Terhességi tesztek és tesztelés

Az illatszerboltokban, patikákban kapható terhességi tesztek lényege, hogy a vizeletmintából kimutatják a HCG hormont, ami a terhesség kezdetén kezd termelődni a szervezetben és mennyisége a várandósság előrehaladtával egyre nő, azután csökken, és kb. a 16. hétig kimutatható. Mikor érdemes tesztelni és hogyan? Vannak-e jobb és rosszabb tesztek? A cikkből ez is kiderül.

Terhességi tesztek és tesztelésHa a teszt talál ilyen hormont a vizeletben, akkor nagy valószínűséggel kisbabánk lesz, ritka esetekben egyes speciális betegségek is okozhatják jelenlétét, de ez valóban nagyon ritka.

Tesztelni először a ciklus 26. napján érdemes először, de ajánlatosabb megvárni az elmaradt menstruáció első napját. Ha bizonytalan a ciklusunk, akkor a 28. napon már lehet tesztelni. Az egyik kismamás fórumon készült egy statisztika arról, kinek hányadik napon lett pozitív a teszt. Az átlag 32 nap volt, de előfordult olyan eset is, hogy valakinek csak a 42. napon sikerült kétcsíkosat tesztelni. Jómagam mindkét babánál már a 26. napon pozitívat teszteltem, de nekem az volt a ciklus utolsó napja. Ikres anyukák általában hamarabb tesztelnek pozitívat, és a tüneteket is hamarabb észlelik (és általában intenzívebben).

  Milyen tesztet vegyek?
  Ha tényleg babát vársz, akkor előbb-utóbb a legolcsóbb teszt is ki fogja mutatni. Nem hivatalos tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a Clearblue teszt valamivel érzékenyebb a többinél.

Az egyes teszteknél más-más módszerrel kell a vizeletet a tesztcsíkra juttatni. Van, amelyiknél egy üvegbe kell pisilni és a teszt végén található papírkát kell beledugni a pisibe. Van, amelyiknél egy kis szívócsővel kell a pisiből felszippantani, és rá kell csöpögtetni a tesztre van, amelyik tesztet meg le kell pisilni. Az eredményt a jelölőablakban nézhetjük meg. Az eredményre általában csak néhány másodpercet kell várni, de előfordulhat olyan is, hogy csak 5-10 perc múltán jelenik meg az eredmény.

Kétféle jelölésrendszert használnak a tesztek. Általában két kis ablakocska szokott lenni. Az egyikben az jelenik meg, hogy maga a teszt sikeres lett-e (bizonyos teszteknél problémát okozhat, ha túláznak pl. Gabriel), ezt egy kis vonalka jelzi, a másik ablakban pedig az látszik, hogy mi lett a teszt eredménye, ha a vonal vízszintes, akkor negatív az eredmény (azaz nincs HCG a vizeletben, nem vagyunk terhesek), ha függőleges (vagy +-at mutat), akkor beköltözött a pocaklakó. Teljesen mindegy, hogy halvány-e a vonalka, vagy hogy mikor jelent meg, az eredmény megkérdőjelezhetetlen! Máris lehet tervezgetni, hogyan mondjuk el Apának és a családnak 😉

  Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, kognitív tudományokból doktorált. 2006 óta foglalkozik csecsemőkori problémákkal, könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

9 921 Comments

 • UmiRita

  Reply Reply 2008. november 07. péntek

  Hali csajok, csak azt akarom mondani, h. hála istennek még mindig nem jött meg, de majd csak hétfőn tesztelek, ha késik! Millió puszi és szorítsatok!

 • UmiRita

  Reply Reply 2008. november 06. csütörtök

  Hali csajok!

  Most jutottam hozzá a géphez picit, és persze az az első hogy hozzátok jöttem! Hála Istennek még mindig semmi, remélem nem is lesz!
  Zsuzsi én is örülök h. a lányod bocsánatot kért! És Babacsim, lehet ma nem bírunk írkálni, majd holnap, mert hulla fáradt vagyok! De holnap 12körül megint írok h.mi van!:) OK? Imádkozzatok nagyon értem!
  remélem Zsuzsi neked is összejön a picúr és rem.nekem is!
  Millió pus

 • babacsi

  Reply Reply 2008. november 06. csütörtök

  sziasztok!
  Zorka nem csak 17-e körül, elöbb is gondolok rád sokat:)
  Zsuzsi, örülök hogy a lányod bocsánatot kért, az elötejjel nem tuzdom mi van, azt hallottam, hogy a teherbeesésnek nem tul jo, de lehet éppen most vagy az, bár az még pici terhességebn nem jelentkezik, és sztem ha ez nem is volt eddig, csak most.. hár hagyd, egyszer nekem is volt, de nálam nem néztek hormonszintet, pedig jo lenne.
  Ritus!
  a párom egyébként ilyen ari mindig, csak a sexünkkel van baj, más minden jo nagyon.
  én gondoltam rád reggel nagyon, és várom hogy ird le mi van mindennap akár többször is. egyszer nek m4 napot késett, nem gondoltam hogy terhes vagyok, csak azért a belsö reménykedés a párom azt mondta hogy ez még semmi, csak pár nap, de titokban az anyukájához ment mindennap hogy örüljenek együtt, hát ilyen édi:)
  puszika nektek este még jövök.
  Ritus nem tudom hogy mikorra érek haz de gép bekapcsolom, 6 után.
  puszika nektek.

 • Zorka

  Reply Reply 2008. november 06. csütörtök

  Umi Ritus:szoritok ezerrel!! 🙂
  Babacsi: köszi a biztatást, a próféta szóljon belőled, remélem igazad lesz!! 😀
  ViziZsuzsi: hogy mikor kell értem izgulni, elvileg majd 17e körül, de akkor nagyon ám!!! 🙂
  Örülök, hogy Dia bocsánatot kért, legalább mérlegelte a helyztet!!!Remélem komolyan is gondolta és változni fog!!!!!
  Most megyek dolgozom kicsit! 🙁

 • UmiRita

  Reply Reply 2008. november 06. csütörtök

  Hali csajok!

  Remélem nem kiabálom el, de ma még szerencsém van, ma nem jött még meg, pedig mindig az első napi wc-kor szokott megjönni! De nem szeretném elkiabálni! Ha hétfőig nem jön meg akkor tesztelek majd, addig várok! És persze izgulok! Majd minden nap leírom nektek h.megjött-e vagy nem! De nem is érzem h.meg akarna jönni! Nem fáj úgy a hasam! Valamelyik nap úgy fájt mintha meg akarna jönni, de nem jött! Remélem nem is fog! Nagyon szorítsatok értem kérlek!
  Én is örülök hogy beszéltünk Babacsi! Párod tegnap előtt milyen ari volt! Szia én Zsuzsi barátja vagyok, 5perc múlva tud jönni géphez! :)))
  Na jó megyek hajat mosni!
  Utánna meló!
  Pus, és gondoljatok rám!

 • vizi zsuzsi

  Reply Reply 2008. november 06. csütörtök

  sziasztok.Rizus nagyon szoritok!!!!!!!!!!!!!!Babacsi köszi kérdésed.már jobban vagyok.éjszakáztam ezért az estét a mekibe töltöttem.már 5-6 napja nem voltunk eggyütt az éjszakázás miatt.tegnap bocsánatot kért a dia.de mondtam neki azért hargszom.képzeljétek tegnap elött észre vettem hogy van egy kevés előtejem.utána néztem és valahol azt irja lehet a terhesség jele valahol meg azt hogy magas a prolaktin szint és ez gátolhatja a teherbe esést.hát most várok és ha megjön 12én akkor megnézetem a doktornővel.Zorka érted mikor kell izgulni?annyira jo lenne ha már jo is történne velünk.millio pussz mindenkinek.

 • babacsi

  Reply Reply 2008. november 05. szerda

  sziasztok! Zorka .. nahát hogy mennyi akcio.. hm 2 naponta , az igen.. tuti összejön nemsokára ne izgulj.
  zsuzsi! hogy telik az este otthon? gyermeked, és lelke? mesélj mi van.. ja, azért még szeretnél babaát ugye? ezzel az üggyel kapcs- mizu?
  Ritus! Én is örlüök, hogy beszéltünk, talán holnap is tudunk, amugy aki tud azzal szivesen beszélgetek. és szoritok neked, hogy ne jöjjön meg,
  wolf-encore@windowslive.com
  ez a párom cime, de otthon ugyis egyet használunk, na megyek, még dolgom van(Ritus már a fele melon tul vagyok.. kaja, hajam, vasalo.. )
  pussz mindenkinek.

 • UmiRita

  Reply Reply 2008. november 05. szerda

  Csajok nencs sok időm, csak egy kérés! Holnap szorítsatok h.ne jöjjön meg és összejöjjön a babó!
  Millió csók! Babacsim, örülök h.beszéltünk!
  Pus

 • Bari23

  Reply Reply 2008. november 05. szerda

  Sziasztok!

  Remélem tudtok segíteni!
  A kérdésem az lenne, hogy lehetek-e terhes, ha a teszt negatív lett. Elmaradt az utolsó menzeszem, ami 14 éves korom óta nem fordult elő. (most 26 éves vagyok) Szeptember végén jött meg utoljára.
  Egy darabig szedtem fogamzásgátlót, de egy vizsgálat során kiderült, hogy rosszak máj leleteim, és azt tanácsolták, hagyjam abba a fogamzásgátló szedését. Ez tavasszal volt. Azóta vigyázunk, hogy nehogy baj legyen…. Még nem szeretnénk babát! a fogamzásgátló szedése előtt is így védekeztünk, és soha nem volt gond.
  Egy kis szédülést érzek, amit már lehet hogy bebeszélek magamnak, mert aggódom.
  Bejelentkeztem a körzeti nőgyógyászhoz, ahol november 21-re kaptam helyet…. nem szeretnék addig aggódni.

  Előre is köszönöm a segítséget!

  Válasz:Ha szeptember végén volt meg utoljára, akkor már ki kellett volna mutatnia a tesztnek, ha terhes vagy. Ennek ellenére lehet, hogy terhes vagy, csak a ciklus végén estél teherbe. Ha pár nap múlva újra tesztelsz, akkor ez kiderülhet. Mindenesetre most már erőteljesebb tüneteidnek is kéne lennie, ez is a terhesség ellen szólhat.
  Lehetséges, hogy valamilyen fertőzés vagy ciszta okozza a gondot, ez majd az orvosnál kiderül.

 • babacsi

  Reply Reply 2008. november 05. szerda

  sziasztok! jo reggelt! na végre be tudtam lépni az uj kodommal:) Csak röviden egy nagy ölelést küldök mindenkinek, Zsuzsi köszi a biztato szavakat.. a lányodnak biztos jot fog tenni ha többet segit otthon, legalább meglátja hogy mennyi munkával jár pénzt keresni, sajnos sok mai fiatal (nálunk fiatalabbak hehe) nem tudják..
  majd még jövök sok puszikas irjatok Zsu.

 • vizi zsuzsi

  Reply Reply 2008. november 05. szerda

  sziasztok.örülök hogy jol vagytok.Babacsi fel a fejjel.uj munka de bizos elöbb utobb beleszoksz.hát igen a fél6 az nem fél3.holnap jön anyukám.:)Ritus nagyon szoritok neked.Zorka örülök hogy visszajöttél.mennyi minden történt azota ugye?én beszéltem a lányommal.aztán majd meglátom mi fog változni.de még idáig nem kért bocsánatot.mondtam neki ha annyira nagylánynak akar látszani itthon is mutassa meg.pl:el lehet pakolni a mosogatobol meg a ruhákat le lehet szedni.szerintem igazam van.ennyit megtehet.ja igen 13 éves.lehet hogy ez a korszak ami nehéz meg azt mondják igen ez a kamaszkor de az anyját nem kell elmondania mindennek.na mindenkinek sok pussz.

 • babacsi

  Reply Reply 2008. november 04. kedd

  sziasztok! Zorka az ölelés viszont:) nagyon aranyos vagy, rám is fér.. van egy csomo dolog most az agyamban,, de majd csak lesz valahogy.
  zsuzsi!
  hol vagy? hogy van a gyermeked? békülésdÍ? valami?
  Rita!
  örülök, hogy megtaláltál msn, irtam is hogy sajna nem tudtunk beszélni, épp a fürdöben voltam, nagyon fáj a hasam, sztem a peteérés miatt, még sose éreztem magam igy elötte.., sajnálom a kis petémet:) na jo, nem makkogok tovább.
  szoval ma is sokáig bent kellett lennem, méghogy 3 ig kell dolgozni, fél 6 ra értem haz, ugy hogy elhoztak.
  remélem holnap jobb lesz, és ez a melo ugy néz ki nehezebb min gondoltam. megprobálok holnap irni nektek a melohelyröl, vagy ha nem hát délután ha jövök itt leszek vagy msn. semmi konkrét dolgot nem szeretnék a páromrol beszélni ott, nem tudom hoy vissza tudja e nézni, bár eddig még egyszer se nézett bele a levelzésemvbe , de ki tudja? és amig nem tudjuk itthon normálisan megbeszélni a bajokat, addig nem szeretném ha azt gondolná, hogy mindneki más is tud roa, taán szégyenli, még egy barátja se tudja, csak az anyukája, de ő nagyon jo fej.
  na mos megyek, mert leskelödik, ő is akar valakivel msn beszélni.
  sziasztok.
  sok puszik mindenkinek.
  olyan jo hogy ti itt vagytok nekem, komolyan.
  mindenkinek sok sok puszika

 • Zorka

  Reply Reply 2008. november 04. kedd

  Sziasztok!

  Úgy látom itt aztán mindenkinél zajlanak az események… nem semmi…hirtelen nem is tudok mit írni..
  ViziZsuzsi:sajnos ez a kamasz kor ilyen, túl kell vészelni valahogy..tanácsot nem tudok adni sajnos, csak annyit mondhatok kitartás!!
  Babacsi:Ne légy ennyire szontyi, mi történt??Küldök neked egy nagy ölelést!! 🙂
  UmiRitus:Örülök, hogy jól vagy és hogy minden rendben, szoritok Neked nagyon, hogy ne jöjjön meg!
  Nekem tegnap volt peé elvileg, de már múlt hét óta rajta vagyunk az ügyön két naponta akció 😀 aztán majd meglátjuk…. elvileg nekem 17e körül kell majd megjönnie, de hol van az még…
  Pusszantok mindenkit

 • UmiRita

  Reply Reply 2008. november 04. kedd

  Sziasztok skacok!

  Azta mindenit mennyit írtatok tegnap este! Nem győztem olvasgatni! Babacsi felvettelek titeket msn-re! Az én címem: vien7@citromail.hu! HA gondolod ma este 7körül beszélgethetünk! Sajnos 6.-ig melozok! Nem még nem vizsgáztam amugy rutinból! Hát igen nekem elvileg 6.-án nem kellene megjönnie, de ilyenkor már fájni szokott a hasam meg a mellem, de most még nem érzem h.megjönne csütörtökön! De ígérem csütörtök reggel ti lesztek az eslők akinek leírom hogy mi van! Akkor is délután megyek dolgozni és akkor írok előtte nektek!
  Annyira imátkozom hogy összejöjjön a baba! MOst már a melóhelyen is kezd helyrejönni a dolog, tegnap beszégettem a őnökömmel és mondta hogy annyira jó mmunkaerő vagyok és nem akarja hogy elmenjek! Olyan aranyos volt, majdnem megzabáltam! Most a 7elején is mértem a hőmet, és eddig folyton 37, volt, nem több, nem kevesebb! 🙂 Remélem ez így is marad! De holnap is amikor reggel mérem a hőmet és nem esik le akkor azt hiszem picit reménykedhetem!
  Hát Zsuzskó sajnállak hogy ilyen a lányod! De hány éves is? MOst kamasz, nem? Tudom hogy megbántott, de ülj le és beszélgess el vele, és kérdezd meg tőle, ha neki lessz lánya és ilyeneket mond majd róla hogy fog neki esni! Meg mond el neki hogy fontosabb hogy étel legyen az asztalon meg ruha amiben járhat suliba mint a mozi! És beszéljétek meg hogy minden fizi utánn egyszer elmehet a barátaival valahova és többször nem! így talán neki is jó meg nektek is!
  Babacsi sajnállak hogy nem lehettetek együtt a pároddal! Biztos nagyon rossz érzés!
  Ja és fogjuk rá picit jobb a férjem lába, de nem az igazi még! :((
  Zorka ti hogy álltok a projekttel?
  NA megyek melóba! Pusz

 • babacsi

  Reply Reply 2008. november 03. hétfő

  na nincs itt senkisem brühühhhüüü, na mindegy csak beszélgetni akartam kicsit de holnap jövök Zsuzsi fel a fejjel. szeretlek titeket

 • babacsi

  Reply Reply 2008. november 03. hétfő

  szia Zorka! bejelöltelk msn. wolf néven ez a páromé, de itthon csak egyet hasznlnuk ugyis
  többiek? msn cim?

 • babacsi

  Reply Reply 2008. november 03. hétfő

  zsuzsi itt vagy?

 • babacsi

  Reply Reply 2008. november 03. hétfő

  csajszik!
  képzeljétek el, nekem ma van peteérésem.. vagyis hogy volt most tüszöm reped. ma egész nap fájt a hasam ,a derekam, olyan görcsösen, és most meg kb egy orája alig láthato hogy szines de halványx roszaszines tojásfehérjlés váladék, ez tutira a jele, én tudom mert régota figyelem, de most ugye sokra megyek vele, szoval ha ma nem lesz valami, akkor nem lesz babo, de nem mondtahtom ugye itthon.. mert .. szoval nem is merem leirni hogy meg lettem bántva..
  majd talán máskr, de akkor is örülök a petécskémnek, kár hogy meg fog halni holnapra. (24 orát él csak ugy tudom) de most megfürdök, és hozzábujok a hasamhoz, és megolelgetem a pocimat.. ennyit tudok tenni..űés holnap biztos olyan szomoru leszek a halála miatt mintha vetélnék.. na jol van, itt se vagyok, nem akarok én szomoru hangulatot..
  remélem a ti petécskéteket megölelgeti valaki..

 • vizi zsuzsi

  Reply Reply 2008. november 03. hétfő

  RITUS.bocs most olvastam 6 án kell drukkolni.bocs de nem vagyok itt.máshol járok gondolatba.

 • vizi zsuzsi

  Reply Reply 2008. november 03. hétfő

  sziasztok.a tanárnak irtam emailt mert a dia azt mondja nem csinélt semmit.ma meg a táskájába mikor hazajött volt egy szatyor benne a bugyimmal meg az ő bugyijával meg melltartoval.megkérdeztm mi ez azt mondta az eggyik barátjának adta kölcsön aki fiu hallowenre mert lánynak öltözött.elegem van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!zorka örülök hogy itt vagy megint.ritus hogy van a párod?neked mikor esedékes drukkolni?nekem 12én nem kell hogy magjöjjön.de most ez se érdekel.annyira bánt ez az egész.na sziasztok majd benézek.millio pussz

 • babacsi

  Reply Reply 2008. november 03. hétfő

  ja Ritus! a vizsgád megvan? mosdt jutott eszembe.
  ( néha félrenyomom a gombokat de tegnap beleállt egy rozsdás szög a tenyerembe, még mi jön?:)

 • babacsi

  Reply Reply 2008. november 03. hétfő

  Sziasztok!
  Rita! nekem van msn, igaz a párom nevén, de hagondolod vegyél fel wolf-encore@windowslive.com ( lszl néven- mint lászlo)
  jo lesz dumcsizni.
  nagyon örülök, hogy nálatok ezerrel megy a babagyártás:)
  Zsuzsi! nagyon sjnálom, hogy igy vannak a dogok otthon, nem tom mi lehet a Diával a uliban,tuti én is kiakadnék, de ha belegondosz mi is voltunk balhéban ilyen be olyanba gyerekfejjel, de mondjuk én nem mondtam el semmi nek az anyukámat, nem is tenném, pedig tuti hog ynéha haragudtam rá, ha nem engedett el valahová. sztem itt az lehet hogy nem akarta elmondani a haveroknak, hogy nincs pénzetek, inkább ezt mondta.
  lehet hogy kicsit szigorubban kell fognod, tuti lesz harag, de idöven meghozza a gyümölcsét.
  és mielött emész a suliba, kérdezzd meg töle hogy mire számithatsz a tanárnőtől miatta, jobb ha tudod hogy mire máész be..
  Zorka!
  örülök hoy itt vagy köztünk ujra.. nem tudom, ti hogy álltok babaügyben? ja Zsuzsi most lehet hogy nem ez olyan fontos ebben az idegállapotban, de ti is irjátok meg hgy mikor nem kell megjönnie. had szurkoljaK NEKTEK IS..
  ja nálunk semmi extra, szombat éjjel kicsit összevesztünk, de már nincs gáz, elvagyunk.
  én most értem haza, ti vagytok az elsök, még ma nem is ettem…
  ma volt az elsö 7-3ig tarto munkanapom, ami 5 után ért véget, jol elfáradtam, nagyon nehéz munka, és köze nincs a betgallátáshoz. ma még elvolrtam nélküle de késöbb biztos hiányozni fog.
  na nmajd holnap talán könnyebb lesz..
  ugy irnék még de már nem tom mit, semi nem történt, most ment el a párom probára, majd csak 10 körül jön, ha addig olvassátok, és van valakinerk msn, jelöljön be. de azt sem szeretném, hoy akinek nincs, az kimaradjon az itteni beszélgetésekröl..
  sok puszika irjatok vagy ma jövök vagy holnap.

 • UmiRita

  Reply Reply 2008. november 03. hétfő

  Zorkám!

  Végre hogy itt vagy, hiányoztál ám! Rövid volt a szabi mi? Hát velem elég sok minden történt, igazából nem is tudnám hol kezdeni! Vagy hogy mivel …:)))
  De jó hogy itt vagy! Mizujs van otthon, minden ok? Hát ha nyomon tudod követni a dolgokat akkor olvasd végig hogy mik történtek velünk! Nekem elég izgisek voltak a napjaim! :)))))))
  De mesélj inkább te!

 • Zorka

  Reply Reply 2008. november 03. hétfő

  Halihó!

  Mizujs lányok?? Hogy vagytok?? 🙂 Nekem letelt a szabim, úgyhogy rosszul érintett a hétfő… de hát ez van!
  Remélem mindannyian jól vagytok??!! Olyan sokat írtatok, hogy nem győzöm olvasni….
  Umi Ritus, Vizi Zsuzsi, Babacsi kivel mi történt míg nem voltam??-minden OK??

  Puszi Nektek

 • vizi zsuzsi

  Reply Reply 2008. november 03. hétfő

  sziasztok.Ritus nincs msn em.szoval mint irtam itt vagyok csak volt egy balhénk hétvégén és most nem vagyok tul jol.leirom nektek.a nagylányom most pénteken elakart menni moziba és mondtam neki hogy ne menjen mert fizu elött vagyok nincs pénzem.és képzeljétek a berci valahogy eltudja menteni az msnt és mikor nem volt itthon a dia megmutatta és a dia azt irta a barátainak hogy anyám egy buzi hülye kurva mart nincs 1500ftja.ha nem látom nem hiszem el.gondolhatjátok mit éreztem.itt előttem meg játsza a jo kislányt.meghogy majd a barátai összedobják a pénzt és atz hazudja nekem hogy a játszotéren lesz és akkor is elmegy a moziba.meg hogy oda költözik az apjához mert én nam engedem sehová.ilyen idegállapotba mentem dolgozni és mivel 5ig lennt lehet én meg 5kor indultam összefutottam vele a lépcsőházba.azt mondta hogy ideges volt azért irta.könyörgöm ha én ideges vagyok még egy idegennek se mondok ilyet nem a saját anyámra.reggel nem szolt meg én se de délután elbeszélgetek vele.ja és még hab a tortán hogy az osztályfönöke bejött a mekibe és mondta hogy 10én menjek be mert volt valami balhé a suliba és a dia is benne volt.jo mi?hát ezért nem voltam itt mert nagyon magam alatt voltam és vagyok.és a bercinek igaza van a gyereknevelésröl igaz nincs még neki ö jot akar én meg védtem a diát de azt hiszem ezekután sokkal erösebben fogom foni és szigoru leszek vele.hát ennyi az én bánatom.remélem ti jol vagytok.majd még jelentkezem.millio pussz.

 • UmiRita

  Reply Reply 2008. november 02. vasárnap

  Örülök h.megvagy zsuzskóm!

  Tudjátok mire gondoltam csajok? Nincs nektek msn? Mert akkor felvehetnénk egymást és akkor mindig gyorsabban beszélhetnénk a dolgokról!
  Most megyek aludni mert reggel korán kelek!

  Pusz

 • vizi zsuzsi

  Reply Reply 2008. november 02. vasárnap

  haliho.itt vagyok nem tüntem el majd holnap megirom mi van .nagy pussz!!!!!!!!!!!!

 • UmiRita

  Reply Reply 2008. november 02. vasárnap

  Szia Babacsi!

  Nem tudom mi van Zsuzskóval, nem beszéltünk, de nekem is hiányzik! Sajnálom hogy nem tudtok beszélgetni, de tényleg az a legjobb megoldás ha nem beszélsz erről a témáról a pároddal, beszélgess vele minden másról, és hidd el amikor elérkezettnek tartja az időt úgy is megnyílik előtted!
  Szóval jó volt picit kikapcsolódni? Én is most megyek csavarogni, randim van a barátnőmmel!:)))
  Hát én lennék a világon a legboldogabb ha baba lenne a pociban, de mindenesetre ma is meg tegnap is dolgoztunk a dolgon a férjemmel! :))))
  Remélem 6.-án tényleg nem jön meg, tök örülnék, de ha nem jön meg akkor igen tesztelek! Ti tudjátok meg elsőre hogy mi van, mint eddig majdnem minden hónapban mióta próbálkozunk!
  Na most mennem kell, hazaértem jövök vissza!
  Hahó Zsuzskó, jelentkezz! Hiányzol

 • babacsi

  Reply Reply 2008. november 02. vasárnap

  Sziasztok!
  Zszsi elüntél? Rita! nem tudod hol vn? én most kelltemfel, tegnap kicsit buliztunk, de semmi komoly. ma meg most délutéán gyorsan behozom a lemaradásomat(kaja,vasalo)
  tegnap kicsit beszélgettünk a kádban, gondoltam az olyanromantikus, de nem lehet beszélni vele. tök szarul vagyok.. én most mr tényleg nm hozom elö a émát.
  Ritus! lehet hogy baba vana pociban, de ha nov 6 án nem jön meg tesztelsz?
  puszi

 • UmiRita

  Reply Reply 2008. november 02. vasárnap

  Jó reggelt, hali csajok!

  Képzeljétek el, tegnap este amikor elmentem fürdeni úgy néztem magamat a nagy tükörben és olyan furák a melleim, megint nőttek és annyira és olyan furák, és a hasam oldalánál tök látszanak az erek! Még 5nap a mezneszesemig, de remélem nem fog megjönni! Annyira örülnék neki! 6.-án lenne amúgy esedékes! De nagyon jó lenne ha már bébi bogyó lenne belőle! 😀
  Legyen szép napotok! Pusz

 • Kucus

  Reply Reply 2008. november 01. szombat

  Sziasztok!

  Remélem tudtok majd segíteni, vagy legalább vmi okosat mondani. 🙂 Igyekszem rövid lenni. 🙂
  Az a helyzet, h. párommal már két éve próbálkozunk, eddig semmi siker. 🙁
  Pár hónapja kicsit felborult a ciklusom. Júniustól kezdve kiszámíthatatlan, h. mikor jön meg. (Eddig 29-30 volt, mostanában 38-22 v. több) Hónapról-hónapra reménykedem, h. visszaáll és újra ráállhatunk a babaprojaktre.
  Eddig kétszer akartam elindulni nőgyogyóhoz és mindkétszer aznap reggel jött meg. (Ez biztos Murphyné… :D)
  Amúgy az elmúlt hónapokban az első fél napokon a “leszakad a méhem” érzések gyötörtek, aztán alig pár csepp a betéten csak a pisi pirosabb a szokásosnál.
  (Tesztet csináltam júliusban-negatív lett. Azóta félek a csalódástól és nem csináltam.)
  Ilyenkor mi van?

  Válasz: Szerintem vizsgáltasd ki magad. Lehet, hogy ciszta vagy polip okozza a szokatlan vérzéseket.

 • UmiRita

  Reply Reply 2008. november 01. szombat

  Sziasztok!

  A páromnak a nagylábujjánál felvágta az acélbetétes bakancsnak az acélja a lábát, és estére már annyira szarul nézett ki mint az állat, nem bírt aludni és fél 11kor éjjel fel kellett hívni az egyik munkatársunkat hogy vigyenek be minket az ügyeletre és útközben majdnem elütöttünk egy szarvast! Csak a hátsó lábát fogtuk, de olyan hatalmas volt!
  És akkor ráadásul bunkók voltak a dokik!
  Amúgy nem mondhatom hogy jobban van, nagyon fáj neki a sebe, de attól függetlenül ugyan úgy megkívánt :)))))
  Hazaértünk a temetőből is, annyi gyertya volt kint csak nem lehetett meggyújtani, mert nagyon fújt a szél!
  Érezzétek jól magatokat este, és kapcsolódjatok ki egy picit! Neked is nagyon jót fog tenni!
  Millió puszi

 • babacsi

  Reply Reply 2008. november 01. szombat

  sziasztok!
  Rita remélem nincs komolyabb baja a párodnak.
  én ma nagyon sokáig aludtam kivételesen, nem is csináltam semmit, minden tegnap elkészült:)
  most menéztünk egy filmet a párommal, meg punnyadok, felhivott a barátnöm kinek vállságban van a házassága, este elmegyünk valahová, de hogy nov 1-n mi van nyitva,nem tudom:)
  pont ma akarja leinni magát:9
  bár az éjjel én is 2 kor értem haza:)
  zsuzsi hol vagy? mizu veletek?
  én félek a hétfötöl, hogy mi lesz ott bent, meg mit kell majd csinálnom. tök fura lesz hogy nem a betegekhez megyek oda hanem a papirmunkához.. na mindegy majd leirom, hogy milyen volt..
  most nem nagyon tudok mi irni…, amugy semmi különös, még mindig itthon se történik semmi, azt hiszem ha eddig kibirtam, most már megvároim, hogy mit mosnd neki a dokinö dec elején, az már csk egy honap, azt hiszem ezt még ki lehet birni, csak azt nem értem, hogy egyszer se jut eszébe a sex? vagy most mi van? azért ilyen rossz nem volt a helyzet régen, ez egyik őpillanatrol a másikra lett igy amiota megmondták neki, hogy beteg. azota nem tud azt mondja. ez most vagy valami lelki dolog, vagy egyszerüen csak megkönnyebbült, hogy ráfoghatja valamire hogy en legyen velem, bár máshova se jár ez tutiu.
  na sziasztok csajszik, irjatok, holnap jövök én is.
  sok puszi.
  tök jo hogy itt avgytok, és leirhatom minden hülye gondolatomat:)
  ja és hétfön elvileg már Zorka is jön, ha vége a szünetnek.
  Irjatok
  zsu.

 • UmiRita

  Reply Reply 2008. november 01. szombat

  Hali Csajok!

  Babacsim remélem jobban vagy már sokkal! Kicsit én is szar kedvemben vagyok! A páromat baleset érte a munkahelyén, éjjel kellett menni az ügyeletre és olyan bunkók voltak az orvosok! Teljesen kiábrándító volt! Úgyhogy úgy döntöttem lehet inkább Baján szeretnék majd szülni mint Kalocsán! 😀
  És én is remélem hogy karácsonyig 3an leszünk már! Most a 7en méregettem a hőmet és végig 37 volt! Remélem tartja is! 🙂
  Na most megyek a temetőbe!
  Pusz

 • babacsi

  Reply Reply 2008. október 31. péntek

  sziasztok!
  nem mentem ilággá, ahelyett egész idáig mosás, vasalás, takaritéás, fözés. mosogatás.. stb. most itt volt egy barátnöm, aki mutogatta az esküvöi képeit, ahol mi is voltunk, jo volt, de már el is ment, a párom is jött haza ebédelni, aztán aludt kicsit, nem is beszéltünk semmit. kérdeztem hogy este elmegyünk e a koncertre, hát nem, mert ö probára megy, na ezekl után beülök a kádba ki lakkozom a körmömet, hajat mosok, és pihenek, varrogatok. igazodjak ki mi?
  pedig annyit dolgoztam délelött (mint mindennap), de nem lettem megdicsérve semmiért.. ugy unom már ezt a gotározását. nagyon lelkes voltam, mikor elkezdte, de azt mondat hogy sose fog a kapcsolatunk rovására menni, most meg tessék.. ezért kellett nekem elvállali a 8 orás állást, hogy többet legyünk együtt? már most sem vagyunk, minden 3. nap majd probára megy este 10 ig kb..
  persze néha én is szeretek egyedül lenni, de most végre van szabad hétvégém.. ennyi erröl. na az tuti, ha este mégis elakar menni, menjen a haverjával, belölem nem csinál hülyét. majd leszek akkor olyanabb.. na jo, most egy kicsit morci vagyok, elmulik, ne agodjatok, és köszi a jo tanácsokat, de ez a téma nem is ide tartozik.

  azt számolgatom, mikor kell megbetegednem, majd nov 27-n. azt tudom, hogy valakinek nov 6-án nem kell, de nem tudom már hogy kinek mikorra kell szurkolni:)
  én ma azt gondoom, hogy jobb is hogy még nem vagyok terhes.. ez már tényleg depi.. na és még egy pohár borom sincs itthon..
  majd még jövök, most elmegyek meditálni a kádba.
  puszika
  ja és örülök, hogy nem lett semmi baja a lehetséges babonak:)
  zsuzsi, te meg neveld ugy a gyerekeket, ahogy szerinted jo.. már egy párat felneveltél, te tudod hogy hogy kell.
  puszi nektek.
  zsu.

 • vizi zsuzsi

  Reply Reply 2008. október 31. péntek

  sziasztok.Ritus örülök hogy végre jo kedved van.karácsonyra bizos összejön.Babacsi.mi is néha vitázunk a párommal.de ez föleg a nagylányom miatt van.hogy szerinte nem jol nevelem.meg engedékeny vagyok stb.de annyira nem vészes.neked most sok minden összejött és félsz a változástol biztos ez is közre játszik ehhez a depis hangulathoz.de hidd el minden rendben lesz.ma is megyek éjszakára.majd még benézek.millio pussz

 • UmiRita

  Reply Reply 2008. október 31. péntek

  Csajok képzeljétek el hogy utánnaolvastam most a neten hogy a magzatban kárt okozhat-e a tüdőszűrő, és találtam egy tök jó rovarot!
  Figyu:

  “Eltúlzott sugárveszély, kerülendő szauna
  Másik téves hiedelem, hogy a röntgensugárzás, legalábbis diagnosztikus dózisban, fejlődési rendellenességet okoz. Az a minimális sugármennyiség ugyanis, mely a kritikus periódusban (sugárzás esetén a terhesség 12-18. hete) adva megduplázza (2-ről 4 százalékra emeli) az értelmi fogyatékosság gyakoriságát, 10 Rad. Egy Rad megfelel 1 db. 1:1 arányú, magzatra célzott röntgenfelvételnek. 20 Rad az a minimális dózis, mely megduplázza a kisfejűség (mikrokefália) kockázatát. Tüdőszűrés alkalmával 0,1-0,2 Rad éri a szervezetet, a magzatot pedig gyakorlatilag semmi. A fogászati röntgen során elszenvedett terhelés ennél is lényegesen kisebb. Ennek ellenére még ma is elkeserítően sokan választják a terhesség-megszakítást jelentéktelen sugárterhelés miatt, “mert nem tudták, hogy terhes”. Mint említettük, az ionizáló sugárzás csak a terhesség 12-18. hete között teratogén.
  A szoláriumtól sokan azért félnek, mert “az is sugárzás”. Kétségtelen, hogy növeli is a bőrrák kockázatát. A magzatra azonban ártalmatlan, mert a bőr elszíni rétegeiben elnyelődik.
  A szoláriummal ellentétben a szaunát viszont egészségesnek tartja a közvélekedés, holott a szervezet túlhevülése (hipertermia), akárcsak a láz, központi idegrendszeri károsodást okoz. Terhesség gyanúja esetén is kerülni kell a szaunát! A hipertermiának a kritikus periódusa a terhesség egész időszaka. Korai terhességben anatómiai defektust is okozhat, a későbbiekben pedig funkcionális károsodásokat.”

  Tehát csajok ami a lényege a rovatnak, hogy a magzatot nem károsítja a tüdőszűrés, ha esteleg terhes lennék! 😀
  Na már szép napom lesz!
  Pusz

 • UmiRita

  Reply Reply 2008. október 31. péntek

  Szia Babacsi!

  Én csak azt tudom neked tanácsolni hogy ne változz! Ha szeret fogadjon el olyannak amilyen vagy! Ha eddig nem volt problémája veled! Hát én azt mondom hogy mindenki szeressen olyannak amilyen vagy!
  Mondjuk én azt tudom mondani hogy csinálj magadnak otthon egy wellnes napot és az segíteni fog! Engedd tele a kádat melegvízzel rakjál ki gyertyákat, rakjál fel arcpakolást, fesd ki a körmeidet, csináld meg a hajadat, és igyál meg egy pohár bort vagy teát, nézz meg egy romantikus filmet, és hidd el mindjárt jobb esz! Én ezt szoktam csinálni amikor szomorú vagyok!
  Hát remélem ha tényleg babaás vagyok akkor nem lett baj a babónak! De ha meg fog jönni jövő 7en, nem fogok bánkódni, akkor novemberben többet fogunk szeretkezni és karácsonyra össszehozzuk a babát, úgy is ez a terv! És ezért imákozok és remélem így is lesz! De eldöntöttem hogy anyáéknak meg anyóséknak, ha összejön a baba, akkor csak szenteste mondom el nekik! Úgy sem látszik 1hónaposan a pocim, és had legyen meglepetés! 😀
  Na most mennem kell dolgozni, és annyira nincs kedvem! Útálok oda menni!
  Millió pusz

 • babacsi

  Reply Reply 2008. október 31. péntek

  Szia Rita!
  ha esetleg baba van a pocidban, sztem semmi baja nem lett, ha esetleg mégis, és elveszited azt ugyis észre fogod venni a tünetekböl, elöre ne szomorkodj rajta, inkább légy boldog, hogy hátha ot van…. én imádtam reménykedni.
  Zsuzsi:szoritok neked is nagyon. olyan jo lenne ha már végre valaki babás lenne.
  nálunk a helyzet röviden:
  tegnap mulott el, nem is tudom, mikor lesz pé-m, nem is érdekel, semi esélyem nincs… akkor egyszer voltunk a 2 honap alatt ,amikor irtm hogy volt a abuli, azota semmi. egyszerüen nem akar beszélni rola, kerül minden kontaktust velem ami erröl szolna. én már nem tudom mit gindoljak, pedig mindent megteszek.. tegnap este elmondtam neki hogy mi bánt a munkahellyel kapcsolatban (mert stálni voltunk), az egy csit egbeszéltük, szttem nem érti a gondolataimat.. persze ő nem olyan fanatikus az egészségüggyel és az életmentéssel mint én, azt mondta beszéljem meg olyannal aki szintén benne van, az tud tanácsot adni.. na puff..
  aztán meg kérdeztem töle hogy szerite miyen nő vagyok? de erre nem tudot válaszoni mert nem voltunk egyedül, de majd otthon elmondja.
  hazaértünk, azt hittem dicsérő szavakat kapok, hogy milyen fasza csj vagyok, hogy kitartok, meg szép vagyok meg kedves, meg ilyenek, ehelyett anyit mondott:
  stram csaj vagy, de kár hogy ilyen vagy, lehetnél egy kicsit “olyanabb”. na most akkor már tudom. mI?:)
  szoval jo kedvem kb annyi…
  hogy akarja hogy kicsit olyanabb legyek ha azt se tudom miröl beszél? legyek határozottabb? vagy kezdeményezzek én? esetleg legyek dögös? az régen is bejött? mit kellenne ahhoz tenni? hogy olyanabb legyek? milyenebb? a dögös nő az a sexben mindig bejött? de nem gondolom, hgy ezek után még nekem kellene válltoztani.. persze ezt is meg foom probálni, de nagyon depis vagyok, ugy érzem már csa én teszek itt mindenért.
  ma este koncertre hivtak minket, de asszem nem megyek el, nem akarom a hangulatot rontatni..
  a barátnőmhöz is el kellene mennem, de hogy aejak neki tanácsot mikor én is igy vagyoky?
  szoval nagyon rosszui esett ez este, de sztem ezt se tudja, reggel i csak megölelt, elment dolgozni, szeretlek mosoly,, én meg nem is tudtam, mit csináljak, fél éjjel ne aludtam, roszul vagyok aszivemmel (amugy szivbeteg vagyok), de már ezt se merem mondani, nehogy ilyenebb legyek..
  na most lehet hoog minden nem volt érthetö, de olyan jo kiirni magambol, kár hoy neki ne irhatom le, azért nem, mertmegértené, csak nem szereti ha panaszkodok, mert szerinte én csak panaszkodni tudok, hogy ez fáj eg az, és hogy rossz kedvü vagyok. de könyrgöm.. mitöl is lennék jo kedvü?
  na most elmegyek világgá asszem pussz mindenkinek.

 • UmiRita

  Reply Reply 2008. október 30. csütörtök

  Hát Babacsim!

  Félek, hogy mi van ha netán volt baba a pociban, a tüdőszűrőtől lehet már nincs! Vagy nem értek hozzá! Igazából ezért voltam elkenyődve!
  Én is irígylem a Zsuzsit, ő már tudja mennyire jó érzés anyának lenni, amiről én még csak álmodhatok!
  De remélem minél hamarabb megérzem ezt az érzést!
  Ma már sokkal jobb volt melózni,anya meg anyósom lelet öntöttek belém, ez jól esett!
  Hát pusz

 • babacsi

  Reply Reply 2008. október 30. csütörtök

  sziasztok!
  Rita nem lesz semmi baj a tüdöszüröböl.., miért voltál elkenődve,mikor kijöttél onnan?
  Zsuzsi! olyan jo neked hogy van már 2 szép nagy lányod, jo lehet tanitgatni öket, meg beszélgetni velük.. rméljük mire a kicsi megszületik, em lesz duzzogos a nagy sem, nehéz lenne ugy nektek..

  én most nem vagyok tul jo kedű, most kelltem fel, éjjel dolgoztam, az utolsot.. nem is tudom mit gondoljak, mit kellene éreznem.. 14 évet nagyon nehéz kitörölni, azota éjjeletem, most 31 vagyok, nem tudom, hogy lesz most már én csak abban reménykedem, hogy itthon drasztikus változások leszenek, olyan jo lenne gy hazajönni majd mindennap délután, hogy együt készitünk vacsorát, beszélgetünk, együtt vagyunk, hétvégén is szabad leszek, ezeke nekem mind furcsa dolgozk, eddig 2 honapot kellett könyörögni egy szabad hétvégéért, most nem is tudom mi lez, attol félek, hogy nem igy lesz, csak én terveztem el , hogy jobban alakul majd az életünk. de mi lesz akkor ha nem leszünk annyit együtt? mi lesz ha . nem is tudom, eddig volt pár szabad estéje,mikor gitározott, egyedül aludt, átjött egy havar most meg mindig itt leszek, bár tudom ,hogy ez az élet normálisabb oldala, ez a munkabeoszutás, de eddig nekem nem ez volt a normális. egy kicsit elveszettnek érzem magam.
  majd legközelebb csk hétfön reggel megyek dolgozni, hacsak be nem hivnak holnap leltározni.. na hétfön mit szolnak majd a többiek bent, nem tudom. a kollegáim krémje az a pár ember, azokkal ne is tudom gondolnak, nem találkoztam velük, ugy félek hogy bántani fognak.. szoval nincs jo kedvem, az éjjel mikor dolgoztam, majdnem sirtam, mikor eszembe jutott minden mozdulatnak, hogy utoljára csinálom.. pl beteg fürdetést, ujraéleszettünk, stb ilyenek. hogy mostantol én már nem is vagyok olya ápolonő mint voltam, vagy mégis vagy most mi van? na ne haragudjatok hogy ilyeneket irok, nem tudom kinek mondjam el ezeket.. de majd rendbe jövök.
  ja és tényleg kár hogy nem lakunk közelebb egymáshoz, jo lenne egyet tényleg együtt beszélgetni, de nagyon örülök, hogy itt vagytiok nekem.
  Zorka is nagyon hiányzik.

  irjatok.
  puszi

 • vizi zsuzsi

  Reply Reply 2008. október 30. csütörtök

  haliho!!!!!!Ritus tegnap este volt ciklus szerint a nagy nap nekem.hát mi megtettünk mindent a többit a joistenre bizom.a nagy lányom azt álmodta hogy terhes vagyok.mondtam neki bár igazad lenne.ma a kisebbik lányomat megtanitottam krumplit pucolni.elég ügyesen csinálta.a nagyobbat nem tudtam rávenni.őt nem érdekli.nagyon nehéz vele.most van abba a korba hogy állandoan duzzog és ha vmi nem ugy van ahogy ő akarja akkor mindenki bunko.talán hamar kinövi ezt a korszakot.mire megnyugodnék majd jön a másiknak.hát sajnálom magam:).na pussz.

 • UmiRita

  Reply Reply 2008. október 29. szerda

  Sziasztok Csajok!

  Túlvagyok a tüdőszűrőn! Igaz elég elkenődve jöttem ki, de rendes volt a nő, megnyugtatott, ha terhes vagyok nem lesz gond, a melltartómat nem kellett teljesen levenni!
  De az sem baj ha nem jön össze, mostantól többet fogunk próbálkozni a férjemmel! :))))
  Nagyon boldog lennék ha összejönne már a pici, mert akkor eljöhetek a melóhelyemről, ami kezd még szarabb lenni az eddiginél! Ma állítólag megint én voltam a bunkó, kezd ebből már elég lenni!:))
  De rájöttem már mi a bajuk a munkatársaimnak! MIndegyik egyidős velem, de egyiknek sincs olyan családja mint nekem!:)
  Az egyiknek a pasija mellékef…l, a másiké drogozik meg piál, meg csavarog, a 3.-nak meg életében nem volt senkilye:)))
  Ezzel szemben én: Férjes asszony vagyok, van kihez hazajönnöm és hozzábújnom, vannak tökéletes testvéreim és hibátlan szüleim akik mellettem vannak! Ja és van egy leges legjobb imádni való barátnőm! :)))))
  Ők mind mellettem vannak és segítenek, de igazából az segítene a legjobban ha már összejönne a baba és el tudnák menni táppénzre! Úgyhogy szorítsatok és gondoljatok rám sokat!
  Na és ami még fontos, itt vagytok nekem TI is, csak kár hogy ilyen messze vagytok!
  Millió puszi

 • vizi zsuzsi

  Reply Reply 2008. október 29. szerda

  sziasztok.nálunk is palacsinta volt tegnap.ma meg turostésztát csináltam.igen jol monta babacsi.haszolsz hogy lehet hogy terhes vagy adnak eléd valami köpenyt ami megvéd igy nem lesz semmi baj.további szép napot.majd jövök.pussz

 • babacsi

  Reply Reply 2008. október 29. szerda

  sziasztok!
  most ébredtem fel, éjjel doloztam, kicsit álmos vagyok még, ma este megyek vissza, tudjátok csajszi ez lez az utolso 12 orás müszakom mostanában… kicsit el vagyok kenödve, azt akarom álljon mg az idö.. ki vagyok kicsit
  a többik fejét nem láttam, mikor be lett jelentve, de állitolag voltak páran, akiknek démoni lett a külsejük:) engem se szerethet mindenki.. de páran jöttek ratuláli, azok lealább öszinte dolgok.. szoval ezzel kapcslatban egyenlöre semi extra..majd ugyis késöbb leszenek fejlemények akor majd irok rola.
  Ne félj a tüdöszürötöl, mond meg a nönek ki csinálja, hogy lehet hogy terhes vagy, akkor tuti véd majd valamivel..
  egy ismerösömnek balesete volt terhesen 10 hetesen, összevissza rtg, meg minden, baba megmaradt, semmi baja nem lett… vigyáztak rá..
  csajok köszi hogy szurkoltatok nekem az értekezlet mit…
  most megyek palacsintát sütni, mert annyira megenném.. amugy viszek éjjel dolgozni, a két legkedvencebb kollegámal leszek igy kértem utolsonak, azoknak is viszek.. na majd még késöbb jövök. olyan jo hogy vagytok nekem, mindannyian ám.. és dolgozzatok az ügyön:)
  puszi

 • UmiRita

  Reply Reply 2008. október 29. szerda

  Hali csajok!

  Képzeljétek el tökre ki vagyok bukva! Ma kell mennem tüdőszűrőre meg orvosira! És el vagyok kenődve! Ha most összejött a baba, akkor el is veszítem! :(((( De az meg nem csinálhatom hogy nem szűrnek meg, mert ha a boltban ellenőrzés van akkor meg is büntetnek! Tehát csajok ez a hónap is ki van lőve hogy terhes legyek!
  De van egy jóhírem is! Ma megyek időpontot kérni a nődokihoz! Kicsit rossz lesz átálni másik dokihoz, főleg Kalocsán, de nem a kórházba megyek mert állítólag ott elég bunkók, hanem az SZTK-ba, ott állítólag normlis a doki! és akkor elmondom neki hogy babát akarunk csak eddig nem jött össze, és akkor talán ha most segít a doki nekem, akkor novemberben össze is jön a baba! Tök jó lenne ha karácsonykor tényleg már egy pocaklakóval többen lennénk!
  Legyen szép napotok ebben az esős időben!
  Este jövök!
  Pusz

 • UmiRita

  Reply Reply 2008. október 28. kedd

  Hali Csajok!

  Tudjátok mi jutott eszembe? Hogy tök jó lenne ha közel laknátok hozzánk és bírnánk talizni! Igaz látatlanban de tök jó barátnőim lettetek!
  Amúgy mizujs nálatok?

 • vizi zsuzsi

  Reply Reply 2008. október 28. kedd

  sziasztok.na Babacsi mesélj milyen volt mikor bejelentették?gondoltam rád egész nap.biztos megértik a többiek is.ha nem igy jártak.elöbb utobb belefognak törődni mert nem tudnak mit csinálni.biztos aki ezt csinálja féltékeny rád.ma én is megyek éjszakázni.ritus veled mi van,most én sem tudok mit irni mert nem történt semmi.na majd a jövöhéten hogy mi van.megjött vagy nem.zorka még mindig pihizik?de jo neki.remélem hiányzunk neki mi is.mert ő is hiányzik.biztos lesz mesélni valoja.majd jövök.millio pussz

 • UmiRita

  Reply Reply 2008. október 27. hétfő

  Hali csajok!

  Itt vagyok! Hogy telt a hétfői napotok? Az enyém tipikus hétfői volt! Most már értem Babacsim hogy miért tűntél el! De még jó hogy Isten zseniket is teremtett a földre! Az én férjem is ilyen ezermester! Bár annyira reménykedem a babában! Félek h.megint csalódni fogok!
  Amúgy minden oksi! Dologzunk az ügyön!
  Csók csajok!

 • babacsi

  Reply Reply 2008. október 27. hétfő

  sziasztokcsajok!
  itt vagyok, bocsi, hogy eltüntem, elromlott a gép itthon, de a párom egy zseni és megcsinálta, nem tudtam ezért irni, meg as barátnömnél voltasm, most sokat vagyok vele, mert romokban van a házassága.. 3 gyerek… sajnálo szegényt.
  a mensim megjött tegnap 2 napot késett, de nem reménykedtem (elöször kivételesen..) és ebben a honapban se állunk még a dologra, sztem nem is lesz semmi köztünk, vagy ha lesz is , gyrek ne legyen, most meg én szedem a antibiotikumot a mellhártyámra ég nem gyogyultam meg sajna.
  holnap lesz az értekezlet a korházbna, ahol bejelentik, hogy helyettes leszek, tuti kibukok, biztos lesz aki beszol, és holnap még meg holnap után megyek éjjelre dolgozni igy velük.. jo mi? hát egy kicsit kivagyok.
  amugy a párommal jol vagyunk, a (sexet kivéve) de semmi nem történik, nem is tudok mit mesélni. most olvastam el kivel mi van.. nagyon szurkolok nektek csajszik pé-st illetöen.. Kriszta! sjnállak hogy igy végig aggodod a terhességed, de ha a redö rendben van, sztem ne aggodj.. de ez a szurkálás.. én félnék töle, de szoritok neked jövö hétföre, légy bátor..
  zsuzsi, Rita! hiányoztataok.
  Zorka is hiányzik, jo lenne ha már irna valami, velük mi van..
  de ti is igyekezzetek a témával..
  most mennem kell, fözök, holnap jövök sok puszi mindenkinek.
  Zsu.

Leave A Response

* Denotes Required Field