Terhesség hétről hétre videók: 29-36. hét

A terhességet hétről hétre bemutató videósorozatból ezúttal a 29-36. hét közötti részeket nézhetitek meg.

Terhesség hétről hétre 29-32. hét

Terhesség hétről hétre 33-36. hét

Szeretnéd nyomon követni terhességedet és a baba fejlődését hétről hétre? Az egyetlen magyar nyelvű hírlevél, ami 4 hetes várandósságtól 4 éves korig segít nyomon követni a baba fejlődését hétről hétre e-mailben. Irakozz fel most! >>

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, kognitív tudományokból doktorált. 2006 óta foglalkozik csecsemőkori problémákkal, könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

6 Comments

 • barbi

  2011. április 20. szerda

  hát nekem is ilyen kérdésem lenne én 47 kiló vagyok elég alacsony a 6 dik hétben vagyok 5 hetesen 6 8 mm es a babaám szerintetek nagy baba lesz?

  • Vida Agi

   2011. április 24. vasárnap

   Ezt nem lehet megmondani, a 12. hét előtt a baba mérete a fogamzás korára utal, nem egyedi módon alakulnak a baba méretei.

 • Andy

  2011. március 24. csütörtök

  Tisztelt cím!

  31 hetes terhes vagyok és a következő értékeket kaptam.
  BPD:79
  Thorax 76
  FEmur 56
  Az előző 2 terhességemnél 4 kg babák születtek számíthatok most is ere?
  a magzatvíz átlagosnál kevesebb.
  Ez mitől lehet,mit tudok tenni ellene?

  Köszönöm válaszát!

  • Vida Agi

   2011. április 03. vasárnap

   A thorax a mellkas átmérője, a femur a combcsont, a BPD a fej, mindegyik a korának megfelelő (a becsült kor alapján 1 héttel nagyobb, de ez alkati kérdés is lehet, ha eleve nagyobb babáid születtek eddig, akkor valószínű ő is azért nagyobb kicsit a koránál)

   A kevés magzatvíz több dologtól is lehet, itt írtam erről: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/magzatviz

 • Lipárdi

  2010. december 18. szombat

  A 29. héten a picuri BPD-je 80 volt,a becsült magzati súly 1600-1800g közötti,a lepény érettsége 2-es,a méhszájam pedig 2.2.1.0 volt. A baba méretei 2-3 héttel nagyobb volt az akkori korához képest. Ezek az értékek jelenthetik azt,hogy ennyivel hamarabb szülök? Február 16-ra vagyok egyébként kiírva.

  • Vida Agi

   2010. december 30. csütörtök

   Előfordulhat, hogy valamivel hamarabb születik, különösen, ha már a 12. heti ultrahangon is ennyivel nagyobb volt a baba, ugyanis a 12. hétig nagyjából azonos tempóban fejlődnek a magzatok, utána azonban már egyéni a fejlődés, nagyobb méretű szülők gyermekeinek méretei akár 2-3 héttel is nagyobbak lehetnek, alacsonyabb, kis súlyú szülők gyermekei, pedig ennyivel kisebbek, ezért a 6. és a 12. heti UH eredményei a mérvadóak.