Menstruáció terhesség alatt

Lehetséges a menstruáció terhesség alatt? Ha nagyon szeretnél babát, akkor minden menstruációnál ott motoszkál benned a kérdés, hogy vajon nem lehet-e, hogy a vérzés ellenére azért mégis ottvan a baba… Nos, az a helyzet, hogy valóban „megjöhet” a terhesség alatt is, de másként, mint ahogyan azt gondolnád.

Menstruáció terhesség alatt„Menstruáció” a terhesség alatt többféle okból léphet fel:

  • a fogantatás viszonylag későn történik, ezért a „szokásos” időpontban leválik egy kis darabon a méhnyálkahártya
  • a szervezet „emlékszik” rá, mikor kéne megjönnie, ezért a menses időpontjában a megszokott tünetek lépnek fel és minimális vérzés is jelentkezik
  • hormonális okokból lép fel vérzés, ami nem „igazi” menstruáció, és nem is teljesen abban az időpontban jelentkezik, hanem az első harmad folyamán bármikor

A terhesség alatt jelentkező „menstruáció” valójában nem igazi (kivéve az első esetet), és mindhárom típusnál a vérzés nem igazi élénkpiros vérzés, hanem inkább barnás, a mennyisége kevés, gyakran csak 1-2 csepp és csak néhány napig tart (vagy a hormonális ok esetén elhúzódhat akár hetekig is). Olyan eset is létezik, hogy valakinek még kétszer-háromszor „megjön” a terhesség első hónapjaiban, valamint azt a jelenséget is sok kismama tapasztalja, hogy az első néhány hónapban azokon a napokon, amikor „meg szokott jönni” jelentkeznek a menses előjelei, hasonlóan fájdogál a hasa, de végül természetesen nem jön meg, hiszen nem volt peteérés, és nem válik le a méhnyálkahártya.

Nagyon fontos, hogy a menstruáció a terhesség alatt nem normális dolog, ha barnázást (akár 1-2 cseppet is) vagy élénk vérzést tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz! A hormonális problémák ugyanis jól orvosolhatóak gyógyszerekkel, és élénk vérzés esetén is lehetséges még a segítség!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

3 837 Comments

  • vik

    2016. január 02. szombat

    Azzal a kérdéssel fordulik Önhöz,hogy néhány nap késés és 2 pozitìv teszt után mégis görcsösen megjött a menstruáciòm.Ez gondolom biztos vetélést jelent?😕

    • Gabi

      2016. január 05. kedd

      Sajnos lehetséges, de egyáltalán nem biztos. Ha a vérzés továbbra is fennáll, mindenképp érdemes orvoshoz fordulni, mert a vetélés az anyára is veszélyes lehet!

  • Viktória

    2015. december 30. szerda

    Tisztelt Doktor nő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz hogy most vagyok 5 hetes terhes . Ma délutántol apro rózsaszin pecsételés jött ki belőlem! De se alhasi fájdalmam se rosszullétem sincs ! Akkor mi lehet a baj? Kicsit félek ! Előre is köszönöm a válaszát ! 🙂

    • Gabi

      2016. január 05. kedd

      Ha az enyhe rózsaszín folyás nem váltott vérzésbe, ennyivel el is múlt, akkor jó eséllyel nincs semmi gond. Vérzés esetén viszont érdemes orvoshoz fordulni, mivel vetélésre utalhat.

  • Horváth Tímea

    2015. december 29. kedd

    Üdvözlöm!azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy nem tudom eldönteni h terhes vagyok e vagy sem! Az eset úgy kb. másfél hónapja történt. rá nem sokára gyakran jelentkezett hányinger és gyakran fáj a fejem..a ciklusom normálisan megjon de 2-3 napig tart
    tesztet is vettem de negatív lett!
    kérem ha tud segítsen! előre is köse

    • Gabi

      2016. január 05. kedd

      Ha negatív a teszt, de mégis terhességre gyanakszik (a tünetek miatt), érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni, ott egyértelműen kiderül, terhességről van-e szó.

  • Alexandra

    2015. december 29. kedd

    Üdvözlöm Dr.nő
    Avval a kérdéssel fordulok önhöz,hogy több évig szedtem a gyógyszer (volina )de abba hadjtam decembertől és rajta vagyunk a baba témán..6napot késet ma meg megjött inkább barnás volt mint piros
    Attól lehetek terhes?vegyek tesztet?
    Nagyon szeretnénk babát
    23eves vagyok
    Köszönöm a választ

    • Gabi

      2016. január 05. kedd

      Ha a vérzés enyhébb volt, mint általában, nem tartott 3 napnál tovább, akkor lehetséges a terhesség. Ebben az esetben érdemes lenne csinálni egy tesztet.

  • andi

    2015. december 28. hétfő

    31éves vagyok vszombaton voltam együtt a párommal vasárnap Megjött már előtte se védekeztünk akkor is voltak szúró alhasi fájdalmaim derék szúródás mintha megjönne érzés,a menszeszem rendszertelen lehetek terhes?úgy tudom hogy a beágyazódás kb 5 nap köszönöm

    • Gabi

      2016. január 05. kedd

      Ha a menzesz pontosan jött meg, mennyisége, állaga, színe nem tért el a megszokottól, és nem múlt el 3 napon belül, akkor kicsi a terhesség esélye.

  • Natalia

    2015. december 27. vasárnap

    Jó napot!
    A párommal egy ideje próbálkozunk a babázás terén, de eddig sajnos sehol semmi.. rengeteg tesztet csináltam már, de sajnos mind negatív..a mostani mensesem megjött egy -két hetes késéssel, viszont mar 2.hónapja minden nap folyamatos a hányinger.. nem csak reggelente..a mellem is feszül.. többen riogattak a méhen kívüli terhességgel.. lehetséges ez?

  • Kovácsné B Mónika

    2015. december 27. vasárnap

    Sziasztok!
    41 éves vagyok a férjemmel 1 éve szeretnénk kisbabát, folyamatos medőségi kivizsgáláson vagyunk. Nálam egy enyhe inzulin problémát találtak ,amit diétával helyrehoztam.A párom még vizsgálat előtt áll.A menstruációs ciklusom mostanság rendszertelen lett.A mennyisége nekem mindig sok volt.Ovulációs teszt segítségével probálkozunk , legutóbb is így volt.A menstruációm most elég érdekes volt. A 34.napon gyenge vérzés jelent meg, majd másnap is elég kevés(én 2 doboz éjszakai betétet szoktam elhasználni), a harmadik napon szintén kevés volt, majd a mai negyedik napon semmi. Aluszékony vagyok,a melleim fájnak, bár ezek a tünetek akkor is megvannak ha normális a ciklusom.Lehetséges , hogy terhes vagyok?nagyon szeretnénk már. Tesztet még nem csináltam.Köszönöm válaszodat.

    • Gabi

      2016. január 05. kedd

      Lehetséges. Ha a tünetek nem múltak el és eddig még nem teszteltél, mindenképp érdemes lenne.

      • Kovácsné B Mónika

        2016. január 06. szerda

        Kedves Gabi!Három teszt negatív lett((.Lehetséges , hogy hormonzavar?Bár az aluszékonyság, és a mellfeszülés megvan még.:-)

  • Helga

    2015. december 22. kedd

    Szia! Nekem az a bajom h 8napja nem jott meg. Utan csinaltam egy tesztet ami pozitiv lett es utana megjott elenk piros es faj a hasamalja.. akkor nem vagyok terhes ?

    • Gabi

      2015. december 25. péntek

      A pozitív teszt ritkán téved. 99%, hogy terhesség, ezután viszont a vérzés utalhat vetélésre is. Ha a fájdalom erős, és a vérzés sem enyhül, mindenképp orvoshoz kellene fordulni.

  • Csíkosné Lajter Rózsa

    2015. december 21. hétfő

    Kedves Ági!
    Köszönöm a leveleket, eddig is jó hasznukat vettem a blogban olvasottaknak! Segítséget szeretnék kérni 8 hónapos kislányunk étkezésével kapcsolatban. 4 és fél hónapig csak anyatejet kapott, elkezdtük a hozzátáplálást, amit nagyon szépen fogadott. Pótlásként 4. tápszerként Lactogen Harmonyt fogadta el, nagyon nehezen (az sem volt mindegy, hogy milyen cumival). 6. hónapban megunta, azóta Sinlacot kap a tápszerhez felesben. Pár napja újra kedvetlenebbül fogadja el a tápszert. Egyébként reggel 7 körül ébred 80-100 ml tápszert kér, azután játék. 10 körül gyümölcsöt kap majd 1,5-2 órát alszik. 12 után főzeléket kap hússal. Mindent szeret amit főzünk. Délután 30-40 percet alszik kint a levegőn.16 óra körül uzsonnára tejpépet, zabpelyhes, rizses gyümölcsöket eszik. Ismét játék. Fél 8 körül fürdés azután 2 nekifutásra megissza a 300 ml-t.(5 kanál Sinlac, 4 kanál Lactogen.) 21 óra után alszik el. 4 hónapos kora óta átalussza az éjszakát. Egyébként már kúszik, forog, beszélget. Mire cseréljem le a tápszerünket? Evett már túrót, sajtot, tojássárgáját is. Foga még nincs. A darabosabb zöldségeket még kilökdösi a nyelvével, de próbálkozunk. Teát nem szereti, átlagban 1 dl vizet iszik meg naponta. Meddig kell a vizet forralni a tápszerhez? (Víztisztítónk van.) Átlagosan fejlődő babáról beszélhetünk. Szép, formás, nem kövérke, jókedvű kisbabánk van.
    Várom válaszod!
    Boldog Karácsonyt kívánok! Rózsa

    • Vida Ágnes

      2016. január 17. vasárnap

      Annyi tápszert igyon, amennyit elfogad és mellette kapja a tejtermékeket és a többit a korának megfelelő mértékben 1 éves koráig. 1 éves kor után, ha nem tejallergiás, a tápszert lecserélhetitek tejre, de addig ne váltsátok ki!

  • pin . Emoke

    2015. december 20. vasárnap

    Udvozlom. Lassan 2 eve rajta vagyunk a ferjemmel a babazason. ..tobb,mint 2 eve eltavolitottak a pajzsmirigyem 80%-at..azt mondta a kezelo orvosom nehezen fogok teherbe esni. Viszont az elmult 2 honapban megvolt, de csak 2 napig es az is csak pecsetelve. .tobb vagyis hetente teszteltem es mind negativ volt kivetel az utolso. .azon mar megjelent mindket csik. .a terhesseg osszes tunete negvan mar lassan 3 honapja, vagyis biztosan terhes vagyok . ami mar szepen latszik is 😊😊de most kellene megjonnie es barnazok. Remelem ez normalis. .mert sajnos kulfoldon vagyunk ferjemmel es legkesobb csak 8 nap mulva tudok elmenni orvoshoz. .csak meg szeretnek nyugodni, h ez normalis es biztosan nem lehet baj. ..valaszat szivbol megkoszonom. .Emoke 😊 😊

    • Gabi

      2015. december 25. péntek

      Ha csak enyhe barnás folyás, akkor még nem feltétlen jelent gondot. Ha vérzésbe váltana, és görcsök is kísérik, akkor mindenképp fontos lenne minél előbb orvoshoz menni. Ha időközben elmúlt a barnázás, nem erősödött, akkor is érdemes az együttléteket kerülni, amíg ki nem derül, hogy minden rendben van-e. Drukkolok!

  • Bea

    2015. december 12. szombat

    Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy a párommal babát szeretnénk.2hete késik a menses,de tegnap és ma volt egy kis barnás folyás,nem sok,pár csepp,nem csináltam még tesztet.

    • Bea

      2015. december 14. hétfő

      Egy nagyon kevés vérzés is volt,nem sok csak pár csepp.De nem szédülök,nincs hányingerem,bár az első terheségemnél sem volt semmi rosszullét.

      • Gabi

        2015. december 16. szerda

        Ha rendes menzesz nem volt, csak ez a kis vérezgetés, akkor még szóba jöhet a terhesség. A tünetek hiánya sem zárja ki! Én tesztelnék mindenképp!

        • Bea

          2015. december 16. szerda

          Csináltam tesztet,és pizitiv lett, de viszont rendesen volt vérzés kb 1.5 napig.A tesztet akkor csináltam meg mikor volt a vérzés.

    • Gabi

      2015. december 16. szerda

      Ha ennél erősebb vérzés azóta sem jelentkezett, mindenképp érdemes lenne csinálni egy tesztet.

      • Bea

        2015. december 16. szerda

        Az hogy 1.5 napig volt vérzés de a teszt pozitiv lett,az jelenthet gondot?

  • kata

    2015. december 10. csütörtök

    Jóestét!!! Le irnám a kis történetem és szeretném ha válaszolnátok rá. Ok.27. Én volt meg utoljára a mensim ami 28 napra jött meg mindig. Fogamzásgátlót szedtem. Meg volt 4-5 napig. Aztán elkeztem szedni tovább a bogyit. Nov. 9 . Én abba hagytam és 12 . Én meg jött megint rendes menses volt 4 napig tartott. Persze végig együtt voltam a párommal védekezés nélkül mert babát szeretnénk. Elvileg mikor el fogyott volna a gyógyszer akk nem jött meg a szokott időre. Tesztet csináltam negativ lett. Ultra hang se látott még egy heti késéssel semmit. 7. ,én meg jött reggel enyhébb volt mint szokott de szerdán már csak egy kis barnás váladék volt. Azóta enyhe szuró fájás van s hasam alján a cicim fáj érzékeny fel vagyok puffadva olyan érzésem van mint aki tele ette magát de éhes vagyok. Mi lehet ez? Tudtok segiteni? Köszi

    • Gabi

      2015. december 16. szerda

      Fogamzásgátló szedése után gyakran előfordul, hogy hosszabb idő (több hónap) is kell, hogy a ciklus újra helyreálljon. Ilyenkor lehetséges, hogy meghosszabbodik a ciklus, lehet, hogy enyhébb lesz a vérzés, de az ellenkezője is előfordulhat. Ettől függetlenül még nem lehet teljes bizonyossággal kizárni a terhességet sem. Ha nem pontosan középidőben estél teherbe, még lehet, hogy korai volt a teszt és az ultrahang is. Ha bizonytalan vagy, érdemes csinálni egy újabb tesztet. És ne keseredj el, 1 hónap sikertelen próbálkozás még nem jelent gondot!

  • Beáta

    2015. december 04. péntek

    Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz,hogy 8 hetes terhes vagyok és éjszaka volt egy kicsi véres váladék!Viszont most lenne meg a menstruációm lehet,hogy csak azért?Vagy elmehetett a baba?

    • Gabi

      2015. december 09. szerda

      Ha csak pici véres folyás volt, az még nem jelent feltétlen bajt. Viszont ha ennél több, vagy esetleg megismétlődik, akkor mindenképp orvoshoz kellene fordulni. Ha nem volt több vérzés, nem kísérték görcsök, és a terhességi tünetek sem szűntek meg, akkor jó eséllyel minden rendben van, de a következő vizsgálat során akkor is érdemes lenne ezt az orvossal megbeszélni.

  • kocsis mária

    2015. december 02. szerda

    Szia! Nekem van egy problémám. Egy hete késet ma jöt meg rendesen de aligha folyik valami a szine rendes piros és csináltam párnapja egy tesztet és egy erös csikot mutatot. Roszul léteim is voltak/vanak de nem görcsölök meg ilyenek. Babát szeretnénk. Mit tanácsolsz?

    • Gabi

      2015. december 09. szerda

      Ha a vérzés enyhébb volt, mint a megszokott, és néhány napon belül el is múlt, akkor még szóba jöhet a terhesség. Ha az erre utaló jelek is megvannak még érdemes a tesztet megismételni.

  • kati

    2015. november 30. hétfő

    Jónapot azzal a kérdéssel fordulnék önhöz,hogy egy napos késéssel megjött a menstruációm ami úgy jött meg h mielőtt megjött nagyon görcsöltem majd másnap megjött de inkább barna volt mint piros három napig tartott de közbe végig volt vagyis van hányingerem és fejfájás has fájás szúró érzés. Régóta próbálkozunk sok tesztet csináltam már ezért félek tesztelni.

    • Gabi

      2015. december 01. kedd

      Én tesztelnék, főleg, ha a hányinger továbbra is jelen van.

  • Monika

    2015. november 24. kedd

    Szép napot. Nekem az lenne a kérdésem,a nemvárt elött egy nappal amolyan barna foltok voltak a fehérnemün krémes folyással,de ilyen gombostűhegynyi 3 pötty.utánna megjött a nemvárt ,az első nap hatalmas görcsökkel és intenzíven.Második nap is tartott az intenzív délutánig este meg alig volt.harmadik nap csak minimális.Második nap estére hatalmas kívánóság édességre majd 3-4 darab cukorka után hatalmas hányinger.és még amit tudni kell mensi elött kb 5 nappal nagy görcsök mindjárt megjön érzés.Mitől lehet?Babát szeretnénk.Köszönöm a gyors válaszát

    • Gabi

      2015. november 25. szerda

      Az erős és görcsös vérzés nem jellemző terhesség során, de ha a tünetek nem szűntek meg, mégis érdemes lehet egy terhességi tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Anett

    2015. november 22. vasárnap

    Udvozlom.. nalam az a helyzet h peteéres alatt voltam egyutt a parommal es szeretnenk is babat, 25.en kellene megjonnie ma van 22 es mar mintha megakarna jonni rozsaszines.. tobbszor vagyok rosszul, hanytam is.. az elso terhessegemnel is honapokig enyhe verzesem volt.. lehet h most is terhes vagyok,? Vagy egyszeruen harabb jott meg? Erdemes terhessrgi tesztet csinalnom vagy sem? Koszonom a valaszat..

  • Anett

    2015. november 22. vasárnap

    Udvozlom.. nalam az a helyzet h peteéres alatt voltam egyutt a parommal es szeretnenk is babat, 25.en kellene megjonnie ma van 22 es mar mintha megalarna jonni rozsaszines.. tobbszor vagyok rosszul, hanytam is.. az elso terhessegemnel is honapokig enyhe verzesem volt.. lehet h most is terhes vagyok,? Vagy egyszeruen harabb jott meg? Erdemes terhessrgi tesztet csinalnom vagy sem? Koszonom a valaszat..

    • Gabi

      2015. november 25. szerda

      Előfordulhat, hogy az enyhe vérzés a beágyazódás jele. Ha a mostani vérzés enyhébb, mint a szokványos, 3 napnál nem tart tovább, vagy csak egyszerűen továbbra is terhességre gyanakszik, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Beatrix Somogyi

    2015. november 22. vasárnap

    Jonapot ! Olyan kèrdèsem van hogy minden honapba megjön a menstruáciom de a melleim megvannak duzzadva ès fehèr folyadèk jön mindkettőböl.. Hirtelen megishiztam..a hasam nagyobb lett… Nagyon sokat eszek ami rám nem jellemzö… Csináltam tesztet utoljára kijött egy halvány csik… Lehet hogy terhes vagyok?? Vagy mitöl vannak ilyen tüneteim?

    • Gabi

      2015. november 25. szerda

      A terhességi teszt pozitívnak tekinthető akkor is, ha a második csík csak halványan jelenik meg. Ha bizonytalan, érdemes nőgyógyászhoz fordulni.

  • Kitti

    2015. november 20. péntek

    Tisztelt Doktornő!
    Az előzőt javítanàm.
    November 6.-án jött meg a menstruációm!
    7.-èn voltunk eggyütt.
    16.-án volt az első rosszullèt, hányás, fej fàjás szèdülès.
    17.-èn teszteltem ami sajnos negatív lett.
    Rosszul lèteim azóta is vannak!

    • Gabi

      2015. november 25. szerda

      Lehetséges, hogy csak azért nem mutatta a teszt, mert még korai volt. Viszont egyetlen alkalomra kár lenne alapozni! Főleg, hogy a ciklus elején történt az együttlét, amikor a teherbeesés esélye is alacsonyabb. Ha tényleg babát szeretnének, érdemes gyakran próbálkozni, amikor csak jól esik.

  • Kitti

    2015. november 20. péntek

    Tisztelt Doktornő!
    Azzal a kèrdèssel fordulok Önhöz hogy a menstruàciòm november 6.-àn jött meg.
    A pàrommal 7.-èn voltunk eggyütt!
    Az elmùlt kèt hònapban a ciklusom 24 napos volt.
    11.- èn nagyon rosszul lettem,hánytam,szèdültem… azòta fàj a fejem, a melleim nem èrzèkenyek!
    Ma úgy fájt a hasam mintha meg akarna jönni,a mentruáciòm kezdetèig 9 nap van hátra.
    13.- án teszteltem Sajnos negatìv lett!
    Remènykedhetem hogy össze jött a baba?
    A vàlaszat előre is köszönöm!

    • Gabi

      2015. november 25. szerda

      A leírt tüneteket biztosan nem okozta egy 4 napos terhesség. Viszont ennyi idő elteltével még kicsi az esélye, hogy a teszt is bármit kimutat. Ha már esetleg késik a menzesz, érdemes megismételni a tesztet.

  • Ircsi

    2015. november 03. kedd

    Az előzőhöz szólnék. október 8-án voltunk együtt. és 23 án kellett volna megjönnie. de most 28-án jött barnázással,majd vérzés.

  • Ircsi

    2015. november 03. kedd

    Kedves Gabu! Szeptember 26-án megjött a mensim,barnázással 4 napig,majd 4 napig kicsivel erősebben véreztem.Kiszámolta az orvosom,hogy 26 napos a ciklusom,8 án együtt voltam a párommal,egész végig olyan érzésem volt,hányinger,undor,gyakori vizelet,haspuffadás,késett 23-a helyett ismét 4 nap barnázás,majd most 2 napja vérzés, azóta is van émelygésem,haspuffadásom. negatív tesztek előzménye. Kérdésem ,lehet terhesség,vagy hormonális? Még azt szeretném megkérdezni,mikortól kell számolni egy ciklust,a barnázástól,vagy a megjelenő erősebb vérzéstól? hogy tudom akkor kiszámolni a ciklust? ez idő alatt szedtem inofolicot! Orvos javasolta,mert mondtam szeretnék babát,okozhatta esetleg az a hányingert,vagy az egy hetes késést? Van egy szölőszem nagyságú cysztám is, mennyire befájásolja a teherbe esésem a jelenlétét? köszönöm válaszát

    • Gabi

      2015. november 13. péntek

      Érdemes újra átolvasni a gyógyszer betegtájékoztatóját, milyen mellékhatások jelentkezhetnek a szedése során. A ciklus első napját én a barnázás első napjának tekinteném, tehát első négy nap enyhe vérzés, inkább csak barnás folyás, majd erősebb vérzés. Ilyen elhúzódó vérzés esetében kicsi a terhesség esélye, 100%-osan azonban nem lehet kizárni sem. Ha a leírt tünetek miatt mégis bizonytalan, érdemes egy terhességi tesztet csinálni.

      • Ircsi

        2015. november 29. vasárnap

        Kedves Gabika! Köszönöm a válaszát! Sajnos amióta a válaszát megkaptam, azóta kiderült ,nem vagyok terhes! Ami aggasztó számomra,hogy abba hagytam az inofolicot,ez egy étrendkiegészítő, voltam dokinál,aki azt mondta minden vizsgálat nélkül,arra értem,hogy mondtam neki,32 napra jött meg oktöber 31-n.most viszont barnával kezdtem,ismét,november,19.től,barnázás,két napig, majd két nap semmi,megint barnázás, majd 28-án vérzés ami még mindig van. Már 11 napja! Kérdezném,Öntöl, ez normális ciklus? Ilyen rendszertelen menzesztől,hogy eshetek teherbe,amikor kiszámolni sem lehet a ciklus hosszát. Az orvoshoz ha elmegyek nem tesz semmit,azt mondja minden rendben van.Én nem így gondolom,de orvos nem vagyok! Viszont aggasztó már.Köszönöm ,ha válaszol.Üdvözlöm.

        • Gabi

          2015. december 01. kedd

          Orvos én sem vagyok, de a rendszertelen ciklus biztos nem normális. Érdemes lenne esetleg más orvost keresni, biztosan van a közelben több magánrendelés is. Érdemes ismerősök között tájékozódni, melyik az az orvos, aki hasonló esetekben a legyintés helyett inkább az alapos kivizsgálást választja.

  • Ivana

    2015. november 01. vasárnap

    Jó estét!
    Napok óta próbálgatom a szervezetem, mert alapvetően nagyon erős laktózérzékeny vagyok, de félidő óta először csak bűnöztem aztán ettem is tejeset, s semmi bajom.
    Legutóbb akkor történt ez amikor terhes voltam, de mire orvoshoz mentem már elvetélt.
    Most viszont szinte majdnem pontosan kicsi késéssel megjött. Nagyon kevés, de az élénk piros. Tejeset ilyenkor nem is próbálgatok, mert iszonyat hányingerem van. Melleim duzzadtak, hasam inkább szurkál, mint görcsölne. Hányinger meg már a vérzés előtt is volt pár nappal esténként.
    Előfordulhat, hogy ez vetélés vérzés? Vagy a kevés élénk piros vérzéstől még lehetek terhes?
    Azért gondolok terhességre, mert a laktózérzékenységem is egy éve pont ilyen miatt szünetelt, így másra nem tudok gondolni, hogy mi segíthetett lebontani a laktózt.
    Köszönöm előre is a választ!

    • Gabi

      2015. november 13. péntek

      Ha a vérzés enyhébb volt, mint a megszokott, és nem tartott tovább 3 napnál, akkor szóba jöhet a terhesség. Ha erős volt, akkor akár vetélés is lehetett valóban.

  • fekete aniko

    2015. november 01. vasárnap

    Az a kérdésem fordulok önökhöz együtt volta barátomal nem rég elkeztem hizni mostanában 2hete de meg jöt menzeszem ?

    • Gabi

      2015. november 13. péntek

      Ennyiből nehéz lenne megmondani. Ha terhességre gyanakszik, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Beáta Eszlári

    2015. október 31. szombat

    Sziasztok. Azt szeretném meg tudni hogy ez lehet a terheség jelei? Derék fájás, hasi görcsök, hányinger a nap 24òrájába, étvágy zavar, illatokat erösebben érzem és zavarnak is nagyon ingerültebb is vagyok sokkal . Igaz hogy meg jött a menszeszem de barnás folyásom valt 3 napig utána meg 2napig halvány piros volt a vérzésem ennek mi lehet az oka??

    • Gabi

      2015. november 13. péntek

      Nem kizárt a terhesség. Ha bizonytalan vagy, mindenképp érdemes csinálni egy tesztet!

  • Enn

    2015. október 29. csütörtök

    Üdvözletem!
    Segítséget szeretnék kérni. A ciklusom 18. napján volt tüszőrepedésem (23 mm-es volt) a bal oldalon,illetve másnap még volt a jobboldaliba 20mm-es (azt nem tudom,hogy nála is volt e tüszőrepedés,mert uh-ra már nem kellett visszamennem)a méhnyálkahártyám 8mm volt. 24. napi vérvételkor a progeszteron szintem 30,2 volt. 30-31 napos ciklusaim vannak. Most viszont késett 5 napot,utána egy napot barnáztam (ilyen sose volt),másnap megjött,de nagyon gyenge volt ,következő nap is gyenge piros de görcsölős. babát szeretnénk.inofolicot szedek napi 1-et. letséges ,hogy ez miatt késett és gyengébb a menszeszem? köszönettel Enn

  • viky

    2015. október 28. szerda

    Üdv
    Azzal a kérdéssel fordulok önhöz ,hogy Oktober 12.en mult el a menstruaciom 4napig tartott normal verses volt azota viszont megduzzadt a mellem es barnabb a mellbimbom,napok ota nagyon faj a fejem es szedulok,neha-neha kisebb alhasi gorcseim vannak hanyinger a nap 24orajaban
    Lehetek terhes?

    • Gabi

      2015. október 28. szerda

      Bár 3 napnál nem volt rövidebb a menzesz időtartama, mégsem lehet 100%-osan kizárni a terhességet. Ha bizonytalan, érdemes csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Kovácsné

    2015. október 27. kedd

    Szia!
    Tanácstalan vagyok és a segítségedet kérném.
    A menzeszem mindig rendszeresen és időben jött meg átlagosan 5-6 napig tart. Most is időre jött meg, azonban nem úgy mint szokott. Az első nap csak minimális barna színű folyásom volt (ami előtte sosem) majd aznap estére megjött rendesen (ez volt szombaton) ma kedd van és már a végét járom, valószínűleg holnapra el is múlik. Az elmúlt napokban elég fáradékony vagyok és szombaton némileg émelyegtem és szédelegtem is, viszont azóta sincs semmi ilyesmi tünetem. Mikor érdemes leghamarabb tesztet csinálnom, hogy reális eredményt kapjak?
    Lehetséges, hogy sikerült teherbe esnem? Nagyon örülnék neki! 🙂

    • Gabi

      2015. október 28. szerda

      Általában akkor jöhet szóba a terhesség, ha a vérzés sokkal enyhébb, mint általában, és 3 napon belül el is múlik. Ha a vérzés elmúlik, és továbbra is bizonytalan, esetleg terhességre utaló tünetek jelentkeznek, akkor érdemes csinálni egy tesztet, mindenképp reggeli első vizeletből.

  • Curiosum

    2015. október 25. vasárnap

    Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy lehetséges-e az, hogy terhes vagyok?
    Augusztus 5-én volt az aktus, ami miatt aggódom, ez a menstruációs ciklusom 7. napja volt (július 30-án kezdődött és augusztus 4-én lett vége a menstruációmnak).
    Ezt követően augusztus 28-án is megjött a menstruációm (6 napos, volt élénk piros vérzés) és október 6-án is megjött (6 napos, ugyancsak volt élénk piros vérzés). Utóbbi ugyan késett egy hetet, de mint kiderült, Candida albicans fertőzésem volt, amire október 14-én kaptam is antibiotikumot.
    Szeptember 29-én és október elsején is végeztem tesztet, mindkettő negatív lett, legutóbb pedig október 20-án végeztem, ami megint csak negatív eredményt mutatott.
    Igazán szeretnék megnyugtató választ kapni, hogy ilyen feltételek mellett kizárható a terhességem. Hányinger és szédülést egyszer sem éreztem, azonban voltak időszakok mikor puffadást igen.
    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2015. október 25. vasárnap

      Ha augusztus eleje óta nem volt olyan együttlét, amikor nem, vagy nem megfelelően védekeztek, akkor minimális a terhesség esélye. Ennyi idő elteltével már szinte biztos, hogy valamilyen tünet utalna a terhességre.

      • Curiosum

        2015. október 26. hétfő

        Köszönöm a gyors választ!
        Megtudhatnám még, hogy milyen tünet lenne az, ami utalhatna rá?
        Megint csak köszönöm a segítséget!

  • Éva

    2015. október 18. vasárnap

    Jónapot.szeretném kérdezni,h a mensesem 1napig tartott,de nem volt olyan amilyen szokott,barnás,és elég kevés volt.Csináltam tesztet de nem mutatot semmit.A hasam pár napja olyan mintha fellennék puffadva,kicsit fáj,de nem vészes.Mitöl lehet ez?

    • Gabi

      2015. október 20. kedd

      Én a negatív teszt ellenére nem zárnám ki a terhességet. Érdemes lenne megismételni a tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

      • Éva

        2015. október 20. kedd

        Köszönöm.És a alhasi görcsök is ezért lehetnek? a mellbimbom pár napja fáj,ha hozzá érek.De nincs se hányingerem, és nem szédülök.

  • Ildyko

    2015. október 14. szerda

    Üdvözlöm.Èn is egy kèrdèssel fordulok Önhöz. Okt 13-án kellett volna megjöjjön a menszeszem ès 10-èn jött meg (ami furcsa mert mindig pontos) ès alig volt vlm 3 napig…a negyedik nap abszolut semmi ès az 5 nap egy pár csepp barnás…Amugy a párommal probálkozunk. Köszönöm a vàlaszt.

    • Gabi

      2015. október 20. kedd

      Előfordulhat, hogy terhesség miatt volt enyhébb a vérzés. Ha bizonytalan, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Daradicsné Csomor enikő

    2015. október 14. szerda

    Szeretnék kérdezni,mert tanácstalan vagyok.
    Szeretnénk babát.7évig szedtem gyogyszert,és szeptember elején abba hagytam.Óktóber 1jén megjött a mensesem,de csak 1.5 napig.
    Néha kivánom az édeset,az elején fáradékony voltam,és minden „hülyeségen” bögöm.Van h nagyon jo a kedvem,de van h nincs semmihez kedvem.Csináltam tesztet,de nem mutatott semmit.
    Lehetséges h terhes lennék?vagy csak a fejemben a gondolatol,vannak ezek,mert már nagyon szeretnék babát.
    Köszönöm a válaszát.
    Enikő

    • Gabi

      2015. október 20. kedd

      Fogamzásgátló abbahagyása után gyakori jelenség, hogy akár több hónap is kell, hogy rendesen visszaálljon a ciklus. Ez az enyhébb vérzés még lehet ennek következménye. Ha a gyógyszer abbahagyása óta más módon nem védekeztek, akkor szóba jöhet a terhesség is. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes a tesztet megismételni!

      • Enikő

        2015. október 27. kedd

        Köszönö.Csináltam tesztet de nem mutaott semmit.voltam orvosnál,de nem látott semmit,annyit h nagyobb lett a méhem.Az hogy sokáig szedtem a gyogyszert lehetséges hogy tovább tart h legyen baba?

        • Gabi

          2015. október 28. szerda

          Igen, lehetséges. Bár ha a ciklus rendszeres és pontos, kb. 28 napos, akkor elvileg nem lehet nagy gond.

          • Enikő

            2015. október 29. csütörtök

            Köszönöm.Ma kelenne megjönnie ,de ha a héten netalántán nem jönne meg akkor reménykedhetek h terhes vagyok??

  • Rita

    2015. október 05. hétfő

    Olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy augusztus 3.-án volt a menstruációm első napja és azóta nem jött meg. Elmentem október 2.-án nőgyógyászhoz. Babát nem látott, de látta hogy lesz peteérésem. Használtam ovulációs mikroszkópot, ami csütörtökön lett páfrányos majd pénteken meg is jött. Nem igazán pirosas volt, hanem inkább barnás plusz kis darabok jöttek még ki nem nagyok. Szombaton is megvolt aztán vasárnap, mintha elvágták volna semmi, majd ma már csak egy kis barnás folyásom van. Lehetséges ezek mellett, hogy esetleg még is összejött a baba vagy ezt vehetem rendes menstruációnak? Előre is köszönöm a választ.

    • Gabi

      2015. október 14. szerda

      Peteérés után nem 1-2 nappal jelentkezik a menzesz. Nagyon korai. Mivel a vérzés enyhe volt és pár napon belül lezajlott, érdemes néhány nap múlva egy terhességi teszttel próbálkozni.

  • Nagy Kata

    2015. október 05. hétfő

    Jónapot!Történetem:Jónapot!Olyan kérdésem lenne,hogy július 24. én jött meg 29.-én együtt voltam a párommal védekeztünk,de kivételkor a gumi bennem maradt,de a vége kilógott belőlem a gumi spermaölős volt,utánna hónapban rendesen megjott erős hasi görcsökkel(6 óráig tartott)első nap barna,2.3.rendes vér(darabkákkal) 4.5napon barna.
    Utanna hónapban is megjött 6 napig tartott,csináltam tesztet negativ.Ön szerint lehetséges a terhesség?
    Egyszerüen nem tudok megnyugodni,annyi mindent összeolvastam a neten,már mindent beképzelek magamnak.Lehetséges rendes menstruáció terhesség alatt?

  • bea

    2015. október 01. csütörtök

    Helló! Lenne egy olyan kèrdèsem hogy, 3hónappal ezelőtt mejött úgy hogy fogamzásgátlót szedtem(kb öt ève) ,de ahogy elmúlt a menszeszem rá kèt hètre 4napig barna folyásom volt. Voltam vele orvosnál nem talált semmi problèmát se terhessèget. Azóta nem szedem a gyógyszert ès olyan tünetek vannak ami arra mintha terhes lennèk, tesztet vettünk de az nem mutatott semmit. 170magas ès 50kg körül vagyok ès a hasam gömbölyödve nöl a csípőm kiszèlesedett. A menszeszem azóta is megjön csak nem úgy ahogy kène hamen enyhèbb meg korábbi időpontban is. Válaszát előre is köszönöm

    • Gabi

      2015. október 09. péntek

      A fogamzásgátló tabletta abbahagyása után megváltozhat a vérzés erőssége, és az is előfordul, hogy rendszertelenné válik a ciklus. Lehetséges, hogy csak erről van szó. De ha bizonytalan vagy, érdemes visszamenni a nőgyógyászhoz, az is előfordulhat, hogy az előző vizsgálat óta sikerült teherbe esni.

  • viktória

    2015. október 01. csütörtök

    jó napot. ojan kérdésem lenne hogy
    .szeptember 4 jött meg de 14 kellt volna most ki számoltam magam szeptember 28 adikán kellet volna meg jöni de ma reggel be köszöntöt.elöbb barnás vérzés aztán élénk piros. lehet eböl terheség? 🙂

    • Gabi

      2015. október 01. csütörtök

      Ha a vérzés erős, normál menzesz jellegű, és nem múlik el 3 napon belül, akkor sajnos minimális a terhesség esélye.

  • B.Zsuzsi

    2015. szeptember 30. szerda

    Üdvözlöm! 25 éves vagyok és a párommal 7 hónapja próbálkozunk babával, de eddig sikertelenül. Viszont mostanában valami történik a szervezettemmel. 2015.09.02.-án volt utoljára menstruációm. A ciklusaim hossza 27-28 naposak. Mindig napra pontosan jött meg soha nem volt gondom ezzel. Most viszont az történt hogy a szept.30.-ra várható menstruációm 3 nappal ezelőtt kezdődött el, kisebb alhasi fájdalmakkal,piros vérzéssel, mint egy rendes menstruáció, mennyiségben viszont nem sok. Ma már múlik el amit megint csak nem értek mert pont ma kellene megjönnie és a vérzéses napok 5 napig tartanak nálam. Még most is érzem a kis szurkálásokat a méhemben. Az elmúlt napokban kicsit úgy éreztem mint ha hőemelkedésem lenne. Mi történhet vajon? Lehet hogy baba volt csak elvetéltem vagy esetleg más probléma? Köszönöm előre is válaszát.

    • Gabi

      2015. október 01. csütörtök

      Lehet, hogy baba, és az is lehet, hogy még most is ott van. A vetélés során inkább a hosszabban elhúzódó vérzés jellemző. A beágyazódás gyakran menzesz szerű, de enyhébb vérzéssel jár. Ha valóban sokkal enyhébb volt a vérzés, és nem tartott tovább 3 napnál, akkor érdemes egy tesztet csinálni.

  • Dundi111

    2015. szeptember 28. hétfő

    A menszeszem hamarabb jött meg.barnàsan indult.aztän csak 2 napig Volt meg.intensiven…vettem tesztet.negativ.mi lehet akkor a gond???

    • Gabi

      2015. szeptember 30. szerda

      Ha a vérzés sokkal enyhébb volt, mint a megszokott és nem tartott tovább 3 napnál, akkor a negatív teszt ellenére sem kizárt még a terhesség. Ha esetleg erre utaló jeleket érzel, vagy csak simán bizonytalan vagy, mindenképp érdemes a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Szandra

    2015. szeptember 24. csütörtök

    Jo napot kivanok!Azzal a kerdessel fordulnek Onhoz, hogy elso alkalommal probalkoztunk a ferjemmel babaprogramon. Utolso mestruaciom elso napaja 2015.augusztus 23-a volt. augusztus 08 es 11-en probalkoztunk viszont hasfajasom volt augusztus 20-an es barnaztam 20-tol egesszen 22-ig viszont ma is a bugyimon latok foltokat!!! Lehet terhessegrol szo???
    Nagyon szeretnem ha az lenne es tudni szeretnem h ez komplikacioval jarhat???
    koszonom valaszat

    • Gabi

      2015. szeptember 24. csütörtök

      Ha az augusztusi menzesz utáni, vagyis szeptemberi próbálkozásról és a napokban jelentkező barnás folyásról van szó, akkor még érdemes kicsit várni. Ha most nem jelentkezik normál menzesz, akkor érdemes csinálni egy terhességi tesztet. Ha netán mégis vérzésbe váltana ez a barnázás, akkor valószínűleg nem sikerült még a baba. Ez egyáltalán nem ritka 1-2 próbálkozás után.

  • Reni

    2015. szeptember 21. hétfő

    Üdvözlöm!Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz hogy késett a menstruációm csináltam tesztet halvány pozitív lett estére rózsaszínes folyásom jelentkezett majd átváltott vérzésbe de jóval kevesebb mint szokott!Csináltam újra tesztet amin kis idő elteltével megjelent megint a halvány csík!Lehetséges hogy tényleg terhes vagyok??Köszönöm válaszát 🙂

    • Gabi

      2015. szeptember 21. hétfő

      Igen, lehetséges! A halvány csík is csík, ebben az esetben is pozitív a teszt eredménye. Ha a vérzés enyhe volt, 2-3 nap alatt el is múlt, lehetséges, hogy a beágyazódás tünete volt. 99%, hogy valóban baba van a dolog hátterében!

  • Székely Kincső

    2015. szeptember 19. szombat

    Kedves Orvosnő!

    23 éves vagyok. Legutoljára normálisan, a kellő időpontban megjött a vérzésem, azóta egy párszor voltunk együtt, de mindig védekeztünk. A tünetem csak egyetlen: nagyon megnőtt a hasam, labda alakú és akkor is ilyen, ha nem eszek puffasztó ételeket. Szerintem lehetetlen, hogy terhes legyek, mert a pattanásaim is jönnek ki és amennyiben tudom terhesség alatt nem szoktak, biztos csak meghíztam, de mégis, ha visszatartom a lélegzetemet, akkor is 2-3 mm-t fel le mozog a hasam szívritmusban. Ez a szívveréstől lehet? Ha a has méretem után lennék terhes ez már nem az első hónap lenne szerintem. Köszönöm a választ és elnézést, ha buta kérdéssel zaklatom.

    • Gabi

      2015. szeptember 21. hétfő

      A pattanások nem zárják ki a terhességet. Ha bizonytalan, érdemes csinálni egy terhességi tesztet. De ezt a puffadást a terhességen kívül még sok más dolog is okozhatja, érdemes lenne emiatt a háziorvost felkeresni.

  • Edo

    2015. szeptember 15. kedd

    Jónapot! A párommal babát szeretnénk. Szept 13án voltunk együtt és azóta szúr a bal petefészkem. Azt szeretném kérdezni hogy lehetséges e a terhesség illetve mikor érdemes már tesztet csinálni? Mert elég parás vagyok és félek hogy egyéb oka is lehet a szúrkálasnak! Válaszát előre is köszönöm!!

  • Cukry

    2015. szeptember 15. kedd

    Hello! A párommal babát szeretnénk.. Aug. 30-án volt aktus és szept. 6án rendesen megjött, így nem is reménykedtem. Viszont a menstruációm után újra próbálkoztunk szept. 13án és azóta szúrkál a bal petefészkem. Azt szeretném kérdezni h lehetséges e a terhesség, vagy mikor érdemes már tesztet csinálni? Mert elég parás vagyok és félek hogy egyéb oka is lehet a ,,szúrkálasnak,, ! Válaszát előre is köszönöm!!!!

    • Gabi

      2015. szeptember 21. hétfő

      Az együttlét után kb. 12 nap elteltével már esetleg érdemes teszttel próbálkozni. A szurkálást esetleg a soron következő peteérés is okozhatja.

  • Nagy Kata

    2015. szeptember 12. szombat

    Jónapot!Olyan kérdésem lenne,hogy július 24. én jött meg 29.-én együtt voltam a párommal védekeztünk,de kivételkor a gumi bennem maradt,de a vége kilógott belőlem a gumi spermaölős volt,utánna hónapban rendesen megjott erős hasi görcsökkel(6 óráig tartott)első nap barna,2.3.rendes vér(darabkákkal) 4.5napon barna

    • Gabi

      2015. szeptember 15. kedd

      Ha semmi terhességre utaló tünet nem jelentkezett, és azóta nem volt bizonytalan kimenetelű együttlét, minimális a terhesség esélye. Ha valami miatt mégis erre gyanakszik, vagy csak bizonytalan, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • anonymus

    2015. szeptember 08. kedd

    Aprilis 2dikan volt utoljara sexualis kapcsolatom.Akkor nem vedekeztunk vagyis csak a megszakitasos modszert hasznaltuk.
    Azota megjott mindig a menstruaciom normalisan,nem hiztam sot fogytam 1 kg.Kb majusba voltam nogyogyasznal es nem mondott semmi gyanus dolgot.

    Ugye nincs esely arra,hogy teherbe estem?(azrert kezdtem parazni mert mostanaba migrenem van es hanyingerem)

    • Gabi

      2015. szeptember 11. péntek

      Április óta már biztosan és egyértelműen kiderült volna a terhesség. Elég kicsi az esélye.

  • Anonym

    2015. szeptember 01. kedd

    Köszönöm, hogy válaszolt 🙂

  • Anita

    2015. augusztus 31. hétfő

    Szia!! Tegnap megjött a mensim!de csak 1napig tartott ma már csak pecsételő vérzésem van! 9éve le vagyok kötve! Lehetek igy terhes?

    • Gabi

      2015. szeptember 07. hétfő

      Elég kicsi az esélye, hogy műtét után valaki teherbe essen, de 100%-osan nem lehet kizárni.

  • karolina

    2015. augusztus 31. hétfő

    helló lenne egy kérdésem lehet ijan hogy 6.ho 22. én volt utoljára menzesem de a melleimben meg jellentek a kék erek nekem ojan a hányingerem hogy felbüfenek és ugy jön fel egy kis hányás de az sem jön ki ,1 honapja csináltam tesztet de az negativot mutatot és már több mint kétt honapja nincs meg , és mosta az a panaszom hogy 8.ho 30. án el kezdtem vérezni ijenkor mit kell csinálni… Köszönöm elöre is válazát..

    • Gabi

      2015. szeptember 07. hétfő

      Ha bizonytalan vagy, és a vérzés is késik, akkor mindenképp érdemes lenne a tesztet megismételni, ha a mostani vérzés nem tartott 3 napnál tovább, vagy bármi miatt nem tűnt szokványos menzesznek, akkor is a tesztet javasolnám.

  • Era

    2015. augusztus 28. péntek

    Azzal a kérdéssel fordulok önhőz hogy elmaradt menzesem és terheségre utaló jeleim vannak mai napon munkahelyemen nagyon folyékony pirosas folyás hirtelen jelentkezett majd élénk pirosas vérzés, mely végül barnásra váltott. Ez délben kezdődött estére abba maradt. Kb. 7. Heti terhességnél járok, már volt egy vetélésem 2 éve.

    • Gabi

      2015. augusztus 31. hétfő

      Remélhetőleg azóta kiderült, hogy nincs gond. Terhesség során ha vérzés jelentkezik, a legjobb, ha minél előbb orvoshoz fordulunk, hogy a legrosszabbat, a vetélést kizárhassák.