Terhesség FAQ: teherbeestem-e vagy sem?

Az elmúlt 1 évben rengeteg kérdés érkezett hozzám (kb. napi 5-10) a teherbeesés témakörében, így idejét láttam készíteni egy részletes összefoglalót a leggyakrabban feltett kérdésekről.

 Terhesség FAQ: teherbeestem-e vagy sem?

Teherbe eshetek-e…?

Ha megszakítással védekezünk
(vagy ha csak betette, de nem bennem ment el)
Igen, a megszakításos védekezés Pearl indexe 35, azaz 100 nőből, akik 1 éven át így védekeztek, 35 teherbe esett, ez elég nagy arány azért)

Ha kiszakadt a gumi…
Ha nem ment el benned és akkor szakadt ki a gumi, akkor kicsi az esély a terhességre, ha elment és utána szakadt el (vagy csak akkor vettétek észre, hogy elszakadt, amikor kivette), akkor nagy.

Bevettem a 72 órás tablettát, terhes maradhattam-e?
Erre minimális az esély (1% alatti), de a 72 órás tabletta megváltoztatja a vérzést, röviddel a bevétel után általában megjön és a ciklus is pár hónapig más lehet a megszokottól (valamint a vérzés mennyisége és minősége is)

Egy szem tabletta kimaradt…
Ha tablettát szedsz, akkor elvileg kimarad a peteérésed, gyakorlatilag lehet az aktus hatására extra peteérésed, de ennek az esélye minimális.

Szedem a fogamzásgátló tablettát, lehet, hogy mégis terhes lettem?
Hormonális fogamzásgátló tabletta mellett 0,5% az esélye a teherbeesésnek, ami kis esély, de azért néha előfordulhat (ez csak akkor érvényes, ha nem maradt ki egy tabletta sem!)

Spermaölő kúppal védekezek, lehetséges, hogy mégis teherbe estem?
Elképzelhető, 5% erre az esélyed.

Már 1 hónapja késik és a tünetek egy része már jelentkezett, mit tegyek?
Először is tesztelj, aztán eredménytől menj el orvoshoz, aki megállapítja a terhességet vagy segít rendbetenni a kimaradt ciklusodat, megállapítani a tüneteid okát.

Csak petting volt
Ha nem került előváladék vagy spermium a hüvelyedbe, akkor nem lehetsz terhes. A spermiumok szabad levegőn hamar elpusztulnak, ezért törülközőtől, ágyneműtől (a rajtamaradt spermiumtól) sem lehetsz terhes.

Terhességi tesztek és tesztelés

Az ellenőrző ablakban nem jelenik meg semmi
Ha az ellenőrző ablak nem mutat semmit, akkor nem jó a teszt, másikat kell venni.

Negatív a teszt, lehetek-e terhes?
Lehetsz bizony! A pozitív teszt sosem téved, de a negatív teszt gyakran. Nézzük milyen esetek lehetnek:
1. Túl korán csinálod meg a tesztet Tesztelni legkorábban a következő menses első napja előtt 1 nappal lehet (vagy ha nincs rendben a ciklusod, akkor az együttléttől számítva 12-14. nap múlva)

2. Nem elég érzékeny a teszt A tesztek különféle érzékenységűek, az egyik még negatívat mutathat, mert nem talál elég HCG-t a vizeletedben, miközben a másik már kisebb mennyiséget is érzékel A terhességi tesztek érzékenységéről itt olvashatsz bővebben

3. Nem reggel teszteltél A reggeli vizelet töményebb, ezért jobban kimutatja benne a HCG-t a teszt, lehet, hogy napközben még negatívat mutat a teszt, de másnap reggel már pozitívat.

Tévedhet-e a pozitív teszt?
Egyes ritka pajzsmirigybetegségek esetén előfordulhat, hogy téved a teszt (de tudnál róla, ha ilyen betegséged lenne), egyébként nem.

Pozitív lett a teszt, mégis megjött, most akkor mi van?
Két eset lehetséges:

1. Ha csak gyenge barnás folyást, rózsaszínes gyenge vérzést észlelsz, nem túl erőset és nem állandóan, hanem foltokban, akkor terhes vagy, de valamilyen hormonprobléma miatt (ez hajlam kérdése is lehet, főként korábban már elvetélt, illetve szült nőknél fordul elő) van a folyásod (tehát ez nem rendes menstruáció) és mindenképpen mielőbb fordulj orvoshoz, aki gyógyszeres úton tud segíteni. Ne ijedj meg, ez kezdődő vetélés jele is lehet akár, de nem feltétlenül, és mielőbb mész el orvoshoz, annál hamarabb kaphatsz segítséget.

2.Ha rendes erőteljes vérzésed van, akkor korai vetélésed volt, ami nagyon gyakori, a korai terhességek 20%-a így végződik.


Pozitív lett a teszt, mikor menjek el orvoshoz?

Várjál legalább 7-10 napot az orvoshoz menéssel, ugyanis a 4.-5. héten még az ultrahang sem látja a babát, legkorábban a 6. héten látható.

Mennyi idő után lehet kimutatni a terhességet?
Az “akció” után minimum 10-12 nap kell, addigra ágyazódik be a baba és akkor kezd el HCG hormon termelődni a szervezetben, amit a teszt ki tud mutatni.

Nem tudom, mikor volt a peteérésem, de a múltkor együttvoltunk és szerintem terhes vagyok. Mikor teszteljek?
Amikor utoljára együttvoltatok, ahhoz képest számolj 12 napot és akkor csinálj tesztet, ha már a 12. napon vagy utána vagy.

További teszteléssel kapcsolatos infókat itt találhatsz!

Problémák

fertőzések, betegségek és egyéb a terhesség útjában álló akadályok

Szoptatás mellett teherbe eshetek-e?
Igen. A baba 6 hónapos koráig, ha igény szerint szoptatsz és két szoptatás között nem telik el 6 óránál hosszabb idő egy alkalommal sem, akkor érvényesül a szoptatás fogamzásgátló hatása, egyébként nem.

Terhesség mellett szoptathatok-e?
Igen, akár a szülésig szoptathatsz, hacsak nem vagy különösen hajlamos a vetélésre, koraszülésre (ha korábban már előfordult ilyen) és nem nyílt ki a 36. hét előtt méhszájad, illetve ha az orvosod kifejezetten meg nem tiltotta pl. gyakori, idő előtti (36. hét előtt) méhösszehúzódásokra hivatkozva.

Babát szeretnénk, de valamilyen fertőzésem van…
Ha lehet, előbb kezeltesd ki magad, mielőtt teherbe esel, de attól, hogy fertőzésed van, még teherbe eshetsz, tehát a fertőzés nem fogamzásgátló módszer.

Terhes vagyok és fertőzésem van
Emiatt ne aggódj, menj el orvoshoz és kezeltesd.

1-2 hete iszogattunk a barátokkal, de most rájöttem, hogy terhes vagyok, nem lehet baja a babának?
A múlt héten antibiotikumot kellett bevennem, de most rájöttem, hogy terhes vagyok, lehet valami baja tőle a babának?
Nem, az első 4-5 hétben semmilyen rendellenesség nem alakulhat ki alkohol vagy gyógyszerszedés miatt. Érdemes ezügyben elolvasni a dr. Czeizel Endrével készült riportot

Háromszor lett negativ a tesztem, es azota ketszer megjott rendesen, ugye kizárt, hogy terhes vagyok?
Ha azóta nem voltatok együtt védekezés nélkül, és a mensesek a megszokott időben jöttek, akkor igen, kizárt.

Kimaradt a menzeszem és mellfeszültést, ingerültséget, fejfájást vagy enyhe barnás folyást tapasztalok, lehetek-e terhes?
Igen. Csinálj tesztet! Aztán az eredménytől függetlenül mindenképpen menj el orvoshoz. Ha babát vársz, akkor azért, mert a barnás folyás nem normális dolog és kezelni kell, ha pedig nem vársz babát, akkor a cikluskimaradás és a barnás folyás fertőzés vagy más nőgyógyászati gond jele lehet, amit kezelni kell.

Mennyi az esélye…?

Ha mindketten egészségesek vagyunk és nem védekezünk, mennyi az esélye hogy babánk lesz?
Az esély kb. 20-30 százalék egy ciklus alatt, ha pont sikerült elkapni a megfelelő időpontot. 1 éven belül kb. 85% az esély.


Pár napja együttvoltunk a párommal, most hányingerem van (szúr a petefészkem, alhasi fájdalmaim vannak, fáradt vagyok, szédülök, émelygek, fáj a fejem, feszül a mellem – a megfelelő tünetek behelyettesítendők), vajon terhes vagyok?

A terhességi tüneteket legkorábban az együttléttől számított 12 nap múlva érezheted, ennél korábban nem.

Naptár módszerrel védekezünk, lehet, hogy terhes vagyok?
A statisztikák azt mutatják, hogy ha naptár módszerrel védekeztek, akkor a teherbeesés esélye 1 éven belül 40%. Nem mindenkinek van a félidőben a peteérése, van akinek pár nappal korábban, van akinek később van, és lehetnek extra peteérések is, amiket az orgazmus vált ki.

A menstruáció alatt voltunk együtt, lehetek-e terhes?

Igen, a menstruáció alatt is teherbe lehet esni, bár az esélye kisebb, mint máskor.

A mensesem elmúlt és az utána levő időszakban voltunk együtt, lehetek-e terhes?

Igen. A mensutrációt követő napokat egészen a peteérésig “bizonytalan időszaknak” hívják a megtermékenyülés szempontjából, ilyenkor könnyebb teherbeesni, mint a peteérést követő időszakban.

Vízben voltam együtt a barátommal, úgy hallottam, a víz megöli a spermiumokat, de mégis félek, hogy terhes lettem…
A víz nem öli meg a spermiumokat, úgyhogy igen: terhes lehetsz akkor is, ha vízben voltatok együtt.

Bevettem az esemény utáni tablettát, és rá pár nappal megjött, de most a rendes ciklusom késik és hányingerem van, lehet hogy terhes vagyok?
Az esemény utáni tablettától pár nap múlva vérzés jelentkezik, és a megszokott ciklus utána néhány alkalommal elcsúszhat, mivel felborul a hormonháztartás. De persze, ha közben megint védekezés nélkül (akár megszakításos védekezéssel) voltatok együtt, akkor a egy másik alkalommal mégis teherbe eshetsz.

A fogamzásgátlási módszerek hatékonyságáról bővebben itt olvashatsz: https://www.kismamablog.hu/terhesseg/terhesseg-elott/terhes-vagyok-vagy-nem

Peteéréssel kapcsolatos kérdések

Lehet érezni a peteérést?
Ha nagyon ismered a szervezeted jelzéseit, akkor igen, lehetnek ráutaló jelek: enyhe menstruációs görcs szerű fájdalmak, alhasi szurkálás.

Honnan tudhatom, hogy peteérésem van?
Többféle módon tudhatod meg, mikor van a peteérésed
1. Ha rendszeresen hőmérőzöl, akkor a peteérés időpontjában leesik a hőd (a módszerről bővebben itt olvashatsz)
2. Használhatsz ovulációs tesztet is, ami a peteérés időpontját pontosan jelzi
3.Megnézheted a méhnyaknyákodat is. Ehhez a hüvelyedből kell mintát venned (tiszta kézzel). Normál állapotban a nyák fehér és ragadós, de a peteérés időpontjában a nyák átlátszó és nyúlós lesz és úgy néz ki, mint a tojásfehérje.

Nem pont peteéréskor voltunk együtt, hanem előtte (vagy utána) 2-3 nappal. Lehet, hogy mégis teherbe estem?
Igen, lehet. A spermiumok 2-3 napot képesek életben maradni a petevezetékben, ezért lehet, hogy a peteérés előtt 2-3, utána pedig 1 nappal történő együttlét révén még létrejön a fogantatás.

Menstruáció és terhesség

Az előző menstruációm más volt, mint a többi, lehet, hogy terhes vagyok?
Önmagában az, hogy máskor jött meg, esetleg kevesebb vagy több vérzés volt a szokásosnál nem jelenti azt, hogy terhes vagy. Ha a terhesség ellenére megjön (nagyjából a szokásos időpontban), akkor enyhe barnás folyást tapasztalhatsz, ami szakaszos és csak 1-2 napig tart. Ha folyamatosan vérzel, és több napon át, akkor nem vagy terhes (vagy terhes voltál, de elvetéltél, ez a korai terhességek 20%-ban előfordul)
Ha mégis gyanakodsz, csinálj egy tesztet, a menses időpontja után már ki kell mutatnia a terhességet.

Nem jött meg a mentruációm, de a ciklus utolsó napjaiban együttvoltunk, lehetek terhes?
Igen, lehetsz, de ezt ebben az esetben a teszt a menses első napjaiban még nem mutatja ki. Az együttléttől számolj 12 napot és akkor már tesztelhetsz.

Lehet-e érezni a beágyazódást ? És hanyadik napon van?
A fogantatástól számított 7-12. nap között van valamikor és igen: az érzékenyebb kismamák megérzik.

Pár napja kellett volna megjönni, de nem jött meg. Érezhetek már tüneteket? Mikor teszteljek?
Igen, most már érezhető. 2-3 napot várjál és ha nem jön meg, tesztelj megint.

Már meg kellett volna jönnie, de nem jött meg. Csináltam tesztet, de negatív lett, akkor most nem vagyok terhes?
Lehet, hogy terhes vagy, de nem volt elég érzékeny a teszt vagy nem reggel csináltad. Emellett még az is lehet, hogy a ciklus végén estél teherbe, ezért még korai volt a tesztelés. Várjál néhány napot és ha nem jön meg, tesztelj megint.

Még nagyon fiatal vagyok a terhességhez

Hogyan mondjam el a szüleimnek?
Mindenképpen beszélj őszintén a szüleiddel. Igen, nagyon kellemetlen lesz, biztosan meg fognak szidni, de fontos, hogy segítsenek neked megoldani a helyzetet akárhogy is alakulnak a dolgok. Semmiképp ne ess abba a hibába, hogy vársz hetekig és halogatod, mert akkor már sokkal nehezebb lesz akármilyen döntést is meghozni. Segítséget kaphatsz a Kiáltás az életért Alaptványtól is, akik segítenek a tesztelésben, és lelki segítséget is nyújtanak. Itt éred el őket: http://www.valsagterhesseg.hu/

Az első tünetek

Fájdogál a hasam, terhes lehetek?
Önmagában az alhasi fájdalom lehet a közelgő menses jele is, de felfázás is okozhatja. Ha gyanítod, hogy terhes vagy, akkor a menses elmaradása, valamint a pozitív teszt alapján mondhatod, hogy terhes vagy.

A mellemből átlátszó előtej szivárog, lehet, hogy terhes vagyok?
Ez lehet a terhesség jele is, de hormonzavar és hormontartalmú gyógyszerek fogyasztása is okozhatja, illetve, ha 1 éven belül hagytad abba a szoptatást, akkor amiatt is lehet.
Erről bővebben itt olvashatsz: https://www.kismamablog.hu/szoptatas/elotej-a-terhesseg-alatt

Két hete voltam orvosnál,merthogy a tesztem pozitív lett.Az orvos azt mondta,2 hét múlva menjek vissza, mert még kicsi a terhesség s csak a petezsák látszik.Ezt követően 2-3 napig jelentkezett a reggeli hányás,de már 2 napja nincs ilyen…Igaz egész nap émelygek,furcsán érzem magam,de ez az elmaradás aggaszt nagyon.Lehet,hogy nem él bennem a babám?
Ha émelyegsz, akkor nincs gond. Ha elhal a baba, akkor minden tünet megszűnik teljesen, nincs émelygés sem.

7 napja erzekenyek a mellbimboim, es fajdogál a hasam lent. Lehet, hogy terhes vagyok?
Az érzékeny mellek és a hasfájogatás egyaránt terhességi tünet, de a közeledő menses előjele is lehet, ezért érdemes megvárni, hogy megjön vagy nem és ha nem, akkor csinálni egy tesztet.

Mostanában eléggé megnőtt a hasam, és kemény is. Nem tudom, hogy ez terhesség-e, vagy csak meghíztam.
A hasnövekedés és a kemény pocak nem jellemző a koraterhességre. Puffadás jelentkezhet, de arról érzed, hogy emésztési dolog. A várandósoknál nem a pocak növekszik, hanem az alatta levő rész először, de ez csak a 12. hét után szokott kifejezetten és szemmel láthatóan is jelentkezni.

A dokim végzett hüvelyultrahangot, és azt mondta kissé meg van vastagodva a nyálkahártyám, de azt mondta, ez még nem terhesség. Most akkor mi van?
Korán mentél el orvoshoz, ezért az ultrahangon még nem látta a babát. A terhességet hivatalosan csak akkor állapítják meg, ha már van a babának szívhangja (kb. a 6. héten lehet ezt már észlelni).

Hőmérőzéssel kapcsolatos kérdések

36,9 a testhőm, most akkor terhes vagyok?
A magas testhőmérséklet önmagában semmit nem jelent. Normál ciklusnál menses előtt mindig felemelkedik a testhő és vagy a menses első napjáig, vagy a menses végéig magas marad. Csak akkor van értelme mérni a hődet, ha van viszonyítási alapod az előző hónapról, hogy hogyan is szokott nálad lenni. Ha a menstruáció elején szokott leesni a hőd, akkor a változásból azonnal tudhatod, hogy meg fog jönni, ha a végén, akkor a fennmaradó hő azt is jelentheti, hogy meg fog jönni, csak késik.

Hőemelkedésem van, terhes vagyok?
A magasabb testhő a cíklus végén normális dolog, mindig van. Az a lényeges, hogy a menstruáció várható első napján leesik-e (ezesetben meg fog jönni) vagy nem. De fontos tudnod, hogy van, akinek nem a menses első napján esik le, hanem csak közben, ezért ez a módszer nem 100%-os a terhesség megállapításában.

A hőm csak 36,5, akkor nem is vagyok terhes?
Nem a testhő mértéke számít, hanem a korábbi adatokhoz viszonyított mértéke. Ha több hónapon át folyamatosan mérted a testhőmérsékletedet, akkor tudod, hogy mennyi szokott lenni a hőd peteérés előtt, alatt és utána. Van, akinél ez az érték eleve alacsonyabb, így a peteérés utáni megemelkedett testhőmérséklet is alacsonyabb lesz. Mindemellett az is lehet, hogy nem volt peteérésed, azért alacsonyabb még a hőd.

A hőmérőzésről bővebben itt írtam: https://www.kismamablog.hu/terhesseg/a-terhesseg-jelei/terhessegi-testhomerseklet

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, kognitív tudományokból doktorált. 2006 óta foglalkozik csecsemőkori problémákkal, könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

2 215 Comments

 • Manócska

  Reply Reply 2010. január 24. vasárnap

  Claire! Ez még nem zár ki semmit!Pl a gomba előfordul terhesség alatt is és ha állapotos valaki jobban oda figyelnek az ilyesmire szóval ne ess kétségbe az is lehet hogy ők többet tudnak nálad 😉 de ha nem is vagy babás de valamilyen fertőzésed van kicsit örülhetsz is hogy nem vagy állapotos mert jobb azt tiszta lappal indítani jobb ha előbb kikezelteted magad mindenből aztán már semmi gond se lesz.De legegyszerűbb ha holnap reggel elmész és kiderül hogy mi a helyzet!Biztosan nincs semmi gond!
  Mellesleg az én anyukám mikor várandós volt velem gombás lett a gumikesztyűtől :S mesélte hogy a doki nem eldobható egyszerhasználatos kesztyűt használt és lehet hogy nem volt kellően fertőtlenítve így kapta el :S kinlódott is vele rendesen mire elmúlt pedig ez még normál állapotban is borzasztó egy dög dolog nemhogy várandósan amikor minden gyógyszert 6x meggondol az ember. :S

 • claire28

  Reply Reply 2010. január 24. vasárnap

  akkor már nem is várhatom hogy baba legyen??:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

 • bendori

  Reply Reply 2010. január 24. vasárnap

  Cytologia a rákszűrés vagy kenetvétel.
  De ne ijedj meg, ha pici fertőzésed vagy gombád van, akkor is itt jön vissza, és azt is kezelni kell
  ne idegeskedj!

 • claire28

  Reply Reply 2010. január 24. vasárnap

  KÖNYÖRGÖM VALAKI MONDJA MEG MI AZ A CYTOLOGIA MERT MOST VASARNAP VAN ES MOST KAPTAM ASZÜLÉSZET NŐGYÓGYÁSZATTÓL EGY LEVELET HOGY MEG JÖTT A CYTOLOGIAI LELETEM ÉS FARADJAK BE TOVABBI KEZELES MEG BESZELESRE JAJ AZ MOST MI SEGITSEG

 • claire28

  Reply Reply 2010. január 23. szombat

  Ok:)

 • Manócska

  Reply Reply 2010. január 23. szombat

  Okés akkor február 1-én itt 🙂 meglátjuk mi lesz 🙂

 • claire28

  Reply Reply 2010. január 22. péntek

  köszi:)remélem én is hogy utban van….:) amugy voltam januar 2anvagy 3an orvosnal az orvos a nőgyogyasz azt mondta semmi bajom nincs picit meg van nagyobbodva a mehem de ez nem baj!!na de hát azota történt ugye az akció:))) én 29 ére NEM várom:)) hát sok szerencset neked is szerintem talizzunk februar 1 én isi itt mert kivancsi vagyok mi lessz veled:))

 • Manócska

  Reply Reply 2010. január 22. péntek

  Szerintem…hangsúlyozom szerintem!!!Az ilyet ne háziorvossal beszéld meg ők általában (legalábbis az enyém olyan) mindenhez értenek épp ezért semmihez se.Legjobb lenne ha ezzel nőgyógyászt keresnél meg.Ő egy UH-val vagy kenetvétellel meg tudja állapítani ha van valami baj de ha terhességről van szó azt is ha nem is uh-val mert nem látszik de vérvétellel mindenképp.Szóval érdemes lenne ha erős fájdalmaid vannak.Én is görcsölgetek de nem tudom minek tudjam be monstanság vacakol a gyomrom és lehet hogy az fáj és kisugárzik lentre és azt érzem..szóval nem tudom…majd kiderül a vallatásnál ahogy mondani szokták 🙂 február elsejére várom a nemvártat.Legalábbis papíron akkor kéne jöjjön… 🙂
  Egyszó mint száz szerintem mielőbb keress meg egy nőgyógyászt a gondjaiddal ő tud neked maximálisan választ adni a kérdéseidre és megnyugtatni.Remélem semmi gond nincs nálad és úton van a második gyerkőc 🙂

 • claire28

  Reply Reply 2010. január 22. péntek

  és szerintem hogy ágit hagyjuk élni javaslatodra válaszoljak szerintem ugyis ági dönti el hogy naponta vagy hetente vagy havonta jár ide fel:))) és nem kontárkodtál szerintem bele:) mert jo mindenkitöl hallani valami tapasztalatot mert abbol gazdagszunk:)

 • claire28

  Reply Reply 2010. január 22. péntek

  manócska:) én utoljára 4 napja irtam és türelmes vagyok csak tényleg fáj és legyengit és ma voltam a házi orvosomnál aki nem egy normális ember meg sem hallgatta mi a panaszom azt mondta a méhem be van gyulladva amit tutira tudok hogy nincs be gyulladva mert már volt benne részem és ez nem az lehet!!!és én szültem már 6 éve egy kis lányt de ilyen tünetek vagy ilyen fájdalmaim még nem voltak de pontosabban a mell fájdalmam olyasmi mint mikor már meg szültem és szopizott a baba és olyan égető én még sosem éltem magam bele a terhességbe az elsö is csak ugy jött bár szeretnék már egy kis babát és engem meg nyugtatnak ági válaszai és ha várnom kell hát várok:)))))

 • Manócska

  Reply Reply 2010. január 22. péntek

  Jah és bocsi Ági hogy belekontárkodtam a válaszadásodba de azért lássuk be lányok Áginak biztos teli a hócipője már hogy naponta 20-an kérdezik és követelik az azonnali válaszadást hogy megtudják jön e a várva várt trónörökös de ha belegondoltok volt olyan anno mikor még nem volt net akit ki lehetett arról faggatni hogy ezek a tünetek mik,hogy ha ekkor vagyunk együtt mi lesz és hogy mennyi legyen a testhőm ha babát akarok?Sztem nem volt ilyen ember és nem is foglalkozott vele senki ha babás lett akkor örült neki hisz előbb utóbb úgyis kiderült hogy az-e ha nem akkor próbálkozott tovább nem dölt össze semmi.
  Szóval hagyjunk Áginak némi levegővételnyi időt neki is van munkája, családja, hagyjuk élni 🙂 én szivesen olvasom a tanácsait és ötleteit de amit már 6x leírt azt ne kérdezzük már meg tőle 7.-szer is tessék venni a fáradtságot és visszaolvasni!
  Na nem akartam fogadatlan prókátor lenni és isten ments hogy vitát szítsak csak azért azt gondolom nem kell minden egyes hasgörcsért és sárgább vizeletért ide rohangálni és kétségbe esni 🙂
  Aki várja és szeretné annak sok sikert és jó babavárás kívánok aki nem szeretné annak meg a mielőbbi sikeres mensit 🙂

  Válasz: Az még hagyján, ha napi 20-an, de sajnos most ott tartunk, hogy heti kb. 300-an… és a kérdések 90%-a olyan, amit már számtalanszor megválaszoltunk.

 • Manócska

  Reply Reply 2010. január 22. péntek

  Claire ha naponta írsz Áginak se tudja megmondani hogy babás vagy-e vagy sem ha már csak 1 heted van a mensiig várd ki ha nem jön meg tesztelj és akkor kiderül.Én is arra várok hogy oda jussak de ezért kár naponta írni hogy épp miket tapasztalsz.Nekem az előző alkalommal mikor beleéltem magam hogy babás vagyok megvolt minden tünetem…vagy inkább én akartam hogy meglegyenek a tünetek…szóval nyugi tudom hogy izgatott vagy de ez az egy hét már nem oszt nem szoroz kiderül az igazság és ha nem is vagy babás nem dől össze a világ lehet tovább próbálkozni 🙂 szóval nyugi!
  (egyébként a mellek beereződése lehet jel is és nem is mert mint említettem nekem is volt korábban egy “azt hittem terhes vagyok” rész az életemben és nekem is beereződött de nem voltam az csak a mensi elött produkáltam ezt.) Csak nyugi ha stresszelsz rajta az nem segít sőt.:)

 • bendori

  Reply Reply 2010. január 22. péntek

  Kedves Doktornő!
  Várhatok választ?
  előre is köszönöm

  Válasz: Igen, 1 héten belül mindenkinek válaszolunk.

 • claire28

  Reply Reply 2010. január 22. péntek

  szia ági még egy hetem van a nem vártig de nem tudom most van egy olyan dolog hogy rettenetesen égnek a melleim és 37.5 a testhőm nekem sosem szokott 37 fölé menni csak ha beteg vagyok es most nem vagyok az de a menzi elött sem szokott fájni meg égni a mellem jah és ilyen kék erek lettek a mellemben ez mi lehet??? baj?

  Válasz: Ezek mind bíztató tünetek, pláne, hogy már volt egy halvány csíkos teszted.

 • marika

  Reply Reply 2010. január 21. csütörtök

  mikorra várható a válasz?

  Válasz: 1 héten belül mindenkinek válaszolunk.

 • bendori

  Reply Reply 2010. január 20. szerda

  KEdves Doktornő!
  Dec. végén el szerettem volna tolni a mensesemet pár nappal, úgy, hogy a Yadine-t tovább szedem. A 4. plusz szem bevétele után együtt voltam a férjemmel, ám másnap reggel vettem észre, hogy az eredeti levél 21. szeme benn a levélben, így aznap kimaradt a tablett (tehát a 21. szem, és utána még 4 szemet vettem be)
  Időre megjött a mensesem, és a menses napján biztos ami biztos alapon elkezdtem az új levelet (így utólag tudom, jól bekeverhettem a hormonokat :()
  A mensesem a szokásos 5 nap helyett 3 napig tartott. Ez lehet attól, hogy a menses napján kezdtem az új levelet?
  Azóta eltelt 3 hét, és csináltam 2 tesztet két különböző napon.
  Van esélyem, hogy teherbe estem, vagy teljesen kizárt?
  Előre is köszönöm válaszát, többet nem fogom “tologatni” a mensesemet.
  Bendori

  Válasz: Nem lettél terhes, hanem az okozza ezt, hogy máskor vetted be a tablettát, mint kellett volna.

 • marika

  Reply Reply 2010. január 20. szerda

  az lenne a kérdésem hogy be ágyazódás mitől függ és mi befolyásolja vagy mit nem szabad tenni beágyazódás ideje alatt vagy hogy miből tudhatom hogy egyáltalán történik e beágyazódás köszömön

  Válasz: Akkor történik beágyazódás, ha a hormonális és genetikai feltételek adottak. Nem kell semmit tenni, ha minden rendben van, akkor sikerülni fog. Tünetei nincsenek (néha enyhe tüneteket éreznek kismamák, de ezek nem jellemzőek) Onnan lehet megtudni, ha pozitív lesz a teszt.

 • Kloé

  Reply Reply 2010. január 20. szerda

  Nagyon szépen köszönöm a gyors választ! Már 2 napja vérezgetek, igaz nem erősen, mint a rendes menstruációnál, de már “megnyugtató” mennyiségű és színű, olyan mint a menstruáció középső-utolsó szakaszában.
  Mégegyszer köszönöm!
  Üdvözlettel,
  Kloé

 • nyanyany

  Reply Reply 2010. január 19. kedd

  Üdv!
  Olyan kérdésem lennehogy ma észleltem,hogy 37 fokos hőemelkedésem van é ostanában fáradt vok, de vizsgaidőszakom van szóval nemtom, hogy ez esetleg terhességi jel-e vagy sem. Mert olvastam, hogy igen máshol meg hogy nem. A menszeszemnek 30-a körül kellene megjönnie. Az előző kicsit késett de rendesen jött meg nem volt kevesebb meg más színű sem. Sokat idegeskedek és félek,hogy bej lehet.
  A párommal múlt héten voltam utoljára együtt, gumival védekeztünk és midnen rendben volt.
  várom válaszodat

  Válasz: Ha rendesen védekeztetek, inkább esélyes, hogy a kimerültségtől, vagy egy bujkáló nátha miatt érzed a fáradságot, és a hőemelkedés is lehet emiatt.

 • vivien

  Reply Reply 2010. január 19. kedd

  és mikor teszteljek? hányadik napon?

 • vivien

  Reply Reply 2010. január 19. kedd

  de nem késik és most hő emelkedésem is van akkor?lehetek?

 • vivien

  Reply Reply 2010. január 19. kedd

  szia Ági !

  peteérés időszakában kalkulátor szerinti legtermékenyeb napomon szeretkeztem a barátommal védekezés nélkül (felül) pózban.bennem élvezett el,én elfelejtettem hogy pont (az az) a nap…. ez volt 10 napja nem szeretnék még babát mert még nem alkalmas az idő teszteltem de negativ lett !kicsit náthás vagyok a hasam aljában valami kis feszitő érzés van de nem szurkál hanem inkabb csak néhany pilllanatig érzem a méhem feszül ,mellem nem nől de érzékeny és néha viszket a bimbo udvar nem émejgek nincs hány ingerem viszont néha szédülök és rettenetesen álmos vagyok mikor reggel ébredek legszivessebben azzonnal aludnék is vissza de ez igy van a nap egész szakaszában nem tudom minek tudjam be a nathanak az idöjárásnak vagy annak a bizonyos napnak !!!nem tudom jo időben teszteltem e!de kérlek mondj valami véleményt köszönöm

  Válasz: Ha már késik a menzeszed, akkor lehetséges (a negatív teszt ellenére is), hogy teherbe estél. A tüneteid egy részét a megfázás is okozhatja. Ha továbbra is késik a vérzés, érdemes lenne újra tesztelni.

 • claire28

  Reply Reply 2010. január 18. hétfő

  huuh nagy bajban vagyok most még bonyolultabbá vált a hejzetem:))))) ez őrület:)) este 8 kor csináltam egy tesztet amin valami borzalmasan halványan szinte mintha szivárvány féleképp jelent meg a második csik !!mondtam magamba hogy áááá én ezt nem hagyhatom annyiba:)))) azzonal csinaltam egy masikat azon meg csak egy volt most már annyira nem értem hogy az már fáj

 • Ivett

  Reply Reply 2010. január 18. hétfő

  Lili és milananyu!! El se hiszem, hogy valaki válaszolt!!:D
  Am a ciklusom 11 napjána voltunk együtt a férjemmel,és igen szeretnénk babát!!azért szerettem volna tudni, hogy ekkor lehet e rá esély.

 • ginus

  Reply Reply 2010. január 18. hétfő

  Szia clarie28
  Magamból kiindulva nehéz válaszolni. Minden hónapban más tüneteim vannak. Én is mindig reménykedek, hogy talán… de a vége a vérzés. Tudom mit érzel, mint még nagyon sok nő aki babára vágyik. Csak annyit mondhatok, hogy mindig ott van a remény!!

 • claire28

  Reply Reply 2010. január 18. hétfő

  köszönöm a hozzá szólásod kedves vagy nekem is a második lenne ha lenne:) csak kezdenek eltünni ezek a tünetek a hetedik napnál tartok….még sajnos nem tudom:Sés én sem emlékszem hogy lettek volna tüneteim az elsönél… most annyi az egész hogy egy tünetem maradt hogy a mellem érzékeny de olyan értelemben mint ha fázna a bimbóm pedig nem !! nölni nem venném észre hogy nőlne a mellem de viszont idegesit melltartó polók szóval minden nekem nincs ez a barna folyasom sem hanem inkább enyhe de fehér ez is mi lehet??

 • Kloé

  Reply Reply 2010. január 18. hétfő

  Most olvastam el, amit a beágyazódásról írt! Nekem 2 nappal a “baleset” után hőhullámaim voltak, elég erősen, de azt gondolom/tam, hogy ez az idegességtől van, másnap mellfeszülést éreztem, ezután 2 nappal (ma) a bal petevezetékemnél “lüktetést” érzek. Beleőrülök a bizonytalanságba és idegességbe, lehetséges hogy ezek tényleg OLYAN jelek? Tudom, nem tud erre biztos választ adni, és elnézést, hogy “zaklatom”, de anniyra izgulok…
  Előre is köszönök minden segítséget!
  Üdvözlettel, Kloé

  Válasz: Terhességi tüneteket leghamarabb 10 nap elteltével lehet érezni, így nem valószínű, hogy a leírtak a terhesség miatt vannak. Hacsak nem egy korábbi alkalommal esett teherbe.

 • Kloé

  Reply Reply 2010. január 18. hétfő

  Kedves Doktornő! Az a problémám, hogy amikor legutóbb együtt voltunk a kedvesemmel, kiszakadt az óvszer. Ő el is ment, és jó pár perccel utána vettük észre. Rettenetesen megijedtünk, mert pont 2 menses között vagyok, ha jól éreztem előtte 2 nappal volt peteérésem, akkor elvileg nem lehet baj, de hallottam már extra peteérésről stb… 72 órás tablettát csak kb. a 60. órában tudtam bevenni, és azt is olvastam már hogy valaki a 3.napon vette be mégis lett baba. Én annyira nem aggódom, de a párom igen, mert még csak 20 évesek vagyunk és ő még nagyon nincs felkészülve, ha esetleg valami lenne, én viszont az abortuszra nem vagyok hajlandó. Egy ismerősöm már 3 barátnőjénél előfordult, hogy 72órásat kellett használnia, és azt mondta, hogy nagyon rosszul leszek, de nekem semmi bajom. Tudom, hogy mindenkinél mások a mellékhatások, de mégis aggódom, hogy talán azért nem éreztem semmit, mert már nem hat. A tabletta beszedése után 1 órával nagyon minimális vérzésem volt, de inkább rózsaszín volt és tényleg anniyra minimális, hogy csak 1 pisilésnél vettem észre csak a wc papíron volt egy kis rózsaszín folt. Nagyon kicsit görcsöl most a hasam, olyan mint a menses görcs, de nem is fáj inkább csak érzem. Elnézést, hogy ilyen sokat írtam, de gondoltam jobb ha minden apróságot leírok, hátha jobban tud tanácsot adni. Ez az egész a múlthét közepén volt. Kb. még 1 hetet kell várnom a teszteléssel, de nagyon aggódom, hátha az ön válasza előbb megjön és talán meg tud nyugtatni. Előre is köszönöm!
  Üdv, Kloé

  Válasz: Az esemény utáni tabletta bevétele után 7 napon belül vérzésnek kell jelentkeznie. Ez jelzi azt, hogy megszakította a terhességet. Ha nem volt (a rózsaszínes valamin kívül) vérzés, az jelentheti azt, hogy nem volt mit megszakítani, de azt is, hogy későn vette be a tablettát. A görcs jelezheti a vérzést is, nem feltétlenül terhességi tünet.

 • ginus

  Reply Reply 2010. január 17. vasárnap

  clarie 28-nak írok. Megértem a helyzetedet, én is mindenhonnan tudakozódok erről a témáról, mert több mind egy éve nem jön össze a második baba, pedig mindent megteszünk. Van már egy kisfiam, amikor vele lettem terhes nem éreztem a beágyazódást. A tűzhöz közel dolgozok így sok kismamával beszélek. Valakinél hasi görcsök voltak, mellfájdalom, sőt kevés vérzés is előfordulhat, ami nem keverendő a menstruációval. Szép estét!

 • claire28

  Reply Reply 2010. január 17. vasárnap

  köszi imádlak ezek mind meg vannak nállam

 • claire28

  Reply Reply 2010. január 17. vasárnap

  köszönöm a válaszodat ági és meg értem az idödet és ha rá érsz akkor hozá teszem hogy 11 én volt a pete érésem ez tuti és elvileg ha beágyazódás nál tartok akkor ez a 6 ik napja és nekem most fájnak a melleim és mindenki mondja ezt a barnazást ami nekem ninsc:( és én igazából arra lennék kiváncsi hogy a beágyazódásnak ha lehetnek jelei az mi? mert én annyira faradekony vagyok rossz közerzetü és a melleim nagyon erzekenyek a nem várt pedig 29 lenne szóval bocs ha ki széditelek:)) de ha van idöd légyszives kicsit világosits fel mert nagyon nem ertek ehez köszönöm szia!!

  Válasz: A beágyazódásnak nagyon ritkán vannak jelei, ami általában hőhullám és mellfeszülés, esetleg enyhe alhasi szurkálás

 • Vida Agi

  Reply Reply 2010. január 17. vasárnap

  Kedves Claire, Lili és Ivett, heti kb. 300 kérdést kapok. 1 héten belül mindenki választ kap. Sehol nem ígértük az oldalon, hogy válaszolunk, de valahogy így alakult, hogy sokan ideszoktak kérdezgetni, én pedig igyekszem mindenkinek segíteni, aki kérdez. Ennyit tudok megtenni, de ez egy ingyenes szolgáltatás.
  A bántó hangnemet pedig kérem kerüljük itt az oldalon. Ha úgy érzed, nem megfelelő választ kaptál, akkor menj el egy másik oldalra és tedd fel a kérdéseidet ott.

 • Annusi

  Reply Reply 2010. január 16. szombat

  Sziasztok!

  Nagy adag hormonbevitel miatt, ami még most a ciklusomat is korábbra hozta jóval lehet, hogy érzékenyebb vagyok a peteérésre, tehát megérzem? Mert sosem éreztem, ha peteérésem volt. Lehetséges némi tompa alhasi fájdalom ilyenkor, illetőleg tompa szúrás bal és néha jobb oldalon? Orvos veseproblémára vagy enyhe gyulladásra gyanakszik és szerinte nem lehetek terhes a tüneteim és kórisme alapján de én inkább félek, minthogy megijedjek… szóval lehet, hogy most a peteérést érzem? Van váladék is, ami peteéréskor szokás…

  Válasz: Igen, van aki ilyen erősen megérzi a peteérést.

 • claire28

  Reply Reply 2010. január 16. szombat

  29.e a nem várt dolog!! csak nem szoktam igy lennei a melleim is fájnak nem tudom nan de azert köszi a választ

  Válasz: A mellfájás jó jel (de a peteérést is jelezheti)

 • milananyu

  Reply Reply 2010. január 16. szombat

  Claire, mikor kellene/nem kellene megjönnie?Akkor tesztelj, az a tuti…nekem semmi jele nem vlt abeágyazódásnál, se szurkálás se semmi.
  Drukkolok akkor, h babóka legyen::)

 • claire28

  Reply Reply 2010. január 16. szombat

  köszönöm milananyu! amugy a has szurkával az lenne a kérdésem mert láttam már ezen az oldalon is hogy a beágyazódás járhat olyan tünettel hogy szurkál a has! mert nekem meg olyan kis feszitő érzes van az alhasamba néha szúr is de nem mindig ugyanott aztán meg olyan érzésem van néha ilyen tompán mintha vak belem készülne lenni de nem!!alig tudom el mondani ezt az érzést! enni nem nagyon birok viszont ha ram tör az éhség egy lovat is meg tudnek enni!álltalában nagyon nagy dohányos vagyok napiba elszivok akár 3 doboz cigit is de egy pár napja a cigi sem megy épp csak pár száll! pete érés kalkulátor szerint pont a leg foganatosabb napon voltam együtt a baratommal védekezés nélkül és az aktus ótaez az 5 ik napom hiába hogy szültem már de akkoriba annyira bele vakultam az örömbe hogy nem is foglalkoztam tünetekkel és sajnos nem is ugrik be semmi hogy most mi lehet velem

  Válasz: A has alján kis menses-szerű szúrkálás szokott lenni, de nem mindenkinél van.

 • milananyu

  Reply Reply 2010. január 16. szombat

  Claire, válaszolnék, csak nem látom a kérdésed::)Vagyis egyet látok de hasszúrkásat nem…
  Nekem saját tapasztalat van, első babánk legelsőre összejött a mostani babónk akit nagyon várunk , h megszülessen, egy év alatt jött össze…szóval sztem annyira nem számít h voltál e már terhes vagy sem.Ismerek olyat akinek sajna sose lett második de olyat is, akiknek legelsőre sikerült, ez nagyon különböző.
  Az h ki a fiatalabb na az totál nem számít.
  ha van kedved írd meg mi volt a hasszúrkás kérdés azt nem látom::)

 • lili

  Reply Reply 2010. január 15. péntek

  AMUGY LILIKE SZERINTEM EZ EGY ANNYIRA ÉDES OLDAL ITT NEM A GUNYOLODÁSNAK VAN HEJE GONDOLOM ÁGI EZT SZABAD IDEJÉBEN TESZI HOGY ITT VÁLASZOLGAT ÉS GONDOLOM NEM MUNKA NÉLKÜLI…..

 • claire28

  Reply Reply 2010. január 15. péntek

  VALAKI NEKEM IS VÁLASZOLNA A KÉRDÉSEMRE? ÉS MÉG HOZZÁ TENNÉM HOGY MINDENKI MONDJA EZT A HASSZÚRKÁT EZT HOL LEHET ÉREZNI MELYIK TÁJÉKON??? DE HA NEM TUD SENKI RÁ VÁLASZT ADNI:( AKKOR VALAKI MONDANA NEKEM EGY OLDALT AHOL TALÁN KAPO VALAMI VÁLASZT MERT AMUGY NAGYON KIVÁNCSI VAGYOK ÉS TÜRELMETLEN:))) KÖSZI

  Válasz: Kedves Claire, hetente 300 kérdést kapok, amiket általában csak a hétvégén tudok megválaszolni, legkésőbb 1 héten belül mindenki választ kap, türelem pls.

 • milananyu

  Reply Reply 2010. január 15. péntek

  Ivett én válaszolok.Attól függ mikor van/volt peteérésed, ha akkor mint az átlagnak vagyis a 14 nap körül akkor jó esélyed van , h babós legyél….

 • lili

  Reply Reply 2010. január 15. péntek

  DE AMUGY ÉN IS VÁLASZOLHATOK:)) HA NEM SZERETNÉL BABÁT AKKOR TUTI LESSZ HA SZERETNÉL NE IS SZÁMITS RÁ:))) UGY IS EZT MONDJA

 • lili

  Reply Reply 2010. január 15. péntek

  ááá az ivett ilyet szólmi de jót nevettem na lehet hogy el telik a 9 hónap is….

 • Ivett

  Reply Reply 2010. január 15. péntek

  Még mielőtt 9 hónap eltelne válaszolna valaki a kérdésemre???????????????

 • claire28

  Reply Reply 2010. január 15. péntek

  elnézést ági kaphatnék választ a második kérdésemre? mert nekem az is fontos lenne köszönöm szépen szia

 • lili

  Reply Reply 2010. január 15. péntek

  semmi baj hogy nem ültt gépnél valaki de ennek most nem kellett volna flegma válasznak lennie ha nem tudod a válaszokat nem kellene ezzel foglalkoznod mert igazából most sem válaszoltál a kérdésem re de igazán köszönöm az eddigieket is szerintem nem az lenne a dolgod hogy flegmáskodj de igazán semmi baj van másik oldal is de azért köszi hogy meg próbáltad!!!! ajánlom mindenkinek ezt az oldalt aki ki akar készülni !! és aki kétségbe akar esni mert elég érdekes hogy itt van ez a CLAIRE aki tuti terhes lehet és babát akar annak azt irod kicsi az esélye és vannak ezren mások akik kétségbe vannak esve hogy ne hogy terhesek legyenek azokra meg a frászt hozod hogy igen biztos terhes vagy ha nincs kedved normálisan bizalmat adni egy embernek ne foglalkozz ilyennel szeva

 • lili

  Reply Reply 2010. január 14. csütörtök

  elnézést milyen idő közönként szoktak itt válaszolni vagy esetleg tul nehéz vagy bonyolult dolgot kérdezetm??

  Válasz: Hetente több, mint 300 kérdést kapok, 1 héten belül mindenki választ kap.

 • Estyke

  Reply Reply 2010. január 14. csütörtök

  Kedves Doktornő!
  Egy-két kérdéssel fordulnék Önhöz. Kb. 2 éve szedem a fogamzásgátló tablettát (Mercilon), most ebben a hónapban egy héttel előbb jött meg, és maradt még az e havi gyógyszeremből 3 szem. Azt szeretném tudni, hogy ezeket a szemeket most ugyanúgy bevegyem, mintha mi sem történt volna, vagy pedig hagyjam, és vasárnap kezdjem az új levéllel. Vagy pedig egészen jövő hét vasárnapig egy szemet se vegyek be.
  Vajon miért történt hogy előbb jött meg, mikor két évig minden rendben volt?
  Köszönöm segítségét!

  Válasz: 7 napnál hosszabb gyógyszerszünetet nem célszerű tartani, mert akkor csökken a fogamzásgátló hatás. Gyógyszer mellett vérzés általában akkor jelentkezik, ha nem megfelelő a gyógyszer. Ilyenkor általában az orvos másikat szokott felírni. Más oka is lehet, de orvos nélkül nem érdemes tippelgetni.

 • ginus

  Reply Reply 2010. január 14. csütörtök

  Szia!

  Ismét én. Csak annyit, hogy aznap mikor írtam, meg is jött rendesen a menstruációm.
  Azóta is tart. Ilyen még sose volt, hogy a 17. napon megjött. Ez nem normális, nem tudom mit csináljak már. Szedem a bromocriptint, kicsit magasabb volt a prolactinom. Lehet, hogy az okozza?
  Köszönöm.

  Válasz: Igen, az is okozhatja, de egy téli felfázás is lehet a háttérben. Ha rendszeresen előfordul ilyen, akkor viszont meg kell nézetni, mert pl. ciszta is lehet.

 • Ivett

  Reply Reply 2010. január 14. csütörtök

  Tök jó amugy, hogy mindenkinek válaszolnak csak nekem nem!:S

  Válasz: Heti kb. 300 kérdést kapok, amiket a szabadidőmben válaszolok meg, 1 héten belül mindenki választ kap. türelem pls.

 • lili

  Reply Reply 2010. január 14. csütörtök

  azt még hozzá tenném hogy pár napja voltam orvosnál és egészséges vagyok párom is mindössze annyit mondott a doki kicsit meg nagyobbodott a méhem de ez nem baj!!

Leave A Response

* Denotes Required Field