Ultrahang hétről-hétre: 34. hét

 Ultrahang hétről-hétre: 34. hétA baba már közel 2 kilogramm és 43 centi. Nem véletlen, hogy az anyuka egyre inkább bálnának érzi magát, pedig még legalább 1 hónap hátravan a szülésig.

Ha ezen a héten jönne világra, az újszülött már javarészt önállóan is életképes lenne, és a tüdeje is kellőképpen érett lenne, azonban az alacsony testsúly miatt még valószínűleg pár hetet a koraszülött osztályon kellene eltöltenie. A 34. hetes baba naponta fél liter vizeletet ürít.

A mamánál ezen a héten már jelentkezhet előtejszivárgás. Ez talán még korainak tűnhet a kismama számára, de azt jelzi, hogy a méhlepény hormonjai már aktiválták a tejelválasztást.


About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

65 Comments

Comment navigation

 • Ginike19

  2011. május 16. hétfő

  Szia!
  Én már a hétvégén töltöm a 34-ik hetet de egyre jobban érzem azt hogy nem fogjuk sokáig huzni a kislányommal a terhességet. Nem tudom mennyire természetes az, hogy állandóan fáj a hasam alja, a derekam tompán, és igen sürün folyásom van! Nem nagyon tudok semmit sem csinálni, mert akkor rosszabbá válik a dolog. Az orvosom Magnézium citricitet írt fel, de nem hat! Mit tegyek?
  A másik kérdésem pedig az lenne, hogy van olyan hogy valaki megérzi a szülést? A 3-ik pedig csak az hogy ha azt mondja a doki hogy 95%-ban biztos hogy lány lesz akkor, az már tényleg biztos?
  Válaszod elöre is köszönöm!

  • Vida Agi

   2011. május 27. péntek

   A színtelen vagy fehér nagy mennyiségű folyás normális a terhesség utolsó heteiben. Az állandó fájdalommal kapcsolatban az orvossal kell konzultálnod.
   Hallottam már én is olyanról, aki megérezte előre, mikor fog szülni, de a szülés időpontját szinte lehetetlen megjósolni, ezért én az ilyen megérzésekben nem bíznék, ennek általában csalódás a vége.
   A 95% az pontosan 95%-ban biztos. Van olyan ismerősöm, akinek mind a három babára azt mondták, hogy lány és 3 szép kisfiúval büszkélkedhetnek 🙂

 • Renáta

  2011. április 18. hétfő

  Kedves Ági
  Ezt a videót nem tudom megnézni nem tudom mért egyszerüen nem jáca le mért?

  • Vida Agi

   2011. április 24. vasárnap

   Megjavítottam.

 • Renáta

  2011. április 18. hétfő

  Kedves Ági.
  Nekem még nem volt előtejem mért?Most vagyok a 35-dik hétbe előfordulahat hogy még lesz vagy nem?De szülés után lesz ugye?

  • Vida Agi

   2011. április 24. vasárnap

   Változó az előtej mértéke és hogy mikor jelentkezik először, van, akinél már az első harmadban, van, akinél csak a 40. héten, van, akinél egyáltalán nem, ennek semmi köze ahhoz, hogy később lesz-e és tudsz-e majd szoptatni.

 • Bianka

  2011. március 12. szombat

  Szia!
  Szeretném megkérdezni, hogy mekkora a súlya a babámnak a méretei alapján. Köszönöm!
  BPD:91mm
  THQ:88mm

Comment navigation