Mi mindenre jó még a Sudocrem, amire eddig nem gondoltál?

Emlékeztek a vietnámi balzsamra? Tudjátok, amit a nagymamák a fiókban tartottak és bárki panaszolta, hogy itt fáj, ott fáj, elővették, mert „ez aztán mindent gyógyít”. Hát így vagyunk mi a Sudocremmel. Az gondoltam, csak piros babapopsira jó, de kiderült, hogy még sok minden másra is, különösen így nyáridőben.

A kisebbik fiamnak fogzáskor nagyon piros, sebes volt a popsija és csak a Sudocremmel tudtam segíteni rajta, most viszont már ő is 4 éves nagyfiú és már jó ideje nem használjuk a krémet, így rendrakáskor már majdnem kidobtam a maradékot, amikor a kezembe került a tájékoztató, akkor láttam, hogy ez tulajdonképpen ki mindenki használhatja még a családból.

1. A gyerekeknek
Melegkiütésre, ekcémára is használható, mert szépen hámosítja a bőrt, de ugyanemiatt lehet bevetni a horzsolások gyorsabb gyógyulása érdekében is.

2. A kamaszoknak
A kamasz testvérek, vagy felnőttek használhatják pattanásokra is, mert szépen leszárítja őket (magamon teszteltem)

3. Az apukáknak
Apa is tudja használni a borotválkozás utáni pirosodás megszüntetésére (de még anyának is jó lehet, ha borotválni szokta a lábát, vagy a hónalját ;))

4. Betegeknek
Ha neadjisten valaki beteg lesz a családban és hosszas fekvésre kényszerül, a felfekvések gyógyítására is jó.

5. Mindenkinek
Napégés esetén segít a bőr regenerálódásában és a hámlasztásban, szúnyogcsípésnél pedig a piros, viszkető göböt szépen leviszi.

Szóval nem kell megválni a maradék Sudocremtől még akkor sem, ha a kicsinek már nem pirosodik ki a popsija, hiszen a család minden tagja használhatja, nyáron pedig még inkább hasznos lehet, amikor a gyerekek tele vannak horzsolással, szúnyogcsípéssel és a legszorgalmasabb kenegetés ellenére is megkaphatja őket a nap.

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

16 Comments

  • laszlo edit

    2011. november 13. vasárnap

    Szia szeretnem a segitsegedet kerni mert a kisfiam popsija nagyon csunya eleinte ki volt vorosodve aztan pattanassa alakult at es neha levezik .Szegenynek nagyon faj alig akarja engedni hogy bekenjem.hasznalom a sudocremet de nem latok semmi javulast.Mit tegyek?

    • Vida Agi

      2011. november 20. vasárnap

      Hagyd minél többet szabadon a popsiját, hogy szellőzzön és cseréljetek gyakran pelust. A Sudocremmel csak vékonyan kend be. Segíthet az Aloe First spray vagy a zselé is, de a Bepanthen is jó lehet.

  • Kisriti

    2011. október 07. péntek

    Biztosan sokaknak bevalik, es sajnos volt olyan fogzasi popsipirossaga a Babamnak, amit a Sudocrem tudott azonnal enyhiteni, de utana az volt az egy hetes feladat, hogy ‘kivezessuk’ a vele bevitt karos anyagokat. A paraffin es PG felnottnek sem valo, nem hogy babaknak. A gyogyszertari kremek pedig meg tobb koolajszarmazekot tartalmaznak. Nalunk a Weleda popsikreme valt be, ha kicsit pirosodik csak a baba popsija, minden masra es normal popsikremkent is a sheavajt hasznaljuk, es a csaladban az lett az alapkrem.

  • Cobold

    2011. szeptember 13. kedd

    Na nálunk a Sudo-csodakrém nem vált be. Konkrétan, a lányomnál csak rontott a helyzeten, elmélyültek a pici sebek, a fiamnál csak semmit sem ér szimplán.
    Bepantent és Neogranormont használunk, az beválik. Elvileg hasonlóak, mégis, mi így jártunk.

  • Erika

    2011. augusztus 26. péntek

    Kedves Ági.
    Segítségedet kérném,van egy 3hónapo kislányom és a nagy meleg miatt ki pállt a nyaka,pedig fürdés után mindig hintőporozom.A védőnőm a színtelen Castenálli javasolta.Én elég veszélyesnek tatom ahogy a használati útmutatót olvastam.Használhatom nem veszélyes?
    Már inkább bephanten krémmel kenem.
    Egy időre elmúlik utána megint kezdődik.
    Köszönettel:erika

  • Dorka

    2011. augusztus 09. kedd

    Sziasztok!
    A 16. hetet töltöm pár nap múlva és az lenne a kérdésem, hogy székrekedésre terhesség alatt fogyasztottatok-e már mályvateát? Elég nyugtalan vagyok, mert én 2 alkalommal fogyasztottam és utána pár napig fájt a hasam délutánonként 1-1 órát.
    Még van pár nap, míg megyek az orvosomhoz, de nem tudok megnyugodni. Ha valakinek van ebben tapasztalata, kérem ossza meg velem. Ja és a neten pedig egyik helyen az áll,hogy lehet fogyasztani, a másikon pedig nem.
    Köszönöm előre is!!!

  • Demeter Erzsébet

    2011. augusztus 06. szombat

    Mi már szinte a kisbaba születésétől kezdve használjuk, mert még a gyógyszertári popsikrémtől is kiütéses volt a gyerkőc feneke.
    Próbálkoztunk többféle krémmel is, de egyedül ez vált be. Néhány nap alatt rendbehozta a vöröslő, kipattogott nagyon csúnya bőrét.
    Azóta is csak ezt használjuk.
    Felfekvésre is kiváló. Ebben az esetben is volt szerencsénk (sajnos) kipróbálni.

  • Orion Tamara

    2011. augusztus 03. szerda

    Nos, nekünk nem jött be. A gyógyszertári párszáz Ft-os krémet használtuk kezdetektől, de volt otthon Sudocrem is, mert a Doktornő javasolta, ha piros a popsi vagy excémára stb. jó. Az ekcémára egyáltalán nem hatott, arra is a gyógyszertári krém volt jó. Elfogyott a gyógyszertári popsikrém, elővettem a Sudocrem-et, 2 nap múlva csupa pattanás lett a gyerek végbélnyílása… gyorsan felírattam a gyógyszertárit, 2 nap múlva elmúlt… olcsóbb és jobb…

    • Zsuzsa

      2011. augusztus 08. hétfő

      Nekünk se jött be, semmire sem jó, pedig szinte mindig ezzel kezdtem a kenegetést, bármi gond volt a bőrével a kisfiamnak, merthogy „mindenrejó”, és halálra reklámozzák az orvosi rendelőkben is. De semmire nem hatott, a Neogranormon és a gyógyszertári krémek a legjobbak.

  • Sltt

    2011. július 14. csütörtök

    Sziasztok!
    Teljesen egyetértek a cikk minden pontjával, a Sudocrem nagyon jól használható a család minden tagja esetében. Annyit tennék hozzá, hogy nem csak napégés esetén használható, hanem pl. kisebb konyhai balesetek után is, nálam néha előfordul, hogy kapkodok a konyhában és megégetem az ujjamat. Ilyenkor gyorsan víz alá tartom és utána bekenem vékony rétegben ezzel a krémmel és szerintem ennek köszönhető, hogy még fel sem szokott hólyagosodni. Szerintem minden háztartásban ott a helye! 🙂

  • Szőcs Izabella

    2011. július 14. csütörtök

    Nekünk is nagyon bevált a SUDO krém!!!

  • Anett

    2011. július 07. csütörtök

    Mi is a sudokrémet használjuk és nagyon bevált,valóban kevesebb kell belőle.Ami még fontos,hogy az illata is igazán babás.A Kisfiam horzsolásait is be szoktam kenni és nagyon hamar meggyógyul.

  • wonka

    2011. június 30. csütörtök

    Sziasztok!

    Vera80,
    igaz, hogy a neogranormon is jó, én is használtam mindkét krémet, végül a Sudocremnel maradtam, mert a Sudocremet összetevőinek köszönhetően, vékonyabb rétegben kell csak felvinnem a bőrre, így kevesebbet használok belőle, nem maszatolok vele, … ráadásul sokkal gazdaságosabb is;) nem mindegy, hogy mit kenek a babám és családom bőrére, ezért eléggé utánanéztem a sudocrem-nek :-)) biztos, ami biztos.
    nekem ez jött be inkább a két krém közül.

  • Vera80

    2011. június 29. szerda

    Nagyon jó a Sudocrem én is szeretem, de ugyanezekre tökéletes a Neogranormon is….(herpeszre is)

  • Edina

    2011. június 29. szerda

    A herpeszre is jó, nekem nem jön ki, ha bekenem vele időben.

  • Burainé Anita

    2011. június 29. szerda

    Mi is a sudokrémet használjuk, pont azért mert nem csak a popsira jó hanem még számos esetben is használható, mint ahogyan itt is írja cikk.