Terhesség hétről hétre videók: 29-36. hét

A terhességet hétről hétre bemutató videósorozatból ezúttal a 29-36. hét közötti részeket nézhetitek meg.

Terhesség hétről hétre 29-32. hét

Terhesség hétről hétre 33-36. hét

Szeretnéd nyomon követni terhességedet és a baba fejlődését hétről hétre? Az egyetlen magyar nyelvű hírlevél, ami 4 hetes várandósságtól 4 éves korig segít nyomon követni a baba fejlődését hétről hétre e-mailben. Irakozz fel most! >>

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

6 Comments

 • barbi

  2011. április 20. szerda

  hát nekem is ilyen kérdésem lenne én 47 kiló vagyok elég alacsony a 6 dik hétben vagyok 5 hetesen 6 8 mm es a babaám szerintetek nagy baba lesz?

  • Vida Agi

   2011. április 24. vasárnap

   Ezt nem lehet megmondani, a 12. hét előtt a baba mérete a fogamzás korára utal, nem egyedi módon alakulnak a baba méretei.

 • Andy

  2011. március 24. csütörtök

  Tisztelt cím!

  31 hetes terhes vagyok és a következő értékeket kaptam.
  BPD:79
  Thorax 76
  FEmur 56
  Az előző 2 terhességemnél 4 kg babák születtek számíthatok most is ere?
  a magzatvíz átlagosnál kevesebb.
  Ez mitől lehet,mit tudok tenni ellene?

  Köszönöm válaszát!

  • Vida Agi

   2011. április 03. vasárnap

   A thorax a mellkas átmérője, a femur a combcsont, a BPD a fej, mindegyik a korának megfelelő (a becsült kor alapján 1 héttel nagyobb, de ez alkati kérdés is lehet, ha eleve nagyobb babáid születtek eddig, akkor valószínű ő is azért nagyobb kicsit a koránál)

   A kevés magzatvíz több dologtól is lehet, itt írtam erről: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/magzatviz

 • Lipárdi

  2010. december 18. szombat

  A 29. héten a picuri BPD-je 80 volt,a becsült magzati súly 1600-1800g közötti,a lepény érettsége 2-es,a méhszájam pedig 2.2.1.0 volt. A baba méretei 2-3 héttel nagyobb volt az akkori korához képest. Ezek az értékek jelenthetik azt,hogy ennyivel hamarabb szülök? Február 16-ra vagyok egyébként kiírva.

  • Vida Agi

   2010. december 30. csütörtök

   Előfordulhat, hogy valamivel hamarabb születik, különösen, ha már a 12. heti ultrahangon is ennyivel nagyobb volt a baba, ugyanis a 12. hétig nagyjából azonos tempóban fejlődnek a magzatok, utána azonban már egyéni a fejlődés, nagyobb méretű szülők gyermekeinek méretei akár 2-3 héttel is nagyobbak lehetnek, alacsonyabb, kis súlyú szülők gyermekei, pedig ennyivel kisebbek, ezért a 6. és a 12. heti UH eredményei a mérvadóak.