Nem mindegy milyen érzékeny a terhességi teszt

Sok leendő kismama teszi fel a kérdést, hogy vajon melyik terhességi teszt a legjobb. Most itt a hamisítatlanul pontos válasz erre a kérdésre!

Nem mindegy milyen érzékeny a terhességi tesztA különféle tesztek más-más érzékenységtől mutatják ki a HCG hormont a vizeletből. Egy részük 50-100 u/ml egységnyi HCG-t képes csak kimutatni, ezért ezek jó eséllyel az egészen friss terhességeknél még negatív eredményt produkálnak. A tesztek javarésze 20 egységnyi HCG-t már képes kimutatni, míg létezik olyan szuperérzékeny teszt, amely már 10 egységtől kimutatja, azaz már egészen korai terhesség kimutatására képes.

Nem érdemes azonban azonnal az aktus után a tesztért rohanni, hiszen a HCG hormon csak a beágyazódástól kezdve kezd termelődni a szervezetben, azaz kb. a fogamzás után 7-12 nappal és még ekkor is kell 1-2 nap, mire a vizeletből kimutatható lesz. A menstruáció esedékességének napján vagy azt követően végzett teszt 99%-os pontosságú eredményt ad. Amennyiben hormont szedsz, valamint terhességmegszakítást, abortuszt követően a teszt néhány napig még pozitív eredményt adhat.

Lássuk melyik teszt, milyen érzékenységű:

Qupido: 10
Rapi preg corax: 20
Rapi preg direct: 20
Gabriel: 20
HCG: 20
Medi-lab: 20
Clear blue: 25

A terhességi tesztek által mutatott eredmény pontossága attól is függ, mikor használjuk a tesztet.

A menstruáció esedékességének napjától végzett vizsgálatok 99%-os pontosságot adnak. Ettől függetlenül a teszt már a menstruáció előtt 4 nappal elvégezhető. Azonban a terhesség kimutatás százalékos aránya egyre nő a menstruáció várható napjának közeledtével:

-az esedékes menstruáció napján 99%
-1 nappal előtte végezve 95%
-2 nappal előtte végezve 90%
-3 nappal előtte végezve 82%
-4 nappal előtte végezve 51%

1 030 Comments

  • Miszti

    Reply Reply 2010. január 18. hétfő

    Az utolsó ciklusom 1. napja 2009. 12.04-én volt. (45 napja) Nagyon szeretnénk kisbabát. Én 42 éves vagyok!
    Vannak terhességi tüneteim, melyek a következők: Gyakori vizelési inger, Folyamatosan magasabb hő (kb ,5 fokkal magasabb, mint szokott) Igy most 36,8 és 37,2 között van a hőm reggel és délután is. Enyhe hányingerem is szokott lenni reggelente, de ez nem annyira jellemző.
    A ciklusaim 28-32 naposak voltak eddig. Majdnem mindennap tesztelek az elmaradás óta, de a tesztek mindig negatívat jeleznek. (Clearblue, Gabriel, Gravi-HCG) Decemberben gabriel ovu teszttel mértem a peteérésemet. A ciklusom 9 és 11 napjára jelzett pozitivat. (a 10. napon negativ volt)
    Kérdéseim:
    Lehetek terhes?
    Lehet csak beképzelem magamnak a tüneteket?
    A változókor jelei is lehetnek a tüneteim?
    Előre is köszönöm a válaszokat: Miszti

    Válasz: Igen, a negatív tesztek ellenére is lehet terhes, de a menzesz más miatt is késhet, de gyakran előfordul, hogy a babára vágyó nők maguk generálnak terhességi tüneteket, vagy egyébként is meglévőket erősítenek fel. A kimaradó vérzés és a magasabb hő változókorban is jellemző, de ha a teszt peteérést mutatott, és egyébként is rendszeres a ciklus, ez nem igazán valószínű ilyen hirtelen.

  • R. Gabi

    Reply Reply 2010. január 14. csütörtök

    Tisztelt Doktornő!

    Az utolsó menstruációm december 6-tól 11-ig tartott! A párommal dec. 27-én voltunk együtt, nem védekeztünk mert babát szeretnénk! Én egy éve nem szedek már fogamzásgátlót. Múlt hétre vártam a menszeszt, de eddig még semmi jel nincs arra, hogy esetleg megjönne. Nagyon fáradékony vagyok, sokat fáj a fejem, reggelente és van hogy egész nap annyira fáj a gyomrom, hogy nem tudom eldönteni, hogy éhes vagyok-e vagy hányingerem van (tudom kicsit furcsán hangzik, de nem tudom másképp leírni), néha olyan érzésem van, mintha megjönne, de mégse stb… Vettem tesztet, aminek az a neve Baby Test, én ugyan nem vagyok jártas a teszteknél, de a patikában csak ez az egy fajta volt! Ma megcsináltam a tesztet, igaz nem a reggeli első vizeletből és negatív lett! A teszt érzékenysége 25mlU/ml! Várjak még pár napot és csináljak még egy tesztet? Egyáltalán mennyire megbízató ez a fajta teszt? Persze a legfőbb kérdés, hogy lehetek-e terhes?
    Válaszát előre is köszönöm!
    Üdvözlettel: R. Gabi

    Válasz:
    A negatív teszt ellenére lehet, hogy terhes vagy. Ha továbbra sem jön meg, ismételd meg nyugodtan, de próbáld reggeli első vizeletből, mert a hcg hormon olyankor van jelen legnagyobb koncentrációban. (Esetleg drogériában vehetsz másik fajta tesztet is, ha a patikában csak ez van.)

  • Niki

    Reply Reply 2010. január 13. szerda

    Szia!A kérdésem a következő lenne!Jan.3-ánegyütt voltam a párommal,pont középidőben!
    Azota az utóbbi napokban szurkáló fajdalmat érzek alhasi tájon!
    Csionáltam tesztet,negatív lett de kb 1óra el teltével nagyon halvány csik volt látható!
    Ma ismét csináltam tesztet(gabrielt)negatív lett!
    Ez azt jelenti nem vagyok terhes?
    Válasza nagyon fontos lenne!Köszönöm!

    Válasz: A tesztek általában 12 nap után mutatják ki az eredményt, de sokszor még ilyenkor is mutatnak téves negatív eredményt. Pár nap múlva, ha már késik a menzesz, érdemes lenne újra tesztelni. Egyébként a halvány csík is csík! Mindenképpen a hcg (terhességi) hormon jelenlétét jelzi.

  • Nic

    Reply Reply 2010. január 11. hétfő

    hello.
    együtt voltunk a barátommal úgy, hogy nem védekeztünk, 1hete kellett volna megjönnie. terhes lehetek? vannak már korai tünetek? (pár hónapja vettem be sürgösségit, lehet hogy amiatt késik most?)a választ elöre is köszönöm.

    Válasz: Ha védekezés nélkül voltatok együtt, és késik is a menzeszed, akkor elég nagy esélye van, hogy terhes vagy. Mindenképpen csinálj terhességi tesztet. Az is igaz viszont, hogy az esemény utáni tabletta alkalmazása után néhány hónapra megzavarodhat a ciklus, de az sem zárja ki a terhességet. Terhességi tüneteket leghamarabb 10 nappal a teherbeesés után lehet érezni, viszont a tünetek hiánya nem jelenti, hogy nincs terhesség. Van, akinél egyáltalán semmi tünet nem jelentkezik.

  • helo

    Reply Reply 2010. január 10. vasárnap

    Sziasztook

    Az volna a kérdésem h a menstruációm utáni első napon együtt voltunk a barátommal
    és lehetséges e h teherbe essek?mekkora az esélye?

    Válasz: Ha semmilyen módon nem védekeztetek, akkor kb. 10-15% az esély. A ciklus bármelyik szakaszában teherbe lehet esni, csak középidőben a legnagyobb az esélye.

  • reni

    Reply Reply 2009. december 28. hétfő

    Sziasztok!

    18 éves koromban volt egy abortuszom 🙁 . Most 21 éves vagyok. Már 9 napja késik. Alhasi fájdalmaim vannak és a mellem is egy kicsit érzékeny. Ma megcsináltam egy tesztet, de az negatív lett. Azt szeretném kérdezni, hogy mennyi az esélye annak, hogy esetleg méhen kívüli terhességem legyen?

    Válasz: Az esélye nem nagy, de ez csak úgy derül ki, ha elmégy nőgyógyászhoz.

  • Mesi

    Reply Reply 2009. november 30. hétfő

    Sziasztok! A férjemmel nagyon szeretnénk babát ez lenne az első, az ovulációm szombaton volt és ki is használtuk. :). A kérdésem az lenne mikor lehet leghamarabb kimutatni teszttel a babát?? Köszönöm

    Válasz: A tesztek többsége 12 napos terhességet képes leghamarabb kimutatni. Vannak persze érzékenyebb változatok is, amik már akár 5 nap elteltével is használhatók.

  • niki

    Reply Reply 2009. november 25. szerda

    Az ovulációs teszt szerint november 7-8 nap körül volt peteérésem. Előtte és utána is együtt voltunk a férjemmel. Elvileg nov. 20-án kellett volna megjönnie. De a mai napig nem jött meg. Tegnap 19-én volt egy enyhe barna folyásam, de tényleg csak nagyon kevés. Hányingerem is volt, de már pár nappal korábban is. Csináltam tesztet még a barna folyás előtt,de negatív lett. A derekam meg fáj, olyan mintha megjönne. Discolor tesztet csináltam, előtte még nem hallottam róla. Vajon lehetek terhes? Elvileg, ha az ovu teszt kimutatta a félidőmet, de utána nem jött meg annyi napra, hogy kijöjjön a ciklusom napjainak száma, akkor lehet, hogy sikerült?

    Válasz:
    Igen, a negatív teszt ellenére is lehetséges. Érdemes lenne újra tesztelni, esetleg másik fajtát kipróbálni.

  • Ildi

    Reply Reply 2009. november 20. péntek

    Szia!

    Yadine-t szedek már két éve, hogy szabályos ciklusom legyen, mivel pajzsmirigygondjaim vannak. Egy utazás miatt nem tartottam tablettamentes szünetet, hanem elkezdtem szedni a következő levéllel. Az első csomag befejezésétől fogva 4 napig sokszor együtt voltunk a párommal. Azóta már 7 db-ot vettem be az új levélből. Egyik napról a másikra megduzzadtak a melleim, érzékenyek, és fájnak is, valamint aluszékony vagyok, ami nem jellemző rám. Márciusban ugyanezen tabletta mellett lettem várandós, de a baba elment, amikor abbahagytam a tablettaszedést. Jövő héten már tesztelhetek, és ha pozitív lesz, újra retteghetek, hogy a tabi elhagyása után 1-2 héttel el fogok vetélni.
    Kérdésem: mi a teendő, ha valaki úgy lesz terhes, hogy folyamatosan, tablettamentes szünet nélkül szedi a fogamzásgátlót, és úgy lesz várandós?
    Mikor érdemes elhagyni a gyógyszert? Azonnal vagy csak a beágyazódás után?
    Hogyan lehetne életben tartani egy korai terhességet ez esetben?
    A márciusi eset eléggé megviselt, nem akarom mégegyszer átélni. A tabit rendesen szedtem, más gyógyszert nem használom és beteg sem voltam, mégis összejött, úgy tűnik mostmár másodszor. Örülnék, ha megtarthatnám.
    Válaszodt előre is köszönöm, Ildi

    Válasz: Így még egyáltalán nem biztos, hogy terhes vagy. A tüneteidet is kiválthatja más, pl. egy bujkáló betegség. A mellduzzadást mondjuk erre nem lehet ráfogni. De ha már egyszer jártál így tabletta mellett, akkor megvan az esélye most is. A fogamzásgátlók betegtájékoztatójában általában az szerepel, hogy ha felmerül a terhesség gyanúja, akkor azonnal abba kell hagyni a szedést. Ez a gyanú általában az elmaradt vérzés miatt szokott felmerülni, de nálad az most egyébként is kimaradt. Szóval ha mindenképp terhesnek érzed magad, nem érdemes várnod arra, hogy elfogyjon a levél, hanem már most hagyd abba a gyógyszert, és keress egy nőgyógyászt, akinek minden előzményt elmesélsz.

  • laura

    Reply Reply 2009. november 19. csütörtök

    Sziasztok!

    Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha a tesztet úgy kellett volna megcsinálnom hogy egy pohárba kellett volna lenni a vizeletnek és abba belerakni a tesztet, viszont én úgy csináltam meg, hogy csak rávizeltem akkor mennyire biztos a teszt eredménye? Előre is köszönöm!

    Laura!

    Válasz: Attól még a teszt eredménye helyes.

  • zsanka

    Reply Reply 2009. november 19. csütörtök

    Szia!
    Lehet jóval kevesebb a vérzésem a gyógynövényektől?
    Teherbeesést elősegítő teákat iszom, és kapszulákat szedem eddig rendkívül erős volt a vérzésem, és általában 26-28 napra jött meg, most viszont 23 napra, és alig van egy pár csöpp. Bocsi hogy így fogalmazok, de eddig sűrű és sötét volt, most meg fakó és piros. A betéten is épp hogy nyomot hagy. Már nagyon szeretnénk babát a férjemmel. És most nem tudom eldönteni, hogy ez a gyógynövények miatt van-e, vagy amiatt hogy babás vagyok. KÉRLEK SEGÍTS!!! (Amiket fogyasztok: Barátcserje kapszula, gránátalma kapszula, cickafarkfű tea, palástfű tea)
    A válaszodat előre is köszönöm!

    Válasz: Igen, előfordulhat. Ha piros a vérzésed, akkor biztos nem lehetsz babás, olyankor nem élénk piros vérzés van, hanem barnás (ha van)

  • pratarinte

    Reply Reply 2009. november 19. csütörtök

    Sziasztok!

    Egy 22 éves lány vagyok és nagyon aggódom. Utoljára október 13-án jött meg, akkor is elég enyhén. Október 30-án nemi kapcsolatom volt, még közben lecsúszott az óvszer. Még nem volt a fiúnak magömlése, amikor ez történt. Azóta nem voltunk együtt. Nem akartam sürgősségit bevenni, mert nemrég szükség volt rá és úgy gondoltam, nem sokkolom a szervezetemet, reméltem, hogy az előváladék nem olyan veszélyes. Ma november 19-e van, még mindig nem jött meg…Csináltam egy tesztet az első vizelettel, ami egyértelműen negatív lett. Kell-e még aggódnom, lehetséges-e, hogy a létező terhességet nem mutatta ki? A választ előre is köszönöm!

    Válasz:
    Teljesen kizárni nem lehet a terhességet, de mivel azt írtad, hogy nemrég kellett 72 órás tablettát használnod, lehetséges, hogy amiatt néhány hónapig zavaros lesz a ciklusod. Lehetséges, hogy a múlt havi enyhébb vérzést is ez okozta. Viszont ha nem jön meg, érdemes lenne egy orvost megkeresni, mivel a terhesség a negatív teszt ellenére sem kizárható.

  • Marietta

    Reply Reply 2009. november 13. péntek

    Szia Ági!
    Szeretkeztünk a férjemmel(nem védekeztünk) 3napra rá vettem egy tesztet.Ami 20as(Medi-lab)Vasárnap(8.án) teszteltem 2csík lett rajta a második halvány,de látszott!Most csütörtök(12-én) reggel megint teszteltem és olyan mint ha nem lenne rajta csak 1csík de ha nagyon nézem akkor olyan mint ha lenne,nagyon nagyon halvány vagy a fene tudja 🙁 Még aznap reggel el mendtem dokihoz mondtam neki h pozítív lett meg vizsgált azt mta nem érez semmit,lehet csak azért mert pici a baba.?Kaptam ultra hangra beutalót péntekre.Lehetek babás attól még??????amúgy 20.a fele kellene meg jönnie.Befolyásolja az h úgy mendtem dokihoz h még nem késik???Remélem nem azért lett a 2teszt 1 csíkos mert el ment a baba? :(:(:(Nagyon szeretnénk egy pici lánykát a fiunk mellé hogy lehet befolyásolni h lány legyen???Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszod!!!További kellemes napot!
    Üdv.:Marietta

    Válasz: A pozitív teszt nem véletlenül volt pozitív, az mindenképpen terhességet jelent. Az, hogy az orvos nem érzett semmit, jelentheti azt, hogy még nagyon korán jelentkeztél nála. Szerintem ne csinálj több tesztet, a második lehetett tévesen negatív. A vetélés nem zajlik le minden jel nélkül, vérzéssel, görcsökkel jár általában. Ha ilyen nem volt, az ultrahangon látni fogják már a picit, és remélhetőleg minden rendben vele.

  • Edina

    Reply Reply 2009. november 12. csütörtök

    Szia!

    Köszönöm válaszod!
    És az mitől lehet, hogy eddig 28-29 napra jött meg, de amióta babát szeretnénk (3 hónapja) 34-35 napra jön meg? Előre is köszönöm!

  • Edina

    Reply Reply 2009. november 12. csütörtök

    Előbb kimaradt!
    Gabriel tesztről szeretném a tapasztalataimat megosztani veletek!
    Első fiamat nem mutatta ki a Gabriel teszt. Nem akartam az eredmény elfogadni és rá egy órára csináltam egy másfajta tesztet, ami kimutatta, hogy terhes vagyok. Egyik ismerősöm is így járt ezzel a tesztel. Nálunk nem tudom miért, de csak ilyet tartanak a patikába így nekem mindig külön kell megrendelnem a clear blue tesztet a gyógyszertárba. Mondjuk nem értem miért nem tartanak többfélét a patikába. Van egy fajta még van, de ugyanez a gyártó gyártja így inkább nem próbálom ki.

    Sziasztok

  • Edina

    Reply Reply 2009. november 12. csütörtök

    Szia!

    Férjemmel 3. gyermeket szeretnénk. Az első két gyermekünk elsőre összejött.
    Eddig a vérzésem 28-29 naponként jött meg, amióta babát szeretnénk 34-35 napra jön meg.Ez mitől lehet? Múlt hónapban a tesztek nagyon halvány csíkot mutattak, de aztán megjött. Most 15-én kell megjönni, de már kb. 6-7 napja fáj a hasam és állandóan fáradt vagyok. Múlt hónapban is ugyanez volt sajnos és megjött. Lehet, hogy terhes voltam csak nem tapadt meg a méhfalon és „természetes” vetélésem volt. Válaszodat előre is köszönöm!
    Üdvözlettel: Edina

    Válasz: Igen, lehetséges, hogy vetélés volt, főleg, hogy a teszt (még ha halványan is) pozitív volt.

  • eszt

    Reply Reply 2009. október 26. hétfő

    kösszi a választ….időm sincs elmenni orvoshoz mert munkahelyemről nem engednek el…kirúgással fenyegetnek…semmi jel nincs arra h terhes vagyok azon kivül h késik….lehetek az akkor is???csináltam mégegyett de az is negativ…mitől lehet még h késik???

  • eszt

    Reply Reply 2009. október 22. csütörtök

    szia..
    2 hónapja késik a menzseszem..csináltam Gabriel teszete de az nem mutatott ki h az vagyok….Gabriel tesztről vélemény????

    Válasz: Szerintem teljesen jó teszt, de ettől függetlenül lehet téves az eredmény. De az is lehet, hogy tényleg más miatt késik. Érdemes lenne elmenni orvoshoz, hogy megtudd, mi is a gond.

  • orsi

    Reply Reply 2009. október 20. kedd

    sziasztok.honap közepén kelett volna megjönnie a menszesznek de semmi.egy nap volt az idő tájt amikor kicsit fájtak a melleim de az is elmult.vettem tesztet de negativ lett.szerintetek?

    Válasz: A teszt mutathat téves negatív eredményt, ha továbbra sem jön meg, érdemes lenne megismételni. A menzesz kimaradhat más miatt is, tehát ha negatív a teszt, akkor is jó, ha felkeresed a nőgyógyászt.

  • enikő

    Reply Reply 2009. október 18. vasárnap

    Szia Ági!

    27 éves vagyok van egy 6 éves kisfiam.
    Szeptember elején abbahagytam a fogamzásgátlót, szept 14-én megjött, szept 30-tól mindkét mellemből tej folyik, a hormoneredményeim jók.
    Már egy hete késik a menstruációm, csináltam reggel tesztet negatív lett.
    Szerinted attól még lehetek terhes? Vagy csak a gyógyszer elhagyása okoz gondokat?
    Előre is köszönöm válaszodat!
    Szia :enikő

    Válasz: Valószínűleg a tabletta abbahagyása keverte meg a ciklusodat. De ha tüneteket észlelsz magadon, csinálhatsz még egy tesztet, mert a ciklus végén is teherbeeshettél.

  • zsanka

    Reply Reply 2009. október 09. péntek

    Szia! A kérdésem a következő: Szeptember 27-én megjött, és kb. a 11. és a 12. napon enyhén véres, barnás folyásom volt. Elmentem a dokimhoz, és azt mondta, hogy minden rendben van. Nem bírtam ki, és vettem egy clearblue tesztet, amit október 8-án csináltam, akkor még nem láttam rajta semmit. Ma ( okt. 9.) kiakartam dobni, és egy elég erőteljes de vékony függőleges vonalat láttam meg rajta. Ez most akkor azt jelenti hogy terhes vagyok? A VÁLASZ NAGYON SŰRGŐS LENNE!!! Előre is köszönöm!

    Válasz: Ez attól is lehet, ha rossz a teszt, de pozitív is lehet. Csinálj még egy tesztet.

  • iván orsolya

    Reply Reply 2009. október 07. szerda

    okt.5-énkellett volna HSG vizsgálatom,de mivel már 15 napos késésem volt,felküldtek ultrahangra.Ott megállapitották,hogy a nyálkahártya 19 mm,szóvalvastag,illetve puha a hasfalam.Ezen felül találtak valami miómát (nem tudta pontosan,h az e) de látott valami behúzódást is.
    mind2 doki ,aki megvizsgált azt mondta csináljak tesztet de várjak egy -két napot,hogy biztosabb legyen.szoritanak,hogy 2 csik legyen.nos most nagyon dilemmaban vagyok,félek tesztelni,emrt nem akarok megint csalódni.Hozzateszem már 17-ik napnál tartok.Párszor ugy éreztem most fog megjönni,de semmi és pár napja a melleim is fájni kezdtek,feszülösek,azt hiszem.Férjem szerint nagyobbak is, és sötétedenk.Nos most már tényleg nem tudom mi van.A biztos a teszt,azt hiszem.

    Válasz: Ha már ennyi késésnél jársz, szerintem már tesztelhetsz! Max. 2 nap múlva megismétled! Én is szorítok!

  • Szilvia

    Reply Reply 2009. szeptember 16. szerda

    Sajnos megjött reggel 🙁 Egy újabb sikertelen hónap, hogy van az, hogy az első terhességemnél elsőre összejött, most meg hónapok óta nem tudjuk összehozni. Ez lelki eredetű lehet? Mert orvosnál már voltam, mindent rendben talált.

  • Ági

    Reply Reply 2009. szeptember 15. kedd

    Szia!

    A következő érdekes helyzetbe kerültem:
    Az utolsó menstruációm első napja 2009.augusztus 2. volt.
    Ciklusom 30 napos, már 2éve, amikor is megszültem 09.02. napján a kisfiamat. Szeretnénk második babát.
    A menstruációm nem jött meg most 09.02. napján, és azóta sem. A kimaradást követő 5. napon (09.07.) vettem egy no-name tesztet, ami negatív lett.
    Majd két nap múlva (09.09.) a Gravi HCG-t, ami szintén negatív lett.
    Majd a kimaradást követő 11. napon (09.13.) egy Clearblue-t, ami először negatív lett, majd 2 óra múlva – amikor ki akartem dobni – nagyon halvány pozitív lett.
    Rá egy nappal elmentem nőgyógyászhoz, aki azt mondta- miután tudta ezt a halvány eredményt-, hogy valami nagyon pici, kb. 2 mm-es petezsák lehet az, amit lát.
    Ezt követő napon, ami már a kimaradást követő 13. nap, ismét Clearblue-t teszteltem, de ez negatív, még 2 óra után is.
    Na ez hogy lehet?
    Onnan sejtettem, hogy terhes lehetek, hogy amikor meg kellett volna jönnie, akkor feszültek a melleim és görcsölt a hasam alja, és néha keményedek is – ami az első terhességnél gond is volt…
    Egyebekben nem vagyok rosszul, nem érzek semmit, csak a nadrágaim egy kicsit szorítanak.
    Vajon most tényleg terhes lehetek/vagyok?

    Válaszodat előre is köszönöm!

    Üdv: Ági

    Válasz: Szerintem lehetsz terhes, főleg, ha volt egy (mégha csak halvány is) pozitív teszted, és az orvos is látott egy pici petezsákot. Talán azért nem mutatták ki a tesztek, mert nem középidőben jött össze a baba. Előfordul. De benne van a pakliban az is, hogy esetleg mégsem vagy terhes. Ezt az orvos fogja tudni megmondani 1-2 hét múlva, ha újra megvizsgál. Gondolom, visszahívott kontrollra. Remélhetőleg, akkor már többet fog látni.

  • Szilvia

    Reply Reply 2009. szeptember 15. kedd

    Sziaztok!

    Még mindig nem jött meg, reggel csinálok egy másik tesztet, remélem az már 2 csíkos lesz 🙂

  • zsanka

    Reply Reply 2009. szeptember 15. kedd

    Szia!
    Már egy ideje figyelem magam, és olyasmit vettem észre, hogy ahogy a menszim elmúlik, az azt követő héten nyúlós a folyásom, ( bocsi hogy így fogalmazok) mint amikor peteérés van. Lehetséges az hogy nekem nem a ciklusom közép idejében van, hanem a legelején a peteérésem?
    A válaszodat előre is köszönöm!

    Válasz: Igen, előfordulhat, hogy a ciklus legelején van.

  • Szilvia

    Reply Reply 2009. szeptember 14. hétfő

    Sziasztok!

    Tavaly novemberben terhes lettem, aztán sajnos januárban meg kellett szakítani a terhességet magzatelhalás után, kivártuk a 3 hónapot, újból próbálkoztunk, de még mindig semmi. A múlt héten viszont émelygés kezdődött, és fáradékonyság, nagyon mgörültem, 2 napja késik, ma csináltam egy tesztet, de sajnos negatív, mennyire megbízható a Qupido teszt, reménykedhetek, hogy terhes vagyok vagy sem.

    Válaszotokat előre is köszönöm.

    Válasz: Ha közben nem jön meg (reméljük, nem jön), érdemes lenne újra tesztelni. Konkrétan ezt a típust nem ismerem, de bármelyik teszt mutathat téves negatív eredményt, talán még nem telt el 12 nap a teherbeesés óta.

  • zsanka

    Reply Reply 2009. szeptember 08. kedd

    Szió!
    Egy újabb kérdéssel fordulok hozzád.
    Ha 1 nap többször is elkapom apát, akkor minden alkalommal életképes, megtermékenyítésre alkalmas spermiumok távoznak?
    Elkezdtem szedni az ELEVIT-et, és abban bízok hogy majd így könnyebben esek teherbe.
    Vagy rosszul gondolom? A terhes vitamin nem befolyásol semmit?
    A válasz sürgős lenne, előre is KÖSZÖNÖM!

    Válasz: Igen, ha többször együtt vagytok az nem okoz gondot.

    Nem, az Elevit nem arra való, hogy könnyebben megfoganjon a baba, hanem arra, hogy amikor megfogan és fejlődni kezd, minden tápanyagot, vitamint megkapjon.

  • Rita23

    Reply Reply 2009. szeptember 07. hétfő

    Szia.

    Az a kérdésem lenne, hogy párommal szeretnénk kisbabát, az elmúlt időben pontos volt a menstruációm, de most 7 nhapja késik már csináltam pár tesztet a legutolsót ma, de negatív lett. Lehetek terhes az orvos nem nevet ki ha bemegyek vigzsgálatra hogy negatív a tesztem? Köszönöm válaszod

    Válasz:
    Ennek ellenére lehetsz terhes, lehet, hogy tévedtek a tesztek, de ha a dokinak csak a 7 nap késést mondod, akkor már biztos nem fog kinevetni. De ha a teszteket is elmondod, akkor se hinném.

  • ÉVA

    Reply Reply 2009. szeptember 03. csütörtök

    Szia.Az lenne a kérdésem hogy 4 napja késik a menstruációm de a terhességi tesztek negativak voltak.Ma kellett volna mennem bHCG labor vizsgálatra de a vérvételig nem jutottam el mert a nőgyógyászom vizsgálattal megállapitotta a terhességet.Sajnos uhra csak jövőhéten tudok menni mert ma és holnap nincs uh rendelés a kórházban.De van itt valami ami nem hagy nyugodni:A terhességi teszt miért nem mutatta ki a terhességet?Hallottál már hasonló esetről?Talán nem is vagyok terhes vagy csak „üres petezsák” van a méhemben?Esetleg cysta?

    Válasz: A teszt csak egy dologra képes: kimutatja a HCG-t a vizeletben egy bizonyos szint felett. Ha kevésbé érzékeny a teszt, akkor nem mutatja ki, ilyenkor álnegatív az eredmény, ez történt nálad is.

  • zsanka

    Reply Reply 2009. szeptember 03. csütörtök

    Sziasztok! A párommal nagyon szeretnénk kisbabát, de gyógyszert csak Juli. 9-én hagytam abba, mert a szervezetem nem reagált túl jól a fogamzásgátlóra, ezért az utolsó levélből csak kb. 10 szemet vettem be. Amúgy 1 évig szedtem a gyógyszert. Azóta már 2 alkalommal volt rendes menstruációm ami olyan volt mint a gyógyszer szedése előtt. Azt olvastam valahol, hogy a fogamzó képesség kb 1 és 3 hónap alatt áll helyre. Van valami tünete annak hogy a fogamzásgátló kiürült a szervezetemből és helyre állt a fogamzó képességem? Ezt a kérdést azért tettem fel, mert kíváncsi volnék arra hogy mikor dolgozhatunk teljes gőzzel a baba projekten. A válasz nagyon SÜRGŐS lenne, mert már kezdek kétségbe esni! Előre is köszönöm.

    Válasz: Nincs jele, ha kiürült. Kb. 3 hónap alatt ürül ki, de van, aki már az első hónapban teherbe esik, van, aki meg csak 1 év múlva. Akár azonnal el lehet kezdeni dolgozni a babán, legfeljebb nem sikerül azonnal.

  • zsanka

    Reply Reply 2009. szeptember 01. kedd

    Sziasztok! Sajnos megjött! Elég váratlanul érintett, ugyanis a testhőmérsékletem nem csökkent. És a menstruációnak semmilyen előjelét nem tapasztaltam magamon. Ilyenkor mi van? Válaszotokat előre is köszönöm!

    Válasz: Sok nőnél nem megy le mensi előtt a hő, csak mensi után, ez normális. A hőmérés csak arra jó, hogy a peteérést megállapítsd, a menses kezdetét már nem pontosan mutatja meg.

  • zsanka

    Reply Reply 2009. augusztus 28. péntek

    Sziasztok! Hogy létezik az, hogy egy 20-as érzékenységű teszt szerint nem vagyok terhes, de egy 25-ös és egy 50-es teszten nagyon halványan terhességet mutat. Ha csak éppen hogy látom a vonalat akkor terhes vagyok? Létezik az hogy csak a vonal helyét látom? Annyira halvány. 27-én kellet volna megjönnie. A válasz nagyon sürgős lenne! Előre is köszönöm!

    Válasz: Ha halvány a vonal, akkor is lehetsz terhes, a vonal ugyanis csak a hormon hatására jelenik meg, önmagában a nedvességtől vagy csak úgy magától nem látszik.

  • julla

    Reply Reply 2009. augusztus 28. péntek

    Szia, én azt szeretném kérdezni, hogy lehet, hogy én a 24-ei kérdésemre még nem érkezett válasz, később feltett kérdésekre viszont már kaptak a kérdést feltevők.Nekem a helyzetem azóta is változatlan, és szivesen venném, ha valaki adna egy jó tanácsot.Köszönöm szépen.

    Válasz: 1 héten belül mindenkinek válaszolunk.

  • tündike

    Reply Reply 2009. augusztus 27. csütörtök

    szia!nekem késik 3-napja a menszeszem de nagyon fáj a pocim olyan mint ha meg akkarna jöni.eddig mindig egy hételhamarab jött meg .most meg késik lehetek terhes?

    Válasz: Még esetleg várj néhány napot, hátha tényleg azért fáj a hasad, mert meg fog jönni. De ha mégsem jön, egy tesztet érdemes lenne csinálnod.

  • Babuci

    Reply Reply 2009. augusztus 26. szerda

    Sziasztok!

    Egy kétségbe esett fiatal feleség vagyok, és a segítségeteket kérném… A férjemmel 8 hónapja próbálkozunk, most végre azt hittem sikerült, megjelentek a mellemen az erek, fáradékonyabb lettem, többet eszek, egyszer még hánytam is, de sajnos 4 nap késésével megjött a “nemvárt” menszesz. Az átlagnál sokkal kevesebb a vérzésem, az első napon kb 3-4 vérfolt volt 2 és 2,5 cm nagyságúak, a 2. napon még ennél is kevesebb, ma a 3. napon még annyi se, 1 pici folt… a hőmérsékletem nem esett vissza, a menszesz számított ideje előtt 2 nappal csináltam tesztet ami negatív lett. Szerintetek mit csináljak? Holnap reggel csináljak még egy tesztet, vagy várjak vele? A nődokim csak 2 nap múlva rendel, de addig nem bírom ki. Ti mit tennétek?

    Válasz: Szerintem csinálj másik tesztet!

  • Steffy

    Reply Reply 2009. augusztus 25. kedd

    Szia!
    Késik a menzeszem és fáj a hasam 3 napja .. elmentem nőgyógyászhoz aki megnézett UH-n és azt mondta nem lát elváltozást. Viszont kértem egy terhességi tesztet amit ma meg is csináltak és negatív lett, viszont még ugyanúgy félek mert 10 napja volt az együttlét (elkezdtük de nem fejeztük be szóval ilyen megszakításos féle, ami során tudom van kockázat-az előváladék) és azt szeretném megkérdezni mennyire biztos ez a kórházi teszt ennyi idő után? vagy még semmibe ne reménykedjek?.. köszönöm válaszod előre is!

    Válasz: A tesztek általában 12. nap után mutatják ki a terhességet. De 10 napnál előbb terhességi jeleket sem lehet érezni. De a megszakításos védekezés tényleg nem túl biztos módszer.

  • julla

    Reply Reply 2009. augusztus 24. hétfő

    Szia.

    Nagyon szeretnénk 2. babát.Márciusban hagytam abba a Diane-t, júl-ban voltam rákszűrésen minden ok volt.A mensim a tabletta miatt volt hogy 44 napra jött meg volt, hogy 32 re.Minden hónapban izgultam,de semmi.Most az a helyzet, hogy 48 napja nem jött meg, feszül az alhasa, szint kényelmetlen néha ülni, melleim csak picit,de feszülnek, derekam alkalomszerűen , főként éjjel majd leszakad és folyamatosan tiszta nedves vagyok, valami nagyon világos, szinte áttetsző folyásom van állandóan, de nem az a kocsonyás, mint peteéréskor.Múlt héten is negativ lett a tesztem és ma is.Csak mostmár nem tudom mire vélni, persze nagyon reménykedem csak a teszt nem éppen bizatatott.
    Ha van valami ötleted, szivesen venném.Köszönöm szépen.Szia

    Válasz: Szerintem menj el orvoshoz és vizsgáltasd ki magad, mert ezt így látatlanban nem lehet megmondani.

  • Baba

    Reply Reply 2009. augusztus 22. szombat

    Szia
    Menszeszem előtt 2nappal negatívat teszteltem, most 2 napja késik, de ennyi még bele szokott férni, de átlagban 29 napos, szted mikor teszteljek újra?

  • anya

    Reply Reply 2009. augusztus 11. kedd

    Kedves Válaszadó!

    31 éves vagyok, gyermekeim 6 és 8 évesek. Születésük óta nem egyszerű a menstruációs időszakom. A rendes, erős vérzés előtt legalább 7-8 nappal erős barnás folyás, illetve pecsételő vérzés jellemző. Ha jól gondolom ez a premensrtuációs vérzés? Ettől a teherbeesés még könnyen lehetséges? És ha az ovulációs időszakot szeretném kiszámolni, akkor ezt honnan kell megtennem? A kezdődő barnás vérezgetéstől, vagy amikor ennek az időszaknak a végefelé erőssen megjön a menszesz? A konkrét kérdésem: Július 21.-én kezdődött az erős barna-véres folyással, július 28.-án erős menstruációs vérzés kezdődött, és augusztus 1.-én véget ért a vérzésem. Augusztus 2.-án együtt voltunk a férjemmel. Honnan számoljam a ciklus kezdetét? (ami egyébként 28 napos) Lehetséges a terhesség? Mikor tesztelhetek legkorábban?

    Válasz: Érdemesebb lenne számolgatás helyett (mert nálad ez nem lenne egyértelmű) inkább a méhnyaknyák figyelésével megállapítani, mikor van a peteérésed. Minden nap vegyél kézzel mintát a hüvelyedből, amikor tojásfehérje-szerű átlászó lesz a nyák, akkor van a peteérés. Ha egymás utáni hónapokban figyeled és feljegyzed, akkor tudni fogod, mikor van a peteérésed. Használhatsz peteérést jelző tesztet is (patikában, illatszerboltokban lehet kapni)

  • zsanka

    Reply Reply 2009. augusztus 04. kedd

    Helló!
    Olyan kérdésem volna, hogy lehetek-e terhes, ha a gyógyszer szedését júli 9-én hagytam abba, és azóta sem védekeztünk a párommal. aug. 9-én kellene megjönnie. Azonban 1hete vettem észre először magamon, hogy mindentől amit csak eszek és iszok, puffadtnak érzem magam, és azóta a párommal is kissé kellemetlen az együttlét, mert olyankor szúró fájdalmat érzek a hasam aljában. Mikor csináljak tesztet, és melyiket ajánlatos megvenni. Lehetséges hogy terhes vagyok?
    A VÁLASZ NAGYON SŰRGŐS LENNE!!!
    Előre is köszönöm!

    Válasz: Igen, lehetsz terhes. Tesztet a következő menzesz idején már érdemes megcsinálni, ilyenkor ad a legbiztosabb eredményt. Hogy melyiket választod, csak rajtad múlik, de nem feltétlen jobb, ami drágább.

  • Kovács Dominika

    Reply Reply 2009. július 26. vasárnap

    Szia!

    Nekem az orvosom megállapította,hogy a petém megállt a fejlődésben a ciklus 9.napján. A 14. napon ugyanakkora volt,mint a 9.-en. (1cm) Mivel nem rendszeres a menstruációm (66-70 naponta jön meg),ezért a 15.napon elkezdtem szedni a felírt gyógyszereket. Duphaston napi 2x 10napig,Clostilbegyt napi 1x 5napon át,Esztrofem napi 1x 28napon át.Közben természetesen voltunk együtt minden nap a párommal,reménykedve benne,hogy esetleg még összejöhet ebben a hónapban. A Clostilbegyt szedése alatt a 4.napon nagyon érzékeny lett a petefészkem. Ez jelentheti,hogy megérett a petém annak ellenére,hogy megállt a fejlődésben? Vagy esetleg egy másik érett meg? A Clostilbegyt szedését 9napja hagytam abba.4napja hagytam abba a duphastont. Az estrofemet 14 napja szedem és még ugyanennyi van hátra. 4 napja este együttlét közben szúró fájdalmat éreztem,és még egy órán át,de annyira,hogy meg se bírtam mozdulni. Azóta is görcsöl a hasam,de csak enyhén. A mellem nem feszül,nincs hányingerem,és még nem jött meg. Ha 28napos ciklusom lenne,akkor már 2napja meg kellett volna. Csináltam terhességi tesztet,de negatív lett. Holnap megyek orvoshoz,ha terhes vagyok,akkor meg tudja már állapítani? Vagy nem is lehetek terhes?
    Fertőzés is okozhatja a fájdalmat,mert 5napja voltam fürdeni a Balatonba,és pont aznap kezdett el fájni a hasam alja.

    Köszönöm a választ előre is!

    Válasz: A terhességet soha nem lehet teljesen kizárni, de a tüneteidet inkább a gyógyszerek okozhatják. Természetes vízben a legkisebb a fertőzés esélye, legfeljebb felfázást kaphatsz.

  • baba915

    Reply Reply 2009. július 21. kedd

    Szia! Köszönöm a tanácsot. Jártam tegnap nőgyógyásznál. Kiderült, hogy nem babát várok, hanem cisztám van, ez okozta a vérzés kimaradását.

  • léda

    Reply Reply 2009. július 16. csütörtök

    Szia!
    Két fontos kérdésem lenne, remélem tudsz rá válaszolni, és remélem nem gond, hogy tegeződöm.
    Első az lenne, hogy mit lehet tudni egy bizonyos Tristin nevű fogamzásgátló tablettáról, ugyanis a neten semmit nem találtam róla. Azelőtt egy másik fajta tablettát szedtem, azt orvos írta fel, viszont ezt nem. Egy barátnőmön keresztül vettem, ő is, és még sokan az ismerőseim közül is tőle vettek, ezt használják, de kicsit elbizonytalanodtam, amikor tényleg semmit nem találtam róla.
    Második kérdésem pedig az lenne, hogy ha egyik este elfelejtettem bevenni a tablettát – olyan este 9-10-11-kor szoktam bevenni-, és aznap este, pontosabban másnap hajnalban történt aktus, védve voltam-e? Amint tudtam, utána rögtön bevettem, olyan hajnali 4-5 körül azt a bizonyos kihagyott szemet. Ez nagyjából 25 napja történt. Lehetséges, hogy baj van? Vagy még hatott akkor az előző napi bogyó? Igazából csak olyan 5 órát csúsztam a bevétellel, de bennem van a félelem. Utána egy hétre megjött a menstruációm rendesen, ahogy befejeztem a levelet, de ki tudja, lehet hogy az csak a fogamzásgátló hatása. Azóta ezen idegeskedek állandóan. Vettem egy tesztet -Corax Be Sure Direct-et-, hogy megnyugtassam magam. Kimutatja már, ha történt valami?
    Előre is köszönöm a választ!

    Válasz: Én sem találtam a neten semmit erről a gyógyszerről, pedig minden gyógyszer betegtájékoztatóját meg lehet találni általában. Nem játék, mert a hivatalosan, receptre kapható fogamzásgátlók is nagyon össze tudják zavarni a hormonháztartást, akkor mit tehet egy „nem hivatalos” készítmény?
    Általában, ha nem telt el 36 óra az előző szem bevétele óta, akkor még hatásos a gyógyszer. A tesztek pedig a 12 napos terhességet képesek kimutatni, de előfordul téves negatív eredmény is.

  • baba915

    Reply Reply 2009. július 16. csütörtök

    Sziasztok!
    Egy hete kellett volna megjönnie a menstruációmnak, azóta várom, mint a messiást. A párommal 3 hónapja vagyunk együtt, heti 3-4 alkalommal szeretkezünk , Óvszert használunk. Most szeretném elkezdeni a gyógyszer szedését, de így, hogy már egy hete késik, nem tudom, mit tegyek. Már vettem tesztet, és negatív lett. Mikor forduljak orvoshoz?? Kérlek, segítsetek!!!

    Válasz: Ha eddig rendszeresen jött meg, akkor ez az 1 hét késés már nem normális. Szerintem ha a jövő héten sem jön meg, érdemes lenne megkeresni egy nőgyógyászt.

  • Manó

    Reply Reply 2009. július 16. csütörtök

    lindynett 20-at szedek, előtte is évekig azt szedtem, majd 3 hónapra abba hagytam, nem kellett volna tudom 🙂 és 3 hónap kihagyás után kezdtem el most újra. igy esetleg tudsz biztosabb tájékoztatást adni? köszönöm szépen!

  • ARi 74

    Reply Reply 2009. július 15. szerda

    A Clearblue jobb, mint a Corax: én mindkettővel csináltam tesztet, és a Clearblue egy nappal előbb kimutatta, a Corax Be Sure pedig másnap negatív lett – habár megjelent rajta egy csík később, de a papír azt írta, azt már nem szabad figyelembe venni. Ami azért is érdekes, mert ha sehol semmi HCG, akkor mitől lenne a csík? Vérvizsgálat még aznap kimutatta a 131 szintet, ami bőven kimutatható kellene legyen bármelyikkel.

  • Manó

    Reply Reply 2009. július 15. szerda

    Sziasztok!

    Most kezdtem el szedni a fogamzásgátló tablettát. nem a menstruációm első napján, hanem csak a harmadik napon kezdtem el, így tisztában vagyok vele, hogy papír szerint nem állt be azonnal a védelem. az lenne a kérdésem, hogy: hétvégén fog elfogyni az első havi levél, és a párommal hétvégén nyaralni megyünk, szeretnék már vele együtt lenni. ő nem hajlandó óvszert használni, azt mondta inkább vár, és azt szeretném tudni, hogy bizhatok-e a tablettában így, hogy szinte az egész havi levelet beszedtem, véd-e a nem kívánt terhességtől, vagy mindenképp meg kellene várnom a menstruációt is, és utána ha a második levelet elkezdtem akkor biztos csak a védelem? fontos lenne, hogy megnyugtassatok! köszönöm

    Válasz:
    Nem tudom, milyen fogamzásgátlót szedsz, így nem merem egyértelműen kijelenteni, hogy véd vagy nem véd, de szerintem a betegtájékoztató az ilyen helyzetekre részletesen kitér. Olvasd át újra alaposan, és az alapján döntsetek!

  • ÉVA

    Reply Reply 2009. július 12. vasárnap

    Szia.Az lenne a kérdésem,hogy a 10 mIU/ml érzékenységű teszt mikor mutat már biztos pozitiv eredményt?Vagyis mikor lehet legkorábban megcsinálni? Előre is köszi a választ!

    Válasz: legkorábban 12 nappal az együttlét után.

  • hopp

    Reply Reply 2009. július 03. péntek

    sziasztok.
    a barátnőmmel óvszer nélkül folytattunk szexuális aktust(ő sem szed tablettát) egy ideig,aztán felhúztamaz óvszert és úgy fejeződött be az egész.elmenni mindig óvszerbe mentem el éssosem lyukadt ki,de aggódok kicsit h. az előtte lévő óvszer nélküli aktus által előfolyadékkal esetleg teherbe esett.mennyi esély van erre?köszönöm előre is a választ

    Válasz: Nem kizárt, de az esély nagyon kicsi.

Leave A Response

* Denotes Required Field