A terhesség első jelei – Beszélgetős fórum

A terhesség első jelei – Beszélgetős fórumEz az oldal azért született, hogy a korábbi Terhesség első jelei fórumot pótolja. Használjátok egészséggel 🙂

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, kognitív tudományokból doktorált. 2006 óta foglalkozik csecsemőkori problémákkal, könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

1 507 Comments

 • ZITA

  Reply Reply 2017. április 12. szerda

  Kedves Doktornő! 2017.03.31.-én barnázásom volt napokon át majd megjött a menstruációm ami tartott a rendes 4-5 napig! És azóta is barna folyásom van! terhességi tesztet csináltam de negatív lett . Mi az oka ennek kell aggódnom ?

  • Gabi

   Reply Reply 2017. április 18. kedd

   Ha a vérzés elhúzódik, az nem utal terhességre. Ennyiből nehéz lenne megmondani, mi okozhatja, ezért mindenképp érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni.

 • linda kovacsova

  Reply Reply 2017. április 11. kedd

  Jonapot kivánok azal a kérdésel fordulnék önhöz,hogy jo pár ideje probálkozunk babával,voltam doktornömnél mert a mult honapba késet de nem látot semit aztán megjöt de továb probálkozunk a kicsivel!sajnos edig nemjöt össze most megint e honapba megint késik és szokot fájni az allhasam meg fehér átláco folyásom van és szagtalan a bugyimon volt egy barna folt egy kicsi de azota semi ma reggel végeztem tesztet vagy is majdnem minden reggel és mind negativ let lehecséges a terheség?a válaszát köszönöm

  • Gabi

   Reply Reply 2017. április 18. kedd

   A negatív tesztek ellenére előfordulhat a terhesség. Ha időközben nem jön meg mégis, néhány nap múlva érdemes újra tesztelni, lehetőleg reggeli első vizeletből. Ha mégis negatívak a tesztek, érdemes lenne visszamenni a nőgyógyászhoz egy alaposabb kivizsgálásra.

 • Karolina

  Reply Reply 2017. április 10. hétfő

  Kedves Doktornő!
  Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy nekem jelenleg 3.-dik napja késik a menzeszem! Szomjúság gyötör, nagy étvágyam van, ingerlékeny vagyok, sajog a hátam, derekam, alhasam görcsöl, de semmi! Csináltam ma nemrég egy tesztet, de negatív lett.
  Volt fél éve, egy 8 hetes Missed AB-m, a beavatkozás után volt nemi érintkezésem a barátommal, és folytattuk is rendszeresen, de mi nem védekeztünk, és párszor besikerült az ondó, viszont mindig megjött a menzeszem, volt hogy hamarabb, volt hogy 2 nap késéssel!
  Meg vagy rémülve, az előző babát szerettük volna, de nem vagyunk sajnos olyan anyagi helyzetben, hogy babát nevelhessünk…Tudna segíteni? A fehér hüvelyfolyásom mellesleg eléggé sok szokott lenni! És az előző hónapban, Március 7.-dikén jött meg, 5 napig tartott, 3 nap vérzés, és 2 nap barna folyás…Ez nálam normális, de viszont nem tudom miért lett 2 nappal kevesebb ? Általában 6-7 napig tarthat…
  Istenem, nagyon megköszönném ha segíthetne, nincs pénzem másik tesztre, és orvoshoz sem tudok fordulni, és nem is szeretnék!! Kérem segítsen…
  Előre is köszönöm!

  • Gabi

   Reply Reply 2017. április 10. hétfő

   Sajnos teszt és/vagy orvos nélkül csak tippelgetni tudnánk. Valós segítséggel így nem tudok szolgálni. A megszakításos védekezés (főleg, ha “párszor besikerült az ondó”) sajnos elég kockázatos módszer. Így, ha még most esetleg nem is, de bármikor újra teherbe eshet. Ha tesztet sem tud venni, mindenképp keresse fel a területileg illetékes nőgyógyászati szakrendelést, ahol ingyenesen elvégzik a szükséges vizsgálatokat.

 • Suzy

  Reply Reply 2017. április 09. vasárnap

  Tisztelt dr.nő!
  Olyan kérdésem lenne 4 én kellet volna megjönnie a nem vártnak eddig nem jött meg tegnap barnás pecsételés volt a teszt negativ lehetséges hogy későbbi peteérés volt?! Köszönöm

  • Gabi

   Reply Reply 2017. április 10. hétfő

   Ha továbbra is késik és a barnás pecsételésen kívül más nem jelentkezett, mindenképp érdemes néhány nap múlva a tesztet megismételni, de ha lehet, reggeli első vizeletből.

 • BB

  Reply Reply 2017. április 07. péntek

  Kedves Doktornő!

  2017. Február 8.-án volt az utolsó menstruációm első napja. Márciusban nem jött meg, most áprilisban sem a tervezett napokban. Csináltam tesztet néhány nap múlva, akkor, amikor először elmaradt és volt második csík, de csak halovány. Elmentem orvoshoz, aki tapintással és szemrevételezéssel megvizsgált, azt mondta, hogy a méhen kinézete terhességre utal, de még nem küldd el UH-ra,mert ilyenkor még sok minden nem fog látszódni,mert még csak 4 hetes terhes lehetek kb. Kérte, hogy adjak le vizeletet 2 hét múlva, és másnap menjek el hozzá, addigra meglesz az eredmény. A 2-3 hetes várakozás közben is csináltam teszteket, összesen 4-et, mert annyira hihetetlen volt, hogy lehet, hogy végre összejött a baba. Mind pozitív lett erősebb csíkkal, azonban,amikor elmentem a vizelet tesztem eredményéért, az orvos közölte velem, hogy ez negatív, így nem vagyok terhes valószínűleg. Újra feltette a múltkori kérdéseket, de most már gyanakvóan, hogy vannak e egyéb tüneteim.. Mondtam, hogy igen, émelygek, nagyon fáradtnak érzem magam, undorodok szagoktól, kávétól (amit nagyon szerettem korábban), a mellem érzékeny,néha feszül.Nem emlékezett a pár héttel ezelőtti beszélgetésre, és már gyanakvóan nézett,a beszélgetésből már azt vettem le, mintha álterhességet feltételezne. A leletemre semmit nem írt fel a múltkori észrevételeiből.. Beutalt UH-ra hétfőn megyek, de könnyek között jöttem ki a rendelőből, mert nem értettem, hogy 4 pozitív teszt után, hogy lett negatív a laboros vizelet teszt. Mérgemben bementem az első útba eső gyógyszertárba, megvettem az 5. teljesen más márkájú tesztet és otthon délután teszteltem ahogyan hazaértem. Az is pozitív lett. (A laboros papíromat átnézve egy sorszámomon megakadt a szemem, mert amikor leadtam 4-est írtak rá még a kezemben volt, a papíron pedig 7-es volt egyébként, ami szintén érdekes)Az UH-ra telefonon kértem időpontot, a hölgynek elmondtam röviden mi a helyzet, ő pedig azt firtatta, hogy a második csík ugyanolyan színű, erősségű volt-e, mint a controll csík, mert, ha nem akkor nem biztos, hogy terhes vagyok. A tesztek használati utasításában mást írtak, így most akkor kinek van igaza? Az UH-s hölgy is kételkedett, hogy akkor minek mennék, ha a laboros negatív lett és nem egyforma színűek, erősségűek voltak az otthoni tesztek. 2 hónapja nem jött meg, a rákszűrésem negatív, vannak terhességi tüneteim, nagyobbnak látom a méhem (6 hetes lehet kb.). Akkor mi lehet a gond, ha terhes nem vagyok? 🙁 Bár nehezen hiszem el, hogy nem vagyok…

  • Gabi

   Reply Reply 2017. április 10. hétfő

   Mindenhol azt írják (és nálam 3 terhességnél is így volt), hogy a halvány második csík is pozitív eredménynek tekinthető. És a laborban is ilyen egyszerű teszt pálcikákat használnak, azon is ugyanúgy lehet téves negatív eredmény, mint az otthonin. Sőt, lehet, hogy azon is volt halvány második csík, csak egyszerűen negatívnak minősítették. És akár az eredményt is összekeverhették, hiszen az ember hibázhat, előfordul. A kézi vizsgálat is terhességre utal, a tünetek is. Az ultrahangon már el se mondanám az előzményeket, csak azt, hogy van 5 db pozitív tesztem, kézi vizsgálat is terhességre utal, és ennyi. Remélem, jó hírekkel fog a vizsgálatról kijönni. Nagyon drukkolok!!!!!!!!!!!!!!

 • Réka

  Reply Reply 2017. március 29. szerda

  Üdv. Doktornő!
  A kérdésem az lenne, hogy február 28-án volt az utolso menzeszem első napja, 28 napos ciklusaim vannak. Szóval 2 napja kellett volna megjönnie a párommal több alkalommal is együtt voltunk középidő környékén is. A tüneteim kicsi alhasi fajdalom mintha megakarna jönni, fejfájás, a melleim nagyon fajnak, és ez lehet nem a feltételes terhesség miatt van de délután 5-6 óra között szédülés kap el enyhe hányinger kíséri de ez lehet attól is, hogy két hete költöztem Németországba. Nem merek még tesztelni januárban 5 napot késett orvosom aztmondta ne ijedjek meg ez néha előfordúl. Februárban pontosan megjött. Ön szerint? Köszönöm a válaszát előre is.

  • Gabi

   Reply Reply 2017. április 03. hétfő

   Ha már máskor is előfordult néhány nap késés, akkor érdemes még pár napot várni a teszttel. Viszont ha azóta sem jött meg, én már mindenképp javasolnám a teszt elvégzését!

 • Nena

  Reply Reply 2017. március 26. vasárnap

  Tisztelt Doktornő!

  Korábban már jelentkeztem, akkor a menstruációm várt időpontjához képest egy napos késéssel barnázást észleltem (március 13), ami kerek három napig tartott. Akkor még nem csináltam tesztet, viszont ma reggel kristálytiszta negatívat teszteltem. Viszont továbbra is vannak néha alhasi fájdalmaim, néha jobb, néha bal oldalt. Mellfeszülést, érzékenységet tapasztalok, és derékfájást. Tudom, hogy ez a fórum nem ér fel egy vizsgálattal, viszont tanácsra lenne szükségem. Tavaly novemberben volt egy petefészek cisztám, amit sikerült kikezelni. Ha megint ciszta van, attól elvileg nem produkálnék ilyen tüneteket? Vagy korán csináltam volna tesztet?

  Válaszát és türelmét előre is köszönöm!
  Nena

 • Regina

  Reply Reply 2017. március 25. szombat

  Tisztelt Doktornő!
  Segítséget szeretnék kérni. Utolsó menstruációm Március 6.án jött meg. Utána alhasi menstruáciòs görcsök és mell duzzadás volt. Voltam nőgyógyásznál azt mondta fel vagyok fázva, ultrahangon is voltam ott azt mondták peteérésem volt azért volt az alhasi fájdalom. De viszont pénteken nem menstruáció hanem barnázásom volt 2 napig tartott. A menstruációmat Március 31.én várom. Ez most mi lehetett párommal szeretnénk babát próbálkozunk is de viszont utoljára kb 1 hónapja voltunk együtt mert jelenleg külföldön tartózkodik. Kérem segítsen tanácstalan vagyok! Köszönöm

 • Dominika2727

  Reply Reply 2017. március 23. csütörtök

  Tisztelt doktorno!
  18 eves vagyok, a parommal marcius 4. Fekudtem le, elotte egy honap kimaradas volt a szex teren, februarba rendesem volt menszeszem most ilyen halvany barnas sotet barnas folyasom volt egy 4napig, kozbe egyszer ehy keves pirosra lettem figyelmes , nem tudom hogy lehet az e a havi verzesem, vagy esetleg terhes lehetnek? A menszeszemnek 18an kellett volna hogy megjojjon, a naptaram szerint
  De altalaba egy hettel elotte mielptt irta a naptar mindig megjott. Gumiovszerral vedekeztunk, figyelmesek voltunk, tehaz a baratom szerint kizart

  • Gabi

   Reply Reply 2017. március 27. hétfő

   Sajnos az óvszer sem nyújt 100%-os biztonságot. Figyelni kell, hogy idejében felkerül-e, aktus közben nem csúszik le, nem lyukad ki, nem szakad el. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes egy terhességi tesztet csinálni, mindenképp reggeli első vizeletből.

 • Alexa

  Reply Reply 2017. március 23. csütörtök

  Tisztelt Doktornő!
  Tanácsra lenne szükségem. Lassan 3.5 éve szedem a fogamzásgátlót és eddig mindig rendesen megjött. 3 hétig szedem 1 hét szünet pénteken veszem be az utolsót és hétfőn vagy kedden mindig megjön. Most márc. 3.án vettem be az utolsót és vártam hogy 6.án vagy 7.én megjöjjön de semmi. 10.től 12.ig barnás folyásom volt. 11.én már folytatnom kellett volna a gyógyszert de nem mertem. A melleim már előtte héten mikor megkellett volna jönni elkezdtek fájni mint mindig annyi volt furcsa hogy sokkal jobban fájt mint szokott. Azóta még mindig fájnak és megvannak duzzadva. Csináltam tesztet negatív voltam nőgyógyásznál de annyit mondott hogy ez normális nincs semmi bajom csinált vizelet mintát nem vagyok terhes és szedjem tovább a gyógyszert. De meg se vizsgált. Azóta néha rosszul vagyok fájdogál a fejem néha nem bírok megenni olyan ételt amit eddig szerettem. Hányingerek törnek rám. A teszt még mindig negatív. Terhes lehetek vagy esetleg hormon probléma? És menjek el inkább egy másik nőgyógyászhoz hogy vizsgáljon meg?
  Válaszát előre is köszönöm.

  • Gabi

   Reply Reply 2017. március 27. hétfő

   Ha a leírt tünetek továbbra is jelentkeznek, mindenképp érdemes lenne visszamenni, vagy másik nőgyógyászhoz fordulni.

 • Nikolett

  Reply Reply 2017. március 23. csütörtök

  Kedves Doktor nő! Tegnap volt az utolsó nap, hogy menstruáltam és az este folyamán nemi életet éltünk a párommal. Elszakadt a gumi csak a végén vettük észre, azonnal lefürödtem. Teherbe esés lehetősége megvan? Előre is köszönöm a válaszát!

  • Gabi

   Reply Reply 2017. március 27. hétfő

   Igen, van esély a terhességre. Valamivel kevesebb, mint a ciklus középső időszakában, de így is előfordulhat. Ilyen korai időszakban még nem biztos, hogy a teszt kimutatja, de 10-12 nappal az eset után már érdemes teszttel próbálkozni, mindenképp reggeli első vizeletből. Vagy a teszttől függetlenül célszerű nőgyógyászhoz fordulni.

 • Bianka

  Reply Reply 2017. március 22. szerda

  Kedves Doktornő.
  4 napja késik a menzeszem,ma barnás folyásom van.
  Múlt hónapban is elmaradt egy teljes hónap.
  Párommal nem védekeztünk.
  Mitől lehet a barnázás?
  Néha alhasi fájdalmaim is vannak.

  • Gabi

   Reply Reply 2017. március 27. hétfő

   Először is mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet. Elég nagy a terhesség esélye, ha már második hónapban nem jelentkezik menstruáció. Terhesség során viszont a vérzés, barnás folyás sosem normális, viszont több dolog is okozhatja. A teszt után egy nőgyógyászati vizsgálatra is célszerű lenne bejelentkezni.

 • Viktoria

  Reply Reply 2017. március 20. hétfő

  Kedves Doktornő!

  Érdeklődnék, hogy abbahagytam a fog.gátló tablettát, kisbabát szeretnénk a párommal.
  3 terhesvitamin jött szóba ( INOFOLIC, Dr.Czeizel Magzatvédővitamin, Femibion) melyiket kezdjem el szedni? Melyiket ajánlaná?

  Köszönöm válaszát!

  • Vida Ágnes

   Reply Reply 2017. március 26. vasárnap

   Ha eddig szedtál multivitamint nézd meg, milyen összetétele volt és szedj olyat, aminek hasonló az összetétele. Egyébként meg nagyon hasonlóak ezek a vitaminok, jelentős különbségek nem szoktak lenni, a legfontosabb, hogy folsav és vas megfelelő mértékben legyen benne.

 • Viki

  Reply Reply 2017. március 16. csütörtök

  Tisztelt doktornő,

  4 évig szedtem fogamzasgatlo tablettat, novemberben hagytam abba, azota rendesen megjott a menstruaciom (utolso feb. 10) mindig 29. napra, most azonban egy hete késik és feszül a hasam, mar megjon érzésem van es hasfajas, megse menstrualok. 3 hete voltam egyutt a párommal, de védekeztunk, lehetséges hogy mégis terhes lennék? Vagy a fogamzásgátló tabletta kihagyása is okozhatja a késést? Köszönöm válaszát

  • Gabi

   Reply Reply 2017. március 20. hétfő

   Ha november óta is pontosan jelentkezett a menzesz, nem valószínű, hogy most a tabletta abbahagyása miatt lenne a késés. Nem tudom, milyen módszerrel védekeztek, de mivel 100%-ig biztonságos védekezés gyakorlatilag nincs, én is terhességre gyanakodnék. Ha közben nem jött meg mégis, mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Gabriella

  Reply Reply 2017. március 15. szerda

  hali..:)hu hat nekem elegge oszetett kerdesem lenne… januarban hagytam abba a fogamzasgatlo szedeset. februarban 3 napot kesett a menstruaciom csinaltam egy tesztett ami halvany de pozitiv volt. 4 nap nagyon eros gorcseim voltak es verezni kezdtem. bementem nogyogyaszhoz azt mondta ha volt is baba az mar nincs tobb mint valoszinu kortai veteles volt ezt vizeletmintabol mondta m,eg mivel ultrahangot sem csinalt.. most megint kesik 4 napja ma is csinaltam egy tesztet az eros pozitv lett. ugy terveztem varok meg egy honapot a kovetkezo menstruacioig ha nem jon meg bemegyek orvoshoz. szerintetek mit tegyek? menjek be de meg ugy sem lat semmit vagy varjam meg az egy honapot?

  • Gabi

   Reply Reply 2017. március 20. hétfő

   Az előzmények miatt én minél előbb bejelentkeznék orvoshoz. Nem tudom, a múlt havi vérzés mennyire volt erős, mennyire húzódott el, de mivel az orvos nem is végzett sem kézi sem ultrahangos vizsgálatot, nem is biztos, hogy vetélés miatt jelentkezett a vérzés. Emiatt is érdemes lenne mielőbb visszamenni, hogy kiderüljön mennyi idős is a terhesség, hogy a szükséges vizsgálatokat idejében el tudják végezni. Ha netán előzőleg valóban vetélés történt, annak van-e valamilyen utóhatása. Ha véletlen újra vérzés jelentkezne, akkor viszont mindenképp azonnal irány az orvos! De drukkolok, hogy most már minden simán menjen!

   • Gabriella

    Reply Reply 2017. március 29. szerda

    jo napot! ma voltam orvosnal es 7 hetes vagyok:) hat a multkoriban igaza volt..

 • Regina

  Reply Reply 2017. március 14. kedd

  Jó napot doktornő!
  Segítséget szeretnék kérni. Kb 1 hete múltel a menstruációm, de azóta görcsöl a hasam olyan mint a menstruációs görcs, a mellem is érzékeny meg van duzzadva. Voltam nőgyógyásznál azt mondta fel vagyok fázva. Lehetséges? Ha igen a mell duzzadás mitől van? Válaszát előre is köszönöm.

 • Bakos Károlyné

  Reply Reply 2017. március 14. kedd

  Kedves Dr.Nő!!

  Azt szeretném kérdezni hogy lehetseges e hogy terhes vagyok legultolsó menstruációm időpontja 2017.02.13 volt de viszont most nem jelentkezett nalam,helyette inkabb ilyen szintelen nyulekony folyasom van vagy fehér.
  Terheségi tesztet csinaltam de az negatív lett…lehet higy még korai a terheségem és azert lett negaív? Mit tanácsolna nekem? Válaszát előre is köszönöm!

  • Gabi

   Reply Reply 2017. március 20. hétfő

   Előfordul, hogy korai volt a teszt. Ha időközben nem jelentkezett mégis a megszokott intenzitású vérzés, mindenképp érdemes a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Nena

  Reply Reply 2017. március 14. kedd

  Tisztelt Doktornő!

  Úgy döntöttem, előbb Önt kérdezem meg, kicsit félek orvoshoz menni. E hónap 12-re vártam a menzeszem, de csak másnap tapasztaltam enyhe, barnás folyást, annyira keveset, hogy még a tisztasági betétig sem jutott, csak a toalettpapíron vettem észre. Előzőleg, még tavaly novemberben jobb oldali petefészek cisztát talált az orvosom. Ezt kezelte Orgametrillel, és elmúlt. Azóta normális menzeszeim voltak, most viszont ez a barna valami… Megjegyzem, mikor a cisztát észrevettük, akkor is kevés volt a vérzésem, de ezzel ellentétben eleven piros, és hígabb. Szeretnénk babát, és próbálkozunk is, de a terhesség tüneteit még nem tapasztalom magamon. Enyhe hasi szúrások, néha fejfájás, derékfájás, és kb fél órával ezelőtt még émelyegtem is, de semmi egyéb. Tesztet nem csináltam még. Aggódhatok egy újabb ciszta miatt, vagy inkább örülhetek?
  Válaszát előre is köszönöm!
  Nena

  • Gabi

   Reply Reply 2017. március 20. hétfő

   Ha a vérzés nem erősödött, sőt el is múlt 2-3 nap alatt, akkor mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • BeàtaNy

  Reply Reply 2017. március 06. hétfő

  Tisztelt dr Nő!

  A segítségét szeretném kérni, február 1-én volt az utolsó menstruációm első napja. A ciklusom halálosan pontos 28 napos. Teszteltem 25. 29. 30. 31. Napon ès ma is a 33.- napon, mind negatív.

  Vagy megviccel a testem és nem mutatja ki a 2 hetes terhességet, hiába estem teherbe a pé-kor, vagy a mensi előtt 25-27- napon estem teherbe….

  Egyik furcsàbb mint a másik….
  Önnek mi a véleménye?

  Válaszát köszönöm!
  Bea

  • Gabi

   Reply Reply 2017. március 13. hétfő

   A tesztek is tévedhetnek. Ha továbbra is késik a menzesz, érdemes újabb (esetleg másik fajta) tesztet csinálni, mindenképp reggeli első vizeletből. Vagy a tesztek eredményétől függetlenül is érdemes nőgyógyászhoz fordulni, ahol a vizsgálat és az ultrahang során egyértelműen kiderül, terhességről vagy valami másról van szó.

 • Ilike

  Reply Reply 2017. február 26. vasárnap

  Jò napot! Nekem az lenne a panaszom h màr 3napja nem jött meg a havim de közbe egy hèttel ezelőtt h a tisztasàgi betèten zöld folyàs jeleit vettem èszre utàna olvasva bakteriàlis fertözès jele! Kèrdèsem most ettől a zöld folyàstòl marad ki a havim vagy fenn àll az esèlye h terhes vagyok?

  • Gabi

   Reply Reply 2017. február 27. hétfő

   A zöld folyás miatt mindenképp orvoshoz kellene fordulni, hiszen ezt fontos kezeltetni. Lehetséges, hogy a fertőzés okozott zavart a ciklusban, de ettől függetlenül terhességről is lehet szó. Ha bizonytalan, érdemes csinálni egy tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből. De ha a fertőzés miatt egyébként is nőgyógyászhoz megy, ott is érdemes felvetni, hogy terhességre gyanakszik.

 • Lulu

  Reply Reply 2017. február 21. kedd

  Jó napot Doktor nő! Az én problémám az lenne,hogy a menstruációm késik 8 napja. Az előjelek megvoltak alhasi görcs, duzzadt mellek. Pár napja viszont a görcsök alább hagytak és gyenge barnás folyásom van. Mi lehet az oka? Válaszát előre is köszönöm!

  • Gabi

   Reply Reply 2017. február 27. hétfő

   Ha a barnás folyás nem váltott normál menzeszbe, és el is múlt 3 napon belül, akkor ez utalhat terhességre. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Bakos Bianka

  Reply Reply 2017. február 21. kedd

  Tisztelt Doktornő!

  Az utolso menstruaciom jan.30- an volt , mist febr.24- re nem varom. Febr. 19 – en halvany pozitivat, majd febr. 20- an erosebb pozitivat teszteltem, de 21- en mar negativat. 20-an el is mentem orvoshoz aki csak annyit mondott hogy 14mm a nyalkahartya es az kicsit vastag, ha nem jon meg menjek vissza jovoheten. Fajdolgal a mellem, nyakos barnas, hol pedig rozsaszines pecsetelesem van. Lehet hogy mègis baba van a dologban? (Ciklusaim 25 naposak)

  Valaszat elore is koszonom!

  • Gabi

   Reply Reply 2017. február 27. hétfő

   A pozitív tesztek 99%, hogy terhességet jeleznek. Lehetséges, hogy korai volt még az orvosi vizsgálat. Kontrollra nem hívta vissza az orvos? Ha nem jelentkezik normál intenzitású vérzés, érdemes a tesztet megismételni.

 • Hadnagy Emőke

  Reply Reply 2017. február 14. kedd

  Jónapot azt szeretném kérdezni hogy szoptatás után volt 4honapi menstruációm de decemberben kimaradás voltam dokihoz mert szeretnék testvért s azt mondta a doki h próbálkozunk további szedem a folsavat de még semmi lassan 5honapja h próbálkozunk szeretnék tanácsot kérni h mit tegyek (akisfiammal sem járt rendesen de ő 5nap alatt oszejot)

  • Gabi

   Reply Reply 2017. február 20. hétfő

   Ha az orvos sem mondott mást, elvileg probléma sincs. Több hónap sikertelenség után sem biztos, hogy van fizikai akadálya a terhességnek. Emellett szól az is, hogy az első gyermek könnyen és gyorsan összejött. Ha további 2-3 hónap múlva sem sikerül teherbe esni, esetleg érdemes más nőgyógyászt felkeresni, további kivizsgálás céljából.

 • Alexandra

  Reply Reply 2017. február 13. hétfő

  Tisztelt Doktornő!

  2017. Február 7-én kellett volna megjönnie a menzeszemnek, viszont a párommal február 6-án voltunk együtt védekezés nélkül (szeretnénk kisbabát). Körülbelül 2 napja rózsaszínes folyásom van, de a menzeszem azóta sem jött meg.
  Pár napja már kissé émelygek, a hasam mintha kezdene keményedni, és az alhasamban is kisebb szúrásokat éreztem a tegnapi nap folyamán.
  Az lenne a kérdésem, hogy lehetek terhes?

  Várom válaszát.

  • Gabi

   Reply Reply 2017. február 13. hétfő

   Lehetséges. Ha a vérzés nem jön meg mégis, érdemes egy tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Adrie

  Reply Reply 2017. február 10. péntek

  Tisztelt Doktornő!Köszönöm válaszát!A papiron az áll hogy :Kp.tág vagina,portio hátul.Tkp:sima portion 12 òránál,a nyakcsatornába folytatodó,keskeny,sugár irányu jód negativ terület látható.BV:Vastag hasfalon keresztül rendes nagy ,antefelctalt uterus,szabad környezetben.
  Kolp.:ép hám,de 12-nél kis,keskeny,sugár irányu jod neg.terület:kolp.:II/A/5(jód negativ terület)
  Megjegyzés :Tekintettel a terhesseg alatti emelkedett vercukor-szintre ,vercukor ellenorzes beállitas javasolt!Az elozo terhessegnel terhessegi cukrom volt de az azota mar vissza allt!koszonom!ebbol mit lehet tudni!?nem sok mindent mondott a doktor ur!

 • Mariann

  Reply Reply 2017. február 08. szerda

  Tisztelt Doktornő!
  Történetem a következő :
  Január 10. – én múlt el menstruációm. 16.-án voltam nőgyógyásznál. Ultrahangon látta a doktor úr, hogy mindkét petefészkemben érik a tüsző,ami várhatóan 18.-an szabadul ki. Nagyon boldoggá tett, mivel most kezdtük el a baba tervezést. Viszont a rákszűrés eredményem P3 lett, hpv, baktérium, gomba. Szinte minden. Mondta, hogy semmi gond. Betadine kúpot ajánlott, utána egy hétig Gynoflort
  Következő hónapban ismét kúra. Aznap amikor peteéréssem volt, akkor nem voltunk együtt a vőlegényemmel. Másnap viszont igen. Hálistennek nagyon egészséges a szexuális életünk. Az együttlét estéjén kezdtem el a betadine kúpot. Lement mind a két heti kúra. Megjött a menstruációm. De nem úgy ahogy szokott. Első nap szinte semmi. Második, harmadik nagyon erős, negyedik nap szinte semmi, ötödik napra pedig el is múlt. 6 napig szokott tartani, az erőssége az elejétől kezdve ugyanolyan. Most viszont két nappal később volt egy kis rózsaszín folyásom. Igazából arra lennék részben kíváncsi, hogy amikor két érett tüsző van, akkor mennyi idő van a kettő érése között? Tudom, hogy online nem tud gyógyítani. De lehetséges, hogy a kúra miatt volt ez a nem megszokott menstruáció? Arra pici esély van gondolom, hogy teherbe estem… Válaszát előre is köszönöm.
  Tisztelettel : Mariann

  • Gabi

   Reply Reply 2017. február 13. hétfő

   A peteérést lehet, hogy meg tudta saccolni a vizsgálatot vérző orvos, de hogy pontosan kizárólag 18-án tud teherbe esni, azt biztosan nem mondta. Lehetséges, hogy még a másnap történt együttlét során is eredményes volt. Viszont a fertőzésre kapott kezelés és maga a fertőzés is nehezítheti a teherbeesést. És a vérzést is befolyásolhatta ilyen mértékben. Ha mégis bizonytalan, mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

 • VALAKI

  Reply Reply 2017. február 03. péntek

  Jónapot!
  Nekem olyan problémám lenne,hogy megjött január 3.án rendes menszesz volt. Utánna furcsán éreztem magam,hányingerem volt, fáradt voltam,stb. terhességre gondoltam…de aztán meg jött január 29.én ami nem olyan volt mint kellett volna ráadásul 3napig tartott, csináltam tesztet de negativ volt. Folyamatosan hányingerem van reggeli hányás, derék,fejfájás, hasi fájdalom van. Voltam nőgyogyásznál aki nem mondott semmit,elvileg akkor is véreztem,de nem tudom,hogy mikor előtte sem ill. Utánna sem vettem észre hogy még menszeszelnék…..lehetek terhes vagy mi lehet a gond??

  • Gabi

   Reply Reply 2017. február 06. hétfő

   Hogyhogy nem mondott semmit? Nem is kért további vizsgálatot? A kiadott leleten sem szerepel semmi, ami terhességre utalhat? Valóban vannak szűkszavú orvosok, de addig nem szabad eljönni, amíg nem válaszol a kérdéseinkre.

 • Barbara

  Reply Reply 2017. február 02. csütörtök

  Kedves Doktornő!már 2hete borzasztóan fáj a mellem sűrűn látogatom a mellék helyiséget!12,-én várom a menstruálciom,2napja csináltam tesztett ami negativ lett!várjak még ?vagy lehetek terhes????

  • Gabi

   Reply Reply 2017. február 06. hétfő

   Ha bizonytalan, pár nap elteltével érdemes megismételni a tesztet, mindenképp reggeli első vizeletből. De talán érdemes várni addig, amikor már késik a menzesz is.

 • Zsuzsi

  Reply Reply 2017. február 02. csütörtök

  Tisztelt Doktornő!8 hónapja szültem, szülés után 3 hónappal megjött a menszeszem, és szerencsére rögtön be is állt. Azóta óvszerrel védekezünk, de most 4 napja késik.Ma teszteltem de negatív lett. Olyan érzésem van mintha meg akarna jönni, de csak barna folyás van. Januártól kezdtem sportolni fél órákat, meg az étkezésemre is odafigyelni, lehet, hogy ezért késik?Lehetek terhes?Mi a teendőm?

  • Gabi

   Reply Reply 2017. február 06. hétfő

   A sport (főleg ha nem túl megerőltető) és az étrend váltás önmagában nem befolyásolja a ciklust. Viszont az lehetséges, hogy még ha pontosan jött is meg a szülés után több hónapon keresztül, ennyi idő elteltével még lehetnek kisebb-nagyobb eltérések a ciklusban. Ha a barnás folyás nem vált normál vérzésbe, sőt 3 napon belül el is múlik, akkor érdemes csinálni egy újabb tesztet.

 • Maja

  Reply Reply 2017. január 30. hétfő

  Kedves Dr. Nő. Az lenne a kérdésem,hogy január 22én kellett volna megjönnie de még mindig semmi,utoljára december 25én volt menzeszem. A jelenlegi tüneteim: mellé fájdalom,gyakori pisilés,kívánósság,has szurka. De 2 tesztet is csináltam ami negatív lett 😢 ennyit még sosem késett. Jövőhéten mennék orvoshoz. Köszönöm szépen válaszát.

  • Gabi

   Reply Reply 2017. február 06. hétfő

   A teszt eredményétől függetlenül még nem biztos, hogy nem terhességről van szó. Esetleg érdemes pár nap múlva újra tesztelni, mindenképp reggeli első vizeletből. Ettől függetlenül érdemes nőgyógyászhoz fordulni.

 • Adrie

  Reply Reply 2017. január 29. vasárnap

  Üdv!Tanácsot szeretnék kérni 7 honapja probálkozunk a babával eddig még nem jött össze, 2016.12.27.volt menszeszem 12 napot késett decemberbe , januárba késett 3 napot alig volt valami és csak 3 napig volt meg az utolso nap rozsaszin volt a verzes ,de csak a wc papiron a fejem meg a derekam fáj most voltam nőgyogyásznál de nem mondta hogy van baba! erdemes tesztet csinálni vagy még várjak!?köszönöm!

  • Gabi

   Reply Reply 2017. január 30. hétfő

   Ha bizonytalan, mindenképp érdemes tesztet csinálni. Az orvosnál kapott leleten esetleg nem szerepel valami terhességre utaló adat? Ultrahang nem volt?

   • Adrie

    Reply Reply 2017. január 30. hétfő

    Tisztelt Doktornő!Köszönöm válaszát!A papiron az áll hogy :Kp.tág vagina,portio hátul.Tkp:sima portion 12 òránál,a nyakcsatornába folytatodó,keskeny,sugár irányu jód negativ terület látható.BV:Vastag hasfalon keresztül rendes nagy ,antefelctalt uterus,szabad környezetben.
    Kolp.:ép hám,de 12-nél kis,keskeny,sugár irányu jod neg.terület:kolp.:II/A/5(jód negativ terület)
    Megjegyzés :Tekintettel a terhesseg alatti emelkedett vercukor-szintre ,vercukor ellenorzes beállitas javasolt!Az elozo terhessegnel terhessegi cukrom volt de az azota mar vissza allt!koszonom!ebbol mit lehet tudni!?nem sok mindent mondott a doktor ur!

    • Adrie

     Reply Reply 2017. január 30. hétfő

     Nem volt ultra hang!

 • Anita

  Reply Reply 2017. január 27. péntek

  Kedves Doktornő! 7. napja késik, eddig nem volt tapasztalható késés! Rendszeresen 29 napra jött meg és 3-4 napig tartott! Most nem jött meg, csináltam tesztet ami negatív lett. Viszont ugyanúgy fáj a hasam mint mikor meg akar jönni! Két gyermekem van mind a kettő nagyon nehezen jött össze mert a prolaktin szint 1000körül volt! Gyógyszeres kezelés után másfél év múlva helyre állt úgy estem teherbe! Köszönöm szépen!

  • Gabi

   Reply Reply 2017. január 30. hétfő

   Ha továbbra is késik a menzesz, pár nap múlva érdemes megismételni a tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Nagyné Kelemen Enikő

  Reply Reply 2017. január 24. kedd

  Kedves Doktornő!
  A múlthét óta minden nap hányingerem volt/van. Néha rosszul vagyok a szagoktól. Dohányzom és néha jól esik a cigi néha viszont nagyon hányingerem van tőle. Múlthét szombaton kellett volna megjönnie. Pénteken egésznap barna folyásom volt (azt hittem megjött, minden menstruáció barna folyással kezdődik) szombatra, mikor megkellett volna jönnie elmúlt minden. Se barna folyás se mentruációs jelek.
  Csináltam a múlthéten 2 tesztet is és mindkettő negatív lett.:(
  Szeretnénk nagyon picit! Lehet rá esély, hogy most annak a jelei?

  • Gabi

   Reply Reply 2017. január 30. hétfő

   Igen, a negatív tesztek ellenére még van rá esély. Ha továbbra sem jelentkezett a megszokott intenzitású vérzés, érdemes újra próbálkozni a teszteléssel, de lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Renáta

  Reply Reply 2017. január 21. szombat

  Tisztelt Doktornő!Tavaly novemberben terhességre utaló jeleket vettem észre magamom ezért elmentem egy magánrendelésre a vizsgálat azt mutatta hogy terhesség nem látható méhen belül viszont kívül találtak egy 20 mm es elváltozást,azt mondta a doktor úr hogy menjek haza és másnap csináljak egy tesztet ha pozitív azonnal menjek kórházba!Elvégeztem a tesztet ami negatív lett felhívtam a dokit mivel azt mindta mindenképp jelezzek,elmondtam az eredményt erre azt a választ kaptam hogy akkor jó és letette a telefont!Mivel a tüneteim nem szüntek kértem egy hormon vizsgálatot!Szerencsére minden rendben van nincs zavarom!De mivel még mindig nagyon fájt a mellem és tej szerű is jött belőle úgy döntöttem felkeresem az sztk.rendelést!Ott azt mondta a doktor hogy valószínű a terhesség de olyan korai szakaszban lehetek hogy az uh nem mutatja ki menjek haza és teszteljek és ő sem zárta ki a méhen kívüli terhességet sem!Ismét elvégeztem itt viszont már 2 pozi teszt is lett!Örültem is nagyon a menzeszem sem jött meg de 5 nap után nagy derékfájás közepette elkezdtem vérezni,nagyon megíjedtem ezért azonnal kórházba mentem!Megvizsgáltak és azt mondták hogy szépen elment és hazaküldtek!!Most januárban 6 napot késett e menzeszem és 3 napig volt meg,rá pár napra ismét elkezdett nagyon feszülni a mellem teljesen elviselhetetlen közben társult hozzá baloldali szurka,krémes folyás és folyamatos orrdugulás!Mivel nem védekezünk lehetek terhes vagy csak a hormonjaim viccelnek!A teszt negatív lett!Nagyon kérem segítsen!Előre is köszönöm!!!!

  • Gabi

   Reply Reply 2017. január 23. hétfő

   Vetélés után sajnos lehetséges, hogy pár hónapig összezavarodik a ciklus, ettől függetlenül a terhességet nem lehet biztosan kizárni. Érdemes lenne tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Dzsenifer

  Reply Reply 2017. január 17. kedd

  Köszöntöm Dr nő
  3 napja hányingerem van és fáj a méhem 19. Kell megjönie és védekezés nélkül szoktunk lenni a páromal. Lehet hogy terheség van a háttérben?

 • Amanda

  Reply Reply 2017. január 15. vasárnap

  Kedves Dr.nő

  21. Én kellene hogy meg jöjjön de nem tudom hogy most ez mi lehet talán baba van a dologba?mert szédülök hányingerem van és fáj a mellém és kisé az állhasam is fáj és gyakran kell pisilni ez lehet terhességre utaló jel ? A páromal szeretnénk babát védekezés nélkül szoktunk szeretkezni. Vagy csak ez a menstruáció jelle? Előre is köszönöm a választ

  • Gabi

   Reply Reply 2017. január 16. hétfő

   A leírt tünetek nem utalnak egyértelműen terhességre, de gyakran jelentkeznek a terhesség korai szakaszában. Ha bizonytalan, érdemes csinálni egy tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből. Akár már most is lehet tesztelni, de ha a vérzés késne, akkor mindenképp!

 • Edina

  Reply Reply 2017. január 14. szombat

  Tisztelt doktornő!
  Már több mint fél éve szeretnénk babát a párommal.Irem pm alulműködésem van.szedem rendesen a gyógyszereket.január 11én kellett volna menstruálnom.december 31e óta feszül a mellem ,de azóta kétszer is volt barnás pici folyasom és egy alkalommal pici véres is volt,azóta semmi.Tesztelni még nem merek és beleélni sem merem magam.☺

  • Gabi

   Reply Reply 2017. január 16. hétfő

   Ha a ciklus ezt megelőzően pontos volt, és most azóta sem jött meg a normál vérzés, mindenképp érdemes lenne egy tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Amanda

   Reply Reply 2017. január 16. hétfő

   Köszönöm szépen a gyors választ

 • Klaresz

  Reply Reply 2017. január 10. kedd

  Kedves doktornő !!6-ÁN kellett volna meg jöjjön a menszeszem de helyében egy kis rózsaszín folyás jelentkezett és annyi,több azóta sincs semmi!!A tesz negatív,ez mit jelent akkor ??Koszonom

  • Gabi

   Reply Reply 2017. január 16. hétfő

   Ha a kis rózsaszín folyás óta sem jelentkezett normál menzesz, mindenképp érdemes lenne a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből. Egyetlen negatív teszt még nem jelenti biztosan, hogy nincs terhesség.

 • Klaudia

  Reply Reply 2017. január 07. szombat

  Tisztelt Doktornő ! Érdeklődni szeretnék, dec. 8án jött meg utoljára a menszeszem. 1hete a pàrommal védekezés nélkül szeretkeztünk .szeretnénm babát. Azóta alhasi fájdalmam van . Amikor pisilek érzékenyebb és enyhén fáj a hasam. Mièrt lehet ez?

  • Gabi

   Reply Reply 2017. január 09. hétfő

   Ha a vérzés továbbra is késik, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Gabriella

  Reply Reply 2017. január 03. kedd

  Kedves Doktornő!

  Kérdésem a következő lenne: együtt voltunk a párommal 6-7 nappal azelőtt hogy megjött volna. Meg is jött, de nem olyan volt mint szokott lenni. A szokásosnál sokkal jobban görcsöltem, szinte az ájulás keringetett. Illetve a szokásosnál intenzívebb volt az első nap, majd másnap alig harmadnap pedig semmi. Általában 3 napig ugyanolyan mértékben szokott lenni. Es sosem faj ennyire. Azóta is szinte minden nap faj a fejem, sokszor a gyógyszer sem segít. Es faj a hátam. Miután elmúlt ra 2 napra ujra együtt voltunk. Ez volt ma 3 napja… ma olyan érzésem volt mintha megfogna jönni. De nyilván nem. Semmi más jele nincs, csak alhasi tajekon kisebb nyomasok, fáradtság es hátfájás. Meg persze a csoki. Csináltam ma egy tesztet de negatív lett. Gondolja hogy a terhesség egy nagyon korai szakaszában lehetek esetleg? Vagy kizárt? Köszönöm előre is válaszát! További szép napot!

  • Gabi

   Reply Reply 2017. január 09. hétfő

   Előfordulhat, hogy terhességről van szó. Ha továbbra is bizonytalan, érdemes lenne a tesztet néhány nap elteltével megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Varga Anna

  Reply Reply 2016. december 21. szerda

  Kedves Doktornő!
  Általánosan 38 napos ciklusaim vannak. Az utolsó menstruációm nov.21-26-ig tartott. Dec. 2-án együtt voltam a párommal, ésb dec. 17 óta barna folyást és pecsételő vérzést tapasztalok. Már ötödik napja. Ez lehet a terhesség jele vagy csak a peteérés miatti vérzés?

  Válaszát elöre is köszönöm.
  Anna

  • Gabi

   Reply Reply 2016. december 29. csütörtök

   Mindkettő lehetséges. Ha bizonytalan, érdemes csinálni egy terhességi tesztet. Ha már késik is az esedékes menzesz, akkor mindenképp.

 • Regina

  Reply Reply 2016. december 15. csütörtök

  Jó napot Doktornő!
  Ismét én vagyok. Ma fura módon nem menstruáció hanem valami más folyás jelentkezett. Hasi fájdalmam nincs a menstruációmnak is majd kb 2 hét múlva kellene meg jönnie. Mellem érzékeny és duzzadt. Tesztet még nem csináltam. Lehet ez a terhesség első jele?

 • Timea

  Reply Reply 2016. december 14. szerda

  Kedves Doktornő!
  Azzal a kérdéssel fordulok Onhöz, hogy a férjemmel nov. 21-én voltunk együtt, és dec. 5-én kellett volna megjönnie. Kb. 4-5 napja csak barnás folyás pecsételően, és többet járok wc-re is. Doktornő szerint lehet terhességről beszélni? Már nagyon szeretnénk babát, de még eddig sajnos nem jött össze.

  • Gabi

   Reply Reply 2016. december 19. hétfő

   Ha azóta sem jött meg “rendesen”, akkor érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

   • Szandi

    Reply Reply 2016. december 27. kedd

    Kedves dr nő! Az előző nenstruáciom ami kb 1 honapja volt ugy volt meg,hogy első nap barnás aztan 3 nap vérzés. Tegnap nyálkás -rózsaszines folyás ma barna. Ez mitől lehet ?

    • Gabi

     Reply Reply 2016. december 29. csütörtök

     A 3 napos normál vérzés lehetett normális menzesz is. Viszont ha enyhébb is volt a szokásosnál, és jóval hosszabb ideig is szokott tartani, akkor akár terhességre is utalhat. Ha a mostani rózsaszínes, barnás folyás nem váltott normál vérzésbe, sőt azóta el is múlt, én mindenképp csinálnék egy terhességi tesztet. Ha a vérzés ellenére továbbra is bizonytalan, akkor is érdemes csinálni egy tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Regina

  Reply Reply 2016. december 14. szerda

  Jó napot Doktornő!

  Segítséget szeretnék kérni a párommal próbálkozunk már 2 hónapja a baba ügyön, és 2 napja azt veszem észre, hogy rózsaszín folt és folyásom van pisiléskor. Ez utalhat terhességre? Előre is köszönöm 🙂

 • Janka

  Reply Reply 2016. december 09. péntek

  Tisztelt Doktornő! 09.10.én volt meg utoljára rendesen a menzeszem, november 13-18ig volt “barnázásom”,de nem jött meg…azóta se. 2tesztet csináltam most a napokban,de mind2 negatív.A nőgyógyász nem lát semmit.Se hányinger,se mellfeszülés,illetve más terhességre utaló jel nincs.Akkor miért nem jön meg?Nagyon köszönöm a válaszát!

  • Gabi

   Reply Reply 2016. december 13. kedd

   Előfordulhat, hogy valamiért jelentősen enyhébben jelentkezik a menzesz. Mivel nem is utal rá semmi más, minimális a terhesség esélye. Viszont ha a későbbiekben sem a megszokott módon zajlik a menstruáció, érdemes kivizsgáltatni.

   • Janka

    Reply Reply 2016. december 14. szerda

    Nagyon szépen köszönöm a válaszát! 🙂

 • Juli

  Reply Reply 2016. december 06. kedd

  Tisztelt Doktornő!
  9 napja késik a menzeszem de tüneteim vannak alhasu fájdalom,mell fájdalom,néha a derekam is fáj,es fehéres folyasom van(ez általaban folytonos) … mostanába elég stresszes voltam … munkahely miatt. Mért késhet?

  • Gabi

   Reply Reply 2016. december 13. kedd

   Elsősorban terhességre gondolnék. Ha továbbra sem jött meg, mindenképp egy terhességi tesztet kellene csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből. A stressz csak nagyon extrém esetben befolyásolja a ciklust.

 • Mária

  Reply Reply 2016. december 05. hétfő

  Kedves Doktornő! Nekem nov.18-án kellett volna megjönie de 6 napot késet. Teszteltem de negativ volt.
  Viszont sajnos 24 én megjött ami 3 napot tartot. Most dec. 5.e van és kb.5 napja elkezdet duzadni és fájni nagyon a cicim. Ja és egy kis barna pecsét is volt most a napokon. Mi lehet ez? Terhes vagyok? A párommal nagyon szeretnék már babán. Előre ia köszönöm a választ.

  • Gabi

   Reply Reply 2016. december 06. kedd

   Előfordul, hogy a vártnál később jelentkezik vérzés, ami enyhébb a megszokottnál, nem is tart 3 napnál tovább. Ez lehet a beágyazódás tünete is. Ha bizonytalan, ilyenkor érdemes egy újabb terhességi tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

 • Móni

  Reply Reply 2016. november 25. péntek

  Tisztelt Doktornő !! Mai napon voltan uhn mivel a menzeszem 2 napig tartott utánna 1 hétig barnáztam !!! Ezt a leletet kaptam : kp.tág hüvely.portio hátul ép.kp nagy méh anteflexioban.szabad környezetben TVS: ép kont.hólyag,az uterus 74×36×37mm-es, az endometrium 11mm vastag , a bal petefészekben egy 23×20 mm-es kis retentiod cysta vizualizálható , bal oldali adnextájon kóros nem látható. Szabad folyadék a hasban nem látható . Ettől még lehetek terhes vagy nem ?? A terhességet nem nézhetik el cystának ?? Válaszát előre is köszönöm.

 • Melinda Kutich

  Reply Reply 2016. november 19. szombat

  Érdeklődni szeretnék. Nuvoring hüvelygyűrűt használok már lassan 2éve. Eddig minden rendben volt vele semmi gondom nem volt. A múlt hónapban sajnos egy nappal később vettem le. De egy hét elteltével ugyan úgy szombaton tettem vissza mióta a gyűrűt használom. Ki maradt egy mensesem. És még mindig nem jött meg a mensesem. Félek attól hogy teherbe estem. Érdemes tesztelni a reggeli vizeletből ha fent van a gyűrű? Köszönöm a választ előre is.

  • Gabi

   Reply Reply 2016. november 21. hétfő

   Elvileg az egy nappal későbbi levétel nem befolyásolja a hatékonyságát. Viszont 100%-ban egyik fogamzásgátló módszer sem véd a terhességtől, így minimális esélye mégis van ennek. Érdemes újra alaposan átolvasni a betegtájékoztatót, hogy mi a teendő ebben az esetben. De mivel a vérzés kimaradt, mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

 • Erzsike

  Reply Reply 2016. november 15. kedd

  Tisztelt Drnő 13napja késik a menszeszem a nem várt utan teszteltem 5ik napon es negativ lett a paromal egyutt voltunk es nagyon görcsölt utana a hasam alja! Mitől lehet ez? Mellem kicsit duzzadt más tünet nincs. Várom a válaszát!

  • Gabi

   Reply Reply 2016. november 21. hétfő

   Ha továbbra is késik a menzesz, mindenképp érdemes a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből. A hasi görcsöt több dolog is okozhatja. Viszont terhesség tünete csak akkor lehet, ha már egy korábbi alkalommal, kb. 10-12 nappal előbb sikerült a teherbeesés.

Leave A Response

* Denotes Required Field