Ultrahang hétről hétre: 31. hét

Ultrahang hétről hétre: 31. hétA 31. héten a baba már közel másfél kilót nyom, 40 centi hosszú és egyre nagyobb körmei vannak.

A baba mostanában kezd el úgy “igazán” látni: a fényre összehúzódik a szeme. Mostantól rohamosan hízik, egyre nagyobb zsírréteget szed magára, ezért a kismama súlya is hétről hétre nő. A baba bőrének színe már közel olyan, mint születésekor lesz, szép rózsaszín, ami a bőr alatti zsírrétegek kialakulásának köszönhető.

A méh mérete mostanra akkora, hogy nyomhatja a tüdőt, ezért a kismama néha nem kap levegőt, fullad, szerencsére ez a probléma a babát nem érinti: ő mindent megkap a méhlepényből, nemcsak a táplálékot, hanem az oxigént is.

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, kognitív tudományokból doktorált. 2006 óta foglalkozik csecsemőkori problémákkal, könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

5 Comments

 • tina

  2011. május 22. vasárnap

  kedves Ági !

  az én babám a 31 héten :
  BPD :80 mm
  TAD: 76 mm
  FL :54 mm
  Kalkulált súly : 1700 -1800 gr
  magzatvíz kp mennyiségű
  lepény elhelyezkedése a mellső falon ,azt szeretném megkérdezni jók e ezek az értékek a terhességi héthez ,az orvos azt mondta 2 hét mulva vissza kell mennem ultrahangra megnézzék lefordult e már ,ilyenkor már megkellet volna neki fordulnia ??

 • ili

  2009. november 23. hétfő

  az én babám a 30.héten csak 1126 gramm volt. ez gond ?

  Válasz: Ez nagyjából a 29. heti átlagértéknek felel meg, lehet, hogy elszámolták a fogantatás idejét és később fogant a baba, de ilyenkor már egyedi a babák növekedése, ha ti is az átlagnál kisebbek vagytok, akkor emiatt is lehet kisebb a baba súlya.

 • shelley

  2008. december 10. szerda

  Júj,valóban nagyon édes!Most mi is itt tarthatunk picikémmel,olyan jó látni h egy igazi kis angyal van bennünk!:)

 • Fruzsina

  2008. augusztus 12. kedd

  Istenem de édes– Enyém is elvilieg ilyen 🙂