Ultrahang hétről hétre: 31. hét

Ultrahang hétről hétre: 31. hétA 31. héten a baba már közel másfél kilót nyom, 40 centi hosszú és egyre nagyobb körmei vannak.

A baba mostanában kezd el úgy „igazán” látni: a fényre összehúzódik a szeme. Mostantól rohamosan hízik, egyre nagyobb zsírréteget szed magára, ezért a kismama súlya is hétről hétre nő. A baba bőrének színe már közel olyan, mint születésekor lesz, szép rózsaszín, ami a bőr alatti zsírrétegek kialakulásának köszönhető.

A méh mérete mostanra akkora, hogy nyomhatja a tüdőt, ezért a kismama néha nem kap levegőt, fullad, szerencsére ez a probléma a babát nem érinti: ő mindent megkap a méhlepényből, nemcsak a táplálékot, hanem az oxigént is.

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

5 Comments

 • tina

  2011. május 22. vasárnap

  kedves Ági !

  az én babám a 31 héten :
  BPD :80 mm
  TAD: 76 mm
  FL :54 mm
  Kalkulált súly : 1700 -1800 gr
  magzatvíz kp mennyiségű
  lepény elhelyezkedése a mellső falon ,azt szeretném megkérdezni jók e ezek az értékek a terhességi héthez ,az orvos azt mondta 2 hét mulva vissza kell mennem ultrahangra megnézzék lefordult e már ,ilyenkor már megkellet volna neki fordulnia ??

 • ili

  2009. november 23. hétfő

  az én babám a 30.héten csak 1126 gramm volt. ez gond ?

  Válasz: Ez nagyjából a 29. heti átlagértéknek felel meg, lehet, hogy elszámolták a fogantatás idejét és később fogant a baba, de ilyenkor már egyedi a babák növekedése, ha ti is az átlagnál kisebbek vagytok, akkor emiatt is lehet kisebb a baba súlya.

 • shelley

  2008. december 10. szerda

  Júj,valóban nagyon édes!Most mi is itt tarthatunk picikémmel,olyan jó látni h egy igazi kis angyal van bennünk!:)

 • Fruzsina

  2008. augusztus 12. kedd

  Istenem de édes– Enyém is elvilieg ilyen 🙂