokat és ne idegeskedj.az már jo ha te hiszel benne hogy minden ok.és nem az keserit el mit mond a sdoki.babacsim boldog névnapot te is ma tartod mint én?merre vagy,irj.

  • kinga

    2009. február 18. szerda

    Ritus, én a helyedben tesztelnék, mert ha babás vagy, másképp csinálsz dolgokat, na meg szedsz vitamint, meg látod a picit már pár mm-esen is:))))))))És az csodás, amúgy meg várhatsz, de akkor már több mint 8 hetes leszel, míg a következő hónapban is megvárod hogy nem jön meg. Amúgy cicifájásod van még? Mondjuk nekem is elmúlt, de a bimbók még mindig másmilyenek. Remélem nem lesz baj, én nagyon vigyázok rá, csak ttól félek hogy vele van baj, de pénteken megint megyek uh-ra, akkor kiderül. BABACSI??????

  • UmiRita

    2009. február 18. szerda

    Hali Csajok!

    Nyugi itt vagyok, és élek még! 🙂 Nem teszteltem, úgy döntöttem megvárom a következő hónapot, mert a hőm sem állandó! De majd kiderül! Parázok a pénteki vizsgától! :p
    Kingám, remélem minden rendben lesz nálatok! Szorítok nektek! Zsu nálatok mizu?
    Puszi

  • kinga

    2009. február 18. szerda

    lányok, aggódom, jól vagytok?

  • kinga

    2009. február 18. szerda

    Ritus, Babacsi hol vagytok?????? Rita akkor nem is csináltál tesztet, vagy épp ünnepeltek, nekünk meg nem is szólsz?!:)))Írjatok! nekem egyre rosszabb, tegnap este erősödött a barnás vérzés, ma is elég erős volt, felhívtam a dokit,azt mondta hogy szerinte biztos hogy vetélés lesz, de szerintem NEM!!!! Maszat erős, én meg szedem a gyógyszert! Reméljük a legjobbakat, pénteken viszont megint be kell hogy menjek, puszi, írjatok

  • vizi zsuzsi

    2009. február 17. kedd

    hali csajok merre vagytok?,,,,?????????????????????????????????????????????????

  • kinga

    2009. február 17. kedd

    Köszönöm Zsuzsi, én is láttam ezt a beírást, de sajnos ez volt az egyetlen pozitív, pedig mindent átnéztem! na de van remény. A dokimhoz magánúton járok, és nagyon szeretem, csak ő a főorvos a megyei kórházban is, és mivel csak hétfőn van magánrendelése, így a kórházba hívott ma, de soron kívül fogadott is, nagyon rendes, és ahogy én látom, nagyon jó szakember is! Ezért gondoltam, hogy nem megyek máshoz, meg az uncsitesóm 5 dokinál is volt, és mind azt mondta hogy az első 12 hétben bármi lehet, és nem mernek semmit mondani, még okot se tudnak, neki is hasonló tünetei voltak, de neki nem a petezsákkal, hanem a körülötte volt baj! De már a 21. hétben van, és azt mondta hogy napra pontosan elmúlt minden baja 12. hét után, egyébként az orvosin végzős, így mindig őt hívom, hogy megnyugtasson, meg hogy segítsen! Nagyon uncsi egész nap feküdni, de ha ezzel jobb lesz a babának, akkor nem is kérdés. Csak félek hogy én nem igazán tudok tenni semmit! A hasam kicsit fájdogál, de nem görcsöl, most pár órája nincs barnázás, remélem hat ez a sárgatest-hormon bogyó is! Örülök, hogy jobban vagy, nekem ha van herpeszem, akkor az 1-2 hét szokott lenni, ahhoz képest te még szerencsés is vagy:))))

  • vizi zsuzsi

    2009. február 17. kedd

    hali.kinga!már nagyjábol meggyogyultam már csak a helye van még érzékeny.dolgoztam én a herpeszekkel nem voltam valami szép látvány.nézegettem a googlen az ellaposodott petezsákrol.nézz utána te is valaki azt irta hogy ellaposodott és mégsem volt baj4kg babaát szült-nagyon szurkolok neked és várom a hétföt de miért vársz és nem mész el egy maszekhoz nem baj hogy nem a te dokid mindegy kinek fizetsz nem és megkéred nézzen meg én ezt tenném nem tudnék várni.pussz

  • kinga

    2009. február 17. kedd

    Kata! hát én már nem tudom, hogy 5 vagy 6 hetes vagyok, a múlt héten azt mondta hogy 4, most meg hogy 6, de szerintem, most 5 vagyok! Pihizek, most is aludtam vagy 3 órát, meg fekszem többniyre, egész héten itthon leszek,már mindent lemondtam, de amúgy nem mondtam senkinek hogy miért!zsuzsim, aranyos vagy! Annyira szeretlek titeket!!!!!!!Még mindig barnázom, de nem olyan erősen mint tegnap este, és most nem görcsölök, bevettem az első gyógyszert is, 10 napig kell szedni! remélem nem lesz gond, és akkor hétfőn este megyek a dokihoz! Akkor már lehet lesz szívhang is! Annyira szeretném hogy minden rendben legyen, és egészséges legyen a kicsi! Ez a legnagyobb félelmem, nem is a vetélés! A lényeg hogy egészséges legyen!!!!!!!!!!
    Ritus, holnap tesztelsz, veled mi van? Hú nálunk Debrecenben már szerintem több mint 30 cm a hó, iszonyú, alig lehet közlekedni! Nekünk kocsink sincs sajnos, pedig nekem van jogsim. Begyalogolni a kórházba nem volt egyszerű, nagyon csúszik is az út, de én drága férjem mellettem van!!! Ritus pénteken szorítunk nagyon! Zsuzsi, neked van még lázad, és mi van a herpeszekkel? Jobban vagy? Még otthon vagy akkor te is? Babacsi, hogy álltok a gyógyszerekkel? hamarosan vége ennek is!
    megyek vissza pihizni, puszi

  • vizi zsuzsi

    2009. február 17. kedd

    sziasztok.kinga nagyon szomoru vagyok remélem nem lesz semmi baj.mindenképp irj a tudsz valamit hogy mi is tudjuk hiszen agodom érted.meg a többiek is.babacsim már tudok irni csak itt volt valami hirdetés és amig a berci nem tüntette el addig nem és azért irtam az iwiwre neked.ritus remélem nem nagy hoba kell vizsgáznod mert itt nagyon esik.különben hogy vagytok?minden ok,millio pussz

  • kinga

    2009. február 17. kedd

    sziasztok! Hazaértem az orvostól! A kórházban szörnyű állapotok vannak, (eddig magánúton jártam a dokimhoz), na mindegy. A lényeg hogy azóta is barnázom. A magzat még nem ment el, de bármikor elmehet. Fokozott vetélési kockázat áll fenn, és veszélyeztetett terhes vagyok! Pihennem kell, és sárgatest hormonokat szednem, lehet hogy az kevés van nekem, de ezt se lehet biztosan tudni! A férjem most ment a dokihoz, apukám sírt is! 🙁 Szegényke, szerintem vel is van valami, de nem akarta elmondani, mert azt mondta hogy most kímélni akar, és olyan rossz hogy nem mondja el! ATehát most feküdnöm kell, 1 hét múlva megyek újra, de ha nem múlik a barnázás, és a görcsölés, akkor hamarabb. egyébként a petezsákkal is van baj, 11 mm-es, de szabálytalan aakú (szó szerint az van a lapon hopgy ellaposodott)
    na puszi, lehet hjogy egy darabig nem írok, max olvaslak titeket

  • noémi

    2009. február 17. kedd

    hopp:)
    nem ide akaratam írni:))
    de ha már ide sikerült akkor köszönök nektek is:))
    röviden magamról:
    Imre Noémi vagyok 26 éves, több mint egy éve szeretnénk babát. eddigi próbálkozásaink sajnos sikertelenek voltak:( most járkálok orvoshoz… de még csak 1 vérvételen vagyok túl!
    Szorítok nektek is:) mindenkinek:))
    pusszi:)

  • noémi

    2009. február 17. kedd

    Sziasztok!
    Csak gondoltam beköszönök, jelzem hogy élek…
    kinga: szorítok!!!!

  • Kata

    2009. február 17. kedd

    Mcleod3!Köszi a megnyugtató választ.Tegnap voltam dokinál,minden rendben a vasamon kívűl.Hiába szedem a sorbifert mert az elevitet rosszabb lett a vasam mint a múltkori.Azt mondta hogy a sorbifer mellé még innom kell vas+c-t,és 3 hét múlva el kell mennem egy vérvételre,ha nem lesz jobb az eredmény akkor injekciókkal kell feltúrbózni.ja nekem medencés a gyerkőc,nem tudom meddig akar ott maradni,de nagyon jól érzi magát,és egyre többet mocorog,már a hasam is hullámzik olyankor 🙂 .

  • Kata

    2009. február 17. kedd

    Sziasztok!Kinga!Én 5 hetesen véreztem be de nagyon,azt hittem elment a babó.Bementem a nőgyógyra ott még nem láttak szívműködést,de szabályos volt a petezsák ami mellett volt egy szép kis haematoma./ez vérömlenyt jelent/Másnap elmentem maszek ultrahangoshoz és mutatta hogy semmi gond van szívműködés/amit egy nappal előbb nem láttak/.Azóta volt még egyszer januárban,pedig akkor már nem a terhesség elején voltam,ilyen véres barnás nyálkás valami,de csak magnéziumot kaptam rá.Azóta semmi gond,ne aggódj feleslegesen.hány hetes terhes is vagy???

  • babacsi

    2009. február 17. kedd

    Kinga mindenképp menj dokihoz és aztán irj,aggodom kicsit mert ez avérzés meghogy nincs hányingered nagyon sokszor vetélésre utal.. de nagyon remélem, hogy itt most nem ez van. szoritok nagyon, és irj majda a doki után nagy ölelés sok puszi

  • kinga

    2009. február 16. hétfő

    sziasztok Lányok! baj van! Vérzek, vagyis inkább majdnem, olyan rozsdabarna folyásom van, ami nagyon nyugtlalanít, mert nem olyan mint a múltkor! Bocsi, de ezt most részletezem, és kérem, aki tud segítsen! Szóval a múltkor halvány barna volt, nagyon kevés, olyan folyékonyabb! Na most olyan massza,m mint a vérzés elején, nekem akkor szokott ilyen lenni. És rozsdabarna, tehát majdnem vér!!!NAgyon félek! És görcsöl a hasam is! Már kibőgtem magam, holnap reggel fél 9kor hívom a orvost, hanem fogad (mert amúgy csak hétfőnként rendel) akkor az unokatesómmal megyek az ő dokijához holnap 10-re! SEGÍTSETEK! Bocsi, hogy most csak magamról írok, de olvastalak titeket!
    puszillak

  • mcleod3

    2009. február 16. hétfő

    Kata:nekem is mind a két gyerkőc már az elejétől lennt volt fejjel lefelé fordulva a dokim erre azt mondta,hogy így több a hely nekik és kényelmesebb is!Hát ezért!Amúgy meg azért nem voltunk sokan fennt mert az internet explorer-ről nem lehetett elérni az oldalat mert lefagyott vagy mit csinált!Na most már mindenki tudja!Hiányzott is mindenki!Na de Edittel mi lehet?Egy kicsit aggódom miatta majd csak sikerül elérni v.hogy…

  • mcleod3

    2009. február 16. hétfő

    Sziasztok Lányok!El sem hiszem,hogy sikerült megcsinálni a blogot!Köszi Vida Ági!
    Babacsi:akkor kimaradtál a rosszból amúgy sem tudtál volna feljönni!
    Pagi:holnap dobom postára a csomagod!Remélem neked megnyeri a tetszésedet!Megpróbálom úgy küldeni,hogy minnél olcsóbban megússzátok!
    Remélem mindenki jól van!Nem tudtok valamit Editről?
    Timi nagyon cuki a kislányod igazi huncutság csillog nevetés közben a szemében!Nagy franciska lesz belőle már most látom de már bizti most is az!
    Mi jól vagyunk a fiacskám gyógyulgat de sztem már csak márciusban viszem!Na puszika még vagyok egy darabig olvasgatok azután folytatom a házimunkát mert a mosogatnivaló nálunk sem tűnik el magától a kaja meg nem fő meg!

  • babacsi

    2009. február 16. hétfő

    sziasztok lányok:)
    nem tudtanm elöbb irni, bocsika, tegnap vendégjárás volt nálunk, összesen 17 ember de nem egy idöben, hanem össze vissza jöttek, hol ez hol az.. alig gyöztem öket etetni meg itatani.. na jo hulla lettem, ma meg melo volt, most értm haz. leht hogy holnaptol fél7-töl fél 3-ig dolgozom, még nem tudom az fasza lesz mert igy is alig tudok felkellni:(
    vérzek még de nagyon sajnao.
    a párom olyan édes volt ma irt sms-t, hogy soha többet nem gyujt rá és alkalmanként iszunk csk egy két sört, mert szeretne ha rendbe jö9nne aspermaszáa és félre akarja tenni a bulik és cigi költségét a babára:) nba még pityeregtem is. én is meg fogadtam pár dolgot:)
    most kérdeztem töle hogy nem hiányzik e neki as x, és azt modbta hogy nagyon, de most sjnos beteg vagyok, meg probára is megy, de amugy szeret, csak a clostytol tiszta ideges.. n alig várom hogy elmuljon nekem ,és majd én kikerezelem az idegbaját:)
    örülök hogy Zsuzsi már jobban vagy, Kinga te meg ne aggodj, de nem értem miért 7 hetesen kell menned uh-ra? én ugy tudom már 6 hetesen is látják.. most mennyi idös is vagx tul képp? ha meg bizonytalan vagy csinálj tesztet de ha nem vérzel, kkor ugyis ott figyel a babo:) mi lesz a neve? nem irtad le:(
    Ritus nagyon szoritok a vizsgádhoz, ha az meglesz, jön a baba is, akkormár nem lesz min idegeskedned, és ugy összejön meglátod:)
    most megyek, késöbb benézek puszika nektek

  • Kata

    2009. február 16. hétfő

    Sziasztok!Kinga!Nagyon sokat mocorog a picikém,ma voltam védőnőnél,mondtam neki is hogy annyira lent van mindíg,de nem tudja ő sem hogy miért.Na mindegy úgyis megyek dokihoz ma délután,talán ő többet tud majd mondani.Amúgy megvan a vérvétel eredményem is,a cukorterheléses.Minimálisan több a cukor után,úgyhogy azzal nem is kell foglalkozni azt mondta a védőnő.Viszont a vasam meg szarabb lett,pedig szedem a sorbifert.Hála istennek az is elfogyott,úgyhogy remélem másikat ír majd a doki.A pocakom 104cm,és szívhangot is hallgattunk,az is tökéletes.Edittel nem tudjátok mi van?Nem írt ő sem már régóta.Nem mintha én sűrűn írnék,de az nem jelenti azt hogy nem olvaslak benneteket minden nap. 🙂 .na majd jövök még puszi mindenkinek!!!

  • vizi zsuzsi

    2009. február 16. hétfő

    sziasztok.köszi mindenkinek,igen már jobban vagyok csak gyogyul és nagyon viszket.ma meg holnap nem dolgozom.pihi.ritus szoritok neked pénteken.babacsim remélem már nem vérzel a nnyira.belölem is ömlött az egyik nap.kinga milyen neveket találtatok ki,?majd még jövök.millio pussz

  • kinga

    2009. február 16. hétfő

    Ritus ne izgulj, imádsz vezetni, és tuti nagyon jól is megy! Szóval nem kell félni, hamarosan lesz a férjednek sofőrje:)))) Zsuzsi azért tudtál pihenni egy kicsit? Vigyázz magadra! Babacsim, veled mizujs? Képzeljétek mi tegnap neveken gondolkodtunk, bár még korai, de kitaláltunk egy lány és fiúnevet, elég nehezen ment hogy mindkettőnknek megfeleljen!:) Annyira várom hogy 2 hét elteljen, és menjek a dohoz, akkor már több mint 1 cm lesz, és lesz szívhangja! Ritus szerintem tesztlj, az a biztos. Meg ne várj a következő hónapig, mert ha terhes vagy, tényleg kéne szedni terhesvitamint, meg azért máshogy csinálsz dolgokat, pl. no pia!:) Milyen volt a hétvége? Most volt a férjed szülinapja is? puszi

  • UmiRita

    2009. február 16. hétfő

    Hali Csajszik!

    Most keltem fel! Bocsi hogy tegnap nem írtam, de ahogy elnézem ti sem nagyon voltatok! Szerdán fogok csak tesztelni, addig nem! Képzeljétek annyira fáj a hasam, mintha megakarna jönni 🙁 Nem tudom miért! A hőm még mindig 36.8, nem tudom mi van! Mert az az 1napos mensi, az nagyon kevés, és nem volt darabos amilyen szokott, akkor az azt jelentheti hogy nem távozott darabka! Nem? Vagy szerintetek?
    Kinga nyugi minden rendben van nálad! Zorkánál is, és Babacsi, nálad mizujs? zsuzskó jobban vagy? Most ma megyek utoljára vezetni és pénteken vizsga! Annyira para! 🙂

  • kinga

    2009. február 15. vasárnap

    hol van mindenki? vasárnapi pihi?

  • kinga

    2009. február 15. vasárnap

    Zzuzsi, Jobban vagy már egy kicsit! Sajnálom a herpeszeket!És lázas is, te is elkaptad azt a szörnyű influenzát? Gyógyulgassál!!!! Szegénykém, és akkor ma is meló, nem irigyellek! Babacsim, akkor te már lelkileg kissé jobban vagy? Köszönöm, igazad van egyébként! Csak olyan türelmetlen vagyok, és minden ismerősöm vetéléses sztorikról mesél, olyanok is, akik nem is tudják hogy terhes vagyok, és már elegem van ezekből:(((( Kata nem tudom, de mocorog a baba? Olyan jó lehet, már alig várom, hogy én is érezzem a picit! Nekem még addig van néhány hónap! Ritus ti gondolom tegnap este romantikáztatok! Nagyon helyes is!!!!! Zorka remélem néha olvasol minket!
    puszi mindenkinek!

  • babacsi

    2009. február 15. vasárnap

    sziasztok Kata lehet a méhed alakja miatt, nem tudom.
    Kinga ne legyél szomoru, biztos minden rendben van, az hogy nincs hányingared, van ilyen, mások örülnpnek neki, ha meg nem jön meg most se, kkor nincs baja a babának, de ha tanácstalan vagy, tesztelj egyet megint, ha az is pozitiv akkor minden a helyén van.
    Ritus akkor nem tesztelsz?
    Zsuzsi a herpesztöl lázasodtál be? nekem még nem volt, biztos nem jo..
    nálunk semmi extra, épp most foghaygmáztam be meg a párom is, piritos:) ja aztán eszünkbe jutott hogy jönnek 2-re vendégek, kaja meg sehol, ugyhogy össze kell kapnom magam, tegnap amit ellustiztam. most mindent meg kell csinálniom, meg fut aház.
    én is szeretlek nasgyon tieket. késöbb jövök.
    ja belölem ömlik:(

  • Kata

    2009. február 15. vasárnap

    Szép jó reggelt mindenkinek!Edit,Rita merre vagytok?Képzeljétek,ma kezdem a 24.hetet,és állítólag a méhfenék már köldök magasságban van.Na szóval,akkor én miért érzem annyira lent a picikémet?Sokszor már kellemetlen amikor mocorog,annyira lent van.Befészkelte magát oda és nem nagyon hajlandó mozdulni feljebb csak nagyon ritkán.Szerintetek ez mitől van??Help!!!!!!!!Segítsetek!!!

  • vizi zsuzsi

    2009. február 14. szombat

    hali.igen dolgoztam és nem hiszem hogy romantikázunk ugyanis 3 herpeszem lett 2az orromon egy meg a számon meg szerintem lázas is vagyok meg megyek holnap is dolgozni.mindenkit olvastam de ne haragodjatok most nem itrok többet mert nem érzem jol magam.millio pussz

  • kinga

    2009. február 14. szombat

    drága Ritus! Csodálatos estét kívánok nektek, eddig minden gyönyörű volt, de édes a férjed!:))) Hogy bírod ki hogy nem csinálsz tesztet? Milyen türelmes vagy! na van mit tanulnom tőled!!!!:) Köszönöm a biztató szavakat, igen, remélem minden rendben, és majd 2 hét múlva úgyis többet tudok, akkor már majdnem 2 hónapos leszek:) Zsuzsi, most is dolgozol? Azért romantikázzatok ti is, ha tehetitek? Bár a lányok miatt nem biztos hogy tehetitek, de majd bepótoljátok, ha nem is most:) Babacsim, neked hazaért már a párod?

  • UmiRita

    2009. február 14. szombat

    Hali Csajok!

    Kingám! Nyugi! Ne aggódj, tuti ott van a pocaklakó a helyén! MInden rendben van, és legalább nyugtasson az a tudat, hogy pozitív lett a teszted! Nekem még az sem! Azon kívül hogy 1 napig megvolt, nálam sincs semmi! Nem tudom, lehet nem csinálok tesztet! 3hónaposan úgy is ki fog majd derülni, vagy következő hónapban! 🙂 nem is tesztelek én ezt eldöntöttem! Ha terhes vagyok úgy is jönnek a tünetek, ha nem akkor meg nem! 😀
    Képzeljétek én kaptam egy gyertyafányes vacsit, a férjem főzött, meg egy szivecske alakú vörös rózsacsokrot 🙂 Olyan édes volt!
    Nagyon jól laktam! Ettünk még az én sütimből amit én csináltam, azt most pezsi és romantika!
    És Kingám, ha ilyen érzelgős vagy, terhes vagy nyugi! Én tudom! És nagyon Szeretlek! puszillak titeket

  • kinga

    2009. február 14. szombat

    tudom, hogy hülyeség, de el kell mondanom! Már napok óta az kínoz, hogy mi van ha nem is vagyok terhes! Nem is merem elmondani nagyon senkinek, de persze anyósom is, meg szüleim is terjesztenék már mindenfelé! Az orvos is azt mondta, hogy ne nagyon mondogassunk, hiszen még csak egy 3mme petezsákot látott, és azt mondta hogy terhes gyanús vagyok, de azt még nem mondja hogy terhes! Azóta annak is örülnék, ha hánynék, mert akkor legalább lenne valami tünet, de még ez sem! Jól van nem jött meg, ennyi! De még több mint 2 hetet kell várni, hogy megtudjam, hogy mi van! akik tudják meg naponta kérdezgetik, hogy hogy vagyok, de semmi, úgy ahogyan eddig! Tudom, hogy nem kéne panaszkodnom, mert nekem legalább pozitív volt a tesztem, de annyira rosszul érzem emiatt magam, és már sírtam is többször! Csak nem mertem elmondani senkinek! De ti olyan aranyosak vagytok, és olyan jó hogy mellettem vagytok! Már megint rám jött a sírhatnék, Béci szerint ez is a terhesség jele, hát nem tudom…
    annyira szeretlek benneteket, és nagyon sokat gondolok rátok!

  • kinga

    2009. február 14. szombat

    én is nagyon megéheztem, de nem kéne ennyit ennem! megeszem a répafőzelék maradékát! :))))Meg a pudingot is!!!!! na ennyit a kalóriákról, de te érted Babacsi! Egyébként a legjobb barátnőm Kaposváron tanul, és ígértem neki, hogy majd meglátogatom, mi lenne ha akkor majd mi is összefutnánk! Bár inni most nem ihatok!:)

  • babacsi

    2009. február 14. szombat

    megvan tükörtojást fogok enni, igaz hogy kenyeret már nem etem hetek ota de most nem látja senki ráadásul este 6 is csak alig egy perccel mult el:) olyan jo lenne most valaki itt lene jo lenne egyet beszélgetni nevetni iszogatni ,, na jo hagylak titeket. csak unatkozom.. nincs kedvem semmi hez és hülyeségeket irok.
    mikor jön még haza a párom? nem tudom.. szegény kutyi.. eszi a patti kuki maradékot. adok neki vacsit. sok pussz

  • babacsi

    2009. február 14. szombat

    ja nagyon éhes lettem, nem tom mit egyek.. több martinit nem iszok egy kaloria bomba .. a tortát jobb ha meghagyom holnapra .. majd reggel összedobom. most nincs kedvem, csak ülbvi van kedvem meg tv-ni nagyon fáj a hasam. de nem tudom mit vacsizzak:

  • babacsi

    2009. február 14. szombat

    Kinga én csak örülök hogy jo engem olvasni. ha most itt lennétek jo lenne hallgatni. kezdek kilábalni a depiböl szegény kutyámnak ma annyit beszéltem most meg bemartinizve énekele neki, nem csoda ha mindig ki akar menni az udvarra:) zoval jobban vagyok, csak nagyon fáj a hasm. de most megyek és megcsinálom a gyümi totát..
    asszem.. pussz

  • kinga

    2009. február 14. szombat

    Babacsi :)))) jó téged olvasni! A martini az oka,hogy jobban vagy?:) Olyan jó hogy nektek (neked meg Ritának) ogy van kutyátok! a szüleimnek vizslája van, és kedden megyek is hozzá, most műtöték szegénykét! Biztosan örülni is fog nekem! 🙂

  • babacsi

    2009. február 14. szombat

    Kinga a tv és varrás ugy van hogy a többit kihagytam, azért tartok ott. mármint mostam meg takaritottam de a torta sütés meg a sos kifli kimaradt, most még az utolsot kiteregetem és meg csinálom a tortát, dvd-t nézek és közben imádok gobleinezni. ez a kedvenc hobbim ha néha van rá idöm. az elöbb levittem Pihe babát kertbe futkozni meg hoztam fel fát most meg Ritussal beszélek.. sok puszi.
    már jöbban vagyok lányok, köszönök mindent

  • kinga

    2009. február 14. szombat

    Babacsi, már a tv és varrás programnál jársz? De jó neked, én is varrnék, de nekünk minden cuccunk másnál van hogy elférjünk itt anyósomnál a 10 négyzetméteres szobában, így a varrógépem is valahol máshol…. nagyon édes a párod!!!:) És csak jobb hogy elmondtad neki, szerintem ő is örül, hiszen a jót és a rosszat is meg kell osztani:) Rita, Zsuzsi hogy telik a valentin-napotok? Mi nem annyira ünneplünk, csináltam ebédet, meg most készült el a puding! amúgy zenekaron se voltam, mert elaludtam, nagyon sokat alszok mostanában, ez normális, azt is később kéne nem? Ebben az időszakban csak a hányinger lenne normális, de nekem az nincs! Híztam is, sokat eszek mostanában, pedig nem kéne..:( Na de én még fogyózni se állhatok le! Na megyek olvasni a jövő heti óráimra! Írjatok ám!sok puszi

  • babacsi

    2009. február 14. szombat

    nahát, nincs itt senki, mit csináltok? én adtam a fogyokurámnak:) egyedül vagyok.. megettem egy tál patti kukit meg fél üveg martinit ittam, valahogy tompitani kell.. majd késöbb jövök, hátha lesz itt valaki..
    olyan cuki a párom, most is irt sms-t vigasztalt.

  • babacsi

    2009. február 14. szombat

    sziasztok! hazaértem, haza hozott a párom. ebédelt, én meg semmit nem kivánok enni, nagyon fáj a hsam, alig birok mozdulni, megjött kicsit de sztem csak erösödni fog. szoval most ennyi..
    én ma gyümölcs trotát fogok sütni mert holnap átjönnek a sogornömék köszönteni meg sos kflit is kell sütni , holnap meg rántot palacsintát csinálok. legalább elfogalalom magam.
    levelezek már régota egy nögyogyásszal itt a neten és ö is azt irta hogy az antibiotikumtol nem késni szokott hanem elöbb megjönni. inkább az lehetett hogy az agyam nagyon nem akarta hogy megjöjjön, és ez stressz hormont termel amitöl késik. na akkor nálam ez van..
    nagyon megvigasztalat a párom, csak sajnos rohant vissza dolgozni, most egyedül vagyok itthon meg a kiskutyám, az olyan aranyos, ugy hivják hogy Pihe és már 2 éves elmulott, ö a mi kisbabánk (szo szerint), legalább nem vagyok egyedül.
    étvágyam nincs, de majd ha elkészül minden, akkor eszem egy kicsit, meg 3 vagy 4 adagot is kell mosnom meg felmosni meg ilyenek. ha végzek leülök a tv elé és varrogatok. asszem. ez a mai program. olyan jo hogy itt vagytok nekem. pussz

  • kinga

    2009. február 14. szombat

    sziasztok! Babacsim, sajnálom, de akkor ha nem jön meg lehet el kéne menni orvoshoz, hogy rákérdezz hogy a gyógyszerek miatt késik ennyit!? Azt meg szerintem jól tetted hogy elmondtad, nem lehet mindent magadba tartani, és látod milyen aranyos volt!!!!!! Így legalább ő is tudja mi zajlik le benned, és ez nagyon fontos! De azért ne hibáztassa magát, mert az sem jó! Mond el neki hogy nem miatta vagy szomorú, hanem az egész helyzet miatt, és ezt ketten végigcsináljátok, és igenis lesz baba! Rita alig várom a hétfőt, hogy tezstelj, én még mindig úgy gondolom hogy pozitív lesz!:) Nagyon édes a párod:) Mi nem nagyon ünnepeljük a valentin napot, hisz minden nap olyan:))) Az ltp az lakástakarékpénztár, és most lehet hogy belemegyünk egy fundamentás ltp+ hitel konstrukcióba, azért is kérdeztem Zsuzsit, hogy nálunk pontosan mi van, és hogy meg van-e elégedve?! Hú, kicsit ledőlök, mert hányingerem van, bár nem olyan vészes, csak kicsi!
    puszillak titeket!:)

  • babacsi

    2009. február 14. szombat

    sziasztok én most itt vagyok a barátnőmáknél, kicsit jobb a hangulatom, jol kisirtam magam.:( a párom is olyan édes– most meg van kis vér– hát én már tutira nem vagyok terhes sajnos.. késöbb jövök, Ritus jo pezsgözést….
    puszi

  • UmiRita

    2009. február 14. szombat

    Hali csajok!

    felkeltem, nézem a mesét és próbálom rávenni magamat a nagytakarításra, mert nagyon kupi van a szobánkban! Ma megmértem a hőmet és 37 volt! Hétfőig mérem és hétfőn csinálok még egy tesztet! És majd kiderül! Tegnap a vezetés is tök jól ment, aztmondta az oktató ha így fog pénteken is menni akkor meglesz a jogsim, csak szerintem izgulni fogok! 🙂
    Nálunk este esett a hó, de nem sok! A kutyámnak az első hava 🙂 De most megyek takarítani! Reggel kaptam a férjemtől egy szerelmes üzit valentinnapra! 🙂 Pedig itt feküdt mellettem! 🙂 Este pezsgőzünk!
    Puszi