HCG, fogantatás, beágyazódás

Többen kérdeztétek mostanában, mikor kezd el termelődni a HCG a szervezetben, és mikor van az a legkorábbi időpont, amikor ki lehet már mutatni a HCG-termelődést, ezért gondoltam, szánok ennek a témának is egy cikket.

HCG, fogantatás, beágyazódásA HCG (humán gonatropin hormon) a beágyazódás után kezd el termelődni az anya szervezetében. De nézzük csak a dolgokat sorjában!

1. Először is a spermiumok bejutnak a szervezetedbe és ott várják, hogy találkozzanak a petesejttel. Előfordulhat, hogy akár 2-3 napig is várnak rá, mert éppen nincsen peteérés. Ha félidőben történt az „akció” akkor jó eséllyel 1 napon belül összetalálkoznak a spermiumok és a petesejt és megtörténik a fogantatás.

2. Ezt követően 7 napig vándorol a megtermékenyült petesejt, és a fogantatástól számított 7 nap múlva megkezdődik a beágyazódás. Innentől kezdve már lehet HCG a véredben. Ha a ciklus kezdetétől fogva mérted a testhőmérsékletedet, akkor most azt tapasztalhatod, hogy megemelkedik a testhőmérséklet.

3. A beágyazódás 5 napig tart, tehát a 12. napon fejeződik be, innentől kezdve rohamosan nő a HCG mennyisége és a 14. napon már kimutatható a vizeletből is (ha rövidebb a ciklusod, akkor már 1-2 nappal hamarabb is). A baba ekkor már 0,5 mm-es.

4. Innentől kezdve rohamos hormonváltozások indulnak meg a szervezetben, tehát innentől kezdve érződnek az első igazi terhességi tünetek: mellfeszülés, álmosság, szédülés, émelygés, hányinger stb. A baba szíve a 16-22. nap körül alakul ki, innentől kezdve már nemcsak terhességi teszttel, hanem ultrahanggal is biztosan ki lehet mutatni a terhességet. A szív kialakulása előtt csak a petezsákot látja az orvos, ezért korábban nem érdemes elmenni hozzá.

Fontos, hogy a fenti értékek (napok száma) a fogantatástól számítva értendő, tehát a ciklus félidejétől, ugyanez az előző menstruációtól számítva +14 nap (attól függ, milyen a ciklusod), ez adja meg a terhesség korát. Tehát a fogantatás időpontjában a terhesség már 2 hetes, a beágyazódáskor 3 hetes, mire beágyazódott a petesejt, 26 napos a terhesség, azaz már csaknem túlvagy az első hónapon a 9-ből. Kövesd végig gyermeked fejlődését a magzati léttől 3 éves korig! Ingyenes hírlevél! Iratkozz fel most!

HCG szintek a fogamzástól eltelt idő szerint:
9. nap min. 17- max.119
10.nap min. 17- max. 147
11.nap min. 33- max. 220
12.nap min. 33- max. 429
13.nap min. 70- max. 750
14.nap min. 111- max. 1690

    Ha kérdésed van, először olvasd el ezt a cikket, hátha megtalálod benne a választ! 2008. augusztus 15-től csak azokra a kérdésekre válaszolok, amikre a válasz nincs benne ebben a cikkben!
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

379 Comments

  • Gabi

    2010. augusztus 28. szombat

    Kedves Ági!
    A ciklusom elég szabályos,le is szoktam jegyezni egy bizonyos honlapon,hogy mikor meddig tart.Azok alapján pont 1 hete volt ovulációm szombaton.Akkor reggel együtt voltunk a férjemmel nem védekeztünk.Ha úgy számolom(erősíts meg)akkor most történik a beágyazódás.Erős folyásom van vízszerű,és a hasam alja olyan mintha fel lenne puffadva.Hol erőssebben hol gyengébben érzem,és ez egész héten így volt.Néha belenyilall is.Az egyik mellem ahogy megnyomtam vízszerű kis csepp jött ki…ez lehetséges ilyen korán esetleg??(a kislányom 2 évvel ezelőtt szoptattam vagy még ez azért lehet?)a leírtak alapján gyaníthatom a terhességet? mikor tesztelhetek legkorábban?örülnék ha baba lenne,(jó volna egy kisfiú 2 kislány után:)párom meg mégjobban szeretné,de bennem vannak félelmek ugyanis 2 császármetszés után ez lenne ugye a 3. és tartok tőle..:(

    Válasz: Igen, beágyazódáskor az ilyen jellegű folyás elég gyakori. A tüneteidet okozhatja terhesség, de még így együtt sem utalnak erre egyértelműen. Tesztet akkor érdemes csinálni, ha már késik a menzesz, csak hogy esetleg ne kelljen csalódnod.

  • Zsolti

    2010. augusztus 27. péntek

    Sziasztok! nekem az lenne a kérdésem h a barátnőmnek elkezdett fájni a mellbimbója és késik a menzesze vajon lehet h terhes lehet?
    Előre is köszönöm válaszotokat!

    Válasz: Ha késik a menzesze, és egyébként nem szokott, akkor érdemes csinálni egy tesztet.

  • bebe

    2010. augusztus 27. péntek

    kedves AGI!!!

    Köszönöm a válaszod!!!

  • Rita

    2010. augusztus 27. péntek

    Szia Ági!

    Szeretném kikérni a véleményedet! Az utolsó mensim első napja júl.31-én volt és aug.3-ig tartott, a ciklusidőm 99%-ban 28-29 nap. Azóta a párommal szinte minden nap együtt voltunk kivéve 3-4 napot(de nem folyamatosan). A peteérést nem szoktam érezni, szóval semmi szurkálás vagy ilyesmi. Holnap kellene megjönnie, de azon kívül nem érzek semmit, mint 2 napja fáradékonyabb vagyok, feszít a hasam (pici derékfájással) és olyan érzésem van mintha tényleg megjönne! Nincs annyira mellérzékenységem csak egy kicsit. Szerinted mennyi esélyem van a babára?

    Köszi a választ:-)

    Válasz: Ha azóta nem jött meg, van esély a babára. De arra, hogy az első hónapban sikerüljön, kb. 20% az esély.

  • bebe

    2010. augusztus 26. csütörtök

    Kedves Agi!!

    eldöntöttük a párommal,hogy babát szeretnénnk .julis 31én kezdött és aug.3 ig tartott amensim.
    aug.15 én voltunk elöször védekezés nélkül együtt .folyton dinnyét enék .sokat szur a hasam ,a melelim nagyon fájnak és a mellbimbó környéke mintha megnött volna.
    teszteletem 2 x de mindegyik negtiv.
    fura a testem meg a szaglásom nagyon érzékeny.ez lehet terhesség csak nagoyn korán teszteletem?

    Válasz:Túl korán teszteltél. Várj néhány napot és ha nem jön meg, tesztelj megint.

  • Kriszta

    2010. augusztus 21. szombat

    Kedves Ági!
    Tegnap szeretkeztem a barátommal,és nem védekeztünk, de nem ment el, viszont a himvesszöjén mégis átlátszó-fehéres folyadék volt. Az utolsó menstruációm augusztus 4.én volt, és a termékeny idöszak pedig 11-15 között volt,viszont 20.volt a beágyazódás, és mi akkor voltunk együtt. Nem vettem be esemény utánni tabletátt, és egy kicsit félek. Az este fájt egy picit a bal mellem,és meg volt keményedve a mellbimbóm, ezt mire vélhetem? Szeinted terhes vagyok? Hány százalékban esélyes:
    Köszönöm a válaszod!
    Kriszta

    Válasz: Kb. 5% a teherbeesés esélye. De ha tényleg terhes is vagy, a tünetek, amiket éreztél semmiképp nem lehetnek még emiatt.

  • kkkkk

    2010. augusztus 19. csütörtök

    Szia! A menstruációmnak aug.12-én kellett volna megjönnie én 10-én voltam a párommal de nem védekeztünk semmivel.A menstruációm elmaradt, görcsöl a hasam, olykor melegebbnek érzem maga a megszokottnál, néha pedig szédülök is és sokat járok wc-re.Mekkora az esélye hogy teherbe estem?

    Válasz: Ha azóta sem jött meg, érdemes lenne tesztelni, mert bár a tünetek egyike sem utal egyértelműen terhességre, de a vérzés kimaradása miatt mégis van rá esély.

  • Angi

    2010. augusztus 18. szerda

    Kedves Ági,

    júl.31.-én kezdödött legutóbb a menzeszem,és aug.05.-ig tartott.ált.28-30 napra szokott megjönni,de van,hogy még elöbb,tehát elég szabályos.06.-án és 07.-én éjszaka együtt voltunk a barátommal,és hát mindkét éjjel véletlenül úgy alakult.úgy tudom,hogy közvetlen menzesz után nagyon kicsi az esély a teherbeesésre.
    csakhogy pár napja furcsán érzem magam,nagyon feszülnek a melleim,és borzasztó kívános vagyok,folyamatosan enni tudnék.
    a peteérést nem szoktam megérezni,utoljára akkor voltam így,amikor a kisfiammal estem teherbe.
    szerinted lehetséges,hogy ismét terhes lettem?
    köszi szépen a válaszod.

    Válasz: Valóban kisebb az esély terhességre a ciklus elején, mint peteéréskor, de ilyenkor is létrejöhet terhesség. A tünetek, amiket leírtál nem utalnak erre egyértelműen, viszont ha késik a menzeszed, akkor mindenképp csinálj tesztet!

  • Tes

    2010. augusztus 17. kedd

    Szia

    Augusztus 2-án jött meg a menzeszem és 6-án már együtt voltunk a férjemmel és mivel babát szeretnénk nem védekeztünk már. Azóta ha nem is mindennap de minden másnap együtt voltunk,13-án csináltam egy tesztet és negatív lett bár mondták, hogy még túl korai.Ma és tegnap is eléggé fáradt voltam, és hányingerem is volt.Kérdésem az lenne lehetek e terhes annak ellenére, hogy a teszt negatív lett?
    Köszönöm a válaszát 🙂

    Válasz: Igen, lehetsz terhes a negatív teszt ellenére. Én is azt mondom, korai volt még a tesztelés. Tudom, nem könnyű ilyenkor, de várd meg, mikor már késik a menzeszed, és akkor tesztelj! És ne keseredj el, ha netán az első hónapban mégsem jön össze!

  • Eszter

    2010. augusztus 17. kedd

    Kedves Ágnes!

    Párommal úgy döntöttünk, hogy végre jöhet a baba. Júliusban elfogyott a fogamzásgátló gyógyszerem, a menzeszem július 22-én meg is jött. Elmúltával rendszeresen együtt voltunk a párommal, és az ovulációs kalkulátornak köszönhetően azokon a bizonyos napokon még inkább. Kérdésem az lenne, hogy 2 nap múlva kellene megjönnie, de én már nem bírtam tovább, így teszteltem párszor. Mindegyik alkalommal megjelent a terhességi csík is a teszten, csak nagyon halványan. Lehet, hogy még korán csináltam és a hcg szintem nem elég magas? Ez a halvány csík lehet a terhesség jele? Válaszát előre is köszönöm!

    Válasz: Igen, a halvány csík is csík! De ha már késik a menzesz, érdemes megismételni.

  • Melinda

    2010. augusztus 14. szombat

    Kedves Ágnes!

    Köszönöm előző válaszod.
    Kicsit érdekesnek tartom ezt a folyást. Nekem egyébként is minden hónapban a menzesz előtt barna folyásom van 1-3 napig. De most szerda óta tart, és az a különös, hogy bár tegnap reggel volt egy élénk piros egyszeri (kevés) vérzés, azóta azonban csak barna folyás, és az is már alig. Elvileg holnap kellene megjönnie. Ha holnap sem jön meg, akkor hétfőn meglehet csinálni a tesztet?

    Válasz: Igen, hétfőn már megcsinálhatod.

  • kérdezke

    2010. augusztus 12. csütörtök

    Szia!
    2 nappal az 5. hét előtt hcg-m 2800mIU/ml.
    Ez az érték vajon egy vagy több babára utalhat?
    Köszönöm.

    Válasz: Ikreknél nem a HCG mértéke számít, hanem, hogy milyen gyorsan nő. A magas HCG önmagában jelentheti azt is, hogy korábban fogant a baba, de arra, hogy többen vannak-e csak abból lehet következtetni, milyen mértékben emelkedik a HCG.

  • Melinda

    2010. augusztus 11. szerda

    Kedves Ágnes!

    Párommal júliusban döntöttük el, hogy babát szeretnénk. Július 15-én kezdődött a mensim. Ált. 30-31 nap van a két mensi között. Július 31-én voltunk védekezés nélkül együtt először, utána még kétszer, azóta rosszullétek gyötörnek. Ma barnás folyásom volt. Ez lehet a beágyazódás jele? Vagy valami más?
    Előre is köszönöm válaszod.

    Válasz: igen, lehetséges. Mivel napokon belül esedékes lenne a következő menzeszed, akár már most is lehetne tesztelni, de hogy ne érjen fölösleges csalódás, várd ki, hogy valóban késik-e a vérzés.

  • Ricky

    2010. augusztus 10. kedd

    Szia!
    Babát szeretnénk a férjemmel.A mensim utolsó napja júli 31 volt,utána szinte minden nap együtt voltunk.
    2 napja szúrást érzek a hasamban,alul és a köldököm körül,érzékenyek a melleim.
    Mi lehet?Lehet beágyazódás?Teherbe lehet esni menstruáció után közvetlenül?
    Vagy csak peteérés?Mert ennyire nem szokott fájni a hasam.A belső hőm 37.
    Segítenél nekem?Köszönöm.

    Válasz: A peteérésnek vannak ilyen jelei. De: a menses utáni napok bizonytalan napok, ilyenkor 5-10% közötti eséllyel lehet teherbe esni, van, aki ilyenkor a legfogékonyabb.

  • Agi

    2010. augusztus 09. hétfő

    Kedves Ági!
    Szeretném megkérdezni, hogy van-e teendő vagy csak várni kell. Nem védekezünk a párommal, babát szeretnénk. Volt egy egyszeri vérürülés a testemből a ciklus 20. napján. Húzódott a hasam, ezért elmentem vérvételre, ahol a hcg 52-lett, majd 2 napra rá 170. A második vérvétel napja után, a ciklus 26.napján uh-n voltam, ahol a nyálkahártyát csak 9mm-esnek mérték. Mást nem láttak, mert azt mondták, hogy ilyenkor nem látni mást. Viszont azt olvastam,hogy a 9mm-es méhnyálkahártya nem utal terhességre. Viszont a hormonszintem nőt. Akkor ez mi lehet? Méhen kívüli terhesség lehet? Vagy még csak nem lehetett látni? Van teendőm? Az uh-n annyit mondtak, hogy jöjjek vissza 2-3 hét múlva.Ez így rendben lenne vagy mást is kell tegyek? Köszönöm!

    Válasz: Csak várni kell. Kicsit megvastagodott a nyálkahártya, de pont a határon van, ezért nem mondtak még semmit. Tehát várni kell, de a hormonszint növekedése jó jel 😉

  • Marianna

    2010. augusztus 09. hétfő

    Kedves Ági!

    Július 28-án jött meg a menstruációm, aug. 3-ig tartott. 4-én voltam együtt barátommal védekezés nélkül. Az lenne a kérdésem, hogy lehetek-e így terhes? Tudom, hogy létezik spontán peteérés, de nem volt orgazmusom sem, ami kiválthatta volna. Felhívtam az orvosomat, aki azt mondta, hogy szerinte nem lehet gond, ne is vegyek be esemény utáni tablettát, mivel 2 hónapja elszakadt óvszer miatt kénytelen voltam bevenni egyet.
    Tegnap és ma is szúró fájdalmat éreztem az alhasamban. Ez már lehet a peteérés jele vagy terhes lennék? Köszönöm a választ!

    Válasz: A ciklus 8. napján is lehetséges a teherbeesés, bár jelentősen kisebb az esélye, mint középidőben. Mivel azóta 5 nap telt el, ha terhes lennél, még akkor sem éreznéd ennek a jeleit. Sokkal valószínűbb, hogy éppen most van peteérésed.

  • Amy

    2010. augusztus 06. péntek

    Értem! És mi van abban az esetben, ha a mensesem a gyógyszer mellett sem volt rendszeres, mert sajnos nem nekem való és nem tudtam betartani a rendszeres szedését.. Emiatt rendszeresen köztes vérzéseim voltak, és a mensesemet emiatt nem tudom jelenleg kiszámítani, tehát nem tudom mikor kéne megjönnie, hogy tesztelhessek..És elvileg gyógyszer után nem is lehet tudni, hogy mikor jön meg..

    Köszönöm a gyors válaszodat!
    És remélem baba lesz 🙂

    Válasz: Ha nem tudod mikor kéne megjönnie, akkor az utolsó együttléttől számított 12. napon tesztelhetsz legkorábban.

  • Amy

    2010. augusztus 06. péntek

    Sziasztok!

    Én két évig szedtem jadine-t, és valamennyivel több mint 3 hete hagytam abba a szedését.A párommal örülnénk egy babának, és már a fogamzásgátló nélküli első héten nem védekeztünk, és azóta sem..
    A teszt szerint nem vagyok terhes, de én mégis azt kérdezném, hogy előfordulhat e ilyen rövid idővel a gyógyszer után teherbe esni? A legutóbbi együttlétünk óta ez a 10. nap, szóval várjak még a teszttel?

    Válasz: Tabletta abbahagyása után is van esély a terhességre, de a teszteléssel érdemes addig várni, amíg már késik a menzesz. Lehet, hogy még korai volt az előző teszt.

  • Ancsi

    2010. augusztus 05. csütörtök

    Szia!

    Baba projekten vagyunk a férjemmel és már nagyon türelmetlenek vagyunk. Eddig óvszerrel védekeztünk és július 25-én ( ez a ciklusom 7.napja) voltunk először együtt védekezés nélkül és azóta rendszeresen. 2-3 napja nyilaló fájdalmat érzek az alhasamon és konkrétan ott lennt is. mennyi esélyem van rá hogy valami elindult?

    Köszönöm!

    Válasz: Annak az esélye, hogy egy teljesen egészséges párnak egyetlen együttlét után sikerüljön a terhesség, még ha pont peteéréskor vannak is együtt, kb. 20%. A ciklus 7. napján ez az esély kisebb, persze ilyenkor is előfordulhat, hogy sikerül teherbe esni.

  • Kika

    2010. augusztus 04. szerda

    Kedves Ágnes!

    07. 30.-án szeretkeztünk a férjemmel, nem védekeztünk, mert babát szeretnénk. 08. 03.-án volt az ovulációm. Szeretném tudni, hogy mennyi esély van rá, hogy terhes maradtam.

    Válaszát előre is köszönöm.

    Kika

    Válasz: 10% körüli

  • Ani

    2010. augusztus 03. kedd

    Szija. 3 napja együtt voltam a Barátommal. Nem védekeztünk. De kivette, mielőtt elment volna. ma voltam az orvosomnál és azt mondta meg van duzzadva a petefészkem. Félek, hogy mégis teherbe estem =(. ( előváladék ).
    Válaszodat előre is köszönöm!

    Válasz:
    Terhesség során nem a petefészek, hanem a méh nagyobbodik meg, így emiatt ne aggódj. Kb. 5% az esélye, hogy így terhes légy.

  • Agi

    2010. augusztus 02. hétfő

    Kedves Segítő!
    Arról szeretnék érdeklődni, hogy ha 07.09-én volt a menszim első napja és 07.22-én fogant a baba és ma, 08.02-én a hcg 26,78, akkor ez most rosszat jelent vagy jót? Pár napja enyhébben érzem csak a hasam húzódását, előtte,a fogantatástól kezdődően erősebben.
    Köszönöm.

    Válasz: Ez a hcg szint megfelelő. Remélhetőleg, azóta is minden rendben.

  • Kinga

    2010. július 30. péntek

    Sziasztok. Nekem is lenne egy kérdésem, ha nem baj…
    Szóval, 24.-én történt egy „kis” baleset… A ciklusom 10. napján voltam, tehát elvileg nem volt pé, de úgy tudom, akár stressz hatására is lehet spontán, stressz pedig volt bőven. Tehát ha esetleg volt pém (bár ha nem volt, akkor is bevárhatták) és teherbe estem, akkor ez a 7. nap, vagyis kezdődik a beágyazódás. Ma reggel a jobb petefészkem iszonyatosan szúrt, aztán továbbterjedt a hüvelyembe is. Most is szúrkál egy kicsit. Lehet, hogy ezek beágyazódási tünetek? Jövőhét pénteken megyek vérvételre, de én addig meghalok az idegességtől, nem akarok terhes lenni, így nem… Mit gondoltok, vajon lehet okom aggódni? 🙁 Mármint hülye kérdés, persze hogy lehet, csak mégis mennyire valószínű?

    Válasz:
    Ha bizonytalan vagy, érdemes lenne egy terhességi tesztet csinálni. Kb. 5 és 20 % között van a terhesség esélye. Az a szurkálás lehetett akár a peteérés is, nehéz lenne ezt így megmondani.

  • Marcsy

    2010. július 29. csütörtök

    Sziasztok!

    Azt lenne a kérdésem hogy kb. 2 hete együtt voltunk a párommal és elszakadt a gumi és megtörtént aminek nem kellet volna de másnap elmentünk a nőgyógyászhoz és pont akkor jött meg a menszeszem de hamarabb ahogy szokott, a doki azt mondta hogy nincs semmi baj hogy nem vagyok terhes, és hogy rövidebb a ciklusom, de a menszeszem nem volt olyan mint szokott nem volt olyan erős és kevés volt és most félek hogy terhes vagyok! Szeretném tudni hogy terhes lehetek-e vagy sem?

    Segítségét előre is köszönöm!

    Egy 18 éves lány

    Válasz:
    Nehéz lenne ezt így biztosra megmondani. Ha bizonytalan vagy, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • kinga

    2010. július 23. péntek

    Viszonylag rendszertelen a menszeszem.12en 5.hetre jott meg a menszeszem, azelott ejszaka szeretkeztunk a parommal, nem vedekeztunk.Lehetseges hogy terhes vagyok??????

    Válasz: Nem túl nagy az esélye, de előfordulhat a ciklus utolsó időszakában is.

  • Csilla

    2010. július 22. csütörtök

    Szia Ági!!!

    Júlisu5-én jött meg a mensim,11-ig tartott.16-án voltam együtt a párommal,nem védekeztünk,van rá esély,hogy terhes legyek?:)) Köszi:Csillus

    Válasz: Igen. Kb. 20%

  • Kata

    2010. július 20. kedd

    Kedves Ági!

    Nemrég derült ki nálam hogy Pcos-vagyok.
    A párommal nem tervezzük még de múlt hét pénteken elmentünk egy tóhoz fürödni és belém élvezett.Kb.két hete szedem diane 35 fogigátlót.De most továbbra is szedem.Most lenne az utolsó hét a hét napos szünet előtt.Kérdésem csak annyi hogy lehetek-e terhes?Mikor kéne tesztet csinálnom?

    Üdvözlettel.:Kata

    Válasz: A tabletta betegtájékoztatója szerint csak a szedés megkezdése utáni első 7 napban kell más módon is védekezni, utána már kifejti a gyógyszer a fogamzásgátló hatást. Így nem valószínű a terhesség. A teherbeesést a PCOS is nehezíti.

  • Anita

    2010. július 20. kedd

    Szia!

    Azt szeretném kérdezni, hogy ha fogamzásgátló tablettát szedek,és szeretkezem a párommal az utolsó három tabletta beszedése előtt mennyi az esély arra, hogy terhes legyek?Azóta volt egy menstruációm,teljesen normális és időben.Most kell a jövőhéten újra megjönnie,de hányingerem van,és félek, hogy terhes vagyok.Vannak különböző betegségeim amik miatt sűrűn van hányingerem.Szeretném ha válaszolnál.Köszönöm előre is:)

    Válasz: Ha előtte végig szabályosan szedted a tablettát, már jó eséllyel kialakult a fogamzásgátló hatás, tehát kicsi a valószínűsége, hogy a hányingert terhesség okozza.

  • Narina

    2010. július 13. kedd

    Kedves Ágnes!

    A barátommal február óta nem védekezünk. Minden hónapban 27-28 napra jön meg a mensesem. Így a peteérésem is tudom és tapasztalom is mikor van. A probléma az, hogy a munkánk miatt csak hétvégén vagyunk együtt péntek estétől-hétfő reggelik, csak ekkor vagyunk rajta a projekten. Álatlában, ahogy kiszámoltam a peteérésem, csütörtökre esik. Lehetséges, hogy a többi napokon is megtermékenyüljek? Holnap kell megjönnie a mensesemnek, reggel csináltam egy tesztet, negatív lett, vannak jelek, hogy megjöhet, de valahogy mintha más lenne, hamarabb megduzzadt a mellem, a sexet menes előtt jobban kívánni szoktam, de most nem, nem jöttek ki rajtam pattanások, és ugyanakkor nem kívánom a kávét és az utóbbi 4 napban arra ébredbem, hogy émelygek, és napközben is sokszor van hányingerem, nagyobb az étvágyam. Korai volt a teszt? Reménykedhetek? Előre is köszönöm a választ.

    Válasz: Bár legnagyobb valószínűséggel peteéréskor lehet teherbe esni, más időpontban sem kizárt. És a teszt is lehet tévesen negatív.

  • Gigi

    2010. július 08. csütörtök

    Sziasztok!
    Nekem június 16-án jött meg a menszim, 6 napig tartott. 29-től együtt voltunk a párommal, direkt nem védekeztünk, szeretnénk már babát. Úgy 2-3 napja fáj a derekam és 2 napja (azóta nem) este borzasztóan szúródott, nyilallott az alhasam jobb oldalt. Más tüneteket nem igazán érzek, vagy csak nem nagyon figyelek rá.
    Tesztelhetek már, vagy még nagyon korai? Jövőhét vége körül kellene megjönnie, várjak még? Félek, hogy csalódás fog érni. Köszi

    Válasz: Ha félsz a csalódástól, akkor várj addig a teszteléssel, amíg már késik a menzeszed.

  • Adryca

    2010. július 06. kedd

    Szia Ági!
    Köszönöm szépen az előző válaszodat is. Annyi fejlemény van, h miután megkaptam az említett vér eredményt, a dokim szabin volt és máshoz mentem vissza h tudjam most mi van. Na hát ne is taglaljuk milyen undorító bánásmódban volt részem. Közölte h 1000% h nem vagyok terhes. A papíromon az szerepel h a nyálkahártya 9mm vastag.Azóta is fáj a derekam, érzem a hasam, szombat óta bizonyos szagok is zavarnak.És a fejfájás. Mint a migrén. Pedig nem szokott lenni.Lehet h az is bekevert a véreredménybe h hormon gyógyszert szedek(Premens és Prednisolon) és nem éhgyomorra vettek vért? V tényleg korai volt. Bizakodhatok h végre tényleg terhes vagyok? Mennyi esélyt adnál rá %ban?
    Köszi a választ.

    Válasz: Mivel 9 mm a nyálkahártya, ez tényleg nem utal terhességre. Ha nem jött meg, akkor talán még van remény arra, hogy mégis terhes vagy, csak túl korán mentél el.

  • Monique

    2010. június 29. kedd

    Szia Ági!

    Május 24-én rendesen megjött a mensim, aztán június 19-én (ami nálam ok, mert ált. 26 napos vagyok) pedig erős barna folyás jelentkezett, amit felváltott másnap rendes vérzés, aztán utána nap is, 4. napon pedig a vége felé megint barnás folyásom volt. A 2. napon teljesen bedurrantak a melleim, nem érzékenyek voltak, hanem rendesen fájtak 5 napig, most már nem. Egy picit nagyobbak, mint szoktak lenni, de nem vészesen. Május 14-én voltunk együtt a barátommal utoljára, védekeztünk óvszerrel.
    7főn csináltam tesztet (júni 28-án) negatív lett. Ettől még lehetek terhes? Mikor teszteljek megint?

    Köszi a választ!

    Válasz: Nem lehetsz terhes. Mivel megjött a mensesed és már sok idő eltelt az előző ciklusod óta, amikor a tesztet csináltál, ezért jó eséllyel nem vagy terhes (hacsak az újabb ciklusodban nem estél teherbe)

  • adryca

    2010. június 29. kedd

    Szia Mariann!
    Nekem dettó ugyanez van a leletemen. Megkérdezhetem, h mi lett a vége? Babót vársz?Mert nekem a doki mondta tegnap h megvan vastagodva a nyálkahártyám és ha ez terhesség akor kb 20 napos lehet. Tehát nagyon korai.
    Ági azt írtad Mariannak, h v nem terhes még v nagyon korai még. Szerinted az én esetemben annak alapján amit a dokim mondott?

    Válasz: A megvastagodott nyálkahártya tényleg jelenthet terhességet, de még tényleg nagyon korai, ha csak ennyit lehet látni.

  • P. B. Erika

    2010. június 28. hétfő

    Sziasztok!
    Azt szeretném kérdezni, hogy van nekem két hörcsögöm és most vagyok11 hetes kismama. Mióta tudom, hogy kismama vagyok nem fogdosom őket és a párom takaritja a helyüket. Jelentenek vmi problémát a babára nézve? Nagyon szeretem őket és nem szivesen válnék meg tőlük. Köszi a segitséget.

    Válasz: Nem, a hörcsög nem jelent problémát.

  • Sz.

    2010. június 27. vasárnap

    Kedves Ági!

    Gyermekvállalás előtt állunk, és elkezdtem a testem változásait figyelnni, a természetes családtervezés módszereit próbálgatni.
    Eddig a ciklusaim teljesen szabályosak voltak, 28 nappal. Májusban azonban a ciklus kezdete utáni 10.napon volt peteérésem, erre 14 napra rendesen meg is jött június elsején. Ebben a ciklusomban megint 10. napra (júni 11-én) volt peteérésem (ezt a nyák „tojásfehérje” állagából tudom, viszont rövidebb volt a váladék hossza, mint szokásosan), majd júni 18-án is volt egy tojásfehérjés nyákom. Ez olyan volt, mint szokott.
    Eddig ilyen dupla tojásfehérjét nem tapasztaltam.

    Lehetséges 2 peteérés egy hét különbséggel egy cikluson belül???

    Nagyon keresgéltem szakirodalmat, de semmi erre utalót nem találtam…
    Elviekben lehetséges, hogy ez a „tünet” kétpetéjű ikrekre utal, persze, ha mindkét petesejt megtapad?

    (Hallottam olyat, hogy amerikában valaki 1 fekete és 1 fehér csecsemőnek adott életet, akik állítólag 2 hét különbséggel fogantak, de ezeknek a szenzációhajhászoknak nem merek hinni…)

    Eddig nem jött meg, s vannak árulkodó jeleim, de felmerül a kérdés bennem, hogy ha a 2.peteérés nem tapad meg, attól még az 1. egyelőre úgy fest, hogy beágyazódott. Ettől függetlenül megjöhet július 2-án? Attól még lehetek várandós az 1.peteérés miatt?

    Előre is nagyon köszönöm válaszát!
    Sz.

    Válasz: Igen, lehetséges 2 peteérés egy cikluson belül, létezik ún. spontán peteérés is. A kétpetéjű ikrek pl. úgy fogannak, hogy két petesejt termékenyül meg, ez lehet egy cikluson belüli két peteérésből is.

  • Amadea

    2010. június 24. csütörtök

    Kedves Agi!

    Ezt nem az en nevemben hanem edesanyameban kerdezem.Terhes volt de elvetette a gyermeket mert nem tudtak volna most megtartani (en is utana tudtam meg) De alitasa szerint faj ot a hasa es van egy seb. Lehetseges hogy a terhesseg miatt? Ellore is koszonom a valaszt. Udv. Amadea

    Válasz: Nem tudom, mennyi ideje történt a műtét, de amiatt is fájhat a hasa. A sebet pedig nem értem.

  • Ivett

    2010. június 23. szerda

    Kedves Ági!

    Segítségedet szeretném kérni!
    Párommal két hete megszakítással voltunk együtt.
    A menstruációm általában 26-28 napra jött meg, most 6 napja késik.
    Tegnapi napon készítettem egy tesztet, ami negatív lett.
    Mit csináljak? Meddig várjak, szükséges elmenni orvoshoz?
    Néha olyan enyhe görcsölős hasfájásom van, mintha megakarna jönni, délutánra felpuffad a hasam, érzékenyek a mellbimbóim.
    Élhetünk a párommal nemi életet amíg meg nem jön, vagy amíg el nem megyek orvoshoz?
    Előre is köszönöm válaszát!

    Válasz: Ha továbbra sem jön meg, érdemes újra tesztelni pár nap múlva. Vagy akár elmenni nőgyógyászhoz, hogy kiderüljön, miért nem jön meg. Nem csak terhesség lehet, de kár lenne találgatni. Addig is lehet élni nemi életet, de ha nem akarnak babát, továbbra is érdemes védekezni.

  • esz

    2010. június 17. csütörtök

    Kedves Ági!
    Segítségedet szeretném kérni. A barátommal éppen a babatervezésnél tartunk. Dec-ben hagytam abba a gyógyszert, a mensim teljesen rendben volt. Múlt hónapban viszont 42napra jött meg, 2negatív tesztem is volt. Jún 8án voltan dokinál, aki szerint most megint minden rendben van, és az elmúlt 24órában volt is peteérésem. Jún. 6án, 7én és 8án is együtt voltunk a barátommal. Pár napja késszúrásszerű fájdalmaim vannak a petefészkemnél, lépni alig tudtam. Mintha félidőben lennék. Igazából semmilyen terhességi tünetem nincs, csak ez. Menstruáció előtt sincs bajom, aznap van derék és lábfájdalom. Mellfeszülés egyáltalán nincs. A beágyazódás folyamata meddig tart? Nem a 7-10napra gondolok, hanem amikor ténylegesen megtörténik. Jún 21én kellene megjönnie. Nem tudom, előtte érdemes-e egyáltalán tesztelni. Szeretném, ha terhes lennék, de semmi tünetem nincs. Ez normális? Attól még lehet, hogy terhes vagyok? Amikor együtt voltunk, a barátomnak volt egy megfázásos, torokfájós meghűlése. Jún15-17ig pedig nekem torokfájás. Ez befolyásolhatja a teherbeesést? Köszönöm a segítséget! Üdv, esz.

    Válasz: A tesztek általában 12 napos terhességet már nagy biztonsággal kimutatják. Viszont érdemes addig várni, amíg már késik a menzesz. Főleg, ha tüneteid sincsenek. Ezzel egyébként semmi gond nincs, van, akinél egyáltalán semmi terhességi tünet nem jelentkezik, csak a vérzése marad ki. A kis megfázások nem befolyásolják a teherbeesést.

  • krisztim

    2010. június 16. szerda

    Szerbusz Ági!

    Válaszoltál Nekem 2010 július 11. 9,44-kor köszönöm szépen.
    Annyi változás történt,hogy szombaton-vasárnap volt vérzésem (1 nap) de azóta semmi.
    Most aztán tényleg tanácstalan vagyok, mit tegyek érdemes tesztelnem??
    Köszönöm: Krisztim

    Válasz: Tesztelhetsz, hogy megtudd terhes vagy-e, ha igen, akkor a teszt megmondja.

  • Emese

    2010. június 16. szerda

    Kedves Ági!Olyan kérdésem lenne,hogy beágyazodáskor lehet e alhasi fájdalom és átlátszó folyás.?A petefészek ilyenkor megduzzad e?És esetleg elnézhetik ultrahangon és azt mondják petefészekgyuladás.

    Válasz: Nem szoktak lenni ilyen tünetek és nem mondják rá azt, hogy petefészekgyulladás.

  • Mariann

    2010. június 14. hétfő

    Sziasztok!
    <0.1 IU/1<5.3 A hcg tesztem eredménye Ez mit jelent?

    Válasz: Ha 5 alatti a HCG szint, akkor nem vagy terhes, vagy még nem kimutatható. Itt vannak a HCG szintek az egyes hetekben: http://www.pirula.net/diakok/szuleszet/betahcgterhessegalatt.htm

  • Krisztim

    2010. június 11. péntek

    Szerbusz Ági!

    Örülők, hogy rátok találtam!!
    Azt szeretném megkérdezni, hogy ha kaptam tüszőrepesztő szurit Ovitrelle-t 05.27-én 13,00-kor (05.29-30 együtt voltunk a párommal) és a mensim nem jött meg 06.06-án, viszont a tesztem 06.10-én negatív lett reménykedhetek, hogy terhes vagyok.Mikor javasol újabb tesztet?? A beágyazódás után mennyivel mutatja ki a teszt az eredményt ebben az esetben??
    Köszönöm a válaszod: Krisztim

    Válasz: A beágyazódás után 1-2 nappal már ki szokta mutatni a teszt, mert ekkor indul be a hormontermelés. Szerintem várj 1-2 napot, és ha nem jön meg, csinálj még egy tesztet, lehet, hogy amikor csináltad a tesztet még kevés volt a hormon a szervezetben (ha 29-30.-án voltatok együtt, akkor a beágyazódás 9-10.-e körül volt kb. tehát lehet, hogy túl korán teszteltél)

  • P. B. Erika

    2010. június 10. csütörtök

    Sziasztok!
    Azt szeretném kérdezni, hogy 8 hetes kismama vagyok és szeretnék strandra menni. Szerintetek szabad? Vizkeringetös medencébe mennék.
    Köszönöm a segitséget.

    Válasz: Szabad, menjél nyugodtan, csak nagyon meleg termálvizes medencébe nem szabad menni.

  • Szilvi

    2010. június 08. kedd

    Szervusz Kedves Ágnes!
    Van néhány dolog amik érdekelnének.
    előjáróban leirnám hogy a ciklusaim 28 naposak ponosan, és 6 napig vannak meg. leg utolsó 31.-én jött meg és kivételesen elmult 4 nap mulva teljesen, de a menstruácio kezdete után 8 nappal párommal szeretkeztünk, és semmilyen módszerrel nem védekeztünk. Mindig kiszállásos módszerrel szoktunk szeretkezni, menstruácio alatt viszont sehogy nem védekezünk. És még soha nem estem teherbe. Lehetséges, hogy most az leszek? A 4 naos menstruáciom elötti alatt nagyon erös vérzésem volt ami hamar csillapodott, és elötte éreztem szurkáló érzést alhasi tájon. Lehet hogy terhes voltam? Válaszodat köszönöm.

    Válasz: Bár jelentősen kisebb az esélye, de a menstruáció alatt is teherbe lehet esni. Ha terhességre gyanakszol, csinálj egy tesztet. Ha viszont azt gondolod, hogy terhes voltál, de esetleg vetélés következett be, azt utólag nehéz lenne megmondani.

  • Lil

    2010. június 06. vasárnap

    Kedves Ágnes!
    Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy 2éve fogamzásgálót szedek 1hónapra abba hagytam és június hónpban kezdtem el megint szedni 5.tablettánál tartottam mikor kiszakadt az óvszer, lehetek terhes? Érdemes 72h tablettát vennem?

    Válasz: Valószínűleg eltelt már 72 óra. A teherbeesésre ebben az esetben kb. annyi az esély, mintha csak megszakításos módszerrel védekeztek volna, tehát max. 5%.

  • Szabina

    2010. június 06. vasárnap

    Sziasztok!

    Most derült ki május 4.-én hogy 1 hónapos terhes vagyok. Azt szeretném megtudni,hogy ki az apa,mert május 8.-án együtt voltam egy sráccal,de vele védekeztem. Viszont május 18-án meg a volt exemmel voltam együtt de vele egyáltalán nem védekeztem.Az utolsó mentsruáciom kezdete április 26 volt ami eltartott május 7.-ig. Vajon ennek tükrében lehet-e tudni ki az apa? Lehet-e az exem?

    Válasz: A menzesz ideje alapján mindkét férfi szóba jöhet. De ha egyiknél védekeztetek, másiknál nem, így inkább az exed az esélyes. De ezt 100%-ra nem merném mondani.

  • Bettina

    2010. június 04. péntek

    Tisztelt Doktornő!

    Párom az utolsó aktusunk során érdeklődni kezdett, hogy nem lehetek-e terhes.(Vasárnap voltunk együtt utoljára. Megszakítással védekeztünk.)
    Én rávágtam biztos, hogy nem.
    Kíváncsiság képen csináltam egy tesztet amin a 2.csík halvány volt.
    Rögtön elkezdtem aggódni, hogy akkor most terhes vagyok.
    Hét eleje óta jobban kívánom a szexet, mint korábban és étvágytalan vagyok.
    Ma is csináltam egy tesztet és most látszik mindkét csík rendesen.
    De nem telt le az a 7+3 nap amit tetszettek írni ezen a honlapon.
    Lehetséges, hogy egy korábbi alkalommal következett be és csak most veszem észre?
    Még 10 napom van a menstruációmig. Várjam meg és utána forduljak orvoshoz?
    Köszönettel!:Bettina

    Válasz: Ha két csík van a teszten, biztosan terhes vagy, valószínűleg egy korábbi alkalommal következett be a terhesség, szerintem már most orvoshoz fordulhatsz.

  • Ildikó

    2010. június 04. péntek

    Kedves Ági!

    köszönöm szépen a válaszodat!kedden megjött a menstruációm és csináltam egy tesztet is és negatív lett 🙁 ma voltam dokinál és néztek egy béta hcg-t vérből és 3 lett!úgy ,hogy nem vagyok terhes!az ultrahang sem mutatott már semmit!nem is tudom ,hogy igazából sírjak vagy örüljek ,hogy így alakult DE talán egyenlőre jó ez így nem voltam igazán felkészülve a 2 ik gyermekre lelkileg és testileg sem !de mindenképpen csak azt tudom mondani minden olyan nőnek aki nem biztos benne ,hogy gyermeket akar tegyen meg mindent a megfelelő védekezésért!mert amit az elmult 3 hétben átéltem abban volt öröm és bánat vagy elkeseredés nem is tudom amig abban a tudatban éltem ,hogy egy terhesség megszakítás után megint gyermeket várok!de ma azt hiszem egy hatalmas kő esett le a szívemről!köszönöm mégegyszer a válaszát!további szép napot mindenkinek! üdvözlettel ildikó

  • Tóth Viktória

    2010. június 03. csütörtök

    Szép napot Ágnes!!
    Az lenne a gondom, hogy március 24én 13hetesen kiderült a genetikai uh-on kiderült, hogy a babánk nem él… igaz van már 2 gyermekünk de szeretnénk 3.babát.. ez volt a 3. vetélésem, mindegyik spontán.:( Azt kérdezném, hogy lehet-e még babánk, és hogy mennyi idő szükséges ahoz hogy a szervezet képes legyen újra remélem egy egészséges babát befogadni??!!
    Köszönöm a választ!

    Válasz: Lehet még babád, érdemes legalább 3 hónapot várni, valamint azt javaslom, hogy mivel ismétlődő esetről van szó, vizsgáltasd ki magad, mert kiderülhet hogy valamilyen gyulladás, fertőzés vagy belgyógyászati ok áll a háttérben.

  • Niki

    2010. június 02. szerda

    Sziasztok! 4 év sikertelen próbálkozás van a hátam mögött.Tavaly megcsináltuk a kivizsgálást sajnos nem volt tüszőérésem. Felírták a Merional injekciót de beadása családi okok miatt elmaradt. Most újra elkezdtünk próbálkozni.Barátcserjét szedek és úgy néz ki,h volt pé-m 25-én.(hőmérőzök)Ma felment a hőm 37,1-re az előző két napban 36,7 volt. ás előtte 4 napig 36,5.
    A kérdésem az lenne,h ez utalhat terhességre vagy ez csak egy teljesen átlagos napi hő?És lehetséges az,h ennyit segített a barátcserje?
    Előre is köszönöm a választ!!

    Válasz: Az, hogy a hő felmegy, nem utal terhességre, mert a ciklus végén mindig felmegy a hő. A terhesség jele az, ha napokig fent is marad és a menses nem jön meg közben.