Terhesség FAQ: teherbeestem-e vagy sem?

Az elmúlt 1 évben rengeteg kérdés érkezett hozzám (kb. napi 5-10) a teherbeesés témakörében, így idejét láttam készíteni egy részletes összefoglalót a leggyakrabban feltett kérdésekről.

 Terhesség FAQ: teherbeestem-e vagy sem?

Teherbe eshetek-e…?

Ha megszakítással védekezünk
(vagy ha csak betette, de nem bennem ment el)
Igen, a megszakításos védekezés Pearl indexe 35, azaz 100 nőből, akik 1 éven át így védekeztek, 35 teherbe esett, ez elég nagy arány azért)

Ha kiszakadt a gumi…
Ha nem ment el benned és akkor szakadt ki a gumi, akkor kicsi az esély a terhességre, ha elment és utána szakadt el (vagy csak akkor vettétek észre, hogy elszakadt, amikor kivette), akkor nagy.

Bevettem a 72 órás tablettát, terhes maradhattam-e?
Erre minimális az esély (1% alatti), de a 72 órás tabletta megváltoztatja a vérzést, röviddel a bevétel után általában megjön és a ciklus is pár hónapig más lehet a megszokottól (valamint a vérzés mennyisége és minősége is)

Egy szem tabletta kimaradt…
Ha tablettát szedsz, akkor elvileg kimarad a peteérésed, gyakorlatilag lehet az aktus hatására extra peteérésed, de ennek az esélye minimális.

Szedem a fogamzásgátló tablettát, lehet, hogy mégis terhes lettem?
Hormonális fogamzásgátló tabletta mellett 0,5% az esélye a teherbeesésnek, ami kis esély, de azért néha előfordulhat (ez csak akkor érvényes, ha nem maradt ki egy tabletta sem!)

Spermaölő kúppal védekezek, lehetséges, hogy mégis teherbe estem?
Elképzelhető, 5% erre az esélyed.

Már 1 hónapja késik és a tünetek egy része már jelentkezett, mit tegyek?
Először is tesztelj, aztán eredménytől menj el orvoshoz, aki megállapítja a terhességet vagy segít rendbetenni a kimaradt ciklusodat, megállapítani a tüneteid okát.

Csak petting volt
Ha nem került előváladék vagy spermium a hüvelyedbe, akkor nem lehetsz terhes. A spermiumok szabad levegőn hamar elpusztulnak, ezért törülközőtől, ágyneműtől (a rajtamaradt spermiumtól) sem lehetsz terhes.

Terhességi tesztek és tesztelés

Az ellenőrző ablakban nem jelenik meg semmi
Ha az ellenőrző ablak nem mutat semmit, akkor nem jó a teszt, másikat kell venni.

Negatív a teszt, lehetek-e terhes?
Lehetsz bizony! A pozitív teszt sosem téved, de a negatív teszt gyakran. Nézzük milyen esetek lehetnek:
1. Túl korán csinálod meg a tesztet Tesztelni legkorábban a következő menses első napja előtt 1 nappal lehet (vagy ha nincs rendben a ciklusod, akkor az együttléttől számítva 12-14. nap múlva)

2. Nem elég érzékeny a teszt A tesztek különféle érzékenységűek, az egyik még negatívat mutathat, mert nem talál elég HCG-t a vizeletedben, miközben a másik már kisebb mennyiséget is érzékel A terhességi tesztek érzékenységéről itt olvashatsz bővebben

3. Nem reggel teszteltél A reggeli vizelet töményebb, ezért jobban kimutatja benne a HCG-t a teszt, lehet, hogy napközben még negatívat mutat a teszt, de másnap reggel már pozitívat.

Tévedhet-e a pozitív teszt?
Egyes ritka pajzsmirigybetegségek esetén előfordulhat, hogy téved a teszt (de tudnál róla, ha ilyen betegséged lenne), egyébként nem.

Pozitív lett a teszt, mégis megjött, most akkor mi van?
Két eset lehetséges:

1. Ha csak gyenge barnás folyást, rózsaszínes gyenge vérzést észlelsz, nem túl erőset és nem állandóan, hanem foltokban, akkor terhes vagy, de valamilyen hormonprobléma miatt (ez hajlam kérdése is lehet, főként korábban már elvetélt, illetve szült nőknél fordul elő) van a folyásod (tehát ez nem rendes menstruáció) és mindenképpen mielőbb fordulj orvoshoz, aki gyógyszeres úton tud segíteni. Ne ijedj meg, ez kezdődő vetélés jele is lehet akár, de nem feltétlenül, és mielőbb mész el orvoshoz, annál hamarabb kaphatsz segítséget.

2.Ha rendes erőteljes vérzésed van, akkor korai vetélésed volt, ami nagyon gyakori, a korai terhességek 20%-a így végződik.


Pozitív lett a teszt, mikor menjek el orvoshoz?

Várjál legalább 7-10 napot az orvoshoz menéssel, ugyanis a 4.-5. héten még az ultrahang sem látja a babát, legkorábban a 6. héten látható.

Mennyi idő után lehet kimutatni a terhességet?
Az “akció” után minimum 10-12 nap kell, addigra ágyazódik be a baba és akkor kezd el HCG hormon termelődni a szervezetben, amit a teszt ki tud mutatni.

Nem tudom, mikor volt a peteérésem, de a múltkor együttvoltunk és szerintem terhes vagyok. Mikor teszteljek?
Amikor utoljára együttvoltatok, ahhoz képest számolj 12 napot és akkor csinálj tesztet, ha már a 12. napon vagy utána vagy.

További teszteléssel kapcsolatos infókat itt találhatsz!

Problémák

fertőzések, betegségek és egyéb a terhesség útjában álló akadályok

Szoptatás mellett teherbe eshetek-e?
Igen. A baba 6 hónapos koráig, ha igény szerint szoptatsz és két szoptatás között nem telik el 6 óránál hosszabb idő egy alkalommal sem, akkor érvényesül a szoptatás fogamzásgátló hatása, egyébként nem.

Terhesség mellett szoptathatok-e?
Igen, akár a szülésig szoptathatsz, hacsak nem vagy különösen hajlamos a vetélésre, koraszülésre (ha korábban már előfordult ilyen) és nem nyílt ki a 36. hét előtt méhszájad, illetve ha az orvosod kifejezetten meg nem tiltotta pl. gyakori, idő előtti (36. hét előtt) méhösszehúzódásokra hivatkozva.

Babát szeretnénk, de valamilyen fertőzésem van…
Ha lehet, előbb kezeltesd ki magad, mielőtt teherbe esel, de attól, hogy fertőzésed van, még teherbe eshetsz, tehát a fertőzés nem fogamzásgátló módszer.

Terhes vagyok és fertőzésem van
Emiatt ne aggódj, menj el orvoshoz és kezeltesd.

1-2 hete iszogattunk a barátokkal, de most rájöttem, hogy terhes vagyok, nem lehet baja a babának?
A múlt héten antibiotikumot kellett bevennem, de most rájöttem, hogy terhes vagyok, lehet valami baja tőle a babának?
Nem, az első 4-5 hétben semmilyen rendellenesség nem alakulhat ki alkohol vagy gyógyszerszedés miatt. Érdemes ezügyben elolvasni a dr. Czeizel Endrével készült riportot

Háromszor lett negativ a tesztem, es azota ketszer megjott rendesen, ugye kizárt, hogy terhes vagyok?
Ha azóta nem voltatok együtt védekezés nélkül, és a mensesek a megszokott időben jöttek, akkor igen, kizárt.

Kimaradt a menzeszem és mellfeszültést, ingerültséget, fejfájást vagy enyhe barnás folyást tapasztalok, lehetek-e terhes?
Igen. Csinálj tesztet! Aztán az eredménytől függetlenül mindenképpen menj el orvoshoz. Ha babát vársz, akkor azért, mert a barnás folyás nem normális dolog és kezelni kell, ha pedig nem vársz babát, akkor a cikluskimaradás és a barnás folyás fertőzés vagy más nőgyógyászati gond jele lehet, amit kezelni kell.

Mennyi az esélye…?

Ha mindketten egészségesek vagyunk és nem védekezünk, mennyi az esélye hogy babánk lesz?
Az esély kb. 20-30 százalék egy ciklus alatt, ha pont sikerült elkapni a megfelelő időpontot. 1 éven belül kb. 85% az esély.


Pár napja együttvoltunk a párommal, most hányingerem van (szúr a petefészkem, alhasi fájdalmaim vannak, fáradt vagyok, szédülök, émelygek, fáj a fejem, feszül a mellem – a megfelelő tünetek behelyettesítendők), vajon terhes vagyok?

A terhességi tüneteket legkorábban az együttléttől számított 12 nap múlva érezheted, ennél korábban nem.

Naptár módszerrel védekezünk, lehet, hogy terhes vagyok?
A statisztikák azt mutatják, hogy ha naptár módszerrel védekeztek, akkor a teherbeesés esélye 1 éven belül 40%. Nem mindenkinek van a félidőben a peteérése, van akinek pár nappal korábban, van akinek később van, és lehetnek extra peteérések is, amiket az orgazmus vált ki.

A menstruáció alatt voltunk együtt, lehetek-e terhes?

Igen, a menstruáció alatt is teherbe lehet esni, bár az esélye kisebb, mint máskor.

A mensesem elmúlt és az utána levő időszakban voltunk együtt, lehetek-e terhes?

Igen. A mensutrációt követő napokat egészen a peteérésig „bizonytalan időszaknak” hívják a megtermékenyülés szempontjából, ilyenkor könnyebb teherbeesni, mint a peteérést követő időszakban.

Vízben voltam együtt a barátommal, úgy hallottam, a víz megöli a spermiumokat, de mégis félek, hogy terhes lettem…
A víz nem öli meg a spermiumokat, úgyhogy igen: terhes lehetsz akkor is, ha vízben voltatok együtt.

Bevettem az esemény utáni tablettát, és rá pár nappal megjött, de most a rendes ciklusom késik és hányingerem van, lehet hogy terhes vagyok?
Az esemény utáni tablettától pár nap múlva vérzés jelentkezik, és a megszokott ciklus utána néhány alkalommal elcsúszhat, mivel felborul a hormonháztartás. De persze, ha közben megint védekezés nélkül (akár megszakításos védekezéssel) voltatok együtt, akkor a egy másik alkalommal mégis teherbe eshetsz.

A fogamzásgátlási módszerek hatékonyságáról bővebben itt olvashatsz: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/terhesseg-elott/terhes-vagyok-vagy-nem

Peteéréssel kapcsolatos kérdések

Lehet érezni a peteérést?
Ha nagyon ismered a szervezeted jelzéseit, akkor igen, lehetnek ráutaló jelek: enyhe menstruációs görcs szerű fájdalmak, alhasi szurkálás.

Honnan tudhatom, hogy peteérésem van?
Többféle módon tudhatod meg, mikor van a peteérésed
1. Ha rendszeresen hőmérőzöl, akkor a peteérés időpontjában leesik a hőd (a módszerről bővebben itt olvashatsz)
2. Használhatsz ovulációs tesztet is, ami a peteérés időpontját pontosan jelzi
3.Megnézheted a méhnyaknyákodat is. Ehhez a hüvelyedből kell mintát venned (tiszta kézzel). Normál állapotban a nyák fehér és ragadós, de a peteérés időpontjában a nyák átlátszó és nyúlós lesz és úgy néz ki, mint a tojásfehérje.

Nem pont peteéréskor voltunk együtt, hanem előtte (vagy utána) 2-3 nappal. Lehet, hogy mégis teherbe estem?
Igen, lehet. A spermiumok 2-3 napot képesek életben maradni a petevezetékben, ezért lehet, hogy a peteérés előtt 2-3, utána pedig 1 nappal történő együttlét révén még létrejön a fogantatás.

Menstruáció és terhesség

Az előző menstruációm más volt, mint a többi, lehet, hogy terhes vagyok?
Önmagában az, hogy máskor jött meg, esetleg kevesebb vagy több vérzés volt a szokásosnál nem jelenti azt, hogy terhes vagy. Ha a terhesség ellenére megjön (nagyjából a szokásos időpontban), akkor enyhe barnás folyást tapasztalhatsz, ami szakaszos és csak 1-2 napig tart. Ha folyamatosan vérzel, és több napon át, akkor nem vagy terhes (vagy terhes voltál, de elvetéltél, ez a korai terhességek 20%-ban előfordul)
Ha mégis gyanakodsz, csinálj egy tesztet, a menses időpontja után már ki kell mutatnia a terhességet.

Nem jött meg a mentruációm, de a ciklus utolsó napjaiban együttvoltunk, lehetek terhes?
Igen, lehetsz, de ezt ebben az esetben a teszt a menses első napjaiban még nem mutatja ki. Az együttléttől számolj 12 napot és akkor már tesztelhetsz.

Lehet-e érezni a beágyazódást ? És hanyadik napon van?
A fogantatástól számított 7-12. nap között van valamikor és igen: az érzékenyebb kismamák megérzik.

Pár napja kellett volna megjönni, de nem jött meg. Érezhetek már tüneteket? Mikor teszteljek?
Igen, most már érezhető. 2-3 napot várjál és ha nem jön meg, tesztelj megint.

Már meg kellett volna jönnie, de nem jött meg. Csináltam tesztet, de negatív lett, akkor most nem vagyok terhes?
Lehet, hogy terhes vagy, de nem volt elég érzékeny a teszt vagy nem reggel csináltad. Emellett még az is lehet, hogy a ciklus végén estél teherbe, ezért még korai volt a tesztelés. Várjál néhány napot és ha nem jön meg, tesztelj megint.

Még nagyon fiatal vagyok a terhességhez

Hogyan mondjam el a szüleimnek?
Mindenképpen beszélj őszintén a szüleiddel. Igen, nagyon kellemetlen lesz, biztosan meg fognak szidni, de fontos, hogy segítsenek neked megoldani a helyzetet akárhogy is alakulnak a dolgok. Semmiképp ne ess abba a hibába, hogy vársz hetekig és halogatod, mert akkor már sokkal nehezebb lesz akármilyen döntést is meghozni. Segítséget kaphatsz a Kiáltás az életért Alaptványtól is, akik segítenek a tesztelésben, és lelki segítséget is nyújtanak. Itt éred el őket: http://www.valsagterhesseg.hu/

Az első tünetek

Fájdogál a hasam, terhes lehetek?
Önmagában az alhasi fájdalom lehet a közelgő menses jele is, de felfázás is okozhatja. Ha gyanítod, hogy terhes vagy, akkor a menses elmaradása, valamint a pozitív teszt alapján mondhatod, hogy terhes vagy.

A mellemből átlátszó előtej szivárog, lehet, hogy terhes vagyok?
Ez lehet a terhesség jele is, de hormonzavar és hormontartalmú gyógyszerek fogyasztása is okozhatja, illetve, ha 1 éven belül hagytad abba a szoptatást, akkor amiatt is lehet.
Erről bővebben itt olvashatsz: http://www.kismamablog.hu/szoptatas/elotej-a-terhesseg-alatt

Két hete voltam orvosnál,merthogy a tesztem pozitív lett.Az orvos azt mondta,2 hét múlva menjek vissza, mert még kicsi a terhesség s csak a petezsák látszik.Ezt követően 2-3 napig jelentkezett a reggeli hányás,de már 2 napja nincs ilyen…Igaz egész nap émelygek,furcsán érzem magam,de ez az elmaradás aggaszt nagyon.Lehet,hogy nem él bennem a babám?
Ha émelyegsz, akkor nincs gond. Ha elhal a baba, akkor minden tünet megszűnik teljesen, nincs émelygés sem.

7 napja erzekenyek a mellbimboim, es fajdogál a hasam lent. Lehet, hogy terhes vagyok?
Az érzékeny mellek és a hasfájogatás egyaránt terhességi tünet, de a közeledő menses előjele is lehet, ezért érdemes megvárni, hogy megjön vagy nem és ha nem, akkor csinálni egy tesztet.

Mostanában eléggé megnőtt a hasam, és kemény is. Nem tudom, hogy ez terhesség-e, vagy csak meghíztam.
A hasnövekedés és a kemény pocak nem jellemző a koraterhességre. Puffadás jelentkezhet, de arról érzed, hogy emésztési dolog. A várandósoknál nem a pocak növekszik, hanem az alatta levő rész először, de ez csak a 12. hét után szokott kifejezetten és szemmel láthatóan is jelentkezni.

A dokim végzett hüvelyultrahangot, és azt mondta kissé meg van vastagodva a nyálkahártyám, de azt mondta, ez még nem terhesség. Most akkor mi van?
Korán mentél el orvoshoz, ezért az ultrahangon még nem látta a babát. A terhességet hivatalosan csak akkor állapítják meg, ha már van a babának szívhangja (kb. a 6. héten lehet ezt már észlelni).

Hőmérőzéssel kapcsolatos kérdések

36,9 a testhőm, most akkor terhes vagyok?
A magas testhőmérséklet önmagában semmit nem jelent. Normál ciklusnál menses előtt mindig felemelkedik a testhő és vagy a menses első napjáig, vagy a menses végéig magas marad. Csak akkor van értelme mérni a hődet, ha van viszonyítási alapod az előző hónapról, hogy hogyan is szokott nálad lenni. Ha a menstruáció elején szokott leesni a hőd, akkor a változásból azonnal tudhatod, hogy meg fog jönni, ha a végén, akkor a fennmaradó hő azt is jelentheti, hogy meg fog jönni, csak késik.

Hőemelkedésem van, terhes vagyok?
A magasabb testhő a cíklus végén normális dolog, mindig van. Az a lényeges, hogy a menstruáció várható első napján leesik-e (ezesetben meg fog jönni) vagy nem. De fontos tudnod, hogy van, akinek nem a menses első napján esik le, hanem csak közben, ezért ez a módszer nem 100%-os a terhesség megállapításában.

A hőm csak 36,5, akkor nem is vagyok terhes?
Nem a testhő mértéke számít, hanem a korábbi adatokhoz viszonyított mértéke. Ha több hónapon át folyamatosan mérted a testhőmérsékletedet, akkor tudod, hogy mennyi szokott lenni a hőd peteérés előtt, alatt és utána. Van, akinél ez az érték eleve alacsonyabb, így a peteérés utáni megemelkedett testhőmérséklet is alacsonyabb lesz. Mindemellett az is lehet, hogy nem volt peteérésed, azért alacsonyabb még a hőd.

A hőmérőzésről bővebben itt írtam: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/a-terhesseg-jelei/terhessegi-testhomerseklet

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

2 223 Comments

  • CsMelinda23

    2016. március 25. péntek

    Kedves Gabi!

    Szeretném a véleményedet kérni. Szeretnénk kistesót összehozni, figyeljük a naptárat, hogy a 10-14. nap között egy két alkalommal biztosan legyünk együtt. Az 5 hónap alatt már háromszor előfordult, hogy a 10-14.nap után 7-8 nappal fájdalmasan bedurrantak a melleim, felpuffadtam. Ez tartott 3-4 napig, majd hirtelen enyhülnek a tünetek, és utána 1-2 nap és jön a pecsételő vérzés, majd még 1-2 nap és rendes lesz a menstruáció. Azt tudom, hogy hátrahajló méhem van, de az első terhességem az első hónap után megmaradt (akkor 27 éves voltam, most 30). Okozhat ez ilyen tüneteket, vagy problémát? Újra elakartam már menni orvoshoz, de a férjem szerint felesleges.
    Válaszodat, véleményedet előre is köszönöm!
    Üdv, Melinda

  • Beus

    2016. március 07. hétfő

    jónapot!nekem 2016.02.18-an kellet volna megbetegednem,de mar 18 napja nem jött meg a mensesem,a parommar 2szer voltunk együtt 02.17-én,és 02.28-an?terhességi teszt mind a kettö negtív!!!mi a baj???

    • Gabi

      2016. március 08. kedd

      A negatív tesztek ellenére még nem kizárt a terhesség. Viszont ha a február 18-án esedékes menzesz maradt ki, akkor az azt megelőző időszakban kellett teherbe esni. Mivel a tesztek negatívak, érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni. Ott kiderül, ha mégis terhességről van szó, vagy az is, ha valami más okozza a vérzés kimaradását.

  • Dettyke

    2016. március 03. csütörtök

    Jónapot kivánok! Én 24 hetes terhes vagyok,minden reggelre nagyon fáj a csuklom alig birom mozgatni,nappal kicsit enyhül.Ez mitől lehet? Védőnő mondta nemtud rá mit adni,válaszát előre köszönöm

  • zsanett

    2016. március 01. kedd

    hello.tisztelt doktor nő azal a kérdésel fordulok önhöz hogy depo povera injekcióval védekezek már 6,hónapja és páromal ma szeretkeztünk csak ő el élvezet benem lehetek igyis terhes vagy ez kizárható mert az injekció meg gátolya.mert nem szeretnénk babát

    • Gabi

      2016. március 02. szerda

      Ha az elmúlt hat hónapban 12-13 hetente rendszeresen megkapta ezt az injekciót, akkor nem lehet terhes. Éppen ez a lényege a fogamzásgátlónak, hogy az előírt alkalmazás betartásával megakadályozza a terhesség kialakulását, így alkalmazása során nem kell más módon védekezni.

  • Szabó Flóra

    2016. február 29. hétfő

    Tisztelt Doktornő!

    Kisebb-nagyobb megszakításokkal kb.14 évig szedtem a Harmonet nevű fogamzásgátlót. 2015. októberében hagytam abba.

    Az ezt követő 3 alkalommal, novemberben, decemberben és januárban is megjött a vérzésem, nagyjából ugyanakkor, amikor a gyógyszerrel is korábban, olyan 22-23. körül. Utoljára január 20-án. Azóta semmi. Olyan érzésem, van, hogy meg fog jönni, de eddig még nem. Görcsöl a hasam, megduzzadt a mellem, olykor szédülök is. 31 éves vagyok, a munkám kifejezetten stresszes. Nagyon szeretnénk babát, csináltam már teszteket is, de sajnos mind negatív. A kérdésem: elképzelhető e, hogy a hosszútávú gyógyszerszedés most bosszulja meg magát? Vagyis a gyógyszermaradványok még bennem vannak, az elmúlt 3 hónapban a vérzés csak ennek köszönhető? A szervezetem mikor térhet magához?
    Mit tegyek azért, hogy minél hamarabb kiürüljön a szervezetemből a gyógyszer?
    Vagy mégis terhes vagyok?

    Várom válaszát

    Szabó Flóra

    • Gabi

      2016. március 02. szerda

      Ha a gyógyszer okoz rendszertelen vérzést, az az első hónapokban jellemző inkább. Viszont akkor nagyjából pontosan jelentkezett a vérzés. A negatív tesztek ellenére nem kizárt a terhesség, érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni, ahol egyértelműen kiderülne, sikerült-e teherbe esni, vagy ha esetleg nem, kiderülne, mi miatt késik a vérzés, illetve a vizsgálat alapján (remélhetőleg) személyre szabott tanácsot is adnának.

  • Lla86

    2016. február 26. péntek

    Kedves Doktornö!

    Voltam Nögyogyásznál mert lassan 2 honapja nincs menzeszem. Január 7 volt meg utoljára.
    plusz 3kg fel szedtem a testföm 36,8-36,9 a 35,8 helyet.
    Hcg, 0,6
    gyomor égésem vagy szurkál a hasam és a köldököm körül fálydogál de nem mindig fály a mellem is.
    A hormonaim is rendben vannak.
    Se ciszta se semmi 3 különbözö teszett is csináltam de egyik sem mutatot ki pizitiv eredményt igaz nem reggel csináltam. Hüvelyi ultrahangot csinált az orvos hasit nem és talán lát valamit. Enynivel le tudot és Augusztus 8-ra adott idöpontott. Egyszeröen nem értem ezt az egyészet ha nem vagyok várandol és semmi bajom miért nem jön meg vagy az orvos miért nem írt fel semmit. Ha várandos vagyok aminek tünetei is vannak akkor miért nem mutatja ki a teszt.

    Válaszát elöre is köszönöm.

  • Brigitta

    2016. február 23. kedd

    Kedves Dr No!NEKEM 27 NAPOS CIKLUSOM VAN.uTOLSO MENSIM FEBR.11-EN KEZDODOTT 6 NAPIG TARTOTT ES A VEGEN NYULOS BARNA JOLYASOM VOLT AMI AMUGY NALAM NEM JELLEMZO.FAJ A DEREKAM NEHA KICSIT EMELYGEK PICIT FAJDOGAL A FEJEM SURUN JAROK WC RE DE A VIZELES NEM FAJDALMAS CSAK MENNYISEGILEG TOBB MINT A MEGSZOKOTT.mA TESZTELTEM NEGATIV LETT DE MEGIS MEGMARADTAK A TUNETEIM.lEHETEK E TERHES VAGY INKABB HOLYAGHURUT LEHET?A TESZTEM NEGATIV DE FURAN ERZEM MAGAM!TESZTELJEK PAR NAP MULVA UJRA VAGY EZ MAR VEGLEGES?VALASZAT ELORE IS KOSZONOM!

    • Gabi

      2016. február 25. csütörtök

      A leírtak nem utalnak egyértelműen terhességre. Viszont ha a tünetek továbbra is jelentkeznek, érdemes egy újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Lla86

    2016. február 16. kedd

    Kedves Doktornö!

    Elvileg 7-én kelett vona megjönni a nem vártnak.
    Sajnos nem mindig egy idöben jön meg a menzeszem de ennyit nem szokott késni. holnap lesz 10 napja. a Teszetek negativak de a következöket tapasztalom és nem tudom mit gondoljak.
    -új hagymára kaptam rá
    -7.én egész nap hánytam
    -háj a fejem
    – aluszékony vagyok 12-14 óra
    – hányingetem van a joghurtol pl. pedig elötte imádtam.
    – szúró fájdalom van néha a mellembe
    Szeretnénk babaát de nem gondolom ,hogy bemagyarázott lenne.
    Nagyon köszönöm a válaszát.

    • Gabi

      2016. február 19. péntek

      Ha a vérzés továbbra sem jön meg, pár nap elteltével érdemes újra tesztelni. Esetleg másik fajtát érdemes kipróbálni, lehetőleg reggeli első vizeletből. Ha a tünetek továbbra is fennállnak és vérzés sem jelentkezik, esetleg nőgyógyászhoz is be lehetne jelentkezni.

      • Lla86

        2016. február 20. szombat

        Köszönöm. 22.re kaptam idöpontott. 🙂

  • Vivi

    2016. február 10. szerda

    Jo estet!
    Olyan kérdésem lenne, hogy ha az aktus utan 18 nappal megjott a mensesem (ekkor kellett es normalis volt) akkor lehetek-e terhes?!
    Elore is koszonom!

    • Gabi

      2016. február 16. kedd

      Ha a vérzés pontosan jött meg, színe, állaga, mennyisége, hossza nem tért el a megszokottól, akkor minimális a terhesség esélye.

  • Henrietta

    2016. február 07. vasárnap

    Üdvözlöm.
    A párommal elérkezettnek látjuk az időt a babavállaláshoz. Elég régóta szedem a Karissa nevű fogamzásgátló tablettát. Január végén be is vettem az utolsó gyógyszert. Voltam nőgyógyásznál és szerint nem kell várni a tabletta után, az ismerőseim szerint pedig ajánlott 2-3 hónapot várni a babával. Ön szerint mit tegyek? Ha közbe összejön lehet-e valami probléma a babával? vagy a 2-dik gyógyszermentes hónapban már lehet próbálkozni vele?
    Válaszát előre is köszönöm.

    • Gabi

      2016. február 09. kedd

      Én a szakember (vagyis az orvos) véleményében bíznék. Lehetséges, hogy néhány éve még azt javasolták, hogy a tabletta abbahagyása után még néhány hónapig érdemes más módon védekezni, de azóta változhattak a szakmai ajánlások is, újabb, másabb tablettákat is bevezethettek. Így lehet, az ismerősök tudása már elavult. Drukkolok, sok sikert!

  • Boró

    2016. január 29. péntek

    Üdv!

    A párommal nem védekezünk. Tulajdonképpen nem „próbálkozunk”, inkább csak „hagyjuk, hogy legyen”, ha összejön, összejön.
    Utolsó menzesem december 30-án jött meg. Fontos, hogy eddig mindig, kivétel nélkül a menzeszemet megelőző 1-2 hétben nagyon fájt és megduzzadt a mellem. Ez most teljesen kimaradt, és 3-4 napja szúró fájdalmat érzek az alhasamban. Nem vészes, de folyton ott van. Eleinte az alhasam minden részén éreztem néha szúrásos fájdalmat, de most már inkább csak a bal felén. Gyakori a vizelési inger is (nem olyan, mint amikor fel van fázva az ember lánya, csak gyakran érzem, hogy kell pisilni, de nem szúr, vagy éget).
    A elmúlt két hétben nagyok voltak a hangulatingadozások is, és hányingerem is volt néha. A utóbbi időben mért testhőmérsékletem 37 feletti.
    Tesztet még nem vettem.
    Nem akarom túllihegni a dolgot, de lehetséges lehet-e, hogy terhes vagyok? Esetleg valami más? Valaki tapasztalt hasonlót?

    • Gabi

      2016. február 02. kedd

      Igen, lehetséges. Ha dec. 30. óta nem jelentkezett újabb menzesz, mindenképp érdemes lenne tesztet csinálni.

  • Gabi

    2016. január 14. csütörtök

    Üdvözlöm!

    A nőgyógyász a méhnyálkahártya gyulladás állapította meg, és kezelésként hüvelykúpot (5 napig) és gyógyszeres kezelést írt fel. Kérdésem az lenne hogy a kezelés ideje alatt a nemi élet kerülendő avagy lehet?

    Köszönöm válaszát

  • Gabi

    2016. január 12. kedd

    Az előző hozzászóló vagyok.
    Az kimaradt hogy babát szeretnénk, és már jó ideje próbálkozunk.

  • Gabi

    2016. január 12. kedd

    Üdvözlöm!
    38 éves leszek. Eddig a ciklusaim rendben voltak. Általában 27-29 naposak. Most január 23-a körényékén kell megjönnie, a menzeszemnek. A ciklusom 15. napjától (mai napig 17. nap)vérzést tapasztalok. Ez mire utalhat, mitől lehet?
    Kérném a segítségét!
    Köszönettel.

    • Gabi

      2016. január 13. szerda

      Ha teherbeeséssel próbálkoznak, utalhat akár a beágyazódásra is. Ha nem erős és elhúzódó a vérzés, 3 napon belül elmúlik, akkor valószínűleg erről van szó.

  • Anikó

    2015. december 14. hétfő

    Elnézést azt nem tettem hozzá ,hogy elvégeztem 2 tesztet és negatív lett.

    • Gabi

      2015. december 25. péntek

      Ennek ellenére 100%-osan nem lehet kizárni a terhességet. Ha bizonytalan, főleg, ha tünetek továbbra is jelentkeznek, érdemes lenne orvoshoz fordulni.

  • Anikó

    2015. december 14. hétfő

    Üdvözlöm!
    November 14.-en voltam nőgyógyásznál minden rendben volt velem . Szintén a hónapban rendes menstruációm volt 3.-tol 10.-ig
    Rendszeresen együtt vagyunk a párommal megszakításos védekezéssel .

    A problémám november 28.-án kezdődött amikor napközben megszédültem 5percig kb.majd jobbam lettem és aznap este megint egy rosszullét .Ettől a naptól kezdve mindennap előfordult szédülés ,hányinger.

    December 1.-en köldököm környékén egy 2percig tartó szúrást éreztem majd elmúlt. Ezt szintén érzem mindennap menstruációs hasalj fájással váltva.
    Másnapra (2.) vártam a menstruációmat ami barna folyással kezdődött ez nálam nem volt
    jellemző.
    3.-a már rendesen megjött ,de csak 6.-ig volt vérzésem . 7.8.9.-e barna folyás. Nem volt még ilyen soha , nekem 7-8 napos ciklusaim szoktak lenni erős vérzéssel.

    Kérdésem az lenne , utalhat -e terhességre ezek a tünetek ?!
    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2015. december 25. péntek

      Utalhat terhességre, igen. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Dexter

    2015. december 01. kedd

    Megszakításos módszer mennyi az esélye hogy teherbe esik a partner ha az aktus előtt leállok és felveszem az óvszert?
    Mármint óvszer nélkül kezdem és mikor érzem hogy már nem olyan sok van leállok és felveszem!?

    • Gabi

      2015. december 09. szerda

      Kb. 5% a teherbeesés kockázata, mivel az aktus elején termelődő előváladék is tartalmazhat spermiumot, amely a hüvelybe jutva terhességhez vezethet.

  • Katy

    2015. november 19. csütörtök

    Kedves doktornő!
    Én màr a terhesség 30.hetében jàrok és problémàt èszleltem a tejemmel kapcsolatban. Ugyan is sàrgàl folyadék jön az egyik mellemből, mìg a màsik mellemből nem jön semmi.. Mire szàmìthatok?

    • Gabi

      2015. november 25. szerda

      Az, hogy a terhesség alatt szivárog-e tej a melléből, semmilyen összefüggésben nincs azzal, hogy a későbbiekben tud-e majd szoptatni. Sőt, az sem valószínű, hogy emiatt egyik melléből nem tud majd szoptatni.

  • dancsó zsanett

    2015. november 10. kedd

    tisztelt doktornő.azal a kérdésel fordulok önhöz hogy depo povera injekció.abahagyása után 3 hétel együtvoltam a páromal .védekezés nélkül .de vetembe esemény utáni
    tabletát és rá 5 napra vérzés jelnkezet már 6 napja tart .igy terheséget kilehet zárni

    • Gabi

      2015. november 13. péntek

      Ha már 6 napja tart a vérzés, semmi eltérés nincs a megszokott menzeszekhez képest, akkor minimális a terhesség esélye. Viszont valamilyen védekezési módot mindenképp érdemes lenne alkalmazni, ami minden szempontból kíméletesebb megoldás, mint az esemény utáni tabletta. Itt is érvényes, hogy jobb megoldás a megelőzés!

  • Nikoletta

    2015. november 02. hétfő

    Hello.

    Nekem egy kerdesem van. Folyamatosan nem vedekezunk. 10.16 kelett volna megjonnie helyette 10.30 jott meg de nagyon furan nem ugy mint amikor mestrualok . Lehetek terhes?? nem merek tesztett csinalni felek a csalodastol :'( koszonom

    • Gabi

      2015. november 13. péntek

      Ha a vérzés enyhébb volt, mint a megszokott, nem tartott tovább 3 napnál, akkor valóban lehet terhesség. Ha bizonytalan vagy, mindenképp érdemes tesztelni.

  • Rita

    2015. november 01. vasárnap

    Jó estét. Olyan gondolom volna hogy szeptember 26 án jött meg és az október kimaradt nem éreztem semmit csak a melleim fájnak és a hónap utolsó napján barna folyásom lett has fájással egybekötve.Most akkor ez mi lehet?

    • Gabi

      2015. november 13. péntek

      Ha általában pontosan szokott megjönni, nem jellemző a késés, akkor terhességre lehet gyanakodni. Én mindenképp csinálnék egy terhességi tesztet.

  • Szende

    2015. október 18. vasárnap

    Kedves Doktorno.
    Szeptember 18-ikan jot meg es 23 meg 26-ikan egyut voltunk de nem vedekeztunk.Oktober 7-iken nagyon erzekenyek voltak a melleim fura enyhe gorcseim voltak es estere meg jott,elore sotet barna es azutan nagyon vilagos es a fura szaga volt.8-ikan delutantol nem folyt tobb semmi es 10 iken reggel egy pecset volt.csinaltam mar 4 tesztet es mind negativ lett.nagyon erzekenyek a melleim es szurkal a hasam.Mar 8 napja kesik lehetek terhes?

    • Gabi

      2015. október 20. kedd

      Igen, lehetséges. Ha továbbra sem jön meg, néhány nap múlva érdemes megismételni, mindenképp reggeli első vizeletből.

  • Ica

    2015. október 11. vasárnap

    Jó Reggelt Gabi! Inszeminációra járok!
    2015 10. 08-án (Csütörtökön) volt egy Tüszőrepesztésem az injekció neve Ovitrelle volt. Majd másnap 10.09-én (Pénteken) megcsinálták az inszeminációm! Akkor azt mondták 2hét múlva teszteljek de én türelmetlenségemben 10.10-én (Szombaton) este csináltam egy tesztet,ami igencsak pozitív lett mégha halvány is volt. Nem hittem a szememnek utána jártam picit a dolgoknak, hogy másfêlnap után lehetséges e ez illetve nem folyásolja e be valami. Na és igen van aki azt kérdezte,hogy biztos nem voltam e terhes előtte de én ezt gyanítom. Van aki azt kérdezte,hogy nem szúrtam magam vagy gyógyszereztem magam ami befolyásolja? Itt jött a válaszom,hogy hopp de kaptam egy Ovitrrel-ét mire azt mondták sajnos ez okozhatja a pozitív eredményt és hogy várjak egy kicsit. Gabi tényleg ez lenne a baj? Mikor tesztelhetnék már először amikor mondjuk nem az Ovitrellére kellene gyanakodnom? Ui: 2015 10.27-én kell megjönnie de ma 10-e van és feszül a mellem és inszem óta néha görcsölök! Ez mi miatt lehet?

    • Gabi

      2015. október 14. szerda

      Kb. 10-12 nap elteltével leghamarabb. Drukkolok!

  • Szilvia

    2015. október 02. péntek

    Jó napot! A terhesség jelei meg vannak sőt egyre erősebbek,megjött a menstruációm de csak ilyen barnás kevés élénk piros vérzés.Enyhe szúró érzésem van.Ez még csak a 2nap de nem hiszem h holnap még lesz.Lehetek terhes? Már kb. Fél éve szeretnénk babát

    • Gabi

      2015. október 09. péntek

      Ha a vérzés valóban 3 napon belül elmúlt, és a terhességre utaló jelek továbbra is jelentkeznek, mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Viktória

    2015. október 02. péntek

    Jó napot Doktor Nő!!
    Nekem az lenne a problémám,hogy most vagyis ebben a hónapban (szeptember 25.-én pénteken) jött meg a menstruációm és csak 3 napig tartott ami teljesen eltérő az eddigiektől.Szedek fogamzásgátló tablettát a Mistral-t.A párommal együtt voltunk 30.-án (szerdán) és az óvszer lecsuszott róla…és rá két nappal vagyis pénteken vérzés jelentkezett…még azt is hozzá teszem hogy a melleim nagyon fájnak meg a hasam alja…nem tudom,hogy ez utalhat-e méhenkívűli terhességnek?? Emiatt firduljak orvoshoz?? Csináljak tesztet?? Nagyon aggódom,hogy méhenkívűli terhesség lessz-e vagy nem!!??? Van már egy kislányom aki most lessz 1 éves és őt simán szültem…nem volt semmi komplikáció a szülés közben!! Most leszek 21 éves és nem akarok még meghalni a méhenkívűli terhessêgtől!! 🙁
    Nagyon aggódom!! Kérem szépen mihamarabb válaszoljon a levelemre!! Nagyon szépen köszönöm!! Várom válaszát!!

    • Gabi

      2015. október 09. péntek

      Ha fogamzásgátlót is szed, nem maradt ki egyetlen tabletta sem, és pontosan szedte, nem volt időközben hányás, hasmenés, ami gyengíthette a fogamzásgátló hatását, akkor minimális a terhesség esélye. Kevesebb, mint 1%. Ha emellett még óvszert is használnak, még kisebb az esély. Ettől függetlenül a terhességet még nem lehet kizárni, érdemes csinálni egy terhességi tesztet. Viszont ha az erős hasfájás azóta is jelentkezik, mindenképp érdemes minél előbb nőgyógyászhoz fordulni.

  • Tariska Timea

    2015. szeptember 28. hétfő

    Udvozlom! Parommal mult heten voltunk egyutt es elszakadt az ovszer. Ahogy szamoltam pont a peteeres napjan… Vettem be esemeny utani tablettat kb.36 ora mulva. Pont ma 1 hete. Verzes azota nem jelentkezett. A menstruaciom most pentekre esedekes. A tabletta ota menstruacios gorcseim vannak szinte egesz nap. 2 napja pedig hol sargas hol feheres folyasom van. On szerint mennyire hatasos volt a tabletta? Es mennyi az eselye hogy teherbe estem?

    • Gabi

      2015. október 01. csütörtök

      Mivel időben bevette a tablettát, kicsi a terhesség esélye, lehetséges, hogy azért nem jelentkezett még vérzés, mert a tablettának nem volt mit megszakítania. Ha a következő menzesz késne, akkor azért mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet. Viszont előfordulhat, hogy az esemény utáni tabletta alkalmazása megzavarja a ciklust.

  • Gréti

    2015. szeptember 09. szerda

    Kedves doktorno!!
    Augusztus 25en megjott a mensesem most kivetelesen 3napig tartott(elotte nem voltam egyutt a baratonmal mert 2honapig nem taliztunk) es a baratommal a 4.5.napon voltunk egyutt..ereztem h picit elment bennem (ereztem, hogy lott)majd kivette. picit kesobb elmentem wcre..lattam, hogy a wc papir halvany rozsaszines valadek volt.7-8napra ra elkezdett szurkalni a hasam alja feszult enyhen faj allandoan..majd a mai nap folyaman rosszul lettem hanyingerem volt szedultem .. allandoan ennek neha lrdig rosszul vagyok a kajatol…szagokra is erzekeny vagyok..almos vagyok szinte egesz nap…utalhat terhessegre..? Valaszal elolre koszonom.Fontos lenne valasza.!!

    • Gabi

      2015. szeptember 11. péntek

      Bár a leírtak nem utalnak egyértelműen terhességre, de mivel volt is olyan együttlét, amikor sikerülhetett, nem alaptalan a feltételezés. Mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet.

  • maya

    2015. szeptember 07. hétfő

    Kedves Agnes.en irtam onnek facebookon hogy privatban szeretnek kerdezni ontol.
    A menstruaciom minden honapban 5nappal hamarabb szokott lenni.Szeptemberben 4-en kellett volna lennie de meg ma sem jott meg csak elsejen volt egy par csepp.
    A kerdesem az lenne mivel noiorvoshoz meg nem voltam lehetek-e terhes vagy valami mas oka van annak hogy nem jott meg a menstruaciom?

    Valaszat elore is nagyon szepen koszonom

  • Anna2607

    2015. szeptember 05. szombat

    Kedves doktorno! Egy kerdesel fordulok onhoz. A parommal szeretkeztunk csutortok reggel nem vedekeztunk es meg tortent a ,,baj” csutortok este be is vettem az escapelle nevu gyogyszert a gond az hogy en ugy tudom h ezt a gyogyszert csak egy evbe 2x szabad hasznalni es en ezelott 4 honappal meg egyszer bevettem. Terhesseg tunet nincs a napokba kellett volna meg jojon a ciklusom de meg nem jott meg csak feheres sargas valadek jon. Tesztelni meg nem teszteltem mer tul korai. Mi lehet az oka? Mit tegyek? Elore is koszonom! 😔😔😔😞😞

    • Gabi

      2015. szeptember 07. hétfő

      Az esemény utáni tabletta alkalmazásakor a legfontosabb, hogy minél előbb bevegyék, majd ezután 7 napon belül vérzésnek kell jelentkeznie, ami azt jelenti, hogy a terhesség megszakadt. Elvileg ha nem jelentkezik vérzés, nem volt mit megszakítani. A tabletta bevétele viszont a ciklust akár hosszabb időre is összezavarhatja, lehetséges, hogy nem lesz pontos a menzesz érkezése. Az együttlét óta ha eltelt kb. 12 nap és nem jelentkezett vérzés, akkor érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Ágnes

    2015. augusztus 30. vasárnap

    üdvözlöm.
    a barátommal együtt voltam ebben a hónapban kétszer de csak egy-két perc ig tartott a barátom megvan győződve hogy nem ment el és ez alkalmak alatt mind a kétszer véreztem intenzíven nem védekeztünk ebben az esetben fenn áll a veszély hogy terhes lennék? mert már a mensesem 1 hetet késett. előre is köszönöm válaszát.

    • Gabi

      2015. augusztus 31. hétfő

      Megszakításos védekezés során kb. 5% a teherbeesés kockázata. Az aktus közben keletkező előváladék is tartalmazhat spermiumot, így még ha „időben” meg is szakítják az együttlétet, előfordul, hogy addigra már késő. Menzesz alatt bár kisebb a teherbeesés esélye, de ilyenkor sem kizárt. Így ha bizonytalan, mindenképp érdemes lenne egy terhességi tesztet csinálni.

  • xxx

    2015. július 30. csütörtök

    Szia!

    A véleményedet szeretném kérni.
    Június 30-án volt meg utoljára, most július 28-án lett volna aktuális.
    A hónapban voltunk együtt úgy párommal pár mozdulat idejére, hogy óvszer nélkül, de közel s távol nem ment el…aktus előtt sem. Utána óvszert használtunk, mely nem szakadt ki.
    Július 28-án este elkezdtem vérezni…nem barnásan, élénk piros vér színű volt, azonban mára elmúlt.
    Csináltam 2 terhességi tesztet is (eltelt már 2 hét az említett eset óta), de mind a kettő negatív lett.
    Semmi terhességre utaló jelet nem is érzek…így nem igazán értem, hogy ez mi lehet 🙁
    Esetleg valami vélemény?
    köszönöm előre is.

    • Gabi

      2015. július 30. csütörtök

      Ha csak ez az egyetlen ilyen alkalom volt, akkor elég minimális a terhesség esélye. Előfordulhat, hogy egyszerűen csak rövidebb ideig tartott a menzesz. Nem tudom, alap esetben hány napig szokott tartani. De ha nagyon aggaszt a dolog, egy nőgyógyászati vizsgálat nem árthat.

  • Csilla

    2015. július 03. péntek

    Jo estet! Egy honapja hagytam abba a yasmin nevu fogamzasgatlo tablettat. Majus 27-en kezdodott az utolso ciklusom. Juni 29-en ugy ereztem beteg lettem, enyhen rozsaszines „folyasom” volt. Utanna ket napig majdnem semmi es most ket napja barna folyasom van…6 napja voltunk egyutt a ferjemmel utoljara vedekezes nelkul. Korai meg a teszthez?(az elso terhessegemet kb. 3 hetesen vettuk eszre)

    • Gabi

      2015. július 07. kedd

      Ha a tabletta abbahagyása óta más módon nem védekeztek, akkor lehetséges a terhesség. A fogamzásgátló szedés befejezése után előfordulhat az is, hogy néhány hónapig is eltart, amíg gyógyszer nélkül is rendeződik a ciklus. Ha a rózsaszínes, barnás folyás nem váltott normál vérzésbe, és azóta el is múlt, szóba jöhet a terhesség is. Ebben az esetben érdemes a teszttel próbálkozni.

  • ildikó

    2015. június 12. péntek

    Kedves doktornő
    Azzal kezdem,hogy 36 éves vagyok.Van egy 6 éves lányom.A férjemmel eldöntöttük,hogy szeretnénk még egy babát.Három éve nem szedek semmilyen gyógyszert!A menstruációm mindig rendszeres volt,5 napig tartott.Legutoljára a peteérés időpontjában voltunk együtt,többször is.Kb.egy hét elteltével(peteérés végén)elkezdtem vérezni.Először barnás,majd pirosas volt a színe.A menst.még egy hétre rá kellett volna,hogy megjöjjön!
    Ilyenkor mi van?
    Köszönöm

    • Gabi

      2015. június 16. kedd

      Ha a vérzés 3 napon belül elmúlt, és enyhébb volt, mint a szokásos menzesz, akkor lehetett akár a beágyazódás jele is. Ha erős és elhúzódó volt, akkor minimális a terhesség esélye. Ha bizonytalan, mindenképp érdemes csinálni egy tesztet.

  • Bernadett

    2015. május 05. kedd

    Szia! Tegnap vette el a szüzességem a barátom. Előtte kézzel kielégítettem,azután vizelt is és megmosta alaposan a péniszét. Hirtelen jött a dolog,így nem tudtunk védekezni sehogy. Csak kb. 10 döfésig volt bennem,mert a fájdalom miatt abbahagytuk. Nem élvezett el egyikünk sem. Utána elmentem wc-re pisiltem is. A nap hátralévő felében,és még most is kicsit fáj az alhasam és hányinger szerű,de mégsem olyan érzésem van. Tegnap este még zuhanyrózsával kimostam magam,és ki is jött egy fehéres valami. Addig mostam mig semmi nem jött. Reggel észrevettem,hogy wc-zéskor,mikor wc-papirt haszálok azon van néhány csepp vér,de nem sok. Ez lehet az,hogy a szüzességem elvesztettem? Vagy terhesség is?
    Válaszodat köszönöm.

    • Bernadett

      2015. május 05. kedd

      Az előző menstruációm kb. az esemény előtt 4 nappal ért véget.

    • Gabi

      2015. május 06. szerda

      A vérzés és a váladék is lehet az aktus következménye. Bár minimális esélye így is van a terhességnek, mivel a megszakításos védekezés nem éppen a legbiztonságosabb módszer, de ennyi idő elteltével még semmiképp nem jelentkeznek terhességre utaló tünetek. Legközelebb mindenképp védekezzetek, és ha netán késne a menzeszed, mindenképp csinálj egy terhességi tesztet!

  • nikci

    2015. május 04. hétfő

    Szia!

    A véleményedet szeretném kérni, mert már eléggé tanácstalan vagyok 🙁
    Április 4-én volt meg utoljára…vagyis most hétvégén lett volna aktuális (május 2-án)…eddig szinte napra pontos volt a menzeszem, azonban most késik…még ma sem jött meg.
    Mindig védekezünk a párommal, és mindig le is ellenőrizzük az óvszert…így tudom, hogy baleset biztosan nem történt…! Semmi játszadozás nem volt óvszer nélkül, odafigyelünk! A mellem érzékeny és fáj, de a hasam csak töredék annyira görcsölget, mint ilyenkor szokott előtte…
    Ez a hónapom nagyon stresszes volt, sokat is idegeskedtem…
    Ma biztos ami biztos alapon csináltam egy tesztet is, de negatív lett (mivel 2 napja késik).

    Mindennek ellenére véleményed szerint van okom terhességre gondolni, vagy csak pusztán a stressz (vagy esetleg egyéb?) okozhatja a zavart?

    nagyon köszönöm a választ előre is!

    • Gabi

      2015. május 06. szerda

      Erős stressz valóban befolyásolhatja a ciklust, de a terhességet sem lehet 100%-osan kizárni. Ha közben nem jön meg mégis, néhány nap elteltével mindenképp érdemes a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Enikő

    2015. április 22. szerda

    Kedves Gabi!
    Segítségedet kérem a következő kérdésben:
    A menstruàcióm előtt kb.1héttel döntöttük el a Pàrommal hogy belevàgunk a Baba-projektbe,nem is késlekedtünk,menzeszig többször is együtt voltunk védekezés nélkül.Szinte az esélytelenek nyugalmàval,mivel szàmítàsok szerint màr túl voltam a peteérésen.A menstruàcióm időben megjött,szokàsos alhasi fàjdalommal,szokàsos ideig,egy picivel kevesebb vérzéssel.
    Menzesz utàn kb. 5-6 nappal barnàs folyàs és szúrkàlàst éreztem,enyhe hànyinger kíséretében,utóbbi 2azóta is érezhető.
    Van esélye annak hogy terhes vagyok?
    Vàlaszod előre is nagyon köszönöm!
    Enikő

    • Gabi

      2015. április 27. hétfő

      Mivel a menzesz gyakorlatilag normálisan zajlott, kicsi az esélye, de 100%-osan nem lehet kizárni. Ha bizonytalan vagy, mindenképp érdemes tesztelni! Gyakran nem alaptalan a bizonytalankodás! 🙂 Drukkolok!

  • Cicuka

    2015. április 14. kedd

    Szia!Kérlek segíts!kb. egy hete voltam együtt a barátommal…és elment…a terhességhez még fiatal vagyok…(nemis kicsit) és nem jött meg időben,és azota sem!Mikor jelentkezik az első tünet és mi az?Kérlek segits mert nagyon parázok!!!!Előre is köszi

    • Gabi

      2015. április 21. kedd

      Az első és legfontosabb tünet, hogy nem jött meg. Mindenképp kellene csinálni egy terhességi tesztet, és ha nagyon fiatal vagy, valahogy beszélni egy felnőttel, elsősorban anyukáddal. És muszáj lenne minél előbb összeszedni a bátorságodat! Ha esetleg erre nem tudod rászánni magad, keresd meg ezt az oldalt, ahol valódi segítséget nyújtanak: http://www.valsagterhesseg.hu/

  • Adrienn

    2015. március 20. péntek

    Kedves Doktornő!
    2 hónapja szedem a Jangee 3mg/0,02 mg filmtablettát, a második levél 3. hetében szeretkeztem a párommal elsőnek. Viszont a gyógyszermentes héten nem jött meg. (Bár még van 2 napom még letelik, de jobb félni mint megijedni) Mennyi lehet az esélye hogy teherbe estem? Bár közrejátszik, hogy a tablettamentes hét első napján beteg lettem, így ez miatt is késhet. És ha a maradék 2-3 napon belül se jön meg a megvonásos vérzésem, akkor folytassam ugyan úgy a tabletta szedését?
    Amúgy nagyon lelkiismeretes vagyok, iszonyat pontosan szedtem, egy szemet se hagytam ki. És az első tabletta végén már a 4. napon megjött.
    Köszönöm előre is a választ!

    • Gabi

      2015. március 26. csütörtök

      Ha pontosan, kihagyás nélkül szedte a tablettát, és a szedés során nem volt, ami gyengítheti a hatékonyságát (pl. hányás, hasmenés, antibiotikum kúra), akkor a teherbeesés esélye minimális, kb. max. 1%. Viszont ha a 7 nap alatt nem jelentkezik vérzés, érdemes egy terhességi tesztet csinálni.

  • Piri

    2015. március 08. vasárnap

    Tisztelt Doktornő!
    Január elsején egyutt voltam a párommal, hajnalban történt a „baj”. A párom egy kicsit ment el bennem :/ sajnos nem használtunk gumit :(, elotte 2-3 nappal múlt el a menstruáciom! Elsején délután fel 3kor vettem be az Escapelle tablettát, rá 4 napra vereztem 4-5 napig, nőgyógyásznal is voltam ,a doktor úrnak Elmeséltem mi történt o mondta is hogy nem lehetek terhes ne ijedjek meg! Rá 2 hetre vettem tesztet- negatív volt! Most február 28.a korul megint vereztem , normál verzesem volt 5napig, tünetek nincsenek! Mégis félek 🙁
    Lehetek terhes?

    Válaszát előre is koszonom!

  • Lali

    2015. március 03. kedd

    jo napot. baratnom mar 2 eve szedi a fogamzasgatlot(DIANA35 nevut) abbahagyta es 3.hete nem jon meg, utoljara kb 3.5 hete voltunk eggyutt, a teszt negativ. lehet terhes vagy csak a gyogyszer abbahagyasa miatt kesik vagy nem jon meg? koszonom

    • Gabi

      2015. március 09. hétfő

      Mindkét verzió lehetséges, de ha a tabletta abbahagyása óta voltak együtt védekezés nélkül, elsősorban terhességre gondolnék. Ha továbbra sem jelentkezik vérzés, mindenképp érdemes a tesztet megismételni.

  • Dóra

    2015. március 02. hétfő

    Kedves Doktornő..

    Februàr 4.én volt az utolsó menszeszem,azota töbször együtt voltunk a pàrommal,26 napos ciklusaim vannak, 23ota reggel hànyingerem van a kv-tól és a cigitől..Ma 03.02.àn teszteltem delutan negativ lett..lehetek terhes???2013ban volt petefeszek cisztam,az alakult ki ujra??elore is koszonom a valaszat!!

    • Gabi

      2015. március 02. hétfő

      Nehéz lenne megmondani, hogy a ciszta jött-e vissza. Viszont az egyetlen (ráadásul) délután végzett negatív teszt még nem jelenti, hogy nem terhes. Én megismételném a tesztet, és mindenképp reggeli első vizeletből.

      • Dóra

        2015. március 03. kedd

        Kedves Doktornő..

        Nem teszteltem reggel,vàrni szerettem volna 1-2 napot,ma estére barnàs folyàsom lett,szurkàl is a hasam,de nem úgy ahogy menszesz előtt szokot,reggeli hànyinger,ugyan úgy meg van/ volt… Mitől van ez??kicsit aggodom!! 🙁

  • monoka

    2015. március 02. hétfő

    Sziasztok! Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy a mesruáció elött 8-9. Napra szeretkeztünk a párommal ! Lehetek terhes?segítsetek köszönöm !!:)

    • Gabi

      2015. március 02. hétfő

      Igen. Ha késik a menzesz, érdemes tesztelni. Viszont még ha pontosan a megfelelő időben, tehát peteéréskor voltatok is együtt, akkor sem biztos a terhesség!

  • szandra67

    2015. február 25. szerda

    Udvozlom! 🙂
    Egy olyan kerdesem lenne, hogy keset a mestruacion kb. Egy hetet… teszret vegeztem begativ lett. Majd egy napig tartott a verzesem s azota barnas vmi jon belolem.ez mit jelrnthet? Van ra esely,hogy terhes vagyok?:) segitsen kerem…

    • Gabi

      2015. március 02. hétfő

      A leírtak nem utalnak egyértelműen terhességre, de ha bizonytalan, mindenképp érdemes a tesztet megismételni, mindenképp reggeli első vizeletből.

  • nina

    2015. február 25. szerda

    Kedves doktor nő!
    Késik a menzeszem feb. 22-én kellett volna megjönnie. A ciklusom 28-34 nap között mozog. Csináltam tesztet de eddig negatív volt. Rossz volt a gyomrom 3 napig nem hánytam, fel voltam puffadva meg úgy érzem nem férek bele a nadrágomba. Lehetek-e terhes? 22-én fát pakoltam nem volt nehéz 3-4 kilósok. Aznap volt pár csepp vér a vizeletben.folyamatosan éreztem h meg akar jönni? Lehet vetélés volt? Kérem adjon tanácsot :/

    • Gabi

      2015. március 02. hétfő

      Ha a tünetek továbbra is fennállnak, vérzés viszont nem jelentkezik, akkor érdemes a tesztet megismételni.

  • egy 18 eves lany

    2015. február 24. kedd

    Jo Napot !

    Szilveszterkor voltam egyutt egy fiuval,nem vedekeztunk,de nem ment el bennem.
    Utánna a várt időben megjött pontosan, de rá 14 nappal újból megjött. Majd amikor vártam volna elvileg akkor is megjött,kicsivel kevesebb,mint szokott,de gondolom ez lehet az miatt is,hogy 14 nappal elotte is megvolt.
    faj a mellem es nott is. ugy tudom,hogy 22 eves koraig fejlodika szervezet es nolhet a mell.
    csinaltam 3 terhességi tesztet, es mind a 3 negativ.
    lehetek terhes?

    • Gabi

      2015. március 02. hétfő

      Mivel a megszakításos védekezésnél viszonylag nagy a terhesség kockázata és az eset után elég rendszertelenül jelentkezett vérzés, biztosra nem tudnám mondani, hogy nem vagy terhes. Ha bizonytalan vagy, érdemes nőgyógyászhoz fordulni.

  • Fruzsi

    2015. február 17. kedd

    Tisztelt Doktornő! 3napja késik a menstruációm fájnak a melleim de reggel a hőmérsékletem alacsony majd később lesz 37fok.lehetek terhes? Csináltam tesztet de az negatív lett!vagy még korai volt?Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      2015. február 23. hétfő

      Lehetséges a terhesség a negatív teszt ellenére is. Ha továbbra is késik a menzesz, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni.

  • timcsi

    2015. február 10. kedd

    Üdv!
    Mensimnek vége lett 26-an azóta többször együtt voltunk a párommal. Lassan már egy hete érzek olyan érzést mintha meg akarna jönni. Ovu tesztet is csináltam de sosem volt pozitív. Lehetek terhes? lehet rosszkor teszteltem azért nem lett pozitív?

    • Gabi

      2015. február 17. kedd

      Igen, lehetséges a terhesség. Ha továbbra is jelentkeznek a tünetek, esetleg lehet terhességi tesztet csinálni, de ha már majd késik a menzesz, akkor mindenképp.

  • Móni

    2015. január 28. szerda

    Üdv!
    A menstruációm kicsit később jött meg mint szokott (2 nap), rövidebb is volt az átlagosnál (4 nap a 5-6 helyett), de a mennyiség az ugyanaz volt, a színe sem volt barnás. A menstruáció utána lévő 2-3 napban a együtt voltam a párommal, nem védekeztünk, mert szeretnénk babát. A legutóbbi aktus után 1 órával később egy kis vérzésem volt, de ahogy jött elmúlt. Ez minek lehet a jele? Volt még bent „valami” ami kiürült, vagy lehet terhes vagyok? Már előtte is próbálkoztunk.
    Köszönöm előre is a választ!

    • Gabi

      2015. február 03. kedd

      A leírtak önmagukban nem utalnak terhességre. Ha valami más miatt is erre gyanakszol mégis, pl. hasfájás, émelygés, bármi, akkor viszont mindenképp érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Klaudia

    2015. január 13. kedd

    Üdvözlöm!
    Egy 18 éves lány vagyok,2 év 8 hónapos kapcsolatban élek.15 évesen jött meg a menstruációm idén lesz már 4 éve. A nemi életem óta (2012 május óta) 7-8 napokat volt meg egészen 2013 októberéig ezután 5-6 napokat ,ez után
    2014 november 13.-n kellett volna megjönnie késett 15 napot így nov. 28.-n jött meg elmúlt dec. 3.-n és azóta nem jött meg december 31.-re számoltam 28 napot szoktam rá számolni és már 1 hónap 10 napja nem jött meg a mellem megduzzadt fáj is de akkor jobban fájt mint most a hasi fájdalmam van az együtt lét közben,nagyon ingerült és feszült vagyok egy ideje még terhességi tesztet nem csináltattam ilyen 300 forintos tesztem van az vajon jó? És ilyen sárgás fehéres folyásom van ami nyúlik amikor pisilek ( régóta van ).Nagyon rossz!
    Nőgyógyásznál még soha nem voltam nem merek elmenni mert nem tudom hogy kihez menjek a tesómnak nincs állandó orvosa ő oda megy ahol fogadják…Ebben tanácstalan vagyok!
    Kérném a segítségét mi bajom lehet?Terhesség? Ciszta?
    Köszönöm!!!

    • Gabi

      2015. január 27. kedd

      Ha az eddig pontos menzesz hirtelen késni kezd, majd kimarad, mindenképp elsőként terhességre lehet gyanakodni. Ha még eddig nem teszteltél, mindenképp itt lenne az ideje. Nőgyógyászhoz is érdemes lenne minél előbb elmenni. Akár a körzeti rendelésre is mehetsz, érdemes odatelefonálni, hogy kell-e időpontot kérni. Ott egy vizsgálat során kiderül, hogy terhességről van-e szó. Valószínűleg ultrahangot is csinálnak, vagy ha nem egy helyen van, akkor elküldenek ultrahangra is. Fájni egyik vizsgálat sem fog, emiatt ne aggódj!

  • Katlyn

    2015. január 10. szombat

    Hali!
    Január 3an vartam a menzeszemet egy kis pecsételő vérzésem volt a menstruációm nem jött meg viszon fájt a a hasam és a mellem oldalt majd 5 napra rá megjött és 3 napig véreztem enyhén ez mire utal? Néha szokott hányingerem és szédölésem lenni 2 hete veoltam vérvételen ezekre akkor b6ot kezdtem el szedni. Az orvos azt mondta pajzsmirígyem majd márciusban őjra meg kell nézni (ha jül látom alulmőködik) A párommal január 3a előtt többet is egyött voltunk. illetve azelőtt 3 héttel csináltam egy tesztet ami negatív lett.