Menstruáció terhesség alatt

Lehetséges a menstruáció terhesség alatt? Ha nagyon szeretnél babát, akkor minden menstruációnál ott motoszkál benned a kérdés, hogy vajon nem lehet-e, hogy a vérzés ellenére azért mégis ottvan a baba… Nos, az a helyzet, hogy valóban „megjöhet” a terhesség alatt is, de másként, mint ahogyan azt gondolnád.

Menstruáció terhesség alatt„Menstruáció” a terhesség alatt többféle okból léphet fel:

  • a fogantatás viszonylag későn történik, ezért a „szokásos” időpontban leválik egy kis darabon a méhnyálkahártya
  • a szervezet „emlékszik” rá, mikor kéne megjönnie, ezért a menses időpontjában a megszokott tünetek lépnek fel és minimális vérzés is jelentkezik
  • hormonális okokból lép fel vérzés, ami nem „igazi” menstruáció, és nem is teljesen abban az időpontban jelentkezik, hanem az első harmad folyamán bármikor

A terhesség alatt jelentkező „menstruáció” valójában nem igazi (kivéve az első esetet), és mindhárom típusnál a vérzés nem igazi élénkpiros vérzés, hanem inkább barnás, a mennyisége kevés, gyakran csak 1-2 csepp és csak néhány napig tart (vagy a hormonális ok esetén elhúzódhat akár hetekig is). Olyan eset is létezik, hogy valakinek még kétszer-háromszor „megjön” a terhesség első hónapjaiban, valamint azt a jelenséget is sok kismama tapasztalja, hogy az első néhány hónapban azokon a napokon, amikor „meg szokott jönni” jelentkeznek a menses előjelei, hasonlóan fájdogál a hasa, de végül természetesen nem jön meg, hiszen nem volt peteérés, és nem válik le a méhnyálkahártya.

Nagyon fontos, hogy a menstruáció a terhesség alatt nem normális dolog, ha barnázást (akár 1-2 cseppet is) vagy élénk vérzést tapasztalsz, azonnal fordulj orvoshoz! A hormonális problémák ugyanis jól orvosolhatóak gyógyszerekkel, és élénk vérzés esetén is lehetséges még a segítség!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

3 837 Comments

  • Anikó

    2014. június 23. hétfő

    Kedves doktornő!
    Olyan problémám lenne hogy 3-4 hónapja furán jött meg,nem élénk piros volt hanem barnás,rózsaszines,és egyáltalán nem görcsöltem pedig szoktam,de rendesen 5 napig tartott,ugyhogy nem foglalkoztam vele,utánna rendesen megvolt mostanáig,igaz még csak pár nap késésnél tartok,de most megfordult a fejemben hogy ennek ellenére is terhes lehetek e ,mert ugy vettem észre hogy nől a hasam,meg a mellem is.Mell érzékenység nincs,tesztet még nem csináltam,csak kíváncsi lennék az ön véleményére.Előre köszönöm.

    • Gabi

      2014. június 30. hétfő

      Ha már többször is megjött, és azóta a menzesz jellege is a megszokott volt, kicsi a terhesség esélye, de biztosra nehéz lenne mondani. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy tesztet.

  • Anett

    2014. június 23. hétfő

    Kedves Dr.nő!
    A parommal 3 honapja nem vedekezünk!Babat szeretnenk ebben a honapba szagokra erzekeny voltam volt olyan eset os hogy reggelente hanytam! A pocim meg nőtt. Ebben a honapban 17-en kelett volna megjönnie de a mai napon jott meg! Amit otthon csinatam terhessegi tesztet igaz deli vizeletbol a masodik csik halvanyan latszott rajta! Mire veljem ezt!? Valaszat előre is köszönöm

    • Gabi

      2014. június 30. hétfő

      Ha halványan látszott csak a második csík, akkor is pozitívnak kell tekinteni a teszt eredményét. Ha ezek után vérzés jelentkezett, akkor az a beágyazódás jele is lehet, de csak ha enyhe volt. Terhesség során ha vérzés jelentkezik, minden esetben érdemes orvoshoz fordulni, hogy a vetélést ki lehessen zárni. Vetélés során általában erős vérzés jelentkezik, a vérzést pedig erős görcsök kísérik. Ha a vérzés nem volt erős és 3 napon belül elmúlt, akkor jó eséllyel minden rendben van a terhességgel.

  • jazmin

    2014. június 20. péntek

    kedves doktorno legyen ma szives nekem meg mondani hogy terhes vagyoke nol ahasam ha kimegyek azucara nem hiszik el hogy nem vagyok terhes ojan nagy hasamvan es nics menstruaciom mar 3 honapja nagyon fajnak ameleim aterhesegi tesztek pozitivek dea zorvosom aszt mogya hogy nem vagyok terhes hogy hormon zavarom van de en mintha 4napja mint ha eriznem a baba mozgasat ahasamba mert amikor eszek akor mindik ahasam kozepin kinyomulna valami ezmit jelent valASZAT ELOREIS KÖSZÖNOM

    • Gabi

      2014. június 23. hétfő

      A leírtak alapján nehéz lenne megmondani, de több dolog sem stimmel. Ha csak 3 hónapja nem jelentkezik a menzesz, akkor még nem lehet látványos a has növekedése, illetve ennyi idő elteltével még egészen biztosan nem lehet érezni a magzat mozgását sem. Én hinnék az orvosnak. Ha mégsem, érdemes felkeresni egy másik orvost. A vizsgálat során sokkal pontosabban megtudja mondani mi a helyzet.

  • Adri

    2014. június 20. péntek

    Kedves Doktornő!

    Nekem olyan problémám van hogy 12 napig volt meg a menstruáciòm. Az első 3 nap csak barna folyás , azután 6 nap vérzés és azután megint 3 nap barna folyás. Szeretném kérdezni hogy mi lehet ez. De viszont a terhesség jelei vannak nálam. Ezért érdeklődők.

    Válaszát előre is köszönöm. 🙂

    • Gabi

      2014. június 23. hétfő

      Terhesség során az ilyen hosszan elhúzódó vérzés nem jellemző. Viszont ha mégis bizonytalan, egy terhességi tesztet nem árt csinálni.

  • bettti

    2014. június 18. szerda

    Jo napot azt szeretnem kerdezni hogy parommal pharmatexet hasznalunk viszont csak megszakitashoz ,viszont egy honapja menstruacio elotti nap a pharmatex mellet nem volt megszakitas de masnap megjott a menstruaciom . A kerdesem az lenne hogy ma kellet volna megjonnie , de nem jott meg tesztett csinaltam 3 mind negativ viszont nekem a gyerekeim 7-8 hetesek voltak mikor kimuttata a teszt az elott nem, igy is varhatok babat ?

    • Gabi

      2014. június 23. hétfő

      Mivel a pharmatex már önmagában is fogamzásgátló módszer, elég kicsi a terhesség esélye. Ha a menzesz a megszokott módon zajlott, nem volt enyhébb, mint általában, és nem múlt el 3 napon belül, akkor ez a kicsi esély még kevesebb.

  • Györgyi

    2014. június 16. hétfő

    Kedves Dr-nö!
    Olyan problémám van hogy február ota probálkozunk a párommal szeretnénk még egy gyerköcöt ez még nem is a gond hanem az hogy azota mindig megjött igaz mindig késik és kevesebb napig is van ebben a honapban csak 2 napig volt meg és kevesebb is volt a mennyisége nem merek tesztelni még ön szerint várjak még 1 honapot vagy terhes lehetek??? válaszát elöre is köszönöm:)

  • ndia

    2014. június 12. csütörtök

    Kedves Doktornő!

    nekem június 5-én volt peteérésem, akkor voltunk együtt a párommal,már fél éve próbálkozunk. most 10-én pedig megbetegedtem, az elején barnás volt, most már viszont csak rózsaszínes. 33 naposak a ciklusaim, így csak 15-én kellett volna jelentkeznie a nem vártnak.ahogy az eddigi hónapokban előtte és közben mindig volt mellfeszülés, görcsök, émelygés. most pedig semmi sincs. a kérdésem, hogy van e egyáltalán esélye terhességnek? vagy következő hónap újabb esély 🙂 válaszát előre is köszönöm.

    • Gabi

      2014. június 23. hétfő

      Ha a vérzés enyhe volt, kevesebb, mint általában és 3 napon belül elmúlt, akkor van esély a terhességre.

  • Nikolett

    2014. június 12. csütörtök

    Jó estét.június 9-én meg kellett volna jönnie a menstruációmnak.csináltam 3 tehességi tesztet kedden és szerdán,de mindegyik negatív lett.június 12- én vagyis ma reggel nagyon görcsölt a hasam és délutánra meg is jött,de inkább csak barnás folyás,1-2csepp ,de borzasztó erős görcseim vannak.ön szerint lehetséges,hogy terhes vagyok?érdemes lenne elmennem orvoshoz vagy várjam meg amíg elmúlik a menstruációm?válaszát előre is nagyon szépen köszönöm

    • Gabi

      2014. június 23. hétfő

      Előfordulhat, hogy egyszerűen csak késett a menzesz. Lehetséges az is, hogy terhesség miatt késett, viszont ha a vérzés erős volt, görcsök kísérték, nem múlt el 3 napon belül, akkor a terhesség esélye minimális. Ha továbbra is bizonytalan, érdemes a tesztet megismételni.

  • Anda Szimonetta

    2014. június 11. szerda

    Jó Napot!!
    Csináltam terhességi tesztet és 1 erős csík, és egy halvány lett!! Menstruációm se jött meg!! Mikor megtudtam rá egy hétre párommal éltem nemi életet és bevéreztem!! Csak egy cseppet!! Másnap reggel megint egy cseppet, és most délutánra ilyen barnás színűt!! Görcsöm van de nagyon gyenge!! Nekem sose késet még a menstruációm!! Hogy akkor ez most mit jelent?? De mindennap hányok, és a zsírok ételektől undoridom!! Nem kívánom a szexet!! Hogy a kor ez most mit jelent??

    • Gabi

      2014. június 23. hétfő

      A pozitív teszt (ha halvány is a csík) terhességre utal. Az együttlét miatt jelentkezhetett a vérzés. Mivel a tünetek továbbra is jelentkeznek, valószínűleg a babával minden rendben. Érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni, aki a vizsgálat után több konkrétumot tudna mondani.

  • nikcso

    2014. június 11. szerda

    Tisztelt Doktornő!

    A menstrualciom 1 napig tartott rendes verzesem volt utana 2 napig barna volt neha 1-2 csepp ber is volt rajta surun kivanom az edeset legfobbkepen a joghurtot hanyingerem van es kb. 2-3 hete surun szedulok is feszul is a mellem de ritkan es neha faj a hasam. Viszon csinaltam tesztet es nrgativ lett nem lehet hogy terhes vagyok?? Es lehetseges hogy a teszt korai volt vagy nem.volt jo?? Valaszat elore is koszonom dt. No

    • Gabi

      2014. június 23. hétfő

      Mutathatott téves eredményt a teszt. Ha továbbra is bizonytalan, mindenképp érdemes a tesztet megismételni.

  • Nikolett

    2014. június 11. szerda

    Kedves Doktornő!
    Peteéréskor voltunk együtt a párommal, de csak kevés ondó távozott belém. Lehetséges, hogy terhes vagyok, ha a rendes idő előtt 3-4 nappal előbb elkezdtem barnázni két napig, majd enyhe vérzésem volt 3 napig (lényegesen kevesebb, mint amennyi szokott lenni). A hasam alja fel van puffadva. Kb. egy héttel előtte volt egy kis hányingerem, de azt lehet, hogy már csak bebeszéltem. Még nem tervezünk babát, mert lakás-projektben vagyunk, de ha jönne, örülnénk neki. Köszönöm előre is válaszát!

    • Gabi

      2014. június 23. hétfő

      Előfordulhat. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

      • Nikolett

        2014. június 25. szerda

        Köszönöm, de mire válaszolt, addigra magam is rájöttem a dolgokra. Ez azért elég nagy probléma, hogy 2 hetet kell várakozni, mikor az embernek minden perc számít…

  • vanesz

    2014. június 10. kedd

    kedves doktorno en2 honapja csinaltam terhesegiteszteket ami pozitivek letek faj a melem nyol ahasam de minden honaba van 3napig barnas men struaciom ez lehetseges hogy terheseg alat lehet ijen verzes lehetseges 3terhesegi tesztem negativlet ezis hogy lehet valaszat eloreis koszonom

    • Gabi

      2014. június 23. hétfő

      A pozitív terhességi teszt ritkán téved. Pozitív eredmény esetén 99%, hogy valóban terhességről van szó. A negatív tesztek viszont lehetnek tévesek. Az enyhe, barnás vérzés előfordulhat terhesség során, de vetélésre is utalhat. Mindenképp érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni.

  • Reménykedő

    2014. június 07. szombat

    Tisztel Doktornő!
    Májusban hagytam abba a fogamzásgátlót többször voltunk együtt a párommal. És most egy héttel korábban jött meg, mint ahigy kellett volna. Ez most normális? Esetleg a gyógyszer abbahagyása miatt van?
    Köszönöm a válaszát!

    • Gabi

      2014. június 23. hétfő

      A gyógyszer abbahagyása után előfordulhat, hogy hosszabb időre, akár több hónapra van szükség, hogy a ciklus rendszeressé váljon. Így ez normálisnak tekinthető. Viszont a tabletta abbahagyása után, akár már az első védekezés nélküli együttlét során lehetséges a teherbeesés.

  • Titti

    2014. június 04. szerda

    Kedves Doktornő!
    Olyan kérdésem lenne, hogy lehetek-e terhes.?
    Gyógyszert már nem szedek április óta de eddig megjött most is 2 nappal előbb jött meg és előtte való napokban többször volt hányingerem de nem hánytam csak nagyon erősen volt hányingerem, híztam is kicsit de nem úgy ahogy szoktam hanem olyan mintha gömbölyödne a hasam a vérzésem is más milyen mint szokott. Első nap picit barnás volt de délutánra már piros de gyenge mint szokott. Tegnap este is volt hányingerem és most reggel is úgy keltem hogy van.

    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2014. június 23. hétfő

      A leírtak nem utalnak egyértelműen terhességre. Ha a vérzés enyhébb volt, mint a megszokott, és 3 napon belül elmúlt, akkor még szóba jöhet a terhesség, ebben az esetben érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

  • lőcsei lászlóné

    2014. június 01. vasárnap

    Kedves Doktor nő!!!!!
    Nekem olyan problémám lenne, hogy 3 hónapos terhes vagyok és olyan mintha menstruálnék először csak rózsaszin utánna piros de nem élélnk most pedig barna és nekem az a kérdésem hogy mégis mi ez válaszát előre is nagyon szépen köszönöm

    • Gabi

      2014. június 02. hétfő

      Terhesség során a vérzés nem természetes. Kár lenne találgatni, de hogy a legrosszabbat, a vetélés lehetőségét kizárják, érdemes minél előbb nőgyógyászhoz fordulni.

  • erika

    2014. május 31. szombat

    kedves doktorno enekem 3napig volt menzeszem ojan barnas elmentem az orvoshoz csinalt nekem tesztet ami kimutata pozitvlet visza mentem2hetmulva akor meg a a masodig tesztem negativlet amelem meg duzat ahasam pedig mar not akor ezmit jelent valaszat elore is koszonom

    • Gabi

      2014. június 02. hétfő

      Ha csak vizelet tesztet nézett az orvos, akkor lehetséges, hogy a második teszt téves eredményt mutatott. Esetleg érdemes egy tesztet csinálni otthon. Bármelyik drogériában vagy patikában be lehet szerezni.

  • szabo niki

    2014. május 29. csütörtök

    Kedves Doktornő!!

    Egy nappal hamarabb megjött a menstruálcióm de nagyon darabos és nem tudom hogy miért van ez!! Egy 2-3 héttel ezelött ritkán hánytam de mostmár viszont csak hányingerem van.De viszont a sósat sűrűn kivánom. Azt szeretnem tudni hogy lehetek e terhes vagy nem??

    Válaszát előre is köszönöm!!

    • Gabi

      2014. június 02. hétfő

      Lehetséges. Ha bizonytalan, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • maja

    2014. május 29. csütörtök

    Kedves Doktornő?
    Szeretném megkérdezni, hogy e hónap 21. én kellett volna megjönnie a menstruáciomnak de késett 8 napot. a 9. napon viszont meg jött. szokott ugyan késni de csak 1-2 napot. s ilyenkor nagyon szoktam első napomba görcsölni. most viszont egyáltalán nem görcsölök de teljesen normálisnak látom a mensesem. a párommal 7. én, 10. én 17. én feküdtünk le.
    Mikor nem jött meg 21. én akkor rá 3 napra csináltam tesztet. negativ lett. Reménykedhetek abba, hogy még is csak baba van a dologba? Válaszát előre is köszönöm 🙂

    • Gabi

      2014. június 02. hétfő

      Ha a vérzés enyhébb, mint a szokásos, és nem tart tovább 3 napnál, akkor még lehetséges, hogy terhességről van szó. Ebben az esetben érdemes lenne a tesztet megismételni.

  • helga

    2014. május 28. szerda

    kedves doktorno mi paromal nem vedekezunk ngyon szeretnenk kisbabat majus 23-an kellet volna megjojon a havim de kesett 3 napot megjot eloszor barna folysom volt aztan megjot de nagyon keves tartot egy masfel napot szoval 26 an megjot 27 estere elmult semi nem jot mar ma delutan 28 an megint jott de nagyon keves 3 tampont hsznaltam el de a 3 tampon ep hogy ki tet nyi verzes ami 4 napon szokot leni,szovl ngyon keves de a hasam fel vaan fujodva es folyton kivanok dolgokaat meglehet hogy terhes maradtam es nem tudok rola es folyton aalmos vagyok feszt valudnek. kerem a tanacsat elore is koszonom

    • Gabi

      2014. június 02. hétfő

      Ha a vérzés ezek után nem erősödött, hanem elmúlt, akkor szóba jöhet a terhesség. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet!

      • helga

        2014. június 03. kedd

        koszonom valaszat hat elmult verzes.remelem terhes vagyok de zert felek tesztet csinaalni mert mar tul okat csalotam mikor tesztet csinaltam.

  • Edina Salihu

    2014. május 26. hétfő

    kedves Doktornö!

    lenne egy kerdesem! megpedig: az utolso menstruációm 2014.04.14. jött meg ez 3-4 napig tartott. ezutan együtt voltunk a parommal 2-3 vedekezes nelkul mivel babat szeretnenk. a menstruaciom 13-an kellett volna, hogy megjojjon,igy csinaltam egy tesztet23-an ami sajnos negativ lett, de nem tudom, hogy jo idoben csinaltam-e a tesztet mivel a tesztet delben csinaltam. ma 2014.05.26-an jott meg.
    ket napig enyhe barna folyasom volt, most viszont egy kicsit erosebb, enyhe hasfajassal jaro verzesem van. mikor jottem hazafele a metron eleg rosszul voltam.

    nem tudom, hogy egy esetleges terhessegrol vagy vetelesrol lehet-e szo!?

    a no gyogyaszom sajnos nem foglalkozik velem, mivel megjott, szamara a tema lezarodott!

    elore is koszonom a segitseget, valaszat varom!

    • Gabi

      2014. június 02. hétfő

      A leírtak alapján lehetséges a terhesség is, és a vetélés is. Ha a vérzés enyhe maradt, sőt elmúlt 3 napon belül, akkor érdemes csinálni egy terhességi tesztet. Ha viszont elhúzódik, akkor lehetséges, hogy valóban vetélés történt. Ha a vérzés nem enyhül, ha erős görcsök, rosszullétek kísérik, mindenképp érdemes nőgyógyászhoz fordulni.

  • katka

    2014. május 26. hétfő

    Tisztelt Doktornő!
    Érdeklődni szeretnék,hogy az elmúlt 2 hónapban 38 napra jött meg a menszeszem,most ebben a hónapban 46 napra,terhes lehetek még vagy megint elment??Nagyon szeretnénk és nagyon szomorú lettem mikor tegnap du megjött.Elég erősen görcsöltem tegnap,ma már nem.Mi a véleménye??Válaszát előre is köszönöm.

    • Gabi

      2014. június 02. hétfő

      Ha a vérzés erőssége a megszokott volt, ha nem múlt el 3 napon belül, akkor sajnos elég kicsi a terhesség lehetősége. Ha a vérzés enyhébb volt a szokásosnál, és nem tartott tovább 3 napnál, akkor érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Evelin

    2014. május 26. hétfő

    Tisztelt Doktornő!

    Körülbelül 1 hónapja nem szedek fogamzásgátló tablettát. 2 hete megszakítással védekeztünk a párommal és most jött meg szombaton hajnalban, teljesen normális menstruációnak tűnik, kicsit gyengébb a megszokottnál. Van esély rá, hogy teherbe estem? Azt érzem, hogy picit megnőtt a pocakom, de szerintem csak meghíztam. Válaszát köszönöm!

    • Gabi

      2014. június 02. hétfő

      Ha a tabletta elhagyása óta csak ekkor egyszer voltak együtt megszakításos módszerrel, akkor minimális a teherbeesés esélye.

  • szabo vivien

    2014. május 24. szombat

    Jonapot szeretnek erdeklodni hogy fura e vagy nem nekem mindig pontosan jott meg meg kisfiam szuletese utan is most viszont kezd fura lenni multhonapban mikor megjott anyira roszul voltam hogy fel alni nem birtam es iszonyatosanverzet meg elotte levoben is most ebben a honapban 1napot keset tobbet ettem sokat jarok pisilni de csak este de mostani menstruaciom mas faj de nem anyira s nem olyan elenk voros mikor verzek ez miert van?jah meg multhonapban volt mikor pisiltem ien nyalkasan folyt a verem most ep hogy verzek .paromal egyut voltunk mikor megvolt es utana 1hetel es nem vedekeztunk fen al a lehetoseg h terhes vagyok? Megjegyzem elozo terhesegemnel se roszul let se semi nem volt

    • Gabi

      2014. június 02. hétfő

      Ha védekezés nélkül voltak együtt, akkor természetesen van esély a terhességre. Ha előzőleg nem volt semmi panasza, az még nem zárja ki a terhességet. Egy nő két várandóssága lehetséges, hogy teljesen máshogy zajlik.

  • szabo niki

    2014. május 24. szombat

    Kedves Doktornő!!

    Egy nappal hamarabb megjött a menstruálcióm de nagyon darabos és nem tudom hogy miért van ez!! Egy 2-3 héttel ezelött ritkán hánytam de mostmár viszont csak hányingerem van.De viszont a sósat sűrűn kivánom. Azt szeretnem tudni hogy lehetek e terhes vagy nem??

    Válaszát előre is köszönöm!!!

    • Gabi

      2014. június 02. hétfő

      A leírtak nem utalnak egyértelműen terhességre. A vérzés miatt ennek kicsi az esélye. Akkor lehet szó esetleg terhességről, ha a vérzés enyhébb, mint a megszokott, és 3 napon belül el is múlt. Ha még mindig bizonytalan, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • szabó niki

    2014. május 24. szombat

    Kedves Doktornő!!

    Én arra lennék kíváncsi hogy lehetek e terhes, mert most időben megjött nem gorcsoltem semmi eszre sem vettem a paromal csinaltuk es utana latam hog megjott de előtte hánytam mostmár csak hányingerem van. Nem tudom hogy az lehetek e vagy nem mert nagyon szeretném és próbálkozunk fojamatosan!! A hasam egy kicsit kemény!! A válaszát előtte is köszönöm!!!!!

    • szabó niki

      2014. május 24. szombat

      Kedves doktorno!

      Tegnap megjött és előtte hántani ritkán most már csak hányingerem van de viszont a vérzésem nagyon darabos és nem tudom mitol. Mitől lehet ez??

      • Gabi

        2014. június 02. hétfő

        A hányás nem biztos, hogy terhesség miatt jelentkezett. Terhesség során a vérzés vetélésre is utalhat, így ez is előfordulhat. Ha a vérzés elhúzódik, tovább tart, mint egy szokványos menzesz, mindenképp érdemes nőgyógyászhoz fordulni.

    • Gabi

      2014. június 02. hétfő

      Ha még mindig bizonytalan, érdemes csinálni egy terhességi tesztet. Ha a vérzés a megszokott módon zajlott, nem múlt el 3 napon belül, akkor minimális a terhesség esélye.

  • Niki

    2014. május 22. csütörtök

    Tisztelt doktornő!
    Áprilisi memsesem kimaradt csináltam 5terhességi tesztet mindegyik pozitív lett.Volt egy kis vérzésem,elmentem 2 orvoshoz is mindkettő azt mondta nem vagyok terhes.Azóta már meg is jött és most barnás folyásom van néha-néha mióta elmúlt.Ez mitől van?

    • Gabi

      2014. június 02. hétfő

      A pozitív terhességi teszt ritkán téved. Előfordulhat, hogy valóban terhességet mutatott a teszt, de még a korai időszakban megszakadt a terhesség, ezért jelentkezett késéssel a vérzés.

  • anita

    2014. május 22. csütörtök

    Kedves doktornő! Az lenne a kérdésem hogy mitől van az hogy nagyon fájt a méhem,a menszeszem halvány rózsaszín színű volt az első két nap ja és csak 2-3 csepp volt a harmadik nap pedig barna meg kiss darabos lábát vér is volt. Ez mitől van? Előre is köszönöm a válaszát. Üdvözlettel Anita

    • Gabi

      2014. június 02. hétfő

      A jelentősen enyhébb menzesz utalhat terhességre. Főleg abban az esetben, ha legfeljebb 3 napig tartott.

  • Bettina

    2014. május 21. szerda

    Tisztelt Doktor Nő !!!
    7honapja próbálkozunk a parommal !!! Nagyon szeretnénk egy pici babát úgy néz ki eddig nem volt sikeres!!!! Az el múlt 4 héten furan érzem magam teltseg érzésem van hányinger hasi fájdalmak ,derék fajas vettem egy tesztet negatív lett 1 hét múlva megint vettem egy tesztet negatív lett utána meg jött kicsit furan de meg jött nem 5 napig tartott csak 3 napig és meg mindig rosszul érzem magam ! Néha olyan éhes leszek hogy ugyerzem ha nem eszek rosszul leszek!!! Mi lehet ennek az oka???

    • Gabi

      2014. május 29. csütörtök

      Bár a leírtak nem utalnak egyértelműen terhességre, de mivel a vérzés nem jött meg pontosan és enyhébb is volt a szokásosnál, nem lehet a terhességet sem kizárni. Ha azóta is bizonytalan, érdemes lenne a tesztet megismételni.

  • kriszti

    2014. május 12. hétfő

    jó estét!
    Fogamzás gátlót szedek, minden egyes szemet normálisan szedtem be! a szünnap 3ik napján meg is jött de a szokottnál kevesebb vérzés, 3 napig tartott s ez idő alatt csupán 6 tampont használtam el s elég kevés volt! előző hónapban is kevés volt akkor 5 napig tartott s akkor is kevés volt a megszokottnál ! ma csináltam tesztet 3at is s 2őn nagyon nagyon halványan látom a második csíkot de párom szerint nincs ott ő nem látja.! mit csináljak? lehetséges hogy gyógyszer mellett teher be estem ?válaszát előre is köszönöm.!

    • Gabi

      2014. május 20. kedd

      Kicsi az esélye, de 100%-osan nem lehet kizárni. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni.

  • Reni

    2014. május 12. hétfő

    Tisztelt Doktornő!
    Nekem olyan problémám van hogy az utolsó menstruációm ápr. 4-én kezdődött és 9-én ért véget!Ezután kétszer is előfordult hogy elment bennem a párom!Csináltam már 4 terhességi tesztet mind negatív lett 🙁 ! Május 2-án kellett volna megjönnie!11-én együtt voltunk ismét és ici picit véreztem,de azóta csak barnás folyásom van!Nagyon aggódom! Alhasi szúrásaim vannak , néha elég erősen meg megkívánok ételeket! Mi a véleménye?Mi lehet a probléma? Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát! További szép napot kívánok!

    • Gabi

      2014. május 20. kedd

      Ha a barnás folyás nem váltott mégis vérzésbe, és pár napon belül el is múlt, akkor lehetséges, hogy terhességről van szó. Érdemes a tesztet megismételni. Viszont ha a hasi fájdalmak erősek, a teszt eredményétől függetlenül érdemes lenne orvoshoz fordulni.

  • Erika

    2014. május 10. szombat

    Kedves Ágnes!
    Szülés után 4 hónappal megjött a mensesem, de inkább csak barnás „vérzés”. Ez normális, vagy lehet terhesség?
    Köszönöm

    • Gabi

      2014. május 20. kedd

      Szülés után változó, hogy mikor, milyen intenzitással és mennyire pontos időközönként jelentkezik újra a menzesz. Viszont már az első vérzés jelentkezése előtt is teherbe lehet esni. Így, ha volt olyan alkalom, amikor nem védekeztetek, a terhességet sem lehet kizárni.

  • Renáta

    2014. május 03. szombat

    Tisztelt doktornő!

    Tegnap voltunk 4D és ezeket az eredményeket kaptuk 27 hetes vagyok! bpd 7,76cm
    Ac 23,64cm FL 5,19 cm

    Már az orvosom is mondta hogy elég nagy a feje de ennyire? Baj van? Válaszát előre is köszönöm!

  • gabriella

    2014. május 02. péntek

    Kedves Doktornõ!
    A legutolsó menszeszem után együtt voltam a párommal és beszedtem egy fogamzásgátlòt! De viszont valamilyen tejszerû váladék megjelent! Hányingerem nem szokott lenni de még is félek hogy állapotos lehetek! Lehetséges hogy terhes vagyok vagy csak bebeszélem magamnak?! Válaszát elõre is köszönöm!

    • Gabi

      2014. május 06. kedd

      Most nem teljesen értem, hogy rendszeresen szed fogamzásgátlót, vagy az együttlét után esemény utáni tablettát vett be. A leírtak alapján nem lehet egyértelműen megmondani, de ha terhességre gyanakszik, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Zsuzsi

    2014. április 29. kedd

    Kedves doktornő!

    Lenne egy olyan kérdésem, hogy lehetséges e terhesség abban az esetben ha a menzesz az első két napban barnás színű most neg egészen élënk píros. Vasárnap jött meg és mára már alig van meg. Viszont antibiotikumot szedtem mert náthás lettem. Lehetséges hogy nem is terhességről van szó hanem csak a gyógyszer megzavarta? De akkor miért fáj a derekam és van hányingerem a kávétól és a cigitől ha nem vagyok terhes. Lehet hogy csak be beszélem magamnak hogy terhes vagyok?

    • Gabi

      2014. május 01. csütörtök

      Az antibiotikumokra nem jellemző, hogy megzavarják a menzesz lefolyását. Én mindenképp csinálnék egy terhességi tesztet.

      • Zsuzsi

        2014. május 08. csütörtök

        Május 2-án megcsínáltam a tesztet és negatív lett de a tüneteim, a szédülés, hányinger és derékfájás ugyan úgy jelen vannak továbbra is. Ma 2szer is olyat éreztem mint amikor mozog a baba. És sak mert a teszt negatív lett attól még lehet hogy terhes vagyok?

  • Mónika

    2014. április 27. vasárnap

    Tisztelt Doktornő!

    Január 15.- én volt egy abortuszom. A mensesem általában mindíg 20.- án szokot megjönni, de most áprilisba késet 7 napot ! Az alatt a 7 nap alatt a párommal 2 szer voltunk együtt, de úgy h. nem vigyáztunk! Ma 27.- én megint együtt voltunk, de megint nem vigyáztunk… na de… most h. elmentem wc-re olyan halvány pirosos, barnásos azthiszem mensesem jön. :/ Most akkor nem tudom h. terhes vagyok-e vagy sem vagy leszek?

    Előre is köszönöm : Mónika130729

    • Gabi

      2014. május 01. csütörtök

      Érdemes figyelni, hogy a vérzés a megszokott módon zajlik-e. Ha jelentősen kevesebb, mint máskor, ha 3 napon belül elmúlik, ha nem élénk piros, inkább csak barnás, akkor előfordulhat a terhesség. Ebben az esetben, vagy ha bizonytalan, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Liza16

    2014. április 23. szerda

    Kedves Doktornő!
    Az a kérdésem lenne,hogy ha a párommal most április 18-adikán feküdtem le másodszor,és csak megszakításos módszerrel védekeztünk,akkor lehetek-e terhes? Egyébként ma jött meg a menstruációm,teljesen természetesnek tűnik. Terhességi tesztet még nem vettem.
    Válaszát várom,és előre is köszönöm! 🙂

    • Gabi

      2014. május 01. csütörtök

      A megszakításos védekezés esetében kb. 5% a teherbeesés kockázata. Ha a menzesz időben megjött, nem enyhébb, mint a szokásos, és nem múlt el 3 napon belül, akkor minimális a terhesség esélye, de érdemes lenne valami hatékonyabb védekezési módot választani.

  • Julika

    2014. április 19. szombat

    Segitseget szeretnék kérni. Az utolsó két menstruaciom késve jelentkezett és jóval kevesebb volt, mint altalaban. Összesen 4 tesztet vegeztem, mind negatív. Aktus után 6 héttel a hcg vérszint <1,00. Lehet e mégis terhesség, mivel állandó fáradtság, mellfajdalom, alhasi fájdalmaim vannak. Köszönöm.

    • Gabi

      2014. április 22. kedd

      A negatív tesztek ellenére 100%-osan nem lehet kizárni a terhességet. Ha bizonytalan vagy, mindenképp érdemes nőgyógyászhoz fordulni.

  • Brigitta

    2014. április 16. szerda

    Kedves Doktornő!

    Nekem egy olyan problámmám lenne hogy 5 hete szédülök,hányingerem van,olyat kivánok meg amit elöte sosem ettem meg de márc.mégis volt menszeszem ami 4 napig tartót,pedig 1 hétig szokot.Most úgyan úgy meg jött a menszeszem.De a hányinger nem múlik a hányás se.És még a barátnőm parfüme ami anyira tetszet az illata most valahogy olyan furcsa nem tem tetszik az illata.De 2-3 hete a teszt negatív volt.Rá adásul mindenki terhesnek néz:Meg grarulálnak mikor nem is mondom nekik hogy terhes vagyok de nekik a képen úgy tünik.Nem értem hogy lehet ez?Talán még is terheség???Köszönöm!

  • Brigitta

    2014. április 16. szerda

    Kedves Doktornő!

    Nekem egy olyan problámmám lenne hogy 5 hete szédülök,hányingerem van,olyat kivánok meg amit elöte sosem ettem meg de márc.mégis volt menszeszem ami 4 napig tartót,pedig 1 hétig szokot.Most úgyan úgy meg jött a menszeszem.De a hányinger nem múlik a hányás se.És még a barátnőm parfüme ami anyira tetszet az illata most valahogy olyan furcsa nem tem tetszik az illata.De 2-3 hete a teszt negatív volt.Rá adásul mindenki terhesnek néz:Meg grarulálnak mikor nem is mondom nekik hogy terhes vagyok de nekik a képen úgy tünik.Nem értem hogy lehet ez? mielöbbi válaszát várnám előre is Köszönöm!

    • Gabi

      2014. április 22. kedd

      Bár a leírtak nem utalnak egyértelműen terhességre, de lehetséges, hogy mégis erről van szó. Előfordul, hogy a menzesz megjön, de nem tart annyi ideig, mint általában, hogy enyhébb, mint a megszokott, ilyenkor előfordulhat, hogy terhesség áll a háttérben. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet!

      • erika

        2014. május 29. csütörtök

        kedves doktorno enekem aprilisban volt menstruaciom 4napig denem ugy ahogy szokot elmentem azorvosomhoz csinalt nekem tesztet pozitivlet utana megint elmentem2hetmulva akormeg aszt montahogy nemvagyok terhes faja melem nyola hasam meg amelembol meg atejisjon legyenma szives meg mondani hogy akor ez milehet eloreis koszonom szepen maganak

        • Gabi

          2014. június 02. hétfő

          Ha a teszt elsőre pozitív volt, és azóta nem jelentkezett vérzés, akkor nagy valószínűséggel mégis terhes.

  • Eszter

    2014. április 05. szombat

    Kedves Doktornő!
    Aggódom, hogy terhes lehetek. Ugyan úgy megjön, rendesen, nem csak barna, eléggé intenzív, és élénk piros színe van, ugyan úgy görcsölök, viszont elkezdett nőni a hasam. Utoljára négy hónapja voltam valakivel, nem védekeztünk, de nem ment el. Ez 2 nappal azután történt, hogy elmúlt. Nem voltak olyan nagy tünetek, szédültem, bár ezt inkább a láznak tudnám be, és volt hányinger, bár inkább a stressz miatt. Félek attól, hogy terhes lehetek, és ideges vagyok. Az étrendem eléggé felborult, egyre inkább kevesebbet eszek. És észre vettem, hogy ilyenkor rakódnak rám a kilók. Lehet, hogy csak túl sokat stresszelek ezen, és az étrendem felborulása miatt híztam?
    Előre is köszönöm, a válaszát.

    • Gabi

      2014. április 09. szerda

      Mindkét verzió lehetséges. De ha bizonytalan, érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni, hogy egyértelműen kiderüljön, mi a helyzet.

  • Tunde

    2014. április 05. szombat

    Kedves doktorno 21 eves lany vagyok mar van egy kisfiam 1 eves es 3 honapos a paromal egyutt voltunk de viszont nem nagyon vedekezunk a menstruaciom is megvolt de viszont nagyon hanyingerem van egessz nap eross szeduleseim vannak a fejem is faj napi szinten ez meg mindig semi a hasamban erzek 3 napja csiklinto erzeseket fojamatosan ez pont ojan mind amikor egy kis pillango repkedne a hasamhoz ezt ereztem amikor terhesvoltam a kisfiammal. Csinaltam terhessegi teszten negativ let 2-tot is most nem tudom hova tenni h akkor ha a teszt negativ akir mit erzek a hasamban kerem segitsen valaszat elore is nagyon koszonom

    • Vida Ágnes

      2014. április 13. vasárnap

      Sok minden okozhat ilyen érzéseket, mivel már voltál terhes, ezért becsaphat a szervezeted, mert néha peteéréskor is terhességhez hasonló érzéseid lehetnek.

      • Tündi

        2014. április 13. vasárnap

        Koszonom szepen a valaszat voltam a hazi orvosomnal aki megvizsgalt csinalt terhessrgi tesztet negativ lett de szt monta hogy 100% terhes vagyok elkuldott vertesztre hat azis negativ lett utana viszsmentem h milehet az oka azt monta hogy ha most nem jon meg akkor cs7naljak egy tesztet.es mondta hogy menjek el nogyogyaszhoz hogy viszgaljon ki hogy mitol vannak ilyen tuneteim.Most mar 1 hetejol erzem magam szerencsere viszont mar a parom is eszrevedte h a hasam az nagyon nagy de szerintem csak hiztam.Elnezest a hoszu sorokert nagyon szepen koszonom a segítséget

  • Dudi25

    2014. április 02. szerda

    Jó estét csak meg szeretném kérdezni azt hogy ha menstruáció elott kb. egy héttel szexeltem a párommal és nem vigyáztunk de meg jott attól még terhes lehetek? Köszönöm!

    • Gabi

      2014. április 09. szerda

      Igen, attól még lehetséges. Főleg, ha a menzesz kicsit enyhébb volt, mint általában, max. 3 napig tartott. Ha bizonytalan vagy, mindenképp érdemes lenne csinálni egy tesztet.

  • Turcsányi Szabina

    2014. április 01. kedd

    Tisztelt Doktornő! 1014 március 15.kén volt az utolso menszeszem.18,kán együtt voltam a barátommal˙(nem védekezdtünk) mára már fáj a mellem,az alhasam kemény..lehetséges,hogy terhes vagyok?várom válaszát előre is köszönöm.

    • Gabi

      2014. április 09. szerda

      Bár a leírtak nem utalnak egyértelműen terhességre, lehetséges. Ha már késik a menzesz is, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Nikolett86

    2014. március 30. vasárnap

    Tisztelt Doktornő! A kérdésem a következő: elvileg 2014.03.27én kellett volna hogy megjojjon,maj 3nap csúszással enyhén rózsaszínes,minimalus darabos vérzésem volt,ami el is mult! Parommal mar probalkozunk,..lehetek még terhes ettől függetlenül?…….

  • Nikolett86

    2014. március 30. vasárnap

    Tisztelt Doktornő! A kérdésem a következő: elvileg 2014.03.27én kellett volna hogy megjojjon,maj 3nap csúszással enyhén rózsaszínes,minimalus darabos vérzésem volt,ami el is mult! Parommal mar probalkozunk,..lehetek még terhes ettől függetlenül?

    • Gabi

      2014. április 05. szombat

      Ha ez az enyhe vérzés általában nem jellemző, és azóta nem jelentkezett vérzés, érdemes megpróbálni tesztelni.

  • Kati

    2014. március 28. péntek

    Kedves Doktornő!

    16 hónapja szültem a kislányom. Azóta nem szedek fogamzásgátlót, párommal óvszerrel védekezünk.
    Menstruációm minden hónapban pontos, kb. 3-4 napig tart. Körülbelül egy hete magzatmozgás, egész pontosan rúgás szerű érzést érzek a köldökömtől balra. egy nap 1-3szor.
    Csináltam terhességi tesztet(negatív lett), bár az utolsó menstruációm márc. 9-én volt.
    Nem szeretnénk még másik babát. Hallottam fantom mozgásról is, de a hasam egyre jobban úgy tűnik mintha nőtt volna.
    Lehetséges hogy mégis van baba? vagy csak bebeszélem magamnak?

    Válaszát előre is köszönöm!
    (24 éves anyuka)

    • Kati

      2014. március 29. szombat

      Még annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy minden menstruációkor mikor megjön nagyon görcsöl a hasam, és az utolsó kettőnél nem görcsöltem, csak nagyon minimálisan fájt.

      • Gabi

        2014. április 05. szombat

        A szokásos görcsök hiánya önmagában nem utal terhességre. Ha a menzesz ezen kívül is máshogy zajlott, nem tartott tovább 3 napnál, sokkal enyhébb volt, mint általában, akkor lehet terhességre gyanakodni.

    • Gabi

      2014. április 05. szombat

      Egész biztos, hogy nem bélmozgás? Ha bizonytalan, nincs más lehetőség, mint nőgyógyászhoz fordulni.

  • Ildikó

    2014. március 27. csütörtök

    Tisztelt Doktornő!
    Nekem volt egy méhenkivüli terhességem decemberben,november 30.-án volt meg a menstruációm és január 3.-án volt vérzésem kb. 3 napig tartott és nekem normálisnak tünt éppen ezért nem tudtam,hogy terhes lehetek,január 12.-én ismét elkezdtem vérezni 5 napra rá kerültem korházba és 21.én meg is műtöttek a műtét során eltávolitották a jobb oldali kürtőmet két nap múlva véreztem kb.4 napig és február 11.én ismét erre gondoltam,hogy normális menstruáció a párommal többször együtt voltunk a következő menstruációm késett egy hetet március 18.-án jött meg és nagyon szurkált a jobb oldalam ahol kivették a kürtőmet a kérdésem az lenne,hogy ez normális e a műtét után,hogy ilyen rendszertelen és hogy szurkál,vagy esetleg lehetséges lenne,hogy már teherbe estem mert a menstruációm elég érdekes volt kb. 3 napig tartott és nyálkás nyúlós volt mind mikor peteérésem van,csak most véres! Lehetek terhes

    • Gabi

      2014. április 05. szombat

      Biztosan nem lehet kizárni a terhességet, de a műtét után a ciklus is felborulhat átmenetileg. Én mindenképp beszélnék a nőgyógyásszal, aki pontosan ismeri a helyzetet.

  • kinga

    2014. március 26. szerda

    Tisztelt doktorno
    általaban nekem mindig időben jön meg a menstruaciom 3 honapja mindig 18dikara esik most is igy tortent de mégis más volt mint a többi havi vérzesem csak pár napig tartott a verzes de eros görcsökel es alhasi szúrásal es nem csak elso napjan hanem 3 napig fajt a hasam pedig mindig is az elso nap volt amikor görcseim voltak .Első 2 nap piros es hát nem olyan sok vér jott de azert volt 3 dik napon mar alig alig jott de 2 vagy 3 napig barnas folyas volt ugy mult el teljesen nagyon furcsa volt ez nekem mert évek ota amiota menstrualok nagyon sok es csomos ver jott belolem nem tudom mi lehet a gond terhesegre utalhatnak ezek a jelek? mert mást nem vetem észre hogy a terhesegre utaló jelek lenenek .várom válászat köszönöm

    • Gabi

      2014. április 01. kedd

      Ha jelentősen enyhébb volt a vérzés, mint a megszokott, akkor esetleg érdemes egy terhességi tesztet csinálni. De mivel a vérzés nem múlt el 3 napon belül, nem túl nagy a terhesség valószínűsége.

  • Kitti16_

    2014. március 21. péntek

    Tisztelt Doktornő!

    Február elsején menstruáltam, majd 6.-án lett vége. Ezután 8-án együtt voltam valakivel, védekezni nem védekeztünk, de nem élvezett el. 24.-én megbetegedtem, ami szintén 6 napig tartott mint szokott, egy nagyon kicsit kevesebb vérzéssel. Azért vettem egy tesztet, és március 3-án végeztem el ami negatív lett.. Viszont néha-néha hányingerem van. Korai volt a teszt? Lassan meg kell jönnie, de ha idegeskedek lehet késni fog. Vegyek egy ujabbat? Előre is köszönöm válaszát!
    Kitti

    • Gabi

      2014. április 01. kedd

      Ha a mostani menzesz is megjött pontosan, akkor már nem aggódnék, de ha késett, akkor érdemes csinálni egy tesztet.

  • Renata

    2014. március 20. csütörtök

    Kedves Doktornő.
    Én arra lennék kíváncsi hogy elvileg 21 hetes kismama vagyok, október 21.én volt az utolsó menstruációm, dea 12 hetes genetikai uh 13 hetes 4 napos magzatot írtak. Tudom hogy október 10 körül is voltunk együtt a párommal és november 3. án is. az lehet hogy még október 21-én megjött volna? A többi uh szerint a terhességi koromhoz megfelelő a magzat mérete. Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2014. április 01. kedd

      A terhesség korát az utolsó menzesz első napjától számítják, amikor még biztosan nem volt terhes. Általában a teherbeesés ez után kb. 14 nappal következik be, így valószínűbb a november 3-i dátum. Ezek alapján január 13-án volt 12 hetes, március 17-én pedig 21 hetes terhes. A mérések során előfordul, hogy valamivel nagyobbnak, vagy kisebbnek mérik a magzatot, mint az átlagos méret.

      • Renata

        2014. április 02. szerda

        Köszönöm a választ 🙂 most voltam 22 hetes uh-n és az sem gond akkor h a bpd 60mm? Azt mondta a dokim ez 24 hetesnek felel meg.

        • Vida Ágnes

          2014. április 03. csütörtök

          1-2 hét eltérés mindig lehet, mert ezek nem pontos adatok, csak becslések.