Terhesség hét lépésben

Mostanában annyit kérdeztek, hogy úgy döntöttem, összegyűjtöm azt a hét legfontosabb dolgot, amit a terhességgel kapcsolatban tudni érdemes. Fogamzás, beágyazódás, tesztelés, első orvoslátogatás, vizsgálatok és a többi fontos dolog, amin átesik minden kismama.

Terhesség hét lépésben1. Fogamzás Ha most kezditek a próbálkozást, nem érdemes sokat görcsölni a fogamzáson. Próbálkozzatok lelkesen és ha 1 év múlva sincs eredmény, akkor lehet orvoshoz fordulni. Néhány trükköt azért bevethetsz:

  • a peteérés időpontjának megállapításához használhatsz hőmérőt, ovulációs tesztet, vagy vizsgálhatod a méhnyaknyákot
  • az akció után ne kelj fel, hanem maradj fekve még legalább fél órát, az ügyesebbek gyertyaállással is elősegíthetik a „kiskatonák” célbaérését

2. Beágyazódás A beágyazódás a fogamzás utáni 10. nap környékén történik, attól függően, hogy mikor volt a fogamzás, ami lehet az „akció” után akár 3 nappal is. A beágyazódást nem lehet érezni, nincsenek tünetei.

3. Tesztelés A beágyazódás után rohamtempóban kezd nőni a HCG hormon tartalma a vérben, és nagyjából 1-2 nappal a menses előtt, kb. a ciklus 27.-28. napján már a reggeli vizeletben is megjelenik. A legtöbb teszt ekkor már képes kimutatni, de ha biztosra akarsz menni érdemes az érzékenyebbekből választani (pl. Clearblue)

4. Terhességi vitaminok Érdemes komplex vitaminokat szedni, különösen a folsav lényeges. A legjobb, ha már a teherbeesés előtt elkezded szedni, de ha csak a pozitív teszt után, az sem baj, a lényeg, hogy legalább az első harmadban szedd, mert komoly problémákat okozhat a folsavhiány!!!

5. Mikor menjél orvoshoz? A pozitív teszt után 1-2 héttel érdemes, ha korábban mész, akkor nem fogja még látni a szívhangot és pár nap múlva mehetsz megint hozzá újabb ultrahangra. Ha barnás folyásod vagy vérzésed van, illetve erősen görcsöl a hasad, azonnal menj orvoshoz!

6. Mit lehet, mit nem? Szabad terhesen sportolni, uszodába menni, macskát tartani, csak bizonyos feltételeket be kell tartani. Sportból csak annyit, amennyi jólesik, uszodába csak zárt méhszájjal, a macskát csak akkor puszilgasd, ha már átestél toxoplazma fertőzésen.

7. Tünetek Kezdetben alig néhány terhességi tünet lép fel, de egy-két hét múlva már nem azon fogsz aggódni, miért nincsenek tüneteid, hanem, hogy mikor múlik el. Nagyjából a tizedik terhességi hétig elviselhetetlen az émelygés és hányás, utána javulni szokott.

+1 A terhesség hét legfontosabb (első) tünete

  • Mellfeszülés
  • „Mindjárt meg fog jönni” érzés
  • Megnövekedett testhőmérséklet, ami nem esik vissza
  • Émelygés
  • Szagundor
  • Szédülés
  • Fáradtságérzés
About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

67 Comments

Comment navigation

  • mami

    2010. november 25. csütörtök

    Szia!

    Az lenne a kérdésem hogy a terhesség tünetei enyhülhetnek-e pár napig!A lényeg hogy kb 2 hete apró dudorok jöttek ki a mellbimbó udvaron.Pár nappal ezelött a bal mellemen ezek egy nagyon kicsit be is pirosodtak.A mellem megnőtt és a mellbimbó mérete is nagyobb lett de igazából nem feszül a bal mellem bizsergett pár napig!És erezés jelent meg a mellbimbó udvaron és halványan a mellemen.Volt mult héten egy nap amikor egy kicsit szúró érzést éreztem az alhasamban!Még nem csináltam meg a tesztet mert 28.-án kellene megbetegednem és majd akkor.Lehet ez terhesség?Vagy az hogy enyhültek a mellemen ezek a kis dudorok azt jelenti hogy nem is vagyok terhes?
    Előre is köszönöm a válaszod!

    • Gabi

      2010. november 27. szombat

      A tünetek enyhülése nem jelenti, hogy nincs terhesség. Persze ezek a tünetek sem utalnak egyértelműen terhességre. Ha már késik a menzeszed, érdemes tesztet csinálni.

  • dory

    2010. november 08. hétfő

    Sya!az a kérdésem!akkor is teherbe eshet egy nö amikor meg van neki a menzesze? elöre is köszönöm a választ!

    • Gabi

      2010. november 11. csütörtök

      Sokkal kisebb az esélye, mint a ciklus középső szakaszában, de ilyenkor sem kizárt. Érdemes mindig védekezni, ha valaki nem akar babát.

  • linda

    2010. október 22. péntek

    BOCSANAT ELSZAMOLTAM MAGAM
    Szoval october 3 an volt az utolso menszeszem es november 3-an kellene megjojjon megint.

    Válasz:
    Akkor még érdemes azt a kb. 10 napot kivárni, és ha valóban késik, akkor tesztelni.

  • linda

    2010. október 22. péntek

    Ja es amit elfelejtettem megemliteni utolso menszeszem szeptember 3 an volt ,es october 3 an kellene megjojjon.
    Koszonom.

    Válasz: Ha október 3. óta nem jött meg, az már 3 hét késés, ha még nem tesztelt, ideje lenn.

  • linda

    2010. október 22. péntek

    helo!
    A parommal a peteres elott 2 nappal voltunk egyutt elozo este es kovetkezo reggel vagyis (15-en este es 16-an reggel), a peteeresem 17-en volt.
    Ra vagy 3 napra alhasi es derek fajasaim vannak mintha most akarna megjonni jah es orankent vagy 2 ornakent a vecet jarom.
    Lehetseges h allapotos vagyok??
    DE se hanyingerem se rosszuletem se amellem nem faj.

    Válasz:
    Ilyen korán még nem jelentkeznek terhességi tünetek, azok leghamarabb 10-12 nap elteltével jelentkeznek, kb. amikor már a menzesz is késik.

  • onesome

    2010. október 13. szerda

    Nekem 28 napos ciklusaim voltak, férjemmel babát szeretnénk. Utolsó menstruációm szeptember 8-án volt. Elmaradt menzim második napján teszteltem, pozitív lett, majd két nap múlva ismét, az is. Voltak tüneteim, mellfeszülés, bimbó megnagyobbodott, vörösebb színe lett, hőemelkedésem, fejfájásom, gyakori vizelési ingerem, alhasi fájdalmaim, görcsölgetésem volt. Aztán két napja a hasi fájdalmaim mintha megszűntek volna, csak egy-két enyhe szúrkálódás maradt. A mellem sem fáj már annyira. Az ébredési hőmérsékletem egy picit még mindig magasabb. Az lenne a kérdésem, hogy a tünetek enyhülése normális-e, vagy kezdjek el aggódni? Ma léptem be elvileg a 6. hétbe.

    Válasz:
    Ezek a „tünetek” nem is jelentkeznek mindenkinél a terhesség során, így ha el is múlnak, az nem jelenti feltétlenül, hogy gond van a babával. Ha mégis aggódsz emiatt, érdemes elmenni nőgyógyászhoz, egy ultrahang vizsgálat során kiderül, hogy rendben van-e a pici.

  • naja

    2010. október 01. péntek

    èn ezen a hèten, azaz 28-àn csinàltam terhessègi teszte, ami pozitiv lett. Rà kèt napra este barnàs folyàsom volt, majd a ràkovetkezo reggel is egy csepp. a kovetkezo menstruàciomnak okt. 6-àn kène jonnie (az utolso szept 10-èn volt)….szoval meg elott vagyok, de hallottam hogy minden folyàsra(vèrzèsre) oda kell figyelni. a kèrdèsem hogy nekem ilyen hamar mitol lehet?
    vàlaszàt koszonom

    Válasz: Ennek hormonális okai lehetnek. Mivel pozitív lett a teszt, menj el orvoshoz, aki szükség esetén gyógyszeres kezelést javasol majd.

  • Heni

    2010. szeptember 24. péntek

    Szia!

    11 hetes kismama elmúltam,egy 6 mm haematómát találtak a méhenben.ez mennyire jelent veszélyt a babára? és ha nem szívódik fel akkor a későbbiekben milyen gondokat okozhat?

    Válasz:A hematóma valóban okozhat vetélést, de a legtöbbször semmilyen problémát nem okoz. Olyan nincs, hogy nem tűnik el, mindenképpen vagy kivérzik, vagy pedig magától felszívódik.

  • Babus

    2010. szeptember 22. szerda

    Sziasztok!
    Menszesz utáni nap voltunk együtt a párommal,(nem védekeztünk de ő nem ment el bennem.) Lehetek terhes? Úgy tudtam a menszesz után 3 nap biztosan nem.-vagy tévedek, mert az együttlét óta 10 nap telt el és ma reggel kicsi barnás folyást észleltem. Elvileg most vagyok a ciklus közepén, vagyis most van peteérésem még az ilyenkor szokásos nyúlós átlátszó is jelentkezik. Vagy akkor nem is terhesség miatt van? Nagyon fáradt is vagyok.

    Válasz: A ciklus elején kisebb az esély a teherbeesésre, de ilyenkor sem lehet kizárni. Terhesség akár menzesz közben is létrejöhet. Tehát ha csak megszakítással védekeztetek, akkor max. 5% esély van a terhességre. Ez a barnás folyás viszont a ciklustól független is lehet. Ahogy a fáradékonyság is lehet más miatt. De ha eltelt már 12 nap az eset óta, esetleg egy tesztet nem árt csinálni.

  • Flrolenda

    2010. szeptember 07. kedd

    Üdvözletem!a kerdesem az lenne….aug.3än volt az utolso menseszem..es ma irunk szept..7.et,különösebben nem erzek..tüneteket.a menses elmaradäsät,igen..lehet butän hangzik napszakaszaiban elöfordul ,,ugy erzem mintha höemelkedesem lenne…de nem biztos..esetleg olyan is van ennek de megsem..de különösebben hänyäst nem erzek gondolom nem is törvenyszerü hisz elvileg ha terhessegröl van is szo epp 5hetes vgyok..kalkulätor szerint..tehät azt szeretnem kerdezni ha ,,csak menses marad el..attol meg lehet ..ilyen esetben a nö babäs?kes szedek feroglobin b12kapszulät es femibiont..vältva esetleg mindkettöt lehet szedni egy nap?tavaly volt egy koraszülesem amiben nem maradt meg a baba..igaz ,,spiräl mellett de älitolag az nem volt befolyäsolo tenyezö..iden märc ba pedig egy ikresterhesseg…de szivhang nem volt..vangyerekem kettö 17es 10eves…köszönöm a välaszt üdvözlettel:Florenda

    Válasz: Nem jelentkeznek mindenkinél egyformán terhességi tünetek. Sőt, egy nő két terhessége is lehet merőben különböző. Tehát ha kimarad a menzesz, érdemes egy tesztet csinálni, mert ez már terhességre utalhat.

  • Krisztina

    2010. augusztus 29. vasárnap

    sziasztok!!!fogalmam sincs hogy terhes vagyok-e!!3 napja ment belém a pasim!!most menjek -e el orvoshoz vagy még ráér!!valaki segitsení!!!elörre is köszi

    Válasz: Ha 3 nappal ezelőtt esetleg teherbe estél, akkor azt még nem biztos, hogy az orvosnál ki is derül. Kb. 12 nap elteltével (vagy ha már késik a menzeszed) érdemes egy tesztet csinálni, és elég akkor orvoshoz menned, ha már tudod, hogy valóban terhes vagy.

  • kamilla

    2010. augusztus 14. szombat

    Félidőben többnapos hasfájdalmam volt, pedig csak 1 napos szokott lenni, és erősebb az átlagnál. A melleim is szokatlan mértékben nőttek meg. Gyakran émelygek, gyakori vizelet. Holnap kellene megjönnie, ma kevés barna váladékom van. Ez tehesség? (1-1,5 éve már volt méhszáj-, illetve miómaműtétem.)
    Köszönöm a válaszát.

    Válasz: Lehet terhesség, ha nem jön meg, tesztelj.

  • kamilla

    2010. augusztus 03. kedd

    A mestruációm mindegyik napján szeretkeztünk többször is védekezés nélkül. A ciklus 11. napja óta émelygést, hányingert érzek naponta legalább egyszer 2 órán keresztül (az első 2 nap gyomorrontásra gyanakodtam, mert enyhe hasmenés is előállt), napközben folyton elaludnék, és ma,a 15. napon, a melleim is megduzzadtak, a hasam halványan fájogat, ahogyan szokott félidőben. Kb. a 11. napon nyilalást is éreztem a petefészkemben. Az egész terhesség dolog a tünetek jelentkezésének napján jutott eszembe, ugyanis biztos voltam abban, hogy menstruáció alatt nagyon-nagyon kevés az esély a teherbeesésre. Lehet, hogy csak a véletlenek különös egybeeséséről van szó és nem terhességről, mert ilyen korán még nem lehetnek jelek? Mikor érdemes a legkorábban tesztet csinálni?

    Válasz:
    Bár sokkal kisebb az esélye, de menzesz alatt is teherbe lehet esni. Minél többször vagytok együtt védekezés nélkül, annál nagyobb az esély. Ha már az együttlétek óta eltelt kb. 10-12 nap, akkor már van értelme tesztelni. De ha már késik a következő menzesz, akkor mindenképpen.

  • marcsi19

    2010. július 20. kedd

    Sziasztok! 3 napja késik a menszeszem ,de nagyon görcsölök. De eddig még semmi. Rajta vagyunk a babaügyön. És azt szeretném tudni hogy esetleg lehetek e terhes?És ha igen akkor mikor lehetne tesztelnem? Szinte állandóan hőemelkedésem van. Néha van egy kis szagundorom is, de hányinger még nem jelentkezett. És mostanában délutánra mindig legyengülök. A múlt hónapban pedig barnázásom volt , voltam a dokinál , de nem mondott nekem semmit. AZ vajon mitől lehetett?? Aki tud az válaszoljon, köszönöm szépen!

    Válasz: Lehetsz terhes, minden tüneted erre utal. Mivel már kimaradt a mensesed, csinálj tesztet.

  • anika

    2010. július 17. szombat

    nekem az lenne a kerdesem,hogy ha az egyik petefeszkem nagyobb az nem gond a teherbe esesnel igaz

    Válasz: Ha semmi kóros elváltozás nincs, akkor elvileg nem gond.

  • Viki

    2010. július 14. szerda

    hello!!

    Az orvosommal az mellett döntöttünk így 2 vetélés után hogy újra megpróbáljuk és pozítív teszt után azonnal gyógyszeres kezelés alá vett,ami a megtapadást ill.a növekedést segíti.
    ezek a gyógyszerek nem jelentenek vezsélyt a magzatra? és milyen gyógyszerek jöhetnek szóba?ezek valóban tudnak segíteni hogy kihordjam?köszönöm

    Válasz: Nem jelentenek veszélyt, ezek a gyógyszerek pont erre valók és tényleg tudnak segíteni.

  • Betti

    2010. június 12. szombat

    Annyiban módosult a dolog, h ma megjött. De nem adjuk fel…

  • Betti

    2010. június 10. csütörtök

    Sziasztok! 20.-a és 22.e között szokott megjönni, párommal 6.-án voltunk együtt, és ma 10.-e van. Egész nap úgy érzem, mintha menstruáció előtt volnék, és nem csak beképzelem a tüneteket. A kérdésem az lenne, hogy ha a 7.-10.nap a beágyazódás, akkor mitől vagyok rosszul?(Remélem nem azért, mert holnap megjön!) Szóval lehetséges, h terhes vagyok az is? Köszi a választ előre is!

    Válasz: Lehetséges, hogy terhes vagy, de majdnem biztos, hogy a tüneteidet nem a terhesség okozza. Akár a nagy melegtől is lehet.

  • Viki

    2010. június 06. vasárnap

    Egyetlen nagylabori vérvételből meglehet állapítani miért vetéltem el 2* egymás után?(még nem szültem),mert az orvosom ezt mondta nekem.

    Válasz: Vannak bizonyos betegségek, amik ismétlődő vetélést okoznak, ezeket lehet kimutatni a vérvételből.

  • Magdi

    2010. május 28. péntek

    szia!
    Azt szeretném megkérdezni, hogy lehet nálam méhtükrözést kell elvégezni mert volt 2 egymást követő vetélésem,hogy az mennyire jelent veszélyt a további próbálkozásnál?ill.ha hormonálisan is minden rendben van akkor csak ez a módszer maradt arra hogy megtudják miért van a vetélés?

    Válasz: Nem jelent veszélyt, és valóban szükséges, hiszen lehet, hogy pl. méhszájseb vagy más belső elváltozás áll a háttérben.

  • lala

    2010. május 23. vasárnap

    Szia.
    Lenne egy kérdésem. Nem rendszeres a menstruációm és már másfélhónapja késik… emellet rettenetesen fáj „odalent” és érdekes váladék folyik. milehet az oka? terheslehetek?..

    Válasz: Ha éltél nemi életet védekezés nélkül, akkor igen, lehetsz terhes. Csinálj tesztet, aztán eredménytől függetlenül menj el orvoshoz. hogy kiderüljön a kimaradás oka.

  • Barbus

    2010. május 21. péntek

    ha 1 hete nem védekezünk és majdnem minden ap volt együttlét akkor lehetek terhes ugye? nagyon szeretnénk babát! a menzeszt május 30-ra nem várom,de szokott késni,max junius 2-ig… peteérésem a ciklus.hu szerint május 16-án volt.. alhasi görcseim vannak mint menzesz elött illetve közben,de minimálisabban. a mellem már ilyenkor szokott fájdogálni és feszülni de még semmi…ha késik a menzeszem akkor érdemes tesztelni legkorábban ugye?

    Válasz: Igen, lehetsz terhes. Tesztelni legkorábban akkor érdemes, amikor megjönne a menzeszed.

  • monika0825

    2010. május 19. szerda

    Szia lenne még egy kérdésem. hogy lehet a terhességet beképzelni??amugy a fájdalmakat amit én érzek azok nem beképzelések mert sokan azt mondják hogy beképzelem:(

    Válasz: Sajnos tényleg be lehet, mert az első tünetek annyira aprók, hogy ha magadat figyeled, akkor biztosan észreveszed őket akkor is, ha nincsenek ott.

  • monika0825

    2010. május 19. szerda

    Sziasztok!
    Lenne egy kérdésem április 29-én jött meg a mestruációm és május 3-án mult el.Rá két napra vagyis 5-én voltam a párommal együtt és persze belém engedte. Utána 5 napra rá fájt a mellem olyan mintha megjönne a mestruácóm meg hányingerem van állandóan. Szerintetek terhes vagyok?? légyszi irjatok köszi előre is!:D

    Válasz: 5 nappal az együttlét után még nem érezhetsz terhességi tüneteket, a beágyazódás ugyanis a 7.-10. nap környékén van, és ezután szabadulnak fel azok a hormonok, amik miatt tüneteket érezhetsz. Korábban ez nem lehetséges. A hányinger az 5.-6. héten jelentkezik az utolsó mensestől számítva, tehát ez sem a terhességre utalhat. Persze ettől még lehetsz terhes, de tesztelni még korai, várd meg, megjön-e a következő mensesed és akkoz tesztelj.

  • Margit

    2010. május 16. vasárnap

    Hali!
    A 2. spontán vetélésemen vagyok túl.Mind a kettőnél 6 hetesen erős vérzéssel végződött a terhességem.Mi lehet ennek az oka?Mit tegyek?Milyen vizsgálatokkal lehetne ez megtudni?

    Válasz: Lehet hormonális vagy genetikai oka, de sajnos vannak eleve vetélésre hajlamosabb nők. Menj el a nőgyógyászodhoz és ő tudni fogja, milyen irányba érdemes elindulni (hormonzavarról lehet szó, vagy valamilyen belső elváltozást lát). A genetikai tanácsadás is segíthet annak kiderítésében, vajon nincs-e genetikai oka a vetélésnek.

  • kicsike80

    2010. május 13. csütörtök

    Missed ab műtét után 3 nappal lehetséges e teherbe esni kiszakadt óvszer miatt?

    Válasz: Nem igazán.

  • viki24

    2010. május 13. csütörtök

    Szia.Egy kérdésem lenne.
    Március 22.én volt meg a bajom utoljára,csináltam tesztet az pozitiv lett,voltam orvosnál is és azt mondta hogy 6 hetes terhes vagyok,viszont a magzat még nem látszik,hanem csak a 17 mm petezsák,és a 4mm szikhólyag.Egy hét múlva visszarendelt uh-ra,de nagyon félek hogy még akkor se mutatja ki a magzatot.egy hét elteltével kimutathatja már?
    Elöre is köszönöm a válaszod

    Válasz: Az látszódni fog, hogy nőtt a petezsák. És valószínűleg már az embrió is látszódni fog.

  • Olga

    2010. április 29. csütörtök

    Bocsánat szeretném kijavítani magam április 14-én csináltam 1 tesztet, amikor 1 hete késett a menszeszem.Lehetséges-e teherbe esni 5 nap a menstruáció ellőt?

    Válasz: Igen, lehetséges, bár tényleg kisebb az esélye, mint középidőben.

  • Olga

    2010. április 29. csütörtök

    Sziasztok!Március 7-en volt utolsó menszeszem, ciklusom 30 napos.Március 14 én csináltam 1 tesztet, ami pozitív lett.Tegnap voltam dokinál és hüvelyes uh-val találta csak 10 mm petezsákot , se szívhang se embrió.Hétvégén 8 hetes lennék,1-2 hét múlva kontrol.Inkáb másik dokihoz mennyek?

    Válasz: Lehet, hogy kicsit később estél teherbe, ezért nem látta még a magzatot az orvos. Várd meg a következő kontrollt és akkor menj vissza, ha minden rendben, akkorra már lesz szívhang is az ultrahangon.

  • Margit

    2010. április 22. csütörtök

    szia!
    most csináltam egy pozítív tesztet. a menszeszem egy hete késett. ez a második terhességem mert az első vetéléssel végződött. mikor kell elmenni az orvoshoz?
    illetve hogy azért egy kicsit meglepődtem mert nagyon sok jele nem volt.egy kicsit néha éreztem ott lent egy kis nyomást de azon kívül más különösebb jelet nem éreztem.ugye ez nem rossz jel? köszönöm a válaszod!

    Válasz: A menses elmaradása után kb. 7-10 nappal érdemes elmenni orvoshoz, előbb semmiképpen.

  • Dói

    2010. április 21. szerda

    Szia!Ismét én vagyok és már 12 hetesek vagyunk.Meg volt az első vérvételünk is.Minden tökéletes kivéve egy valami a magnézium szintem.Napi 3 ezer mg magnéziumot szedek és még így sem éri el a minimális értéket.Ez mitől lehet?
    Előre is köszönöm a válaszod!

    Válasz:Valószínűleg eleve vitaminhiányos voltál, de komolyabb gondot ez nem okoz.

  • Viki

    2010. április 14. szerda

    Szia!
    Egy kérdésem lenne.vetélés után mennyi idővel menjek el orvoshoz ha nem leszek terhes?illetve most Elevitet szedek de azt hallottam hogy a B6 vitamin elősegíti a terhességet?akkor szedjem azt is?
    köszönöm a választ!!

    Válasz: Vetélés után is ugyanúgy próbálkozhattok, de legalább 6 hétig érdemes várni a próbálkozással (van, aki szerint 3 hónapig). Ha nem jön össze a baba, akkor ugyanúgy 1 év múlva kell orvoshoz menni. Az Elevitben már van B6 vitamin.

  • Heni

    2010. március 23. kedd

    Sziasztok!
    Március 4-én jött meg a menszeszem, és 13-án voltunk együtt a párommal. 20-án (7 napra rá) barnás, de nem menszesz jellegű valamim volt, görccsel, amit nem is értettem, csak most olvastam utána, hogy ez lehet a beágyazódás jele is. Még annyi se volt, hogy a tisztasági betéten nyomot hagyott volna. Bocs a részletes leírásért.
    Tegnap este óta hányingerem van, reggel is folytatódott olyan kilencig, most elég jól vagyok. Nem akarok hányni, csak érzem hogy van ingerem. Ingerült vagyok és kóválygok. A menszeszem még csak 31-én kell hogy megjöjjön.
    A hőmérsékletem 37 fok, alapból 36,6 szokott lenni.
    Nagyon szeretnénk már babát, lehetek állapotos? Mennyi százalékom van rá? Vettem tesztet, tudom hogy még nem mutat ilyenkor semmit sem, de olyan nehéz kivárni azt a „pár” napot.
    Köszönöm.

    Válasz:
    Már érdemes lenne tesztelni! Drukkolok!

  • Viki

    2010. március 15. hétfő

    sziasztok! a párommal most próbálkozunk újra,mivel 3 hónapja volt egy spontán vetélésem. egy hét múlva kell megjönnie.kb 2 hete jelentkeztek alhasi fájdalmak,meg szúrkálódások.volt hogy 2 napig is tartott de aztán elmúlt.nagyon félek hogy megint vetésének a jelei ezek?vagy talán sikerült teherbe esni?kell valamire nagyon figyelnem?
    vagy tudok ellene tenni valamit hogy ne legyen az a vége?köszönöm előre is a választ

    Válasz:
    Ha már két hete vannak ilyen tüneteid és ha ezt valóban a terhesség okozza, akkor már a tesztnek is ki kellene mutatnia. Ha csak enyhe szurkálást érzel, akkor az még nem gond.

  • Dói

    2010. március 01. hétfő

    Sziasztok!
    Most olvastam,hogy mikor és mit írtam utoljára.Azóta most vasárnap teszteltem és pozítív lett.Nagyon örülök és repdesek az örömtől.Kicsit görcsölget a hasam,de azt olvastam ez nem akkora katasztrófa(remélem).Visszont azt nem tudom,hogy mikor menjek dokihoz.Várjak még egy két hetet,vagy már most is látja a doki ,hogy baba van-e vagy sem?
    Köszönöm

    Válasz: Gratulálok 🙂 Most már fog látni valamit az orvos, de szívhang ilyenkor még nincs, ezért nem fogja tudni megállapítani a terhességet és visszarendel 1-2 hét múlva, szóval szerintem a jövő hét közepe táján menj el orvoshoz, akkor jó eséllyel már meg tudja állapítani a terhességet.

  • Judit

    2010. január 29. péntek

    Sziasztok

    Nekem az lenne a kérdésem hogy dec 20-án volt az utolsó menzeszem jan 3.-án voltunk együtt a párommal.A teszt már 15-én poz volt.A BHCG-m vérbők 5000 feletti.Azóta voltam Uh-án van egy pici petezsák a méhemben de embriót még nem láttak.A menzeszem várta óta ami jan 17-én lett volna esedékes barnás maszatolásom van.Nem sok inkább egy erős folyásnak mondanám de van.Hol több hol kevesebb.Nem sötét inkább sárgás barnás.Pisiléskor pici barnás pöttyök ürülnek a vizelettel.Volt mellfeszülés alhasi görcs ezek már megszűntek.Fáradékony vagyok néha émelygek.Sajnos jan 5-én mellkas RTG-n voltam.Kérdésem ezek lehetnek missed ab jelei?

    Válasz:
    A kis barnás folyás még nem jelent egyértelműen rosszat. Nem tudom, a görcs mennyire volt erős, de ha megszűnt, és vérzés sem kísérte, akkor nagy valószínűséggel nincs gond. A január 5-i röntgen sem valószínű, hogy ártott, ugyanis ha gondot okoz, akkor nem fejlődött volna tovább a petezsák sem. Ilyen korai időszakban még a mindent vagy semmit elv érvényesül. És az is normális, hogy még csak a petezsák látszódik. Két hét múlva már a magzatot is meg lehet figyelni. De ha újra mégy orvoshoz, mindenképp oszd meg vele a kételyeidet!

  • Erika

    2009. december 28. hétfő

    Sziaszok!jo olvasgatni a velemenyeteket,en is most varom,meg-e jon,10napja voltam egyutt a parommal ,amikor lehetseges volt nalam a fogamzas.mar nem birom kivarni,megjon-e vagy sem.es a torkom faj,hat nem tudom,vegyek-e be valami gyogyszert,vagy inkabb varjak.

    Válasz: Olyan gyógyszert kérj, amit terhesen is lehet szedni. Mond, hogy erre gyanakszol. És egyidejűleg egy tesztet is vehetsz!

  • julcsi77

    2009. december 16. szerda

    Szia Ágika!
    Sűrgősen a segítségedet kérném.
    A ciklusaim 26-30 naposak.Ma vagyok a ciklusom 29.-ik napján.Tegnap csináltam egy tesztet,+ lett,és nem is első vizeletből csináltam.A papíron az ált,hogy elég érzékeny(Medilab),és már a beágyazódás után 3 napos terhességet is kimutat a vizeletből.Na ma én ugyanezzel a teszt-el csináltam reggeli elsőből megint egyet,és totál –lett:(
    A tüneteim:Fáradékony vagyok,az 5-ik és 8-ik dpo-n vérfolt,ami azonnal el is múlt,csak a wc papíron vettem észre,a melleim már nem fájnak mint pé után,de még duzzadtak.Sűrűn járok nappal wc-re,mert azt hiszem ha nem megyek akkor bepisilek,de az éjszakát átalszom,bírom reggel 5 óráig.A hőm 36,8 már 3 napja de volt 37 is.
    Mit csináljak?
    Duphastont szedek,amit a nődokim írt ki,mivel megilyedtem a 5-ik dpo-n történő pici vérzéstőlés így a 7-ik dpo-tól szedem a Duphastont.
    Köszi a gyors válaszod.

    Válasz: A pozitív teszt sosem téved, mert csak akkor lesz pozitív, ha van HCG a vizeletben. A negatív teszt azonban tévedhet, pl. ha hígabb a vizelet, mert sokat ittál stb. Szerintem várj néhány napot és tesztelj megint.

  • almácska

    2009. december 01. kedd

    Sziasztok! 5hetes terhes vagyok és a hüvelyi ultrahangon még csak az üres petezsák látszott. Kell aggódnom, vagy gyakori hogy ilyen korai terhességnél, még nem látni az embriót?

    Válasz:
    1-2 hét múlva ha visszamégy kontrollra, már mindenképpen látni kell az embriót is. Lehet, hogy nem pont középidőben, hanem később fogant a baba, ilyenkor lehet, hogy még csak a petezsák látszódik.

  • Dói

    2009. október 05. hétfő

    Sziasztok!
    A szokásos kérdés:DTerhes lehetek-e,ha:
    Utoljára szeptember 16-án jött meg a menstruációm ami tartott 6 napig és onnantól kezdve minden nap együtt voltam a párommal a cél érdekében.Csak,hogy az történt,hogy múlt hét pénteken 2-án barna maszatolás kezdődött ami tartott vasárnapig és most már semmi nyoma.Múlt hónapba sajnos nem jött össze,mert megjött,de abban reménykedem,hogy most ez annak a jele lehet.Utána olvasgattam és láttam,hogy elvileg a barna maszatolás lehet a beágyazódás jele is.Nem tudom:SRemélem ez annak a jele és nem másnak.A választ előre is köszönöm!

    Válasz: Elképzelhető, ha pont peteéréskor vagytok együtt, akkor 20% a teherbeesés esélye. Ha nem jön meg, vegyél tesztet.

  • Csilla

    2009. szeptember 23. szerda

    Szia!!!

    Érdeklődni szeretnék, hogy ti mit gondoltok a jóstesztelésről, és hogy mikor érdemes elkezdeni.
    Mellékelem a diagrammom, sztetek mikor csináljak elöször tesztet?
    http://www.ciklus.hu/images/diagramok/9fb37095fa1506d87a420372d28cd9e6_090824_090923_1253664000_.png

    Válasz: Az egy jó módszer. A 12. napon kezdd el.

  • Béjbi

    2009. augusztus 26. szerda

    Sziasztok!

    Egy kétségbe esett fiatal feleség vagyok, és a segítségeteket kérném… A férjemmel 8 hónapja próbálkozunk, most végre azt hittem sikerült, megjelentek a mellemen az erek, fáradékonyabb lettem, többet eszek, egyszer még hánytam is, de sajnos 4 nap késésével megjött a “nemvárt” menszesz. Az átlagnál sokkal kevesebb a vérzésem, az első napon kb 3-4 vérfolt volt 2 és 2,5 cm nagyságúak, a 2. napon még ennél is kevesebb, ma a 3. napon még annyi se, 1 pici folt… a hőmérsékletem nem esett vissza, a menszesz számított ideje előtt 2 nappal csináltam tesztet ami negatív lett. Szerintetek mit csináljak? Holnap reggel csináljak még egy tesztet, vagy várjak vele? A nődokim csak 2 nap múlva rendel, de addig nem bírom ki. Ti mit tennétek?

    Válasz: Szerintem csinálj másik tesztet!

  • Baba

    2009. augusztus 10. hétfő

    Szia!
    Érdeklődnék, hogy nekem júl 23 jött meg, ma aug 10 este van, és nagyon erős alhasi fájdalom jött rám, lehet a beágyazódástól? Köszönöm válaszod 🙂

    Válasz: Igen, lehet.

  • monita

    2009. június 11. csütörtök

    Sziasztok!

    Nekem az lenne a kérdésem, hogy 11 napon van még, hogy megjöjjön a mensim, de egy kicsit már görcsölget a hasam, de csak ritkán érzem! 2009.06.11 van ma és 06.06-a óta nem védekezünk a párommal, lehet, hogy terhes vagyok? Vagy erről még túl korai lenne beszélni? Légyszi írjatok! Köszi.

    Válasz:
    A terhesség tüneteit leghamarabb 10 nap után lehet érezni. A tesztek is általában 12 napos terhességet képesek kimutatni. Ettől persze lehetséges, hogy már az első alkalommal sikerült teherbe esni.

  • Zsuzsi

    2009. május 04. hétfő

    Sziasztok! Lenne egy fontos kérdésem (sürgős) : ápr. 24-én kellett volna megjönnie ma délben volt egy csepp azóta folyásom van… fel van püffedve a hasam…lehet hogy terhes vagyok???
    Kérlek írjatok!!!

    Válasz: Igen, lehetséges, hogy terhes vagy. Ha már ennyit késett, egy teszt biztosan kimutatja, ha igen.

  • Nika

    2009. április 25. szombat

    A választ Köszönöm! Még egy kérdésem lenne: Márc 26.-án volt meg utoljára. Ma csináltam egy tesztet és negatív lett. Reménykedhetek még babára? Köszönöm választ!

    Válasz: Nem hinném, ennyi idő alatt már kimutatta volna a teszt.

  • Nika

    2009. április 22. szerda

    Sziasztok! Egy kérdésem lenne?
    Nekem a hőm nincs 37 csak 35,6 akkor nem lehetek terhes?

    Válasz: Ez önmagában nem értelmezhető eredmény. A testhő alapján csak akkor lehet következtetni, ha tudjuk, hogy az előző ciklusokban, milyen eredmények voltak. A peteérés idején leesik a korábban meglevő testhő, aztán pedig felemelkedik, majd a menses idején megint leesik (de változó, kinek mikor , van, akinek az első napon, van, akinek előtte és van, akinek csak a végén). Ha a korábbi testhőd is alacsony volt, akkor az marad fent, ill. az esik le menseskor.

  • loreleine

    2009. február 05. csütörtök

    köszi a választ!

  • loreleine

    2009. február 03. kedd

    ja bocs multhonap14.én volt mensesem

  • loreleine

    2009. február 03. kedd

    sziasztok!nekem az a kérdésem lenne hogy kb 2.5hete nem védekezünk a párommal,e honap 14körül jött meg a mensesem az első nap megindult rajtam a 2.nap szinte pecsételtem utánna már nem védekeztünk,és kb 5napja görcsölget a hasam lehetséges hogy terhes vagyok?léci irjatok!nem érzek különösebb tünetet csak azt hogy ha eszem akkor utánna émelygek és hányingerem van!léci irjatok!

    Válasz: Lehet. Csinálj egy tesztet.

Comment navigation