Ultrahang hétről hétre: 9. hét

A baba súlya már 1 gramm! :o) Hossza a 9. héten elérheti a 17 millimétert is, így nagyjából körömnyi nagyságú. Szinte hihetetlen, hogy mekkora lehet a lábujja egy ilyen picuri kis babának!

Pedig már megvan az összes lábujja, sőt innentől kezdve felismerhető a neme is, hiszen ezen a héten már kialakultak a herék vagy a petefészkek.

A baba ebben az időszakban egyre csontosodik, kialakul a térde, könyöke. Mostanában kezd igazán mozogni is, sőt: mozgásával reagál a külvilágra! Ha a megérinted a pocakodat, odébbhúzódik.

Nézzük, hogyan néz ki a baba a 9. héten!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

Leave A Response

* Denotes Required Field