Szenzációs ultrahang képek a babáról

El sem hinnéd, mi mindent csinál „odabent” a baba: ásít, szopja az ujját, grimaszol, játszik a kezével és a köldökzsinórral. Most leleplezzük egy 20 hetes magzat ténykedéseit!

Amikor végre eljutsz a 4D ultrahangra és ultrahang képek készülnek a babáról, általában nehéz jó pillanatokat elkapni, a legtöbben ugyanis a 30. hét környékén mennek el, amikor a baba arca már jól látszik, de már csak kevés helye van a mozgásra, kevésbé tudja produkálni magát, nem láthatod teljes egészében, ahogy mozgolódik és gyakran még ébresztgetni is kell, mert éppen az ultrahang időpontjában alszik.

Ezzel szemben a 20. hét környékén még javában fickándozik odabent, láthatólag nagyon jól érzi magát. Megmutatom, mennyire:

Szopizza az ujját:

18 hetes magzat ujját szopja az ultrahangon

A baba még csak 18 hetes, a súlya nem éri el a 20 dekát, de már az ujját szopja az anyaméhben



Megfogja a köldökzsinórt:
28 hetes magzat a köldökzsinórt fogja

A baba játszik a köldökzsinórral



Mosolyog:
30 hetes magzat mosolyog

A magzatnak már az anyaméhben is van mimikája. Igaz, ez még egyelőre nem akaratlagos.



Szeretnéd végigkövetni a terhességet hétről hétre? Minden héten elküldöm neked a szükséges tudnivalókat a babáról és a mamáról. Katt ide érte >>

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

7 Comments

  • bitike

    Reply Reply 2010. április 18. vasárnap

    A kérdésem,hogy feltüntetik az ultrahang
    képen a pici nemét,ha igen hogyan?
    Esetleg a vizsgálati lapján? (12.hét)

    Válasz: Mivel a baba egészsége szempontjából a neme „jelentéktelen”, az alap ultrahang vizsgálatokon nem is foglalkoznak vele. Ha fizetős rendelésen jártál volna, akkor meg úgyis megmondja az orvos, ha látja. Tehát nem valószínű, hogy bárhol is feltüntetnék.

  • kami

    Reply Reply 2009. augusztus 08. szombat

    Sziasztok!Én arról szeretnék érdeklődni,hogy terhesség megszakítás után pár nappal ha csak simogat a párom,abból is lehet baj?

    Válasz: Nem.

  • emi

    Reply Reply 2009. július 15. szerda

    Helló!
    ha nem gond tenék fel pár kérdést.nagyon félek hogy a természet átver . a legutobbi menszeszem barna volt végig és végül is kevés.már 4 napja érzékenyek a mell bimbom.lehet hogy végre a áldot állapotban vagyok?
    elöre is köszönöm a választ.emi

  • adri

    Reply Reply 2009. június 29. hétfő

    hello,nekem olyan gondom van hogy nagyon türelmetlen tipus vagyok és azok is akik körülvesznek,szóval a család és a barátok.Én még csak 13 hetes terhes vagyok de nagyon szeretnék már menni 4d-s ultrahangra.Lehet ilyen korban is vagy nem érdemes még?Lehetne most látni a 4d-sen hogy mi lesz a neme?mert azt hallottam hogy ott könnyebben és hamarabb megtudják mondani mint egy sima ultrahangon.a választ köszi előre is.

    Válasz: Most még felesleges elmenned. Jópofa lehet persze, mert most még kicsi és jól lehet látni, de a nemét még nem tudják megállapítani. Én azt szoktam javasolni, hogy a 19-25. hét között menj el, mert akkor jól lehet látni az egész babát, ahogy mozog, produkálja magát, később már inkább csak a pofiját tudod megnézni és kevesebbet mozog, az egészen más élmény.

  • Á.

    Reply Reply 2008. november 09. vasárnap

    Köszi!
    Viszont sajnos én nem látom a képeket.
    Nekem csak ennyi látszik (csak szöveg):

    ultrahang képek a babáról
    Szopizza az ujját
    Ultrahang képek a babáról
    Tiltakozik
    Ultrahang képek a babáról
    Szemét dörzsöli
    Ultrahang képek a babáról
    Kezével játszik
    Ultrahang képek a babáról
    Ásít

    Válasz: Átmeneti zavar volt a tárhelyen, megcsináltam!

  • Ági

    Reply Reply 2008. november 07. péntek

    Kedves Ági!
    Nem tudom, fogsz-e tudni nekem segíteni, de ha valaki, akkor te 🙂
    Én Indiában élek. Itt az orvosok semmi szín alatt nem mondják meg a születendő baba nemét.
    Férjem meglepetést szeretne, én viszont szeretném tudni, fiú lesz-e, vagy lány. Tudnál segíteni abban, hogy az ultrahangfelvételről hogyan tudnám majd titkon kilesni a baba nemét? 🙂 Laikusként nem tudom, mit minek véljek majd.

    Válasz: Hát azt elég nehéz így megmondani, szerencsés esetben a fiúknál jól látható a nemiszerv vagy a herezacskó, a lányokat viszont könnyű eltéveszteni (gyakran még az orvosnak sem sikerül eltalálni). Az biztos, hogy ezeken a képeken pont jól látszik, hogy fiúról van szó.

  • vica

    Reply Reply 2008. szeptember 25. csütörtök

    Hát a kép-linkek nem működnak. Nekem legalább is…

Leave A Response

* Denotes Required Field