Ultrahang hétről-hétre: 35. hét

Ultrahang hétről-hétre: 35. hétA baba súlya már 2 kiló feletti és lehetnek olyan hetek, hogy 1 hét alatt fél kilót is hízik és az anyuka súlya is most indul csak igazán növekedésnek.

Ez a hízás egyrészt a baba rohamos súlynövekedéséből adódik (átlagosan 20 deka/hét), másrészt az anyuka vizesedéséből. Ha a kicsi fenékkel lefelé volt, ezen a héten még megfordulhat, a 36. hét után már kisebb rá az esély.
Mivel a magzat már igen súlyos, egyre lejjebb helyezkedik el. Ez fokozott terhelést jelent a lábaknak és az anyuka derekának, viszont egyidejűleg végetérnek a kellemetlen légzési nehézségek és gyomorsav problémák, amit a baba fenti elhelyezkedése jelentett. Első babásoknál a pocak gyakran csak a terhesség legvégén ereszkedik le.
Ha szeretnél 3D ultrahang felvételeket készíttetni, ezen a héten már jól kivehetőek a baba vonásai, viszont jó eséllyel éppen aludni fog odabent, amikor a felvétel készül.

Lássuk, mit csinál odabent a baba a 35. héten:

8 Comments

 • Agi

  2011. március 16. szerda

  Szia!
  Szeretném megkérdezni, hogy miért lehet, mi oka lehet annak, hogy a baba bpd-je 35+5-ön 82mm? Azt mondták, hogy kicsi. A fogantatása biztos napon volt, jó a ciklusból mért terhességi idő.
  A 32+5-ön a bdp 76 volt, ekkor is azt mondták, hogy 31+3-nak felel meg.
  Lelassult valamilyen baj miatt a fejlődés?
  Köszönöm!
  Ági

 • Timi

  2010. december 31. péntek

  Szia! 34 hetesen az UH vizsgalaton a babam meretei BPD 92 es FL 62, mindenhol azt olvasom hogy ilyen korban az atlag BPD kb 86 es az FL 67. Az aggaszt hogy a mi BPD-nk nagyobb az atlagnal viszont az FL kisebb.A doki semmit sem mondott arrol hogy gond lenne, csak ahogy utana olvastam lattam hogy mennyire elter es aggaszt…kerlek valaszolj, hogy megnyugodjak 🙂 koszi

  • Vida Agi

   2011. január 04. kedd

   A baba fejlődése egyedi a 12. héttől, hiszen az újszülöttek nem egyforma méretekkel születnek, ezért a különféle értékekben 2-3 hetes eltérések lehetnek az átlagtól.

 • Hajni

  2010. október 18. hétfő

  Szia Ági!

  35 hetes kismama vagyok! Ma voltam a védőnőknél és szomorú lettem, mert nem híztam és nem nőtt a haskörtérfogatom 2 hét alatt semmit! Ez jelenthet gondot szerinted? A védőnő szerint ez nem baj! Csak furcsállom, mert eddig mindig volt eltérés a 2 hét alatti időszakok között.
  …és még egy kérdés! Ilyenkor már természetes, hogy néha-néha, bele-bele nyilall a derekamba, medencémbe és a hüvely tájékomba a fájdalom? Ez nem korai még?

  Nagyon köszönöm a válaszod!

  Üdv.: Szabóné Hajni

  Válasz:Nem baj, ha nem nőtt a hasad, attól még a baba nő odabent.
  A harmadik harmadban már természetes, ha vannak jóslófájások.

 • Monika

  2010. április 09. péntek

  5 napig voltam bent vele a korházban mert császárral lett

 • Monika

  2010. április 09. péntek

  Nem tudom de nekem 35 hétre született meg a kis fiam és kétkilo kilencven hat dekával és nem lett kora szülött

 • nagy zoé

  2009. augusztus 03. hétfő

  Miért kerül ahozzászólásom modernációs sorba, ezt én nem értem

 • nagy zoé

  2009. augusztus 03. hétfő

  Én mindigis szerettem akisbabákat. És szerintem haláli cuki a felvételen látható kisbaba.

  Válasz: AKi még nem kommentelt az oldalon, az moderációs sorba kerül, különben tele lenne kéretlen reklámokkal az oldal. Bocs, ha ez sértette az érdekeidet.