Terhesség FAQ: teherbeestem-e vagy sem?

Az elmúlt 1 évben rengeteg kérdés érkezett hozzám (kb. napi 5-10) a teherbeesés témakörében, így idejét láttam készíteni egy részletes összefoglalót a leggyakrabban feltett kérdésekről.

 Terhesség FAQ: teherbeestem-e vagy sem?

Teherbe eshetek-e…?

Ha megszakítással védekezünk
(vagy ha csak betette, de nem bennem ment el)
Igen, a megszakításos védekezés Pearl indexe 35, azaz 100 nőből, akik 1 éven át így védekeztek, 35 teherbe esett, ez elég nagy arány azért)

Ha kiszakadt a gumi…
Ha nem ment el benned és akkor szakadt ki a gumi, akkor kicsi az esély a terhességre, ha elment és utána szakadt el (vagy csak akkor vettétek észre, hogy elszakadt, amikor kivette), akkor nagy.

Bevettem a 72 órás tablettát, terhes maradhattam-e?
Erre minimális az esély (1% alatti), de a 72 órás tabletta megváltoztatja a vérzést, röviddel a bevétel után általában megjön és a ciklus is pár hónapig más lehet a megszokottól (valamint a vérzés mennyisége és minősége is)

Egy szem tabletta kimaradt…
Ha tablettát szedsz, akkor elvileg kimarad a peteérésed, gyakorlatilag lehet az aktus hatására extra peteérésed, de ennek az esélye minimális.

Szedem a fogamzásgátló tablettát, lehet, hogy mégis terhes lettem?
Hormonális fogamzásgátló tabletta mellett 0,5% az esélye a teherbeesésnek, ami kis esély, de azért néha előfordulhat (ez csak akkor érvényes, ha nem maradt ki egy tabletta sem!)

Spermaölő kúppal védekezek, lehetséges, hogy mégis teherbe estem?
Elképzelhető, 5% erre az esélyed.

Már 1 hónapja késik és a tünetek egy része már jelentkezett, mit tegyek?
Először is tesztelj, aztán eredménytől menj el orvoshoz, aki megállapítja a terhességet vagy segít rendbetenni a kimaradt ciklusodat, megállapítani a tüneteid okát.

Csak petting volt
Ha nem került előváladék vagy spermium a hüvelyedbe, akkor nem lehetsz terhes. A spermiumok szabad levegőn hamar elpusztulnak, ezért törülközőtől, ágyneműtől (a rajtamaradt spermiumtól) sem lehetsz terhes.

Terhességi tesztek és tesztelés

Az ellenőrző ablakban nem jelenik meg semmi
Ha az ellenőrző ablak nem mutat semmit, akkor nem jó a teszt, másikat kell venni.

Negatív a teszt, lehetek-e terhes?
Lehetsz bizony! A pozitív teszt sosem téved, de a negatív teszt gyakran. Nézzük milyen esetek lehetnek:
1. Túl korán csinálod meg a tesztet Tesztelni legkorábban a következő menses első napja előtt 1 nappal lehet (vagy ha nincs rendben a ciklusod, akkor az együttléttől számítva 12-14. nap múlva)

2. Nem elég érzékeny a teszt A tesztek különféle érzékenységűek, az egyik még negatívat mutathat, mert nem talál elég HCG-t a vizeletedben, miközben a másik már kisebb mennyiséget is érzékel A terhességi tesztek érzékenységéről itt olvashatsz bővebben

3. Nem reggel teszteltél A reggeli vizelet töményebb, ezért jobban kimutatja benne a HCG-t a teszt, lehet, hogy napközben még negatívat mutat a teszt, de másnap reggel már pozitívat.

Tévedhet-e a pozitív teszt?
Egyes ritka pajzsmirigybetegségek esetén előfordulhat, hogy téved a teszt (de tudnál róla, ha ilyen betegséged lenne), egyébként nem.

Pozitív lett a teszt, mégis megjött, most akkor mi van?
Két eset lehetséges:

1. Ha csak gyenge barnás folyást, rózsaszínes gyenge vérzést észlelsz, nem túl erőset és nem állandóan, hanem foltokban, akkor terhes vagy, de valamilyen hormonprobléma miatt (ez hajlam kérdése is lehet, főként korábban már elvetélt, illetve szült nőknél fordul elő) van a folyásod (tehát ez nem rendes menstruáció) és mindenképpen mielőbb fordulj orvoshoz, aki gyógyszeres úton tud segíteni. Ne ijedj meg, ez kezdődő vetélés jele is lehet akár, de nem feltétlenül, és mielőbb mész el orvoshoz, annál hamarabb kaphatsz segítséget.

2.Ha rendes erőteljes vérzésed van, akkor korai vetélésed volt, ami nagyon gyakori, a korai terhességek 20%-a így végződik.


Pozitív lett a teszt, mikor menjek el orvoshoz?

Várjál legalább 7-10 napot az orvoshoz menéssel, ugyanis a 4.-5. héten még az ultrahang sem látja a babát, legkorábban a 6. héten látható.

Mennyi idő után lehet kimutatni a terhességet?
Az “akció” után minimum 10-12 nap kell, addigra ágyazódik be a baba és akkor kezd el HCG hormon termelődni a szervezetben, amit a teszt ki tud mutatni.

Nem tudom, mikor volt a peteérésem, de a múltkor együttvoltunk és szerintem terhes vagyok. Mikor teszteljek?
Amikor utoljára együttvoltatok, ahhoz képest számolj 12 napot és akkor csinálj tesztet, ha már a 12. napon vagy utána vagy.

További teszteléssel kapcsolatos infókat itt találhatsz!

Problémák

fertőzések, betegségek és egyéb a terhesség útjában álló akadályok

Szoptatás mellett teherbe eshetek-e?
Igen. A baba 6 hónapos koráig, ha igény szerint szoptatsz és két szoptatás között nem telik el 6 óránál hosszabb idő egy alkalommal sem, akkor érvényesül a szoptatás fogamzásgátló hatása, egyébként nem.

Terhesség mellett szoptathatok-e?
Igen, akár a szülésig szoptathatsz, hacsak nem vagy különösen hajlamos a vetélésre, koraszülésre (ha korábban már előfordult ilyen) és nem nyílt ki a 36. hét előtt méhszájad, illetve ha az orvosod kifejezetten meg nem tiltotta pl. gyakori, idő előtti (36. hét előtt) méhösszehúzódásokra hivatkozva.

Babát szeretnénk, de valamilyen fertőzésem van…
Ha lehet, előbb kezeltesd ki magad, mielőtt teherbe esel, de attól, hogy fertőzésed van, még teherbe eshetsz, tehát a fertőzés nem fogamzásgátló módszer.

Terhes vagyok és fertőzésem van
Emiatt ne aggódj, menj el orvoshoz és kezeltesd.

1-2 hete iszogattunk a barátokkal, de most rájöttem, hogy terhes vagyok, nem lehet baja a babának?
A múlt héten antibiotikumot kellett bevennem, de most rájöttem, hogy terhes vagyok, lehet valami baja tőle a babának?
Nem, az első 4-5 hétben semmilyen rendellenesség nem alakulhat ki alkohol vagy gyógyszerszedés miatt. Érdemes ezügyben elolvasni a dr. Czeizel Endrével készült riportot

Háromszor lett negativ a tesztem, es azota ketszer megjott rendesen, ugye kizárt, hogy terhes vagyok?
Ha azóta nem voltatok együtt védekezés nélkül, és a mensesek a megszokott időben jöttek, akkor igen, kizárt.

Kimaradt a menzeszem és mellfeszültést, ingerültséget, fejfájást vagy enyhe barnás folyást tapasztalok, lehetek-e terhes?
Igen. Csinálj tesztet! Aztán az eredménytől függetlenül mindenképpen menj el orvoshoz. Ha babát vársz, akkor azért, mert a barnás folyás nem normális dolog és kezelni kell, ha pedig nem vársz babát, akkor a cikluskimaradás és a barnás folyás fertőzés vagy más nőgyógyászati gond jele lehet, amit kezelni kell.

Mennyi az esélye…?

Ha mindketten egészségesek vagyunk és nem védekezünk, mennyi az esélye hogy babánk lesz?
Az esély kb. 20-30 százalék egy ciklus alatt, ha pont sikerült elkapni a megfelelő időpontot. 1 éven belül kb. 85% az esély.


Pár napja együttvoltunk a párommal, most hányingerem van (szúr a petefészkem, alhasi fájdalmaim vannak, fáradt vagyok, szédülök, émelygek, fáj a fejem, feszül a mellem – a megfelelő tünetek behelyettesítendők), vajon terhes vagyok?

A terhességi tüneteket legkorábban az együttléttől számított 12 nap múlva érezheted, ennél korábban nem.

Naptár módszerrel védekezünk, lehet, hogy terhes vagyok?
A statisztikák azt mutatják, hogy ha naptár módszerrel védekeztek, akkor a teherbeesés esélye 1 éven belül 40%. Nem mindenkinek van a félidőben a peteérése, van akinek pár nappal korábban, van akinek később van, és lehetnek extra peteérések is, amiket az orgazmus vált ki.

A menstruáció alatt voltunk együtt, lehetek-e terhes?

Igen, a menstruáció alatt is teherbe lehet esni, bár az esélye kisebb, mint máskor.

A mensesem elmúlt és az utána levő időszakban voltunk együtt, lehetek-e terhes?

Igen. A mensutrációt követő napokat egészen a peteérésig „bizonytalan időszaknak” hívják a megtermékenyülés szempontjából, ilyenkor könnyebb teherbeesni, mint a peteérést követő időszakban.

Vízben voltam együtt a barátommal, úgy hallottam, a víz megöli a spermiumokat, de mégis félek, hogy terhes lettem…
A víz nem öli meg a spermiumokat, úgyhogy igen: terhes lehetsz akkor is, ha vízben voltatok együtt.

Bevettem az esemény utáni tablettát, és rá pár nappal megjött, de most a rendes ciklusom késik és hányingerem van, lehet hogy terhes vagyok?
Az esemény utáni tablettától pár nap múlva vérzés jelentkezik, és a megszokott ciklus utána néhány alkalommal elcsúszhat, mivel felborul a hormonháztartás. De persze, ha közben megint védekezés nélkül (akár megszakításos védekezéssel) voltatok együtt, akkor a egy másik alkalommal mégis teherbe eshetsz.

A fogamzásgátlási módszerek hatékonyságáról bővebben itt olvashatsz: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/terhesseg-elott/terhes-vagyok-vagy-nem

Peteéréssel kapcsolatos kérdések

Lehet érezni a peteérést?
Ha nagyon ismered a szervezeted jelzéseit, akkor igen, lehetnek ráutaló jelek: enyhe menstruációs görcs szerű fájdalmak, alhasi szurkálás.

Honnan tudhatom, hogy peteérésem van?
Többféle módon tudhatod meg, mikor van a peteérésed
1. Ha rendszeresen hőmérőzöl, akkor a peteérés időpontjában leesik a hőd (a módszerről bővebben itt olvashatsz)
2. Használhatsz ovulációs tesztet is, ami a peteérés időpontját pontosan jelzi
3.Megnézheted a méhnyaknyákodat is. Ehhez a hüvelyedből kell mintát venned (tiszta kézzel). Normál állapotban a nyák fehér és ragadós, de a peteérés időpontjában a nyák átlátszó és nyúlós lesz és úgy néz ki, mint a tojásfehérje.

Nem pont peteéréskor voltunk együtt, hanem előtte (vagy utána) 2-3 nappal. Lehet, hogy mégis teherbe estem?
Igen, lehet. A spermiumok 2-3 napot képesek életben maradni a petevezetékben, ezért lehet, hogy a peteérés előtt 2-3, utána pedig 1 nappal történő együttlét révén még létrejön a fogantatás.

Menstruáció és terhesség

Az előző menstruációm más volt, mint a többi, lehet, hogy terhes vagyok?
Önmagában az, hogy máskor jött meg, esetleg kevesebb vagy több vérzés volt a szokásosnál nem jelenti azt, hogy terhes vagy. Ha a terhesség ellenére megjön (nagyjából a szokásos időpontban), akkor enyhe barnás folyást tapasztalhatsz, ami szakaszos és csak 1-2 napig tart. Ha folyamatosan vérzel, és több napon át, akkor nem vagy terhes (vagy terhes voltál, de elvetéltél, ez a korai terhességek 20%-ban előfordul)
Ha mégis gyanakodsz, csinálj egy tesztet, a menses időpontja után már ki kell mutatnia a terhességet.

Nem jött meg a mentruációm, de a ciklus utolsó napjaiban együttvoltunk, lehetek terhes?
Igen, lehetsz, de ezt ebben az esetben a teszt a menses első napjaiban még nem mutatja ki. Az együttléttől számolj 12 napot és akkor már tesztelhetsz.

Lehet-e érezni a beágyazódást ? És hanyadik napon van?
A fogantatástól számított 7-12. nap között van valamikor és igen: az érzékenyebb kismamák megérzik.

Pár napja kellett volna megjönni, de nem jött meg. Érezhetek már tüneteket? Mikor teszteljek?
Igen, most már érezhető. 2-3 napot várjál és ha nem jön meg, tesztelj megint.

Már meg kellett volna jönnie, de nem jött meg. Csináltam tesztet, de negatív lett, akkor most nem vagyok terhes?
Lehet, hogy terhes vagy, de nem volt elég érzékeny a teszt vagy nem reggel csináltad. Emellett még az is lehet, hogy a ciklus végén estél teherbe, ezért még korai volt a tesztelés. Várjál néhány napot és ha nem jön meg, tesztelj megint.

Még nagyon fiatal vagyok a terhességhez

Hogyan mondjam el a szüleimnek?
Mindenképpen beszélj őszintén a szüleiddel. Igen, nagyon kellemetlen lesz, biztosan meg fognak szidni, de fontos, hogy segítsenek neked megoldani a helyzetet akárhogy is alakulnak a dolgok. Semmiképp ne ess abba a hibába, hogy vársz hetekig és halogatod, mert akkor már sokkal nehezebb lesz akármilyen döntést is meghozni. Segítséget kaphatsz a Kiáltás az életért Alaptványtól is, akik segítenek a tesztelésben, és lelki segítséget is nyújtanak. Itt éred el őket: http://www.valsagterhesseg.hu/

Az első tünetek

Fájdogál a hasam, terhes lehetek?
Önmagában az alhasi fájdalom lehet a közelgő menses jele is, de felfázás is okozhatja. Ha gyanítod, hogy terhes vagy, akkor a menses elmaradása, valamint a pozitív teszt alapján mondhatod, hogy terhes vagy.

A mellemből átlátszó előtej szivárog, lehet, hogy terhes vagyok?
Ez lehet a terhesség jele is, de hormonzavar és hormontartalmú gyógyszerek fogyasztása is okozhatja, illetve, ha 1 éven belül hagytad abba a szoptatást, akkor amiatt is lehet.
Erről bővebben itt olvashatsz: http://www.kismamablog.hu/szoptatas/elotej-a-terhesseg-alatt

Két hete voltam orvosnál,merthogy a tesztem pozitív lett.Az orvos azt mondta,2 hét múlva menjek vissza, mert még kicsi a terhesség s csak a petezsák látszik.Ezt követően 2-3 napig jelentkezett a reggeli hányás,de már 2 napja nincs ilyen…Igaz egész nap émelygek,furcsán érzem magam,de ez az elmaradás aggaszt nagyon.Lehet,hogy nem él bennem a babám?
Ha émelyegsz, akkor nincs gond. Ha elhal a baba, akkor minden tünet megszűnik teljesen, nincs émelygés sem.

7 napja erzekenyek a mellbimboim, es fajdogál a hasam lent. Lehet, hogy terhes vagyok?
Az érzékeny mellek és a hasfájogatás egyaránt terhességi tünet, de a közeledő menses előjele is lehet, ezért érdemes megvárni, hogy megjön vagy nem és ha nem, akkor csinálni egy tesztet.

Mostanában eléggé megnőtt a hasam, és kemény is. Nem tudom, hogy ez terhesség-e, vagy csak meghíztam.
A hasnövekedés és a kemény pocak nem jellemző a koraterhességre. Puffadás jelentkezhet, de arról érzed, hogy emésztési dolog. A várandósoknál nem a pocak növekszik, hanem az alatta levő rész először, de ez csak a 12. hét után szokott kifejezetten és szemmel láthatóan is jelentkezni.

A dokim végzett hüvelyultrahangot, és azt mondta kissé meg van vastagodva a nyálkahártyám, de azt mondta, ez még nem terhesség. Most akkor mi van?
Korán mentél el orvoshoz, ezért az ultrahangon még nem látta a babát. A terhességet hivatalosan csak akkor állapítják meg, ha már van a babának szívhangja (kb. a 6. héten lehet ezt már észlelni).

Hőmérőzéssel kapcsolatos kérdések

36,9 a testhőm, most akkor terhes vagyok?
A magas testhőmérséklet önmagában semmit nem jelent. Normál ciklusnál menses előtt mindig felemelkedik a testhő és vagy a menses első napjáig, vagy a menses végéig magas marad. Csak akkor van értelme mérni a hődet, ha van viszonyítási alapod az előző hónapról, hogy hogyan is szokott nálad lenni. Ha a menstruáció elején szokott leesni a hőd, akkor a változásból azonnal tudhatod, hogy meg fog jönni, ha a végén, akkor a fennmaradó hő azt is jelentheti, hogy meg fog jönni, csak késik.

Hőemelkedésem van, terhes vagyok?
A magasabb testhő a cíklus végén normális dolog, mindig van. Az a lényeges, hogy a menstruáció várható első napján leesik-e (ezesetben meg fog jönni) vagy nem. De fontos tudnod, hogy van, akinek nem a menses első napján esik le, hanem csak közben, ezért ez a módszer nem 100%-os a terhesség megállapításában.

A hőm csak 36,5, akkor nem is vagyok terhes?
Nem a testhő mértéke számít, hanem a korábbi adatokhoz viszonyított mértéke. Ha több hónapon át folyamatosan mérted a testhőmérsékletedet, akkor tudod, hogy mennyi szokott lenni a hőd peteérés előtt, alatt és utána. Van, akinél ez az érték eleve alacsonyabb, így a peteérés utáni megemelkedett testhőmérséklet is alacsonyabb lesz. Mindemellett az is lehet, hogy nem volt peteérésed, azért alacsonyabb még a hőd.

A hőmérőzésről bővebben itt írtam: http://www.kismamablog.hu/terhesseg/a-terhesseg-jelei/terhessegi-testhomerseklet

About The Author

Vida Ágnes

Pszichológia és pedagógia szakot végzett, Magyarországon 2006-ban elsőként kezdett el baba alvás szakértőként segíteni a hozzá forduló szülőknek. Gyermeknevelésről szóló könyvei, tréningjei, tanfolyamai, könyvei pedig szülők tízezreinek segítettek jobban megérteni gyermekük viselkedését és magukat, mint szülőket. Ági nem csak beszél róla, hanem csinálja is: személyesen is segít a hozzá forduló szülőknek és közben még a saját két tizenéves fiát is nevelgeti. Kérdezni szeretnél? Sürgős kérdésekre a Facebook oldalon vagy a blogon tudok válaszolni, ha privátban vagy személyesen szeretnél kérdezni, a beatrix@kismamablog.hu címen tudsz időpontot kérni.

2 223 Comments

Comment navigation

  • Picur

    2008. október 24. péntek

    Sziasztok!Fogamzásgátló tabblettát szedtem szeptember20-án volt meg a menszeszem és a párommal közösültem menszesz alatt is,majd szept.25-én ugy döntötünk abba hagyom a gyogyszerte és babát szeretnénk.már okt 24-e van és nem jött meg pedig okt.18-án kellet volna.ráadásul nap mint nap rosszul vagyok és nagyon ingadozó a hangulatom.két tesztet csináltam de egy se reggeli vizeletből volt és negatívat mutatott.lehetek terhes?

    Válasz: Lehetsz, de valószínűbb, hogy a tabletta kihagyása kavarta meg a ciklusodat. Pár nap múlva tesztelj megint, ha nem jön meg.

  • Most vajon mi lehet??

    2008. október 19. vasárnap

    Kedves Ági!
    Úgy tűnik a múltkori 34. napon megjött menszinél tényleg korai volt a tesztelés, de való igaz a 6 napos késés borzolta a kedélyeinket! Most a helyzet a köv.: szept. 8-án jött meg utoljára, tehát 42. napon járok és még semmi. Mikor meg kellett volna jönnie éreztem a szokásos hasi fájdogálást, de csak időnként. Ma is teszteltem (negatív!!!), de a hőmérsékletem 37 alá nem megy. MOst is éppen 37.44-et mértem. Kb. 37.04 és 37.5 között mozog egész nap több mint két hete. Kívánós nem vagyok, viszont én aki soha nem reggelizik egy hete éhesen kelek fel. Többen azt mondják, hogy a neg. teszttől függetlenül még lehetek terhes és a hőm miatt inkább vagyok az, mint nem. Orvoshoz, csak 5-én tudok menni. Addig marad „tépem a hajam vajon mi lehet” effektus? Bevallom ez még rosszab, mint, mikor megjön, mert akkor tudom fehéren-feketén: ez van! De így? Örüljünk a babának, vagy aggódjunk, mert történt velem valami szokatlan aminek utána kell járni, mert valami betegségről van szó?
    Szerinted?
    Köszi a választ előre is!

    Válasz: A negatív teszt néha téved, a pozitív sose, tehát lehetséges, hogy mégiscsak baba van a dologban. Azt javaslom, menj el orvoshoz.

  • Era

    2008. október 15. szerda

    Volna egy kis problémám.2 hete menstruáció alatt voltam együtt védekezés nélkül a párommal.( menstruációm 1. és 3. napján) Utána a szokott időben elmúlt a vérzés ám 4 napja alhasi fájdalmaim jelentkeztek. Esélytelen az újabb menstruáció, de a fájdalom ugyanaz. Émelygés nincs se szédülés se érzékeny mell. Szintén 4 napja vizes folyásom van ami még sosem volt. A közösülés fájdalommal jár pontosan emiatt a vizes folyás miatt. Aggódok hogy teherbe estem 🙁 Tesztet azt mondták még korai csinálnom hiszem a következő menstruációig van még 18-20 napom. Valóban terhes vagyok?

    Válasz: Nem hinném, ezek nem terhességi tünetek. Inkább felfázás vagy valamilyen fertőzés okozhatja, menses alatti együttlétnél könnyű ilyesmit összeszedni.

  • kétségeesett

    2008. október 11. szombat

    Kedves Ági!
    Már teljesen kétségbe vagyok esve. A családtervezésen már jó fél éve túljutottunk, de itt vége is a dolognak, mert hónapról-hónapra nem jön össze a baba. Tudom: nem szabad görcsösen akarni, de már ki az aki nem görcsöl ilyenkor? A múlt hónapban 34 napra jött meg, ami nálam nagy dolog, mert max.31 nap volt a csúcs. Természetesen 2 tesztet is megcsináltam a várakozási időben, aztán megjött. Ma újra 34. napon járok, de idáig semmi, már kezdtünk titkon örülni, hogy hátha…de hajnalban megcsináltam a tesztet (Gabriel) és negatív! A hőm folyton 37 fölött van, nálam a menszi előtti napon esik vissza, de most is 37.28 fok. Nem értem mi van velem? Mik ezek a nagy késések és főleg miért nem esek teherbe? Lehet, hogy most ki fog maradni? Olyan még soha nem volt hogy egyáltalán kimaradt volna, igaz ilyen késéseim se voltak. Mit tegyek? Már kezdek komolyan aggódni!
    Válaszodat előre is köszönöm!

    Válasz: A szakemberek azt tanácsolják, hogy legalább 1 évig érdemes természetesen próbálkozni és ha nem sikerül, akkor kell kivizsgálást kérni. Ennek ellenére elmehetsz már most is kivizsgálásra, hiszen ha van valami biológiai-genetikai oka annak, hogy nem jön össze a baba, akkor érdemes mielőbb megtudni és kezelni a dolgot.

  • rit

    2008. október 10. péntek

    Kedves Tanácsadó!
    A menstruációm nagyon váltakozó vagyis, hogy van, jogy akár hónapokig nincs aztán meg megjön és megint sokáig nincs
    szóval teljesen rendszertelen eddig (kb 2,5éve) de ez valószínűleg családi vonás,mert anyukámnak is nagyon későn lett rendszeres.
    A bajom nem ezzel van hanem,hoyg be kellett vegyek egy 72órás tablettát,ami után egy héttel megjött, normálisan aztán azóta semmi
    nincs megint de viszont az étvágyam nagyon-nagyon,néha fáj a fejem és a hasam az rohamosan megnött.Most már eltelt azóta 12 hét és
    eddig nem csináltam semmi tesztet,mert mivel végülis megjött utána az megnyugtatott.De érdekel az Ön véleménye, hogy érdemes-e tesztet csinálnom
    vagy csak az a tabletta borította fel a hormon rendszerem és ezét lehet,hogy sokat eszem és emiatt meg nyilván,hogy nagyobbodik a hasam is.
    Válaszát előre is köszönöm!

    Válasz: Nem érdemes tesztet csinálnod. A tabletta teljesen felboríthatja a hormonrendszert, ami utána magától helyre szokott állni.

  • Szabyna

    2008. október 08. szerda

    Szia!

    Én egy évig szedtem fogamzásgátlót és miután abbahagytam,védekezés nélkül voltam együtt a barátommal,de 24órán belül vettem be esemény utáni tablettát(ez június28-án volt)

    Utána megjött a menzeszem. majd következő alkalommal csak 1-2napig tartó vérzés volt,de csak pár csepp jött. Csináltam közben 2tesztet is ami negatív lett.
    Elmentem kb.3hete orvoshoz aki azt állapította meg hogy nem vagyok terhes.(bár csak kézzel vizsgált,ultrahanggal nem)

    Rá 1hétre meg is jött a menstruációm.
    De viszont azóta is feszülnek a melleim,híztam is,a hasam is jóval nagyobb ,mintha fel lenne puffadva.

    A kérdésem az lenne,hogy mindezek után lehetek-e terhes? Ha nem ,akkor pedig mitől lehet ez a haspuffadás és mellfeszülés??

    Válaszodat előre is köszönöm!!!

  • szysza

    2008. október 06. hétfő

    Szia!
    Mi megszakítással védekezünk.Babát csak jövőre tervezünk, de ha hamarább jön sincs gond. Most viszont félek, mert szept.15-étől gondjaim vannak a hátgerincemmel, erős fájdalmakkal jár.Mivel 2 hetem volt mensesig csak enyhe fájdlomcsillapítókat szedtem és állandóan teszteltem (aug.27-én volt utoljára, 35 napos a ciklusom), neg. volt. Szept. 28-án a teszt öt perc leteltével neg. volt, de mikor este véletlenül ránéztem volt egy nagyon halvány 2. csík is. Így 2 nap múlva újra teszteltem, megint negatív (most már direkt otthagytam és este is megnéztem akkor is neg.) Okt. 1-én megjött (pontosan) a vérzésem, így 3-án a dokim (neurológus) elküldött RTG-re, hogy végre kezelni tudja a gerincemet. A gondom az, hogy a hőmérsékletem nem esett vissza a 37,1-ről 36,5-re menzeszkor ahogy szokott, fáj a derekam és újra görcsöl a hasam pedig tegnap már csak barna volt (5 napig szokott tartani) és előtejem is van pár csepp, bár már ez is előfordult már máskor is.
    Most sem paráznák csak szörnyen félek, hogy ha mégis terhes vagyok mit csinált a rötgen (5 drb az egész hátgerincemről) plusz az orvosságok a babával. Szerited lehetek terhes? Vagy írjam az egészet a betegségem számlájára?!

  • Tinka

    2008. október 01. szerda

    Szia! Nagyon jó ez az oldal, ma találtam rá, és sokmindenben okosabb lettem.
    De van egy kérdésem…pénteken (26-án kellett volna megjönnie), de már 5 napja késik. Általában 28 napos a ciklusom, még stressz hatására sem nagyon szokott csúszni, pedig két hónapja volt az esküvőnk, és még aznap is képes volt megjönni, pedig tiszta ideg voltam 😀
    Volt néhány tünetem a napokban, amiknek azóta tulajdonítok jelentőséget, amióta ezeket a cikkeket olvasom. Pl. két reggel megszédültem felkelés után, ingerült vagyok, volt olyan, mintha meg akart volna jönni, de nem jött, és néha görcsöltem is enyhén, de ezt emésztésnek tudtam be…
    Vettem egy One Step tesztet, mindent úgy csináltam ahogy le van írva. Mivel azt írta a nap bármely szakaszában végezhető, hát gondoltam most délután megpróbálom. Negatív lett. Szerinted néhány nap múlva ha még mindig nem jött meg, teszteljek újra?
    Köszönöm a választ előre is!

    Válasz: Várjál még néhány napot és reggel tesztelj. Lehet, hogy a ciklus végefelé sikerült teherbe esni, azért nem mutatja még ki a teszt. Ha nem jön meg és mégis negatív a teszt, menj el orvoshoz, hogy kiderítse a kimaradás okát.

  • erika

    2008. szeptember 30. kedd

    Sziasztok! Én egy 21éves lány vagyok!3éve élek a párommal és idén decemberben összefogunk házasodni.
    A gondom a következő: már tavaly augusztus óta nem védekezünk semmivel mert szeretnénk kisbabát, de sajnos még eddig nem lettem állapotos.
    Voltam orvosnál és kinevetett hogy ilyen fiatalon mi bajom lehetne! Rákszűrésen is rendszeresen megjelenek és minden ok!
    A párom 10évvel idősebb tőlem és már előző kapcsolatából van egy kislánya tehát képes a nemzésre.
    Mi lehet a baj? Talán nagyon is akarom és azért nem sikerül?Tudat alatti?:)

    Remélem válaszoltok!
    Köszönöm
    Erika

    Válasz: Ha egy éven át sem sikerül, akkor ki kell magad vizsgáltatni alaposabban, hiszen számos szervi ok állhat a háttérben. Több intézetben foglalkoznak az ilyen esetek kivizsgálásával, az egyik ezek közül a Kaáli intézet, ahol alaposabban utánajárnak az okoknak: http://www.kaali.hu/

  • erika

    2008. szeptember 27. szombat

    Nemrég együtt voltunk a barátommal és az aktus után 3-4 nappal pecsételő vérzésem volt. Azóta a melleim mérete megnőtt, émelygek egész nap, fájnak a petefészkeim. Lehetek terhes?

    Válasz: Igen. Ha már legalább 12 nap eltelt az együttlét óta, csinálj egy tesztet.

  • Viki

    2008. szeptember 25. csütörtök

    Nekem egy olyan gondom van hogy február ota nem jött meg voltam együtt egy külföldön dolgozo kamionossal kiszálasos modszerel védekeztünk azota egyáltalán nem jön meg terheségi teszt negativ az orvosok nen tudják mi az oka!Kérlek segitsetek mit tegyek hogy megjöjön ujra.25éves vagyok 3éve szültem császárral!

    Válasz: Ki kéne magad vizsgáltatni, mi lehet a kimaradás oka. Ez lehet hormonális ok, fertőzés, vagy pl. ciszta is.

  • homekia

    2008. szeptember 24. szerda

    Szia!

    Szeretnék gyereket csinálni, meg volt a megtermékenyités és sperma meg kicsi barna folyás jött ki, mi lehet ez? Sürgös válasz!

    Válasz: A folyás a peteérés miatt is lehet, vagy mert az együttlét során megsérült a hüvely fala vagy a méhszáj.

  • Szabyna

    2008. szeptember 17. szerda

    Szia!

    Nekem sajnos június 28-án be kellett vennem egy 72órás tablettát. És augusztus 6-án jött meg utána a menstruációm. Ezután pedig szeptember 3.-a környékén volt ,de ez már csak pár csepp vér volt,és még 1-2napig barnás folyás. de azóta semmi.
    Tesztet csináltam az negatív lett.
    A hasam viszont nagyon fel van puffadva.
    Félek nem szeretnék terhes lenni!! Nem tudom,hogy ez a vérzéskimaradás az eseményutáni tabletta hatása-e? Vagy tartanom kell a terhességtől?
    Ja és mindezek előtt még fogamzásgátlót szedtem kb.1évig,és volt már olyan hogy a tabletta abbahagyása után nem jött meg rendesen. nem vtudom most mi lehet. Mennyi ideig várjak még? Mikor érdemes orvoshoz mennem?
    Előre is köszi a választ!

    Válasz: Ezt a rendszertelenséget a tabletta abbahagyása és a másik bevétele is okozhatja. Menj el orvoshoz!

  • csibe

    2008. szeptember 15. hétfő

    Szia! A múlt hónapban a menstruációm épp hogy csak meg volt, 2 napig! Napi szinten érzem hogy pete érésem van, de szedem a tablettát, lehet h terhes vagyok??

    Válasz: Minimális az esélye. Valószínűleg más miatt volt rövidebb a mensesed.

  • Baby Face

    2008. szeptember 12. péntek

    kinike, a halvány csík is csík, tehát pozitív lett, és a pozitív teszt nem hazudik 🙂

    írjatok a szülész nőgyógyász szakértőnek
    http://iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=9251558

    olvassátok el
    http://www.babanet.hu/faq/termas03.php

  • kinike

    2008. szeptember 11. csütörtök

    Ma délben csináltam egy tesztet mert fájdogál a mellemés egy kicsit feszűl is! a tesztem két csíkos de a T-nél halváynabb ezt most értelmezhetem pozitívnak? Nekem volt 8-déltől 9-e délutánigg egy nagyon gyenge vérzésem és ma reggel ugy ébredtem, érintésre fáj és kicsit feszűl a mellem kérlek segíts írj valami választ!

  • Hné Piroska

    2008. szeptember 11. csütörtök

    Sziasztok!Remélem valaki tud nekem segitteni!1éve abbahagytam a fogamzásgátlót,3hónap mulva terhes is lettem,de elvetéltem január 15.én:(!Kinik kinja közt!9hetes-en!Elhalt a magzat,nem volt szíve!Utánna elég szépen elfertüzölödtem,alig-alig voltam beteg meghiztam stb…!De most már 3hónapja rendesen vagyok beteg,minden hó 12.én,azaz akkor 30naposak a ciklusaim!Vérzésem nincs sok,talán 1-2nap,de orvoshoz nemigen merek elmenni!Mindig megérzem ha peteérésem van sőttt…!:):)A Férjemmel együtt vagyunk sokszor azokon a napokon meg majdnem mindig 2naponként!Nagyon szeretnék babaát,de már nem tudom mit higyjek!A melleim olyanok mint a robbanó ágyuk,kemények,kivannak dudorodva és nagyon tudnak fájni,forrók égnek!Érzem azt az érzést,hogy Megjön,,de ne jöjjön!Sokszor elkap az a fáradság és muszály lefeküdnő aludni,pisilgetni is járok elég rendesen!Enni eszek rendesen étkezek,semmilyen szeetet nem szedek,már mint gyógyszert csak Gravidát 1éve kb..!Múlt hónapban is azt hittem hogy megjön meg azelőtt is,,de mindig megjön a menszeszes,pedig szedetett velem a dokim,olyan peteéréses gyógyszert 5napig-5szem!De mégse!Rendszeresen járok orvoshoz,maszekhoz,de soha semmi baljom nincs,szép a nyálkahártyám stb…!Akkor miért nem jön össze egy picinbabuka!!!!???Erős vagyok,de ez elkeserítt!Holnapra várom a menszeszt,,tezstem van itthol 2-3db..de nem merem megcsinálni,,félek már mindentől a sok csalódástól!Azt mondják aki akarja annak nem jön össze,,de mikor együtt vagyunk a férjemmel nem arra gondolok,csak az élvezetre,nem megyek el fürödni se,,hátulról,,meg fekszek utánna fél órát kb..!Segitségeteket nagyon köszönöm!!!Sok puszi Piroska

  • vizinyuszika

    2008. szeptember 10. szerda

    Már teljesen nem tudom mi is van velem! : ( Mert aug 4.én jött meg utóljára azóta minden tünetet felfedeztem már magamon. Hányinger, szag érzékenység, hangulat ingadozás, feszül, és fáj a cicim, szurkál,és feszül a pocakom.Már 2 tesztet is csináltam , 2 különböző márka 4 nap eltéréssel.De sajnos mikd a kettő negativ lett. Akkor most mi lehet a baj? Arra gyanakszom nem lehet, hogy cisztám van?Sajnos csak a jövő7en tudok dokihoz menni.Addig izgulok.A párom szerint baba van a pocakban, csak még illegalitásban.De akkor hol a 2.ik csikom????

  • kinike

    2008. szeptember 10. szerda

    szia velem az tőrtént hogy augusztus 26-án jött meg rendes időben 29 napra! És most 8-án dél körül megint lett egy gyenge vérzésem ami csak tegap délutánigg tartott! mi lehet az oka!

  • Lilo

    2008. szeptember 09. kedd

    Szia!

    Az lenne a problémám, hogy:
    Júliusban abbahagytam a fogamzásgátló szedését (úgy, hogy beszedtem rendesen a levelet), majd megjött ahogy szokott. Aztán a párommal együtt voltunk a menses után két nappal, védekezés nélkül, ezért egyből kiváltottam a Rigesoft-ot és 24 órán belül bevettem az első, majd előírás szerint a második tablettát. Ezt követően két hétre újra megjött (a régi, gyógyszer szedése előtti fájdalmakkal, migrénnel stb.) Viszont most 5 és fél hete nem.
    Ugye nem lehetek terhes? Csak felborult a hormonháztartásom?!
    A választ előre is köszönöm!

    Válasz: Felborult a hormonháztartásod valószínűleg, érdemes lenne orvost is megkérdezni ezügyben.

  • Baby Face

    2008. szeptember 08. hétfő

    Kiszi, egy kihagyott tablettát 12 órán belül lehet pótolni
    és mivel azelőtt szedted rendesen azoknak is van hatásuk, mert a doki is mondta, hogy mikor előszőr szedek gyógyszert az első hónapban még ne éljek szexuális életet gumi nélkül, mert akkor még nem hat annyira, ezekszerint az előtte beszedett gyógyszerek is hatnak, mert úgy áll be a hormonháztartás

  • Baby Face

    2008. szeptember 07. vasárnap

    Ide írom, mert egy másik fórum blogban kicsit rossz a légkör,
    valahol meg nem is válaszolnak.

    Szóval ha nem védekezek a párommal, és nem megy el bennem, de egyszer úgy érezte hogy mintha elcsöppent volna, és volt már hogy elszakadt a gumi, bennem maradt mert lecsúszott róla, vagy olyan kézzel fogta meg stb…

    hízni nem hizok, nincs hőemelkedésem, nem feszül a mellem, nincs hányinger, se éhségroham

    de fogyok, és a cicim kicsit nőtt, sápadtabb vagyok néha, a buszon nagyon rosszul szoktam lenni, bár máskor sem bírom az utazást, és amugymeg nincs émelygésem,
    nem eszem kevesebbet de mégis leesnek a nacijaim, a mérleg is kevesebbet mutat, (volt osztálytársam terhesség alatt fogyott és nyuzott lett az arca) nem élek semmilyen káros életmódot, ritkán cigizek, de multkor szarul esett, pedig ha megkivánom nem szokott rosszúl esni, néha begörcsöl az izmom, vagy csillagokat látok ha hirtelen mozdulatokat teszek.
    a szagok nem zavarnak, csak mintha kifinomultabb lenne mint eddig
    az uborkát és a sós paradicsomot viszont jobban kívánom mint bármikor és jól is esik, meg alig zsoktam inni dem ost vedelek, bár az mástól is lehet…
    és nagyon fáradt vagyok, bár régen is volt vashiányom, meg csupa vas tartalmu ételt eszek, mégias képes vagyok 14 órát vagy többet aludni
    nagyon változékony a hangulatom, néha ok nélkül elsírom magam, vagy dührohamot kapok és kiabálok a párommal még melohelyen is, pedig nem szoktam, vagy hirtelen jó kedvem lesz
    és mikor belém hatol, nagyobbnak érzem a farkát mint máskor, mer szabályosan fáj az alhasam mikor lök, de lehet hogy én vagyok szükebb belül, mert talán a hüvely falam megvastagodhatott? mert olvastam hogy terheseknél vastagabb lehet
    a menzeszem két hónapja elmaradt, persze máskor is volt már ilyen, mert rendszertelen
    gyógyszert nem szedek, de egyiktől sem lett rendszeres
    a párommal meg gyakran szeretkezünk, ha terhes lennék nem tudnám mikor fogant volna a pici pontosan
    meg valamelyik nap észrevettük hogy nagyon halványan az egyik mellem alatt mintha kicsit lilás vérágas lenne a bőröm

    még nem teszteltem, de szerintetek hány százalék esélye van annak hogy terhes lehetek?

  • kiszi

    2008. szeptember 07. vasárnap

    Szia!

    Tablettát szedek, de csütörtök este, és péntek este valahogy elfelejtettem beszedni. Csak szombat hajnalba jutott eszembe, és akkor pótoltam is. Péntek reggel viszont együtt voltam a párommal. (Erősen fel is vagyok fázva)… Lehetek terhes? Előre is köszönöm a választ !

    Válasz: 1 kihagyott tablettától nem leszel terhes.

  • ade13

    2008. szeptember 06. szombat

    Kedves tanácsadó!

    Mi a párommal 7 hónapja szeretnénk babát, már felhagytam a naptár figyelgetéssel. De mindenféle fórumot olvasgatok.
    19-én ( 1nap erős 2 enyhe 3 foltok) volt meg utoljára és azóta voltunk többször is együtt. A múlt hét elején erős alhasi fájdalmaim voltak (bal oldali petefészeknél) és nagyon fáradt vagyok átaludtam hét minden napját. A fájdalmat esténkét keményre felpuffadt alhas is követte. Most már nem fáj a hasam, de egy kicsit érzem a baloldalam.
    De reggelente nincs semmi hányinger. Inkább azt mondanám egész napfolyamán furán érzem magam. Talán végre ez már terhesség?
    Várom válaszát és előre is köszönöm

    Válasz: Lehet. Ha nem jön meg pár napon belül, csinálj egy tesztet.

  • adam

    2008. szeptember 06. szombat

    Bnőmnek ma vagy holnap kellene megjönnie. De most nem érez semmit h megfog jöni. Máskor még a köérzete is rossz. Tabletával szoktunk védekezni és mindig időben beveszi. A hét elején fájt egy picit a melle is. Mitől lehet ez h nem érzi? Volt már vkinek ilyen? Köszi a választ.

  • szandra

    2008. szeptember 06. szombat

    üdv!2hete történt:nemtudom h szex volt-e,a pasim végülis belém rakta,de kb3mp-re,és nem túl nagy neki.és nem fájt,nem vérzett,a pasi nem ment el,szóval akkor szűz maradtam?de 1hete késik,és olyan érzésem van mintha mg akarna jönni,és hányingerem is van,és ruganyos fehér folyásom.az „ügy”előti napokban sötétbarna folyásom volt,lehet h az volt a menzesz,csak gyengébb?

    Válasz: Lehet, hogy az a barna folyás volt a menses. A fehér folyás most az a peteérés jele.

  • Ilcsi

    2008. szeptember 05. péntek

    Szia!
    Én a menstruációm előtt 1 nappal voltam együtt a párommal, védekezés nélkül. Rá kétnapra meg is jött ciklus szerint, bár kevesebb volt, mint a múltkori vérzésem és csak 3 napig volt mensim. Rá egy hétre meg el kezdett fájni az alhasam és a melleim is feszülnek. Szerinted terhes lettem?

    Válasz: Elképzelhető. Az együttléttől számítva 12-14 nap múlva már tesztelhetsz.

  • titok

    2008. szeptember 04. csütörtök

    Szija !! 2x megszakításos modszerrel voltunk együtt a barátommal a töbinél mint védekeztünk !! De késik , elmult a pecsételésem ,rosszul nem vagyok semmien tünetem nincs viszont egy kicsit felvagyok puffadva !! de még nem telt el annyi idő h tesztet tudjak csinálni !! léccives írd le h mien első tünetei vannak a terhességek !! előre is nagyon köszönöm

    Válasz: Az első biztos tünet a menses kimaradása. Ha már legalább 12 nap eltelt az együttlétetek óta, tesztelhetsz.

  • singli

    2008. szeptember 03. szerda

    Szia! Nekem van egy alkalmi kapcsolatom néha együtt vagyunk amikor rá érünk
    és ilyen kor nem védekezünk és belém szokot elmenni!
    Ilyen kor mi van? és rendszeresen meg jön néha gyengébb néha pedig erösebb a vérzésem. Segits

    Válasz: Ha rendszeresen megjön, akkor biztos nem estél teherbe, de ha nem akartok babát, akkor védekezz. Ha nem akarsz tablettát szedni, lehet hüvelykúpot kapni a patikában, alkalmi kapcsolathoz jó megoldás lehet.

  • boróka

    2008. szeptember 02. kedd

    kedves Ági!
    Van-e valami ismereted arról, hogy a biorezonanciás, dohányzásról loeszoktató kezelésnek lehet-e valami mellékhatása a mazgatra? Mikor ott jártam, még nem tudtam, hogy terhes vagyok. Köszi a választ. Boró

    Válasz: Nem javasolják az ilyen kezeléseket terhesség alatt.

  • Fecske

    2008. augusztus 30. szombat

    Hello!
    Eléggé bajban vagyok. Az a helyzet, hogy kb. 5 hónapja abbahagytuk párommal a gyógyszert, és csak megszakitásosan védekezünk. 6 évig szedtem a gyógyszert előtte nem voltam túl rendszeres, de azért legkésőbb 5. hétre mindig megjött. Az utóbbi 3 hónapban a ciklusom 30-31 napra érkezett. A baj az, hogy az utolsóm júli 22.-én volt tehát max 22.-én meg kellett volna jönnie. Azonban immár ehhez képest is 8 napja késik. Amik tüneteim lehetnek, erős mell feszülésem van, ami után 1-2 napra eddig mindig megjött, és nagyon érzékeny lettek a bimbóm és szerintem meg is nőttek. Van émelygés is de csak ha utazom, főleg buszon. Ja és ha felkelek akkor sokszor megszédülök, de ilyesmire régen hajlamos voltam, de már néhány éve nem nagyon, pláne nem rendszeresen. És tiszta fáradékony vagyok, pedig most szedek vitamint is. Kicsit úgy érzem magam, mintha hőemelkedésem lenne. Ezeket a tüneteket, még azelőtt éreztem, hogy most, kb 5 perce elolvastam, hogy ez is lehet jele a terhességnek. Előszőr azt gondoltam, hogy van egy enyhe betegségem és amiatt késik. De mostmár egyre jobban tartok tőle, hogy pont forditva van.
    Először azt hittem biztos terhes vagyok, azonban tegnap reggel-bár ittam előtte- elvégeztem egy tesztet, ami negativ lett. A neve Corax Be sure Direct. Elméletileg az elmaradt menses első napjától használható lehet. Elakartam menni orvoshoz is, de mire oda értem már nem volt rendelés.
    A kérdésem, hogy szerinted lehetek terhes annak ellenére, hogy ekkora ráhagyással csináltam a tesztet és mégis negativ lett? Azon is gondollkoztam, hogy lehet, hogy nem szokásos időben volt a beágyazódás. Egyátalán mekkora eltérés lehet ilyesmiben? adj valami támpontontot légyszi, mert orvoshoz legközelebb csak 4 nap mulva tudok menni! Addig meg már a türelmetlenségtől is rosszul leszek… 🙂
    Előre is köszi!

  • candy

    2008. augusztus 30. szombat

    Szija.

    Nemrég a barátommal óvszer nélkül közösültünk, de mielőtt elment volna, kivette. Utánna meg is jött rendesen. De ma barna folyásom volt és fel is vagyok fázva. A vesémmel van probléma, ezért sűrűn fel vagyok fázva, de felfázás idején még sosem volt barna folyásom. Nemrég hallottam, hogy egy 19 éves lány úgy lett terhes, hogy közben megvolt neki. a barna folyás most csak a felfázás miatt van, vagy terhes vagyok?

  • andi

    2008. augusztus 28. csütörtök

    Előző menstruációm után 10 napig barnás folyásom volt, utána 1 hétre megjött, de azóta émelygek, fáj a fejem. Lehetek trehes?

    Válasz:
    Elképzelhető. Szerintem vegyél egy tesztet. De az eredményétől függetlenül menj el orvoshoz, mert a 10 napig tartó folyás, és a rendszertelen menses fertőzés vagy ciszta jele is lehet.

  • sziszi

    2008. augusztus 27. szerda

    Szia Kedves Tanácsadó! A kérdésem az lenne,hogy a párommal gyermeket szeretnénk,szinte egész hónapban probálkoztunk.(08.15-26ig)…a peteérésemnek a ciklus.hu szerint elvileg 16.-án kellett lennie.
    Már egy pár napja vannak terhességre utaló tüneteim: mellérzékenység,hasfájás,mindjárt megjön érzés.
    Elvileg szombaton vagy vasárnap kéne megjönnie(rem.nem)……Csak ma egy kis barnázásom volt 2 csepp azóta semmi…..

    Szerinted mit csináljak? Van esélyem a terhességre? Kérlek segits….

    Válasz: Van. Szombaton tesztelhetsz már (reggel!) Üdv,
    Vida Ági

  • Baby Face

    2008. augusztus 27. szerda

    nekem nem rendszeres a vérzésem, de már meg kellett volna jönnie, multkor volt egy megjönni akaró érzésem, de már elmúlt

    viszont nem feszül a mellem se, és inkább egyre fogyok

    szinte mnidig együtt vagyunk ap árommal és két hónapja nem védekezünk, de nem megy el bennem, de azért tudom egy egy csepp lehet…..

  • Andi

    2008. augusztus 27. szerda

    Szia!
    Már két és fél hete késik a menstruációm. A rendes időszakban úgy nem voltunk együtt, hogy abból baba születhessen. Amikor el kezdett késni akkor szeretkeztünk vőlegényemmel, ez úgy 10 napja körül volt és azóta még kétszer minden védekezés nélkül. Tegnap óta pirosas-barnás szakaszos váladékom (nem olyan mint a menstruációm) van és fáj egy kicsit a hasam is, de nem állandóan. A nyál ízét érzem megváltozottnak a számban, érzékenyebb vagyok a szagokra. Lehetek-e terhes, ha igen, a tesztet mikor használjam?

    Válasz: Szerintem az első éles együttlétetektől számolj 14 napot és akkor tesztelj.

  • Ádám

    2008. augusztus 25. hétfő

    hello a parommal 1hónapja voltunk eggyüt(és mielött jöt volna kivettem ez 3xor volt) és utána 2hét mulva megjött normálisan a mensese de most 1héttel azután nemtudom miért kicsit rosszúl van szédül meg fáj a feje most már 1hete ez van vele és ma már hányt is. lehet hogy terhes?kérlek segits!

    Válasz: Nem.

  • Betty

    2008. augusztus 25. hétfő

    Köszönöm szépen a választ!

  • Edit

    2008. augusztus 25. hétfő

    A ciklusom 4. és 26. napján voltunk együtt védekezés nélkül a barátommal. Most vagyok a 31.-ik napon. A 26. nap óta barnás folyásom illetve gyenge vérzésem van, de nem jött meg rendesen(előfordult ilyen már korábban is, hogy 1 hétig ilyen volt utána megjött rendesen a vérzésem) 2 napja csináltam terhességi tesztet az negatív lett. Lehetek-e terhes?

    Előre is köszönöm a választ

    Válasz: Lehetsz, de ezt még korai lenne megmondani, hiszen 5 napja voltatok együtt. Legkorábban 1 hét múlva tesztelhetsz.

  • alexa

    2008. augusztus 25. hétfő

    szia, július 20-án volt mensesem, ami tartott 25-ig, majd 26-27-én voltunk együtt a barátommal, mindkét alkalommal óvszerrel védekeztünk. a pénisz óvszer nélkül nem került be és ki se lyukadt, viszont, most amikor augusztus 16körül meg kellett volna jönnie, csak barna fojásom volt, foltokba, kb 5napig tartott. 23.-án este csináltam tesztet, negatív lett. Amikor ez a barna fojásom volt, ami ugye a rendes mensesem ideje alatt volt, és kb annyi ideig, mint máskor (csak foltokba), nagyon fájt a derekam és a hasam alja, mert felfáztam. ezekre a tünetekre szedtem is gyógyszert (derékfájás). Lehetek terhes, vagy betudható a felfázásomnak? Kérlek segits.

    Válasz: Inkább a felfázás miatt lehetett.

  • Rega

    2008. augusztus 25. hétfő

    Sziasztok!Nekem az lenne a kérdésem!Fogamzásgátlót szedek de az egy hetes kötelező kimaradás után mikor újra el kezdtem szedni pár nap múlva azok a tünetek jöttek elő mint általában a menstruációm előtt (fáj a mellem,néha enyhe görcsölést érzek a hasamban,többet fáj a fejem és fáradtabb vagyok)Terhes lehetek?Vagy most csak korábban jelentkezett a mensim tünetei?Köszike!

    Válasz: Ha tablettát szedsz, akkor ezek a menses előtti tünetek lehetnek.

  • Betty

    2008. augusztus 25. hétfő

    Olyan problémánk van hogy pettig utánn elkezdtem vérezni holott 1,5 te elmult a menszeszem, de előtte óvszer nélkül volt közösülés de ez nem tartott sokáig. A vérzés nem járt fájdalommal! Mi lehet ennek az oka? Ön szerint elvégezzem e a terhességi tesztet és ha igen akor azt muszály reggel elvégezni vagy jó délután is?
    Válaszát elöre is köszönöm

    Válasz: Ez a vérzés biztosan nem a terhesség jele, inkább az lehet, hogy valamilyen belső sérülés keletkezett pettingnél (vagy ha eddig nem volt ilyen, akkor a szűzhártya átszakadása is okozhatta)

  • Anita88

    2008. augusztus 24. vasárnap

    Sziasztok!

    Két hónapja menstruáció alatt együtt voltam a barátommal és nem használtunk óvszert. Viszont csak utánna olvastam, hogy ilyenkor is teherbe lehet esni. Vettem egy tesztet, ami negatív lett. Azóta megjött megint a mensim, normális volt, semmi elváltozás. Viszont azóta (2 hete, de már a mensi alatt is) mindennap hányingerem van. Vajon terhes vagyok?? Köszönöm a választ!

    Válasz: Nem, mert védekeztetek és utána megjött rendesen.

  • Opy

    2008. augusztus 24. vasárnap

    Köszönöm szépen a választ, lehet, hogy orvos lesz belőle…!:) Mindenesetre most vettem egy tesztet, kíváncsi leszek az eredményre!

  • réka

    2008. augusztus 24. vasárnap

    a császármetszés után mikor lehet ujabb babát vállalni?igaz h a császár metszés által megnö a nemi szervek betegségének kockázata?mert nekem ugy mondta egy nögyógyász h pl a 3szor császármetszéssel szült nök gyakrabban esélyesek gyulladásokra,rákra,és egyéb megbetegedésekre.

    Válasz:
    Én ezt így még sehol nem hallottam. Az tény, hogy császár után a második terhességnél megnő a rendellenességek kockázata (lepényleválás, vetélés, kis súlyú magzat), de sehol nem olvastam még olyat, hogy egyéb betegségek kockázata nőne és ezt semmi nem indokolja.

  • Vivod Eszter

    2008. augusztus 23. szombat

    mit tegyek?

    Válasz: pontosan mi a probléma?

  • Vivod Eszter

    2008. augusztus 23. szombat

    Szia.
    Ugyan ezzel a problémával küszködök.

  • zsan

    2008. augusztus 23. szombat

    augusztus 6-án volt egy rövid 4 napos vérzésem, viszont 1.5 hete folyamatos hányingerem van és az ételt is jobban kivánom mint eddig, bizonyos szagoktol pedig rosszul vagyok. szeptember 2-án lenne a következő vérzésem. lehetek terhes? vagy valami mástól vagyok roszul?

    Válasz: Lehetsz. Ha nem jn meg, tesztelj.

  • Opy

    2008. augusztus 23. szombat

    Szedem rendesen a fogamzásgátló tablettát (Belata), de most nem jött meg ebben a hónapban (ilyen még nem volt…) és félek, hogy terhes vagyok. Azt hallottam, hogy lehet ilyen kimaradás, bár én ezt nem tartom valószínűnek…Volt vmi barnás „foltocska”, de az nagyon pici. Mit tegyek?

    Válasz: Menj el orvoshoz. Tabletta mellett elvileg nem kéne kimaradnia a vérzésednek és az áttöréses barnás vérzés sem jó (pl. ciszta vagy fertőzés jele lehet).

  • Domi

    2008. augusztus 23. szombat

    Már több mint 10 napja késik a menstruációm.Szúrkál a hasam és fáradtnak érzem magam.már két tesztet is csináltam,igaz mind2 délután és negatív lett.A párommal utoljára
    azelötti napon voltunk együtt mikor megkellett volna jönnie.lehetek terhes?

    Válasz:
    Igen. Csinálj tesztet reggel is.

Comment navigation