Nem mindegy milyen érzékeny a terhességi teszt

Sok leendő kismama teszi fel a kérdést, hogy vajon melyik terhességi teszt a legjobb. Most itt a hamisítatlanul pontos válasz erre a kérdésre!

Nem mindegy milyen érzékeny a terhességi tesztA különféle tesztek más-más érzékenységtől mutatják ki a HCG hormont a vizeletből. Egy részük 50-100 u/ml egységnyi HCG-t képes csak kimutatni, ezért ezek jó eséllyel az egészen friss terhességeknél még negatív eredményt produkálnak. A tesztek javarésze 20 egységnyi HCG-t már képes kimutatni, míg létezik olyan szuperérzékeny teszt, amely már 10 egységtől kimutatja, azaz már egészen korai terhesség kimutatására képes.

Nem érdemes azonban azonnal az aktus után a tesztért rohanni, hiszen a HCG hormon csak a beágyazódástól kezdve kezd termelődni a szervezetben, azaz kb. a fogamzás után 7-12 nappal és még ekkor is kell 1-2 nap, mire a vizeletből kimutatható lesz. A menstruáció esedékességének napján vagy azt követően végzett teszt 99%-os pontosságú eredményt ad. Amennyiben hormont szedsz, valamint terhességmegszakítást, abortuszt követően a teszt néhány napig még pozitív eredményt adhat.

Lássuk melyik teszt, milyen érzékenységű:

Qupido: 10
Rapi preg corax: 20
Rapi preg direct: 20
Gabriel: 20
HCG: 20
Medi-lab: 20
Clear blue: 25

A terhességi tesztek által mutatott eredmény pontossága attól is függ, mikor használjuk a tesztet.

A menstruáció esedékességének napjától végzett vizsgálatok 99%-os pontosságot adnak. Ettől függetlenül a teszt már a menstruáció előtt 4 nappal elvégezhető. Azonban a terhesség kimutatás százalékos aránya egyre nő a menstruáció várható napjának közeledtével:

-az esedékes menstruáció napján 99%
-1 nappal előtte végezve 95%
-2 nappal előtte végezve 90%
-3 nappal előtte végezve 82%
-4 nappal előtte végezve 51%

1 030 Comments

  • Lili

    Reply Reply 2014. április 09. szerda

    Szia!
    Novemberben együtt voltunk a barátommal és köszönhetően egy hibás óvszernek, Escapelle tablettát kellett bevennem. Azóta minden hónapban megjött a menstruációm. Több tesztet is csináltam, mindegyik negatív lett. De mégsem hagy nyugodni a gondolat, hogy mi van ha mégis terhes vagyok, ráadásul híztam is és főleg a hasamra.

    • Gabi

      Reply Reply 2014. április 22. kedd

      Így nem túl nagy a terhesség esélye, de ha a negatív tesztek ellenére is bizonytalan vagy, érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni, ott egyértelműen kiderülne, kell-e aggódni.

  • Katus

    Reply Reply 2014. április 06. vasárnap

    Szia!
    Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy március 3-án volt meg utoljára a mensim. A ciklusom általában 30-31 naposak. A mai napig még nem jött meg. Néha érzek ilyen, mindjárt megjön érzést, de ennyi. Már van egy gyermekem aki a lombikprogramnak köszönhetően fogant. Nagy öröm lenne, ha spontán sikerülne egy gyerkőc. Mit gondolsz, tesztelhetek? Nem szeretnék csalódni. Az előző terhességemnél sem volt semmi „jel” csak a cicik fájtak, ahogyan most is….
    Köszönöm válaszodat!

    • Gabi

      Reply Reply 2014. április 09. szerda

      Lehetséges a terhesség. Ha azóta sem jött meg, én mindenképp tesztelnék! Drukkolok!

  • Évi

    Reply Reply 2014. március 21. péntek

    Kedves Gabi!
    Második babát szeretnénk férjemmel.Utolsó menszeszem feb.25-én volt.Együtt voltunk az ovulácio közeli napokban.Márc. 24-én „kellene” megjönnie.Két napja hányingerem van majdnem egész nap.Érdemes már ilyenkor tesztelni (Angyal terhességi teszt) ?Vagy mikor?
    Köszönöm!

    • Tóth Józsefné

      Reply Reply 2014. március 31. hétfő

      Érdeklődni szeretnék hogy 40 évesen előfordulhat-e hogy mivel kimaradt a menstruációm teherbe estem-e és hogy mikor érdemes megnéznem terhességi tesztel.Kicsit aggódok mert babát szeretnék és egy éve volt egy elhalt terhességem.De jelenleg szedek vitaminokat.Válaszát előre is köszönöm

      • Gabi

        Reply Reply 2014. április 09. szerda

        Igen, természetesen lehetséges. Ha kimarad a menzesz, első sorban terhességre lehet gyanakodni, főleg, ha eddig pontos volt a ciklusa.

  • Ronyka

    Reply Reply 2014. március 14. péntek

    Szia Gabi!

    Olyan kerdesem lenne,hogy Marcius 1. kellett megjonni a menszimnek es meg is jott de csak egy napra es utana ket napig csak enyhe barnas kremes folyasom volt.A ferjemmel,kiszallasos modszert alkalmaztunk!A melleim nagyon fajnak es a terhesseg osszes tunete jelentkezett nalam.Van mar ket kisfiam es ugyan azok a tunetek viszont mar a 6.tesztet vettem es negativ viszont a menszim nem jott vissza most mar 12napja!Sajnos kulfoldon tartozkodom es csak jovoheten tudok elmenni orvashoz!Lehetseges,hogy terhes vagyok?
    Elöre is köszönöm a valaszt!

    • Gabi

      Reply Reply 2014. március 20. csütörtök

      Szerintem lehetséges.

  • Hirvi

    Reply Reply 2013. november 07. csütörtök

    Kedves Gabi!

    Azt szeretném megkérdezni, hogy teherbeesést mennyire gátolja a szoptatás?
    15 hónapos lánykám éjszaka 1-2szer, reggel egyszer szopizik. Ekkor még igényli, de jóval kevesebbet eszik, mint korábban. szeretnénk neki kis testvért, de eddig nem jött össze. Lehet a szoptatás miatt, és el kellene választani, vagy más oka lehet, hogy nem sikerült teherbe esni eddig? (Menstruációm a szülés után 4 hónappal tért vissza, kb 4-5 hónapja rendszeres, alapvetően rendszerben szoptattam – kisebb „kilengésekkel”. Az első gyerekkel nem volt probléma, sem a teherbe eséssel, sem a szüléssel, sem utána. kb4 hónapja próbálkozunk.)

    • Hirvi

      Reply Reply 2013. november 07. csütörtök

      Jaj, ezt nem ide akartam írni, hanem eggyel előrébb levő cikkhez, bocsánat. Azért várom a választ. 🙂

  • j

    Reply Reply 2013. október 19. szombat

    Kedves Ági! a kicsi fiam 4és fél hós, szoptatom, mensesem szülés óta még nem jelentkezett.. de a naggyal 3éves, ilyen tájt jött meg elöször, őt is szoptattam, as kérdésem: okt 3-án voltunk együtt a férjemmel védekezés nélkül, okt.12-én rettentő rosszul voltam, borzasztó fejfájás, émelygés, gyakorlatilag már hányinger, méhszurkálás, derékfájás, szédülés, újabb terhességre kezdtem gyanakodni, az első két várandósságomnál is ilyen tüneteim voltak, csak enyhébben,most borzasztó erősen jelentkezik minden!!! szinte a napi rutinomban akadályoz, folyton aludnék ráadásul, magyarul tényleg minden arra utal, beköltözött a 3.babánk.. tesztet csináltam az együttléttől számitott 12. és 15.napon, 25-ös erősségűvel mindkettő negativ.. szerinted mennyi idő mulva teszteljek megint? mikor kell 100%-ra kimutatnia!!! gondoltam amikor 6hetes lennék elmegyek uh-ra ha addig sem mulik a rosszullétem! Lehetséges hogy a tünetek azért erősebbek mert szoptatok s még az a hormon is termelődik vagy azért nem mutatja a teszt mert nincs annyi hcg a tejtermelő hormon miatt…van ezek közt összefüggés? köszi a választ előre is

    • Gabi

      Reply Reply 2013. október 24. csütörtök

      Lehetséges a terhesség, ahogy az is, hogy téves negatív eredményt mutat a teszt. A legbiztosabb valóban egy ultrahang lenne.

  • Éva

    Reply Reply 2013. szeptember 30. hétfő

    Kedves Gabi.A terheséhi teszt cysztát vagy myomát is kimutat?Mert nekem van egy 2mm-es myomám.Szeptember 24.-én kellet volna meg jönni-e pont egy hete.Vettem 2 tesztet mind kettö nagyon halványan,de pozitív volt. Ma voltam orvosnál,de azt írta a leletemre hogy egyértelmüen peteszák nem látható ,de valamit láttot ahogy ö mondta egy kis pötyöt mintha látna.Most el küldött menotestre.

    • Gabi

      Reply Reply 2013. október 07. hétfő

      Elvileg a terhességi teszt a csak terhesség során termelődő hcg (terhességi hormon) jelenlétét mutatja ki. Nagyobb az esélye, hogy a korai terhességet nem látta még az ultrahangon az orvos. Ilyenkor 2 hét múlva kontroll vizsgálatot szoktak javasolni.

  • Reni

    Reply Reply 2013. augusztus 22. csütörtök

    3 hónapja kijöttek rajtam a terhesség tünetei és a tesztek negatívot mutatnak folyamatosan. de észre vettem magamon hogy hízok nől a hasam stb. már 5 fajta teaztet kipróbáltam és mins negatív lett. miért???

    • Gabi

      Reply Reply 2013. augusztus 29. csütörtök

      Ha ennyire bizonytalan, célszerű lenne nőgyógyászhoz fordulni. Ott egyértelműen kiderül, terhességről van-e szó.

  • Szandy

    Reply Reply 2013. augusztus 10. szombat

    Nekem 3 honapja nem jött meg és bizonytalan vagyok mert a tünetek meg vannak..hányinger,szédülés,alhasi fájdalmak szúró görcsös érzés,fejfájás,sokat járok wc-re,álandòan fáratnak érzem magam sziveseben egész nap aludnék,a mellem eleinte fájt de most nem,undórodom olyan ételektöl amiket szeretek,folyásom is van,és a hasam is nőt egy kicsit nagyon sokat eszek lehet h csak hisztam és azért nőt….maga szerint hány %-ba lehetek terhes??Elöre köszönöm a választ.

  • Andi

    Reply Reply 2013. augusztus 01. csütörtök

    Szia Gabi!

    A parommal kisbabat szeretnenk, a menzeszem altalaban 28-29 napra jon meg. Legutobb 4 napot kesett, kb. 2 hettel elotte folyamatosan hanyingerem volt, emelyegtem, felpuffadtam. A 34. napon megjott, de alig 1 napig tartott, akkor is keves verzes volt. Nekem altalaban 5 napig szokott tartani. A 3dik naptol barnas folyasom volt 3 napon kereszul, de csak keves. Csinaltam egy tesztet, ami negativ lett. Biztosan nem vagyok allapotos?

    Elore is koszonom valaszodat!

    • Gabi

      Reply Reply 2013. augusztus 13. kedd

      Pár nap elteltével esetleg érdemes a tesztet megismételni, ha nem vagy biztos az eredményben.

    • Reni

      Reply Reply 2013. augusztus 22. csütörtök

      de attol lehetsz állapotos mert én a 2. fiammal így jártam mint te!!! 15 hetes terhes voltam mikor megtudtam hogy terhes vagyok mert folyamatosan megjött a menstruásióm és a teszteket elötte folyamatosan csináltam és mind negatív volt!!! és azóta van egy gyönyörű szép 8 hónapos kisfiam! 🙂

  • Edina

    Reply Reply 2013. július 02. kedd

    Szia Gabi! Jinius 1-jen jott meg a verzesem! akkor a gyogyszert abba is hagytam a parommal szinte 2 naponta voltunk egyutt. a kovetkezo menszinek jun29 en kellett volna megjonnie de mar kesik 4 napja a melleim kemenyek es nagyon fajnak. a teszt viszont negativ! lehetek attol terhes? koszono elore is a valaszodat!!!
    koszonettel: Edina

    • Gabi

      Reply Reply 2013. július 10. szerda

      Lehetsz terhes a negatív tesztek ellenére. Ha továbbra is késik a menzesz, néhány nap elteltével érdemes lenne újra tesztelni.

    • Éva

      Reply Reply 2013. szeptember 19. csütörtök

      Vagy lehet hogy a gyógyszer miatt nem tudja a szervezeted h mit kell csinálnia nekem is igy van.

  • Ancsika

    Reply Reply 2013. június 29. szombat

    Kedves Gabi!
    06.22 voltunk együtt a párommal védekezés nélkül…már megvettük az X-Epil tesztet.Szerinted mikor csinálhatom meg legkorábban,nem igazán igazom ki rajta?!
    Válaszod előre is köszi!

    • Gabi

      Reply Reply 2013. július 10. szerda

      Elnézést, hogy csak most válaszolok. Ha még nem csináltad meg a tesztet, már mindenképp érdemes vele próbálkozni.

  • Pellei Mónika

    Reply Reply 2013. június 22. szombat

    Kedves Gabi!
    Én 05.25-én voltam együtt a barátommal védekezés nélkül és ugy éreztem mindtha egy nagyon kis mennyiség de utánna mentem fürödni ilyesmi de azóta nem jött meg és a melbimbóm az nagyon érzékeny más tünetem nem igazán van szokott derékfájásom lenni meg mintha többet pisilnék. De csináltam 2 terhességi tesztett és mind a 2 negatív szerintez ez akkor minek a tünetei lehetnek szerdán megyek nőgyógyászhoz! köszönöm a válasszodat! 🙂

    • Gabi

      Reply Reply 2013. június 24. hétfő

      A negatív teszt ellenére még szóba jöhet a terhesség. Szerdán már többet fogsz tudni.

      • Pellei Mónika

        Reply Reply 2013. június 24. hétfő

        Köszönöm szépen a válaszodat! Ez megnyugtató csak nehogy addig megjöjjön! 🙂 de Van esetleg olyan betegség ami ilyen tünetekkel jár? Félek hogy mégse vavgyok terhes mindig azt nézem hogy megjött-e vagy sem! 🙂

  • renata

    Reply Reply 2013. június 14. péntek

    Kedves Gabi! Mar 4 napja kesik a menstruaciom tuneteim nincsenek de viszont nagyon erzekenyek a melleim.nekem altalaban normalisan jon minden honapba es ha kesik is max 3napot szokott kesni es most ez lesz mar az 5ik napja, hogy nem jon meg!!kerlek agy nekem egy tanacsot, hogy mit tegyek?!?

    • Gabi

      Reply Reply 2013. június 18. kedd

      Én elsőként mindenképp csinálnék egy tesztet.

  • Apagyi Judit

    Reply Reply 2013. június 10. hétfő

    Szia! Olyan gondom lenn, hogy pénteken 06.07.-én kellett volna megjönnije a menzeszemnek, előtte csütörtökön volt 3halvány, de pozitív tesztem nem is jött meg, de ma reggel negatív a teszt. 2 éve szeretnénk babát és tanácstalan és elkeseredett vagyok a mai negatív teszt miatt. Még sem sikerült most sem? Melyik tesztnek hihetek? A válaszodat előre is köszönöm.

    • manó

      Reply Reply 2013. június 10. hétfő

      Szerintem a negatív tesztnek lesz igaza. Mintha érezném h.meg fog jönni.

    • Gabi

      Reply Reply 2013. június 13. csütörtök

      Ha továbbra is késik, szerintem a negatív teszt tévedett. Én megismételném a tesztet, esetleg másik fajtával, és mindenképp reggeli első vizeletből.

      • manó

        Reply Reply 2013. június 13. csütörtök

        Kedves Gabi!
        Köszönöm a válaszod. Még mindig nem jött meg a clear bluen mint ha lenne valami halvány vonal a medi-lab negatív. Nem tudom mi lehet a baj nagyon kétségbe vagyok esve, 2éve szeretnénk babát orvosilag minden rendben van. Mikor érdemes orvoshoz fordulnom ebben a helyzetben?

    • Reni

      Reply Reply 2013. augusztus 22. csütörtök

      egyik tesztnek sem lehet hinni!!!!
      én tudom mert majdnem 4 hónapos terhes voltam mikor megtudtam hogy terhes vagyok mert a tesztek negatívok voltak!! mind a 4.

  • Eszter

    Reply Reply 2013. június 09. vasárnap

    Kedves Gabi!

    Aktív szexuális életem van a párommal, fél évig fogamzásgátlót szedtem, azonban összezavarta a hormonháztartásomat, azóta visszatértünk a gumióvszer használatára. Jelenleg 3és fél hete késik a menstruációm, a ciklus kimaradása után egy héttel csináltam meg az első tesztet, ami negatív lett, aztán egy hétre rá mégegyet, ami szintén negatív lett.
    Hozzá szeretném még tenni, hogy az egyik petefészkem ‘kissé rendellenes’, (állandó a késés), mivel kisebb, mint a másik, és lassabban ‘dolgozik’.
    Valamint vizsgaidőszak közepén vagyok, rendkívül stresszes, és távol a nőgyógyászomtól..
    Nagyon várom a válaszát, mert aggasztó a helyzet, és a nőgyógyászomhoz csak két hét múlva jutok el.
    Köszönöm!
    Eszter

    • Gabi

      Reply Reply 2013. június 13. csütörtök

      Ha a késés máskor is előfordult, és a védekezések alkalmával az óvszerrel nem volt probléma, kicsi a valószínűsége, hogy terhességről lenne szó. De ha a vérzés továbbra sem jelentkezik, és már többet késik, mint általában, érdemes lenne felkeresni a legközelebbi nőgyógyászati szakrendelést.

  • betty

    Reply Reply 2013. május 22. szerda

    Kedves Gabi!
    6 napja késik, de két negatív teszt lett.. párommal áprilisban voltunk együtt.. de utána meg jött most viszont késik. mi az oka ennek? aggódjak? már van egy 4 éves lányom,ő nála másodjára mutatta ki a teszt..

    • Gabi

      Reply Reply 2013. május 29. szerda

      Ha egyébként pontosan szokott megjönni, de most továbbra sincs semmi, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni.

    • Évi

      Reply Reply 2013. június 10. hétfő

      Kedves Gabi!
      A problémám a következő: A barátommal való együttlét utáni héten sötétbarna folyást tapasztaltam(mellfeszüléssel) több mint egy hétig aztán a ciklus 30 napján megjött a menstruációm de csak 3 napig tartott és nem olyan volt mint szokott.Csináltam 3 tesztet is mind negatív.Mostanában a csípőm melletti rész egy pontban nyomásra fáj.Mit történik? Azt is el kell mondanom, hogy az együttlét előtti hónapban hagytam abba a Nuvaring hüvelygyűrű használatát.
      Várom válaszát! Köszönöm!

      • Gabi

        Reply Reply 2013. június 13. csütörtök

        Előfordulhat, hogy a fogamzásgátló abbahagyása után még nem állt be a megszokott ciklus, de a terhesség sem zárható ki 100%-osan, főleg, ha a hüvelygyűrű elhagyása után más védekezés nélkül is voltak együtt. Ha továbbra is bizonytalan a helyzet, célszerű lenne nőgyógyászhoz fordulni.

  • Reni

    Reply Reply 2013. május 03. péntek

    Kedves Gabi!

    3 éve vagyunk együtt a párommal. Többször is probálkoztunk, de eddig sajnos nem jött össze. Most azonban kb 2 hete beágyazódásra utalo enyhe vérzésem volt. kb rá egy hétre csináltam egy tesztet, ami negativ lett. akkor kellett volna megjönnie, de 1 hete késik. Viszont enyhe görcseim vannak. Ma ismét elvégeztem egy tesztet, amin halványan láthato a második csík.
    Kérlek segits!
    Előre is köszönöm!

    • Gabi

      Reply Reply 2013. május 09. csütörtök

      A halvány csík is csík! Ha azóta nem volt görcs, vérzés, én reménykednék! Esetleg érdemes lenne megismételni a tesztet, hátha erősödött a csík. Esetleg a nőgyógyász is meg tudná erősíteni, valóban terhesség áll-e a háttérben. Drukkolok!

    • misspill

      Reply Reply 2013. május 27. hétfő

      A kérdésem a következő. Április 22-én volt az utolsó menstruációm, ez után május 1-jén volt egy görbe estém a partneremmel (ez volt az első szexuális együttlétem). Mivel nem szedek gyógyszert, az ‘aktus’ gyakorlatilag abból állt, h 30 másodpercig, kb. félútig hatolt belém, és ennyi volt. A menzesz elmaradásától számitva pár nap eltéréssel 4 tesztet csináltam, mindegyik egyértelműen negativ volt, viszont a menzeszem azóta is késik. A kérdésem az lenne, hogy igy is lehetséges a teherbe esés? Hamarosan elmegyek orvoshoz, csak kiváncsi lennék a véleményekre. Előre is köszönöm!

      • Gabi

        Reply Reply 2013. május 29. szerda

        Elég kicsi az esélye, hogy egyetlen (nem is teljes) behatolástól terhes légy, de sajnos 100%-osan mégsem lehet kizárni. Mindenképp a nőgyógyász felkeresése a legjobb ötlet most.

  • Evelin

    Reply Reply 2013. április 24. szerda

    Szia 🙂
    azt szeretném kérdezni h ha nuvaringet használok akkor ebben az időben is elvégezhetem a terhességi tesztet vagy a fogamzásgátló változtathat az eredményen?

    • Gabi

      Reply Reply 2013. május 01. szerda

      Elvileg nem változtat az eredményen, mivel a hcg (terhességi hormon) csak terhesség során termelődik.

  • Piroska

    Reply Reply 2012. december 27. csütörtök

    kedves Gabi!

    idén júliusban kaptam a pro-vera nevü injekciot fogamzásgátlónak.ennek a hatása lejárt október végén.november 15-én megjött a mensesem.ezután eldöntöttük hogy szeretnénk babát a párommal.most december 12-én kellett volna megjönnie,de nem jött meg.csináltam tesztet 23-án de negatív lett.és a havim azota sem jött meg.amig tartott az injekcio hatása addig nem volt vérzésem,csak barna folyás időnként.mikor most meg kellett volna jönnie kicsit érzetem a hasam alját,de el is mult két nap alatt a fájás.szerinted mikor érdemes ujra tesztet végeznem?vagy menjek inkább orvoshoz?válaszodat előre is köszönöm!

    • Gabi

      Reply Reply 2013. január 07. hétfő

      Ha időközben nem jelentkezik mégis vérzés, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni. De az orvosnál egyértelműen kiderül, terhességről van-e szó.

  • Niki

    Reply Reply 2012. november 28. szerda

    Kedves Gabi!

    18 éves vagyok és 4 éve vagyok együtt a párommal. 3 éve megszakításos módszert használunk,eddig probléma ebből nem volt. 1 éve most már h beállt a ciklusom 32-33 napra. Okt. 11-én jött meg utoljára azóta semmi.Most már 15-16 napja késik. Volt a menstruáció körül 3 napig barna folyásom. 3 napja nagyon fáradékony vagyok(nem jellemző rám). Pár napj a mellbimbóm érzékenyebb,sztem kicsit sötétebb a színe. Az alhasam jobb oldalt szúrkált párszor. A 11 és12. napon csináltam tesztet,mindkettő negatív volt. A másodikon a másik csak halvány és fehér volt, ez nem tudom normális e?! (a 2 teszt x-epil volt). Lehetséges hogy terhes vagyok?
    Válaszod előre is köszönöm! Kérlek segíts! Niki

    • Gabi

      Reply Reply 2012. december 07. péntek

      Sajnos a megszakításos módszer nem a legbiztonságosabb. Kb. 5% a teherbeesés kockázata, és ha egy pár egy éven túl is csak így védekezik, ez a szám 35%-ra emelkedik. Így sajnos a te esetedben sem lehet ezt kizárni. Ha továbbra is bizonytalan vagy, mindenképp ismételd meg a tesztet.

  • Farjas Diána

    Reply Reply 2012. november 22. csütörtök

    Szia Gabi!
    Segítségedrt szeretném kérni.
    Párommal szeretnénk babát és nov 3-án voltunk együtt.
    Nov 17- én kellet volna megjönnie de neem jött ,ma meg már 23.
    Tegnap csináltunk 2 tesztet is de negatív lett mind a kettö ;(
    Lehetséges h attól terhes vagyok csak a teszt még nem mutatja v lehet vmi más baj h késik a havim?
    Válaszodat előre is köszönöm!
    Dia

    • Gabi

      Reply Reply 2012. november 26. hétfő

      Ha egyébként pontosan szokott megjönni, elsősorban terhességre lehet gondolni. Ha időközben nem jött meg mégis, érdemes a tesztet megismételni. Előfordulhat, hogy téves negatív eredményt mutatott a teszt. Ha elmégy nőgyógyászhoz, ott egyértelműen kiderül, terhességről van-e szó. Drukkolok!

  • Zsuzsi

    Reply Reply 2012. október 15. hétfő

    Szia,

    Utolso menszeszem szeptember 6-an volt. azota sem verzek,de barnas folyasom van.Melleim feszulnek 1 hete,hasam puffadt egy ideje.
    Teganp eros gorcsom is volt,mintha meg akarna jonni.
    tesztet meg nem csinaltam,mert ugye kb. 1het keses megengedett.Angliaban elek,ahol a nogyogyaszhoz nem kuldenek csak ha „baj”van,Mit tegyek?Koszonom

    • Gabi

      Reply Reply 2012. október 16. kedd

      Ha a barnás folyás nem vált át normális vérzésbe, ha egyébként pontosan szokott megjönni, és már többet késik, mint amennyi általában elő szokott fordulni, akkor már érdemes a teszttel próbálkozni.

  • Éva

    Reply Reply 2012. október 04. csütörtök

    Kedves Gabi!
    38 éves vagyok, évek óta próbálkozunk babával, sikertelenül. Végigszenvedtem a petevezeték vizsgálatot, a férjem volt spermavizsgálaton…
    Nekem van egy 1,4 cm nagyságú myómám, de a doki szerint nem rossz helyen, a férjem spermaszáma picit érték alatti, de nem vészes.

    Ezek tehát az előzmények.

    A mensesem régebben napra pontos volt, az elmúlt 1 évben viszont „megbolondult”, hol egy héttel, hol pár nappal jön meg később, legutóbb 1 héttel korábban jött meg. Én ezt furcsállom, az orvosom szerint viszont nem kell aggódnom.

    Múlt szerdán kellett volna megjönnie a mensesemnek, tegnap volt egy hete, hogy késik, vettem tesztet. Nagyon halvány volt a második vonal, de ott volt, biztos, ami biztos, mégis csináltam egy másik márkájú második tesztet, ott viszont egy csík volt. Ma reggel, első vizeletből elvégeztem a harmadik tesztet, ez is negatív. A hasam fáj, feszül, menstruáció sehol, és kétségbeesetten kpaszkodom abba a pozitív tesztbe. 🙁
    Mi a véleményed?

    • Gabi

      Reply Reply 2012. október 08. hétfő

      Ha azóta a halványan pozitív teszt óta nem jelentkezett vérzés, jó eséllyel valóban terhességről van szó. Ha bizonytalan vagy, érdemes lenne felkeresni a nőgyógyászod, remélhetőleg megerősíti a terhesség tényét. Drukkolok!

      • Éva

        Reply Reply 2012. október 09. kedd

        Tegnap leszámoltam a bizonytalansággal! 😀
        Vettem egy digitális tesztet, ami azt állítja magáról, hogy 99% feletti a pontossága. KISBABÁNK LESZ!!!!!!! :-)Becsületemre legyen mondva, a férjem bőgte el magát előbb…
        A hasam továbbra is fáj, fura, mert a mensest viszonylag könnyen, 1 napos görccsel szoktam megúszni.
        Jövő hétfőre kaptam időpontot az orvosomtól, maximálisan bízom benne.
        Szóval… bizonyára lesznek még kérdéseim 😉
        Köszönöm!

        • Shás

          Reply Reply 2012. október 09. kedd

          Gratulálok előre is !!!!! remélem nem sokára én is át tudom élni ezt ! 🙂

        • Anett

          Reply Reply 2012. október 10. szerda

          Gratulálok!!! 🙂
          Jó volt olvasni, hogy ennyi év próbálkozás után sikerült!!
          Most próbálj meg nagyon-nagyon sokat pihenni az első időkben!!

  • Barbara

    Reply Reply 2012. október 02. kedd

    Szia 🙂
    Nekem agusztus 22 én volt meg utoljára a mensim és ma oktober 2 vann és csináltam egy gabriell terhességi tesztet és a C betünél látszodott a csik de a T nél nagyon halványan szinte fehéren látszodott a vonal most akkor terhes vagyok vagy nemtudom várok 1 hetet és csinálok egy másik tesztet elöre is köszi

    • Gabi

      Reply Reply 2012. október 08. hétfő

      Ha csak halványan is, de látszódik a 2 csík, nagy valószínűséggel tényleg terhességről van szó. Ha azóta sem jött meg a menzeszed, érdemes a tesztet megismételni.

  • zsófia

    Reply Reply 2012. október 01. hétfő

    Üdv!
    Azt szeretném kérdezni hogy lehetek e terhes ha: a menstruációm a várnál hamarabb jelentkezett de csak egy pár csepp formájában (előző napokban pedig csak „maszatolt”), ekkor kezdtem el alkalmazni a Nuvaring nevű fogamzásgátló eszközt és aznap este együtt voltam a barátommal, viszont a menstruációm abbamaradt.. Azóta gyakran van alhasi fájdalmam és puffadtnak is érzem magam.. Ez 1 hete történt és tesztet még túl korai lenne próbálnom.
    Előre is köszönöm!

    • Gabi

      Reply Reply 2012. október 08. hétfő

      A leírt tünetek (a Nuvaring betegtájékoztatója alapján) lehetnek a fogamzásgátló gyűrű mellékhatásai is. Ha viszont bizonytalan, érdemes csinálni egy terhességi tesztet.

  • Kati

    Reply Reply 2012. szeptember 26. szerda

    Kedves Doktornő !

    2 nap mulva kell megjöjjön a mensim és ma volt barna folyásom .. valyon lehetek terhes ? és együttvoltam a barátommal a hétvégén nem használtunk óvszert és nem élvezett belém , eddig is óvszer nélkül csináltuk és nem történt semmi baj . De most nagyon félek 🙁 kérem segitsen !!

  • szilvus74

    Reply Reply 2012. szeptember 06. csütörtök

    Kedves Gabi!
    38 éves vagyok.Van már egy szép 18 éves nagy lányom és szeretnék még egy babát,de sajnos…
    2012.júl.13.-án spontán vetélésem volt.Azóta nem jött meg a mensim,de kb.1 hete próbálkozunk megint,hogy terhes legyek.Az ébredési hőm.4 napja 36,6 és 36,7.Sokat kell pisilnem és görcsölgetek,mintha megakarna jönni.Sokat eszem és a melleim kicsit érzékenyek.Tesztet még nem akarok csinálni,mert még korai lenne.Mit javasolsz?

    • Gabi

      Reply Reply 2012. szeptember 07. péntek

      Ha továbbra is maradnak a leírt jelek, és mégsem jelentkezik a vérzés, pár nap múlva érdemes lenne megpróbálkozni a teszttel.

  • Netty

    Reply Reply 2012. szeptember 04. kedd

    Szia!

    Az lenne a kérdésem, hogy lehetek-e terhes?
    Most próbálkoztunk először, (elvileg pont peteérés idején) 3-4 napra rá egész nap émelyegtem kb 3 napig, utána napokig görcsölt a hasam folyamatosan mintha megakarna jönni.. a derekam is fáj sokat járok wcre és egész nap szomjas vagyok és éhes, de ha bekapok 1 kis falatot már jól vagyok úgy érzem belül, hogy sikerült, de 3 tesztet csináltam a 8. nap előtt ami negatív lett és ma teszteltem egy érzékeny teszttel a 13. napon ami szintén negatív. Azért reménykedhetek?? Most kivárom a „nem várt” mensit és csak utána fordulok orvoshoz vagy tesztelek újra.
    Köszönöm a segítséget!

    • Gabi

      Reply Reply 2012. szeptember 05. szerda

      Egyetlen alkalomra nem érdemes alapozni, mert még ha pontosan a megfelelő időben voltatok is együtt, a terhesség valószínűsége kb. 20 %. Terhességi tüneteket pedig leghamarabb 10 nappal a vélt teherbeesés után lehet érezni, a leírtak így vagy nincsenek ezzel összefüggésben, vagy a reménykedés generálta őket. Lehetséges, hogy valóban korai volt még a teszt, valóban a legjobb, ha megvárod, mikor már késik a menzeszed. És ettől függetlenül érdemes folyamatosan próbálkozni!

  • Ági

    Reply Reply 2012. augusztus 28. kedd

    kedves gabi
    juli25-én volt mensi elmentem2 hete nem látak semmit.
    múlt hét csüt.22.24 cisztát láttak.
    pénteken alhasi görcseim voltak.
    azóta mindig éhes vagyok nöl a mellem és a kisbogyok ki jöttek körülötte.
    aug 20 kellett volna megjönni de semmi.
    csínáltam ma reggel 1 medi láb tesztet de meg jelent 1csik és nagyon halványan a másik.minden másnap eggyütt vagyunk. még a depó inj.hatása hogy nem jőtt meg a mensi.
    vagy az hüvelyi u.h. nem ciszta ha nem baba.és tej fehér folyás is társult.
    kérem válaszoljon.üdv.ági vagyok.

  • Vera

    Reply Reply 2012. augusztus 11. szombat

    Szia!
    Még egy hét lenne menstruációig,de tegnap este óta pecsételő „vérzésem”van.(barnás,rózsaszínes és nagyon minimális vér is látszódott)
    Valószínű,hogy ez a beágyazódás jele?Vagy valami baj lehet?
    Válaszod előre is köszönöm.

    • Gabi

      Reply Reply 2012. augusztus 14. kedd

      Ha ez az enyhe vérezgetés nem váltott át rendes vérzésbe, és 2-3 napon belül el is múlt, akkor lehet a beágyazódás jele.

  • Natàlia

    Reply Reply 2012. július 19. csütörtök

    Kedves Gabi!

    màjus 24-én volt az utolso mensesem.azota nem jött meg.7 terhességi tesztet csinàltam.mindegyik negativ lett.olykor émelygek,a hasam alja be van keményedve,a melleim fàjnak.szeretném megkérdezni hogy szerinted mennyi a valoszinüsége annak hogy terhes vagyok?

    köszönettel:Nati

    • Gabi

      Reply Reply 2012. július 20. péntek

      Ha egyébként (nagyjából) pontosan szokott megjönni, akkor érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni. Lehetséges, hogy a tesztek tévednek, és mégis babát vársz, de az is kiderülne, ha esetleg más miatt maradt ki a menzeszed.

  • Gabó36

    Reply Reply 2012. július 02. hétfő

    Szia! augusztusban lesz 4 éve hogy,engem elkötöttek a 4.szülésem után. Eddig rendesen meg jött a menzeszem,most május 23-án kellett volna,hogy meg jöjjön de már lassan 2hete semmi.Két terhességi teszt is negatívot mutatott,de a tüneteim mégis arra utalnak,hogy terhes lehetek. Hangulatváltozás,mellfeszülés,fájás,alhasi puffadás.Ha tudsz nekem erről valami segítséget adni,szívesen fogadom.
    Válaszodat előre is köszönöm:Gabriella

    • Gabi

      Reply Reply 2012. július 12. csütörtök

      Az ilyen műtétek után elég kicsi a teherbeesés esélye, de 100%-osan nem lehet kizárni. Ha azóta sem jelentkezett vérzés, érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni, hogy kiderüljön mi okozza a kimaradást.

  • piri

    Reply Reply 2012. június 26. kedd

    Mi a párommal nagyon szeretnénk babát már lassan 3 éve próbálkozunk,eddig sikertelenül.Most minden olyan jel van ami arra utalna hogy terhes vagyok,bár menszeszem meg volt de anyának is meg volt majdnem végig.öröklödhet-e csináltam tesztet is negatív lett de a tünetek megvannak és az a megérzeésem.nem tudom reménykedhetek e?

    • Gabi

      Reply Reply 2012. június 27. szerda

      Ritkán, de előfordulhat, hogy a terhesség alatt is jelentkezik vérzés, de ez általában más jellegű, mint a normális menzesz. Ha vérzés is jelentkezett és a teszt is negatív, sajnos nem túl nagy a terhesség esélye. Ennyi idő elteltével már érdemes lenne nőgyógyászhoz fordulni, kivizsgáltatni, hogy mi miatt nem akar jönni a baba.

  • Eszter

    Reply Reply 2012. június 08. péntek

    Szia!

    Június 1-én kellett volna megjönni, akkor volt a 28,. nap (nekem kb akkor szokott:26-28 nap, és ma van a 35 nap, nem jött meg. Reggel csináltam tesztet negatív:(. Olvastam, hogy ha terhes az ember akkor előfordul: a 28 nap előtt egy -két nap „meg fog jönni”, az meg is volt. Ma viszont úgy érzem mintha meg lenne puffadva az alhasam.Lehetek én terhes? Nagyon szeretném!Köszönöm

    • Gabi

      Reply Reply 2012. június 13. szerda

      A negatív teszt ellenére még nem lehet kizárni a terhességet. Ha időközben nem jelentkezik mégis vérzés, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni.

  • Adrienn

    Reply Reply 2012. június 04. hétfő

    Kedves Gabi!
    Ma van Nekem a nem várt hatodik napja! Nagyon szertnénk már babát, ám nem akar érkezni. 29-én kellett volna megjönnie. az első 4. napon elvégzett tesztek negatívak lettek. Hőgörbét is vezetek, a hőmérsékletem 4 napig 36,7, ma 36,6 volt ébredéskor. Fájnak a melleim és görcsölök is. Mi lehet velem?

    • Gabi

      Reply Reply 2012. június 05. kedd

      A negatív tesztek ellenére lehetséges a terhesség. Ha a tesztek továbbra sem mutatnak semmit és vérzés sem jelentkezik, érdemes nőgyógyászhoz fordulni. Ott az ultrahangon egyértelműen kiderül, van-e baba.

  • Lucy

    Reply Reply 2012. június 01. péntek

    Kedves Gabi!

    Múlt hét vasárnap (05.27.), és ezen a héten kedden teszteltem, és halványan megjelent a második csík is. Szerdán este elmentem a dokimhoz, aki elküldött laborba. A csütörtöki reggeli vizeletből én otthon csináltam egy tesztet, amin a második csík már erősebben látszik mint az első két teszten, és ezt a reggeli vizeletmintát elvittem a laborba, ahol a teszt negatív lett. Hogy lehetséges ez ? A labor, vagy a gyógyszertárban vásárolt teszt a pontosabb ? Válaszodat előre is köszönöm! Lucy

    • Gabi

      Reply Reply 2012. június 05. kedd

      Kb. ugyanolyan tesztet használnak a laborban is, mint amiket a gyógyszertárban, drogériában meg tudsz venni. Általában a legegyszerűbb tesztcsíkokkal dolgoznak.

  • Eszter

    Reply Reply 2012. május 29. kedd

    Tegnap csinaltam egy clearblue tesztet és pozitiv lett , erősen látszik a jel.ma elmentem orvoshoz UHra és azt mondta h nem valószínű a terhesség , nem lat semmit 🙁 akkor hogyhogy pozitiv lett a tesztem?
    Köszi előre is 🙂

    • Szabóné Braunitzer Klára

      Reply Reply 2012. december 07. péntek

      Szia!

      Azóta kiderült, hogy mitől volt pozitív a teszt?

  • Dalma

    Reply Reply 2012. április 28. szombat

    Szia !
    Azt szeretnem kerdezni ha utoljara marcius 13 volt mentruaciom es azota nem jott meg es szedulok ,hanytam 3 -szor ami nalam nem jelemzo ,az ennivalot megkivanom es amire hozzakezdenek meg a szagatol is undorodom ,mar 2 hete fajnak a bimboim oljanyira hogy megebredek ha hasra fekszek ,a lazam 6-7 napja 36,9-37,2 szokt lenni . Csinaltam 10-es Clear blue terhessegi tesztet 7 napja de negativ lett pedig 15 napja kesik . Lehetek e babas ? nagyon orulnek neki a parommal !
    Valaszod elore is koszonom !

    • Gabi

      Reply Reply 2012. április 30. hétfő

      Egyértelműen nem lehet kijelenteni, de lehetséges a terhesség a negatív teszt ellenére is. Ha a tesztelés óta nem jelentkezett vérzés, érdemes lenne újra tesztelni.

  • Vivien

    Reply Reply 2012. április 19. csütörtök

    Hétfőn(04.16.) voltam dokinál,körbenyomkodott de nem mondott semmi konkrétat,h mi is van,csak szerdán(04.18.)visszahívott vérvételre és ugye az eredményért is.Az addig rendben van h negatív,el fogadom(sajnos),de nem mondta el,h miért lett pozitív az összes tesztem.Nem kért uht igy most már nem értek semmit.”Mensi” után csináltam a teszteket az első kivételével,azt pont előtte nap csináltam.http://kepfeltoltes.hu/view/120416/F_nyk_p0596_www.kepfeltol..
    Az elsőt 04.06-án,a második az 04.11-én csináltam ,de közben volt egy két napos „semmit érő” menseszem.A harmadik egy ovu teszt,az is mutathatja?Előre is köszönöm a választ.

  • Sziszi

    Reply Reply 2012. április 17. kedd

    Szia! Március 20án volt az utolsó mensim,nem megszokott módon.Most 15ére nem vártam,nem is jött meg,de a tesztem negatív.Mikor teszteljek ujra?Lehet e még baba ebből mert nagyon szeretnénk.Válaszodat előre is köszönöm.Sziszi

  • Vivien

    Reply Reply 2012. április 11. szerda

    Szia!

    Csináltam e hónap 6-án du meg ma reggel (25-ös érzékenységű) tesztet és mind a kettő halványan pozitív lett.Reménykedhetek,h babát várok?

    Előre is köszi a választ.

    • Gabi

      Reply Reply 2012. április 15. vasárnap

      A halvány csík is csík! Ha a teszt pozitív, az 99%-ban terhességet jelent. Ha nem jelentkezett azóta vérzés, vagy hasgörcs, akkor szerintem majdnem biztos, hogy babát vársz.

  • Andika

    Reply Reply 2012. március 28. szerda

    sziasztok
    utolso mensim febr.16 febr.26-án voltam a párommal még nemjőtt meg :-)a mellbibom barnáb lett, kicsi émejgés is van nem vészes,vettem tesztet de negativot mutat:-(
    voltam már terhes és akkorsem mutatta ki a terhességet.az orvosom elküldőtt vizelet vizsgálatra az lenne a kérdésem hogy ha a teszt nemuttata ki akkor hogy bizzak meg a laborvizsgálatben hisz ugyanaz az alapja(hcg)sajnos az orvosom nemvolt hajlando megultrahangozni:-(

    • Gabi

      Reply Reply 2012. április 01. vasárnap

      Azóta már valószínűleg megvan a laboreredmény. Ha esetleg az is negatív, viszont vérzés még nem jelentkezett, érdemes lenne a tesztet megismételni. Lehetséges, hogy korai volt még a teszt.

  • Meli

    Reply Reply 2012. március 23. péntek

    Szia,
    az lenne a kerdesem, ha fogamzasgatlo tablettat szedek, es az utolso menzeszem nagyon keves volt,(5 napig tartott, de az elso naptol kezdve olyan volt,mintha az utolso lene, eskisse barnas volt), es azota nagyon fajnak a melleim,(ami eddig nekem nem volt) akkor a terhesseg kizarva?(tesztet csinaltam negativ lett),vagy mi miatt lehetseges ez meg?
    a valszt elootre is köszönöm:)

    • Gabi

      Reply Reply 2012. március 26. hétfő

      Ha pontosan, kihagyás nélkül szedted a fogamzásgátlót és a szedés során nem volt semmi (pl. hasmenés, hányás, antibiotikum kúra) ami csökkenthette a hatékonyságát, akkor minimális a terhesség esélye. De még ha nem is terhességről van szó, érdemes elmenni nőgyógyászhoz, hogy kiderüljön, mi okozza a panaszokat. Lehetséges, hogy a fogamzásgátló „mellékhatása”, ilyenkor gyógyszerváltást szokott az orvos javasolni.

  • Marcsi04

    Reply Reply 2012. február 28. kedd

    Szia!

    Érdeklődnék, hogy a gyógyszerszedés abbahagyása után mikor eshet teherbe a nő?Én majdnem 8évig szedtem a lindynett20 fogámzásgátló tablettát és ebbe a hónapban hagytam abba a szedését.Most 12-13körül jött meg és 19-20körül mulott el.Szeretnénk babát,így probálkozunk.4-5 napja érzem hogy a hasam illetve a petefészkem körül enyhe szurkálások vannak.Vettem digitális terhességi tesztet de még nem próbáltam ki mert várok még 10napot mert akkor lesz kb 2hete hogy megtörtént a próbálkozás.Vannak olyan napok amikor a hasamban azt érzem mintha lüktetne vagy valami fura érzésem lenne.Lehetséges az hogy összejött?

    • Gabi

      Reply Reply 2012. február 29. szerda

      Ez a szurkálás még lehetséges, hogy csak a peteérés volt. A tabletta abbahagyása után akár az első hónapban teherbe lehet esni, viszont sajnos gyakran előfordul, hogy hónapok kellenek ahhoz is, hogy a ciklus rendeződjön.

  • Anikó

    Reply Reply 2012. február 27. hétfő

    Szia!

    Szeretném megkérdezni,mert számomra nem egyértelmű a dolog,hogy január 14-én volt meg utoljára és február 20-án voltam először orvosnál,és azt írta a papíromra,hogy 4 hetes a terhességem. De ha onnantól kell számolni,mikor utoljára megvolt,akkor elvileg a 6. hétben voltam akkor.Akkor most ez hogy van? most akkor 4 vagy 6? Mert azért nem mindegy.
    Előre is köszönöm!
    Anikó

    • Vida Agi

      Reply Reply 2012. március 11. vasárnap

      A terhességet onnan számolják, amikor utoljára megvolt, de az ultrahang eredményei alapján ez módosulhat, ezért lehet az eltérés.

  • Szilvi

    Reply Reply 2012. február 24. péntek

    Szia.
    Nekem mindig 30 napos ciklusom volt. Most viszont késik 5 napja.Csinálam tesztet de negatív lett. Az ovulàcios teszt jelezte a peteérésemet. Lehet hogy mégis sikerült teherbe esnem
    csak a teszt még nem jelzi?
    Köszönöm

    • Gabi

      Reply Reply 2012. február 29. szerda

      Lehetséges. Ha időközben nem jön meg mégis, néhány nap elteltével érdemes a tesztet megismételni.

  • Tanácsné

    Reply Reply 2012. február 13. hétfő

    Szia.
    Az lenne a kérdésem,hogy december végén szedtem napi 1 adag Clostilbegyt tablettát. Napi 1 db-ot 3 napig. Majd most január végén csak nagyon kevés pecsételő vérzésem volt. Ami inkább csak pisilésnél jött kevés vérzés. Ez 3 napig tartott. Mi lehetett ez?? Lehet a gyógyszertől??? Azóta fájnak a melleim,derekam,és szűrkál a hasam alul. És van hogy a reggeli kávétól megszédülök. Lehet attól is hogy babát várok???
    Válaszát előre is köszönöm.

    • Gabi

      Reply Reply 2012. február 16. csütörtök

      Mindkettő előfordulhat. Ha bizonytalan vagy, érdemes tesztet csinálni.

      • Tanácsné

        Reply Reply 2012. február 16. csütörtök

        Köszönöm válaszát.

        Azóta tegnap délután csináltam tesztet és nagatív lett sajnos. Azt nem értem még,hogy akkor mitől vannak terhességi tüneteim??? Mert sokszor a melleim nagyon fájnak. Van egy 2éves kisfiam,és nála is kb ugyan így voltam, Nála pl csak 5 hetesen mutatta ki a teszt. Csináltak már nekem hormon vizsgálatot is még novemberben ,és minden rendben volt.

  • Beáta

    Reply Reply 2012. február 13. hétfő

    Szia!
    Már nagyon szeretnénk kis babát, de nem igazán akar összejönni. Immár 7 hónapja próbálkozunk. Nekem 30 napos a ciklusom. Február 10.-én kellet volna meg jöjjön, de nem jött hálisten, csináltam egy tesztet 13.-án ami negatív.Viszont amikor meg kellet volna jöjjön akkor csak egy kis barnás pecsét volt, ez 2 napon keresztül.
    Ugyanakkor kavarog a gyomrom, émelygek. Nem tudom mire gondoljak, mert bele élni nem szeretném magam, hogy megint koppanjak.
    Válaszodat előre is köszönöm.

    • Gabi

      Reply Reply 2012. február 16. csütörtök

      Ha a barnás pecsételés nem váltott vérzésbe, és azóta sem volt vérzés, akkor érdemes a tesztet megismételni.

  • Anikó

    Reply Reply 2012. február 08. szerda

    Szia!

    Mi kisbabát szeretnénk a párommal. A menzeszem mindig rendszeresen 28 naponta jön meg. Utoljára január 14-től 20-ig tartott,tehát most szombaton kellene megjönnie.De remélem nem fog. Elvileg ugye félidőben volt pete érésem,ekkor csináltuk a „dolgot” meg utána is. Most azt érzem,mint ha megakarna jönni,de nem annyira fáj az alhasam,éppen csak egy kicsit,a mellem is érzékeny,és kissé fáradékonynak érzem magam. Ma csináltam tesztet,ami negativ lett. Most akkor nem vagyok terhes? Vagy még az lehetek,csak még nem megfelelő a HCG szint a vizeletemben? Nem bírok várni szombatig,hogy megjön-e vagy nem. Nagyon szeretnénk ezt a babát. Válaszodat előre is köszönöm! Anikó

    • Gabi

      Reply Reply 2012. február 13. hétfő

      A negatív teszt ellenére lehetséges a terhesség. Ha időközben nem jött meg, érdemes a tesztet megismételni.

      • Anikó

        Reply Reply 2012. február 14. kedd

        Kedves Gabi!

        Szombaton nem jött meg,csináltam két tesztet és mind a kettő pozitív lett!!! Nagyon boldog vagyok. Leghamarabb mikor érdemes felkeresnem a nőgyógyászomat?

Leave A Response

* Denotes Required Field