Menstruáció terhesség alatt

Lehetséges a menstruáció terhesség alatt? Ha nagyon szeretnél babát, akkor minden menstruációnál ott motoszkál benned a kérdés, hogy vajon nem lehet-e, hogy a vérzés ellenére azért mégis ottvan a baba… Nos, az a helyzet, hogy valóban „megjöhet” a terhesség alatt is, de másként, mint ahogyan azt gondolnád.

Menstruáció terhesség alatt„Menstruáció” a terhesség alatt többféle okból léphet fel:

  • a fogantatás viszonylag későn történik, ezért a „szokásos” időpontban leválik egy kis darabon a méhnyálkahártya
  • a szervezet „emlékszik” rá, mikor kéne megjönnie, ezért a menses időpontjában a megszokott tünetek lépnek fel és minimális vérzés is jelentkezik
  • hormonális okokból lép fel vérzés, ami nem „igazi” menstruáció, és nem is teljesen abban az időpontban jelentkezik, hanem az első harmad folyamán bármikor

A terhesség alatt jelentkező „menstruáció” valójában nem igazi (kivéve az első esetet), és mindhárom típusnál a vérzés nem igazi élénkpiros vérzés, hanem inkább barnás, a mennyisége kevés, gyakran csak 1-2 csepp és csak néhány napig tart (vagy a hormonális ok esetén elhúzódhat akár hetekig is). Olyan eset is létezik, hogy valakinek még kétszer-háromszor „megjön” a terhesség első hónapjaiban, valamint azt a jelenséget is sok kismama tapasztalja, hogy az első néhány hónapban azokon a napokon, amikor „meg szokott jönni” jelentkeznek a menses előjelei, hasonlóan fájdogál a hasa, de végül természetesen nem jön meg, hiszen nem volt peteérés, és nem válik le a méhnyálkahártya.

Nagyon fontos, hogy a menstruáció a terhesség alatt nem normális dolog, ha barnázást (akár 1-2 cseppet is) vagy élénk vérzést tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz! A hormonális problémák ugyanis jól orvosolhatóak gyógyszerekkel, és élénk vérzés esetén is lehetséges még a segítség!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

3 837 Comments

  • Kinga

    2012. december 16. vasárnap

    Tisztelt Doktor nő! A „problémám” az hogy 4 éve vagyok a párommal, rendszeresen szeretkezünk, nem védekezünk, de nem esem teherbe. Dohányzom, előfordulhat hogy emiatt nem sikerül? Várom válaszát!

    • Gabi

      2012. december 17. hétfő

      A dohányzás nem javítja az esélyeket, de önmagában nem akadályozná meg a teherbeesést. Ennyi idő elteltével mindenképp érdemes lenne egy alapos kivizsgálást kezdeni. Elsőként a nőgyógyászt célszerű felkeresni.

  • Niki 23

    2012. december 14. péntek

    Tisztelt Doktornő!
    Engem egy kérdés foglakoztat,h.mikor eshettem teherbe,most 23 hetes km vagyok. Június 29-én voltunk együtt a párommal,akkor kiszállással védekeztünk,és július 1-én jött meg utoljára a menstruációm,akkor rendes piros vérrel,5 napig tartott,és mindig 28 napos volt a ciklusom, menzesz után persze voltunk együtt,mindenféle védekezés nélkül az augusztusi menstruációm pedig elmaradt. A kérdésem az lenne,hogy teherbe eshettem-e a menstruáció előtt közvetlen,akkor 29-én? Tudom,h.minden kismama számolgatja,így én is. Válaszát előre is köszönöm.

    • Gabi

      2012. december 17. hétfő

      Ha július eleji menzesz teljesen megszokott módon zajlott, akkor nagyobb az esélye, hogy az utána lévő időszakban sikerült teherbe esni.

  • miri

    2012. december 09. vasárnap

    Kedves Doktornő!
    Pár hónapja próbálkozunk a férjemmel babaügyben. A mostani ciklusban tapasztaltam furcsa dolgot. A nem várt menstruációm előtt kb. 6 nappal barnás folyás kezdődött. Ez lassan 5 napja tart, tehát elvileg holnap kellene nem megjönnie. Volt már, hogy a menzesz előtt barnás folyást tapasztaltam, de az csak 1-2 nap volt, és nem mindíg. Lehet ez most a terhesség jele? Tesztet még azért nem csináltam, mert korainak tartottam. Mellfeszülést és keményedést tapasztalok, de ez sem egyértelmű jel, mert ez nálam általános menstruációs tünet. Bár az igaz, hogy hamarabb jelentkezett mint szokott és a keménysége szokatlan.
    Válaszát előre is köszönöm!

  • Sue84

    2012. december 09. vasárnap

    Üdvözlet!
    Sajnos minden egyes hónapban csalódnom kell, amikor megjön a menzeszem. De most annyira éreztem, hogy minden rendben lesz. Mindent bevetettünk a párommal. December 4én kellett volna megjönnie. Mindig pontos szokott lenni. De már előtte másfél héttel éreztem, hogy megint nem jól csináltunk valamit (mellfeszülés, fejfájás). Nem jött meg 4én. Azt gondoltam, késhet egy keveset, hiszen elég stresszes napjaim vannak. Egészen tegnapig olyan erős hasgörcseim voltak, éjjel nappal fájtak a melleim, annyira hogy már nem birtam melltartót sem felvenni. Picit örültem magamban, hogy ez talán nem is a menzesz jele. Ma reggel elmentem tesztet venni. És mire hazaértem megjött :(((( Tudom, hogy már semmi esély a terhességre. Van még értelme, hogy megcsináljam a tesztet? És ez a pár napos késés mennyire befolyásolja a következő ciklust? Köszönöm előre is a választ.

    • Gabi

      2012. december 12. szerda

      Ha a vérzés enyhébb, mint a megszokott, és 3 napon belül el is múlik, akkor érdemes a tesztet megcsinálni. Ha a vérzés megszokott módon zajlik, színe, mennyisége, állaga, időtartama nem tér el a szokásostól, akkor normális menzesznek számít, a következő ciklust az utolsó menzesz első napjától számold!

  • Kreo

    2012. december 04. kedd

    Üdv. Az a panaszom, hogy túl kevés a menstruációm és ez mitől lehet? Szedek fogamzásgátlót, mostanában elég sokat fogytam és hát eléggé stresszes is vagyok, ezek mind lehetnek az okai?
    Válaszát köszönöm előre is.

    • Gabi

      2012. december 07. péntek

      Ha mostanában kezdtél fogamzásgátlót szedni, az megváltoztathatja a vérzés mennyiségét, erősségét. A stresszes életmód szintén.

  • Fruzsina

    2012. november 27. kedd

    Tisztelt Doktornő!

    1 hónapja(miután elmúlt a menstruációm) együtt voltam a barátommal és nem védekeztünk. Tegnap megjött, viszont eléggé darabos ami nem szokott előfordulni. Terhességre így már ugye nincsen semmi esély? Valamint miért ilyen az „állaga”?
    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2012. december 07. péntek

      Ha a vérzés enyhébb volt, mint általában és 2-3 napon belül elmúlt, akkor még szóba jöhet a terhesség.

  • dia12345

    2012. november 14. szerda

    Tisztelt doktornő!

    Igen furcsa kérdéssel fordulok Önhöz!
    3 éve lyndinette 20-at szedek, nem dohányzom és maximum 1 óra eltéréssel mindig pontosan beveszem azt.Október elején voltam együtt a párommal(mára már ex) azóta kétszer rendesen megjött a menstruációm,de tegnap vettem be az első gyógyszert és már még mindig vannak alhasi fájdalmaim valamint barnás folyásom.A mensesez jelentkezése előtt múlthét szerdán csináltam egy terhességi tesztet, ami negatív lett. A kérdésem az lenne,hogy lehetek-e terhes és ha igen akkor az ultrahang mutatja-e már?
    Köszönöm válaszát!

    • Gabi

      2012. november 15. csütörtök

      Kicsi az esélye, hogy valóban terhes. De ha valóban az, akkor kb. 6 hetes lehet, ilyenkor már az ultrahangon jól felismerhető.

  • Klaudia Londonbol

    2012. november 11. vasárnap

    Tisztelt Doktorno,

    Szept. 27-en volt az utolso menszim. Teszteltem okt. Kozepen es halvany masodik csikos volt. Majd ezutan teszteltem meg 3x es mind nem erosen de pozitivat mutatott. Teljesen megnyugodtam. Elmentem a haziorvosomhoz ( mert angliaba igy szokas) aki kerdes es teszt nelkul elhitte a terhessegemet es elkuldte az adataimat az altalam valasztott korhazba (ez volt nov 7en). Ket nappal kesobb penteken eloszor barnas folyasom majd menszi szeru verzesem volt. Bementem a korhazba ahol azt mondtak hetfon menjek vissza majd telefonalnak h mikor szabad az ultrahang. A doktorno csinalt terhessegi tesztet ami negativ lett. Azt szeretnem tudni hogy van e arra esely hogy elveteltem vagy h egyaltalan terhes sem voltam. Varom h hivjanak a korhazbol mert nagyon izgulok h valami baj lehet. Amint megtudok tobbet azonnal irok. Koszonom a valaszat elore is.
    Klaudia (24)

    • Gabi

      2012. november 15. csütörtök

      Ha több pozitív tesztje volt, akkor 99%, hogy valóban terhességről volt szó. A vérzés miatt sajnos lehetséges a vetélés. Viszont ha a vérzés nem volt erős, inkább csak pecsételő barnás vérzés, és esetleg azóta el is múlt, akkor még van esély arra, hogy megmaradt a terhesség. Remélhetőleg azóta sikerült bejutni ultrahangra.

  • Kétségbeesett

    2012. november 11. vasárnap

    Kedves doktornő!
    Nekem olyan problémám van, hogy miután barátommal szakítottunk volt egy alkalom, mikor úgymond összejöttünk. Nem túlzottan védekeztünk, csak megszakítással. Viszont csípő érzést éreztem az aktus után. Ám másnap megjött a menstruációm, pár csepp barna. Nem túlzottan foglalkoztam vele, hiszen 2 hónappal előtte is volt egy ilyen esetem. Rá 1 hónapra szakítottunk, amit borzalmasan éltem meg, elájultam, leállt a szívem, alig tudtak visszahozni. Néhány napra rá nagyon erős piros vérzésem volt. Előfordulhat, hogy akkor teherbe estem és elveszítettem a babámat? Most újra előjöttek a „panaszok”, terhesség jeleit teljes mértékig produkálom, viszont ma reggel megjött a vérzésem. Szintén nagyon barna, de most elég soknak látszik. Orvoshoz nem szeretnék egyenlőre elmenni, de úgy érzem terhes vagyok. Azóta nem voltam mással és a jelenlegi lelki állapotomban „szükségem” van erre a kis csodára. Mióta kimaradt, illetve késett a menstruációm sokkal boldogabb lettem, mert éreztem, hogy növekszik bennem egy kis csöppség. Ettől még lehetek terhes, hogy megbetegedtem? Nagyon reménykedek ebbe a kisbabába, már most megváltoztatta az egész életemet, és nem szeretnék belegondolni, hogy mi van, ha még sincsen bennem.. Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2012. november 15. csütörtök

      Ha a vérzés a várt időben jelentkezett, színében, állagában, mennyiségében nem tér el a megszokottól és nem múlik el 3 napon belül akkor minimális a terhesség esélye. Előfordulhat, hogy előző alkalommal vetélés történt, de így utólag már ezt nehéz lenne megállapítani.

  • Georgina

    2012. november 05. hétfő

    Kedves Doktornő!
    Szeretném ki kérni a tanácsát! Ű
    Lassan fél éve már hogy volt egy abortuszom. Tettem nagyon meg bántam. Szerettem volna a babát, de problémák miatt nem volt lehetséges hogy meg tartsam!
    Most már szinte minden helyre jött. Férjemmel tervezzük a picit! Mennyi az esélye annak hogy ismételten gyermeket várjak? Nem volt semmi következménye az abortusznak! Válaszát elöre is köszönöm!
    Georgina

    • Gabi

      2012. november 07. szerda

      Ha a műtét és a lábadozás során sem lépett fel semmi komplikáció, jó eséllyel sikerül újra teherbe esni. Előfordulhatnak viszont még nem látható következmények is, de kár lenne előre emiatt aggódni. Ennyi idő elteltével már regenerálódott a szervezete, elvileg lehetne újra próbálkozni.

    • Dalma

      2012. november 09. péntek

      Kedves Doktornő!

      Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy 2 évvel ezelőtt volt egy vetélésem, mely műtéti beavatkozasal ert veget. Korubelul 2,5 honapha a parommal nem vedekezunk. Mult honapban megjott idoveben, de nem tartott sokaig 3 napig / altalaban nekem 5 nap). Majd 5 napja minden egyuttlet fajdalommal jart. Ami egy csapasra megszint viszont az egyik ilyen alkalommal pici pecsetelo verzesem volt. Majd ma, 2 hetre megjott a menzesem de barnas. Tesztet csinaltunk tobb alkalomma, de negativ. Mi lehet velem????
      Segitseget elore is koszonom…

      • Gabi

        2012. november 15. csütörtök

        Ha most is enyhébb volt a vérzés, mint a megszokott, és 3 nap alatt elmúlt, akkor érdemes lenne tesztet csinálni.

  • Moncsi

    2012. november 05. hétfő

    Kedves doktornő’ 23 éves vagyok, s már decemberbe 1 éve lesz, hogy babát szeretnünk. Nagyon rémit, hogy már mindjárt 1 év elteltével sem jön össze. Voltam orvoshoz, az első vizsgálatkor talált nálam cisztát, s hüvelyi fertőzést. Kaptam rá kezelést, s amikor visszamentem az ultrahangon látta az ovulációt. Irt fel folsavot, s azt mondta 3 hónap után menjek vissza. De az égő viszketés még néha mindig visszatér. Mik lennének az első dolgok amiket ki kellene vizsgálni? Ezek fájdalmasak. Nagyon szomoru vagyok, hogy nem sikerül.Válaszát előre is köszönöm…

    • Vida Agi

      2012. november 23. péntek

      Mivel a cisztát és a fertőzés már kezelték, ezért most nem vizsgálatra van szükség, hanem szedd a folsavat és próbálkozzatok. Segíthet, ha veszel ovulációs tesztet és akkor vagytok együtt, amikor a peteérést jelzi.

  • Balogh Kata

    2012. november 05. hétfő

    A barátommal tegnap voltunk félévesek, és romantikus vacsi keretében ünnepeltünk is, majd jött egy igencsak heves éjszaka, de sajnos az együttlét alatt megtörtént a baj és a nagy hévben, elszakadt a gumi!
    Nagyon megijedtünk, mert sosem volt még ilyen, és gyógyszert nem szedek.Annyit tudtunk hogy esemény utáni tablettára van szükségünk, de fogalmunk sincs arról hogyan, miként jussak hozzá és milyen hatékonysággal bír, hogy működik.
    Elég össze-vissza infók vannak erről a neten és nem szeretnénk nagyon húzni az időt, mivel ha jól tudom csak egy bizonyos időn belül hatásos! Találtunk egy oldalt, ahol a sürgősségi fogamzásgátlás témában nagyon sok hasznos infó van:
    http://www.facebook.com/neesspanikba Hallott már valaki erről? Van még hasonló oldal a témában? Nem igazán szeretnénk ismerősöknek, családnak szólni, eléggé szégyellem magam, habár nem a mi butaságunk miatt történt a baj..előre is köszi a segítséget!
    Előre is köszönöm a választ! Nagyon fontos lenne!

    • Gabi

      2012. november 07. szerda

      Sajnos a 3 napból már kicsúsztunk, de ilyen esetben a legjobb, ha nőgyógyászhoz fordulsz. Nem tudom, mennyi idős vagy, ha még kiskorú, jobb lenne anyukádat beavatni, még ha nehéz is.

  • Flört

    2012. november 05. hétfő

    Szia lefeküdtem egy sráccal nem védekeztünk és elment bennem de még aznap megjött a menstruációm,még nem csináltam tesztet várni karok még vele egy kicsit.
    De mennyi lehet az esélye annak hogy terhes lettem ?

    • Gabi

      2012. november 07. szerda

      Mivel pont menzesz idején történt, kisebb az esélye, mint a ciklus középső időszakában, de ilyenkor sem lehet 100%-osan kizárni. Kb. 10-12 nap elteltével érdemes leghamarabb tesztelni, ha valami erre utal, de ha a következő menzeszed késik, mindenképp tesztelj!

  • Andi

    2012. november 04. vasárnap

    Üdv! A párommal rendszeresen együtt vagyunk. A menstuációm október elején 3 napos volt. (általában 4 nap szokott lenni). Most november elején megjött időben, az első nap szokásosnál is erősebb vérzésem volt mestrációs tünetekkel(alhasi görcs, derékfájás, a szokásosak), viszont a 2. nap már kicsit kevesebb vérzésem volt és egyáltalán nem éreztem alhasi görcsöket és semmi más tünetet. A 3. napra teljesen elmúlt a menstuációm 1-2 csepp pici barna pötty volt csak. Terhességi tünetek nem jelentkeztek talán picit elsötétedtek a mellbimbóim és a szeméremajkam,(de 18 éves leszek gondolom még ez normális) Utalhat-e ez arra, hogy terhes vagyok?

    • Gabi

      2012. november 07. szerda

      Ha nem szoktatok védekezni, vagy előfordul, hogy nem biztos, hogy sikeres volt-e a védekezés, akkor előfordulhat terhesség. Ha bizonytalan vagy, mindenképp érdemes lenne egy tesztet csinálni.

  • Anyuka

    2012. november 01. csütörtök

    Üdv.Az én problémám a következő.Május végénhagytam abba a tablettát műtét miatt.1 petefészkem van,azóta sohailyen erős menszeszem nemvolt.hol 7napig hol 4-5 napig tart,hol erős de nagyon bár inkább a vége felé szokott csillapofni.Elég solkszor vagyunk együtt a férjemmel.orvosnál. augusztus végén voltam de nem akart megvizsgálni,spirált akart rámerőltetni,de azt most nemszerettem volna.így nem védekezünk.Sokszor fáj a hasam,vékony is vagyok sokat stresszelek.lehetek így is terhes?ebben a hónapban már volt vérzésem.

    • Gabi

      2012. november 07. szerda

      Az egy petefészek, a vékony testalkat, a stresszes életmód egyik sem zárja ki a terhességet. Ha nem védekeztek, akkor lehet erre is lehet számítani. Viszont ha a menzeszed megszokott módon, a várt időben jelentkezett, és nem volt rövidebb, mint 3 nap, kicsi a terhesség esélye. Viszont az utolsó menzesz óta is teherbe eshettél. Ha bizonytalan vagy, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Vandus

    2012. október 29. hétfő

    Üdvözlöm!
    Engem az érdekelne,hogy néhány hónapja voltam fiúval de nem védekeztünk,viszont nem ment el bennem.Utána megjött rendesen a menstruációm,de a következő hónapban csak alig volt.Esetleg lehet szó terhességről,vagy más betegségről?Normális egyáltalán?Soha nem volt még,hogy ennyire kevés a mennyiség..
    Válaszát előre is köszönöm.
    Vanda

    • Gabi

      2012. október 31. szerda

      Ha csak megszakítással védekeztek, akkor kb. 5% a teherbeesés kockázata. Mivel az együttlét után normálisan jelentkezett a menzesz, kicsi a terhesség esélye, főleg, ha azóta nem történt másik olyan aktus, amikor nem, vagy nem megfelelően védekeztek. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes egy terhességi tesztet csinálni.

  • lalika

    2012. október 28. vasárnap

    kedves doktorno
    a mensim szept 16-an volt azelott egy hetel egyutt voltunk…kethete teszteltem s halvany masodik csik volt 3x ez volt a regfelinel egyet csinaltan d.u s negativ let a tuneteim vannak :alhasi fajdalom szedules regeli roszullet vizelesinger kivanosag alhasi pufadas nagy etvagy faradekonysag a melleim fajnak s megduzattak..a mensim okt 10eb kellet mrgjonni 6-7 en barnasfojasom volt s a mensim most 24en jot meg s nagyon keves piros jon apro darabkakkal..teszteltm mensi alatt d.u ebed ut. s az nega lett de 10 perc utan mutatta csak a masodikat ami szinte nm is latszott az szerintem nm ervenyes ..akor lehetek terhes mert en most nm tom…amiutan a baratommal voltam kethetre meg u.h-n nm latszott semmi(szept 24en).koszonom elore valaszat

    • lalika

      2012. október 30. kedd

      jah s megszakitassal vedekeztunk

    • Gabi

      2012. október 31. szerda

      Az ultrahangon még nem látszódhatott, még akkor sem, ha valóban terhes. A tünetek nem utalnak erre egyértelműen, de a halvány pozitív teszt miatt én is bizonytalan lennék. Érdemes lenne a tesztet megismételni reggeli első vizeletből.

  • nóra

    2012. október 23. kedd

    Szeretném tudni ha az ember nem védekezik menni az esélye h várandós lesz. Mert ha a menstruáció ugya ugy jelenkezik akkor is terhes lehet az ember.

    • Gabi

      2012. október 24. szerda

      Ha nem védekezik egy pár semmilyen módon, akkor viszonylag nagy a teherbeesés kockázata. Persze ez attól is függ, hogy a ciklus melyik szakaszában történt az együttlét. Ha épp a középső napok valamelyikén, peteérés környékén, akkor kb. 25% az esély. Ha a menzesz pontosan jelentkezett, színe, állaga, mennyisége nem tért el a megszokottól és nem múlt el 3 napon belül, akkor minimális a terhesség esélye, de teljesen ekkor sem lehet kizárni. Ha bizonytalan vagy, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Erzsike :)

    2012. október 22. hétfő

    Kedves Doktornő !

    A barátommal szeretkeztünk (óvszer nélkül) a hónap elején, és amikor kivette, akkor a makkon volt egy kis sperma, de nem élvezett belém.És szeretném megtudni, hogy attól leheteke terhes, a hónap végén jön meg a mensim,és eddig mindig koton nélkül szeretkeztünk, még nem volt baj de bizonytalan vagyok, azért, mert nem tudom, hogy az övé vagy az enyém. Kérem Doktornő, segitsen !

    • Gabi

      2012. október 24. szerda

      Ha csak megszakítással védekeznek, kb. 5% a teherbeesés kockázata. De ha egy éven túl is csak ilyen módszert alkalmaznak, a kockázat már 35%. Tehát nem tekinthető túl biztonságos védekezési módnak. Az a bizonyos váladék lehetett az ő előváladéka, ami tartalmazhat már spermiumokat (így be is juthatott), de lehetett hüvelyváladék is. Ha bizonytalan, érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet, és ha nem szeretnének még babát,nem ártana megbeszélni, hogy milyen hatékonyabb védekezési módszer felelne meg mindkettőjüknek.

  • tundike

    2012. október 20. szombat

    kedves doktorno!
    a mensim szept 16-an volt azelott egy hettel voltam a baratommal a mensim kesik s a mensim megjivetele elott okt 6-7en minimalis barnazasom volt s nm jott meg..a hasam alja faj a mellem is es duzadt,faj a hatam is neha..hanyingerem van de nm hanytam az etvagyam nagy…csinaltam tesztet s a masodik csik nagyon halvany alig lathato 3x ugyanez volt..leetek terhes akkor?valaszat elore koszonom!

  • Ági

    2012. október 15. hétfő

    Kedves Doktornő!

    10.11 vagy 12-én kellett volna megjönni a mestruációmnak.Mindig pontosak a ciklusaim.
    Nem jött meg, csináltam 2 tesztet is (nem reggel) ami negatív lett.
    Most 10.15-én 3 nap késéssel megjött de kicsit furcsán,és a megszokott tünetek(pl mellfeszülés) sem jelentkeztek.
    Az a kérdésem hogy lehetek-e a 2 pozitív teszt és a késett menstruáció ellenére terhes vagy ne is reménykedjek?

    Köszönöm

    • Gabi

      2012. október 16. kedd

      Ha a vérzés enyhébb, mint általában, és elmúlik 3 napon belül, akkor érdemes megismételni a tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből. Ha negatívak a tesztek, az még nem jelenti egyértelműen, hogy nem terhes, viszont ha pozitív az eredmény, akkor majdnem biztos a terhesség.

  • Vanda

    2012. október 15. hétfő

    Kedves Ági, régebb 2 alkalommal azt írtad, hogy nem szabad infraszaunázni szoptatás alatt, 2011-ben, azelőtt 2010-ben viszont azt, hogy igen. Végül szabad vagy sem? És gőzkabin, esetleg aromás? Mi a helyzet a wellness többi részével? Előre köszi

    • Vida Agi

      2012. október 15. hétfő

      Mivel ez viszonylag új dolog, ezért, mint minden esetében, itt is sokáig nem tudták, hogy szabad-e használni szoptatás alatt. Most, hogy már volt több kutatás is ebben a témában, nem javasolják a használatát szoptatás alatt, mert az infraszaunázás során kiválasztott méreganyagok a tejbe ürülnek.

  • sza,

    2012. október 15. hétfő

    jo napot azzal a kérdéssel fordulnàk magàhoz hogy az élett tàrsammal egyutt voltam és màr 3 napja barnàs a mensesem de csak egy két csepp jonn és fàradékony vagyok és érzékeny ez lehet e terhesség ? a vàlaszàt elore is kosszonom!!!!

    • Gabi

      2012. október 16. kedd

      Hogyha védekezés nélkül voltak együtt, akkor van esély a terhességre. Ha a barnás folyás nem vált át rendes vérzésbe, sőt 3 napon belül elmúlik, akkor lehet terhességre gyanakodni. Ebben az esetben érdemes terhességi tesztet csinálni.

      • sza,

        2012. október 17. szerda

        nem vàlt àt rendsszeresre màr csak 3 napig tartott az egész ma meg csinàlom a tesztet !!! és kosszonom a vàlaszàt

  • ili

    2012. október 09. kedd

    kedves Gabi!
    augusztus közepén voltam együtt a barátommal, megszakításos módszerrel védekeztünk, időben kivette. azóta már kétszer megjött, időben, semmi gond nem volt. mindennek ellenére elképzelhető, hogy terhes vagyok? tegnap voltam nőgyógyásznál mert fájt a hasam (ez akár a menstruáció miatt is lehetett), ha terhes lennék, azt már észrevette volna, ha nem végzett külön erre irányuló vizsgálatot? az utóbbi időben elég nagyok az érzelmi kilengéseim, és hányni is szoktam, ez adott okot a gyanúra.
    válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2012. október 12. péntek

      Ha ezeket a panaszokat elmondtad a nőgyógyásznak, ő is terhességre gyanakodott volna. Vizsgálat során a méh méretéből már tud az orvos következtetni a terhességre. Ha a leleten sincs erre semmi utalás, és további vizsgálatot sem kért, akkor nem valószínű, hogy terhességről van szó. Ha mégis bizonytalan vagy, egy terhességi tesztet érdemes lenne csinálni.

      • ili

        2012. október 12. péntek

        köszönöm, csináltam, és tényleg nem 🙂 szerencsés, most nem abban az élethelyzetben vagyok.

  • marcsy

    2012. október 08. hétfő

    jonapot doktornő!!érdeklödnék hogy lehetek-e terhes?aug.10-én együtt voltunk a párommal és nem védekeztünk,gyogyszert se szedek,a menstruáciom mindig idöben megjön dee már 2 honapja joval kevesebb mint szokott,fájnak a melleim és a hasam alja is!!

    • Gabi

      2012. október 12. péntek

      Ha védekezés nélkül voltak együtt, van esély a terhességre. Ha bizonytalan, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Tito

    2012. október 07. vasárnap

    Udvozlom.
    Aug. 18-an egyutt voltam a parommal.(Valamikor elotte 1-2 nappal mult el a
    menzeszem) Nem vedekeztunk.hosszu ido ota eloszor. Szeptemberben kesett, de 26evesen (nem
    szedek gyogyszert) meg mindig elegge ossze -vissza jon.Rosszul ereztem
    magam, tuneteket produkaltam, szerintem be is magyaraztam magamnak, szal
    vartam majd csinaltam szeptember 27.-en ket tesztet is, egy olcsobb kazettasat,
    es egy clearblue-t is, mindenketto negativ lett. Megnyugodtam nagyjabol,
    masnap meg is jott, szerintem normalisan.Elmultak a tunetek mintha elvagtak
    volna oket. Viszont 2 napja iszonyatosan fajnak a mellbimboim, egnek, es
    vorosek, sot szegycsontnal is erzem h faj,ma mar be is vannak durranva, elkepzelheto h a hetekben ujra megjon? annyi hulyeseget, es erthetelen dolgot
    olvasok neten, h mar teljesen elbizonytalanodtam mitol lehet. Aktus utan 39
    nappal ki kellett volna mutatnia kettonek biztosra ha baba lenne nem?
    Raasasul meg is jott, kb 47. napra ha jol szamoltam. De akkor ez vajon mi
    lehet? :(koszonom valaszat.

    • Gabi

      2012. október 08. hétfő

      A negatív teszt nem jelenti 100%-osan, hogy nem is terhes. Viszont ha a vérzés a megszokott módon zajlott, színe, állaga, mennyisége nem tért el az előzőektől és nem múlt el 3 napon belül, akkor kicsi a terhesség esélye. A leírt tüneteket okozhatja terhesség is, főleg, ha az előző menzesz óta is volt olyan együttlét, amikor nem, vagy nem megfelelően védekeztek. De terhességtől függetlenül is jelentkezhetnek a leírtak. Ha bizonytalan, és főleg, ha ez a mellfájdalom nem múlik, mindenképp érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni. Ott kiderülne az esetleges terhesség vagy az is, ha valami más okozza a leírt tüneteket. Érdemes lenne megemlíteni az orvosnak a rendszertelen menstruációs ciklust is.

      • Tito

        2012. október 08. hétfő

        Ma is csináltam egy tesztet szintén negativ lett.Szal….:/

  • Pr Jeni

    2012. október 03. szerda

    Tisztelt Doktornő!
    2 eve szedek fogamzasgatlot, ket hettel ezelott megijedtem mert harom napot kesett a menstruaciom ami meg sosem tortent. Eleg erdekes verzes volt. Nagyon minimalis keves ideig tarto barnas folyas. Most masfel hete kezdtem el szedni a gyogyszert es tegnap este elkezdtem verezni. Olyan szinten hogy tampont kell hasznalnom. Nagyon sotet pirosasbarna. Lehet terhes vagyok? Es ha nem mi lehet a baj?.Fogok menni nogyogyaszhoz de azt mondta varjunk ket napot es ha utana is verzem menjek. Kerem segitsen. Varom valaszat.

    • Gabi

      2012. október 08. hétfő

      Ha a 2 év alatt nem tartott szünetet a fogamzásgátló szedésében, lehetséges, hogy emiatt van most ez a soron kívüli vérzés. Lehetséges, hogy az orvos gyógyszerszünetet fog javasolni, vagy esetleg másfajta fogamzásgátlót ír majd fel.

  • rozsika

    2012. október 02. kedd

    koszonom elozo valaszat …a menstruaciom elmulasa utan 1 nappal 1-2 napig pecsetelo barnas folyadek jott..a tesztet megismeteltem de negativ lett..a hasam tovabbra is novekszik s parmasodperces hasi gorcsok futnak at rajtam mint amik meg kellene jonnie de meg nm kell…koszonom elore valaszat hogy mi lehet akkor vajon a bajom…

  • Viki

    2012. szeptember 30. vasárnap

    Szia! Tanács talan vagyok mert késett a menstruáciom és vettem egy tesztet pozitiv lett de nagyon halvány volt a 2. csík ezért vettem egy másikat az negativ lett más nap meg is jött de viszont furi mikor meg jött az elsö két napban normális menyiségü volt de barnás a harmadik nap pedig pár csep inkább barna folyás más nap kicsivel több ez már az ötödik nap de viszont nagyon kevés. Hányingerem van regelente meg szédikélek is. Vajon van baba? A választ elöre is köszönöm

    • Gabi

      2012. október 01. hétfő

      Mivel az első teszt (akkor is, ha halvány a második csík) pozitívnak értékelhető, és a vérzés is enyhébb volt, mint a megszokott, én nem zárnám ki a terhességet. A tünetek is utalhatnak erre. De biztosat csak nőgyógyász tudna mondani.

  • sz.anna

    2012. szeptember 28. péntek

    Üdvözlöm!
    Szeretnék érdeklődni, hogy Ön szerint lehetséges-e, hogy terhes vagyok.
    Már kb másfél, 2 hete nagyon gyakran kell pisilnem. Eleinte arra gyanakodtam, hogy csak felfáztam, de nem fájt semmim, gondoltam csak biztosan többet ittam. Szeptember 20-án jött meg legutoljára, de kb 4-5 nappal hamarabb, mint kellett volna. Nem tapasztaltam semmi különöset, nálam ez 4-5 nap alatt lezajlik, most is ugyanennyi volt. Kb 2-3 napja nagyon fáj a fejem, folyamatosan szédülök, hányingerem van, émelygek egész nap. Bármit eszek, ki is jön belőlem pár óra múlva. Én már nagyon szeretnék teherbe esni, 3-4 hete volt egy olyan alkalom, amikor védekezés nélkül voltunk együtt a párommal. Kérem segítsen, válaszát előre is köszönöm.
    Anna

    • Gabi

      2012. október 01. hétfő

      Bár a tünetek nem egyértelműek, de lehetséges a terhesség. Én mindenképp csinálnék egy terhességi tesztet.

  • Erika

    2012. szeptember 27. csütörtök

    Üdvözlöm!
    Azt szeretném öntől kérdezni hogy Augusztus 28. a óta nem szedem a fogamzás gátló tablettát és szeptember 18-23 ig pecsételtem hétfőre az el is múlt kedden kellet volna neki meg jönni rendesen de csak pecsétek volta szerdán annyira siettem a biciklivel hogy haza fele hogy egy kicsit több volt de nem úgy ahogy szokott mára megint semmi.és péntekre szokott el múlni.Ma vegyek terhességi tesztet vagy felesleges?

    Válaszát elörre is köszönöm

    • Gabi

      2012. október 01. hétfő

      Fogamzásgátló tabletta abbahagyása után előfordulhat, hogy a ciklus pár hónapig nem pontos. Ilyenkor, a rendszertelenségtől függetlenül még szóba jöhet terhesség, ha volt olyan együttlét, mikor nem védekeztek. Tehát ha bizonytalan, mindenképp érdemes terhességi tesztet csinálni.

  • Lólé Krisztina

    2012. szeptember 26. szerda

    kedves doktornö
    19 éves lány vagyok és aszt szeretném kérdezni hogy…. van egy barátom és julius elején kb.. voltam vele megszakitásos modszerrel és abba a honapban egyátalán nem jött meg csináltam teszetett 3 x is de negativ lett utána agusztusban olyan 23 dika fele jött meg de ugy hogy ijen rozsaszines fehér folyásal jött utána ilyen barános pirosas volt de nem nagyogy menyiségben pár nap alatt elmult és most szeptemberben is késsik…. elég sokat eszek de ugy különösebb tünetem nincsen … lehetek terhes ??

    • Gabi

      2012. október 01. hétfő

      A megszakításos védekezés esetében a teherbe esés kockázata kb. 5% Ha előtte pontos volt a ciklusod, és csak a bizonytalan együttlét óta késik vagy marad ki, akkor van esély a terhességre a negatív teszt ellenére is. Én mindenképp megismételném a tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből. De ha továbbra is késik a vérzésed a teszttől függetlenül célszerű lenne nőgyógyászhoz fordulni.

  • Era

    2012. szeptember 26. szerda

    Üdvözlöm!
    augusztus 27-től barnáztam szeptember 4-ig(szeptember 6-án kellett volna megjönnie), majd ekkor 3 napig véreztem,de megint átváltott barnázásba, ami szeptember 18-ig tartott. Mivel tartós kapcsolatban élek a párommal, csak megszakításos módszerrel „védekezünk”. 2-3 napja fájdogál a méhemnél.. sose tartott még ilyen sokáig és soha nem jött meg előbb, mindig késni szokott 1 hetet minimum! teszteltem szept.3-án, mert terhességre gyanakodtunk, de negatív lett! azóta nagyobb mennyiségű folyásom van, esténként hányinger más tünetem nincs.. lehetséges, hogy még is várandós lennék?? vagy talán valami betegség áll a háttérben?

    • Gabi

      2012. október 01. hétfő

      Bár a tünetek nem utalnak egyértelműen terhességre, de ha a vérzés enyhébb volt, mint általában, akkor nem lehet kizárni. Ha továbbra is fennáll a hányinger, hasfájás, akkor érdemes a tesztet megismételni.

  • Kata

    2012. szeptember 25. kedd

    Az előző bejegyzésemhez hozzátenném, hogy mikor egy héttel korábban jelentkezett a vérzés, mellette enyhe derékfájás és „hasfájás” is volt, de miután elkezdtem szedni az új levél gyógyszer szept. 17-én ezek a tünetek elmúltak. Okozhatta ezt valamilyen kis hormonzavar, stressz esetleg?

    • Gabi

      2012. október 01. hétfő

      Lehetséges, hogy a fogamzásgátló tabletta „mellékhatása”. Nem tudom, mióta szeded, de ha csak néhány hónapja, akkor én erre gondolnék.

  • Kata

    2012. szeptember 25. kedd

    Kedves Doktornő!
    Nagyon kíváncsi lennék a doktornő véleményére, ugyanis egy ideje elég nagy dilemmában vagyok. A párommal utoljára augusztus 15-én voltunk együtt(én úgy emlékeztem, hogy aug. 21-én is, de nem voltam benne biztos, utána pedig rájöttünk hogy akkor nem. Kissé kusza napjaink voltak akkor.) Egyébként gyógyszert szedek, ezért szept. 13-án kellett volna megjönnie, viszont egy héttel korábban jelentkezett a vérzés, de csak kevés, világos piros. Ez tartott kb. egy hétig, majd 1-2 napig erősebb „rendes vérzés”, igazi vérzés pedig csak egy napig volt, és ahogy szokott hétfő-keddre el is múlt. Szeptember 14-én teszteltem, úgy hogy még véletlenül se kerüljön vér a vizeletbe, természetesen reggeli vizelettel. Eszerint nem vagyok terhes, majd 18-án nőgyógyász is megvizsgált és szerinte sem. A következő menstruációnak okt. 11-én kellene jelentkeznie. Érdemes még egyszer tesztelni Ön szerint? Ha igen mikor, várjam meg vele az okt. 11-ét?
    Hozzátenném még, hogy nagy valószínűséggel mikor augusztusban elkezdtem(20-án) az aktuális levél gyógyszert az elején (2.,3. nap) elfelejtettem egyet bevenni.
    Fennállhat a terhesség esélye? Lehetséges, hogy a nőgyógyász még tapintással nem tudta megállapítani?
    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2012. október 01. hétfő

      Ha augusztus 15-én sikerül teherbe esni, akkor a nőgyógyászati vizsgálat idején a terhesség már kb. 7 hetesnek számít. Ilyenkor már változik annyit a méh mérete, hogy az orvos tapintás alapján is terhességre következtethet. Ha más nem utal terhességre, én nem tesztelnék.

  • Attila

    2012. szeptember 25. kedd

    Üdvözlöm!
    Azt szeretném kérdezni, hogy az együtt lét során védekeztünk és minden rendben volt de még is félek, hogy tönrtént-e valami baj nem vagyok biztos a dologban én nem vettem észre, hogy lett volna valami! 4napos késéssel megjött barátnőmnek de 2nappal előtte pár csepp barna vérzés volt. Azt szeretném megtudni, hogy kizárt -e a terhesség?

    • Gabi

      2012. október 01. hétfő

      Mivel 100%-os védekezési módszer nincs, így teljesen nem lehet kizárni. Ha egyébként a menzesze a megszokott módon zajlott, mennyisége, színe, állaga is normális volt, és nem múlt el 2-3 napon belül, akkor kicsi a terhesség esélye. Ha más is utal rá, akkor viszont érdemes egy terhességi tesztet csinálni.

  • Balogh Zsoltné

    2012. szeptember 22. szombat

    Kedves Doktornő!
    Aususztus 24-én volt meg a menstruációm! A párommal szeptember 4-én voltunk együtt utoljára,külföldön van! Azóta szept. 15-én kezdett el fájni a hasa,és 18-án megjött! De nem olyan erös mint szokott,de pirosas,és 21-re el is múlt! Viszont csak szept. 22-én kellett volna megjönnie! 2 tesztet csináltam,és negativ lett! Őn szerint lehetek terhes? Nagyon szeretnénk!!

    • Gabi

      2012. szeptember 23. vasárnap

      Ha egyébként pontos a ciklusa, és jelentősen rövidebb ideig is tartott most, mint máskor, még szóba jöhet a terhesség. Ha bizonytalan, érdemes a tesztet megismételni.

  • rozsika

    2012. szeptember 20. csütörtök

    azt szeretnem megtudni hogy lehetek-e terhes…kethete voltam a baratommal utoljara de azelott is voltam minden heten vele s nm vedekeztunk csak megszakitassal. s nem regen jott meg a menstrum s 4 napig tartot es keves jott barnas fojassal egyutt,ami fura volt szamomra mert nekem altalaban 8-10 napig szokott tartani fokozott verzesel.s mostnaba nagy etvagyam van..a hasamis a mehem kornyeken megvan duzzadva s kemenyebb mint altalaban…az etelekkel szemben is valogatos vagyok pedig nm szoktam valogatni..regelente rosszul erzem magam..csinaltam egy tesztet menstruacio alatt de negativ lett akor lehetek terhes?…koszonom elore valaszat!

    • Gabi

      2012. szeptember 23. vasárnap

      Mivel csak megszakítással védekeztetek, 100%-osan nem lehet kizárni a terhességet. Ha bizonytalan vagy, érdemes a tesztet megismételni.

  • Petra

    2012. szeptember 20. csütörtök

    A barátommal mostanában védekezés nélkül szeretkezünk, de mindig odafigyel és időben kihúzza.
    4 napja megjött a menstruációm, most kellett neki, normálisnak tűnik, bár tegnap már elég gyenge volt és barnás. Még előtte csináltam tesztet, és azt mondta nem vagyok terhes.
    Ma elkezdtem remegni és szédülni. A remegés nagyon erős volt és sokáig tartott, majd elmúlt és csak gyenge voltam. Aludtam egy nagyot, de még mindig gyenge vagyok és kicsit remegek.

    Lehetek terhes? Ugye nem?

    • Gabi

      2012. szeptember 23. vasárnap

      Ha a menzesz 3 napnál tovább tartott, kicsi a terhesség esélye. Bár a megszakításos védekezés nem éppen a legbiztonságosabb módszer. Kb. 5% a terhesség kockázata, ráadásul ha egy éven át is csak ezzel a módszerrel védekeztek, az esély 35%-ra növekszik.

  • kati

    2012. szeptember 16. vasárnap

    Üdvözlöm!
    Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy a barátommal aug.7-én voltunk védekezés nélkül együtt. Megszakításosan védekeztünk és figyeltünk mindenre. Júliusban 25-én meg jött a menstruációm bő vérzéssel. Augusztusban 21-én kisebb-nagyobb vérzéssel. Most szeptemberben 16-án szintén kisebb-nagyobb vérzéssel. Időben jött meg. Azt szeretném megkérdezni hogy ez gondod jelenthet-e? Az utóbbi időben sokat idegeskedtem. Ez befolyásolhatja a menstruációm? Válaszát előre is köszönöm! Szép napot!

    • Gabi

      2012. szeptember 17. hétfő

      A megszakításos védekezés valóban nem a legbiztonságosabb módszer. Kb. 5% a teherbeesés kockázata. Viszont ha azóta már 2x is jelentkezett a menzesz (és azóta nem volt olyan együttlét, amikor nem, vagy nem megfelelően védekeztek) akkor a terhesség esélye még ennél is kevesebb. A vérzés mennyiségét valamilyen mértékben befolyásolhatja a stresszes életvitel, de ha bizonytalan, mindenképp érdemes lenne egy terhességi tesztet csinálni.

  • Timi

    2012. szeptember 13. csütörtök

    Udvozlom…
    ha minden igaz 14 hetes terhes kellene legyek de mivel nem jott meg a menszeszem az elso 3 hetben tesztet csinaltam es negativ lett vartam 2 hetet es utanna nogyogyaszhoz mentem aki azt mondta h 5 hetes a terhessegem es mivel a parommal nem szeretnenk meg gyereket a nogyogyasz szerint tablettaval egyszeru meg megoldani es adott20 szem tabletat es az utodlsnal megjottj 5 apig tartot es ra egy honapra is rendesen megjott! Persze egesz ido alatt semilyen terhesegi tunetem nem volt csak az elso mikor megjott a tabletta utan iszonyuan fajt es gorcsolt! Meg mindig nagyon nagy ketejeim vannak.,Onszerint meg mindig lehetek terhes? Elore is koszonom valaszat

    • Gabi

      2012. szeptember 17. hétfő

      Az erős görcsök és a vérzés nagy valószínűséggel a gyógyszerrel beindított vetélés jelei. Viszont fura, hogy egy kontrollvizsgálatot nem kért az orvos. Mindenképp érdemes lenne visszamenni egy újabb vizsgálatra, hogy minden rendben van-e.

  • Anett

    2012. szeptember 12. szerda

    Kedves doktornő!
    Az lenne a kérdésem hogy mi tervezzük a babát! úgy érzem sikerült ! 4 napot késett, de ma reggel megjött és a szokásostól jóval kevesebb és egyre gyengült a nap folyamán estére csak barnás rózsaszínes lett és volt ilyen barnás pirosas nyálkás anyag is nem tudom mi lehet az!Ez nagyon aggaszt!egész nap fájt a hasam a bal oldalon, főleg ha kihúztam magam és szurkált is!
    Köszönöm a segítséget!

    • Gabi

      2012. szeptember 17. hétfő

      Ha ez a vérzés nem erősödött, sőt 3 napon belül elmúlt, akkor még szóba jöhet a terhesség, ebben az esetben érdemes terhességi tesztet csinálni. Ha a hasi fájdalom erős, több, mint egy kis kellemetlenség, akkor célszerű orvoshoz fordulni emiatt.

  • Rebeka

    2012. szeptember 12. szerda

    Üdvözlöm!
    Nekem Augustus 25.-én múlt el és szeptember 10.én barnás pirosos folyásom van és ez már a negyedik napja tart és gyengén fáj a hasam és a derekam. barátommal nagyon szeretnénk kisbabát nem lehet hogy ez a terhesség? Válaszát köszönöm.

    • Gabi

      2012. szeptember 17. hétfő

      Ha ez a barnás vérezgetés enyhe, inkább csak pecsételő vérzés, és néhány nap alatt elmúlik, akkor lehet gondolni a beágyazódásra is. Viszont ha fájdalom is kíséri és elhúzódik, terhességtől függetlenül is, érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni. Tesztelni akkor érdemes, ha már a következő menzesz késik.

      • Rebeka

        2012. szeptember 17. hétfő

        köszönöm válaszát!

  • Zsuzsa

    2012. szeptember 12. szerda

    Üdvözlöm. Nem is tudom hol kezdjem. A párommal nem voltunk igazából együtt, csak hozzám ért épp amikor… Hallottam, hogy igy is van rá esély, hogy valaki teherbe essen, azóta 2x is megjött, most utólag késett 3 napot. Az eset óta csináltam tesztet 2x is, negativ lett mindkettő, de úgy érzem mintha kicsit megnőtt volna a hasam alatt, a vesém is fáj. Ez most megfázás lehet, vagy van rá esély, hogy terhes vagyok? Kimutatná a teszt a hormont igy is, hogy van menzeszem, nem? Előre is köszönöm válaszát.

    • Gabi

      2012. szeptember 17. hétfő

      Ha a hüvelybe nem került be az ondóból, akkor szinte teljesen kizárt a terhesség. Ha azóta nem volt olyan együttlét, amikor nem, vagy nem megfelelően védekeztek, és az utóbbi két menzesz a megszokott módon zajlott, minimális a terhesség esélye. A leírt tüneteket felfázás is okozhatja.

  • Petra

    2012. szeptember 10. hétfő

    Üdvözlöm.!
    Az elmúlt pár hétbe úgy éreztem magam, mint ha terhes lennék. A jelei is voltak. Alacsony vérnyomás, nagyon sokat aludtam, a melleim megduzzadtak, megfeszültek és fájtak, mindent össze ettem, és sokszor volt hányingerem. A barátommal reménykedtünk benne, hogy terhes vagyok. De tegnap este előbb egy kis barna folyásom volt, reggel egy picit véreztem. Egész nap iszonyatosan fájt a hasam, mosanra meg már úgy mondd ömlik belőlem a vér. Ez most akkor mit jelent. Előre is köszönöm válaszát.

    • Gabi

      2012. szeptember 10. hétfő

      A leírt tünetek valóban jelentkezhetnek terhesség korai időszakában, de nem utalnak arra egyértelműen. Ha ez a vérzés a következő menzesz idején jelentkezett, akkor valószínűleg nem sikerült teherbe esni. Ebben a cikkben a 3. pontot még érdemes elolvasni: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/10-tevhit-a-teherbeesesrol

  • Attila

    2012. szeptember 09. vasárnap

    Üdv!a kérdésem az lenne,hogy én és a párom rendszeresen védekezés nélkül szeretkezünk és a tegnapi este folyamán éreztem a hüvelye falán egy picike kis valamit olyan mint ha egy kis pici bogyó lenne.az étvágya megnőtt rengeteget is hízott,viszont a menszesze megjött ugyan annyi napig tartott mint eddig viszont barnás és hamarabb jött meg!a kérdésem pedig a következő:mi lehet a hüvelye falán illetve lehetséges e hogy terhes és az a valami a hüvelyébe lehet e pete vagy nem tudom hogy az mar melyik fázis!?vagy érezhető e az a méhben?

    • Gabi

      2012. szeptember 10. hétfő

      Ha rendszeres a védekezés nélküli együttlét, viszonylag nagy a terhesség esélye. Ha erre gyanakszik, érdemes terhességi tesztet csinálni. Viszont a hüvely falán megjelent kitüremkedés biztosan nincs összefüggésben a terhességgel. A méhen belül fejlődő magzatot hüvelyen keresztül nem lehet érezni, kitapintani. A méh mérete a terhesség elején kb. tyúktojásnyi, majd rohamosan növekszik. Ez a valami nem tudom, mekkora, de inkább lehet valamilyen hámsérülés, esetleg szemölcs. Nőgyógyász tudná egyértelműen megmondani.

  • Renáta

    2012. szeptember 05. szerda

    Üdvözlöm! Nekem augusztus 5.én volt meg a mensim, voltam együtt a párommal, 20.án védekezés nélkül…szeptember 2.án kellett volna megjönnie, nem jött, viszont szurkált a hasam, ma reggelre tapasztaltam egy kevés vérzést, és megint a szurkálást. Terhes lehetek e vagy sem?

    • Gabi

      2012. szeptember 06. csütörtök

      Ha nem védekeztek, és a menzesz is késik, van esély a terhességre. Ha az a kevés vérzés közben nem váltott át rendes menstruációs vérzésbe, érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

  • Alexa

    2012. szeptember 04. kedd

    üdvözlöm..
    Én azzal a kérdéssel fordulok Önhöz , hogy augusztus 27.-én voltam együtt a barátommal és a menstruációmnak szeptember 6.-án kellett volna megjönni e ,de szeptember 1-én jött meg.kevés barnás folyás már 4 napja ( nekem 28 napra szokott megjönni 7 napig tart és sok szokott lenni ).nem szédülök nincs hányingerem a hasam ma elkezdett „szúrni” néha sokat eszem néha semmit .Ön szerint ez normális ? lehetséges hogy terhes vagyok vagy csak a menstruációm most így jelentkezik ?
    előre is köszönöm a válaszát.
    Alexa

    • Gabi

      2012. szeptember 05. szerda

      Ha 27-én (vagy előzőleg bármikor) védekezés nélkül voltak együtt, akkor nem lehet kizárni a terhességet. De az is előfordulhat, hogy most a menzeszt megelőzően jelentkezett ez a barnás folyás. Ha most ez elmúlik és nem vált át vérzésbe, mindenképp érdemes lenne egy terhességi tesztet csinálni.

  • Richárd

    2012. augusztus 30. csütörtök

    üdv 1 hetes terhes a barátnőm! tegnap voktunk doknál! este peddig barnás vérzése volt most meg ellm sima vérzés! ez baj???? mit lehet tenni? segitsetek kérlekh :'(

    • Gabi

      2012. szeptember 03. hétfő

      Remélhetőleg a vérzés azóta elmúlt! Vizsgálat után enyhe vérzés előfordulhat, vagy ilyen korai időszakban a beágyazódás is járhat barnás, pecsételő vérzéssel. Ha viszont a vérzés erős, nem enyhül 1-2 nap alatt, esetleg még görcsök is kísérik, akkor jobb minél előbb nőgyógyászhoz fordulni, mert vetélésre is utalhat. Még ilyenkor sem biztos, hogy baj van, de érdemes a legrosszabbat kizárni.

  • Krisztina

    2012. augusztus 27. hétfő

    Üdvözlöm!
    Én azt szeretném megkérdezni,hogy a hónapban elvileg pont az ov. napján baba-projekteztem.Ciklusaim 35-36 naposak.Előző hónapban 21-én volt meg,ebben a hónapban pedig 27-én jött meg,de elég kevéske élénk piros.Ahhoz képest,hogy nekem elég sok szokott lenni,nagyon furcsállom a dolgot.A melleim nem feszülnek,de azért érzem,hogy fájdogál.Van nap,hogy nagyon fáradt vagyok,felkelni is nehezemre esik.Néha úgy érzem nagyon éhes vagyok,annak ellenére,hogy kb. 10 perce ettem.A fejem is fáj,gyógyszert nem igazán mertem bevenni.Ön szerint ez lehet terhesség?Még nem teszteltem,mert félek a csalódástól.Nagyon szeretnék kisbabát,de nem jön össze.Igaz még nem rég óta próbálkozunk,de akkor is…Lehet,hogy nagyon rágörcsölök és ez bezavar a hormonokba is?
    Válaszát előre is nagyon köszönöm és várom.
    Tisztelettel:Krisztina

    • Gabi

      2012. augusztus 29. szerda

      A leírt tünetek önmagukban nem utalnak egyértelműen terhességre. Ha viszont a menzesz is késik, akkor mindenképp érdemes tesztelni.