Ultrahang hétről hétre: 8. hét

Sokan épphogycsak ilyenkor kerülnek a tudatába terhességüknek, pedig mostanra a baba már 8-11 mm nagyságú és már mozgolódik!

Az ultrahang-felvételeken jól látni, hogy ezen a héten alakulnak ki a herék, illetve a petefészkek, valamint hogy már a hátsóagy is megjelent. Folyamatosan fejlődnek a csontok, egyre keményebbek, erősebbek lesznek és az izületek is megjelennek. A babának már térde és könyöke is van, sőt még az ujjai és lábujjai is látszanak!

Így néz ki a baba a 8. héten:

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, kognitív tudományokból doktorált. 2006 óta foglalkozik csecsemőkori problémákkal, könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

Comments are closed.