Menstruáció terhesség alatt

Lehetséges a menstruáció terhesség alatt? Ha nagyon szeretnél babát, akkor minden menstruációnál ott motoszkál benned a kérdés, hogy vajon nem lehet-e, hogy a vérzés ellenére azért mégis ottvan a baba… Nos, az a helyzet, hogy valóban „megjöhet” a terhesség alatt is, de másként, mint ahogyan azt gondolnád.

Menstruáció terhesség alatt„Menstruáció” a terhesség alatt többféle okból léphet fel:

  • a fogantatás viszonylag későn történik, ezért a „szokásos” időpontban leválik egy kis darabon a méhnyálkahártya
  • a szervezet „emlékszik” rá, mikor kéne megjönnie, ezért a menses időpontjában a megszokott tünetek lépnek fel és minimális vérzés is jelentkezik
  • hormonális okokból lép fel vérzés, ami nem „igazi” menstruáció, és nem is teljesen abban az időpontban jelentkezik, hanem az első harmad folyamán bármikor

A terhesség alatt jelentkező „menstruáció” valójában nem igazi (kivéve az első esetet), és mindhárom típusnál a vérzés nem igazi élénkpiros vérzés, hanem inkább barnás, a mennyisége kevés, gyakran csak 1-2 csepp és csak néhány napig tart (vagy a hormonális ok esetén elhúzódhat akár hetekig is). Olyan eset is létezik, hogy valakinek még kétszer-háromszor „megjön” a terhesség első hónapjaiban, valamint azt a jelenséget is sok kismama tapasztalja, hogy az első néhány hónapban azokon a napokon, amikor „meg szokott jönni” jelentkeznek a menses előjelei, hasonlóan fájdogál a hasa, de végül természetesen nem jön meg, hiszen nem volt peteérés, és nem válik le a méhnyálkahártya.

Nagyon fontos, hogy a menstruáció a terhesség alatt nem normális dolog, ha barnázást (akár 1-2 cseppet is) vagy élénk vérzést tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz! A hormonális problémák ugyanis jól orvosolhatóak gyógyszerekkel, és élénk vérzés esetén is lehetséges még a segítség!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

3 837 Comments

  • Tünde

    2011. július 01. péntek

    Kedves Doktornő!

    Férjemmel babát szeretnénk. A menzeszemnek 06.22-én kellett volna megjönnie. Szerdától (06.28) van egy – a menzeszhez képest – kevés barnás-pirosas vérzés (inkább löketszerűen), de a tesztek negatívak azóta is. Előtte nem volt semmi. Most sincsenek egyéb eddig megszokott tünetei a menzesznek (mellfeszülés, hasgörcs, derékfájás). Mi lehet ennek az oka?

    Köszönettel:
    Tünde

    • Gabi

      2011. július 10. vasárnap

      Ha a vérzés nem erősödött, és 3 napon belül el is múlt, még szóba jöhet a terhesség.

  • csicsike

    2011. június 30. csütörtök

    Kedves Doktornő!
    Utolsó „igazi” menstruációm április 12-én volt, eddig mindig rendszeres volt (24 naponkénti, egy teljes hetet tartó intenzív) menstruációim voltak. Aztán május 13.-én UH 20-as domináns tüszőt mértek, rá 3 napra meg el kezdtem vérezgetni, barnázgatni, nem volt rendes menszesz, viszont több, mint 2 hétig, június 2-ig tartott, ergam cseppeket szedtem. Aztán semmi. Június 28.-án gyanús jeleket észleltem magamon, így megcsináltam egy tesztet, ami pozitív lett (nem erőteljes, de pozitív).
    Ma viszont egy alkalommal megint véreztem.
    Hányinger, szédülés és az egyéb tünetek maradtak, de ezt a vérzést nem értem. Az orvosom pont most szabadságon van, az asszisztensnője rutascorbint és ágynyugalmat ajánlott.
    Nagyon szeretnénk ezt a babát, , nem tudom tegyek-e még valamit ennek érdekében, esetleg menjek el egy másik nőgyógyászhoz?
    Köszönöm

    • Gabi

      2011. július 04. hétfő

      Ha a vérzés nem múlt el, mindenképp érdemes orvoshoz menni!

  • moni

    2011. június 30. csütörtök

    Kedves Doktornő!

    Gyógyszert szedek már másfél éve, a vérzésem mennyisége lecsökkent, az utóbbi időben ijesztően kevésre. Márciusban rendesen véreztem, de áprilisban és májusban kevés vérzésem volt, inkább barnás, néha vérvörös, és csak 2-3 max 4 napig. Ezután éltem szexuális életet, és a következő menstruációm során a vérzés mennyisége nagyon sok lett és legalább 5 napig tartott. (ekkori menstruációm előtt utoljára 2 héttel voltam együtt az akkori barátommal). Azóta nem voltam senkivel. Ma kellett megjönnie, de ismét az a kevés, barnás, ami valószínűleg csak 2-3 napig fog tartani..

    Nagyon félek a terhességtől. Még gyógyszer mellett is az „elméletileg termékeny időszakban” megszakítással is védekezünk. Gyógyszert sem szedtem mostanában ami befolyásolná, és mindig időben bevettem.

    A kérdésem az lenne, hogy mitől lehet az, hogy ennyire lecsökken a vérzés mennyisége, aztán hirtelen sok lesz és megint kevés. Azért kezdtem el aggódni, mert a mellem megduzzadt. Igaz más tünetet nem fedeztem fel, és végülis épp menstruálok, ez előfordulhat.

    Sajnos az egész életem megkeseríti a terhességtől való félelem és állandóan teszt után rohangálok..az óvszerre allergiás vagyok 🙁

    • Gabi

      2011. július 04. hétfő

      Ha pontosan, kihagyás nélkül szedi a fogamzásgátlót, akkor minimális a teherbeesés esélye. A hatékonyságát esetleg hányás, hasmenés, antibiotikum szedése csökkenthetné, de erről sincs szó. Ha a vérzés mennyisége ennyire változó, azt okozhatja a fogamzásgátló is, esetleg érdemes lenne erről beszélni a nőgyógyásszal. Lehetséges, hogy egyszerűen gyógyszer váltással megoldódna ez a probléma.

  • Kinga

    2011. június 29. szerda

    Kedves Doktornő!
    Egy aggodó 16 éves lány vagyok . Egyszer voltam a párommal és nem védekeztünk. Az együttlét után másnap meg is jött a menzeszem időben és pont olyan volt mint máskor. Ezt követően még kétszer megjött a menzeszem csak mindkét alkalommal 32 napra jött és azelőtt mindig megjött 28 napra és 7 napot tartott erős folyással mig most ez a két esetkor 5 napig tartott és egy picivel kevesebb folyással. Most kellene még megjöjjön de késik és néha evés utan hányingerem van és több vizeletem. Lehet hogy terhes vagyok? Eddig nemvolt hányinger panaszom. Az együttlét 14. hete történt. Lehetek terhes vagy a hányingert más okozza?

    • Gabi

      2011. július 04. hétfő

      Ha azóta nem voltatok együtt, minimális a terhesség esélye. Viszont teljesen nem lehet kizárni. A megnyugtatás kedvéért érdemes lenne csinálnod egy terhességi tesztet.

  • Szilvike

    2011. június 28. kedd

    Kedves Doktornő,

    Jún. 25-én jött meg, de aznap szinte semmi sem volt, mára pedig már szinte semmi nyoma nincs. 24-én este hánytam is, szédültem, sőt még a hányinger mostanában is jelen van. Általában 1 hétig szokott tartani. Lehetséges hogy terhes vagyok? Válaszát előre is köszönöm.

    • Gabi

      2011. július 04. hétfő

      Ha a vérzés enyhébb volt, mint általában és 3 napon belül elmúlt, lehetséges a terhesség. Ha bizonytalan, érdemes csinálni terhességi tesztet.

  • kis csaj

    2011. június 27. hétfő

    Jónapot doktornő!

    Nekem az lenne a kérdésem, hogy most volt meg a menszeszem de 1 hetet késett és ugyan annyi ideig tartott mint szokott de kevesebb.Volt sokszor hányingerem és szédülésem, a párommal védekezés nélkül voltunk együtt. Lehetek terhes?

    • Gabi

      2011. július 04. hétfő

      Ha védekezés nélkül voltatok együtt, lehetsz terhes. Ha bizonytalan vagy, csinálj egy terhességi tesztet.

  • elina

    2011. június 27. hétfő

    Nagyon szepen koszonom a valaszat,azert biztonsag esetere holnap reggel csinalok tesztet!meg egyszer koszonom!

  • Andi

    2011. június 27. hétfő

    Tisztelt Doktornő!

    Június 22-én jött meg és rá 2-3 napra el is múlt.Ez időszak alatt hányingerem és fáradékonyság volt. Fogamzásgátlót 2 éve, hogy nem szedem, mert trombózisom volt. Elképzelhető, hogy terhes vagyok?
    Várom válaszát!

    • Gabi

      2011. június 27. hétfő

      Ha egyébként nem jellemző az ilyen rövid vérzés, és volt védekezés nélküli együttlét, szóba jöhet a terhesség. Ha bizonytalan, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • elina

    2011. június 26. vasárnap

    Jo napot!Szeretnem megkerdezni,h terhes vagyok e?parommal 3 hete voltunk egyut,vedekeztunk,a havim 1 napot kesett,kevesebb is van mint szokott s vegig barna szinu,de viszont 5 napig tartott!Velemeny?elore is koszonom!

    • Gabi

      2011. június 27. hétfő

      Mivel védekeztek és a menzesz is elhúzódott (bár enyhébb volt, és csak barnás), így minimális a terhesség esélye. De ha bizonytalan, egy tesztet nem árt csinálni.

  • Moncsi

    2011. június 26. vasárnap

    Kedves Doktornő!

    A menzeszem rendre vagy a 28. vagy a 35. napon szokott megjönni, köztes idő sosem volt. Csütörtökön járt le a 35. nap. Azóta furcsa, ilyet még nem tapasztaltam. Nem mondanám hogy „megjött”, de azt sem hogy nem. pénteken és szombaton olyan volt mintha az utolsó napokat élném, egy-két csepp sötétbarnás, nem normális állagú, sűrű folyadék volt. Este a párommal összebújtunk, akkor élénkpiros vért tapasztaltam, de utána megint semmi…. A szokásos menstruációs tüneteim nincsenek (hasfájás, derékfájás). Lehet ez a terhesség jele?

    Köszönöm

    Moncsi

    • Gabi

      2011. június 27. hétfő

      Előfordulhat a terhesség. Ha bizonytalan, érdemes lenne csinálni terhességi tesztet.

  • Kriszta

    2011. június 25. szombat

    Kedves Ági!
    1 hete pozitív volt a terhességi tesztem, amit az orvos is igazolt (ekkor az UH-on látható volt a petezsák és a szikhólyag). A dolog érdekessége, hogy spirál mellett lettem terhes, amit még aznap egyből el is távolítottak, nagyon távol volt a babától. Viszont akkor már egy hete vérezgettem (nagyon enyhén), ami sajnos pénteken felerősödött. Ekkor az UH-on továbbra is látszott a petezsák, de azt mondták, hogy az embrió nem, ugyanakkor a petezsák mérete nőtt. Be kellett feküdnöm a vérzésem miatt a kórházba és Utrogestant kapok. Kérdésem, hogyha az embrió nem látszik, de korábban látszott már a szikhólyag, az a pici elhalását jelenti, vagy pedig a kettő egymástól független. Illetve lehetséges-e, hogy minden rendben alakuljon ilyen hosszan tartó vérzés mellett is? Meddig tarthat még? Sajnos az orvosom szabadságon van, a másikak pedig nem túl közlékenyek. Csak annyit mondanak, hogy pihenjek és reménykedjek.
    Előre is köszönöm a válaszod!

    Kriszta

    • Vida Agi

      2011. június 26. vasárnap

      Ilyen korai terhességben előfordulhat, hogy az egyik ultrahangon más látszik, mint a másikon, egyelőre nem tehetsz semmit, mint hogy sokat pihensz és majd kiderül, mi történt.

    • Gabi

      2011. június 27. hétfő

      Mivel a petezsák nőtt, lehetséges, hogy továbbra is fejlődik az embrió. Ha reménytelen lenne, nem adták volna ezt a gyógyszert sem. Mindenképp érdemes reménykedni! Drukkolok!

  • Évi

    2011. június 25. szombat

    Kedves Doktornő!

    Elméletileg 6 hetes terhes vagyok. Azért írom így, mert 12.én kellett volna megjönnie a menstruációmnak, de kimaradt, volt egy napig két csepp barna folyásom. Megörültünk a párommal. Volt mellfeszülés, szédelgés, fáradékonyság, fejfájás stb. Viszont a múlthét szombat óta folyamatosan vérzek. Igazából barna, néha előfordul hogy piros, mint a menzesz, de általában elég egy tisztasági betét, mert nem több. Alhasi görcsöm egyáltalán nincsen. Az összes tünet megmaradt, a mellem most épp nem fáj. Most sikerült csak regisztrálnom magam az orvosnál (külföldön élek), jövőhéten tudok csak elmenni hozzá. Lehetséges hogy elvesztettem a babát??? Bringával járok dolgozni, a héten öt nap, dimbes-dombos úton, főleg lejtőn fölfelé. Mostanában igyekszem inkább tolni, ne erőltessem meg magam. Sajnos máshogy nem igazán tudok eljutni oda. Előfordulhat, hogy a megterhelés váltja ki ezt nálam? Köszönöm a válaszát!

    • Évi

      2011. június 25. szombat

      Azt elfelejtettem írni, hogy a terhesség biztos volt, mivel a menzeszem kimaradása utánig 6 teszt mutatta hogy pozitív a terhességem. 🙂

      • Évi

        2011. június 26. vasárnap

        Sajnos ma el kellett mennem az orvoshoz, mert a vérzés erősödött, és görcsöltem. Elment a baba. Még nem 100%, kell 3hét múlva egy tesztet csinálni, de valószínű.
        Majd legközelebb… 🙁
        Üdv

  • Ella

    2011. június 25. szombat

    Kedves Doktorno!

    Utolso menstruaciom majus 19-en volt. Iunius 16-an kellett volna normalisan megjojjon ujbol (27-28 naponkent szokott megjonni). Ezen a heten, hogy mar volt 1 het keses (ami eddig meg nem tortent meg – 29 eves vagyok) csinaltam egy terhessegi tesztet aminel a masodik vonalka megjelent, de halvanyabb volt mint a masik. Elmentem az nogyogyaszhoz is de azt mondta, hogy nem igazan lat terhesseget meg…csak valami follicult…ami lehet terhesseg is…de meg nagyon kicsi…azt mondta. Masnap megcsinaltam a vervizsgalatot es a HCG total – (HCG+beta) 75,1 volt, ami szerint 3-4-ig hetben lennek allapotos. Masnap (ma) megjott a mensesem de rendesen…hasfajassal es nem barnas, hanem a szokasos…piros es a mennyiseg is a szokasos. Most hogy meddig tart, azt meglatom…de lenyeg hogy most mi tortent? Mitol jott meg? Miert? Mi nem volt jo? Elvesztettem a terhesseget? Kene menjek orvoshoz? A vervizsgalat nem hibazhat ugye? Az az ertek az jelenti hogy allapotos voltam, nem?…gondolom mar biztos nem vagyok ha rendesen megjott, nem? Kerem valaszoljon…nem ertem most mi leht a baj. Milyen okbol johett meg, vagy nem is voltam allapotos, csak 8 napot kesett a mensesem?
    Koszonom elore!

    • Gabi

      2011. június 27. hétfő

      A tesztek mindenképp terhességet jeleztek. Hogy a vérzés vetélés vagy más miatt jelentkezett, orvosi vizsgálat nélkül nehéz lenne megmondani. Ha még nem volt emiatt nőgyógyásznál, érdemes lenne minél előbb felkeresni. Remélhetőleg, kizárja a vetélést.

  • betti

    2011. június 22. szerda

    Jonapot kivánok!

    17éves lány vagyok és a Júniusi menzeszem nem jön meg lehet hogy terhes vagyok??

    • Gabi

      2011. június 27. hétfő

      Ha élsz nemi életet és nem jellemző a késés, akkor előfordulhat. Mindenképp érdemes egy terhességi tesztet csinálni.

  • Anna

    2011. június 20. hétfő

    Tisztelt Doktornő!

    A menstruáció 2 napján együtt voltam a párommal (a menstruáció mennyisége ‘normális’ volt), az aktus során nem védekeztünk.
    A 3-dik és főleg a 4-dik napon viszont már csak barnásan jött meg, az 5-dik napon pedig semmi(előtte, rendszeresen mindig 5 napos volt).
    Lehetséges, hogy teherbe estem?

    Válaszát előre is köszönöm
    Tisztelettel,

    • Gabi

      2011. június 27. hétfő

      Nem túl nagy a valószínűsége, de lehetséges. A vérzés mennyiségétől függetlenül.

  • ancsi

    2011. június 20. hétfő

    jo napot.. nekem olyan problemam lenne, hogy utoljara aprilis 31.en szeretkeztunk a parommal, majus 1-jen o elment uzleti utra 3honapra tehat cs juliusba jon haza es massal nem letesítettem szexualis kapcsolatot. Majusban pontosan megjott a menzeszem, normalisan mint szokott 5napig piros vérzés..viszont most juniusban 4.en kellett volna megjonnie, de meg mindig nincs meg és kezdek aggodni már..egyenlore orvoshoz nem mentem, nem volt idom..terhes nagyon nem szeretnék lenni…valamilyen tanacs esetleg??koszonom

    • Gabi

      2011. június 27. hétfő

      Ha még idáig nem került rá sor, mindenképp érdemes lenne terhességi tesztet csinálni. Ha valóban terhességről van szó, előbb-utóbb muszáj lesz nőgyógyászhoz menni.

  • Berni24

    2011. június 20. hétfő

    Kedves Doktornő!

    Nekem 2 hónapja van gondom a menstruációmmal. Májusban 8 napot késett (egyébként max. 1-2 napot szokott) aztán 3 napig csak barnás folyás, utána 1 napig mintha megjött volna, de nagyon minimális volt a vérzés aztán elmúlt. Ekkor csináltam tesztet de negatív lett. Ebben a hónapban 14-én jelentkezett megint ugyanúgy a menstruációm. 4 napig csak barnás folyás, aztán most 2 napig megint minimális vérzés, de mára már semmi sincs. Mi lehet az oka? Lehetek terhes annak ellenére hogy semmilyen más terhességre utaló jelem nincs (nincs hányingerem, meg hasonlók)? Válaszát előre is köszönöm!!

    • Gabi

      2011. június 27. hétfő

      Terhességi tünetek nem jelentkeznek egyformán mindenkinél, így a tünetek hiánya nem zárja ki a terhességet. Viszont ha a vérzés megjön, el is húzódik 4-5 napig, akkor minimális a terhesség esélye. Ha mégis bizonytalan, érdemes a tesztet megismételni, vagy nőgyógyászhoz fordulni.

  • erzsike

    2011. június 19. vasárnap

    Tisztelt Doktornő!
    nekem olyan problémém lenne,hogy kaptam multhonapban az orvosomtól norcolutot mert kimaradt a menstruációm!!! mivel mi babát szeretnénk a párommal már egy fél éve probálkozunk de nem akar összejönni így az orvosom írt clostybegitet beszedtem mindet május 21-étől szedtem!!!!junius 17 én kellett volna megjönnie de késik 2 napja. de 3 nappal előtte észrevettem reggel hogy 1-2 csepp halvány rózsaszínes vér volt azóta semmi!!!!! lehetséges hogy teherbe estem??? válaszát nagyon várom.

    • Gabi

      2011. június 27. hétfő

      Lehetséges. Ha azóta sem volt vérzés, érdemes terhességi tesztet csinálni.

  • Nagy Nikoletta

    2011. június 15. szerda

    Jónapot kívánok!
    Szeretném megkérdezni,hogy ha kevés,barnás vérzésem van akkor az mire utalhat? Most először tapasztalok ilyet.

    • Gabi

      2011. június 19. vasárnap

      Ha ez a barnás folyás a menzesz idején jelentkezik, lehetséges, hogy csak pár nap elteltével erősödik fel, vagy csak egyszerűen enyhébb lesz most a vérzés. Ha terhességre gyanakszik, az akkor jöhet szóba, ha ez a barnázás nem vált át vérzésbe és 2-3 napon belül el is múlik. Ha ez a helyzet, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

    • Ivett loren

      2011. június 20. hétfő

      szépülés illetve hányinger kerülget és sok a barázás a menzesz alatt…
      Mi a teendő??
      Rádaáásul nem normálisan jön meg a havi vérzésem…

      • Ivett loren

        2011. június 20. hétfő

        szédülés*

      • Gabi

        2011. június 27. hétfő

        A szédülést és hányingert gyomorrontás, esetleg napszúrás is okozhatja. Nem tudom, mit jelent, hogy nem normálisan jön meg a menzeszed, de ha esetleg kimarad vagy sokkal enyhébb, mint általában, és 2-3 nap alatt el is múlik, akkor még szóba jöhet a terhesség, és érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Zsuzsa

    2011. június 15. szerda

    Kedves Doktornő!

    Elöző menzeszem május 19.-én múlott el.Azóta nem védekeztünk a párommal.Voltam már terhes, és ugyanezeket a tüneteket kezdtem érezni az elmúlt másfél hétben.Egy hete csináltam terhességi tesztet, ami negatív lett.Vasárnap /június 12.-én/ volt esedékes,hogy megjöjjön.Szombat óta szinte csak akkor véreztem,ha együtt voltunk,de már ez is elmúlott.A színe és a mennyisége sem a megszokott volt.Élénkpiros,majd halványrózsaszín,és nagyon gyenge,kevés vérzés volt.Lehetséges, hogy mégis terhes vagyok?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Tisztelettel Zsuzsa!

    • Gabi

      2011. június 19. vasárnap

      Ha azóta sem jelentkezett vérzés, lehetséges a terhesség, érdemes a tesztet megismételni.

  • lillu

    2011. június 15. szerda

    Kedves Dr. Nő!
    Azt szeretném megtudni, hogy menstruációmnak a késésért a mostani dohányzásom a hibás ? egy hónapja sincs h először elkezdtem, most is nagyon ritka , hogy rágyüjtok, de az én szervezetem ezt még nem szokta meg.
    Viszont a hónap elején ugymond sokat stresszeltem, és 11én kellett volna megjönnie a menstruációmnak ?
    Néha jelentkeznek a tünetek, görcsöl a hasam, mellem fáj, de el is múlik!
    Válaszát előre Köszönöm!!

    • Gabi

      2011. június 19. vasárnap

      Nem valószínű, hogy a dohányzás ilyen mértékben befolyásolja a ciklust. Ha terhességre gyanakszik, és azóta sem jött meg, érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

  • Fanni

    2011. június 05. vasárnap

    tisztelt Doktornő!
    a következő lenne a problémám: 1 hónapja megjött a menzeszem,az 1. nap élénk piros nagy mennyiségű,a 2. nap viszont már alig véreztem,a következő 2 napban pedig csak minimális mennyiségű barnás folyásom volt.ebben a hónapban először jelentkezett a barnás folyás este,majd másnap reggelre megjött rendesen,élénk piros és nagy mennyiségű,ám ez megint csak 2 napig tartott,utána már csak pár csepp volt,az is barnás.ez azért furcsa,mert eddig a menstruációm 2 napig nagyon erős szokott lenni és még utána is tart 2 napig a piros vérzés(ami viszont már enyhébb).nem értem,hogy most mért rövidült meg?lehet ez a terhesség jele?válaszát előre is köszönöm!egy 22éves lány

    • Vida Agi

      2011. június 17. péntek

      Ezt okozhatja a nagy meleg is, terhesség esetén általában csak inkább barnás vérzés van, nem folyamatosan és élénkpiros szinte egyáltalán nincs is.

  • Ibolya

    2011. június 03. péntek

    Kedves Doktornő!

    Május 8.-n kellet volna megjönnie de késett 9 napot. első nap megjött nem rendes volt a második nap elmúlt. Harmadik nap visszajött egy pár csepp volt. Negyedik nap elmúlt azóta semmi. A melleim feszülnek és érzékenyek. Gyakran vannak hőhullámaim.A derekam majd szétszakad. Csináltunk tesztet többet is de mind negatív lett. Most nem tudom hogy mi van. honnan lehetek benne biztos hogy terhes vagyok? Az orvoshoz nincs időm elmenni.
    Válaszát előre is köszönöm!

    • Vida Agi

      2011. június 17. péntek

      Csak az orvos tudja megmondani, hogy tényleg terhes vagy-e, de szerintem nem valószínű.

  • Anikó

    2011. június 02. csütörtök

    Kedves Doktornő!

    Bartátommal nagyon szeretnénk babát,pár hónapja már próbálkozunk is. A mensesem általában 26-29 napos ciklusban jelentkezett egészen áprilisig. Akkor 33 napra jött meg, és a megszokottól eltérően: barnás folyás (most először) 4 napig. A mostani szintén 33 napra jött meg,ez élénk piros és nagyon kevés.
    Az elmúlt napokban éreztem időnként jobb oldalt szurkálást,aluszékony voltam, és időként feszült a mellem.
    A kérdésem az lenne:Hogy csak bemagyarázom (mert már annyira szeretnék babát) magamnak ezeket a tüneteket, vagy tényleg van esély a terhességre? A másik pedig az, hogyha mégse terhességről van szó, mitől nőhetett meg a ciklusom hossza?
    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2011. június 07. kedd

      Gyakran előfordul, hogy a babára vágyó nők terhességi tüneteket produkálnak terhesség nélkül is. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Andi

    2011. június 01. szerda

    Kedves Doktornő!

    Március 10.-én voltam együtt a párommal, óvszer hiányában megszakításos módszerrel történt az aktus, azonban ezelőtt ilyet nem csináltunk, tehát nem tudom ebből lehet-e gond.
    26.-án kellett volna megjönnie, de helyette 29.-én jött meg a menszeszem, és nem is volt élénk piros és erőteljes, csak barnás pirosas, ez kb. 3 és fél napig tartott. A 31.-én csináltam egy tesztet, mert már azt hittem elmúlni látszott, negatív lett.
    A következő menszesz április 27.-én jött meg, 1 nap késéssel, de már élénk piros volt, azonban ez is csak 3 napig tartott és első nap volt csak megszokott erősségű.
    Most pedig május 25.-e helyett 29.-én jött meg, szintén élénk piros, ma júni 1. van, de szinte már alig van valami…
    Normális esetben 29 napra jár mindig a menszeszem és legalább 5 napig tart.
    Második tesztet ez után szeretnék végezni, mert eddig mindenki nyugtatott, hogy nincs gond, de én azért mégis aggódom. A kérdésem az lenne, hogy lehetek így terhes még? Vagy ha élénk piros 2x is, már nem?

    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2011. június 07. kedd

      Kicsi az esély, hogy viszonylag normális lefolyású menzesz után terhes legyen. Az egyetlen megszakításos védekezés miatt ennek az esélye egyébként is max. 5%. De ha bizonytalan, érdemes a tesztet megismételni.

  • Samanta

    2011. június 01. szerda

    Kedves Doktornő !
    Egy aggódo 19 éves vagyok , aki rendszeres nemi életet él a párjával és a védekezés is minden alkalommal megtörténik . A menstruációm előző hónapba rendszer szerint megvolt , de a következő hónap 1-én megint menszeszem volt de csak egy röpke napig és ez nem is kellő mennyiségben és élénk piros színnel jelentkezett.Lehetséges , hogy terhes vagyok , esetleg valami betegség vagy teljesen normális másokkal is szokott ilyen lenni ? Előre is köszönöm válaszát !

    • Gabi

      2011. június 07. kedd

      A ciklus közepén enyhe vérzés jelentkezhet rövid ideig, ez lehet normális. De ha többször előfordul, elhúzódik, vagy a ciklus rendszertelenné válik, érdemes nőgyógyászhoz fordulni.

  • Tímea

    2011. június 01. szerda

    Kedves doktornő.
    Az áprilisi hónapban késett egy hetet a menstruációs,de utána megjött április 26-án. Jelenleg még mindig nem jött meg,de úgy gondoltam,hogy biztos megint késik. A maximum ciklus 35 napos? Mert asszerint 31.-én meg kellett volna jönnie. Néha érzek olyan alhasi fájdalmat ami arra utal,mintha meg akarna jönni? Lehetséges lenne,hogy mégis terhes vagyok? Vagy valami betegség oka lehetne a menstruáció késése?
    Köszönöm előre is a válaszát.

    • Gabi

      2011. június 07. kedd

      Ha egyébként pontosan szokott megjönni, és azóta sem jött meg, mindenképp érdemes lenne terhességi tesztet csinálni. A késést okozhatja valamilyen hormonális probléma is, így ha mégsem terhességről van szó, érdemes lenne ezt kivizsgáltatni.

  • Nike

    2011. május 31. kedd

    Kedves Doktornő!
    Párommal nagyon szeretnénk babát. Fél időben történt meg a „dolog” többször is a pár napban, 4-5 napra rá, minden nap hányinger, émelygés, mell feszülés, alhasi szurkálódás, fáradtság! Késett is a mensim 2 napot, aznap mikor meg kellett volna jönnie (mindig nagyon pontos a mensim) csak nagyon pici barnázás volt, utána viszont rendesen véreztem! Lehet még esély arra, hogy terhes vagyok?

    Válaszát előre is nagyon köszönöm és várom!

    • Gabi

      2011. május 31. kedd

      Ha a vérzés 2-3 napon belül elmúlt, enyhébb volt, mint általában, még szóba jöhet a terhesség.

      • Nike

        2011. május 31. kedd

        Szóva akkor ne reménykedjünk, mert nagyon erős volt?! 🙁

  • Zsuzsanna

    2011. május 29. vasárnap

    Jónapot dokornő!

    Kérdésem az lenne, hogy valos e a gyanum, hogy terhes vagyok. Párommal május elsö kéthetében voltam, óvszerrel védekeztünk az aktusok sorrán, de az elöjátéknál nem. Elöváladék volt, de elélvezni nem élvezet. Május közepétöl émelyegtem, szédültem és a szagokra érzékenyebb lettem. Volt olyan étel ami kiváltotta ezt volt ami nem. Május 18.-án jelző vérzésem volt, 19.-én barnás vérzésem, 20.-23.-ig piros nagy mennyiségü. A hasam 20.-tól fáj. A mai napig napi rendszereséggel. Az émelygés és a szédülés enyhébb de megmaradt. Gyanum az, hogy csak nagyon szeretnék babát, de már magam se tudom. Tesztett csináltam 19.-én reggel negativ lett, lehet korai volt a teszt és azért lett negativ? Nem tudok magamon kiigazodni. Aluszékony vagyok és ingerlékeny is. Gondoltam hogy ezzek a tünetek csak pszichés eredetüek. Menstruációm ideje valós volt mert 21-24 naponta aktuális nálam. Fogamzásgátló gyógyszert 4 hónapja nem szedek. Párommal május 2.-a ótta élek nemi életett.

    Válaszát elöre is köszönöm!

    • Zsuzsanna

      2011. május 29. vasárnap

      Az elözőekben elégé furcsán fogalmaztam meg, hogy a párom nem élvezet el csak elöváladék volt. Ez nem az aktusra hanem az elöjáték idejére vonatkozik. A másik ide kapcsolódo kérdésem az lenne, hogy az elöváladékban lehet olyan mennyiségü élő spermium ami kézzel be kerülve okozhat terheséget. A pontos kérdésem ez lett volna, de nem igazán sikerült az elözöekben megfogalmaznom. Elnézést ezért öntöl.
      Tisztelettel Zsuzsanna

      • Gabi

        2011. május 31. kedd

        Nem valószínű, hogy az előváladékban lévő spermium kézről bejut a méhszájig.

    • Gabi

      2011. május 31. kedd

      Ha bizonytalan, érdemes a tesztet megismételni. Viszont mivel a vérzés elhúzódott, tovább tartott 2-3 napnál, kicsi a terhesség esélye.

      • Zsuzsanna

        2011. június 03. péntek

        Köszönöm szépen a válaszát!

  • Eszter

    2011. május 26. csütörtök

    Kedves Doktornő!
    Április 9-én voltam együtt a párommal és a védekezésnél probléma merült föl. Nagyon féltünk hogy terhes leszek ezért már másnap bevettem 1 szem esemény utáni tablettát. A menstruációm időben jött meg(23-án). A biztonság kevéért elvégeztem egy terhességi tesztet is, ami negatív lett (május elején). A következő menstruációm is időben jött meg azonban ez gyengébb volt a megszokottnál. Abban az időszakban amikor a mentsruációm volt sportoltam és mostanába feszült is vagyok. A gyenge menstruációm lehet a terhesség jele, vagy a sport és a stressz miatt volt gyengébb??
    Válaszát előre köszönöm!

    • Gabi

      2011. május 31. kedd

      Ha csak enyhébb volt, de nem múlt el 2-3 napon belül, akkor kicsi a terhesség esélye. Viszont az esemény utáni tablettának is lehet olyan utóhatása, hogy pár hónapra összezavarja a ciklust. A gyengébb vérzés esetleg emiatt is lehet. Ha mégis terhességre gyanakszik, érdemes a tesztet megismételni.

  • Lyduska

    2011. május 26. csütörtök

    Kedves Doktornő!

    Az előző menzeszem május 1.-én kezdődött és nem tartott tovább 4 napig.A párommal nagyon szeretnénk egy kisbabát és elég sűrűn rajta vagyunk a dolgon.Számolgattuk mikor lehet peteérés,hogy minél biztosabbra menjünk,de egyenlőre semmi sem történik.Már számtalan terhességi tesztet elvégeztem,de mind negatívot jelzett.(Hozzá teszem ez az első terhességemnél is így volt.) Sokszor érzem,hogy feszülnek a melleim és néha reggelente hányinger kerülget.Nem vagyok még viszont kívánós és a szagokra sem reagálok.Viszont 2 napja azaz május 24.-én /amit én korainak találok/ barnás váladékom volt.Gondoltam meg fog jönni,mert az első nap az nálam így kezdődik.Igen ám,de ez nem volt valami sok és másnap sem volt belőle vérzés,továbbra is maradt a barnás váladék.Olvastuk az interneten,hogy terhesség alatt megjöhet a menszi az első terhességnél rendes vérzéssel míg a második terhességnél már barnás foltokkal.Én csak ebből tudok arra gondolni,hogy valószínűen én terhes lehetek?Kíváncsian várnám a válaszát,mert sajnos a terhességi tesztekre nem hagyatkozhatom.És ha tényleg terhes vagyok akkor mit gondol mennyi idős lehetek.(Május elején a menzesz után kezdtük el a próbálkozást.) 🙂 Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2011. május 31. kedd

      Ha valóban terhes, akkor a terhesség korát május 1-jétől fogják számolni. Ha ebben a hónapban kezdték a próbálkozást, akkor még nem szabad elkeseredni akkor sem, ha most nem sikerült. A teszteléssel is érdemes addig várni, amikor már késik a menzesz.

  • Egy kiváncsi lány

    2011. május 25. szerda

    Én azt szeretném kérdezni, hogy a párommal jó ideje nem védekezünk, ma megjött, de a megszokotól kevesebb, viszont élénk pios, attól lehetek terhes?

    Válaszát köszönöm…

    • Gabi

      2011. május 31. kedd

      Ha a vérzés enyhébb, nem tart tovább 3 napnál, és színe, állaga sem a megszokott, akkor még lehet szó terhességről. De ha ez után rendesen megjött, és a megszokott ideig tartott, akkor ennek minimális az esélye.

  • Vigyori

    2011. május 23. hétfő

    Kedves Doktornő!

    A legutolsó menstruációm március 30-án volt, és azóta már 54 nap telt el. Másfél hete voltam orvosnál, aki azt mondta, hogy előfordulhat, hogy terhes vagyok, de péntekre(május 27-re) vár vissza, hogy megismételjük a vizsgálatot. A legutolsó tesztet múlthét csütörtökön csináltam, az negativ lett. Majd ezek után tegnap együtt voltam a férjemmel, és ma reggel meg is jött a mensesem, erős görcsökkel. Lehettem terhes, vagy van még egy kevés esély, hogy még az is vagyok? Már nagyon szeretnénk kisbabát!
    Válaszát előre is köszönöm.

    • Gabi

      2011. június 06. hétfő

      Sajnos a vetélés is lehetséges.

  • Andi

    2011. május 21. szombat

    Kedves Doktornő!

    Egy gyermekes édesanya vagyok. Februárban megszakított aktus történt, épp a peteérés idejében, nagyon váladékos voltam akkor. Azóta volt rendes menstruációm, az utóbbi majdnem 2 hetet késett, de megjött. Terhességi tünet nincs, de kb 2-3 hete minden nap érzek a mozgást a hasamban, olyan mint a bélmozgás. 5 kilót híztam. Terhes vagyok? Ha lehetek az, akkor 16 hetes lehetek. Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2011. május 22. vasárnap

      Kicsi az esélye, de teljesen nem lehet kizárni. Ha bizonytalan, érdemes lenne egy terhességi tesztet csinálni.

  • Moncsy

    2011. május 20. péntek

    Kedves Doktornő!

    4. hétben vagyok tegnapi nap folyamán jelentkezett nálam barnás váladék, voltam dokinál(sajnos azt mondta,lehet, hogy elmegy), betegállományban vagyok.De ma már piros(mintha megjött volna, nem görcsölök, nem fáj a hasam).Nőgyógyászhoz 2.hét múlva kell mennem.Mennyi az esélye, hogy megmarad? E témában várom válaszát!

    Ellőre is köszönöm

    • Gabi

      2011. május 22. vasárnap

      Van rá esély, hogy gond nélkül lezajlik ezután a terhesség, de sajnos a vetélést sem lehet kizárni. Ebben a helyzetben nem tud mást tenni, mint pihenni és reménykedni.

  • Valcsi

    2011. május 19. csütörtök

    Kedves Doktornő!

    Utoljára ápr.4-én volt a menzeszem első napja, tehát máj.16-án már 6 hetes terhes voltam (két terhességi teszt szerint is, valamint az orvosom is nagyon valószínűnek tartotta). Pénteken kell mennem uh-ra,hogy teljesen biztos legyen a dolog. Tegnap együtt voltunk a párommal, és ma reggel megjött. Ez azt jelenti, hogy elvetéltem, vagy van még esély arra hogy továbbra is terhes vagyok? Nagyon szeretnénk a babát!!!
    Várom válaszát!

    • Gabi

      2011. május 22. vasárnap

      Remélhetőleg a vérzés azóta elmúlt, és nem volt erős. Ebben az esetben van még esély arra, hogy továbbra is fennáll a terhesség. Terhesség során ha vérzés jelentkezik, főleg, ha görcsök is kísérik, mindig el kell menni orvoshoz, hogy a vetélést kizárhassa.

  • zsuzsa

    2011. május 18. szerda

    Kedves doktornő!szeretném megkérdezni h március23 megjött deutána voltam a pátommal rá 3hétre fuecsán éreztem magam mert szédültem hányingerem volt és nagyon kivántam a húst de sajnos megemeltem magam rá 5percre bevéreztem pár csep de 3 napig tatot h néha csepegett és csak barásvolt.attól még lehetek e terhes.segítségét előre is köszönöm!

    • Gabi

      2011. május 22. vasárnap

      Lehetséges. Ha bizonytalan, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Zsu

    2011. május 16. hétfő

    Kedves Doktornő!

    Férjemmel régóta szeretnénk kisbabát, de eddig nem sikerült. Most azonban a mindig pontos és rendszeres menstruációm két nappal hamarabb jelentkezett, viszont a 4 nap helyett csak 2 napig tartott és azt megelőzően, illetve azóta is (5 napja) állandó émelygés gyötör. (A vérzésem mennyisége és színe a normálisnak megfelelő volt) Vettem egy terhességi tesztet, de az negatív lett.
    Az émelygés azonban nem múlik. Ön szerint van esélye annak, hogy mindezek ellenére állapotos vagyok?

    Válaszát köszönöm!

    • Gabi

      2011. május 22. vasárnap

      Van némi esély, hogy a vérzés ellenére is terhes. Ha bizonytalan, érdemes a tesztet megismételni.

  • Panka

    2011. május 16. hétfő

    Üdv,
    Nekem az lenne a kérdésem, hogy az előző menstruációm 5 napot késett, a mostani 13-án pénteken jött meg 3 nap késéssel, kevesebb is volt, meg már nincs is ma reggel óta. Már a mensi elött is éreztem hányingert, szagokra érzékenységet, szédülést, mell feszülést, azóta meg különösen nagyon fáj a mellem. Lehetek terhes?

    • Gabi

      2011. május 22. vasárnap

      Igen, lehetséges. Ha még nem teszteltél, mindenképp érdemes lenne.

  • fiuka

    2011. május 15. vasárnap

    Kedves Doktornö!
    én május 1-én voltam együtt a párommal,de az aktus eleső részében nem használtunk óvszert,a magömlés idején igen.13-a körül úgy érezte mintha megjönne(ekkor is kellett volna neki hogy megjöjjön)és kevés vérzéssel 4-5napig barnás volt a menstruációja.A kérdésem az hogy terhes-e?vagy mennyi rá az esély hogy terhes?

    • Gabi

      2011. május 22. vasárnap

      Ha a vérzés 4-5 napig elhúzódott, csak annyi volt az eltérés, hogy enyhébb volt, mint általában, akkor minimális a terhesség esélye.

  • Dóri

    2011. május 15. vasárnap

    Én is nagyon szeretnék kibabát és a párommal próbálkoztunk is de a mai napon reggel meg is jött!! Mennyi az esélye annak hogy terhes legyek?
    Előrre is köszönöm a választ!

    • Gabi

      2011. május 15. vasárnap

      Ha a vérzés pontosan jelentkezett, mennyisége, színe, állaga nem tér el a megszokottól, és nem múlik el 3 napon belül, akkor minimális a terhesség esélye.

  • timcsike

    2011. május 06. péntek

    Kedves Doktornő!
    Egy kérdéssel fordulnék önhöz.
    Szeretnénk családot.már 3 hónapja próbálkozunk,múlt hónapig minden ciklusom rendben zajlott.az előző menstruációmnál azonban tapasztaltam furcsa dolgokat.2 napig rendes volt a vérzésem majd 2 napig semmi aztán 2 napig barnás pecsételés /menses után csináltam tesztet negatív lett / és a mostaninál ugyanezt tapasztalom.
    2 napig rendes vérzés majd semmi és most megint a barnás pecsételés.Tüneteket nem érzékelek legalábbis ha vannak akkor azok nagyon kis mértékűek / néha felfordul a gyomrom szagoktól/
    Lehetséges hogy esetleg terhes vagyok vagy más lehet a probléma és forduljak orvoshoz?
    Válaszát előre is köszönöm.
    Timi

    • timcsike

      2011. május 09. hétfő

      lenne még egy kérdésem..mennyire számít az hogy milyen napszakban végezzük el a tesztet?

      • timcsike

        2011. május 09. hétfő

        és melyiket érdemes megvenni vagy az mindegy?
        de igazándiból az első kérdésem a legfontosabb!! 🙂
        köszönöm!

  • Judit

    2011. május 06. péntek

    Kedves Doktornő!
    Március 16.-án követtem el azt a hibát, hogy lefeküdtem egy férfival, viszont a részéről nem sikerült az aktus, de nem védekeztünk. Tudom, hogy a férfiaknál az előváladékban előfordulhat sperma. Nekem viszont megjött március 28.-án is, és április 25.én is a mensesem, ami mindkét esetben nagy mennyiséggel, és annyi ideig tartott mint szokott, 6 napig, és normál időben, mikor kellett volna. A melleim nem érzékenyek, és nincs is émelygés, rosszul lét, de azért nagyon ideges vagyok, mert sajnos utólag kiderült egy éjszakás dolog volt a férfi részéről. Attól még lehetek terhes? Nagyon remélem nem, tesztet még nem vettem, mivel már azóta kétszer volt mensesem.
    Előre is köszönöm válaszát.

    • Gabi

      2011. május 09. hétfő

      Ha azóta kétszer megjött a megszokott módon, és semmi nem utal terhességre, minimális az esélye, hogy mégis terhes legyen.

  • Egy lány

    2011. május 01. vasárnap

    1 hete együtt voltam a barátommal..védekezés nélkül. mennyi az esély arra hogy tehes leszek??

    • Egy lány

      2011. május 02. hétfő

      és 15 éves vagyok, és pár napja meg is jött! várom válaszát!! köszönöm!

      • Gabi

        2011. május 02. hétfő

        Ha a vérzés pontosan jelentkezett, mennyisége, színe, állaga nem tér el az eddigiektől és nem is múlik el 3 napon belül, akkor minimális a terhesség esélye.

    • Gabi

      2011. május 02. hétfő

      Az attól függ, hogy a ciklus melyik szakaszában történt az együttlét. Kb. 5 és 20% között. Ha késik a menzeszed, mindenképp csinálj tesztet, és ha nem szeretnétek még babát, mindenképp védekezzetek. A legegyszerűbb megoldás az óvszer.

      • Egy lány

        2011. május 02. hétfő

        A ciklus végén történt! rá 3 napja megjött! ma van meg 3.napja!

  • rian

    2011. május 01. vasárnap

    Az utolsó menszeszem március 16-án volt ultrahang szerint 6 hetes terhes vagyok de tegnap óta pici vérzésem van olyan bordos pirosas végülis nem folyik ki a betétre hanem a pisilésnél a wc papir lesz véres és menszesz szerü alhasi tompa fályásom van
    ma voltam orvosnál és volt a picinek” szívhangja és nem a méhből jőn aggodom ez miatt miért van?

  • egy aggodo lány

    2011. április 28. csütörtök

    OLyat szeretnék kérdezni h a mellemböl szintelen ragacsos váladék folyik h az terheség lehet h a tej vagy más is 17éves vagyook!

    • Gabi

      2011. április 28. csütörtök

      Terhesség során jelentkezhet előtej, viszont a váladékozást érdemes orvosnak megmutatni.

      • egy aggodo lány

        2011. április 30. szombat

        köszönöm szépen

  • kicsi lány

    2011. április 28. csütörtök

    JÓ napot azt szeretném meg tudni hogy a barátommal utoljára nem volt védekezés de nem élvezet belém menyi az esélye hogy teherbe eshetek!
    A választ ha lehet erre a cimre:picimacska@citromail.hu

    • Gabi

      2011. április 28. csütörtök

      Mivel csak megszakítással védekeztek, a terhesség esélye kb. 5%.

  • Böbi

    2011. április 27. szerda

    Segítségeteket kérném!én egy 7-8 hetes kis mama vagyok ma voltam dél elött orvosnál aki mindent rendben talált,hasi ultra hagot csinált!és a pici szíve is dobog a csöppségemnek :)de amikor haza értünk el mentem pisilni és egy pici barnás,nyálkás váladék “jött belőlem”de különössen nem fáj vagy görcsöl a hasam,és azóta nem volt semmien hasonló „barnázás”de eléggé félek hogy baja lehet a kis babánknak :’(…segítségeteket előre is köszönöm szépen ♥

  • Szilvia

    2011. április 23. szombat

    Kedves Doktornő!
    Hasonlóképpen az előttem szólóhoz, nekem is március 24-én volt a legutóbbi menstruációm. Mi is sokszor próbálkoztunk a férjemmel, főleg az ovuláció vélhető idejében. Én is elég sok tünetet produkáltam. Volt a nem várt napom előtt már 8-9 nappal alhasi fájdalmam, volt hó közepén egyszer barnás pecsételésem, majd végül 4 napot késett a menstruációm, azonban ma egy kis barnás folyást követően, kisebb mennyiségű feketés-pirosas vérzés jelentkezett. Ennek ellenére még reménykedhetem? Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2011. április 24. vasárnap

      Ha a vérzés enyhébb, mint általában és 3 napon belül elmúlik, még lehetséges, hogy fennáll a terhesség.

  • Manka

    2011. április 22. péntek

    Kedves Doktornő!

    Utoljára március 24-én volt meg a menzeszem. Utána sokszor próbálkoztunk a párommal, mert nagyon szeretnénk kisbabát. Úgy éreztem, hogy elég sok tünetet produkálok (hányinger, szédülés, alhasi fájdalom, menzesz késés) így nagyon boldog voltam, hogy végre sikerült. De tegnap április 21-én megjött. Kevesebb a mennyiség, de volt benne élénk piros szín is. Elképzelhető, hogy van még remény és terhes vagyok?

    Várom válaszát!