Ultrahang hétről-hétre: 34. hét

 Ultrahang hétről-hétre: 34. hétA baba már közel 2 kilogramm és 43 centi. Nem véletlen, hogy az anyuka egyre inkább bálnának érzi magát, pedig még legalább 1 hónap hátravan a szülésig.

Ha ezen a héten jönne világra, az újszülött már javarészt önállóan is életképes lenne, és a tüdeje is kellőképpen érett lenne, azonban az alacsony testsúly miatt még valószínűleg pár hetet a koraszülött osztályon kellene eltöltenie. A 34. hetes baba naponta fél liter vizeletet ürít.

A mamánál ezen a héten már jelentkezhet előtejszivárgás. Ez talán még korainak tűnhet a kismama számára, de azt jelzi, hogy a méhlepény hormonjai már aktiválták a tejelválasztást.


About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, kognitív tudományokból doktorált. 2006 óta foglalkozik csecsemőkori problémákkal, könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

65 Comments

Comment navigation

 • Ginike19

  2011. május 16. hétfő

  Szia!
  Én már a hétvégén töltöm a 34-ik hetet de egyre jobban érzem azt hogy nem fogjuk sokáig huzni a kislányommal a terhességet. Nem tudom mennyire természetes az, hogy állandóan fáj a hasam alja, a derekam tompán, és igen sürün folyásom van! Nem nagyon tudok semmit sem csinálni, mert akkor rosszabbá válik a dolog. Az orvosom Magnézium citricitet írt fel, de nem hat! Mit tegyek?
  A másik kérdésem pedig az lenne, hogy van olyan hogy valaki megérzi a szülést? A 3-ik pedig csak az hogy ha azt mondja a doki hogy 95%-ban biztos hogy lány lesz akkor, az már tényleg biztos?
  Válaszod elöre is köszönöm!

  • Vida Agi

   2011. május 27. péntek

   A színtelen vagy fehér nagy mennyiségű folyás normális a terhesség utolsó heteiben. Az állandó fájdalommal kapcsolatban az orvossal kell konzultálnod.
   Hallottam már én is olyanról, aki megérezte előre, mikor fog szülni, de a szülés időpontját szinte lehetetlen megjósolni, ezért én az ilyen megérzésekben nem bíznék, ennek általában csalódás a vége.
   A 95% az pontosan 95%-ban biztos. Van olyan ismerősöm, akinek mind a három babára azt mondták, hogy lány és 3 szép kisfiúval büszkélkedhetnek 🙂

 • Renáta

  2011. április 18. hétfő

  Kedves Ági
  Ezt a videót nem tudom megnézni nem tudom mért egyszerüen nem jáca le mért?

  • Vida Agi

   2011. április 24. vasárnap

   Megjavítottam.

 • Renáta

  2011. április 18. hétfő

  Kedves Ági.
  Nekem még nem volt előtejem mért?Most vagyok a 35-dik hétbe előfordulahat hogy még lesz vagy nem?De szülés után lesz ugye?

  • Vida Agi

   2011. április 24. vasárnap

   Változó az előtej mértéke és hogy mikor jelentkezik először, van, akinél már az első harmadban, van, akinél csak a 40. héten, van, akinél egyáltalán nem, ennek semmi köze ahhoz, hogy később lesz-e és tudsz-e majd szoptatni.

 • Bianka

  2011. március 12. szombat

  Szia!
  Szeretném megkérdezni, hogy mekkora a súlya a babámnak a méretei alapján. Köszönöm!
  BPD:91mm
  THQ:88mm

Comment navigation