6 kicsi és hatékony megoldás, ami könnyebbé teszi egy anya életét (JÁTÉK)

Nem vagyok híve annak, hogy tonnaszám vásároljuk a drága és felesleges dolgokat kelengye gyanánt, aminek aztán nagy részéről kiderül, hogy soha nem lesz szükség rá. Viszont vannak olyan tárgyak, amik sokoldalúak, kismillió praktikus módon használhatóak és nagyban megkönnyítik egy anyuka életét. Ilyen tárgyakat gyűjtöttem most össze.

1. Hordozókendő

kelengye, kicsi és hatékonySoha nem gondoltam volna, hogy szükségem lesz rá, amíg meg nem született a fiam, aki már újszülöttként is utálta a babakocsit. De sétálni kellett valahogy. Próbáltuk mindenféle módon összebarátkoztatni vele, de 3 hónapos koráig egyszerűen nem volt hajlandó megmaradni benne. Aztán kiderült, hogy nagybevásárlásnál, kirándulásnál is nagyon praktikus.
A kendő újabb felhasználási területeit sikerült megismernem, amikor megszületett a második csemete, viszont az első még csak másfél éves volt. Amíg a nagy után rohangáltam, a kicsi békésen elszunyókált a kendőben – ugyanerre nem volt hajlandó a kiságyban az első hetekben, így a kendő életmentőnek bizonyult.

Aztán gyorsan 1-2-3 évesek lettek és a kendő néha még mindig velünk volt. Mert bár ugyan imádtak szaladgálni és simán ment a 10 kilométeres túra az erdőben, de mindig elérkezett az a pont, hogy „Anyaaaa, vegyél feeeel…” Ilyenkor karleszakadás és nyakban cipelés helyett a kendővel gyorsan megoldottuk a fáradt popó cipelésének kérdését.

2. Tetrapelenka

Ilyen sokoldalú cucc szerintem nincs más a világon. Használhatod büfizéshez, etetéshez, melegben takarónak, babakocsira árnyékolónak, törülközőnek, előkének, az autóban sötétítéshez…

3. Szoptatós párna

Már várandósként érdemes beszerezni, kiváló pocaktámasz éjszakánként 🙂
A szülés után az egyetlen módja, hogy a gátsebeddel leülj, ha van egy úszógumi kéznél, vagy egy szoptatós párna (a lényeg, hogy a közepe lyukas legyen).
Amíg pedig a baba kicsi és másfél órás maratoni szopikat tart, addig praktikus párnával szoptatni, hogy ne kelljen tartani a babát.

4. Porszívós orrszívó

Emberkínzásnak tartottam ezt a találmányt, aztán átmentünk 1-2 rendesebb takonykóron, amikor a gyerek levegőhöz jutása és az éjszakák nyugalma múlt azon, hogy kijön-e a váladék. Van mindenféle elemes verzió is, de azok csak annyit szívnak ki, amennyi magától is kicsurog. Ellenben a porszívós verzió, az kiszedi azt is, amit a felnőtt sem tudna kifújni (érdemes kipróbálni magadon is, nagyon hatékony)

5. Gumis lepedő

Ha próbáltál már télen matracot szárítani és megtapasztaltad már, milyen az, amikor a szag beeszi magát mindenhova, akkor tudod, mekkora segítség a gumis lepedő. Egyszerű találmány, ami újszülött kortól, egészen 6-7 éves korig (mert néha még olyankor be-be csusszan egy pisi éjszaka) hűséges társad lehet.

6. Labda

Az egyetlen játék, ami minden korban érdekes. Tudtad például, hogy 5-6 hónaposan a baba már képes visszagurítani? Próbáld ki, hogy lefekteted hasra, leülsz mellé, odagurítod a labdát és kéred, hogy gurítsa vissza. Amikor spontán utánanyúl, a mozdulattal elgurítja. Ilyenkor nagyon dicsérd meg és gurítsd vissza megint neki. Néhány dicséret után tapasztalhatod, hogy a kicsi egyre tudatosabban és egyre ügyesebben gurítja vissza a labdát.

De sokat segíthet egy labda a járástanulásban is: ha a már állni és mászni tudó babával labdázol, odadobod neki a labdát és kéred, hogy dobja vissza, azzal az egyensúlyérzékét fejleszted.

Ariel_MJP-3925JÁTÉK! Milyen kicsi és hatékony tárgyak vannak, amik nagyon megkönnyítik az életedet? Amiket szívesen javasolnál más anyukáknak is? Írd le ide a hozzászólások közé legkésőbb október 18.-án pénteken éjfélig! A válaszadók között kisorsolunk 20 doboz Ariel Power kapszulát!

Fontos: a játékban akkor vehetsz részt, ha a válaszodhoz a teljes nevedet és email címedet megadod.
Sorsolás: október 21.-én. A nyerteseket emailben értesítjük nyereményükről!

A JELENTKEZÉS LEZÁRULT! Köszönjük mindenkinek a válaszokat 🙂

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

88 Comments

Comment navigation

  • Bánszki-Röffler Dóra

    2013. október 15. kedd

    Angolpólya: Amíg a babakocsi mózeskosarába befért a fiam, addig a pólyát tettem bele és így nem kellet plusz takaró. Ha meleg volt, szétnyitottam a pólyát. Ha aludt, a pólyával együtt ki tudtam venni a kocsiból és fel tudtam őt vinni az emeletre a nélkül, hogy felébredne. Később a járókában tett jó szolgálatot a huzata, azzal béleltem ki a járóka alját. Mióta gurulva közlekedik és kezd mászni, a nappali alvásoknál tesz jó szolgálatot a huzat- az a takarója.

    Üres vizes/üdítős palack: Csillog, ha összenyomjuk, akkor csörög és jól lehet a tetejét rágni is… 🙂

  • Vera Ecser

    2013. október 15. kedd

    Botmixer – babakaját elkészíteni egyenesen nélkülözhetetlen. Nekem.

    Hálózsák – a nagyobb lerúgja magáról a takarót, a kisebbre meg nem is lehet paplant rakni. Nem is tudom, hova lennék nélküle.

    Lestrapált napszemüveg – feltenni is jó móka, rágni is, kinek kinek igény szerint.

    Türhopser(nek hívja a német, nem ismerem a magyar megfelelőt: ajtófélfára erősíthető állítható rugós hinta) – gyerek hosszú percekig tud benne ugrálni, ha magasabbra állítom akkor meg jó kis hinta.

    A hordozókendőről és a manducáról meg nem kezdek el áradozni.

  • Szentgyörgyi Edit

    2013. október 15. kedd

    1. Eldobható pelenkaalátét /nagyon jó, főleg utazáshoz, babamasszázsra, védőnőhöz- rápisil csak kuka/

    2. Botmixer /amíg nem kezdjük a darabosat nagyon jó segítség/

    3. Termosztáska/ Télen , nyáron mindig jó /

    4. Úszópelus / Nagy találmány/

    5. Kéz és test nedvestörlőkendő

    6. Nyálkendő / Szép mintásakat lehet kapni vagy varrni és nem előkével kell az utcára menni 🙂 /

  • Törökné Erdei Anita

    2013. október 15. kedd

    Pet-palack, amivel órákig elvan, Adamo-hinta, Nedves törlőkendő: minden célra megfelel, habtapi

  • Varga Bernadett

    2013. október 15. kedd

    Bármelyik puha kendőm. Árnyékoló az autóban vagy a babakocsiban, ha mintás, akkor a fény játéka is szórakoztató. Lepedő, takaró, összehajtva párna, ha idegen helyen alszunk, akkor nagy segítség, mert mami illata van.

  • Gulyàs Krisztina

    2013. október 15. kedd

    Azokon kìvül, amiket màr màs ìrt ..
    Fitness labda! Kismamaként derékfájdalom miatt kiváló ülni rajta (pl irodában napi 8 órát). Aztàn később rajta rugózva síró babát kézben tartva kiváló nyugtatò :-). Nálunk sokszor ez volt a mentsvár.

  • Tóthné Pásztor Mónika

    2013. október 15. kedd

    építőkockák, autók, bármi ami forog, ceruzák, gyurma, és minden, ami nem szabad 😀

  • Balázsné Rácz Orsolya

    2013. október 15. kedd

    Vízhőmérő. Szuszpenziós adagolók.

  • Mezeiné Mészáros Anita

    2013. október 15. kedd

    Ami az egyik leghatékonyabb segítség az anya számára az a nedves törlőkendő.Nagyon sok mindenre felhasználható,mindig kéznél van.A leg jobb játék pedig a kulcs csomó.Csörög zörög hideg a fog ínynek.

  • Fné Juhász Barbara

    2013. október 15. kedd

    Kedves Ági,

    lehetnék álszent, de sokáig (ha nem is a kedvenc tárgyam) az egyik nagy segítségem a cumi volt. És legyünk őszinték, hányszor, de hányszor segített a cumi a nyugtatásban. Szerencsére már megszabadultunk tőle, de igenis nagy segítség volt. Ha ésszel használja az ember, nem árthat.
    Másik kedvenc tárgyam a vanish szappan, amely minden folttól megszabadított minket. Aztán ott van még a víz nélkül használható kézfertőtlenítő. Valószínűleg van még sok, de a gyerek körül így nagy hirtelen ennyi jutott eszembe.

  • Varga Enikő

    2013. október 15. kedd

    Kézbáb:kicsiknek nagyoknak,nálunk imádják!

    Nyaklánc:Ha kicsi folyton matat vele, ha nagy elkéri,felveszi,illegeti-billegeti magát a tükör előtt stb…csak jó erős nyaklánc legyen és ne túl drága 🙂

    Pokróc:egy pillanat alatt lehet belőle sátort csinálni a szoba közepére vagy magunkra aggatva lehetünk szuperhősök ráadásul még melegen is tart 🙂

    Műanyag motor:Kötelező darab fiúknak, lányoknak.

    Karton doboz:Tárolásra,pakolásra ha már megunta a gyerek a benne csücsülést,firkálást.

    Mosószappan:elképzelhetetlen gyerekruhát nélküle mosni.

    Nekem ssc hordozóm van,én nagyon szeretem ,mert egyszerű felvenni,jól tartja a gyerek csípőjét és mellette tudok szaladni a nagy után.Babakocsira szerelhető testvér fellépő is nagyon hasznos találmány.
    Nem árt több gyerek mellé egy varrógép,hiszen meg kell varrni a farsangi jelmezt,toldozni-foltozni.

    Szép napot mindenkinek!

    Enikő(Egy 3 éves törpilla és egy 5 hónapos dalia anyukája)

  • Reiner Imola

    2013. október 15. kedd

    Szoptatós párna: miután két terhességet, és két gyermeket kiszolgált, édesapám a csípőműtétje után is ezt használja. Kitámasztja a lábát, hogy ne mozduljon el, felpolcolja, sőt még az oldalára is ezzel fekszik.
    Nedves törlőkendő: Popsit, arcot, kezet, szájat, szájból homokot, idegen tárgyat, cipőt, műszerfalat, fagyifoltot, bármit letakarít. Ja, és a gyerekek is takarítanak vele. Mondjuk nem biztos, hogy a tükröt kéne, de csinálják maguktól.
    Elektromos hinta: Az első végigordított nap után bezavartam az uram hazafelé a boltba. Használtam altatásra, etetésre, hintázásra, és nemcsak otthon.
    Hordozható DVD lejátszó: 3 órás végigüvöltött kocsiút 3 hetente. Azóta csak dvd csere kérdése.
    Cumikötő: anélkül egy lépést se az ajtón kívülre.

  • Kelemen Mónika

    2013. október 15. kedd

    Aprítógép: a pürékorszak főhőse

  • Dórci

    2013. október 15. kedd

    Fél literes műanyag flakon színes golyókkal. Olcsó, és nagyon sokáig eljátszik vele. Az érdes kupakja pedig segít a fogzásnál, nagyon szereti rágni.

  • Balázsné Rácz Orsolya

    2013. október 15. kedd

    Még eszembe jutott a baba körömvágó olló. Kisfiam észre sem veszi hogy levágom vele a körmét. Praktikus még a cumisüveg fogó. Sokban segít a gyerekeknek az önálló ivés/ evés megtanulásában. Fültisztító pálcikákat is sokmindenre lehet használni.

  • Balázsné Rácz Orsolya

    2013. október 15. kedd

    Üdv mindenkinek!

    Kezdeti időkben a mellszívót és a mellbimbó védőt emelném ki. Nagyon hasznos találmány. Ahogy nőtt a kisfiam a ruha anyagból készült puha plüss játékok nagyon jó időtöltésnek bizonyultak. Most tartunk a fogzásnál. Kicsi és hasznos, zsebbe is könnyel elfér az a Dentinox Gél. Fogzás idején e nélkül ki sem tesszük a lábunkat otthonról. Ami még kicsi és hasznos a cumitartó műanyag dobozka és a cumikötő. Mi általánosan 2 cumival vagyunk el egy időszakban. Ha sétálunk és váletlen leesik az egyik cumi nem kell aggódnom, hogy ugyan hol mosom le, csak előveszem a másikat a tiszta tartóból. Kis helyen elfér a kézfertőtlenítő, ami ugye az első pár hónapban szintén fontos szerepet játszik az életünkben. Hasznos a babakocsi tetejéra kapcsolható játék, amit a kicsik hónapról hónapra jobban felfedeznek.

  • Koszoru Dolores

    2013. október 15. kedd

    – Tetra pelenka: A csecsemő feje alá négybe hajtva ágyba, babakocsiba, hintákba, játszószőnyegre, pelenkázóra. Az utcai ruhánk és a baba közé, ha ölbe vesszük, orvosi vizsgálathoz a baba alá.

    – Pelenkázó alátét: Ha elmegyünk a babával otthonról, otthon a pelenkázóra (én a feje alá a pelenkázó alátétre is tetra pelust teszek), orvosi vizsgálathoz a baba alá, szobatisztaságra neveléskor a kisgyerek alá székre, kanapéra, ágyra.

    – A legolcsóbb egyszerű mosószappan: Ha van időnk azonnal kimosni a foltot.

    – Foltsó (nátrium-perkarbonát): Akár a már nem friss foltos ruha áztatásához, mosásához.

    – Ecet: Öblítéshez, vízkő eltávolításához.

    – Kézfertőtlenítő gél: a táskába.

    – Kiszáradt textilhatású popsitörlő: Vizes vagy lemosó tejes tisztogatáshoz, a baba arcának lemosásához.

  • Leidlné Fábos Dóra

    2013. október 15. kedd

    Teás doboz. Imádja gurigatni kövön és tetszik neki ahogy zörög. 🙂
    Kupak, labda, lufi.
    Hagyma.Tetszik neki, ahogy leszedi a héját. 🙂 ( Nekem annyira nem )

  • Gyarmatiné Nagy Ildikó

    2013. október 15. kedd

    Sziasztok!
    Számomra az a 6 dolog,ami sokat segít illetve megkönnyíti a napokat:
    -bébiőr: kertes házunk táján nélkülözhetetlen a mai napig.Mára 2 gyermekemhez 2 van…
    -zibzárazható pólya:kinyitva pihe-puha takaró,sokáig csak ebben aludt nyugodtan,mióta kinőtte a pólya részt már csak hason alszik!
    -testvérbabakocsi:egyik baba 5 hónapos,a másik 2 éves és imád kocsizni,szóval nélkülözhetetlen.
    -tetra pelus:minden korra és helyzetre!
    -járóka:pertsze csak ameddig nem jár.Addig viszont sok házimunka elősegítője volt!
    -mellszívó
    -merülő mixer
    -eldobható pelus:ma már természetes,hogy ezt adjuk a gyerekre,de mégis a leghasznosabb dolog a világon a babának és a mamának!

  • valajul

    2013. október 15. kedd

    Ásványvizes palackok, minden mennyiségben: játszik vele, mászik utána, zörög, és zsugorban jól el lehet barikádozni vele a lakás veszélyesebb pontjait.

  • Horváth Mária

    2013. október 15. kedd

    Homlokhőmérő. Ha valakinek (mint pl.nekem), nem szimpatikus a popsis mérés. Lehet, hogy a legpontosabb, de kényelmetlen, macerás és kellemetlen babának és mamának egyaránt. Még rémlik, hogy én mennyire utáltam. Fülben egy izgő-mozgó babának szinte lehetetlen mérni, ezért is vettünk homlokhőmérőt, ami kényelmes, gyors, és egyáltalán nem macerás. Oltások idején, betegségekkor nagyon jól jön egy ilyen gyors megoldás.

  • Tóth Zsuzsanna

    2013. október 15. kedd

    Mindennel egyetértek,amit fent felsorolt a szerző, bár én az elemes orrszívónkat imádom, a második gyereket szolgálja hűségesen.
    Amivel a kiegészíteném, az a nedves törlőkendő! A legjobb barátom! 😀 Mindenhol van belőle, arc- és folttisztításra kiválóan alkalmas, de még a bútorokról is lekapom vele a maszatos kezek nyomait, ha sos segítségre van szükség.

  • Márkusné N Anikó

    2013. október 15. kedd

    Nedves törlőkendő
    Orszi-porszi
    Nyálkendő
    Babakocsi esővédő
    „világítós” Cumi (sajnos mindkét gyerkőc már a kórházban megkapta)
    Szerintem az eldobható pelenka is ide jönne, bár mindennapos, de mégis…

    Mindenkinek babás szép napot 😉

  • Deliné Berta Otília

    2013. október 15. kedd

    1. Kézi mellszívó-nekem nagyon bevált,nem éreztem olyan brutálnak,mint a gépit.
    2. Aventes pohár – mindenre jó: anyatejnek, bébikajának, hűteni-melegíteni,kölesgolyót, almát szeletelve beletenni,ha megyünk valahova.
    3. Nedves törlőkendő: a normál használaton túl, sminket letörölni és intim törlőnek papírnak is jó, ha gyorsan akarod felfrissíteni magad, sőt, nagy melegben hűsíti a bébit is és anyát is.
    4. IKEÁS etetőszék: nem reklám helye,de nekünk szuperül bevált. Kényelmesen, stabilan ül benne a gyerek, könnyen,egy mozdulattal letörölhető, ha a lábait kivesszük, pillanatok alatt minimál helyre elrakható, elvihető.

    5. tanuló fogkefe-szett: amikor fogzott, életmentő volt,azóta már fogmosáshoz használjuk a legnagyobbat.

    6. Nemtudom,mennyire eszköz, de a homeobogyók abszolút beváltak, úgy, hogy korábban egyáltalán nem hittem benne, csak kétségbeesésemben fogzásra kipróbáltam-chamomilla,pulsatilla, belladonna gyakran előkerül nálunk, de komplex készítményeket is szívesen használok,mert beválnak!!!

  • Nagy-Bakai Andrea

    2013. október 15. kedd

    Nyálfogó kendő – egy barátnőmék árusítják, addig nem is hallottam róla, de szuper dolog. Védi is a baba nyakát sétánál, de jópár bukástól is megvédte már a ruháját (persze a fogzás nyáladzós időszakára is legalább olyan hasznos), ritkábban kell mosni – ja és nem mellesleg borzasztó vagány, különféle aranyos és vicces mintákkal lehet kapni.

  • Bogdán Andrea

    2013. október 15. kedd

    Nálunk a műanyag sütiszaggató formák váltak be: főzés közben beültettem az etetőszékbe, vagy akár a szőnyegen – sokáig elvolt velük.
    A másik dolog, ami nagyon bevált: fogzáskor a nyálkendő. Mivel ezt össze lehet patentolni a nyakán hátul, és vastagabb, tavasszal sálként is jól jött – sétánál nagyon praktikus volt! Nem ázott el a pulcsi sem alatta.
    De a pet palack, a joghurtos pohár, vagy színes IKEA pohársorozat – mind nagyon lekötötte!

  • Kara-Nagy Berill

    2013. október 15. kedd

    Ami mindig jó ha van nálunk a popsitörlő, minden bajban a segítségünkre lehet.
    Valamint nálunk nagy kedvenc egy tigrises plüss, nála mindig vigaszra talál a kisfiam 🙂

  • Klima-Németh Georgina

    2013. október 15. kedd

    Nálunk a leghasznosabb a hordozó, abban Gergõ bármikor el tud aludni, és bármennyit 🙂
    A másik hasznos dolog a popsitörlõ kendõ, amit fenéktörlésen kívül még játéknak is megteszi, sokáig el tidja nézegetni a csomagolás, csörög-zörög vele, néha meg is rãgcsálja 🙂

  • Csatlósné P. Krisztina

    2013. október 15. kedd

    Nekem a kecsketejes szappan. Másfél év alatt mindent kipróbáltunk hogy elmúljon az atópiás dermatitisze szegénykémnek. Mióta csak kecsketejes szappannal fürdetem, teljesen elmúlt. A másik dolog (bár nem kicsi) a kenyérsütőgépem. Abba teszem bele a kenyér, a lángos, a pizza, a sütemények tésztáját, és már keveri is, dagasztja, keleszti helyettem. Sok időt spórolok vele.

  • Fejős Panni

    2013. október 15. kedd

    Címkék minden mennyiségben!!! A hordozónk, labda és textilpelenka.

  • Szabó Jenifer

    2013. október 15. kedd

    A játèk ìv nagy segîtsèg körömvágásnál:) az adamo hintát is ajánlani tudom mikor már nincs erőd járkálni a kicsivel belerakod ės alszik is. Nagyon hasznos nekem 🙂

  • Kolozsváry Zoltánné

    2013. október 15. kedd

    Nálunk a Fisher Price távirányítós körforgó vált be nagyon. A házi kedvencek miatt már az első naptól külön szobában aludt Mesike, ez a körforgó 18 percig zenél, és mivel van távirányítja, nem kellett bemenni hozzá, hogy újra bekapcsoljam (nehogy az ajtónyitásra felébredjen a félálomból).
    Most már 8 hónapos, áll, és imádja kergetni a „repülő állatokat” a kicsi kezével, hosszú percekig elvan vele.

  • Horváth Viktória

    2013. október 15. kedd

    Elektromos mellszívó!!! Iszonyat mellgyulladásom volt, mert nem nyíltak meg a tejcsatornák és csak gyűlt a tej. Ha nincs a mellszívó nem tudom mi lett volna velünk!

  • Pinter Veronika

    2013. október 15. kedd

    Elektromos etelparolo! Nem a legkisebb, de annal hatekonyabb es praktikusabb. Remek talalmany, barmilyen zoldseg parolhato benne, rizs, koles is keszitheto vele. Bekeszited, beallitod az idozitot, az etel nem eg le, nem kell kevergetni. Ha kesz mehet rogton a turmixba, es kesz is a fozelek a gyerkocnek. Minden anyukanak ajanlom!

  • Karaszné Tamás Anita

    2013. október 15. kedd

    Focilabda: Bármikor előveszem nagy sikert arat a 9 hónapos kisfiamnál, ha eldugom, és megkérem hogy keresse meg akkor is nagy öröm van, és meg tudok csinálni közben bármit.
    Műanyag pohár: Órákig el lehet vele játszani és közben tanul is, gurul, pattan ha leejti, óriási öröm, ha öntök bele egy kis vizet és egyedül próbál inni.
    Ásványvizes flakon: dobolni, gurítani, csörgőnek hasznélni, bowlingozni, bármit lehet vele csinálni (soha nem gondoltam volna, hogy a sok játék helyett inkább ezzel foglalkozik majd) én főzök ő flakonozik…
    Pospitörlő: Egyszerűen mindenre jó! A legjobb folttisztító a világon!

  • Anita

    2013. október 15. kedd

    Medelás mellbimbővédő (ciciztető..:) )- Kislányom csak ezzel tud szopizni..ha ez nincs valószínű hogy nem tud szopizni(lapos a mellbimbóm), iletve sosem szenvedtem sebesedett sajgó mellbimbó miatt(ez csak egy plusz előny…) ma már berakja a szájába..:) (7hónapos, sosem kapott tápszert)

    KISMAMABLOG!!! MINDENben segített, és tartotta bennem a lelket sokszor, hogy igenis jól csinálom…♥

  • Kusztovszkyné Takács Orsolya

    2013. október 15. kedd

    Nekem a labda a kedvencem. Amikor kisebb volt kisebb labdát kapott, amit meg tudott fogni. Most 15 hónapos és rúgja, dobja bent a lakásban, vagy kint az udvaron. Tanyán lakunk így bőven van hely.

  • Gacsó Viktória

    2013. október 15. kedd

    Mózeskosár, lehet benne aludni, hintázni, nem kell tartani tőle, hogy fázik a babuli.
    Összehajtható műanyag pelenkázó alátét, kis helyen elfér és mindig tudom hova teszem le a kisfiam.

  • Lakatos Tímea

    2013. október 15. kedd

    Pocifix párna: még várandósként is használható alváskor, széken ülve, de később szoptatáskor, ha nem szeret hason feküdni a baba, erre fektetve jobbak a „kilátásai”, ha a földre fektetem a tipegőt alá teszem pl. pelusozáskor.
    Műanyag egymásba kapcsolható lánc: a tetrát legkönnyebben így szereltem a babahordozóra, babakocsira napellenzőnek, emellett nagyon jó játék is:), és más játékot is rá tudtam csatlakoztatni vele a babakocsira.
    Univerzális hőmérő: van egy fém része, amit folyadékba téve is méri a hőt, nem vettem külön babahőmérőt.

  • Bianka

    2013. október 15. kedd

    Termosz
    Bármikor pillanatok alatt kész a friss, meleg tápszer vagy tea.

  • Lázár Anett

    2013. október 15. kedd

    Kukkantós könyv: bármilyen hisztije van, egy „na ki van az ajtó mögött” vagy „keressük meg a traktort” kérdéssel el tudom terelni és már szalad is a könyvvért.
    Kávés csésze: „főzzél anyucinak egy kávét”. Imádja ha feladatot kap és a legjobb, ha mind ezt anyának teheti.

  • Szilviata

    2013. október 15. kedd

    Bőrtalpú zokni, ami segíti a járást 🙂

  • Engler Zsuzsanna

    2013. október 15. kedd

    Cumisüveg kupakjával nagyon sokáig eljátszik, és minden olyannal amin textil cimke van. 🙂 Imád elbíbelődni vele! 🙂

  • Médi Szabolcsné

    2013. október 15. kedd

    Sziasztok.
    Szerintem a fürdető krém egy gasznos dolog.
    Olcsó, kiadós, valamint a legjobb a gyerek száraz bőrére.
    A tetra pelust is szeretem mert sok oldalú és praktikus.
    Autósülésbe, pelenkàzón fej alá, büfiztetéshez, gyümölcs evésnél ruhára és letörléshez.
    Illetve a digitális hőmérőm. (Nem volt egy vagyon)
    Infra így 1 mp alatt leméri a testhőt, nem kell várni. De mér szoba hőmérsékletet is, így ideális lehet mindig a hőfok, mert tudom mikor kell hűteni vagy fűteni.

  • Kovács-Borsos Boglárka

    2013. október 15. kedd

    Matrica a kádba! Élvezetesebbé teszi a fürdést! 🙂

  • Révészné Ruff Mária

    2013. október 15. kedd

    6 kicsi és hatékony megoldás, ami könnyebbé teszi egy anya életét (JÁTÉK)

    1.vízszintesig dönthető babakocsi: ha elalszik kényelmesen tud aludni, de ha ébren van akkor kicsit megemelve kilát és élvezi a séát.

    2.etetőszék: majdnem vízszintesig dönthető,már 4 hónaposan bele tudtam tenni és nagyon szereti,mostmár félig ülő helyzetben van.

    3.többfunkciós botmixer: gyorsan elkészíthető a gyümölcspüré vagy a főzelék

    4. nylon alátét lepedő alá: olcsó és nem ázik el a matrac ha büfizik, vagy éppen csorog a nyál fogzáskor

    5.játszószőnyeg: jól elszórakoztatja magát a baba, sokáig eljátszik rajta

    6.elektromos mellszívó+orrszívó:Szoptatásnál jól jön,elég hamar ki lehet fejni a maradék tejet esetleg ha nem szopizik a baba akkor lefejni a szükséges mennyiséget.Az orrszívót nem mindig szereti a baba, de gyorsan jelentős mennyiségű váladékot kiszív.Halkabb,mint a porszívó.

    Nekem ezek a dolgok segítik a napjaimat a legjobban 🙂

  • cucka

    2013. október 15. kedd

    nekem az első ami eszembe jut a mellszívó, a kezdeti hónapokban állandó társam volt. :))))

  • Finta-Vojtila Zita

    2013. október 15. kedd

    Lázmérő cumi, nálunk nagyon bevált, mert nagy cumis a kisfiam, így megkönnyíti a lázmérést!
    Nedves törlőkendő: Mindig van a táskámban, mert nem csak popsitörlésre jó, hanem egy csomó más mindenre. Kéztörlésre, ha véletlenül lefagyizza a ruháját a gyerek stb. De a párom pl. ezzel tisztítja le mindig a cipőjét! 🙂

  • Csík-Hollóházi Edit

    2013. október 15. kedd

    Adamo hinta. Imád benne lenni 🙂 Amíg kicsi, addig bölcsőként is remekül beválik :)Csak tenni kell bele merevítést, hogy a háta egyenesen legyen.

  • Petrovácz K. Józsa

    2013. október 15. kedd

    Nedves törlőkendő, kulcscsomó(játéknak),textilpelenka.

Comment navigation