6 kicsi és hatékony megoldás, ami könnyebbé teszi egy anya életét (JÁTÉK)

Nem vagyok híve annak, hogy tonnaszám vásároljuk a drága és felesleges dolgokat kelengye gyanánt, aminek aztán nagy részéről kiderül, hogy soha nem lesz szükség rá. Viszont vannak olyan tárgyak, amik sokoldalúak, kismillió praktikus módon használhatóak és nagyban megkönnyítik egy anyuka életét. Ilyen tárgyakat gyűjtöttem most össze.

1. Hordozókendő

kelengye, kicsi és hatékonySoha nem gondoltam volna, hogy szükségem lesz rá, amíg meg nem született a fiam, aki már újszülöttként is utálta a babakocsit. De sétálni kellett valahogy. Próbáltuk mindenféle módon összebarátkoztatni vele, de 3 hónapos koráig egyszerűen nem volt hajlandó megmaradni benne. Aztán kiderült, hogy nagybevásárlásnál, kirándulásnál is nagyon praktikus.
A kendő újabb felhasználási területeit sikerült megismernem, amikor megszületett a második csemete, viszont az első még csak másfél éves volt. Amíg a nagy után rohangáltam, a kicsi békésen elszunyókált a kendőben – ugyanerre nem volt hajlandó a kiságyban az első hetekben, így a kendő életmentőnek bizonyult.

Aztán gyorsan 1-2-3 évesek lettek és a kendő néha még mindig velünk volt. Mert bár ugyan imádtak szaladgálni és simán ment a 10 kilométeres túra az erdőben, de mindig elérkezett az a pont, hogy „Anyaaaa, vegyél feeeel…” Ilyenkor karleszakadás és nyakban cipelés helyett a kendővel gyorsan megoldottuk a fáradt popó cipelésének kérdését.

2. Tetrapelenka

Ilyen sokoldalú cucc szerintem nincs más a világon. Használhatod büfizéshez, etetéshez, melegben takarónak, babakocsira árnyékolónak, törülközőnek, előkének, az autóban sötétítéshez…

3. Szoptatós párna

Már várandósként érdemes beszerezni, kiváló pocaktámasz éjszakánként 🙂
A szülés után az egyetlen módja, hogy a gátsebeddel leülj, ha van egy úszógumi kéznél, vagy egy szoptatós párna (a lényeg, hogy a közepe lyukas legyen).
Amíg pedig a baba kicsi és másfél órás maratoni szopikat tart, addig praktikus párnával szoptatni, hogy ne kelljen tartani a babát.

4. Porszívós orrszívó

Emberkínzásnak tartottam ezt a találmányt, aztán átmentünk 1-2 rendesebb takonykóron, amikor a gyerek levegőhöz jutása és az éjszakák nyugalma múlt azon, hogy kijön-e a váladék. Van mindenféle elemes verzió is, de azok csak annyit szívnak ki, amennyi magától is kicsurog. Ellenben a porszívós verzió, az kiszedi azt is, amit a felnőtt sem tudna kifújni (érdemes kipróbálni magadon is, nagyon hatékony)

5. Gumis lepedő

Ha próbáltál már télen matracot szárítani és megtapasztaltad már, milyen az, amikor a szag beeszi magát mindenhova, akkor tudod, mekkora segítség a gumis lepedő. Egyszerű találmány, ami újszülött kortól, egészen 6-7 éves korig (mert néha még olyankor be-be csusszan egy pisi éjszaka) hűséges társad lehet.

6. Labda

Az egyetlen játék, ami minden korban érdekes. Tudtad például, hogy 5-6 hónaposan a baba már képes visszagurítani? Próbáld ki, hogy lefekteted hasra, leülsz mellé, odagurítod a labdát és kéred, hogy gurítsa vissza. Amikor spontán utánanyúl, a mozdulattal elgurítja. Ilyenkor nagyon dicsérd meg és gurítsd vissza megint neki. Néhány dicséret után tapasztalhatod, hogy a kicsi egyre tudatosabban és egyre ügyesebben gurítja vissza a labdát.

De sokat segíthet egy labda a járástanulásban is: ha a már állni és mászni tudó babával labdázol, odadobod neki a labdát és kéred, hogy dobja vissza, azzal az egyensúlyérzékét fejleszted.

Ariel_MJP-3925JÁTÉK! Milyen kicsi és hatékony tárgyak vannak, amik nagyon megkönnyítik az életedet? Amiket szívesen javasolnál más anyukáknak is? Írd le ide a hozzászólások közé legkésőbb október 18.-án pénteken éjfélig! A válaszadók között kisorsolunk 20 doboz Ariel Power kapszulát!

Fontos: a játékban akkor vehetsz részt, ha a válaszodhoz a teljes nevedet és email címedet megadod.
Sorsolás: október 21.-én. A nyerteseket emailben értesítjük nyereményükről!

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT! Köszönjük mindenkinek a válaszokat 🙂

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

88 Comments

Comment navigation

  • Banó Irén

    2013. október 19. szombat

    Nálunk az alábbiak jöttek be:

    – fakanalak, és kiselejtezett konyhai edények
    – kicsi seprű, gereblye (szívesebben játszanak ezekkel, mint a homokozójátékokkal)
    – úton-útfélen talált kincsek ( úgymint: toboz, kavics, csipkebogyó, csigaház, hangya v. bodobács -pici dobozban tárolva-, makk, gesztenye…)

  • Hajdu Andrea

    2013. október 18. péntek

    1. fogkefe: hatékony eszköz a koszmó eltávolítására, és ha nem szimpatikus fogzáskor a rágóka, ez bármikor bejön. Ezek után pedig nagyon gyorsan megtanulható a fogmosás
    2. műanyag kiskanál: az etetésen kívül is nagyon szeretik a lányaim rágni, játszani vele, amikor meg egészen kicsik voltak lekötötte őket a hordozóban, míg főztem
    3 csőrös pohár: mi ezzel kezdtük az ivást, és villámgyorsan megtanulták a használatát.

  • Tóth Anikó Nikolett

    2013. október 18. péntek

    Nekünk a legjobb barátunk a plüss bocink, amit a 6 hónapos kislányom saját maga választott ki és tényleg tudatos választás volt 😀 A kedvenc rágókánk pedig a mellszívó gumitölcsére amit persze kicsit bosszúállásból is megcsócsál, mivel anya mindig azzal a fránya mellszívóval vacakol a kisasszony helyett. 😀

    • Tóth Anikó Nikolett

      2013. október 18. péntek

      Még elfelejtettem, hogy a saját távirányító és a félig teli ásványvizes üveg és a napi újság is nagy játék, de a 100-as zsepi van hogy fél órára is le tudja foglalni. 🙂

  • Szabó-Kiss Nikolett

    2013. október 17. csütörtök

    Amik nálunk bejöttek, és azok előnye(i):
    -Hordozó kendő, később mei tai: van két szabad kezed,a nyűgös baba megnyugszik,jókat alszik benne,és közben anyuka „sportol”.
    -Kézi mellszívó: a többlet anyatej viszonylag gyorsan lefejhető vele,így a szoptatás hosszú ideig fenntartható.
    -Anyatej tároló műanyag dobozok: sterilizálható,anyatej és más étel fagyasztható vele későbbre,utazáshoz tápszer,kölesgolyó,tejpép por stb. tárolására is jó,és ha épp üresek,akkor jó egymásba rakosgatható játék a babának.
    -Rugós Adamo hinta: 0 napos kortól használható,kiváló hasfájós babáknak,amikor pedig már maga tudja hajtani,akkor tökéletes játék,és a nyűgös babát is sokáig leköti úgy,hogy közben még fejleszti is őt.
    -Hálózsák: vele vége az éjszakai kitakarózásnak,az álmukban is örökmozgó babákat picit „gátolja” az állandó mozgásban,így talán nem riad fel annyiszor a saját mozgására.
    -Anya éneke: ingyen van,mindig kéznél (szájnál) van,kiváló megnyugtatásra, altatásra,és a babát nem zavarja, ha hamis,így mindenki bátran „használhatja”.
    -Háztartási hulladék:ne ijedj meg!,de mielőtt kidobsz valamit,érdemes átgondolni,nem lesz-e átmenetileg jó játék szülői felügyelettel belőle a babádnak (pl.műanyag flakon meggy-,barackmaggal töltve,tejpépek színes dobozai,különböző méretű,színes kupakok,kiolvasott színes újság,törlőkendő zacskója stb.).

  • Kiss Karolina

    2013. október 17. csütörtök

    1. Hordozó kendő
    2. mobil légzésfigyelő (nem nagyon marad a kiságyban, így ha az ölemben vagy máshol alszik el sincs para)
    3. cumisüveg melegítő
    4. cumisüveg melegentartó
    5. mikrós fertőtlenítő
    6. textil pelenka (minden mennyiségben)
    7. szivacsos újszülött fürdető

  • Poetra

    2013. október 16. szerda

    Az elhangzottakon kívül nekünk a szopipárna bizonyult a hasfájásra a leghatékonyabbnak. Az első 3 hónapban úgy fektettem rá, hogy lelógott két oldalt keze-lába, és a pocakját megfelelő melegen tartotta (közben minden irányból megtámasztottam párnákkal). Jól zárható műanyag ételtároló doboz tele aprópénzzel. Mesekönyv rágható, zörgethető anyagból.

  • Veronika

    2013. október 16. szerda

    légzésfigyelő, a legnagyobb para ellen, mert nem lehet folyton lesni lélegzik-e a baba (ehhez hasznos elvégezni egy 2 órás tanfolyamot, hogy tudja az ember mit kell tenni, ha nem téves riasztás van)

    konnektorba biztonsági dugó, mert lehetetlen mindig mellette lenni.

    bármi, ami zörög, csörög, gurul

    tükör- a 4 hónapos babám legjobb barátja

  • Zsuzsa

    2013. október 16. szerda

    Műanyag vödör és doboz (láda) mindenféle méretben. Belemászik, rááll, ráteszi a fejére, belepakol, rengeteg ötlete van, hogyan játsszon vele. A másik nagy kedvenc a kanál. A családi eszcájg felét a lányunk birtokolja.

  • Demeter Andrea

    2013. október 16. szerda

    Adamo hinta, ill.mar nagyon pici kora ota, Halasz Juditot halgatunk…meghallja és már mosolyog! :)Demeter Andrea, andrekozmetika@gmail.com

  • Eszter

    2013. október 16. szerda

    Kedves Ági!

    Az előttem felsorolt dolgok valóban mind praktikusak és hasznosak. Sokat gondolkodtam azon, hogy még vanna-e ilyen kicsi és hasznos dolgok, hát íme.
    1. Utazáshoz, vagy orvoshoz a baba pelenkázásánál mindig jó az eldobható vagy lemosható pelenkázó alátét, könnyű tároni, tiszttítani, vagy épp azt sem kell, csak használat után eldobni.

    2. Ha utazunk, akkor a cumisüveg melegentartásához a hőtartó fóliával bélelt tároló, ami egyébként nyáron jégkockával töltve hűtőként is funkciónál, könnyen tisztítható.

    3. A cumikhoz a kis csíptető, amelyből nem árt ha több van, mivel mindig kell kéznél cumi, és nem elég egy, így én több helyre is teszek ilyen kis csíptetővel ellátott cumit:)

    4. Bár említetted, de nálam bevált és nagyon hasznos a szoptatós párna, amelyben olyan jóízűeket alszik szoptatás végén a kisfiam.

    5. Több méretben nagyon praktikus bébizsák, hálózsák, mert így akis tappancsok biztosan nem bújnak ki atakaró alól éjszaka.

    6. Borostyánlánc: nálunk bevált eddig, (bár nem régóta használjuk), reméljüka fogzási időszakban is jót tezs majd.

    Hát igazából azt gondolom, még so-sok apró és hasznos dolog, tárgy és eszköz van . Szép és mosolygós hetet mindenkinek!:))

  • Ferencz Barbara

    2013. október 16. szerda

    Nálunk a kézi mellszívó hatalmas segítség volt, sőt még ma is az, mert nem sikerült szopizni. Ezen kívül nagyon hasznos volt még a mikrós sterilizáló, és később a botmixer.
    Textilpelus mindenhol mindenre jó, nálunk mindenhol található, amerre jár, megnyugtatja, lehet alóla kukucskálni, azzal is alszik, és rágcsálja, ha jön a foga.
    A nedves törlőkendő is szuper találmány, játszótéren, vagy bárhol bevethető.
    Játéknak szuper a PET-es palack benne egy kis rizs, bors, mustármag, vagy bármi ami van otthon, a lényeg, hogy zörögjön 🙂 A kupakja jobban bejön, mint a rágóka.

  • Ági

    2013. október 16. szerda

    Hasznos kategória: vízforraló. Játék kategória: függönyzsinór, reluxa (fél óráig is elülne az ajtó előtt és húzogatná le-fel, ha hagynánk). Mindkét kategória: popsitörlő, a csomagolása színes, csörög-zörög, lehet rágcsálni, és ha a szülők épp nem figyelnek, ki lehet egyesével szedni belőle a kendőket. 🙂

    • Judit

      2013. október 19. szombat

      Sziasztok,

      a popsitörlővel kapcsolatban jelezném hogy remek a polcok, játékok tisztántartására is. 🙂 Nagyobbik kisfiam órákon át tudott törölgetni vele mindent ami a kezébe akadt „Segítek Anyának!” jelszóval 🙂

  • Sümeginé H. Anita

    2013. október 15. kedd

    Hát igen, nálunk is vannak kedvenc játékok, pl. (kocsi)kulcs, labda, … de a „főnyeremény” az okostelefon, amin bármikor meg lehet nézni a kedvenc dalokat, gyerekmeséket (így nincs nyűgösködés hosszú úton, vagy ha várni kell valamire) 🙂

  • h.juhász olga

    2013. október 15. kedd

    1. hordozókendő
    2. nedves törlőkendő
    3. borostyánlánc: több nyűgös nap után feltettük, másnaptól nincs vagy alig volt fogzási tünet. Legfőképp a nyálzás szünt meg
    4. dobozok, flakonok
    5. hálózsák, a takarót mindig lerúgta magáról
    6. bőrtalpú zokni-mamusz

  • Porkoláb-Szalma Bernadett

    2013. október 15. kedd

    Akupunktúra. Időzített császárral szültem, és nem indult be rendesen a tejem. 2-2,5 hónapig küzdöttem a szoptatással, fejéssel, pótlással (hordtuk az anyatejet) mire eljutottam egy (jól képzett) akupresszőrhöz. Az addigi 40-60-80 ml szopi után éjjel már 100 ml-t szopott, és még 130-at fejtem. 3 hónapos kora óta csak az én tejemet kapja, és most 9 hónapos.
    Tommee Tippee anti-colic (hasfájás ellen) cumisüveg. Az anyamellet formázza, főleg akkor van jelentősége, ha szoptatsz, de vmiért kell pótolni.
    Hordozó vagy kenguru. Ha muszáj elvégezned dolgokat, és kellenek a kezeid, de pont akkor nyűgös, és nem tudnád letenni, vagy ha muszáj buszra szállni, de a babakocsid nem fér fel. Nekem mindig ott van a babakocsi aljában.
    Egy nagy tároló doboz, vagy kosár. Ha rendet kell hirtelen tenned, csak beledobálsz mindet, és már rend is van. 🙂

  • schmiedt viki

    2013. október 15. kedd

    Textilpelus-nyugtat, altat, befed
    Eldobhato pelus- szarazabb, biztonsagosabb erzes
    Kapcsos body -kiforditod, beforditod, megis bunda a bunda
    Cumika-csak csendben, csak halkan, hogy senki meg ne hallja
    Instant pep-instant boldogsag. Anya 10 masodperces kajai
    Sooldatos spray-tiszta orr-sag fel egeszseg

  • Szászné Nagy Boglárka

    2013. október 15. kedd

    1. mellszívó: nem tudom mi lett volna velünk nélküle 🙂
    2. távirányító: fogzás idején jól jött, 4 hónaposan már két foga volt a fiamnak

  • Marton Viktória

    2013. október 15. kedd

    1. Függöny, elhúzom a sötétítő függönyt és már biztos hogy a 4 tappancs már kilóg alóla és nagyot lehet bújócskázni. Már 6-7 hónaposan is rángatták és bedugták a fejüket.
    2. Ásványvizes palack- kicsi víz mindig legyen benne mert azt jó rázni.
    3. cumis lázmérő. Éjszaka nem kellett felkeltenem egyiket sem hogy megmérjem a lázukat. Elég volt a cumit betolni a szájukba.

  • Gyöngyösi Kata

    2013. október 15. kedd

    1. kompakt tükör. a baba velem aludt a kórházban is már, az ölemben. így bár melyik részért meg tudtam nézni, hogy rendben van-e.

    2. a szopipárna eleinte a hasamat tartotta, most pedig még mindíg használjuk, hogy ha eldől ülés közben, akkor segítsen neki.
    3. a hordozókendő mindenre jó, kényelmes, variálható, jó akár takarónak is.

    4. hordozóülés. kötöttem rá egy madzagot, és úgy ringattam, a babakocsira szerelve abban sétált, autósülésnek is használtuk, és olyat kell választani, aminek egészen hátra lehet hajtani a fogóját, így stabil kisszéknek is jó, még sokáig.

    5. lánccá fűzhető műanyag karikák. mindent, ami kieshet a babakocsiból, a mai napig olyanokkal rögzítek. a kicsi szeret vele játszani is, de én szalagot kötöttem rá, a két végére egy-egy karika, és a cumitól a rágni való pelenkáig mindent arra akasztok.

    6. anyatejtároló műanyag doboz. egyenesen abba tudtam fejni a tejet, sajnos elenyészően kevésszer, de azóta abban van a keksz, a rágóka, a főzelék, … cseppmentesen zár, átlátszó, rovátkás.

    7. cseppmentes csőrös itató. végre a lányom hajlandó használni, így nem kell félóránként fölkelnem éjjel, hogy megtapogassam, vagy megkeressem, nem dobta-e maga alá, hogy ágyat is kelljen áthúzni, nem csak ruhát cserélni.

    8. etetőcumi. a nagy, lyukacsos cumira gondolok. egy ideig a lányom még a reszelt almát is csak így volt hajlandó enni. a szőlőből pl elég volt csak a magot kiszedni, a többit elintézte maga.

    9. szines teksztil pelenka. rágóka, napellenző, takaró, játék, támaszték, stb.

  • Sófalvi-Civin Zsuzsa

    2013. október 15. kedd

    Műanyag flakon kicsi vízzel figyelemelterelőnek; csatos hordozó túrázáshoz, bevásárláshoz; baba hajkefe fésülködni és csócsálni; műanyag kanál játszani is jó; gumi babafogkefe!

  • Vargáné Tóth Katalin

    2013. október 15. kedd

    Mosható pelus! Egészséges, környezetbarát, és csak egyszer kell megvenni. Nem kell havonta rohangálni eldobhatóért a boltba. 🙂

  • Eszter

    2013. október 15. kedd

    Sziasztok!
    Az biztos,h. a leguniverzálisabb dolgok a popsitörlő és a textil pelenka, ami még akkor is hasznosnak bizonyul,mikor nyilvános helyen kényszerülünk szopiztatni,kicsit eltakarva ezt az intim pillanatot! 🙂
    A műanyag tejtároló edénykék, alkalmasak lehetnek a pürékorszakban bébiétel lefagyasztására is, valamint az 1 éves már szívesen elbabrál a fedelek, poharak egymásba illesztésével!
    A készen kapható bébiételek nagy segítséget nyújtottak, azokon a napokon mikor kisbabám több törődésre, együtt töltött időre vágyott, a téli napokon mikor kevesebb gyümölcs közül lehetett válogatni a bevezetés kezdetén,hosszabb utazások alkalmával jóval kényelmesebb megoldás!Néhány üveget megtartottam, később jól jött a házilag készült bébiétel tárolására, vagy akár fűszerek tárolására!
    Az elektromos kis hintába most 1.5 évesen is szeret magától belemászni, hintáztatni a babáját,sokszor bekapcsolja rajta a zenét! 🙂
    Az egész kicsiknek való legó egész jól le tudja kötni az amúgy elég nagy mozgásigényű kislányom,még a dobozával is jól eltud játszani,ki-be pakol beleül cipelgeti,rázogatja!
    A babakocsihoz vásárolható téli bundazsák,nagyon praktikusnak,melegnek bizonyult,boltba érkezve egyszerűen kicipzározzuk!Vízálló!Szánkózáshoz is használható!
    A játék babakocsi tologatása nagy kedvenc,akár a lakásban akár a szabadban, mindenképp fölös energiákat vezet le!Magunkkal vihetjük bárhová!
    Az előkék közül a műanyag belebújós hátul tépőzáras vált be leginkább,nem tépi a nyakából valamint elég nagy felületen véd és nem kell folttisztítással bíbelődni egyszerűen egy szivaccsal letöröljük! 🙂

    • Eszter

      2013. október 15. kedd

      Ja,és persze a kamerás babafigyelő melynek köszönhetően a nyári estéket nyugodtan tölthettem a férjemmel a teraszon! 🙂

  • Schiefer Katalin

    2013. október 15. kedd

    Adamo hinta! Abban mindig nagyon jól elvan, sőt van hogy el is alszik benne. A hintázás mellett minden házi és minden kerti munkát eltudok végezni 🙂

  • Tóth Mária

    2013. október 15. kedd

    1. Textilpelus, mert annyi de annyi mindenre jó… 🙂
    2. Játszószőnyeg.
    3. „Mássz utánam labda” Ez köti le leginkább a picúrom figyelmét. Öt hónapos múlt, próbálkozik a mászással. Ez folyamatosan ösztönzi, így nem unja meg a dolgot. 🙂
    4. Micimackós képek a pelenkázó komód környékén. Gyorsan és egyszerűen lehet tisztába tenni a drágámat.
    5. Cumi, amitől mindig megnyugszik.
    6. A lehető legnagyobb „dolog” ami bennünk tartja a lelket, és megkönnyíti a dolgomat: APA. Mert ha apát meglátjuk, már fülig ér a szánk, és elfelejtjük miért is sírtunk. 😀

  • Happ Éva

    2013. október 15. kedd

    1. Fazék fedővel… Az én kisfiam azzal játszik a legtöbbet 8 hónapos kora óta. Most 21 hónapos, és még mindig az a sláger.
    2. Csatos hordozó… Kiránduláshoz, sétához, házimunkához
    3. Szülőkormányos tricikli… A kisfiam 10 hónapos korától nem volt hajlandó már beleülni a babakocsiba. De járni még nem tudott, és november volt. Valahogy ki kellett mennünk a szabadba… Hát ezzel bárhová megyünk azóta is, pedig már jár. Ha célirányosan kell gyorsabban haladni (például a zöldségeshez a vacsihoz),akkor ezzel hiszti és futkározásmentesen tudunk menni.
    4. Bio paradicsomszósz 🙂 ha már tényleg nem jut eszembe semmi vacsira, csak főzök egy kis tésztát, ezt pedig megmelegítem hozzá. Sonkával spenóttal, egy kis sajttal, csirkehússal, bármivel lehet gazdagítani. 10 perc alatt kész az egészséges kaja. (Idén saját termesztésű paradicsomból készült…)
    5. Kulcsok… most a legjobb játék a manókámnak. Ha van rajta valami figura, akkor még jobb! Két órát képes „elkulcsozni.”
    6. A kismamablog… bár az nem kicsi… 🙂 Rengeteget segít nekem a gyereknevelésben, mert jó információkat ad, és mindig segít!

  • Bíróné Tóth Gyöngyi

    2013. október 15. kedd

    Igazából nagyon sok dolog van, ami megkönnyíti az életemet, életünket. Nehéz is kiemelni egyet-kettőt, no meg mások már sokat írtak. Mégis megpróbálom. Egy izgő-mozgó, s keveset alvó másfél éves kisfiú mellett jól jön néhány olyan perc, amikor elmélyülten játszik, hogy Anya is elvégezhessen ezt-azt. Ha a lakásban tartózkodunk jó játék a zseblámpa,a nagyobb tesó tolltartója, Apa pénztárcája (benne néhány fémpénzzel). Az udvaron leginkább a szerszámos láda s a dömper aratja a legnagyobb sikert, főleg ha van mellé egy szeneslapát(?), és persze némi föld. Ez utóbbi foglalatosság után már csak Ariel kell, Anyukának!!!

  • Dóri

    2013. október 15. kedd

    1. lázcsillapítós fecskendővel mindent hajlandóak bevenni
    2. kis flakon fertőtlenítő „csoda” spray, minden bibit azonnal gyógyít, majdnem anya-puszival egyenértékű
    3. sebtapasz szintén hasonló funkciót lát el
    4. popsitörlő abszolút favorit, még a homokot a szájból is ki lehet vele törölni
    5. apa kulacsa, abból bármit meg lehet inni
    6. minden táskámban 2 db kisautó, hiába lány az egyik, bárhol eljátszanak vele, ha valamiért esetleg várni kell (pl. boltban pénztárnál)

  • Csonkáné Nikolett

    2013. október 15. kedd

    A 6 szuper segítő szerintem:

    1. Fogzós baba-mama ékszer, rágcsi. (Babahami, Horgooka stb.) Szoptatás közben, babakocsiban, autóban, sorban álláskor, vagy csak úgy. Fogzáskor.

    2. Külön bejáratú alvós kedvenc, így el tudtuk hagyni a cumit éjszaka is. Csak átöleli és már alszik is.

    3. Puha talpú cipőcskék, mamuszok, mikor a zokni már kevés a járólapos lakásban. Könnyű feladni, rajta marad az apró lábon, mászás közben is.

    4. Fektethető rugós babahinta. Fantasztikus, pillanatok alatt elalszik benne a baba, ha felébredne valami zajra, az első mozdulatra beindul a rugó és rögtön vissza altatja. Később ültethető, leér a lába, tud benne ugrálni, lábat erősíteni stb. Jó móka! 🙂

    5. Egy akasztóval rendelkező plüss játék: nekünk sokszor gondot okozott a cumicsipesz rögzítése, ha épp olyan ruha volt rajta, amire nem igazán lehetett felcsíptetni. Így beszereztünk egy kockás fülű nyuszit, az akasztójával be tudjuk kötni a babakocsiba, így nem hagyjuk el, a cumiláncot pedig a nyuszi füle hosszabbítja. Nagyon bevált.

    6. Csúszásgátló a fürdőkádba, így nagyobb a biztonságérzete a kicsinek, bátrabban játszik, hamar elengedi magát.

    +1: Külön bejáratú pelenkázós játék, amit napközben csak úgy nem kap meg, csakis pelenkázáskor, így sokáig érdekes marad számára, leköti a figyelmét. (2-3 havonta érdemes cserélni)

  • Tirla Krisztina

    2013. október 15. kedd

    Buborék fújó: fejleszti a babák koncentrációs készségét. Ámulat és vidámság bármikor használjuk. 🙂

  • Szélné Nagy Melinda

    2013. október 15. kedd

    Nekünk a műanyagpalackba szórt babszemek,és a kulcscsomó ami bevált.Kivállóan elszórakoztatja magát vele! 😀

  • Harangi Mária

    2013. október 15. kedd

    Szoptatós melltartó. Könnyen, egy kézzel is kezelhető, amíg a másikkal a kicsit fogom.
    Textil előke. Amikor jön a foga és nyáladzik, akkor naponta többet is elhasználunk, így nem a ruhája ázik át.

  • Balajti Anita

    2013. október 15. kedd

    Nedves törlőkendő: játszótérre sem megyünk nélküle :).
    Buborék fújó: több órás orvosi váróban ücsörgést is átvészeljük vele, a többi gyerek örömére is.
    Sport kupakos babavíz: mindig van nálunk.
    Kölesgolyó: szintén állandó társ, ha éppen „éhen akar halni” a kölök
    Fülhőmérő: egy pillanat alatt megvan a pontos eredmény.
    Orrszívó: nem szereti, de náthásan is átalusszuk az éjszakát a segítségével.

  • Kelemen Andrea

    2013. október 15. kedd

    kölesgolyó, műanyag vödör (bármit lehet benne gyűjteni útközben), alvótárs, botmixer,járóka, hordozó kendő, babakocsi

  • Zsanett

    2013. október 15. kedd

    1. Szundikendő: kiváló anyapótlék éjszaka az ágyban.

    2. flakon: minden ami henger alakú kiváló játékszer, így például a termosztátot is szereti aminek külső borítása pamut belül pedig műanyag, szokott is belepakolni dolgokat.

    3. fisher price aquarium hinta: ez az egyetlen hinta ami bevállt,nyugtat,altat. Jó szolgálatot tett fogzás időszakában. Közel másfél éves koráig tudtuk használni.
    Ezt felváltotta az,hogy mi hintáztatjuk és nagyon élvezi,mosolyog.

    4. Zörgő,csörgő játékok,rágókák

    5. gyerekdalok,mondókák imádjuk pl. elment vadászni,ez meglötte….. amikor körmöt vágunk hasznos.

    6. buborékfújó

  • Strobl-Pazmandi Krisztina

    2013. október 15. kedd

    1. eldobhato pelenka: ezzel tobb ido jut mindenre 🙂
    2. Libero pelenkazo alatet: felszivja a pelenkazas soran keletkezett pisit, igy az alatta levo textilpelust nem kell minden alkalommal cserelni 🙂
    3. Szelcso: elosegiti a pukik tavozasat, illetve segithetunk vele a kakilasban is. 3 es fel honapos babamnak heti 1 kakija van, amikor latom rajta par nap utan, hogy zavarja, ezzel segitek neki.
    4. Pihenoszek: a lakas tobb pontjara magammal vihetem, anelkul, hogy kendobe vagy kenguruba raknam
    5. bebior: ha alszik a kisagyaban, a lakas barmely pontjara magammal vihetem a keszuleket, igy meghallom, ha sir
    6. legzesfigyelo: nyugodtan aludhat az egesz csalad 🙂

Comment navigation