12. hetes magzat

12. hetes magzatA 12. héten a magzat már citrom nagyságú és működnek a veséi, ami a felvételeken is jól látszik.

Szeretnéd nyomon követni terhességedet és a baba fejlődését hétről hétre? Az egyetlen magyar nyelvű hírlevél, ami 4 hetes várandósságtól 4 éves korig segít nyomon követni a baba fejlődését hétről hétre e-mailben. Irakozz fel most! >>

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

8 Comments

 • Orsolya

  2011. június 05. vasárnap

  Sziasztok!
  Olyan kérdésem lenne, hogy 12 hetes kismama vagyok kedden megyünk a 12 hetes ultrahangra és nem is látszik hogy gyermeket várok, eddig az orvos mindent rendben talált bár a 10 hetes ultrahangon csak hüvelyi ultrahangon látta a picit, ez gond lehet a későbbiek folyamán?
  Előre is köszönöm a választ.

  • Vida Agi

   2011. június 11. szombat

   Nem kell aggódnod, ilyenkor még nem igazán szokott pocakja lenni az anyukáknak, ez normális, az sem gond, ha a 10. héten még csak a hüvelyi UH volt jó, ilyenkor még nagyon pici a baba.

 • Suomis

  2011. április 21. csütörtök

  Szia!

  ÉN azt szeretném megkérdezni, hogy mitől lehet az, hogy pár napja fáj a lágyékom elől, kissé bal oldalt. Egyik este amikor tüsszentettem nagyon belenyilalt ugyanott és vagy 2 percig erősen görcsölt. Azóta is fájdogál lent és nem tudom mitől van. Én 3 nap múlva leszek 13 hetes kismama.
  Nagyon aggódom, remélem semmi baja a picinek.

  Előre is köszönöm a választ!

  • Vida Agi

   2011. május 07. szombat

   Valószínűleg ártalmatlan jelenségről van szó, de ha még mindig fáj, fordulj orvoshoz.

 • zsuzsa

  2011. március 21. hétfő

  jo napot en arra vagyok kivancsi h 12 hétben léptem és voltam nőgyogyásznál ultra hangra es azt mondta nem látszik a gyerekem. ennek van valami oka? és majdnem minden nap hánytam legalabb egyszer ez egezseges? köszönöm válaszát.

  • Vida Agi

   2011. március 25. péntek

   Ha nem látszik a magzat a 12. héten, akkor valószínűleg felszívódott még korábban. Koraterhességben a vetélést követő hetekben is előfordulhatnak még terhességi tünetek, ezért lehet, hogy te hánytál.

 • T. Mária

  2010. május 05. szerda

  Szeretném kérdezni:
  Hogyan fejlődik magzat agya? Illetve, mi van akkor, ha az előagy nem úgy fejlődik ahogyan kell? Mi lehet az oka?

  Válasz: Az előagy, a középagy és az utóagy 6 hetes magzati korban válik szét, az előagy ezután rohamos fejlődésnek indul, a 6.-10. hét között. A fejlődését jelentősen befolyásolhatja az alkohol, a dohányzás és a drogok, valamint a gyógyszerek szedése, valamint az terhesség 2. hónapjában az anya vírusfertőzései. Ha nem megfelelően fejlődik, az magatartászavarokat, tanulási nehézségeket, súlyosabb esetben szellemi visszamaradottságot okozhat.

 • orsi

  2010. április 29. csütörtök

  12+1 hetes terhes vagyok. Azt szeretném kérdezni, lehetek e utas motoron? Ártok a babának vele? Sokat járunk találkozókra, meg felvonulásokra, és hát most kezdődik a szezon, de rosszat nem akarok neki.
  Köszönöm válaszát.

  Válasz: A babának nem árt, de a balesetveszély miatt inkább mérlegelném, hogy elmenjek-e.