Zavarja-e a babát az ultrahang?

Az Origó cikke szerint nem zavarja a babát az ultrahang vizsgálat. Az írás végén szó esik egy vizsgálatról, amiben azt vizsgálták vajon a magzati korban ultrahanggal vizsgált gyerekek későbbi életük folyamán mutatnak-e valamilyen eltérést a többiekhez képest, és nem mutattak.

Zavarja-e a babát az ultrahang?Az viszont elgondolkodtató, vajon a túl gyakori vagy túl hosszú megfigyelés nem gyakorol-e valamilyen hatást a babára, tekintve, hogy senki nem szereti, ha folyamatosan nézik. Ez tényleg érdekes. Mint ahogyan az az elgondolás is, mely szerint az ultrahangot érzékeli odabent a baba, hallja a hangját, és ez nyilván valamilyen hatást gyakorol rá. De vajon milyet? Az én fiam például vad ficánkolásba kezdett minden ultrahang alkalmával. Más babák meg simán átalusszák az egészet, úgy kell keltegetni őket. De vajon azok a babák, akik érzékenyebbek az ultrahangra idekint is érzékenyebbek lesznek a zajokra vagy éppen emocionálisan? Erről is csinálhatna egy vizsgálatot valaki…

Mindenesetre,amit találtam a témában, most megosztom veletek:
Ultrahangos vizsgálat:élmény,vívmány vagy túlzás?
A magzati ultrahangvizsgálat káráról és hasznáról
Az ultrahangos vizsgálat hatása a magzatra

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

Comments are closed.