Menstruáció terhesség alatt

Lehetséges a menstruáció terhesség alatt? Ha nagyon szeretnél babát, akkor minden menstruációnál ott motoszkál benned a kérdés, hogy vajon nem lehet-e, hogy a vérzés ellenére azért mégis ottvan a baba… Nos, az a helyzet, hogy valóban „megjöhet” a terhesség alatt is, de másként, mint ahogyan azt gondolnád.

Menstruáció terhesség alatt„Menstruáció” a terhesség alatt többféle okból léphet fel:

  • a fogantatás viszonylag későn történik, ezért a „szokásos” időpontban leválik egy kis darabon a méhnyálkahártya
  • a szervezet „emlékszik” rá, mikor kéne megjönnie, ezért a menses időpontjában a megszokott tünetek lépnek fel és minimális vérzés is jelentkezik
  • hormonális okokból lép fel vérzés, ami nem „igazi” menstruáció, és nem is teljesen abban az időpontban jelentkezik, hanem az első harmad folyamán bármikor

A terhesség alatt jelentkező „menstruáció” valójában nem igazi (kivéve az első esetet), és mindhárom típusnál a vérzés nem igazi élénkpiros vérzés, hanem inkább barnás, a mennyisége kevés, gyakran csak 1-2 csepp és csak néhány napig tart (vagy a hormonális ok esetén elhúzódhat akár hetekig is). Olyan eset is létezik, hogy valakinek még kétszer-háromszor „megjön” a terhesség első hónapjaiban, valamint azt a jelenséget is sok kismama tapasztalja, hogy az első néhány hónapban azokon a napokon, amikor „meg szokott jönni” jelentkeznek a menses előjelei, hasonlóan fájdogál a hasa, de végül természetesen nem jön meg, hiszen nem volt peteérés, és nem válik le a méhnyálkahártya.

Nagyon fontos, hogy a menstruáció a terhesség alatt nem normális dolog, ha barnázást (akár 1-2 cseppet is) vagy élénk vérzést tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz! A hormonális problémák ugyanis jól orvosolhatóak gyógyszerekkel, és élénk vérzés esetén is lehetséges még a segítség!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

3 837 Comments

  • Noémi

    2011. október 15. szombat

    szia azt szeretném kérdezni,hogy nekem késik és volt egyszer kb 2 csepp vérzésem és ilyen barnás színű volt és mindennap rosszul vagyok de a teszt negatív lett nitt tegyek?

    • Gabi

      2011. október 20. csütörtök

      Ha továbbra sem jön meg, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni.

  • Diu

    2011. október 14. péntek

    Kedves Doktornő!
    Párommal 1 hónapja nem védekezünk szeretnénk 2. gyermeket! Szept 12.-én volt a menstruációm első napja és okt. 10-én elég erős vérzésem volt másnapra enyhült és 13.-án lett vége (az utolsó 2 nap nagyon kevés)! Mivel nagyon szeretnénk kisbabát ma (14-én) csináltam egy tesztet és bár halvány csíkkal pozitív lett! Jövőhéten mindenképp elmegyek nőgyógyászhoz de nagyon aggódok, hogy akkor mi volt ez a vérzés! Ön szerint lehetséges hogy terhes vagyok, ha igen mitől lehetett ez! Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2011. október 20. csütörtök

      A vérzést több dolog is okozhatta. Ennyiből ezt nehéz lenne megmondani, hogy pontosan mi is volt az oka. Van rá esély, hogy a terhességet ez nem befolyásolja, de sajnos akár vetélésre is utalhat. Az orvos (a vizsgálat után) konkrétabbat tud mondani.

  • krisztina

    2011. október 13. csütörtök

    kedves Doktornő!
    nekem barnás folyadék jön a bal mellemből,és nagyon feszülnek.
    ha nem fejem ki akkor nagyon feszülnek de egyébként is meg van ez az érzés. már egy hónapja meg van a hányinger,hányás,különböző kajától egyenesen rosszul vagyok már az illatától is.Némelyik kaját meg egyenesen kívánom.
    sűrűn járok pisilni ami eddig nem volt.
    csináltam tesztet,de a második csík halvány volt.akkor is fent áll a terhesség???
    mert az abortuszom előtt is halvány volt a teszt második csíkja és még is terhes voltam.
    arra lennék kíváncsi ilyenkor mit tegyek?
    gyerekek várják a kis tesót.
    reggelente hányással kezdődik a nap,és a megszokott kávé sem esik már jól ami eddig igen.
    várom a válaszát.
    minden jót kívánok!
    további szép napot!

  • Dia

    2011. október 13. csütörtök

    Kedves Dr.No! Azt szeretnem megkerdezni,ha az ovulacio idejen petting soran ujjrol,vagy szexualis segedeszkozrol jutott a huvelybe sperma,lehetseges e a terhesseg?
    Valaszat elore is koszonom.

    • Gabi

      2011. október 20. csütörtök

      Kicsi az esélye, mivel a spermiumok levegőn nagyon gyorsan életképtelenné válnak, de 100%-osan nem lehet kizárni.

  • Dalma

    2011. október 10. hétfő

    Szia Gabi !

    A parommal szeretnenk babat …probalkozunk augusztus ota …augustus 3-an menstrualtam es 10-ke kezdetevel 10 napon at belemelvezett…csinaltunk 4 tesztet sajnos mind negativ lett…mestruaciom megjott szeptemberben es octoberben is de barnab es darabosabb…hanyinger, fejfajas, faradekonysag volt az elso 3 hetben…a hasam elegge feszultnek erzem…es van egy noi megerzesem is hogy terhess vagyok…(az utolso tesztet 4 napja csinaltuk meg)..szerinted van pocak lakonk?

    • Gabi

      2011. október 12. szerda

      Mivel jelentkezett vérzés, sajnos kicsi a terhesség esélye. Ha valaki nagyon vágyik babára, előfordul, hogy ez a vágy képes terhességi tüneteket generálni, így megtéveszthet a megérzés is. De ha bizonytalan vagy, egy újabb tesztet nem árt csinálni. És ettől függetlenül érdemes tovább próbálkozni, amikor csak jól esik.

  • Eszter

    2011. október 09. vasárnap

    Szia!
    Most keveredtem az oldalra, mert bevallom egy kicsit megvagyok ijedve!
    Júliusban az akkori barátommal pettingeltünk! Azóta háromszor megjött, teljesen rendszeresen (bár múlthónapban négy nappal hamarabb), erős görcsökkel és a vérzésem is nagyon erőteljes volt. Most október 15-én kéne megint megjönnie. Azonban ennek így október 9-én semmi jele, pedig én már jóval egy héttel előtte görcsölök és érzékenyek is a melleim. Azonban most semmi „előjelt” nem tapasztalok. Lehetek terhes?

    • Gabi

      2011. október 12. szerda

      Ha a petting valóban csak petting volt, tehát konkrét behatolás nem történt, akkor nem lehetsz terhes, főleg, ha azóta nem éltél nemi életet, és az eset után már többször is normálisan jelentkezett a menzeszed.

  • Tünde20

    2011. október 08. szombat

    Kedves Doktornő!
    Szeretnénk babát!nekem júniusban volt egy éve az abortuszom sajnos,attól még úgyan annyi esélyem van teherbe esni?

    • Tünde20

      2011. október 08. szombat

      nem korai még ez a második hónap probálkozásunk

  • Kiki

    2011. október 06. csütörtök

    Kedves Doktornő!
    Párommal több mint egy éve próbálkozunk babával, sajnos sikertelenül. Főleg középidőben próbálkoztunk. Az előző ciklusomban nem voltunk együtt középidőben, csak a menstruáció előtt 2 és 3 nappal. A menstruációm meg is jött rendesen, hétfői nappal el is múlt majd tegnap és mai nappal barna folyásom van, nagyon kis mértékben főleg WC papíron látszódva. Ez jelenthet esetleg egy terhességet, ami később fogant meg, azaz teherbe estem közvetlenül a menstruáció előtt? Soha ezelőtt nem volt ciklus alatt barna folyásom, sem menstruáció előtt közvetlenül, sem utána. Semmilyen más panaszom nincs. Jövő hét keddre van időpontom a nőgyógyászhoz az esedékes rákszűrés miatt, van-e aggódni valóm esetleg?
    Válaszát előre is megköszönve. Kiki

    • Gabi

      2011. október 10. hétfő

      Érdemes lenne a vizsgálat előtt megemlíteni az orvosnak, hogy terhességre gyanakszik, bár a tünetek nem utalnak egyértelműen erre.

  • ZSANETT

    2011. október 02. vasárnap

    nekem van egy problémám,nekem ebben a hónapban 3 volt meg az elsönél 4napig tartot amásodiknál 3 napig tartod de a szine bordó piros volt a harmadiknál egy pici barna jöt mitöl lehet ez megtudná mondani valaki.

    • Gabi

      2011. október 10. hétfő

      Ha ilyen gyakran jelentkezik vérzés, az semmiképp nem természetes, nehéz lenne megmondani, mi okozza, mindenképp érdemes lenne felkeresned egy nőgyógyászt.

  • rita

    2011. október 02. vasárnap

    Kedves Doktornő!
    Másfél hónapja védekezés nélkül szeretkeztünk a párommal, megszakítással. Menstruációm időben érkezett, biztonság kedvéért tesztet is csináltam, két negatív teszt lett. Ebben a hónapban is megjött bár kevesebb mint a megszokott. Van okom aggódni?

    • Gabi

      2011. október 10. hétfő

      Ha azóta nem volt ilyen bizonytalan együttlét, nem valószínű, hogy terhességről lenne szó.

  • Móni

    2011. szeptember 30. péntek

    Szia!A segitségedet kérném ,mert egy kicsit parázok!
    Aug 23.-án volt utolsó menstruációm.Terhességi teszt nem mutatott ki eredményt.A doktor szerint lehetek terhes ,de 2 hét múlva kell visszamenni ,hogy biztosan kiderüljön.Tegnap 29.-én menstruációm volt délutántol hajnalig.Azóta semmi tünet.Igy is lehetek terhes?Válaszodat előre is köszönöm!!!

    • Gabi

      2011. október 04. kedd

      Ha a vérzés 1 nap alatt elmúlt, és sokkal enyhébb volt, mint egy szokványos menzesz, akkor még szóba kerülhet a terhesség.

      • Móni

        2011. október 13. csütörtök

        Szia! Köszönöm a válaszodat.Mai napig is van néha vérzésem ,de kisbabám lesz.Jó hangos és szép szívdobogással renddelkezik.A vérzésre viszont kaptam gyógyzert utrogestant.Hormont tartalmazó gyógyszer ez egy kicsit megrémit ,de ha igy kerülhetem el a vetélést akkor beszedem.
        Nagyon köszönöm még 1x!!Üdv:Móni.

  • Klaudia

    2011. szeptember 29. csütörtök

    Tisztelt Doktorno.Mi a baratommal vedekezes nelkul szeretkeztunk a menstruaciom elso napjan,a menstruaciom a megszokokott volt,bar talan egy kicsit erosebb volt a verzes,a legkozelebbi menstruaciomnak oktober 9en kene megjonnie, mar a menstruaciom elott is folyamatosan fajt a hasam alja,es ez meg mindig igy van, ugyerzem mint ha meg lenne kemenyedve is egy kicsit a hasam.Nem eszlelek terhessegi tuneteket,max.csak neha fajnak a melleim.On szerint terhes lehetek,vagy csak fel vagyok fazva?Varom mielobbi valaszat.Koszonom

    • Klaudia

      2011. szeptember 29. csütörtök

      es azt kifelejtettem,hogy folyamatosan feheres sargas folyasom van,de ez mar regebbota igy van…

      • Gabi

        2011. szeptember 30. péntek

        Ha ez a folyás hosszabb ideje fennáll, főleg ha kellemetlen szagú, akkor valamilyen fertőzés is okozhatja. Érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni, és ha szükséges kezelni a problémát.

    • Gabi

      2011. szeptember 30. péntek

      A leírt tünetek nem utalnak egyértelműen terhességre. Menzesz alatt is teherbe lehet esni, bár jóval kisebb az esélye, mint a ciklus középső időszakában. Ha terhességre gyanakszik, érdemes csinálni egy terhességi tesztet. De ha a következő menzesz késne, akkor mindenképp teszteljen. A hasfájás utalhat felfázásra, de a többi tünet nem.

      • Klaudia

        2011. szeptember 30. péntek

        koszonom szepen a valaszat Doktorno,es minnel hamarabb felkeresek egy nogyogyaszt.

  • krisztina

    2011. szeptember 29. csütörtök

    Doktornő!
    ma van meg 6.napja a mensesem és eléggé erős és darabos félek hogy baj lehet. Nekem két éve volt abortuszom.Van mikor egy hónapban kétszer jön meg,de van mikor 25-26 napra.olyankor nagyon erős és olyan is előfordult mikor 1 hétig tartott.nagyon aggódom mert eddig nem volt ilyen az abortuszom előtt,minden azután kezdődött el.
    kérem adjon tanácsot hogy mit tegyek,mert én már kifogytam az ötleteimből.
    Tisztelettel: Krisztina

  • Aniko

    2011. szeptember 29. csütörtök

    Kedves Doktorno

    A parommal egyutt voltam es belem elvezett a menstruaciom elott 1 hettel es amikor megjott barnas pirosos vol es most kene megjonnie megint, de a hasam elegge kezd nolni hanyingerem eddig 3-szor volt de nem hanytam sokszor ugy erzem egesz nap ehes vagyok de van olyan napom amikor meg eleg keveset eszek es ugy erzem mintha hoemelkedesem lenne es a cigarettazni mar nem is nagyon tudok es meg eleg sokat jarok pisilni!
    Kerles adj tanacsot!!

    Elore is koszonom

    • Gabi

      2011. szeptember 29. csütörtök

      Ha terhességre gyanakszol, érdemes lenne csinálni egy tesztet. A vérzés ellenére előfordulhat, hogy ez okozza a leírt tüneteket.

  • Erika

    2011. szeptember 29. csütörtök

    Kedves Gabi!
    Az utolsó normálisnak (4-5 napos) tekinthető menstruációm aug. 20-án volt. Már lassan 2 éve vagyunk együtt a párommal, azóta csak megszakítással védekezünk. Szept.10-én is így voltunk együtt, utána 22-én megjött ugyan a menstruációm, de csak 1,5 napig tartott. A hasam folyamatosan keménynek érzem, mintha fel lennék puffadva, napközben néha úgy görcsöl, mintha meg akarna jönni. Szept. 24-én csináltam tesztet, de negatív lett. Ettől még lehetek terhes? Mikor érdemes esetleg megismételni a tesztet?

    • Gabi

      2011. szeptember 29. csütörtök

      Ha bizonytalan vagy, a tesztet pár nap elteltével érdemes megismételni. Viszont ha a következő menzesz is ilyen lesz, vagy esetleg nem is jön meg, érdemes elmenni nőgyógyászhoz.

      • Erika

        2011. szeptember 29. csütörtök

        Köszönöm a rendkívül gyors választ 🙂

  • Ani

    2011. szeptember 28. szerda

    Kedves Doktornő!
    Nagyjából 2 hónappal ezelőtt voltam egy fiúval azonban megszakításosan csináltuk, egyáltalán nem ment el. Ezt követően edzőtáborban voltam, és csak a 40-ik napra jött meg, akkor eleinte barnás volt majd 6 napig tartott, a következő menstruációm pedig rendesen megjött. Csináltam tesztet, az negatív lett. Néha eléggé fel van puffadva az alhasam, de rendszerint egy fél óra múlva elmúlik. Van esélye hogy terhes vagyok?
    Köszönöm segítségét!

    • Gabi

      2011. szeptember 29. csütörtök

      Mivel azóta már 2x is viszonylag normálisan megjött a menzeszed, kicsi az esélye, hogy terhes légy, de 100%-ra nem merném mondani.

  • kittikee

    2011. szeptember 27. kedd

    16 éves lány vagyok már fél éve h lefeküdtem a barátommal,utána 3-4 hónapig rendszeresen megjött.juniusba,juliusban késet a menzeszem, agusztusba nemjött meg (18-án kellet volna megjönnie) szeptemberben még mindig nem jött meg (julius ota nemvoltam együt a barátommal mert félünk h mi lehet a baj! agusztusban csináltam két tesztet mind a kettö negativ lett!!!! minidg ovszerel védekezünk és megnézük a végén h nincs-e gond!! doktornő mi lehet az oka???!

    • Gabi

      2011. szeptember 30. péntek

      Sajnos az óvszer is „csak” 99%-ban véd a terhesség ellen. Előfordulhat, hogy nem időben kerül fel a gumi (mivel az előváladék is tartalmazhat spermiumot, van rá valamennyi esély, hogy az aktus elején, még gumi nélküli behatolás alatt is van előváladék, és attól is teherbe lehet esni), vagy menet közben elszakad, kilyukad, lecsúszik. Ha a teszt negatív, de a menzeszed mégsem jelentkezik, mindenképp el kellene menned nőgyógyászhoz, ehhez viszont célszerű lenne beszélned anyukáddal.

  • Betti

    2011. szeptember 27. kedd

    Kedves Doktor Nő!
    Azzal a kérdéssel fordulok önhöz,hogy én gyógyszert szedek már kb 2 éve…
    Most az utolsó hónapban voltam együtt a párommal az is igaz,hogy ilyen soha nem történt de két szemet kihagytam.
    A menstruációm ugyanúgy pontosan megjött ahogy kellett viszont kevés volt a 3 nap helyett 5 napig tartott és csak barnás nyálkaszerű volt és elég darabos…
    Mielőtt megjött volna azelőtt egy héttel folyamatosan nagyon fájt a méhem görcsöltem szúrkált soha nem éreztem még ilyet.És a mensturáció alatt is végig fájt a hasam pedig nekem csak az első két napban szokott.Csináltam tesztet de negatív lett.Voltam orvosnál de azt mondta minden rendben van.
    Ennek ellenére lehetek terhes?Lehetséges,hogy az orvos nem vette észre?Mivel ultrahangot nem csinált.
    És az az igazság,hogy sokszor van és volt hányingerem fel vagyok puffadva.
    Egy új gyógyszert viszont most kezdtem el szedni 4 napja.Attól is lehetek rosszul.
    Mit gondol?
    Válaszát előre is köszönöm.

    • Gabi

      2011. szeptember 30. péntek

      Mivel akár egyetlen kimaradt tabletta után is csökkenhet a fogamzásgátló hatás, ha az ezt követő 7 napban volt együtt a párjával más védekezés nélkül, akkor előfordulhat, hogy teherbe esik. A leírt tüneteket valóban okozhatja az új gyógyszer is. Mivel a vérzés még tovább is tartott, mint az megszokott, nem valószínű, hogy terhességről lenne szó. Az orvos a méh megnagyobbodásából meg tudja állapítani a terhességet, bár még nagyon az elején előfordul, hogy nem biztos a vizsgálat eredménye. Ha bizonytalan, érdemes a tesztet megismételni.

  • krisztina

    2011. szeptember 26. hétfő

    Szia Gabi!

    Nekem mindig megjön a mensesem, de kevés napig tart.A tüneteim megegyeznek a terhességgel viszont tegnap megjött.tesztet nem merek csinálni mert félek a csalódástól.Párommal két éve szeretnénk babát.várom a válaszát hogy mit tegyek? menjek menses után orvoshoz?
    szép napot.

    • Gabi

      2011. szeptember 28. szerda

      2 év sikertelenség után mindenképp az a legjobb, ha orvostól kérnek tanácsot.

  • szidi

    2011. szeptember 24. szombat

    kedves doktorno,a baratommal nem vedekeztunk viszont az aktus se tortent egesszen meg, meg is ugy erzem hogy valami nem ok,rendesen jott a menszeszem csak nem gorcsolt, 7 nap es rengeteg verzes, de mikor lejar a menszeszem akkor gyakran kapok gorcsot ami enyhe de idegesito mert ojan mind az izomlaz,kemeny is a hasam alja.mi lehet a gond…meg koszonom a valaszat

    • Gabi

      2011. szeptember 28. szerda

      Mivel a menzeszed lényegében normálisan zajlott, csak a kellemetlen kísérő tünetek nem jelentkeztek, ez nem utal terhességre. A helyedben én örülnék, hogy most nem voltak görcsök.

  • Andrea

    2011. szeptember 22. csütörtök

    T.Dr nő!4hetes terhes vagyok és még mindig alacsony a hőmérsékletem szeretném tudni hogy ez nem e bajhttp://www.ciklus.hu/images/diagramok/af690d099d7ad6aa4116078de81145a6_110811_110921_1316563200_.png

    • Andrea

      2011. szeptember 25. vasárnap

      /af690d099d7ad6aa4116078de81145a6_110811_110921_1316563200_.png

  • Mirtill

    2011. szeptember 20. kedd

    Nem értem hogy lehet olyat kérdezni, hogy ” Ön szerint terhes vagyok-e”? Honnan tudja ezt akárki is online?

    • Andrea

      2011. szeptember 21. szerda

      T.Dr nö!4hetes terhes vagyok és még mindig alacsony a hőmérségletem szeretném tudni hogy ez nem e bajhttp://www.ciklus.hu/images/diagramok/af690d099d7ad6aa4116078de81145a6_110811_110921_1316563200_.png

    • Kriszta

      2011. szeptember 22. csütörtök

      Kedves Mirtill

      Onnan tudhatja h leirunk neki minden infot és talán mivel doktornő lehet többet tud mondani!!!

  • Kriszta

    2011. szeptember 20. kedd

    Kedves Gabi!

    Jul.28.-án volt meg normálisan a menstruáciom. Aug.23-án ismét megjött (26 napra ;általában 28-ra szokott) de csak 3 napig tartott nem erössen! Most 28 napra ujra megjött ma (szept.20.) viszont reggel émelygek furcsa szagokat megérzek amit más nem fáradékony vagyok ; fejfájás stb.. Tesztet vettem negativ lett! mit jelent ez? most akk terhes vagyok? vagy mégsem?
    elöre is köszönöm a válaszát

    • Gabi

      2011. szeptember 26. hétfő

      Ha a mostani menzesz is sokkal enyhébb volt, nem tartott tovább 3 napnál, és továbbra is érzi a tüneteket, ami miatt terhességre gyanakszik, érdemes a tesztet megismételni.

  • Enikő

    2011. szeptember 18. vasárnap

    Hello csak egy kérdésem lenne hogy olyankor mi van ha nekem megvan a menstruáciom és mégis együtt voltam a barátommal. Lehetséges hogy teherbe esem?
    Na és 3.nap volt.

    • Gabi

      2011. szeptember 21. szerda

      Sokkal kisebb az esélye a teherbeesésnek a menzesz alatt, mint a ciklus középső időszakában, de teljesen kizárni sajnos nem lehet. Figyeld a tüneteket, és ha a következő menzeszed esetleg késne, csinálj terhességi tesztet.

  • Regina

    2011. szeptember 17. szombat

    Kedves Doktornő!
    Pár napig volt rózsaszínű folyásom a fehér helyett és utána pedíg barnás lett a színe! Tegnap este már pirosas volt és véralvadékszerű is távozott! Fájdalmaim nincsenek és ma reggel megint barnás folyásom volt! Lehet ez vetélés?

    • Gabi

      2011. szeptember 21. szerda

      Ha ez a barnás, rózsaszínes vérzés nem múlik, netán vérzésbe vált, akkor mindenképp érdemes nőgyógyászhoz fordulni. A vetélés első jelei is lehet a vérezgetés, de más is okozhatja. Viszont hogy a legrosszabbat kizárhasd, orvoshoz kell menni.

  • Zoli

    2011. szeptember 16. péntek

    Kedves Gabi !
    A kedvesemnek a szokásos menzesz nem jött meg ami szerdáig tartott volna viszont a tegnapi nap és a mai nap is 1-2 csepp talán barnás színű ver jelent meg. Probléma ez vagy nem? Ha igen forduljunk orvoshoz? Tesztet a mai reggel csináltunk de negatív lett!
    Válaszod előre is köszönöm !

  • csajszi

    2011. szeptember 15. csütörtök

    Tisztelt Doktornő!
    A barátommal már lassan 1 éve nem védekezünk,és még most sem estem teherbe,a menstruációm pedig normálisan megjön mindíg 3 nappal korábban megjön.nagyon szeretnénk már kisbabát.

    • Gabi

      2011. szeptember 21. szerda

      Ennyi idő sikertelenség után érdemes lenne elindulni kivizsgálásra. Első lépésként nőgyógyászhoz.

  • Sziszi

    2011. szeptember 14. szerda

    Kedves Doktornő! Julius 22-én volt az utolsó menszeszem,átlagos 5nap.Augusztus 17én már csak 3 napos volt,az 5ik napon barnás pecsételés.Folyamatosan érzékenyek a melleim,amik estére teljesen bevannak gyulladva,szinte fénylenek.Szeptember 12én kellett volna megjönnie,nem jött meg,negatív teszt eredményem lett.Nagyok a melleim,a hasam is látványosan kerekedik és mindkét oldalt kemény.A mellemből mindha előtej folyna,kb gombostű fej nagyságú,ahogy maszírozom.Ma 13án délután elkezdtem vérezni.3 hete folyamatosan óránként járok pisilni,ami rám nem jellemző,sőtt éjjel is mennem kell,na meg rengeteget eszek.Kérem segítsen,terhes lehetek e?Nagyon szeretnénk babát!!!Vagy épp ez a baj?

    • Gabi

      2011. szeptember 15. csütörtök

      Igen, lehet terhes. Érdemes lenne a tesztet megismételni, vagy a teszt eredményétől függetlenül is nőgyógyászhoz menni.

  • Kriszti

    2011. szeptember 13. kedd

    Kedves Doktornő!
    A ciklusom 24 napos volt mindig. Az elmúlt 3 hónapban Norcoluttal késleltettem 2x a mensest a nyaralás miatt. Legutóbb nem jött meg a 24. napra. A barátommal védekezés nélkül a 27. napon voltunk együtt. Közben volt egy kis vérzés. Rá két napra volt egy kis barna, majd 2 napig véreztem. Ennek 1,5 hete. Hányingerem van, émelygés. Kérdésem lenne, lehetek terhes?
    Üdv.: Kriszti

    • Gabi

      2011. szeptember 15. csütörtök

      Ha védekezés nélkül voltak együtt, lehetséges a terhesség, főleg, hogy a vérzés nem volt szokásos erősségű. Ha terhességre gyanakszik, mindenképp érdemes lenne egy terhességi tesztet csinálni.

  • Mariann

    2011. szeptember 11. vasárnap

    Kedves doktornő! Az lenne a kérdésem , hogy 25 hetes vagyok,árt e a babának a zuhanyfejes maszturbálás? (melegvízes a párom külföldön dolgozik csak azért) Fontos lenne köszönöm a választ elöre is köszönöm

    • Mariann

      2011. szeptember 11. vasárnap

      ennyit a válaszolásról köszönöm

  • Andrea

    2011. szeptember 11. vasárnap

    Kedves Doktornő!AGU-11-16ig volt meg majd 24én volt35-8akor voltam együtt a páromal átlagos hőmérségletem 36-1-2-3-azota 36-6tol fejeb nem megy.szeptember 7-8-9 én 3tesztet csináltam mind 3 pozitív lett de peteérést nem mutatott a hőmérő ma 10én lesett 36-2 ma kellene megjönnie most fogalmam sincs hogy terhes vagyok vagy csak más betegség produkálja e a terhességet.

    • Andrea

      2011. szeptember 13. kedd

      még mindig nem jött meg és a test hömérségletem is reggel 36.2vagy36.3ez nem baj terhesség alatt most vagyok 3hetes.

  • Pingvin

    2011. szeptember 09. péntek

    Kedves Doktornő!

    Körülbelül majdnem négy hete volt peteérésem. A barátommal akkor feküdtünk le és nem vigyáztunk. A naptár szerint a legveszélyesebb nap volt. A menstruációm teljesen más volt, a megszokottnál, ugyanis 1 teljes napig tartott a második napra pedig meg szünt. Mi lehet ennek az oka?

    • Gabi

      2011. szeptember 12. hétfő

      Ha egyébként nem jellemző az ennyire gyorsan lezajló menzesz, szóba jöhet a terhesség. Mindenképp érdemes egy terhességi tesztet csinálni.

  • Ivett

    2011. szeptember 08. csütörtök

    Kedves Doktornő!
    Május 27.én voltam a párommal, (előtte május 2.án jött meg)utána június 5.én megjött, bár kicsit kevesebb vérzéssel járt, de élénkpiros volt, olvastam, hogy lehet, hogy az nem „igazi” menstruáció, ezért vettem 1 tesztet, ami negatív lett, kb 1 hét múlva egy másikat, szintén negatív lett. Július 6.án is megjött, augusztus 6.án is, de most késik, nagyon előjelei sincsenek. Lehetséges, hogy mégis terhes lennék? (Azóta nem voltam vele).
    Válaszát köszönöm!

    • Gabi

      2011. szeptember 12. hétfő

      Elég kicsi a valószínűsége, hogy terhesség mellett 3-szor is pontosan megjöjjön. Ennyi idő elteltével már láthatóan növekszik a has, hacsak nem jelentősen túlsúlyos. Ha mégis bizonytalan, érdemes egy újabb teszttel próbálkozni.

  • Vivien

    2011. szeptember 06. kedd

    Kedves Gabi.

    Segitséged kérném.Augusztusban a menzeszem nem a legmegfelelöbben jelentkezett. 4 nappal a hivatalos nap elött has fäjäs majd barnäzäs kezdödött ami persze estére elmult,következö nap semmi utänna 2 napig rozsaszines pirosas vérzés fele.A menzeszem amugy majdhogynem percre pontos,és normälisan 6-7 napig tart.
    Több tesztet is vettem de természetetsen negativ lett mindegyik.Höemelkedés,fejfäjäs,derékfäjäs az azt következö napokban.2 hétig se kävé se cigi nem ment,amit megjegyzek jo is mert azota nem dohänyzom.
    Jelenleg ha mindezt beleszämoln#m a normälis ciklusban akkor elmondhatom hogy 3 napja késik.Tesztet mär nem merek venni mert félek a csalodästol.28 éves vagyok a pärom 30 és nem mondanänk nemet egy kisbabänak.
    Kérlek segits hogy mitöl van ez vagy csak egyszerüen terhes vagyok.
    Väaszod köszönöm
    Tisztelettel .Vivien

    • Gabi

      2011. szeptember 12. hétfő

      Ha továbbra is késik, és ez nem jellemző, akkor azért érdemes lenne újra próbálkozni a teszteléssel! Ha mégis negatív a teszt, de mégsem jön meg, legjobb, ha nőgyógyászhoz fordulsz, hogy kiderüljön, mi a helyzet.

  • Anett

    2011. szeptember 06. kedd

    Jó napot.Mi a párommal szeretnénk babát.A mestruációm megjött,de csak két napig.Az első nap gyenge vérzés volt,a második nap egy kicsit erősebb,a 3.nap megmárt csak barna váladék volt.Ön szerint lehetek állapotos?Várom válaszát!Köszönöm.

    • Gabi

      2011. szeptember 12. hétfő

      Ha egyébként ennél erősebb és hosszabb ideig tartó menzesze szokott lenn, akkor szóba jöhet a terhesség. Ha bizonytalan, nem árt egy tesztet csinálni.

  • Fekaancs

    2011. szeptember 06. kedd

    Kedves doktornő!
    Szeretném kikérni a véleményét, a ciklusom átlagos hossza 27 nap, és 5 napig szokott tartani a vérzés. szeptember 1-jére vártam a menzit de negyedikén jött meg. Ma 6. a van és csak egy kis barnázást tapasztalok, a párommal megszakítással védekezünk, ön szerint lehetek terhes???? Válaszát előre is köszönöm!!

    • Gabi

      2011. szeptember 12. hétfő

      Ha csak megszakítással védekeznek, kb. 5% a teherbeesés esélye. Ha a vérzés jelentősen enyhébb volt, nem tartott tovább 3 napnál, színe és állaga is eltért a megszokottól, akkor szóba jöhet a terhesség. Ebben az esetben érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Miciri

    2011. szeptember 05. hétfő

    Nemkem az a problemam, hogy junius kozepen voltam utoljara a parommal, ugyanis ekkor elutazott 3 honapra. Junius vegen is es julius vegen is megjott a menstruaciom. Nekem a ciklusaim hozza 35 nap. Mar tobb mint egy hete meg kellett volna jojjon. Kisse ideges vagyok mert tini koromban igaz volt hormonzavarom, de nehany eve mar rendszeres a menstruaciom. Nagyon ideges vagyok, hogy nehogy terhes legyek. Az utolso ket verzesem teljesen normalis volt, semmiben sem kulonbozott a tobbitol es raadasul meg ovszerrel vedekeztunk is. Nagyon remelem nem vagyok terhes, mert fogalmam sincs hogy magyaraznak ki a paromnak, hogy mialatt o el van utazva teherbe estem. On szerint vegyek tesztet? Semmi kulonos valtozast nem erzek magamon, nincs hanyinger mellfeszules semmi.

    • Gabi

      2011. szeptember 12. hétfő

      Ha azóta sem jött meg, érdemes lenne tesztelni. Ha valóban terhes, az ultrahang vizsgálaton hétre pontosan meg tudják mondani, mikor fogant a baba. Így attól nem kell félni, hogy a párja azt hiszi, mástól van a baba.

  • Ferenc

    2011. szeptember 04. vasárnap

    Tiszteletem Doktornő.A kérdésem a következő : Barátnőmmel óvszerrel és megszakítással is szoktunk védekezni.Most kicsit félünk mindketten,hogy esetleg terhes,nem jönne most jól a baba,még várnánk vele pár évet! A tünetei a következők : Én úgy látom hogy kicsit megnőtt a hasa,a menstruációja 2 hónappal ezelőtt késett 10 napot,aztán megjött,azóta rendesen megjött neki,sőt,van hogy hamarabb 4-5 nappal. 2 hónappal ezelőtt amikor késett csináltunk 2 tesztet,mindkettő negatív.Most mégis kicsit félünk,megjött neki a legutóbbi menses,ugyanojan volt és 5-6 napig tartott.Ma volt neki barnázása.Szóval ez az egész dolog érdekes,mi állhat a háttérben? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel : Ferenc

    • Gabi

      2011. szeptember 12. hétfő

      Ha bizonytalanok, érdemes a tesztet megismételni. Viszont mivel a vérzése azóta viszonylag normális, kicsi a terhesség esélye. Hacsak nem az utolsó menzesz óta esett teherbe. A megszakításos védekezésnél kb. 5% a teherbeesés kockázata. Ha a teszt újra negatív, de még mindig terhességre gyanakszanak, mindenképp érdemes nőgyógyászhoz fordulni, ott kiderül, hogy mi a helyzet.

  • Mariann

    2011. szeptember 03. szombat

    Üdvözlöm!
    Tegnap voltam beültetés után 10 napra vérévtelen. Az eredményHCG 34.Az-az elméletileg sikerült terhes vagyok.Crinon gélt kell használnom továbbra is. MA vagyok a ciklus 28.napján és most pedig fáj a hasam és barna váladék vagy valami távozik pisiléskor, most tettem be tisztasági betétet és volt benne 2 barna csepp. EZ mit jelent? Mit csináljak, lehet vetélés?Köszönöm segítségét!

    • Gabi

      2011. szeptember 04. vasárnap

      A barnás pecsételés lehet a beágyazódás jele is. Azért érdemes beszélni erről a nőgyógyásszal!

      • nati

        2011. szeptember 05. hétfő

        Azt akkarom meg tudni hogy 6 ik án kelte volna meg jöni e és 4 én jöt meg de a barátom mall együtt voltam és 3x ment belém és mindig eszem folyamatosan nemtom meg álni h ne egyek most mit csináljak volt has fájás 2 napig 🙁

        • Gabi

          2011. szeptember 12. hétfő

          Ha előbb jött meg a menzeszed, mint kellett volna, az nem utal terhességre. Viszont ha védekezés nélkül voltatok együtt, akkor nem alaptalan, ha terhességre gyanakszol. Ha bizonytalan vagy, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Marcsi

    2011. szeptember 03. szombat

    Tisztelt Gabi!
    A kovetkezo problemaval fordulok Onhon. Lyndinette20 tablettat szedek honapok ota, kb. 5 honapja. Az utolso ket honapban kimaradt egy-egy szem es a tobbi tablettat sem rendszeres idopontban vettem be. Az elozo menstruaciom rendesen jott meg. Viszont most maskent alakult. Egy napig volt meg, de akkor is kevesebb, mint altalaban. A masodik es a harmadik napon alig volt, szinte par csepp, es mintha egyszer barnas szine is lett volna.Ma lenne a negyedik nap, ma is csak halvany pecsetelo verzes jelentkezett. Ma reggel csinaltam egy tesztet, ami negativ lett. Viszont voltak mas jelek, peldaul szurt a hasam es a parom vette eszre, hogy ket-harom hete elojottek a kekvererek a mellemen. Az lenne a kerdesem, hogy lehetek-e megis terhes? Erdemes-e meg egy tesztet csinalni?
    Valaszat elore is koszonom!

    • Gabi

      2011. szeptember 07. szerda

      Ha a kimaradt tabletták utáni időszakban más módon nem védekeztek, akkor előfordulhat a terhesség. Ha a tünetek miatt bizonytalan, érdemes a tesztet megismételni, vagy nőgyógyászhoz fordulni, ahol biztosan kiderül, hogy terhességről van-e szó.

  • Angyal

    2011. szeptember 01. csütörtök

    Kedves Gabi!

    Párommal nagyon szeretnénk kisbabát, ezért nem védekezünk. A menstruációs ciklusom 23 napos szokott lenni. Most azonban 27 napra jött meg. Előtte készítettem 2 tesztet is mind kettő negatív volt. Viszont most egészen másként zajlott a menstruációm. Máskor 5 napig tart, az első napon enyhe, a 2. napon nagyon erős, a 3. napon gyenge a vérzés, a 4. napon már csak tejeskávé szerű szokott lenni, és az 5. napra világosodik ki teljesen.
    Most viszont az első 2 napban erősen megvolt, a 3. napra meg hűlt helye lett. Nincs se barnás, se tejeskávé szerű, teljesen hófehér maradt a tampon. Magyarul 2 nap alatt elmúlt.
    Lehet, hogy mégis kisbabát várok?
    Nem merek tesztet csinálni, mert félek a csalódástól. Amikor ugyanis megjött zokogtam.
    38 éves vagyok, és még annyit tennék hozzá, hogy anyukám anno velem állítólag végig menstruált a terhessége alatt. Illetve kb. 3 hete volt egy gombafertőzésem, (gőzöm sincs mitől kaptam, mert most nem szedtem antibiotikumot, máskor az után szokott kijönni). Kikezeltem magam, kicsit jobban is sikerült a kelleténél, mert totál kiirtotta a hüvelyflórám, ezért a menzesz előtt Protexin gynophyllus kapszulával és pearls yb-el kezeltem magam.
    Lehet, hogy esetleg a megváltozott hüvelyflóra miatt rövidült meg a menzesz?
    Még nem voltam várandós sosem, és a fura menzesz ellenére, nincs semmilyen más jellegzetes tünet.
    Köszönöm a választ előre is.

    • Gabi

      2011. szeptember 04. vasárnap

      Előfordulhat, hogy a kezelés miatt zajlott egészen másként a menzeszed. Viszont ha bizonytalan vagy, de nem szeretnél a következő menzeszig várni, mégis érdemes tesztelni, ha mégsem szeretnél tesztelni, csak nőgyógyásznál derülhetne ki, mi a helyzet. Mivel a vérzés jelentősen kevesebb volt és rövidebb ideig tartott mint általában, nem lehet kizárni a terhességet sem.

  • Tünde20

    2011. augusztus 31. szerda

    Kedves Doktornő!
    Azt szeretném megtudni,hogy volt egy abortuszom június 15-én volt egy éve és babát szeretnénk!Úgyan úgy teherbe eshetek egyből vagy ez változtat a dolgon?Nem korai még az abortusz után elkezdeni a babatervezést?

    • Gabi

      2011. augusztus 31. szerda

      Ha a műtét rendben zajlott, utána sem jelentkeztek komplikációk és a ciklusa is rendszeres, nem valószínű, hogy befolyásolja az újabb terhességet.

  • Petra

    2011. augusztus 30. kedd

    Jó napot!
    Nem tudom biztosan, hogy terhes vagyok e.A teszt azt mutatta, hogy igen. De most megjött a havi vérzésem így nem tudom, hogy mi van!Ez az első terhességem.Erős vérzésem van, és szerintem hazudott a teszt. Szerinted?

    • Gabi

      2011. augusztus 31. szerda

      A pozitív teszt nagyon ritkán téves, de ez sem kizárt. Sajnos szóba jöhet a korai vetélés is. Ha a vérzés erős, görcsös, nem enyhül pár nap elteltével, mindenképp fordulj nőgyógyászhoz.

  • marika

    2011. augusztus 30. kedd

    szia nekem egy olyan gondom van hogy a multhéten együtt voltam a párommal és fél uton abba hagyuk igy védekezünk és nekem olyan érzésem van hogy mind a két mellem feszül és én már nagyon félek hogy nem -e vagyok terhes mert nekem már van két gyerekem és már nem szeretnénk többet ha valaki megtudná mondani hogy ez mire utal akkor segitsen köszi elöre is

    • Gabi

      2011. augusztus 31. szerda

      A megszakításos védekezés nem a legbiztonságosabb módszer, kb. 5% esély van ilyenkor a terhességre. Ha már a menzeszed késik, mindenképp csinálj tesztet. A mellfeszülés önmagában nem utal terhességre.

  • Zsanett

    2011. augusztus 26. péntek

    Tisztelt Gabi!
    Általában a menstuációm 7-8napig szokott tartani, az első 4napban rengeteg szokott lenni.De az elmúlt 4hónapban 2napig tartott.Ugy kb. 1hónapja kezdődött a szédülés, émelygés, hányás, érzékeny lettem a kellemetlen szagokra és ami a legszembetünőbb egyre gömbölyödik a hasam.Ez már eléggé észrevehető mivel elég vékony vagyok.Az e havi menzeszem 5napja késik.Lehetséges,hogy kisbabát várok?Mi nagyon szeretnénk a vőlegényemmel,volt már pár csalódásunk amikor azt hittük végre sikerült…a tesztelést is ezért halogatjuk.
    Ezért is szeretném kikérni a véleményét!
    Nagyon köszönöm!

    • Gabi

      2011. augusztus 31. szerda

      Mindenképp érdemes tesztelni. Drukkolok!

  • Noémi

    2011. augusztus 25. csütörtök

    Az előzöd kiegészítve :2 napig tartott a menstruáció!!!!!

  • Noémi

    2011. augusztus 25. csütörtök

    Kedves Gabi!!!
    Én egy 22 éves nő vagyok, és egy kis segítségre lenne szükségem!!!! 5 nappal ezelőtt aktus után véreztem, de elhanyagolhatóan, és nem tudtam mire vélni a dolgot, majd ez másnap megismétlődött!!! De ellőtte , vagy utánna semmi!!! Majd a harmadik napon, megjött a menstruációm!!! ” napig nagyon erőssen véreztem erőss görcsökkel, majd harmadik napra semmi , csak ilyen barnás , folyás szerű dolog, de az sem túl sok!!!!Ma reggel pedig szürnyű hányingerre és szédülésre ébredtem!!!
    A párommal csupán a megszakításos módszer szerint védekezük, de egyik nap szólt hogy jól mosakodjak meg utána mert talán „késő volt”!!!!!!
    Szeretném megkérdezni a véleményedet hogy lehetek e terhes és emiaddt lehetnek e ezek a furcsa dolgok!!!??????
    A gyógyszertárban már hülyének néznek a sok tesztvásárlás miaddt!! Eléggé,bizonytalan típus vagyok ilyen téren!!!! Számítok a segítségedre!!! Köszönöm!!!!!

    • Gabi

      2011. augusztus 31. szerda

      Lehetséges, hogy az az aktus utáni enyhe vérezgetés is már a menzesz előzménye volt, ettől függetlenül nem lehet teljesen kizárni a terhességet. Megszakításos védekezésnél ennek a kockázata kb. 5%, és ha nem is sikerült idejében megszakítani, még nagyobb a terhesség esélye. Terhességi tesztet akkor érdemes csinálni, ha már késik a menzeszed, de ha addig nem szeretnél várni, a sikertelen védekezéssel végződő együttlét után 10-12 nappal már próbálkozhatsz a teszteléssel.

  • lány

    2011. augusztus 18. csütörtök

    Tisztelt Gabi!

    Segítséget szeretnék kérni, június 18-án voltam együtt a párommal, condommal védekeztünk, de félek a kezemről véletlenül sperma kerülhetett belém. Júliusi és augusztusi menzeszem időben megjött és normálisnak tekinthető. A szokásos terhességi tüneteim ( éhség, szédülés, rosszullét, sok pisi stb.)-nincsenek. De a hasam mintha nőtt volna, nagyon kétségbe vagyok esve! A két rendszeres menstruációm ellenére is lehetek várandós?
    Várom a válaszát! köszönettel: lány

    • Gabi

      2011. augusztus 21. vasárnap

      Ennek nagyon pici az esélye. De a megnyugtatás kedvéért egy terhességi tesztet nem árt csinálni.

  • Katika

    2011. augusztus 18. csütörtök

    Jó napot! Azt szeretném megtudni,hogy augusztus 4-én és 7-én pont a peteérésemkor,lefeküdtem a barátommal nem védekeztünk csak megszakítással!21-én meg kell,hogy jöjjön!De azt vettem észre,hogy többet eszem és híztam is!Megkívánok dolgokat!Hányingerem is van néha ,de nem reggelente!Az egyik nap arra lettem figyelmes,hogy egy barnás csepp van a bugyimon,lehet akkor ágyazódott be teljesen a baba?!Fehérfolyásom van most!Pár napja meg mintha úgy érezném valami mocorog de lehet már csak beképzelem magamnak ezt!!! Maga szerint terhes vagyok?vagy vegyek egy tesztet is?

    • Gabi

      2011. augusztus 21. vasárnap

      Igazából a megszakítás is védekezés, még ha nem is a legmegbízhatóbb. Így kb. 5% esély van a terhességre. A tünetek viszont nem egyértelműek. Ha már késik a menzesz, akkor érdemes tesztelni. Ilyen korán biztosan nem lehet érezni a mozgásokat, hiszen ha valóban terhes, az embrió ilyenkor még csak milliméterekben mérhető.

  • Janka

    2011. augusztus 17. szerda

    Kedves Doktornő!
    A barátommal már lassan egy éve védekezés nélkül szexelünk, mert nem merek tablettát íratni.Félek ,hogy elhízok tőle! Esetleg a Gumin és a tablettán kívül valami más mód van a védekezésre? Vagy ha időbe kiszál akkor az elég biztonságos ahhoz ,hogy ne essek teherbe? Várom mielőbbi válaszát! Köszönöm!

    • Gabi

      2011. augusztus 21. vasárnap

      A megszakításos védekezés nem éppen a legbiztonságosabb módszer. Kb. 5% a teherbeesés kockázata, viszont ha egy pár 1 éven túl is csak ilyen módon védekezik, ez a szám 35%-ra növekszik. A mai fogamzásgátló tabletták egészséges életmód mellett ma már szerencsére ritkán okoznak elhízást, de ezeken kívül még más módszer is létezik. Gyógyszertárban kapható fogamzásgátló kúp vagy krém is.

      • Tóth Ágota

        2011. szeptember 01. csütörtök

        Szia azt irtad Kb. 5% a teherbeesés kockázata ha megszakitásos szexnek., viszont ha egy pár 1 éven túl is csak ilyen módon védekezik, ez a szám 35%-ra növekszik ez mért van hogy 35% nö?

        • Gabi

          2011. szeptember 04. vasárnap

          Minden alkalommal nő a kockázat. Ez csak statisztika. Minél gyakrabban védekeznek ezzel a módszerrel, annál nagyobb az esélye, hogy nem sikerül tökéletesen vigyázni.