Terhesség FAQ: teherbeestem-e vagy sem?

Az elmúlt 1 évben rengeteg kérdés érkezett hozzám (kb. napi 5-10) a teherbeesés témakörében, így idejét láttam készíteni egy részletes összefoglalót a leggyakrabban feltett kérdésekről.

 Terhesség FAQ: teherbeestem-e vagy sem?

Teherbe eshetek-e…?

Ha megszakítással védekezünk
(vagy ha csak betette, de nem bennem ment el)
Igen, a megszakításos védekezés Pearl indexe 35, azaz 100 nőből, akik 1 éven át így védekeztek, 35 teherbe esett, ez elég nagy arány azért)

Ha kiszakadt a gumi…
Ha nem ment el benned és akkor szakadt ki a gumi, akkor kicsi az esély a terhességre, ha elment és utána szakadt el (vagy csak akkor vettétek észre, hogy elszakadt, amikor kivette), akkor nagy.

Bevettem a 72 órás tablettát, terhes maradhattam-e?
Erre minimális az esély (1% alatti), de a 72 órás tabletta megváltoztatja a vérzést, röviddel a bevétel után általában megjön és a ciklus is pár hónapig más lehet a megszokottól (valamint a vérzés mennyisége és minősége is)

Egy szem tabletta kimaradt…
Ha tablettát szedsz, akkor elvileg kimarad a peteérésed, gyakorlatilag lehet az aktus hatására extra peteérésed, de ennek az esélye minimális.

Szedem a fogamzásgátló tablettát, lehet, hogy mégis terhes lettem?
Hormonális fogamzásgátló tabletta mellett 0,5% az esélye a teherbeesésnek, ami kis esély, de azért néha előfordulhat (ez csak akkor érvényes, ha nem maradt ki egy tabletta sem!)

Spermaölő kúppal védekezek, lehetséges, hogy mégis teherbe estem?
Elképzelhető, 5% erre az esélyed.

Már 1 hónapja késik és a tünetek egy része már jelentkezett, mit tegyek?
Először is tesztelj, aztán eredménytől menj el orvoshoz, aki megállapítja a terhességet vagy segít rendbetenni a kimaradt ciklusodat, megállapítani a tüneteid okát.

Csak petting volt
Ha nem került előváladék vagy spermium a hüvelyedbe, akkor nem lehetsz terhes. A spermiumok szabad levegőn hamar elpusztulnak, ezért törülközőtől, ágyneműtől (a rajtamaradt spermiumtól) sem lehetsz terhes.

Terhességi tesztek és tesztelés

Az ellenőrző ablakban nem jelenik meg semmi
Ha az ellenőrző ablak nem mutat semmit, akkor nem jó a teszt, másikat kell venni.

Negatív a teszt, lehetek-e terhes?
Lehetsz bizony! A pozitív teszt sosem téved, de a negatív teszt gyakran. Nézzük milyen esetek lehetnek:
1. Túl korán csinálod meg a tesztet Tesztelni legkorábban a következő menses első napja előtt 1 nappal lehet (vagy ha nincs rendben a ciklusod, akkor az együttléttől számítva 12-14. nap múlva)

2. Nem elég érzékeny a teszt A tesztek különféle érzékenységűek, az egyik még negatívat mutathat, mert nem talál elég HCG-t a vizeletedben, miközben a másik már kisebb mennyiséget is érzékel A terhességi tesztek érzékenységéről itt olvashatsz bővebben

3. Nem reggel teszteltél A reggeli vizelet töményebb, ezért jobban kimutatja benne a HCG-t a teszt, lehet, hogy napközben még negatívat mutat a teszt, de másnap reggel már pozitívat.

Tévedhet-e a pozitív teszt?
Egyes ritka pajzsmirigybetegségek esetén előfordulhat, hogy téved a teszt (de tudnál róla, ha ilyen betegséged lenne), egyébként nem.

Pozitív lett a teszt, mégis megjött, most akkor mi van?
Két eset lehetséges:

1. Ha csak gyenge barnás folyást, rózsaszínes gyenge vérzést észlelsz, nem túl erőset és nem állandóan, hanem foltokban, akkor terhes vagy, de valamilyen hormonprobléma miatt (ez hajlam kérdése is lehet, főként korábban már elvetélt, illetve szült nőknél fordul elő) van a folyásod (tehát ez nem rendes menstruáció) és mindenképpen mielőbb fordulj orvoshoz, aki gyógyszeres úton tud segíteni. Ne ijedj meg, ez kezdődő vetélés jele is lehet akár, de nem feltétlenül, és mielőbb mész el orvoshoz, annál hamarabb kaphatsz segítséget.

2.Ha rendes erőteljes vérzésed van, akkor korai vetélésed volt, ami nagyon gyakori, a korai terhességek 20%-a így végződik.


Pozitív lett a teszt, mikor menjek el orvoshoz?

Várjál legalább 7-10 napot az orvoshoz menéssel, ugyanis a 4.-5. héten még az ultrahang sem látja a babát, legkorábban a 6. héten látható.

Mennyi idő után lehet kimutatni a terhességet?
Az “akció” után minimum 10-12 nap kell, addigra ágyazódik be a baba és akkor kezd el HCG hormon termelődni a szervezetben, amit a teszt ki tud mutatni.

Nem tudom, mikor volt a peteérésem, de a múltkor együttvoltunk és szerintem terhes vagyok. Mikor teszteljek?
Amikor utoljára együttvoltatok, ahhoz képest számolj 12 napot és akkor csinálj tesztet, ha már a 12. napon vagy utána vagy.

További teszteléssel kapcsolatos infókat itt találhatsz!

Problémák

fertőzések, betegségek és egyéb a terhesség útjában álló akadályok

Szoptatás mellett teherbe eshetek-e?
Igen. A baba 6 hónapos koráig, ha igény szerint szoptatsz és két szoptatás között nem telik el 6 óránál hosszabb idő egy alkalommal sem, akkor érvényesül a szoptatás fogamzásgátló hatása, egyébként nem.

Terhesség mellett szoptathatok-e?
Igen, akár a szülésig szoptathatsz, hacsak nem vagy különösen hajlamos a vetélésre, koraszülésre (ha korábban már előfordult ilyen) és nem nyílt ki a 36. hét előtt méhszájad, illetve ha az orvosod kifejezetten meg nem tiltotta pl. gyakori, idő előtti (36. hét előtt) méhösszehúzódásokra hivatkozva.

Babát szeretnénk, de valamilyen fertőzésem van…
Ha lehet, előbb kezeltesd ki magad, mielőtt teherbe esel, de attól, hogy fertőzésed van, még teherbe eshetsz, tehát a fertőzés nem fogamzásgátló módszer.

Terhes vagyok és fertőzésem van
Emiatt ne aggódj, menj el orvoshoz és kezeltesd.

1-2 hete iszogattunk a barátokkal, de most rájöttem, hogy terhes vagyok, nem lehet baja a babának?
A múlt héten antibiotikumot kellett bevennem, de most rájöttem, hogy terhes vagyok, lehet valami baja tőle a babának?
Nem, az első 4-5 hétben semmilyen rendellenesség nem alakulhat ki alkohol vagy gyógyszerszedés miatt. Érdemes ezügyben elolvasni a dr. Czeizel Endrével készült riportot

Háromszor lett negativ a tesztem, es azota ketszer megjott rendesen, ugye kizárt, hogy terhes vagyok?
Ha azóta nem voltatok együtt védekezés nélkül, és a mensesek a megszokott időben jöttek, akkor igen, kizárt.

Kimaradt a menzeszem és mellfeszültést, ingerültséget, fejfájást vagy enyhe barnás folyást tapasztalok, lehetek-e terhes?
Igen. Csinálj tesztet! Aztán az eredménytől függetlenül mindenképpen menj el orvoshoz. Ha babát vársz, akkor azért, mert a barnás folyás nem normális dolog és kezelni kell, ha pedig nem vársz babát, akkor a cikluskimaradás és a barnás folyás fertőzés vagy más nőgyógyászati gond jele lehet, amit kezelni kell.

Mennyi az esélye…?

Ha mindketten egészségesek vagyunk és nem védekezünk, mennyi az esélye hogy babánk lesz?
Az esély kb. 20-30 százalék egy ciklus alatt, ha pont sikerült elkapni a megfelelő időpontot. 1 éven belül kb. 85% az esély.


Pár napja együttvoltunk a párommal, most hányingerem van (szúr a petefészkem, alhasi fájdalmaim vannak, fáradt vagyok, szédülök, émelygek, fáj a fejem, feszül a mellem – a megfelelő tünetek behelyettesítendők), vajon terhes vagyok?

A terhességi tüneteket legkorábban az együttléttől számított 12 nap múlva érezheted, ennél korábban nem.

Naptár módszerrel védekezünk, lehet, hogy terhes vagyok?
A statisztikák azt mutatják, hogy ha naptár módszerrel védekeztek, akkor a teherbeesés esélye 1 éven belül 40%. Nem mindenkinek van a félidőben a peteérése, van akinek pár nappal korábban, van akinek később van, és lehetnek extra peteérések is, amiket az orgazmus vált ki.

A menstruáció alatt voltunk együtt, lehetek-e terhes?

Igen, a menstruáció alatt is teherbe lehet esni, bár az esélye kisebb, mint máskor.

A mensesem elmúlt és az utána levő időszakban voltunk együtt, lehetek-e terhes?

Igen. A mensutrációt követő napokat egészen a peteérésig „bizonytalan időszaknak” hívják a megtermékenyülés szempontjából, ilyenkor könnyebb teherbeesni, mint a peteérést követő időszakban.

Vízben voltam együtt a barátommal, úgy hallottam, a víz megöli a spermiumokat, de mégis félek, hogy terhes lettem…
A víz nem öli meg a spermiumokat, úgyhogy igen: terhes lehetsz akkor is, ha vízben voltatok együtt.

Bevettem az esemény utáni tablettát, és rá pár nappal megjött, de most a rendes ciklusom késik és hányingerem van, lehet hogy terhes vagyok?
Az esemény utáni tablettától pár nap múlva vérzés jelentkezik, és a megszokott ciklus utána néhány alkalommal elcsúszhat, mivel felborul a hormonháztartás. De persze, ha közben megint védekezés nélkül (akár megszakításos védekezéssel) voltatok együtt, akkor a egy másik alkalommal mégis teherbe eshetsz.

A fogamzásgátlási módszerek hatékonyságáról bővebben itt olvashatsz: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/terhesseg-elott/terhes-vagyok-vagy-nem

Peteéréssel kapcsolatos kérdések

Lehet érezni a peteérést?
Ha nagyon ismered a szervezeted jelzéseit, akkor igen, lehetnek ráutaló jelek: enyhe menstruációs görcs szerű fájdalmak, alhasi szurkálás.

Honnan tudhatom, hogy peteérésem van?
Többféle módon tudhatod meg, mikor van a peteérésed
1. Ha rendszeresen hőmérőzöl, akkor a peteérés időpontjában leesik a hőd (a módszerről bővebben itt olvashatsz)
2. Használhatsz ovulációs tesztet is, ami a peteérés időpontját pontosan jelzi
3.Megnézheted a méhnyaknyákodat is. Ehhez a hüvelyedből kell mintát venned (tiszta kézzel). Normál állapotban a nyák fehér és ragadós, de a peteérés időpontjában a nyák átlátszó és nyúlós lesz és úgy néz ki, mint a tojásfehérje.

Nem pont peteéréskor voltunk együtt, hanem előtte (vagy utána) 2-3 nappal. Lehet, hogy mégis teherbe estem?
Igen, lehet. A spermiumok 2-3 napot képesek életben maradni a petevezetékben, ezért lehet, hogy a peteérés előtt 2-3, utána pedig 1 nappal történő együttlét révén még létrejön a fogantatás.

Menstruáció és terhesség

Az előző menstruációm más volt, mint a többi, lehet, hogy terhes vagyok?
Önmagában az, hogy máskor jött meg, esetleg kevesebb vagy több vérzés volt a szokásosnál nem jelenti azt, hogy terhes vagy. Ha a terhesség ellenére megjön (nagyjából a szokásos időpontban), akkor enyhe barnás folyást tapasztalhatsz, ami szakaszos és csak 1-2 napig tart. Ha folyamatosan vérzel, és több napon át, akkor nem vagy terhes (vagy terhes voltál, de elvetéltél, ez a korai terhességek 20%-ban előfordul)
Ha mégis gyanakodsz, csinálj egy tesztet, a menses időpontja után már ki kell mutatnia a terhességet.

Nem jött meg a mentruációm, de a ciklus utolsó napjaiban együttvoltunk, lehetek terhes?
Igen, lehetsz, de ezt ebben az esetben a teszt a menses első napjaiban még nem mutatja ki. Az együttléttől számolj 12 napot és akkor már tesztelhetsz.

Lehet-e érezni a beágyazódást ? És hanyadik napon van?
A fogantatástól számított 7-12. nap között van valamikor és igen: az érzékenyebb kismamák megérzik.

Pár napja kellett volna megjönni, de nem jött meg. Érezhetek már tüneteket? Mikor teszteljek?
Igen, most már érezhető. 2-3 napot várjál és ha nem jön meg, tesztelj megint.

Már meg kellett volna jönnie, de nem jött meg. Csináltam tesztet, de negatív lett, akkor most nem vagyok terhes?
Lehet, hogy terhes vagy, de nem volt elég érzékeny a teszt vagy nem reggel csináltad. Emellett még az is lehet, hogy a ciklus végén estél teherbe, ezért még korai volt a tesztelés. Várjál néhány napot és ha nem jön meg, tesztelj megint.

Még nagyon fiatal vagyok a terhességhez

Hogyan mondjam el a szüleimnek?
Mindenképpen beszélj őszintén a szüleiddel. Igen, nagyon kellemetlen lesz, biztosan meg fognak szidni, de fontos, hogy segítsenek neked megoldani a helyzetet akárhogy is alakulnak a dolgok. Semmiképp ne ess abba a hibába, hogy vársz hetekig és halogatod, mert akkor már sokkal nehezebb lesz akármilyen döntést is meghozni. Segítséget kaphatsz a Kiáltás az életért Alaptványtól is, akik segítenek a tesztelésben, és lelki segítséget is nyújtanak. Itt éred el őket: http://www.valsagterhesseg.hu/

Az első tünetek

Fájdogál a hasam, terhes lehetek?
Önmagában az alhasi fájdalom lehet a közelgő menses jele is, de felfázás is okozhatja. Ha gyanítod, hogy terhes vagy, akkor a menses elmaradása, valamint a pozitív teszt alapján mondhatod, hogy terhes vagy.

A mellemből átlátszó előtej szivárog, lehet, hogy terhes vagyok?
Ez lehet a terhesség jele is, de hormonzavar és hormontartalmú gyógyszerek fogyasztása is okozhatja, illetve, ha 1 éven belül hagytad abba a szoptatást, akkor amiatt is lehet.
Erről bővebben itt olvashatsz: http://www.kismamablog.hu/szoptatas/elotej-a-terhesseg-alatt

Két hete voltam orvosnál,merthogy a tesztem pozitív lett.Az orvos azt mondta,2 hét múlva menjek vissza, mert még kicsi a terhesség s csak a petezsák látszik.Ezt követően 2-3 napig jelentkezett a reggeli hányás,de már 2 napja nincs ilyen…Igaz egész nap émelygek,furcsán érzem magam,de ez az elmaradás aggaszt nagyon.Lehet,hogy nem él bennem a babám?
Ha émelyegsz, akkor nincs gond. Ha elhal a baba, akkor minden tünet megszűnik teljesen, nincs émelygés sem.

7 napja erzekenyek a mellbimboim, es fajdogál a hasam lent. Lehet, hogy terhes vagyok?
Az érzékeny mellek és a hasfájogatás egyaránt terhességi tünet, de a közeledő menses előjele is lehet, ezért érdemes megvárni, hogy megjön vagy nem és ha nem, akkor csinálni egy tesztet.

Mostanában eléggé megnőtt a hasam, és kemény is. Nem tudom, hogy ez terhesség-e, vagy csak meghíztam.
A hasnövekedés és a kemény pocak nem jellemző a koraterhességre. Puffadás jelentkezhet, de arról érzed, hogy emésztési dolog. A várandósoknál nem a pocak növekszik, hanem az alatta levő rész először, de ez csak a 12. hét után szokott kifejezetten és szemmel láthatóan is jelentkezni.

A dokim végzett hüvelyultrahangot, és azt mondta kissé meg van vastagodva a nyálkahártyám, de azt mondta, ez még nem terhesség. Most akkor mi van?
Korán mentél el orvoshoz, ezért az ultrahangon még nem látta a babát. A terhességet hivatalosan csak akkor állapítják meg, ha már van a babának szívhangja (kb. a 6. héten lehet ezt már észlelni).

Hőmérőzéssel kapcsolatos kérdések

36,9 a testhőm, most akkor terhes vagyok?
A magas testhőmérséklet önmagában semmit nem jelent. Normál ciklusnál menses előtt mindig felemelkedik a testhő és vagy a menses első napjáig, vagy a menses végéig magas marad. Csak akkor van értelme mérni a hődet, ha van viszonyítási alapod az előző hónapról, hogy hogyan is szokott nálad lenni. Ha a menstruáció elején szokott leesni a hőd, akkor a változásból azonnal tudhatod, hogy meg fog jönni, ha a végén, akkor a fennmaradó hő azt is jelentheti, hogy meg fog jönni, csak késik.

Hőemelkedésem van, terhes vagyok?
A magasabb testhő a cíklus végén normális dolog, mindig van. Az a lényeges, hogy a menstruáció várható első napján leesik-e (ezesetben meg fog jönni) vagy nem. De fontos tudnod, hogy van, akinek nem a menses első napján esik le, hanem csak közben, ezért ez a módszer nem 100%-os a terhesség megállapításában.

A hőm csak 36,5, akkor nem is vagyok terhes?
Nem a testhő mértéke számít, hanem a korábbi adatokhoz viszonyított mértéke. Ha több hónapon át folyamatosan mérted a testhőmérsékletedet, akkor tudod, hogy mennyi szokott lenni a hőd peteérés előtt, alatt és utána. Van, akinél ez az érték eleve alacsonyabb, így a peteérés utáni megemelkedett testhőmérséklet is alacsonyabb lesz. Mindemellett az is lehet, hogy nem volt peteérésed, azért alacsonyabb még a hőd.

A hőmérőzésről bővebben itt írtam: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/a-terhesseg-jelei/terhessegi-testhomerseklet

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

2 223 Comments

  • Borbély Erika Tünde

    2010. február 23. kedd

    Kedves Kriszta ( S né)!

    Nagyon szépen köszönöm azt a pár sort amit írt nekem nagyon jól esik hogy van aki segít nekem tanácsokat ad és megvigasztal azzal a pár szóval, még egyszer szívből köszönöm. Igyekszem minden tanácsot megfogadni.

  • Kriszta(Sné)

    2010. február 22. hétfő

    Borbély Erika Tünde:Én csak egy sima mezei anyuka vagyok ugyan évek óta próbálkoztunk mi is mire összejött a baba pedig nekem van már 4 gyerkövöm és fiatal is vagyok mégis.Nekünk a ciklus felénél sikerült a baba és olyan nagyot élveztem már bocsi a szóért,hogy csak na,és előtte 2 napot pihent a férjem tehát nemvolt fáradt és sikerült pedig azthittük sosem lesz több babánk,mostmeg a 37.hétben vagyok a kisfiunkal (Ádám) babóval.Remélem segítettem valamennyire.

  • Anchy

    2010. február 22. hétfő

    Kedves Doktornő,

    Ovulite minimikroszkópot használok a peteé.- ovuláció felismerésére, és már pár hónapja figyelem, hogy nekem a mensi után illetve a mensi másodk harmadih negyedik napján a legpáfrányosabb, azután félig és semmi…hihetetln, de már 5.hónapja igy alakul.
    Lehetséges, hogy azért nem sikerül teherbeesnem, mert nem mesi alatt vagyunk együtt? ma is a 2.-3. napon vagyok, és 100% páfrányos. ilyankor van cervixem is olyan igazi, középidőben, semmi 🙁

    Kérem szives véleményét, köszönettel, Achy

    Válasz: Igen, lehet. Próbálkozzatok azokon a napokon, amikor páfrányos.

  • Borbély Erika Tünde

    2010. február 22. hétfő

    Kedves doktornő!

    Kérem adjon tanácsot hogy eshetek a leghamarabb teherbe, mert már nagyon,nagyon szeretnénk közös gyermeket. Kérem válaszoljon, válaszát előre is köszönöm.

  • Borbély Erika Tünde

    2010. február 22. hétfő

    Kedves Betti!

    Írd meg hogy mi történt veled eddig.

  • Borbély Erika Tünde

    2010. február 22. hétfő

    Kedves Claire!

    Kérlek válaszolj már nagyon várom a válaszod.

  • Borbély Erika Tünde

    2010. február 22. hétfő

    Kedves Böbe!

    Kérlek válaszolj várom a válaszod!

  • Borbély Erika Tünde

    2010. február 22. hétfő

    Kedves Böbe!

    Én is voltam ebbe a cipőbe sőt nekem volt olyan hogy 2 hónapig meg se jött, én is elmentem dokihoz és azt mondta hogy nem vagyok terhes, pedig én nálam is voltak ilyen tünetek. és miután már eltelt 2 és fél hónap meg is jött. Én tiszta szívemből szurkolok neked hogy baba legyen a pocakban. ha megvan a pici akkor sok boldogságot, és sok egészséget, ha pedig nincs akkor fel a fejjel és próbálkozzatok tovább, amennyit csak lehet. de ha rám hallgatsz akkor csinálj még egy tesztet hát pozitív lesz. Van még egy jó tanácsom menj fel a baba lap.hu-ra és keresd meg a bertengo nevű honlapra és keresd meg rajta kalkulátorokat azon belül a termékenységi kalkulátort írd be hogy hány naposak a ciklusaid és hogy mikor volt az utolsó menstruációs ciklusod első napja és ki fogja adni egészen májusig mikor vannak a termékeny napjaid akkor érdemes próbálkoznotok, és 20%- kal indulsz hogy terhes legyél. írd meg hogy mi van veled. Várom e-miled.

  • Böbe

    2010. február 22. hétfő

    Üdvözlet!
    Kicsit el is vagyok kenődve és egy kicsit bizakodok is. A helyzet a következő: január elsején kezdődött a ciklusom, tehát akkor kezdtem el vérezni. Papír szerint 19-23 között kellett volna peteérésnek lenni, de én kb.: 25.-e körül éreztem szúrást. DE! Csak 27.-én voltunk együtt a párommal, előtte nem nagyon, mert mosolyszünet volt… És most semmi. Már rég meg kellett volna jönnie, de se pötty, se barna. Helyette hetek óta elkezdtem enni, savam a torkomba emiatt, vannak napok, hogy végigszédelgem, olykor hányinger is elkap, fájdogál a fejem, enyhén görcsölök, a melleim két napja lassan az elviselhetetlen fájdalom határát súrolják, pisilési inger hullámokba tör rám. Pénteken késő délután csináltam tesztet, de mivel már egy pár darabon túl vagyok, egy olcsót vettem és persze negatívat mutatott. Nem merek megint tesztelni, belegondolni, hogy csak a testem szórakozik. Múlthéten voltam rákszűrésen, de azon kívül, hogy a doki megtapogatott és a nyomásra való érzékenységre kérdezett rá, nem mondott semmit. Persze én említettem a késést, ő meg nyugtázta egy „lehet, hogy akkor már most is terhes?” kérdéssel.
    Esetleg?
    Köszönöm!

  • Bogi

    2010. február 21. vasárnap

    Kedves Doktornő!

    Olyan kérdésem lenne, hogy a férjemmel már fél éve szeretnénk kisbabát, eddig nem jött össze, az orvosom azt tanácsolta, ha letelik az 1 év és nem jön össze a baba akkor menjek vissza hozzá. Ebben a hónapban 19-én kellett volna megjönnie, de a mai napig nem jött meg. Ma reggel csináltam egy terhességi tesztet, de negatív lett. A mellem viszont pár napja feszül és érzékeny, ami a menstruációim előtt nem szokott. Érdekelne, hogy később kellett volna tesztet csinálnom, vagy lehet a menstruáció miatt vannak ilyen tüneteim?
    Válaszát előre is köszönöm.
    Bogi

    Válasz: Lehet, hogy a teszt tévedett, ha továbbra sem jön meg, pár nap múlva érdemes megismételni. De az is lehetséges, hogy csak késik a vérzés.

  • Borbély Erika Tünde

    2010. február 21. vasárnap

    Kedves Edit!

    Olvastam a leveled amit november 26- án írtál, és szeretném megkérdezni mi van veled hogy vagytok? Kérlek válaszolj, válaszodat előre is köszönöm. Borbély Erika Tünde Ráckevéről

  • Borbély Erika Tünde

    2010. február 21. vasárnap

    Kedves Claire 28!

    Hogy vagy mi van veled?
    Kérlek válaszolj.

  • Borbély Erika Tünde

    2010. február 21. vasárnap

    Kedves Betti!
    Hogy vagy? És ha megvan a pici hányadik hónapba vagy?

  • Borbély Erika Tünde

    2010. február 21. vasárnap

    Ezt a pár sort mindenkinek üzenem aki ezen az oldalon van.
    Aki még nem akar gyereket annak azt üzenem hogy védekezzenek mind a ketten,
    aki meg szeretne gyereket annak fel a fejjel hiszen tudjátok a remény hal meg utoljára.
    Aki meg gyermeket vár annak tiszta szívemből kívánok sok boldogságot, sok szerencsét, és azt hogy egészségesen teljen el az a 9 hónap. Boldog baba várást: Borbély Erika Tünde.

  • Borbély Erika Tünde

    2010. február 21. vasárnap

    Kedves doktornő!

    köszönöm a gyors válaszát.

  • Borbély Erika Tünde

    2010. február 20. szombat

    Kedves doktornő!

    Kérem válaszoljon a kérdésemre, válaszát előre is köszönöm.

  • Borbély Erika Tünde

    2010. február 20. szombat

    Kedves doktornő!

    Ma hajnalban szeretkeztünk a párommal, védekezés nélkül és termékeny napjaim zajlanak mennyi az esélye hogy terhes lehetek?

    Válasz: 20%

  • Borbély Erika Tünde

    2010. február 20. szombat

    Azt elfelejtettem meg írni hogy 1 és fél hónapja voltunk a párommal mind a ketten orvosnál és egyikünknél sem találtak semmi olyat ami miatt nem vállalhatnánk be a közös gyermeket. Én fogamzás gátló tablettát soha nem szedtem.

  • Borbély Erika Tünde

    2010. február 18. csütörtök

    Kedves doktornő!

    Két kérdéssel szeretnék önhöz fordulni, lehet hogy ezek egy kicsit bonyolult lesz de nagyon fontos lenne.

    1. A vőlegényemmel már 3 és fél éve próbálkozunk a gyermek vállalással, de eddig sajnos eredmény nélkül. Mit tud ajánlani mit csináljak hogy végre összejöjjön a baba? Mert már nagyon szeretnénk közös gyermeket.

    2. Ha esetleg össze jönne a pici mennyi az esélye annak, hogy örökli a betegségeimet? mert én bal oldali donga lábbal születtem, és 3 évvel ezelőtt kiderült hogy annyira kevés a fehér vérsejtem hogy nem tudják rendesen mérni. Mihamarabb kérem a válaszát nagyon fontos lenne. Előre is köszönöm.

    Válasz: Ilyen hosszú sikertelenség után mindenképpen egy alapos nőgyógyászati kivizsgálást ajánlanék, ahol kiderülhet, hogy mi a probléma. Ezek a betegségek nem tudom, hogy örökletesek-e, erről célszerű lenne orvossal beszélni.

  • katalin

    2010. február 18. csütörtök

    Nem rég írtam, hogy kedden voltam együtt a párommal. Gumival védekeztünk. Szeretkezés után láttam,hogy a gumi aljában volt ilyen fehér válaék, de a gumi a hívmvesszőn szorosan rajta volt és nem is volt lyukas. Elképzelhető,hogy az én váladékom volt? Mert olyan eléggé fehér volt,de a szaga alapján nem spermának gondoltam. A menszemszem 18. napján vagyok. Lehetett az én váladékom is ilyen nagyobb mennyiségű? Remélem ez nem betegségre utal, mert nem hiszem,hgy sperma lett volna.
    Várom válaszod!

    Válasz: Igen, lehetett a te váladékod is, esetleg az óvszer „bevonatával” keveredve.

  • szilvia

    2010. február 16. kedd

    Szia!
    A peteérés általában a menszesz melyik napjain van ilyenkor, milyen a hövely váladék? Szex közben érzékelhető ennek a váladéknak a színének változása?
    Előre is köszi

    Válasz: A menses alatt nincs peteérés. A két menses között, kb. a menses első napjától számított 14. nap környékén van (28 napos ciklus esetén), a hüvelyváladék ilyenkor tojásfehérje állagú és színű.

  • kati

    2010. február 16. kedd

    Szia!
    Nem rég voltam együtt a párommal. Gumival védekeztünk. Az aktus után a hímvesszője alatt volt fehér váladék,ahol a gumi nem érte. megnéztük a gumit az jól rátapadt a hímvesszőre és nem láttam ,hogy a kis zacsiból kifolyt volna a sperma. Lehet ilyen fehéres váladékom? Mert még a szaga sem hasonlított a spermára. Szóval meg vok azért nyugodva,hogy nem lehetett gond, de akkor miért van ilyen erős fehér váladékom, mert a gumi erősen tapadt és az aktus végén máris kihúztuk. Szted ez valami gond lehet vagy sperma lett volna? Régebben is tapasztaltam ilyen fehér váladékot szex közben,de ez most feltűnően sok volt és eléggé fehér és szagtalan, vagy ez természetes? Amugy kb a menszeszem kb 18 napján vok. Várom válaszod!

    Válasz: Nem lehet, hogy az óvszeren lévő bevonat gyűlt meg azon a területen?

  • Kriszta

    2010. február 11. csütörtök

    Koszonom, a baratnom ugyanezt mondta, de egyaltalan nem gondoltam ra. Ugy ertem, nem gondolkodtam azon, hogy „de jo lenne”, vagy „mar lehet, hogy terhes is vagyok”…nem is azert hagytuk el a vedekezest, hogy „ok, most fogok teherbe esni”. Hogy oszinte legyek, eszembe se jutott azota, csak tegnap, mikor mar orakon keresztul szedelegtem es akkor gondoltam, hogy talan…
    De nem baj, meglatjuk, tudom, hogy ez meg nagyon korai, csak kivancsi voltam. Egyebkent ma reggel ereztem megint egy kicsit, aztan elmult. A valtozatossag kedveert ma a hasam ereztem sokkal jobban es nagyon ritkan mintha bele-beleszurt volna, de nem is igazan fajdalom, mint csak erzes volt.Es megint a valtozatossag kedveert delutantol mar megint szedulok 🙂 Egyre jobb.
    Koszonom a valaszt. Egyebkent egyaltalan nem akarom magam beleelni, mert ha megsem, akkor „koppanas” lesz.
    Szep napot mindenkinek 🙂

  • Kriszta

    2010. február 11. csütörtök

    Fura…
    Sziasztok,
    A baratommal szombaton, azaz 4 nappal ezelott voltunk eggyutt vedekezes nelkul. (tobb, mint egy eve elunk eggyutt, nem mostanra terveztuk a babat, de nagyon orulnenk neki:).
    Pont megvolt a menzeszem, de mar utolso nap, szoval megtortent a nagy dolog, csak ugy, mondvan, hogy lesz, ami lesz. Most szerda ejjel van ugyebar, es a mai napot „vegigszedelegtem”, de nem kicsit. Teljesen uj erzes, neha elmulik, neha visszajon es a hasam… nem is tudom, hogy irjam le… kellemes, meleg erzes, amit tapasztalok.
    Tisztaban vagyok vele, hogy ez edeskeves es nagyon-nagyon korai, inkabb csak arra lennek kivancsi, volt-e valakinek olyan tapasztalata, hogy ilyen koran „megerezte” a terhesseget vagy csak a vernyomasom jatszadozik velem – amire meg soha nem volt pelda.
    Velemenyeket is varok 🙂
    Koszonom es minden jot nektek!

    Válasz: Ez inkább olyan lehet, hogy mivel nagyon koncentrálsz rá, minden érzés felerősödik, minden érzéshez hozzágondolod, hogy talán emiatt. De persze nem kizárt, hogy tényleg!

  • barb80

    2010. február 10. szerda

    Kedves Ági!

    Tavaly november óta próbálkozunk a férjemmel, de eddig még sajnos nem jött össze a baba 🙁 Mielőtt elkezdtünk volna próbálkozni, elmentem nőgyógyászhoz kivizsgálásra, csinált petefészek ultrahangot is, ott látott a jobb petefészkemben policisztákat (rendszertelenül és ritkábban jött meg eddig a menzim) és elküldött teljes vérvételre (leginkább hormonszintek miatt), vizeletvizsgálatra is. A vérvételből kiderült, hogy alacsony a progeszteron szintem, erre kaptam clostilbegytet, most fogom beszedni a 4. dobozzal.
    Az lenne a kérdésem, hogy az jó-e, ha mindennap együtt vagyunk a férjemmel? Olvastam több helyen is, hogy az nem túl jó, ha minden nap együtt van egy pár, mert rontja a spermák minőségét és inkább minden másnap kellene együtt lenni… Igaz ez? Amikor a peteérés időszaka van, akkor is jobb az, ha csak minden másnap „akciózunk”? 🙂
    Köszönöm!

    Válasz: Ez inkább csak babona, hogy nem szabad minden nap együttlenni. Nyugodtan legyetek együtt, amennyit jólesik.

  • Pippe

    2010. február 09. kedd

    2 gyerekes anyuka vagyok. Egy hete meg kellett volna jönnie, de helyette csak barnás-vöröses maszatolás jelentkezett. Tegnap csináltam egy tesztet, ami negatív lett és terhességi tüneteim sincsenek. Másfél hete elkezdtem egy fogyókúrát, amitől eléggé ki vagyok. Okozhatja ez a menstruációs problémát vagy inkább gondoljak terhességre?

    Válasz: Nagyon drasztikus fogyókúra miatt kimaradhat a menzesz, de annak tényleg nagyon komoly diétának kell lennie. Viszont ha bizonytalan vagy, ismételd meg a tesztet néhány nap múlva.

  • dorci

    2010. február 09. kedd

    Szia Ági
    Ha utolsó menstruációm jan.19-én volt és 32 napos a ciklusom, szerinted mennyi esélye lehet, hogy jan.29-én megfoganhat a baba?
    Megszakítással voltunk együtt férjemmel és szerinte „ment be” is valami. A mintha-megjönne-érzés kb egy hete van és febr. 5-én este émelyegtem (éjjel nem voltam egyáltalán rosszul), ill. febr 6-án reggel miután már felkeltem villámcsapásra erős fejgörcsöm, meg hányingerem/gyomorfájásom lett, ami szintén villámcsapásra kb délre el is múlt. Lehet esetleg ez a beágyazódás jele? Gyomorrontásra azért nem gondolok, mert vasárnap már jó étvággyal ettem és reggel a kávétól sem undorodtam.
    Köszi a választ!
    Dorci

    Válasz:
    Az esélyed a terhességre valahol 5 és 20 % között van. Ha bizonytalan vagy, már nyugodtan csinálhatsz egy tesztet.

  • babaváró

    2010. február 06. szombat

    Kedves Ágnes!

    A következő kérdésre várom akár rövid válaszát is.
    Májusban hagytam abba a fogamzásgátló szedését 10 év után, és az orvosom semmi rendellenességet nem talált ami akadályozná a teherbe esést (a méhem kissebb az átlagosnál, ezt mindig megemlíti).30 éves vagyok. 3 hónapig 30 napra menstruáltam, viszont utána mindig késett 5-5 napokat.A decemberi menzeszem már 45 napra jött meg,és december 17-e óta nem menstruáltam.szeretnénk babát, és egész januárban próbálkoztunk de nem volt jele peteérésnek (bár nem vettem ovuláció mérőt).A 45. napon csináltam tesztet, de negatív lett.Pár nappal később úgy éreztem meg fog jönni, fájdogált a hasam.Aztán a 49. napon erősebb alhasi fájdalom után a peteérés tünetei jelentkeztek.Létezik peteérés ennyi idő után?Nyúlós áttetsző hüvelyváladékom volt és még ma is egy kevés.Tehát aznap is próbálkoztunk.Másnapra erős alhasi fájdalmam volt estére, ami tegnap reggelre teljesen elmúlt.(megijedtem, mi van ha méhen kívüli terhes vagyok,bár nem tudom azt a teszt kmutatná-e).Ön szerint kellene egy újabb tesztet csinálnom?Illetve mikor?Vajon mi lehet az oka a menstruációm kimaradásának ha nem vagyok terhes??Bár az lennék….

    Válasz: Igen, lehetséges, hogy peteérés volt. Ha az együttlét után eltelt már legalább 12. nap, akkor érdemes tesztet csinálnod.

  • Ilcsi

    2010. február 05. péntek

    Kedves Ági!
    Abban szeretném segítséged kérni hogy vásároltam egy PG53 ovulációs tesztet hogy megtudjam mikor van pontosan peteérésem. Viszont nem egyértelmű számomra a leírása. Azt értem hogy amikor peteérésem lesz akkor az a bizonyos páfrány levelekhez hasonló lesz a kristályosodási kép. Kérdésem hogy ha babát tervezünk akkor e szerint mikor érdemes együtt lenni.
    Válaszod köszönöm!! Ildikó!

    Válasz: Amikor páfrányos a teszt, illetve, ha már nagyjából tudod, mikor van a pé. (mert az előtte levő hónapokban figyelted), akkor az előtte levő 1-2 napban.

  • Manócska

    2010. február 01. hétfő

    Még egy kérdésem lenne…bár lehet hogy elég tudatlannak tűnök majd de mégis hány napos egy átlagos ciklus és honnan kell számolni?A helyzet az ugyanis hogy nekem természetes menstruációm 3 éve volt utoljára azóta csak a tablettás és elötte én sose számolgattam semmit mert nem volt rá szükségem most viszont jó lenne tudnom de fogalmam sincs csak sejtem hogy 2 menstuáció közti szünet jó esetben nem lehet egy egész hónap vagy tévedek? (jan 3-án kezdődött és 8.-án ért véget a legutóbbi mensim és már mindjárt itt a február 3 szóval nem tudom hogy mi van most…) Azért sem tiszta a helyzetem mert dec végén hagytam abba a tabit és ez is bizonytallaná tesz hogy vajon azért késik ennyit a mensim mert kisbabám lesz vagy csak a bizonytalan hormonjaim szórakoznak velem…
    Bocsánat a tudatlanságomért és azért is ha túl fogós a kérdésem de ez tényleg érdekelne…

    Válasz: A ciklust a menstruáció első napjából számoljuk és 28 nap az átlagos hossz. A peteérés a 14. nap környékén van. Ha dec. végén hagytad abba a tablettát, akkor emiatt összezavarodhat a ciklusod, ez az időszak még 3-6 hónapig eltarthat, mire kiürül a hormon a szervezetből és helyreáll a ciklus.

  • Rica

    2010. február 01. hétfő

    Sziasztok!
    3 hete,aztán meg 5 napja voltunk együtt a párommal védekezés nélkül!Pénteken egész délután hányingerem volt és nagyon gyakran kell mennem pisilni,de szombat reggel megjött!Nem éreztem meg mint máskor!Eddig minden mesi előtt fájtak a melleim!Szombat meg vasárnap is csak minimális volt a vérzésem,ma meg csak kevés barnás színű!Szerintetek lehetek terhes?
    Előre is köszönöm a válaszokat!

    Válasz: A tünetek, amiket leírtál nem egyértelműen terhességi tünetek, egy felfázás, egy gyomorrontás vagy fertőzés is okozhat hasonlókat. Viszont ha a vérzés 3 napon belül elmúlik, érdemes lenne egy tesztet csinálni.

  • claire28

    2010. január 31. vasárnap

    ági!!emlékezz vissza egy pár sorral lentebbi kerdeseimre törteneteimre
    amiben mondtam hogy ezer darab negativ teszt és egy rettenetesen alig latszo halvány tesz és utana meg 2 negativ

    Válasz: Igen, de a negatív teszt nem jelent semmit. A teszt lényege, hogy ha van elég HCG a vizeletben, kimutatja. A negatív azt jelenti, hogy nem volt, vagy nem volt elég HCG a vizeletben, a pozitív viszont azt jelenti, hogy van HCG, tehát vagy egy nagyon ritka pajzsmirigy rendellenességben szenvedsz (amiről nyilván tudnál) vagy terhes vagy.

  • maya

    2010. január 31. vasárnap

    Köszönöm a válaszolat!

  • Manócska

    2010. január 31. vasárnap

    Sziasztok!

    Nos nálam az a helyzet hogy ma teszteltem de vizeletsugaras helyett amit használni szoktam most csak olyan belemártós vékonyka fajta volt itthon nem tudtam meddig merítsem meg és hogyan szóval elég szerencsétlen voltam.Lényeg a lényeg hogy a megadott időn belül lett egy szaggatott kontroll csíkom semmi más (kb. 1 órával később előkotortam a szemetesből és még mindig csak a kontroll vonal látszott immár erősebben) viszont január 3-8-ig menstruáltam és ugye már időszerű lenne de nyoma sincs.Most akkor mi is a helyzet?Túl korán teszteltem vagy mit ronthattam el…..Ha ez volt a baj mikor lenne érdemes újra tesztelnem?Kellene egy kis segítség 🙂 Másik kérdés van még esély arra hogy most terhes vagyok, vagy a negatív teszt azt jelenti felejtsem el?!
    Előre is köszönöm a választ mert eléggé aggódom.

    Válasz: A negatív teszt tévedhet, mert ha még túl korán tesztelsz, és kevés a HCG a vizeletben, akkor nem mutatja ki a HCG-t. Várj 1-2 napot és ha nem jön meg, tesztelj megint.

  • claire28

    2010. január 30. szombat

    Ági de hát menstrálok és az orvos azt mondta nem vizsgál meg csak ha el mult a gyulladásom

    Válasz: Az, hogy vérzel, nem azt jelenti, hogy menstruációd van, hiszen van egy pozitív teszted.

  • fifike

    2010. január 30. szombat

    sziasztok!

    egy igen komoly kérdésem lenne viszont nem vicc!
    szeretnék gyereket,de apát nem…
    ki tud erről valami bővebbet vagy hogy ezzel kapcsolatban
    merre menjek mit tegyek??

    előre is kőszönöm a válaszokat!
    Üdv.:fifike
    U.I.:minden informáciora szükségem van ,és kérlek aki tud segitsen

    Válasz: Magyarországon erre nincs lehetőség.

  • claire28

    2010. január 30. szombat

    hát ez az hogy volt pozitiv tesztem is és még is meg jött:(
    szóval én már azt sem tudom mibe lehet hinni mi a tuti
    mert hogy a teszt sem az az már biztos

    Válasz: Ez tévedés: ha pozitív a teszt, akkor van HCG a vizeletben, tehát terhes vagy. A vérzésnek hormonális okai vannak, amit gyógyszeresen kezelni kell. Tehát tessék azonnal orvoshoz menni!

  • Anchy

    2010. január 29. péntek

    Claire,

    ?
    teszteltél azóta vagy megjött?

  • szilvi

    2010. január 28. csütörtök

    Sziasztok!
    Kerlek segitsetek! Fogamzasgatlot szedek es januarban nem jott meg a menstruaciom,csak kb. fel napig tarto (szoszerint) maszat volt!Az is kesve!Csinaltam egy tesztet,de negativ lett!Emelygesem szokott lenni, etel undorom,a jobb oldalon a petefeszkem neha faj,de elviselheto!Szerintetek lehetek terhes?Koszi a segitseget!

    Válasz:
    Minimális esélye gyógyszerszedés mellett is van a terhességnek, de inkább csak akkor, ha véletlenül kimaradt egy szem, vagy hányás, hasmenés miatt nem tudott felszívódni, esetleg ha antibiotikumot szedtél. De az is lehetséges, hogy csak gyógyszert kell váltanod. De érdemes lenne nőgyógyászhoz menned, hogy biztosat tudj.

  • maya

    2010. január 28. csütörtök

    Nagyon félek attól, hogy esetleg valami bajom van, és nem eshetek teherbe, aminek alapja is van.
    Most hétvégén leszek 30 éves, és négy és fél éve azt mondta a nőgyógyászom, hogy gyakorlatilag nincs esély arra, hogy teherbe essek. Valamilyen szindrómának nevezte a problémámat, de papírt nem kaptam róla, akkor pedig annyira sokkolt mindaz, amit mondott, hogy nem jegyeztem meg a pontos nevét. Azt még hozzátette, hogy ne aggódjak, mert terhes lehetek majd, de előbb meg kell műteni, viszont ezt a műtétek majd csak akkor kérjem, ha már akarok babát, előbb nem.
    12 évesen mensturáltam először, és nekem soha nem volt rendszeres, csak ha fogamzásgátlót szedtem, többször hónapokig kimaradt, akár 5 hónapi is, és volt, hogy 3 hétig is eltartott egy-egy menses. Ebből vonta le az orvosom a fenti következtetést, plusz egy hüvelyi vizsgálatból.
    A barátommal továbbra is védekeztünk, majd lett egy másik kapcsolatom, és mivel az a férfi 25 évvel idősebb volt nálam, mindenben rábíztam magam. Ő azt mondta, mikor megtudta, milyen problémám van, hogy ne védekezzünk. És szinte azonnal teherbe estem, ami elég későn derült ki, így utólag szerencsére már nem lehetett elvetetni a babát.
    Nem volt semmi tünetem, se émelygés, se hányinger, az meg természetes volt, hogy 4-5 hónapig nem menstruálok. A kapcsolatnak vége lett, és a kislányom most 2 éves és négy hónapos.
    Lassan másfél éve van egy új kapcsolatom, és ez a férfi nagyon szeret mindkettőnket, szeretnénk közös babát, de már attól rettegek, hogy tényleg igaza volt a nőgyógyászomnak, és csak valami véletlen folytán lettem terhes…
    Két mensruáció között (ami a szülés óta helyrejött, azaz rendszeres és kiszámítható), rendszeresen, szinte minden nap szeretkezünk, hogy teherbe essek, és egyre elkeserítőbb, hogy nem akar összejönni.
    Mennyi az az idő, ami után orovoshoz kell ha fordulni, ha nem esek teherbe?

    Válasz: 1 év után kell orvoshoz fordulni.

  • maya

    2010. január 28. csütörtök

    Teherbe szeretnék esni, és már egyre görcsösebben akarjuk a párommal. Októbertől nem védekezünk, és már azt hittem, végre összejött, mert jelentkeztek tünetek (émelygés, hányinger), de most kéta napja a szokott időben megjött, sajnos. 🙁 Igaz nagyon gyenge a vérzés, de azt hiszem, ez a lényegen nem változtat. Az émelygés amúgy azóta is fennáll… Reménykedhetek még? Vagy marad a további próbálkozás?

    Válasz: Ez most biztosan nem terhesség, de ne add fel, 1 éven belül a párok 85%-ának sikerülni szokott, türelem 😉

  • claire28

    2010. január 27. szerda

    hát igen van mit irnom a nai nappal ugyanis van egy méh gyulladásom volt egy halvány pozitiv tesztem és a leg barobb hogy azt hiszem ma menstruálok na ez a meleg nem a leves

    Válasz: Gratulálok a pozitív teszthez! 🙂 Ezekszerint terhes vagy 😉

  • Anchy

    2010. január 26. kedd

    Claire,

    írj, mi van veled, hogy vagy? Ági boztosan elfoglalt, de írni fog, nekem is mindig válaszolt, nyugi.. :’ D

  • claire28

    2010. január 26. kedd

    Ági?

  • Anchy

    2010. január 26. kedd

    Sziasztok lányok,

    Claire,
    mi újság Veled? kezelik a méhgyulladást? szedsz rá valamit?
    Hanyadik napon vagy ma?

    Nekem valszinű ma van peteérésem, igaz csak a 12.13.napon vagyok, de borzasztóan fáj hol a bal hol jobban a jobb petefészkem 🙁
    Mi kétnaponta vagyunk együtt, amensi utáni 9.naptól 🙂 hátha..
    szorítok értde és Mindenkinek mielőbbi babásodást 🙂
    Anchy

  • bendori

    2010. január 25. hétfő

    Hallottam már olyat, hogy csak később lett pozitív a teszt.
    A méhgyulladás nem jó 🙁
    Amíg nem jön meg, van remény 🙂

  • claire28

    2010. január 25. hétfő

    jol el beszélgetek magammal………..

  • claire28

    2010. január 25. hétfő

    hm elmentem az orvoshoz az miatta lelet miatt azt mondta csunya méh gyulladasom van de ettöl nem fajhat a mellem mondtam szeretném ha meg vizsgalna azt mondta nem majd leközelebb! ma 26-ka van a 15 -ik napom és csinaltam egy ujabb tesztet ami megint negativ most mar nem ertem akkor most mar tuti nem vagyok terhes?

    Válasz: Ha a gyulladás a méhedben van, akkor az is okozhatja a menzesz késését. És ezt egy cytologia alapján mondta? Se egy ultrahang, se egy vizsgálat? Mert rákszűrésnél a mintát a méhszájról veszik, lehet, hogy az a terület gyulladt, de akkor a terhesség még nem kizárt.

  • claire28

    2010. január 25. hétfő

    jah es amugy holnap leszek az aktus utani 13dik napban szerintetek mondjam az orvosnak a tüneteket vagy hogy szeretném meg tudni hogy baba vagy nem baba?vagy teszt es utanna doki?

  • claire28

    2010. január 25. hétfő

    de nekem érezhetöen nincs semmi bajom meg hát viszketni sem viszeketek meg van egy fóbiás betegségem én egy nap akár 5x is meg fürdök sőt keveset mondtam akkor nem ertem