12. hetes magzat

12. hetes magzatA 12. héten a magzat már citrom nagyságú és működnek a veséi, ami a felvételeken is jól látszik.

Szeretnéd nyomon követni terhességedet és a baba fejlődését hétről hétre? Az egyetlen magyar nyelvű hírlevél, ami 4 hetes várandósságtól 4 éves korig segít nyomon követni a baba fejlődését hétről hétre e-mailben. Irakozz fel most! >>

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, kognitív tudományokból doktorált. 2006 óta foglalkozik csecsemőkori problémákkal, könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

8 Comments

 • Orsolya

  2011. június 05. vasárnap

  Sziasztok!
  Olyan kérdésem lenne, hogy 12 hetes kismama vagyok kedden megyünk a 12 hetes ultrahangra és nem is látszik hogy gyermeket várok, eddig az orvos mindent rendben talált bár a 10 hetes ultrahangon csak hüvelyi ultrahangon látta a picit, ez gond lehet a későbbiek folyamán?
  Előre is köszönöm a választ.

  • Vida Agi

   2011. június 11. szombat

   Nem kell aggódnod, ilyenkor még nem igazán szokott pocakja lenni az anyukáknak, ez normális, az sem gond, ha a 10. héten még csak a hüvelyi UH volt jó, ilyenkor még nagyon pici a baba.

 • Suomis

  2011. április 21. csütörtök

  Szia!

  ÉN azt szeretném megkérdezni, hogy mitől lehet az, hogy pár napja fáj a lágyékom elől, kissé bal oldalt. Egyik este amikor tüsszentettem nagyon belenyilalt ugyanott és vagy 2 percig erősen görcsölt. Azóta is fájdogál lent és nem tudom mitől van. Én 3 nap múlva leszek 13 hetes kismama.
  Nagyon aggódom, remélem semmi baja a picinek.

  Előre is köszönöm a választ!

  • Vida Agi

   2011. május 07. szombat

   Valószínűleg ártalmatlan jelenségről van szó, de ha még mindig fáj, fordulj orvoshoz.

 • zsuzsa

  2011. március 21. hétfő

  jo napot en arra vagyok kivancsi h 12 hétben léptem és voltam nőgyogyásznál ultra hangra es azt mondta nem látszik a gyerekem. ennek van valami oka? és majdnem minden nap hánytam legalabb egyszer ez egezseges? köszönöm válaszát.

  • Vida Agi

   2011. március 25. péntek

   Ha nem látszik a magzat a 12. héten, akkor valószínűleg felszívódott még korábban. Koraterhességben a vetélést követő hetekben is előfordulhatnak még terhességi tünetek, ezért lehet, hogy te hánytál.

 • T. Mária

  2010. május 05. szerda

  Szeretném kérdezni:
  Hogyan fejlődik magzat agya? Illetve, mi van akkor, ha az előagy nem úgy fejlődik ahogyan kell? Mi lehet az oka?

  Válasz: Az előagy, a középagy és az utóagy 6 hetes magzati korban válik szét, az előagy ezután rohamos fejlődésnek indul, a 6.-10. hét között. A fejlődését jelentősen befolyásolhatja az alkohol, a dohányzás és a drogok, valamint a gyógyszerek szedése, valamint az terhesség 2. hónapjában az anya vírusfertőzései. Ha nem megfelelően fejlődik, az magatartászavarokat, tanulási nehézségeket, súlyosabb esetben szellemi visszamaradottságot okozhat.

 • orsi

  2010. április 29. csütörtök

  12+1 hetes terhes vagyok. Azt szeretném kérdezni, lehetek e utas motoron? Ártok a babának vele? Sokat járunk találkozókra, meg felvonulásokra, és hát most kezdődik a szezon, de rosszat nem akarok neki.
  Köszönöm válaszát.

  Válasz: A babának nem árt, de a balesetveszély miatt inkább mérlegelném, hogy elmenjek-e.