Szülés kalkulátor

Az alábbi kalkulátorral kiszámíthatod mikorra várható a szülésed.

Hogy megállapíthassuk a fogantatás, majd abból számítva a szülés idõpontját, meg kell adni az utolsó menstruáció elsõ napjának dátumát. Amennyiben már tudod mikor fog születni a baba (persze ki tudja :)), a visszafelé számoló mezõ használatával számíthatod ki, mikor volt a fogantatás, illetve a trimeszterek vége. A szülés kalkulátor legalsó mezõje megmondja, hány hetes és hány napos terhes vagy a mai napon (illetve bármilyen általad megadott dátumon) Fontos, hogy ez a szülés kalkulátor 28 napos menstruációs cikluson alapszik, amennyiben a tiéd ettõl eltér, vonj ki vagy adjál hozzá a dátumokhoz annyi napot, amennyit eltér tõle.

Hogyan számítja ki a szülés kalkulátor a dátumot? A szülés várható idõpontja az utolsó menstruáció elsõ napjától számított 40 hét (azaz 280 nap) múlva esedékes. Csak a nõk 5%-a szül pontosan ezen a napon, ezért a várható idõpont csak viszonyításként szolgál, nem pedig végleges eredményként.

Babát vársz? Kövesd nyomon terhességedet hétről hétre testreszabott hírlevelünk segítségével 4 hetes terhességtől egészen gyermeked 4 éves koráig! Minden héten az aktuális terhességi héttel kapcsolatos információk a postafiókodban! Klikk >>

2 Comments