Ultrahang hétről hétre: 20. hét

Ultrahang hétről hétre: 20. hétA terhesség félidején a baba már 282 gramm és 25 cm hosszú. Egyre inkább elkülöníthető, hogy mikor alszik és mikor van ébren, ez utóbbi esetben jóval többet mozog, míg álmában inkább csak helyezkedik. Ha szeretnéd teljes egészében látni a babát az ultrahangon, akkor a 20-24. hét között érdemes elmenni 3D ultrahangra, mert később már nem fér bele az egész baba a képernyőbe.

A 19. héten kialakult magzatpihéből mostanra alakul ki a magzatmáz, ami a babát a méhen belül borítja és magzatpihéből, faggyúból és bőrsejtekből áll. Ez védi meg a kicsi bőrét a kiszáradástól. A megszületés után sokáig megmarad a testhajlatokban.

Hármasikrek a 20. héten

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

Leave A Response

* Denotes Required Field