Nem mindegy milyen érzékeny a terhességi teszt

Sok leendő kismama teszi fel a kérdést, hogy vajon melyik terhességi teszt a legjobb. Most itt a hamisítatlanul pontos válasz erre a kérdésre!

Nem mindegy milyen érzékeny a terhességi tesztA különféle tesztek más-más érzékenységtől mutatják ki a HCG hormont a vizeletből. Egy részük 50-100 u/ml egységnyi HCG-t képes csak kimutatni, ezért ezek jó eséllyel az egészen friss terhességeknél még negatív eredményt produkálnak. A tesztek javarésze 20 egységnyi HCG-t már képes kimutatni, míg létezik olyan szuperérzékeny teszt, amely már 10 egységtől kimutatja, azaz már egészen korai terhesség kimutatására képes.

Nem érdemes azonban azonnal az aktus után a tesztért rohanni, hiszen a HCG hormon csak a beágyazódástól kezdve kezd termelődni a szervezetben, azaz kb. a fogamzás után 7-12 nappal és még ekkor is kell 1-2 nap, mire a vizeletből kimutatható lesz. A menstruáció esedékességének napján vagy azt követően végzett teszt 99%-os pontosságú eredményt ad. Amennyiben hormont szedsz, valamint terhességmegszakítást, abortuszt követően a teszt néhány napig még pozitív eredményt adhat.

Lássuk melyik teszt, milyen érzékenységű:

Qupido: 10
Rapi preg corax: 20
Rapi preg direct: 20
Gabriel: 20
HCG: 20
Medi-lab: 20
Clear blue: 25

A terhességi tesztek által mutatott eredmény pontossága attól is függ, mikor használjuk a tesztet.

A menstruáció esedékességének napjától végzett vizsgálatok 99%-os pontosságot adnak. Ettől függetlenül a teszt már a menstruáció előtt 4 nappal elvégezhető. Azonban a terhesség kimutatás százalékos aránya egyre nő a menstruáció várható napjának közeledtével:

-az esedékes menstruáció napján 99%
-1 nappal előtte végezve 95%
-2 nappal előtte végezve 90%
-3 nappal előtte végezve 82%
-4 nappal előtte végezve 51%

1 030 Comments

  • Szandra

    Reply Reply 2018. március 27. kedd

    Üdvözlöm, korábbi kommentelő vagyok, másik fajta, egy drágább tesztet vettem, hétvégén reggel meg is csináltam, de ismét negatív, ma 16. Napja , hogy késik, várhatok a dokinál olyan választ, hogy mégis terhes vagyok? Sajnos utazásom miatt, csak 3hét múlva tudok hozzá menni, de addig annyira szörnyű ez a bizonytalanság, próbáljak még meg egy 3.tesztet is később, vagy már ebben a 16nap késésben már ki kellett volna mutatnia? Semmi problémát nem érzek, csak annyi hogy kb 5napja puffadok, s reggelente hőhullámaim vannak, betegségre se gyanakodnék, mivel nem régen mondta a doki, hogy egészséges vagyok, de akkor mi lehet? A 16 nap az már tényleg sok.

  • Rebeka

    Reply Reply 2018. március 24. szombat

    Az lenne a kérdésem hogy én 13adikán együtt voltunk a párommal és nem védekeztünk 15odiken megkellet volna jönnie erre 17ediken halvány rozsaszinüt pecsételtem és azis 1napig tartott teszteltem már 2szer és negatív lett most micsináljak?? Pár napja hasszurkálást érzek és fáj a derekam néha émelygek is de más tünet nincs.

    • Gabi

      Reply Reply 2018. március 26. hétfő

      A negatív tesztek ellenére elsősorban én is terhességre gyanakodnék. Ha közben nem jött meg mégis a megszokott vérzés, mindenképp érdemes újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Virág55

    Reply Reply 2018. március 22. csütörtök

    Üdvözlöm!
    Azt akarom megkérdezni,hogy meg volt a havi verzésem 02.28-03.03ig(kevés volt és élénk pirosas) és fogamzásgatló tablettát szedek és ugye ki kell hagyni 7 napot 02.22en es a 8.on(pénteken 7órakkor kellett volna bevennem 03.02)na de én viszont kihagytam és a 9.Napon(szombaton este 10körül vettem észre ,hogy nem vettem be amikor kellett volna 03.03)vettem be 2őt egyszerre és vasárnap 03.04 már együtt voltam a párommal lehet baj??? Tudom ,hogy a 7 nap alatt védve vagyok de ez mar nem az 8 nap telt el. Aztan fehér folyásom van(se nem viszket se nem büdös már elnézést) 1x undorodtam a kajatól meg hanyingerem volt.Mai napig faj az alhasam és kevés folyásom is van pedig nem szokott néha be is görcsöl. Szerinte mi lehet a probléma? Gomba? Esetleg Baba?
    Sokan azt irják, hogy lehet baba. Más szerint meg ugyan ugy védett a tabletta, de viszont nem 7 nap maradt ki..tegnap este 10 óra óta fáj jobb oldalt alul a hasam égő érzés és néha nyomó érzés folyamatosan de ha mást csinálok nincs eszembe és nem érzem..6 nap múlva kell megjönnie. Mikor érdemes tesztet csinálni? Bár gondolom negatív lesz az eredmény.
    Válaszát előre is köszönöm.
    Üdv. Gréta

    • Gabi

      Reply Reply 2018. március 26. hétfő

      Sajnos egyetlen kifelejtett tabletta miatt is gyengülhet a a gyógyszer hatékonysága, így nem lehet 100%-osan kizárni a terhességet. Mindenképp érdemes lenne egy tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből. Nem tudom, milyen fajta fogamzásgátlóról van szó, de érdemes (újra) alaposan átolvasni a betegtájékoztatóját, különösen a kifelejtett tablettákra vonatkozó részt! Ha a teszt elvégzése után is bizonytalan, mindenképp célszerű nőgyógyászhoz fordulni.

      • Virág55

        Reply Reply 2018. március 26. hétfő

        Volina fogamzásgátlót szedek.majd 28.án kéne megjonnie. Par napja feher folyasom van és pár nappal ezelott nagyon fajt alul a jobb alhasam tegnap óta nem fáj ez mitől lehet. Sose volt még ilyen mielőtt megjönne..csinálok majd tesztet mindenképpen. Meg néha jó kedvem van néha sírós. Állandóan álmos vagyok ! De a mellem nem.érzékeny..

  • Szandra

    Reply Reply 2018. március 20. kedd

    Jó estét! A párommal már egy ideje próbálkozunk, 3hete voltam nődokinál általános vizsgálaton. Kb abban az időpontban is lehetett peteérésem, most 9napja már, hogy meg kellett volna jönnie, de teszt negatív volt 2napja. A doki azt mondta egészséges vagyok, és eddig napra, majdnem hogy percre pontosan megjött, aminek voltak előjelei is, most semmi. Volt már ilyenre példa? Mindenesetre csinálok pár nap múlva még egy tesztet.

    • Gabi

      Reply Reply 2018. március 20. kedd

      Elsősorban terhességre gondolnék a negatív teszt ellenére is. A teszt mutathat téves negatív eredményt is, lehetséges, hogy a terhesség korai szakaszában valamelyik teszt még nem mutat pozitív eredményt, esetleg nem reggeli első vizeletből végezte. Ha nem jelentkezik mégis vérzés, néhány nap múlva érdemes újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből, mivel a hcg (terhességi hormon) koncentrációja ilyenkor a legmagasabb.

      • Szandra

        Reply Reply 2018. március 20. kedd

        Az xepil tesztcsìkját használtam reggeli első vizeletből, mivel most voltam orvosnál, nem gondolnám, hogy más bajom lenne, hisz az orvos is megerősítette, és nincs is semmi elváltozás, egyedül ami kicsit másabb, az hogy átlátszó folyásom van néha az utóbbi hétben vettem észre, de olvastam ez egészséges. Esetleg vegyek másfajta tesztet is? Tényleg nem tudok mire gondolni, de orvoshoz csak 4het múlva tudok menni.

  • Felicia

    Reply Reply 2018. február 06. kedd

    Kedves doktor nő szeretnék érdeklődni. Menszeszeim nem rendszeresek orvoshoz még nem igazán tudtam el jutni sokat dolgozom ojan lépet fell nallam hogy 1 napja késik. Ma kellet volna meg jönnie csináltam tesztet ami negatív lett viszont vannak hányingereim sokat eszem meg 2 hete körülbelül az előtt gorcsoltem mellbimbóim érzékenyek voltak 3 nappal az előtt mára maradt a hányinger gyengeség mintha betegnek érezném magam lehetséges terhesség vagy valami más lehet a dologba

    • Gabi

      Reply Reply 2018. február 12. hétfő

      Ha továbbra sem jött meg a menzesz, mindenképp érdemes újabb tesztet csinálni. Bár a tünetek alapján nem biztos a terhesség, hányingert, gyengeséget okozhat valamilyen fertőzés vagy gyomorrontás is.

  • Zsani

    Reply Reply 2018. február 04. vasárnap

    Tisztelt doktornő!
    Párommal két hónapja próbálkozunk. Januárban peteérés előtt és utána is együtt voltunk. A menzeszem gyönyörűen beállt 29 napra. Most két nappal korábban megjött a vártnál, volt görcs is, erős mint lenni szokott, de kissé kevesebb vérzés volt rövid ideig, ami aztán barnázásba át is csapott majd tegnapelőtt elmúlt. Azt gondoltam nem jött össze, de ingerlékenyebb vagyok ami a menstruáció előtt jellemző rám. Egyik nap émelygek, mintha elkaptam volna valamit, következő nap meg állandóan éhes vagyok. Ma megint reggel óta tartó erős lüktető fejfájásom, émelygésem, néha enyhe alhasi fájdalmam volt. A mellem nem feszül de a derekam, hátam fáj. Lehetséges lenne, hogy egy késői beágyazódás miatt megjöhetett annak ellenére, hogy terhes vagyok? Tesztet vettem, de még nem csináltam meg.
    Válaszát előre is köszönöm.

    • Gabi

      Reply Reply 2018. február 05. hétfő

      Ha a vérzés enyhébb volt a megszokottnál és nem tartott tovább 3 napnál, akkor lehetséges, hogy valóban a beágyazódás tüneteként jelentkezett a vérzés. Ebben az esetben érdemes csinálni egy tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

      • Zsuzska

        Reply Reply 2018. február 05. hétfő

        Kedves Zsani, érdekelne ha lesz nàlad fejlemény. Ugyanez van nàlam is. Nem vàrt előtt 3 nappal barnázás, egy nap nagyon gyenge vér, utána megint barnázás, mostanra semmi. Teszt negatív,vagyis mintha láttam volna valami nagyon nagyon halvány csíkot de annyira halvány hogy lehet már csak én képzelem. Hányinger, szédülés (ma kétszer majdnem elájultam), gyakori vizelési inger, a barnázás előtt fejfájás, ami a barnázás kezdetével egyidőben elmúlt. Most nem görcsöl. Néha kicsit fáj a hasam, és néha szúrkálás mindig másik részén a hasamnak. Aggódom hogy ha mégis terhes vagyok a barnázás vagy vérzés veszélyt jelent e.

  • István

    Reply Reply 2017. december 25. hétfő

    sziasztok segitséget szeretnék kérni olyan terheségi tesztet keresek aminek magas az érzékenysége megbizhato és akár többször is használhato (az az több tesztlap van benne ) elöre is ksözönöm az informáciot és segitséget

    • Gabi

      Reply Reply 2017. december 28. csütörtök

      Konkrét márkát nem tudok mondani, viszont mivel általában a patikák és drogériák kínálata elég változó, érdemes helyben érdeklődni. A gyógyszertárban esetleg ha nincs is nagy választék, akár 1 napon belül is tudnak más fajtát rendelni.

  • Maria1122

    Reply Reply 2017. december 23. szombat

    Jo napot Dr Nô
    5 napja kesik a mensesem a mellem nagyon faj hanyinger stb elo tej
    Olyan erzesem van hogy mindjart meg jon neha gorcsolok egyszer erosebben egyszer pedig gyengebben. Csinaltam 2 db tesztett mind a 2 negative volt! Nem tudom mi lehet. Valaszat elore is koszonom😊

    • Gabi

      Reply Reply 2017. december 28. csütörtök

      A negatív tesztek ellenére még nem zárható ki biztosan a terhesség. Ha időközben nem jött meg mégis a menzesz, érdemes egy újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Enikő

    Reply Reply 2017. december 13. szerda

    Tisztelt Doktornő!
    Hormonzavarom van, korábban endokrinológián jártam, ahol közölték velem, hogy idézem: „Kezét lábát tegye össze, hogy van egy gyereke, másodikról ne is álmodjon!”. Párommal töretlenül próbálkozunk immár 12 éve. 🙁 Most tartok ott, hogy feladom. Legutolsó peteérésemnél még volt együttlétünk, a menzesemnek (ami elég rendszertelen, az utóbbi 4-5 hónapban viszont beállt) már meg kellett volna jönnie, hányingerem van, émelygek, folyamatosan szomjas vagyok. Influenza-szerű tüneteim vannak. Lehetséges lenne?

    • Gabi

      Reply Reply 2017. december 19. kedd

      Az előzmények ismeretében nem nagy az esélye, de teljesen kizárni nem lehet. Ha nem jött meg közben mégis, én mindenképp csinálnék egy terhességi tesztet! Drukkolok!

  • kerekes nikoletta

    Reply Reply 2017. november 21. kedd

    tisztelt doktorno mar napok ota faj a hasam nm eszem es nm iszom azokat a kajakat es iivalokat amiket szeretek hanyingerem van doloktol neha szedulok es hanyinger kerulget meg eroseben erzek szagokat mint edig. 2017. 11 17 csinaltam 2 tesztet es mind a 2 negativ lett. maga szerint terhes vagyok? mit tudna tanacsolni? koszonom h irhatam maganak

    • Gabi

      Reply Reply 2017. november 27. hétfő

      A leírt tünetek utalhatnak terhességre, bár nem egyértelmű. A negatív tesztek ellenére sem zárnám ki ennek lehetőségét. Ha már a menzesze is késik, érdemes lenne egy újabb terhességi tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

    • Anikó

      Reply Reply 2017. december 05. kedd

      Kedves doktornő!

      44 éves vagyok. Már harmadik hete késik a mensesem, ilyen még nem volt, két tesztet készítettem, mindkettő negatív lett. Most olyan mintha középidőben lennék, fehér nyálkás váladékkal. Lehet, hogy ez a változó kor előjele?
      Köszönöm válaszát!

      • Gabi

        Reply Reply 2017. december 11. hétfő

        A rendszertelenné váló ciklus lehet a változó kor tünete. Viszont egyértelműen nem lehet ennyiből megmondani, érdemes bejelentkezni nőgyógyászhoz.

  • Annamária

    Reply Reply 2017. november 21. kedd

    Jonapot kèsik 5napja viszont a mellem nem fáj ,6 napja volt nyálkás átlátszo folyásom!volt már ijen vizes szerüsèg Utána 3 napig tarto fehèr folyásom ! Derekam fáj enyhe kis has fájás , èjmegès . csinaltam tesztet ami mestruacio elöt 6nappal kimuttati , reggel kellet vola de èn delelöt elvègeztem , negativ let. Remènykedhetek ? Vagy valami más lehet a bajom?

    • Gabi

      Reply Reply 2017. november 27. hétfő

      Igen, a negatív teszt ellenére is elsősorban terhességre gyanakodnék. Ha továbbra sem jelentkezett a menzesz, mindenképp érdemes újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Ildi

    Reply Reply 2017. november 20. hétfő

    Tisztelt Doktornő!

    A mensesem 3napja késik. Csináltam több tesztet is, egy halvány pozitív 2 negatív lett. Lehetséges ,hogy várandós vagyok ígyis? Mostanában nem volt rendszeres a mensesem. Előtte mindig az volt. Menjek orvoshoz vagy várjak és csináljak még egy tesztet? Mit javasol? Pco-s is vagyok sajnos. Már másfél éve vagyunk baba projekten.

    • Gabi

      Reply Reply 2017. november 20. hétfő

      A halvány pozitív eredmény is pozitív! Esetlen érdemes megismételni néhány nap múlva reggeli első vizeletből. Ha továbbra sem jön meg, érdemes bejelentkezni nőgyógyászhoz.

  • Szajkóné

    Reply Reply 2017. október 20. péntek

    Jo napot kivanok !en egy olyan kerdest szeretnek fel tenni maganak:en 23eves vagyok van egy csodas kislannyom es most probalkozunk a parommal egy picurkaval es agusztus otta nem volt meg a bajom es csinaltam 3 tesztett es negatuv lett nem tudom mit csinaljak se a bajom nem jön meg se a teszt a nem mutat ki semit

    • Gabi

      Reply Reply 2017. október 23. hétfő

      Ha az első gyerek születése óta már újra rendszeres volt a ciklusa, kb. 28 naponta jött meg mindig, akkor a mostani kimaradás a negatív tesztek ellenére is utalhat terhességre. De biztosat sajnos ebben a helyzetben így nem lehet mondani. Azt tudnám javasolni, forduljon nőgyógyászhoz. Ott egyértelműen kiderül, terhességről van-e szó. Ha esetleg más miatt nem jelentkezik a vérzés, akkor annak kezelésében is az orvos tudna segíteni.

  • Annamaria

    Reply Reply 2017. október 02. hétfő

    Kedves doktorno ma mar teszetteltem megint es a masodik is eros csik lett .koszontem a tajekoztatast 🙂

  • Kata1989

    Reply Reply 2017. szeptember 26. kedd

    Tisztelt doktornő!
    Olyan kérdéssel fordulok önhöz,hogy lehetek e terhes ha megjött de mégse!ezt úgy értem hogy nekem mindig nagyon erős és 1-2napig alig bírok mozogni mensim szokott lenni!de második hónapja hogy 2 nap barna csepp utobbi hónapban mind kettő nap tényleg 2 csepp utána kicsit erősödött de annyira hogy 1 betét elég egész napra!tudniillik betétet max a tampon mellé szoktam betenni este is hogy át ne ázzak!alhas tájékán ott is a jobb oldalamon jobban szúrkálásokat érzek és viszket néha!csináltam tesztet de nem mutat semmit!ön szerint?köszönöm a válaszát

    • Kata1989

      Reply Reply 2017. szeptember 26. kedd

      És egyáltalán nem görcsölök!érzek valamit a derekamnál is

    • Gabi

      Reply Reply 2017. október 02. hétfő

      Mindenképp érdemes lenne a tesztet megismételni reggeli első vizeletből. Nem történt esetleg valami változás? Az addig erős menzesz például fogamzásgátló szedése során enyhébbé válik.

      • Kata1989

        Reply Reply 2017. október 05. csütörtök

        Csináltam újjabb tesztet ugyanúgy semmit nem mutat!
        Mi a véleménye a digitális tesztről?várok 1 hetet és ismét negpróválom!az lehet hogy én soha nem szedtem semmien fogamzásgátlót mindig időben abbahagytuk és most hogy elkezdtük a baba projektet bekavart a mensnél?a tünetek enyhűltek annyira nem szúrkál csak néha !bár az eszek és már dugig kéne lennem az még mindig nem múlt el!nőgyógyásznál novemberre kaptam csak időpontot olyan sokan vannak….de azt hiszem 1 hét után ha nem múlik elmegyek másikhoz!vagy megvárjam a következő mensim?köszönöm

  • Annamaria

    Reply Reply 2017. szeptember 26. kedd

    Nekem 2017 ag 18 jot meg a menszeszem . elotte 3 nappal is probalokoztunk a ferjemel . es pedig szeptember 1 korul ereztem hogy szedulok es hanyingerem is van szurast is ereztem a hasmban es szpt 15 kellet mejjone de helyete pedig rozsaszines pecseteles volt ! Reggel .masnap pedig meg jot de csak 3 napig tartot es a masik ket nap pedig barnazas volt .igy tartot a barnazasal 5 napig es pedig egyre jobban hanyingerem van emelygek es szedulok is es egyre tobbet kivanok eni is csinaltal is ket terhesegi tesztet Movi 1 × es az egyik csik eros a masik pedig halvany 3 tesztet csinaltam de mind a 3 rom eros+2 hallvany . meg nem volt terheseg nekem ez lenne az elso .
    Valaszat elore is koszonom

    • Gabi

      Reply Reply 2017. október 02. hétfő

      A terhességi tesztek esetében ha már megjelenik a második csík, legyen az akármilyen halvány, akkor 99%, hogy valóban terhességről van szó. Én kérnék egy időpontot a nőgyógyászhoz.

  • Nyonya

    Reply Reply 2017. szeptember 18. hétfő

    Tisztelt Doktornő!

    Aug 27-én kezdődött az utolsó mensim. A ciklusaim átlagosan 28 naposak. Elvileg 10-én volt ovulációm, előtte 2,4 és 5 nappal voltunk együtt a párommal. 24-én kellene megjönnie, de már pár napja érzek szurkálást, enyhe görcsöket (enyhébb, mint a menstruációs görcsök). Ma a derekam is elkezdett kicsit fájni, a mellbimbóm pedig mintha égne, elég kellemetlen. Holnap korai tesztelni (A ciklus 24. napja)? Vettem egy Early Predictor nevű tesztet, amely állítólag a nem várt előtt 6 nappal kimutathatja. Reklámfogás lenne? A panaszaim lehetnek „fantomfájdalmak”? Már nagyon szeretnénk babát….. Köszönöm a válaszát.

    • Gabi

      Reply Reply 2017. szeptember 25. hétfő

      Ha már jelentkeznek terhességre utaló jelek, lehet próbálkozni a teszttel, reggeli első vizeletből, ha lehetséges. Viszont ha már késik a menzesz, akkor mindenképp célszerű tesztelni. Azóta már valószínűleg ki is derült, mi a helyzet.

  • Anett

    Reply Reply 2017. szeptember 13. szerda

    Késik a menzeszem a teszt negativ lett.Mit tegyek?

    • Gabi

      Reply Reply 2017. szeptember 18. hétfő

      Néhány nap elteltével, ha közben nem jött meg mégis, érdemes újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Anett

    Reply Reply 2017. szeptember 13. szerda

    Kedves segítő!
    Babatervezésben vagyunk.16évig szedtem antibaby tablettát.Abbahagytam 3 hónap szünet azóta próbálkozunk.Eddig pontosan megjött,de most 6 napja késik a 35.napon járok a ciklusban.Ma csináltam tesztet de negatív lett.Mit tegyek?

    • Gabi

      Reply Reply 2017. szeptember 18. hétfő

      Ha a tabletta abbahagyása után is pontosan jelentkezett a menzesz, csak most késik, az már jó jel. Ha közben nem jön meg mégis, néhány nap múlva érdemes újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Anett

    Reply Reply 2017. szeptember 13. szerda

    Üdv!

    Szeptember 7-én kellett volna megjönnie de nem jött meg.6 napos késésnél tartok.35 nap telt el az előző menzesz óta.Ma csináltam reggel tesztet de negatív lett.Várjak pár napot és csináljak még egyet vagy orvoshoz menjek?

    • Gabi

      Reply Reply 2017. szeptember 18. hétfő

      Ha közben nem jön meg, pár nap múlva érdemes újra tesztelni. A nőgyógyásznál a kézi vizsgálat és az ultrahang alapján kiderülne, valóban terhesség áll-e a háttérben, de gyakran első lépésként az orvos is vizelet tesztet kér.

  • Viki

    Reply Reply 2017. szeptember 06. szerda

    Jonapot Doktornő
    Egy olyan gondom lenne hogy marcius 8an volt egy abortuszom 8het 4nap megszakitassal. Es ra egyhonapjara aprilis 12.ere megjott a menstruaciom. Rendszeresen kellet szednem
    Utolso 3honap level agusztus eleje fele mikor baratommal haza jottunk balatonrol 3bogyo szem eltunt a fogamzasgatlobol es mar nem tudtam szedni es en meg a baratom azon a napokban meg egyutt voltunk! Meg utana valo heten is stb es Augusztus 20a fele ugy mentunk Gyorbe Marcalvarosba hogy busztol odaig az orom ele kellett takarnom egy pulcsit mert fojamatosan budos szagokat ereztem fojton hanyingerem volt fejem fajt mainapig belazasodok napkozben
    Es mainapig tart a rosszuleteim
    Lassan 1honapja hogy kesik a menstruaciom. Es keszitettem el tesztet is reggeli vizeletbol legalabb 3at keszitettem de mindegyik negativ volt. Multheten csutortokon elmentem nogyogyaszhoz es azt mondta orvosom ha ebbe a honapba sem jon meg forduljak vissza. Ilyenkor most milehet? Elofordulhat h abortusz utan ujra terhes lettem? De az hogy lehet?
    Ha tudna nekem emailba valaszolni
    polgarv117@gmail.com
    Megkoszonnem
    Eleg sokszor van hogy rosszul vagyok etvagyam az egyaltalan nincs hanyasom az meg nem volt meg melleim se feszult

    • Gabi

      Reply Reply 2017. szeptember 11. hétfő

      Az abortusz az adott terhességet szakítja meg. Ezek után a ciklus újra beáll, akár már az első menzesz után újra teherbe lehet esni, ha a pár nem, vagy nem megfelelően védekezik. Mivel a fogamzásgátló szedését abbahagyta, így semmi akadálya egy újabb terhességnek. Ha a nőgyógyász fogamzásgátlót írt fel, akkor azt 3 havonta újra fel kell íratni, és a betegtájékoztatóban leírtak szerint pontosan szedni, addig, amíg nem terveznek babát, vagy egészségügyi okok miatt az orvos nem javasolja a további szedést. A leírtak alapján, a negatív tesztek ellenére is lehetséges a terhesség. Viszont előfordulhat az is, hogy az abortusz és az utána szedett fogamzásgátló utóhatása, hogy még nem jelentkezett vérzés. Lehetséges, hogy még nem rendeződött a ciklus. De mindenképp érdemes lenne visszamenni a nőgyógyászhoz, hogy kiderüljön, mi okozza a vérzés kimaradását.

  • Lotti

    Reply Reply 2017. augusztus 29. kedd

    Tisztelt doktornő!
    Augusztus 17-én kezdett kis mennyiségű barna folyásom lenni, ez tartott 5 napig, majd megszűnt. A menstruációm előtte egy héttel lett volna esedékes, nem jött meg, de nálam megszokott, hogy késik pár napot, viszont most nem a szokásos vérzés jelentkezett, csak a barna folyás napokig.
    Az elmúlt időben megnőtt az étvágyam, majd hirtelen nem bírok enni, nem kívánom az ételt. Érzékeny vagyok, sírós, mint menstruáció előtt. Ma vettem észre hogy a melleim érzékenyek és kemények, szintén mint menstruáció előtt szokott, valamint a derekam is pont úgy fáj, mint előtte szokott.
    Megszakítással védekeztünk. Ha tesztelek, mennyire lehet biztos az eredménye?

    • Gabi

      Reply Reply 2017. szeptember 04. hétfő

      Mindenképp érdemes tesztelni, lehetőleg reggeli első vizeletből. Ha pozitív a teszt eredménye, az 99%-ban valóban terhességet jelent. A negatív eredmény viszont nem ennyire egyértelmű.

  • Afgi

    Reply Reply 2017. augusztus 21. hétfő

    Tisztelt Doktornő!
    Egy óvszeres baki miatt előváladék került belém a (várható) ovulációm napján. A ciklusaim többnyire rendszeresek, az utóbbi időben tapasztaltam kilengéseket, késést, de pár hónapja megint visszaállt a szokott 28-30 napra. Jelenleg a 34. napon vagyok, reggeli első vizeletből teszteltem negatívat. Elég stresszes időszak van mögöttem, gyanítom emiatt is késhet. Ön mit gondol, mik az esélyek a terhességre így? A tesztnek már ki kellene mutatnia a babát, nem? Köszönöm válaszát.

    • Gabi

      Reply Reply 2017. augusztus 28. hétfő

      Valóban képes a ciklust némiképp befolyásolni a stressz. Ha időközben nem jelentkezik vérzés, érdemes néhány nap elteltével újabba teszttel próbálkozni. Sajnos a negatív teszt eredmény terhesség során is előfordulhat.

  • Anett

    Reply Reply 2017. augusztus 15. kedd

    Kedves Doktornő!

    Április óta szeretnénk babát, de nem sikerült eddig! Múlt csütörtökön kellett volna megjönnie, de már előtte vasárnap óta barnázásom volt. Elhatároztam, hogy péntek reggel csinálok tesztet, negatív volt, de addigra meg is jött. 4 napos szokott lenni, de most csak 3 napos volt, de most még azóta is 2 napja barnázásom van. Vérzés előtti napokban, amikor már barnáztam, éreztem több eddig nem tapasztalt dolgot; hasszúrkálás, hasfeszülés, nagyfokú fáradság, szédelgés. Még most is hasszúrkálás, enyhe görcsölés szokott lenni és szédülés, a reggeli hőmérsékletem nem magas 36,5. A kicsit rövidebb vérzés és szédülés miatt reménykedhetek még babában, vagy a vérzés miatt már nem. Peteérés környékén voltunk kétszer is együtt a párommal, és a vérzés előtt is, amikor már barnáztam.
    Köszönöm válaszát!

    • Gabi

      Reply Reply 2017. augusztus 21. hétfő

      Mivel a vérzés elhúzódott, nem nagy a terhesség esélye, de teljesen még így sem lehet kizárni. Ha a tünetek miatt bizonytalan, érdemes újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Pták Niki

    Reply Reply 2017. július 21. péntek

    Tisztelt Doktornő!

    Június 19-én jött meg utoljàra a mestruàciòm.Egy héttel ezelõtt voltam citològiai vizsgàlaton (a vizsgàlat eredményéért 07.27-én megyek). Hàrom nappal ezelõtt (07. 19-én) erõs görcsöm volt, aztàn elmúlt. Azòta sem jött meg a menstruàciòm. Fàj mindkét mellem, néha rosszul szoktam lenni ( szédülés, hànyinger). Este csinàltam egy terhességi tesztet, amin volt egy erős csík, a második egy halvány csík, de jól látható. Kérdésem az lenne, hogy vegyek még egy terhességi tesztet (amit reggel csinàljak meg)?- vagy várjak és menjek el a nőgyógyászatra. Ön szerint terhes lennék? /Még csak három hete próbálkozzunk./

    • Gabi

      Reply Reply 2017. július 24. hétfő

      A terhességi teszt akkor is pozitívnak tekinthető, ha a második csík csak halványan látszódik. Ebben az esetben 99%, hogy valóban terhességről van szó. Remélhetőleg ezt az orvos is meg fogja erősíteni.

  • Zsuzska

    Reply Reply 2017. július 13. csütörtök

    Tisztelt Doktornő!
    Olyan gondom lenne, hogy rajta vagyunk a férjemmel a baba projekten. Viszont mellette járok heti két alkalommal tornázni(TRX ), és heti két alkalommal áruért a zöldség gyümölcs üzletükbe, ami azt jelenti 10-15kilokat emelgetek.
    Az lenne a kérdésem, hogy ez akadályozhatja e a teherbe esést ? Vagy elég akkor abba hagyni ezeket a tevékenységeket ha már kiderül, hogy kisbabát várok?
    Válaszát előre is köszönöm!

    • Vida Ágnes

      Reply Reply 2017. július 16. vasárnap

      A mozgás nem akadályozza a teherbeesést és az emelgetés sem. A várandósság alatt a nagy súlyok emelgetésével vigyázni kell, sportolni lehet tovább mindazt, amit úgy érzed, hogy jólesik, nem terhel túl stb.

  • Alexandra

    Reply Reply 2017. július 08. szombat

    Kedves.Dr.Nő
    A segítséget szeretném kérni, majus 31 ken volt meg a verzesem 3napig .a ciklisom 28-30 nap viszont ..junius 15 volt egy kis rózsaszín folyas és alhasi fájdalom..voltam dokinál nem látot semmi bajt el küldot vérvetelre ott minden rendben van ..viszont a verzésem junius 29 meg jöt de csak egy napig tartót ..vsináltam tesztet negatív let ..annak elenére lehetek terhes? Vagy mi lehet a baj ?
    Válaszát elöre köszönőm
    Üdv.Szandra

    • Gabi

      Reply Reply 2017. július 12. szerda

      A terhességen kívül esetleges hormonproblémák vagy ciszta is okozhat zavarokat a ciklusban. Nem tudom, ultrahangot is csinált-e az orvos, és az sem mindegy, mikor történt a vizsgálat. Esetleg előfordulhat, hogy azt követően sikerült teherbe esni? Ha továbbra sem jön meg, én mindenképp újabb tesztet csinálnék, lehetőleg reggeli első vizeletből.

      • Alexandra

        Reply Reply 2017. július 25. kedd

        Kedves.Dr.Nő
        Köszönöm a választ.voltam ultrahangon és ezt kaptam
        Az uterus mérete 26x35x70mm,benne az endometrium 8,8mm es a bal ovárium 45x24mm es,benne néhány kisebb és egy 15mmés egy 21mm es tüsző látható jobb ovárium 35x20mm.es benne néhány külömbözö érési fázisba lévö 3-8mm es tüsző láthato szabad hasűri folyadék nincs
        Sokat voltunk együt a ferjemmel sikerulhetet vajon a baba?

        • Alexandra

          Reply Reply 2017. július 28. péntek

          Viszont a vérzesem nem jöt meg..
          egy hete ugy faj a hasam mindha meg akarna jönni de semmi van feher neha atlátszó folyásom..neha ram jön a roszul mi lehet az..talan baba van a dologban….

  • Vivi

    Reply Reply 2017. június 30. péntek

    Tisztelz dr.Nő!
    Június 20-án volt ovulációm. Párommal voltunk együtt elötte,közbe,és utánna is. Pár napja fehér turós folyásom van,hamar elfáradok és sokat alszom. Éjszaka és nappal is rámjön hogy nekem muszáj ennem. A hasamon a bal oldalt néha beszúr és olyan érzés mintha meg akarna jönni. Napközben sokszor megszédülök. Julius6-ra nem várom. Ön szerint ez utalhat a terhességre?
    Válaszát előre is köszönöm.

    • Gabi

      Reply Reply 2017. július 03. hétfő

      Bár nem egyértelmű, de a leírtak utalhatnak terhességre is. Ha már késik a menzesz, mindenképp érdemes tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Nikkk

    Reply Reply 2017. június 21. szerda

    Kedves Doktornő!
    Minden terhességre utaló tünet megjelent… közel 3 hete már. Május 11-én volt az utolsó menszeszem. A tünetek egyre erősödnek, kivéve a hiperérzékeny mellfeszülést. Nagy izgalmamban hetente teszteltem már, utoljára június 19-én, hisz lassan már 2 hete késik, de negatív volt a teszt. Az esedékes menszesz előtt 4-5 nappal volt egy kisebb vérzés, csupán 1 napos. Azóta semmi jele, csak váladék. Milyen tanáccsal tudna szolgálni az esetemben? Előre is köszönöm a segítségét!

    • Gabi

      Reply Reply 2017. június 26. hétfő

      A negatív tesztek ellenére még nem kizárt a terhesség. Mindenképp célszerű lenne nőgyógyászhoz fordulni.

  • Vikkk

    Reply Reply 2017. június 10. szombat

    Üdvözlöm!

    Kissé elkeseredett vagyok az utóbbi hónap történései miatt…

    Május 17.-én voltam vérvételen (TSH is), mert október óta próbálkozunk a férjemmel összehozni a babát, eddig eredménytelenül. 22.-én volt peteérésem és ahogy szoktunk, akkor is próbálkoztunk. Majd 23.-án megkaptam a vérképet, miszerint 4,67 volt a pajzsmirigyem. Október óta szedem a Gravidát.

    Hétfőn (júni.5.) halvány pozitiv lett a terhességi tesz, menzesz sem jött meg. Tehát amikor teherbe estem, rossz volt a pajzsmirigy értékem.

    Közben kedden (júni.6.) voltam endokrinologusnál, aki 25mg l’thyroxint irt fel nekem, amit másnap el is kezdtem szedni.

    A Gravidát abbahagytam a múlt héten, gondoltam, a jód lehet a ludas, amiért rosszabb lett a pajzsmirigy értékem. Ugyanis tavaly oktoberben a TSH értékem még 2,5 volt. Akkor azzal az értékkel nem mentem szakorvoshoz. Nem tudtam, hogy kell.

    Jelenleg várom a t3, t4, antiTPO eredményt, hogy megtudjam, szedhetek-e tovább jodot, addig is a Gravidát nem szedem, de külön D vitamint és folsavat igen.

    A félelmem az, hogy kb. 2 hétig ugy fejlödött bennem a magzat, hogy közben pajzsmirigy alulműködésem volt. Közben elkezdtem ugyan a gyógyszert, de mire helyre áll az érték, az is idő.

    Viszont ma reggel ismét csináltam egy tesztet, és negatívnak mondanám. Mintha látnék rajta valami csík félét, de még halványabb, mint a hétfői vagy keddi csík. Ma reggel volt egy pici halvány barna folt a bugyimon.

    Vajon terhes vagyok? Ha igen, károsodhatott a baba ez idő alatt a kezeletlen pm alulműködés miatt? Mit tehetnék azon kívül, hogy legyek türelmes?
    Előre is köszönöm a segítséget!!

    • Gabi

      Reply Reply 2017. június 12. hétfő

      Biztosat nem tudok mondani, de ha jelenleg is fennáll a terhesség, jó eséllyel nem érte károsodás, ennyire korai időszakban még általában a mindent vagy semmit elv érvényesül, tehát ha gond van, nem fejlődik tovább az embrió. Mivel a halvány csík is pozitív eredményként értelmezhető, én még bizakodnék! Mindenképp érdemes alaposan átbeszélni a helyzetet a nőgyógyásszal, esetleg az endokrinológussal is, remélhetőleg megnyugtató válasszal szolgálhatnak.

  • Kitti

    Reply Reply 2017. június 07. szerda

    Kedves Doktornő 2017.05.10 volt a menzeszem elsö napja 3különbözö tesztet csináltam mind pozitiv lett tegnap vagyis 2017.06.06-án ma voltam dokinál mert görcsölget a hasam csinált ultrahangot ott látszot a pöty amire azt mondta ott van de viszont utána csinált egy tesztet amit ott xsináltak és az negativ lett vagyis most nem tudom hogy mi van

    • Kitti

      Reply Reply 2017. június 08. csütörtök

      Ma csináltam kettö tesztet és az is pozitiv ráadásul az egyik ki irta hogy 2-3 hetes

    • Gabi

      Reply Reply 2017. június 12. hétfő

      Ha a tesztek eredménye pozitív, és az ultrahangon is látszódott, akkor 99%, hogy valóban terhességről van szó!

  • Kingi18

    Reply Reply 2017. június 06. kedd

    Kedves Doktornő!
    2017.06.01 vérből kimutattak 48 egység HCG-t. Ma reggel 2017.06.06. csináltam egy tesztet, hogy lássuk a két vonalat, de csak nagyon halványan jelent meg. Teszt érzékenysége 25-ös. A halvány csík jelentheti azt, hogy elment a baba és kezd ürülni a HCG a szervezetemből? Jövőhét csütörtökön kell visszamennem az orvoshoz.
    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      Reply Reply 2017. június 06. kedd

      Ha nem jelentkezett görcs, vérzés, akkor minimális a vetélés esélye. A halvány második csík is pozitív eredménynek tekinthető a csíkok erősségétől függetlenül.

  • Hanol Rita

    Reply Reply 2017. május 26. péntek

    Kedves doktornő!
    Azzal a kérdéssel fordulnek Önhöz, h párommal a lehetséges ovulacios napon voltunk együtt (május 15.en volt) azóta kisebb „tevhitekben” kavargok, miszerint lehet érezni változásokat magunkon (pl.: derekfajas, fejfájás, görcs, folyas változás és mellre szülés) ma már május 26.a van! Az eltelt időben éreztem kicsit furcsán magam a fent említett jeleim voltak, 2-3 napja nem igazán érzem ezeket! Illetve vmelyik enyhébb lett vagy eltűnt! Tesztet csináltam május 26-an, ami negatív. Lehetséges h bekepzeltem a terhességet?

    • Gabi

      Reply Reply 2017. május 30. kedd

      Gyakran előfordul, hogy egy nő annyira vágyik a terhességre, hogy valós terhességi tüneteket produkál. Nem csak képzeli, tényleg jelentkeznek a tünetek. A terhesség viszont általában kb. 10 nap elteltével hozhat valós tüneteket, mint a hányinger, émelygés, mellfeszülés, gyakori vizelési inger, szédelgés, szúró érzés az alhasi területen. Mivel az együttlét óta már eltelt két hét, ha időközben nem jelentkezett vérzés, érdemes egy terhességi tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

    • Nini

      Reply Reply 2017. június 02. péntek

      Kedves Doktornő!
      Segítséget szeretnék kérni.Május 19-20án volt inszeminációm. Kaptam utána utrogestan kupot amiből van még két napi adag. Ma lett volna esedékes a menstruáció ami elmaradt ezért teszteltem. Az viszont negatív lett. Ettől még elképzelhető hogy terhes vagyok, vagy inkább a kúpot is hadjam abba? Válaszát köszönöm.

      • Gabi

        Reply Reply 2017. június 06. kedd

        Egyetlen negatív teszt még nem jelenti biztosan, hogy nincs terhesség. Most az utolsó kúptól függetlenül, ha továbbra sem jön meg, néhány nap elteltével érdemes újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Olivia

    Reply Reply 2017. május 25. csütörtök

    Kedves Doktornő!

    10 évig szedtem fogamzásgátlót.
    Februárban abba hagytam. Az onnantól számított ciklus 32-33 napos volt.
    A következő viszont 28 napos.
    05.22.-én kellett volna megjönnie.
    Ma reggel(4. nap) teszteltem, de negatív.
    A méhem jobb oldala megvastagodott egy régebbi gyulladás miatt, amire orvosom azt mondta, az nem fog változni.
    Az egy érzékenyebb terület, sokszor érzek nem konkrét fájdalmat, de egy tompa nyilaló érzés szokott lenni. Orvosom januárban polipot talált, de azt mondta, hogy annyira kicsi, hogy fel fog szívódni. Kontrollra ebben a hónapban kellett volna mennem, de sajnos nem tudtam eljutni az orvosom rendelésére. Lehet a polip az oka a késésnek? Szeretnénk babát, a munkám viszont annyira stresszes, hogy ovuláció körül olyan alhasi görcseim voltak, hogy felállni is alig bírtam. Minden hónapban van stresszesebb időszak a munkámban, így ezt a jelenséget „megszoktam”.
    Kérdésem, hogy mi az Ön véleménye, valamint ha továbbra is késik mikor készítsek tesztet?
    Köszönettel:
    Olivia

    • Olivia

      Reply Reply 2017. május 30. kedd

      Kedves Doktornő!
      Még mindig nincs menzeszem, hétfőn készítettem egy tesztet, de negatív lett. A menstruációm után szerettem volna felkeresni az orvosom, esetleg ezt hozzam előbbre?

      Üdvözlettel:
      Olivia

      • Gabi

        Reply Reply 2017. május 30. kedd

        Ha közben nem jön meg mégis, érdemes újabb tesztet csinálni néhány nap elteltével, lehetőleg reggeli első vizeletből.

    • Gabi

      Reply Reply 2017. május 30. kedd

      Ha bizonytalan, már most érdemes teszttel próbálkozni. De ha az előzőleg beállt 32-33 napra sem jön meg, akkor mindenképp. Viszont még így 3-4 hónappal a tabletta abbahagyása után előfordulhat, hogy a gyógyszer utóhatása a rendszertelenség. A polip sajnos okozhat kellemetlenséget, de ha valóban annyira pici, nem valószínű, hogy emiatt késik a menzesz.

  • Petra

    Reply Reply 2017. május 23. kedd

    Kedves Doktornő!
    Olyan problémám van, hogy tabletta mellett ugyan megjött pontosan, de nagyon gyenge az egész, hasam nem is fáj. A teszt már kimutatná a terhességet? A tablettát pontosan szedtem, már fél éve, eddig semmi baj nem volt. A gyenge vérzés ugye nem jelent feltétlenül terhességet?

    • Gabi

      Reply Reply 2017. május 30. kedd

      Nem feltétlenül. Tabletta szedése során gyakran előfordul, hogy az addig erős, elhúzódó vérzés sokkal enyhébb lesz. Ha bizonytalan, esetleg érdemes egy tesztet csinálni. Viszont én csak akkor gyanakodnék terhességre, ha esetleg kimaradt egy (vagy több) szem tabletta az előző levélből, vagy valami csökkenthette a fogamzásgátló hatását. Pl. hányás röviddel a bevétel után, antibiotikumos kezelés.

  • Kata

    Reply Reply 2017. május 21. vasárnap

    Üdvözlöm Doktor Nő! Azt szeretném kérdezni, hogy a terhességi tesztek mennyire megbízhatóak? 3 hónapos kislányomat minimálisan szoptatom, néhányszor voltunk együtt párommal ezidő alatt, védekezésre gumit használtunk. Egyszer a gumi sajnos kiszakadt… 3 tesztet csináltam mind negatív. A menstruációm nem jött még meg, mióta szültem. Lehetek várandós? A hajam marékszám hullik, selymesebb a bőröm, folyamatosan úgy érzem mintha meg akarna jönni. A tesztek kimutatnák a terhességet, úgy hogy nem jött meg még a menszeszem és szoptatok is? Van ilyen teszt? vagy megmond mndent az uh és az orvos? Szíves válaszát köszönöm szépen

    • Gabi

      Reply Reply 2017. május 22. hétfő

      A tesztek eredményét az nem befolyásolja, hogy szülés után még nem jött meg a menzesz. Az első ovuláció alkalmával is teherbe lehet esni, így a vérzés nem jelentkezik.

  • Klaudia

    Reply Reply 2017. május 20. szombat

    Kedves doktornő! Kb egy 2 hete voltam együtt a barátommal és egy hete késik a menstruáciom. Nem szokott pontosan megjönni. 2 tesztet csinaltam mind a 2 negatív lett. Viszont, az utobbi pár napban vizelési ingerem van, és fáj egy kicsit a hasam is még fehér folyasom van. Lehetséges, hogy mégis terhes vagyok vagy csak a stressz miatt késik? (más tünetet nem tapasztaltam. Fejfájásom is gyakran van, de mivel migrénes vagyok, így ezt nem nagyon figyeltem.)

    • Gabi

      Reply Reply 2017. május 22. hétfő

      Ha továbbra is késik, pár nap elteltével érdemes a tesztet megismételni, mindenképp reggeli első vizeletből. A stressz csak extrém esetben befolyásolja a ciklust. Ha nem védekeztek (vagy nem biztos, hogy sikeresen) terhességre gyanakodnék inkább.

  • Anci

    Reply Reply 2017. május 11. csütörtök

    Jó napot dokrornő.!
    Azzal a kérdéssel fordulnèk önhöz,2 hete késik.barna folyásom van 1 hete.bal oldalt fáj a petefészkemnél a méhem szúrkálgat,görcsöl enyhén.A melleim fájnak.Csináltam tesztet ami negativ lett.Utalhat petefészek gyulladásra vagy terhességre ?

    • Gabi

      Reply Reply 2017. május 15. hétfő

      Lehetséges, hogy valóban terhességről van szó. Pár nap múlva esetleg érdemes újra tesztelni, lehetőleg reggeli első vizeletből. Ha továbbra is negatív, egy orvosi vizsgálat során kiderülne, mi is okozza a tüneteket és a vérzés kimaradást.

  • Dm

    Reply Reply 2017. április 06. csütörtök

    Kedves Doktornő 3 hete késik 2 tesztet csináltam az elsö 2 eeös csikot mutatott elmentem.nöyogyászhoz elküldött labora az.negativ lett ! De utána csináltam még egy teszet a második csik enyhe volt utra hangon.nem.láttaak semmit fehér folyásom.illetve hasi.görcseim vannak

    • Gabi

      Reply Reply 2017. április 10. hétfő

      A halvány második csík is pozitív eredménynek tekinthető. Az ultrahang vizsgálat lehetséges, hogy korai volt, azért nem láttak még semmit? Ha a görcsök továbbra sem múlnak, netán erősödnek, mindenképp érdemes lenne visszamenni a nőgyógyászhoz, mivel az erős fájdalom méhen kívüli terhességre is utalhat.

  • Niki

    Reply Reply 2017. március 27. hétfő

    Kedves Doktornő!
    Nekem olyan problemam van, hogy èn ma vagyok a 34.ovulàciós napnàl nekem nem szokott ennyire hosszu lenni! 28-29 mindig! A hasam alja, mellem hàtam fàj,sokat pisilek,a heten 2x megszèdültem! Csinaltam tegnap egy tesztet negativ lett! Mi lehet ez? Lehet a stressztől h nem jon meg? Vagy felfazas?

    • Niki

      Reply Reply 2017. március 27. hétfő

      Vagy terhessèg?

      • Niki

        Reply Reply 2017. március 27. hétfő

        Mèg anyit szeretnèk hozzà fűzni hogy ilyen fehères folyàst azt tapasztalok!

        • Gabi

          Reply Reply 2017. április 03. hétfő

          Nem utal egyértelműen terhességre. A felfázás is okozhatja, de ennyiből nehéz lenne megmondani.

      • Gabi

        Reply Reply 2017. április 03. hétfő

        Igen, elsősorban erre gondolnék, a negatív teszt ellenére is.

    • Gabi

      Reply Reply 2017. április 03. hétfő

      A stressz és a felfázás is csak nagyon extrém esetben befolyásolhatja a ciklust. Elsősorban terhességre gyanakodnék. Ha időközben nem jött meg mégis, mindenképp érdemes lenne egy újabb tesztet csinálni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

  • Viki

    Reply Reply 2017. március 24. péntek

    Kedves Doktornő!

    Egy olyan kérdéssel fordulok Önhöz, hogy előjött a régi a problémám, vagy terhes vagyok?
    Petérésmerővel figyeltem az ovulációmat. A kiírthoz képest egy napot késett csak. Együtt voltunk aznap és másnap is. Ez volt márc. 7.én és 8.án. 19.én kellett volna megjönnie, helyette kétszer vettem észre aznap kis világosbarnás nyákot. Plusz 23.án szintén egy ilyen folyást. Csináltam két tesztet is. Alig szinte mikroszkóppal de láttam 2 csíkot a 2.nál még a párom is. Tudom, hogy 10perc uán nem értékelhető, de a kb a 15.percben már jobban lehetett látni. Utána már nem értékeltem. Vasárnap elvégzek egy újjabb tesztelést reggel.
    Viszont aggódom a régi bajom miatt, hogy talán előjótt. Tiniként volt, hogy 2 évig meg sem jött, ha viszont igen, sokáig tartott. Elmentem orvoshoz. Mondta nincs semmilyen elváltozás. És felírt fogamzásgátlót. Azt kb 4-5 évig szedtem. 2016 november végén abbahagytam a szedését. Utána kiírt napokon megjött csak most késik 6 napja.
    Hányingerem nincs. A mellem is akkor érzékeny minimálisan, hogyha megnyomom picit. Kb 3-4 alkalommal szédelegtem kicsit.
    Válaszát előre is köszönöm!

    • Gabi

      Reply Reply 2017. március 27. hétfő

      Inkább terhességre gyanakodnék én is. A teszten a halvány második csík is pozitív eredménynek tekinthető, így 99%, hogy valóban terhességről van szó. A korai tünetek nem mindenkinél jelentkeznek egyformán, azok hiánya sem jelenti biztosan, hogy valaki nem terhes. Ha továbbra sem jön meg, néhány nap múlva esetleg érdemes a tesztet megismételni, reggeli első vizeletből, talán erősebb lesz már a csík.

      • Viki

        Reply Reply 2017. március 27. hétfő

        Köszönöm a válaszát! Elvégeztem egy újabbat vasárnap. 3 perc múlva ránéztünk és ott volt az erős 2. csík 🙂

  • vivien

    Reply Reply 2017. március 19. vasárnap

    Kedves dr nő.
    Sosem volt rendszeres a menstruáciom, most 2 hete késik, ingerült vagyok 2 napja könyen elsirom magam, a mellem érzékenyebb és a párom szerint nagyobb, könyen elfáradok de ezeken kivül semmi más tünetem nincs, se hányinger se fejfájás, se barnás folyás. Igy is lehetséges hogy teherbe estem?? Csináljak tesztet,vagy a rendszertelen mensruácio miatt még várjak???

    • vivien

      Reply Reply 2017. március 19. vasárnap

      Illetve az a tünetem van még hogy rengeteget eszek. Mult honaban is késett 1hetet csináltam tesztett de negatív lett, utána meg is jött.

      • Gabi

        Reply Reply 2017. március 20. hétfő

        Ez sem egyértelmű. De ha bizonytalan, mindenképp érdemes tesztelni, lehetőleg reggeli első vizeletből.

    • Gabi

      Reply Reply 2017. március 20. hétfő

      Ha egyébként is pontatlanul szokott megjönni, akkor még esetleg érdemes várni. Viszont ha már többet késett, mint amennyi eddig megszokott volt, akkor célszerű tesztelni. Mindenképp reggeli első vizeletből.

  • Ildiko

    Reply Reply 2017. március 05. vasárnap

    Tisztelt doktornő
    Érdeklődni szeretnék hogy volt nekem barnás vérzésem havon meg késik kb 3_4 napja már kb elmúlt havon idelye de nem jött meg . Február 13voltunk együtt az 20 ám észre vettem barnás vérzésem aznap nem is voltam jól majd utána néztem olvastam és vártam március 1 jet következő menstruációt de nem jött meg ciklusok rendszeresen minden hónapban elsején . Ma csináltam egy tesztet de negatív lett.vajon túl korán csináltam . Mikortól lehet számolni terhességet ? Kérem válasszon tele vagyok kétségel.

  • Szandi

    Reply Reply 2017. március 02. csütörtök

    Kedves Doktornő!

    5 napja kesik a mensim, februar 25-en kellett volna megjonnie. 28-29 napos a ciklusom, soha nem kesett.2 evig Mitabella fog.gatlot szedtem, 2016 novemberebe hagytam abba. Csinaltam 4 tesztet de mind negativ lett! Szurkalasokat erzek bal oldalt,neha feszul a mellem es erzekeny a mellbimbom is, de mas tunet nincs. Van meg remeny egy babara?

    • Gabi

      Reply Reply 2017. március 06. hétfő

      Ha a tabletta abbahagyása után is pontosan jött meg a menzesz, akkor a negatív tesztek ellenére is terhességre gyanakodnék. Ha közben nem jött meg mégis, esetleg érdemes a tesztet megismételni, lehetőleg reggeli első vizeletből, vagy akár ettől függetlenül nőgyógyászhoz is lehetne fordulni, ott egyértelműen kiderül, terhességről van-e szó.

  • Mirella

    Reply Reply 2017. február 09. csütörtök

    Kedves doktornő nagyon szépen kérném a segítséget január 25en kelletvolna menstrualnom de nem jött meg és ebben a honapban 4-én egy nagyon picike barnás valamit vettem eszre a bugyimon több tesztet is csinálta volt amelyik pozitív volt és volt a melyik negatív meg is mikk a lehetossegeim??? Mert már nagyon szeretnénk kis babát 😔😔😔😔

    • Gabi

      Reply Reply 2017. február 13. hétfő

      Ha azt az egy kis barnás váladékot leszámítva azóta sem jelentkezett vérzés, akkor 99%, hogy valóban terhesség áll a háttérben. A negatív tesztek mutathatnak téves eredményt, a pozitív eredmény viszont nagyon ritkán téves. Itt van az ideje bejelentkezni nőgyógyászhoz!

  • anna

    Reply Reply 2017. január 31. kedd

    Ovulacio elott 3nappal egyutt voltam a parommal es nem vedekeztunk. Ma kellett volna megjojjon a mestruaciom de nem jott, tesztett csinaltam es a masodik csik halvanyabb mint az elso. Neha erzek enyhe alhasi fajdalmakat. Teherbe estem?

    • Gabi

      Reply Reply 2017. február 27. hétfő

      Igen, lehetséges, hogy valóban terhességről van szó. A halvány második csík is pozitív eredménynek tekinthető.

  • Timike85

    Reply Reply 2017. január 26. csütörtök

    Kedves Doktornő!
    A segítséget szeretném kérni, dec. 21-26 ig tartott a menstruációm. Párommal szeretnénk babát. Jan. 21.-én kellett volna megjönnie,már 5 napja késik. Minden második nap teszteltem és negatív a teszt.Szurkál a hasam, olyan mintha megjönne érzés de semmi. Korai a tesztelés, vagy nincs baba? Reménykedhetek még?
    Köszönöm a válaszát.
    (Amazon és xepil tetsztet próbáltam.)

    • Gabi

      Reply Reply 2017. január 30. hétfő

      Lehetséges, hogy korai volt. Ha továbbra sem jön meg, érdemes újabb tesztet csinálni, akár a legegyszerűbb gyógyszertári tesztcsík is jó lehet, a lényeg, hogy reggeli első vizeletből teszteljen.

      • Timike85

        Reply Reply 2017. január 30. hétfő

        Továbbra sem jött meg 9 napja. Ma is reggel teszteltem (gabriel), negatív. Holnap megyek orvoshoz, bár már nem reménykedem. Köszönöm hogy válaszolt.

  • Vivi

    Reply Reply 2016. december 14. szerda

    Tisztelt doktornő. Lenne egy olyan kérdésem hogy 10 napja kesik a menstruációm feszülgetnek fájnak a melleim görcsölget a pocim es az emlömböl váladék jön az eggyikből átlátszós sárgás a másikból meg fehér tejszerû jön ha megnyomom. Viszont csinaltam mar több tesztet is es negatìv lett. Mi a teendő ilyenkor? Amugy babagyártásban vagyunk ☺

    • Timike85

      Reply Reply 2017. január 30. hétfő

      Továbbra sem jött meg 9 napja. Ma is reggel teszteltem (gabriel), negatív. Holnap megyek orvoshoz, bár már nem reménykedem. Köszönöm hogy válaszolt.

    • Mátrainé Erdei Anita

      Reply Reply 2017. szeptember 09. szombat

      Azért szertetnék segítséget kérni mert júniusban volt egy spontán vetélésem 3 hónaposan! Augusztus végén már próbàlkozhattunk!Augusztus 29-èn voltunk együtt ez volt a legtermékenyebb napom egy naptár szerint! Most szeptember 13-a körül kell megjönnie! Az együttlèt óta eltelt 11 nap csináltam tesztet de negatív lett sajnos! Mikor mutatja ki pontosan a teszt? Még koràn csináltam? Nagyon szeretnènk már babát!!! Kérlek válaszolj Gabi!!!! Addig is minden jót kívánok!!

      • Gabi

        Reply Reply 2017. szeptember 11. hétfő

        Valóban lehetséges, hogy korai volt a teszt. Érdemes addig várni, mikor már késik a menzesz.

  • Melinda

    Reply Reply 2016. november 20. vasárnap

    Tisztelt doktornő!Pénteken a terhességi teszt két csíkot mutatott,ez lehet ovuláció is?köszönöm válaszát üdv Melinda

  • Timi

    Reply Reply 2016. október 27. csütörtök

    Kedves.Dr.Nő
    Február26- halva születtett meg a kis fiam.
    Lulius 31 -ig játram a májam végett az orvoshoz minden honapba kellet szedni a legalont és utánna vérvétel ez igy ment 5 honapon keresztül eddig mindig pontosan megjött a menszeszemagusztusba 15-én volt egy kis barnázás egy napig ez volt a következö honapba is csak 25-én elmentem az orvoshoz nem látott semit.
    Ebbe a honapba még nem jött meg a menszeszem de 21- én voltam eggyütt a párommal és szeretném megtudni hogy lehetek e terhes? Köszönöm.

    • Gabi

      Reply Reply 2016. november 02. szerda

      Lehetséges. Ha közben nem jött meg mégis, mindenképp érdemes lenne csinálni egy terhességi tesztet, lehetőleg reggeli első vizeletből.

Leave A Response

* Denotes Required Field