Ultrahang hétről hétre: 9. hét

A baba súlya már 1 gramm! :o) Hossza a 9. héten elérheti a 17 millimétert is, így nagyjából körömnyi nagyságú. Szinte hihetetlen, hogy mekkora lehet a lábujja egy ilyen picuri kis babának!

Pedig már megvan az összes lábujja, sőt innentől kezdve felismerhető a neme is, hiszen ezen a héten már kialakultak a herék vagy a petefészkek.

A baba ebben az időszakban egyre csontosodik, kialakul a térde, könyöke. Mostanában kezd igazán mozogni is, sőt: mozgásával reagál a külvilágra! Ha a megérinted a pocakodat, odébbhúzódik.

Nézzük, hogyan néz ki a baba a 9. héten!

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológus, babapszichológus. 2006 óta foglalkozik csecsemőkori problémákkal, könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két kisfiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

Leave A Response

* Denotes Required Field